Klagenævnet for Udbud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klagenævnet for Udbud 97-52.322"

Transkript

1 Klagenævnet for Udbud (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Viggo Olesen) 19. august 1997 K E N D E L S E Poul Hansen Entreprenører A/S (advokat Niels Kaiser, Århus) mod Vejdirektoratet (advokat K.O.Pedersen, Århus) Sagen angår Vejdirektoratets EU-udbud af en ombygning til motorvej af en ca. 4 km lang strækning tosporet vej mellem Kolding og Vejen. Udbudet blev foretaget som offentligt udbud. Udbudsbekendtgørelsen blev afsendt til EF-Tidende den 24. januar Udbudet er efter det foreliggende foretaget efter direktiv 93/37 om samordning af fremgangsmåderne med hensyn til indgåelse af offentlige bygge og anlægskontrakter. I udbudsbetingelserne anførtes om den asfalt, der skulle opbrydes fra den gamle vej som et led i entreprisen:»asfalt bortskaffes til en godkendt modtageplads ved entreprenørens foranstaltning eller kan efter neddeling tillades genanvendt som stabile materialer i ramper og nødspor.«begrebet neddeling sigter til knusning og findeling i små partikler. Der indkom tilbud fra en række tilbudsgivere, bl.a. Per Aarsleff A/S (Aarsleff), der var lavestbydende med et tilbud på ca. 44,3 mio. kr., og klager (Poul Hansen), der var næstlavestbydende med et tilbud på ca. 45,4 mio. kr. Alle tilbudsgiverne henviste til Entreprenørforeningens standardforbehold. Poul Hansen tog ikke forbehold iøvrigt.

2 2 Aarsleff anførte yderligere i tilbudets rubrik om forbehold:»neddelt asfalt er regnet genanvendt som SG II«Betegnelsen SG er en almindeligt anvendt forkortelse for Stabilt grus. Efter åbningen af tilbudene den 19. marts 1997 gjorde Poul Hansen straks gældende, at Aarsleffs tilbud var ukonditionsmæssigt som følge af den omtalte bemærkning i forbeholdsrubrikken. I den anledning sendte Aarsleff Vejdirektoratet et brev af 21. marts 1997, i hvilket udtaltes:»under henvisning til telefonsamtale 20/3-97 kan jeg oplyse følgende om vor bemærkning...: Bemærkningen vedrører...»udførelse«..., hvori der er anført to mulige udførelsesmetoder. (Bortskaffelse eller neddeling og genanvendelse som stabile materialer). Bemærkningen præciserer, hvilken af de to mulige udførelsesmetoder, der er regnet taget i anvendelse. Vi er ved licitationen erklæret lavestbydende. Det er dermed godtgjort, at vort forbehold var klart nok til denne erklæring. Først ved Poul Hansens henvendelse rejses der tvivl - en tvivl der er uberettiget, se bl.a. vedlagte vurdering.«den omtalte vedlagte vurdering var en redegørelse af 20. marts 1997 fra Aarsleffs advokat, Peter Fogh, i hvilken bl.a. udtaltes:»det tagne forbehold knytter sig naturligvis til udbudsbetingelserne, og der er efter min opfattelse herefter ingen uklarhed i forbeholdet. Det fremgår udtrykkeligt af udbudsbetingelsernes..., at entreprenøren enten kan bortskaffe asfalten eller efter neddeling genanvende asfalten. Der er imidlertid den klare begrænsning i anvendeligheden, at det kun kan ske som stabile materialer i ramper og nødspor. Skulle Per Aarsleff A/S' forbehold forstås således, at man herefter var berettiget til at benytte neddelt asfalt, ikke alene under ramper og nødspor, men under hele vejen - og dermed også køresporet - måtte forbeholdet naturligvis klart have anført dette.

3 3 Tilsvarende fremgår det af udbudsbetingelsernes..., at asfalt enten skal bortskaffes eller genanvendes. Det er således åbenbart, at der i udbudsmaterialet tænkes på og henvises til den asfalt, der i øjeblikket befinder sig på vejarealet. I modsat fald ville man ikke kunne benytte udtrykket»bortskaffes«eller»genanvendt«. Tilsvarende er det åbenbart, at det tagne forbehold ikke giver Per Aarsleff A/S ret til at»importere«neddelt asfalt fra andre entrepriser. Sammenfattende er det derfor min opfattelse, at forbeholdet ikke er uklart, ligesom det ikke vedrører grundlæggende udbudsbetingelser, allerede fordi der i henhold til udbudsbetingelserne var mulighed for at genanvende neddelt asfalt som stabile materialer.«vejdirektoratet rådførte sig endvidere med en advokat, K.O. Pedersen, der afgav en redegørelse af 7. april I denne redegørelse udtaltes bl.a., at Aarsleffs forbehold efter K.O. Pedersens opfattelse måtte forstås i overensstemmelse med anvendelsen af begreberne neddelt asfalt og SG II i udbudsbetingelserne, og at forbeholdet derfor ikke kunne forstås således, at der også skulle kunne anvendes anden asfalt end den, der blev opbrudt som et led i entreprisen. Det udtaltes desuden, at det ikke kunne udelukkes, at forbeholdet skulle kunne forstås således, at neddelt asfalt stammende fra entreprisen skulle kunne anvendes overalt i entreprisen i stedet for Stabilt grus, og at der i så fald var tale om et forbehold over for en grundlæggende udbudsbestemmelse. Der henvistes imidlertid videre til, at Aarsleff efter det fremkomne ikke selv forstod forbeholdet således. Det anførtes desuden, at en ordregiver kan anmode om præcisering af et uklart forbehold. Som sammenfatning udtaltes, at der alene var tale om en præcisering som omtalt, hvorfor Vejdirektoratet ikke havde pligt til at forkaste Aarsleffs tilbud. Vejdirektoratet valgte herefter Aarsleff som entreprenør. I kontrakten mellem Vejdirektoratet og Aarsleff, dateret 7. og 8. april 1997, var bl.a. anført:»entreprenøren frafalder de i tilbudet tagne forbehold. Bygherren accepterer, at entreprenøren indbygger den i entreprisen opbrudte asfalt i stedet for SG II i nødspor (og ramper)... Indbygningen skal ske i henhold til SV rapport nr Indbygning må også ske i rastepladser..., men kun i 0,15 m tykkelse, og her øges BG laget med 0,05 mm... Såfremt entreprenøren ikke kan anvende opbrudt asfalt i stedet for SG II, bortskaffer han asfalten uden yderligere udgift for bygherren.«henvisningen til SV rapport nr. 69 sigter til en publikation af 1992 fra Miljøministeriet, Miljøstyrelsen og Statens Vejlaboratorium om ubundne bærelag af knust asfalt. Betegnelsen BG er en almindelig anvendt betegnelse for bundsikringsgrus. Under denne sag, der er indbragt for Klagenævnet ved telefax af 9. april 1997 fra Poul Hansens advokat, har Poul Hansen nedlagt følgende påstande:

4 4 1. Vejdirektoratet tilpligtes at anerkende, at Aarsleffs tilbud er ukonditionsmæssigt som følge af forbeholdet. 2. Vejdirektoratet tilpligtes at anerkende, at Aarsleff med urette er blevet antaget som lavestbydende, og at Aarsleff med urette er blevet tildelt kontrakten. 3. Vejdirektoratet tilpligtes at anerkende, at i og med Aarsleffs tilbud er ukonditionsmæssigt, var Poul Hansens tilbud laveste konditionsmæssige tilbud, på hvilken baggrund Poul Hansen havde krav på at få tildelt entreprisen. 4. Vejdirektoratet tilpligtes at lovliggøre forholdet, principalt ved at ophæve den allerede indgåede kontrakt og tildele Poul Hansen entreprisen eller subsidiært efter en annullering af den stedfundne tildeling at foretage et nyt udbud. Vejdirektoratet har påstået frifindelse. Aarsleff, der med Klagenævnets tilladelse er indtrådt i sagen til støtte for Vejdirektoratet, har tilsluttet sig Vejdirektoratets påstand. Klagenævnet har under sagens forberedelse besluttet ikke at tillægge klagen opsættende virkning. Sagen er behandlet under en mundtlig forhandling for Klagenævnet den 23. juni Der er fremlagt et antal bilag. Der er afgivet forklaringer af Anders Bang Pedersen, Erik Yan Hansen, Anker Sørensen, P. Gunhard Nielsen og Jens Chr. Korshøj. Anders Bang Pedersen har forklaret: Han er ingeniør hos Poul Hansen og har udregnet dennes tilbud. Han opfattede Aarsleffs forbehold sådan, at der skulle kunne bruges opbrudt asfalt overalt i entreprisen. Han har beregnet, at dette vil medføre en besparelse på omkring 1,8 mio. kr. Normalt skal man betale for at komme af med opbrudt asfalt, så det ville være let at skaffe de nødvendige mængder gratis. Det er et almindeligt led i vilkårene for entrepriser, at opbrudt asfalt skal bortskaffes til en godkendt modtageplads, og Vejdirektoratet har vist ikke tidligere i udbud brugt en klausul om anvendelse af opbrudt asfalt. Poul Hansen regnede ved tilbudets udformning med at anvende Stabilt grus bortset fra med hensyn til nødspor og ramper, hvor man tildels regnede med at bruge opbrudt asfalt. Man beregnede det dog ikke så meget, da nødspor og ramper er en begrænset del af entreprisen. Erik Yan Hansen har forklaret: Han er direktør for Poul Hansen. Han overværede åbningen af tilbudene. Da Aarsleffs tilbud blev læst op, var det tydeligt, hvad der mentes med forbeholdet. Aarsleff ville ikke købe Stabilt grus og ville i stedet gøre brug af de asfaltbjerge, der ligger rundt omkring. Det var derfor med det samme Erik Yan Hansens opfattelse, at Aarsleffs tilbud var ukonditionsmæssigt, hvilket Erik Yan Hansen straks sagde. Til stede ved åbningen af tilbudene var P. Gunhard Nielsen som repræsentant for Vejdirektoratet, og det virkede som om han var lidt i tvivl. Samme eftermiddag talte Erik Yan Hansen med P. Gundhard Nielsen. Denne sagde, at Aarsleff havde ringet og sagt, at forbeholdet ikke skulle forstås anderledes end udbudsbetingelserne.

5 5 Det var jo imidlertid ikke det, der stod, hvilket Erik Yan Hansen sagde til P. Gunhard Nielsen. Hvis forbeholdet havde været i overensstemmelse med udbudsbetingelserne, havde der jo ikke været grund til at sætte det ind. Det er ikke H.C. Andersens eventyr, der skal stå i et tilbud. Det er på ingen måde utænkeligt, at man kan fremskaffe den nødvendige asfalt i Trekantsområdet. Hvis man først åbner for sluserne, bliver man gravet ned i asfalt. Senere fik Erik Yan Hansen at vide, at Aarsleff var draget til pinden og havde fået sin advokat til at forklare om tilbudet. Anker Sørensen har forklaret: Han er tilsynschef for Vejdirektoratets anlægsområde for hele landet. Han overtager ansvaret for entrepriserne, når der er skrevet kontrakt, men deltager også i et vist omfang i projekteringsfasen. Han deltog ikke ved åbningen af tilbudene, men fik efter åbningen nogle opringninger fra Erik Yan Hansen. P. Gunhard Nielsen har forklaret: Han er ansat i Vejdirektoratet. Udbudsbetingelserne blev udformet af en projekteringsgruppe. P. Gunhard Nielsen havde dog en koordinerende funktion. Den omhandlede klausul i udbudsbetingelserne skal ses som led i en udvikling. I gamle dage kørte man bare den opbrudte asfalt på lossepladsen, men nu prøver man på at genbruge den. Klausulen var en nydannelse, men den hang sikkert sammen med, at der her skulle opbrydes megen asfalt, ca m³. Man må regne med, at teksten går på den asfalt, der blev opbrudt som led i entreprisen. Det var ikke meningen, at der skulle kunne importeres asfalt. Der var plads til at anvende de ca m³ i ramper og nødspor, både fysisk og tidsmæssigt. Man er ikke rigtig tryg ved at anvende den opbrudte asfalt på selve motorvejen, og man har forbudt det på andre motorvejsstrækninger. Ved åbningen af tilbudene sagde Erik Yan Hansen, at Aarsleffs forbehold var ukonditionsmæssigt. P. Gunhard Nielsen svarede, at man ikke skulle tage stilling til dette ved åbningen af tilbudene. Kort efter ringede Jens Chr. Korshøj fra Aarsleff og sagde, at der jo ikke var tale om andet, end hvad der stod i udbudsbetingelserne. P. Gunhard Nielsen ringede straks til Erik Yan Hansen og videregav dette. Næste dag ringede Erik Yan Hansen igen og sagde, at han havde taget kontakt til Entreprenørforeningen og eventuelt ville gå til Klagenævnet. Under samtalen blev der rubriceret forskellige muligheder, d.v.s. anvendelse af opbrudt asfalt fra entreprisen til ramper og nødspor, import af asfalt til ramper og nødspor og import af asfalt til total substituering for Stabilt grus. Erik Yan Hansen sagde, at Aarsleffs forbehold betød det sidste. Aarsleff sendte en redegørelse fra sin advokat, og P. Gunhard Nielsen vurderede det derefter som nødvendigt, at også Vejdirektoratet rådførte sig med en advokat. Der var ikke forhandlinger i forbindelse med indgåelsen af kontrakten med Aarsleff. P. Gunhard Nielsen udfærdigede et kontraktsudkast, som blev underskrevet af Aarsleff, efter at nogle stavefejl var rettet. Om rastepladser er omfattet af begrebet ramper, er et definitionsspørgsmål. Ramperne ved rastepladser fører jo hen over disse. Det væsentlige er, at den opbrudte asfalt ikke kommer i de tungt belastede områder. Der var opbrudt asfalt nok også til rastepladserne, og man skulle i det hele taget have noget af rastepladserne med for at kunne bruge den fulde mængde opbrudt asfalt. Bemærkningen i kontrakten om, at neddelt asfalt, der ikke bruges på den angivne måde, skal borttransporteres for entreprenørens regning, sigter til at undgå konflikter med entreprenøren. Man kunne måske tænke sig, at entreprenøren ellers ville hænge sig op på, at han havde regnet med noget andet. Der havde jo været diskussion om forbeholdets betydning og så megen tummel. P. Gunhard Nielsen ved ikke, hvad det koster at skaffe sig af med asfalt, med det er meget muligt kr. pr. ton. Ordene»kan tillades«anvendt i udbudsbetingelserne sigter vel til, at man skal tale om, hvordan asfalten er komprimeret og skal indbygges, således at bygherren har kontrol med, hvad der foregår. Der var heller ikke forhandlinger med Aarsleff om rastepladserne. Bemærkningen i kontrakten om, at entreprenøren frafalder sine forbehold, er blot, hvad man altid skriver.

6 6 Jens Chr. Korshøj har forklaret: Han er sektionsingeniør i Aarsleff. Tilbudets udarbejdelse blev forestået af en medarbejder. Den omhandlede bemærkning i Aarsleffs tilbud betyder, at asfalt, der brydes op, bliver neddelt og genanvendt som stabile materialer, dog kun som defineret, d.v.s. i ramper og nødspor. Bemærkningen blev indsat for at undgå en efterfølgende diskussion med hensyn til, om opbrudt asfalt skulle genanvendes eller køres væk. Der er egentlig ikke tale om et forbehold. Det pågældende punkt var det eneste i udbudsbetingelserne, hvor der var overladt entreprenøren en valgfrihed, og bemærkningen havde blot til formål at klargøre, hvilken af de to metoder, man ville bruge. Det havde en vejrmæssig betydning, da knust asfalt ikke er så vejrafhængig som Stabilt grus. Det havde også en økonomisk betydning, da genanvendelse af opbrudt asfalt er billigere end bortskaffelse, men den økonomiske betydning var lille, i størrelsesordenen kr. Man skal betale for knusningen af asfalten. Asfaltværkerne er godkendte modtagepladser. Man kører ikke opbrudt asfalt til en losseplads, da asfaltværkerne har interesse i at modtage opbrudt asfalt. Få timer efter tilbudenes åbning kontaktede Jens Chr. Korshøj P. Gunhard Nielsen, fordi den medarbejder, der havde overværet åbningen af tilbudene, havde fortalt, at Erik Yan Hansen havde sagt, at Aarsleffs tilbud var ukonditionsmæssigt. Der var ikke drøftelser med Vejdirektoratet. Man fik et kontraktsudkast fra Vejdirektoratet, som man skrev under, da man ikke havde indsigelser mod det, bortset fra nogle skrivefejl. Aarsleff har således ikke ytret sig i kontraktsfasen. Arbejdet er begyndt, og man er over 50% færdig med jordarbejdet. Man kan udnytte hele mængden af opbrudt asfalt. Poul Hansen har til støtte for sin påstand i hovedtræk anført: Aarsleffs forbehold må forstås i overensstemmelse med ordlyden, d.v.s. at der generelt kan anvendes neddelt asfalt i stedet for Stabilt grus i hele entreprisen, og Vejdirektoratet må have bevisbyrden for, at det skal forstås anderledes. Af Aarsleffs tilbudsliste synes at fremgå, at genanvendelse af asfalt er væsentlig billigere end bortskaffelse. Det afgørende er imidlertid, at udbudsbetingelserne nøje præciserede, hvor der kunne bruges neddelt asfalt. Det er også bemærkelsesværdigt, at Aarsleff i kontrakten har frafaldet sine forbehold. På den anden side har Vejdirektoratet givet en indrømmelse i kontrakten. Man har medtaget rastepladserne, og Aarsleff har derved fået mulighed for at bruge den fulde mængde opbrudte asfalt fra entreprisen. Man har således indgået kontrakt om noget andet end det, der ved udbudet er stillet entreprenørerne i udsigt. Uanset om der har været forhandling mellem Vejdirektoratet og Aarsleff, svarer kontraktsresultatet i hvert fald til, hvad man kan kalde en stiltiende forhandling. Vejdirektoratet har således handlet i strid med det almindelige EU-retlige ligebehandlingsprincip. Hvis Vejdirektoratet får medhold, vil der blive åbnet for en uakceptabel tilstand, hvorefter tilbudspassager kan anvendes under forhandlinger. Vejdirektoratet har til støtte for påstanden i hovedtræk anført: Uanset at den omhandlede bemærkning i Aarsleffs tilbud stod i forbeholdsrubrikken, var den ikke et forbehold, hvilket fremgik af, at Aarsleff straks efter tilbudenes åbning tilkendegav, at bemærkningen skulle forstås i overensstemmelse med udbudsbetingelserne. Vejdirektoratet spurgte straks om meningen med bemærkningen og fik svar, og en udbyder har ret til at stille forespørgsler til afklaring af uklarheder, hvilket Klagenævnet har accepteret i adskillige tidligere afgørelser. Efter EU-retten gælder der endvidere ikke et generelt forbud mod forbehold. Der må blot ikke tages forbehold mod grundlæggende udbudsbetingelser, og et sådant forbehold er der under alle omstændigheder ikke tale om. Inddragelsen af rastepladserne i kontrakten med Aarsleff er en særdeles beskeden ændring af den type, der altid vil kunne gennemføres under en entreprises udførelse. Vejdirektoratet har således ikke overtrådt EU's udbudsregler. Klagenævnet har ikke hjemmel til at tildele Poul Hansen entreprisen. En annullation af Vejdirektoratets beslutning om at tildele Aarsleff entreprisen bør ikke finde sted, da en sådan annullation ville være et vidtgående indgreb med tvivlsom hjemmel i en entreprise, der er godt igang.

7 7 Aarsleff har tilsluttet sig Vejdirektoratets bemærkninger. Klagenævnet skal udtale: Den omhandlede bemærkning i Aarsleffs tilbud kan forstås på flere forskellige måder. En naturlig forståelse er den, der er hævdet af Poul Hansen, d.v.s. at der skal kunnes anvendes neddelt asfalt i stedet for Stabilt grus overalt i entreprisen, i nødvendigt omfang ved»import«af opbrudt asfalt fra eksterne leverandører. En anden naturlig forståelse er, at Vejdirektoratet skal kompensere Aarsleff for merudgiften til Stabilt grus, i det omfang opbrudt asfalt fra entreprisen ikke kan genanvendes i denne. Endnu en naturlig forståelse er, at bortskaffelse af opbrudt affald, der ikke kan anvendes i entreprisen, skal ske for Vejdirektoratets regning. I alle disse tilfælde er bemærkningen ensbetydende med et forbehold vedrørende et grundlæggende element i udbudsbetingelserne med den følge, at tilbudet er ukonditionsmæssigt, således at Vejdirektoratet har skullet se bort fra det ved tildelingen af ordren. Den forståelse, der er hævdet af Aarsleff, d.s.v. at bemærkningen alene sigter til at klargøre, at opbrudt asfalt vil blive genanvendt i overensstemmelse med udbudsbetingelserne, er derimod ikke naturlig, da der i så fald ikke har været noget egentligt formål med at medtage bemærkningen i tilbudet. Af det almindelige EU-retlige ligebehandlingsprincip følger, at tilbud ikke må ændres efter afleveringen eller i hvert fald åbningen af tilbudene. Det er dog tilladt at føre efterfølgende drøftelser med de bydende med henblik på at præcisere eller supplere indholdet af deres bud, i det omfang dette ikke giver anledning til forskelsbehandling. Det må imidlertid antages, at udbyder ikke må lægge vægt på efterfølgende oplysninger fra en tilbudsgiver om forståelsen af en bemærkning, der efter sin formulering kan forstås som et forbehold, der medfører, at tilbudet er ukonditionsmæssigt. I modsat fald ville der blive givet tilbudsgiverne mulighed for at anvende en bevidst uklar formulering med deraf følgende mulighed for gevinst ved kontraktsforhandlingerne eller senere, men således at tilbudsgiveren, hvis andre tilbudsgivere beklager sig, har mulighed for straks at bortfortolke den uklare formulering, så den kommer til at svare til udbudsbetingelserne. Reelt synes det at være dette, der er sket i den foreliggende sag. Vejdirektoratet har herefter været uberettiget til at tage de efterfølgende oplysninger fra Aarsleff om forståelsen af den omhandlede bemærkning i betragtning, og Vejdirektoratet burde i stedet have afvist Aarsleffs tilbud som ukonditionsmæssigt som følge af, at bemærkningen kunne forstås som et ukonditionsmæssigt forbehold. Vejdirektoratet har således tilsidesat det almindelige EU-retlige ligebehandlingsprincip ved at indgå kontrakt med Aarsleff. Klagenævnet finder det rigtigt yderligere at henvise til, at kontrakten mellem Aarsleff og Vejdirektoratet hverken er i overensstemmelse med udbudsbetingelserne eller tilbudet, og at den efter sit indhold fremtræder som et forhandlingsresultat, hvilket gælder uanset de afgivne forklaringer om, at der ikke var forhandlinger mellem Vejdirektoratet og Aarsleff. Klagenævnet henser herved til: Aarsleff frafaldt i kontrakten sine forbehold. Desuden giver kontrakten Aarsleff ubetinget ret til at anvende neddelt asfalt på visse arealer, hvilket efter udbudsbetingelserne krævede Vejdirektoratets tilladelse. Endvidere giver kontrakten Aarsleff mulighed for at anvende neddelt asfalt på rastepladser på nærmere foreskreven måde, hvilket ikke er i overensstemmelse med

8 8 udbudsbetingelserne. Også en samlet vurdering af forløbet og kontraktens indhold fører til, at Vejdirektoratets indgåelse af kontrakt med Aarsleff må anses for at have været i strid med det almindelige EU-retlige ligebehandlingsprincip. Der gives herefter Poul Hansen medhold i påstandene 1 og 2. Der gives ikke Poul Hansen medhold i påstand 3, da Klagenævnet ikke har hjemmel til at tage stilling til, om Vejdirektoratet burde have tildelt Poul Hansen ordren. Klagenævnet finder endvidere ikke fuldt tilstrækkelig anledning til at annullere Vejdirektoratets beslutning om at indgå kontrakten med Aarsleff. Der gives derfor heller ikke Poul Hansen medhold i påstand 4. I medfør af klagenævnslovens 13 c pålægges det Vejdirektoratet at betale sagsomkostninger til Poul Hansen med kr. Beløbet er fastsat skønsmæssigt ud fra sagens størrelse og oplysning fra Poul Hansens advokat om sit tidsforbrug i sagen. I medfør af 19, stk. 4, i bekendtgørelsen om Klagenævnet for Udbud tilbagebetales det gebyr, som Poul Hansen har betalt til Klagenævnet. Herefter bestemmes: Vejdirektoratet tilpligtes at anerkende, at Per Aarsleff A/S' tilbud er ukonditionsmæssigt. Vejdirektoratet tilpligtes at anerkende, at Per Aarsleff A/S med urette er antaget som lavestbydende, og at Per Aarsleff A/S med urette er tildelt kontrakten. Vejdirektoratet frifindes for påstandene 3 og 4 fra Poul Hansen Entreprenører A/S. Vejdirektoratet skal til Poul Hansen Entreprenører A/S betale sagsomkostninger med kr. Beløbet skal betales inden 14 dage efter Vejdirektoratets modtagelse af denne kendelse. Det gebyr, som Poul Hansen Entreprenører A/S har betalt til Klagenævnet, tilbagebetales.

Klagenævnet for Udbud 97-19.319

Klagenævnet for Udbud 97-19.319 Klagenævnet for Udbud 97-19.319 (H.P. Rosenmeier, Viggo Olesen, Lykstoft Larsen ) 9. juli 1997 K E N D E L S E Vognmand Bomholt A/S (advokat Poul Holmgård, Århus) mod Århus Kommune (advokat Torben Brøgger,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 49.781

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 49.781 Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 49.781 (H.P. Rosenmeier, Tage Iversen, Viggo Olesen) 8. juni 1998 K E N D E L S E L.R. Service ApS (selv) mod Skovbo Kommune (selv) Under denne sag har klager (L.R. Service)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 138.398 (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 27. november 1998

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 138.398 (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 27. november 1998 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 138.398 (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 27. november 1998 K E N D E L S E Turistvognmændenes Landsforening (selv) mod Ribe Amt (selv) Sagen angår et offentligt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 10. juni 1999

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 10. juni 1999 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99 96.266 (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 10. juni 1999 K E N D E L S E Højgaard og Schultz A/S (advokat Hans Lykke Hansen, København) mod Odder Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-233.821 (H.P Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Christian Østrup) 29. april 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-233.821 (H.P Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Christian Østrup) 29. april 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-233.821 (H.P Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Christian Østrup) 29. april 2003 K E N D E L S E Lindpro A/S (advokat Christian Johansen, København) mod Jørgen Mortensen & Sønner

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 (H.P. Rosenmeier, Lykstoft Larsen, Viggo Olesen) 18. september 1998 K E N D E L S E Foreningen af Rådgivende Ingeniører (selv) mod Frederiksberg Kommune (advokat Charlotte

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Kaj Kjærsgaard, Helle Bøjen Larsen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Kaj Kjærsgaard, Helle Bøjen Larsen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-213.807 (H.P. Rosenmeier, Kaj Kjærsgaard, Helle Bøjen Larsen) 22. marts 2002 K E N D E L S E Johs. Sørensen & Sønner Århus A/S (advokat Lars Grøngaard, Århus) mod Århus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-234.844 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 5. august 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-234.844 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 5. august 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-234.844 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 5. august 2003 K E N D E L S E Georg Berg A/S (advokat Peter Stig Jakobsen, København) mod Køge Kommune (advokat Kirsten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005 K E N D E L S E Adelholm VVS ApS (advokat Jesper Jakobsen, Hjørring) mod Faber Invest I/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 K E N D E L S E Dansk Høreteknik A/S (advokat Roberto Panada, København) mod Københavns Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 K E N D E L S E Cowi A/S (advokat Michael Gjedde-Nielsen, København) mod Sønderjyllands Amt (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 97 202.885 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Kaj Kjærsgaard) 11. november 1998

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 97 202.885 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Kaj Kjærsgaard) 11. november 1998 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 97 202.885 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Kaj Kjærsgaard) 11. november 1998 K E N D E L S E Tømrermester Bent Mousten Vestergaard (advokat K.W. Schmith, Skive) mod Spøttrup boligselskab

Læs mere

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris.

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris. Neqerooruteqartitsisarnermut Maalaaruteqartarfik Klagenævnet for Udbud (Thomas Trier Hansen) K E N D E L S E 10 boliger i Tasiilaq Sagens faktiske omstændigheder Ved udbudsskrivelse af 15. november 2011

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 96-162.516

Klagenævnet for Udbud 96-162.516 Klagenævnet for Udbud 96-162.516 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Viggo Olesen) 23. april 1997 K E N D E L S E Crocus I/S (advok Erik Hørlyck) mod Århus Havn (advok Henrik Kleis) Århus Havn er omftet af loven

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 K E N D E L S E KK-Ventilation A/S (selv) mod Vejle Amt (advokat Mads Danielsen, Vejle) Den 31.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 K E N D E L S E Balle Blik & VVS ApS (advokat Jeppe Svenning, Århus) mod Boligselskabet Sct. Jørgen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 2005-0002498 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Erik Hammer) 3. februar 2006

Klagenævnet for Udbud 2005-0002498 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Erik Hammer) 3. februar 2006 Klagenævnet for Udbud 2005-0002498 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Erik Hammer) 3. februar 2006 K E N D E L S E J. Olsen A/S Entreprenør- & nedrivningsfirmaet og Jens Olsen (advokat Anders Hein, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 03-226.271 H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Trine H. Garde 20. februar 2004

Klagenævnet for Udbud 03-226.271 H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Trine H. Garde 20. februar 2004 Klagenævnet for Udbud 03-226.271 H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Trine H. Garde 20. februar 2004 K E N D E L S E Miri Stål A/S (advokat K. Dalsgaard Hansen, Brovst) mod Esbjerg Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 K E N D E L S E Hounisens Laboratorieudstyr A/S (advokat Niels Lomborg, Århus) mod Region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-179.957 (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001 K E N D E L S E Dansk Transport og Logistik (selv) mod Nykøbing Falster Kommune (advokat Klaus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 K E N D E L S E Eurofins Miljø A/S (advokat Henrik Holtse, Århus) mod Aalborg Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016663 (Margit Stassen, Knud Erik Busk, Trine Heidemann Garde) 18. september 2008 K E N D E L S E XO Care A/S (advokat Simon Hauch, København) mod 1. Århus Universitet,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022686 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Lars Tolstrup) 20. januar 2011 K E N D E L S E Vognmandsforretningen Ordrupgaard af 2009 SMBA (selv) mod Vejdirektoratet. (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 96-91.919

Klagenævnet for Udbud 96-91.919 Klagenævnet for Udbud 96-91.919 (Carsten Haubek, Tage M. Iversen, Wayne Jensen) 13. september 1996 K E N D E L S E Arbejdsgiverforeningen for Handel, Transport og Service (advokat Helle Havgaard) mod Tårnby

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-214.342 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 5. april 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-214.342 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 5. april 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-214.342 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 5. april 2001 K E N D E L S E Sømændenes Forbund i Danmark (selv) mod 1. Nordjyllands Amt 2. Læsø Kommune (advokat Karl

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 K E N D E L S E Judex A/S (advokat Steffen Ebdrup, Århus) mod Århus Amt (advokat René Offersen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 K E N D E L S E Køge Boglade v/ Erik Nielsen (advokat Kåre Wanscher, København) mod Køge Kommune (advokat Povl Nick

Læs mere

K E N D E L S E. 3. Klagenævnet skal tilpligte Indklagede at indgå aftale med Klager i henhold til Klagers tilbud af 1. november 2017.

K E N D E L S E. 3. Klagenævnet skal tilpligte Indklagede at indgå aftale med Klager i henhold til Klagers tilbud af 1. november 2017. Neqerooruteqartitsisarnermut Maalaaruteqartarfik Klagenævnet for Udbud (Kirsten Thomassen, Gerth B. Lynge, Thorkil G. Olsen) K E N D E L S E Licitation over ejendomsservice på udlejningsejendomme i Nuuk

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8314 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 K E N D E L S E Svend Pedersen A/S (advokat Jakob Sønder Larsen, Ballerup) mod Favrskov Kommune (advokat Tina Braad,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Iver Pedersen) 2. maj 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Iver Pedersen) 2. maj 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-218.937 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Iver Pedersen) 2. maj 2001 K E N D E L S E Forlaget Magnus A/S (advokat Erik Bertelsen, Århus) mod Told- og Skattestyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 68.191

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 68.191 Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 68.191 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Niels Henriksen) 28. september 1998 K E N D E L S E Humus/Genplast ved Hans Jørgen Rasmussen (advokat Ib Ulstrup, Lystrup) mod Esbjerg

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 K E N D E L S E Konsortiet Rindum Skole (advokat Jonas Valhøj Kleffel Nielsen, Randers)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 K E N D E L S E Sammenslutningen af Glatførebekæmpende Vognmænd i Nordjyllands Amt ApS (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Helle B. Larsen) 19. december 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Helle B. Larsen) 19. december 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-175.306 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Helle B. Larsen) 19. december 2002 K E N D E L S E Joca Trading A/S (advokat Torben Korsager, Århus) mod Haslev Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ 2005-0002361 (Kirsten Thorup, Thomas Jensen og Niels Sørensen) 30. september 2005 K E N D E L S E Løgten murer- og entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9778 (Poul Holm) 3. oktober 2016 K E N D E L S E (sagsomkostninger) Henrik Tofteng A/S (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) mod Københavns Universitet (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2007-0012908 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Niels Henriksen) 19. september 2007 K E N D E L S E Råstof og Genanvendelse Selskabet af 1990 A/S (selv) mod Århus Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020361 (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 K E N D E L S E Einar Kornerup Jylland A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Ejerforeningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 (Katja Høegh, Allan Åge Christensen) 2. november 2012 K E N D E L S E Nykøbing Dag- og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jeppe Svenning, Aarhus) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Christian Østrup) 6. april 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Christian Østrup) 6. april 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-91.428 (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Christian Østrup) 6. april 2005 K E N D E L S E SK Tolkeservice ApS (advokat Nikolaj Linneballe, København) mod Københavns Amt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 K E N D E L S E Øjenlægernes Center (selv) mod Region Nordjylland (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 K E N D E L S E Enca A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Skive Kommune (advokat Erik Hørlyck,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 K E N D E L S E Delfin Vask A/S (advokat Bent Sommer, Kastrup) mod Gentofte Kommune (selv) Gentofte Kommune iværksatte

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011 K E N D E L S E Kirkebjerg A/S (advokat Emil Baumann Geist, Roskilde) mod Universitets- og Bygningsstyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 23. marts 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 23. marts 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-240.561 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 23. marts 2004 K E N D E L S E Tolkeservice v/ Aso Hamid (advokat Flemming Schiøler Christiansen, Thisted) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 23. august 2006

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 23. august 2006 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005462 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 23. august 2006 K E N D E L S E Hedeselskabet Miljø og Energi A/S (advokat Lone Møller, Århus mod Sønderjyllands

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-82.138 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 11. august 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-82.138 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 11. august 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-82.138 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 11. august 2003 K E N D E L S E Kruse & Mørk A/S (advokat Erik Braad, Fjerritslev) mod Jetsmark Energiværk A.m.b.a.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 K E N D E L S E Berotech A/S (advokat Tina Braad, Aarhus) mod Provas Haderslev Spildevand A/S (advokat Lars

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm Thomas Facklamm Jensen) 14. februar 2008 K E N D E L S E Jysk Erhvervsbeklædning ApS (advokat Mogens Pahl Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99 109.013 (A.F. Wehner, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 7. september 1999

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99 109.013 (A.F. Wehner, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 7. september 1999 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99 109.013 (A.F. Wehner, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 7. september 1999 K E N D E L S E Håndværksrådet (selv) mod Køge almennyttige Boligselskab, afdeling Ellemarken v/administrator,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025471 (Poul Holm, Peter Tolstrup) 6. januar 2012 K E N D E L S E Noe Net A/S (selv) mod Sikkerhedsstyrelsen (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 157-261409 af

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Katja Høegh, Vibeke Steenberg, Kent Petersen) 6. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Katja Høegh, Vibeke Steenberg, Kent Petersen) 6. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021423 (Katja Høegh, Vibeke Steenberg, Kent Petersen) 6. april 2010 K E N D E L S E Triona AB (advokat Stig Evers Kalsmose-Hjelmborg, København) mod Vejdirektoratet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.:

Klagenævnet for Udbud J.nr.: Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025723 (Poul Holm, Allan Åge Christensen) 21. december 2012 K E N D E L S E Gentofte Murer- og Tømrerforretning ApS (advokat Ricard Petersen, København) mod 853 E/F Østerbrogade/Hornemannsgade

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 2:714-7/96-23.166 4. juni 1996 (Rosenmeier, Bente Madsen, Viggo Olesen) K E N D E L S E

Klagenævnet for Udbud 2:714-7/96-23.166 4. juni 1996 (Rosenmeier, Bente Madsen, Viggo Olesen) K E N D E L S E Klagenævnet for Udbud 2:714-7/96-23.166 4. juni 1996 (Rosenmeier, Bente Madsen, Viggo Olesen) K E N D E L S E Dansk Industri (advokat Jens Auken) mod Kolding Kommune (advokat Jon Stokholm) Denne sag er

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 97-128.153

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 97-128.153 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 97-128.153 (H.P. Rosenmeier, Per Holmgård Andersen, Jens Fejø) 22. januar 1998 K E N D E L S E Unitron Scandinavia A/S og Danske Svineproducenters Serviceselskab (advokat Jeppe

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 K E N D E L S E Tandlægerne Anne Lise Goth Erik Jensen og Jens Vollbrecht (selv) mod Frederikshavn Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 158.615 (H.P. Rosenmeier, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 28. maj 1999

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 158.615 (H.P. Rosenmeier, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 28. maj 1999 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 158.615 (H.P. Rosenmeier, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 28. maj 1999 K E N D E L S E L.R. Service ApS (selv) mod Bramsnæs Kommune (selv) Under denne sag har klageren, L.R.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01788 (Poul Holm, Henrik Fausing) 7. juni 2019

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01788 (Poul Holm, Henrik Fausing) 7. juni 2019 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01788 (Poul Holm, Henrik Fausing) 7. juni 2019 K E N D E L S E Pankas A/S (advokat Simon Heising, København) mod Haderslev Kommune (advokat Henrik Holtse, København) Den

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-180.983 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 17. november 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-180.983 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 17. november 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-180.983 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 17. november 2003 K E N D E L S E Helsingør Kommune (selv) mod Ejendomsselskabet Stengade 56 ApS (advokat Anders Drachmann,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-204.364 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 9. marts 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-204.364 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 9. marts 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-204.364 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 9. marts 2004 K E N D E L S E Georg Berg A/S (advokat Peter Stig Jakobsen, København) mod Køge Kommune (advokat Kirsten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021910 (Poul Gorm Nielsen, Suzanne Helsteen, Knud Erik Busk) 18. oktober 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021910 (Poul Gorm Nielsen, Suzanne Helsteen, Knud Erik Busk) 18. oktober 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021910 (Poul Gorm Nielsen, Suzanne Helsteen, Knud Erik Busk) 18. oktober 2011 K E N D E L S E Jytas A/S (advokat Povl Nick Bronstein, København) mod Universitets- og

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017371 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 20. maj 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017371 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 20. maj 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017371 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 20. maj 2009 K E N D E L S E MFI Office Solutions Ltd. (advokat Tina Braad, Århus) mod Udenrigsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 K E N D E L S E Murerfirmaet Bent Klausen ApS (advokat Peter Zacher Sørensen, Grenaa) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 K E N D E L S E Isoplus Fjernvarmeteknik A/S (advokat Michael Baruah, Kolding) mod Guldborgsund Varme A/S (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002 K E N D E L S E ISS Danmark A/S (advokat Henning Aasmul-Olsen, København) mod H:S Rigshospitalet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025155 (Michael Ellehauge, Erik Hammer) 10. december 2012 K E N D E L S E Marius Pedersen A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 K E N D E L S E OSK Konsortiet: OSK-SHIPTECH A/S, BK Engineering A/S og Logimatic Engineering A/S (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 K E N D E L S E Krüger A/S (advokat John Adamsen, Surrey, England) mod Sorø Vand A/S (advokat Martin

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 K E N D E L S E Jydsk Planteservice A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod 12-by Gruppens

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020248 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034224 (Erik P. Bentzen, Anne-Mette Udsen) 15. november 2013 K E N D E L S E HjulmandKaptain Advokatpartnerselskab (advokat Niels Lomborg, Aarhus) mod Aarhus Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004 K E N D E L S E Eurofins Danmark A/S (selv) mod Ringkjøbing Amt (advokat Erik Hørlyck, Århus) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017936 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Melitta Keldebæk) 6. maj 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017936 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Melitta Keldebæk) 6. maj 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017936 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Melitta Keldebæk) 6. maj 2009 K E N D E L S E Tømrer og Snedkerfirma Henrik Kejser A/S (advokat Niels Kaiser, Aabyhøj) mod Betaniaforeningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 K E N D E L S E Konsortiet Damm Cellular A/S og Pallas Informatik A/S (advokat Niels Christian Ellegaard,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023297 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kent Petersen) 17. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023297 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kent Petersen) 17. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023297 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kent Petersen) 17. januar 2012 K E N D E L S E Grusterminalen.DK ApS (advokat Niels Tiedemann, København) mod Fredericia Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 K E N D E L S E Yding Gruppen A/S (advokat Jesper Håkonsson, Horsens) mod Aarhus Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007 K E N D E L S E Rengøringsgrossisten ved Erik Mortensen (advokat H.P.Grønborg-Pedersen, Skive)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024758 (Katja Høegh, Trine Heidemann Garde, Pernille Hollerup) 19. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024758 (Katja Høegh, Trine Heidemann Garde, Pernille Hollerup) 19. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024758 (Katja Høegh, Trine Heidemann Garde, Pernille Hollerup) 19. august 2011 K E N D E L S E VMaaling-Fyn v/jakob Storm (selv) mod Assens Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Grith Skovgaard Ølykke) 23. november 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Grith Skovgaard Ølykke) 23. november 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-11721 (Kirsten Thorup, Grith Skovgaard Ølykke) 23. november 2016 K E N D E L S E Dominus A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Herning) mod Region Midtjylland Regionshospitalet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014 K E N D E L S E 1. Kontech A/S og 2. ES Stålindustri ApS (advokat Morten Hove, Rødovre) mod Boligorganisationen Tårnbyhuse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013739 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 23. november 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013739 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 23. november 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013739 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 23. november 2007 K E N D E L S E Sejlstrup Entreprenørforretning A/S (advokat Torben Korsager, Århus) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019658 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Niels Sørensen) 11. november 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019658 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Niels Sørensen) 11. november 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019658 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Niels Sørensen) 11. november 2009 K E N D E L S E Yding A/S (advokat Janus Skak Olufsen, Viborg) mod Viborg Kommune. (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021953 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Thomas Grønkær) 17. januar 2011 K E N D E L S E Danmarks Miljøundersøgelser, Aarhus Universitet (selv) mod By- og Landskabsstyrelsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009 K E N D E L S E Entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn A/S (advokat René Offersen ved advokatfuldmægtig

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009 K E N D E L S E Sahva A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod Odense Kommune (advokat Peter

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-109.921 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Michael Jacobsen) 5. februar 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-109.921 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Michael Jacobsen) 5. februar 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-109.921 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Michael Jacobsen) 5. februar 2003 K E N D E L S E Scandlines Sydfynske A/S (advokat Peter Appel, København) mod Det Ærøske Trafikselskab

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012 K E N D E L S E Kjæhr og Trillingsgaard A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Kerteminde

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004 K E N D E L S E KAS Transport ved Kim Schrøder (advokat Torben Høholt Jensen, Århus) mod Århus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023366 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Pernille Hollerup) 30. november 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023366 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Pernille Hollerup) 30. november 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023366 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Pernille Hollerup) 30. november 2012 K E N D E L S E Willis Danmark (advokat Andreas Christensen, Hellerup) mod DSB (advokat

Læs mere

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010. Advokat Andreas Christensen

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010. Advokat Andreas Christensen Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010 Advokat Andreas Christensen side 2 Prækvalifikation Prækvalifikation Underretning af ansøgere Ordregivers begrundelse vedrørende manglende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01889 (Jesper Stage Thusholt) 22. december 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01889 (Jesper Stage Thusholt) 22. december 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01889 (Jesper Stage Thusholt) 22. december 2017 Klagen er efterfølgende tilbagekaldt. Delafgørelsen er således klagenævnets endelige afgørelse K E N D E L S E AOF SYD (selv)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2009-0020087 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 12. januar 2010 K E N D E L S E

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2009-0020087 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 12. januar 2010 K E N D E L S E Klagenævnet for Udbud J.nr. 2009-0020087 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 12. januar 2010 K E N D E L S E Børge Jakobsen & Søn A/S (advokat Martin Rømer, Ringsted) mod Sorø Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 K E N D E L S E Tabulex ApS (advokat Jesper Fabricius, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 K E N D E L S E RenoNorden A/S (advokat René Offersen, v/advokat Torkil Høg København) mod Skive Kommune (Skive Renovation

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015 K E N D E L S E ScanPipe A/S (selv) mod Nordvand A/S (advokat Thomas Grønkjær, Hellerup) Ved udbudsbekendtgørelse nr.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 K E N D E L S E Møbeltransport Danmark (advokat Gorm Himmer, Aarhus) mod Udenrigsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019655 (Kirsten Thorup, Suzanne Helsteen, Jørgen Egholm) 19. juli 2010 K E N D E L S E Frederik Pedersen Alu-Glas A/S (advokat Erik Hørlyck, Århus) mod Viborg Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034279 (Kirsten Thorup, Lene Ravnholt) 7. maj 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034279 (Kirsten Thorup, Lene Ravnholt) 7. maj 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034279 (Kirsten Thorup, Lene Ravnholt) 7. maj 2014 K E N D E L S E DUBA-B8 A/S (advokat Henrik Holtse, København) mod DONG Energy Oil & Gas (selv) Den 25. november 2013

Læs mere