Appetit på Forandring Food Festival 2012 Aarhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Appetit på Forandring Food Festival 2012 Aarhus"

Transkript

1 Appetit på Forandring Food Festival 2012 Aarhus En bred kreds af partnere skaber i 2012 en festival for alle de mennesker, kokke, producenter, udviklere og avlere, der forbedrer og udvikler den danske og nordiske madkultur. Vi bygger en scene og et marked for dem, der beskytter og udvikler de vigtigste dele i vores madkultur. Festivalen er for de mennesker, der holder tradition og håndværk ved lige, og for dem der skaber nye smage og udvikler nye måder at spise på. Vi vil vise, hvordan madproduktion kan foregå i pagt med naturen både lokalt og globalt. Og hvordan fødevarerevolutionen forandrer både vores hverdag og vores samfund. Bag madfestivalen står Food Organisation of Denmark (FOOD), Region Midtjylland, Aarhus Kommune, Aarhus Universitet, Landbrug & Fødevarer, Aarhus Festuge, Agro Tech, Agro Food Park, Innovation Lab, Væksthus Midtjylland, Future Food Innovation og Visit Aarhus. Festivalen skal afholdes på Tangkrogen i Aarhus. Folkelig og faglig madfest På festivalen, der skal kunne rumme mere end gæster, vil der være spiseoplevelser, markedsplads, undervisning og madlavningskurser, foredrag, aktiviteter for børn og alle slags oplevelser med fødevarer. Derudover er festivalen også vært for en international konference for udvikling af naturlige og bæredygtige fødevarer og udfordringerne i den globale fødevareøkonomi.

2 Hvorfor Appetit på Forandring? Kan du huske, da der kun var en slags mælk, en slags smør, en slags øl, en slags mel, måske to tre slags kaffe i Danmark? Det er ikke mere end tyve år siden. Engang var der 18 bryggerier i Danmark det er ti år siden. Nu er der næsten 180. Engang var god mad i Danmark noget, der skulle være så fransk som muligt. Nu udvikler vi en nordisk smagskultur baseret på udforskningen af vores natur, på diversiteten i landbruget og på nye fødevarer udviklet i vores miljø. Danmark gennemgår en madrevolution. Vi ændrer vores syn på mad. Mad og kost bliver mere og mere vigtigt i udviklingen af et sundt og moderne bæredygtigt liv. Samtidig skal vi ændre vores fødevareøkonomi globalt, hvis ikke økologiske og økonomiske katastrofer skal ødelægge millioner af liv. Vi skal hver og én ændre vores syn på mad, hvis vores miljø skal hænge sammen. Madrevolutionen er en fantastisk mulighed for bedre og nye produkter, der forener både kravet om en madkultur der hænger bedre sammen med vores natur, og vores appetit på bedre smag og større variation. Jo mere interesseret hver eneste borger er i sine fødevarer, jo stærkere bliver båndet til naturen og fødevareproduktionen. Vi mener, at Danmarks budskab til verden kan være at vise, hvordan fødevareudviklingen kan forandre både det enkelte menneskes hverdag, skabe et bedre landbrug, et bedre fiskeri og en bedre fødevaresektor. En mere bæredygtig fødevaresektor er ikke en hindring for vækst i erhvervet, men tror vi i stadigt større grad en forudsætning for vækst. Vi ønsker således at sætte fokus på og understøtte de måder, hvorpå der kan skabes bæredygtig vækst i erhvervene. Vi har brug for at sætte denne dagsorden også uden for landet. Verden har netop rundet 7 milliarder indbyggere, og uden for Europa hæver globaliseringen levestandarden for millioner af mennesker hurtigere, end nogen kan følge med. Hverken forsyningssituationen eller miljøet kan følge med den globale udvikling i fødevareøkonomien. Vi er nødt til at skabe omlægning af fødevareøkonomien helt fra den danske families aftenmåltid til de globale produktionsteknologier.

3 Om vores planer for Festivalen Festivalpladsen, som vi planlægger det nu, vil være bygget op omkring forskellige temaområder. Men vi har et stort ønske om her tidligt i arbejdet at gå i dialog med aktørerne om, hvordan vi kan gribe det an. På nuværende tidspunkt er der følgende større områder på tegnebrættet: Markedspladsen På markedspladsen kan man opleve alle nordens skønne råvarer. Gæsterne kan smage, røre, ælte og dufte dig igennem alle herlighederne fra de bedste nordiske avlere og producenter. Hop i bølgen blå i fiske området, hvor du får inspiration til at ryge dine fisk, tilberede og spise lækre retter med tang, og skille skaller fra dyr, friskfanget fra havets dyb. I det store kornområde, kan du følge med i rejsen for de svajende, gule strå, fra små korn til store sprøde brød, med saftig krumme. Vi brygger også øl, kreerer uimodståeligt bagværk og naturligvis får du opskriften med hjem. Det mest farvefulde rige må da være planteriget. Her kan du fylde kurven med smagfulde frugter og bær, eller få øjnene op for nordens og jordens guld og grønne sager. Det bliver bestemt ikke kedeligt! En mør bøf eller et saftigt kyllingelår. Kødområdet er til livsnyderen og retter søgelyset mod de livsvigtige proteiner. Her kan du lære om anvendelse af forskellige udskæringer og hvordan man tilbereder kødet helt perfekt, hver eneste gang. Hvis man går på opdagelse i mejeriets verden, går man hjem med en af de mest raffinerede smagsoplevelser der kan opdrives på Food Festival. Sæt tænderne i nordens bedste oste og mød mejeriernes fagfolk der virkelig kan deres håndværk. Er du til vinoplevelser må du ikke gå glip af Food Festivals vinområde. Nordens vinproduktion er i rivende udvikling og kvaliteten er der ikke gået på kompromis med. Smag med når danske og nordtyske producenter inviterer på et lille glas og en sjov historie. Konkurrencescene Her afholdes i festivaldagene nogle af Danmarks mest populære kokkekonkurrencer. Både de unge talenter og erfarne kokke dyster i forskellige kategorier. I Børsens kokketalent skal de unge finalister f.eks. vise hvilke retter de vil servere med økologisk svinekød. Der vil være underholdning i topgastronomisk klasse alle festivalens dage.

