BEMYNDIGELSE TIL AT INDGÅ RESULTATLØNSKONTRAKT SAMT RETNINGSLINJER HERFOR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BEMYNDIGELSE TIL AT INDGÅ RESULTATLØNSKONTRAKT SAMT RETNINGSLINJER HERFOR"

Transkript

1 Institutionsafdelingen Frederiksholms Kanal København K Tlf Fax uvm@uvm.dk CVR nr BEMYNDIGELSE TIL AT INDGÅ RESULTATLØNSKONTRAKT SAMT RETNINGSLINJER HERFOR 17. juni 2010 Sags nr.: BEMYNDIGELSE, FORMÅL OG KONCEPT... 2 Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt... 2 Formål med resultatlønskontrakten... 2 Resultatlønskonceptet samme koncept som seneste år, men evaluering forud for maj INDHOLD AF RESULTATLØNSKONTRAKTEN... 3 Indsatsområder... 3 Måling af indsatsområder - generelt... 4 Rammer og anbefalinger for måling af de konkrete indsatsområder... 4 Fratræden ØKONOMISKE RAMMER... 6 Generelt... 6 Specifikt for institutioner som udbyder AMU, HF-enkeltfag, FVU, AVU og ordblindeundervisning... 7 Bemyndigelse til at udbetale engangsvederlag for merarbejde/særlig indsats... 7 Pension ØVRIGE RAMMER, VILKÅR OG ANBEFALINGER... 8 Form og varighed... 8 Bestyrelsens opgaver i forbindelse med kontrakten... 8 Indberetning til Undervisningsministeriet... 9 Undervisningsministeriets tilsyn Offentliggørelseskrav Resultatlønskontrakter for øvrige ledere Tidsfrister YDERLIGERE INFORMATION OG KONTAKTOPLYSNINGER Kontaktpersoner... 11

2 1. BEMYNDIGELSE, FORMÅL OG KONCEPT 2 Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt Undervisningsministeriet bemyndiger hermed bestyrelsen for hver af de adresserede i institutioner til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og institutionens øvrige ledere normeret i lønramme 32 eller højere. ii Indgåelse af resultatlønskontrakt med øverste leder er obligatorisk. Hvis helt særlige omstændigheder gør, at institutionen ikke finder det muligt at udarbejde en resultatlønskontrakt, skal dette samt årsagen hertil meddeles Undervisningsministeriet senest en måned før fristen for indgåelse af kontrakten. Undervisningsministeriet bemyndiger desuden bestyrelsen til at udbetale et engangsvederlag for eventuelt merarbejde eller en særlig indsats til både øverste og øvrige ledere. For skoler med en grundskoleafdeling, kan ledere ved grundskoleafdelingen ikke omfattes af denne ordning. Denne bemyndigelse ophæver tidligere givne bemyndigelser til at anvende resultatløn og engangsvederlag. Med bemyndigelsen fastlægges de rammer og vilkår, inden for hvilke bestyrelsen uden konkret godkendelse fra ministeriet selv kan indgå aftaler om resultatløn med den daglige ledelse på institutionen. Formål med resultatlønskontrakten De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: understøttelse af dialogen mellem bestyrelse og ledelse om formulering af væsentlige kort- og langsigtede mål synlighed og gennemskuelighed omkring institutionens mål og resultater over for medarbejdere, elever/studerende og omverden at være løftestang for lederen i forhold til prioritering af kontraktens mål i organisationen understøttelse af centrale uddannelsespolitiske målsætninger Formålene kan yderligere understøttes gennem fokus på samme strategiske mål i resultatlønsaftaler med institutionens øvrige ledere og lønforhandlinger med øvrige medarbejdere.

3 Resultatlønskonceptet samme koncept som seneste år, men evaluering forud for maj 2011 Siden resultatlønsordningens introduktion på Undervisningsministeriets område i 2000 er ordningen løbende blevet revideret og udbygget. I forhold til de seneste års retningslinjer er der i nærværende bemyndigelse ikke tale om en ændring af det overordnede koncept. 3 Forud for udsendelse af bemyndigelse og retningslinjer i maj 2011, forventes det at tage konceptet op til revision. Det vil bl.a. ske på baggrund af, at ministeriet indhenter og evaluerer en tilfældigt udvalgt stikprøve af kontrakter med udløb hhv. 31. juli og 31. december Desuden modtager ministeriet i den sammenhæng gerne input fra institutionerne. 2. INDHOLD AF RESULTATLØNSKONTRAKTEN Indsatsområder Resultatlønskontrakterne skal fokusere på de strategiske indsatsområder, som bestyrelsen har valgt at prioritere særligt i institutionslederens arbejde det kommende år. Rammerne for bestyrelsens udvælgelse af indsatsområder er givet gennem følgende hhv. gennemgående obligatoriske-, uddannelsesspecifikke-, frivillige- samt institutionsspecifikke indsatsområder. A. Gennemgående obligatoriske indsatsområder: Bestyrelsen skal inddrage følgende 2 gennemgående obligatoriske indsatsområder: A1: Mere fleksibel anvendelse af lærerressourcer inden for gældende overenskomster med henblik på kompetenceudvikling og effektivisering A2: Mindre fravær mindre frafald, indsats i forhold til lærere og elever/studerende B. Uddannelsesspecifikke indsatsområder: Afhængigt af institutionens udbud af uddannelser skal bestyrelsen inddrage en eller flere af følgende indsatsområder: B1: Studieparathed for institutioner med stx, htx, hhx og hf B2: Gennemførelse af aktivitet for medarbejdere fra virksomheder med under 20 ansatte for institutioner med AMU B3: Gennemførelse af AMU-aktivitet for institutioner med AMU i tilknytning til social- og sundhedsuddannelser B4: Prøvefrekvens for institutioner med AVU C. Frivillige indsatsområder: Bestyrelsen skal udvælge mindst 2 af de 7 følgende indsatsområder:

4 C1: Initiativer, der fokuserer på at højne elevernes/de studerendes/kursisternes faglige niveau, så de får de bedste forudsætninger for fortsat uddannelse og fodfæste på arbejdsmarkedet. C2: Initiativer, der styrker udviklingen af et innovativt læringsmiljø. C3: Initiativer, der synliggør institutionens uddannelses- og vidensmæssige profil samt styrker institutionens rolle i forhold til det omkringliggende samfund. C4: Initiativer, der sikrer målrettet kompetence- og organisationsudvikling, herunder lærerkvalificering. C5: Fokus på synlig ledelse, der sikrer fokus og forankring af institutionens formål. C6: Initiativer, der sikrer, at it-anvendelse gøres til et synligt strategisk indsatsområde m.h.p. at udbygge brugen af it i undervisningen. C7: Initiativer, der effektiviserer den økonomiske og administrative drift, herunder administrative fællesskaber. 4 D. Institutionsspecifikke indsatsområder Hver institution skal vælge 1-2 institutionsspecifikke indsatsområder. Disse kan vælges blandt de frivillige indsatsområder ovenfor, eller de kan være helt andre indsatsområder, som bestyrelsen finder relevante. Måling af indsatsområder - generelt For de udvalgte indsatsområder skal kontrakten indeholde konkrete mål for lederens indsats. Målene skal være præcise og gennemskuelige, så det også er tydeligt og forståeligt for tredjemand, hvorledes målopfyldelse af kontrakten evalueres. Det anbefales at vægte hvert mål, så særligt prioriterede mål har større prioritering for den samlede målopfyldelse og udbetalingsprocent. Såfremt bestyrelsen ønsker fokus på en langsigtet målsætning, som strækker sig over flere år, er der intet til hinder for dette. I kontrakten må et sådant mål da opdeles, så der fastsættes delmål i overensstemmelse med kontraktperioden. Vurderingen af målopfyldelse i den enkelte kontrakt kan kun afhænge af mål eller delmål opnået i kontraktperioden. Der kan ikke spares op eller udbetales på forhånd af næste års ramme. Det bør angives i kontrakten, hvis et mål er et delmål af en langsigtet målsætning. Rammer og anbefalinger for måling af de konkrete indsatsområder Generelt anbefaler Undervisningsministeriet, at lederens indsats i så vidt muligt omfang vurderes på baggrund af objektive og systematisk indsamlede data, herunder data som institutionen i forvejen tilvejebringer, fx til ressourceregnskabet. Inden for dette udgangspunkt har bestyrelsen vide rammer for at bestemme, hvordan lederens indsats skal måles i kontrakten. Herunder følger dog konkrete rammer og anbefalinger for hvert af de obligatoriske indsatsområder.

5 Ad A1: Mere fleksibel anvendelse af lærerressourcer inden for gældende overenskomster med henblik på kompetenceudvikling og effektivisering Det anbefales at overveje, hvorvidt indsatsen skal måles i forhold til differentierede forberedelsesfaktorer og/eller mere principiel tilstedeværelse: 5 Differentierede forberedelsesfaktorer. Indsatsen kan måles på, hvorvidt der lokalt aftales forberedelsesfaktorer, som er mere målrettet de enkelte læreres behov fx således, at der differentieres mellem nyuddannede og mere erfarne lærere, fagniveauer, forskellige undervisningshold eller parallelhold. Mere principiel tilstedeværelse. Indsatsen kan måles på, at en andel af øvrige opgaver, herunder forberedelse, løses på skolen i et vist antal timer med mindre andet er aftalt med lederen. Dette dokumenteres enten i institutionernes lokale aftaler eller ved lederens praksis. Bestyrelsen kan med fordel lade institutionens indberetning til ressourceregnskabet om lærernes arbejdstid indgå i grundlaget for vurderingen af lederens indsats. Ad A2: Mindre fravær mindre frafald, indsats i forhold til lærere og elever/studerende Indsatsområdet gælder fravær for både lærere og elever/studerende samt elever/studerendes frafald. Resultatlønskontrakten skal forholde sig til alle tre aspekter af indsatsområdet. Undervisningsministeriet anbefaler, at bestyrelsen vurderer, hvorvidt institutionens indberetning til ressourceregnskabet om elevfravær, ansattes sygefravær og elevers frafald kan indgå i grundlaget for vurdering af lederens indsats. Institutioner med handlingsplaner for øget gennemførelse skal inddrage handlingsplanen som måleværktøj. Bestyrelsen kan med fordel lade institutionens indberetning til ressourceregnskabet om elevfravær, ansattes sygefravær og elevers frafald indgå i grundlaget for vurderingen af lederens indsats. Ad B1: Studieparathed Målingen af indsatsområdet skal følge retningslinjerne i bilaget Indikatorer for studieparathed. Ad B2 og B3: Gennemførelse af aktivitet for medarbejdere fra virksomheder med under 20 ansatte og Gennemførelse af AMU-aktivitet Lederens indsats bør måles via institutionens egen registrering af aktivitet. Bestyrelsen kan med fordel lade institutionens indberetning til ressourceregnskabet om AMU-aktivitet indgå i grundlaget for vurderingen af lederens indsats.

6 6 Ad B4: Prøvefrekvens Indikatoren måles ved antallet af kursusdeltagere, der aflægger prøve. Bestyrelsen kan med fordel lade institutionens indberetninger til ressourceregnskabet om optag/tilgang samt eksamensresultater indgå i målegrundlaget. Fratræden Bestyrelsen bør ved kontraktindgåelsen have taget stilling til udbetalingsmuligheder i forbindelse med fratræden i løbet af kontraktperioden. 3. ØKONOMISKE RAMMER Bemyndigelsens økonomiske ramme for resultatløn for øverste leder: Antal årselever 1 /STÅ for professionshøjskoler og erhvervsakademier kr kr kr kr. > kr. Maksimal beløbsramme (aktuelt niveau) Den samlede maksimale udbetaling af resultatløn må ikke overstige 25% af den enkelte øverste leders lønrammeløn inkl. varige tillæg fra cheflønpuljen. Da resultatløn ikke udgør en almindelig løndel, skal institutionerne ikke selv foretage pl-regulering af ovennævnte beløbsramme endsige af udmøntningssummen. Generelt Opmærksomheden henledes på, at der kan være regler i overenskomsterne, som skal følges i forbindelse med ydelse af engangsvederlag, dvs. i forhold til såvel resultatlønskontrakt som merarbejde. 1 Som indberettet ved seneste årsregnskab. 2 I perioden frem til 31. juli 2010 vil indplacering i resultatlønsordningens økonomiske ramme for erhvervsakademierne baseres på studenterårsværk (STÅ) for 2007, som senest udmeldt med ministeriets brev den 5. december 2008 vedrørende udviklingskontrakten.

