Fælles kriterier for forslagsevaluering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fælles kriterier for forslagsevaluering"

Transkript

1 1. BILAG B Fælles kriterier for forslagsevaluering En række evalueringskriterier er fælles for alle programmer under det sjette rammeprogram og er fastlagt i Europa-Parlamentets og Rådets forordninger om regler for deltagelse (art. 10). Det drejer sig om følgende: a) Videnskabelig og teknologisk kvalitet og innovationsgrad. b) Kapacitet til at gennemføre den indirekte aktion med succes og sikre effektiv forvaltning, hvilket vil blive bedømt ud fra ressourcer og kompetence samt deltagernes forventede måde at organisere sig på. c) Relevans for særprogrammets målsætninger. d) Europæisk merværdi, kritisk masse af de mobiliserede ressourcer og bidrag til Fællesskabets politikker. e) Kvaliteten af planen for anvendelse og formidling af viden, potentiale for innovationsfremme og klare planer for forvaltning af intellektuel ejendom. I anvendelsen af ovenstående litra d) tages der desuden hensyn til følgende kriterier: a) "For ekspertisenetværkenes vedkommende vurderes omfanget og intensiteten af den planlagte integrationsindsats og nettenes evne til at fremme ekspertise i en bredere sammenhæng end blot blandt det enkelte nets medlemmer samt udsigterne til en langtidsholdbar integration af nettenes forskningskapacitet og ressourcer ud over den periode, hvor der ydes EF-tilskud. b) For de integrerede projekters vedkommende vurderes det, om ambitionerne i målsætningerne og omfanget af de ressourcer, der afsættes, muliggør væsentlige bidrag til en styrket konkurrenceevne eller til løsning af samfundsproblemer. c) For de integrerede infrastrukturinitiativers vedkommende vurderes udsigterne for initiativets langtidsholdbarhed ud over den periode, hvor der ydes EF-tilskud. Som det fremgår af deltagelsesreglerne, fastlægges det i forslagsindkaldelserne i overensstemmelse med den anvendte instrumenttype eller FTU-aktivitetens målsætning, hvordan Kommissionen anvender ovenstående kriterier. Formålet med dette bilag er at beskrive, hvordan kriterierne vil blive anvendt. Da det sjette rammeprogram indeholder flere forskellige instrumenter, vil der være forskelle i, hvordan kriterierne anvendes på de forhold, der skal indgå i forslagsvurderingen. Nedenstående tjeklister over emner gælder for alle instrumenttyper. Medmindre andet er anført i de relevante dele af dette arbejdsprogram, vægtes nedenstående hovedpunkter (dvs. de nummererede hovedoverskrifter) ens i evalueringen. For hvert hovedtema

2 anføres ligeledes det mindsteantal point, der skal opnås, samt det samlede antal point for hvert instrument. Forslag, der ikke opnår det anførte antal point, afvises. Undtagelser fra disse tærskler er anført i den relevante del af arbejdsprogrammet. Ud over nedenstående tjeklister og eventuelle specifikke kriterier eller fortolkninger af kriterier, der skal opfyldes i en indkaldelse, indgår nedenstående også i evalueringen af alle forslag: Er kønsaspektet relevant for forslagets emne? I bekræftende fald hvordan er der da taget behørigt hensyn hertil? Har ansøgerne afdækket potentielle etiske og/eller sikkerhedsmæssige aspekter af forskningsprojektforslaget i henseende til målsætninger, metodologi og eventuel indvirkning af resultaterne? I bekræftende fald er der da taget behørigt hensyn hertil i forslaget? Alle forslag vil blive evalueret ud fra en etisk synsvinkel. Der vil blive foretaget en specifik gennemgang af etiske aspekter efter evalueringen af forslag, som er blevet antaget til finansiering, og som omhandler specifikke følsomme emner, eller når det måtte blive anbefalet efter gennemgangen af etiske aspekter under evalueringen. Forslagsstillere kan blive anmodet om yderligere oplysninger om etiske aspekter, som vil danne baggrund for denne gennemgang. (Se nedenstående afsnit om Gennemgang af forslagets etiske aspekter for yderligere oplysninger om de anvendte kriterier). Følgende supplerende forhold kan, hvor dette er relevant, også indgå i evalueringen: I hvor høj grad godtgøres det i forslaget, at forslagsstilleren er rede til at indgå i samarbejde med aktører, der ikke er en del af forskersamfundet, og den brede offentlighed, for at fremme forståelse og viden og afsøge de bredere samfundsmæssige følger af det foreslåede arbejde? Er der en klar beskrivelse af synergien med uddannelse på alle niveauer? Hvis der forventes deltagelse fra tredjelande i forslaget, er dette da begrundet og deltagelsen godt integreret i aktiviteterne?

3 2. Integrerede projekter (IP) Nedenstående sæt af emner danner et fælles grundlag for evalueringen af forslag til integrerede projekter. 1. Relevans (mindst 3 ud af 5 point) I hvor høj grad det foreslåede projekt er rettet mod opfyldelse af arbejdsprogrammets målsætninger. 2. Potentiel indvirkning (mindst 3 ud af 5 point) Projektforslaget er realistisk ambitiøst i henseende til dets strategiske indvirkning på at styrke konkurrenceevnen (herunder SMV's) eller løse samfundsproblemer. De innovationsrelaterede aktiviteter og udnyttelses- og/eller formidlingsplaner kan sikre optimal udnyttelse af projektresultaterne. Forslaget påviser, at der er en klar værditilførsel ved at udføre arbejdet på europæisk plan, og tager hensyn til forskningsaktiviteter i medlemsstaterne og europæiske initiativer som Eureka. 3. V&T-kvalitet (mindst 4 ud af 5 point) Projektet har klart fastlagte målsætninger. Målsætningerne udgør et klart fremskridt ud over det nuværende teknologiske stade. Den foreslåede V&T-strategi kan sikre, at projektet når målsætningerne for forskning og innovation. 4. Konsortiets kvalitet (mindst 3 ud af 5 point) Deltagerne sammen udgør et konsortium af høj kvalitet. Deltagerne er velegnede til at udføre og engagerede i de opgaver, de har påtaget sig. Der er god komplementaritet mellem deltagerne.

4 Deltagernes profil er klart beskrevet, også for deltagere, som kommer med på et senere tidspunkt. SMV er inddraget i det omfang, det har været muligt. 5. Konsortiets ledelse (mindst 3 ud af 5 point) Organisationsstrukturen er tilpasset projektets kompleksitet og den nødvendige grad af integration. Projektstyringen påviseligt er af høj kvalitet. Der foreligger en tilfredsstillende plan for videnstyring, intellektuel ejendomsret og andre innovationsrelaterede aktiviteter. 6. Mobilisering af ressourcer (mindst 3 ud af 5 point) Projektet mobiliserer den nødvendige kritiske masse af ressourcer (personale, udstyr, økonomiske midler osv.), der er nødvendige for en vellykket gennemførelse. Ressourcerne er overbevisende integreret, så der skabes et sammenhængende projekt. Den overordnede finansieringsplan for projektet er hensigtsmæssig. Samlet antal point: mindst 24 ud af 30 point.

5 3. Ekspertnetværk (NoE) Nedenstående sæt af emner danner et fælles grundlag for evalueringen af forslag til ekspertisenetværk. 1. Relevans (mindst 3 ud af 5 point) I hvor høj grad det foreslåede projekt er rettet mod opfyldelse af arbejdsprogrammets målsætninger. 2. Potentiel indvirkning (mindst 3 ud af 5 point) Europa har et strategisk behov for at styrke emnets V&T-kvalitet ved at omstrukturere den eksisterende forskningskapacitet og den måde, forskningen gennemføres på. Ekspertisenetværkets mål i den sammenhæng er tilstrækkeligt ambitiøse, især i henseende til at sikre Europa en førende verdensposition på området. Forslaget påviser, at der er en klar værditilførsel ved at udføre arbejdet på europæisk plan, og tager hensyn til forskningsaktiviteter i medlemsstaterne og europæiske initiativer som Eureka. Der foreligger en effektiv plan for udbredelse af ekspertisen, udnyttelse af resultaterne og formidling af viden til både SMV og personer uden for netværket. Det er sandsynligt, at den foreslåede strategi får en varig strukturerende indvirkning på europæisk forskning. 3. Deltagernes forudsætninger (mindst 3 ud af 5 point) Deltagerne udfører forskning af høj kvalitet, der er relevant for emnet for netværket, eller er i stand til at yde vægtige bidrag til det fælles aktivitetsprogram. Deltagerne er velegnede til at udføre de opgaver, de har påtaget sig. De sammen har den nødvendige kritiske masse af ekspertise og ressourcer til at gennemføre det fælles aktivitetsprogram.

6 4. Grad af integration og det fælles aktivitetsprogram (mindst 4 ud af 5 point) Den forventede grad af integration berettiger, at der ydes støtte til forslaget som et ekspertisenetværk. Det fælles aktivitetsprogram er udformet på en sådan måde, at det sikrer den forventede integrationsgrad. De deltagende organisationer har givet et overbevisende tilsagn om en dybtgående, varig integration, som fortsætter, efter at EU's støtte ophører. 5. Organisation og ledelse (mindst 3 ud af 5 point) Netværkets organisationsstruktur danner en sikker ramme omkring eventuelle nødvendige strukturelle beslutninger. Netværkets styring påviseligt er af høj kvalitet. Netværket har en gennemtænkt plan for fremme af ligestilling. Samlet antal point: mindst 20 ud af 25 point.

7 4. Specifikke målrettede forskningsprojekter eller innovationsprojekter Nedenstående sæt af emner danner et fælles grundlag for evalueringen af forslag til (1) specifikke målrettede forskningsprojekter eller (2) specifikke målrettede innovationsprojekter. 1. Relevans (mindst 3 ud af 5 point) I hvor høj grad det foreslåede projekt er rettet mod opfyldelse af arbejdsprogrammets målsætninger. 2. V&T-kvalitet (mindst 4 ud af 5 point) Projektet har klart fastlagte, velfokuserede målsætninger. Målsætningerne udgør et klart fremskridt ud over det nuværende teknologiske stade. Den foreslåede V&T-strategi kan sikre, at projektet når målsætningerne for forskning og innovation. 3. Potentiel indvirkning (mindst 3 ud af 5 point) Det er sandsynligt, at projektforslaget får en indvirkning på styrkelsen af konkurrenceevnen og løsningen af samfundsproblemer. Forslaget påviser, at der er en klar værditilførsel ved at udføre arbejdet på europæisk plan, og tager hensyn til forskningsaktiviteter i medlemsstaterne og europæiske initiativer som Eureka. Udnyttelses- og/eller formidlingsplaner kan sikre optimal udnyttelse af projektresultaterne. 4. Konsortiets kvalitet (mindst 3 ud af 5 point) Deltagerne sammen udgør et konsortium af høj kvalitet. Deltagerne er velegnede til at udføre og engagerede i de opgaver, de har påtaget sig. Der er god komplementaritet mellem deltagerne.

8 SMV er inddraget i det omfang, det har været muligt. 5. Konsortiets ledelse (mindst 3 ud af 5 point) Projektstyringen påviseligt er af høj kvalitet. Der foreligger en tilfredsstillende plan for videnstyring, intellektuel ejendomsret og andre innovationsrelaterede aktiviteter. 6. Mobilisering af ressourcer (mindst 3 ud af 5 point) Projektet mobiliserer de ressourcer (personale, udstyr, økonomiske midler osv.), der er nødvendige for en vellykket gennemførelse. Ressourcerne er overbevisende integreret, så der skabes et sammenhængende projekt. Den overordnede finansieringsplan for projektet er hensigtsmæssig. Samlet antal point: mindst 21 ud af 30 point.

9 5. Koordinerende aktioner Nedenstående sæt af emner danner et fælles grundlag for evalueringen af forslag til koordinerende aktioner. 1. Relevans (mindst 3 ud af 5 point) I hvor høj grad det foreslåede projekt er rettet mod opfyldelse af arbejdsprogrammets målsætninger. 2. Koordineringens kvalitet (mindst 4 ud af 5 point) De forskningsaktioner/-programmer, som skal koordineres, skal påviseligt være af høj kvalitet. De foreslåede koordineringsmekanismer er tilstrækkeligt robuste til at sikre, at aktionens mål nås. 3. Potentiel indvirkning (mindst 3 ud af 5 point) Forslaget påviser, at der er en klar værditilførsel ved at udføre arbejdet på europæisk plan, og tager hensyn til forskningsaktiviteter i medlemsstaterne og europæiske initiativer som Eureka. EU's støtte får en reel indvirkning på aktionen og dens omfang, ambition og resultat. Projektet mobiliserer en kritisk masse af ressourcer i Europa. Udnyttelses- og/eller formidlingsplanerne kan sikre optimal udnyttelse af projektresultaterne, også uden for deltagerkredsen. 4. Konsortiets kvalitet (mindst 3 ud af 5 point) Deltagerne sammen udgør et konsortium af høj kvalitet. Deltagerne er velegnede til at udføre de opgaver, de har påtaget sig.

10 Projektet kombinerer deltagernes komplementære ekspertise, så der skabes en værditilvækst i forhold til den enkelte deltagers programmer. 5. Konsortiets ledelse (mindst 3 ud af 5 point) Projektstyringen påviseligt er af høj kvalitet. Der foreligger en tilfredsstillende plan for videnstyring, intellektuel ejendomsret og andre innovationsrelaterede aktiviteter. 6. Mobilisering af ressourcer (mindst 3 ud af 5 point) Projektet mobiliserer de ressourcer (personale, udstyr, økonomiske midler osv.), der er nødvendige for en vellykket gennemførelse. Ressourcerne er overbevisende integreret, så der skabes et sammenhængende projekt. Den overordnede finansieringsplan for projektet er hensigtsmæssig. Samlet antal point: mindst 21 ud af 30 point.

11 6. Specifikke støtteaktioner Nedenstående sæt af emner danner et fælles grundlag for alle dele af RP6 i evalueringen af forslag til specifikke støtteaktioner. 1. Relevans (mindst 4 ud af 5 point) Forslaget vedrører de centrale temaer, der er fastlagt i hhv. arbejdsprogrammet/indkaldelsen, særprogrammer eller det europæiske forskningsrum. 2. Støtteaktionens kvalitet (mindst 3 ud af 5 point) De foreslåede målsætninger er sunde, og den foreslåede strategi, metodologi og arbejdsplan er af tilstrækkelig høj kvalitet til at nå disse målsætninger. Ansøgeren/ansøgerne repræsenterer et højt kompetenceniveau i henseende til faglige kvalifikationer og/eller erfaringer. De foreslåede aktiviteter er innovative og originale (hvis relevant). 3. Potentiel indvirkning (mindst 3 ud af 5 point) Projektforslagets indvirkning kun kan nås, hvis det gennemføres på europæisk plan. EU's støtte får betydelig indvirkning på aktionen og dens omfang, ambition og resultat. Udnyttelses- og/eller formidlingsplanerne kan sikre optimal udnyttelse af projektresultater, også uden for deltagerkredsen. 4. Konsortiets ledelse (mindst 3 ud af 5 point) I hvor høj grad ledelsesstrukturen er troværdig i henseende til faglige kvalifikationer, erfaring, resultater og kapacitet til at gennemføre arbejdet.

12 5. Mobilisering af ressourcer (mindst 3 ud af 5 point) I hvor høj grad projektet mobiliserer de ressourcer (personale, udstyr, økonomiske midler osv.), der er nødvendige for en vellykket gennemførelse. Den overordnede finansieringsplan for projektet er hensigtsmæssig. Samlet antal point: mindst 17,5 ud af 25 point.

13 Specifikke forskningsaktiviteter for små og mellemstore virksomheder Nedenstående sæt af emner skal danne et fælles grundlag for evalueringen af forslag til horisontale forskningsaktiviteter for SMV (til 1) kooperative forskningsprojekter - CRAFT - og 2) kollektive forskningsprojekter). (1) Forslag til kooperative forskningsprojekter (CRAFT) 1. De kooperative forskningsprojekters relevans for målsætningerne (mindst 4 ud af 5 point). I hvor høj grad projektforslaget vedrører et specifikt videnskabeligt og/eller teknologisk problem eller SMV-gruppes behov. 2. V&T-kvalitet (mindst 3 ud af 5 point) Projektet har klart fastlagte, velfokuserede målsætninger. Målsætningerne udgør et klart fremskridt ud over det nuværende teknologiske stade. Den foreslåede V&T-strategi kan sikre, at projektet når målsætningerne for forskning og innovation. 3. Potentiel indvirkning (mindst 4 ud af 5 point) Projektforslaget har en indvirkning på deltagende SMV's konkurrenceevne og/eller bidrager til at løse samfundsproblemer. Forslaget påviser, at der er en klar værditilførsel ved at udføre arbejdet på europæisk plan, og tager hensyn til forskningsaktiviteter i medlemsstaterne og europæiske initiativer som Eureka. Udnyttelses- og (hvor det er relevant) formidlingsplaner kan sikre optimal udnyttelse af projektresultaterne. Det foreslåede projekt vil føre til nye og forbedrede produkter, processer eller tjenester med et klart markedspotentiale.

14 4. Konsortiets kvalitet (mindst 3 ud af 5 point) Andre virksomheders og slutbrugeres deltagelse (hvis relevant) er i de deltagende SMV's interesse. SMV er velegnede til at udføre og engagerede i de opgaver, de har påtaget sig, og til at udnytte resultaterne. FTU-aktørerne er af høj kvalitet, og der er god komplementaritet mellem dem. Der er en god ligevægt i projektet mellem bidrag fra SMV, andre virksomheder og slutbrugere. 5. Konsortiets ledelse (mindst 3 ud af 5 point) Projektstyringen påviseligt er af høj kvalitet. Der foreligger en tilfredsstillende plan for videnstyring, intellektuel ejendomsret og andre innovationsrelaterede aktiviteter. 6. Mobilisering af ressourcer (mindst 3 ud af 5 point) Projektet mobiliserer de ressourcer (personale, udstyr, økonomiske midler osv.), der er nødvendige for en vellykket gennemførelse. Ressourcerne er overbevisende integreret, så der skabes et sammenhængende projekt. Finansieringsplanen er hensigtsmæssig. Samlet antal point: mindst 21 ud af 30 point. (2) Forslag til kollektive forskningsprojekter 1. De kollektive forskningsprojekters relevans for målsætningerne (mindst 4 ud af 5 point). I hvor høj grad projektforslaget vedrører et specifikt videnskabeligt og/eller teknologisk problem eller store SMV-gruppers behov.

15 2. V&T-kvalitet (mindst 3 ud af 5 point) Projektet har klart fastlagte, velfokuserede målsætninger. Målsætningerne udgør et klart fremskridt ud over det nuværende teknologiske stade. Den foreslåede V&T-strategi kan sikre, at projektet opfylder målsætningerne for forskning og innovation. 3. Potentiel indvirkning (mindst 3 ud af 5 point) Projektforslaget har en indvirkning på konkurrenceevnen i store grupper af europæiske SMV og/eller bidrager til at løse samfundsproblemer. Forslaget påviser, at der er en klar værditilførsel ved at udføre arbejdet på europæisk plan, og tager hensyn til forskningsaktiviteter i medlemsstaterne og europæiske initiativer som Eureka. Formidlings- og uddannelsesplaner og (hvor det er relevant) udnyttelsesplaner kan sikre optimal udnyttelse af projektresultaterne. 4. Konsortiets kvalitet (mindst 3 ud af 5 point) Industrisammenslutninger eller -grupperinger deltager i formidlingen af projektresultaterne, SMV-lederes og SMV-sammenslutningers uddannelse og, hvor det er relevant, i udnyttelsen af projektresultaterne. 'Kernegruppen' af SMV har givet tilsagn om at udnytte projektresultaterne. FTU-aktørerne er af høj kvalitet, og der er god komplementaritet mellem dem. 5. Konsortiets ledelse (mindst 3 ud af 5 point) Projektstyringen påviseligt er af høj kvalitet. Der foreligger en tilfredsstillende plan for videnstyring, intellektuel ejendomsret og andre innovationsrelaterede aktiviteter. 'Kernegruppen' af små og mellemstore virksomheder, der er tilknyttet projektet, bidrager til hele forløbet, lige fra projektets fastlæggelsesfase til formidlingen af de opnåede resultater.

16 6. Mobilisering af ressourcer (mindst 3 ud af 5 point) Projektet mobiliserer de ressourcer (personale, udstyr, økonomiske midler osv.), der er nødvendige for en vellykket gennemførelse. Ressourcerne er overbevisende integreret, så der skabes et sammenhængende projekt. Finansieringsplanen for projektet er hensigtsmæssig. Samlet antal point: mindst 21 ud af 30 point.

17 Etisk gennemgang af forslag I overensstemmelse med artikel 3 i rammeprogrammet og artikel 10 i deltagelsesreglerne omfatter evalueringsproceduren en gennemgang af eventuelle etiske aspekter af forslagene. En specifik gennemgang af forslagets etiske aspekter, som omfatter følsomme etiske emner, kan foretages efter evalueringen og før Kommissionens beslutning om, hvorvidt et forslag godkendes. Der kan til denne gennemgang af de etiske aspekter indkaldes et panel. Dette panel vurderer nedenstående elementer: Forslagsstillernes forståelse af de etiske aspekter af den forskning, de foreslår. Hvorvidt forskerne respekterer de etiske krav i det sjette rammeprogram. I den sammenhæng blev der føjet en erklæring til referatet af Rådets møde af 30. september 2002, se sidste del af dette afsnit. Hvorvidt forslagsstillerne har taget hensyn til lovgivning, regulering og/eller retningslinjer i det/de land/lande, hvor forskningen gennemføres. Hvorvidt der er taget hensyn til relevante internationale konventioner og erklæringer 1. Hvorvidt der er taget hensyn til relevante EU-direktiver. Hvorvidt forslagsstiller søger godkendelse/positiv udtalelse fra relevante etiske udvalg. For forskning, som omfatter mennesker, vurderer panelet navnlig følgende: Den information, som gives til deltagerne (sunde frivillige, vævsdonorer, patienter osv.). Foranstaltninger til beskyttelse af deltagernes personoplysninger (herunder genetiske data) og privatliv. Rekrutteringskriterier og de midler, der anvendes i rekrutteringen. Den pleje og omsorg, som deltagerne tilbydes. 1 Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder, undertegnet i Nice den 7. december Konventionen om menneskerettigheder og biomedicin Oviedo, 4. april 1997 Europarådet og tillægsprotokollen om forbud mod kloning af mennesker (1998). Den universelle erklæring om det menneskelige genom og menneskerettighederne Unesco 11. november 1997 Helsingfors-erklæringen (seneste udgave) - World Medical Association. FN s konvention om børns rettigheder 20. november Amsterdam-protokollen om dyrebeskyttelse og -velfærd.

18 For forskning, som omfatter kultiverede stamceller fra menneskelige embryoner, enten isolerede eller fra banker (der er underlagt restriktioner, se nedenstående erklæring fra referatet af Rådets møde), samt fostervæv og celler, vurderer panelet navnlig følgende: Hvorvidt forslagsstillerne har taget hensyn til lovgivning, regulering og/eller retningslinjer i det/de land/lande, hvor den del af forskningen, der anvender stamceller fra kultiverede menneskelige embryoner, gennemføres. Procedurer for indhentelse af tilladelser. Kilden til de menneskelige embryoner og fostervæv/-celler. Foranstaltninger til beskyttelse af personoplysninger (herunder genetiske data) og privatliv. Arten af eventuel tilførsel af midler. For forskning, som omfatter dyr, vurderer panelet navnlig følgende: Hvorvidt forslagsstillerne anvender 3R-princippet: Replacement, Reduction and Refinement, dvs. erstatning (Replacement, dyreforsøget erstattes med andre forsøg), hvis dette ikke er muligt, reduceres antallet af dyr (Reduction), og de nødvendige dyr behandles bedst muligt (Refinement), og især følgende: Erstattes dyreforsøgene med alternativer, når dette er muligt? Undgås lidelser for dyrene eller begrænses de til et minimum? Sikres dyrenes velfærd, og respekteres principperne vedrørende biodiversitet? Med hensyn til forskning, som omfatter stamceller fra menneskelige embryoner (som nævnt ovenfor) gengives nedenfor den relevante erklæring fra referatet af Rådets møde den 30. september 2002: "Rådet og Kommissionen er enige om, at de detaljerede gennemførelsesbestemmelser for forskningsaktiviteter, der indebærer anvendelse af menneskelige embryoner og stamceller fra menneskelige embryoner, som kan finansieres under det sjette rammeprogram, skal fastlægges inden den 31. december Kommissionen erklærer, at den i denne periode, og indtil der er fastlagt detaljerede gennemførelsesbestemmelser, ikke vil foreslå finansiering af sådan forskning, bortset fra undersøgelser vedrørende hensatte eller isolerede stamceller fra menneskelige embryoner i kultur. Kommissionen vil overvåge de videnskabelige fremskridt og behov samt udviklingen i den internationale og nationale lovgivning, bestemmelser og etiske regler vedrørende dette spørgsmål, idet den tager hensyn til udtalelser fra Gruppen af Rådgivere vedrørende Etik inden for Bioteknologi ( ) og fra Den Europæiske Gruppe vedrørende Etik inden for Naturvidenskab og Ny Teknologi (1998 og fremefter), og vil inden september 2003 aflægge rapport til Europa-Parlamentet og Rådet. Rådet erklærer, at det vil drøfte dette spørgsmål på en samling i september I forbindelse med gennemgangen af eventuelle efterfølgende forslag, som Rådet har fået forelagt, når artikel 5 i afgørelse 1999/468/EF finder anvendelse, minder Kommissionen om sin erklæring vedrørende artikel 5 i afgørelse 1999/468/EF, hvorefter Kommissionen i sit forsøg på at finde en afbalanceret løsning sørger for at undgå at gå imod en eventuel fremherskende holdning i Rådet, der sætter spørgsmålstegn ved det hensigtsmæssige i en gennemførelsesforanstaltning (jf. EFT C 203 af , s. 1).

19 Rådet noterer sig, at Kommissionen i overensstemmelse med artikel 6, stk. 3, første led, agter at forelægge det programudvalg, der nedsættes i henhold til særprogrammet "Integration og styrkelse af det europæiske forskningsrum", nærmere detaljer om procedurer for forskning, der indebærer anvendelse af menneskelige embryoner og stamceller fra menneskelige embryoner. Rådet noterer sig endvidere, at Kommissionen i foråret 2003 agter at forelægge Rådet og Parlamentet en rapport om forskning vedrørende stamceller fra menneskelige embryoner, der skal danne grundlag for drøftelser på et interinstitutionelt seminar om bioetik. Under hensyntagen til resultatet af dette seminar vil Kommissionen på grundlag af traktatens artikel 166, stk. 4, fremsætte et forslag om fastlæggelse af yderligere retningslinjer vedrørende principperne for afgørelser om fællesskabsfinansiering af forskningsprojekter, der indebærer anvendelse af menneskelige embryoner og stamceller fra menneskelige embryoner. Rådet og Kommissionen vil gøre deres yderste - og regner i den forbindelse med Europa- Parlamentets støtte - for at færdiggøre lovgivningsproceduren så hurtigt som muligt og senest i december Rådet og Kommissionen forventer, at ovennævnte seminar, som nævnt af Europa- Parlamentet, vil bidrage til en velstruktureret diskussionsproces på europæisk plan vedrørende de etiske spørgsmål i forbindelse med moderne bioteknologi, navnlig vedrørende stamceller fra menneskelige embryoner, med henblik på at øge offentlighedens forståelse. Rådet og Kommissionen bemærker, at medlemsstaternes forskellige holdninger til, hvilke forskningsområder der er etisk acceptable, hænger sammen med deres forskellighed, og at dette spørgsmål er underlagt national lovgivning i overensstemmelse med subsidiaritetsprincippet. Endvidere bemærker Kommissionen, at forskning, der anvender menneskelige embryoner og stamceller fra menneskelige embryoner, er tilladt i nogle medlemsstater, men ikke i andre."

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Retlige Anliggender og det Indre Marked UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Retlige Anliggender og det Indre Marked

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Retlige Anliggender og det Indre Marked UDKAST TIL UDTALELSE. fra Udvalget om Retlige Anliggender og det Indre Marked EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Retlige Anliggender og det Indre Marked FORELØBIG 2003/0151(CNS) 22. september 2003 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Retlige Anliggender og det Indre Marked

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 26.9.2006 KOM(2006) 548 endelig 2005/0043 (COD) MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET i henhold til EF-traktatens artikel 251, stk.

Læs mere

LSH : - STREP.

LSH : - STREP. Ændringer til forskningstema 1: "Biovidenskab, genomforskning og bioteknologi i sundhedens tjeneste" del af Kommissionens afgørelse C(2003)1952 af 27. juni 2003 Ændring nr. 1 På side 24 under "c) Bekæmpelse

Læs mere

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. december 2009 (15.12) (OR. en) 17159/09 RECH 449 COMPET 514 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN. om det europæiske borgerinitiativ "One of Us"

BILAG. til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN. om det europæiske borgerinitiativ One of Us EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.5.2014 COM(2014) 355 final ANNEXES 1 to 5 BILAG til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN om det europæiske borgerinitiativ "One of Us" DA DA BILAG I: PROCEDUREMÆSSIGE ASPEKTER

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019. Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S20/2019 Sport som redskab til integration og social inklusion af flygtninge Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019 vedrørende

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 10. marts 2014 om fastsættelse af kriterier for etablering og evaluering af europæiske netværk af referencecentre og deres medlemmer og for lettelse

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019

Læs mere

(2002/C 315/02) »FP6 Research Proposal«(Indkaldelsens reference: ) Europa-Kommissionen B-1049 Bruxelles

(2002/C 315/02) »FP6 Research Proposal«(Indkaldelsens reference: ) Europa-Kommissionen B-1049 Bruxelles C 315/58 17.12.2002 Indkaldelse af forslag til indirekte FTU-aktioner vedrørende særprogrammet for forskning, teknologisk udvikling og demonstration om»strukturering af det europæiske forskningsrum«(2002/c

Læs mere

14320/17 taa/js/mta 1 DG G 3 C

14320/17 taa/js/mta 1 DG G 3 C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. november 2017 (OR. en) 14320/17 RECH 359 COMPET 751 NOTE fra: til: formandskabet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet Vedr.: Forberedelse af samlingen

Læs mere

L 26/46 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende

L 26/46 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende L 26/46 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende 1.2.1999 RÅDETS AFGØRELSE af 22. december 1998 om regler for virksomheders, forskningscentres og universiteters deltagelse i forskning samt regler for formidling

Læs mere

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER.

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER. DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER OG DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER Samarbejdsaftale Indledning Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende

Læs mere

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19.

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19. 5.1.2. REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ 2009 Præsidiet - der henviser til forretningsordenens artikel 23, stk. 2 1, - der henviser til sin afgørelse af 1. september 2003 om STOA's fremtidige

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den (OR. en) 2001/0202 (COD) PE-CONS 3647/02 RECH 144 CODEC 1003 RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

10416/16 hsm 1 DG B 3A

10416/16 hsm 1 DG B 3A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 17. juni 2016 (OR. en) 10416/16 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne SOC 417 GENDER 28 ANTIDISCRIM 40 FREMP 118

Læs mere

RÅDETS BESLUTNING. af 19. december 2006 (2006/972/EF)

RÅDETS BESLUTNING. af 19. december 2006 (2006/972/EF) 22.2.2007 DA Den Europæiske Unions Tidende L 54/81 Berigtigelse til Rådets beslutning 2006/972/EF af 19. december 2006 om særprogrammet»idéer«til gennemførelse af Det Europæiske Fællesskabs syvende rammeprogram

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 13/2017: Promovering af europæiske produktioner online

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 13/2017: Promovering af europæiske produktioner online ET KREATIVT EUROPA (0 00) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA /07: Promovering af europæiske produktioner online. MÅL OG BESKRIVELSE Denne meddelelse er baseret på Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

RÅDETS BESLUTNING. af 19. december 2006

RÅDETS BESLUTNING. af 19. december 2006 30.12.2006 DA Den Europæiske Unions Tidende L 400/243 RÅDETS BESLUTNING af 19. december 2006 om særprogrammet "Idéer" til gennemførelse af Det Europæiske Fællesskabs syvende rammeprogram for forskning,

Læs mere

9814/13 sol/sol/bh 1 DG D 2C

9814/13 sol/sol/bh 1 DG D 2C RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 28. maj 2013 (31.05) (OR. en) 9814/13 COSI 60 ENFOPOL 148 A-PUNKTS-NOTE fra: Generalsekretariatet til: Rådet Tidl. dok. nr.: 8985/13 COSI 43 ENFOPOL 124 8453/1/13

Læs mere

* UDKAST TIL BETÆNKNING

* UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Industri, Forskning og Energi 11.11.2013 2013/0241(NLE) * UDKAST TIL BETÆNKNING om forslag til Rådets forordning om fællesforetagendet for biobaserede industrier

Læs mere

Íñigo Méndez de Vigo medlemmerne af konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Nærhedsprincippet

Íñigo Méndez de Vigo medlemmerne af konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Nærhedsprincippet DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 30. maj 2002 (03.06) (OR. fr) CONV 71/02 NOTE fra: til: Vedr.: Íñigo Méndez de Vigo medlemmerne af konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Nærhedsprincippet

Læs mere

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN. Ledsagedokument til

ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN. Ledsagedokument til EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.7.2013 SWD(2013) 252 final ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUMÉ AF KONSEKVENSANALYSEN Ledsagedokument til Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S17/2017. Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S17/2017. Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S17/2017 Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2017

Læs mere

BILAG. til. Nærhedsprincippet og proportionalitetsprincippet: Styrkelse af deres rolle i EU's politiske beslutningsproces

BILAG. til. Nærhedsprincippet og proportionalitetsprincippet: Styrkelse af deres rolle i EU's politiske beslutningsproces EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 23.10.2018 COM(2018) 703 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, DET EUROPÆISKE RÅD, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige. Teknisk bistand til sendeorganisationer

INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige. Teknisk bistand til sendeorganisationer Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/13/2019 Initiativet EU-bistandsfrivillige Teknisk bistand til sendeorganisationer Kapacitetsopbygning med

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 30/2018: Promovering af audiovisuelle produktioner online

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA 30/2018: Promovering af audiovisuelle produktioner online ET KREATIVT EUROPA (0 00) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA 0/08: Promovering af audiovisuelle produktioner online. MÅL OG BESKRIVELSE Denne meddelelse er baseret på Europa-Parlamentets og

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder

ET KREATIVT EUROPA ( ) EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) MEDIADELPROGRAMMET INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA/17/2016: Støtte til adgang til markeder FORBEHOLD: Denne indkaldelse af forslag er betinget af tilgængeligheden af midler

Læs mere

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Europaudvalget, Udvalget for Videnskab og Teknologi, Erhvervsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere

Læs mere

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C

8987/15 shs/cos/hm 1 DG G 3 C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. maj 2015 (OR. en) 8987/15 RECH 143 COMPET 230 NOTE fra: til: De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 8562/15 RECH 104 COMPET

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. oktober 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. oktober 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. oktober 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0253 (NLE) 12927/17 FORSLAG fra: modtaget: 5. oktober 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: AELE 64 EEE 35

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK 12.5.2012 Den Europæiske Unions Tidende C 137/7 III (Forberedende retsakter) DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS UDTALELSE af 2. marts 2012 om et forslag til

Læs mere

8461/17 pfw/pfw/hsm 1 DGG 2B

8461/17 pfw/pfw/hsm 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 25. april 2017 (OR. en) 8461/17 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: dato: 25. april 2017 til: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne Tidl. dok. nr.: 7875/17

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG

INDKALDELSE AF FORSLAG INDKALDELSE AF FORSLAG EACEA 14/2018 Initiativet EU-bistandsfrivillige: Teknisk bistand for sendeorganisationer Kapacitetsopbygning med henblik på humanitær bistand i værtsorganisationerne Ved Europa-Parlamentets

Læs mere

Små Samarbejdende Partnerskaber

Små Samarbejdende Partnerskaber Små Samarbejdende Partnerskaber Hvad er formålet med små Samarbejdende Partnerskaber? Små samarbejdende partnerskaber sætter organisationer i stand til at udvikle og styrke netværk, øge deres kapacitet

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2016 C(2016) 6265 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 3.10.2016 om den fælles overvågnings- og evalueringsramme som omhandlet i Europa- Parlamentets

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender 2011/0431(APP) 3.9.2012 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om flerårig ramme for EU's

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af Europarådets konvention om forebyggelse af terrorisme (CETS nr.

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE. om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af Europarådets konvention om forebyggelse af terrorisme (CETS nr. EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 15.6.2015 COM(2015) 292 final 2015/0131 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af Europarådets konvention om forebyggelse

Læs mere

EF-HANDLINGSPROGRAM VEDRØRENDE SJÆLDNE SYGDOMME ( ) Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse nr. 1295/1999/EF af 29.

EF-HANDLINGSPROGRAM VEDRØRENDE SJÆLDNE SYGDOMME ( ) Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse nr. 1295/1999/EF af 29. EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORAT - SUNDHED OG FORBRUGERBESKYTTELSE Direktorat F - Folkesundhed Kontor F4 - Smitsomme, Sjældne og Nye Sygdomme EF-HANDLINGSPROGRAM VEDRØRENDE SJÆLDNE SYGDOMME (1999

Læs mere

8975/15 la/aan/hm 1 DG G 3 C

8975/15 la/aan/hm 1 DG G 3 C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. maj 2015 (OR. en) 8975/15 NOTE fra: til: RECH 142 COMPET 229 MI 320 TELECOM 120 De Faste Repræsentanters Komité (1. afdeling) Rådet Tidl. dok. nr.: 8409/15

Læs mere

9901/17 ht/jb/ef 1 DGD 2A

9901/17 ht/jb/ef 1 DGD 2A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 1. juni 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0287 (COD) 9901/17 NOTE fra: til: Formandskabet Rådet Tidl. dok. nr.: 9641/17 + ADD 1 Komm. dok. nr.: 15251/15

Læs mere

EVALUERINGSPROCEDURER FOR PROGRAMMET "FREMME AF INNOVATION OG TILSKYNDELSE TIL SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDERS DELTAGELSE"

EVALUERINGSPROCEDURER FOR PROGRAMMET FREMME AF INNOVATION OG TILSKYNDELSE TIL SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDERS DELTAGELSE Bilag 1 Bilag M EVALUERINGSPROCEDURER FOR PROGRAMMET "FREMME AF INNOVATION OG TILSKYNDELSE TIL SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDERS DELTAGELSE" 1. NY FÆLLES PILOTAKTION: "ADGANG TIL PRIVAT INNOVATIONSFINANSIERING

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den forklarende note fra Den Franske Republiks regering om ovennævnte initiativ.

Hermed følger til delegationerne den forklarende note fra Den Franske Republiks regering om ovennævnte initiativ. RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 8. december 2000 (19.12) (OR. fr) 13289/00 ADD 1 LIMITE JAI 135 ADDENDUM TIL FØLGESKRIVELSE fra: Frankrigs faste repræsentant, Pierre VIMONT modtaget den:

Læs mere

Europa-Kommissionen OPA- Ændret udgave

Europa-Kommissionen OPA- Ændret udgave Europa-Kommissionen Retningslinjer for forslagsevaluerings- og -udvælgelsesprocedurer OPA- EUROPA-KOMMISSIONEN DET SJETTE RAMMEPROGRAM Det sjette rammeprogram omfatter fællesskabsaktiviteter inden for

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter 2015/0009(COD) 3.3.2015 UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter til Budgetudvalget

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 3. maj 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0117 (NLE) 8534/18 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 2. maj 2018 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: AELE 25 EEE 22 N

Læs mere

7875/17 js/top/bh 1 DGG 2B

7875/17 js/top/bh 1 DGG 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 6. april 2017 (OR. en) 7875/17 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: 15792/2016 Komm. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.6.2016 COM(2016) 395 final 2016/0184 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af Parisaftalen, der er vedtaget inden for rammerne

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Strasbourg, den 13.11.2018 COM(2018) 744 final 2018/0385 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om tilpasning af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/27/EU

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0367 (NLE) 14996/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 218

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S14/2018. Fremme af europæiske værdier gennem sportsinitiativer på kommunalt plan

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S14/2018. Fremme af europæiske værdier gennem sportsinitiativer på kommunalt plan INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S14/2018 Fremme af europæiske værdier gennem sportsinitiativer på kommunalt plan Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre den forbedrende foranstaltning "Fremme

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. februar 2017 (OR. en) Gruppen vedrørende Udvidelse og Lande, der Forhandler om Tiltrædelse af EU

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. februar 2017 (OR. en) Gruppen vedrørende Udvidelse og Lande, der Forhandler om Tiltrædelse af EU Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 21. februar 2017 (OR. en) 6447/17 LIMITE PUBLIC ELARG 11 I-PUNKTSNOTE fra: dateret: 21. februar 2017 til: Vedr.: Gruppen vedrørende Udvidelse og

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0366 (NLE) 14997/16 FORSLAG fra: modtaget: 28. november 2016 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: COASI 219

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.10.2018 COM(2018) 719 final 2018/0371 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 516/2014

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter 27.3.2015 2014/0256(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter til Udvalget om Miljø,

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0174/124. Ændringsforslag. David McAllister for Udenrigsudvalget

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0174/124. Ændringsforslag. David McAllister for Udenrigsudvalget 21.3.2019 A8-0174/124 Ændringsforslag 124 David McAllister for Udenrigsudvalget Betænkning José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra Instrumentet til førtiltrædelsesbistand (IPA III) (COM(2018)0465 C8-0274/2018

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING. om anvendelse af mælkesyre til at reducere mikrobiologisk overfladeforurening på slagtekroppe af kvæg

Forslag til RÅDETS FORORDNING. om anvendelse af mælkesyre til at reducere mikrobiologisk overfladeforurening på slagtekroppe af kvæg EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.10.2012 COM(2012) 578 final 2012/0280 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om anvendelse af mælkesyre til at reducere mikrobiologisk overfladeforurening på slagtekroppe

Læs mere

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst)

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst) 22.6.2018 DA L 159/31 AFGØRELSER RÅDETS AFGØRELSE (EU) 2018/893 af 18. juni 2018 om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg, vedrørende ændringen af bilag

Læs mere

***I UDKAST TIL BETÆNKNING

***I UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Økonomi- og Valutaudvalget 26.3.2013 2012/0364(COD) ***I UDKAST TIL BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af et EU-program til støtte

Læs mere

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 21. oktober 2010 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

7727/16 gng/aan/ikn 1 DGG 3A

7727/16 gng/aan/ikn 1 DGG 3A Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. april 2016 (OR. en) 7727/16 COMPET 145 RECH 89 NOTE fra: til: Vedr.: formandskabet delegationerne Udkast til Rådets konklusioner - Bedre regulering med

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.6.2011 KOM(2011) 366 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET Fornyelse af ordningen mellem Europa-Kommissionen og De Forenede Staters

Læs mere

PUBLIC. Bruxelles, den 5. december 2002 (14.01) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14815/02 LIMITE PV/CONS 64 MI 279 IND 93 RECH 185

PUBLIC. Bruxelles, den 5. december 2002 (14.01) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 14815/02 LIMITE PV/CONS 64 MI 279 IND 93 RECH 185 Conseil UE RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 5. december 2002 (14.01) (OR. en) 14815/02 LIMITE PUBLIC PV/CONS 64 MI 279 IND 93 RECH 185 UDKAST TIL PROTOKOL Vedr.: 2467. samling i Rådet for

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE Europaudvalget 2019 KOM (2019) 0241 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 27.5.2019 COM(2019) 241 final 2019/0115 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske

Læs mere

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. januar 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 NOTE fra: formandskabet til: Socialgruppen Dato: 23. januar 2015 Vedr.: Forslag til Rådets

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2012-13 BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt Kommissionens afgørelse af 30. juli 2013 om nedsættelse af en ekspertgruppe om sjældne sygdomme under Kommissionen og om ophævelse af afgørelse

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 29.4.2003 KOM(2003) 239 endelig 2002/165 (COD) Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om etablering af et program, der skal

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udenrigsudvalget 2016/0217(NLE) 22.6.2017 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen om oprettelse af

Læs mere

Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence

Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 31. maj 2002 (03.06) (OR. en) CONV 75/02 NOTE fra: til: Vedr.: Henning Christophersen konventet Mandat for Arbejdsgruppen vedrørende Komplementær Kompetence

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA ( ) Et kulturdelprogram. Indkaldelse af forslag:

ET KREATIVT EUROPA ( ) Et kulturdelprogram. Indkaldelse af forslag: ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) Et kulturdelprogram Indkaldelse af forslag: Indkaldelse af forslag EACEA 34/2018: Støtte til europæiske samarbejdsprojekter 2019 FORBEHOLD: Denne indkaldelse af forslag er

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.12.2017 COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ophævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr.

Læs mere

ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) Kulturdelprogrammet. Indkaldelse af forslag

ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) Kulturdelprogrammet. Indkaldelse af forslag ET KREATIVT EUROPA (2014-2020) Kulturdelprogrammet Indkaldelse af forslag EACEA 47/2014: Europæiske platforme Gennemførelse af kulturdelprogrammets ordninger: europæiske platformsprojekter Indledning Denne

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser L 166/51 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

10340/16 gng/jb/bh 1 DG G 2B

10340/16 gng/jb/bh 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. juni 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0011 (CNS) 10340/16 FISC 103 ECOFIN 624 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Rådet Tidl. dok.

Læs mere

PUBLIC. Bruxelles, den 14. december 1999 (19.01) (OR. f) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 12142/99 LIMITE PV/CONS 57 SOC 353

PUBLIC. Bruxelles, den 14. december 1999 (19.01) (OR. f) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 12142/99 LIMITE PV/CONS 57 SOC 353 Conseil UE RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 14. december 1999 (19.01) (OR. f) 12142/99 LIMITE PUBLIC PV/CONS 57 SOC 353 UDKAST TIL PROTOKOL 1 Vedr.: 2208. samling i Rådet (arbejds- og socialministre)

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 20.4.2005 KOM(2005) 154 endelig 2005/0064 (SYN) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1466/97 om styrkelse af

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2017 C(2017) 8871 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 20.12.2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande,

Læs mere

Dokument: KOM(2018) 630 (FIN) Nyt notat Notatet oversendes til Folketingets Forsvarsudvalg til orientering. 12. oktober 2018

Dokument: KOM(2018) 630 (FIN) Nyt notat Notatet oversendes til Folketingets Forsvarsudvalg til orientering. 12. oktober 2018 Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0630 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg: Kommissionens forslag til en forordning om oprettelse af det europæiske industri-, teknologi-

Læs mere

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR BESKATNING OG TOLDUNIONEN TOLDPOLITIK B1 Generelle toldlovgivningsspørgsmål og toldprocedurer af økonomisk betydning Bruxelles, den 5. december 2001 TAXUD/741/2001

Læs mere

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument.

Hermed følger til delegationerne den afklassificerede udgave af ovennævnte dokument. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 20. november 2017 (OR. fr) 11323/01 DCL 1 AFKLASSIFICERING af dokument: af: 27. november 2001 ny status: Vedr.: JUR 258 INST 69 INF 106 PESC 318 COSDP 215

Læs mere

Europaudvalget 2002 KOM (2002) 0092 Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2002 KOM (2002) 0092 Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2002 KOM (2002) 0092 Bilag 4 Offentligt RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 8. februar 2004 (11.02) (OR. en) Interinstitutionel sag: 2002/0047 (COD) 16120/04 ADD 2 PI 77 CODEC

Læs mere

RÅDETS BESLUTNING. af 19. december 2006

RÅDETS BESLUTNING. af 19. december 2006 L 400/270 DA Den Europæiske Unions Tidende 30.12.2006 RÅDETS BESLUTNING af 19. december 2006 om særprogrammet "Mennesker" til gennemførelse af Det Europæiske Fællesskabs syvende rammeprogram for forskning,

Læs mere

Arbejdsprogram for

Arbejdsprogram for DET SJETTE RAMMEPROGRAM EUROPA-KOMMISSIONEN Det sjette rammeprogram omfatter Fællesskabsaktiviteter for forskning, teknologisk udvikling og demonstration (2002 til 2006) Særprogrammet Integration og styrkelse

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 125/4 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2019/758 af 31. januar 2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/849 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen.

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen. 30.12.2017 L 351/55 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2468 af 20. december 2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande, jf. Europa- Parlamentets

Læs mere

RÅDETS BESLUTNING. af 19. december 2006

RÅDETS BESLUTNING. af 19. december 2006 22.2.2007 DA Den Europæiske Unions Tidende L 54/91 Berigtigelse til Rådets beslutning 2006/973/EF af 19. december 2006 om særprogrammet»mennesker«til gennemførelse af Det Europæiske Fællesskabs syvende

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. september 2017 (OR. en) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 29. september 2017 (OR. en) PUBLIC 12599/17 LIMITE ECOFIN 755 ENV 776 CLIMA 248 FIN 575 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet De

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.12.2016 COM(2016) 818 final 2016/0411 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1008/2008 om fælles regler for

Læs mere

Hermed følger til delegationerne et dokument om ovenstående emne som godkendt på RIA-Rådet den 20. juli 2015.

Hermed følger til delegationerne et dokument om ovenstående emne som godkendt på RIA-Rådet den 20. juli 2015. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. juli 2015 (OR. en) 11133/15 ASIM 65 COWEB 75 NOTE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok. nr.: 10833/15 ASIM 55 COWEB 71 Vedr.:

Læs mere

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C

7935/17 top/ag/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 5. april 2017 (OR. en) 7935/17 CULT 34 RELEX 290 DEVGEN 54 COMPET 236 ENFOCUSTOM 92 EDUC 131 COHOM 46 NOTE fra: til: Tidl. dok. nr.: Vedr.: Generalsekretariatet

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS FORORDNING. om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 11.11.2003 KOM(2003)456 endelig 2003/0161 (CNS) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2100/94 om EF-sortsbeskyttelse

Læs mere

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. maj 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Tidl. dok. nr.: 7679/17 JEUN 39 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.6.2011 KOM(2011) 358 endelig Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE om anvendelse af Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen i henhold

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 185/6 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/1136 af 13. juli 2015 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 402/2013 om den fælles sikkerhedsmetode til risikoevaluering og -vurdering

Læs mere

Støtteprogrammet for strukturreformer: finansieringsramme og overordnet målsætning. Forslag til forordning (COM(2017)0825 C8-0433/ /0334(COD))

Støtteprogrammet for strukturreformer: finansieringsramme og overordnet målsætning. Forslag til forordning (COM(2017)0825 C8-0433/ /0334(COD)) 3.7.2018 A8-0227/ 001-018 ÆNDRINGSFORSLAG 001-018 af Regionaludviklingsudvalget Betænkning Ruža Tomašić A8-0227/2018 Støtteprogrammet for strukturreformer: finansieringsramme og overordnet målsætning (COM(2017)0825

Læs mere

Preview. Spørgeskemaet kan kun udfyldes online.

Preview. Spørgeskemaet kan kun udfyldes online. Preview. Spørgeskemaet kan kun udfyldes online. Spørgeskema "En midtvejsevaluering af Europa 2020-strategien med udgangspunkt i europæiske byers og regioners holdninger" Baggrund Midtvejsevalueringen af

Læs mere

Resumé af udtalelse om forslaget til omarbejdning af direktivet om videreanvendelse af den offentlige sektors informationer (PSI)

Resumé af udtalelse om forslaget til omarbejdning af direktivet om videreanvendelse af den offentlige sektors informationer (PSI) Resumé af udtalelse om forslaget til omarbejdning af direktivet om videreanvendelse af den offentlige sektors informationer (PSI) [Udtalelsen findes i sin helhed på engelsk, fransk og tysk på den tilsynsførendes

Læs mere

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave.

Teksten til dokumentet er den samme som teksten til den foregående udgave. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 11. september 2017 (OR. en) 7094/12 DCL 1 RECH 71 ATO 27 CH 10 AFKLASSIFICERING af dokument: 7094/12 af: 29. februar 2012 ny status: Vedr.: Offentlig Henstilling

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE DIREKTIV (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE DIREKTIV (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.3.2017 C(2017) 1518 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE DIREKTIV (EU) / af 13.3.2017 om ændring med henblik på tilpasning til den tekniske udvikling af bilag III til Europa-

Læs mere