4 International konference Food Festival er også et forum for videnskabelig udvikling på højt niveau. Aarhus Universitet afholder en international forskerkonference med de største hjerner i verden indenfor fødevareforskning. Der sættes fokus på hvordan E numre kan erstattes af mere naturlige tilsætningsstoffer, og banes vej for en mere bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden. Her er også muligheder for virksomheder og fødevarebranchen for at mødes og inspirere hinanden i et stort anlagt match making event. Rundt omkring på pladsen vil repræsentanter for forskerteamet formidle deres resultater fra specielt opsatte speakers corners. Madlavningskurser Lær at lave mad på alle gastronomiske niveauer. Det er lige meget om man er en ørn eller en bjørn i et køkken, der skal være noget for enhver smag. Professionelle kokke og madeksperter øser op af deres viden og tips til lækre retter til hverdag og fest. Mad for børn Food Festivals legeplads for de mindste. Her står den virkelig på sjov og kreativitet og børnevenlige, men også udfordrende smagsoplevelser. Vi laver skolemad og forskellige værksteder hvor børnene virkelig får hænderne i bolledejen og lærer en masse om hvordan maden bliver til og hvad det egentlig er vi spiser. Food Festival restaurant Restaurantområdet hvor skønne Aarhus kokke sammensætter en power menu til kræsne Food Festivalgæster til meget favorable priser. Måltidet kan nydes med udsigt over bugten og skylles ned med en kold fadøl. Man kan også købe en picnickurv som kan nydes langs tangkrogens bred. Lørdag aften holder vi Nordens største grillfest hvor vi griller store og små dyr på spid og hygger os i bålets brændende skær.

5 Hvem er festivalen for? Festivalens ambition er at samle den bedste del af de danske og nordiske fødevarer samt gastronomi og skabe en oplevelse for et dansk, madinteresseret publikum, og gerne med en samling af kapaciteter også fra udlandet der kan gøre festivalen og tankerne om en bæredygtig madkultur bemærkelsesværdig overfor omverdenen. For de virksomheder og organisationer vi ønsker at arbejde sammen med, ser vi det som en forudsætning, at de medvirker på festivalen med de af deres produkter og tanker der enten: 1. Giver deres bud på hvordan fødevarer bliver produceret i balance med naturen og er med til at skabe en naturbevarende fødevareøkonomi 2. Er højkvalitetsfødevareprodukter, der har ambitioner om at være blandt de bedste i sin kategori 3. Bidrager til udviklingen af en nordisk fødevarekultur formet af den natur og de traditioner og kompetencer, der kommer fra vores del af verden 4. Bidrager til at fortælle en historie om naturen og aktualiserer det vilde liv som en del af vores madkultur 5. Er undervisende og opkvalificerende for nysgerrige og interesserede Vi håber, at I har fået lyst til at være med!

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer

International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer International signaturbegivenhed for topgastronomi og kvalitetsfødevarer - Ansøgning til Vækstforum i Region Midtjylland om støtte til afvikling i 2012 og 2013 Baggrund Der er i øjeblikket en enestående

Læs mere

Kort og godt. Madindeks 2016: Hvor kommer danskernes mad fra? Madindeks er Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner.

Kort og godt. Madindeks 2016: Hvor kommer danskernes mad fra? Madindeks er Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner. Kort og godt Madindeks 2016: Hvor kommer danskernes mad fra? Madindeks er Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes mad- og måltidsvaner. Madindeks 2016 Hvor kommer danskernes mad fra? For tredje

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution

FOOD ORGANISATION OF DENMARK. Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution FOOD ORGANISATION OF DENMARK Vær med til at kommunikere om den danske madrevolution Vil du være med til at sikre Danmarks position som et af verdens gastronomiske hotspots, arrangere og afvikle presseture

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Ny madkultur skabes i køkkener men kræver omlægning og forandring af hoveder og gryder

Ny madkultur skabes i køkkener men kræver omlægning og forandring af hoveder og gryder Ny madkultur skabes i køkkener men kræver omlægning og forandring af hoveder og gryder Hvad skal der til for at indføre et nyt måltids- og sundhedsparadigme? Skal OPUS blive til mere end et forskningsprojekt,

Læs mere

Velkommen til kantinen på Social- og sundhedsskolen Esbjerg

Velkommen til kantinen på Social- og sundhedsskolen Esbjerg Velkommen til kantinen på Social- og sundhedsskolen Esbjerg Fazer Food & Co er stolte over at drive kantinen for Socialog sundhedsskolen Esbjerg. Herunder kan du møde vores køkkenteam på skolen. På de

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit 1 PRESSETIPS Jeres køkken skal da i pressen! Lækker veltillavet mad, glade inspirerede medarbejdere og tilfredse mætte kunder er værd at fortælle

Læs mere

FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl

FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl ER INDHOLD FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl. 10.30-11.15 SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl. 12.00-12.45 ØKOLOGISKE BØNNER OG LINSER SIDE 4 Tid: Onsdag

Læs mere

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer Vi arbejder for turismen www.bornholm.info/erhverv Hvad gør vi/hvor er vi Vi har 75 fødevareproducerende virksomheder på Bornholm.

Læs mere

KLASSISK, KVALITET & GODE RÅVARER

KLASSISK, KVALITET & GODE RÅVARER DET NORDISKE KØKKEN KLASSISK, KVALITET & GODE RÅVARER MORGENMAD Grovstykke, rugbrød og thebolle Røræg og bacon Ost, smør og marmelade Slagterens rullepølse Ylette med mysli Mælkeprodukter Æblejuice og

Læs mere

Markedsanalyse. 19. juni 2017

Markedsanalyse. 19. juni 2017 Markedsanalyse 19. juni 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Kræsne børn? Forældre og børn er uenige Uden mad og drikke, dur helten ikke det

Læs mere

EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD

EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD EVENTBOOST // INSPIRATION TIL ØGET INDTJENING I FORBINDELSE MED EVENTS // FORSLAG TIL AKTIVITETER DER KOBLER SMAGSOPLEVELSER MED TURISMETILBUD KOLOFON Midtjysk Turisme Eventboost er skrevet og udgivet

Læs mere

SLOW FOOD GOD, REN OG RETFÆRDIG MAD FOR ALLE

SLOW FOOD GOD, REN OG RETFÆRDIG MAD FOR ALLE SLOW FOOD GOD, REN OG RETFÆRDIG MAD FOR ALLE PRESS KIT 2018 OM OS Slow food er en global græsrodsorganisation, grundlagt I 1989 for at hindre lokale madkulturer og traditioners forsvinden og modarbejde

Læs mere

TaŸa på da k. Kamma Krølstrup. forlaget vandkunsten

TaŸa på da k. Kamma Krølstrup. forlaget vandkunsten TaŸa på da k Kamma Krølstrup 2 3 forlaget vandkunsten V Forord Alle har efterhånden stiftet bekendtskab med sushi fra Japan, tapas fra Spanien, mezze fra Tyrkiet og antipasto fra Italien. De små retter

Læs mere

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE?

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE? Indeholder de nyopgravede gulerødder flere vitaminer end dem, du graver frem i frysedisken? Er almindeligt sukker mindre usundt end kunstige sødestof- fer? Bør man undlade at drikke mælk, når man er ude

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UGE 10 7. marts 8. marts 9. marts 10. marts 11. marts Amu nr. 30265-3 42449 45874 42449 42886

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UGE 10 7. marts 8. marts 9. marts 10. marts 11. marts Amu nr. 30265-3 42449 45874 42449 42886 UGE 9 29. februar 1. marts 2. marts 3. marts 4. marts Amu nr. 30265-3 30265-3 42886 45874 42886 2 dage 30265-3 2 dage 42886 1 dag 45874 Vurdere forskelle på økologiske og konventionelle varer Vurdere forskelle

Læs mere

Økologisk kød på menuen

Økologisk kød på menuen FREMTID VæksT BalancE FREMTID VÆKST BALANCE Økologisk kød på menuen lokal Økologi Fyn Muligheder med økologisk kød i dit storkøkken. Den Europæiske Landbrugsfond for udvikling af Landdistrikterne: Danmark

Læs mere

nye madkurser Center for mad og gastronomi

nye madkurser Center for mad og gastronomi nye madkurser i efteråret Center for mad og gastronomi Nyt nordisk køkken - en introduktion! Det nordiske køkken er i høj grad et sæsonkøkken. Norden er et stort og varieret område, hvor vejret og årstidernes

Læs mere

Future food. www.fremtidsforskeren.dk. - Ingredienser. V. Sociolog og Fremtidsforsker

Future food. www.fremtidsforskeren.dk. - Ingredienser. V. Sociolog og Fremtidsforsker Future food - Ingredienser V. Sociolog og Fremtidsforsker V. Sociolog og Birthe fremtidsforsker Linddal Jeppesen Birthe Linddal www.fremtidsforskeren.dk Agenda - Fremtid - Fødevarer, forandring og fremtid

Læs mere

Granataeble Opskrifter

Granataeble Opskrifter Granataeble Opskrifter 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Granataeble Opskrifter Der er gået helt og aldeles juleferiestemning i den herhjemme, og på bloggen er det vist åbentbart lig med stilhed Fraværende har jeg ihvertfald

Læs mere

Mad med mening. Lise Lykke Steffensen. Cand. Agro., HD

Mad med mening. Lise Lykke Steffensen. Cand. Agro., HD Mad med mening Lise Lykke Steffensen Cand. Agro., HD Ny Nordisk Mad -En succeshistorie om innovation og mad med mening En innovativ satsning baseret på værdier og sammenhængskraft Et innovationskryds mellem

Læs mere

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke

Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Protein er (stadig) helten i danskernes mad og drikke Februar 2019 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 11. februar 2019 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45

Læs mere

DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ SKØDSTRUP TLF (45)

DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ SKØDSTRUP TLF (45) DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ 12-8541 SKØDSTRUP TLF (45). 26 27 90 26 WWW.DETFRANSKEHJORNE.DK http://bruno-lecanu.dk SKØDSTRUP KØBENHAVN PARIS MARRAKECH Cooking inden og udland I vores cooking

Læs mere

Der findes et sted, der smager af noget LEJRE KOMMUNES MADPOLITIK

Der findes et sted, der smager af noget LEJRE KOMMUNES MADPOLITIK Der findes et sted, der smager af noget LEJRE KOMMUNES MADPOLITIK Der findes et sted, der smager af noget Når børn, forældre og personale i landsbyens børnehave slagter hanekyllinger for efterfølgende

Læs mere

Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer

Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer Det Nordiske Køkken Herlev Hospital Det Nordiske Køkken Smagen af sæsonens råvarer Kære patient Nordisk menu I Det Nordiske Køkken på Herlev Hospital ønsker vi at servere velsmagende mad for vores gæster,

Læs mere

BØF FOR 2 NYD EN DEJLIG AFTEN I HINANDENS SELSKAB MED EN GOD, SAFTIG BØF FOR TO. MAD & GASTRONOMI

BØF FOR 2 NYD EN DEJLIG AFTEN I HINANDENS SELSKAB MED EN GOD, SAFTIG BØF FOR TO. MAD & GASTRONOMI 6-i-1 GAVE 500 KR 1 MAD & GASTRONOMI BØF FOR 2 NYD EN DEJLIG AFTEN I HINANDENS SELSKAB MED EN GOD, SAFTIG BØF FOR TO. Storbyens caféer og restauranter er fulde af atmosfære, som egner sig fantastisk godt

Læs mere

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg Mad hjem til dig- Plejecentre Madservice Viborg Velkommen og velbekomme Vi er glade for at kunne byde dig indenfor i Madservice Viborg. Velkommen til et køkken med gamle dyder, friske råvarer og mange

Læs mere

Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor

Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor Et internationalt anerkendt Food Value Chain Lab for åben innovation i den danske landbrugs- og fødevaresektor PROJEKTIDE PROJEKT IDE Åben læring, innovation og demonstration Food Universe et unikt miljø

Læs mere

Miniguide: Undgå mavepine i julen

Miniguide: Undgå mavepine i julen Miniguide: Undgå mavepine i julen Lækker mad og dejlig stemning. Det er hvad julen handler om. Desværre kan julestemningen blive afbrudt af mavepine, fordi vi spiser for meget. Det kan også være, at mavepinen

Læs mere

Sund mad gør glad. Dagplejens mad- og måltidspolitik i Fredericia Kommune DAGPLEJEN

Sund mad gør glad. Dagplejens mad- og måltidspolitik i Fredericia Kommune DAGPLEJEN Sund mad gør glad Dagplejens mad- og måltidspolitik i Fredericia Kommune DAGPLEJEN - Sagt om mad af børn: Blåbær er særlig godt, fordi der er syltetøj inden i dem Det eneste der er værre end lever er

Læs mere

World BBQ Association Danmark KATEGORI-KATALOG 2013

World BBQ Association Danmark KATEGORI-KATALOG 2013 World BBQ Association Danmark KATEGORI-KATALOG 2013 KATEGORIER VED DM I GRILL 2013 Spareribs Kylling Seafood Okse Smagen af Fyn blindbox Svine nakkefilet (low&slow) Brød på grill (Frivillig) BBQ Sauce

Læs mere

SMAG MADKUNDSKAB LYST TIL AT LÆRE

SMAG MADKUNDSKAB LYST TIL AT LÆRE SMAG MADKUNDSKAB LYST TIL AT LÆRE Karen Wistoft Lektor, Institut for Uddannelse og Pædagogik, AAU Professor, Institut for Læring, Grønlands Universitet 22-11-2014 Karen Wistoft/SMAGforLIVET/Centeråbning

Læs mere

Markedsanalyse. Da det er femte år i træk, at Landbrug & Fødevarer gennemfører undersøgelsen om danskernes holdninger og adfærd i forbindelse med

Markedsanalyse. Da det er femte år i træk, at Landbrug & Fødevarer gennemfører undersøgelsen om danskernes holdninger og adfærd i forbindelse med Markedsanalyse 9. juni 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Langt flere danskere købere oftere økologi Siden 2013 har Landbrug & Fødevarer

Læs mere

DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ SKØDSTRUP TLF (45)

DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ SKØDSTRUP TLF (45) DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ 12-8541 SKØDSTRUP TLF (45). 26 27 90 26- INFO@DETFRANSKEHJORNE.DKWWW.DETFRANSKEHJORNE.dk http://worldkitchenevents.com/ http://bruno-lecanu.dk 1 SKØDSTRUP KØBENHAVN

Læs mere

Kampen om at producere bæredygtigt er gået ind. Bæredygtighed er et plus-ord, som alle er enige om rummer noget godt.

Kampen om at producere bæredygtigt er gået ind. Bæredygtighed er et plus-ord, som alle er enige om rummer noget godt. Kampen om at producere bæredygtigt er gået ind. Bæredygtighed er et plus-ord, som alle er enige om rummer noget godt. Det er ikke længere et spørgsmål OM bæredygtighed - men om HVORDAN bæredygtighed. For

Læs mere

Julefrokost. Overrask dine kollegaer med lidt ekstra lækkert

Julefrokost. Overrask dine kollegaer med lidt ekstra lækkert Julefrokost 2017 Overrask dine kollegaer med lidt ekstra lækkert Lad os gøre det nemt for jer... Uanset om I bliver 10, 100 eller 1000 personer til jeres julefrokost, så har vi konceptet der passer. NEMT

Læs mere

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad.

