Opgørelse over antallet af virksomheder, der har fravalgt revision. Virksomhedernes brug af revisorer til andre opgaver end revision

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgørelse over antallet af virksomheder, der har fravalgt revision. Virksomhedernes brug af revisorer til andre opgaver end revision"

Transkript

1 8. december 2009 Evaluering af erfaringer med lempet revisionspligt 6 i lov nr. 245 af 27. marts 2006 om ændring af årsregnskabsloven m.v. bestemmer, at økonomi- og erhvervsministeren skal fremsætte forslag om revision af bestemmelsen om revisionspligten tidligst i folketingsåret I den mellemliggende periode skal lovens bestemmelser om revisionspligten underkastes særlig overvågning. På den baggrund blev der i 2008 udarbejdet en evaluering af de første erfaringer med mulighed for fravalg af revision for regnskabsåret Notatet blev sendt til følgegruppen den 27. maj ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Kampmannsgade København V Tlf Fax CVR-nr eogs@eogs.dk Ud fra lovbemærkningerne, Folketingets forhandlinger og spørgsmål fra Erhvervsudvalget blev identificeret følgende emner, som evalueringen burde omfatte: ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET Opgørelse over antallet af virksomheder, der har fravalgt revision Virksomhedernes brug af revisorer til andre opgaver end revision Størrelsen af de faktiske besparelser ved lempelsen af revisionspligten Overholdelse af betingelserne for at undlade revision Risikoen for en forringet regnskabskvalitet Ulovlige aktionærlån Opgørelse over antallet af virksomheder, der pålægges revision Risikoen for tab af skatteprovenu ved en udvidelse af ordningen for revisionsfritagelse Ressourceforbruget til skattekontrollen Risikoen for øget økonomisk kriminalitet I de følgende afsnit gives således en redegørelse for de observationer, det har været muligt at foretage for regnskabsåret Skæve regnskabsår er også medtaget, hvorfor der forekommer regnskaber for årene 2006/2007 og 2007/2008 også.

2 2/12 Denne evaluering følger op på den tidligere evaluering, idet der nu er indsamlet erfaringer for regnskabsåret Antal virksomheder der har fravalgt revision Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har i samarbejde med SKAT fået foretaget en opgørelse over de selskaber (aktie- og anpartsselskaber), som har fravalgt revision. SKAT har foretaget et dataudtræk med baggrund i indtastede data i felterne i selskabsselvangivelsen. SKAT oplyser, at man for indkomståret 2007 modtog indberetninger fra i alt aktie- og anpartsselskaber (2006: ) har overfor SKAT angivet, at årsrapporten er uden revisorerklæring ( nej i felt 103), dvs. revisor er valgt fra (2006: 9.536). Herudover har selskaber angivet, at de har fået en eller anden form for revisorbistand, men ikke egentlig revision (2006: 3.437). Samlet set har selskaber fravalgt revision (2006: ) virksomheder har haft muligheden for at fravælge revision. Det svarer til, at 22,8 % af de virksomheder, der for regnskabsåret 2007 havde muligheden for at fravælge revision, har benyttet den. 2. Virksomhedernes brug af revisorer til andre opgaver end revision Folketingets Erhvervsudvalg stillede i under behandlingen af lovforslaget om bl.a. revisionspligt spørgsmål om virksomhedernes kontakt til en revisor, hvis de fravælger revision. I forhold til regnskaberne for 2007 er der gennemført en stikprøve på 448 regnskaber, hvor revision er fravalgt. Stikprøven viser, at blandt de selskaber, der har fravalgt revision, har 30,6 pct. en erklæring om review eller regnskabsassistance fra en statsautoriseret eller registreret revisor i deres årsrapport. Herudover er 6,7 pct. af årsrapporterne udarbejdet på revisors brevpapir. 2 Det bemærkes, at vi fra SKAT har fået oplyst de faktuelle tal, hvorfor der er foretaget korrektion af 2006 tallene i forhold til de tal der er opgjort i Evaluering af revisionspligtens lempelse 2006.

3 3/12 Tabel 1: Ureviderede årsrapporter med anden assistance Revisionserklæring indsendt med regnskabet Årsrapporten er udarbejdet på revisors papir Omsætning i mio. kr. Total 0 - ½ mio ½ - 2 mio > 2 mio I alt I % af stikprøven 30,6 6,7 37,3 Andelen med revisorerklæring blandt de ureviderede regnskaber var for regnskabsåret 2006 på 44,1 pct. 3. Størrelsen af de faktiske besparelser Den faktiske besparelse måles ved at gange størrelsen af det gennemsnitlige revisionshonorar for virksomheder i forskellige omsætningsintervaller med antallet af virksomheder, der benytter sig af muligheden for at fravælge revision. SKAT har oplyst en omsætningsfordeling af de virksomheder der har fravalgt revision. Og fra en undersøgelse af revisionshonorarer kender vi tal for priserne på revision. Undersøgelsen blev foretaget af Deloitte blandt 303 udvalgte virksomheders revisorer. Undersøgelsen er foretaget i perioden fra november 2002 til april 2003, og priserne på honorarerne er prisfremskrevet. Den følgende tabel viser, hvordan de virksomheder, der har fravalgt revision, fordeler sig på størrelseskategorier. Samtidig vises gennemsnitspriserne for revision, tillagt omkostningen til den tid, der anvendes internt i virksomheden i forbindelse med en revision 3 Tabel 2: Fordeling af virksomheder og omkostninger til revision Omsætning Fordeling af ureviderede virksomheder (%) Gennemsnitsomkostning til revision (kr.) 0-½ mio. 85,8 % ½-2 mio. 8,3 % mio. 3,7 % > 5 mio. 2,2 % I alt 100 % Iflg. AMVAB-målingen på årsregnskabsloven fra januar 2004 udgør de interne omkostninger (tidsforbrug) i virksomheden 23 pct. af den samlede omkostning til revision.