7 7 Institutionen skal afholde udgifterne til resultatløn inden for institutionens normale bevilling. Der medfølger således ikke yderligere bevilling med bemyndigelsen til at anvende resultatløn. Der er ikke fastsat øvre rammer for de øvrige lederes resultatløn, men resultatlønnen skal dog afspejle institutionens hierarki og opgavernes karakter, og niveauet skal fastlægges i respekt herfor. Det er i den forbindelse ministeriets forventning, at udbetalingen normalt ikke vil overstige 25% af lønrammelønnen inkl. varige tillæg. Eventuelle kontrakters økonomiske ramme samt udbetalingsprocenter for andre end den øverste leder vil være omfattet af ministeriets generelle løntilsyn. Specifikt for institutioner som udbyder AMU, HF-enkeltfag, FVU, AVU og ordblindeundervisning For at tage højde for den større administrative ledelsesopgave, der er forbundet med håndtering af årselever, der består af flere cpr-numre, kan institutioner med aktive udbud af AMU, hf-enkeltfag, FVU, AVU og ordblindeundervisning vægte årselever fra disse uddannelser jf. skema nedenfor. Øvrige årselever har vægten 1. Udbud Vægtning AVU 1,5 Hf-enkeltfag 1,5 Ordblindeundervisning 3 FVU 3 AMU 4 Bemyndigelse til at udbetale engangsvederlag for merarbejde/særlig indsats Bestyrelsen kan i særlige tilfælde udbetale et engangsvederlag for eventuelt merarbejde/særlig indsats. Det er bestyrelsen, som tager stilling til omfanget og honoreringen af eventuelt merarbejde og den særlige indsats. Det forudsættes, at der er indgået en resultatlønskontrakt med lederen, og at merarbejde kun udbetales for aktiviteter, der falder uden for resultatlønskontraktens aktivitetsområder. Bestyrelsen kan udbetale følgende beløb til ledere for evt. merarbejde/særlig indsats (aktuelt niveau): Lønramme Merarbejde/ særlig indsats Det understreges, at engangsvederlag for særlig indsats eller for merarbejde er et redskab, som institutionen bør bruge i særlige tilfælde. Der er tale om et værktøj, som kan bruges til at belønne varetagelsen af uforudsete opgaver eller opnåelse af ekstraordinære resultater. Således

8 8 kan denne bestemmelse ikke bruges som belønning for almindeligt veludført arbejde. Ej heller kan bestemmelsen bruges til at skabe eller udligne lønmæssige forskelle internt i organisationen. Såfremt en bestyrelse vil honorere en leder, med hvem der ikke er indgået resultatlønskontrakt, med engangsvederlag for merarbejde eller en særlig indsats, skal dette forelægges særskilt for ministeriet. En sådan udbetaling kan ikke finde sted uden forudgående bemyndigelse. Det forudsættes, at det normalt er institutionens øverste leder, der tager stilling til eventuel honorering af merarbejde eller en særlig indsats for institutionens øvrige ledere. Professionshøjskolerne har med brev af 22. september 2008 modtaget en særskilt bemyndigelse til honorering af merarbejde/særlig indsats og er således for så vidt angår merarbejde/særlig indsats ikke omfattet af nærværende bemyndigelse. Pension Der er mulighed for lokalt at aftale, at resultatlønnen og/eller engangsvederlaget skal være pensionsgivende. I så fald reduceres beløbet til udmøntning af resultatlønskontraktens ramme og engangsvederlaget for merarbejde/særlig indsats med pensionsprocenten. Nedenstående eksempel illustrerer forholdet mellem udmøntning og pensionsprocent. Udmøntning Pensionspct. Resultatløn ex. pension Pensionsbidrag , ØVRIGE RAMMER, VILKÅR OG ANBEFALINGER Form og varighed Resultatlønskontrakten skal være et-årig, og som udgangspunkt løbende fra 1. august til 31. juli det efterfølgende år, dvs. følge skoleåret. For institutioner, der ønsker at overgå til kalenderår som løbeperiode for resultatlønsordningen, er dette imidlertid muligt. iii Bestyrelsens opgaver i forbindelse med kontrakten Det er bestyrelsen, der bemyndiges til at indgå resultatlønskontrakt med den øverste leder og til at indgå aftaler med institutionens øvrige ledere. Det forventes dog, at bemyndigelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øvrige ledere videredelegeres til institutionens øverste leder.

