Referat fra bestyrelsesmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde"

Transkript

1 Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 20. juni 2018 Tid: Deltagere Vagn Nielsen (formand) Fra IKAS Jesper Gad Christensen Carsten Engel Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Olof Palmes Allé 13, 1. th Aarhus N Dampfærgevej København Ø T: Deltager på video Thomas Kiær Lise Holten (suppl.) Lene Brøndum Jensen Erik Jylling Annemarie Hvidberg Hellebek Afbud Christian Boel Janet Marie Samuel Birthe Søndergaard Pkt. 638/18 Forenede Care - Ønske om akkreditering af neurorehabiliteringscenter Pkt. 639/18 Akkrediteringsnævnets formandsskab Pkt. 640/18 Appelinstans - forslag om ny procedure Pkt. 641/18 Godkendelse af nyt standardsæt for praktiserende speciallæger Pkt. 642/18 Kvalitetsrapport Pkt. 643/18 Eventuelt Den Danske Kvalitetsmodel

2 Punkt 638/18: side 2 af 7 Forenede Care - Ønske om akkreditering af neurorehabiliteringscenter Ringstedhave Neurorehabiliteringscenter drives af Forenede Care, der er et danskbaseret serviceselskab, der driver plejehjem, hospitaler mv. i Norden. Centret, der åbnede i april 2018, er beliggende i Ringsted og rummer plads til 15 patienter. Ringstedhave tilbyder alle landets kommuner specialiseret rehabilitering af senhjerneskadede patienter i form af ophold af 4-6 ugers varighed jf. Sundhedslovens 84 og 140. Koncernen driver bl.a. PrivatHospitalet Danmark, der er akkrediteret efter DDKM, og det er erfaringerne herfra, der er baggrunden for deres interesse for DDKM. I det konkrete tilfælde anmodes der om, at centret kan akkrediteres efter kravene i vore to kommunale pakker : Sygeplejepakken og Træningspakken. Der er altså tale om, at der skal anvendes allerede udviklede standardsæt, og Forenede Care vil således skulle betale for omkostningerne i forbindelse med survey, rådgivning samt midtvejsbesøg. Hertil kommer et overheadtillæg. Forenede Care ansøgte i 2013 om at få akkrediteret private plejehjem, men dette blev afvist af bestyrelsen med henvisning til, at der ikke var tale om offentligt finansierede sundhedsydelser og at en sådan henvendelse i givet fald skulle ske fra den kommune, der havde driftsaftale med plejehjemmet. Den foreliggende ansøgning ligger efter vores vurdering indenfor rammerne af det, som er formålet med Den Danske Kvalitetsmodel, idet der er tale om offentligt finansierede sundhedsydelser i henhold til Sundhedsloven, og to af vore kommunale pakker kan umiddelbart anvendes på institutionen. For yderligere information om Centret henvises til Forenede Cares hjemmeside: Det indstilles at ansøgningen imødekommes, idet det forudsættes, at samtlige udgifter tillagt et overheadgebyr på 15% dækkes af Forenede Care. Mail korrespondance Forenede Care Bestyrelsen godkender, at IKAS kan indgå en aftale med Forenede Care som indstillet.

