Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE"

Transkript

1 Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE

2

3 3 Fælles spilleregler er nødvendige! Dette regulativ for brug af gågadearealet er vedtaget på mødet i Teknik og Forsyningsudvalget den Udarbejdelsen af regulativet er sket i samarbejde med Skolegadegruppen, et samarbejdsforum under Esbjerg Byforum, samt restauratører i Skolegade. Regulativet er udarbejdet i henhold til Vejloven 102. Området er endvidere omfattet af lokalplan nr Regulativet er gældende for Skolegade på strækningen mellem Englandsgade og Kirkegade.

4

5 5 Indholdsfortegnelse Fælles spilleregler er nødvendige!... 3 Indholdsfortegnelse... 5 Når du skal bruge gaden... 8 Skal du huske at spørge om lov... 8 Færdselsarealer der gerne må bruges til andet... 9 Gader og pladser til glæde for alle... 9 Gadeindretning og trafik Gadebelægning og inventar Kørsel i Skolegade Fortovsrestauranter og udstilling Hvor må der udstilles Hvad må udstilles Ansvar Tilladelse til udeservering Tidsrum for udeservering Støj Møblering af serveringszonerne i Skolegade Møbler Hegn og anden afskærmning Parasoller Reklametekst Skraldespande Skilte Askebeholdere Varmelamper Facadeudstyr Markiser Guirlander, flag og bannere Renhold Daglig renhold, herunder vintervedligeholdelse Serverings- og udstillingsarealer Skolegade med Områderne... 40

6

7 Når du skal bruge gaden 7

8 Når du skal bruge gaden Skal du huske at spørge om lov Alle der ønsker at benytte Skolegade, skal søge om tilladelse hos Esbjerg Kommune. Kommunen er meget positiv overfor, at byens gader og pladser benyttes til aktiviteter, arrangementer, udstilling af varer mv. Men inden der gives tilladelse, ønsker vi at sikre, at aktiviteterne kan gennemføres uden, at det er til gene for andre. Der skal bl.a. tages hensyn til færdslen gennem gaden og muligheden for at komme ind i de forretninger, boliger mv., der har adgang fra gaden. Det er vigtigt, at gadebilledet er ordentligt. Med pænt inventar og med en indretning, der passer til pladsen eller gaden.

9 9 Færdselsarealer der gerne må bruges til andet Byens gader og pladser er først og fremmest færdselsarealer, og det er Kommunen, der ejer arealerne. Som vejmyndighed har vi pligt til at sikre, at færdslen kan afvikles hensigtsmæssigt. Når en ansøgning om brug af gaden behandles, lægges der vægt på, at gadens funktion kan opretholdes. Gader og pladser til glæde for alle Der er stor interesse for at bruge gader og pladser til mange former for aktiviteter og arrangementer. Der er ofte tale om aktiviteter, der kommer i konflikt med hinanden. Derfor har vi brug for et sæt spilleregler for, hvordan Skolegade kan bruges. God fornøjelse Jørgen Elsted Hansen Formand for Teknik- & Forsyningsudvalget Hans Kjær Direktør

10

11 Gadeindretning og trafik 11

12 Gadeindretning og trafik Gadebelægning og inventar Esbjerg Kommune er som vejmyndighed ansvarlig for udformning af Skolegade og skal tage hensyn til, at gaden har flere forskellige funktioner. Gaden er først og fremmest færdselsareal, hvor der bl.a. altid skal være mulighed for at få redningskøretøjer frem. Samtidig lægger Kommunen vægt på, at gaden skal være rar at opholde sig i. Gaden er derfor opdelt, af hensyn til brugerne i gaden. Den er indrettet med zoner til servering/udstilling, der sikrer en friholdt gangzone, således at gaden kan være til glæde for alle - også fodgængere, barnevogne, kørestolsbrugere og svagtseende. Gaden skal indrettes ensartet med et ordentligt udseende. Dette regulativ sikrer kvaliteten på gadens inventar i form af ens retningslinjer for opsætning af markiser, parasoller, afskærmning, borde, stole mv.

13 13 Kørsel i Skolegade Skolegade er indrettet som gågadezone. Dog er gaden afmærket med Al kørsel tilladt, hvilket giver tilladelse til kørsel, med bl.a. følgende færdselsregler: Kørsel i området må kun ske med meget lav hastighed (under 15 km/t) De kørende skal være agtpågivende og hensynsfulde overfor gående Parkering i en gågade må ikke ske udenfor særligt afmærkede pladser Varekørsel er tilladt på alle tidspunkter, men det er en forudsætning for gadens funktion, at varelevering sker under hensyn til gadens øvrige trafikanter. Der er på kortbilaget vist de særlige lastzoner, som med fordel kan benyttes til aflæsning og pålæsning. Skolegade er en busgade. Det er vigtigt at tage hensyn til, at bussen altid kan passere. Taxi har holdepladser i Torvegade, tæt på Torvet, hvor de kan betjene kunder fra Skolegade.

14

15 Fortovsrestauranter og udstilling 15

16 Udstilling og serveringszone Gangzone Zoner.

17 17 Fortovsrestauranter og udstilling Hvor må der udstilles Forretningsindehavere må udstille varer i Skolegades serverings- og udstillingszone. Zonen er markeret med en langsgående kantsten i belægningen. Man må kun råde over arealet langs egen facade. Indgange til opgange skal friholdes i en bredde på mindst 2,5 m. Indkørsler og porte skal ligeledes friholdes. Hvad må udstilles Der må anbringes skilte, varer på stativer, borde, reoler ol. Skilte og udstillingsgenstande må kun opstilles løst på belægningen. Der må ikke bores huller, bankes søm i eller laves lignende indgreb i belægningen. Det skal være muligt at flytte det udstillede uden brug af løftegrej. Det udstillede skal have et udseende, der passer ind i gademiljøet, og det må ikke have skarpe kanter.

18 Ansvar Ejerne har selv ansvaret for skader på det udstillede, eller skader som det udstillede pådrager forbipasserende. Alt kommunalt gadeinventar gadelygter, bænke, plantestativer mv. må ikke beskadiges og må ikke bruges til udstilling eller reklame. Uden for åbningstiderne skal ejeren selv sikre, at udstillede varer, inventar mv. fjernes eller fastlåses således, at det ikke kan fjernes eller anvendes af publikum. Tilladelse til udeservering Husk at Esbjerg Kommune skal give tilladelse til udeservering i hvert enkelt tilfælde. Ejeren skal fremsende en plan, der viser indretningen for det aktuelle areal, der ønskes råden over. Tilladelse til at bruge det offentlige vejareal foran facaden skal søges hos: Esbjerg Kommune Vej & Park Torvegade Esbjerg Eller på mail til: vejogpark@esbjergkommune.dk

19 19 Tidsrum for udeservering Tilladelsen vil gælde frem til kl på hverdage og søndage samt til kl fredage og lørdage. Ved særlige arrangementer kan der til Vej & Park fremsendes skriftlig ansøgning om forlængelse af udeserveringen. Tilladelsen til udeservering kan tilbagekaldes uden varsel af Esbjerg Kommune. Støj Der må ikke afspilles musik i gaden, ligesom publikum ikke må have støjende adfærd eller på anden måde være til gene. I øvrigt gælder retningslinjerne beskrevet i forskrift udendørs koncerter mv. udgivet af Miljø, Esbjerg Kommune. Oprydningen ved serveringsophør skal ske uden anledning til støj i gaden.

20

21 Møblering af serveringszonerne i Skolegade 21

22 Eksempler på møbler.

23 23 Møblering af serveringszonerne i Skolegade Møbler Det er tilladt at opstille løse borde og stole. Bordene skal være firkantede caféborde i sort, koksgrå, stål eller natur. Stolene skal være caféstole, ligeledes i sort, koksgrå, stål eller natur. Der må ikke opstilles plastikmøbler. Møblerne må kun opsættes i serveringszonen i område A og B. I område B må borde og stole dog ikke dække for de tværgående lysbånd i belægningen. Hvis der ønskes opsat andre typer møbler, skal møblerne godkendes af Vej & Park inden opsætning.

24 Eksempel langsgående hegn og liguster.

25 25 Hegn og anden afskærmning Der må kun opsættes hegn i område A. Der er mulighed for at opsætte henholdsvis langs- og tværgående hegn, hver for sig eller i kombination. Der må kun opsættes hegn i forbindelse med udeservering. Langs med facaden kan opsættes et lærredshegn i sort eller koksgrå med stolper til fastmontering i belægningen. Hvis hegnet fastmonteres skal dette udføres af Vej & Park for udstillers egen regning. Hvis der opsættes afgrænsninger på tværs af serveringszonen, skal dette være af typen ligusterkummer som i forvejen bruges bl.a. på Torvet. Der kan laves aftale med Vej & Park angående indkøb og/eller pasning af disse.

26 Eksempler på parasoller.

27 27 Parasoller Der må kun opsættes parasoller i område A. Det er kun tilladt at opsætte sorte lærredsparasoller. Parasollerne må kun opstilles i servering/udstillingszonen og må ikke række ud over gangzonen. Parasollerne kan fastmonteres med et beslag i belægningen. Hvis parasollen fastmonteres skal dette udføres af Vej & Park for bestillers regning. Reklametekst Det er tilladt at markere eget logo eller navn på parasoller, hegn og skilte. Logoet skal være påtrykt med hvidt og feltstørrelse max. længde 100 cm og max. højde 30 cm. Udstyr og skilte må ikke bære andre logoer end virksomhedens eget.

