SOLCELLEr. Producer din egen elektricitet og spar masser af penge og CO 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOLCELLEr. Producer din egen elektricitet og spar masser af penge og CO 2"

Transkript

1 SOLCELLEr Producer din egen elektricitet og spar masser af penge og CO 2

2 KOMPLETPA Invester i et Solcelleanlæg og spar masser af penge mens du beskytter kloden Solen skinner timer om året i Danmark. Energien i solens stråler er kraftigst om sommeren, men man kan sagtens udnytte solens energi både om vinteren, og når det er overskyet. Med et solcelleanlæg udnytter du solen til at producere din egen strøm, og du kan blive selvforsynende med elektricitet, samtidig med at du reducerer din CO 2 - belastning af miljøet. Hvis du udnytter afskrivningsmulighederne er investeringen tjent hjem efter bare 7 år, og du kan med en solcelleløsning, tilpasset dit hus og elforbrug, herefter spare op til kr. på elregningen over de næste 23 år. Se figur nedenfor. Et solcelleanlæg har en levetid på mellem 30 og 50 år, men levetiden afhænger naturligvis af kvaliteten af produkt og montage. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, hvilket solcelleprodukt du skal vælge, hvilke garantier og forsikringer du får, hvem der monterer anlægget samt hvordan du finansierer investeringen, så det ikke belaster din økonomiske frihed. Jydsk Tagteknik en kompetent partner Jydsk Tagteknik har 40 års erfaring indenfor tagrenovering og energioptimering af danske parcelhuse, og vi er i dag den største og foretrukne entreprenør til tagopgaver. Vi er derfor en kvalificeret partner, når du skal vælge og igangsætte energisparetiltag i din bolig. Suveræne Paneler Vore solpaneler er fra tyske SOLARWATT, som er Europas 3. største producent. Panelerne produceres på fabrikken i Tyskland, hvor løbende kvalitetskontrol og anvendelse af den nyeste teknologi er i højsædet. Dette sikrer dig den højeste produktkvalitet samt stabil høj ydeevne og lang levetid på panelerne med minimal vedligeholdelse. Vores solpaneler er alle med sort baggrund og sort aluminiumskant. Panelerne fremtræder stilrent og neutralt og passer til alle tage. Intelligente invertere Vi anvender Invertere fra tyske SMA, som er verdens største producent, samt danske Danfoss - begge kendt for premium kvalitet og intelligent ydelsesoptimering. Specielt under ikke-optimale solbetingelser, som vi ofte har i Danmark, sikrer inverteren maksimal udnyttelse af solens stråler. Besparelse på elregningen med solenergi Eksempel baseret på et 6 kw anlæg fra Jydsk Tagteknik kr. 0 kr. 7 år. Investeringen er tjent hjem. Besparelse på elregningen over de næste 23 år kr. 30 år. 1. klasses Montage Solcelleanlægget monteres af vores egne faguddannede håndværkere. Jydsk Tagteknik har 40 års erfaring indenfor tagarbejde, og er den kompetente partner til at montere dit nye anlæg sikkert og forsvarligt på dit tag. Montagearbejdet er naturligvis dækket af Byg Garantiordningen under Dansk Byggeri og af Jydsk Tagtekniks nye unikke Tryghedsgaranti. Investering kr.

3 KKEN FRA JYDSK TAGTEKNIK Der er mange forhold du skal overveje, før du vælger leverandør af dit nye solcelleanlæg. Jydsk Tagteknik har i samarbejde med Europas største og mest erfarne specialister indenfor produktion, finansiering og forsikring, lavet en komplet pakke, som tilbyder dig mere end blot et solcelleanlæg. Med vores løsning er du sikret en tryg oplevelse både før, under og efter købet og et solcelleanlæg af høj kvalitet med optimal driftssikkerhed og stabil indtjening over de næste år. Fuld finansieret løsning Jydsk Tagteknik tilbyder at finansiere dit nye solcelleanlæg i samarbejde med Dan-Aktiv A/S, som er ejet af en af Europas største banker Crédit Agricole S.A.. Vi tilbyder særdeles fordelagtige lånebetingelser uden sikkerhedsstillelse. Det betyder, at du på intet tidspunkt skal have penge op af lommen, da dine ydelser på lånet til enhver tid er betydeligt lavere end din kontante indtjening på solcelleanlægget. Du kan samtidig se frem til at tjene rigtig mange penge på dit solcelleanlæg, når lånet er tilbagebetalt. Læs mere på side 6. Enestående Plusforsikring Foruden 25 års produktionsgaranti på panelerne, får du som standard hos Jydsk Tagteknik den helt unikke Plusforsikring på dit nye anlæg. Med Plusforsikring får du den bredest tænkelige dækning og maksimal tryghed i forbindelse med din investering. Du får udstedt din egen forsikringspolice fra ERGO, som er et af Tysklands største forsikringsselskaber med en egenkapital på 30 mia. kr.. En Plusforsikring giver dig følgende fordele, hvor ERGO Vi ordner skatteregnskabet for dig I samarbejde med vores statsautoriserede revisor hjælper vi dig med at udnytte de attraktive afskrivningsregler, som sikrer dig en hurtig afskrivning i toppen af din indkomst. På baggrund af dine årlige produktionstal fra solcelleanlægget udarbejder vi dit skatteregnskab, som du blot vedlægger din selvangivelse. Nemmere kan det ikke blive! indtræder som garant for- og forlænger producentens garantiforpligtelser. dækker udefra kommende skader som overbelastning, hagl, tyveri osv.. garanterer at produktionsprognosen for din specifikke placering opfyldes. sikrer, at der ved eventuelle problemer med anlægget er omvendt bevisbyrde til din fordel.

4 HØJKVALITETS SOLCELLEANLÆG - NATURLIGVIS Vi tilbyder markedets stærkeste mekaniske konstruktion med 50 mm. rammer og 4 mm. mat jernfattigt og sikkerhedshærdet glas. Jydsk Tagteknik har eneret på en speciel premiumsortering, som producerer 245 Watt pr. panel. Denne sortering sikrer dig en høj og gennemtestet ydelse. Vores solcellepaneler måler 168 x 99 x 5 cm.. For at producere ca kwh pr. år skal der monteres 20 paneler, som fylder 33 kvm. på dit tag. Det svarer til en gennmsnitlig husstands årsforbrug af el. SOLARWATT råder over verdens største produktionslinje for solpaneler bl.a. med anvendelse af 29 højteknologiske robotter og røntgenanalyse. Vores anlæg er testet og godkendt efter højeste standarder og leveres med markedets bedste garanti og tillægsforsikring. SOLARWATTs referenceliste spænder fra private boliger til industriparker samt prestigeprojekter som BMWs hovedkvarter i München. Den Danske Nettomålerordning Med nettomålerordningen kan du bruge det offentlige elnet. Når du producerer mere el, end du forbruger, løber elmåleren baglæns og omvendt. Da et solcelleanlæg producerer mest el om sommeren, hvor du forbruger mindst, kan nettomålerordningen også illustreres med, at du gratis lagrer el på elnettet til brug om vinteren. Jydsk Tagteknik laver sammen med dig en vurdering af hvilken størrelse anlæg der er den optimale løsning for dig, baseret på dit hus og dit årlige elforbrug.