3 Punkt 639/18: side 3 af 7 Akkrediteringsnævnets formandsskab Forlængelse af funktionsperioden for formanden for Akkrediteringsnævnet Akkrediteringsnævnets formandskab udgøres af en formand og to næstformænd, poster der pt. er besat med Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, som formand, Erling Birk Madsen, speciallæge, Holbæk Sygehus og Jette Dam-Hansen, praktiserende læge, Aarhus som næstformænd. I henhold til 4 i akkrediteringsnævnets vedtægter udpeges formandskabet for en 3-årig periode med mulighed for forlængelse. Der skal sikres kontinuitet i formandskabet, således at der sikres overlap i funktionen. Formand Jesper Poulsen og næstformand Jette-Dam Hansens aftaler udløber 1. september Erling Birk Madsens aftale udløber først 15. november Jesper Poulsen har ved aftalens udløb varetaget funktionen som formand for Akkrediteringsnævnet siden 1. september 2009, svarende til tre perioder. Jesper Poulsen har tilkendegivet, at han vil være indstillet på at påtage sig endnu en 3-årig periode som formand for Akkrediteringsnævnet. Forlængelse af funktionsperioden for næstformand for Akkrediteringsnævnet Jette Dam- Hansen Næstformand Jette Dam- Hansens aftale udløber 1. september Ved aftalens udløb har Jette Dam-Hansen varetaget funktionen som den ene af to næstformænd i Akkrediteringsnævnet i en 3-årig periode. Da første akkrediteringsrunde inden for almen praksis afsluttes med udgangen af december 2018 og de sidste sager fra denne sektor forventes at blive behandlet i nævnet i løbet af januar 2019, forslår IKAS at Jette Dam-Hansens aftale forlænges til og med januar På bestyrelsesmødet i efteråret 2018 tages stilling til en erstatning for Jette Dam-Hansen. Det indstilles, at bestyrelsen udpeger Jesper Poulsen som formand for Akkrediteringsnævnet for endnu en 3-årig periode. Ligeledes indstilles det, at Jette Dam-Hansens funktionsperiode som næstformand forlænges til udgangen af januar Ingen Indstillingen godkendt. Hvis der skulle være brug for at involvere Jette Dam Hansen i enkeltstående sager vedr. opfølgning efter udgangen af januar 2019, kan IKAS aftale dette med hende.

4 Punkt 640/18: side 4 af 7 Appelinstans - forslag om ny procedure IKAS indgik den 5. marts 2012 aftale med Accreditation Canada som appelinstans i forhold til beslutninger om akkrediteringsstatus truffet af akkrediteringsnævnet for DDKM. Aftalen blev indgået efter kommentering i bestyrelsen via den 16. februar Aftalen blev indgået for en 3-årig periode gældende fra juni 2012 med mulighed for forlængelse. Aftalen blev forlænget for en ny 3-årig periode på bestyrelsens møde den 19. marts Aftalen løber nu frem til udgangen af juni Funktionen har endnu ikke været afprøvet, da der til dags dato ikke har været nogen institutioner, der har ønsket at klage over akkrediteringsnævnets tildeling af akkrediteringsstatus. I lyset af at ISQua i en række tilfælde nu har godkendt appelinstanser, der er mindre komplicerede, foreslås det, at aftalen med Accreditation Canada ikke forlænges, og at der i stedet fremover anvendes følgende model: Appelsager behandles i et særskilt nævnsmøde, bemandet med nævnsmedlemmer, der ikke har deltaget i behandlingen af sagen tidligere. Det pågældende møde ledes af en midlertidig formand udpeget af bestyrelsen til lejligheden. Klageren betaler et depositum på kr. (i dag kr.). De faktiske omkostninger i forbindelse med behandlingen af appelsagen opgøres, hvorefter for meget indbetalt depositum refunderes. Den endelige betaling kan ikke overstige det indbetalte depositum. Får klageren medhold refunderes det indbetalte depositum. Det indstilles, at proceduren vedr. behandling af appelsager ændres som foreslået. Ingen Indstillingen godkendt. Bestyrelsen noterer, at det tydeligt fremgår, at kr. er den maksimale omkostning ved en appel, idet der dog aldrig opkræves mere end de faktiske omkostninger.