28 Eksempel på skilt. Eksempel på askebeholder. Eksempel på varmelampe.

29 29 Skraldespande Det er tilladt at opstille løse skraldespande. Spandene skal være sorte, koksgrå eller stål. Der må ikke opstilles plastikskraldespande. Skilte Der må opsættes klapskilte i udstillingszonen. Der må max. opsættes 2 skilte pr. ejendom. Skiltestativet skal være sort, koksgrå eller stål. I ejendomme med mere end 2 butikker må der opsættes 1 skilt pr. butik. Askebeholdere Der kan monteres askebeholdere på facaden. Askebeholderens farve skal være sort eller stål. Varmelamper Det er tilladt at bruge el- og gas varmelamper. Under markiser og parasoller kan der monteres varmelamper med el. Alternativt kan der anvendes fritstående standere, gerne som elløsning. Det er ikke tilladt at opsætte varmelamper i område B.

30

31 Facadeudstyr 31

32 Eksempel på markise.

33 33 Facadeudstyr Markiser Opsætning af markiser kræver byggetilladelse. Markiserne skal overholde kravene, som er angivet i Lokalplan Tilladelsen skal søges af grundejeren. Markisen skal være sort. Markiserne må kun række ud over servering/udstillingszonen og ikke ud over gangzonen. Tilladelse til at opsætte markiser skal søges hos: Esbjerg Kommune Bygningsmyndigheden Torvegade Esbjerg Eller på mail til: plan@esbjergkommune.dk Guirlander, flag og bannere Der må ikke hænges permanente udsmykninger eller skilte på tværs af gaderummet. Ved særlige arrangementer kan der indhentes tilladelse hos Vej & Park.

34

35 Renhold 35

36 Renhold Daglig renhold, herunder vintervedligeholdelse Vintervedligeholdelse og renhold påhviler de tilgrænsende grundejere jf. lovbekendtgørelse om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje. Esbjerg Byråd har taget beslutning om, at renhold i dele af indre by, herunder Skolegade, udføres på foranledning af Esbjerg Kommune. Udgifterne hertil opkræves af grundejeren via skattebilletten. Bidraget bliver beregnet efter en fastsat takst pr. facademeter. Grundejeren skal dog selv foretage renholdelse mv. af evt. trapper, indgangspartier og fodgængerpassager mv.

37 37 Serverings- og udstillingsarealer Det pålægger restaurationerne/forretningerne at sørge for, at serveringszonerne holdes fri for udstyr i tidsrummet mellem kl for at sikre, at arealerne er let tilgængelige for renholdelsespersonalet. Hvis ikke arealerne er tilgængelige, påhviler det restauratøren/forretningen selv, at renholde serveringszonen. Endvidere skal restauratørerne sørge for, at serveringszonen holdes ren og ryddelig og alt affald, der stammer fra restaurationen, skal fjernes. Der kan forlanges opsat affaldsspande og askebægere til brug for kunderne.

38

39 Kortbilag: Skolegade med områderne 39

40 Skolegade med områderne Lastzone Kirkegade

41 41 Heerups Have Torvegade Busholdepladser Busholdepladser Torvet Posthuset

42 Skolegade med områderne Heerups Have Torvegade Ting og Arresthuset Torvet Lastzone

43 Englandsgade 43

44

45 45

46 Regulativ for brug af gågadearealet i Skolegade. Udgivet den Udgivet af: Esbjerg Kommune Vej & Park Torvegade Esbjerg Henvendelse rettes til vejogpark@esbjergkommune.dk Design: Reese Grafisk Trykt i 100 eksemplarer af Reese Grafisk.

47

48

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning

Gader & Pladser. Til glæde for alle. Vejledning Gader & Pladser Til glæde for alle Vejledning Spilleregler 3 Gadeindretning og trafik 5 Udstilling 6 Fortovsrestaurenter 8 Facadeudstyr 9 Arrangementer 10 Rene gader og pladser 12 Der skal altid søges

Læs mere

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej

Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Revideret regulativ for Birkerød Hovedgade og Stiholmsvej Formål Formålet med dette reviderede regulativ er at understøtte et godt og aktivt byliv i Birkerødbymidte gennem klare og enkle regler for, hvordan

Læs mere

Gaderegulativ. for Assens Kommune

Gaderegulativ. for Assens Kommune Gaderegulativ for Assens Kommune I henhold til 80, 86 og 89 i Lov om offentlige veje fastsætter Assens Kommune, som vejmyndighed, efter samråd med Fyns Politi, følgende regler for særlig råden over kommunens

Læs mere

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STEVNS KOMMUNE Forslag til REGULATIV FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STORE-HEDDINGE BYCENTER 1997 REGULATIV FOR RÅDEN OVER OFFENTLIG VEJAREAL I STORE-HEDDINGE BYCENTER INDHOLD 1. Administrative bestemmelser...