4 4/12 Med udgangspunkt i disse oplysninger kan det skønnes, at virksomhederne for regnskabsåret 2007 har fravalgt revision for mio. kr. (2006: mio. kr.) 4. Kontrol af betingelserne for at fravælge revision Iflg. årsregnskabsloven kan selskaber kun fravælge revision, hvis de opfylder visse betingelser. Dels skal de opfylde størrelsesgrænserne for balance, nettoomsætning og antal heltidsbeskæftigede. Dels må de ikke besidde kapitalandele i andre virksomheder og derigennem udøve betydelig indflydelse over en eller flere af disse virksomheders driftsmæssige eller finansielle ledelse. Hertil kommer en række oplysningskrav. For det første skal det i tilknytning til ledelsespåtegningen oplyses, hvis generalforsamlingen eller det tilsvarende godkendelsesorgan har truffet beslutning om, at årsrapporten for det kommende regnskabsår ikke skal revideres. For det andet skal medlemmerne af de ansvarlige ledelsesorganer i ledelsespåtegningen erklære, om virksomheden opfylder betingelserne herfor. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har gennemgået et antal tilfældigt udvalgte regnskaber, hvor revision er fravalgt, uden at alle kravene er opfyldt. Gennemgangen viser, at det i langt de fleste tilfælde alene er de formelle oplysningskrav, der ikke er opfyldt i forbindelse med fravalg af revision. I et lille omfang er fravalget sket på et forkert grundlag, f.eks. pga. at virksomheden via kapitalandele har betydelig indflydelse på andre virksomheder, eller fordi størrelsesgrænserne i 135 ikke synes at være opfyldt. Langt de fleste selskaber med ureviderede regnskaber opfylder således de grundlæggende betingelser for fravalg af revision, men samtidig har flere vanskeligt ved at opfylde de oplysningskrav, der er af mere formel karakter. 5. Regnskabernes kvalitet Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har foretaget en omfattende analyse af, i hvilket omfang selskaberne overholder reglerne i årsregnskabsloven. Det er sket ved stikprøvevis at udtage og undersøge modtagne årsrapporter for at konstatere åbenbare overtrædelser af årsregnskabsloven. Med åbenbare overtrædelser menes forhold, som er konstaterbare ved en umiddelbar gennemgang af årsrapporten. De åbenbare overtrædelser, som kan konstateres ved en umiddelbar gennemgang af årsrapporten, har primært karakter af formelle formkrav og manglende opfyldelse af oplysningskrav i fx årsrapportens afsnit om anvendt regnskabspraksis. Disse fejl skyldes for det meste

5 5/12 manglende kendskab til lovgivningens formkrav. De behøver derfor ikke betyde manglende opfyldelse af årsregnskabslovens overordnede krav om, at årsrapporten skal give et retvisende billede af virksomhedens aktiver og passiver, finansielle stilling samt resultatet. Styrelsen har udført kvalitetskontrol af i alt regnskaber, der fordeler sig således på følgende stikprøver: 479 regnskaber fra virksomheder, der opfylder betingelserne for fravalg af revision, men som frivilligt har indsendt reviderede regnskaber 448 regnskaber fra virksomheder, der har fravalgt revision 449 regnskaber fra selskaber, der har kapitalandele i andre virksomheder, og som udøver betydelig indflydelse på disses driftsmæssige eller finansielle ledelse, og som derfor ikke kan fravælge revision. 474 regnskaber fra B-selskaber, som ikke opfylder størrelsesbetingelserne for at fravælge revision. For disse stikprøver er opgjort antallet af fejl, hvor reaktionen har været enten at kræve omgående berigtigelse eller at forlange overtrædelserne berigtiget i årsrapporten for den efterfølgende periode. De overordnede resultater fra stikprøverne fremgår af nedenstående tabel: Tabel 3: Fejl i årsrapporterne på alle B selskaber Kan fravælge revision Frivilligt reviderede regnskaber Kan ikke fravælge revision Andre B selskaber over størrelsesgrænserne Betydelig Har fravalgt indflydelse Fejl i % 24,4 29,5 22,1 18,4 Stikprøvestørrelse Usikkerhedsinterval +/- 1,75 +/- 1,99 +/- 0,92 +/- 1,75 Antallet af fejl er højere for selskaber, der har fravalgt revision, end for selskaber, der frivilligt eller tvunget har fået deres regnskaber revideret, men der er ikke tale om en væsentlig forskel. Det skal også bemærkes, at selskaber, der fravælger revision, kan have foretaget en formaliafejl i fravalget. Det vil sige en fejl, som ikke gør regnskabet mindre retvisende. Men det er en fejl, der registreres som fejl, og som ikke kan forekomme hos selskaber med revision.

6 6/12 Man kan tillige sammenligne kvaliteten af ureviderede regnskaber, alt efter om en revisor har udstyret dem med en review- eller assistanceerklæring. Til det formål har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen set nærmere på de 448 regnskaber for regnskabsåret 2007, som ikke er revideret af en statsautoriseret eller registreret revisor. Andelen af fejl, som har resulteret i et krav om omgående berigtigelse eller påtale om at bringe forholdet i orden i kommende årsrapporter, fremgår af følgende tabel: Tabel 4: Fejl i årsrapporterne fra virksomheder, som kan fravælge revision Har ikke fravalgt revision Har fravalgt revision Frivilligt reviderede regnskaber Ureviderede regnskaber med erklæring Regnskaber udarbejdet på revisors papir Regnskaber uden erklæring og ej på revisors brevpapir Fejl i % 24,4 28,5 30,0 33,1 Stikprøvestørrelse Det fremgår af ovenstående tabel (som er en specifikation af tabel 3), at der er flere fejl blandt de årsrapporter, der er uden erklæring, end dem, som indeholder en erklæring fra en revisor. De hyppigst forekommende fejl i ureviderede regnskaber kan henføres til at årsrapporten ikke indeholder de oplysninger om anvendt regnskabspraksis, som kræves efter 53 i årsregnskabsloven at noter mangler eller ikke er opstillet i overensstemmelse med reglerne i årsregnskabsloven at kravene til ledelsespåtegningen og/eller dirigentens underskrift ikke er opfyldt. Endvidere er det som nævnt hyppigt forekommende, at selskaber, der fravælger revision, foretager formaliafejl i fravalget, f.eks. ved, at der ikke er oplyst om fravalget i ledelsesberetningen. Det er en fejl, som kun kan forekomme i regnskaber med fravalgt revision, og som derfor vil forøge denne gruppe selskabers fejlprocent. Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsens opfattelse, at de hyppigst forekommende fejl i såvel reviderede som ureviderede regnskaber kan nedbringes gennem bedre oplysning, vejledning og nye digitale løsnin-

7 7/12 ger, der gør det lettere at indberette regnskabsoplysninger. Det fremgår af regeringens afbureaukratiseringsplan for det erhvervsrettede område fra marts 2009, at regeringen ønsker at forenkle indberetningerne af regnskabsdata for de mindste virksomheder. Der arbejdes derfor på en simpel, men samtidig intelligent digital blanket særligt tilpasset behovet hos de mindste virksomheder. Den nye løsning vil betyde, at virksomheder kan indberette regnskabstal en gang årligt, ét sted. Hermed behøver virksomhederne ikke længere indberette til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, SKAT og Danmarks Statistik. Det forventes, at denne løsning vil kunne hindre, at f.eks. obligatoriske oplysninger udelades i årsrapporterne. Løsningen forventes at være færdig til indberetning af regnskabsdata for Herudover kan virksomheder i regnskabsklasse B allerede i dag indsende årsrapporten til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og regnskabsdata til Danmarks Statistik via den digitale indberetningsløsning (DRP), hvor regnskabsdata indberettes i XBRL. Ved indsendelse af årsrapporter via denne løsning anvendes en taksonomi, der opfylder årsregnskabslovens krav, hvorfor det f.eks. ikke er muligt selv at definere andre poster end de i årsregnskabslovens skemaer tilgængelige poster. Løsningen er ligeledes behjælpelig med at opstille noter i overensstemmelse med årsregnskabslovens krav. 6. Ulovlige aktionærlån Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har i evalueringsperioden haft fokus på forekomsten af ulovlige aktionærlån, som man bliver opmærksom på bl.a. gennem stikprøveundersøgelser af regnskaber. Via gennemgangen af stikprøver har styrelsen fundet følgende antal ulovlige aktionærlån, udtrykt i procent: Tabel 5: Ulovlige aktionærlån Kan fravælge revision Kan ikke fravælge revision Frivilligt reviderede regnskaber Andre B selskaber over størrelsesgrænserne Betydelig Har fravalgt indflydelse Ulovlige A-lån i % 6,7 3,1 4,5 4,9 Stikprøvestørrelse Der synes således efter gennemgangen af stikprøverne ikke at være grund til at antage, at der er en større andel af ulovlige aktionærlån blandt virksomheder, der har fravalgt revision end blandt andre virksomheder.

8 8/12 7. Opgørelse over antallet af virksomheder der pålægges revision Der er i lovgivningen dels regler, hvorved visse virksomheder ikke kan fravælge revision, selvom de lever op til grænseværdierne, og der er dels lovgivningsmuligheder for, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan pålægge revision af et ellers urevideret regnskab. I henhold til 135, stk. 6, i årsregnskabsloven kan en virksomhed ikke fravælge revision, når virksomheden eller dens eneejer accepterer et bødeforlæg eller som led i en straffesag dømmes for overtrædelse af selskabslovgivningen, regnskabslovgivningen eller skatte- og afgiftslovgivningen. I disse tilfælde skal virksomhedens årsrapport for det følgende regnskabsår revideres. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan forlænge den periode, hvor virksomhedens årsrapporter skal revideres, med op til 2 regnskabsår Endvidere kan Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i henhold til 135, stk. 7, beslutte, at en virksomhed ikke kan fravælge revision for det følgende regnskabsår, hvis styrelsen ved gennemgang af årsrapporten konstaterer væsentlige fejl eller mangler i forhold til selskabslovgivningen eller regnskabslovgivningen. Der er indtil videre 6 selskaber, der er blevet påbudt at indsende en revideret årsrapport i henhold til denne paragraf. I forlængelse af den seneste lempelse i 2006 af revisionspligten blev der indgået aftale med SKAT om for indkomståret 2006 og senere - at underrette Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om bødeforlæg, hvor et selskab eller dets eneejer accepterer et bødeforlæg for overtrædelse af skatte- og afgiftslovgivningen. Aftalen omfatter også underretning om domme, hvor et selskab eller dets eneejer er blevet dømt for overtrædelse af skatte- og afgiftslovgivningen for indkomståret 2006 og frem. Vedtagelse af en bøde eller en afgørelse ved domstolene ligger sidst i et længerevarende forløb, et forløb hvor SKAT først skal finde og rette de ansvarspådragende fejl, og hvor selskabet kan vælge at klage over afgørelsen. Indtil nu er der sket underretning om én sag, hvor et selskab har accepteret bødeforlæg fra SKAT. Endvidere skal det nævnes, at i forhold til Erhvervs- og Selskabsstyrelsens stikprøve af selskaber, hvor revision er fravalgt (448 selskaber), har Rigspolitiet oplyst, at kun ét af disse selskaber har accepteret bødeforlæg eller som led i en straffesag er blevet dømt for overtrædelse af selskabslovgivningen, regnskabslovgivningen inkl. bogføringslovgivningen, eller skatte- og afgiftslovgivningen, herunder toldlovgivningen. Denne sag blev indledt primo Der har endnu ikke været eksempler på, at virksomheder er blevet pålagt tvungen revision efter 135, stk. 6 i årsregnskabsloven.

9 9/12 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har pålagt et mindre antal virksomheder tvungen revision efter 135, stk. 7. Samtidig er der i løbet af året nogle selskaber, der har fravalgt revision, men som ikke opfylder betingelserne herfor, og derfor får deres regnskab returneret med pålæg om, at det skal revideres. 8. Skatteprovenu, skattekontrol og økonomisk kriminalitet Siden revisionspligten blev lempet i 2006 har SKAT grundlæggende ændret sin strategi for indsatsen over for borgere og virksomheder. Indsatsstrategien tilsiger, at SKAT anvender ressourcerne på en sådan måde, at borgernes og virksomhedernes regelefterlevelse sikres bedst muligt. Udgangspunktet for SKAT er, at langt de fleste borgere og virksomheder ønsker at efterleve reglerne, og at en stor del af de, der overtræder reglerne, gør det på grund af mangel på kendskab til reglerne i højere grad end af ond vilje. Dette er også udgangspunktet i forhold til selskaber, uagtet at de kan have fravalgt revision af årsrapporten. Før indførelsen af indsatsstrategien var fokus rettet mod målinger af, hvor mange, der blev kontrolleret og størrelsen af reguleringer det førte til. Med indsatsstrategien er fokus skiftet i retning af, hvilken effekt indsatsen har på regelefterlevelsen og det samlede skatte- og afgiftsprovenu. Effekten vurderes og måles herefter ud fra de indsatsprojekter mv., som afvejningen af risiko og væsentlighed giver grundlag for at gennemføre. Af gennemførte indsatsprojekter kan nedenstående give bidrag til at belyse efterlevelsen af skattereglerne hos selskaber, der har fravalgt revision af årsrapporten. Undersøgelse af regelefterlevelse - compliance undersøgelsen Af ca borgere og virksomheder, som tilfældigt har været udvalgt til en undersøgelse af deres evne og vilje til at efterleve skattereglerne, har ca været selskaber. Af disse er der 113 selskaber, der i deres selvangivelse har tilkendegivet, at årsrapporten ikke har været underkastet revision. Undersøgelsen har omfattet borgere og virksomheders selvangivelse for indkomståret For virksomheder er hovedresultatet af undersøgelsen, at 93 % af dem vurderes at være medspillere, dvs. at fejl i deres selvangivelse skønnes at opstå på grund af manglende viden og forståelse af reglerne. Dermed er det 7 % af virksomhederne, der formodes at snyde med vilje. Ved at kæde denne tilkendegivelse fra selvangivelsen med de konstaterede fejl i compliance undersøgelsen er der opgjort følgende fejlprocenter:

10 10/12 Tabel 6: Fejlprocenter i compliance undersøgelse Antal selskaber Fejlprocent Usikkerhedsinterval Selskaber uden revideret % +/- 9 % årsrapport Selskaber med revideret % +/- 2 % årsrapport I alt % +/- 2 % Resultatet indikerer, at der er lidt flere fejl i selvangivelsen hos selskaber, hvor årsrapporten ikke er revideret. Tallene skal imidlertid tages med en vis forsigtighed. For det første har spørgsmålet om revision af årsrapporten ikke indgået direkte i compliance undersøgelsen, og det er dermed ikke kontrolleret, om selskabets tilkendegivelse i selvangivelsen har været rigtig. For det andet ligger den opgjorte forskel i fejlprocent inden for det statistiske usikkerhedsinterval. Herudover belyser compliance undersøgelsen ikke, om der var fejl i selskabets selvangivelse året før det undersøgte. Selskaber, der har fravalgt revision af årsrapporten, kan således også have haft fejl i selvangivelsen, før revision blev valgt fra. Lokale indsatsprojekter Som led i SKATs omstilling til den ny indsatsstrategi blev der igangsat nogle afgrænsede lokale indsatsprojekter, som har taget udgangspunkt i forbehold eller supplerende oplysninger i årsrapporten. Tilgangen til indsatsen har været oplysninger om forbehold eller de supplerende oplysninger og regnskabsgrundlaget i selskabet i almindelighed. Erfaringerne og iagttagelserne fra de pågældende indsatsprojekter kan sammenfattes således: Det kan være en god ide at have fokus på oplysninger om forbehold eller supplerende oplysninger dels ud fra et præventivt synspunkt, således at manglende regelefterlevelse ikke breder sig, dels for at finde de tilfælde, hvor forbehold eller supplerende oplysninger dækker over fejl i selvangivelsen, som bør rettes. Ved fravalg af revision af årsrapporten er der ikke en revisionsprotokol at støtte en indsats på. Ved kontrol i et selskab vil SKAT normalt kræve at se indholdet i revisionsprotokollen for at få viden om, hvad revisoren har undersøgt og konstateret ved sin revision og for at støtte og begrunde til- og fravalg i kontrolarbejdet. Der kan dermed være et svagere grundlag at bygge en kontrol på med behov for i højere grad at foretage systemgennemgange og involvere grundbilag i kontrollen. Når revision af årsrapporten vælges fra sker det i en del tilfælde til fordel for anden revisorbistand i form af gennemgang af regnskab (re-

11 11/12 view) eller assistance med regnskabsopstilling (ca. 30 %). Selskaber, der får bistand fra en revisor til udfærdigelsen af årsrapporten, får tillige revisorbistand til opgørelse af den skattepligtige indkomst (godt 97 %). Omvendt har selskaber, der ikke får bistand fra en revisor til udfærdigelsen af årsrapporten, sjældent revisorbistand til opgørelse af den skattepligtige indkomst (mindre end 4 %). Fravalg af revisor i forhold til årsrapporten fører således i disse tilfælde til, at opgørelsen af selskabets skattepligtige indkomst sker uden revisorbistand. I lyset af arbejdet efter indsatsstrategien tegner der sig et risikobillede afhængig af karakteren af en revisors bistand og indholdet i afgivne revisorerklæringer, og hvor det når SKAT udfører kontrol - kan føre til større ressourceforbrug for at overbevise sig om et regnskabs troværdighed. Om der er behov for ekstra kontrol eller forebyggende indsats i form af vejledning og oplysning om regler og krav vil bl. a. afhænge af omfang af selskaber, der vælger revision af årsrapporten fra, og om dette samtidigt er et fravalg af revisorbistand. Opfølgning på udviklingen og udvælgelse til indsats kan ske med grundlag i de oplysninger, som selskaberne afgiver i selvangivelsen, sammenholdt med muligheden for at indhente årsrapporter hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. 9. Risikoen for øget økonomisk kriminalitet Til belysning af risikoen for øget økonomisk kriminalitet som en konsekvens af muligheden for fravalg af revision har Statsadvokaten for særlig økonomisk Kriminalitet (SØK) gennemgået straffesager behandlet af SØK. SØK har i den forbindelse undersøgt, om der har været straffesager med gerningsperioder i det for denne undersøgelse relevante tidsrum. Undersøgelsen er koncentreret omkring sager vedrørende overtrædelser af straffelovens kapital 28 formueforbrydelser, og herunder også skatte- og afgiftssager, som omfattes af straffelovens 289. Der er ikke medtaget eventuelle sager vedrørende ulovlige aktionærlån, som i øvrigt behandles særskilt under punkt 6 i evalueringsrapporten, IRP-sager (varemærkesager) eller andre rene særlovsovertrædelser. Det kan på grundlag af undersøgelsen konstateres, at SØK ikke har haft straffesager, som involverer virksomheder, som har fravalgt revision. En stor del af SØKs straffesager indeholder elementer af regnskabsmanipulation i form af opgivelse af fiktive indtægter/omsætning, for tidlig indregning af indtægter eller fiktive varelagre, og i disse sager har der indtil videre altid været foretaget ekstern revision.

12 Den lempede revisionspligt har således ikke inden for SØKs område medført øget økonomisk kriminalitet. 12/12

Opgørelse over antallet af virksomheder, der har fravalgt revision. Virksomhedernes brug af revisorer til andre opgaver end revision

Opgørelse over antallet af virksomheder, der har fravalgt revision. Virksomhedernes brug af revisorer til andre opgaver end revision 14. februar 2011 Evaluering af erfaringer med lempet revisionspligt Det fremgår af lovbemærkningerne til lov nr. 720 af 25. juni 2010 om ændring af årsregnskabsloven m.v., at lovens bestemmelser om revisionspligten

Læs mere

Opgørelse over antallet af virksomheder, der har fravalgt revision. Virksomhedernes brug af revisorer til andre opgaver end revision

Opgørelse over antallet af virksomheder, der har fravalgt revision. Virksomhedernes brug af revisorer til andre opgaver end revision 30. maj 2012 /laf /sim Sag Evaluering af erfaringer med lempet revisionspligt Det fremgår af lovbemærkningerne til lov nr. 720 af 25. juni 2010 om ændring af årsregnskabsloven m.v., at lovens bestemmelser

Læs mere

Evaluering af erfaringer med lempet revisionspligt for regnskabsårene 2010 og 2011

Evaluering af erfaringer med lempet revisionspligt for regnskabsårene 2010 og 2011 12. juni 2014 Evaluering af erfaringer med lempet revisionspligt for regnskabsårene 2010 og 2011 1. Resumé ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Folketinget vedtog ved

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2

ERHVERVSANKENÆVNET. Nævnenes Hus * Toldboden 2 ERHVERVSANKENÆVNET Nævnenes Hus * Toldboden 2 www.erhvervsankenaevnetdk,t 8800 Viborg,t Tlf. 72 40 56 00,t ean@naevneneshus.dk Kendelse af den 10. oktober 2017 (j.nr. 17/00232) Betingelserne for fravalg

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om lempelsen af revisionspligten Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/2018 om lempelsen

Læs mere

Den kønsmæssige sammensætning

Den kønsmæssige sammensætning Den kønsmæssige sammensætning af ledelsen Opfølgning på reglerne om måltal og politikker Regnskabsåret 2017 December 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Metode 3 3. Efterlevelse af lovkravet 4

Læs mere

Mistede oplysninger i forbindelse

Mistede oplysninger i forbindelse Mistede oplysninger i forbindelse med fravalg af revision -Analyse af 2014-regnskaberne www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 466 Offentligt Folketingets Skatteudvalg ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN 1. juni 2016 Besvarelse af spørgsmål 466 alm. del stillet af udvalget

Læs mere

Skattecenter København SELMNR. CVR-/SE-nr. Sluseholmen 8B 28 68 93 06 2450 København SV Virksomhedsform Administrationsselskab CVR-/SE-nr.

Skattecenter København SELMNR. CVR-/SE-nr. Sluseholmen 8B 28 68 93 06 2450 København SV Virksomhedsform Administrationsselskab CVR-/SE-nr. Indkomståret Selskabsselvangivelse 2012 Skattecenter København SELMNR. CVR-/SE-nr. Skattemyndighed Sluseholmen 8B 28 68 93 06 2450 København SV Virksomhedsform Administrationsselskab CVR-/SE-nr. Navn og

Læs mere

Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og selskabsloven (lempelse af revisionspligten)

Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og selskabsloven (lempelse af revisionspligten) Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk Internet: www.fsr.dk Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Att.

Læs mere

Omfang af anmærkninger i revisors

Omfang af anmærkninger i revisors Omfang af anmærkninger i revisors påtegninger Analyse af selskabernes 2015-årsregnskaber Undersøgelse af revisionsanmærkninger i regnskaberne Godt 232.000 selskaber har indleveret et regnskab for 2015

Læs mere

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012

Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads. CVR-nr.: 31334470. Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 I ReviFaxe Registrerede revisorer Poul Johansson Søren Holt-Nielsen Faxe Ladeplads Fiskerihavn A.M.B.A. Favrbyvej 66 4654 Faxe Ladeplads CVR-nr.: 31334470 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2012 fe

Læs mere

Brug TastSelv på skat.dk Log på TastSelv Erhverv

Brug TastSelv på skat.dk Log på TastSelv Erhverv Indkomståret Selskabsselvangivelse Skattemyndighed SKAT CVR-/SE-nr. Sluseholmen 8B 28 66 50 08 2450 København SV Administrationsselskab CVR-/SE-nr. Navn og adresse Ejendomsinvesteringsselskabet Karlstad

Læs mere

JYSK P-KONTROL ApS. Årsrapport 26. juli december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

JYSK P-KONTROL ApS. Årsrapport 26. juli december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den JYSK P-KONTROL ApS Årsrapport 26. juli 2010-31. december 2011 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2012 Elly Thomsen Dirigent Side 2 af 11 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Empact ApS. CVR-nr Årsrapport Opstillet uden revision eller review

Empact ApS. CVR-nr Årsrapport Opstillet uden revision eller review CVR-nr. 34 47 25 48 Årsrapport 2012 Opstillet uden revision eller review Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/07 2013 Mads Thimmer Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed UDKAST Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed I medfør af 148 a, 155, stk. 1-3, 155 a, 155 b, 157, stk. 1

Læs mere

Fremsat den X. oktober 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn)

Fremsat den X. oktober 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Fremsat den X. oktober 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Ole Sohn) Forslag til Lov om ændring af årsregnskabsloven og revisorloven (Forenkling af revisionspligten og styrket offentligt tilsyn med revisorer

Læs mere

KENDELSE: Ved brev af 30. januar 2007 har SKAT - [skattecenter] klaget over registreret revisor A.

KENDELSE: Ved brev af 30. januar 2007 har SKAT - [skattecenter] klaget over registreret revisor A. Den 19. december 2008 blev der i sag nr. 3/2007 SKAT [skattecenter] mod registreret revisor A. afsagt sålydende KENDELSE: Ved brev af 30. januar 2007 har SKAT - [skattecenter] klaget over registreret revisor

Læs mere

Anmærkninger i revisors påtegninger

Anmærkninger i revisors påtegninger Anmærkninger i revisors påtegninger -Analyse af 2013-årsregnskaberne www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

DAB SECURITY ApS. Brolandvej Agedrup. Årsrapport 1. januar december 2017

DAB SECURITY ApS. Brolandvej Agedrup. Årsrapport 1. januar december 2017 DAB SECURITY ApS Brolandvej 82 5320 Agedrup Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/06/2018 Salam Chini Dirigent

Læs mere

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 26. januar 2012

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 26. januar 2012 Lovtidende A 2012 Udgivet den 26. januar 2012 24. januar 2012. Nr. 52. Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Læs mere

Komplementarselskabet Karlstad Bymidte ApS

Komplementarselskabet Karlstad Bymidte ApS Komplementarselskabet Karlstad Bymidte ApS Revisionsprotokollat vedrørende ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Tiltrædelsesprotokollat) PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den 12. december

Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den 12. december Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 163 Offentligt Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg ERHVERVSMINISTEREN 11. marts 2019 Besvarelse af spørgsmål 160 alm. del stillet af udvalget den

Læs mere

Hjallerup Alle 12 B, 2770 Kastrup. Årsrapport for perioden 11. august 2016 til 31. december 2017

Hjallerup Alle 12 B, 2770 Kastrup. Årsrapport for perioden 11. august 2016 til 31. december 2017 Hjallerup Alle 12 B, 2770 Kastrup CVR-nr. 37 92 53 22 Årsrapport for perioden 11. august 2016 til 31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05

Læs mere

JGP HOLDING ApS. Birkehavevej Hornbæk. Årsrapport 1. januar december 2015

JGP HOLDING ApS. Birkehavevej Hornbæk. Årsrapport 1. januar december 2015 JGP HOLDING ApS Birkehavevej 7 3100 Hornbæk Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/04/2016 Jørgen Grumstrup Dirigent

Læs mere

DJ Finans A/S. Årsrapport for 2017/18

DJ Finans A/S. Årsrapport for 2017/18 DJ Finans A/S Kirsebærallé 9, 3400 Hillerød Årsrapport for 2017/18 (regnskabsår 1/5-30/4) CVR-nr. 73 45 32 16 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 9/7 2018

Læs mere

BJ Service Nord ApS. Årsrapport for Hirtshalsvej Ålbæk. CVR-nr

BJ Service Nord ApS. Årsrapport for Hirtshalsvej Ålbæk. CVR-nr BJ Service Nord ApS Hirtshalsvej 351 9982 Ålbæk CVR-nr. 36 46 53 28 Årsrapport for 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15. marts 2017 Bente Kirstine Jensen

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

Entreprenørenheden Teknik- og Miljøforvaltningen,

Entreprenørenheden Teknik- og Miljøforvaltningen, PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Skelagervej 1A 9000 Aalborg www.pwc.dk Telefon 96 35 40 00 Telefax 96 35 40 99 Entreprenørenheden Teknik- og Miljøforvaltningen, Aalborg Kommune

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 *

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * onstid 9-16 * ERHVERVSANKENÆVNET Fax 33 30 76 00 Ekspediti- Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * onstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 19. august 2011 (J.nr. 2011-0023581)

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 25. august 2008 har Revisortilsynet klaget over J. Revision v/ Jan Rasmussen og registreret revisor Jan Rasmussen.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 25. august 2008 har Revisortilsynet klaget over J. Revision v/ Jan Rasmussen og registreret revisor Jan Rasmussen. Den 19. april 2010 blev der i sag nr. 61/2008-R Revisortilsynet mod J. Revision v/ Jan Rasmussen CVR-nr. 21 17 24 48 og registreret revisor Jan Rasmussen afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse

Læs mere

Speciallæge Aarslev Holding ApS

Speciallæge Aarslev Holding ApS Speciallæge Aarslev Holding ApS Børglumvej 68, 7400 Herning CVR-nr. 34 90 19 96 Årsrapport for 2012 1. regnskabsår Opstillet uden revision eller review Til Erhvervsstyrelsen Nærværende årsrapport er fremlagt

Læs mere

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. november 2013 blev i sag nr. 18/2013 Skat mod registreret revisor A afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret

Læs mere

KIM JUHL WEAVER HOLDING APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2012 (7. regnskabsår)

KIM JUHL WEAVER HOLDING APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2012 (7. regnskabsår) KIM JUHL WEAVER HOLDING APS CVR-NR 29 68 69 47 ÅRSRAPPORT FOR 2012 (7. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13 / 6 2013. Kim Juhl Weaver Dirigent

Læs mere

PK 63 Holding ApS. Hellerupvej 43, 2. tv., 2900 Hellerup. CVR-nr Årsrapport for perioden 1. januar til 31.

PK 63 Holding ApS. Hellerupvej 43, 2. tv., 2900 Hellerup. CVR-nr Årsrapport for perioden 1. januar til 31. Baker Tilly Denmark Godkendt Revisionspartnerselskab CVR-nr. 35 25 76 91 København Poul Bundgaards Vej 1, 1. 2500 Valby Odense Hjallesevej 126 5230 Odense M Hellerupvej 43, 2. tv., 2900 Hellerup CVR-nr.

Læs mere

Ole Kjeldsen Holding A/S Årsrapport for 2013/14

Ole Kjeldsen Holding A/S Årsrapport for 2013/14 Ole Kjeldsen Holding A/S Årsrapport for 2013/14 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 39 39 40 14 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/11 2014 Ole Kjeldsen Dirigent

Læs mere

Lars Kiertzner, chefkonsulent, statsautoriseret revisor, ph.d. FSR-danske revisorer, medlem af Revisionsteknisk Udvalg

Lars Kiertzner, chefkonsulent, statsautoriseret revisor, ph.d. FSR-danske revisorer, medlem af Revisionsteknisk Udvalg Fællestræk i revisors erklæringer Lars Kiertzner, chefkonsulent, statsautoriseret revisor, ph.d. FSR-danske revisorer, medlem af Revisionsteknisk Udvalg 1. Modifikationer af konklusionen 2. Modifikationer

Læs mere

Køkken, Bad og Garderobe Roskilde IVS

Køkken, Bad og Garderobe Roskilde IVS ÅRSRAPPORT 2014/2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11 2015 Jon Lorentsfeldt Dirigent CVR-nr. 35 64 08 86 Årsrapport 2014/2015 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Oversigt over: Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Erhvervsstyrelsen, december 201 Version 1.3 Erhvervsstyrelsen, december 201, Version 1.3 Side 1 Forord Dette dokument

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 24. august 2016 blev der i sag nr. 4/2016 Revisortilsynet mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

Selskabet Gammel Kongevej 72C A/S Gammel Kongevej 72 C 1850 Frederiksberg C CVR-nr Årsrapport 2016

Selskabet Gammel Kongevej 72C A/S Gammel Kongevej 72 C 1850 Frederiksberg C CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Selskabet Gammel Kongevej 72C

Læs mere

Vestegnens Rens & Vask ApS

Vestegnens Rens & Vask ApS Vestegnens Rens & Vask ApS Håndværkerbyen 15 2670 Greve Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11/2017 Farakf Fiaz Dirigent

Læs mere

CFH Holding ApS Skovagervej Charlottenlund CVR-nr Årsrapport 2016

CFH Holding ApS Skovagervej Charlottenlund CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk CFH Holding ApS Skovagervej 6

Læs mere

Hallum Hougs Holding ApS Springbanen Gentofte CVR-nr.:

Hallum Hougs Holding ApS Springbanen Gentofte CVR-nr.: Springbanen 111 2820 Gentofte CVR-nr.: 10 15 71 29 ÅRSRAPPORT 1. januar 2014 til 31. december 2014 (11. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den / 2015 Erik Hougs Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

GR HOLDING 2009 A/S. Østre Stationsvej Odense C. Årsrapport 1. januar december 2015

GR HOLDING 2009 A/S. Østre Stationsvej Odense C. Årsrapport 1. januar december 2015 GR HOLDING 2009 A/S Østre Stationsvej 1-5 5000 Odense C Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2016 Nicoline

Læs mere

NORDSJÆLLAND BYG ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

NORDSJÆLLAND BYG ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den NORDSJÆLLAND BYG ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/03/2013 Peter Tyrrestrup Dirigent Side 2 af 13 Indhold

Læs mere

ANALYSE. Mistede oplysninger når selskaber ikke revideres.

ANALYSE. Mistede oplysninger når selskaber ikke revideres. Mistede oplysninger når selskaber ikke revideres ANALYSE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om statsautoriserede og registrerede revisorers erklæringer mv. (Erklæringsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om statsautoriserede og registrerede revisorers erklæringer mv. (Erklæringsbekendtgørelsen) BEK nr 799 af 28/07/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2008-0016885

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 PHINI Invest ApS Mådevej 15 6700 Esbjerg CVR nr. 32833543 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og godkendt på den

Læs mere

K/S Karlstad Bymidte

K/S Karlstad Bymidte K/S Karlstad Bymidte Revisionsprotokollat vedrørende ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Tiltrædelsesprotokollat) PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr.

Læs mere

Panteren OPS ApS under likvidation

Panteren OPS ApS under likvidation Panteren OPS ApS under likvidation Juellingevej 18 4653 Karise CVR-nr. 39 08 12 53 Årsrapport for 2017/18 Opstillet uden revision eller review Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret revisor C. Den 20. december 2011 blev i sag nr. 34/2011 A ved advokat B mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 11. april 2011 har advokat B på vegne A klaget over registreret

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 10. december 2007 (sag nr. 41-2007-S)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 10. december 2007 (sag nr. 41-2007-S) Side 1 af 10 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 10. december 2007 (sag nr. 41-2007-S) REVISORTILSYNET mod Statsautoriseret revisor R Ved brev af 11. juli 2007

Læs mere

Anmærkninger om selskabernes ulovlige lån

Anmærkninger om selskabernes ulovlige lån FSR ANALYSE / FEBRUAR 2018 Anmærkninger om selskabernes ulovlige lån Analyse af selskabernes 2016-årsregnskaber Undersøgelse af ulovlige lån i regnskaberne Godt 252.000 selskaber har indleveret et regnskab

Læs mere

DAB SECURITY ApS. Brolandvej Agedrup. Årsrapport 1. januar december 2018

DAB SECURITY ApS. Brolandvej Agedrup. Årsrapport 1. januar december 2018 DAB SECURITY ApS Brolandvej 82 5320 Agedrup Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/05/2019 Salam Chini Dirigent

Læs mere

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Svar: [INDLEDNING] Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 248 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 3. maj 2011 Samrådsspørgsmål AC af 6. april 2011 stillet af Orla

Læs mere

Den 18. december 2013 blev der i sag nr. 66/2013. Revisortilsynet. mod. Statsautoriseret revisor A. afsagt sålydende. Kendelse:

Den 18. december 2013 blev der i sag nr. 66/2013. Revisortilsynet. mod. Statsautoriseret revisor A. afsagt sålydende. Kendelse: Den 18. december 2013 blev der i sag nr. 66/2013 Revisortilsynet mod Statsautoriseret revisor A afsagt sålydende Kendelse: Revisortilsynet har ved skrivelse af 14. februar 2013 indbragt statsautoriseret

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål nr af 27. august 2007. Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt J.nr. 2007-418-0020 Dato: 17. september 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 350-359 af 27. august 2007.

Læs mere

FODER & FRITID ApS. Årsrapport 18. september december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

FODER & FRITID ApS. Årsrapport 18. september december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den FODER & FRITID ApS Årsrapport 18. september 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2013 Dennis Jørgensen Dirigent (Urevideret) Side

Læs mere

Egon Pedersen Re-Invest ApS

Egon Pedersen Re-Invest ApS Strandvejen 114A 2900 Hellerup CVR-nr. 78409711 Årsrapport for 2017 32. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 7. maj 2018 Lars C. Pedersen Dirigent

Læs mere

DANSK MEDIA DISTRIBUTION ApS

DANSK MEDIA DISTRIBUTION ApS DANSK MEDIA DISTRIBUTION ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2015 Emil B. Bredel Dirigent Side 2 af 11

Læs mere

Revidata. Jens Koch-Nielsen - Kenny Mencke - Michel Mandrup Anne Haarløv - Minna Jensen Registrerede revisorer

Revidata. Jens Koch-Nielsen - Kenny Mencke - Michel Mandrup Anne Haarløv - Minna Jensen Registrerede revisorer Revidata Jens Koch-Nielsen - Kenny Mencke - Michel Mandrup Anne Haarløv - Minna Jensen Registrerede revisorer Erhvervsstyrelsen A. Saaby-Jensen & Søn ApS Olufsvej 6 B 2100 København Ø Årsrapport 1/1-31/12

Læs mere

Fonden Kulisselageret

Fonden Kulisselageret Fonden Kulisselageret Revisionsprotokollat vedrørende ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Tiltrædelsesprotokollat) PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr.

Læs mere

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016

REPE ApS. Hesselrødvej Kokkedal. Årsrapport 1. januar december 2016 REPE ApS Hesselrødvej 13 2980 Kokkedal Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/06/2017 René Jakobsen Dirigent Side

Læs mere

Årsrapport for 2015/16

Årsrapport for 2015/16 H. og S. Iversen Holding ApS Strandvejen 17, 7800 Skive Årsrapport for 2015/16 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 19 74 89 01 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/1 2009 ApS Sitkagranvej 13 9800 Hjørring Årsrapport 1. oktober 2017-30. september 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/01/2019

Læs mere

SU II ApS. Årsrapport for Langelinie 27, 5230 Odense M. CVR-nr

SU II ApS. Årsrapport for Langelinie 27, 5230 Odense M. CVR-nr SU II ApS Langelinie 27, 5230 Odense M Årsrapport for 2017 CVR-nr. 25 56 90 83 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/05 2018 Sune Uhrenholt Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

WD-Transport ApS. Brolandvej Agedrup. Årsrapport 1. januar december 2018

WD-Transport ApS. Brolandvej Agedrup. Årsrapport 1. januar december 2018 WD-Transport ApS Brolandvej 82 5320 Agedrup Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/03/2019 Wissam Dabbas Dirigent

Læs mere

ACLM Holding ApS. Årsrapport 2013/15

ACLM Holding ApS. Årsrapport 2013/15 ACLM Holding ApS CVR-nr. 25 30 58 25 Årsrapport 2013/15 (1. regnskabsår) Årsrapporten er godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/7 2015 Lene Høyer Marklund Dirigent Sofiendalsvej 87, 9200

Læs mere

AVD 273 ApS Weidekampsgade København S CVR-nr Årsrapport

AVD 273 ApS Weidekampsgade København S CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk AVD 273 ApS Weidekampsgade 6 2300

Læs mere

BoligOne Lars Eriksen ApS Centervej Køge. Årsrapport for 2018

BoligOne Lars Eriksen ApS Centervej Køge. Årsrapport for 2018 BoligOne Lars Eriksen ApS Centervej 7 4600 Køge CVR-nr. 35 82 53 39 Årsrapport for 2018 (5. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3. april 2019

Læs mere

O2 Rådgivning ApS. Rasmus Østergaards Have 2, 1 tv 8700 Horsens. Årsrapport 1. oktober september 2017

O2 Rådgivning ApS. Rasmus Østergaards Have 2, 1 tv 8700 Horsens. Årsrapport 1. oktober september 2017 O2 Rådgivning ApS Rasmus Østergaards Have 2, 1 tv 8700 Horsens Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/12/2017

Læs mere

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion:

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion: Den 9. december 2013 blev der i sag nr. 100/2013 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 8. august 2013 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

Kilde Kapital ApS Kildevænget Esbjerg V CVR-nr Årsrapport 2017

Kilde Kapital ApS Kildevænget Esbjerg V CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Dokken 8 Postbox 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk Kilde Kapital ApS Kildevænget 5 6710 Esbjerg

Læs mere

Din Revisor Partner ApS

Din Revisor Partner ApS Din Revisor Partner ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/05/2013 Svend Erik Underbjerg Dirigent Side 2 af

Læs mere

LTH Holding 1 ApS. Årsrapport for 2017

LTH Holding 1 ApS. Årsrapport for 2017 LTH Holding 1 ApS c/o Basisbank, Teglholm Allé 15, 2450 København SV Årsrapport for 2017 CVR-nr. 37 26 22 77 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/4 2018

Læs mere

Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2014

Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2014 ¾ ó»ª ±² Stevns Fiskeri LAG c/o Ninna Nielsen Skansevej 16 4673 Rødvig CVR-nr.: 33 29 19 06 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2014 Þ»² л¼»»²ô»¹»»»ª ± ÚÜÎ Î ³±»ª» ïï ßô ìêéî Õ ²¹» Ì ºò ëê ëé çë ìé

Læs mere

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2017

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2017 OLSENS FACILITY ApS Avedøreholmen 82 2650 Hvidovre Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/01/2018 Hayder Abdulamir

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S

ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S ENGELSTED PETERSEN HOLDING A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2014 Lars B. Petersen Dirigent Side 2

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 11. februar 2015 (J.nr. 2014-0038023) Tiltrådt, at styrelsen

Læs mere

Advice Holding 2 ApS. Årsrapport for 2015

Advice Holding 2 ApS. Årsrapport for 2015 Advice Holding 2 ApS Gammel Kongevej 3 E, 1610 København V Årsrapport for 2015 CVR-nr. 34 88 34 40 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/1 2016 Espen Højlund

Læs mere

Idé Design 2012 ApS ÅRSRAPPORT 2013/2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/

Idé Design 2012 ApS ÅRSRAPPORT 2013/2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/ Idé Design 2012 ApS ÅRSRAPPORT 2013/2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/12 2014 Peter Hansen Dirigent CVR-nr. 34 58 66 91 Idé Design 2012 ApS Årsrapport

Læs mere

Bente Hedegaard ApS CVR-nr Årsrapport 2012

Bente Hedegaard ApS CVR-nr Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Papirfabrikken 26 8600 Silkeborg Telefon 89207000 Telefax 89207005 www.deloitte.dk Bente Hedegaard ApS CVR-nr. 32948162 Årsrapport 2012

Læs mere

Mom Kurer IVS. Hækmosen Herlev. Årsrapport 14. september december 2017

Mom Kurer IVS. Hækmosen Herlev. Årsrapport 14. september december 2017 Mom Kurer IVS Hækmosen 28 2730 Herlev Årsrapport 14. september 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/04/2018 Mikkel Kinnberg Bjørnskov

Læs mere

HD Ejendomme Holding ApS. Årsrapport for 2018

HD Ejendomme Holding ApS. Årsrapport for 2018 HD Ejendomme Holding ApS Unsbjergvej 2b, 5220 Odense SØ Årsrapport for 2018 CVR-nr. 34 20 68 64 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/5 2019 Nicolas Delbing

Læs mere

CHRISTIAN DATE GADEBERG HOLDING APS UNDER TVANGSOPLØSNING ØRSTEDSVEJ 10, 8660 SKANDERBORG 2014/15

CHRISTIAN DATE GADEBERG HOLDING APS UNDER TVANGSOPLØSNING ØRSTEDSVEJ 10, 8660 SKANDERBORG 2014/15 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 CHRISTIAN DATE GADEBERG HOLDING APS UNDER TVANGSOPLØSNING

Læs mere

HOLDINGSELSKABET EOS 1 A/S under frivillig likvidation v/ likvidator Casper Nørgaard

HOLDINGSELSKABET EOS 1 A/S under frivillig likvidation v/ likvidator Casper Nørgaard HOLDINGSELSKABET EOS 1 A/S under frivillig likvidation v/ likvidator Casper Nørgaard Østre Havnegade 12 9000 Aalborg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på

Læs mere

MIRA INTERNETSOLUTIONS ApS

MIRA INTERNETSOLUTIONS ApS MIRA INTERNETSOLUTIONS ApS Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/11/2012 Kim Andersen Dirigent Side 2 af 12 Indhold

Læs mere

LB PROPERTY ApS. Søndergade 227, 3 th 9900 Frederikshavn. Årsrapport 1. januar december 2016

LB PROPERTY ApS. Søndergade 227, 3 th 9900 Frederikshavn. Årsrapport 1. januar december 2016 LB PROPERTY ApS Søndergade 227, 3 th 9900 Frederikshavn Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/06/2017 Lars Bach

Læs mere

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E:

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E: Den 7. august 2014 blev der i sag nr. 111/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor Flemming M. Nielsen afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 10. september 2013 har Revisortilsynet i medfør

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 25. april 2006 (sag nr. 26-2005-R) K mod R K e n d e l s e: Ved skrivelse af 16. juni 2005 har ToldSkat København

Læs mere

FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB

FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB FLY INVESTERINGSANPARTSSELSKAB Trommesalen 3, 3 tv 1614 København V Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018

Læs mere

Nordic Mentor ApS Gistrupparken Gistrup CVR-nr Årsrapport 2016

Nordic Mentor ApS Gistrupparken Gistrup CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Gøteborgvej 18 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Nordic Mentor ApS Gistrupparken 38 9260 Gistrup

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 5. januar 2017 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Generelt... 3 Micro-opdatering... 3 Virksomhedsregnskaber... 6 Ny taksonomi (01-10-2016)... 6 Nye erklæringer... 7 Opdatering

Læs mere

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr Kapital 31/8 ApS Sødalsparken 18, 8220 Brabrand CVR-nr. 37 77 72 85 Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 28/4 2016 31/8 2017) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume

Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten. Små selskaber vil have lempet revisionspligten. Resume Undersøgelse af SMV ers syn på revisionspligten Små selskaber vil have lempet revisionspligten Resume Denne undersøgelse viser, at selvstændige i halvdelen af de små og mellemstore virksomheder mener,

Læs mere

BYENS KØKKEN CENTER ApS

BYENS KØKKEN CENTER ApS BYENS KØKKEN CENTER ApS Ølsevej 12 4171 Glumsø Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/12/2016 Peer Johannsen Dirigent

Læs mere

K e n d e l s e: Den 23. april 2010 blev der i. sag nr. 56/2008-S. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. mod

K e n d e l s e: Den 23. april 2010 blev der i. sag nr. 56/2008-S. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. mod Den 23. april 2010 blev der i sag nr. 56/2008-S Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod statsautoriseret revisor Jens Lars Riise og statsautoriseret revisor Peter Wilhelm Øckenholt Larsen afsagt sålydende K

Læs mere

OLO Invest, Tyrkiet ApS Stærevej Aars CVR-nr Årsrapport 2016

OLO Invest, Tyrkiet ApS Stærevej Aars CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Løgstørvej 14 Postboks 46 9600 Aars Telefon 96 98 23 00 Telefax 96 98 23 23 www.deloitte.dk OLO Invest, Tyrkiet ApS Stærevej 1 9600 Aars

Læs mere