Vejret: Godt at mødet skulle holdes inden døre!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejret: Godt at mødet skulle holdes inden døre!"

Transkript

1 SPM Erfa-gruppe 5: Produktsikkerhed og Godkendelser, Møde nr. 76 8/ Referat af møde nr. 76 afholdt den 31. oktober 2006 hos Contex A/S Svendborg Til stede var: Henrik E. Jacobsen, TC Electronic A/S Torben Wittrock, Glunz & Jensen A/S Jens Philipsen, Velux A/S Kim Lybech, RTX Telecom A/S Peter Bergmann, PR electronics A/S Michael Andersen, Terma A/S Peter Mortensen, UL International Demko A/S Niels Hougaard, UL International Demko A/S Johnny Jensen, UL International Demko A/S Tessa Pedsersen, Grundfoss A/S Poul Ø. Madsen, Contex A/S Kurt Godiksen, Danfoss Drives A/S Martin Knöll, Brüel & Kjær A/S Dagsorden (rev. 1): 9:30 Præsentation af Contex A/S 9:45 Godkendelse af sidste referat 10:00 Mærkning og cetificeringsportal v. Julie Skovgaard Hansen, Schultz Information. (aflyst) 11:00 Bordet rundt hver enkelt beretter om sikkerheds-/godkendelseserfaringer 12:00 Frokost 12:45 Rundvisning 12:45 Bordet rundt fortsat 14:00 Hovedtema: Hazard based safety 15:00 Opfølgning af arbejde i IEC arbejdsgrupper 15:15 Nyt om CE-mærkning 15:30 Godkendelser uden for EU 15:45 Værter for møderne i 2007 samt hovedtemaer kommende møder. 16:00 Eventuelt Vejret: Godt at mødet skulle holdes inden døre! Diverse: Indslaget fra Schultz Information var blevet aflyst da arbejdet med den nye portal er blevet skrinlagt indtil videre. Forrige referat godkendt af de fremmødte uden kommentarer.

2 Præsentation af Contex A/S Vi fik lidt at vide om den spændende udvikling i Contex og deres mange produkter som omfatter skannere i stor størrelse op til 54 og en meget spændende 3D printer som kan bruges til prototyper m.m. den benytter gips og farvet lim til opbygning af meget realistiske modeller. Contex har R&D afdeling i Allerød og produktion i Svendborg, det var spændende at se en virksomhed der i den grad har megen egen produktion i huset og derfor mange forskellige maskiner på fabrikken. Contex er ISO 9001 og OHSAS Health / Safety certificeret, blyfri produktion siden Produktionen bygger på Lean principper, som man I Svendborg kalder Sund Fornuft. Bordet rundt Har ikke haft nogen safety relaterede opgaver siden sidst, er igang med at undersøge krav og muligheder i forbindelse med eksport til Rusland. Har snakket med SGS, TestDK og Katech som alle kommer med meget varierende priser. Peter Mortensen (UL) kan hjælpe med GOST-R certifikater kender ikke til metrologi certifikat. Kurt Godiksen, Danfoss Drives A/S Indtræder i gruppen som ny mand fra Danfoss Drives, Skal arbejde med UL og LVD godkendelser og skal certificeres under UL s CTP program. Fortæller at UL vil/har skærpet audits af test udført hos CPT kunder væsentligt i forhold til tidligere. Peter Mortensen (UL) forklarede principperne i CPT / SMT programmerne. Niels Hougaard, UL International Demko A/S Niels er lige startet hos UL og udtræder formegentlig af denne gruppe efterfølgende. Skal arbejde med kundetilpassede løsninger indenfor ITE udstyr hos UL iht UL standarden. Torben Wittrock, Glunz & Jensen A/S G+J har netop investeret i et US firma som fremstiller en række af de dele som bruges i forbindelse med deres egne produkter, bl.a. transportbånd og aluplader. Skal gennemgå alle disse maskiner i forbindelse med CE mærkning hvilket ikke er helt let da der er tale om produkter som sælger fint i US og omkostningen til CE mærkning skal så formegentlig overtages af G+J selv. Torben fortalte også om CSA der tilbyder en field evaluation af enkelte apparater hvis man skal have godkendt et enkelt eksemplar hos en kunde. Henrik E. Jacobsen, TC Electronic A/S Arbejder med godkendelse i Korea har lige skiftet fra at benytte flere forskellige partenere til en ny som tilbyder samlet styring af alle forhold i forbindelse med godkendelsen. Der kræves bl.a. mere dokumentation og formegentlig årlige audits. Dokumentation består bl.a. af samples til test, og der tillades varianter af samme produkt under en godkendelse. Sikringer skal være IEC godkendte. Der skal benyttes ref. til IEC standarder og ikke UL / CSA. Henrik hjælper gerne andre i gruppen som kunne have behov for Koreansk godkendelse.

3 Jens Philipsen, Velux A/S Har kørt 8 produkter igennem hos ETL Semko på ca. 6 uger er tilfreds med supporten derfra. Haft problemer med nogle godkendelser af brandventilation i Frankrig på grund af sprogmæssige komplikationer Fransk vs. Engelsk tekst, og også mærkeskilte som indeholdt alle informationer men ikke lignede præcist eksemplet i standarden. ETL Semko vs. UL/CSA blev diskuteret og alle var eninge om at det er samme sag, men at UL / CSA nok vægter tungere i USA og Canada end ETL. Arbejder med godkendelse til ca. 27 lande uden for EU også RF standarder i forbindelse med fjernbetjeninger. Har opbygget EMC test faciliteter i Skjern med 10m måleplads. God vækst og mange nye medarbejdere. Havde fornylig en sag med UL som krævede 110KKr og 50 samples for at lave en test hvor de først efter lange forhandlinger og vedholdenhed fik bragt dette ned på kr og nul samples. Kim Lybech, RTX Telecom A/S Igang med godkendelser i Sydamerika, Brasilien og Mexico har hyret konsulenter til opgaven. Skal igang med Iran og er ved at undersøge krav dertil. UL må ikke hjælpe med dette da Iran er Off- Limits område for UL. Har tidligere sendt testfiksturer til Kina gennem Hongkong, men efter audit af ISO system skal testfiksturer nu også mærkes med CCC og det skaber nye udfordringer. Efterlyser folk med viden om godkendelse af udstyr til Iran. Martin Knöll, Brüel & Kjær A/S Er blevet adskilt fra et US foretagende som de tidligere havde overtaget, har solgt udstyr til en EU kunde som ikke var CE mærket og denne vil derfor først betale når det er bragt på plads. Det amerikanske firma er dog ikke uden videre villige til dette. Spørger til kendskab om China RoHS og Torben Wittrock har venligt leveret materiale som vedhæftes dette referat. Er med i et forum der hedder Simcom, har også arbejdet med WEEE og omfanget af dokumentationen for indhold af farlige stoffer. Efterlyser andre fra gruppen med erfaringer / eksempler på dette. Poul Ø. Madsen har lavet lister over indholdet af RoHS stoffer til HP. Peter Mortensen (UL) advarer om udelukkende at basere oplysninger om farlige stoffer på leverandør erklæringer idet tests har vist at der er produkter som alligevel overskrider grænseværdierne. Minder om at det jo er producentens ansvar. Ellers har Martin beskæftiget sig med EMC tests og Rhode & Schwarz testsoftware som var svært tilgængeligt og er derfor skiftet til programmet Tile som han varmt anbefaler. Poul Ø. Madsen, Contex A/S Contex har kørt 2 produkter igennem test og oplevede problemer med at få alle oplysninger om plastmaterialer fra underleverandører til en harddisk. Spørger om hvad der skal stå på mærkepladen i forbindelse med reducerede informationer for OEM produkter? Kan man fjerne produktionslandet (DK) og producent navn? Kræver ændringer i UL/CB rapporter hvis UL ikke er påkrævet kan man lave en særlig variant som ikke mærkes med UL og derfor er uden for krav fra UL. Svært at håndtere i produktionen!

4 Peter Mortensen, UL International Demko A/S UL er begyndt at have focus på lande som Malaysia, Thailand og Korea i forbindelse med godkendelser. Det er typisk IEC standarder kombineret med yderligere krav og samples. Peter forlader gruppen idet han skifter job, en ny efterfølger til arbejdet i gruppen er p.t. ikke fundet hos UL Demko. Michael Andersen, Terma A/S Har opnået begrænset sende tilladelse for radar i USA, scanner 4000 skal igang test ASAP bl.a. 30G test af 2 racks + udstyr ialt ca kg. Har fundet testhus Cape Engineering som kan dette og har pakket alt udstyr i en container til afsendelse. Får DNV til at lave en slags typetest godkendelse af opstillingen og testen som validering af denne. UL må ikke teste militært udstyr p.g.a. policy. Tessa Pedersen, Grundfoss A/S Har travlt med UL opdatering + nye projekter. Arbejder stadig med software godkendelser sammen med TÜV da man vil benytte software som overload sikring på pumper. Svært at opstille krav til test af denne software da alle fejlsituationer skal simuleres. Nemmere med traditionel sikring. Software test i.h.t. IEC Grundfoss skal globaliseres, for at fordele arbejdsbyrden for alle. Der dannes et netværk for at finde ud af krav m.m. Er også igang med UL CTP programmer. Peter Bergmann, PR electronics A/S Igang med serie 9000 af apparater som skal godkendes efter IECEX, SIL2, UL508 og FM. Vil lægge alle usermanualer på nettet og fremover kun sende et enkelt ark med produkter med anvisninger om download link og evt. safety issues. Arbejder med et problem med en 24V forsyning og godkendelse af anvendelse af en spole som modstand, ville gerne vide holdninger til dette i forhold til elsikkerheds standarder og test. Anbefalingen var at lave UL508 / abnormal test af opstillingen validere denne og dokumentere at alle sikkerheds issues er løst. Har problemer med at UL stadig i rapporter refererer til en person der er stoppet hos UL for 2 år siden. Indlæg om Hazard Based Safety Johnny Jensen fra UL International Demko A/S, holdt et indlæg om de nye tiltag som kommer i fremtidige standarder for sikkerheds vurdering af i første omgang IT og AV udstyr men formegentig breder sig med tiden til andre grupper. Standarden IEC ed 1.0 skal udkomme i starten af Det var et spændende indlæg som præsenterede nye måde at anskue og behandle risici i apparater. Første draft udgave af denne standard forventes klar ultimo Opfølgning af arbejde i IEC arbejdsgrupper Nyt om CE mærkning Godkendelser uden for EU

5 Kommende møder og hovedtemaer: Næste afholdes hos PBI-Dansensor A/S (Ringsted), den 27. februar 2007 Hovedtema: TBD (emner modtages gerne!) Tirsdag d. 12/ hos RTX-Telecom A/S i Nørresundby Tirsdag d. 30/ hos Glunz og Jensen A/S i Ringsted Eventuelt: Referant: Bilag: - ROHS_CHINA.pdf - China RoHS List of Equipment March 2006.pdf - Weblink om China RoHS - Weblink om China RoHS

Ekstern gæst: Julie Skovgård Hansen, Schulz A/S. Dagsorden:

Ekstern gæst: Julie Skovgård Hansen, Schulz A/S. Dagsorden: SPM Erfa-gruppe 5: Produktsikkerhed og Godkendelser, Møde nr. 77 2/3-2007 Referat af møde nr. 77 afholdt den 27. februar 2007 hos PBI-Dansensor A/S, Ringsted Til stede var: Torben Wittrock, Glunz & Jensen

Læs mere

Referat af møde nr. 83 afholdt den 26. maj 2009 hos Terma A/S i 8520 Lystrup

Referat af møde nr. 83 afholdt den 26. maj 2009 hos Terma A/S i 8520 Lystrup SPM Erfa-gruppe 5: Produktsikkerhed og Godkendelser Referat af møde nr. 83 afholdt den 26. maj 2009 hos Terma A/S i 8520 Lystrup Til stede var: Torben Wittrock, Glunz og Jensen A/S Jens Philipsen, Velux

Læs mere

SPM Erfa-gruppe 5: Produktsikkerhed og Godkendelser Referat af møde nr. 78 afholdt den 28. november 2007 hos Glunz og Jensen i Ringsted

SPM Erfa-gruppe 5: Produktsikkerhed og Godkendelser Referat af møde nr. 78 afholdt den 28. november 2007 hos Glunz og Jensen i Ringsted SPM Erfa-gruppe 5: Produktsikkerhed og Godkendelser Referat af møde nr. 78 afholdt den 28. november 2007 hos Glunz og Jensen i Ringsted Til stede var: Henrik E. Jacobsen, TC Electronic A/S Torben Wittrock,

Læs mere

Førende producent af system- og glasvægge i Skandinavien

Førende producent af system- og glasvægge i Skandinavien Førende producent af system- og glasvægge i Skandinavien Facts Repræsenteret i de fleste lande i Europa gennem forhandlere Foruden Europa også forhandlere i Mellemøsten, Afrika, Indien og Asien - i alt

Læs mere

EMC møde hos DELTA i Hørsholm d. 4. marts 2008. Deltagere:

EMC møde hos DELTA i Hørsholm d. 4. marts 2008. Deltagere: EMC møde hos DELTA i Hørsholm d. 4. marts 2008 Deltagere: Lars Ipsen, Grundfos Niels Hougaard, Bolls Søren Halling, TDC Søren Riis Pedersen, BK Medical Poul Østergaard Madsen, Contex Henrik Jacobsen, TC

Læs mere

Valg af automationsplatform

Valg af automationsplatform Valg af automationsplatform - i en global virksomhed En global markeds leder VELUX Gruppens nøgle tal 40 salgs selskaber i hele verden 23 produktions fabrikker I elleve lande 10,000 ansatte globalt Technology

Læs mere

Referat af udvalgsmøde tirsdag d , kl i klubhuset.

Referat af udvalgsmøde tirsdag d , kl i klubhuset. Referat af udvalgsmøde tirsdag d. 02.09.2014, kl. 19.00 i klubhuset. Deltagere, Palle Lemminger, Hans Pedersen, Viggo Frandsen, Johan Thisted, Lone Lysdahl Eva Pedersen, Axel Schulte, Hans Chr Pedersen,

Læs mere

PRODUKTION & SALGSSELSKABER

PRODUKTION & SALGSSELSKABER Globalt salg og service Danfoss sælger produkter med tilhørende service over hele verden i et globalt netværk med 118 salgsselskaber og 72 forhandlere og distributører. Salgsselskaberne ledes fortrinsvist

Læs mere

Referat fra Make2Pack møde

Referat fra Make2Pack møde Referat fra Make2Pack møde 29-11-2010 Møde data Dato: 29.11.2010 Kl.: 9:30 13:00 Sted: Carlsberg Danmark A/S, Vestre Ringvej 111, 7000 Fredericia Deltagere Deltager Firma Mail Ole Christian Olsen Carlsberg

Læs mere

Eksport af maskiner i EU og erfaringer med det nye maskindirektiv

Eksport af maskiner i EU og erfaringer med det nye maskindirektiv Eksport af maskiner i EU og erfaringer med det nye maskindirektiv v. Anders Mortensen Chefkonsulent, Arbejdsmiljøfagligt Center. Eksport af nye maskiner i EU Maskindirektivet gælder for markedsføring af

Læs mere

Hvordan siger man Service på kinesisk? - erfaringer fra det kinesiske marked.

Hvordan siger man Service på kinesisk? - erfaringer fra det kinesiske marked. Hvordan siger man Service på kinesisk? - erfaringer fra det kinesiske marked. Presentation for workshop hos DELTA 09/01/2013 Barbara Scheel / barage@um.dk Service = fuwu Kinesiske forbrugere forventer

Læs mere

Markedskommentar Torsdag den 3. januar 2013. CHICAGO-BØRSEN sluttede den 2. januar 2013 Sojaskrå Minus US $ 11,90 pr. short ton

Markedskommentar Torsdag den 3. januar 2013. CHICAGO-BØRSEN sluttede den 2. januar 2013 Sojaskrå Minus US $ 11,90 pr. short ton Råvare NYT Markedskommentar CHICAGO-BØRSEN sluttede den 2. januar 2013 Sojaskrå Forår 2013 Sommer 2013 Natmarked Minus US $ 13,40 pr. short ton Minus US $ 11,90 pr. short ton MINUS US $ 3,10 pr. short

Læs mere

standardiseringsorganisation

standardiseringsorganisation Velkommen Dansk Standard som medlem er Danmarks officielle standardiseringsorganisation 220 medarbejdere Grundlagt i 1926 En erhvervsdrivende fond Mere end 220 S-udvalg Flere end 1900 eksperter Standardiseringsorganisationer

Læs mere

Internt seminar. Effektivt Markedstilsyn (Ecopliant Workshop for tilsynsmyndigheder) Odense, den 13. januar 2015

Internt seminar. Effektivt Markedstilsyn (Ecopliant Workshop for tilsynsmyndigheder) Odense, den 13. januar 2015 Internt seminar Effektivt Markedstilsyn (Ecopliant Workshop for tilsynsmyndigheder) Odense, den 13. januar 2015 Organisering af tilsyn i Danmark Bekendtgørelserne beskriver følgende hhv. 7 i BEK. 1274

Læs mere

CE mærkning (EN 1090)

CE mærkning (EN 1090) CE mærkning (EN 1090) - Opgaver og konsekvenser, således som Lemvigh-Müller opfatter det. Kort historie CE betyder nu European Conformity = Europæisk overensstemmelse CE mærkning er indført og lavet af

Læs mere

C2IT s opgavestyringssystem. Quick Guide

C2IT s opgavestyringssystem. Quick Guide C2IT s opgavestyringssystem Quick Guide Forfatter: Kent Tranberg Pedersen / Michael Bo Larsen Dato: 12. juli 2016 C2IT A/S Birkemosevej 7 DK-6000 Kolding T.: +45 7216 0777 M.: info@c2it.dk www.c2it.dk

Læs mere

Temadag Cybersikkerhedi forsyningssektoren Administrative systemer v/henrik Pors

Temadag Cybersikkerhedi forsyningssektoren Administrative systemer v/henrik Pors Temadag Cybersikkerhedi forsyningssektoren Administrative systemer v/henrik Pors Cyber- og IT-sikkerhed DFF EDB Hvorfor Cyber- og IT-sikkerhed? Datamængderne stiger eksplosivt i alle kategorier og bliver

