INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 13. december 2013 kl D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen (fra kl ), Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen, Ida Juul (afbud), Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen (afbud), Jeanette Magne Jensen, Tomas Højgaard, Helle Plauborg (afbud), Pernille Rosenbæk (afbud), Sissel Sørensen (afbud), Lea Rosa Kvist, Asger Emborg, Pernille Ussing-Nielsen, Lise Wendelboe. Desuden deltog: Mette Mejlvang, Eva Viala, Claus Holm, Lise Skanting (referent). Dato: 24. januar 2014 Sagsnr.: Ref: Side 1/3 1) Valg af ordstyrer Tomas Højgaard blev valgt til ordstyrer. 2) Godkendelse af dagsorden Tomas Højgaard foreslog et nyt punkt 2a vedr. fortsættelse af Pædagogisk Forum. Jørn Bjerre foreslog, at Asger Sørensens mail olm midlertidig udtræden af Institutforum blev behandlet under pkt. 4. Med disse forslag blev dagsordenen godkendt. a. Fortsættelse af Pædagogisk Forum Steen Nepper Larsen sagde, at der havde været deltagere fra forskellige forskningsområder på disse IUP offentligheds-møder. Han foreslog en fortsættelse, hvor både medarbejdere og studerende er med. Initiativet udspringer af drøftelser om strategi i Institutforum, hvor det på daværende tidspunkt blev aftalt at adskille initiativer for henholdsvis medarbejdere og studerende. Hanne Løngreen sagde, at det havde været nogle fantastisk gode møder, og at hun gerne så flere deltagere. Hun støttede synspunktet om, at Pædagogisk Forum skulle være for både medarbejdere og studerende, da vægten i diskussionerne ikke er på det ansættelsesmæssige men på det faglige og det identitetsmæssige. Hun opfordrede til, at datoerne fastlægges snarest, så de kan komme i kalenderne. Eva Viala foreslog, at møderne lægges på en fast dag og et fast tidspunkt. Aarhus Universitet Tlf.: Fax:

2 Side 2/3 Asger Emborg sagde, at han var enig i, at de studerende skulle være med. Han deltager selv gerne i planlægningen, og han vil også gerne informere de øvrige studerende om møderne. Tomas Højgaard konkluderede, at der etableres en planlægningsgruppe, som foruden Asger Emborg består af Steen Nepper Larsen og Hanne Knudsen. Alle kan sende forslag til emner. Pernille Ussing-Nielsen fortsætter som tovholder på arrangementerne. 3) Drøftelse af forslag til institutjustering. Herunder høringssvar til dekanen med frist (bilag) Tomas Højgaard spurgte om, hvordan udkastet har været behandlet i andre fora. Hanne Løngreen orienterede om, at LSAU, Ledelsesudvalget og Institutledelsen har behandlet udkastet til justering af institutorganiseringen, uden at det tilsyneladende har sat sig spor i høringsudkastet. Det er beklageligt og problematisk, at IUP som svarer til en tredjedel af fakultetet ikke er blevet hørt, da IUP har en anden type opgaver end et klassisk universitetsinstitut og en anden historik som indfusioneret organisation i AU.. Det er vigtigt, at denne forståelse indgår i en kommende struktur. Blandt problemerne i udkastet er et kompliceret forhold mellem studienævn, studieleder og UFU, og en manglende adressering af, hvordan uddannelser, som er henholdsvis kernefaglige og tværgående, kan tilrettelægges. Uddannelseslederne får ekstra arbejdsopgaver, så der reelt vil ske en nedprioritering af uddannelsesledelsen, og konflikter i forhold til valg til studienævn er ikke behandlet. Endelig er implementeringen af en ny struktur ikke adresseret. Charlotte Mathiassen sagde, at der i studienævnet er enighed om, at uddannelser er omdrejningspunktet. Men man finder også, at der er mange opgaver for uddannelseslederne og uklarhed om gennemførelsen i udkastet. Der er mange detaljer, der skal afklares. Uden for studienævnet synes mange kolleger, at forslaget er OK, selv om der mangler detaljer. Tomas Højgaard sagde, at det er naturligt, at studienævnet anerkender, at uddannelser er omdrejningspunktet inkl. ledelseskompetence. Men IUP har reorganiseret sig for nylig i forskellige forskningsprogrammer, så resultatet kunne være, at der skal flyttes rundt igen. Hvis ikke, vil det være svært for en afdelingsleder at få en miljøskabende sammenhæng.

3 Side 3/3 Steen Nepper Larsen sagde, at det på mødet med dekanen og prodekanerne fremgik, at den penneførende prodekan ikke ved noget om stedet her. Mht. underskuddet mente han, at det er vanskeligt at få ejerskab, fordi vi fægter i blinde. Ingen - heller ikke institutlederen har indblik i økonomien, så vi ved ikke hvilke parametre, vi bliver styret efter. Der er mangel på transparens og indflydelse. Det kan således opleves som spild at deltage i en proces, der er topdown-styret, og det er kunstigt at lave et universitet om til en økonomisk instans. Det går godt på IUP. Alligevel skal vi indskrænke. Charlotte Mathiassen sagde, at alvorsgraden er stigende, og at det er vigtigt at tage vare på opgaven. Men uden den nødvendige viden, får man slet ikke lyst til at være med i Institutforum. Tomas Højgaard efterlyste synspunkter om et høringssvar. Skal der svares eller ej. Hvis ja, skal svaret begrundes, så vi kan synliggøre, hvordan vi ser på det? Han sagde, at måden processen kører på ikke giver Institutforum indflydelse, men man kan vælge ikke at kommentere detaljeret. I forhold til synspunktet om at nedlægge Institutforum, var han ikke enig. Jørn Bjerre sagde, at det er et problem at være et rådgivende organ og dermed legitimere processen. Hvis man skal legitimere, skal man have indsigt og informationer, ellers risikerer man at blive et gummistempel. Indflydelsen har man derimod på fx prioritering af strategiske tiltag og fyringer. Her kan man tage stilling. Hanne Løngreen svarede, at besparelserne som sådan ikke er til drøftelse, og at vi ikke kender omfanget af dem på nuværende tidspunkt Bestyrelsen vil først godkende AU s budget den 18., december. Besparelserne har ikke en kobling til justering af institutorganiseringen. Hun fandt det derfor naturligt, at Institutforum afgiver et svar i forhold til høringsforslaget til institutorganiseringen. Mette Mejlvang foreslog, at besparelserne kunne bruges strategisk, fordi det ikke er muligt at forholde sig til nedskæringer indenfor så kort en tidsfrist, og når underskuddets historik ikke er kendt. IUP producerer viden til et felt, hvor der ikke er så mange penge at hente. Så det er nødvendigt at tænke forretning, men det skal ske ud fra det faglige felt og ikke ud fra tal som fx VIP pr. STÅ. Steen Nepper Larsen pegede på, at der er manglende viden om de studerende på IUP, fordi mange af dem ikke får SU. De er fuldtidsarbejdende professionsbachelorer og er i Dekanens betragtning studerende, der bela-

4 Side 4/3 ster systemet. Han advarede om, at økonomitænkningen vil medføre, at eliteforskning bliver lukket. Eva Viala sagde, at Dekanen kender denne type studerende, men at problemet er, at ministeren ikke gør det, og at denne manglende viden fremgår af forslaget til fremdriftsreform. Dekanen har understreget, at reformen rammer forkert, og hun forsøger at få et synspunkt igennem om, at man kan læse på deltid. Hvis det ikke lykkes, får det svære økonomiske konsekvenser for IUP. Asger Emborg sagde, at han havde spurgt ministeren om det samme på et debatmøde i Aarhus. Ministerens svar var, at så må man bare lære at blive fuldtidsstuderende. Med besparelser og fremdriftsreformen vil det få alvorlige konsekvenser. De studerende har derfor påtalt, at man skal uddanne sig for at skabe økonomi og ikke for at få kompetencer til samfundet. Jørn Bjerre sagde, at det er et eksempel på magtens tale og ikke på talens magt, og at det er svært at rådgive en mekanisme. Charlotte Mathiassen sagde, at når der refereres til, at det det kan lade sig gøre på HD, skal man være opmærksom på, at det er et andet niveau og nogle andre fagligheder. Steen Nepper Larsen foreslog, at man spørger bestyrelsen om, hvordan man på 4 år kommer fra en ekspansion endda i en periode efter finanskrisen - til en indskrænkning. Tomas Højgaard sagde, at Institutforum skal finde ud af, hvad man vil bruge krudt på, og til hvem det giver mening at sige hvad. Han spurgte hvem, der vil arbejde med et høringssvar. Asger Emborg sagde, at dårlig presseomtale er et godt redskab, fx kronikker og åbne læserbreve til bestyrelsen. Han fandt det mærkeligt, at man kunne gå fra det ene til det andet økonomisk uden forklaring. Mht. strukturen er det vanskeligt at kommentere på noget, man ikke er. Han sagde, at DPU har et godt omdømme og har gennemslagskraft, men efter fusioneringen med AU er man blevet trådt så meget på, at det er problematisk. Eva Viala sagde, at der er to diskussioner, nemlig besparelser og institutjustering. Mht. det sidste er det vigtigt, at IUP slet ikke er blevet hørt, og at der ikke er nogen dialog. Det er rent top-down.

5 Side 5/3 Hanne Løngreen sagde, at baggrunden for papiret er at rette op på den psykiske APV. Hun stillede spørgsmålstegn ved, om justeringsforslaget retter op på det for IUPs vedkommende, da IUP er en matrixorganisation Det bør adresseres i høringssvaret. Hun bekræftede, at IUP har en stærk position, men i det øvrige AU kan IUP ofte opleves som at have en outsiderposition. Steen Nepper Larsen sagde, at man i 2007 blev man påtvunget et fornuftsægteskab med AU. Det var fremmedgørende og manglede transparens. Nu ville han foreslå en skilsmisse, fordi man ikke kan fjernstyre et universitet på km s afstand og slet ikke et institut, som man ikke kender. Mht. institutjusteringen sagde han, at ingen tror på, at et 4. ledelseslag vil løse den psykiske APV. Det egentlige problem er, at vi er frataget autonomi. Charlotte Mathiassen sagde, at Institutforum er nødt til at udtale sig. Logikken er ændret fra, at forskningen er central og uddannelserne tværgående. Det er svært at forstå, at det skal laves om, når stedets historik ikke er med. Jørn Bjerre sagde, at man skal jagte sagen og ikke hoveder. Men sagen er hovedløs, og det skal jagtes. Hanne Knudsen var chokeret over tirsdagens møde med dekanatet. Hun troede, at papiret var til endelig høring, men af flere svar fra Jan Ifversen fremgik, at han ville skrive synspunkterne ned. På den måde virker det, som om mødet var en del af researchen, og at det forberedende arbejde ikke var gjort ordentligt. Det minder om 9. marts-rapporten. Det er arbitrært, når det udmeldes, at afdelingsledere er uddannelsesledere, fordi der ikke er forklaringer. Tilsvarende, når der flere gange blev svaret: det må der findes løsninger på. Men det er ikke os, der skal løse det. Det skal forslagsstillerne. I stedet laver man en model, der ikke virker for nogen. Det er ukvalificeret og halvhjertet, når de ikke har tænkt over det, og vi ikke bliver hørt. Vi kan kun give et kvalificeret høringssvar, hvis udkastet er kvalificeret. Der tænkes ikke i proces. Det rejser også spørgsmålet om, hvorvidt vi skal flytte igen. Vi er lige flyttet. Steen Nepper Larsen spurgte, om svaret skulle kobles sammen med reaktionen på besparelserne. Hanne Knudsen sagde, at svagheden ved at koble dem sammen er, at der er flere adressater. Det ene retter sig mod fakultetsledelsen, og det andet retter sig mod rektoratet og bestyrelsen. Hun lagde vægt på, at der i reaktionen på besparelser skulle lægges vægt på, at der mangler gennemsig-