5 Punkt 641/18: side 5 af 7 Godkendelse af nyt standardsæt for praktiserende speciallæger Ved fornyelse af overenskomsten mellem FAPS og RLTN i 2017 er der aftalt en 2. akkrediteringsrunde, hvor alle praksis med ydernummer skal akkrediteres i perioden 1. april 2019 til 31. oktober Forud for 2. akkrediteringsrunde er det eksisterende standardsæt revideret på baggrund af erfaringer fra 1. runde. I revionsprocessen har deltaget repræsentanter fra Ekvis, FAPS, Danske Regioner samt IKAS. Det overordnede formål med 2. akkrediteringsrunde er at sikre forankring af en kvalitetsforbedrende tankegang i speciallægepraksis. Derfor skal det reviderede standardsæt motivere til og understøtte klinikkerne i: fortsat at have fokus på systematik, egenkontrol og refleksion i kvalitetsarbejdet, at implementere metoder og redskaber til at vurdere data om egen kvalitet i forhold til både det organisatoriske, det patientoplevede og det kliniske, at vurdere egne resultater og forholde sig refleksivt til feedback og målopfyldelse, at foretage de nødvendige ændringer i egen adfærd og rutiner, hvis kvaliteten (målopfyldelsen) findes utilstrækkelig. Det har for overenskomstens parter været vigtigt, at klinikkerne i videst muligt omfang kan genkende kravene fra det første standardsæt. Derfor har revisionen haft fokus på nødvendige justeringer. Blandt de væsentligste ændringer kan nævnes: Alle krav vedr. journalaudit er samlet i én standard Standard 11 om hygiejne er gennemskrevet, da der er udgivet nye nationale infektionshygiejniske retningslinjer siden første version Standard 13 om personoplysninger og diskretion er tilpasset EU s persondataforordning. I Standard 16 er krav om undersøgelse af patientoplevelser bortfaldet og erstattet af krav om indsamling af PRO-data i specialer, hvor der er programmer for dette. Standardsættet skal trykkes, udsendes og publiceres på diverse hjemmesider og it-systemer senest ultimo september Da standardsættet skal forelægges Ekvis styregruppe og overenskomstens parter hhv. 26. juni og 28. juni, foreslår IKAS, at bestyrelsen godkender det udarbejdede standardsæt under den forudsætning, at der ikke fremkommer krav om ændringer i forbindelse med behandlingerne hos Ekvis styregruppe og overenskomstparterne. I tilfælde af, at der fremkommer sådanne ændringskrav, fremsendes standardsættet til ny behandling i bestyrelsen. Det indstilles, at det vedlagte forslag til standardsæt for speciallægepraksis, 2. version, 1. udgave, maj 2018 godkendes. Forslag til 2. version af akkrediteringsstandarder for praktiserende speciallæger Indstillingen godkendt.

6 Punkt 642/18: side 6 af 7 Kvalitetsrapport Kvalitetsrapport for 1. kvartal 2018 vedlægges til orientering. Til orientering Kvalitetsrapport - 1. kvartal 2018 Bestyrelsen tog rapporten til efterretning.

7 Pkt. 643/18: side 7 af 7 Eventuelt Formanden bemærker, at apoteksstandarderne er godkendt efter baseret votering i bestyrelsen. Formanden har aftalt med IKAS, at det bl.a. i indledningen tydeligere fremgår, at antallet af standarder og indikatorer er væsentlig reduceret, således at revisionen er udtryk for en skarpere fokusering på apotekernes kerneopgaver. Som opfølgning på tidligere drøftelser vedr. placering af formuen oplyste KL, at de ønsker deres andel udbetalt. Fra statens side oplystes det, at man ønsker midlerne anvendt til finansiering af kommende grundbevillinger. Det aftaltes, at den konkrete procedure i denne forbindelse aftales mellem IKAS og de to parter, idet det noteres, at IKAS har behov for en kassebeholdning af en vis størrelse i forbindelse med den daglige drift. Der blev i denne forbindelse udtrykt forventning om, at afslutning af akkreditering af almen praksis vil afspejle sig i budgettet for Direktøren bekræftede dette, idet finansiering af surveyaktiviteter dækkes af øremærkede indtægter, der bortfalder med opgaven. Endvidere sker løbende tilpasning af staben og udgifterne i IKAS. Der er således i år reduceret med tre stillinger, heraf én i form af en opsigelse. I forbindelse med drøftelse af situationen vedr. tandlægeområdet bekræftede bestyrelsen, at IKAS på sædvanlige vilkår (dækning af omkostninger plus overhead) vil kunne tilbyde akkreditering af tandlægeklinikker - i overensstemmelse med tidligere beslutning om, at der generelt vil kunne tilbydes akkreditering af klinikker uden ydernummer på samme vilkår.

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 29. november 2016 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 28. november 2017 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 27. november 2018 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

IKAS årsberetning Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet

IKAS årsberetning Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet IKAS årsberetning 2018 Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Forord 2018 har været endnu et spændende år med mange aktiviteter og surveys. Faktisk året med flest surveys nogensinde i

Læs mere

Orientering om forløbet af overdragelse af sygehusstandarder til offentlige og private hospitaler

Orientering om forløbet af overdragelse af sygehusstandarder til offentlige og private hospitaler R E F E R A T Ekstraordinært bestyrelsesmøde Sted: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Slotsholmsgade 10, Mødelokale 1107 Dato: 19. august 2009 Tid: Kl. 10.00-11.30 Deltagere Jesper Fisker (formand)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 21. juni 2016 Tid: Kl. 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Speciallæge Alexander Laschke. har opnået følgende status: Akkrediteret

Speciallæge Alexander Laschke. har opnået følgende status: Akkrediteret Speciallæge Alexander Laschke har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Praktiserende speciallæger og lever hermed op til det nationale niveau for kvalitet på de områder, der

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 3. april 2018 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 19. marts 2019 Tid: 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand)

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: Mødet afholdes som videomøde Dato: 3. juni 2013 Tid: Kl. 13.00-14.00 Deltagere Fra IKAS Vagn Nielsen(formand) Jesper Gad Christensen Jens Elkjær (næstformand) Carsten

Læs mere

1. Akkrediter ingsnæv nets tildeling af akkrediteringsstatus i forhold t il pilottest af akkrediteringsstandarder for speciallægepraksis

1. Akkrediter ingsnæv nets tildeling af akkrediteringsstatus i forhold t il pilottest af akkrediteringsstandarder for speciallægepraksis Hudklinikken ved Marmorkirken Frederiksgade 9, 2. tv. 1265 København K Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N T: 8745 0050 8. maj 2014 Vores ref.: TBJ 1. Akkrediter ingsnæv nets

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Smerteteam. Afklarede sager

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Smerteteam. Afklarede sager REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 3. december 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 31. august 2016 Tid: Kl. 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 02-03-2016 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé 13,

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 11-11-2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2017 for kiropraktorer Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn

Vurderingsprincipper i DDKM af 2017 for kiropraktorer Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Vurderingsprincipper i DDKM af 2017 for kiropraktorer Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Indholdsfortegnelse Vurderingsprincipper i

Læs mere

Status vedrørende udvikling af akkrediteringsstandarder på det præhospitale område

Status vedrørende udvikling af akkrediteringsstandarder på det præhospitale område R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: IKAS Dato: 24. marts 2009 Tid: Kl. 9.00 Deltagere Fra IKAS Jesper Fisker (formand) Karsten Hundborg Lone Christiansen Carsten Engel Lone de Neergaard Solveig Mortensen

Læs mere

Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Sygehussag MR Scanning Aalborg (MR Scanning Aarhus og MR Scanning Parken)

Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Sygehussag MR Scanning Aalborg (MR Scanning Aarhus og MR Scanning Parken) REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 10. juni 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1.th., 8200 Aarhus N Dato: 6. april 2016 Tid: Kl. 9.15-11.00 Deltagere Vagn Nielsen (formand) Christian Boel Anne-Sofie Fanøe Andersen (suppl.)