Gastroskolen. Nyt tilbud til ledige. ernæringshjælper eller andet håndværk med mad. Nyt tilbud til ledige Gastroskolen Et 6-ugers kompetenceforløb for dig som er eller gerne vil være kok, delikatesseassistent, smørrebrødsjomfru, cater, gastronom, tjener, ernæringsassistent, ernæringshjælper

Læs mere

Hvilken værdi: Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland

Hvilken værdi: Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland Future Food Innovation Hvilken værdi: Skabe vækst og arbejdspladser i Region Midtjylland Formål At styrke den innovationsbaserede vækst i fødevarebranchen, hvor viden, virksomheder og brugere bringes sammen

Læs mere

SPILDET NED INDTJENINGEN OP. FÅ OPSKRIFTEN * 09.04.15 Johanne Sønderlund Birn & Karin Tønner Hansen

SPILDET NED INDTJENINGEN OP. FÅ OPSKRIFTEN * 09.04.15 Johanne Sønderlund Birn & Karin Tønner Hansen SPILDET NED INDTJENINGEN OP. FÅ OPSKRIFTEN * 09.04.15 Johanne Sønderlund Birn & Karin Tønner Hansen PROGRAM 15.00 Velkommen og præsentation af dagens program. Bordet rundt. 15.30 Inspirationsoplæg om madspild

Læs mere

Besøg Electrolux Showroom

Besøg Electrolux Showroom Besøg Electrolux Showroom masser af inspiration Åbent for alle Højt til loftet I Electrolux Showroom er der højt til loftet og masser af plads til dine drømme. Her kan du se, mærke og afprøve forskellen

Læs mere

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet

Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet + Kick-off den gode smag! Den Gode Smag Bredere udvalg højere kvalitet gæster og personale. Nye muligheder for netop din restaurant, cafe + Mandag d. 19 maj. 2014 17.00 20.30 Mønstring på Bramsejlsskonnerten

Læs mere

isabellas Forny Forårsmenu Vild med hverdagen Besøg et paradis af roser bag med ny inspiration pandekager og godt brød

isabellas Forny Forårsmenu Vild med hverdagen Besøg et paradis af roser bag med ny inspiration pandekager og godt brød Vild med hverdagen isabellas Nr. 1 13. FEBRUAR 25. MARTS 2012 kr. 59,95 Besøg vores shop på isabellas.dk Haven Forny Dyrk de dejligste kartofler Tiltræk sommerfuglene Anlæg et bed i skyggen isabellas fylder

Læs mere

Solhjulet_Folder2017_FINAL_ENDELIG_ indd 1

Solhjulet_Folder2017_FINAL_ENDELIG_ indd 1 Solhjulet_Folder2017_FINAL_ENDELIG_02052017.indd 1 05-05-2017 14:11:35 FRISKE og BÆREDYGTIGE råvarer til detail og foodservice Solhjulet er DIN leverandør af økologiske og biodynamiske råvarer. Vi håndplukker

Læs mere

Fremtidsscenarier: Fødevareområdet År madtrends

Fremtidsscenarier: Fødevareområdet År madtrends Fremtidsscenarier: Fødevareområdet År 2025 10 madtrends Innocoast Trendseminar om mad og turisme Gudhjem 25. April 2017 Jon Sundbo Roskilde Universitet Fødevare scenarier 2025 Hvad vi gjorde Forskergruppen

Læs mere

Kilde: www.okologi.dk

Kilde: www.okologi.dk Side 1 Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden. Kilde: Rapporten The food we waste af WRAP (Waste & Resources Action programme) tal fra 2008 Du får mad uden

Læs mere

Sunde Opskrifter Nemme

Sunde Opskrifter Nemme Sunde Opskrifter Nemme 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Sunde Opskrifter Nemme Sukkerfri kager? Få sunde kage opskrifter på chokoladetrøfler, snickers, bounty barer, isopskrifter og mange flere (glutenfri, uden sukker

Læs mere

Årets største. leverandørmesse. 27. & 28. september 2011 Kl. 09.00-17.00. FrederiksborgCentret i Hillerød

Årets største. leverandørmesse. 27. & 28. september 2011 Kl. 09.00-17.00. FrederiksborgCentret i Hillerød Årets største leverandørmesse 27. & 28. september 2011 Kl. 09.00-17.00 FrederiksborgCentret i Hillerød 9.00: Hørkrams restaurant åbner 9.30: Foredrag med Christian Bitz eller Rasmus Kofoed 10.00: Standene

Læs mere

Future Food Innovation Agro Business Park A/S Niels Pedersens Allé Tjele. Udtalelse vedr. samarbejdet med Future Food Innovation

Future Food Innovation Agro Business Park A/S Niels Pedersens Allé Tjele. Udtalelse vedr. samarbejdet med Future Food Innovation Future Food Innovation Agro Business Park A/S Niels Pedersens Allé 2 8830 Tjele Udtalelse vedr. samarbejdet med Future Food Innovation Agger Foods A/S var i 2011 en nystartet virksomhed, som udviklede

Læs mere

TALE VED FOOD FESTIVAL DEN 4. SEPTEMBER 2015 KL Tak for invitationen til at åbne FOOD Festival 2015.

TALE VED FOOD FESTIVAL DEN 4. SEPTEMBER 2015 KL Tak for invitationen til at åbne FOOD Festival 2015. TALE VED FOOD FESTIVAL DEN 4. SEPTEMBER 2015 KL. 16.00 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at åbne FOOD Festival 2015. Jeg har allerede set mig lidt omkring på festivalpladsen. Og jeg må

Læs mere

Kostpolitik ved egenproduktion

Kostpolitik ved egenproduktion Dagtilbud Ø-gadernes Kostpolitik ved egenproduktion Foreløbigt gældende for Vuggestuen Smaaland, D.I.I. Villekulla, Vuggestuen Vimmerby Kostpolitik ved egenproduktion for Dagtilbud Ø-gaderne: Vuggestuen

Læs mere

SAMMEN OM MAD OG MÅLTIDER

SAMMEN OM MAD OG MÅLTIDER SAMMEN OM MAD OG MÅLTIDER Vi vil være med til at gøre Odense landskendt som den kommune der systematisk arbejder med mad, måltider og ernæring i det rehabiliterende samarbejde med borgerne. Mad og Måltider

Læs mere

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Velkommen Din Private Kok glæder sig til at give dig nogle dejlige og varierede madoplevelser hver dag. Vi har mange

Læs mere

DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ SKØDSTRUP TLF

DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ SKØDSTRUP TLF DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ 12-8541 SKØDSTRUP TLF. 26 27 90 26- INFO@DETFRANSKEHJORNE.DKWWW.DETFRANSKEHJORNE.dk http://worldkitchenevents.com/ http://bruno-leanu.dk SKØDSTRUP KØBENHAVN PARIS

Læs mere

K U R S U S K R Y D D E R I. Kursuskrydderi

K U R S U S K R Y D D E R I. Kursuskrydderi Kursuskrydderi Dyst på Grill! I bliver delt op i hold og får udleveret grill, en kurv med råvarer og kun fantasien sætter grænser i kampen om at blive aftenens grillmester. Vores kyndige grillkok er selvfølgelig

Læs mere

Beretning for årlige aktiviteter i Danmarks Kartoffelråd i 2015

Beretning for årlige aktiviteter i Danmarks Kartoffelråd i 2015 5. februar 2016 Beretning for årlige aktiviteter i Danmarks Kartoffelråd i 2015 Danmarks Kartoffelråd og Kold College Forfatter: Linda Bøgelund Indhold Afrapportering af: Kartoffelprisen/Kartoffelfestival.

Læs mere

Lokal fødevareforsyning. Ideen med Madfællesskabet

Lokal fødevareforsyning. Ideen med Madfællesskabet Lokal fødevareforsyning Ideen med Madfællesskabet Win-Win-Win: De regionale fødevareproducenter får ny mulighed for afsætning og erhvervsudviklingsmuligheder. Mere sund landbrugsdrift. København får sikker

Læs mere

DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ SKØDSTRUP TLF (45)

DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ SKØDSTRUP TLF (45) DET FRANSKE HJØRNE HOLMGAARD- SKOVLUNDVEJ 12-8541 SKØDSTRUP TLF (45). 26 27 90 26 WWW.DETFRANSKEHJORNE.DK http://bruno-lecanu.dk SKØDSTRUP KØBENHAVN PARIS MARRAKECH - MAURITIUS Video Stjerner Prisen Bruno

Læs mere

OPLEVELSER hos BYHØST

OPLEVELSER hos BYHØST OPLEVELSER hos BYHØST Teambuilding, Madoplevelser og Events Vi tilbyder Det Vilde Madværksted Det Sociale Måltid Den Store Madoplevelse Sanketur Grønne Udfordringer Vild Viden Byhøst Events Teambuilding

Læs mere

NORDISK LEJRSKOLE & KURSUSCENTER

NORDISK LEJRSKOLE & KURSUSCENTER Side/Page/Seite 1 / 5 Forplejning Maden er det halve ophold Vort køkken, som er sammensat af faglært personale, tilbereder alle måltider af friske råvarer. Der lægges stor vægt på årstidens grøntsager,

Læs mere

Samsø Fødevarenetværk efterår 2014

Samsø Fødevarenetværk efterår 2014 Samsø Fødevarenetværk efterår 2014 Samsø Fødevarenetværk Program efterår 2014 Samsø Fødevarenetværk fortsætter i efteråret 2014 Samsø Fødevarenetværk har eksisteret i snart tre år. Tre år, der har budt

Læs mere

Center for Børn og Familie DAGTILBUD. Kost og madkultur i Dagplejen

Center for Børn og Familie DAGTILBUD. Kost og madkultur i Dagplejen Center for Børn og Familie DAGTILBUD Kost og madkultur i Dagplejen April 2015 Mætte børn er glade børn - der har lyst og energi til at lege og lære. Det er derfor vigtigt at børnene dagen igennem får nok

Læs mere

Nem Opskrift Chokolademuffins

Nem Opskrift Chokolademuffins Nem Opskrift Chokolademuffins 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Nem Opskrift Chokolademuffins Hjemmelavet kold kartoffelsalat er et stort hit ved grill-bordet her om sommeren især hvis man benytter nye danske kartofler.

Læs mere

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring

Smagen af færøerne ,- 4 dage. Ring Smagen af færøerne Oplev det spændende færøske køkken og Tórshavn Det traditionelle færøske køkken har igennem århundreder udviklet sig på sin egen måde på grund af Færøernes beliggenhed langt ude i Nordatlanten

Læs mere

Kompetencemål efter 9. klasse:

Kompetencemål efter 9. klasse: Madkundskab Fokus på fødevarer og måltider er væsentlige for sundhed, velvære, egen aktivitet og bæredygtighed. Vejen fra jord til bord hører med til madkundskab. Viden om økologi og erfaringer om, hvor

Læs mere

Kom dine kunder i møde med store smagsoplevelser Vær med. Verden er til at forandre. zbc.dk

Kom dine kunder i møde med store smagsoplevelser Vær med. Verden er til at forandre. zbc.dk KØD CUISINIER - CERTIFICERING Kom dine kunder i møde med store smagsoplevelser Vær med. Verden er til at forandre. zbc.dk KØD CUISINIER - CERTIFICERING Kød Cuisinier Kød Cuisinier er en ny uddannelse,

Læs mere

Attraktionen i Attraktionen Temarestauranten Den Gyldne Svane

Attraktionen i Attraktionen Temarestauranten Den Gyldne Svane Attraktionskonference, Vikingeskibsmuseet 15/11 2018 Attraktionen i Attraktionen Temarestauranten Den Gyldne Svane Flemming Sørensen Roskilde Universitet, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv Sundkøbing

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Lecanu event company

Lecanu event company Lecanu event company WWW.DETFRANSKEHJORNE.dk http://worldkitchenevents.com/ 1 SKØDSTRUP KØBENHAVN PARIS MARRAKECH 2 Video Stjerner Prisen Bruno Lecanu http://vimeo.com/59659919 https://www.trustpilot.dk/review/www.detfranskehjorne.dk?utm_source=www.detfranskehjorne.dk

Læs mere

Kostpolitikken for Galten/Låsby Dagtilbud

Kostpolitikken for Galten/Låsby Dagtilbud Kostpolitik for Galten/Låsby Dagtilbud Kostpolitikken for Galten/Låsby Dagtilbud tager udgangspunkt i Skanderborg kommunes kostpolitik for dagtilbudsområdet, og fødevarestyrelsens anbefalinger om de 8

Læs mere

10.-19. OKTOBER VIL DU VÆRE MED I OYSTER TROPHY WEEK 2014? EN HYLDEST TIL DANMARKS FRÆKKESTE RÅVARE

10.-19. OKTOBER VIL DU VÆRE MED I OYSTER TROPHY WEEK 2014? EN HYLDEST TIL DANMARKS FRÆKKESTE RÅVARE 2014 10.-19. OKTOBER EN HYLDEST TIL DANMARKS FRÆKKESTE RÅVARE VIL DU VÆRE MED I OYSTER TROPHY WEEK 2014? Oyster Trophy Week er en hyldest til en af de mest eksklusive madvarer, der kommer fra det kolde

Læs mere

Trøffel med mango chutney

Trøffel med mango chutney Trøffel med mango chutney 120 g fløde 25 g glukose 120 g mælke chokolade 150 g mørk chokolade 25 g smør 100 g hakket mango chutney Mørk chokolade til overtræk I en gryde lunes fløde og glukose. Smelt chokoladen

Læs mere

ER DU VILD MED GASTRONOMIENS VERDEN? Aftenkurser for 2. halvår 2014

ER DU VILD MED GASTRONOMIENS VERDEN? Aftenkurser for 2. halvår 2014 ER DU VILD MED GASTRONOMIENS VERDEN? Aftenkurser for 2. halvår 2014 FÅ INSPIRATION, IDÉER OG UNIKKE SMAGSOPLEVELSER HOS FOOD COLLEGE AALBORG Food College Aalborg tilbyder en række kurser til dig, der ønsker

Læs mere

Fremtidsscenarier. For fødevareerhvervet

Fremtidsscenarier. For fødevareerhvervet Fremtidsscenarier For fødevareerhvervet Metode Kombination af scenarie og Delphiteknik Scenarie-teknik opstille en eller flere sandsynlige fremtider ud fra nutidens tendenser Delphi-teknik. eksperter bliver

Læs mere

Nedenstående er vores retningslinjer for alle måltider i Børnehusene Niverød

Nedenstående er vores retningslinjer for alle måltider i Børnehusene Niverød Fredensborg kommune vil være en sund kommune. Vi vil skabe gode rammer for at gøre sunde valg til det nemme valg. Sådan lyder forordene til Fredensborg Kommunes kostpolitik der er udarbejdet i foråret

Læs mere

GASTRONOMISK TEAMBUILDING

GASTRONOMISK TEAMBUILDING GASTRONOMISK TEAMBUILDING Gastronomisk Teambuilding kan også afholdes på hverdage i dagtimerne og kombineres med et møde i vores tilstødende mødelokale. Gastronomisk Teater, Bygning J Drømmer I om et alternativt

Læs mere

Rapport om pilotworkshop for økologiske interessenter til udvikling af et MultiTrust-redskab (prototype)

Rapport om pilotworkshop for økologiske interessenter til udvikling af et MultiTrust-redskab (prototype) Rapport om pilotworkshop for økologiske interessenter til udvikling af et MultiTrust-redskab (prototype) Erik Fog, Videncentret for Landbrug December 2013 Som et centralt led i udviklingen af en ny metode

Læs mere

SELSKABSMENUER BESTIL JERES BORD ALLEREDE I DAG! Tlf

SELSKABSMENUER BESTIL JERES BORD ALLEREDE I DAG! Tlf 2017 SELSKABSMENUER Hvide Hest har en enestående beliggenhed lige ved scenen og med udsigt til skoven. Vi kan tilbyde de perfekte rammer for alle størrelser selskaber op til 500 personer. Vores dygtige

Læs mere

KOSTPOLITIK Toppen og Eventyrhuset

KOSTPOLITIK Toppen og Eventyrhuset KOSTPOLITIK Toppen og Eventyrhuset Varieret sund mad giver gode kostvaner Barnet har brug for 'brændstof' for at kunne vokse, lege og lære. De er aktive dagen igennem og det er derfor vigtig kosten er

Læs mere

Økologisk grundkursus for køkkenansvarlige i MSO Den 26. oktober 2015 den 27. november 2015 Skemaet er med forbehold for evt.

Økologisk grundkursus for køkkenansvarlige i MSO Den 26. oktober 2015 den 27. november 2015 Skemaet er med forbehold for evt. UGE 44 26.oktober 27. oktober 28. oktober 29. oktober 30. oktober Amu nr. 30265-3 30265-3 45874 45492 45492 Smagen i centrum menu i restaurant og menu i restaurant og 2 dage 30265-3 1 dag 45874 2 dage

Læs mere

Markedsanalyse. 22. okt. 2018

Markedsanalyse. 22. okt. 2018 Markedsanalyse 22. okt. 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne vil gå langt for økologien Økologiske er populære hos danskerne, og

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

KOSTPOLITIK I UGLEBO.

KOSTPOLITIK I UGLEBO. KOSTPOLITIK I UGLEBO. Baggrund for udarbejdelse af kostpolitik Det har længe været et fælles ønske fra bestyrelsen og personalegruppen at få revideret kostpolitikken. Derfor arrangerede vi(forældrebestyrelsen)

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Din madpakke og madpakkehånden

Din madpakke og madpakkehånden Din madpakke og madpakkehånden Opgave 4: Lav et forslag til en madpakke, hvor du bruger madpakkehånden. Beskriv dernæst din madpakke. Består den eksempelvis af fire rugbrødsmadder eller et pitabrød og

Læs mere

MEDIEOMTALE KANTINEPRISEN

MEDIEOMTALE KANTINEPRISEN MEDIEOMTALE KANTINEPRISEN 2016 Kære læser Vi har i denne medieomtalefolder samlet presseomtale om Kantineprisen 2016. Vinderen blev hyldet på Fødevaredagen den 12. oktober på Hindsgavl Slot på Fyn, hvor

Læs mere

Kost- og ernæringspolitik for. Vedtaget af forældrebestyrelsen juni 2016.

Kost- og ernæringspolitik for. Vedtaget af forældrebestyrelsen juni 2016. Kost- og ernæringspolitik for Vedtaget af forældrebestyrelsen juni 2016. Kostpolitik for Trækronerne. Mad er vigtigt som brændstof, nydelse og som samlende element i hverdagen. Både derhjemme, i institutionen

Læs mere

VELKOMMEN TIL 28 OKTOBER DOCKEN KBH.

VELKOMMEN TIL 28 OKTOBER DOCKEN KBH. VELKOMMEN TIL 28 OKTOBER DOCKEN KBH. Anna Thygesen Seniorrådgiver, Geelmuyden Kiese Brandingekspert Forbrugeradfærd Livsstil, detail, fødevarer, gastronomi og turisme Strategisk kommunikationsrådgiver/trusted

Læs mere

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov Events Oplevelser, fællesskab og sjov RETRO Nørrebro nonprofit café I vores nonprofit café får du unikke, kreative oplevelser i lokaler som er evigt hyggelige og i konstant forandring. Du mødes af glade

Læs mere

Mad- og måltidspolitik i Børnehusene Humlebæk

Mad- og måltidspolitik i Børnehusene Humlebæk Mad- og måltidspolitik i Børnehusene Humlebæk Mange børn spiser mindst halvdelen af deres daglige måltider i daginstitutionen. Måltiderne spiller derfor en vigtig rolle i børnenes hverdag, og de har betydning

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1825) PROFESSORENS AFORISMER, DER SKAL TJENE SOM INDLEDNING TIL HANS VÆRK OG SOM EVIGT GRUNDLAG FOR VIDENSKABEN

Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1825) PROFESSORENS AFORISMER, DER SKAL TJENE SOM INDLEDNING TIL HANS VÆRK OG SOM EVIGT GRUNDLAG FOR VIDENSKABEN Smagens Fysiologi Gastronomi - det smager af vækst Øresund Food Network Visionsmøde 27. september 2007 Lektor Michael Bom Frøst Sensorisk Videnskab mbf@life.ku.dk Dias 1 Smagens fysiologi Jean-Anthelme

Læs mere

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg Mad hjem til dig- Plejecentre Madservice Viborg Velkommen og velbekomme Vi er glade for at kunne byde dig indenfor i Madservice Viborg. Velkommen til et køkken med gamle dyder, friske råvarer og mange

Læs mere

Opskrift Spinattaerte

Opskrift Spinattaerte Opskrift Spinattaerte 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Opskrift Spinattaerte Spinattærte med laks er skøn og nem aftensmad! Jeg er blevet helt vildt glad for at bage gode madtærter, efter jeg fandt på den grove tærtedej

Læs mere

Til middag hos... Aktivitets-overview

Til middag hos... Aktivitets-overview Aktivitet: Til middag hos... Fag: Madkundskab Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling Side: 1/14 Til middag hos... Forfattere: Martha Freja Andreassen, Rasmus Petersen Redaktør: Cathrine Terkelsen Faglige temaer:

Læs mere

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI

RESPEKT FOR GOD MAD ANGUS FISKERI RESPEKT FOR GOD MAD På Scandics restauranter har vi respekt for god mad. Vores køkken har rødder i det nordiske med omtanke for årstidens råvarer. Vi dyrker det naturlige, det enkle og det nære og vi har

Læs mere

KANTINE & PERSONALERESTAURANT

KANTINE & PERSONALERESTAURANT KANTINE & PERSONALERESTAURANT SUBSTANS startede oprindelig med at drive kantinen på Nordisk Ministerråd. Det gjorde vi i nogle år, før vi så valgte at starte et nyt køkken op med vores frokosttilbud. I

Læs mere

SMAG I MADKUNDSKAB. Karen Wistoft. Lektor, Institut for Uddannelse og Pædagogik, AAU Professor, Institut for Læring, Grønlands Universitet

SMAG I MADKUNDSKAB. Karen Wistoft. Lektor, Institut for Uddannelse og Pædagogik, AAU Professor, Institut for Læring, Grønlands Universitet SMAG I MADKUNDSKAB Karen Wistoft Lektor, Institut for Uddannelse og Pædagogik, AAU Professor, Institut for Læring, Grønlands Universitet 15-08-2014 Karen Wistoft/SMAGforLIVET/Centeråbning 2 Folkeskolens

Læs mere

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo. Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.dk Kina vil i fremtiden ikke være verdens fabrik - men snarere verdens innovationsmaskine

Læs mere