Læs mere

Skilte og vareudstillingsregulativ

Skilte og vareudstillingsregulativ Skilte og vareudstillingsregulativ Januar 2018 Rev. 12.9.2018 Skilte og Vareudstillingsregulativet Køge Kommune I henhold til 80 stk.1+3, lov om offentlige veje fastsættes hermed forskrifter for råden

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Gaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige

Læs mere

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Vedtagelse og ikrafttræden 3 3. Revision af regulativ 3 4. Områdebegrænsning 3 5. Administration

Læs mere

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Odder Kommune 2004 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80667 Dette regulativ omhandler i første

Læs mere

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE Side 2 Gågaderegulativ for Skive er udarbejdet af Skive Kommune, Teknisk Forvaltning i samarbejde med COWI A/S Januar 2007 Fælles spilleregler

Læs mere

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon:

Gågaderegulativ. for Frederiksværk kommune. Nyttige adresser. Frederiksværk Kommune. Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: Nyttige adresser Frederiksværk Kommune Rådhuset 3300 Frederiksværk Telefon: 47 77 10 22 Åbningstid: Man - ons 9.30-15.00 Torsdag 9.30-18.00 Fredag 9.30-13.00 Telefontid: Man - ons 8.00-15.00 Torsdag 8.00-18.00

Læs mere

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade.

Regulativ for gågaden i Hørsholm. Kapitel 1 Indledning. 1. Dette regulativ vedrører Hørsholm Kommunes del af Hovedgaden, som er en kommunal gågade. Gågaden i Hørsholm Kommune - regler for indretning, anvendelse og vedligeholdelse Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handelsog byliv, sikker og tryg færdsel for alle og

Læs mere

Gågaderegulativ for Viborg Kommune

Gågaderegulativ for Viborg Kommune Gågaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige veje" fastsætter Viborg Kommune som vejmyndighed efter samråd med Midt- og Vestjyllands Politi følgende regler for

Læs mere

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår.

Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. Punkt 9. Retningslinjer for udendørsservering supplement til eksisterende vilkår. 2014-21716. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender nedenstående udkast til regler

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

STANDARD FOR UDESERVERING

STANDARD FOR UDESERVERING STANDARD FOR UDESERVERING Udkast Kære restauratør Skanderborg Kommune bifalder udeservering som bidrager til et levende bymiljø og spreder god stemning i midtbyerne. Der er dog påkrævet, at man overholder

Læs mere

Gågaderegulativ Viborg

Gågaderegulativ Viborg Gågaderegulativ Viborg 1. Generelle forhold Formål og anvendelsesområde Formålet med dette gågaderegulativ for Viborg er at skabe de formelle rammer for, at gågaden m.v. både kan bruges til trafikale formål

Læs mere

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM

REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM REGULATIV FOR UDSTILLINGSAREALER I HOVEDGADEN I HØRSHOLM Med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 671 af 19. august 1999 om offentlige veje, 102,, nr. 1, fastsætter Hørsholm Kommune i samråd med politimesteren

Læs mere

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering Når en virksomhed ønsker at bruge en del af det offentlige vej- og fortovsareal til udstillinger, restauranter eller lignende, skal der søges om tilladelse hertil ved Vejvirksomheden. Vejvirksomheden kontakter

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune

Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Regulativ for råden over vej-, torve- og parkarealer i Jammerbugt Kommune Indhold: Kapitel 1 Indledning 1.1 Formål 1.2 Regulativets vedtagelse og ikrafttræden Kapitel 2 Generelle bestemmelser 2.1 Ansøgning

Læs mere

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN GÅGADE REGULATIV Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

HILLERØD Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008

HILLERØD Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008 HILLERØD KOMMUNE Regulativ for handelsgaderne og Torvet 2008 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Regler for færdsel og handel... 3 Orienteringskort... 4 Kapitel 2 Gadernes indretning... 5 Kapitel 3 Færdsel

Læs mere

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune GÅGADEREGULATIV for Fredericia Kommune REGULATIVETS OMRÅDE INDHOLD 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Side 1 Formålet med dette regulativ er, at understøtte et godt og aktivt byliv i Frederikssund Bymidte og på de omkringliggende offentlige arealer. Via simple retningslinjer

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til. Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Oktober 2013 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum

Læs mere

TIL GLÆDE FOR ALLE VEJLEDNING OM BRUG AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE. Aalborg Kommune 1999

TIL GLÆDE FOR ALLE VEJLEDNING OM BRUG AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE. Aalborg Kommune 1999 GADER & TIL GLÆDE FOR ALLE PLADSER VEJLEDNING OM BRUG AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE Aalborg Kommune 1999 Fælles spilleregler nødvendige! Det nye regulativ og folderen Aalborg Byråd har i 1999 vedtaget

Læs mere

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Odder Kommune August 2005 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80873 Dette regulativ omhandler i første udgave centrum

Læs mere

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Guldborgsund Kommune Administrative bestemmelser: Gyldighedsområde: Regulativet gælder for gågader og alle fortovsarealer i bymidten. Byrådets

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Formålet med dette regulativ er, at understøtte et godt og aktivt byliv i Frederikssund Bymidte og på de omkringliggende offentlige arealer. Via simple retningslinjer beskrives

Læs mere

Frederikssund Bymidte Regulativ

Frederikssund Bymidte Regulativ Frederikssund Bymidte Regulativ Velkommen til Frederikssund Bymidte, hvor der er plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter året rundt. Jeg håber, at I

Læs mere

Gågaderegulativ for Kirkestræde i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen

Gågaderegulativ for Kirkestræde i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen 6 ÆRØ KOMMUNE Gågaderegulativ for i Marstal og tilstødende gader inden for gågadezonen 6 4 3 3 39 30 6 4 9 Teglgade 1 11 40 38 36 34 3 30 8 16 Skovgyden 14 1 3 10 8 6 4 1 10 Enighedss 1 16 14F 14D 14E

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS

VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS VEJLEDNING OG RETNINGSLINIER UDESERVERING PÅ RÅDHUSTORVET I RANDERS Forretning Udeserveringsareal (brostensbelagt) langs facade Min. 1.30m gangzone eller 2.80m kørezone Forretning Min. 1.30m gangzone eller

Læs mere

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune.

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune. MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 13. maj 2013 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: byggesag@balk.dk Kontakt: Majbritt Marfelt Sagsnr: 2013-4906 Dok.nr:

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres, og

Læs mere

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune

Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Regulativ for anvendelse af offentlige vejarealer i Næstved Kommune Juni 2014 Side 1 af 13 Side 2 af 13 Forord De offentlige vejarealer skal bruges til færdsel, men vejarealerne kan også indgå i bymiljøet

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade December 2013 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der

Læs mere

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger

Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger - Vilkår for reklameskilte og vareudstillinger Kopi af tilladelse skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Indgangspartier, opgange, porte, cykelstativer og lignende må ikke blokeres,

Læs mere

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade

Odder Kommune 2006 Teknisk Afdeling Sag nr Dok. nr Polititorvet. sivegade. gågade Tillæg nr. 1 til Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 1. udgave Sivegadestrækningen fra Torvet til Polititorvet samt den sydlige del af Aabygade gågade sivegade Polititorvet Odder Kommune 2006 Teknisk

Læs mere

Midlertidige retningslinjer for Storegade

Midlertidige retningslinjer for Storegade Randers 20. august 2015 Midlertidige retningslinjer for Storegade Formål Formålet med de midlertidige retningslinjer for gågaden Storegade er at fastsætte rammer for anvendelsen og brugen af byrummet i

Læs mere

GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003

GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003 GÅGADE REGULATIV gældende fra den 04. juni 2003 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune Første udkast til Regulativ for gader, torve og pladser i Vordingborg Kommune 1 Kapitel 1 Hvorfor skal der være et regulativ? Regulativet er med til at sikre, at der skabes indbydende byrum i kommunens

Læs mere

Der må kun sælges dagligvarer. Herved forstås varer som forsvinder ved forbrug (fx mad- og drikkevarer).

Der må kun sælges dagligvarer. Herved forstås varer som forsvinder ved forbrug (fx mad- og drikkevarer). Generelt I Faaborg-Midtfyn Kommune gives der tilladelse til mobile salgsenheder, der dækker over en mindre vogn, fx en ladcykel, kaffeknallert, Christiania Cykel og lign. på 2,5 m 2. Der må kun sælges

Læs mere

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 4 2.4

Læs mere

Dette gælder dog ikke, hvis du har en tilladelse på en af byens torve og pladser her skal du selv aktivt ansøge hvert år.

Dette gælder dog ikke, hvis du har en tilladelse på en af byens torve og pladser her skal du selv aktivt ansøge hvert år. Bi l a g4 Gyldighed Tilladelsen har gyldighed i ét kalenderår, dvs. fra udstedelsestidspunktet og frem til den 31. december i det år, hvor den udstedes, medmindre andet er anført i tilladelsen. Automatisk

Læs mere

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE

REVISION REGULATIV FOR BENYTTELSE AF VEJE OG GRØNNE OMRÅDER I ODSHERRED KOMMUNE 1. Lovgrundlag og administration... 2 2. Vejarealer... 2 2.1 Gadernes indretning og anvendelse... 2 2.2 Generelt for facadezoner og mellemzoner... 3 2.3 Udformning og placering af gadeinventar... 3 2.4

Læs mere

Vilkår for udendørsservering

Vilkår for udendørsservering - Vilkår for udendørsservering Kopi af tilladelse og evt. tegning skal altid være tilgængelig og kunne fremvises ved tilsyn. Åbningstider - Du må opstille inventar såsom borde, stole, parasoller og godkendte

Læs mere

Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune?

Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune? Brug af vejarealet - Opgravning - Arrangement - Container, skurvogn, stillads m.m. - Flagstænger, flagallé - Plakat, banner, juleudsmykning m.m. - Vareudstilling - Udeservering - Stadepladser - Brug af

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune

Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Retningslinjer for anvendelse af offentligt vejareal i Ringsted Kommune Omhandler: Vareudstillinger Renholdelse Skiltning Plakater, ophængning Udeservering fra erhvervsvirksomhed Udstillingsmulighed på

Læs mere

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte 1.udgave, Plan oktober 2014 1 2 Dok. nr. 727-2014-117770 Indhold Regulativet... 4 Fælles bestemmelser... 6 Administration og ansøgning om tilladelse...

Læs mere

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune

Regulativ for benyttelse af gadeareal i Allerød Kommune Regulativ for benyttelse af gadeareal i Hjemmel for bestemmelserne i dette regulativ findes i Lov om offentlige veje 102, og i Lov om private fællesveje 66. Regulativet omfatter offentligt tilgængelige

Læs mere

Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune Regulativ for benyttelse af de offentlige arealer i Vesthimmerlands Kommune Offentlige arealer i dette regulativ er veje, fortove, torvepladser og lignende som ejes af Vesthimmerlands Kommune. Dette regulativ

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade Januar 2015 Forord Dette regulativ skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune.

Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Regulativ for særlig råden over vejareal i Sønderborg Kommune. Indledning Anvendelsen af vej- og fortovsarealerne i kommunen skal først og fremmest sikre gode og sikre færdselsforhold, dog er det ofte

Læs mere

Byg og Miljø. Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune

Byg og Miljø. Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Dato Sagsnummer Dokumentnummer Vilkår for brug af vejareal til udeservering i Køge Kommune I Køge Kommune kan der i særlige tilfælde gives tilladelse til at vejarealer benyttes til

Læs mere

Regler for gader og torve i Roskilde midtby.

Regler for gader og torve i Roskilde midtby. Regler for gader og torve i Roskilde midtby. 1 Indhold Indledning:... 3 1 Gadernes indretning og anvendelse:... 4 2 Udstilling på gadearealer:... 6 3 Udstilling i gågadestykket... 8 4 Fortovsrestauranter

Læs mere

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen

Vedtægt for benyttelse af stadepladser. Torvet og Markedspladsen Vedtægt for benyttelse af stadepladser Torvet og Markedspladsen 21. juni 2018 2 TORVEHANDELSOMRÅDET Torvehandelsområderne Torvet og Markedspladsen ligger i Ringsted bymidte og er markeret med grøntoning

Læs mere

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Indholdsfortegnelse Forord...2 Del 1 Almindelige bestemmelser for brug af gadearealerne...3 Træer, kunst og byinventar...3 Færdselsforhold...3

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING www.kk.dk/vejpladspark FORORD Denne folder er en sammenfatning af de gældende retningslinjer for opsætning af cykelstativer i Københavns Kommune. Folderen

Læs mere

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte

Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte Regulativ for Brug af fodgængerarealer mv. i Randers bymidte 1 Indledning Randers Byråd har med det nye regulativ for Randers bymidte, ønsket at få tilvejebragt et tidssvarende regelsæt. Det nye regulativ

Læs mere

Regulativ. Lemvig Bymidte

Regulativ. Lemvig Bymidte Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte LEMVIG KOMMUNE Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte Indhold Indledning 1 Almindelige bestemmelser 2 Vareudstilling

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Rød tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til sletning Gaderegulativ for Viborg

Læs mere

Gaderegulativ for Ballerup Kommune

Gaderegulativ for Ballerup Kommune MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 6. september 2013 Sagsid: 05.01.30-P24-1-13 Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige

Læs mere

Regulativ for offentlige arealer og pladser

Regulativ for offentlige arealer og pladser Marts 2015 Regulativ for offentlige arealer og pladser Definition af vejareal Vejarealer er veje, fortove, cykelstier, cykelbaner, rabatter, pladser og torve, der er åbne for almindelig færdsel, og som

Læs mere

Regulativ for Lyngby Hovedgade

Regulativ for Lyngby Hovedgade Regulativ for Lyngby Hovedgade september 2013 Forord Regulativet skal sikre, at Lyngby Hovedgade mellem Jernbanepladsen og Jernbanevej benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på

Læs mere

Vilkår for mobilt gadesalg

Vilkår for mobilt gadesalg Vilkår for mobilt gadesalg Halsnæs Kommune Marts 2017 Vilkår for mobilt gadesalg Der skelnes mellem: En lille mobilvogn under 2,5 m² - f.eks. ladcykel, kaffeknallert En større mobilvogn over 2,5 m² - f.eks.

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Revideret forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Rød tekst er Teknisk Forvaltnings forslag til ændringer. Blå tekst er Teknisk Forvaltnings forslag til sletning Gaderegulativ for Viborg

Læs mere

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4

Indhold. 1 Administration 3. 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6 3.2

Læs mere

Godkendelse af Brug Byen Vejledning for skilte, gader og pladser

Godkendelse af Brug Byen Vejledning for skilte, gader og pladser Punkt 14. Godkendelse af Brug Byen Vejledning for skilte, gader og pladser 2015-012773 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Brug Byen Vejledning for skilte, gader og pladser endeligt.

Læs mere

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Facader acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Gladsaxe Kommune ønsker at gøre Gladsaxe til en smuk, oplevelsesrig og bæredygtig by for alle. Derfor sætter Gladsaxe Kommune fokus på, hvordan vi kan

Læs mere

Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde.

Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde. Regulativ for Ulrikkenborg Plads 2015 1 Forord Dette regulativ skal sikre, at Ulrikkenborg Plads benyttes på en hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der på fortovet skal være uhindret passage for

Læs mere

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM

REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM REGULATIV FOR BRUG AF DET OFFENTLIGE RUM Byen er til for at blive brugt INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 TORVEHANDEL Varer og lovgivning Stadepladser Torvedage og tidspunkter Betaling El og vand m.v.

Læs mere

Gaderegulativ for Rudkøbing by

Gaderegulativ for Rudkøbing by Gaderegulativ for Rudkøbing by Rammer for vareudstilling og varehandel på gadearealer i Rudkøbing by 1. Kørebanen - må ikke benyttes til: Udstilling af varer Placering af reklameskilte og parasoller Opstilling

Læs mere

Regulativ for Frederikssund Bymidte.

Regulativ for Frederikssund Bymidte. 1 Regulativ for Frederikssund Bymidte. Formålsparagraf. Formålet med regulativet er at regulere torvehandel, udstilling, udeservering m.v. i forbindelse med de næringsdrivendes anvendelse af vejarealer

Læs mere

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby

Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby Regulativ for gader og torve i Roskilde midtby 1 2 Indhold 1 Administration 3 2 Gadernes indretning og anvendelse 4 2.1 Færdselsforhold 4 2.2 Indretning 4 3 Udstilling 6 3.1 Hvilke arealer kan lejes? 6

Læs mere

udeservering I DEN HVIDE KØDBY

udeservering I DEN HVIDE KØDBY udeservering I DEN HVIDE KØDBY Principper for anvendelse og indretning af udearealer 2015 Infotekst Velkommen som restauratør Velkommen som restauratør i Den Hvide Kødby. Hvis du ønsker at have udeservering

Læs mere

Cityguide - Hjørring

Cityguide - Hjørring Cityguide - Hjørring 1 Cityguide Denne cityguide omfatter gågader og sivegader i Hjørring. Gågaderne er Stokbrogade, Strømgade og Østergade. Sivegaderne er: Søndergade, Jernbanegade og den sydligste del

Læs mere

Havereglement for Hastrup Huse

Havereglement for Hastrup Huse Havereglement for Hastrup Huse INDHOLD Hegn mellem lejemål.. 2 Hæk omkring lejemål.. 2 Græsarealer på lejemål.. 3 Markise. 3 Drivhuse 3 Udestuer.. 4 Afskærmning af altaner. 6 Højde på træer og buske..

Læs mere

BIRKERØD HOVEDGADE OG STIHOLMSVEJ GÅGADEREGULATIV

BIRKERØD HOVEDGADE OG STIHOLMSVEJ GÅGADEREGULATIV BIRKERØD HOVEDGADE OG STIHOLMSVEJ GÅGADEREGULATIV SSøn ønde derv rvan ange genn Vej rs Vej Cours la Cou elm la Vilhelm Vilh 22 22 6AI 77 6AI 19 19 FORMÅL N N 55 77 6EA 77 6EA 20 20 24 24 LLaa CCoo uurr

Læs mere

Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune

Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune Regulativ for brug af offentlige områder i Sorø Kommune Sorø Kommune 2016 Forslag INDHOLD 1. ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER... 4 Tilladelser... 4 Ansøgning... 5 Aflysning... 5 Ansvarsforhold... 5 Udstilling

Læs mere

REGULATIV for gader, veje, torve og pladser. Regulativ for fodgængerområder i Sæby, Skagen og Frederikshavn bymidte

REGULATIV for gader, veje, torve og pladser. Regulativ for fodgængerområder i Sæby, Skagen og Frederikshavn bymidte REGULATIV for gader, veje, torve og pladser Regulativ for fodgængerområder i Sæby, Skagen og Frederikshavn bymidte 1 Udgiver: Frederikshavn Kommune, Center for Teknik og Miljø. Interessenter: Teknisk Udvalg.

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune 1 1. Indledning...3 2. Kommunale veje, stier og pladser...3 3. Kommunens opgaver...3 4. Grundejernes forpligtelser...5 5.

Læs mere

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune

Regulativ. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje i Silkeborg Kommune 1 1. januar 2013 Indhold 1. Indledning... 3 2. Kommunale veje... 4 2.1 Snerydning... 4 2.2 Bekæmpelse af glat føre... 5 2.3 Renholdelse...

Læs mere

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag

Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Brug af fortovsareal administrationsgrundlag Fortovsarealet bruges ofte til andet end almindelig færdsel, fx til opsætning af skilte og udstillingsvare. I henhold til Vejloven er det generelt kommunen

Læs mere

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således:

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således: Afsnit I Regulativet omfatter vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier, der i henhold til Trafikministeriets lovbekendtgørelse nr. 432 af 31. maj 1991 administreres af Ballerup Kommune, samt

Læs mere

Masterplanens koncept om et oplevelsesloop

Masterplanens koncept om et oplevelsesloop BY INVENTAR I VARDE MIDTBY Det er intentionen, at by inventaret i midtbyen skal tilpasses de enkelte områders kvaliteter, karakter og identitet. Med reference til oplevelsesloopet i Masterplanen for Varde

Læs mere

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej

Husorden afdeling 14 - Tuestensvej Fælles spilleregler giver fair play. Det betyder også, at der er en række love, vedtægter og regler, som skal overholdes, når man bor i et alment boligselskab. I din afdeling er der desuden af beboerne

Læs mere

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY FO Marts 2018 R SL AG TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY 1 Kampen om arealerne Randers bymidte er unik i forhold til at de oprindelige middelalder gadestrukturer stort set er bevaret.

Læs mere

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger Husorden afd.17 HUSORDEN Dannerhøj Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Dannerhøj, hvor mange mennesker bor så tæt sammen som

Læs mere

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018 Returadresse: Køge Kommune, Anlægsafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Foreningen Køge Festival Att: Per Stenberg Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Tilladelse til særlig råden i forbindelse

Læs mere

Husorden for medlemmerne i E/F Blågårdsstrœde 2-4 og Skomagergade 46, Roskilde

Husorden for medlemmerne i E/F Blågårdsstrœde 2-4 og Skomagergade 46, Roskilde Husorden for medlemmerne i E/F Blågårdsstrœde 2-4 og Skomagergade 46, Roskilde 1. Hvem er omfattet af husordenen? Stk. 1: Denne husorden gælder for samtlige ejerforeningens medlemmer og lejere. Stk. 2.

Læs mere

BY OG MILJØ. Regulativ for gågaderne og Torvet Hillerød Kommune 2014 UDKAST

BY OG MILJØ. Regulativ for gågaderne og Torvet Hillerød Kommune 2014 UDKAST BY OG MILJØ Regulativ for gågaderne og Torvet Hillerød Kommune 2014 UDKAST Indholdsfortegnelse Nordsjællands bedste handelsby Kapitel 1 Regulativets Formål 1 Kapitel 2 Færdsel i gågaderne 2 Kapitel 3

Læs mere

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser REGULATIV om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser AUGUST 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Lovgrundlag 3. Renholdelse 4. Mandskab 5. Grundejere 6. Private veje og stier 7. Forskrifter

Læs mere

Hvad må jeg have stående foran min café og restaurant? Læs mere om muligheden for udendørsservering i Københavns Kommune 2012-2013

Hvad må jeg have stående foran min café og restaurant? Læs mere om muligheden for udendørsservering i Københavns Kommune 2012-2013 Hvad må jeg have stående foran min café og restaurant? Læs mere om muligheden for udendørsservering i Københavns Kommune 2012-2013 Velkommen som bruger af byens rum Er du restauratør i Københavns Kommune,

Læs mere

Københavns Kommune træffer den 14. august afgørelse om afslag på jeres ansøgning af 19. juni 2015.

Københavns Kommune træffer den 14. august afgørelse om afslag på jeres ansøgning af 19. juni 2015. Dato 25. februar 2016 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/13242-14 Side 1/7 Vejdirektoratets afgørelse på jeres klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning

Læs mere

OMP EF Husorden. Store, faste installationer eller lignende er ikke tilladt på altaner eller tagterrasser f.eks. jacuzzi eller udekøkken

OMP EF Husorden. Store, faste installationer eller lignende er ikke tilladt på altaner eller tagterrasser f.eks. jacuzzi eller udekøkken OMP EF Husorden Overholdelse Husorden skal jf. foreningens vedtægter ( 27.1) overholdes af ejerlejlighedsejeren og foreningens eventuelle erhvervslejere i det følgende kaldet beboeren. Denne har samtidig

Læs mere

Vejledning. vedr. brug af offentlige arealer i Gentofte Kommune

Vejledning. vedr. brug af offentlige arealer i Gentofte Kommune Vejledning vedr. brug af offentlige arealer i Gentofte Kommune Indholdsfortegnelse Formål... 3 Administration... 3 Kommunale vejarealer... 4 Generelle bestemmelser... 4 Ansøgning om tilladelse... 4 Tilladelsens

Læs mere

Virksomhedsskilte i by-, bolig- og sommerhusområder

Virksomhedsskilte i by-, bolig- og sommerhusområder Virksomhedsskilte i by-, bolig- og sommerhusområder Når du søger om virksomhedsskiltning i by- og sommerhusområde undersøger kommunen (Afd. Byg & Miljø) følgende trin, som kan indeholde beskrivelse af

Læs mere

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Regulativ om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Høringsudkast, marts 2018 FORORD Den måde, vi indretter vores byrum på, er et udtryk for den fælles holdning, vi har til byens karakter. Både over

Læs mere