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 7, den 07-03-2018 10:00 Mødeform: Fysisk møde Aarhus Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen,

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2019 for fysioterapipraksis

Vurderingsprincipper i DDKM af 2019 for fysioterapipraksis Vurderingsprincipper i DDKM af 2019 for fysioterapipraksis Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Indholdsfortegnelse Vurderingsprincipper

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 6. maj 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Jørn Jepsen, ledende overlæge, Sygehus Lillebælt Henrik Nielsen, speciallæge i kardiologi og intern medicin, Holte

Jørn Jepsen, ledende overlæge, Sygehus Lillebælt Henrik Nielsen, speciallæge i kardiologi og intern medicin, Holte REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 25.11.2015, kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 02.12.2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Fredag den 18.12.2015 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær: Referent:

Læs mere

Steen Nielsen, apoteker, Løgstør Apotek og Farsø Apotek Troels Martin Hansen, overlæge MD, Akutlægebilen i Aarhus, Aarhus Universitetshospital

Steen Nielsen, apoteker, Løgstør Apotek og Farsø Apotek Troels Martin Hansen, overlæge MD, Akutlægebilen i Aarhus, Aarhus Universitetshospital REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 18. juni 2014 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 34, den 29-11-2017 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Tina Nygaard Madsen, Kvalitetskonsulent,

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 16. september 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 24, den 24-08-2016 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Apotekssag - Bogense Apotek

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Apotekssag - Bogense Apotek REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 15. april kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé 13,

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 30.09.2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2018 for fodterapeuter Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn

Vurderingsprincipper i DDKM af 2018 for fodterapeuter Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Vurderingsprincipper i DDKM af 2018 for fodterapeuter Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Indholdsfortegnelse Vurderingsprincipper i

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 15. oktober 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 12. november 2014, kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel

Den Danske Kvalitetsmodel Den Danske Kvalitetsmodel Malmø 24.4.14 Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1 Chefkonsulent Henrik Kousholt IKAS Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet udvikler,

Læs mere

Midtvejsstatus på akkreditering, Forår 2019

Midtvejsstatus på akkreditering, Forår 2019 Midtvejsstatus på akkreditering, Forår 2019 1 Indhold Introduktion... 3 Baggrund... 3 Økonomi... 4 Status... 4 Akkreditering, status og resultater... 4 Tabel 2: Antal mangler pr. klinik... 6 Introkurser

Læs mere

Det private hospital og 2. version af Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM. IKAS, Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet

Det private hospital og 2. version af Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM. IKAS, Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Det private hospital og 2. version af Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM IKAS, Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Hvad er Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM? DDKM er et kvalitetsudviklingssystem.

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 7, den 13-03-201910:30 Mødeform: Fysisk møde Aarhus Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen,

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 13.01.2016 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær: Referent:

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, Jette Dam-Hansen, praktiserende læge, Lægerne Skt.

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, Jette Dam-Hansen, praktiserende læge, Lægerne Skt. REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 14. oktober 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 14. januar 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 11, den 29-03-2017 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Tina Nygaard Madsen, Kvalitetskonsulent,

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Torsdag den 19.11.2015, kl. 15.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS København Dampfærgevej

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 17, den 17-05-2017 10:00 Mødeform: Fysisk møde Aarhus Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen,

Læs mere

Bilag til pkt. 329/10 Bilag 1 - Forventet regnskab 2010 og budgetrevision pr. 30.06.2010 Bilag 2 - Noter til forventet regnskab 2010

Bilag til pkt. 329/10 Bilag 1 - Forventet regnskab 2010 og budgetrevision pr. 30.06.2010 Bilag 2 - Noter til forventet regnskab 2010 R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: IKAS, mødelokale 1 Dato: 12. august 2010 Tid: Kl. 9.15-12.00 Deltagere Fra IKAS Else Smith (konst. formand) Jesper Gad Christensen Jens Elkjær (næstformand) Carsten

Læs mere

Mette Clausen, souschef, Frederiksberg Dalgas Boulevard Apotek

Mette Clausen, souschef, Frederiksberg Dalgas Boulevard Apotek REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Webex møde Nævnssekretær: Mette Grove Hjort Andersen, it konsulent Referent:

Læs mere

Marianne Kallesen, apoteker, Aarhus Viby Apotek Jesper Skov, speciallæge i oftalmologi, Øjenklinikken, Fredericia

Marianne Kallesen, apoteker, Aarhus Viby Apotek Jesper Skov, speciallæge i oftalmologi, Øjenklinikken, Fredericia REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 16.12.2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: 15. januar 2014 kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé 13, 1.

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 29. oktober 2014 kl. 10 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring

Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring Indsatsområde 1. Projektledelse og porteføljestyring Sikre fremdrift og optimal udnyttelse af de afsatte ressourcer i arbejdet i ekvis samt udvikle kompetencer og viden i sekretariatet. Fokus på projektledelse

Læs mere

Bilag til pkt. 170/09 Udkast til principnotat vedrørende akkrediteringsnævn af 20. januar 2009

Bilag til pkt. 170/09 Udkast til principnotat vedrørende akkrediteringsnævn af 20. januar 2009 R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: IKAS Dato: 28. januar 2009 Tid: Kl. 9.00 Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone Christiansen Lone de Neergaard Vagn Nielsen Erling Friis Poulsen

Læs mere

Jørn Jepsen, ledende overlæge, Sygehus Lillebælt Henrik Nielsen, speciallæge i kardiologi og intern medicin, Holte

Jørn Jepsen, ledende overlæge, Sygehus Lillebælt Henrik Nielsen, speciallæge i kardiologi og intern medicin, Holte REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 25.11.2015, kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 26, den 05-10-2016 10:00 Mødeform: Fysisk møde Aarhus Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen,

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Afklarede sager. Apotek

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Afklarede sager. Apotek REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 24. juni 2015, kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 3, den 18-01-2017 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

Marianne Kallesen, apoteker, Aarhus Viby Apotek. Heidi Lindgren, apoteker, København Husum Apotek

Marianne Kallesen, apoteker, Aarhus Viby Apotek. Heidi Lindgren, apoteker, København Husum Apotek REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 20.01.2016 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Fysisk møde Aarhus Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 17, den 08-06-2016 10:00 Mødeform: Fysisk møde Aarhus Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen,

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 14, den 26-04-2017 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Tina Nygaard Madsen, Kvalitetskonsulent,

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 6, den 01-03-2017 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS Dato: 19. marts 2015 Tid: Kl. 9.00 - kl. 12.00 Deltagere Vagn Nielsen(formand) Jens Elkjær (næstformand) Bent Wulff Jakobsen Fra IKAS Jesper Gad Christensen Carsten

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 18. marts 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 11. juni 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé 13,

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 4. juni 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé 13,

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 2, den 11-01-2017 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Sygehussag - Allergiklinikken i Slagelse

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager Pkt. 1/15 Sygehussag - Allergiklinikken i Slagelse REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 4. marts 2015, kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Sted: IKAS, Olof Palmes Allé 13, 1. th., 8200 Aarhus N / Via video fra Dampfærgevej 27-29, 2100 København Ø Dato: 28. marts 2017 Tid: 9.15-11.00 Deltagere i Aarhus Vagn Nielsen

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 29. april 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 8, den 27-03-201909:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Tina Nygaard Madsen, Kvalitetskonsulent,

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 29, den 02-11-2016 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Tina Nygaard Madsen, Kvalitetskonsulent,

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 4, den 31-01-2018 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

DDKM i praksissektoren og parakliniske undersøgelser

DDKM i praksissektoren og parakliniske undersøgelser DDKM i praksissektoren og parakliniske undersøgelser Carsten Engel, vicedirektør IKAS DANAK s akkrediteringsdag 13.juni 2018 i Sundhedsvæsenet 1 IKAS Etableret 2005 for at udvikle og drive DDKM Første

