Skitse til den fælles fortælling om Skanderborgmodellen og Skanderborgkulturen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skitse til den fælles fortælling om Skanderborgmodellen og Skanderborgkulturen"

Transkript

1 Skitse til den fælles fortælling om Skanderborgmodellen og Skanderborgkulturen

2 Indhold 1. Skanderborgmodellen Skanderborgmodellen fra Skanderborgkulturen fra Er Skanderborgkulturen noget særligt? 5. Kan organisationen tegnes?

3 1. Skanderborgmodellen Skanderborgmodellen er en bestemt måde for et byråd at lede og styre de kommunale institutioner på. I Skanderborgmodellen delegeres ansvaret for både økonomi og faglighed direkte fra Byrådet til den enkelte institution. Kernen i Skanderborgmodellen er Byrådets tillid til ledere og medarbejdere som ansvarlige og kreative, daglige beslutningstagere. Skanderborgmodellen blev udviklet af Byrådet i den gamle Skanderborg Kommune fra 1986 og frem. Det skete for at løfte kommunen ud af en alvorlig økonomisk krise. Modellen består af to dele: Økonomisk selvforvaltning Lovens udgangspunkt var, at institutioner fik bevillinger i form af en masse små, adskilte budgetbeløb og personale-normeringer, der skulle overholdes hver for sig. Dette cigarkasseprincip gjorde Skanderborg Kommune op med. I stedet fik hver institution én pose penge med kun én netto-bundlinje og mulighed for at låne/spare op. Økonomisk selvforvaltning blev med årene almindeligt over alt i Danmark, fordi institutionernes frihed, kreativitet og ansvarlighed viste sig at give betydeligt bedre økonomistyring. De statslige regler om bevillinger blev ændret i slut-80 erne, så Skanderborgmodellens økonomiske selvforvaltning blev mulig. Byrådsstyre Lovens udgangspunkt er udvalgsstyre. Det vil sige, at Byrådet delegerer forvaltningsansvar til udvalgene, som helt eller delvis delegerer videre til centraladministrationen, som helt eller delvis delegerer videre til institutionerne. Dette hierarkiske princip gjorde Skanderborg Kommune op med. Byrådet ønskede kortere kommunikationsveje og delegerede ansvar for både økonomi og faglighed direkte til institutionerne, uden om udvalg og centraladministration. Den kommunale styrelseslov blev ændret i 2008, så den tager højde for Skanderborgmodellens byrådsstyre. Indtil da fik Skanderborg Kommune efter hvert valg dispensation fra Indenrigsministeriet til at benytte byrådsstyre.

4 2. Skanderborgmodellen fra 2007 Den nye Skanderborg Kommune ønskede økonomisk selvforvaltning og byrådsstyre og valgte benævnelsen, Skanderborgmodellen. Den nye Skanderborgmodel adskiller sig fra den oprindelige ved at lægge betydeligt mere vægt på helhedstænkningen og det store fællesskab. Det vil sige, at Institutionerne i højere grad skal orientere sig mod Byrådets holdning, som udtrykkes gennem politikker og standarder. Modellen indebærer større indflydelse til de politiske udvalg og nye, helhedsorienterede enheder på centralt niveau: Roller på politisk niveau Byrådet træffer de overordnede beslutninger for kommunen som myndighed, som organisation og som lokalsamfund. De politiske udvalg har direkte indflydelse på fagligheden ved at være politikkontrollerende (i form af dialog og opfølgning) og politikformulerende (i form af forslag til politikker og standarder til vedtagelse i Byrådet). Roller på centralt niveau i organisationen Direktionen har ansvar for den overordnede ledelse af organisationen og den overordnede rådgivning af Byrådet. Fagsekretariater og stabe har ansvar for faglig rådgivning af byråd, udvalg, direktion og alle centrale og decentrale enheder. Fagsekretariater og stabe har samtidigt ansvar for borgervendte opgaver, fx rådgivning af borgere, visitation og myndighedsbehandling. Fag- og stabschefer får delegeret fagligt og økonomisk ansvar direkte fra Byrådet og refererer til direktionen. De politiske krav til den faglige udvikling omsættes i en årlig udviklingsaftale mellem hver fag/stabschef og direktionen. Direktionen (tre personer) plus fag- og stabschefer udgør tilsammen koncernledelsen. Roller på decentralt niveau i organisationen De decentrale ledere kaldes kontraktholdere og får delegeret fagligt og økonomisk ansvar direkte fra Byrådet. Kontraktholderne refererer til direktionen. De er dermed sidestillede med fag- og stabscheferne på centralt niveau. For at sikre nærværende og faglig ledelse er dele af ledelsesopgaven over for kontraktholderne delegeret til fag- og stabscheferne. De politiske krav til den faglige udvikling omsættes i en årlig udviklingskontrakt mellem hver kontraktholder og direktionen.

5 3. Skanderborgkulturen fra 2012 I 2012 lavede Byrådet med bistand udefra en gennemlysning af Skanderborgmodellen. Konklusionen var bl.a., at det ikke bare er modellen som sådan, der er betydningsfuld, men især den positive kultur, som er opstået i kraft af modellen. at værdier som tillid og frihed står stærkt i Skanderborgkulturen, og at ansvarligheden er stor. at det somme tider kan være uklart for de decentrale kontraktholdere, hvordan deres referenceforhold egentlig er. I de senere år har Byrådet haft årlige dialogmøder med samtlige kontraktholdere. På det seneste møde i december 2017 var kontraktholdernes arbejdsvilkår i centrum. Konklusionen var bl.a., at der er gode vilkår for kontraktholderne i Skanderborg Kommune. at den styring og ledelse, som kontraktholderne oplever fra Byrådets side (bevillingerne og politikkerne) og direktionens side (de tre udviklingsspor), opfattes som meningsfuld. at der er muligheder for forbedringer, fx i form af stærkere fagsekretariater til at bistå med faglig koordinering. at nytilkomne kontraktholdere hæfter sig ved de store frihedsgrader og korte kommunikationsveje. Samtidigt tænker de nytilkomne tit, at vi kunne udnytte fælleskabet mere. Af direktionens løbende dialog med MED-organisationen fremgår det bl.a. at Skanderborgkulturen forbindes med tillid, frihed og ansvarlighed, også af medarbejderne at frihedsgraderne ikke altid er uden omkostninger, og at det fx kan være svært at opnå lige vilkår for medarbejderne

6 4. Er Skanderborgkulturen noget særligt? Alle kommuner har noget særligt over sig. Det positive særpræg betyder noget for den enkeltes stolthed og arbejdsglæde. Dette særlige bliver tydeligere for én selv, når man mærker omverdenens positive interesse for det. Kendt for styringstænkningen i Skanderborgmodellen Skanderborg blev i 1990 erne landskendt som en kommune, der særligt konsekvent lod sig inspirere af New Public Management og i særlig grad byggede på tillid. Det særlige var bl.a., at Skanderborgmodellen opfattede kommunen som en stor koncern med institutionerne som små, uafhængige virksomheder med egne kunder. Betegnelser som kontraktholdere og koncernledelse stammer fra denne tænkning. Kendt for menneskesynet i Kommunen 3.0 Kommunen 3.0 er en sammenfatning af den røde tråd i Byrådets sundhedspolitik og øvrige politikker. Det bærende menneskesyn i politikkerne er, at ethvert menneske har noget at byde ind med i fællesskabet, og at det giver sundhed og livskvalitet at få hjælp og støtte til at udvikle sine egne resurser og at føle sig som en anerkendt del af et fællesskab. I Kommunen 3.0 opfattes kommunen som mere end en koncern kommunen ses som et stort fællesskab af aktive mennesker, erhvervsvirksomheder, institutioner, foreninger og lokalsamfund De 1000 Fællesskabers Land. Skanderborg er i dag landskendt (i Danmark og Norge) som en kommune, der særligt konsekvent har gjort op med bivirkningerne af New Public Managements systemtænkning og i stedet har lagt vægten på mennesketænkning.

7 5. Kan organisationen tegnes? En organisation tegnes ofte som en pyramide af kasser med forbindelseslinjer imellem, tegnet oppefra og ned. Det kaldes bureaukrati og stammer fra militæret. Bureaukratiet bygger på ordrestyring og entydig ansvarsdeling. Der er elementer af klassisk bureaukrati i enhver organisation, også i vores. Fx må der aldrig være tvivl om, hvem der er den enkeltes nærmeste daglige leder med ansvar for ansættelse, MUS, løn osv. På andre punkter er der store forskelle på klassisk bureaukrati og Skanderborgkulturen. Derfor har vi ikke noget organisationsdiagram en topstyret pyramide-tegning ville underspille betydningen af tillid, borgerfokus, forpligtelsen på helhed og fællesskab, de korte kommunikationsveje og vores ledelsesgrundlag, hvor motivation betyder mere end ordrer. Hvis organisationen skal tegnes, kunne det være med udgangspunkt i mødet mellem borger og medarbejder: Hjertet i organisationen er lige dér, hvor borgeren og den professionelle medarbejder mødes - menneske til menneske. Lige bag medarbejderen står den daglige leder med ansvar for ledelse, opbakning og udvikling af sine medarbejdere. Lige bag den daglige leder står en kontraktholder* (eller fag/stabschef) med fagligt og økonomisk ansvar. Kontraktholderen (eller fag/stabschefen) har en direkte forbindelseslinje til : 1. Byrådet. Byrådet har delegeret det økonomiske og faglige ansvar og mødes med alle til et årligt dialogmøde om ledelsesvilkårene. 2. Det politiske udvalg. Udvalget følger op og er i dialog med kontraktholderne og fag/stabschefer om politikkernes virkeliggørelse. 3. Direktionen, der står for den årlige udviklingskontrakt, for kontraktholdermøder og for det årlige opfølgningsbesøg hos hver enkelt kontraktholder og chef. 4. Fagsekretariater og stabe, der yder bistand til den faglige udvikling og mødes jævnligt med kontraktholderne i faglige fællesskaber. 5. Lederkolleger og diverse lederfora i organisationen. Alle er forpligtede på ansvaret for helheden. *)På Sølund og enkelte andre steder kan der være en ekstra leder mellem teamlederen og kontraktholderen for at undgå for stort ledelsesspænd. Organisationen har i alt godt ansatte og ca. 275 ledere i gennemsnit et ledelsesspænd på ca. 20 medarbejdere.

Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for fra kontraktstyring til udviklingsledelse

Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for fra kontraktstyring til udviklingsledelse Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for 2018 - fra kontraktstyring til udviklingsledelse Indledning Hvert år i uge 43 giver Direktionen bolden op til den proces, hvor den enkelte aftaleholder

Læs mere

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet)

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Andre forslag: - sammen når vi endnu længre - sammen skaber vi fremtiden - sammen mod fremtiden - sammen skaber vi velfærd - og

Læs mere

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere.

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere. v LEDERPROFILER 6SKANDERBORG KOMMUNE Medarbejder Direktør Leder af medarbejder STÆRK Fag- og stabschef Leder af ledere Kontraktholder STÆRK SGRUNDLAG Den meget tillidsbaserede kultur og organisationsform

Læs mere

Udviklingssporene for 2018

Udviklingssporene for 2018 Udviklingssporene for 2018 Udviklingskontrakter og aftaler - helt kort: Hvert år i uge 43 fremlægger direktionen den fælles retning for organisationens udvikling. Vi beder alle ledere om, at de tre udviklingsspor

Læs mere

Skanderborg Kommunes. Ledelsesgrundlag. Fag- og stabschef. Afltaleholder. Kontraktholder Direktør. Leder af leder. Medarbejder. Leder af medarbejder

Skanderborg Kommunes. Ledelsesgrundlag. Fag- og stabschef. Afltaleholder. Kontraktholder Direktør. Leder af leder. Medarbejder. Leder af medarbejder Skanderborg Kommunes Ledelsesgrundlag Fag- og stabschef Kontraktholder Direktør Medarbejder Leder af medarbejder Leder af leder Forord s. 2 Direktør s. 3 Fag- og stabschef s. 6 Afltaleholder s. 10 Leder

Læs mere

Ledelse og styring Skanderborg Kommune 2019

Ledelse og styring Skanderborg Kommune 2019 Ledelse og styring Skanderborg Kommune 2019 Indhold Forord 1. God ledelse i Skanderborg Kommune - Skanderborgmodellen - Tillid, opbakning og rammesætning - De personalepolitiske kulturforstærkere - God

Læs mere

Skanderborg Kommune søger Ældreog Handicapchef

Skanderborg Kommune søger Ældreog Handicapchef Skanderborg Kommune søger Ældreog Handicapchef Kan du løfte stillingen som Ældre- og handicapchef i Skanderborg Kommune og sikre styringen og den fortsatte udvikling på området? En udvikling hvor vi sætter

Læs mere

Skanderborg Kommune. Ledelsesevaluering Direktionsrapport

Skanderborg Kommune. Ledelsesevaluering Direktionsrapport Skanderborg Kommune Ledelsesevaluering 2018 Direktionsrapport OVERBLIK - Total Jeg er en god leder 4 3 5 2 6 1 Meget uenig 7 Meget enig () () () () Niveauet er ikke tilfredsstillende. Der bør ske forbedringer.

Læs mere

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind DIA 2017 (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind Indledning Direktionens ide-og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Dato 19. maj 2017 Sagsnr.: A Din reference Pernille Bang Tlf:

Ledelsesgrundlag. Dato 19. maj 2017 Sagsnr.: A Din reference Pernille Bang Tlf: Ledelsesgrundlag At vi i Skanderborg Kommune er ambitiøse i forhold til ledelse afspejles i at Klog ledelse er et af fire strategispor i Personalepolitikken. Her slås fast, at vi ser ledelse som lederens

Læs mere

Dagplejens udviklingskontrakt 2015

Dagplejens udviklingskontrakt 2015 Dagplejens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Sølund

Udviklingskontrakt 2016 for Sølund Udviklingskontrakt 2016 for Sølund 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården

Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Tidligt udkast til DIA 2017

Tidligt udkast til DIA 2017 Tidligt udkast til DIA 2017 Indledning I direktionens idé- og arbejdsgrundlag (DIA) kan du læse, hvor direktionen ønsker, at der skal gøres en særlig udviklingsmæssig indsats i Skanderborg Kommunes organisation

Læs mere

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag DIA 2017 Direktionens idé- og arbejdsgrundlag Indledning Direktionens idé- og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede forandringer og udgives én gang årligt. DIA udstikker

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn

Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

GOD MODTAGELSE AF NYE KOLLEGAER - Koncept for modtagelse af nye ledere og medarbejdere

GOD MODTAGELSE AF NYE KOLLEGAER - Koncept for modtagelse af nye ledere og medarbejdere GOD MODTAGELSE AF NYE KOLLEGAER - Koncept for modtagelse af nye ledere og medarbejdere 2 - God modtagelse af nye kollegaer Indhold Indledningen Principper for den gode modtagelse De tre programmer Kontrakt-

Læs mere

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne

Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne Job- og personprofil Organisationen Skanderborg Kommune I Skanderborg Kommune tror vi på, at tillid betaler sig. Denne og andre stærke værdier er styrende

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Faxe Kommune - dit liv, din fremtid, dit job. Kurs Koordinering Engagement. Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse

Faxe Kommune - dit liv, din fremtid, dit job. Kurs Koordinering Engagement. Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse Faxe Kommune dit liv, din fremtid, dit job Kurs Koordinering Engagement Ledelsesgrundlag Sammen producerer vi god ledelse Faxe Kommunes Ledelsesgrundlag Faxe Kommunes ledelsesgrundlag er en fælles beskrivelse

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding

Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding - Faglig og digital understøttelse Dato 12. marts 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119 Ansvarlige

Læs mere

ABC til KONTRAKTSTYRING I SKANDERBORG KOMMUNE - SÅDAN GØR VI!

ABC til KONTRAKTSTYRING I SKANDERBORG KOMMUNE - SÅDAN GØR VI! ABC til KONTRAKTSTYRING I SKANDERBORG KOMMUNE - SÅDAN GØR VI! Kontraktstyringen i Skanderborg Kommune kæder central styring sammen med decentral ledelse. Byrådets mål for den kommunale service skal omsættes

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Hørningskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Hørningskolen Udviklingskontrakt 2016 for Hørningskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Ledelsesgrundlag KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Udgivet af: Faxe Kommune 2013 Redaktion: Center for Udvikling Layout: Rune Brandt Hermannsson Foto: Colourbox.com, Faxe Kommune Tryk: HellasGrafisk www.faxekommune.dk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter

Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner,

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet - Koncept for onboarding af nye ledere og medarbejdere Dato 22. maj 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Skanderborg Kommune søger ny Chef for Aktivitet og Træning pr. 1. marts 2018

Skanderborg Kommune søger ny Chef for Aktivitet og Træning pr. 1. marts 2018 Skanderborg Kommune søger ny Chef for Aktivitet og Træning pr. 1. marts 2018 Job- og personprofil Organisationen Skanderborg Kommune I Skanderborg Kommune tror vi på, at tillid betaler sig. Denne og andre

Læs mere

1 Tilbage til indhold. Ledelse og styring i Skanderborg Kommune. Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere

1 Tilbage til indhold. Ledelse og styring i Skanderborg Kommune. Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere 1 Tilbage til indhold Ledelse og styring i Skanderborg Kommune Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere FORORD Velkommen som læser af håndbogen for kontraktholdere og aftaleholdere i Skanderborg Kommune

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Niels Ebbesen Skolen

Udviklingskontrakt 2016 for Niels Ebbesen Skolen Udviklingskontrakt 2016 for Niels Ebbesen Skolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Skovbos udviklingskontrakt 2014

Skovbos udviklingskontrakt 2014 Skovbos udviklingskontrakt 2014 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Kontraktholderhåndbogen 2015. Håndbog for kontraktholdere

Kontraktholderhåndbogen 2015. Håndbog for kontraktholdere Skanderborgmodellen i praksis Håndbog for kontraktholdere 3 FORORD ER BESLUTNINGSFORUM SERVICENIVEAU BESLU GSSTRATEGI POLITIKKER VISIONER FORANDRING TTELSE KVALITETSSTANDARDER RÅD LEDELSE ST DETS UMIDDELBAR

Læs mere

Ledelsesgrundlag Sygehus Lillebælt

Ledelsesgrundlag Sygehus Lillebælt Ledelsesgrundlag Sygehus Lillebælt 1) Formål At skabe klarhed over generelle ledelsesmæssige krav, kompetencer og forventninger til sygehusets ledere. 2.1) Fundamentet for ledelsesgrundlaget i Sygehus

Læs mere

Lederkompetencer - Skanderborg Kommune

Lederkompetencer - Skanderborg Kommune Lederkompetencer - Skanderborg Kommune Medarbejderprofilen er inddraget i samme oversigt som lederprofilerne her er hovedvægten på ns deltagelse i opnåelse af målet indenfor hver lederkompetence. Tekst

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Socialpsykiatrien

Udviklingskontrakt 2016 for Socialpsykiatrien Udviklingskontrakt 2016 for Socialpsykiatrien 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

håndbog for kontraktholdere

håndbog for kontraktholdere 2014 skanderborgmodellen i praksis håndbog for kontraktholdere 3 forord r beslutningsforum serviceniveau beslutn klingsstrategi politikker visioner forandr ættelse kvalitetsstandarder råd ledelse st dets

Læs mere

Job- og personprofil for områdechefer

Job- og personprofil for områdechefer Job- og personprofil for områdechefer Direktionsledelse Hvert af de 9 områder i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune ledes af en direktion, som tilsammen besidder kompetencerne indenfor både faglig, økonomisk

Læs mere

Billede. Ledelse og styring i Skanderborg Kommune. Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere

Billede. Ledelse og styring i Skanderborg Kommune. Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere Billede Ledelse og styring i Skanderborg Kommune Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere 1 FORORD VELKOMMEN SOM LÆSER AF HÅNDBOGEN. I håndbogen gives en samlet beskrivelse af ledelse og styring i

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Låsby Skole

Udviklingskontrakt 2016 for Låsby Skole Udviklingskontrakt 2016 for Låsby Skole 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Job- og kravprofil vedrørende stillingen som direktør

Job- og kravprofil vedrørende stillingen som direktør Jan Kjeldsmark Aarhus, den 7. februar 2017 GENOPSLAG Job- og kravprofil vedrørende stillingen som direktør AUSTRALIA AUSTRIA BELGIUM BRAZIL DENMARK CHINA ESTONIA FINLAND FRANCE GERMANY INDIA ITALY LATVIA

Læs mere

Skanderborg Kommune Rekruttering af plejedistriktschef til plejedistrikt Bøgeskov

Skanderborg Kommune Rekruttering af plejedistriktschef til plejedistrikt Bøgeskov 5. maj 2015. Skanderborg Kommune Rekruttering af plejedistriktschef til plejedistrikt Bøgeskov Job- og personprofil Organisationen Skanderborg Kommune I Skanderborg Kommune tror vi på, at tillid betaler

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Maj 2016

Ledelsesgrundlag. Maj 2016 Ledelsesgrundlag Maj 2016 1 Indledning I efteråret 2015 blev det besluttet at igangsætte arbejdet med et nyt ledelsesgrundlag for Trekantområdets Brandvæsen Alle afdelingschefer og sektionsledere har udarbejdet

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 for Ældre og Handicap

Udviklingsaftale 2016 for Ældre og Handicap Udviklingsaftale 2016 for Ældre og Handicap 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Notat vedr. stillingen som fagchef for Teknik & Miljø (teknisk chef)

Notat vedr. stillingen som fagchef for Teknik & Miljø (teknisk chef) Jan Kjeldsmark/Anne Sofie Osmundsen Aarhus, den 10. maj 2016 Notat vedr. stillingen som fagchef for Teknik & Miljø (teknisk chef) AUSTRALIA AUSTRIA BELGIUM BRAZIL DENMARK CHINA ESTONIA FINLAND FRANCE GERMANY

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Bostederne Skanderborg

Udviklingskontrakt 2016 for Bostederne Skanderborg Udviklingskontrakt 2016 for Bostederne Skanderborg 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Knudsøskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Knudsøskolen Udviklingskontrakt 2016 for Knudsøskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Skovbo

Udviklingskontrakt 2016 for Skovbo Udviklingskontrakt 2016 for Skovbo 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget Sagsnr.: 2011/08610 Dato: 11-08-2011 Sag: Sagsbehandler: Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Signe Friis Direktionskonsulent

Læs mere

STILLINGS- OG PERSONPROFIL. Servicedirektør. med ansvar for Skole, Børn og Familie, Sundhed og Forebyggelse, Psykiatri og Handicap samt Ældre

STILLINGS- OG PERSONPROFIL. Servicedirektør. med ansvar for Skole, Børn og Familie, Sundhed og Forebyggelse, Psykiatri og Handicap samt Ældre STILLINGS- OG PERSONPROFIL Servicedirektør med ansvar for Skole, Børn og Familie, Sundhed og Forebyggelse, Psykiatri og Handicap samt Ældre Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Stillingsprofil... 4 Stillingsbetegnelse

Læs mere

Byledelse og netværk - fremtiden skabes gennem lederskab

Byledelse og netværk - fremtiden skabes gennem lederskab Byledelse og netværk - fremtiden skabes gennem lederskab Byplandage 2013 Peter Andreas Norn, Realdania By og CBS Byer er ikke maskiner Temperaturen på lokaldemokratiet og det politiske lederskab Interessen

Læs mere

JOBPROFIL. Ældre- og Sundhedschef Hillerød Kommune

JOBPROFIL. Ældre- og Sundhedschef Hillerød Kommune JOBPROFIL Ældre- og Sundhedschef Hillerød Kommune 1. Indledning Hillerød Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny Ældre- og Sundhedschef. Jobprofilen er udarbejdet

Læs mere

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune

Stillings- og personprofil. Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Stillings- og personprofil Afdelingsleder til fælles økonomi- og lønafdeling Haderslev Kommune Maj 2017 Opdragsgiver Haderslev Kommune Adresse Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev 74 34 34

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 for Teknik og Miljø

Udviklingsaftale 2016 for Teknik og Miljø Udviklingsaftale 2016 for Teknik og Miljø 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Decentralisering i Slagelse Komme Rolle- og ansvarsbeskrivelse

Decentralisering i Slagelse Komme Rolle- og ansvarsbeskrivelse Decentralisering i Slagelse Komme Rolle- og ansvarsbeskrivelse Strategi og Udvikling Anders Bjældager anbja@slagelse.dk 11. februar 2011 Baggrund Overordnet er der politisk enighed om, at Slagelse Kommune

Læs mere

Skanderborg Kommune Job- og personprofil for chef for Teknik og Miljø

Skanderborg Kommune Job- og personprofil for chef for Teknik og Miljø Skanderborg Kommune Job- og personprofil for chef for Teknik og Miljø 8. februar 2018 Skanderborg Kommune Side 2 af 9 1 Baggrund Skanderborg Kommune søger ny fagchef for fagsekretariatet for Teknik og

Læs mere

God ledelse i Haderslev Kommune

God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune God ledelse i Haderslev Kommune handler om at sikre en attraktiv arbejdsplads. En arbejdsplads, som nu og i fremtiden, giver den enkelte

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Højboskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Højboskolen Udviklingskontrakt 2016 for Højboskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Rolle og ansvarsbeskrivelse i Ældre og Handicapforvaltningen Juni Ledelse af rehabilitering. Ledelse af relationer

Rolle og ansvarsbeskrivelse i Ældre og Handicapforvaltningen Juni Ledelse af rehabilitering. Ledelse af relationer Rolle og ansvarsbeskrivelse i Ældre og Handicapforvaltningen Juni 2017 forretningen en politisk styret organisation relationer rehabilitering Indledning Du sidder nu med en revideret udgave af Ældre- og

Læs mere

Kommissorium vedr. rammer for organisering

Kommissorium vedr. rammer for organisering Indledning og baggrund Bedre velfærd til borgerne det er den fælles ledetråd for den samlede organisation i Slagelse Kommune. De øgede forventninger fra borgere og beslutningstagere kombineret med de allerede

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 for Børn og Unge

Udviklingsaftale 2016 for Børn og Unge Udviklingsaftale 2016 for Børn og Unge 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Plejedistrikt Galten

Udviklingskontrakt 2016 for Plejedistrikt Galten Udviklingskontrakt 2016 for Plejedistrikt Galten 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Skanderborg Kommunes Ældreområde søger ny Plejedistriktschef

Skanderborg Kommunes Ældreområde søger ny Plejedistriktschef Skanderborg Kommunes Ældreområde søger ny Plejedistriktschef Job- og personprofil Organisationen Skanderborg Kommune I Skanderborg Kommune tror vi på, at tillid betaler sig. Denne og andre stærke værdier

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Skovbyskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Skovbyskolen Udviklingskontrakt 2016 for Skovbyskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

GOD ØKONOMI STYRING I ESBJERG KOMMUNE

GOD ØKONOMI STYRING I ESBJERG KOMMUNE GOD ØKONOMI STYRING I ESBJERG KOMMUNE 1 5 6 9 8 3 2 0 4 7 1 0243681569832 0 4 7 1 0 2 4 3 6 8 7 0 9 1 5 6 9 8 3 2 0 4 7 1 0 2 4 3 6 8 7 0 9 1 5 6 9 8 3 2 0 4 7 1 0 2 4 3 6 8 7 0 GOD ØKONOMI STYRING I ESBJERG

Læs mere

Kan du være i spidsen for udviklingen af området for visitation til hjemmepleje og hjælpemidler?

Kan du være i spidsen for udviklingen af området for visitation til hjemmepleje og hjælpemidler? Kan du være i spidsen for udviklingen af området for visitation til hjemmepleje og hjælpemidler? Formålet er, at skabe værdighed i ældreplejen og dermed øget livskvalitet og selvbestemmelse for borgerne

Læs mere

Der lægges med denne sag op til en drøftelse af indholdet i DIA 2018 samt retænkning af kontrakt- og aftaleholderprocessen.

Der lægges med denne sag op til en drøftelse af indholdet i DIA 2018 samt retænkning af kontrakt- og aftaleholderprocessen. Dagsorden Dato: 06-09-2017 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Fælleden, lokale 1.Ø.07 183 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 00.01.00-P35-1-17 Dagsordenen blev godkendt. 184 DIA og kontrakter og aftaler

Læs mere

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018

Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 1 Forslag ledera rsmøde 7. september 2018 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Forslagsstiller: Den lokale lederforenings bestyrelse

Læs mere

Ledelsesgrundlaget Maj 2015

Ledelsesgrundlaget Maj 2015 Ledelsesgrundlaget Maj 2015 Ledelsesgrundlaget og visionen Viborg Kommunes vision har overskriften Vilje Vækst Velfærd. Det hedder bl.a. i Visionen: Viborg er en forgangskommune. Gennem nytænkning, dialog

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Varde Kommune. Overordnede spilleregler. for. aftalestyring

Varde Kommune. Overordnede spilleregler. for. aftalestyring Varde Kommune Overordnede spilleregler for aftalestyring 2012 Dok. nr. 1022255 Indholdsfortegnelse 1. AFTALESTYRING...3 1.1 Baggrund og formål...3 1.2 Hvad er en aftale?...4 1.3 Dialog som omdrejningspunkt

Læs mere

Ledelse, evalueringskapacitet og kvalitetsrapporter i kommunalt regi

Ledelse, evalueringskapacitet og kvalitetsrapporter i kommunalt regi Ledelse, evalueringskapacitet og kvalitetsrapporter i kommunalt regi - er der en sammenhæng? Konferencen: Kvalitetsrapport generation 3 Tim Jeppesen 25. februar 2009 Kvalitetsrapporter generation 3. 25.02.2009.

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

JOB- OG PERSONPROFIL for direktør til Stevns Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit

JOB- OG PERSONPROFIL for direktør til Stevns Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit JOB- OG PERSONPROFIL for direktør til Stevns Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit 1. Stevns Kommune 2. Stillingen som direktør 3. Direktørens ansvar generelt 4. Direktørens opgaver

Læs mere

Job- og kravprofil vedr. stillingen som Børn- og ungechef

Job- og kravprofil vedr. stillingen som Børn- og ungechef NOTAT Jan Kjeldsmark/Kasper Dysager Rasmussen Aarhus, den 22. december 2016 Job- og kravprofil vedr. stillingen som Børn- og ungechef AUSTRALIA AUSTRIA BELGIUM BRAZIL DENMARK CHINA ESTONIA FINLAND FRANCE

Læs mere

FREMTIDENS OFFENTLIGE LEDELSE:

FREMTIDENS OFFENTLIGE LEDELSE: FREMTIDENS OFFENTLIGE LEDELSE: HVAD KAN VI SELV GØRE, OG HVORDAN ÆNDRER RAMMERNE SIG? Lotte Bøgh Andersen (AU og VIVE) lotte@ps.au.dk AARHUS UNIVERSITET Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse

Læs mere

Jobprofil Daginstitutionsleder

Jobprofil Daginstitutionsleder Jobprofil Arbejdsstedets navn Daginstitutionsafdelingen, Ikast-Brande Kommune Stillingsbetegnelse Organisatorisk placering Stillingen som daginstitutionsleder er indplaceret i organisationen i henhold

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Direktionen. Referat for møde den 19. juni Tidspunkt: kl. 09:00 Strategisk Fokus (1.Ø.07)

Direktionen. Referat for møde den 19. juni Tidspunkt: kl. 09:00 Strategisk Fokus (1.Ø.07) Direktionen Referat for møde den 19. juni 2018 Tidspunkt: kl. 09:00 Sted: Strategisk Fokus (1.Ø.07) Deltagere Lisbeth Binderup Frederik Gammelgaard Lone Rasmussen Bemærkninger Indholdsfortegnelse 169.

Læs mere

Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere Ledelse og styring i Skanderborg Kommune. Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere

Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere Ledelse og styring i Skanderborg Kommune. Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere Ledelse og styring i Skanderborg Kommune Håndbog for kontraktholdere og aftaleholdere 3 FORORD ER BESLUTNINGSFORUM SERVICENIVEAU BESLU GSSTRATEGI POLITIKKER VISIONER FORANDRING TTELSE KVALITETSSTANDARDER

Læs mere

Afsnit 1 Skanderborg-kulturen og værdierne

Afsnit 1 Skanderborg-kulturen og værdierne Kontraktholderhåndbog - version 29. maj Indhold Afsnit 1 Skanderborg-kulturen og værdierne... 1 Afsnit 2 - Kontraktmodellen... 3 Afsnit 3 - Årshjulet... 4 Afsnit 4 - Den politiske styring... 6 Afsnit 5

Læs mere

Skoleleder på Låsby Skole

Skoleleder på Låsby Skole JOB- OG KRAVPROFIL Skoleleder på Låsby Skole Børn og Unge, Skanderborg Kommune 1. Introduktion 1.1 Baggrund Låsby Skoles nuværende skoleleder har søgt nye udfordringer, og derfor er stillingen som skoleleder

Læs mere

Plan- og byggechef STILLINGS- OG PERSONPROFIL

Plan- og byggechef STILLINGS- OG PERSONPROFIL Plan- og byggechef STILLINGS- OG PERSONPROFIL Stillings- og personprofil for Plan- og byggechef Indhold 1. Indledning.... 2 2. Middelfart Kommune... 2 Byrådets vision... 2 3. Organisationen... 3 Administrativ

Læs mere

Forslag til program for kontraktholderdag den 23. oktober 2018 Mødet afholdes i Byrådssalen, Fælleden

Forslag til program for kontraktholderdag den 23. oktober 2018 Mødet afholdes i Byrådssalen, Fælleden Forslag til program for kontraktholderdag den 23. oktober 2018 Mødet afholdes i Byrådssalen, Fælleden Forslag til kort intro-tekst til program Gå ikke glip af release af direktionens udviklingsspor for

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Gyvelhøjskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Gyvelhøjskolen Udviklingskontrakt 2016 for Gyvelhøjskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Tandplejen

Udviklingskontrakt 2016 for Tandplejen Udviklingskontrakt 2016 for Tandplejen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Landsbyordningen Ejer Bavnehøjs udviklingskontrakt 2013

Landsbyordningen Ejer Bavnehøjs udviklingskontrakt 2013 Landsbyordningen Ejer Bavnehøjs udviklingskontrakt 2013 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Jeg ser dig, jeg hører dig, jeg vil dig & jeg ved du kan. derfor forstår jeg dig

Jeg ser dig, jeg hører dig, jeg vil dig & jeg ved du kan. derfor forstår jeg dig Jeg ser dig, jeg hører dig, jeg vil dig & jeg ved du kan derfor forstår jeg dig Center for Sundhed og Ældre søger nye områdeledere til Hjemmeplejen. Hjemmeplejen er midt i en kulturforandringsproces, hvilken

Læs mere

Hvert år i uge 43 lægger Skanderborg Kommunes direktion et opdateret DIA frem. DIA er en forkortelse for Direktionens Idé- og Arbejdsgrundlag.

Hvert år i uge 43 lægger Skanderborg Kommunes direktion et opdateret DIA frem. DIA er en forkortelse for Direktionens Idé- og Arbejdsgrundlag. SKANDERBORG KOMMUNE DIREKTIONENS IDÉ- OG ARBEJDSGRUNDLAG, OKTOBER 2015 Indledning Hvert år i uge 43 lægger Skanderborg Kommunes direktion et opdateret DIA frem. DIA er en forkortelse for Direktionens Idé-

Læs mere

Oversigt over udviklingskontrakter for Ældre og Handicap

Oversigt over udviklingskontrakter for Ældre og Handicap Oversigt over udviklingskontrakter for Ældre og Handicap 1. processen for formulering af målene i kontrakter Kontraktprocessen på ældre og handicapområdet har haft følgende forløb og deltagere: Ultimo

Læs mere

Ledelsesgrundlaget. Fem grundholdninger til ledelse

Ledelsesgrundlaget. Fem grundholdninger til ledelse Ledelsesgrundlaget Fem grundholdninger til ledelse 2 Indhold 3 Fakta - Ledelsesgrundlaget og visionen................................. 4 Forord..................................................................

Læs mere