Læs mere

Elforsk - projekt 344-005 Energieffektiv Brugsvandsvarmepumpe. Martin Bang, Teknisk Chef

Elforsk - projekt 344-005 Energieffektiv Brugsvandsvarmepumpe. Martin Bang, Teknisk Chef Elforsk - projekt 344-005 Energieffektiv Brugsvandsvarmepumpe Martin Bang, Teknisk Chef Vesttherm er en dansk ejet producent af brugsvandvarmepumper. Vi har base i Esbjerg. I mere end 30 år har vi produceret

Læs mere

Zeuxion s vej til det svenske marked

Zeuxion s vej til det svenske marked Zeuxion s vej til det svenske marked Event: Find vej til de nordiske markeder Anders Fisker 26 Jan 2015 Page 1 Zeuxion Design House for Chip Design og Software inden for teleog datakommunikation Grundlagt

Læs mere

Hvordan benyttes standarder i forbindelse med lovgivning? - Kristian Baasch Thomsen - Per Rafn Crety

Hvordan benyttes standarder i forbindelse med lovgivning? - Kristian Baasch Thomsen - Per Rafn Crety Hvordan benyttes standarder i forbindelse med lovgivning? - Kristian Baasch Thomsen - Per Rafn Crety Forkortelser mv. Engelsk Dansk Annex Bilag Regulation Forordning DOC Declaration of Conformity Overensstemmelseserklæring

Læs mere

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg.

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. cylindre profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. Hydraflex A/S er en del af Hydraulic Group og har blandt andet herigennem

Læs mere

Grundejerforeningen Ammershøj Syd Dato 27 maj 2010 Sted Plejecenter Starttidspunkt 19.30 Sluttidspunkt 21.30

Grundejerforeningen Ammershøj Syd Dato 27 maj 2010 Sted Plejecenter Starttidspunkt 19.30 Sluttidspunkt 21.30 1. Deltagere Navn Til stede Fraværende Carsten Kjølby, formand, Valnøddevej 1 Linda Larsen, Valnøddevej 14 Annette Kjølby, Valnøddevej 1 x Arne Pedersen, Enebærhaven 4 Britta Madsen, Tranebærhaven 2 Finn

Læs mere

Version 9 18.8.10. Kravspecifikationer. Certificering af Distributører af brand- og sikringsprodukter

Version 9 18.8.10. Kravspecifikationer. Certificering af Distributører af brand- og sikringsprodukter Version 9 18.8.10 Kravspecifikationer Certificering af Distributører af brand- og sikringsprodukter 10 Forord 10.10 Disse kravspecifikationer anviser de krav, der skal opfyldes, for at opnå certificering

Læs mere

Medarbejder involveringsynlig produktionsopfølgning

Medarbejder involveringsynlig produktionsopfølgning Niebuhr Gears Niebuhr er førende tandhjuls producent i de skandinaviske lande. Niebuhr er underleverandør, specialiseret i at producere tandhjul i høj kvalitet. Produktions faciliteter: Danmark og Kina

Læs mere

2013-09-04 SESAM Seminar Erfaring med opbygning af produktionslinjer og fordelene ved standardisering af grænseflader til maskiner og udstyr

2013-09-04 SESAM Seminar Erfaring med opbygning af produktionslinjer og fordelene ved standardisering af grænseflader til maskiner og udstyr 2013-09-04 SESAM Seminar Erfaring med opbygning af produktionslinjer og fordelene ved standardisering af grænseflader til maskiner og udstyr PJD A/S har 23 års erfaring med Automation og Industriel IT

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 1. november 2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 22. oktober 2018, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Indledning Målet med denne aktivitet er at: Afdække løsningsrummet for risikobaseret rengøring i kødindustrien

Indledning Målet med denne aktivitet er at: Afdække løsningsrummet for risikobaseret rengøring i kødindustrien Rapport 31.12.2014 2003024 RENPÅNY Version1 AGLK/JUSS Kunder og myndigheders forventninger til risikobaseret rengøring (Milepæl 1, deliverable 1.1) Anette Granly Koch Baggrund Indledning Målet med denne

Læs mere

Afregningsgodkendte Vægte

Afregningsgodkendte Vægte Min baggrund Afregningsgodkendte Vægte 16 års erfaring med typegodkendelse af vægte Deltager i standardisering arbejdet for vægte i OIML regi Medlem af WELMEC s arbejdsgruppe for vægte Medlem af WELMEC

Læs mere

Regler for servicering af husstandsmøller i alle aldre og størrelser

Regler for servicering af husstandsmøller i alle aldre og størrelser Regler for servicering af husstandsmøller i alle aldre og størrelser Temadag om mini- og husstandsmøller Fredag d. 20. september, 2013 Messe C i Fredericia Peggy Friis DTU Vindenergi Energistyrelsens Godkendelsessekretariat

Læs mere

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC

FULL SCREEN: CTR+L LUK FULL SCREEN: ESC Kvalitets- og miljøhåndbog Introduktion Denne præsentation informerer om Crysbergs forretningsområde, kvalitetscertificeringer og kvalitetspolitik. Endvidere giver den overordnet indsigt i Crysbergs kvalitetsværktøjer

Læs mere

Der var også forslag om at indføre rullefelt til løbene for at imødegå evt. snyd.

Der var også forslag om at indføre rullefelt til løbene for at imødegå evt. snyd. Referat fra DEC mødet afholdt på Hotel Hedegården i Vejle d. 5. nov. 2012 Referent: Karin Niebuhr Velkomst v/ K.Niebuhr og en hilsen fra Holger Møller Nielsen, der desværre var blevet forhindret i at deltage

Læs mere

Referat af stiftende afdelingsmøde i afdeling 21 Mårslet Tirsdag, den 21. maj 2013 Til stede: 50 husstande

Referat af stiftende afdelingsmøde i afdeling 21 Mårslet Tirsdag, den 21. maj 2013 Til stede: 50 husstande Referat af stiftende afdelingsmøde i afdeling 21 Mårslet Tirsdag, den 21. maj 2013 Til stede: 50 husstande Hovedbestyrelsen Lene Hansen (LH) Administrationen Allan Søstrøm (AS) Morten Kraft (MK) Kristian

Læs mere

Produktcertificeringer , Rev CC April Rosemount 3308-serien, trådløs Guided Wave Radar, model 3308A. Produktcertificeringer

Produktcertificeringer , Rev CC April Rosemount 3308-serien, trådløs Guided Wave Radar, model 3308A. Produktcertificeringer 00825-0208-4308, Rev CC Rosemount 3308-serien, trådløs Guided Wave Radar, model 3308A 1 Rev. 1.5 1.1 Informationer om EU-direktiver EF-overensstemmelseserklæringen for alle gældende europæiske direktiver

Læs mere

Har du styr på din maskinsikkerhed? 28. April 2011 Solar Brøndby. Jan Weilegaard Rockwool international A/S

Har du styr på din maskinsikkerhed? 28. April 2011 Solar Brøndby. Jan Weilegaard Rockwool international A/S Har du styr på din maskinsikkerhed? 28. April 2011 Solar Brøndby Jan Weilegaard Rockwool international A/S 1 Jan Weilegaard Rockwool International A/S siden 1999 CE-mærkning Specifikation og standarder

Læs mere

20. marts 2014, Vært: Grundfos Holding A/S Tema: Gennemgang af de væsentligste ændringer i den kommende ISO 9001 udgave.

20. marts 2014, Vært: Grundfos Holding A/S Tema: Gennemgang af de væsentligste ændringer i den kommende ISO 9001 udgave. Bureau Veritas Netværksgruppe KVALITET Vil du Vide mere om systematisk kvalitetsledelse? Have indsigt i, hvordan andre virksomheder arbejder med kvalitet? Høre om konkrete løsninger på praktiske problemstillinger?

Læs mere

Icebreaker. Hvorfor hedder det et modersmål? Det er fordi manden aldrig får et ord indført.

Icebreaker. Hvorfor hedder det et modersmål? Det er fordi manden aldrig får et ord indført. Konference Icebreaker Hvorfor hedder det et modersmål? Det er fordi manden aldrig får et ord indført. Hydraulik på tværs af Skagerrak En praktisk tilgang til salg i Norge Konklusion Der er gode muligheder

Læs mere

SERVICE Lovpligtige eftersyn af kraner og løfteudstyr

SERVICE Lovpligtige eftersyn af kraner og løfteudstyr Lifting Products and Services SERVICE Lovpligtige eftersyn af kraner og løfteudstyr CERTEX Europas førende løfteudstyrsspecialist I mere end 130 år har CERTEX leveret løfteudstyr. Vi samarbejder med førende

Læs mere

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde

Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Mårslet Fællesråd, Referat fra FU-møde Dato: Tirsdag den 25. okt. 2016, kl. 19.00 Mødested: Tilstede: Afbud: Referent: TMG Halhuset Anders Kjær, Anette Poulsen, Finn Larsen, Poul Håkon Poulsen, Carsten

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

SmartInspector Danish Crown case story

SmartInspector Danish Crown case story SmartInspector Danish Crown case story Juni 2018 1 2018.06.27 Perspektivrigt projekt flytter grænser for visionbaseret kvalitetskontrol i Danish Crown TriVision har arbejdet med visioninspektion til kvalitetsstyring

Læs mere

NGF Nature Energy. CNG Globalt set Indlæg til Gastekniske dage 2015

NGF Nature Energy. CNG Globalt set Indlæg til Gastekniske dage 2015 NGF Nature Energy CNG Globalt set Indlæg til Gastekniske dage 2015 CNG Globalt set Ved Christian K. Kernel IGU-medlem i arbejdsgruppe 5.3 Gas til transport. 2 Præsentation: IGU-arbejde CNG på verdensplan

Læs mere

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt

CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt CE-mærkning af facader. Ansvar og opgaver Kort fortalt Hovedregler: Alle facader skal CE-mærkes efter DS/EN 13830. Alle vinduer skal CE-mærkes efter DS/EN 14351-1. Om det er en facade eller et vindue,

Læs mere

Et holdbart samarbejde

Et holdbart samarbejde Et holdbart samarbejde Off-shore Marine Industri Food Leverandør af engineering til metalindustrien Beregning Konstruktion Dokumentation Fra idé til færdigt produkt COTECH Er et allround ingeniørhus der

Læs mere

9. Januar 2017 Niels Lundgaard Commercial Director - Africa

9. Januar 2017 Niels Lundgaard Commercial Director - Africa Danish Farmers Abroad Aller Aqua har på få år skabt en global virksomhed med eksport til 70 lande kloden rundt samt produktion i bl.a. DK, Ægypten og Kina Hvordan gør man det? 9. Januar 2017 Niels Lundgaard

Læs mere

Bestyrelsesmøde d

Bestyrelsesmøde d Bestyrelsesmøde d.7.10 2018 Tilstede: Johnny, Isein, Torben og Bente Fraværende: Marianne, Jesper og Dianna Referent: Bente Referat fra sidste møde. Jonny læser op Formanden har ordet, informationer fra

Læs mere

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International

Mersalg til eksisterende kunder. Flemming Dufke Mercuri International 1 Mersalg til eksisterende kunder Flemming Dufke Mercuri International En kort introduktion Ansat i Mercuri International siden 1993 Administrerende Direktør/Partner Sælger, Konsulent, Træner, Salgsleder

Læs mere

Velkomst og praktiske informationer

Velkomst og praktiske informationer Security & Risk Management Update Velkomst og praktiske informationer Klaus Kongsted Aarhus, 13. juni 2013 Dubex A/S - Profil Specialister i og laver kun it-sikkerhed siden 1997 Ca. 50 medarbejdere i København

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Greve Seniorråd Tirsdag den 08.09.15 kl. 9-12 i mødelokale 1 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Implementering af robotprojekt hos EME

Implementering af robotprojekt hos EME Implementering af robotprojekt hos EME Faserne når man skal gennemføre sit første robotprojekt Per Lachenmeier, CEO, EasyRobotics ApS Agenda: Præsentation af Jeper Østergård, EME og Per Lachenmeier, EasyRobotics

Læs mere

/KL7 UNDERSØGELSER MÅNEDSRAPPORT #3 NOVEMBER REVIDERET

/KL7 UNDERSØGELSER MÅNEDSRAPPORT #3 NOVEMBER REVIDERET UNDERSØGELSER /KL7 MÅNEDSRAPPORT #3 NOVEMBER 2013 - REVIDERET /KL7 INDHOLD Opsamling 4 Adfærd 6 DK vs. verden 7 Fordeling på lande 8 Holdning 9 Kulturbarometeret 10 Månedens område 15 For/imod vs. sprogbrug

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Tilstedeværende ved mødet: Simon (formand), Mads (næstformand), Mette (kasserer), Helle (menigt medlem), Marianne (sekretær)

Tilstedeværende ved mødet: Simon (formand), Mads (næstformand), Mette (kasserer), Helle (menigt medlem), Marianne (sekretær) Referat fra bestyrelsesmøde d. 21. August 2014 Tilstedeværende ved mødet: Simon (formand), Mads (næstformand), Mette (kasserer), Helle (menigt medlem), Marianne (sekretær) 1. Godkendelse af referat fra

Læs mere

Netplan A/S. Periodisk audit, P1. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. 2013-aug-30 til 2013-aug-30. Certificeringens dækningsområde

Netplan A/S. Periodisk audit, P1. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. 2013-aug-30 til 2013-aug-30. Certificeringens dækningsområde Ledelsessystemcertificering 2013-aug-30 til 2013-aug-30 Certificeringens dækningsområde DNV teamleader: Auditteam: Rådgivning indenfor IT- og telenetværk Jesper Halmind Jesper Halmind Projektnr.:PRJC-300259-2011-MSC-DNK

Læs mere

Wonderfil Wrap Automatisk luftpudepumpe. Brugsanvisning Oversættelse af original manual

Wonderfil Wrap Automatisk luftpudepumpe. Brugsanvisning Oversættelse af original manual Automatisk luftpudepumpe Brugsanvisning Oversættelse af original manual Wonderfil Wrap is covered by U.S. Patent 8272510. Other patents pending. www.sealedair.com WFW 11/12 Wonderfil Wrap is covered by

Læs mere

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion Version 1 / 30. september 2014 Indhold Hvorfor typegodkendelse? Hvem berører det? CoC og CoP De tre alternativer Forpligtelser og ansvar VBG GROUP SALES

Læs mere

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010

Bestyrelsesmøde referat nr. 124 21-03-2010 Mødet blev afholdt hos Christa Islin Tilstede var: Christa Islin Claus Ole Jørgensen Stefan Garvig Michael Munch-Olsen Inger Lise Kaurin Jens Christensen Fraværende var: Susanne Brown Thomsen Frank le

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn DK NBE PELVAC MANUAL Version 3.000001 RTB - Ready To Burn INDHOLD: Kære kunde. Tak fordi du har købt dette NBE-produkt, som er designet og fremstillet efter de højeste standarder i EU. Vi anbefaler, at

Læs mere

KLAP-evaluering. Survey til virksomheder

KLAP-evaluering. Survey til virksomheder KLAP-evaluering Survey til virksomheder (Planlagt udsendt til kontaktpersoner ultimo januar 2015) Godkendt dec. 2014 1 Mailtekst virksomhedens kontaktperson [Emne] Spørgsmål vedrørende borgere i skåne

Læs mere

Referat af udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2010/S Operations- og undersøgelseshandsker

Referat af udbudspræsentationen den , samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2010/S Operations- og undersøgelseshandsker Referat af udbudspræsentationen den 20-5-2010, samt spørgsmål / svar vedr. EU-udbud nr. 2010/S 91-136468 Operations- og undersøgelseshandsker Referat af udbudspræsentationen den 20-5-2010 Indledning og

Læs mere

SPIDSKOMPETENCER SJ-1 / SJ-2

SPIDSKOMPETENCER SJ-1 / SJ-2 Navn Virksomhed Spidskompetencer Allan Nordskov Danapak Flexibles A/S ISO 22000 ISO 50001 ISO 15378 BRC OHSAS Intern audit Kundeaudits 3. parts audits (inkl. DEMKO, UL) Opbygning og optimering af ledelsessystemer

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Dato og tid: Tirsdag d 23. oktober 2012 kl. 17.00 Radisson Blu Hotel, mødelokale Directors Referat Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Benn Duus (BD),

Læs mere

FØDEVARESIKKERHED Mærkning, fødevarelovgivning, fødevaresvindel, HACCP, hygiejne og mikrobiologi

FØDEVARESIKKERHED Mærkning, fødevarelovgivning, fødevaresvindel, HACCP, hygiejne og mikrobiologi KURSER FØDEVARESIKKERHED Mærkning, fødevarelovgivning, fødevaresvindel, HACCP, hygiejne og mikrobiologi KURSER FÅ STYR PÅ FØDEVARESIKKERHEDEN Teknologisk Institut tilbyder en bred vifte af kurser og rådgivningsydelser

Læs mere

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Modulopbyggede GENERATORANLÆG - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736 4111 Fax (+45) 9736 4013 info@kva-diesel.dk www.kva-diesel.dk Diesel generatoranlæg

Læs mere

Toyota Material Handling i Europa

Toyota Material Handling i Europa Toyota Material Handling i Europa Total dækning Toyota Material Handlings netværk strækker sig over 30 lande i Europa med mere end 4500 mobile teknikere. Altid lokalt med global support Uanset hvor du

Læs mere

2012 nyt år, samme udfordringer. Henrik Drusebjerg Januar 2012

2012 nyt år, samme udfordringer. Henrik Drusebjerg Januar 2012 2012 nyt år, samme udfordringer Henrik Drusebjerg Januar 2012 10 years ago, we had Steve Jobs, Bob Hope & Johnny Cash; now we have no jobs, no hope and no cash! US blog on twitter 2 Opdateret 2. januar

Læs mere

LEVERANDØR TIL FLY-, RUM- FARTS- OG FORSVARSINDUSTRIEN

LEVERANDØR TIL FLY-, RUM- FARTS- OG FORSVARSINDUSTRIEN Bureau Veritas Netværksgruppe LEVERANDØR TIL FLY-, RUM- FARTS- OG FORSVARSINDUSTRIEN Vil du: Have indsigt i, hvordan andre virksomheder arbejder med deres kunders krav inden for disse brancher? Vide mere

Læs mere

Lovring Distrikt REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Valg af dirigent. 3. Kandidatliste

Lovring Distrikt REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Valg af dirigent. 3. Kandidatliste REFERAT af distriktsmøde den 16-03-2016 i Stouby. Til stede: Grupper: Rårup, Bankager, Egebjerg, Stouby, Hedensted, Runefolket, Brædstrup, Flemming, Åfplket, Lund, Hundslund, Ejerbavnehøj, Voerladegård.

Læs mere

Et holdbart samarbejde

Et holdbart samarbejde Et holdbart samarbejde Off-shore Marine Industri Food - I Hele Europa Underleverandører af stålkonstruktioner og engineering Beregning Konstruktion Produktion Dokumentation KAMI der består af KAMI STÅL

Læs mere

Lavspændingsdirektivet (LVD), Den Administrative Samarbejdsgruppe (ADCO) Anbefaling. Februar 2011 (Ændret april 2012)

Lavspændingsdirektivet (LVD), Den Administrative Samarbejdsgruppe (ADCO) Anbefaling. Februar 2011 (Ændret april 2012) Lavspændingsdirektivet (LVD), Den Administrative Samarbejdsgruppe (ADCO) Anbefaling Februar 2011 (Ændret april 2012) Sikkerheden ved Type-T LED-udskiftningsrør og ombyggede belysningsarmaturer Indledning:

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Intro 2 Dækningsprøve 3 Testsystem 4 Specialrapporter 5 Radioer 6 Kontaktinfo 8

Intro 2 Dækningsprøve 3 Testsystem 4 Specialrapporter 5 Radioer 6 Kontaktinfo 8 Servicekatalog 2014 I dette servicekatalog håber vi, at du vil lade dig inspirere af de forskellige serviceydelser indenfor tekniske løsninger og tests som Dansk Beredskabskommunikation (DBK) tilbyder.

Læs mere

DHF generalforsamling lørdag d. 1. feb.2014. Godkendelse af dagsorden, samt indkaldelsen. Godkendt af de 11 fremmødte. Inkl. Bestyrelsen.

DHF generalforsamling lørdag d. 1. feb.2014. Godkendelse af dagsorden, samt indkaldelsen. Godkendt af de 11 fremmødte. Inkl. Bestyrelsen. DHF generalforsamling lørdag d. 1. feb.2014 1.Valg af dirigent. Thor Rasmussen blev valgt. Godkendelse af dagsorden, samt indkaldelsen. Godkendt af de 11 fremmødte. Inkl. Bestyrelsen. 2. Beretninger fra

Læs mere

Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer

Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE September 2015 Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer Højindkomstlandene udvikler væsentlig flere upmarket produkter, der kan sælges til højere priser og dermed bære

Læs mere

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed SafeCom er repræsenteret af certificerede partnere i: Australien Danmark England Finland Frankrig Holland Hong Kong Indonesien Irland

Læs mere

IBM IT Manager Konference 2006. John Leadbetter

IBM IT Manager Konference 2006. John Leadbetter John Leadbetter Soft Design A/S Soft Design kunder på IBM konferencer: Fra 2001-2006: SGS (nu DHL pioner i mobilløsninger) Dansk Shell (self service) Nomeco (Online apoteker) Sanistaal (Shop & varekatalog)

Læs mere

Kina lygte anmeldelse Indsendt af PoulT - 24. Nov 2013 11:14

Kina lygte anmeldelse Indsendt af PoulT - 24. Nov 2013 11:14 Kina lygte anmeldelse Indsendt af PoulT - 24. Nov 2013 11:14 I anden tråd her på forum omkring cykellygter lovede jeg lige at skrive et par ord om den lygte som jeg købte i "Kina-land", som lovet... "Kina"

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN SU møde Dato: 24.9.2015 Tidspunkt: kl. 19.00 Arrangør: HF/Solvang Sted: Fælleshuset Mødedeltagere Haveforeninger HF/Knæbjerget, HF/Bernstorff og HF/Solvang Kredsbestyrelsen: Torben Juul Eriksen(TJE), Vibeke

Læs mere

FSOS referat håndgruppen 5/3-2018

FSOS referat håndgruppen 5/3-2018 FSOS referat håndgruppen 5/3-2018 Referent: Hanne. Næste møde, tid og sted: Køge Universitetshospital mandag d. 3/9-2018. Til stede: Louise (Viborg) Charlotte (Silkeborg) Bitte (Grinsted) Anne Mette (Vejle)

Læs mere

SYMBOL SYMBOLTITEL FORKLARING STANDARDREFERENCE STANDARDTITEL

SYMBOL SYMBOLTITEL FORKLARING STANDARDREFERENCE STANDARDTITEL Symboloversigt Symbolerne i denne ordliste forekommer på mærkater, emballage eller vejledninger til aktuelle Verathon-produkter. Produktspecifikke oplysninger findes i den relevante manual på adressen

Læs mere

MID, modul D. Forskelle imellem den gamle og den nye version Overgangen mellem de to udgaver Et konkret eksempel på MID, modul D audit

MID, modul D. Forskelle imellem den gamle og den nye version Overgangen mellem de to udgaver Et konkret eksempel på MID, modul D audit MID, modul D Forskelle imellem den gamle og den nye version Overgangen mellem de to udgaver Et konkret eksempel på MID, modul D audit Blue Guide 5.1.7 *) : Modul D: Overensstemmelse med EU-typen baseret

Læs mere

Financial Times April 2012. Forretning i Kina

Financial Times April 2012. Forretning i Kina Financial Times April 2012 Forretning i Kina Danske løsninger i Kina - Kan man være for lille? Ved Carsten Boyer Thøgersen Tidl. generalkonsul og kontorchef i Udenrigsministeriet DTU Risø Campus Den 24.

Læs mere

Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer

Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer Baggrund Der findes omfattende international og national lovgivning og regler på fødevareområdet, men modsat den almindelige

Læs mere

Referat OF møde 24-4-2012

Referat OF møde 24-4-2012 1. Valg af dirigent o Formand 2. Valg af referent o Shené 3. Godkendelse af referat o Vi godkender næste gang, da folk ikke har haft tid til at læse den 4. Nyt fra udvalgene o Helle vil gerne bestille

Læs mere

Et holdbart samarbejde

Et holdbart samarbejde Et holdbart samarbejde Off-shore Marine Industri Food Leverandør af engineering til metalindustrien Beregning Konstruktion Dokumentation Fra idé til færdigt produkt COTECH er et allround ingeniørhus der

Læs mere

- Associeret partner Erik Mørup. - Koncept til CE-mærkning af stål- og aluminiumkomponenter iht. DS/EN 1090-1. Svejsekonference 20.

- Associeret partner Erik Mørup. - Koncept til CE-mærkning af stål- og aluminiumkomponenter iht. DS/EN 1090-1. Svejsekonference 20. - Associeret partner Erik Mørup - Koncept til CE-mærkning af stål- og aluminiumkomponenter iht. DS/EN 1090-1 Svejsekonference 20. juli 2012 DS/EN 1090-1 konceptet Konceptet består af: En systemdel (kvalitetshåndbog),

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning 3. Forslag til vedtægtsændring 4. Forslag fra bestyrelsen

Læs mere

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 1. marts 2016 Møde nr. 87

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 1. marts 2016 Møde nr. 87 MØDETIDSPUNKT Tirsdag den 1. marts 2016 kl. 18.30 OG STED: i skolens mødelokale på kontoret. MEDLEMMER: Elevrepræsentanter: KOM.BESTYR.: LEDELSE: Maj-Britt Lindeblad (ML), Jens Darket (JD), Nikolai Thal-Jantzen

Læs mere

Referat Møde nr. 9-2012 Bestyrelsesmøde mandag 17. september 2012 kl. 19.00 22.00

Referat Møde nr. 9-2012 Bestyrelsesmøde mandag 17. september 2012 kl. 19.00 22.00 Referat Møde nr. 9-2012 Bestyrelsesmøde mandag 17. september 2012 kl. 19.00 22.00 Tilstede: Jonas, Jesper, Jens, Anne Marie, Steen, Janne, Marianne, Louise, Susanne Fraværende: Nanna Dagsorden Ansv. Ca.

Læs mere

Guide til outsourcing og etablering

Guide til outsourcing og etablering Guide til outsourcing og etablering Oktober 2004 Udgivet af Dansk Industri og ITEK Redaktion afsluttet 1. oktober 2004 Redaktion: Niels Conradsen og Henrik Bjørn Christensen ISBN 87-7353-528-1 1000.10.04

Læs mere

Dansk på Canadisk! BM Silo ApS Grundlagt 1965. Dorte Martinsen Adm. Direktør. Claus Martinsen Exportchef/Ejer

Dansk på Canadisk! BM Silo ApS Grundlagt 1965. Dorte Martinsen Adm. Direktør. Claus Martinsen Exportchef/Ejer Dansk på Canadisk! Dorte Martinsen Adm. Direktør Claus Martinsen Exportchef/Ejer BM Silo ApS Grundlagt 1965 Virksomhedens historie Bent & Elsebeth Martinsen Bent grundlagde virksomheden i 1965 Interesse

Læs mere

FSD/FSSD Temadag. Takt- Vaskedekontaminatorer

FSD/FSSD Temadag. Takt- Vaskedekontaminatorer 201 FSD/FSSD Temadag Takt- Vaskedekontaminatorer 2018-01-24 Agenda Hvad er takt-vaskedekontaminatorer. Hvorfor vælge takt-vaskedekontaminatorer. Opbygning og konfigurationer. Alternativer. Alternativer

Læs mere

Referat af FU-møde i Ullerslev.

Referat af FU-møde i Ullerslev. Referat af FU-møde i Ullerslev. Dato: 24/01 2007 Kl. 19:00 Til stede: Erik G. Andresen, Poul Jacobsen, Hans Milter Pedersen, Kim Skaanning & Chresten Nielsen. Afbud: Ingen Observatør: Benny Brinch Dagsorden:

Læs mere

Emne: Møde nr. 6-2012. Dato: 06-08-2012. Sted: Vernon Pedersen VP

Emne: Møde nr. 6-2012. Dato: 06-08-2012. Sted: Vernon Pedersen VP Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 6-2012 Dato: 06-08-2012 Sted: Vernon Pedersen VP Deltagere: Preben Arenfeldt PA Hanne Søndenbroe HS Kai Lübcke KL Vernon Pedersen VP Hanne Jensen HJ Fraværende:

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING PCI 1000

BRUGERVEJLEDNING PCI 1000 BRUGERVEJLEDNING PCI 1000 INDHOLD: Side Producentoplysninger 3 Advarsler 4 Risikovurdering og Mærkning 5 Sikkerhed og Værnemidler 5 Garantibestemmelser 6 Mål og Vægt 7 Forsendelsesmål 7 Tilslutning 8 Brugsanvisning

Læs mere

Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00

Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00 Referat fra selvkøremøde Vissenbjerg storekro Lørdag 8. juni 2013 kl. 09.00 1. Velkomst ved ordstyre Morten Bang. 2. Gennemgang af referat fra den 2. februar 2013 3. Kl. 10.00. Indlæg v/ane Halsboe-Jørgensen

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset det praktiske 4 frokost

Læs mere

5700-serien Displays PERFORMANCE MADE SMARTER TEMPERATUR EX-BARRIERER KOMMUNIKATIONSINTERFACES MULTIFUNKTIONEL ISOLATION DISPLAYS

5700-serien Displays PERFORMANCE MADE SMARTER TEMPERATUR EX-BARRIERER KOMMUNIKATIONSINTERFACES MULTIFUNKTIONEL ISOLATION DISPLAYS 5700-serien Displays PERFORMANCE MADE SMARTER TEMPERATUR EX-BARRIERER KOMMUNIKATIONSINTERFACES MULTIFUNKTIONEL ISOLATION DISPLAYS Fokus på effektivitet Procesindustrien får stadig større fokus på effektivisering,

Læs mere

30. maj 2012 Morten Petersen Et indblik i processen

30. maj 2012 Morten Petersen Et indblik i processen 30. maj 2012 Morten Petersen Et indblik i processen Præsentation Industri Supply ApS, Industry Supply Danmark A/S, Industry Point Sweden AB Sender dagligt godt 100.000 nyhedsbreve ud pr. mail. Beskæftiger

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12. Ledelsessystemcertificering Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.2011 Audit 22. oktober 2014 Certificeringens dækningsområde DNV teamleader: Auditteam: Sagsbehandling på

Læs mere