9 9 Ved kontraktindgåelse med den øverste leder fastlægger bestyrelsen efter dialog med lederen både aftalens økonomiske ramme, indsatsområder og mål for lederens indsats. Eksempel: En bestyrelse ved en institution med 980 elever kan vælge at indgå en aftale med en udbetaling på maksimalt kr. Derved skal målene i resultatlønskontrakten være opfyldt med 100% for, at der kan ske en udbetaling på kr. Hvis det vurderes, at de aftalte mål i resultatlønskontrakten er opfyldt med 80% vil lederen, i dette eksempel, skulle modtage kr. Efter endt periode drøftes det forgangne års resultatopfyldelse i bestyrelsen efter dialog med lederen. Bestyrelsen træffer derpå beslutning om størrelsen af den endelige udbetaling på baggrund af målopfyldelsen. Beslutningen er alene bestyrelsens. Det forudsættes, at bestyrelsen aktivt skal vurdere og begrunde graden af målopfyldelse, og at en tilfredsstillende præstation ikke nødvendigvis skal medføre en maksimal udbetalingsgrad. En udbetalingsgrad på 100 pct. forventes således kun i helt særlige tilfælde. For skoler med høje udbetalingsprocenter forventer Undervisningsministeriet, at der er progression i det følgende års målfastsættelse. Indberetning til Undervisningsministeriet Det er alene den økonomiske ramme og den endelige udbetalingsprocent for resultatlønskontrakten for øverste leder, som skal indberettes til Undervisningsministeriet. Eksempel på indberetning: Bestyrelsen ved institutionen med 980 årselever indberetter, at der er indgået en aftale med en maksimal udbetaling på kr., og på baggrund af bestyrelsens vurdering udbetales efter kontraktperiodens udløb 80 % af dette beløb, i alt kr. Indberetningen sendes til iaik2@uvm.dk. Anfør Resultatlønsindberetning i emnefeltet. Frister for indberetning: 1. september for institutioner, hvor resultatlønskontrakten følger skoleåret 1. februar for institutioner, hvor resultatlønskontrakten følger kalenderåret

10 10 Institutioner, der pr. 1. januar 2011 har planlagt at overgå til finansår, bedes oplyse dette i indberetningen. Undervisningsministeriets tilsyn Undervisningsministeriet vil med henblik på fortsat forbedring af resultatlønskontrakten og som led i det almindelige tilsyn bede et antal institutioner om indsendelse deres resultatlønskontrakter samt anden dokumentation for deres anvendelse af resultatløn efter kontraktperioden. Det vil på den baggrund vurderes, hvorvidt resultatlønskontrakten anvendes efter sit formål og i øvrigt overholder retningslinjerne. Ved konstatering af grov og gentagen mangelfuld eller uhensigtsmæssig anvendelse af resultatlønskonceptet vil konsekvensen være, at Undervisningsministeriet tilbagekalder bemyndigelsen til at indgå resultatlønskontrakter på institutionen. Offentliggørelseskrav Resultatlønskontraktens indsatsområder og mål skal offentliggøres på institutionens hjemmeside. Baggrunden for dette er formålet om gennem kontrakten at tydeliggøre institutionens indsatsområder, mål og resultater over for medarbejdere, elever/studerende. Desuden anbefales det ligeledes at offentliggøre en status over de opnåede resultater ved periodens udløb. Resultatlønskontrakter for øvrige ledere Det anbefales generelt at anvende resultatlønskontrakter for hele institutionen for yderligere at understøtte formålene. Resultatlønsordningen begrænser ikke mulighederne for at anvende resultatbaseret løn i hele organisationen, såfremt det ønskes. Tidsfrister Eventuel udmelding af nye obligatoriske indsatsområder vil ske i løbet af maj måned Resultatlønskontraktens indgåelse: - Senest 1. oktober for institutioner, hvor kontrakten følger skoleåret - Senest 1. februar for institutioner, hvor kontrakten følger kalenderåret Indberetning til Undervisningsministeriet af aftalens økonomiske ramme og udbetalingsprocent efter endt kontraktperiode: - Senest 1. september for institutioner, hvor kontrakten følger skoleåret - Senest 1. februar for institutioner, hvor kontrakten følger kalenderåret

11 11 5. YDERLIGERE INFORMATION OG KONTAKTOPLYSNINGER Yderligere oplysninger og eventuelle aktuelle oplysninger vil fremgå af Undervisningsministeriets hjemmeside ( > For institutioner > Løn og ansættelse > Løn > Resultatløn) Generelt kan henvises til Finansministeriets vejledning om resultatløn i publikationen Effektiv opgavevaretagelse i staten, oktober Kontaktpersoner Resultatlønskontrakter generelt Fuldmægtig Mads Mikkelsen, tlf , mads.mikkelsen@uvm.dk Fuldmægtig Jacob Sten Jensen, tlf , jacob.sten.jensen@uvm.dk Økonomiske rammer Fuldmægtig Michael Rosenørn de la Motte, tlf , michael.rosenoern.de.la.motte@uvm.dk Indikatorer for studieparathed Undervisningskonsulent Jørgen Balling Rasmussen, tlf , Joergen.Balling.Rasmussen@uvm.dk i Følgende institutioner kan med denne bemyndigelse indgå resultatlønskontrakt: Almene gymnasier Private gymnasieskoler Institutioner for erhvervsrettet uddannelse Social- og sundhedsskoler Voksenuddannelsescentre Professionshøjskoler Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Ingeniørhøjskoler Erhvervsakademier ii En institution kan anvende resultatlønskontrakter såfremt denne er bemyndiget fra Undervisningsministeriet til at anvende resultatlønskontrakter. Disse er udstedt i kraft af: Cirkulære om om aftale om chefløn, Cirkulære nr af 01/03/2010, perst. nr , udmøntet i overenskomster med efterfølgende bemyndigelser jf. AC-overenskomsten, Cirkulære nr af 01/10/2008 om overenskomst for akademikere i staten, perst. nr , GL-overenskomsten, Cirkulære af 1/10/2008 om overenskomst for Lærere og pædagogiske ledere ved gymnasieskoler mv., perst. nr ,

