Forsidefoto: Watermusic et storskala performanceshow, som blev afviklet på Randers Havn. Foto: Søren Pagter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forsidefoto: Watermusic et storskala performanceshow, som blev afviklet på Randers Havn. Foto: Søren Pagter."

Transkript

1 STATUS 2017

2 Forsidefoto: Watermusic et storskala performanceshow, som blev afviklet på Randers Havn. Foto: Søren Pagter. Vibstock 2017 i Viborg Kommune. Foto: Tommy Sørensen

3 INDLEDNING 2017 har være et fantastisk år med et overflødighedshorn af kulturelle og kunstneriske oplevelser inden for alle kunstneriske og kulturelle genrer i hele region Midtjylland. 3 Fejringen af kulturhovedstadsåret har tydeligt influeret på mange af de kulturarrangementer, der er blev afviklet i kulturregionens fire kommuner i løber af Og den samlede kulturindsats har bidraget til at opfylde den kulturpolitiske vision i kulturregionen om at skabe levende kulturbyer. Ambitionerne og forventningerne til 2017-året var store, men trods det har mange af de afviklede projekter formået at sætte nye højder for, hvad der er kulturelt muligt. Projekterne har skabt øgede forventninger til kvaliteten og størrelsen af de fremtidige kulturelle og kunstneriske arrangementer i regionen. Det bliver et år, der er svært at overgå. I den følgende status fra kulturregionen vil vi se tilbage på mange af de projekter, der er blevet afviklet i Kulturregion Østjysk Vækstbånd i løbet af året, samt følge nogle af de spor, der bliver lagt ud for det kommende år i kulturregionen. Det ene spor omhandler den netop indgåede kulturelle tillægsaftale for 2018 mellem kulturministeren og kulturregionen. Det andet spor omhandler arbejdet med at udfolde det kulturelle samarbejdspotentiale mellem regionens 19 kommuner og Region Midtjylland, som skal bidrage til at fremme regionens kulturelle styrkeposition efter kulturhovedstadsprojektets afslutning.

4 Move For Life // By i Mørke 2017 i Silkeborg Kommune. Foto: Hanne Nielsen.

5 Move For Life // By i Mørke 2017 i Silkeborg Kommune. Foto: Hanne Nielsen.

6 Kulturskabernes forberedelse af Grøn fest i Horsens Kommune. Foto: Horsens Kommune

7 LEVENDE UNGEKULTUR Der er i kulturregionen i løbet af 2017 afviklet mange tværfaglige kulturprojekter for, med og af de unge med høj kunstnerisk kvalitet. Ungeprojekterne, som afvikles i kulturregionen, har det særlige sigte: 7 - At skulle styrke det tværfaglige og tværkommunale samarbejde på ungeområdet i kulturregionen - At skulle understøtte udviklingen af de unge kulturskaberes kompetencer til at udvikle og gennemføre kulturelle aktiviteter i byens rum - At skulle fremme talentudviklingen af unge udøvende kunstnere i forbindelse med deltagelse i kulturaktiviteter - At skulle etablere de unge som fortsat synlige kulturaktører i byens rum KULTURSKABERFÆLLESKABET De fire kommuner i kulturregionen har i fællesskab afholdt den tredje kulturskaberuddannelse i Gennem faglig sparring og i et tæt samarbejde udviklede fagkoordinatorerne i ungeprojektet et uddannelsesforløb for unge i projektledelse og eventskabelse, som blev gennemført i løbet af foråret sammen med den eksterne samarbejdspartner ArtRebels. De 32 unge, som blev optaget på årets uddannelsesforløb, blev undervist i projekt udvikling, projektstyring og projektafvikling, og undervisningsforløbet blev afsluttet med et svendestykke i form af en lokal event, som blev udviklet og afviklet af de unge selv. De unge kulturskabere lykkedes alle med at skabe flotte lokale events i forbindelse med uddannelsesforløbet. Events, der ikke tidligere eksisterede i kulturregionen.

8 Kulturskaberprojektet Labyrint i Randers. Foto: Tine Ejbye.

9 KULTURSKABEREVENTS 2017 HORSENS KOMMUNE 9 Kulturskaberne i Horsens Kommune skabte Grøn Fest en endagsfestival, udviklet i samarbejde med Ungerådet om musik og bæredygtighed som involverede lokale kunstnere. Eventen blev succesfuldt afviklet i byens rådhuspark, et område som ikke tidligere har været anvendt til den type kulturelle event. Grøn Fest havde deltagere til afviklingen. RANDERS KOMMUNE Kulturskaberne i Randers Kommune skabte to events. Den ene event, Labyrint, blev afviklet den 6. maj på Jens Otto Krags Plads, hvor en interaktiv labyrint blev opstillet. Labyrinten skulle sætte fokus på, at livet nogle gange kan virke uoverskueligt, men at man ved at fare vild i labyrintens blindgyder, kan komme til at se livet i et nyt perspektiv. Projektet Labyrint blev til gennem et samarbejde med Kaosambassaden og Produktionsskolen og havde deltagere til afviklingen. Den anden kulturskaberevent i Randers hed Klap sammen og foregik den 3. juni i og udenfor Kulturhuset i Randers. Eventen inviterede alle til at udfolde deres kreative evner gennem udsmykningen af en klapstol og bød samtidig på muligheden for gennem korte oplæg at få et anderledes indblik i, hvordan ungemiljøerne fungerer og hvad ungemiljøerne i byen kan tilbyde. Omkring deltog i afviklingen.