5 solcelleløsninger Solceller producerer electricitet fra sollyset via en fotoelektronisk proces. Solcellepanelerne opfanger energi fra solen og laver den om til jævnstrøm, som via inverteren konverterer til vekselstrøm. Du kan vælge mellem helt sorte monokrystallinske solceller, der monteres ovenpå taget med brug af de bedste montageelementer. Vi tilbyder også en alternativ løsning, hvor solcellepanelerne er integreret i taget på en håndværksmæssigt forsvarlig måde, og fremtræder som en del af dette. Indbygningspaneler fremtræder sorte og er en enkel, æstetisk og 100% tæt løsning. Læs mere på Vi har et enormt potentiale for udnyttelse af solenergi i Danmark. Danmark er begunstiget af et relativt koldt klima, hvilket er en stor fordel, da solceller producerer bedst når det er koldt. Solceller producerer optimalt ved en taghældning på 35º og retning stik syd. I praksis er taghældninger mellem 15 og 65º og retninger mellem øst og vest meget brugbare og med en fornuftig økonomi. INDSTRÅLINGSPROCENT V N Solindstrålingen i Danmark er på niveau med Tyskland, der er Europas førende nation på installerede solcelleanlæg. S Ø Vidste du... at jo tidligere du investerer i et solcelleanlæg, desto før tjener du penge på din elregning. Solceller er netop en god investering, fordi elprisen stiger væsentlig mere end alle andre priser. De sidste 35 år er elprisen inklusive afgifter steget med 7% i gennemsnit, hvilket er langt mere end inflationen. Danmark har vedtaget en klimamålsætning, der er den mest ambitiøse i verden. Målet er indenfor en kort årrække at erstatte elproduktion baseret på olie og gas med el fra vedvarende energikilder. Med din solcelleinvestering kan du undgå de voldsomme elprisstigninger på traditionel el, og og allerede nu yde dit bidrag til at nå Danmarks klimamålsætningen.

6 vi finansierer din nye solcelleløsning 5,5% rente Ingen sikkerhedsstillelse 6,8% ÅOP Lån til finansiering af din solcelleinvestering til lav rente uden sikkerhed - og få penge tilovers fra første dag Jydsk Tagteknik tilbyder dig som noget nyt at finansiere din solcelleinvestering over 10 år til en specielt lav rente og uden sikkerhedsstillelse. Dette er muligt at tilbyde på baggrund af investeringens korte tilbagebetalingstid, og fordi vi samarbejder med Dan-Aktiv A/S, som er ejet af Crédit Agricole S.A., der er en af Europas største banker. Dine besparelser på elregningen samt indtægter fra udnyttelse af PRISEKSEMPEL Eksempel på anskaffelse af Jydsk Tagteknik 6 kw solcellepakke optimalt installeret OMKOSTNINGER Lån til solcelle kompletpakken Tilbagebetaling af lån pr år i 10 år kr.* kr. Debitorrente 5,5 % ÅOP/Årlige omkostninger i procent 6,8 % BESPARELSER Værdi af BoligJobfradrag (arbejdsløn udgør kr.): kr. x 34% skat kr. BoligJobfradraget og afskrivningsreglerne vil fra første dag overstige dine ydelser til lånet. Når lånet er tilbagebetalt, vil du kunne se frem til at tjene mange penge på din investering år efter år efter år.. Sådan får du finansieret din nye solcelle kompletpakke Vores energikonsulenter vejleder dig om lånet, baseret på din elproduktionsprognose, som du er garanteret gennem din Plusforsikring. Du får hurtigt et helt uforpligtende lånetilbud, som er gældende i 3 måneder, og som du i ro og mag kan vurdere i forhold til dine andre finansieringsmuligheder. Når du beslutter dig for at accepteret lånetilbuddet, underskriver du låneaftalen, hvorefter vi planlægger montagen af dit nye solcelleanlæg sammen med dig. Herefter udfører vi arbejdet i løbet af kort tid. Nemmere og hurtigere kan det ikke gøres. Værdi af 1. års skattemæssige underskud Værdi af årlig elproduktion på kwh Din likviditet efter år 10** Din likviditet efter år 30** kr kr kr kr. * Lån over 10 år til 5,5 % variabel årlig nominel rente, 6,8 % i ÅOP før skat/ 4,8 % ÅOP efter skat. Oprettelsesgebyr 4% eller kr. Adm. gebyr 25 kr./mdr. Månedlig ydelse er kr., og det samlet tilbagebetalingsbeløb er kr. **Det forudsættes at elprisen inkl. afgifter stiger med 6% pr. år.