6 Side 6/3 tighed og økonomistyring. Hun spurgte, om svaret evt. kunne gå gennem Akademisk Råd. Lise Skanting oplyste, at der foreligger et udkast til en henvendelse til universitetsledelsen fra Akademisk Råd, Arts, og at der var overvejelser om, hvorvidt andre Akademiske Råd ville tilslutte sig. Hanne Løngreen sagde, at manglende rummelighed står over for en differentiering. Det giver sig udtryk i en flertalstænkning. Jørn Bjerre foreslog, at svaret ikke skulle være en analyse men et kort statement som et indspark til fortsat debat om institutjustering. Tomas Højgaard konkluderede, at Hanne Knudsen, Steen Nepper Larsen og Jørn Bjerre udarbejder et udkast til et statement om institutjusteringen, der bygger på: at der ikke kommenteres, fordi a) oplægget fremstår som ukvalificeret og ufærdigt, ikke afspejler institutternes forskelligheder, og dermed ikke afspejler realiteterne, b) det er arbitrære beslutninger, hvor UFU-ledere uden argumenter skal være ledere, afdelingsstrukturen er imod 9. marts rapporten, og beslutningerne skubbes videre og skaber problemer, som skal løses på institutniveau, c) Institutforum har dårlige erfaringer med at give høringssvar, fordi der ikke bliver fulgt op, d) i stedet for talens magt bliver det magtens tale, hvor det virker som om, man føler sig hævet over at skulle argumentere med os, ikke svarer på de problemstillinger, der rejses, og det virker som om, man benytter sig af magten samt e) grunden til justeringen er de psykiske APV, men det psykiske arbejdsmiljø forværres, fordi der mangler lydhørhed i ledelsen, og fordi der kun produceres omstrukturering. 4) Orientering om nedskæringer på AU Hanne Løngreen henviste til nyhedsbrevet, hvor de faktuelle oplysninger om besparelser var beskrevet. Som supplement uddelte hun kopi af et bilag til FSU (forecast 3) vedr. økonomien på Arts. I den forbindelse erindrede hun om, at det er FSU og LSAU, der drøfter kriterier for besparelser og evt. afskedigelser. Hun henviste til tabel 1 vedr. indtægter og sagde, at der i kolonnen med eksterne tilskud burde have stået, at 75 pct. er hjemtaget, men at der kun er hjemtaget 58 pct. for Arts generelt. Der er ikke specificerede tal for institutterne. Hun tilføjede, at økonomi arbejder på at få de manglende tilskud fra IUP hjem.

7 Side 7/3 Hun sagde endvidere, at man ikke kan se, hvordan underskuddet på 45 mio. kr. på Arts er opstået, og hvordan det fordeler sig på institutter. Hun beklagede, at det således ikke havde været muligt at økonomistyre pga. det manglende budget. Mette Mejlvang erindrede om, at Institutforum skal inddrages vedr. budgettet, men budgettet er ikke tilvejebragt på institutniveau. Charlotte Mathiassen spurgte til uddannelsesøkonomien. Hanne Løngreen svarede, at den vil blive gennemgået, da der er sket ændringer som følge af, at IUP ikke får den ekstrabevilling, som DPU i sin tid fik (DPUloven). Eva Viala tilføjede, at uddannelsesøkonomien også skal gennemgås, fordi dekanen er ved at forhandle nye normer. Hanne Knudsen spurgte, om der er tilstrækkelige midler på vej til at lukke hullet. Hanne Løngreen svarede, at økonomi for IUPs vedkommende er ved at have gennemgået alle projekter. Der synes at være givet tilsagn om 90 mio. kr. Normalt ligger tilsagn på dette tidspunkt på mio. kr., dvs. IUP har haft stor succes med eksterne projekter. For nogles vedkommende strækker disse tilsagn sig dog over flere år. Pernille Ussing-Nielsen var glad for oplysningerne, fordi dekanen på det nyligt afholdte møde bl.a. om besparelser havde sagt, at IUP præsterer dårligt. Tomas Højgaard henviste til et formøde mellem VIP erne i Institutforum, hvor et tekstudkast vedr. besparelserne var drøftet samt til en efterfølgende mail fra Asger Sørensen vedr. deltagelse i Institutforums møder i den aktuelle situation. Et udkast til høringssvar fra Akademisk Råd til universitetsledelsen blev uddelt og drøftet samtidig med forslaget til svar fra Institutforum. Tekstforslaget fra Institutforum blev læst op. Hanne Knudsen sagde, at hvis Institutforum skal have tillid til universitetsledelsen er det nødvendigt med en indsigt i økonomien, en ordentlig styring og informationer om, hvor underskuddet er opstået. Hun understregede, at det er vigtigt at fremhæve, at mandatet ikke kan løftes, når Institutforum ikke har et budget- og regnskabsmæssigt grundlag. Steen Nepper Larsen foreslog, at teksten i udkastet til Akademisk Råd mht. anerkendelse af besparelser udgår. (Det er efterfølgende sket, som det ses på debatsiden under besparelser 2014). Det blev aftalt, at Jørn Bjerre indarbejder tilføjelserne, og at teksten rundsendes mandag til godkendelse blandt de valgte medlemmer. Det blev

8 Side 8/3 desuden aftalt, at sekretariatet mailer den endelige tekst til de øvrige sekretariater for Institutfora under Arts, til Akademisk Råd Arts (formand) samt til TAP-repræsentanter i samtlige Akademiske Råd. 5) Drøftelse af instituttets strategi (bilag) Hanne Løngreen sagde, at hun med det udsendte bilag har reageret på efterspørgslen i Institutforum af et forslag til strategi for instituttet. Det er samtidig et udkast til svar på en opgave, der er givet af bestyrelsen. Strategien for AU og for ARTS er vedtaget. Derfor er rektors opsamling og dekanens top 20 liste vedhæftet bilaget. Deadline for indsendelse af instituttets strategi til fakultetet er den 28. februar Hun foreslog, at Institutforum i første omgang forholdt sig til strategien for 2014, da det efter hendes vurdering ikke var hensigtsmæssigt at drøfte strategien frem til 2020, når der i løbet af foråret både skulle gennemføres besparelser og foretages institutjusteringer. Hun fremlagde dette synspunkt til drøftelse. Tomas Højgaard sagde, at det ville være bøvlet at skulle arbejde med det samtidig med besparelser og institutjustering, men han understregede, at det er vigtigt, at der kan formuleres strategier bottom-up. Han foreslog, at der kunne formuleres nogle overskrifter i løbet af januar, som kunne drøftes i løbet af foråret. Hanne Knudsen sagde, at hun ikke havde lyst til at diskutere strategi i den aktuelle situation, men at det på den anden side er vigtigt, at instituttet markerer sig. Steen Nepper Larsen lagde vægt på den eksterne præsentation af instituttet og sagde, at han gerne ville være med til at skrive en fortælling til de eksterne brugere, så instituttet kan præsentere sig på en ordentlig måde. Jørn Bjerre sagde, at strategiens udgangspunkt er instituttets plads i samfundet, og at strategien kan reflektere, hvorfor vi gør, som vi gør. Der er en plads i samfundet, men den er tom. Strategien skal desuden formuleres, så det ikke lyder støvet, men at man tværtimod kan se nødvendigheden. Charlotte Mathiassen stillede spørgsmålstegn ved ordet strategi. Hvad menes der, og kan man få det frem, der giver energi. Asger Emborg sagde, at strategien også bør omfatte de studerende.

9 Side 9/3 Mette Mejlvang henviste til, at der efter DPU-lovens ophør ikke er en raison d être for instituttet. Hanne Løngreen sagde, at der er behov for en strategi, men at der er mange og alvorlige processer i det kommende halvår. Tomas Højgaard konkluderede, at Institutforum er nødt til at afvente, at processerne om besparelser og institutjustering lander. Arbejdet med strategien ville derfor kunne genoptages i slutningen af april. 6) Procedure for skriftlige høringer a. EDU-IT med høringsfrist (bilag) b. Strategi for internationalisering af uddannelser med høringsfrist (bilag) Institutforum tog høringerne til efterretning. 7) Eventuelt Hanne Løngreen takkede for samarbejdet i det forløbne år og ønskede alle en glædelig jul.

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. august 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 29. april 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Mette Thunø, Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. november 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre, Hanne Knudsen (afbud), Mette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 11. september 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 5. februar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 11. december 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 28. oktober 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre, Hanne Knudsen, Charlotte Mathiassen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 16. april 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU og Institutforum den 31. januar 2014 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT LSAU: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Charlotte Palludan, Tine

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. juni 2013 kl. 11.00-13.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Eva Viala, Claus Holm, Mette Mejlvang, Hanne

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 25. november 2014 kl. 10.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 7. december 2012 kl. 13.00-15.00 D219 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Ane Qvortrup (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. august 2013 kl. 10.00-12.00 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Jørn Bjerre (afbud), Hanne Knudsen, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 23. marts 2015 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre (afbud),

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 5. november 2013 kl. 14.00-15.00 D347 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 27. august 2014 kl. 14.00-16.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva Viala Medlemmer

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 3. februar 2015 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 15. december 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 22. september 2015 kl D Institutforum den 22. september 2015 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen, Jeanette

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 13. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D118 Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Ida Juul, Steen Nepper Larsen, Asger Sørensen,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 24. november 2014 kl. 9.00-11.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala (afbud),

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Institutforum den 20. januar 2014 kl. 9.30-11.30 D118 GODKENDT REFERAT Deltagere: Hanne Løngreen, Hanne Knudsen, Jørn Bjerre, Charlotte Mathiassen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. januar 2014 kl. 12.00-14.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 29. april 2014 kl. 15.00-17.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Lokale- og flytteplaner (bilag) INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 12. juni 2013 kl. 10.00-12.00 D245 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Medlemmer B-siden: Charlotte Palludan,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 26. oktober 2015 D Godkendt Referat LSAU den 26. oktober 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala (afbud), Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang (afbud). Medlemmer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 6. december 2017 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 6. december 2017 D120 + 1483-323 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen (afbud), Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff.

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 6. februar 2014 kl. 12.00-14.00 D120 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (formand), Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 10.februar 2016 kl D Institutforum den 10.februar 2016 kl. 13-15 D118 + 2113-901 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen (afbud), Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt.

Dagsorden INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. V./CH. Ad 1: Dagsorden godkendt. Møde i Forskningsudvalget den: 9. december 2013, kl. 10.00 12.00 Sted: B101a REFERAT Deltagere: Dorte Marie Søndergaard, Lena Lindenskov, Claus Holm, Cathrine Hasse, Karen Valentin, Rie Thomsen, John Krejsler,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)

Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Handlingsplan for psykisk APV på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Godkendt i LSAU 19. august 2013 Nedenstående handleplan følger op på den psykiske APV med konkrete organisatoriske tiltag. Men

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært den 23. maj 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Eva

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU

Claus Holm bød velkommen til Ida Wentzel Winther, Jacob Christensen og Christine Wernberg Dalhoff som nye deltagere i LSAU Møde i LSAU den 15. september 2017 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Ulf Dalvad Berthelsen, Pia Bramming, Ida Wentzel Winther, Christine Wernberg Dalhoff. Medlemmer

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 25. januar 2013 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Eva Viala Medlemmer B-siden: Charlotte

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 20. april 2015 kl. 14.00-16.00 D347 og 2113-250C GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Claus Holm, Mette Mejlvang, Eva Viala, Merete

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl

REFERAT. Tirsdag den 21. november 2017 kl 21. november 2017 J.nr. 17/1721 NIHA REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 21. november 2017 kl. 14.00-16.00 Sted: SDU Odense, lokale O 77 Referent: Nisrin Adel Hamad Dagsorden:

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation

Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation INSTITUT FOR ÆSTETIK OG KOMMUNIKATION ARTS AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i LSU den 21. januar 2015 på Institut for Æstetik og Kommunikation Til stede/medlemmer: Desuden deltog: Meldt afbud: Niels

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Studenterdialogforum med dekanen

Studenterdialogforum med dekanen D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studenterdialogforum med dekanen M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2009 Forum Studenterdialogforum

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Referat. Møde den: 1. oktober 2014 D 118 UFU-møde Pædagogisk psykologi

Referat. Møde den: 1. oktober 2014 D 118 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 1. oktober 2014 D 118 UFU-møde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Anne Maj Nielsen, Dorte Kousholt, Niels Christian Nickelsen, Simon Nørby, Jakob Nørgaard, Karina Byskov

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT LSU møde d. 22. marts 2012 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup-Laursen, Erik Strange Petersen, Liselotte Malmgart, Jytte Ringtved, Ivy Kirkelund, Henning Høgh Laursen,

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 14. marts 2014 kl. 10.00-12.00 D118 og 1443-313 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Mette Mejlvang, Medlemmer B-siden:

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN

DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN DEN MIDLERTIDIGE BESTYRELSE og BESTYRELSEN BORUPGAARD GYMNASIUM M Ø D E R E F E R A T Dato: den 31.januar 2007 Tid: kl. 17 Sted: rektors kontor Til stede: Afbud: Peter Speldt Jørn Larsen Michael Krautwald-Rasmussen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3)

1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendt. 2. Meddelelser (Bilag 1, 2 og 3) Møde den: 18. december 2013 kl. 8.45-11.45 Emdrup: lok. B101a. Trøjborg: lok. 2113-252 Møde i Uddannelsesfagudvalget for Kandidatuddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT Deltagere: Pia Bramming, Bente

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

AKADEMISK RÅD HEALTH. Møde den 12. April 2012

AKADEMISK RÅD HEALTH. Møde den 12. April 2012 AKADEMISK RÅD HEALTH Møde den 12. April 2012 1 HVILKEN SLAGS AKADEMISK RÅD VIL VI VÆRE? OPSTART Hvad er vores opgave?/roller og ansvar Samarbejdet: Når vi mødes, hva så? Møder når de er værst! Lederskab

Læs mere

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved Københavns Universitet har med stor interesse læst Forslag til Lov om ændring af universitetsloven.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 4. maj 2016 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde i LSAU den 4. maj 2016 D Godkendt Referat Møde i LSAU den 4. maj 2016 D118 + 2110-222 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden: Charlotte

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat

AARHUS UNIVERSITET. LSAU den 20. januar 2016 D Godkendt Referat LSAU den 20. januar 2016 D118 + 2110-222 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen (afbud), Pia Bramming, Mette Mejlvang. Medlemmer af B-siden:

Læs mere

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden:

Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl i lokale 2.09, Njv. 8a. 10. februar Dagsorden: Referat af Fællesudvalgsmøde (FU) d. 26. november kl. 10-12 i lokale 2.09, Njv. 8a Juridisk Institut Niels Jernes Vej 8a 9220 Aalborg Institutsekretær Afdelingsleder Janne Sverd +45 9940 9873 js@law.aau.dk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 IKS Institutforum Møde den 16. maj 2012 kl. 13.00-15.30 Mødelokale: Bygning 1463, lokale 317 REFERAT Deltagere: Poul Pedersen, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Stine Knudsen, Stig Thøgersen,

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Claus Holm foreslog, at pkt. 5e blev flyttet til pkt. 4 som 4e. Dagsordenen blev godkendt med denne ændring.

1. Godkendelse af dagsorden Claus Holm foreslog, at pkt. 5e blev flyttet til pkt. 4 som 4e. Dagsordenen blev godkendt med denne ændring. LSAU den 1. september 2015 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann (afbud), Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming (afbud), Mette Mejlvang. Medlemmer

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. november 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse December 2013 januar 2014: Analysepanelet og ekspertgruppen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Godkendt Referat. Møde i LSAU den 23. november 2016 D , opkaldsnummer

AARHUS UNIVERSITET. Godkendt Referat. Møde i LSAU den 23. november 2016 D , opkaldsnummer Møde i LSAU den 23. november 2016 D118 + 2110-222, opkaldsnummer 2113902 Godkendt Referat Medlemmer af A-siden: Claus Holm, Eva Viala, Oliver Kauffmann, Janne Hedegaard Hansen, Pia Bramming, Mette Mejlvang.

Læs mere

Claus Holm bød velkommen til Sidsel Ejrnæs og Lucas Cone, der er valgt som studenterrepræsentanter.

Claus Holm bød velkommen til Sidsel Ejrnæs og Lucas Cone, der er valgt som studenterrepræsentanter. Institutforum den 6. marts 2017 kl. 10-12 D118 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund (afbud),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere