Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 51 og uge 1 og

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 51 og 52 2012 + uge 1 og 2 2013"

Transkript

1 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 51 og uge 1 og (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Arkitektkonkurrence til neurorehabiliteringshus er i gang Glostrup Hospital har udpeget de syv teams, der skal deltage i arkitektkonkurrencen om et nyt neurorehabiliteringshus. Der var 21 teams, der søgte om prækvalifikation, og af de syv der blev udvalgt, vil op til tre blive udvalgt til næste fase af konkurrencen. Projektet, der er budgettet til 670 millioner kroner, omfatter blandt andet en m² stor bygning og en overdækket forbindelse til hospitalet. Kilde: Artikel fra Building-Supply.dk, af Red., 8. januar Forsvaret går efter grøn profil En projektkonkurrence, der skal være med til at give Danmarks kaserner en mere grøn profil, er sat i gang. Det bliver i første omgang Almegårds Kaserne på Bornholm og Aalborg Kaserne, der er centrum i konkurrencen om "Grønne etablissementer". Der er sat 250 millioner kroner af til projektet, hvor konkurrencen er den første del. Et kick-off møde bliver afholdt den 1. februar på Frederiksberg Slot. Kilde: Artikel fra Licitationen, 1. sektion, side 12, af Torben Sigh, 7. januar Facadeentreprise i prækvalifikation Det er nu muligt at søge om prækvalificering til facadeentreprisen på Panumbyggeriet. Den anslåede værdi for entreprisen, der omfatter et facadeareal på omkring m², er 140 millioner kroner. Det er Bygningsstyrelsen, der opfører bygningen kaldet "Mærsk Bygningen", og de forventer at

2 prækvalificere fem virksomheder. Den 21. januar er fristen, hvis man ønsker at søge om prækvalifikation. Kilde: Artikel fra Building-Supply.dk, af Rasmus Gregersen, 7. januar 2013 OPP-projekt på Næstved Sygehus Region Sjælland har udbudt vedligeholdelse og udvidelse af en række bygninger på Næstved Sygehus som en OPP-kontrakt. Projektet omfatter en m² udvidelse af sygehusets stråleterapibygninger, leverandøren skal samtidig købe den eksisterende stråleterapibygning, og stå for udvendig drift og vedligehold af bygningskomplekset. Det forventes, at den samlede anlægsinvestering vil ligge omkring millioner kroner, og kontrakten vil løbe i 10 år fra den nye tilbygning tages i brug. Den 22. januar er der ansøgningsfrist. Kilde: Artikel fra Building-Supply.dk, af Lars Dalsgård Pedersen, 7. januar Informationsmøde om nye DNU udbud Der er en stribe nye udbud på vej i forbindelse med byggeriet af Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU). Derfor holder DNU-projektet den 17. januar et informationsmøde for interesserede tilbudsgivere. De kommende udbud er blandt andet "N4", der består af byggeriet af fire etagers behandlingsbygninger på omkring m², samt "S2" der omfatter byggeriet af omkring m² behandlings- og sengebygninger på op til otte etager. Kilde: Artikel fra Licitationen, 1. sektion side 4, af Torben Sigh, 4. januar 2013 Prækvalifikation af totalrådgiver på kæmpe renoveringsprojekt Boligområdet Skoleparken i Hillerød skal forvandles til en helt ny bydel, ved hjælp af den helhedsplan der sidste år blev vedtaget. Projektet, der støttes af Landsbyggefonden, har et budget på 460 millioner kroner, og der forventes opstart i Totalrådgivningen er sendt i prækvalifikation, og der er ansøgningsfrist den 11. februar. Kilde: Artikel fra Building-Supply.dk, af Lars Dalsgård Pedersen, 4. januar God ide at udlicitere ældreopgaver Tænketanken Cepos mener, at der er milliarder at hente på ældreområdet, hvis flere plejeopgaver blev løst af private fremfor det offentlige.

3 Chefkonsulent fra Cepos, Mia Amalie Holstein siger,»erfaringer fra for eksempel madserviceområdet viser, at private leverandører i gennemsnit leverer mad til de ældre 15 procent billigere og til en kvalitet, der gennemgående er højere.«i foråret forventes det, at nye regler vil betyde, at kommuner vil udbyde større opgaver på ældreområdet, hvor private også vil kunne byde ind. Cepos mener, at det allerede i år vil give en samlet besparelse på over 132 millioner kroner. Kilde: Artikel fra Jv.dk (Jydske Vestkysten), af Søren Ploug Lilmoes, 4. januar Forundersøgelse af sidste etape på Finger C Når det store projekt med at udbygge og vedligeholde Finger C i Københavns Lufthavn får afsluttet sin tredje fase, hvor forundersøgelsen netop er sendt i udbud, vil det have kostet over en halv milliard kroner. Den sidste etape er den mindste og har en budgetramme på millioner kroner og omfatter en rådgiverkontrakt på udvidelsen af loungefaciliteterne for langdistancetrafikken. Pressechef i CPH, Søren Hedegaard siger,»det er som sagt en forundersøgelse. Der er ingen fast tidsramme på den sidste del her.«kilde: Artikel fra Licitationen, 1. sektion, side 4, af Torben Sigh, 4. januar Brødrene Hedegaard passer fortsat anlægsopgaver i lufthavne En kontrakt om udførelse af ad hoc anlægsopgaver i lufthavnene i København og Roskilde over en femårig periode er genvundet af Brødrene Hedegaard A/S. Administrerende direktør i Brødrene Hedegaard, Jes Hedegaard Andersen siger,»kontrakten er væsentlig for os, og vi er glade for, at vi kan videreføre det gode samarbejde og fortsat betjene lufthavnene.«firmaet er specialiseret i anlægsopgaver, hvor skrappe sikkerhedskrav og høje tekniske standarder skal opfyldes. Kilde: Artikel fra Licitationen, 1. sektion, side 4, af Christian Brahe-Pedersen, 3. januar Anden gang i udbud Efter udbuddet af en ny fælles akutmodtagelse samt en sengebygning på Kolding Sygehus blev annulleret i september, forsøger Region Syddanmark nu igen at sende det i udbud. Den første udbudsrunde blev annulleret, eftersom det billigste bud var mere end 150 millioner over budgettet. Den nye udbudsrunde bruger fagentrepriser, og omfatter etagemeter, m² til teknik samt en ombygning af m².

4 Kilde: Artikel fra Building-Supply.dk, 2. januar 2013, af Lars Dalsgård Pedersen. Campingrådet giver hård kritik Campingrådet har sendt en klage til Klagenævnet for Udbud, da de mener, at det både var formålsløst og en farce, da sejladsen på Gudenåen denne sommer blev sendt i udbud. Det var Gudenåkomiteens syv kommuner, som besluttede at sende sejladsen i udbud, og de får nu hård kritik af Campingrådet. Juridisk konsulent i Campingrådet Victoria Lindtner udtaler»det har været en farce, og jeg tror ikke, kommunerne havde besluttet at sende sejladsen i udbud, hvis de faktiske forhold var kommet frem fra starten.«udbudsrunden endte med, at kun to nye udbydere kom på banen foruden de eksisterende syv kanoudlejere. Kilde: Artikel fra Randers-Amtsavis, 27. december 2012, 1. sektion, side 10-11, af Christina Brorson. KMD-system vinder udbud i Randers IT-virksomheden KMD har vundet EU-udbudsrunden i Randers Kommune, og de bliver nu leverandører af kommunens elektroniske omsorgsjournal på omsorgs- og sundhedsområdet. Erling Lemming, områdeleder for Område SYD udtaler»vi ser frem til samarbejdet med KMD. De er en af de væsentligste leverandører på markedet, og deres løsning matcher godt de krav, vi har på området«. Randers Kommune er en af landets største kommuner med et stort antal sundhedsfagligt personale, som har brug for de bedste IT-løsninger. Projektet forventes at sættes i drift i løbet af sommeren Kilde: Artikel fra Randers-Amtsavis, 27. december 2012, 1. sektion, side 8, af Pcb. Hirtshals Boligforening renoverer og ombygger Hirtshals Boligforening starter nu på et stort renoveringsprojekt i Jernbanegade, da 33 lejligheder ud af 119 skal nedrives, ombygges og moderniseres. Dette sker blandt andet gennem sammenlægning af små lejligheder og gennem forskellige nedrivninger i bebyggelsen. Byrådet i Hirtshals har godkendt projektet med en ramme på omkring 77 millioner kroner overfor Landsbyggefonden, og det store byggeprojekt er nu sendt i EUudbud. Projektet påbegyndes i marts 2013, og licitationen afholdes tirsdag den 12. februar Kilde: Artikel fra Nordjyske.dk, 26. december 2012, Poul Christoffersen.

5 ABC Rengøring taber sag Herning Kommune opsagde i 2009 samarbejdet med det private hjemmeservicefirma ABC Rengøring, der ikke varetog sine opgaver over for de ældre, og de har nu fået medhold af Venstre Landsret, som har frifundet kommunen for et krav på 1,9 millioner kroner. Det viste sig, at rengøringsfirmaet slet ikke havde faguddannet personale, og det blev afsløret, at firmaet havde taget betaling for arbejde, der slet ikke var udført hos de ældre mennesker. ABC Rengøring tabte også en sag ved Klagenævnet for Udbud i 2010, da Ikast-Brande Kommune dengang nægtede at godkende firmaet i en fritvalgsordning for rengøring. Kilde: Artikel fra Herning Folkeblad, 21. december 2012, 1. sektion, side 3, af Ritzau. Omfattende renoveringsprojekt i Skanderborg Lejlighederne i Grønnedalsparken i Skanderborg står overfor et omfattende renoveringsprojekt, og den samlede renovering forventes at koste 416 millioner kroner. Lejlighederne skal blandt andet have nye badeværelser samt lukkede altaner, og har fået både landsbyggefonden samt byrådets støtte. Erling Weber Jensen, der er direktør for Skanderborg Andelsboligforening (SAB) udtaler»det er det største projekt, vi nogensinde laver. Men det er også en tredjedel af boligerne i SAB, det drejer sig om. Vi er jublende glade, for det er tiltrængt«. Byggeprojektet forventes at sendes i EU-udbud som en totalentreprise. Kilde: Artikel fra Horsens Folkeblad, 21. december 2012, 1. sektion, side 19, af Hans Jørgensen. Totalrådgiver søges til ombygning af Brørup Hallerne Brørup Hallerne søger en totalrådgiver til et stort ud- og ombygningsprojekt. Byggeprojektet har et samlet budget på omkring 18 millioner kroner, og omfatter blandt andet byggeriet af styrketræning, depot, omklædning og toiletter, lokaler til aerobic og spinning samt skydebane og ophold for skytterne. Man forventer at byggeriet påbegyndes i november 2013, og fristen for at afgive bud er den 8. januar Kilde: Artikel fra Building-Supply.dk, 21. december 2012, Lars Dalsgård Pedersen). NetDesign klagede uden held NetDesign mistede for nylig muligheden for at blive en af de fem prækvalificerede deltagere i udbuddet om en kæmpe statslig netværksaftale

6 om levering af netværkskomponenter. Afslaget blev mødt med stor modstand af NetDesign, og de sendte en klage til Klagenævnet for Udbud med formålet at overtage konkurrenten HP s plads i udbudsrunden. Klagen bliver afvist, og NetDesign får ikke lov til at byde på opgaven, som de var eksisterende leverandør på. I sidste ende giver kun tre af de prækvalificerede et bud og Axcess bliver efter en tilretningsrunde udbudsvinder, HP afgiver ikke bud. Kilde: Artikel fra Epn.dk, 21. december 2012, af Kirstine Kloster Andersen. Stramning af regler for udbudsklager Regeringen er nu kommet med et forslag, som skal gøre det sværere at klage over it-udbud. Baggrunden for det nye forslag er, at der er for mange problemer med grundløse klager, som indgives kun med formålet, at drille konkurrenten. IT-branchen har længe eftersøgt strammere regler og hilser forslaget velkomment. Morten Bangsgaard, administrerende direktør i IT- Branchen udtaler»regeringen er på ret kurs. Der bliver nu sikret færre uberettigede klager, og der bliver fjernet en række usikkerheder ved klagesystemet, der gav store problemer for de offentlige udbud.«kilde: Artikel fra Version2.dk, 21. december 2012, af Morten K. Thomsen. Bedre udbudsmateriale ønskes En spørgeundersøgelse om udbud og tildeling foretaget af Styringsentreprenørgruppen i Dansk Byggeri viser, at det ofte er halvfærdigt udbudsmateriale, der møder entreprenørerne. Og det koster de budgivende virksomheder tid og penge, plus at vinderen muligvis er nødt til selv at finde på løsninger. Undersøgelsen viser også, at der i en del udbud skrives, at andre faktorer end prisen vejer ind, i forhold til hvem der får opgaven, men i praksis er oplevelsen, at det er prisen der er afgørende, og det synes virksomhederne er unfair, når udbudsmaterialet giver udtryk for noget andet. Kilde: Artikel fra Licitationen, 1. sektion, side 2, af Peter Kargaard, 17. december 2012 Læner sig op ad udbudspligt Der er skabt tvivl om, hvorvidt lokaliteten til Vejen Kommunes nye bibliotek, kan erhverves inden for lovens grænser. Kommunen har givet tilsagn om at købe to etager i det otte etagers højhus, Oxdal A/S opfører. Flere eksperter mener, at der burde være udbudspligt, da købet kan sidestilles med, at kommunen selv byggede biblioteket. Ekspert i udbudsret på Københavns Universitet, Sune Troels Poulsen siger,»det vil have væsentlig betydning for vurderingen af udbudspligten, at kommunen vil købe etagerne umiddelbart

7 efter opførelsen.«hvis kommunen købte en del af en allerede eksisterende bolig, ville der ikke være udbudspligt. Kilde: Artikel fra Jydske Vestkysten (Vejen), 3. sektion, side 1, af Jacob Svendsen, 17. december Beboere siger ja til modernisering I de kommende år skal Bomidtvest modernisere i Ikast for over 300 millioner kroner. Beboerne i Islandsgade, Jyllandsgade og Finlandsgade i Sønderparken, har sagt ja til en omfattende helhedsplan. Boligerne skal totalrenoveres og gøres miljørigtige samtidig med, at hele området får et løft. Inden renoveringen kan påbegyndes, skal den godkendes i byrådet. Derefter går projekteringsfasen i gang til foråret 2013, og så kommer udbudsfase og licitation i løbet af sommeren. Kilde: Artikel fra Building-Supply.dk, af Rasmus Gregersen, 17. december Buddene på vejvedligehold er åbnet Sorø Kommune har modtaget og åbnet tilbuddene i forbindelse med licitation over reparation og vedligeholdelse af det kommunale vejnet gennem 15 år. Syv firmaer var prækvalificerede til at give bud på opgaven, men kun tre firmaer havde et bud klar. Buddene lød: NCC Roads kroner, Lemminkainen kroner og Pankas kroner. Det ser ud til, at buddene er inden for kommunens økonomiske ramme, og det bliver besluttet, hvem der får opgaven i slutningen af januar. Kilde: Artikel fra Sjællandske (Slagelse, Sorø, Kalundborg), 1. sektion, side 10, af Lene Berthelsen, 14. december Projektkonkurrence over anden fase af akutsygehuset Region Syddanmark har besluttet sig for at udskrive en projektkonkurrence for den anden fase af byggeriet, der omdanner sygehuset i Aabenraa til akutsygehus. Behandlings- og sengeafsnit, ombygning til apotek og laboratorium samt en ny intensivafdeling og laboratoriebygning bliver en del af projektet. Der bliver prækvalificeret mellem 4 og 6 deltagere, og den 17. januar 2013 er sidste frist for at komme i betragtning. Kilde: Artikel fra Building-Supply.dk, af Rasmus Gregersen, 13. december Fra april bemandes TIC af Falck

8 Bemandingen af Vejdirektoratets Trafikinformationscenter (TIC) bliver efter EU-udbud overtaget af Falck den 1. april Falck vandt udbuddet efter princippet om at have det mest økonomisk fordelagtige tilbud. Driftsdirektør i Vejdirektoratet, Niels Christian Skov Nielsen siger,»i Vejdirektoratet ser vi frem til samarbejdet med Falck. Det bliver et dialogbaseret samarbejde, og vi har lagt op til et tæt parløb.«den indgåede aftale er en treårig kontrakt, med mulighed for, at forlænge tre år yderligere. Kilde: Artikel fra Licitationen, 13. december 2012, 1. sektion, side 2, af Red., 13. december 2012.

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 9 10 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Store krav til dyre udbud Der er nok nogle firmaer, der sidder og ærgrer sig lidt over, at de ikke er blevet

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ny politistation i udbud som OPP En ny politistation i Holstebro til Midt og Vestjyllands politi er sendt

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Lobbyopgave burde have været i udbud PR-bureauet Waterfront er sammen med Region Syddanmark blevet meldt

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Danske entreprenører er blandt prækvalificerede metrokonsortier Blandt de prækvalificerede til anlægget

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 49 og 50 2012

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 49 og 50 2012 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 49 og 50 2012 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Prækvalifikation til psykiatri-sygehus i Vejle Det nye psykiatri-sygehus i Vejle skal opføres som OPP-projekt.

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 13 14 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Økonom: Gerne mere udbud Der var glæde at spore hos cheføkonomen i den liberale tænketank Cepos, efter

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Aabenraa sygehus omdannes Som en del af udvidelsen af Sygehus Sønderjylland Aabenraa, der fremover skal

Læs mere

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse VEJLE Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på opgaven.

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 3-4 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Det lokale erhvervsliv skal styrkes med indkøbsportal Langeland Kommune opretter ny indkøbsportal for at

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 11 12 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Udbudsmateriale skal være professionelt Hvis kritikken af, at udbudsmateriale i større projekter er mangelfuld

Læs mere

Sygehus byggeprojekter i Region Sjælland

Sygehus byggeprojekter i Region Sjælland Sygehus byggeprojekter i Region Sjælland Sygehusplan 2010-2020 Hovedsygehus i Køge Akutsygehuse i Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster. Specialsygehuse i Roskilde og Næstved Sygehusplan 2010 Sygehusbyggeri

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 42 43 2015 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Små leverandører presset ud i kartelkaos Den lille danske rådgivervirksomhed Conmoto oplever en dybfølt

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 7 8 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 7 8 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 7 8 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Udlicitering af plejeopgaver i vente Det udbudsmateriale fra Finansministeriet, som Politiken er i besiddelse

Læs mere

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse ODDER Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på opgaven.

Læs mere

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 Bygningsstyrelsen Planlægning af byggeri i en politisk kontekst Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 25-09-2014 1 Indhold Hvem er Bygningsstyrelsen? Fokusområder Planlægning af byggeri i en politisk

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 9 og

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 9 og Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 9 og 10 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ny præhospital patientjournal Den nye præhospital patientjournal (PPJ), som er på vej til landets regioner,

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 43 44 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 43 44 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 43 44 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Energinet.dk vil investere en milliard Energinet.dk vil frem mod 2018 investere en milliard kroner i et

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere

Nyheder om byggeri og udbud

Nyheder om byggeri og udbud Nyheder om byggeri og udbud Uge 19-20 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Danmark højeste boligprojekt skal bygges i Aarhus 250 specialister og eksperter skal lave forarbejdet til Danmarks højeste

Læs mere

Mødereferat. Spørgsmål / svar fra åbent informationsmøde om udbud af håndværkerydelser. Aarhus Kommune. Den 8. maj 2012

Mødereferat. Spørgsmål / svar fra åbent informationsmøde om udbud af håndværkerydelser. Aarhus Kommune. Den 8. maj 2012 Mødereferat Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Den 8. maj 2012 Spørgsmål / svar fra åbent informationsmøde om udbud af håndværkerydelser Mødedato/-tid: 30. april 2012 Mødested: Rådhuset, receptionslokalet

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 39 40 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Prækvalifikationen for udviklingen af Frederikssundbydelen Vinge er på plads MT Højgaard er prækvalificeret

Læs mere

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Forord Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver danner rammen for de samlede udbud og af bygge- og anlægsopgaver i Vesthimmerlands Kommune og er således

Læs mere

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse BRØNDERSLEV Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på opgaven.

Læs mere

FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE?

FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE? KFST uafhængig konkurrencemyndighed VELFUNGERENDE MARKEDER 14 218 FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE? Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gennemført en undersøgelse af udvalgte kommuners indkøb

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 K E N D E L S E Yding Gruppen A/S (advokat Jesper Håkonsson, Horsens) mod Aarhus Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 47 48 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Erfaringer med udlicitering skal bruges konstruktivt Er det en mulighed, at vi, ved at være på forkant

Læs mere

Sygehusinvesteringer. Ved chefkonsulent Hanne Agerbak, Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Sygehusinvesteringer. Ved chefkonsulent Hanne Agerbak, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Sygehusinvesteringer Ved chefkonsulent Hanne Agerbak, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Historik I Kommunalreformen 2007 5 regioner og flere muskler til Sundhedsstyrelsen Arbejdet med specialeplanen i

Læs mere

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse AABENRAA Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på opgaven.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007 K E N D E L S E Rengøringsgrossisten ved Erik Mortensen (advokat H.P.Grønborg-Pedersen, Skive)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 K E N D E L S E Landsorganisationen i Danmark (selv) mod Københavns Universitet (advokat Kurt Bardeleben, København)

Læs mere

Ordregiver har et meget vidt skøn ved prækvalifikation

Ordregiver har et meget vidt skøn ved prækvalifikation Resumeer af offentliggjorte kendelser fra Klagenævnet for Udbud Perioden august 2014. Resumeer og kommentarer er skrevet af Jacob Georg Naur og Pernille Aagaard Truelsen fra Advokatfirmaet Energi & Miljø.

Læs mere

KOMMUNERNE LØSER FÅ KON- KURRENCEUDSATTE OPGAVER

KOMMUNERNE LØSER FÅ KON- KURRENCEUDSATTE OPGAVER Organisation for erhvervslivet April 2010 KOMMUNERNE LØSER FÅ KON- KURRENCEUDSATTE OPGAVER AFCHEFKONSULENTPETERBAYKIRKEGAARD,PBKI@DI.DK Kommunerne har blot vundet opgaver for 0,3 mia. kr. ud af konkurrenceudsatte

Læs mere

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til?

Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? Q1 Har I på sygehuset skriftlige retningslinjer for hvem posten vedrørende et barns indkaldelse til sygehuset stiles til? 31,25% 5 50,00% 8 18,75% 3 1 / 23 Q2 Hvem stiles posten som udgangspunkt til vedrørende

Læs mere

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4.

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4. Herning Kommune opfordrer herved investorer, totalentreprenører og konsortier til at søge prækvalifikation i forbindelse med et projekt for en ny busterminal samt helhedsplan for Banegårdspladsen i Herning.

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 51 2013 uge 2 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 51 2013 uge 2 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 51 2013 uge 2 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Der skal mere til end privat produktivitet Produktivitetskommissionen kommer om kort tid med sine

Læs mere

Nyheder om byggeri og entrepriseret januar-februar 2013

Nyheder om byggeri og entrepriseret januar-februar 2013 Nyheder om byggeri og entrepriseret januar-februar 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Lille vækst for byggeriet Tal fra CRM-Byggefakta viser, at boligbyggerierne igennem 2013 vil holde sit høje

Læs mere

Midtjyske virksomheder sætter aftryk

Midtjyske virksomheder sætter aftryk vækstjylland Tillæg til Børsen og Herning Folkeblad torsdag 9. januar 2014 Herning Ikast Brande Januar 2014 Midtjyske virksomheder sætter aftryk TEKSTILBRANCHEN BLOMSTRER SIEMENS-SUCCES SMITTER AF BYGGEBOOM

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 (H.P. Rosenmeier, Lykstoft Larsen, Viggo Olesen) 18. september 1998 K E N D E L S E Foreningen af Rådgivende Ingeniører (selv) mod Frederiksberg Kommune (advokat Charlotte

Læs mere

Fremtidens akutstruktur

Fremtidens akutstruktur Oplæg d. 16. juni, DI. Nye hospitaler i Region Midtjylland. V. Kontorchef i Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland, Flemming Bøgh. www.regionmidtjylland.dk Fremtidens akutstruktur 5 akuthospitaler 4 akutklinikker,

Læs mere

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver 1 Politik for Bygge- og Anlægsopgaver Møde den hos Erhverv Væksthimmerland Side 1 2 Dagsorden: Indledning Præsentation af Politik for Bygge- og Anlægsopgaver ved Ole Helk og Jørgen Hansen Præsentation

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30. Side 1/7 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30. I mødet deltog: Hans Bøyen Christensen Gunnar Sørensen Leo Kristensen Aase Andersen Arne Olesen Henny Rasmussen Michael

Læs mere

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse HOLSTEBRO Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på opgaven.

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 49 50 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Motorvej til 200 millioner i udbud I forbindelse med motorvejsprojektet mellem Holbæk og Kalundborg søger

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005 K E N D E L S E Adelholm VVS ApS (advokat Jesper Jakobsen, Hjørring) mod Faber Invest I/S

Læs mere

Hvordan driver certificering beslutningsprocesser?

Hvordan driver certificering beslutningsprocesser? Hvordan driver certificering beslutningsprocesser? Generel Information Jens Peter Nielsen Frem til 31. august 2015: Byggekonsulent med ansvar for energispareindsatsen og bæredygtighed ved Region Sjælland.

Læs mere

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse KERTEMINDE Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på opgaven.

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 51 2016 uge 2 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ny udbudsrunde om vandkulturhus i Næstved Det er ikke lykkedes for Næstved Kommune at finde en

Læs mere

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj

naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj naturligt nærvær Renovering af Skanseparken Maj Renoveringen rykker nærmere Snart er der gået et halvt år, siden beboerne i afdeling 107-108-109 stemte ja til de omfattende planer for et helt nyt Skanseparken.

Læs mere

Kommunens opgaver i praksis - Udbud fra Center for Ejendomme ny synlighed på www.holbaek.dk v/afd.leder Erik Justesen

Kommunens opgaver i praksis - Udbud fra Center for Ejendomme ny synlighed på www.holbaek.dk v/afd.leder Erik Justesen Kommunens opgaver i praksis - Udbud fra Center for Ejendomme ny synlighed på www.holbaek.dk v/afd.leder Erik Justesen Center for Ejendomme, Holbæk kommune 04.02.2012 kl. 15,40 Registreret vedligeholdelsesbehov

Læs mere

Beskrivelse af totalrådgivers opgave

Beskrivelse af totalrådgivers opgave Bydende ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk SIDE 1/5 Udbudsbrev Engparken Sundby-Hvorup Boligselskab, Afd. 7 Som tidligere meddelt er De blevet prækvalificeret

Læs mere

Informationsmøde OSU 19-01-2011

Informationsmøde OSU 19-01-2011 Informationsmøde 1 Program Velkomst og introduktion Formelle rammer Opgaver og opdeling af udbud Gennemgang af udbudsbekendtgørelsen Kort information om det elektroniske udbudssystem (ETHICS) Tak for i

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (A.F.Wehner, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 2. maj 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (A.F.Wehner, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 2. maj 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-109.791 (A.F.Wehner, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 2. maj 2003 K E N D E L S E L.R. Service ApS (selv) mod Sorø Kommune (selv) Den 26. juni 1998 indgav klageren, L.R. Service

Læs mere

Emne: Ledige boliger pr. 1. november 2015 Nr.: 695

Emne: Ledige boliger pr. 1. november 2015 Nr.: 695 ORIENTERER Emne: Ledige boliger pr. 1. november 2015 Nr.: 695 Dato: 4. november 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledighedsdata fra Huslejeregisteret Landsbyggefonden har

Læs mere

DNU Udbudsstrategi. Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital i Aarhus

DNU Udbudsstrategi. Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital i Aarhus DNU Udbudsstrategi Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S Det Nye Universitetshospital i Aarhus Principper Juridisk grundlag - Entrepriserne udbydes i iht. EU udbudsdirektiv

Læs mere

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:94645-2015:text:da:html Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Prækvalifikation (PK)

Infrastrukturprojekt Støvring Ådale, etape 2 Udbud af totalrådgivning Teknisk rådgivning og bistand. Prækvalifikation (PK) Center Plan, Byg og Vej Hobrovej 110 9530 Støvring Rådgivende ingeniør- og planlægningsfirma a/s Telefon: 96 23 95 00 Telefax: 96 23 95 05 Email: info@loenborg.as CVR-nr.: 30 06 88 15 Sagsnr.: 18019 Infrastrukturprojekt

Læs mere

Annonceringsmateriale

Annonceringsmateriale Juni 2013 Sagsnr. 035514-0002 psj/abd/afj Annonceringsmateriale Udbud af byggeforretningsførerydelse i forbindelse med om- og tilbygning af Plejecentret Birgittehjemmet 2/7 1. Generelle udbudsbetingelser

Læs mere

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30.

Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30. Side 1/6 Ordinært organisationsbestyrelsesmøde, mandag den 15. august 2016, kl. 16,30. Dagsorden: Åbent møde. 1. Protokol fra bestyrelsesmødet, mandag den 13. juni 2016. 2. Forretningsorden for organisationsbestyrelsen

Læs mere

Nyheder om byggeri og entrepriseret oktober-november 2012

Nyheder om byggeri og entrepriseret oktober-november 2012 Nyheder om byggeri og entrepriseret oktober-november 2012 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Højhus planlægges i Roskilde Roskilde planlægger byggeriet af et højhus, der skal opføres på en tidligere

Læs mere

Udbud af drift og vedligehold af kommunens institutioner og bygninger

Udbud af drift og vedligehold af kommunens institutioner og bygninger Udbud af drift og vedligehold af kommunens institutioner og bygninger J.nr.: 88.04.28.G00 Sagsnr.: 15/2253 BESLUTNING: BY-, ERHVERVS- OG PLANUDVALGET DEN 12-01- 2016 Ad. 1 Ændringsforslag fra Asger Larsen

Læs mere

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark

Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark Nulvækst koster job i samtlige kommuner i Danmark I Konvergensprogram 2014 er der forudsat en realvækst i det offentlige forbrug fra 2015-2020. Med nulvækst fra 2015 vil det offentlige forbrug være 20

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Tabel 1 Genindlæggelser af, 2004 Region Nordjylland 5.966 76 1,3 Sygehus Thy - Mors 701 8 1,1 Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Innovation og samarbejde i bygge- og ejendomsbranchen

Innovation og samarbejde i bygge- og ejendomsbranchen Innovation og samarbejde i bygge- og ejendomsbranchen Tirsdag den 17. november kl. 09.00-13.00 INDLÆGSHOLDERE Christian Listov-Saabye, Administrerende direktør, MOE A/S Christian Listov-Saabye har siden

Læs mere

TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN

TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN TRENDS FOR BYGGEBRANCHEN 2012-2014 FORDELT MÅNEDSVIS BYGGEPROJEKTER IGANGSAT 2012 OG 1. HALVÅR 2013 12.000 10.000 Alle tal er i millioner kroner Igangsat 2012 Igangsat 2013 (1. halvår) 8.000 6.000 4.000

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse AARHUS Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på opgaven.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 K E N D E L S E Berotech A/S (advokat Tina Braad, Aarhus) mod Provas Haderslev Spildevand A/S (advokat Lars

Læs mere

Indkøbsjura 2012 siden sidst

Indkøbsjura 2012 siden sidst Indkøbsjura 2012 siden sidst v/ Peter Dann Jørgensen BvHD Middelfart, den 12. september www.bvhd.dk Program 09.40 10.40 Siden sidst Hvad er tendensen? Udvalgte afgørelser Nyt omkring revision af udbudsdirektivet

Læs mere

Erfaringer fra 5 store byggeprojekter i

Erfaringer fra 5 store byggeprojekter i DFFU og DDSFB, 11. november 2015 Erfaringer fra 5 store byggeprojekter i Region Syddanmark Karin Martinsen, chefjurist BYG INDHOLD 1) De omfattede sygehusprojekter 2) Nogle overordnede forudsætninger 3)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011 K E N D E L S E W. Lynggaard Petersen A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Den Selvejende

Læs mere

DK-Herlev: Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 38-062082 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde

DK-Herlev: Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 38-062082 UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Bygge- og anlægsarbejde 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:62082-2011:text:da:html DK-Herlev: Hoved- eller fagentrepriser i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder 2011/S 38-062082

Læs mere

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Baggrund Nærværende notat vil søge at afklare forhold omkring udbuds- og samarbejdsformer i forbindelse med det forestående skolebyggeri.

Læs mere

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25.

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 25. juli 2011 Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling 1. Resume Hejredalskollegiet er omfattet af helhedsplanen for Gellerupparken

Læs mere

Udformning af og udfordringer ved forskellige kontraktformer. Ved partner Tina Braad og partner Torben Brøgger Tirsdag den 24.

Udformning af og udfordringer ved forskellige kontraktformer. Ved partner Tina Braad og partner Torben Brøgger Tirsdag den 24. Udformning af og udfordringer ved forskellige kontraktformer Ved partner Tina Braad og partner Torben Brøgger Tirsdag den 24. november 2015 Entreprisedagen 2 Parametre ved valg af kontraktform - udbudsstrategi

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 K E N D E L S E Øjenlægernes Center (selv) mod Region Nordjylland (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S

Læs mere

A = Housing corporation general S = Public State K = Public municipality. R = Public region P = Private. Contracting 2015

A = Housing corporation general S = Public State K = Public municipality. R = Public region P = Private. Contracting 2015 Opførelse af administration og laboratorier Hovedstaden Byggeplads etableres Nybyg P Ukendt Totalentreprise 40200 650 1 1 1 1 3 3 3 3 3 3 3 3 3 Opførelse af kraftvarmeværk Hovedstaden Licitationsresultat

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 9-10 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Fusk og favorisering gav projekt til det forkerte firma Jørgen Aakjær, tidligere forretningsfører og direktør i Arkitektfirmaet Salling-

Læs mere

DK-Vejle: Tømrer- og snedkerarbejde 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale

DK-Vejle: Tømrer- og snedkerarbejde 2009/S UDBUDSBEKENDTGØRELSE. Tjenesteydelsesaftale 1/7 DK-Vejle: Tømrer- og snedkerarbejde 2009/S 185-266670 UDBUDSBEKENDTGØRELSE Tjenesteydelsesaftale DEL I: ORDREGIVENDE MYNDIGHED I.1) NAVN, ADRESSER OG KONTAKT(ER): Region Syddanmark, Damhaven 12, Kontakt:

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-3192 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 14. april 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-3192 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 14. april 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-3192 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 14. april 2015 K E N D E L S E Mathis Værft A/S (advokat Emil Sepstrup Reventlow, København) mod Forsvarsministeriets Materiel- og

Læs mere

Vejledning for udbud og indhentning af tilbud. Center for Park og Vej og Ejendomscenteret

Vejledning for udbud og indhentning af tilbud. Center for Park og Vej og Ejendomscenteret Vejledning for udbud og indhentning af tilbud Center for Park og Vej og Ejendomscenteret Indledning Denne vejledning har til formål at give svar på udbudsprocedurerne for bygge- og anlægsopgaver, samt

Læs mere

Helsingør Kommunes udbud. Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. Copyright 2004-2011 Aspose Pty Ltd.

Helsingør Kommunes udbud. Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. Copyright 2004-2011 Aspose Pty Ltd. s udbud Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Oplægsholdere Karen Dilling, områdeleder 04. december 2013 Det lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Præsentation

Læs mere

Figur 1: Spg: Har din virksomhed givet tilbud på offentlige opgaver i løbet af det seneste år? Offentlige opgaver i udbud 17%

Figur 1: Spg: Har din virksomhed givet tilbud på offentlige opgaver i løbet af det seneste år? Offentlige opgaver i udbud 17% GRAKOM ANALYSE SEPTEMBER 2018 KVALITETEN AF DE OFFENTLIGE UDBUD HALTER Kun 30 pct. af Grakoms medlemsvirksomheder har afgivet tilbud på offentlige udbud det seneste år. Dette er på trods, at flertallet

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 640 1. juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 16. oktober Aktstykke nr. 12 Folketinget

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 16. oktober Aktstykke nr. 12 Folketinget Finansudvalget 2018-19 Aktstk. 12 Offentligt Aktstykke nr. 12 Folketinget 2018-19 12 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 16. oktober 2018. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Læs mere

Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne

Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne Analyse af strukturreformens betydning for brugen af udbud i kommunerne Resultat: Flere større udbud i kommunerne To tredjedele af de tekniske chefer i de kommuner, som skal lægges sammen, forventer, at

Læs mere

Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune

Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune Sagsnr. 88.00.00-G01-5-15 Cpr. Nr. Dato 27-4-2015 Navn Sagsbehandler Karina Christensen Notat om udbud af håndværkerydelser i Næstved Kommune 1 Introduktion Dette notat sætter fokus på, hvordan konkurrenceudsættelse

Læs mere

Statistik fra Klagenævnet for Udbud (årsberetning 2014)

Statistik fra Klagenævnet for Udbud (årsberetning 2014) IKA Indkøbsjura 2015 n sidst - med den seneste nye praksis Sune Troels Poulsen, advokat, partner, Andersen Partners 1 Statistik fra Klagenævnet for Udbud (årsberetning 2014) Klagenævnets kendelser har

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 K E N D E L S E KK-Ventilation A/S (selv) mod Vejle Amt (advokat Mads Danielsen, Vejle) Den 31.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00563 (Michael Ellehauge) 17. maj 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00563 (Michael Ellehauge) 17. maj 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00563 (Michael Ellehauge) 17. maj 2017 K E N D E L S E Holbech Lys v/ Lars Holbech Tømmerup (selv) mod Bygningsstyrelsen (selv) Klagenævnet for Udbud har den 9. marts 2017

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 K E N D E L S E HjulmandKaptain Advokatpartnerselskab (advokat Niels Lomborg, Aarhus) mod Aarhus Kommune

Læs mere

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune

Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Prækvalifikation Udbygning af Nyborg Idræts- og Fritidscenter for Nyborg Kommune Juni 2012 Nyborg Kommune Om- og tilbygning til Nyborg Idræts- og Fritidscenter Prækvalifikation totalentreprise 1. Ordregivende

Læs mere

Rammeaftale om mindre håndværksydelser

Rammeaftale om mindre håndværksydelser Rammeaftale om mindre håndværksydelser PRÆKVALIFIKATION Københavns Kommune,, udbyder i begrænset licitation med prækvalifikation Rammeaftale om mindre håndværksydelser Sted Københavns Kommune, s pladser

Læs mere

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax:

2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: Den Europæiske Union Offentliggørelse af Supplement til Den Europæiske Unions Tidende 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg Fax: +352 29 29 42 670 Mailadresse: ojs@publications.europa.eu Oplysninger

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget Til Orientering Kopi til Udvidelse af Filmby 3 Aarhus KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Resume I forbindelse med vedtagelsen af budget

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021708 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Vibeke Steenberg) 20. september 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021708 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Vibeke Steenberg) 20. september 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021708 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Vibeke Steenberg) 20. september 2010 K E N D E L S E Scan-Plast A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Herning kommune

Læs mere

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris.

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris. Neqerooruteqartitsisarnermut Maalaaruteqartarfik Klagenævnet for Udbud (Thomas Trier Hansen) K E N D E L S E 10 boliger i Tasiilaq Sagens faktiske omstændigheder Ved udbudsskrivelse af 15. november 2011

Læs mere

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Godkendt i kommunalbestyrelsen den 17. maj 2011 Formål Formålet med disse retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt

Læs mere

Nedenfor gennemgås forskellige scenarier og disses forventede konsekvenser.

Nedenfor gennemgås forskellige scenarier og disses forventede konsekvenser. Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Seniorområdet Dato 20. maj 2014 Sagsbehandler Esben Maasbøl Direkte telefon 79 79 72 08 E-mail esma@kolding.dk Emne: Udbud af hjemmeplejen På baggrund af

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere