Op på. Lakridserne,Per! Lækre retter med lakrids

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Op på. Lakridserne,Per! Lækre retter med lakrids"

Transkript

1 Op på Lakridserne,Per! Lækre retter med lakrids

2 Lækre retter med lakrids Müsli med nødder, chokolade og lakrids Valnødde småkager med chokolade og lakrids Iste med lakrids, citron og mørk rom Rygeost med radiser, blegselleri og vinaigrette på lakrids og appelsin Verdens nemmeste lakrids-brændt appelsin Blommetærte med mascarpone tilsmagt med lakrids Hvid chokolademousse med lakrids-karamel Lakrids vodkashot Blå ost med pære og lakridshonning Se efter Sweet Addiction lakridsgranulat og lakridspulver i din REMA 1000 Op på lakridserne, Per!

3 Op på lakridserne, Per! Lakrids i maden? Måske tænker du, at det lyder som den rene sorte lakridssnak. Men så kan du godt tænke om igen. Lakrids er et spændende krydderi i madlavningen. Lakrids blev oprindelig anvendt som medicin, men blev populært som slik i slutningen af 1800-tallet. Siden da har danskerne taget lakridsen til sig iøvrigt som et af de få lande i verden. Danskerne ELSKER ganske enkelt lakrids! REMA 1000 er sprunget på lakridsbølgen. Vi har fået vores huskok Per Thøstesen til at gå i køkkenet med lakridspulver og lakridsgranulat. Resultatet er overraskende og velsmagende lakridsretter. Desserter, müsli, småkager, tærter og salat - og hvad med en Iste med lakrids? God fornøjelse! Op på lakridserne, Per!

4 Müsli med nødder, chokolade og lakrids

5 Müsli med nødder, chokolade og lakrids Det skal du bruge (4 pers.) Müsli til et par dage 50 g valnødder 50 g hasselnødder 1 spsk. solsikkekerner 1 dl grovvalsede havregryn fra Gram Slot 50 g tørrede abrikoser hakket 60 g mørk chokolade hakket 2 spsk. kokosmel 1 spsk. lakridsgranulat Tilbehør Yoghurt eller skyr Friske jordbær (kan udelades) Sådan gør du Hasselnødder, solsikkekerner og valnødder fordeles i et ildfast fad og sættes i ovnen ved 180 grader. Lad dem stå i ovnen til de er let gyldne. Kokosmel ristes på en tør pande til det bliver let gyldent. Husk at vende kokosmelet hele tiden, ellers brænder det på. Lad nødder, solsikkekerner og kokosmel afkøle på et stykke bagepapir. Bland havregryn, abrikoser, lakridsgranulat samt chokolade i en skål. Tilsæt de ristede nødder, solsikkekerner og kokosmel og vend det hele godt sammen. Hæld den færdiglavede müsli op i et patentglas eller i en kagedåse. Serveres med yoghurt eller skyr. Tips Kan toppes med friske bær, eksempelvis jordbær i skiver.

6 Valnødde småkager med chokolade og lakrids

7 Valnødde småkager med chokolade og lakrids Det skal du bruge (4 pers.) 250 gram smør 3 dl brun farin 2 æg 5 dl hvedemel 3 tsk. bagepulver 100 gram valnødder hakket 100 gram mørk chokolade hakket Ca. 85 gram blød mini lakrids (kan udelades) Til rulning 6 spsk. sukker 8 spsk. lakridspulver 25 gram smør til pensling Sådan gør du Sørg for at smørret har stuetemperatur inden du går i gang. Put smør og brun farin op i en skål. Pisk det med en elpisker. Når smørret og brun farin er pisket godt sammen, tilsættes æggene. Pisk æg og sukkermasse godt sammen til den er helt jævn. Bland mel og bagepulver i kagemassen. Til sidst vendes valnødder, chokolade og mini lakrids i kageblandingen med en dejskraber. Bland sukker og lakridspulver i en skål til rulning. Form småkagerne med en lille spiseske til kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Når du har formet alle kagerne til lige store kugler, rulles kuglerne enkeltvis i lakridssukkeret. Smelt smør til pensling i en gryde. Tryk alle kagekuglerne lidt flade med en gaffel og pensl med det smeltede smør. Sæt bagepladen med småkagerne i en forvarmet ovn på 180 grader. Bag dem i minutter eller til de er lysebrune. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.

8 Iste med lakrids, citron og mørk rom

9 Iste med lakrids, citron og mørk rom Det skal du bruge (4 pers.) 1 liter vand 3 tebreve Earl Grey 2 appelsiner 2 citroner 4 spsk. akaciehonning 1 tommeltot revet ingefær 1 spsk. lakridspulver Isterninger 8 cl mørk rom Sådan gør du Sæt vand over at koge med tebrevene, revet ingefær samt rom. Lad det koge i 2 minutter. Tilsæt honning og lakridspulver og rør lidt rundt. Lad teen stå og trække i 5 minutter. Pres saften fra appelsinerne og citronerne. Husk at gemme skallerne. Find en stor kande og put skallerne og citrussaften i kanden. Fyld kanden op med isterninger og hæld den varme te gennem en si og hæld teen op i kanden. Rør rundt i isteen med en ske. Hæld isteen op i høje glas og servér med det samme.