12 12 Ledere og lærere ved en række videregående uddannelsesinstitutioner (AC s forhandlingsområde), Cirkulære nr af 12/10/2007 om overenskomst for ledere og lærere ved en række videregående uddannelsesinstitutioner (AC s forhandlingsområde), perst. nr , Løn for lærere ansat på tjenestemandslignende vilkår ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, Cirkulære nr af 19/12/2006 om aftale om løn for lærere ansat på tjenestemandslignende vilkår ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, perst. nr , Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler, Cirkulære nr af 2004 om Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler, perst. nr Lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder grundlæggende social- og sundhedsuddannelser, perst. nr Fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Statstjenestemændenes Centralorganisation II, Lærernes Centralorganisation og Overenskomstansattes Centralorganisation (CO II/LC/OC-fællesoverenskomsten) Forstandere og øvrige lederstillinger ved voksenuddannelsescentre (VUC). Cirkulære nr af 19/11/2009, perst nr Tjenestemandsansatte ledere ved voksenuddannelsescentre (VUC). Cirkulære nr af 19/11/2009, perst nr Stillinger som rektor ved erhvervsakademier, cirkulære nr af 26/06/2009, perst nr iii For at komme ind i den rette kadence kan institutioner, der ønsker at ændre kontraktperioden til kalenderår, undtagelsesvis i overgangsperioden tegne en kontrakt, der løber over halvandet år fra 1. august til 31. december det følgende år. Da resultatlønskontrakter normalt maksimalt kan være et-årige, skal resultatlønskontrakten i den 1½ -årige overgangsperiode være formuleret således, at der vurderes den 31. juli med mulighed for udbetaling af den normale maksimale ramme og igen den 31. december med mulighed for udbetaling af 5/12 af den normale ramme. Der vil som udgangspunkt ikke kunne skiftes tilbage til skoleår.

Ministeriet for Børn og Undervisning bemyndiger desuden bestyrelsen til at udbetale engangsvederlag for merarbejde og en særlig indsats.

Ministeriet for Børn og Undervisning bemyndiger desuden bestyrelsen til at udbetale engangsvederlag for merarbejde og en særlig indsats. Bestyrelser for Institutioner for erhvervsrettet uddannelse Almene gymnasier Private gymnasier, studenterkurser m.v. Voksenuddannelsescentre Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220

Læs mere

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder.

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder. Til bestyrelserne på Institutioner for erhvervsrettet uddannelse Almene gymnasier Private gymnasieskoler, studenterkurser m.v. Voksenuddannelsescentre Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal

Læs mere

Retningslinier for anvendelse af resultatløn for ledere ved selvejende uddannelsesinstitutioner

Retningslinier for anvendelse af resultatløn for ledere ved selvejende uddannelsesinstitutioner Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Retningslinier for anvendelse af resultatløn for ledere ved

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 25. september 2007

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 25. september 2007 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 25. september 2007 Punkt. nr. 7 Dagsordenspunkt: Resultatkontrakt Sagsfremstilling: Undervisningsministeriet har besluttet, at en del af

Læs mere

onsdag den 8. september 2010 kl. 18.30 på Rønde Gymnasium. 2. Godkendelse og underskrivelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde (vedlagt)

onsdag den 8. september 2010 kl. 18.30 på Rønde Gymnasium. 2. Godkendelse og underskrivelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde (vedlagt) Rønde, den 3. september 2010 Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden onsdag den 8. september 2010 kl. 18.30 på Rønde Gymnasium. 2. Godkendelse og underskrivelse

Læs mere

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 31.5.2011 KL. 1800 LÆRERVÆRELSET

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 31.5.2011 KL. 1800 LÆRERVÆRELSET Bestyrelsesmøde ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 31.5.2011 KL. 1800 LÆRERVÆRELSET 1 2 Dagorden og referat, bestyrelsesmøde den 31.5.2011 kl. 1800 på lærerværelset, EG der serveres en let anretning Mødestart

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 2.9.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 2.9.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 2.9.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 7. september 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Indstilling I henhold til Undervisningsministeriets brev af 10. juni 2010 (bilag 3.3.1) bemyndiges bestyrelsen til at indgå en resultatlønskontrakt

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole Bilag nr. 26.9 a).1. Møde i bestyrelsen 22.03.2012 Resultatlønskontrakt mellem Skoleleder Leo Fodgaard Hansen og Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole 2012 Dato Leif Støy Formand for bestyrelsen

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2008-09

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2008-09 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2008-09 Viby Gymnasium og HF Formål med kontrakten Følgende resultatkontrakt skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Viby Gymnasium og HFs opgavevaretagelse

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 -

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Resultatlønskontrakt mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Indledning Undervisningsministeriet har ved skrivelse af 1. oktober 2007 bemyndiget bestyrelserne for blandt

Læs mere

Faaborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt for rektor

Faaborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt for rektor Faaborg Gymnasium Resultatlønskontrakt for rektor Bestyrelsen 29-09-2009 Indhold Indledning 2 Retningslinier 2 Indsatsområder for skoleåret 2009 / 2010 2 Obligatoriske områder 2 Valgfrie områder 2 1. Mere

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 20. januar 2015 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde tirsdag den 27. januar 2015, kl. 15-17 På Sporet 8b, Aalborg. Dagsorden

Læs mere

Med henblik på disse overvejelser har ministeriet udarbejdet nedenstående vejledning.

Med henblik på disse overvejelser har ministeriet udarbejdet nedenstående vejledning. Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pædagogiske ledere - vejledning I forbindelse med OK 08 blev

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde, 25/

Referat af bestyrelsesmøde, 25/ Referat af bestyrelsesmøde, 25/10 2007 Til stede: Poul Erik Mouritzen (fmd.), Morten Slabiak, Lise-Lotte Tilsted, Birthe Christensen, Jannie Wilsted, Dorthe Gerster Poulsen, Lasse Christiansen, Jesper

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019 Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for og skolens forstander, Jens Munk Kruse (JMK), for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015. Mellem

Læs mere

RESULTATLØNSKONTRAKT

RESULTATLØNSKONTRAKT RESULTATLØNSKONTRAKT 2009 2010 Undertegnede parter Bestyrelsen for Aarhus Katedralskole v/bestyrelsesformand Jan Halle og Rektor Lars Scheibel indgår hermed følgende kontrakt om resultatløn: Indledning

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2009/2010-1 -

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2009/2010-1 - Resultatlønskontrakt mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2009/2010-1 - 1. Indledning Undervisningsministeriet har ved skrivelse af 1. oktober 2007 bemyndiget bestyrelserne for

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug til 31. juli 2014

Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug til 31. juli 2014 Resultatkontrakt for rektor ved Randers HF & VUC for perioden 1. aug. 13 til 31. juli 14 FORMÅL Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter

Læs mere

Resultatkontrakt Skoleåret 2018/2019

Resultatkontrakt Skoleåret 2018/2019 Frederikshavn Handelsskole Kirkegade 9 9900 Frederikshavn www.fhavnhs.dk Resultatkontrakt Skoleåret 2018/2019 Undertegnede parter Bestyrelsen for den selvejende institution Frederikshavn Handelsskole Kirkegade

Læs mere

Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler

Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler Cirkulære om aftale om Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler 2019 Cirkulære af 10. juli 2019 Modst. nr. 061-19 PKAT nr. 260 J.nr. 2018-5819 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5

Læs mere

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Næstved den 23. november 2017 Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 20. januar 2016 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf

Læs mere

Bestyrelsen for Paderup Gymnasium. Tirsdag d. 7. september 2010 kl. 17.00 19.00.

Bestyrelsen for Paderup Gymnasium. Tirsdag d. 7. september 2010 kl. 17.00 19.00. Paderup d. 30. august 2010. Indkaldelse til i Bestyrelsen for Paderup Gymnasium. Tirsdag d. kl. 17.00 19.00. Mødet foregår på rektors kontor. Der vil være let spisning undervejs i mødet. Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Forstandere ved AMU-centre

Forstandere ved AMU-centre Cirkulære om organisationsaftale for Forstandere ved AMU-centre 2005 Cirkulære af 2. marts 2006 Perst. nr. 012-06 PKAT nr. 0692 J.nr. 04-333/09-10 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...3

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved voksenuddannelsescentre 2007 Cirkulære af 13. april 2007 Perst. nr. 042-07 PKAT nr. 128 J.nr. 06-333/51-32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forstandere ved AMU-centre

Forstandere ved AMU-centre Cirkulære om organisationsaftale for Forstandere ved AMU-centre 2002 Cirkulære af 4. november 2003 Perst. nr. 077-03 PKAT nr. 0692 J.nr. 01-333/09-4 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for EUC Lillebælt og skolens direktør, Lars Middelboe (LMH), for perioden 1. januar 2017 til 31. december

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2017-18 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2009-10

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2009-10 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2009-10 Viby Gymnasium og HF Formål med kontrakten Følgende resultatkontrakt skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Viby Gymnasium og HFs opgavevaretagelse

Læs mere

[Skolens logo] Resultatlønskontrakt for [titel] [navn] for perioden [dato] [år] til [dato] [år] Side 1 af 8

[Skolens logo] Resultatlønskontrakt for [titel] [navn] for perioden [dato] [år] til [dato] [år] Side 1 af 8 [Skolens logo] Resultatlønskontrakt for [titel] [navn] for perioden [dato] [år] til [dato] [år] Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2016-17 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Hovedpunkter i nærværende resultatkontrakt offentliggøres over for medarbejderne via fremlæggelse på skolens hjemmeside.

Hovedpunkter i nærværende resultatkontrakt offentliggøres over for medarbejderne via fremlæggelse på skolens hjemmeside. Aftale om resultatlønskontrakt mellem Bestyrelsen for VUC Vestsjælland Nord og forstander Jens Timm Jensen for perioden 1. august 2010 til 31. juli 2011 Mellem ovenstående parter indgås herved aftale om

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2014-2015 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønkontrakt

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale om

Cirkulære om organisationsaftale om Cirkulære om organisationsaftale om Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten og til overenskomst for ledere og lærere ved en række videregående

Læs mere

Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler

Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler Cirkulære om Lønsystem for ledere ved erhvervsskoler 2002 Cirkulære af 3. marts 2004 Perst. nr. 016-04 PKAT nr. J.nr. 03-402-36 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger til

Læs mere

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark

Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark Cirkulære om organisationsaftale for Visse lederstillinger inden for Arbejdsformidlingen i Danmark 2003 Cirkulære af 11. september 2003 Perst. nr. 066-03 PKAT nr. J.nr. 01-333/21-3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2011 2012

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2011 2012 30. september 2011 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2011 2012 1. Formål med og gyldighedsperiode for aftalen Der indgås en resultatlønsaftale mellem bestyrelsen for Ordrup

Læs mere

Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten

Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten Cirkulære af 19. april 2012 Modst.nr. 017-12 PKAT nr. 608 (COII), 286 (DM) samt relevante AC-PKAT J.nr. 07-333/31-7 Cirkulære om organisationsaftale om Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for EUC Lillebælt og skolens direktør, Lars Middelboe (LMH), for perioden 1. januar 2016 til 31. december

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2016 til den 31. juli 2017

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2016 til den 31. juli 2017 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2016 til den 31. juli 2017 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

SVENDBORG GYMNASIUM & HF

SVENDBORG GYMNASIUM & HF Rektors resultatlønskontrakt for 2011/12 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på Svendborg Gymnasium & HF (SG) samt understøtte rektors indsats

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler 2000 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM NYT LØNSYSTEM FOR LEDERE VED ERHVERVSSKOLER Generelle bemærkninger Finansministeriet

Læs mere

Møde i den midlertidige bestyrelse for Professionshøjskolen VIA. Møde 2007-5

Møde i den midlertidige bestyrelse for Professionshøjskolen VIA. Møde 2007-5 Møde i den midlertidige bestyrelse for Professionshøjskolen VIA Møde 2007-5 Mødet afholdes: Mandag den 29. oktober, kl. 16.00 til 18.00, på Jydsk Pædagog-Seminarium, lokale U104, Skejbyvej 29, 8240 Risskov.

Læs mere

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet. grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Cirkulære om Regulativ om løn og ansættelsesvilkår for lærere og ledere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, der udbyder de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2007 Cirkulære af 13.

Læs mere

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde).

Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Cirkulære om organisationsaftale for Visse konsulenter / pædagogiske konsulenter ved professionshøjskoler (LC s forhandlingsområde). Foreløbig 2008 Cirkulære af 30. juni 2008 Perst. nr. 027-08 PKAT nr.

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret 2017-18 Baggrund og indledning Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og Undervisnings

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015 Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015 Bestyrelsen har med virkning pr. 1. januar 2015 indgået en 1-årig resultatlønskontrakt med direktør Pia Agerbæk Marlo på Handelsfagskolen med

Læs mere

Resultatlønskontrakt for centerrektor Birgit Kjeldgaard. for perioden 1. januar 2010-31. juli 2011

Resultatlønskontrakt for centerrektor Birgit Kjeldgaard. for perioden 1. januar 2010-31. juli 2011 Resultatlønskontrakt for centerrektor Birgit Kjeldgaard for perioden 1. januar 2010-31. juli 2011 Resultatlønskontrakten er udarbejdet efter Retningslinjer for anvendelse af resultatløn for ledere ved

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2018

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2018 Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2018 Resultatlønskontrakten følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse af resultatløn for ledere ved selvejende institutioner.

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt For rektor Kirsten Danving for 2019 Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved selvejende institutioner til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Direktør Torben Pedersen for perioden til

Resultatlønskontrakt for Direktør Torben Pedersen for perioden til Resultatlønskontrakt for Direktør Torben Pedersen for perioden 01.01.15 til 31.12.15 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af

Læs mere

Oversigt over indkomne svar på spørgeskema om udnyttelse af det nye ledelsesrum i OK13

Oversigt over indkomne svar på spørgeskema om udnyttelse af det nye ledelsesrum i OK13 Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Oversigt over indkomne svar på spørgeskema om udnyttelse

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om resultatlønskontrakter for institutionschefer

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om resultatlønskontrakter for institutionschefer FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om resultatlønskontrakter for institutionschefer 1998 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM RESULTATLØNSKONTRAKTER FOR INSTITUTIONSCHEFER Generelle bemærkninger Finansministeriet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Randers HF & VUC - opgørelse af målopfyldelse -

Resultatlønskontrakt for rektor ved Randers HF & VUC - opgørelse af målopfyldelse - Resultatlønskontrakt for rektor ved Randers HF & VUC - opgørelse af målopfyldelse - Rektors vurdering af, i hvilket omfang målene er nået, er indskrevet med kursiv efter resultatperiodens udløb. Dokumentationen

Læs mere

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste leder og øvrige ledere, samt retningslinier

Læs mere

Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn

Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn Side 1 af 7 I denne vejledning kan du læse om lønsystemerne: nyt lønsystem og gammel løn og hvordan aftalegrundlaget kan indberettes. Indhold 1. Lønsystemsmarkering...

Læs mere

Erhvervsvejledere ansat i det statslige beskæftigelsessystem

Erhvervsvejledere ansat i det statslige beskæftigelsessystem Cirkulære om organisationsaftale for Erhvervsvejledere ansat i det statslige beskæftigelsessystem 2008 Cirkulære af 4. juli 2008 Perst. nr. 037-08 PKAT nr. 134 J.nr. 07-333/51-12 Dataark PKAT med specifikation

Læs mere

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene

Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene Cirkulære om organisationsaftale for Afdelingsledere og uddannelseskonsulenter ved AMU-centrene 2005 Cirkulære af 12. december 2005 Perst. nr. 066-05 PKAT nr. 0074 J.nr. 04-333/02-25 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner 2007 Cirkulære af 28. januar 2008 Perst. nr. 002-08 PKAT nr. 640 J.nr. 07-333/04-2 Dataark

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om udlodning af effektiviseringsoverskud til direktører mv.

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om udlodning af effektiviseringsoverskud til direktører mv. FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om udlodning af effektiviseringsoverskud til direktører mv. 1997 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM UDLODNING AF EFFEKTIVISERINGSOVERSKUD TIL DIREKTØRER MV. Generelle bemærkninger

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Direktør Torben Pedersen for perioden til

Resultatlønskontrakt for Direktør Torben Pedersen for perioden til Resultatlønskontrakt for Direktør Torben Pedersen for perioden 01.01.17 til 31.12.17 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af

Læs mere

Forstandere ved AMU-centre

Forstandere ved AMU-centre Cirkulære om organisationsaftale for Forstandere ved AMU-centre 2019 Cirkulære af 27. marts 2019 Modst. nr. 013-19 PKAT nr. 0692 J.nr. 2018-5827 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst Forhandlingsberettiget

Læs mere

Undervisningsministeriet har fra forskellige sider modtaget forespørgsler angående retningslinjerne for indgåelse af fratrædelsesaftaler.

Undervisningsministeriet har fra forskellige sider modtaget forespørgsler angående retningslinjerne for indgåelse af fratrædelsesaftaler. Institutioner for almengymnasiale uddannelser Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Fratrædelsesordninger

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden. Direktør

Resultatlønskontrakt for perioden. Direktør sosu Nord, januar 2018/LK Resultatlønskontrakt for perioden 1. Januar 31. december2018 Direktør Formål: Resultatkontrakten med skolens direktør skal tjene følgende overordnede formål:. Den skal fungere

Læs mere

FGU. proces omkring udspaltning af aktiver og passiver samt virksomhedsovehragelse at medarbejdere

FGU. proces omkring udspaltning af aktiver og passiver samt virksomhedsovehragelse at medarbejdere 15. november2018 Resultatlønskontrakt for rektor på Skive-Viborg - gældende for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 HF&VUC Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Ministeriet for

Læs mere

A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal afspejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede.

A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal afspejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede. 1 For alle resultater er der leveret dokumentation til formandskab. A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal spejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede. Indsatsområde: Studieparathed

Læs mere

Løninformation nr. 13 af 9. juli 2014 (LG 08/14, 1.)

Løninformation nr. 13 af 9. juli 2014 (LG 08/14, 1.) Løninformation nr. 13 af 9. juli 2014 (LG 08/14, 1.) Side 1 af 11 Løninformation om lønkørsel for LG 08/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 15. juli 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015

Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Resultatkontrakt for rektor Anne Vandsø Madsen Herning HF og VUC for perioden 1.august 2014 til 31. juli 2015 Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets Bemyndigelse

Læs mere

Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten

Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten Cirkulære om organisationsaftale om Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten 2019 Cirkulære af 23. maj 2019 Modst. nr. 028-19 PKAT nr. 608

Læs mere

Cirkulære om aftale om. Kompetenceudvikling. Cirkulære af 3. maj 2005 Perst. nr PKAT nr. J.nr

Cirkulære om aftale om. Kompetenceudvikling. Cirkulære af 3. maj 2005 Perst. nr PKAT nr. J.nr Cirkulære om aftale om Kompetenceudvikling 2005 Cirkulære af 3. maj 2005 Perst. nr. 017-05 PKAT nr. J.nr. 05-610-18 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Bemærkninger til de enkelte

Læs mere

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter

Ergoterapeuter og Fysioterapeuter Cirkulære om organisationsaftale for Ergoterapeuter og Fysioterapeuter 2008 Cirkulære af 24. september 2008 Perst. nr. 056-08 PKAT nr. 284 J.nr. 07-333/26-2 Dataark PKAT med specifikation Fællesoverenskomst

Læs mere

RESULTATLØNSKONTRAKT

RESULTATLØNSKONTRAKT RESULTATLØNSKONTRAKT 2010 2011 Undertegnede parter Bestyrelsen for Aarhus Katedralskole v/bestyrelsesformand Jan Halle og rektor Lars Scheibel indgår hermed følgende kontrakt om resultatløn: Indledning

Læs mere

Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten

Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten Cirkulære om organisationsaftale om Stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten 2015 Cirkulære af 2. juli 2015 Modst. nr. 035-15 PKAT nr. 608

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august 2017-31. juli 2018 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at tjene følgende overordnede formål

Læs mere

Cirkulære om aftale om visse ansættelsesvilkår for

Cirkulære om aftale om visse ansættelsesvilkår for Cirkulære om aftale om visse ansættelsesvilkår for Tjenestemandslignende ansatte undervisere ved erhvervsakademier og professionshøjskoler, der er overført fra en erhvervsskole (Akademikernes forhandlingsområde)

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Varde Gymnasium gældende for skoleåret

Resultatlønskontrakt for rektor ved Varde Gymnasium gældende for skoleåret Resultatlønskontrakt for rektor ved Varde Gymnasium gældende for skoleåret 2016-17 1. Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål:

Læs mere

HF & VUC Nordsjælland

HF & VUC Nordsjælland HF & VUC Nordsjælland Resultatmål for Rektor Ruth Kirkegaard for perioden 1. august 2017 31. juli 2018 1. Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved voksenuddannelsescentre

Læs mere

RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC 2013

RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC 2013 RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC 2013 Mellem Finansministeriet og AC er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomster mellem Finansministeriet og AC/AC s medlemsorganisationer

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1/ / for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC

Resultatlønskontrakt for perioden 1/ / for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC Resultatlønskontrakt for perioden 1/8 2017-31/7 2018 for rektor Nanna Skulvad, TH. LANGS HF&VUC Parterne og gyldighedsperioden Kontrakten er indgået mellem bestyrelsen for TH. LANGS HF & VUC ved formand

Læs mere

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2015-2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved professionshøjskoler (AC s forhandlingsområde)

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved professionshøjskoler (AC s forhandlingsområde) Cirkulære om Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved professionshøjskoler (AC s forhandlingsområde) 2008 Cirkulære af 25. august 2009 Perst. nr. 054-09 PKAT nr.

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale om stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten

Cirkulære om organisationsaftale om stillinger som rektor ved professionshøjskoler samt protokollat til overenskomst for akademikere i staten CIR nr 9757 af 02/07/2015 Udskriftsdato: 14. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. xx Senere ændringer til forskriften CIR1H nr 9428

Læs mere

VIRUM GYMNASIUM/ BESTYRELSEN

VIRUM GYMNASIUM/ BESTYRELSEN Der indkaldes til bestyrelsesmøde onsdag den 11. september 2013 klokken 17.00 på Virum Gymnasium. Mødested: lærerværelset. Dagsorden: 1. Kommentarer til dagsordenen 2. Godkendelse og underskrift af referat

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Kalundborg den 3. december 2018 Resultatlønskontrakt 2018-2019 1. Grundlag og rammer for kontrakten Kvalitets- og tilsynsstyrelsen under Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelsen af selvejede

Læs mere

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. for videregående uddannelse m.fl. (AC s forhandlingsområde)

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. for videregående uddannelse m.fl. (AC s forhandlingsområde) Cirkulære om Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved centre for videregående uddannelse m.fl. (AC s forhandlingsområde) 2005 Cirkulære af 8. november 2007 Perst.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Direktør Torben Pedersen for perioden til

Resultatlønskontrakt for Direktør Torben Pedersen for perioden til Resultatlønskontrakt for Direktør Torben Pedersen for perio 01.01.17 til 31.12.17 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

HF & VUC Nordsjælland

HF & VUC Nordsjælland 1 HF & VUC Nordsjælland Resultatmål for rektor Lone Tonnesen for perioden 1. august 2014 31. juli 2015 1. Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved voksenuddannelsescentre

Læs mere

HF & VUC Nordsjælland

HF & VUC Nordsjælland 1 HF & VUC Nordsjælland Resultatmål for rektor Lone Tonnesen for perioden 1. august 2013 31. juli 2014 med afrapportering og udmøntningsgrad 1. Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget

Læs mere

HF & VUC Nordsjælland

HF & VUC Nordsjælland 1 HF & VUC Nordsjælland Resultatmål for rektor Lone Tonnesen for perioden 1. august 2013 31. juli 2014 1. Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved voksenuddannelsescentre

Læs mere

Ledere under CO10 s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner

Ledere under CO10 s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ledere under CO10 s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner 2013 Cirkulære af 4. september 2013 Modst.nr. 043-13 PKAT nr. 640 J.nr. 12-333/21-48 Dataark

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere