Rapport fra udvekslingsophold

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport fra udvekslingsophold"

Transkript

1 Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til: Kina Navn: Berit Rogild Hansen Tlf. nr Evt. rejsekammerat: Jesper Bech Østerlev Sambleben Hjem-institution: VIA University College, Randers Holdnummer: F08 Værts-institution/Universitet: West China School of Nursing, Sichuan University, Chengdu, China Praktikplads/Hospital: West China Hospital of Sichuan University Speciale: Kardiologisk medicinsk sengeafdeling Udvekslingsperiode: d. 28/2 11/ Hvorfor valgte du at tage på udveksling? Jeg så opslaget omkring udvekslingsvalgfaget på en af skolens opslagstavler, og tænkte at det kunne være spændende. For en studerende som jeg på modul 13, var dette valgfag den sidste mulighed for at tage ud i verden under uddannelsen. Jeg fandt det meget lærerigt og nyttigt at udvide min kulturelle horisont, da man også møder andre kulturer på afdelingerne herhjemme. Jeg er ikke en person der har rejst særlig meget og har dermed ikke mærket de store kulturforskelle på egen krop. En udvekslingstur kan også være med til at give hverdagen et andet perspektiv og dermed andre kreative løsningsforslag. Jeg forhørte mig lidt på holdet for at finde en at tage af sted med og heldigvis ville Jesper gerne med. Jeg havde på forhånd besluttet mig for at tage af sted uanset om der var andre der ville med. Men det var da kun dejligt at vi kunne være 2 fra samme hold på turen.

2 Hvorfor valgte du det specifikke sted? Jeg valgte at tage til Kina da min viden omkring dette land er sparsom. Interessen for Kinas sundhedsvæsen er blevet større i Danmark i og med at flere kræftpatienter tager til landet for at blive behandlet. Jeg synes det kunne være interessant at udforske, hvilke forhold disse patienter bevæger sig ud i. Kinas brug af traditionel kinesisk medicin og kulturens betydning for behandling og pleje af patienter var også tiltrækkende. Derudover var udvekslingsturen for mig mest med henblik på at få andre inputs end dem det danske sundhedsvæsen har givet mig. Dermed blev Kina destinationen. Min forberedelse til udvekslingsopholdet Forberedelserne til opholdet begyndte allerede ca. 5 måneder før afrejse, dette indebærer ansøgninger til selve kurset, visumansøgning, vaccinationer, økonomi osv. Inden opholdet var det vigtigt at finde ud af, hvilke vaccinationer der skulle til. Min læge mente det var nok med stivkrampe og én hepatitis vaccine. Senere fandt jeg ud af, via Jesper, at det nok var en god idé at få både hepatitis A og B vaccine, da vi jo skulle på hospitalet under vores ophold. Disse kostede 2100 kr. og varer i 10 år. Hepatitisvaccinen skal gives af 3 omgange. De første 2 skal gives inden afrejse med 1 måneds mellemrum, den sidste gives når man er hjemme igen. Visumansøgningen var en mere omstændelig proces, mest fordi vi måtte vente på et invitationsbrev fra skolen i Kina. Da dette brev ikke kom i tide måtte vi søge turistvisum, hvilket forløb uden problemer. Det er også okay kun at have et turistvisum, når man ikke skal være i landet længere tid. Så snart det bliver 6 måneder skal der søges om et studievisum. Vi fik arrangeret flybilletterne sammen med en af de andre piger, efter det første møde på sygeplejeskolen i Viborg. Vi kom således til at give 4700 kr. for en tur/retur-billet fra København over Amsterdam til Chengdu. Derudover kommer transport til og fra lufthavnen både i Danmark og Kina. Vi fandt hurtigt ud af, at vi alle gerne ville, at vi havde nogle dage i landet både før og efter det planlagte program, så vi kom til byen 4 dage før og havde 6 dage efter.