10 Rygeost med radiser, blegselleri og vinaigrette på lakrids og appelsin

11 Rygeost med radiser, blegselleri, og vinaigrette på lakrids og appelsin Det skal du bruge (4 pers.) 350 g rygeost (2 bægre) ½ bundt radiser i små tern 1 stang blegselleri i små tern Revet skal fra ½ appelsin ½ tsk. lakridsgranulat Lidt friskkværnet peber Pynt Blegselleri skåret på langs Et par radiser i skiver Appelsinfileter fra ½ appelsin Lidt lakridsgranulat Sådan gør du Riv appelsinskallen på et rivejern. Skær den halve appelsin ud i mindre både og skær appelsinkødet fra i lange fileter. Skal bruges til pynt. Hak radiser og blegselleri i små tern. Put rygeosten op i en skål og tilsæt de hakkede radiser og blegselleri samt revet appelsinskal. Tilsæt lakridsgranulat og lidt peber. Rør det hele godt sammen. Skær et blegselleri på langs og snit et par radiser i skiver. Anret rygeostecremen på 4 tallerkener og pynt med blegselleri, radiseskiver og appelsinfileter. Drys med lidt lakridsgranulat og servér straks. Tips Smager rigtig godt med ristet rugbrød til.

12 Verdens nemmeste lakrids-brændt appelsin

13 Verdens nemmeste lakrids-brændt appelsin Det skal du bruge (4 pers.) 2 appelsiner i halve 2 spsk. lakridspulver 4 spsk. sukker 1 gasbrænder (kan udelades) Sådan gør du Del appelsinerne i halve og skær appelsinkødet fri med en urtekniv, men lad dem blive i skallen. Dup toppen rigtig godt med et viskestykke så de er så tørre som muligt. Drys med lakridspulver på de 4 halve appelsiner. Drys godt med sukker på toppen og brænd dem med en gasbrænder (alternativt på grill i ovnen til overfladen er blevet helt gylden). Serveres straks. Tips Serveres med vanilleis eller flødeskum.

14 Blommetærte med mascarpone tilsmagt med lakrids

15 Blommetærte med mascarpone tilsmagt med lakrids Det skal du bruge (4 pers.) 1 fersk tærtedej færdigudrullet 1 klat smør 8 blommer ½ bæger mascarponecreme Korn fra ½ vanillestang 2 spsk. sukker 1 håndfuld mandler 2 spsk. lakridsgranulat Tilbehør Vanilleis eller creme fraiche Pynt ½ bundt mynte 50 g mørk chokolade, hakket Sådan gør du Tærteformen smøres med lidt smør. Rul tærtedejen ud i formen så den passer helt ud til kanten og gerne lidt ud over. Put mascarpone cremen op i en skål sammen med vaniljekorn, lakridsgranulat og rør det godt sammen. Smør mascarpone cremen ud på tærtebunden. Blommerne halveres og stenen fjernes. Fordel de halve blommer på tærtebunden sammen med de hele mandler. Drys med sukker over hele tærten. Tærten stilles i en forvarmet ovn på 180 grader i minutter (til tærtedejen er gylden i siderne). Når tærten er færdigbagt, tages den ud af ovnen og tærten afkøles. Pynt tærten med mynteblade og hakket mørk chokolade. Tips Serveres med vaniljeis eller creme fraiche.

16 Hvid chokolademousse med lakrids-karamel

17 Hvid chokolademousse med lakrids-karamel Det skal du bruge (4 pers.) 200 g hvid chokolade 2 blade husblas 1 spsk. lakridsgranulat 4 pasteuriserede æggeblommer 3 spsk. sukker ½ liter piskefløde Revet skal fra en appelsin Pynt 50 g hvid chokolade til pynt Appelsinfileter fra 1 appelsin Sådan gør du Æggeblommer og sukker puttes op i en skål og piskes med en elpisker til massen er helt hvid. Riv appelsinen og put revet appelsinskal op i en ny skål. Hæld fløden op i skålen med revet appelsinskal (på nær 3 spsk. som skal bruges sammen med husblas) og pisk fløden til den er næsten stiv. Chokoladen smeltes over vandbad ved svag varme. Husblas blødes op i koldt vand og lad det ligge i blød i 10 minutter. Tag husblassen op og tryk vandet ud med hånden. Put husblassen op i gryden og varm den op med 3 spsk. fløde ved svag varme og varm den igennem. Vend æggesnaps og flødeskummet forsigtigt sammen med en dejskraber. Tilsæt den smeltede chokolade i med hurtig hånd, da chokoladen ellers når at stivne. Vend husblassen i chokolademassen sammen med lakridsgranulaten. Hæld nu chokolademoussen op i et fad og stil den koldt i minimum halvanden time. Tag appelsinen og skær den ud til fine appelsinfileter. Hak den hvide chokolade groft. Servér chokolademoussen i glas eller på dessert tallerkener og pynt med appelsinfileter og hvid chokolade.

18 Lakrids vodkashot

19 Lakrids vodkashot Det skal du bruge (4 pers.) 8 cl vodka 2 cl friskpresset citronsaft 1 tsk. lakridsgranulat 1 tsk. sukker Sådan gør du Pres citronsaften og rør saften sammen med sukker og vodka. Find 4 glas og drys lakridsgranulat i hvert glas. Fordel drinken i de 4 glas og servér straks. Tips Sørg for at vodkaen kommer fra fryseren. Så er din drink iskold og klar til servering.

20 Blå ost med pære og lakridshonning

21 Blå ost med pære og lakridshonning Det skal du bruge (4 pers.) 150 g blå Danablue 4 pærer 1 flaske akaciehonning Nøddeblanding 50 g valnødder 50 g mandler 3 spsk. lakridsgranulat 4 spsk. honning ½ dl vand 1 klat smør Pynt Lakridsgranulat Sådan gør du Skræl pærerne, tag en urtekniv og fjern kernehuset fra bunden af hver pære. Lad stilken sidde på. Akaciehonning hældes op i en gryde og hæld vand i. Læg de 4 pærer op i gryden og tilsæt lakridsgranulat. Sørg for at pærerne er helt dækket til med vandet. Bring gryden i kog, tag gryden af blusset og lad pærerne stå i en halv time i gryden. Imens laves nøddeblandingen. Mandler og valnødder knuses let og ristes på en pande med en klat smør ved jævn varme. Pas på de brænder let på! Tilsæt honning og rør det sammen med nøddeblandingen. Tilsæt vand og tag panden af blusset. Lad nøddeblandingen afkøle på panden. Tag pærerne op af væden. Lad pærerne dryppe af og anret dem på 4 tallerkener sammen med 2 gode skiver blå danablue på hver tallerken. Anret den afkølede nøddeblanding på de 4 tallerkener. Drys lidt lakridsgranulat på toppen af hver pære og servér straks.

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet 1 roulade =16 stk. Kage: 3 æg str. L 150 g sukker 60 g mel 60 g kartoffelmel 1 tsk bagepulver

Læs mere

Æblekage med rugbrød.

Æblekage med rugbrød. Æblekage med rugbrød. Ingredienser: 150 g rugbrød 75 g smør 75 g farin 1 æg 75 g mel 1 tsk bagepulver 1 tsk stødt kanel 3/4 dl mælk 2-3 æbler 1 spsk kanelsukker Sådan gør du: 1. Tænd ovnen på 200 grader.

Læs mere

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche

Kaffechokolademousse. Kirsebær med creme fraîche Kaffechokolademousse Kirsebær med creme fraîche 6 personer 100 g mørk chokolade 3 ss pulverkaffe 2 ss vand 4 æggeblommer 2-3 ss rom ¼ l piskefløde Groftrevet chokolade 1. Chokoladen brækkes i mindre stykker

Læs mere

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig Ekstravagant Ris á l amand Til risengrøden: (laves dagen før) 1½ liter letmælk fordi minimælk giver for lidt fylde og sødmælk for meget 200 g grødris Ris og ros i julen Til cremen: ½ l fløde1 vanillestang

Læs mere

12 Mad til kræsne ganer

12 Mad til kræsne ganer 12 Mad til kræsne ganer Mad til kræsne ganer 12 indeholder opskrifter på 8 af vores populære desserter Blommeclafoutis 2 tærteforme a 23 cm Mørdej: 300 g mel 150 g blødt smør 100 g flormelis 1 æg ¼ tsk.

Læs mere

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret.

Havretærte med frugt. Havregrynskager med karamelcreme. 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. 1. Rør smørret sammen med sukkeret. Havregrynskager med karamelcreme 1. Rør havregryn, sukker og smør sammen. Havretærte med frugt 1. Rør smørret sammen med sukkeret. 2. Tril dejen til kugler, som trykkes flade på pladen. 3. Bag 8-10 min.

Læs mere

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille.

Vafler med flødeskum. Vafler. 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 1. Fløden piskes til skum. 2. Melet sigtes med vanille. Vafler Vafler med flødeskum 1. Mel, bagepulver og salt sigtes sammen. 2. Melet røres i mælken til en jævn blanding. 3. En æggeblomme tilsættes. 4. Æggehviden piskes stiv. 1. Fløden piskes til skum. 2.

Læs mere

Ice Surprise. Indbagte juleæbler. 1. Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i.

Ice Surprise. Indbagte juleæbler. 1. Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. Ice Surprise 1. Margarine og sukker røres. 2. Æggeblommerne røres i. Indbagte juleæbler 1. Begynd med dejen: Findel fedtstoffet i melet og bland sukkeret i. 8 personer Bund 100 g margarine 75 g sukker

Læs mere

Ferskner, grillede med marcipan-nougat-is. Fersken og hindbær med mascarpone. 1. Skær fersknerne i både. 1. Isen tages op af fryseren.

Ferskner, grillede med marcipan-nougat-is. Fersken og hindbær med mascarpone. 1. Skær fersknerne i både. 1. Isen tages op af fryseren. Fersken og hindbær med mascarpone 1. Skær fersknerne i både. 2. Vend dem i citronsaften. 3. Bland ferskenbådene med hindbær. 4. Anret dem med mascarpone på toppen. Ferskner, grillede med marcipan-nougat-is

Læs mere

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE Skab fristende øjeblikke Pistaciekage med citrussalat 8 personer 1 pose ODENSE Dessertmasse med pistaciesmag 150 g ODENSE Bagemarcipan 3 æg 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

KONFEKTOPSKRIFTER 2013

KONFEKTOPSKRIFTER 2013 KONFEKTOPSKRIFTER 2013 Hindbærdrøm (NYHED 2013): Hindbærekstrakt 200 g mørk bitter chokolade Frysetørret hindbær Riv marcipan på et rivejern. Tilsæt hindbærekstrakt og ælt det i marcipanen. Tril marcipanmassen

Læs mere

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme.

Bananer på druk. Bananer med appelsinsauce. 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. Bananer på druk Bananer med appelsinsauce Intet foto 1. Skræl og skær bananerne i skiver. 2. Bag dem i en smurt form i 15 min. på mellemste varme. 1. Gnid sukkerknaldene på den ene appelsin for at få appelsinolien

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker

æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker æblekage med havtorn 4-6 personer 1 dl havtornsaft, se side 16 750 g skrællede æbler i mindre stykker 1 spsk. vaniljesukker 150 g havtorn 150 g sukker Crumble : 75 g smør 75 g havregryn 75 g rasp 100 g

Læs mere

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter!

Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 2011 Tjek vores nye hjemmeside. Her finder du masser af inspiration og sjove opskrifter! 12 klassiske opskrifter med et twist www.santamaria.dk Der friskbagt dufter Duften af friskbagt kage er næsten hypnotisk.

Læs mere

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu

Det kan du lave allerede lillejuleaften. Menu Det kan du lave allerede lillejuleaften Glem alt om stress, det klæder ikke den gode julemad. Start i god tid, helst dagen før. Her er et lille overblik over, hvilke forberedelser du kan lave lillejuleaften.

Læs mere

Madlavningsaften

Madlavningsaften Madlavningsaften 25.10.17 Grov madtærtebund - 1 stk. Tærtefyld - 1 tærte Bagte rødbeder og græskar med timian - 4 prs. Groft brød - 8 stk. Rullet dampet fiskefilet - 4 prs. Salat - 4 prs. Frugtspyd 30

Læs mere

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt.

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt. ÆBLESKIVER Ca. 40 stk. 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 ½ dl soja cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 2 ½ dl soja- eller risdrik 30 g gær 400 g hvedemel 125 g margarine (mælkefri) Skal af 1 økologisk citron

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009

Eriks Mad og Musik 24. januar 2009 Eriks Mad og Musik. januar 009 Henriettes gulerodssuppe ½ kg gulerødder 0 g smør / dl appelsinsaft l grønsagsbouillon (måske lidt mere) lille grofthakket løg - tskf hakket frisk timian salt peber muskatnød

Læs mere

Ægs køkkentekniske egenskaber

Ægs køkkentekniske egenskaber Ægs køkkentekniske egenskaber Målet med undervisningen: Afprøvning af ægs køkkentekniske egenskaber Gruppestørrelse 2 Husk at tage billeder til Jeres portfolio og reflekter over arbejdsprocesserne, så

Læs mere

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder:

Tjek at du selv har: JuleMåltidsKassen indeholder: Sanne Venlov, Søren Ejlersen og Thomas Hess er kokkene bag JuleMåltidsKassen. Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul! Skriv til info@aarstiderne.com, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til kassen.

Læs mere

Eriks Mad og Musik Honningglacerede porrer. Mousserende velkomstdrink. Valnøddedip/-dressing

Eriks Mad og Musik Honningglacerede porrer. Mousserende velkomstdrink. Valnøddedip/-dressing Eriks Mad og Musik 8. 0. 0 Mousserende velkomstdrink (pr. glas) 0 cl tør mousserende vin eller champagne. cl Campari spsk friskpresset citronsaft sukkerknald Appelsinskal Honningglacerede porrer spsk god

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Bruschetta med tun 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Tunsalat: 300 gr. tun i vand 1,5 dl. mayonnaise 2 dl. Finthakket bladselleri ½finthakket løg 4 spsk. Citronsaft Salt og frisk kværnet sort peber

Læs mere

Chokoladecookies med lakrids

Chokoladecookies med lakrids Chokoladecookies med lakrids 12 stk 50 g kokosolie eller smør 1 banan 75 g fibersirup eller yaconsirup 1 æg 175 g fuldkornsspeltmel eller havremel, hvis de ønskes glutenfri 1 tsk bagepulver 1 tsk vaniljepulver

Læs mere

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt.

Eriks Mad og Musik. Tema: Brunch. Bland mel, sukker, natron og salt og pisk blandingen i skålen lidt efter lidt. Eriks Mad og Musik.september 00 Tema: Brunch Varm Chokolade l sødmælk - spsk kakao 00 g mørk chokolade på 0-70% spsk sukker Piskefløde Hæld mælken i en tykbundet gryde og læg forsigtigt et par teskefulde

Læs mere

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade JUL T OG LÆKKERT KLASSISK MOZARTKUGLE (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade Skær marcipanen i skiver og sæt små stykker

Læs mere

Pandekager, amerikanske. Pandekager. 1. Smelt smørret. 1. Bland væskerne. 2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.

Pandekager, amerikanske. Pandekager. 1. Smelt smørret. 1. Bland væskerne. 2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Pandekager 1. Bland væskerne. 2. Bland alt det andet og tilsæt det i væsken. Pandekager, amerikanske 1. Smelt smørret. 2. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. 20 stk. 6 æg 175 g mel 100 g smør ¾ l

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. juli 2010 Sommermad

Eriks Mad og Musik 24. juli 2010 Sommermad Eriks Mad og Musik. juli 00 Sommermad Rejemousse med røget laks Rejemousse: 00 g pillede rejer spsk hakket kørvel spsk hakket dild dl creme fraiche 8% blade husblas 0 g røget laks Dressing: dl ymer eller

Læs mere

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter

Madværksted, uge 45. Dagens opskrifter Madværksted, uge 45 Mine noter TEMA: Bag med sødemidler Dagens opskrifter Kransekage Squash-æblemarmelade Hjemmebagt kanelknækbrød Citronmåne Lagkagebunde Citronroulade med flødeost Stegte æbler med nødder

Læs mere

Fordel dejen på bagepapir i 12 store klatter med luft i mellem. Bag dem ved 175 grader i grader, til de er gyldne.

Fordel dejen på bagepapir i 12 store klatter med luft i mellem. Bag dem ved 175 grader i grader, til de er gyldne. Opskrifter Skipper skrå cookies 120 g smør 1/2 tsk salt 2 dl sukker 1 æg 3 dl hvedemel 1/2 tsk bagepulver 1 tsk kogende vand 110 g hakkede mandler 180 g Haribo Skipper Skrå Tænd ovnen på 175 grader. Skær

Læs mere

Kartoffelmad. Kartoffelmad. Det skal I bruge: 6 nye kartofler. Pynt til kartoffelmad Vælg 1-2 forskellige løgtyper og 1-2 forskelligt sprødt

Kartoffelmad. Kartoffelmad. Det skal I bruge: 6 nye kartofler. Pynt til kartoffelmad Vælg 1-2 forskellige løgtyper og 1-2 forskelligt sprødt Kartoffelmad Kartoffelmad 6 nye kartofler Pynt til kartoffelmad Vælg 1-2 forskellige løgtyper og 1-2 forskelligt sprødt Det kan I vælge imellem: Løg: Karse Forårsløg Alm. løg Purløg Sprødt: Hakkede hasselnødder

Læs mere

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn.

Appelsin fromage. Havregrynskugler ca. 7 stk. 1½ blad husblas. 125 g DDV youghurt. 1½ dl friskpresset appelsinsaft. Multisød. Vaniliekorn. Appelsin fromage 1½ blad husblas 125 g DDV youghurt 1½ dl friskpresset appelsinsaft Multisød Vaniliekorn Pynt: ½ appelsin Udblød husblassen i koldt vand. Hæld vandet fra og smelt den i en mikroovn i 1

Læs mere

Wraps med røget ørred

Wraps med røget ørred Madklub Fights Fastfood Aftenens menu Wraps med peberrod og røget ørred Spicy gris i ovn Aromatisk æblechutney Kartoffeltærte med porre og rygeost Kornsalat med agurk og mynte Rødbedesalat med sennep og

Læs mere

Køkkenchefens bedste opskrifter

Køkkenchefens bedste opskrifter Café Keller 2014 Køkkenchefens bedste opskrifter Café Keller Indholdsfortegnelse Kager & Desserter... 3 Banankage med flødeostecreme... 4 Blåbærkage... 5 Cantucci... 6 Chocolate chip cookies... 7 Chokolade

Læs mere

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard

EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE. Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard EN GOD KRUMME BØRNEUDGAVE Mia Irene Kristensen & Jacob Damgaard FOF Kursus 5. & 6. december 2010 DET SKAL VI LAVE... Knækbrød Avotella Hjemmelavet smør Koldhævet foccacia Citronbrød Rugbrødslagkage KNÆKBRØD

Læs mere

Inspiration fra Pharmakons køkken

Inspiration fra Pharmakons køkken Inspiration fra Pharmakons køkken Efterårets hyggestunder Oktober 2014 Efteråret er over os. Derfor har vi, her på Pharmakon, valgt at fokusere på, lidt til den søde tand og lidt der varmer i de mørke

Læs mere

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK

HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Økologisk Brunch HELT ENKELT OG ØKOLOGISK Brunch er alle tiders anledning til at samle familie og venner på en nem og hyggelig måde. Og brunchen kan varieres i det uendelige alt efter årstiden, hvem der

Læs mere

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola.

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola. Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg ca. 1kg lamme culotte 8 kviste rosmarin 2 citroner 6 spsk. oliven olie 1 bakke ruccola salt sort peber 1 citron og ½ dl olie til salat samt groft salt

Læs mere

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK

Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Idéer og opskrifter med Fresubin DRINK Fresubin 2 kcal DRINK 2 Idéer med Fresubin 2 kcal DRINK Frugtsalat Skær dine foretrukne frugter og bær og hæld 1 afkølet flaske Fresubin 2 kcal DRINK Abrikos- Fersken

Læs mere

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

Perfekt chokolade skum

Perfekt chokolade skum Perfekt chokolade skum 250 gram mørk chokolade 50 60 % 4 store æggeblommer 3 æggehvider 50 gram rørsukker 3 dl piskefløde 1 bakke friske brombær eller andre sæsonbær Find alle ingredienser frem Smelt 200

Læs mere

Julemad Julemad december 2012

Julemad Julemad december 2012 Julemad Menu Tilbehør Linsesalat Waldorf med selleri, valnødder, druer og mormor dressing Brune kartofler med honning og rosmarin fennikelsalat, estragon, pink grape og ristede mandler grønkålssalat med

Læs mere

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter Eriks Mad og Musik 7. november 00 Julekonfekt og julegodter Havregrynskugler 0 g smør spsk kakao 00 g flormelis 00 g havregryn ½ dl piskefløde evt. et par dråber mandelessens (eller tsk vanillesukker)

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 34 FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 34 FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD FYLDTE PANDEKAGER MED OKSEKØD Pandekager 250 g hvedemel 2 dl mælk 3 dl vand 2 æg 1 tsk. olivenolie Pandekager Mel, mælk og vand piskes grundigt. Æggene tilsættes et efter et. Stilles på køl i 30 minutter,

Læs mere

Opskrifter. Moussaka med squash og græsk yoghurt. Fremgangsmåde. Ingredienser. Pandekager. Yoghurtlag. Uge 27

Opskrifter. Moussaka med squash og græsk yoghurt. Fremgangsmåde. Ingredienser. Pandekager. Yoghurtlag. Uge 27 Moussaka med squash og græsk yoghurt Pandekager 600 g hakket oksekød 1-2 stk. hakket løg 2 gulerødder i tern 2 fed hvidløg hakket 2-3 stk. tomater i tern 1 spsk. oregano 1 tsk. allehånde 1 stk. squash

Læs mere

Opskrifter. Farsrulle med fyld. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 26. mesterslagterens

Opskrifter. Farsrulle med fyld. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 26. mesterslagterens Farsrulle med fyld og kartoffelgratin 600 g hakket kalv og skinke 3 skiver franskbrød uden skorpe 2 dl mælk 1 æg 1 tsk. groft salt Friskkværnet peber 1 tsk. tørret oregano Udblød franskbrødsskiverne i

Læs mere

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager MENU Grillet fisk Tre grove dips: Urtemayo, salsa verde og bønnepuré Grillede majs med urtemayo Grillede grøntsager med salsa verde bagte kartofler & løg Pandebrød med bønnepuré Müslikager med myntecreme

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 135-142 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 CHOKOLADEFONDANT MED AFTER EIGHT 100 g smør 125 g mørk chokolade 4 past. æggeblommer 4 past. æggehvider 40 g sukker 20 g hvedemel 10 stk After Eight Pynt: Evt.

Læs mere

VERDENS BEDSTE BRØD LANGTIDSHÆVET OG SUPER LÆKKERT

VERDENS BEDSTE BRØD LANGTIDSHÆVET OG SUPER LÆKKERT MINE OPSKRIFTER BRØD VERDENS BEDSTE BRØD LANGTIDSHÆVET OG SUPER LÆKKERT 625 g mel 5 dl vand 2 tsk salt En lille klump gær på størrelse med en ært 1. Gæren smuldres ud i vandet i en stor skål og rører rundt.

Læs mere

Milnersvej Hillerød tel

Milnersvej Hillerød tel M å n e d e n s m e n u Persille-løgflan med røget laks og pesto Timiangratineret fasanbryst med svampe og vindruer i portvinsglace hertil indbagt kartoffel og savoykål Oktober 2003 Lime-æblefyldt pandekage

Læs mere

Eriks Mad og Musik 29. september 2009 Europa rundt 3. og sidste del

Eriks Mad og Musik 29. september 2009 Europa rundt 3. og sidste del Eriks Mad og Musik 9. september 009 Europa rundt. og sidste del. del af den kulinariske Europarejse i juliprogrammet. del af den kulinariske Europarejse i augustprogrammet . og sidste del af den kulinariske

Læs mere

Mandelrand. Mandelskaller. 1. Mal mandlerne i foodprocessoren og tilsæt det øvrige. 2. Ælt hurtigt dejen sammen og stil den koldt 30 min.

Mandelrand. Mandelskaller. 1. Mal mandlerne i foodprocessoren og tilsæt det øvrige. 2. Ælt hurtigt dejen sammen og stil den koldt 30 min. Mandelrand Mandelskaller 6-8 personer Intet foto 250 g mandler 250 g sukker 5 æggehvider 1 knsp bagepulver 250 g mørk chokolade 1. Mandlerne skoldes, smuttes og males i en blender. 2. Mandlerne blandes

Læs mere

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 Protein dip Protein kiks/knækbrød 2 dl hytteost 1 dl persille 2 spsk mayonnaise 1 spsk hakket løg 2 spk frisk

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Amerikansk chokoladekage 10 personer 1 springform 22 cm Dej: 60 g kakaopulver 1½ dl kogende vand 180 g blødt smør 350 g sukker 3 æg 250 g mel 1 tsk. bagepulver ½ tsk. natron 1½ dl

Læs mere

Bålmadsworkshop.

Bålmadsworkshop. Bålmadsworkshop Ved PH outdoor Så er vi klar til 2. udgave af vores adventurerace. Vi har ændret alle O-løbene, tænkt nye tanker, men fastholdt hyggen og det udfordrende element. Løbet er den 27 November

Læs mere

Kanelkage. Kaffekage. 1. Sukker og æg piskes, til det er hvidt. 1. Bland mel med sukker, kanel og natron.

Kanelkage. Kaffekage. 1. Sukker og æg piskes, til det er hvidt. 1. Bland mel med sukker, kanel og natron. Kaffekage 1. Sukker og æg piskes, til det er hvidt. Kanelkage 1. Bland mel med sukker, kanel og natron. Intet foto 2 æg 1 ½ dl mælk 225 g sukker 150 g smør/margarine 200 g mel 2 ts bagepulver 2 ts vanille

Læs mere

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006 Glædelig jul Af Jan Ekstrøm Artikel i Beboer-Info December 2006 Snakkesnegle Dej 2 dl mælk 50 g gær 1 dl smør- & rapsolie 2 æg 1 2 tsk stødt kardemomme 2 spsk sukker 1 2 tsk groft salt 550 g hvedemel Fyld

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 80-87 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 LAURAS BANAN PANDEKAGER MED GLUTENFRI CORN FLAKES OG BLÅBÆR 6 portioner Ingredienser: 3 bananer 6 æg 40 g knuste Glutenfri Corn Flakes 200 g blåbær 1 tsk vanillepulver

Læs mere

8 opskrifter til en travl hverdag

8 opskrifter til en travl hverdag 8 opskrifter til en travl hverdag Grundopskrift kageform, badepande eller muffins Kringle Brunsviger Æblecrumble Konfektkage / kakaokage Kokostoppe Cookies med chokolade Vaniljesmåkager KAGEGRUNDOPSKRIFT

Læs mere

til julen Brownie med karamel Lækre desserter og bagværk Du har brug for: Opskriften passer til ca. 10 store brownies

til julen Brownie med karamel Lækre desserter og bagværk Du har brug for: Opskriften passer til ca. 10 store brownies Brownie med karamel Opskriften passer til ca. 10 store brownies Lækre desserter og bagværk til julen 100 g mørk chokolade 2 æg 2 dl sukker 1 dl mel 1 dl kakao 1 knivspids salt 1/2 tsk. bagepulver 2 dl

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad Eriks Mad og Musik.. 0 Gulerodssuppe Agurkesuppe Tema: agurk ½ grøn peber ½ eller / lille chili lille løg ½ dl yoghurt fed hvidløg salt & peber evt. dl (eller ) hønsebouillon Skyl agurken, flæk den, skrab

Læs mere

Opskrifter. Farspandekage og smørdampede grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 41. mesterslagterens

Opskrifter. Farspandekage og smørdampede grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 41. mesterslagterens Farspandekage og smørdampede grøntsager 600 g hakket kalv og skinke 2 spsk. hvedemel 1½ spsk. fintrevet zittauerløg 1½ tsk. groft salt Friskkværnet peber 1 æg eller 2 æggehvider 2 dl mælk 50 g smør Smørdampede

Læs mere

Eriks Mad og Musik. August 2012 Tema: Honning. Asparges med hvidskimmelost. Svampesalat fra Italien

Eriks Mad og Musik. August 2012 Tema: Honning. Asparges med hvidskimmelost. Svampesalat fra Italien Eriks Mad og Musik August 0 Tema: Honning Asparges med hvidskimmelost bundt grønne asparges hvidskimmelost æg Salatblade spsk citronsaft spsk rapsolie tsk honning spsk kapers lille løg Masser af friskhakkede

Læs mere

Pressemeddelelse. Sød afslutning på påskefrokosten. Limeparfait. 25. februar 2010

Pressemeddelelse. Sød afslutning på påskefrokosten. Limeparfait. 25. februar 2010 Pressemeddelelse 25. februar 2010 Sød afslutning på påskefrokosten Den perfekte afrunding af påskefrokosten med sild eller den traditionelle lammesteg er en sød dessert. Lad dig inspirere af vores opskrifter,

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Balsamicomarineret oksefilet med balsamicocreme Oksefileten lægges i fryseren i ca. 3 timer. Når den er skalfrossen skæres den i tynde skiver med en laksekniv eller på pålægsmaskine.

Læs mere

Eriks Mad og Musik 28. november 2009

Eriks Mad og Musik 28. november 2009 Eriks Mad og Musik. november 009 Kalveost pænt stykke kalvebov stor svineskank En hel del grofthakkede løg Nelliker Peber Laurbærblade Allehånde Frokostret Der er ikke nogle egentlige mål man krydrer efter

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 1-8 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1. VEGETARBOLLER MED PESTOFLØDE RIGATONI Ingredienser 1 pakke Garden Gourmet Boller 300 g rigatoni Pestofløde 100 g grøn pesto 2 dl madlavningsfløde Salt og peber

Læs mere

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis

kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis Søde pandekager kartoffel 500 gram søde kartofler 1 dl mel 1 tsk bagepulver 1 tsk salt 1 spsk flormelis af rød 3 tsk kanelsukker 1 dl letmælk 2 æg 1 tsk frisk vanilje Rapsolie til stegning Brombær, ahornsirup

Læs mere

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011 Mad fra Thailand Rød Grøntsags karry 1 spsk olie 1 løg, hakket 1-2 spsk rød karrypasta 3,75 dl kokosmælk 2,5 dl vand 350g kartofler, i tern 200g blomkål, i buketter 6 kaffir lime blade 150g grønne bønner,

Læs mere

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier.

Gløgg. Glühwein. 1. Kom sukker, vand og krydderier i en gryde og kog op. 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. Glühwein Gløgg 1 ss honning 2 ss sukker 3 dl vand 2 nelliker 1 kanelstang 2 ss pomerans 1 flaske rødvin Lidt pomerans 1. Kog honning, sukker og vand med krydderier. 2. Læg låg på og lad det trække til

Læs mere

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS MILLIONBØF MED KARTOFLER 600 g hakket oksekød 1 stort løg 1 lille dåse tomatpuré 3 spsk. mel Smør/margarine til stegning Salt og peber Vand Kulør Tilbehør Kartofler Pil og hak løget fint. Smelt og brun

Læs mere

OPSKRIFTER STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27 MESTERSLAGTERENS STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS 1 kg flæsk i skiver Persillesovs: 2 spsk. smør 2 spsk. hvedemel 5 dl mælk 1/2 øko citron, saft og skal herfra 2 håndfulde persille, finthakket Salt Sort peber, friskkværnet

Læs mere

Opgave 1: Lav 100% din havregrød

Opgave 1: Lav 100% din havregrød Opgave 1: Lav 100% din havregrød Du skal nu prøve at lave 100% din havregrød. Skal der rosiner, vaniljesukker, kardemomme eller måske æbletern i din havregrød? Vælg de krydderier, tørrede eller friske

Læs mere

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker

Påskesnitter. 15-20 stk. 175 gram saltet smør. 200 gram hvedemel. 75 gram grahamsmel. 75 gram rørsukker Påskesnitter 15-20 stk 175 gram saltet smør 200 gram hvedemel 75 gram grahamsmel 75 gram rørsukker ½ tsk. bagepulver 1 helt æg Fyld: Fx solbærmarmelade eller ginger/lemoncurd Glasur: 1 pasteuriseret æggehvide

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Grillet scampi med tomat-mangosalsa 30 stk. scampi olivenolie hvidløg friske krydderurter 3 stk. skalotteløg olivenolie ca. ½ dl eddike ca. 4 spsk. akaciehonning 8 stk. tomater 3 stk.

Læs mere

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini

Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Kokkeskole den 10. januar 2012 Cremet jordskokkesuppe med saltet torsk, trøffelolie og hjemmelavet grissini Jordskokkesuppe 600g jordskokker 2 stk skalotteløg 1 fed hvidløg 1 bagekartoffel 100g smør 1

Læs mere

Madlavning 21-02-2013

Madlavning 21-02-2013 Madlavning 21-02-2013 Karin Lis Albæk www.kalitesser.dk Tilbehør: rugbrød, smør, snaps Tomatsild med urte creme fraiche, løgringe. 800 g sildefileter, marinerede Marinade: 1 dl olie 1 dl sildelage 4 dl

Læs mere

PÅSKE FRISTELSER. Chokoladekræs. Tips: Chokoladebund. nougat Creme. eksotisk puré: mørk Chokolade. egne påske- specialiteter

PÅSKE FRISTELSER. Chokoladekræs. Tips: Chokoladebund. nougat Creme. eksotisk puré: mørk Chokolade. egne påske- specialiteter PÅSKE FRISTELSER Chokoladekræs 500 g exotisk puré smeltes sammen Tilbyd og tempereres dine egne påske- specialiteter Chokoladekræs TRØFFELKUGLER (180 STK.) HVID TRØFFELKUGLE MØRK TRØFFELKUGLE Chokolade

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 72-79 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 GRØN THAI PAPAYA SALAT Til 2 personer Ingredienser: 50g FITNESS 1 lille grøn papaya 2 gulerødder 1 håndfuld ristede peanuts 1 hvidløgsfed 1 lille chili 1 lime

Læs mere

5. oktober 2017 Lidt vildt må det godt være!