10 10 SILKEBORG KOMMUNE Kulturskaberne i Silkeborg Kommune skabte eventen Rambla Get Down, som blev afviklet i Silkeborgs midtby den 13. maj. Rambla Get Down var et ambitiøst ungekulturprojekt, der bestræbte sig på at skabe Silkeborgs største gadefest, og med omkring deltagere til arrangementet lykkedes målsætningen. VIBORG KOMMUNE Kulturskaberne i Viborg Kommune skabte eventen MILJØKO, der blev afviklet 3. juni på Hjultorvet i Viborg. MILJØKO var en endagsfestival der med kunstworkshops, genbrugskunst, vegansk mad, musik og miljøtaler fokuserede på at få børn, unge og voksne til at interessere sig mere for miljø, økologi, bæredygtighed og mindre skrald i bybilledet. Kulturskaberne samarbejdede med en række lokale aktører og skabte en velbesøgt event med omkring 150 deltagere. Ved at tilbyde de unge fra kulturregionens kommuner en uddannelse, som er ny for alle at deltage i, føres de unge sammen med andre unge med interesse for samme faglighed, og der skabes et værdifuldt netværk blandt de unge. De forskellige ungeevents har udviklet de unges evner inden for projektudvikling og -afvikling, og der er en klar forventning om, at flere af deltagerne vil bidrage til afviklingen af flere kulturevents i de kommende år.

11 MILJØKO 2017 i Viborg. Foto: Simon Bjerre

12 Rambla Get Down 2017 i Silkeborg. Foto: Asger Stage, Lukas Valentin og Emil Boye. 12

13 Grøn fest i Horsens. Foto: Michala Mellson. 13

14 KULTURREGIONENS ØVRIGE UNGEKULTURPROJEKTER 14 De unge talentudvikles gennem deres deltagelse i de mange forskellige kulturelle afviklinger i kulturregionen, og kvaliteten af de enkelte afviklinger øges år for år. RANDERS KOMMUNE Som markering af åbningen af Aarhus Kulturhovedstad 2017, afviklede man i Randers den 20. januar ungekulturprojektet KONTRAST en koncertperformance, der handlede om det gode og onde i os alle, med fokus på de unges udfordringer, tanker og bekymringer. Projektet bestod af flere kunstneriske delelementer, som under afviklingen smeltede sammen til en samlet performance. Som et delelement gennemførte Kaosambassade og Kunstmuseet i Randers en workshop med unge visuelt interesserede og kunstnergruppen Tokyo Blue, der skabte det digitale visuelle univers, der blev vist som en del af KON- TRAST. Tekstillinjen på Produktionshøjskolen producerede i forbindelse med et engletema mange fortryllende englevinger, der indgik som en del af scenografien til KONTRAST. Endvidere engagerede Levende ungekulturprojektet i Randers to lokale bands, som bidrog med koncertdelen under KONTRAST, ligesom unge fra Randers EgnsTeater producerede en teaterforestilling, der blev opført, som en del af KONTRAST. Omkring borgere oplevede ungeåbningen i Randers. Indsatsen for levende ungekultur i Randers understøttede endvidere Ungerådets platform #Teltet, som var de unges musiktelt i årets Randers Ugen, der blev afviklet fra den 11. til den 19. august. Den kunstnerisk leder bag projektet #Teltet har en kulturskaberuddannelse med i bagagen.

15 KONTRAST i Randers Foto: Søren Pagter.

16 Ungeevent under Move for Life // By i Mørke 2017 i Silkeborg. Foto: Lina Bergstrøm.

17 SILKEBORG KOMMUNE 17 I Silkeborg er der i løbet af 2017 blevet afviklet en lang række kulturelle og kunstneriske aktiviteter, som led i den kulturregionale indsats for at understøtte og skabe levende ungekultur i Silkeborg. Blandt andet skabtes projektet StreetAttack, som blev afviklet den 5. august på Campus Bindslevs Plads. StreetAttack satte fokus på gadeidræt, gadekunst og gademad og skabte nye samarbejdsrelationer i et nyt projektformat. Omkring 700 deltog i afviklingen, som havde potentiale til mere. Fra den 3. til den 5. august understøttede ungeindsatsen Noget Bedre, en musikfestival der baserer sig på frivillighed og sikrede dermed et lydmæssigt kvalitetsløft af festivalen, som havde omkring deltagere. Under Ildfestregattaen den 16. og 17. august, blev der afholdt en koncertfestival Overtryk i spillestedet Kedelhuset. Overtryk var et ungearrangement, der støttede op om upcoming bands. Ungeindsatsen bidrog den 14. og 15. september med ungekulturaktiviteter til åbning af Campus på Campus Bindslevs Plads, byens nye kreative markedsplads for kultur og læring. Og ungeindsatsen deltog endvidere i den store kultursatsning Move for Life // By i Mørke, der omtales nærmere under indsatsbeskrivelsen af Levende byrum. HORSENS KOMMUNE Den 9. september blev der afholdt Display Festival på FÆNGSLET i Horsens. Display Festival er en endagsfestival for, med og af unge, der fokuserer på musik, mad, kunst og kreativt byggeri. Festivalen bidrager til at styrke de unges evne til at kende og definere deres egne kulturelle muligheder og til selv at udvikle og skabe kultur. Ved at afholde festivalen på FÆNGSLET er festivalen med til at ændre den lidt tunge kulturhistoriske fortælling, der knytter sig til stedet, og der rykkes samtidig ved forståelsen af og potentialet for den

18 18 fremtidige anvendelse af området på og omkring FÆNGSLET. Display Festival blev afviklet i et tæt samarbejde mellem foreningen StoneASS, Kulisse Lageret, FÆNGSLET og Kultur- og Eventafdelingens Mærk Byen indsats samt kommunens uddannelsesinstitutioner. Festivalen blev besøgt af gæster og gennemført med hjælp fra mere end 50 frivillige. VIBORG KOMMUNE I Viborg Kommune har man blandt andet understøttet ungekulturen gennem udviklingen af ungeprojektplatformen 3. sal, som for tredje år i træk har stået for udstillingsrækken Lokale 2 udstiller, hvor unge kunstnere får mulighed for at udstille deres egne værker. Flere af de unge udstillere har efterfølgende udstillet andre steder i byen og anerkendes nu som unge kunstnere. Den 16. juni afviklede man endvidere koncerten Stænderstøj, et intimt koncertarrangement, hvor det ungedrevne element er altoverskyggende. Tilgangen får de unge til at besøge arrangementet og deltage aktivt i opbygning, afvikling og nedpakning, da de unge kan mærke, at Stænderstøj for alvor er for og af unge. Stænderstøj 2017 involverede omkring 20 unge i afviklingen, 25 musikere og 500 publikummer. Den 19. august afvikledes musikfestivalen Vibstock for syvende gang. Med et solidt fokus på at udvikle og opkvalificere talentudviklingen inden for musik og skabe en professionel ramme for upcoming bands og musikere at optræde i, er det lykkedes festivalen at tiltrække flere og flere musikere og gæster gennem årene. Vibstock 2017 havde omkring deltagere, og over 100 frivillige bidrog til afviklingen.

19 Stænderstøj 2017 i Viborg. Foto: Mejse Damsø Jeppesen. 19

20 Ønskelandet i Silkeborg Kommune. Foto: Silkeborg Kommune. 20

21 LEVENDE BYRUM De mange kunstneriske og kulturelle aktiviteter, der er blevet afviklet i kulturregionens byrum i 2017, har det særlige sigte: 21 - At skulle kvalificere og udfordre byrumsudviklingen gennem tværkommunalt samarbejde i kulturregionen - At skulle kvalificere byrumsudviklingen gennem borgerinvolvering - At skulle fremme byrumsudviklingen gennem samarbejde med kulturinstitutioner - At skulle udvikle byrummenes anvendelighed gennem kulturelle eksperimenter BYRUMSPROJEKTER I SILKEBORG KOMMUNE Den 20. januar afviklede Silkeborg Kommune, som en del af den regionale børneåbning af Aarhus Kulturhovedstad 2017, projektet Ønskelandet, hvor man bl.a. på Ønskeøen (Odden i Silkeborg Langsø) kunne følge en anlagt ønske- og drømmerute bestående af selvlysende plexiglasværker skabt af 733 børn, indsat i et Land art univers udformet af arkitekt Ragnhild Melbye. Et par tusind børn og voksne oplevede eller deltog i at skabe ønske- og drømmeværket i Silkeborg Kommune. Den 4. november afviklede Silkeborg Kommune og DGI Østjylland samarbejdsprojektet Move For Life // By i Mørke en fuldmånebegivenhed under Kulturhovedstad Aarhus I en mørklagt midtby og under temaet Bevægelse forenedes professionelle performere, det lokale foreningsliv, borgere og kulturinstitutioner om en lang række idræts- og kulturoplevelser, der alle eks-

22 22 perimenterede med lys og lyd som kunstnerisk greb. Som optaktseksempel til arrangementet deltog mere end 300 børn og pædagoger i lanterneworkshops. Omkring borgere deltog i afviklingens familieaktiviteter ved Odden, paradeoptoget gennem byen, fællesspisningen på Torvet, Natkabareten, Tour de Kultur og Ungezonen. BYRUMSPROJEKTER I HORSENS KOMMUNE I Horsens Kommune har man i løbet af 2017 fokuseret indsatsen omkring at skabe levende byrum på tre projekttiltag. Den 22. september blev kunstinstallationen Vejen ind, er vejen ud, udarbejdet af kunstneren Jesper Dalgaard indviet. Installationen var skabt specielt til parkområde ved FÆNGSLET og udgjorde en spiralformet labyrint, der snoede sig rundt i det grønne parklandskab, og inviterede publikum til at gå på opdagelse i labyrintens snoede gange. Projekt blev realiseret i et samarbejde mellem Horsens Kommune, FÆNGS- LET, Statens Kunstfond, Kulturregion Østjysk Vækstbånd og Urban Lab en del af Kulturhovedstadsprojektet Aarhus Den 30. september udgav Horsens Kunstmuseum og Kultur- og Eventafdelingen i Horsens Kommune i fællesskab en fysisk og digital guide, som skal inspirere borgere til at går på opdagelse i byens udendørs skulpturer og streetart. Starten på formidlingsprojektet blev markeret med kunstprojektet Byens glemte kunstskatte, hvor tre kunstnere i perioden fra den 30. september til den 22. oktober iscenesatte en række eksisterende skulpturer med lys, lyd, performance. Den 31. oktober og tre uger frem kunne man i de mørke timer i Vitus Berings Park, opleve (u) hyggelige lysfigurer forestillende bl.a. dæmoner og genfærd skabt af scenograf Sigurd Dissing. Lysfigurerne blev indviet Allehelgensaften, hvor børnefamilier blev inviteret til at høre gyserhistorier, deltage i lanterne-workshop og smage efterårssuppe tilberedt over bål.

23 Kunstinstallationen Vejen ind, er vejen ud. Foto: Hanne Nielsen. 23

24 24 BYRUMSPROJEKTER I RANDERS KOMMUNE Aarhus Kulturhovedstad 2017 blev den 20. januar skudt i gang med 300 syngende og dansende børn i Tronholmsparken i Randers. Sanger og dramatiker Eva Boland Koch fremførte Alberte Windings nummer Ønskelandet, der var produceret til formålet. Foruden sangen og dansen var der også fortællinger og oplæsning fra pixibøger, som mere end børn fra Randers Kommune havde været med til at skabe i samarbejde med kunstnerne Tanja Nellemann Kruse og Lise Haurum Christensen. Børneåbningen blev endvidere realiseret med bidrag fra Randers EgnsTeater, Randers Fortællerne og Naturcenter Randers. Den 2. og 3. september 2017 forvandledes Randers gamle industrihavn sig til en scene for et af Aarhus Kulturhovedstads 12 Fuldmåneprojekter Watermusic. Et storskala show, der med bl.a. professionelle kunstnere og produktionsfolk fra både ind- og udland som instruktør Kevin Finnan og hans engelske dansekompagni Motionhouse, de spanske multimediedesignere Logela, den danske sangerinde og komponist Oh Land skabte byens indtil dato største udendørs kulturbegivenhed. De flere hundrede medvirkende i Watermusic skabte gennem sang, dans og artisteri, avancerede lys-, lyd- og 3D projektioner en sansemættet og magisk fortælling om kærligheden mellem land og vand, som blev oplevet af mere end tilskuere på havnen.

25 Børneåbning i Tronholmsparken i Randers. Foto: Jon Detlefsen, SAGAfoto. 25

26 26 BYRUMSPROJEKTER I VIBORG KOMMUNE I forbindelse med projektindsatsen omkring Levende byrum i Viborg Kommune har man særligt eksperimenteret med forskellige anvendelsesmuligheder i forskellige byrum og bygninger under Snapstinget. Blandt andet blev en gøglerfestival afviklet på byens skoler, torve og pladser med mere en tilskuere, et nyt midlertidigt street-food koncept på Nytorv, hvortil der var tilknyttet en aktiv musikscene, blev der serveret mere end måltider. Og næsten borgere besøgte Det gamle Rådhus, hvor egnsteateret Carte Blanche sammen med en lang række foreninger og private borgere skabte over 70 forskellige kulturelle aktiviteter i byens midlertidige Pop-up kulturhus, som eksisterede fra den 2. til den 25. juni. Dertil har man den 11. november fejret 500-året for reformationen i Viborg med opførelsen af forestillingen Himlen over Viborg, der skildrede den bevægelse, reformationen startede i Domkirkens facader blev til fejringen iscenesat med lys og 3D-animation, og et kor på 150 sangere og et live orkester fremførte et til anledningen komponeret værk. Mere end borgere oplevede Himlen over Viborg, som blev opført to gange i løbet af afviklingsaftenen.

27 Himlen over Viborg et fuldmåneprojekt under Aarhus Kulturhovedstad Foto: Flemming Jeppesen, Fokus-Foto. 27

28 Kunstinstallationen Vejen ind, er vejen ud udarbejdet af kunstner Jesper Dalgaard. Foto: Ulrik Tofte. 28

29 URBAN LAB Det tværkommunale byudviklingsprojekt Urban Lab har igennem de seneste fire år bidraget med et højere kendskab til byudviklingsinitiativerne i regionen, givet inspiration til lokale projekter, udvekslet kunstnerkataloger og borgerinddragelseserfaringer samt bidraget til at vedligeholde eksisterende netværk på tværs af kulturregionen. I 2017 har Urban Lab bl.a. understøttet kulturregionens tværfaglige kompetenceudvikling i krydsfeltet mellem kommunernes plan- og kulturafdelinger gennem to temaafviklinger. 29 Den 27. og 28. april afvikledes temakonferencen og workshoppen Byrum uden mennesker om sansning af byens rum i Viborg Kommune med omkring 120 deltagere. Gennem temaafviklingen blev der sat fokus på sansningens betydning i forhold til den fremtidige byudvikling og set på, hvordan vi kan skabe byrum, der føles levende og menneskelige at færdes i, selv når man er alene. Efter konferencen blev en opsamlende digital temaudgivelse, Byrum uden mennesker om sansning af byens rum, offentliggjort med tekstbidrag af bl.a. Carsten Thau, Marie Stender og Jens Kvorning. Temaudgivelsen kan frit hentes på Den 21. og 22. september afvikledes Urban Labs sidste temakonference i regi af Aarhus Kulturhovedstad Fremtidens byrum Gentænk løsningerne på FÆNGSLET i Horsens. Omkring 150 deltog i afviklingen som bl.a. fokuserede på, hvordan vores fremtidige byudvikling og byomdannelser kan blive mere vellykkede ved at udfordre vores vante praksis, styrke det tværfaglige samarbejde og fremme forståelsen for kompleksiteten i byudviklingsprocessen for alle involverede parter: kommunens politikere, plan- og kulturafdelingerne, byudviklerne, kunstnerne og arkitektfirmaerne. I forbindelsen med konferenceafviklingen blev nogle af byomdannelsens udfordringer drøftet gennem spillet af Urban Labs nyudviklede byudviklingsspil.

30 30 I forbindelse med Urban Lab-projektet blev der endvidere i løbet af 2017 gennemført fem kunstneriske nedslag, som relaterer sig til de deltagende kommuners byudviklingsprojekter. De fem nedslag fandt sted i kommunerne Holstebro, Hammel, Aarhus, Viborg og Horsens. Nedslagene i kulturregionen bestod af et murmaleri, der visualiserede udviklingspotentialet i Banebyområdet i Viborg, som blev indviet den 19. august, og af kunstinstallationen Vejen ind, er vejen ud ved FÆNGSLET i Horsens, som blev indviet den 22. september. Se kort beskrivelsen af Vejen ind, er vejen ud under afsnittet omkring Levende byrum. I øjeblikket afsøges muligheden for at Urban Lab projektet kan videreføres efter 2017, og i samarbejde med samarbejdspartnerne etnolog Søren Møller Christensen fra Carlberg Christensen og professor Jens Kvorning fra arkitektskolen i København arbejdes der på en analyseopsamling, som videreformidler, hvad der er kommet ud af projektindsatsen indtil nu, og samtidig peger frem mod fremtidige udfordringer på byudviklingsområdet, som samarbejdskommunerne i projektet vil kunne arbejde frem mod at løse i fællesskab efter Se yderligere projektomtale og materiale på

31 Urban Lab murmaleriet i Viborg en del af byens kunstneriske nedslag i Foto: Kulturregionen Østjysk Vækstbånd. 31

32 KULTURREGIONEN Med den netop underskrevne tillægsaftalen på kulturaftaleområdet videreføres de to eksisterende indsatsområder, som skal bidrage til at skabe Levende byrum og Levende ungekultur i hele kulturregionen i Tillægsaftalen og nærmere beskrivelse af indsatsområderne kan læses på kulturregionens hjemmeside Vi har indtil nu opnået mange flotte og interessante resultater inden for de prioriterede indsatsområder, hvilket denne statusopsamling for 2017 netop har tydeliggjort. Vurderingen er, at de igangværende kultursatsninger i kulturregionen er godt på vej, og at man i det kommende år skal arbejde på at øge kvaliteten og volumen i de kulturelle og kunstneriske aktiviteter, der udfoldes i kulturregionen. Kulturregionen vil endvidere i det kommende år arbejde på at fremme det tværgående og tværfaglige samarbejde mellem kulturregionens kommuner og styrke evalueringsindsatsen samt vidensdelingen i kulturregionen en opgave som det er meget væsentlig at samarbejde om. KOMMENDE KULTURAFTALEPROJEKTER I 2018 Der er allerede nu en lang række projekter, som vi kan glædes os til afviklingen af næste år, under udvikling i kulturregionens fire kommuner. På kulturregionens hjemmeside vil man først i december måned kunne finde mere detaljerede beskrivelser af, hvad der er i vente.

33 Display Festival 2017 på FÆNGSLET i Horsens. Foto: Michala Mellson. 33

34 34 FREMTIDIG KULTURAFTALE I løbet af foråret vil der efter kulturministerens ønske blive indledt en politisk dialog omkring kulturaftalernes fremtidige indhold og form. Vi afventer i øjeblikket kulturministerens udspil på området, og håber at drøftelserne vil føre til en styrkelse af den regionale kulturindsats under Puljen til kultur i hele landet, den pulje der finansierer statens andels af landets kulturaftaler. Når der hen på foråret foreligger en politisk afklaring på kulturaftaleområdet, planlægger vi at afholde en visions- og strategiafklaringsdag i kulturregionen, så vi i fællesskab kan forholde os til det eventuelt nye kulturaftalekoncept og drøfte muligheden for at skabe en fremtidig fælles kulturaftale efter 2019 med afsæt i det. LEGACY 2017 Sidsøbende med afviklingen af kulturhovedstadsåret er der blevet arbejdet på at sikre en videreførelse af det tværgående kultursamarbejde, som er etableret mellem regionens 19 kommuner og Region Midtjylland i forbindelse med kulturhovedstadsprojektets gennemførelse. I det nye år skal det videreførte samarbejde mellem de 19 kommuner og Region Midtjylland realisere ambitionen i den toårige samarbejdsaftale, der er indgået på kulturområdet. Der er ét skud i bøssen til at vise samarbejdets værd, som katalysator for regionens kulturudvikling og det bliver spændende at se, om det kan løfte sig uden kulturhovedstadsprojektet som samlende kraft.

35 Gøglerfestival under Snapstinget i Viborg, som i år blev afviklet fra den 16. til den 25 juni. Foto: Jacob Thorup Kjærsgaard. Bagsidefoto: Fra opførelsen af kunstinstallationen Vejen ind, er vejen ud. Foto: Hanne Nielsen 35

36 KULTURREGION ØSTJYSK VÆKSTBÅND ET KULTURELT EKSPERIMENTARIUM Kulturministeriet og de fire østjyske kommuner Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg samarbejder om at fremme kulturområdet gennem kulturelle eksperimenter. Læs mere på kulturregionens hjemmeside

De levende kulturbyer. Kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd

De levende kulturbyer. Kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd De levende kulturbyer Kulturaftale 2016-2017 mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd EKSPERIMENTARIUM FOR KULTUREL BYUDVIKLING OG UNGEKULTUR Kulturaftale 2016-2017 Kulturministeriet

Læs mere

STATUS 2015 KULTURREGION ØSTJYSK VÆKSTBÅND ET KULTURELT EKSPERIMENTARIUM

STATUS 2015 KULTURREGION ØSTJYSK VÆKSTBÅND ET KULTURELT EKSPERIMENTARIUM STATUS 2015 KULTURREGION ØSTJYSK VÆKSTBÅND ET KULTURELT EKSPERIMENTARIUM Kulturministeriet har siden 2008 indgået i et kulturregionalt samarbejde med kommunerne Horsens, Silkeborg og Viborg kaldet Kulturregion

Læs mere

Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018)

Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018) Tillægsaftale til kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Østjysk Vækstbånd (2018) Dok. nr. 2744249 Side 2 INDHOLD Side Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale 3 1.1 Baggrund 1.2 Aftaleperiode

Læs mere

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd KULTURAFTALEOPLÆG FOR VÆKSTBÅNDET 2018-2021 FORMÅL: Kulturregion Østjysk Vækstbånd et kulturelt talenteksperimentarium Kulturregionen ønsker at styrke kulturmiljøet

Læs mere

STATUS 2014 KULTURREGION ØSTJYSK VÆKSTBÅND ET KULTURELT EKSPERIMENTARIUM

STATUS 2014 KULTURREGION ØSTJYSK VÆKSTBÅND ET KULTURELT EKSPERIMENTARIUM STATUS 2014 KULTURREGION ØSTJYSK VÆKSTBÅND ET KULTURELT EKSPERIMENTARIUM Kulturregionen står midt i en overgangsfase på tærsklen til det afsluttende aftaleår for kulturaftalen 2012-2015, og med de første

Læs mere

Den levende kulturby. Kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd. Hør Lyset, Randers. Foto: Adam Mørk.

Den levende kulturby. Kulturaftale mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd. Hør Lyset, Randers. Foto: Adam Mørk. Den levende kulturby Kulturaftale 2012-2015 mellem Kulturministeriet og Kulturregion Østjysk Vækstbånd Hør Lyset, Randers. Foto: Adam Mørk. Den levende kulturby Kulturaftale 2012-2015 Du står nu med en

Læs mere

KULTURAFTALE

KULTURAFTALE KULTURAFTALE 2016-2017 WWW.KUM.DK KULTURAFTALE 2016 2017 MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION ØSTJYSK VÆKSTBÅND Kulturaftale mellem kulturministeren og kulturregion Østjysk Vækstbånd KULTURAFTALE MELLEM

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

ProjektSpace Status 2013

ProjektSpace Status 2013 ProjektSpace Status 2013 KMØ Projektspace er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013 Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Handleplan 2013 Kultur- og Fritidsafdelingen Silkeborg Kommune 1 Indhold En attraktiv kommune... 3 Idékatalog med handlemuligheder... 3 Årlige handleplaner for

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Kulturpolitik

Kulturpolitik 1 Kulturpolitik 2015-17 Forord I Randers har vi et mangfoldigt udbud af kulturaktiviteter. Vi ved, at dét vi gør, gør vi ordentligt dygtigt og utraditionelt. Flere og flere rækker ud efter kulturtilbuddene

Læs mere

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d F R B M Å L S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d Forord I foråret 2010 udviklede Kultur- og Fritidsudvalget sammen med aktive borgere, foreninger og andre aktører 9 fælles mål for kultur-

Læs mere

KULTUR POLITIK

KULTUR POLITIK Foto: Uggi Kaldan KULTUR POLITIK 2015-17 2 Foto: Randers Kunstmuseum, Henrik Espensen Karoline H. Larsen /copydanbilleder.dk I Randers har vi et mangfoldigt udbud af kulturaktiviteter. Vi ved, at dét vi

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Kulturaftale

Kulturaftale Kulturaftale 2009-2011 mellem KULTURMINISTERIET OG KULTURREGION ØSTJYSK VÆKSTBÅND med kulturen som løftestang Kulturministeriet har indgået en treårig kulturaftale med Kulturregion Østjysk Vækstbånd, der

Læs mere

U R B A N L A B K O N F E R E N C E R O G E K S P E R I M E N T E R

U R B A N L A B K O N F E R E N C E R O G E K S P E R I M E N T E R U R B A N L A B Hvordan lærer vi af udfordringerne med udvikling af fremtidens planlægning? Hvordan lærer vi af hinandens fejl? Vi vil finde værktøjer til at skabe byrum, de både er interessante for borgerne

Læs mere

Idékatalog. til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-16

Idékatalog. til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-16 Kultur- og Fritidsafdelingen 28. september 2012, 19. oktober 2012 Forslag Idékatalog til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-16 Kataloget har baggrund i: Silkeborg Kommunes Udviklingsstrategi

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 2016 Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune 1 Indhold Forord..........................4 Målsætninger for Handleplan 2016.........6 Kulturlivets aktører..................

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Overførsler fra 2014 til 2015

Overførsler fra 2014 til 2015 1 Overførsler fra 2014 til 2015 Kultur og fritid Side Aftaleområde Overført 2013-2014 Korr budget 2014 Forbrug 2014 Overførsel til 2015 Overførsel i pct. Aftaleenheder Bibliotek 1.186,4 41.233,1 39.750,3

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Handleplan 2014. Kultur og Fritid, Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Handleplan 2014. Kultur og Fritid, Silkeborg Kommune Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Handleplan 2014 Kultur og Fritid, Silkeborg Kommune Indhold Kultur giver puls, liv og indhold... 4 Om Handleplan 2014... 6 1. Udvikling af kulturlivet KulturWorkshop...

Læs mere

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Formateret: Skrifttype: (Standard) Arial, Kontroller ikke stavning eller grammatik KulturKANten Kulturaftale 2013-2016 Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturel projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-medlemsstater hvert år - i 2017 Pafos (Cypern) og Aarhus

Læs mere

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet Udgangspunktet for ungeindsatsen er Kulturmetropolens fokus på at udvikle innovative, demokratiske og aktive medborgere til fremtidens samfund. Med afsæt

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2016 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2017 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland Forslag 07-05-15 Ny kulturpolitik for Region Midtjylland Region Midtjyllands nye kulturpolitik bygger videre på de gode erfaringer,

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik med titlen Frem mod 2020 med det mål, at der i 2020 er opnået en tydelig

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning Kulturpolitik og fokusområder 2018-2021 - udkast Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet og unikke projekter og samarbejder på tværs. Kulturen

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Fokusområder Kulturudvalget. Kulturpolitiske fokusområder

Fokusområder Kulturudvalget. Kulturpolitiske fokusområder Fokusområder 2019-22 Kulturudvalget Kulturpolitiske fokusområder 2019-2022 Fokusområder 2019-22 Kulturudvalget KulturKolding løfter i fællesskab. Fælles mål og samarbejde skal sætte Kolding Kommune på

Læs mere

Status på Handleplan 2013. Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Kultur & Fritid, november 2013

Status på Handleplan 2013. Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Kultur & Fritid, november 2013 Status på Handleplan 2013 Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Kultur & Fritid, november 2013 2 Indholdsfortegnelse 1 Overblik... 4 2 Kulturworkshop maj 2013... 6 3 Skaterpark... 7 4 Dialogfora og

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Referat Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato 8. juni 2017 Starttidspunkt for møde 16.00 Lokale Skanderborg Fælled 1 Deltog i mødet Else Søjmark, Kultur- og udviklingsudvalget, Norddjurs

Læs mere

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK EN FASTHOLDELSE AF ALT DET DER GÅR GODT OG EN HURTIG SCANNING

Læs mere

Udvalgsplan Kulturudvalget

Udvalgsplan Kulturudvalget Udvalgsplan 2014-2017 Kulturudvalget KULTURAFDELINGEN Forord I de sidste 20 år har Horsens Kommune forandret sig. Kulturlivet har spillet en central rolle i forandringen. Horsens brand er ændret fra fængselsby

Læs mere

Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn

Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn Udkast til tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn - 2019 1/5 Indhold Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale... 3 Baggrund... 3 Aftaleperiode... 3 Kapitel 2: Beskrivelse

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Vær med til at præge den nye fynske kulturaftale 2011-2014

Vær med til at præge den nye fynske kulturaftale 2011-2014 Vær med til at præge den nye fynske kulturaftale 20112014 Tirsdag d. 9. marts kl. 16.0020.30 på spillestedet Posten, Østre Stationsvej 35, 5000 Odense C. Nye ideer ny energi Det fynske kultursamarbejde

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE

KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE KULTURHAVN KORT Kulturhavn er Danmarks største havnefestival med over 200 forskellige kultur- og idrætsoplevelser i Københavns Havn. På bare 12 år

Læs mere

Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i. Kerteminde Kommune

Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i. Kerteminde Kommune Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i Kerteminde Kommune Indholdsfortegnelse 3 Hvad er Mod.Strøm? 4 Fælles fynsk kulturfestival 5 Kerteminde Kommunes Mod.Strøm lokalitet er Muus siloen 6 Åbent hus-arrangement

Læs mere

Kulturaftaler er frivillige aftaler, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner.

Kulturaftaler er frivillige aftaler, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner. Notatark Sagsnr. 20.20.00-P35-1-17 Sagsbehandler Mette Vildbrad 18.1.2017 Kulturaftale med Business Region Aarhus kommuner Om kulturaftaler Kulturaftaler er frivillige aftaler, der indgås mellem Kulturministeriet

Læs mere

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Indledning Kulturmetropolens fælles vision er at synliggøre det mangfoldige kulturliv i metropolen, styrke samarbejdet på tværs af

Læs mere

Modelforslag Organisering af en ny kulturregion

Modelforslag Organisering af en ny kulturregion Modelforslag Organisering af en ny kulturregion Kulturregion Aarhus Kulturregionen består af følgende kommuner: Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs,

Læs mere

Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i. Nordfyns Kommune

Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i. Nordfyns Kommune Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i Nordfyns Kommune Indholdsfortegnelse 3 Hvad er Mod.Strøm? 4 Fælles fynsk kulturfestival 5 Nordfyns Kommunes Mod.Strøm lokalitet er Det tyske anlæg ved Beldringe

Læs mere

På baggrund af drøftelsen vil forvaltningen udarbejde en vision. Bilag: Notat: Formelle musikalske udviklingsveje januar 2017

På baggrund af drøftelsen vil forvaltningen udarbejde en vision. Bilag: Notat: Formelle musikalske udviklingsveje januar 2017 Musikby 2020 Udvalget By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 285228 Brevid. 2446325 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Dagsorden for 3. møde i Musikby 2020 Udvalget den 30. januar

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Kommunens tilskud til fonden kommer minimum tilbage krone for krone i form af tilskud til programaktiviteter inden for xx kommunegrænse.

Kommunens tilskud til fonden kommer minimum tilbage krone for krone i form af tilskud til programaktiviteter inden for xx kommunegrænse. Til: Den regionale styregruppe Til mødet 5. februar 2015 Den 2. februar 2015 Return on Investment 1. Beslutningsoplæg Det indstilles, at den Regionale Styregruppe beslutter 1. hvilken af de to beregningsmetoder,

Læs mere

Det aktive byrum Status 2013

Det aktive byrum Status 2013 Det aktive byrum Status 2013 KulturMetropolØresund Det aktive byrum er et ud af ni projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet.

Læs mere

NORDIC CULTURE CAMP 2018!

NORDIC CULTURE CAMP 2018! 19.-26. august Nykøbing Mors NORDIC CULTURE CAMP 2018 www.rn.dk/nordicculturecamp VÆR MED PÅ NORDIC CULTURE CAMP 2018! Er du ung kunstner? Og kunne du tænke dig at opleve Kulturmødet Mors og deltage i

Læs mere

VIBORGS EGNSTEATER CARTE BLANCHE ÅRET DER GIK 2017

VIBORGS EGNSTEATER CARTE BLANCHE ÅRET DER GIK 2017 VIBORGS EGNSTEATER CARTE BLANCHE ÅRET DER GIK 2017 VIBORGS EGNSTEATER CARTE BLANCHE ÅRET DER GIK 2017 VI SKABER NYE MØDER OG ANDERLEDES OPLEVELSER FOR MENNESKER I ALLE ALDRE Viborgs professionelle egnsteater

Læs mere

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn - 2019 1/6 Indhold Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale... 3 Baggrund... 3 Aftaleperiode... 3 Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø

Kulturregion Fyn. Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Kulturregion Fyn Ni fynske kommuner: Assens Faaborg-Midtfyn Kerteminde Langeland Nordfyns Nyborg Odense Svendborg Ærø Om kulturaftalerne Vision Fynsk kultur skal ses, høres og mærkes. Alle skal have mulighed

Læs mere

GROWOP! F E S T I V A L

GROWOP! F E S T I V A L GROWOP! F E S T I V A L 2 0 1 9 HERNING C. H. PEDERSEN & E. ALFELTS MUSEUM 24/9 KL. 10.00 OG 11.30 IKAST-BRANDE KUNSTPAKHUSET 25/9 KL. 10.00 OG 11.30 HOLSTEBRO HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM 26/9 KL. 10.00 OG 11.30

Læs mere

ANSØGNING TIL MUSIKPULJEN BLANKETNR:10968

ANSØGNING TIL MUSIKPULJEN BLANKETNR:10968 1 - Rabbit Hole Festival, ansøgning om tilskud ANSØGNING TIL MUSIKPULJEN 2017 - BLANKETNR:10968 INFORMATIONER Historik: 26-08-2016 22:25 Arbejdsgang startet af System 05-09-2016 12:14 Udfyldt af Julie

Læs mere

Resultatberetning for 2015

Resultatberetning for 2015 beretning for KOMEDIEHUSET Indhold Brand...3 Mission...3 Vision...3 beretning for...4 Opgørelse over implementeringsgraden af Strategiske mål for...6 Nøgletal...7 Forsidefoto: Levende billeder på Fængslet

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

IDÉKATALOG. til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016

IDÉKATALOG. til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 IDÉKATALOG til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Kultur- og Fritidsafdelingen Silkeborg Kommune Udgave # 01 Januar 2013 1 Foto: Lars Bay Preben Stentoft Paw Friis Peter

Læs mere

Faaborg- Midtfyn Kommune

Faaborg- Midtfyn Kommune Ansøgningsmateriale: Mod.Strøm-projekter i Faaborg- Midtfyn Kommune Indholdsfortegnelse 3 Hvad er Mod.Strøm? 4 Fælles fynsk kulturfestival 5 Faaborg-Midtfyn Kommunes Mod.Strøm lokalitet er Polymeren 6

Læs mere

D O M E O F V I S I O N S I A A R H U S E N K O R T P R Æ S E N T A T I O N

D O M E O F V I S I O N S I A A R H U S E N K O R T P R Æ S E N T A T I O N D O M E O F V I S I O N S I A A R H U S 2 0 1 6 2 0 1 8 - E N K O R T P R Æ S E N T A T I O N D O M E O F V I S I O N S ET H O T S P O T I B Y E N EN DIALOGPLATFORM Et moderne gentænkt forsamlingshus og

Læs mere

Odder kulturforeningen forvalter på beføjelse fra Børne -, Uddannelsen- og Kulturudvalget en del af kulturudviklingspuljen. BYRÅD KULTURFORENING

Odder kulturforeningen forvalter på beføjelse fra Børne -, Uddannelsen- og Kulturudvalget en del af kulturudviklingspuljen. BYRÅD KULTURFORENING Forretningsorden 1 Odder Kulturforening anno 2018 Odder Kulturforening er en paraplyorganisation for kulturinstitutioner, kulturorganisationer- og foreninger, udøvende kulturaktører og kulturskabende personer

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE

Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Resultataftale 2013 HORSENS MUSIKSKOLE Indsatsområder 2013. Den levende by kunst, kultur og bevægelse i byrummet. Musikskolen har 44 højtuddannede musiklærere, som alle er meget kompetente på deres instrumenter.

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Festival og events 2.0 Status 2016

Festival og events 2.0 Status 2016 Festival og events 2.0 Status 2016 Indsatsområde og målsætning Festival og events 2.0 er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen 2016-19, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren.

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Resume XX skal tage stilling til, om XX Kommune skal indgå i en 4-årig regional kulturaftale (KulturMetropolØresund) for 2012-2015,

Læs mere

Parkteatret Jernbanegade Frederikssund Mail: Tlf: /

Parkteatret Jernbanegade Frederikssund Mail: Tlf: / Vision for Parkteatret som egnsteater i Frederikssund kommune. Parkteatrets vision er at være et egnsteater, der producerer forestillinger og projekter, der inddrager borgerne i Frederikssund Kommune,

Læs mere

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger Børnekultur politik Indhold Indledning 3 Vision 4 Udfordringer 5 Ambitioner 6 Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger 2 6 7 8 Børneinstitutioner, skoler og institutioner for unge 8 Museerne 8 Musikskolen

Læs mere

Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39

Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39 Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39 Velkomst og hvem er vi her i dag? Hvad er formålet med Frivillig Fredag? Flash back til 2012 Frivillig Fredag-praktik Social gadekunst et

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

- Kunst og kultur for og med forskellige grupper

- Kunst og kultur for og med forskellige grupper BILAG 1 Skabelon til projektbeskrivelse Projektets navn Projektejer Lokale Transformationer - Kunst og kultur for og med forskellige grupper Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret Særkærparken 144 7500

Læs mere

UNGEKULTURENS TOPMØDE

UNGEKULTURENS TOPMØDE Invitation til UNGEKULTURENS TOPMØDE Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur 5. - 6. oktober 2018 OPLEVE SKABE FÆLLESSKAB Når unge har medindflydelse på deres hverdags- og kulturliv, skaber det

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Opfølgning på målbeskrivelse for budget 2017

Opfølgning på målbeskrivelse for budget 2017 Opfølgning på målbeskrivelse for budget 2017 Serviceområde 15 Kultur Brugerdrevet og flexibel kulturforvaltning Udfordring Den måde, der uddeles kulturstøtte på, skal være mere brugerdefineret, brugerdreven,

Læs mere

BØRNEKULTUR NYT juni 2013

BØRNEKULTUR NYT juni 2013 BØRNEKULTUR NYT juni 2013 UNGE BØRN FAMILIER Kultur- og Fritidsafdelingen Levende Ungekultur - Levende Byrum Silkeborg Street Festival Lørdag den 24. august bliver en dag fyldt med overraskelser og anderledes

Læs mere

ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL

ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL 25.-27. MAJ 2012 ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Odense Havnekulturfestival fungerer som et kulturelt mødested for vækstlagene og det professionelle i Odense og på Fyn, og derudover

Læs mere

Politik for Kulturhovedstad 2017

Politik for Kulturhovedstad 2017 Politik for Kulturhovedstad 2017 Vision Hvordan kan vi medvirke til, at lokale kunst- og kulturmiljøer bidrager endnu mere offensivt og værdsættes for deres kompetencer og bidrag til den samlede udvikling

Læs mere

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger Børnekultur politik Indhold Indledning 3 Vision 4 Udfordringer 5 Ambitioner 6 Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger 2 6 7 8 Børneinstitutioner, skoler og institutioner for unge 8 Museerne 8 Musikskolen

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST)

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række konkrete initiativer.

Læs mere

Indstilling. Kulturpolitik Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 19. august 2013.

Indstilling. Kulturpolitik Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 19. august 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 19. august 2013 Kulturpolitik 2014-2016 Denne nye treårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet i årene frem mod kulturhovedstadsåret

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune1

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune1 Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 2016 Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune1 Indhold Målsætninger for Handleplan 2016.........6 Fokus i 2015...................... 8 Den Kreative Skole.................

Læs mere

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator 14. maj 2019 Projektnavn: Generator som regionalt spillested Politikområde: Fritidslivspolitik Spillestedet Generator ønsker at blive regionalt spillested fra 2021. Der skal ansøges hos Kulturstyrelsen

Læs mere