FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE"

Transkript

1 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TIRSDAG DEN 16. DECEMBER 2008, KL PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5

2 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 2 Fraværende: Flemming Christensen, i stedet mødte Poul Erik Larsen Mogens Jørgensen, i stedet mødte Åse Lundsgård Jørgen Meier Sørensen (afbud) Pia Longet Kjeld Pedersen Kurt Christensen deltog i behandlingen af pkt. 111,117 og 118 Til behandling forelå: SAGER TIL UDVALGETS AFGØRELSE Forslag til mødeplan for 2009 for Folkeoplysningsudvalgets møder Tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning Ansøgning om fleksible tilrettelæggelsesformer Folkeoplysende Voksenundervisning budget/regnskab Ansøgning om godkendelse af forening - Hjadstrup Gymnastik- & Borgerforening Ansøgning om godkendelse af forening - Fiskeklubben Nordfyn Ekstra vedligeholdelse af ridebaner Ansøgning om støtte til etablering af lokaler Ansøgning fra foreningen NAT om tilskud til lokaleudgifter Ansøgning om lokaletilskud - Bogense Motion Opgørelse rekvisittilskud - regnskabsår Opgørelse af Fifty-Fifty puljen Regler for lokaletilskud til golfklubber Regler for niveau af tilskudsberettigede udgifter til udendørs anlæg...14 SAGER TIL EFTERRETNING Budget 2009 for Folkeoplysningsudvalgets område Budgetomplacering af midler til Folkeoplysende Voksenundervisning Meddelelser Eventuelt...18

3 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 3 SAGER TIL UDVALGETS AFGØRELSE 105. Forslag til mødeplan for 2009 for Folkeoplysningsudvalgets møder Sagsnr J.nr Der er udarbejdet forslag til mødedatoer for 2009 for Folkeoplysningsudvalgets møder: tirsdag den 24. februar 2009 tirsdag den 31. marts 2009 tirsdag den 28. april 2009 tirsdag den 16. juni 2009 tirsdag den 25. august 2009 tirsdag den 20. oktober 2009 tirsdag den 15. december 2009 Alle møder afholdes på Otterup Rådhus med start kl Forslag til mødedatoer indstilles godkendt. Mødedatoer i /3 31/3-28/4-9/6 18/8 20/10 8/12 er godkendt Tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning 2009 Sagsnr J.nr Der er modtaget ansøgninger fra foreninger, som tilbyder Folkeoplysende Voksenundervisning om tilskud til undervisning, for regnskabsåret Forening: A B C D E Afholdte timer i 2007 Bevilgede/forventet afholdte timer i 2008 Ansøgte timer i 2009 Tilskud i kr. jf. bilag AOF Nordfyn /

4 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 4 Bogense Koret 84 80/ Familie og Samfund / FO Otterup 194 (236)/ 0 0 FO Søndersø/Bogense 489 (604)/ 0 0 FO Nordfyn *) 840/ Grindløse / Bogense Husflid Happy Voices / LOF Nordfyn / Nordfyns Koret / Otterup Musikaftenskole / Otterup Jagtforening Søndersø og / Omegns Familielandbrugs Familieudvalg Samlet / *) FO-Nordfyn er en sammenlægning af FO-Otterup og FO-Søndersø/Bogense. Det bevilgede timetal i kolonne C, er derfor lig med bevillingen til FO-Otterup og FO- Søndersø/Bogense. Der er i beregningen af tilskuddet i kolonne E taget udgangspunkt i Undervisningsministeriets lønsatser for 2008, som er prisfremskrevet. Tilskuddet er beregnet efter det maksimale tilskud på 1/3 af lønudgift for almen undervisning og foredrag, 7/9 af lønudgift for handicapundervisning og 5/7 af lønudgift for instrumentalundervisning. Derudover er der tillagt 10 % til debatskabende aktiviteter. Ansøgninger fra foreningerne ligger i sagen. Beregning af tilskud Folkeoplysende Voksenundervisning 2009 På budget 2009 er der afsat kr. til Folkeoplysende Voksenundervisning, som er fordelt således: undervisning m.v. mellemkommunal betaling kr kr. Det indstilles, at de beregnede tilskud i kolonne E bevilges. Administrationens indstilling er godkendt.

5 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: Ansøgning om fleksible tilrettelæggelsesformer 2009 Sagsnr J.nr FO Nordfyn fremsender ansøgning om tilskud til en budgetteret udgift på kr. til 30 timers undervisning i fleksible tilrettelæggelsesformer. Udgiften er fordelt med kr. til løn og kr. til øvrige udgifter. FO har i årene haft en udvikling i fleksible tilrettelæggelsesformer som følger: Afholdte timer Afholdte Afholdte Afholdte Ansøgte Budgetterede udgifter timer /forventede timer udgifter afholdte udgifter kr kr kr. Der gøres opmærksom på, at tilskuddet til lønudgiften ved fleksible tilrettelæggelsesformer, ligesom ved almen undervisning højst kan udgøre 1/3. Jf. Regler for tilskud for Folkeoplysende Voksenundervisning, kan tilskuddet til lønudgiften højst udgøre kr., derudover kan der gives tilskud til øvrige udgifter. På budget 2009 er der afsat kr. til Folkeoplysende Voksenundervisning. Hvis administrationens indstilling i punktet vedrørende Folkeoplysende Voksenundervisning godkendes, vil der være kr. tilbage på budgettet for Folkeoplysende Voksenundervisning. Det indstilles, at der bevilges tilskud på i alt kr. fordelt således: tilskud på kr. til dækning af 1/3 lønudgift for 30 timers undervisning tilskud på kr. til øvrige udgifter. Administrationens indstilling er godkendt.

6 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: Folkeoplysende Voksenundervisning budget/regnskab 2008 Sagsnr J.nr Opgørelse over Folkeoplysende Vokseundervisning for budget 2008 viser følgende: Budget 2008 Forbrug/ Forventet forbrug Rest Folkeoplysende Voksenundervisning Undervisning m.v kr kr kr. Mellemkommunal Betaling kr kr kr. Afholdte udgifter kr. Forventede indtægter kr. Forventede ikke afholdte udgifter kr. I alt kr kr kr. Det indstilles, at restbeløbet på kr. anvendes til forhøjelse af det ansøgte tilskud til undervisning m.v. for regnskabsår Administrationens indstilling er godkendt.

7 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: Ansøgning om godkendelse af forening - Hjadstrup Gymnastik- & Borgerforening Sagsnr J.nr Hjadstrup Gymnastik- & Borgerforening ansøger om, at blive godkendt som tilskudsberettiget forening under Folkeoplysningslovens område for Frivillig Folkeoplysende Foreningsarbejde Foreningen har 50 medlemmer, som alle er over 25 år. Foreningens aktiviteter er seniordans, badminton og kajakroning. Administrationen oplyser, at foreningen opfylder betingelserne for at blive godkendt som Frivillig Folkeoplysende Forening. Vedtægter for Hjadstrup Gymnastik- & Borgerforening Det indstilles at foreningen godkendes. Administrationens indstilling er godkendt Ansøgning om godkendelse af forening - Fiskeklubben Nordfyn Sagsnr J.nr Fiskeklubben Nordfyn ansøger om at blive godkendt som Frivillig Folkeoplysende Forening. Det er oplyst, at foreningen har 65 medlemmer, hvoraf 6 er under 18 år. Foreningens aktiviteter er primært fisketure, klubaftener med fluebinding m.m. Administrationen oplyser, at foreningen opfylder betingelserne for at blive godkendt som en Frivillig Folkeoplysende Forening under Folkeoplysningsloven. Vedtægter for Fiskeklubben Nordfyn. Aktivitetskalender for Fiskeklubben Nordfyn.

8 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 8 Det indstilles, at foreningen godkendes som en Frivillig Folkeoplysende Forening. Administrationens indstilling er godkendt Ekstra vedligeholdelse af ridebaner Sagsnr J.nr Sportsrideklubben Bogø har haft en udgift på kr. til vedligeholdelse af baner, som de søger om tilskud til. Sportsrideklubben har set sig nødsaget til at vedligeholde banerne ved at lægge nyt flis iblandet med grus på, da banerne var meget beskadigede af vejrliget i år og sidste år. Store mængder vand har ligget og trykket banerne, og flisen er svømmet væk. I henhold til Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune ydes der tilskud til vedligeholdelse af baneanlæg, herunder belægning af flis på ridebaner. I henhold til Folkeoplysningsloven er der ikke pligt til at yde tilskud til vedligeholdelse af udendørs baneanlæg. Det vurderes, at der er tale om ekstraordinær vedligeholdelse, og at denne bør betragtes som en ejeropgave. Ansøgning fra Sportsrideklubben Bogø. Der er ikke afsat midler på budgettet til sådanne formål. Det indstilles, at ansøgningen ikke imødekommes, da den vurderes at være en ejeropgave. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalget den 30. oktober 2008: Udvalget besluttede at sagen henvises til Folkeoplysningsudvalget.

9 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 9 Der er ikke umiddelbart afsat midler på Folkeoplysningsudvalgets budget til sådanne formål. Til udvalgets stillingtagen. Der bevilges tilskud efter lokaletilskudsreglerne Ansøgning om støtte til etablering af lokaler Sagsnr J.nr Teaterforeningen NAT har fremsendt ansøgning om støtte til etablering af lokaler. Foreningen har fået mulighed for, at leje egnede lokaler til deres aktivitet. Disse skal istandsættes, der skal købes forskelligt inventar mm. Det er oplyst, at LAG Nordfyn har bevilget et tilskud på 45% af etableringsbudgettet. Foreningen søger om tilskud til projektet i form af: 1. Tilskud eller lån til indskud i lejemålet på kr. 2. Tilskud til etableringsudgifter Ansøgning om støtte til etablering af lokaler. Der er ikke afsat midler til lån eller indskud i lejemål på Folkeoplysningsudvalgets budget. Det indstilles, at ansøgningen om lån eller indskud i lejemål ikke imødekommes. For så vidt angår ansøgning om tilskud til etableringsudgifter, henvises foreningen til at søge via Folkeoplysningsudvalgets Fifty-Fifty pulje og Rekvisittilskudspulje. Administrationens indstilling er godkendt.

10 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: Ansøgning fra foreningen NAT om tilskud til lokaleudgifter Sagsnr J.nr Teaterforeningen NAT har fundet egnede lokaler til deres virksomhed og ansøger om tilskud til lokaleudgiften. Lejemålet udgør ca. 180 m². Den årlige leje udgør kr., derudover vil der være driftsudgifter på anslået kr. Administrationen oplyser, at lejeudgiften vurderes at være rimelig, og at Nordfyns Kommune ikke kan anvise egnede lokaler. Foreningen har 51 medlemmer, hvoraf 8 er over 25 år. Lokaletilskuddet vil udgøre kr. ved en beregning med 75% tilskud til u/25 år og 50% tilskud til o/25 år. Der gøres opmærksom på, at jf. 25 stk. 5 i Folkeoplysningsloven kan Kommunalbestyrelsen undlade at yde lokaletilskud til nye lejemål, hvis det medfører en væsentlig merudgift for kommunen. Udgiften vil kunne/skulle afholdes indenfor budgettet til lokaletilskud. Det indstilles, at ansøgningen imødekommes. Administrationens indstilling er godkendt.

11 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: Ansøgning om lokaletilskud - Bogense Motion Sagsnr J.nr Bogense Motion, som benytter lokaler i Nordfynshallen, ansøger om at få tilskud til deres leje- /gebyrudgift på lige vilkår med øvrige foreninger i Nordfyns Kommune. Af gebyraftalen, som er indgået mellem tidligere Bogense Kommune og Bogense Motion i 2006, fremgår, at Bogense Motion skal betale et gebyr på kr. pr. måned i 2006 priser, og at den indvendige vedligeholdelse, reparationer samt nødvendige fornyelser påhviler Bogense Motion. Det fremgår endvidere af sagen, at der ikke udbetales lokaletilskud til det opkrævede gebyr. Det kan oplyses, at Bogense Motion i 2007 har haft udgifter til indvendig vedligeholdelse og reparationer på omkring kr. I 2008 har de desuden haft en udgift på kr. til reparation af gulv. Lokaletilskud til Bogense Motion vil udgøre kr., med en beregning som er foretaget ud fra deres medlemstal og 75% tilskud for under 25 årige og 50% tilskud for over 25 årige. Gebyraftale Bogense Motion. Udgiften vil kunne/skulle afholdes indenfor budgettet til lokaletilskud. Det indstilles, at Bogense Motion kan få lokaletilskud i henhold til gældende regler. For så vidt angår lokaletilskud genoptages sagen på Folkeoplysningsudvalgets møde. Folkeoplysningsudvalget henstiller til Nordfyns Kommune, at de påtager sig ejeropgaven/vedligeholdelsesforpligtigelsen. Sagen videresendes til Erhvervs- og Fritidsudvalget.

12 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: Opgørelse rekvisittilskud - regnskabsår 2008 Sagsnr J.nr Folkeoplysningsudvalget bevilgede i mødet den 1. april 2008 rekvisittilskud på kr. En opgørelse af kontoen viser, at de udbetalte tilskud udgør kr. Der er således et restbeløb på kr. Administrationen foreslår derfor, at de ansøgninger om tilskud til rekvisitter som ikke blev imødekommet på mødet den 1. april 2008 genoptages til fornyet behandling. Oversigt over rekvisittilskud som ikke blev bevilget i april Der er budgetmæssig dækning. Det indstilles at der bevilges et rekvisittilskud på kr., efter udvalgets vurdering. Der bevilges følgende tilskud til Bogense Motion - motionscykler kr. Hestehavens Rideklub flytbar dressurbane kr. NAT projektør kr. Søndersø Karting go kart kr Opgørelse af Fifty-Fifty puljen 2007 Sagsnr J.nr Opgørelse af Fifty-Fifty puljen for 2007 viser et forventet mindreforbrug på kr. Beløbet fremkommer således:

13 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 13 Budget Fifty Fifty 2007 Udbetalt pr Forventede endnu ikke udbetalte bevillinger Forventet mindreforbrug kr kr kr kr. Opgørelse af Fifty-fifty puljen Udvalget anmodes om at tage stilling til anvendelse af restbeløbet. Restbeløbet anvendes i Regler for lokaletilskud til golfklubber Sagsnr J.nr Gyldensteen Golf Club har ansøgt om tilskud til lokaleudgifter. I det samlede lejemål er der udover banefaciliteter og parkeringspladser indeholdt adgang til bygningsfaciliteter, som mødelokaler, klublokale, kursuslokale, teknikfaciliteter, omklædning og toiletter m.m.. Bygningernes /faciliteternes andel af det samlede lejemål, er estimeret til at være 600 kr. pr. år for alle medlemskategorier (2008 priser). Langesø Golf Club har ligeledes forespurgt om tilskudsmuligheder til lokaleudgifter. Administrationen oplyser, at lokalefaciliteter også er indeholdt i Langesø Golf Clubs lejeudgifter. Gyldensteen Golf Club Langesø Golf Club Antal medlemmer under 25 år Antal medlemmer over 25 år I alt Eksempel på årligt lokaleudgifter/lokaletilskud, beregnet med en tilskudsberettiget udgift på 600 kr. pr. medlem og tilskud på 75% for under 25 årige og 50% for over 25 årige. Gyldensteen Golf Club Langesø Golf Club

14 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 14 Lokaleudgift kr kr. Lokaletilskud kr kr. Eksempel på årligt lokaleudgifter/lokaletilskud, beregnet med en tilskudsberettiget udgift på 400 kr. pr. medlem og tilskud på 75% for under 25 årige og 50% for over 25 årige. Gyldensteen Golf Club Langesø Golf Club Lokaleudgift kr kr. Lokaletilskud kr kr. Der gøres opmærksom på, at der i henhold til Folkeoplysningsloven ikke er pligt til at yde tilskud til lejemål af denne karakter. Udvalget anmodes om at tage stilling til hvorvidt der skal ydes tilskud til Golfklubbers lokaleudgifter, og om niveauet. Udgiften vil kunne/skulle holdes indenfor budgettet til lokaletilskud. Til udvalgets drøftelse. Der ydes lokaletilskud til en lokaleudgift på 300 kr. pr. medlem Regler for niveau af tilskudsberettigede udgifter til udendørs anlæg Sagsnr J.nr Udvalget anmodes om en drøftelse af udgifter og niveau for tilskudsberettigede udgifter til udendørs anlæg. Jf. Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune ydes der tilskud til vedligeholdelse af udendørsanlæg, men udgifternes art og niveau er ikke nærmere beskrevet. Administrationen henleder opmærksomheden på, at der jf. Folkeoplysningsloven ikke er pligt til at yde tilskud til vedligeholdelsesudgifter til udendørs anlæg.

15 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 15 Det fremgår af en forespørgsel i kommunerne på Fyn, at der er enkelte kommuner som giver tilskud til vedligeholdelse af udendørs anlæg. Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret har oplyst, at udgiften til almindelig vedligeholdelse af en udendørs ridebane udgør kr kr. årligt. Administrationen oplyser, at udgiften i 2007 til belægning på tennisbaner udgjorde ca kr. pr. bane pr. år, og at udgiften til græsslåning i Go Kart klubben udgjorde kr. og ca kr. for øvrige klubber. Sammenligning af tilskud til udendørs baner og anlæg i fynske kommuner. Økonomiske oplysninger. Udgiften vil kunne/skulle afholdes indenfor budgettet til lokaletilskud. Administrationen indstiller, at den årlige tilskudsberettigede udgift højst kan udgøre følgende i 2009 priser: Ridebaner: kr. pr. bane Tennisbaner: kr. pr. bane Go Kart baneanlæg: kr. Golfbaneanlæg: 0 kr. Øvrige baneanlæg: kr. Der ydes tilskud til vedligeholdelse af følgende udendørs anlæg, hvor den årlige tilskudsberettigede udgift højst kan udgøre følgende i 2009 priser: - ridebaner: kr. pr. bane - tennisbaner: kr. pr. bane - go kart baneanlæg: kr. - golfbaneanlæg: 0 kr. - hundebaneanlæg: kr. SAGER TIL EFTERRETNING 119. Budget 2009 for Folkeoplysningsudvalgets område Sagsnr J.nr

16 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 16 Administrationen oplyser, at der på budget 2009 for Folkeoplysningsudvalgets område, er afsat følgende: Budget 2008 Kr. Budget 2009 Kr. Folkeoplysende Voksenundervisning Undervisning Mellemkommunal Betaling Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Aktiviteter Aktivitetstilskud Medlemstilskud Medlemsaktivitetstilskud Kursustilskud Rekvisittilskud Lokaletilskud Lokaletilskud Drift af kom. klubhuse Kompensation halleje gebyrindtægter Gebyr Bogense Motion Fifty-Fifty puljen Tages til efterretning. Til efterretning Budgetomplacering af midler til Folkeoplysende Voksenundervisning

17 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 17 Sagsnr J.nr Ø04 Formand for Folkeoplysningsudvalget Jens Otto Dalhøj, har fremsendt forslag om, at de midler der resterer på området for Folkeoplysende Voksenundervisning i regnskabsår 2007, overføres til området for mindre nyanlæg under Erhvervs- og Fritidsudvalget. Forslaget er begrundet i, at der er afsat flere midler til området end der, jf. Folkeoplysningsloven, kan anvendes. I budget 2007 er der afsat kr. til Folkeoplysende Voksenundervisning. Budget 2007 Forbrug/forventet forbrug/bevilget/forventet bevilget: jf. punkt 7 i FOU s møde 13. februar 2007 jf. punkt 23 i FOU s møde 11. juni 2007 jf. punkt 44 i EFU s møde 28. juni 2007 Rest kr kr. *) kr kr kr. *) Her er regnet med det maksimale tilskud der kan udbetales. Den endelige bevilling bliver sandsynligvis mindre. Formandens fremsendte forslag Sagen forelægges til udvalgets afgørelse. Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den 14. august 2007: Formandens fremsendte forslag godkendt Grundet en administrativ misforståelse er denne budgetomflytning ikke blevet foretaget. På baggrund af dette, stiller formand Jens Otto Dalhøj forslag om, at der gives en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2008 på kr. Beløbet foreslås anvendt således: kr. tilføres området for Folkeoplysende Voksenundervisning, således at alle foreninger får det maksimale tilskud for undervisning afholdt i kr. tilføres området for mindre nyanlæg. Se notat fra Økonomi. Skrivelse fra formand Jens Otto Dalhøj. Notat af 1. oktober 2008 fra Økonomi Hvis Folkeoplysningsudvalget anbefaler ansøgningen, henleder Administrationen opmærksomheden på, at der skal ansøges om en tillægsbevilling.

18 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 18 Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den 7. oktober 2008: Udvalget anbefaler at ansøgningen imødekommes. Beslutning i Erhvervs- og Fritidsudvalget den 30. oktober 2008: Folkeoplysningsudvalgets indstilling er godkendt. Pengene tages fra udvalgets budget. Beslutning i Økonomiudvalget den 12. november 2008: Ikke godkendt, idet regnskab 2007 er afsluttet. Til efterretning Meddelelser Sagsnr J.nr Jens Otto Dalhøj orienterede om Foreningernes Dag og Kommunal Påskønnelse Eventuelt Sagsnr J.nr Intet.

19 Folkeoplysningsudvalget 16. december 2008 Side: 19

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. december 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TIRSDAG DEN 20. OKTOBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 20. oktober 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TIRSDAG DEN 3. MARTS 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 3. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Jan Erik

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Init.: Dato: 13.02.2007 Side: 4 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden nr. 2 for mødet TIRSDAG den 13. februar 2007 kl. 17.00 på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Fraværende: Jørgen Meier Sørensen med afbud. MEDDELELSER

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 10 TIRSDAG DEN 3. JUNI 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 3. juni 2008 Side: 2 Fraværende: Freddy

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 8. NOVEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. november 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 11 TIRSDAG DEN 5. AUGUST 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 5. august 2008 Side: 2 Fraværende: Pia

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 27 TORSDAG DEN 15. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 15. januar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Init.: Dato: 11.06.2007 Side: 4 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl. 17.00 på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Fraværende: Niels Erik Kristensen, Jørgen Meier Sørensen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TIRSDAG DEN 20. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. november 2007 Side: 2

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune 1 INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemsaktivitetstilskud... 6 Tilskud til rekvisitter... 8 Fifty-Fifty-puljen...

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune Tilskudsregler frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde 181007 1 INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud...

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TORSDAG DEN 20. DECEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. december 2007 Side: 2

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 1. Forslag til regelsæt om voksenundervisning 3 2. Evaluering af principper for tildeling af mål

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune Bilag til Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget I Assens Kommune 1. De økonomiske rammer 2.1 Sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed 6.1

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. januar 2008 kl. 17:00 i Løgstør, Kantinen Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om tilskud til voksenundervisning for 2008 3 2. Fortolkning af regler for

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemstilskud... 7 Fifty-Fifty-puljen... 9 Tilskud til lokaler

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Ændringer. Nugældende regler. Kursustilskud

Ændringer. Nugældende regler. Kursustilskud Kursustilskud FORMÅL MED TILSKUD Formålet med dette tilskud er at fastholde og styrke interesser for at være leder og instruktør i det frivillige folkeoplysende arbejde, primært ungdomsarbejde. 2. HVEM

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget SOLRØD KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget 1.1.2014-31.12.2017 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver Vedtaqet af yrådet 12. december 2011 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver: Udvalgsmedlemmernes

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. april 2009 Referat fra møde i onsdag den 22. april 2009 Mødet fandt sted hos Missionsforbundets Børn og Unge, Missionskirken, Hovedvejen 219, Osted, kl. 19.00. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl.

Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Astrid Refshauge,

Læs mere

Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Kursustilskud FORMÅL MED TILSKUD Formålet med dette tilskud er at fastholde og styrke interessen for at være leder og instruktør i det frivillige folkeoplysende arbejde, primært ungdomsarbejde. primært

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen,

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 21. januar 2010 kl. 17:00 i Løgstør Kantine Indholdsfortegnelse 001. Idrætsforeningen KVIK - ansøgning om lokaletilskud til trænningsophold 3 002. Vældgård

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TIRSDAG DEN 29. MAJ 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Familieudvalget 29. maj 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå: 42.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 26. april 2012 Referat torsdag den 26. april 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007 Referat fra møde i torsdag den 01. februar 2007 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Valg af formand og næstformand... 1 2. FOU - Fastsættelse af mødedage og tidspunkt...

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet Hjørring Kommune Til Folkeoplysningsudvalget Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Høring vedrørende mulige besparelser

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Forslag til ændring af retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Rødovre Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Forslag til ændring af retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Rødovre Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Forslag til ændring af retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Rødovre Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er

Læs mere

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune 1. FORMÅL Bestemmelserne i dette regelsæt fastsætter reglerne for støtte til Folkeoplysende Voksenundervisning. Reglerne følger Folkeoplysningsloven jævnfør lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004,

Læs mere

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag:

Denne sag omhandler 2 grupper af ansøgninger, som behandles samlet i denne sag: Nye lokaleudgifter 2016 Sagsnr.: 14/38760 Sagsansvarlig: Lene Grønbæk SAGSFREMSTILLING Reglerne om lokaletilskud til frivilligt, folkelysende foreningsarbejde fremgår dels af folkeoplysningsloven, dels

Læs mere

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang

1 Formål. 2 Virksomhedens omfang Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Vallensbæk kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007

Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Referat fra Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Vesthimmerlands Kommune, Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Indholdsfortegnelse 1. Tilskud til befordring af børn til træning

Læs mere

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget. Pkt.nr. 27 Ny lov principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud. 281516 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Kultur og Fritidsudvalget anbefaler Folkeoplysningsudvalgets indstilling

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om godkendelse som tilskudsberettiget forening... 3 2. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 24. november 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Anette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 034. Orientering - Orienteringer fra administrationen. 69 035. Orientering - Økonomirapport

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 27. januar 2015 Tid 15:00 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Børge Jensen Stedfortræder Medlemmer Steen Jensen (Frederikshavn Ungdoms Fællesråd) -

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10.12.2008 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Poul Larsen forlod mødet under punkt 142 Indholdsfortegnelse: 135. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2014 Referat onsdag den 21. maj 2014 Kl. 18:00 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 11. JUNI 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 11. juni 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Indledning 3 2. Formål 3 3. Foreningen 3 4. Tilskudstilsagn 4 4.1. Motionsgymnastik,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 7 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 27. juni 2005 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Karl Henrik Hansen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af en

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Onsdag den 17. juni 2009 Kl. 18.30 i Mødelokale F 2 v/ hovedindgangen Frederikssund Rådhus Mødedeltagere: Jens Brogaard Jensen (V) Alice Linning Annelise Hansen

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde.

Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Pkt.nr. 2 Ny lov - principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. 312218 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til, hvorvidt udvalget kan anbefale

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper Turismeud Kompetencefordeling for folkeoplysningsuds område: B : Beslutningskompetence U : Lovbestemt udtaleret H : Høring I : Indstiller P : Påse/kontrollere F : Forberedelse De økonomiske rammer: Sikre

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Gældende Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende foreninger, der tilbyder voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. Forslag til nye (Ændringer er med kursiv og rødt)

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Retningslinier for tilskud m.m. til den folkeoplysende voksenundervisning i Dragør Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven gældende pr. 1. januar 2008 1 Formål

Læs mere

Nordfyns Kommune Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: Anlægs- og investeringsønsker fra foreninger i Nordfyns Kommune

Nordfyns Kommune Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: Anlægs- og investeringsønsker fra foreninger i Nordfyns Kommune Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: 1 43. Anlægs- og investeringsønsker fra foreninger i Nordfyns Kommune Sagsnr. 2007060182 J.nr. 18.00.00S02 Folkeoplysningsudvalget har modtaget følgende

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 35 TORSDAG DEN 8. OKTOBER 2009, KL. 14.30 Erhvervs- og Fritidsudvalget 8. oktober 2009 Side: 2 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BORGMESTERKONTORETS

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 24. november 2015 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Anette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Formålet med folkeoplysende voksenundervisning Med udgangspunkt i undervisningen at øge den enkeltes almene og faglige indsigt og færdigheder

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 TORSDAG DEN 12. MARTS 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 12. marts 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 25. april 2007 Referat fra møde i onsdag den 25. april 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Fuglsang Jesper Fischer mødte for. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 25.04.07... 3 2. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Torsdag den 19. juni 2014 Mødetidspunkt: 19:00 Møde afsluttet: 19:35 Særlige forhold: Spisning kl. 18.30 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Bemærkninger: Sollentuna I og II,5. sal,

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. juni 2009 Referat fra møde i onsdag den 17. juni 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2 på Rådhuset i Allerslev. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU - Orientering... 4 3. FOU

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Folkeoplysende voksenundervisning Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Udkast 15.12.2016 Gældende fra 01.01.2008 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx.2017 Indhold INDLEDNING...3

Læs mere

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget Referat åben Mødedato 23. august 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse A Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.20 Tilstede:

Læs mere