3 Vi arrangerede rejsen, så vi kom til at følges med de andre som ville flyve fra Hamburg til Amsterdam. De fik deres billetter lidt billigere, men nåede desværre ikke flyveren fra Amsterdam til Chengdu, og måtte vente der i noget tid. Jeg vekslede 2000 kr. til US Dollars inden afrejse og vekslede dem til kinesiske Yuan i lufthavnen, uden problemer. Derudover hævede jeg penge i de automater der står ATM på. Vi var blevet informeret om at det var muligt at bruge VISA-kort de fleste steder, dette var dog ikke altid tilfældet. Så vi måtte indimellem låne lidt af hinanden, hvis man ikke havde kontanter på sig. Det er utroligt billigt at leve i Kina, så det var ikke mad og bolig pengene blev brugt på. Et måltid i skole-kantinen kostede rundt regnet 4 danske kroner og vi kunne bo på kollegiet for 80 yuan om dagen (ca. 65 kr.) i fine dobbeltværelser med eget toilet og bad samt tv. Alt i alt har jeg brugt kr. på hele turen med vaccination, visum, billetter, lommepenge osv. Fagligt udbytte Hvordan arbejdede jeg med læringsmål? Inden opholdet i Kina, var der undervisning i Danmark. Litteraturen til disse undervisningstimer gav mig et fint billede af Kinas kultur og nogle af de problemstillinger der eventuelt kunne findes. Jeg har forsøgt at forholde mig observerende på den afdeling vi kom på i de to uger. Her har jeg prøvet på at opspore en relevant sygeplejefaglig problemstilling, som jeg kunne bruge til min præsentationsportfolio. Derfor har jeg bevæget mig noget bredt i feltet og været nysgerrig på alle input i den kliniske praksis. Specielt har jeg forsøgt at fremdrive retningslinjer via de studerende som er enormt hjælpsomme. Hvordan var kontakten til vejledere? Kontakten til vejlederne var rigtig god, og de var gode til at tage sig af os, hvis der opstod problemer. Desuden var de også meget forståelige overfor vores behov og der var mulighed for

4 ændring af det fastlagte program. Vejlederne var meget interesserede i at høre om Danmarks sundhedsvæsen og den danske sygeplejerskeuddannelse og fremsatte krav til os om at redegøre for vores uddannelse. Hvis der var noget vi var i tvivl om og vejlederne ikke var i nærheden, var de kinesiske studerende rigtig søde til at formidle kontakten. Vejlederen har haft øje på os, hver især, og har vurderet os ud fra de punkter vi skulle vurderes ud fra, hvilket viser, at hun har taget os seriøst på trods af vores korte besøg. Hvordan var kontakten til patienter? Kontakten mellem mig og patienten skulle formidles gennem den kinesiske studerende, som var tildelt mig. Dermed følger også en ret stor sprogbarriere og tabt kommunikation. Den studerende spurgte ofte om der var spørgsmål jeg ville stille patienten, hvilket gjorde at jeg følte mig som en del af helheden. Det kan dog være svært at tolke det stemningsleje patienten er i, når man ikke har forstand på det kinesiske sprog. Den kinesiske studerende jeg havde fået tildelt havde svært ved at udtrykke sig på engelsk, så jeg fik tit nogle svar i brudstykker. Hun forstod godt, hvad jeg ville spørge om og spurgte sikkert patienten om det rigtige, men det kan være svært at vide om man får det hele med, når patienten svarer. Vi var derfor oftest flere omkring patienten og fungerede nærmest som en enhed. Patienterne var meget interesserede i os og var meget venlige og smilende. Men de var samtidig også i stand til at sige fra, når de ikke magtede at tale med os. Når dette var tilfældet talte patientens pårørende for ham/hende. Kulturelt udbytte Hvad lærte du om landets kultur Kineserne er meget gæstfrie og hjælpsomme. Kan de ikke selv hjælpe dig er de ikke blege for at springe hen og gribe fat i den nærmeste anden kineser og sådan fortsætter den næste gerne.

5 Kineserne er tæt knyttet til deres familie. Familien har altid noget at skulle have sagt. Man tager ikke mange beslutninger uden sin familie bag sig. Nogle af de kinesiske studerende som vi mødte på vores vej, gav fx udtryk for at de ikke fuldt ud havde besluttet på egen hånd, at de ville være sygeplejersker. Denne beslutning var taget i samråd mellem dem, deres forhenværende skole og deres forældre. Hvor meget indflydelse de selv havde haft, kom ikke til udtryk. Der er overbefolkning i landet, hvilket vistnok ikke kommer bag på nogen. Det jeg bed mest mærke i, var at mange har ensformige jobs, hvor de nærmest står vagt en hel dag på det samme sted. Nogle (læs: mange) var udstyret med en kost af den gamle slags og gik og holdt gader og stræder rene. Selv på motorvejen så man folk udstyret med en kost. Det jeg får ud af det syn er, at de arbejder sammen for at holde landet pænt og rent, men at de også er så mange, at der ikke kan være alsidige jobs til alle. I forhold til deres tro på ying og yang og al tings betydning fik vi fortalt, at folket i Sichuan provinsen skulle spise meget krydret mad for at holde det disede klima væk fra kroppen, eller noget i den stil. Dermed sagt, at de holder fast i overbevisninger fra gammel tid. Der findes vestlige spisesteder i Chengdu, såsom Pizza Hut og McDonalds, men det er bestemt ikke de restauranter kineserne besøger oftest. De holder tilsyneladende godt fast i det traditionelle kinesiske køkken som består af mange forskellige grøntsager, ris, nudler, kød og mange andre spændende ting. Vi har oplevet hønsefødder, andefødder og grisefødder samt kødstykker med lidt ben indimellem. Så kulinariske oplevelser er der også masser af. Om kulturen i landets sundhedsvæsen I Kina betaler man selv for behandlingen, nogle har en forsikring der dækker en del af udgifterne, men det er langt fra alle. Der er oprettet sundhedscentre, hvor der bl.a. undervises i fødselsforberedelse. I sundhedscentret findes et apotek med både vestlig og kinesisk medicin, traditionel kinesisk lægepraksis med fx akupunktur og koppebehandling, børnelæge o.m.a.

6 Det ser ud til at mange patienter henvender sig, efter at have gået i lang tid med deres sygdom. Her skal nævnes en patient der havde gået med et 5 kr. stort sår på hælen i over 10 år, som så viste sig at være meget større efter oprensning. Hvis en patient har brug for en operation, sker beslutningen hos familien. Familien er med under hele indlæggelsen, således at der altid er én pårørende til stede til fx at modtage informationer for/om patienten og hjælpe med indtagelse og udskillelse. Dermed skal familien jo også have råd til at kunne være ved patientens side under indlæggelsen. Hvis patienten dør under operationen skal dennes familie alligevel betale for behandlingen. Patientens autonomi er nærmest ikke-eksisterende, hvilket viser sig ved, at man fx vælger at give patientens diagnose til familien først og så er det op til familien, lægen og sygeplejersken at vurdere om patienten skal vide diagnosen. Om sygeplejekulturen Sygeplejehvervet er i Kina ikke det mest velansete. Heller ikke fra de studerendes side. Mange har som beskrevet ikke selv valgt retningen, men fx p.g.a. økonomi været nødsaget til at tage denne uddannelse. Dette bevirker også for fleres vedkommende, at man sadler om og tager en anden uddannelse, når økonomien tillader det. En af konsekvenserne bliver, at der mangler sygeplejersker i Kina. Den kardiologiske afdeling var således skruet sammen: sengepladser, de fleste på 6-7 sengsstuer, nogle 2- og 1-sengsstuer. Afdelingen var et stort larmende instrument. Der var ca. ligeså mange pårørende som patienter, ekstremt mange læger og sygeplejersker samt deres studerende. Der anvendtes rundepleje til en del af procedurerne, såsom sengeredning, ophængning af antibiotika, blodsukkermåling. Når dette foregik som en del af de studerendes program, stod der oftest omkring 12 mennesker omkring én patient. Det kan virke voldsomt på os fra Danmark, da vi ikke er vant til at skulle stå så mange omkring én patient. Vi trak os indimellem lidt væk fra hurlumhejet fordi det føltes ubehageligt sådan at omringe patienten.

7 Når lægen har gjort tilsyn af patienten sammen med sin skare af medicinstuderende, går de gerne ud på gangen og taler videre om, hvad de har set. Dermed kan alle andre få en lytter med. Der er intet til hinder for at den pårørende kan gå forbi og høre noget som han/hun måske ikke skulle have hørt. Sygeplejerskerne så ikke ud til at have overvældende travlt. De kunne finde tid til at sove i deres middagspause og virkede ikke stressede. Tit tilser de patienterne sammen og det kan synes ineffektivt. Social erfaring - Hvordan blev du modtaget af kolleger Afdelingen modtog os på bedste vis, og vi skulle præsentere os selv overfor alle sygeplejerskerne mens vi stod i en rundkreds. Dernæst blev vi vist rundt i afdelingen. De kinesiske studerende og deres kliniske vejledere var meget interesserede i, hvordan vi så gjorde i Danmark mht. forskellige procedurer. Vi blev bedt om at lave et oplæg omkring den danske sygeplejerskeuddannelse. Dette blev fremvist for studerende og vejledere. Havde du kontakt til lokalbefolkningen Da vi først ankom til Chengdu følte vi os nærmest som de eneste udlændinge i miles omkreds. Kineserne så sig over skuldrene efter os og blev ved længe. Flere gange er vi blevet spurgt om ikke vi lige kunne stille op til fotografering med kineserne. Andre gange kom kinesere løbende efter os for at få taget billeder sammen med os. På vores tur mødte vi mange spændende mennesker. Specielt blev vi budt på en kop varmt vand, da vi var på bjergvandring. Værten, som var en ældre herre, kunne ikke engelsk, så vi benyttede os af vores mini-parlør. Vi fik formidlet, at vi var sygeplejerskestuderende. Mandens søn kom forbi

8 sammen med en midaldrende dame. Vi fandt ud af at damen havde tandpine og tilbød hende nogle smertestillende tbl. vi havde med i tasken. De blev alle sammen meget glade for vores hjælp. Andre gange er vi stødt på enormt søde børn, som vi snakkede med. Nogle børn blev nærmest bange for os og løb væk mens andre syntes vi var spændende og kom nærmere. En aften hvor vi var 4 piger af sted kom vi forbi et stort stadion. Klokken var nær 21 og vi var på vej hjem. Ved stadionet hørte vi noget musik og da vi kom nærmere så vi dansende kinesere. Dette ville vi ikke gå glip af og gik nærmere. Desværre var denne udendørs dansetime slut i det samme. Vi valgte alligevel at gå derhenad og så så to skønne piger rende rundt. Vi gik nærmere og satte os på hug, og pigerne kom nærmere. Deres forældre stod lige ved siden af. Pigerne var enormt tillidsfulde og grinte helt vildt. De var omkring 1,5-2 år gamle. Vi tog en masse billeder og det endte med at den ene pige nærmest ikke ville lade os gå. Vigtige erfaringer gjort under udvekslingsopholdet Vi påpegede at det kunne have været rart at vide, hvilken afdeling man skulle på inden afrejse, så man eventuelt kunne have læst lidt op på specialet. Dette tog afdelingen pænt til sig. Vi forklarede at vi på den måde kunne stille dem endnu flere konkrete spørgsmål. Andet du synes andre bør vide om udveksling Det har været 2 fantastisk lærerige uger. Jeg tror uanset om man skulle være der 2 uger eller 3 måneder vil Kina sætte sit præg på din videre færden. Tag ud, det er det hele værd.

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Mette Villadsen Evt. rejsekammerat: Camilla Margrethe Lyhne Thomsen Hjem-institution: University College Sjælland Campus Næstved Holdnummer:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok Udvekslingsperiode: D. 25.01.14 24.04.14 Navn: Malene Hjort Knudsen Email: 167839@viauc.dk & malenehjort@hotmail.com Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Line Axelsen &

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold. Udveksling til Kina: SYGEPLEJESKOLERNE I DANMARK. Navn: Nadia Brandhøj Sørensen og Stine Buus Rokkedahl

Rapport fra udvekslingsophold. Udveksling til Kina: SYGEPLEJESKOLERNE I DANMARK. Navn: Nadia Brandhøj Sørensen og Stine Buus Rokkedahl Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Kina: Navn: Nadia Brandhøj Sørensen og Stine Buus Rokkedahl Hjem-institution: Viborg sygeplejeskole Værts-institution/Universitet: Sichuan University Chengdu,

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Rumænien Navn: Kristina Kaas Sørensen E-mail: Kristinakaas@gmail.com Tlf. nr. 31373249 Evt. rejsekammerat: Mai Dalsgaard Lassen Hjem-institution: VIA University

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Rumænien, Pitesti. Navn: Mai Dalsgaard Lassen E-mail: Mai_lassen19@hotmail.com Tlf. nr. 29464708 Evt. rejsekammerat: Kristina Kaas Sørensen Hjem-institution:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Thailand. Navn: Grith Walløe E-mail: Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Hjem-institution: Slagelse sygeplejeskole Holdnummer:Sep05C Rejsebrev fra udvekslingsophold Værts-institution/Universitet:

Læs mere

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark. Rejsebrev fra udvekslingsophold

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark. Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Tortosa, Tarragona, Spanien Navn: Pernille Lundholm Rasmussen E-mail: pernillelundholm@hotmail.com Tlf. nr. 004521134265 Evt. rejsekammerat: Rejser alene

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Ida Kirstine Hedemand Email: iad2cool@hotmail.com Tlf. nr. 25322787 Evt. rejsekammerat: Ditte Hjem-institution: VIA, sygeplejeskolen i Aarhus

Læs mere

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Nanna Elisa Wermuth jensen E-mail: wermuth1@hotmai.dk Tlf. nr. 2258 0003 Hjem-institution: VIA University College, Århus Sygeplejeskole Holdnummer:

Læs mere

Julies rejsebrev fra Thailand

Julies rejsebrev fra Thailand Julies rejsebrev fra Thailand Navn: Julie Lind Faurschou Hjeminstitution: VIA University college, Holstebro. Hold: E2007 Semester: Udveksling som valgfag på 7. semester. Udvekslingsland: Thailand Klinisk

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Norge: Navn: Charlotte Lilbæk Meldgaard Hjem-institution: VIA University College Viborg Holdnummer: 164939 Værts-institution/Universitet: Høgskolen Gjøvik Praktikplads/Hospital:

Læs mere

Hvorfor valgte du at tage på udveksling?

Hvorfor valgte du at tage på udveksling? Udvekslings periode: Foråret 2013 (4/2-13 12/4-13) Navn: Simone Kirstine Rask Nielsen E-mail: 166083@viauc.dk Tlf: 28 25 23 17 Rejsekammerater: Isa E. røgen, Christina Krogsgaard Christensen og Anne Therese

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Cape Town, Sydafrika Udvekslingsperiode: Modul 13, 04.02.2013 til 01.03.2013 Navn: Email: Christine Ingemann christine@ingemann.de Tlf. nr. 31 44 13 71 Navn: Email: Anette Lyngholm

Læs mere

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009

Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Emilys rejsebrev fra Thailand udvekslingsperiode aug. okt. 2009 Navn: Emily Stacey Prince Evt. rejsekammerat: Malene Anusha Christensen Hjem-institution: University College Nordjylland Holdnummer: H08V

Læs mere

Rejserapport. Navn: Katrine Winkler Sørensen. Rejsekammerat: Lone Kristensen. Hjem-institution: Viborg Sygeplejeskole

Rejserapport. Navn: Katrine Winkler Sørensen. Rejsekammerat: Lone Kristensen. Hjem-institution: Viborg Sygeplejeskole Rejserapport Navn: Katrine Winkler Sørensen Rejsekammerat: Lone Kristensen Hjem-institution: Viborg Sygeplejeskole Værts-institution/Universitet: Agder Universitet Praktikplads/Hospital: Frivoltun, Grimstad

Læs mere

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11

Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Rejsebrev Australien Forår 2011 modul 11 Navn: Karen Sloth, email: 98402@viauc.dk, Viborg Sygeplejeskole. Holdnr. 98402. UTAS University of Tasmania. Concord Hospital, Sydney. Operations afdeling fra den

Læs mere

REJSEBREV FRA ENGLAND

REJSEBREV FRA ENGLAND REJSEBREV FRA ENGLAND UDVEKSLINGSPERIODE PERIODE: August november/2010 NAVN: Mette Alsted Christensen HJEM INSTITUTION: VIA University College, Randers sygeplejeskole HOLD NUMMER: F08 VÆRTSINSTITUTION/UNIVERSITET:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Udveksling til (land): Navn: E-mail: Tlf. nr: Hjem-institution: Holdnummer: Værts-institution/Universitet:

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Udveksling til (land): Navn: E-mail: Tlf. nr: Hjem-institution: Holdnummer: Værts-institution/Universitet: Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Spanien, Madrid Navn: Line J. Andersen Anne S. Larsen E-mail: linesir@hotmail.com anneslarsen100@gmail.com Tlf. nr: Line: +45 28 30 22 56 Anne: +45

Læs mere

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense

University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Udveksling til Bodø, Norge Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Cecilie Kragh Jespersen E-mail: cecilie_kragh3@hotmail.com Tlf. nr. 2878 1830 Evt. rejsekammerat: Betina Winsig Hansen og Ditte Struwe Bødker

Læs mere

Binta Diallo. Rejsebrev fra Malaga modul 11. Perioden: 27 januar til den 28 april 2014. Rejsebrev fra Malaga

Binta Diallo. Rejsebrev fra Malaga modul 11. Perioden: 27 januar til den 28 april 2014. Rejsebrev fra Malaga Binta Diallo Rejsebrev fra Malaga modul 11 Perioden: 27 januar til den 28 april 2014 Rejsebrev fra Malaga -Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling i Malaga Jeg valgte at tage af sted fordi jeg elsker,

Læs mere

Christina K. Christensen. Rejsebrev fra udvekslingsophold

Christina K. Christensen. Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kenya Udvekslingsperiode: Modul 6. Fra d. 29/1-13/4 2013 Navn: Christina Krogsgaard Christensen E-mail: 166069@viauc.dk Telefonnummer: 28185594 Evt.

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Pernille Højlund Udveksling til: Thailand E- mail: pernillehoejlund@gmail.com Tlf. Nr. 25780049 Hjem-institution: Bornholms Sundhed og

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kina Navn: Ditte Brodersen Ernø Email: Ditzen_@hotmail.com Tlf. nr. 60190524 Evt. rejsekammerat: Ida Kirstine Hedemand Hjem-institution: Århus Sygeplejeskole

Læs mere

Værts-institution: Glasgow Caledonian University Praktikplads: Florence St Resource Center / Broadford Ward (Stobhill Hospital) Speciale: Psykiatri

Værts-institution: Glasgow Caledonian University Praktikplads: Florence St Resource Center / Broadford Ward (Stobhill Hospital) Speciale: Psykiatri Rejsebrev Udveksling til Skotland Navn: Maria Bjerre Jakobsen Email: bjerre.m@gmail.com Tlf. nr.: 26335119 Rejsekammerat: Pernille Bruun Kristensen Hjem-institution: UC Lillebælt Holdnr.: A06II Værts-institution:

Læs mere

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til

Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til Periode: 2 Nov - 31 Jan 2010 Modul 6: Primær sektor Hospital: Lira referal Hospital Skrevet af: Anika Dahl og Eva Galbiati Må gerne udleveres til andre og offentliggøres Forberedelsen: For os har drømmen

Læs mere

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B

Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Holdnummer: Sep11B Rejsebrev Tines rejsebrev fra Málaga, Spanien - modul 6 Udvekslingsperiode 28. januar 28. april 2013 Udveksling til: Málaga, Spanien Navn: Tine Hollendsted Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til: Melbourne, Australien modul 5 og 8 Navn: Sandra Chochoe Ama Adjei Email: sandra_adjei@hotmail.com Evt rejsekammerat: Maria Tækker og Mette Tagmose Hjem institution:

Læs mere

Bodø! 6. semesters praktik-12 uger. 1½ uge på Opvågning, 4 ½ uge på Hjerteovervågning og 6 uger på Børneafdelingen.

Bodø! 6. semesters praktik-12 uger. 1½ uge på Opvågning, 4 ½ uge på Hjerteovervågning og 6 uger på Børneafdelingen. Bodø! 6. semesters praktik-12 uger. 1½ uge på Opvågning, 4 ½ uge på Hjerteovervågning og 6 uger på Børneafdelingen. Mine forventninger til opholdet var at opleve et andet sundhedsvæsen og kultur. Jeg valgte

Læs mere

Rejsebrev. Hold nr: E07

Rejsebrev. Hold nr: E07 Rejsebrev Navn: Mette Tang Thomsen & Mette Tomzak Teglgaard Jakobsen E-mail: mettett@hotmail.com & mettetomzak@hotmail.com Tlf: 28343817 & 28298551 Hjem institution: VIA University College - Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie. Navn på universitet i udlandet: City University London. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kunsthistorie Navn på universitet i udlandet: City University London Land: UK Periode: Fra:September 2012 Til:Januar 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Udveksling til: Australien

Udveksling til: Australien Udveksling til: Australien Navn: Anne-Mette G. Justesen Email: 240366@via.dk Hjem-institution: Via University College - Viborg Holdnummer: SVS15 Værts-institution/Universitet: Deakin University Burwood

Læs mere

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien

Rejsebrev. Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Rejsebrev Et udvekslingsophold i Melbourne, Australien Louise Winther Larsen E-mail: louisewintherlarsen@gmail.com Hjem-institution: VIA University College Aarhus Hold: 11IID Værtsinstitution/Universitet:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Mit navn er Ásthildur Eygló Ástudóttir, jeg har taget på udveksling til Island, Vík í Mýrdal, på et lille plejehjem der hedder Hjallatún. Min email adresse er: eygloo@gmail.com

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Rejsebrev fra udvekslingsophold i Bangkok Sygeplejerske studerende Udveksling til: Thailand Navn: Louise Andersen E-mail: louiseandersenn@gmail.com Evt. rejsekammerat: Pernille Jensen Hjem-institution:

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

2. Rejsebrev. Pernille Gram

2. Rejsebrev. Pernille Gram 2. Rejsebrev Pernille Gram Studerendes navn: Studienummer: Pernille Gram Kristensen PV11214 1 E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Institutionens

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28.01.13 Til: 07.06.13 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk, Bachelor. Navn på universitet i udlandet: Aberystwyth University

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Engelsk, Bachelor. Navn på universitet i udlandet: Aberystwyth University US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk, Bachelor Navn på universitet i udlandet: Aberystwyth University Land: Wales, UK Periode: Fra: 01/01-13 Til: 01/06-13 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok. Navn: Pernille Jensen E-mail: pernillejensen51@gmail.com Evt. rejsekammerat: Louise Andersen Hjem-institution: Bornholms Sundheds-

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Sydney, Australien Udvekslingsperiode: Modul 11, februar - maj Navn: Linn Wittendorff Larsen Email: Linn_wittendorff@hotmail.com Tlf. nr. 60622554 Evt. rejsekammerat: Hjem-institution:

Læs mere

Camilla Wolf Olsen udveksling til Helsinki/Helsingfors i Finland i modul 11

Camilla Wolf Olsen udveksling til Helsinki/Helsingfors i Finland i modul 11 Første rejsebrev fra Finland Camilla Wolf Olsen udveksling til Helsinki/Helsingfors i Finland i modul 11 Periode fra den 27/1 2014 til den 21/4 2014 1 Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling til Finland

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Island, byen Selfoss avn: Janet Yasmin Tekaia E-mail: janet_smukke@hotmail.com Tlf. nr: 28122086 Rejsebrev fra udvekslingsophold Hjem-institution: University College Lillebælt, sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Rejsebrev fra Eastbourne, England.

Rejsebrev fra Eastbourne, England. Rejsebrev fra Eastbourne, England. Udveksling til: England Navn: Kamilla Andersen Email: 105590@viauc.dk Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen i Randers Holdnummer: F09 Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Mit navn er Kamilla Maria Hansen, jeg er 23 år gammel og læser medicin ved København Universitet. I sommerferien før 5. semester var jeg på Research Exchange

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Rejsebrev fra Australien Udvekslingsperiode: Marts 2013 Juli 2013 Udveksling til: Melbourne, Australien Navn: Linda Lindholm Email: 165580@viauc.dk Hjem-institution: VIA University College, Viborg Holdnummer:

Læs mere

3. oktober 2014. St. Elisabeth

3. oktober 2014. St. Elisabeth 3. oktober 2014 Rejsebrevet: Turen går til Tanzania Arusha. Modul 13 - sygeplejestuderende Mie Fuglsang Hansen, Ditte Buus Hansen, Sidse Petersen & Thilde Clemmensen hold S11S. Vi er fire piger, som gennem

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til Sverige Navn: Maiken Lindgaard Hansen Rejsekammerat: Line Linn Jensen Hjem-institution: VIA University College, Viborg Værst-institution/Universitet: School

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Rejsebrev fra Australien udvekslingsperioden 1. februar 2011 29. April 2011

Rejsebrev fra Australien udvekslingsperioden 1. februar 2011 29. April 2011 Rejsebrev fra Australien udvekslingsperioden 1. februar 2011 29. April 2011 Navn: Sanne Christensen, mobil: 27623544, sanne.k.c@jubii.dk Hjem-institution: VIA University College Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Bishop University Land: Canada Periode: Fra: 10.01.12 Til: 01.05.12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Maries rejsebrev fra Thailand Udvekslingsperiode aug. okt. 2010

Maries rejsebrev fra Thailand Udvekslingsperiode aug. okt. 2010 Maries rejsebrev fra Thailand Udvekslingsperiode aug. okt. 2010 Navn: Marie Albèr Evt. rejsekammerat: Helene Utecht Hjem institution: Faculty of Nursing Copenhagen Metropolitan University College Holdnummer:

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Borås, Sverige i perioden maj-juni 2010

Rejsebrev fra udvekslingsophold i Borås, Sverige i perioden maj-juni 2010 Rejsebrev fra udvekslingsophold i Borås, Sverige i perioden maj-juni 2010 Informationer om udrejsende: Navn: Marie Stenstrup Holm Email: Mariesholm@hotmail.com Tlf: 20993095 Hjeminstitution: University

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: Institute of Education, University of London Land: England, United Kingdom Periode: Fra: 4. januar

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid Land: Spanien Periode: Fra: 16/1/12 Til: 23/5/12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling?

Hvorfor jeg valgte at tage på udveksling? Carina Belsing Hingstrøm Hjem-institution: VIA University College - Viborg Holdnummer: Modul 11 Værts-institution/Universitet: Helsinki Metropolia University of Applied Sciences Praktikplads: 1. Vuosaari

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 04.04 10.04.2018 Antal tilbagemeldinger: 184 ud af 204 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken var

Læs mere

Rejsebrev Valgfagsperioden 7. semester

Rejsebrev Valgfagsperioden 7. semester Rejsebrev Valgfagsperioden 7. semester Udvekslingssted: Thailand, Phuket. Phuket International Hospital. Observationsstudier på bl.a. skadestue, operationsgang, dialyseafsnit og forskellige sengeafsnit.

Læs mere

Internationalt valgfag i Tromsø 2011

Internationalt valgfag i Tromsø 2011 Internationalt valgfag i Tromsø 2011 1 Udsigt over Prestvannet Hvis nogen havde spurgte mig for tre år siden, om jeg havde lyst til at tage en del af min uddannelse i udlandet, ville jeg sikkert have sagt

Læs mere

Rejsebrev fra Glasgow, Skotland

Rejsebrev fra Glasgow, Skotland Rejsebrev fra Glasgow, Skotland Mine oplysninger: Sygeplejestuderende v. UC Lillebælt, Odense Pernille Bruun Kristensen, A06II Sniller_k@hotmail.com Tlf.: 20218353 Rejsekammerat: Maria Bjerre Jakobsen

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Sofie Trempenau og Camilla Soelgaard Jensen E-mail: s_trempenau@hotmail.com og mille_7@hotmail.com Tlf. nr. 24415664 og 25121736 Evt. rejsekammerat:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Institut d Etudes de Politiques, Paris (Sciences Po, Paris) Land: Frankrig Periode: Fra: August

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kenya Maasaifamilien vi besøgte i Amboseli Navn: Gitte Skoust Evt. rejsekammerat: Anja Fønss Møller Hjem-institution: Viauc Thisted Holdnummer: ST08

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: University college London

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: University college London US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur Navn på universitet i udlandet: University college London Land: England Periode: Fra:24 sep 2012 Til:2/1-2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk Navn på universitet i udlandet: Queen s University of Belfast Land: Nord Irland Periode: Fra:29/1-2014 Til:14/6-2014 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk. Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: BA i Engelsk Navn på universitet i udlandet: University of Greenwich, London Land: England Periode: Fra: 11/01-13 Til: 22/06-13 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 51% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Norge Stavanger Modul 6 forår 2017 Rikke Juul Olsen Camilla le Févre Simonsen UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Hvorfor tog vi på udveksling? Vi ville begge gerne ud i verden og se en anden kultur

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til Australien Navn: Caroline Stephanie Orizi E-mail: 266649@via.dk Tlf. nr. 24 24 61 05 Hjem-institution: VIA University Silkeborg Holdnummer: E17 Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Kenya Udvekslingsperiode: 21-04-2012 01-07-2012 Navn: Email: Nanna van Roon nanna-van-roon jubii.dk Tlf. nr. 60166260 Evt. rejsekammerat: Trine Fogsgaard Mikkelsen og Roseanne Tangkjær

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Rumænien Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Sofia Uggerhøj Hansen, Lene Hedegaard og Lena Andersen E-mail: lena.andersen.mail@gmail.com, Tlf. nr. Sofia: 20668979 Lene: 61301593 Lena:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Vrije Universiteit Amsterdam.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Vrije Universiteit Amsterdam. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Vrije Universiteit Amsterdam Land: Holland Periode: Fra: 01-02-2013 Til: 01-07-2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Musikvidenskab Navn på universitet i udlandet: Humboldt Universität zu Berlin Land: Tyskland Periode: Fra: 1 september (sprogskole) 2012 Til:

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til: Australien Rapport fra udvekslingsophold Navn: Nichole Antonia Mouritsen Email: 142192@viauc.dk Tlf. nr.: 26232067 Evt. rejsekammerat: Hjem-institution: VIA University Collage Viborg Holdnummer:

Læs mere

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick Land: Canada Periode: Fra: 1. Januar 2013 Til: 1. Maj 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015

Plejeboligundersøgelse i Aarhus kommune -2015 undersøgelse i Aarhus kommune -2015 Den følgende rapport viser en oversigt over tilknyttede kommentarer fra pårørendeundersøgelsen 2015. 1. Kommentarer til tilfredshed med plejeboligen alt i alt? Stor

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Hjem-institution: University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Holdnummer: SOA10

Rejsebrev fra udvekslingsophold. Hjem-institution: University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Holdnummer: SOA10 Udveksling til Edinburgh i Skotland: Rejsebrev fra udvekslingsophold Navn: Elsebeth Leander Larsen E-mail: elsebethlarsen_5@hotmail.com Tlf. nr.: 28723315 Evt. rejsekammerat: ingen Hjem-institution: University

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Rijksuniversiteit Leiden.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: Rijksuniversiteit Leiden. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Rijksuniversiteit Leiden Land: Holland Periode: Fra: 6. februar 2012 Til: 29. juni 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Idræt Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University Land: USA Periode: Fra: 20/8-2012 Til: 14/12-2012 Udvekslingsprogram: MAUI Hvorfor

Læs mere

http://www.czqykids.com/main.asp

http://www.czqykids.com/main.asp Studerendes navn: Lise Vinter Dam Madsen Frydenstrand Studienummer: PS10405 E-mail.: smukke8@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. I 3 Praktikperiode Praktik fra til dd.mm.år: 01.02-2013 til 30.07-2013

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. studieophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit studieophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan den

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Opholdet var alt hvad jeg forventede og håbede på, at det ville være.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Opholdet var alt hvad jeg forventede og håbede på, at det ville være. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: Leicester University Land: England Periode: Fra: 23/9 2013 Til: 24/1 2014 Udvekslingsprogram: Erasmus Hvorfor

Læs mere