7 EN Kvalitetsløsning fra Jydsk Tagteknik Når du vælger Jydsk Tagteknik som samarbejdspartner, er du sikret den bedste løsning tilpasset dine behov. Du er naturligvis dækket af Byg Garantiordningen under Dansk Byggeri, vores kendte Prisgaranti samt af vores nye Tryghedsgaranti. Bag energivejlederuddannelsen står Dansk Byggeri, Tekniq, Teknologisk Institut, Videncenter for energibesparelser i bygninger samt Energitjenesten. Det er din garanti for, at Jydsk Tagtekniks konsulenter er uddannede i overensstemmelser med gældende energikrav i bygningsreglementet BR10. Læs mere om energikravene på Jydsk Tagtekniks konsulenter er energivejledere Vores konsulenter er uddannede energivejledere og kan derfor give dig professionel rådgivning i, hvilken energirenoveringsløsning der er den mest økonomiske og energirigtige for din bolig. En energivejleder er særligt uddannet til at rådgive bredt og tværfagligt om de tekniske detaljer, der kan sikre en energibesparelse i dit hus. Vores besøg kan spare dig for meget Bestil et gratis og uforpligtende besøg af vores energikonsulent. Konsulenten rådgiver dig om, hvilken solcelleløsning der passer til netop dit tag og laver en prognose for, hvor mange penge du kan spare på din elregning med et solcelleanlæg på taget, under hensyn til anlæggets størrelse og specifikke placering. Det nemt og hurtigt at bestille en energikonsulent. Klik ind på eller kontakt os på telefon - se bagsiden. Jydsk Tagteknik er kåret til Årets Håndværker 2011

8 Afdeling Nord- og Midtjylland Samsøvej Hinnerup Tlf.: TJEKLISTE VED INVESTERING I SOLCELLEANLÆG Når du skal vælge samarbejdspartner i forbindelse med dit nye solcelleanlæg, er der afgørende spørgsmål, som bør undersøges, inden du træffer dit valg. Vi anbefaler dig derfor at benytte nedenstående tjekliste, og ønsker dig rigtig god fornøjelse med dit nye anlæg, til gavn for vores fælles miljø! Kvalitet af solpaneler og inverter Et solcelleanlæg har en levetid på mellem 30 og 50 år. Om levetiden er 30 eller 50 år betyder en forskel på flere kr. Derfor er det vigtigt at vælge en producent, hvis produkters kvalitet og ydeevne kan dokumenteres, og som du har tillid til. Montage Vær sikker på, at montagen på dit tag udføres af faguddannede håndværkere med tilstrækkeligt produktkendskab og erfaring, og at der stilles garantier for arbejdets udførsel. Fejl ved montage af dit nye anlæg eller skader på dit tag dækkes ikke af producentens garanti. Produktgarantier og forsikringer Får du maksimal produktgaranti, der udover produktet selv også dækker den lovede strømproduktion år efter år, og står der troværdige virksomheder bag garantierne? Tillægssikkerhed i form af en police fra et kendt forsikringsskab, vil altid øge din sikkerhed. Placering og produktionsprognose Korrekt opmåling og dimensionering af anlægget på dit tag samt en høj produktionsprognose er af stor betydning for din indtjening og dermed tilfredshed. Får du garanti eller en forsikring for at prognosens opfyldes, er dette klart at foretrække. Finansiering Bliver du tilbudt finansiering, evt. på særligt gunstige vilkår? Almindelig Bankfinansiering kan være både besværlig og dyr, med høje renter og krav om sikkerhedsstillelse, som kan belaste din økonomiske frihed. Skatteregnskabet Udarbejdelse af det nødvendige skatteregnskab hvert år kan være en betydelig ekstraomkostning. Undersøg derfor, om leverandøren tilbyder at hjælpe med udarbejdelsen. Afdeling Sønderjylland og Fyn Marsvej Kolding Tlf.: Afdeling Sjælland Lunikvej Greve Tlf.:

EFTERISOLERING. Spar på varmeregningen med en energirigtig bolig

EFTERISOLERING. Spar på varmeregningen med en energirigtig bolig EFTERISOLERING Spar på varmeregningen med en energirigtig bolig EFTERISOLERING EN SUND FORRETNING efterisolering sikrer dig en energirigtig bolig, og investeringen er tjent hjem på bare 3 år. Stigende

Læs mere

SOlcelleanlæg. Danmarks billigste! 7589 0303 salg@vvs-eksperten.dk. her får du bedre råd til

SOlcelleanlæg. Danmarks billigste! 7589 0303 salg@vvs-eksperten.dk. her får du bedre råd til her får du bedre råd til SOlcelleanlæg Danmarks billigste! Få bedre råd nu 7589 0303 salg@vvs-eksperten.dk Sådan udnytter du bedst solens gratis energi Sådan får du statstilskud til finansieringen Sådan

Læs mere

SOLCELLEANLÆG www.solcelleekspert.dk

SOLCELLEANLÆG www.solcelleekspert.dk SOLCELLEANLÆG www.solcelleekspert.dk INDHOLD Side 4-5 Solcelleanlæg Solcelleanlægs opbygning, placering og funktion Side 6-7 Produktet Hvordan kommer jeg i gang Side 8-9 Skatteregler Side 10-11 Anlæg og

Læs mere

Kom godt i gang med solceller fra OK

Kom godt i gang med solceller fra OK 1 Kom godt i gang med solceller fra OK Brug strømmen, når solen skinner få gode tips til hvordan! Grøn energi er fremtiden Hvad kan du spare med solceller? Time for time afregning det betyder det for dig.

Læs mere

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser.

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. Energien er jeres Vi har udviklet os gennem de sidste 100 år fra at være et kulselskab, til et benzin- og olieselskab

Læs mere

Sig farvel til elregningen - én gang for alle

Sig farvel til elregningen - én gang for alle Sig farvel til elregningen - én gang for alle Udnyt vores gratis og mest vedvarende energikilde: Solen DanmarksPaneler gør sol til strøm - året rundt Miljørigtigt CO 2 reducerende Få GRATIS varme når DanmarksPumpen

Læs mere

NÅR DU VIL OPSÆTTE SOLCELLER GODE RÅD

NÅR DU VIL OPSÆTTE SOLCELLER GODE RÅD NÅR DU VIL OPSÆTTE SOLCELLER GODE RÅD NÅR DU VIL OPSÆTTE SOLCELLER København C02-neutral i 2025 København Kommune skal være CO2-neutral i 2025. Teknik- og Miljøforvaltningen vil derfor gerne hjælpe københavnerne

Læs mere

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter ENERGIINDSIGT FEBRUAR/MARTS 2012 IND ENERGIINDSIGT sigt EnergiMagasinet med TEMA OM VARMEPUMPER Jesper Asholt Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter Pensionsklart

Læs mere

Spar penge og energi i dit sommerhus

Spar penge og energi i dit sommerhus Spar penge og energi i dit sommerhus Anbefalinger til energiforbedringer i sommerhuset Undgå ubehagelige overraskelser Spar tusindvis af kroner Frostskader og forsikringsdækning Se hvordan du finder en

Læs mere

Private solcelleanlæg grøn energi med god økonomi

Private solcelleanlæg grøn energi med god økonomi Private solcelleanlæg grøn energi med god økonomi Stigende energipriser for private gjort det attraktivt at investere i vedvarende energi (VE) herunder solceller. Samtidig har nedbringelse af miljøbelastningerne

Læs mere

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG FORORD Energisystemet i Danmark skal omstilles, så det i stigende grad bliver baseret på vedvarende energi, og det er regeringens målsætning,

Læs mere

5.3.2. Potentialer for solenergi i Danmark

5.3.2. Potentialer for solenergi i Danmark Baggrundsnotat VedvarendeEnergi s Energivision 5.3 Solenergi 10/3-2014, Gunnar Boye Olesen 5.3.1. Opsummering Der er store muligheder for at dække en del af Danmarks el- og varmeforbrug med solenergi,

Læs mere

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET FAMILIEØKONOMI EN GUIDE TIL ØKONOMISKE ALTERNATIVER. Frit el-valg BREDBÅND UDEN LOMMESMERTER

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET FAMILIEØKONOMI EN GUIDE TIL ØKONOMISKE ALTERNATIVER. Frit el-valg BREDBÅND UDEN LOMMESMERTER 4TIPS TIL Energiformer Kortlæg boligen ud fra en energimæssig helhedsbetragtning DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET Familieforsikringer Forsikrings-tjek kan give store besparelser på hjemmefronten

Læs mere

INVESTERING I VEDVARENDE ENERGIANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler

INVESTERING I VEDVARENDE ENERGIANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler INVESTERING I VEDVARENDE ENERGIANLÆG (VE-ANLÆG) Værd at vide om skatte- og afgiftsmæssige regler 27.04.2012 Reglerne i det følgende materiale er gældende for investering i VE-anlæg, der udelukkende producerer

Læs mere

Vejledning om solcelleanlæg. sammensætning, montering, tilslutning og rådgivning

Vejledning om solcelleanlæg. sammensætning, montering, tilslutning og rådgivning Vejledning om solcelleanlæg sammensætning, montering, tilslutning og rådgivning DS-hæfte 39:2013 Vejledning om solcelleanlæg sammensætning, montering, tilslutning og rådgivning Vejledning om solcelleanlæg

Læs mere

Initiativer til at fremme energirenovering

Initiativer til at fremme energirenovering Rapport fra InnoBYG projektet Bæredygtig energirenovering Initiativer til at fremme energirenovering af enfamiliehuse - Et hurtigt overblik Lies Vanhoutteghem Carsten Rode Rapport Institut for Byggeri

Læs mere

Velkommen til temamøde

Velkommen til temamøde Velkommen til temamøde Plan for aftenens arrangement VELKOMST 19:30 19:40 NRGi / EL:CON Introduktion til solceller 19:40 20:00 BRF Finansieringsmuligheder 20:00-20:20 NRGi / EL:CON Afskrivninger Fradragsregler

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

Vi kan få den grønne førertrøje side 4 Gylletransporten kører under jorden side 20 Storåen er sin egen herre side 24

Vi kan få den grønne førertrøje side 4 Gylletransporten kører under jorden side 20 Storåen er sin egen herre side 24 PROFILMAGASIN MAJ 2011 Vi kan få den grønne førertrøje side 4 Gylletransporten kører under jorden side 20 Storåen er sin egen herre side 24 En vækststrategi for fremtiden. Vestforsyning vil investere i

Læs mere

Hvad er et K/S? Obton A/S investering i en bæredygtig fremtid

Hvad er et K/S? Obton A/S investering i en bæredygtig fremtid Hvad er et K/S? Obton A/S investering i en bæredygtig fremtid Investér i et solcelleanlæg igennem et K/S fordi: Høje afregningspriser på grøn strøm sikrer attraktivt udbytte Solid og overskudsgivende drift

Læs mere

Håndbog om Energirenovering af private boliger

Håndbog om Energirenovering af private boliger Håndbog om Energirenovering af private boliger Udarbejdet af Energibyen Frederikshavn Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Håndværksrådet Islands Brygge 26 2300 København S Håndbogen

Læs mere

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her Guide til grøn energi i boligen og feriehuset emnetekst skrives her indhold: Side 04 Det gør vi i kommunen TEMA: ENERGIOPTIMERING Side 06 Hvorfor energioptimere? Side 07 Op på energimærkerne Side 08 Find

Læs mere

Gaia-Wind 133-10/11 kw. Lydsvag, effektiv dansk designet husstandsmølle tilpasset danske forhold med årlig gennemsnitlig vindhastighed på 5,5 m/s.

Gaia-Wind 133-10/11 kw. Lydsvag, effektiv dansk designet husstandsmølle tilpasset danske forhold med årlig gennemsnitlig vindhastighed på 5,5 m/s. Gaia-Wind 133-10/11 kw Lydsvag, effektiv dansk designet husstandsmølle tilpasset danske forhold med årlig gennemsnitlig vindhastighed på 5,5 m/s. Intelligent og decentral forsyning af miljørigtig energi

Læs mere

www.sallingbank.dk Hovedkontor Frederiksgade 6 7800 Skive Tlf. 97 52 33 66 Egeris afdeling Kirke Allé 98 Fjernkundeafdeling

www.sallingbank.dk Hovedkontor Frederiksgade 6 7800 Skive Tlf. 97 52 33 66 Egeris afdeling Kirke Allé 98 Fjernkundeafdeling Egeris afdeling Kirke Allé 98 7800 Skive Tlf.: 96 70 33 66 Fjernkundeafdeling Frederiksgade 6 7800 Skive Tlf.: 96 44 61 63 Højslev afdeling Viborgvej 221 7840 Højslev Tlf.: 97 53 59 22 Roslev afdeling

Læs mere

GØR BOLIGFORBEDRING LETTERE. - ét stop til en energirigtig bolig

GØR BOLIGFORBEDRING LETTERE. - ét stop til en energirigtig bolig GØR BOLIGFORBEDRING LETTERE - ét stop til en energirigtig bolig GØR ENERGIFORBEDRING LETTERE FLERE MULIGHEDER END NOGENSINDE FØR Drømmer du om en bolig uden fodkulde og kolde vægge, og som samtidig er

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

Varmeinstallationspakke

Varmeinstallationspakke Varmeinstallationspakke Pakkeløsning for energirigtig modernisering af varmeanlæg Videncenter for energibesparelser i bygninger udgivet juni 2011 Varmeinstallationspakke INDHOLD BESKRIVELSE AF PAKKELØSNING...

Læs mere

LÆS OM TRE TYPISKE HUSE I SØNDERBORG- OMRÅDET VIGTIGE OG EFFEKTIVE FOKUSOMRÅDER SE FORANDRINGEN I TRE HUSE. ZERObolig GIVER INSPIRATION TIL BOLIGEJERE

LÆS OM TRE TYPISKE HUSE I SØNDERBORG- OMRÅDET VIGTIGE OG EFFEKTIVE FOKUSOMRÅDER SE FORANDRINGEN I TRE HUSE. ZERObolig GIVER INSPIRATION TIL BOLIGEJERE LÆS OM TRE TYPISKE HUSE I SØNDERBORG- OMRÅDET SIDE 4 VIGTIGE OG EFFEKTIVE FOKUSOMRÅDER SIDE 30 SE FORANDRINGEN I TRE HUSE SIDE 8 ZERObolig GIVER INSPIRATION TIL BOLIGEJERE SIDE 33 ENERGIMÆRKEDE HUSE ER

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Hvad er leasing? Lad dine penge arbejde. kort fortalt. Fuldt skattefradrag LEASING

Hvad er leasing? Lad dine penge arbejde. kort fortalt. Fuldt skattefradrag LEASING Leasing kort fortalt Lad dine penge arbejde Læs side 6 Fuldt skattefradrag Læs side 8 Hvad er leasing? Med leasing køber du brugsretten til udstyr og binder derfor ingen penge. Læs side 2 LEASING IT /

Læs mere