5. oktober 2017 Lidt vildt må det godt være! 5. oktober 2017 Lidt vildt må det godt være! Menu Pizzasnack m/svampe Kartoffelsuppe m/porre og urtetopping Gammel dags kalvesteg stegt som vildt m/sellerikartofler Panna Cotta m/hvid chokolade og brombær

Læs mere

Eriks Mad og Musik. 25. december 2010. Vintersalat. Festmad til mange. 10-12 personer

Eriks Mad og Musik. 25. december 2010. Vintersalat. Festmad til mange. 10-12 personer Eriks Mad og Musik. december 00 Vintersalat 0- personer savoykål 0 små rødløg krukke brøndkarse bakke feldsalat spsk citronsaft modne avocado røde grapefrugter g ristede cashewnødder spsk balsamico spsk

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Desserter, kager og søde sager Eriks Mad og Musik. maj 009 Desserter, kager og søde sager Vanilleis dl piskefløde pasteuriserede æggeblommer ¾ dl flormelis stang vanille Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og kom både stangen og kornene

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya

Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya KYLLING PIE MED GRØN SALAT 1 hel kylling 3 løg 1½ dl hvedemel

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG Bløde løg 10 g smør 4 zittauerløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g) ½ tsk. groft salt 3 dl vand Hakkebøffer 15 g smør 600 g hakket oksekød ¼ tsk. groft salt friskkværnet peber

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme INDHOLDSFORTEGNELSE Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme Indsæt egne opskrifter FOKUSORD BLENDE RISTE CITRONSAFT Smoothie med frugt,

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. august 2008

Eriks Mad og Musik 23. august 2008 Eriks Mad og Musik. august 008 Skaldyr Pil selv rejer - ½ kg hele rejer tskf groft salt dild citron mayonnaise surbrød (eller ristet brød) Bring rigeligt vand i kog og tilsæt salt og dild. Kogte krebs

Læs mere

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 32 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER BOLLER I KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 32 MESTERSLAGTERENS BOLLER I KARRY Kødboller 600 g hakket kalve- og skinkekød 1 løg, finthakket 1 tsk. salt 1/2 dl mælk 1 æg 1 dl havregryn, finvalset sort peber, friskkværnet Kødbollerne Alle ingredienserne røres sammen

Læs mere

HVILKEN MAD SKAL DU EKSPERIMENTERE MED I DAG?

HVILKEN MAD SKAL DU EKSPERIMENTERE MED I DAG? Leverandør til Det Kongelige Danske Hof HVILKEN MAD SKAL DU EKSPERIMENTERE MED I DAG? Inspiration til madlavning med æg fra flasker. GAMMELDAGS KOLDSKÅL MED KÆRNEMÆLK OG CITRONSAFT 4-6 portioner Arbejdstid

Læs mere

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 600 g hakket oksekød, 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon 2 tsk. tørret oregano salt,

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 111-118 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 LAURAS JORDBÆR/BANAN SMOOTHIE MED FITNESS FLAKES 6 portions Ingredienser 500 g frosne jordbær 3 bananer 400 g skyr eller græsk yoghurt 2 dl appelsin juice 30

Læs mere

Banankage med lys cremeux og nibs

Banankage med lys cremeux og nibs Banankage med lys cremeux og nibs Glem alt om de banankager, du hidtil har smagt! Denne kage har den lækreste fugtige konsistens, der står rigtig godt til den lyse cremeux og den sprøde tekstur, som kakaonibsene

Læs mere

03 oktober 2019 Stegte Ål

03 oktober 2019 Stegte Ål 03 oktober 2019 Stegte Ål Den, der tager ålen ved halen og kvinden på ordet, kan sige, at han ikke har haft hold på nogen af dem. Menu Hovedret Stegte ål m/flødestuvede kartofler Æblepeberrod Agurkesalat

Læs mere

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Jule menu 2013 Stegte sild i eddikelage 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Lage: 4 dl. Eddike 1 dl. Vand 150 gram Sukker 4 laurbærblade 12 Peberkorn, sorte * 1 Løg Vask sildefileterne godt og lad dem dryppe

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Rugstykker Ingredienser (giver 18 stk.): Pynt: Fremgangsmetode

Rugstykker Ingredienser (giver 18 stk.): Pynt: Fremgangsmetode Rugstykker Ingredienser (giver 18 stk.): 25 g gær 1 tsk. salt 4 dl vand 50 g solsikkekerner 25 g hørfrø 25 g græskarkerner 100 g hvedemel 250 g rugmel 50 g sigtemel 100-200 g hakket mørk chokolade 1 dl

Læs mere

Den søde tands venner

Den søde tands venner Den søde tands venner Ferskenkonfekt* ¾ dl mandler skoldes, smuttes og hakkes groft. 1 dl tørrede ferskner klippes i stykker, der blendes groft i en køkkenmaskine. 1 dl havregryn ristes på en tør stegepande

Læs mere