Læs mere

Lægehuset i Mørkøv. har opnået følgende status: Akkrediteret

Lægehuset i Mørkøv. har opnået følgende status: Akkrediteret Lægehuset i Mørkøv har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Almen praksis og lever hermed op til det nationale niveau for kvalitet på de områder, der er omfattet af Den Danske

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Afklarede sager. Vamdrup. sag

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Afklarede sager. Vamdrup. sag REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 21. maj 2014 kl. 9 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager: Afklarede sager

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager: Afklarede sager REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Den 21. oktober 2013, kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Referent: Deltagere: IKAS

Læs mere

Sager administrativt godkendt af IKAS

Sager administrativt godkendt af IKAS Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 15, den 03-05-2017 09:00 Mødeform: Sager administrativt godkendt af IKAS Nævnssekretær: Inge

Læs mere

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Afklarede sager. opfølgningssag. ningssag Den Danske Kvalitetsmodel

REFERAT. Mødetitel: Akkrediteringsnævn. Ikke fuldt afklarede sager. Afklarede sager. opfølgningssag. ningssag Den Danske Kvalitetsmodel REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Torsdag den 24. juli 2014 kl. 10 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: 23. april 2014 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær: Inge

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 18, den 24-05-2017 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Fredag den 9. januar 2015, kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Torsdag den 07.01.2016 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 4, den 25-01-2017 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 22, den 03-10-2018 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel. I Almen Praksis. Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1

Den Danske Kvalitetsmodel. I Almen Praksis. Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1 Den Danske Kvalitetsmodel I Almen Praksis 1 Hvad siger overenskomsten? Ved overenskomsten af 1. september 2014 fremgår, at almen praksis skal indgå i og akkrediteres efter DDKM. Det er ét ydernummer og

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Fredag den 07.08.2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2014 for almen praksis

Vurderingsprincipper i DDKM af 2014 for almen praksis Vurderingsprincipper i DDKM af 2014 for almen praksis Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1. Indledning... 3 1.1 Målet med vurderingen...

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 20, den 29-06-2016 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Tina Nygaard Madsen, Kvalitetskonsulent,

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 16, den 10-05-2017 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status:

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status: Marianne Bille Wegmann 201111 Kirurgi Jægersborg Allé 16,1 2920 Charlottenlund har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Praktiserende speciallæger og lever hermed op til det

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 26. november 2014, kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 9. marts 2016, kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, Team, opfølgningssag

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, Team, opfølgningssag REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 25. februar 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Godkendelse af to ekstra akkrediteringsstandarder til dosisapoteker

Godkendelse af to ekstra akkrediteringsstandarder til dosisapoteker R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, Mødecenter - lokale E Dato: 9. juni 2009 Tid: Kl. 14.00 Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone de Neergaard (indtil kl.

Læs mere

Karsten Nielsen, specialeansvarlig overlæge, Næstved Sygehus. Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand. Vester Skerninge Apotek

Karsten Nielsen, specialeansvarlig overlæge, Næstved Sygehus. Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand. Vester Skerninge Apotek DAGSORDEN Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: 16. december 2013 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Web-ex møde Nævnssekretær: Inge Gjerlev

Læs mere

Vagn Bach, lægefaglig vicedirektør, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse

Vagn Bach, lægefaglig vicedirektør, Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse DAGSORDEN Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: 9. april 2014, kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: IKAS Olof Palmes Allé 13, 1.

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 20. maj 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: 26. marts 2014, kl. 10.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Webex-møde Nævnssekretær: Inge

Læs mere

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde

Mødeform: Nævnssekretær: Referent: Deltagere, Akkrediteringsnævnet: Deltagere, IKAS: Afbud: Videomøde Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1.th. DK - 8200 Aarhus N Telefon +45 8745 0050 Referat, nævnsmøde nr. 25, den 28-09-2016 09:00 Mødeform: Videomøde Nævnssekretær: Inge Gjerlev Poulsen, Nævnssekretær,

Læs mere

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 3. juni 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere