Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget (2. samling) EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 134 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget (2. samling) EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 134 Offentligt"

Transkript

1 Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget (2. samling) EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 134 Offentligt From: Tone Madsen Sent: 15 Mar :56: To: Mads H Odgaard Cc: Anne-Marie Vægter Rasmussen;Nina Hanne Holst;Jens Skov-Spilling;Karsten Borg Jensen;Peter Moltesen;Katja Scharmann;Sune Tobias Grollov;Yvonne Korup Subject: Sv: Skifergas videnskabelig udredning: Forslag til projektbeskrivelse, opgaveindhold og budget (MIM Id nr.: ) Kære Mads For god ordens skyld skal jeg nævne, at KEBMIN/ENS kan komme med yderligere kommentarer i morgen mandag. Det glemte jeg at skrive i den første mail. Vi tales ved. Tone Til: Cc: Fra: Titel: Sendt : Tone Madsen (tomad@mim.dk) anvra@nst.dk (anvra@nst.dk), nihho@nst.dk (nihho@nst.dk), Jens Skov-Spilling (jsk@ens.dk), Karsten Borg Jensen (kabje@mst.dk), Moltesen, Peter (pemol@nst.dk), Katja Scharmann (KSC@ENS.DK), Grollov, Sune Tobias (SUNTG@kebmin.dk), Korup, Yvonne (yvkor@mst.dk) Mads H Odgaard (maod@dtu.dk) RE: Skifergas videnskabelig udredning: Forslag til projektbeskrivelse, opgaveindhold og budget :48:33 Kære Tone Hermed kvittering for at have modtaget jeres kommentarer. Vi ser frem til mødet på tirsdag. Mvh. Mads From: Tone Madsen [mailto:tomad@mim.dk] Sent: 13. marts :07 To: Mads H Odgaard Cc: Katja Scharmann; nihho@nst.dk; Moltesen, Peter; anvra@nst.dk; Korup, Yvonne; Karsten Borg Jensen; Grollov, Sune Tobias; Jens Skov-Spilling Subject: Vs: Skifergas videnskabelig udredning: Forslag til projektbeskrivelse, opgaveindhold og budget (MIM Id nr.: ) Kære Mads Hermed vores overordnede kommentarer til jeres fremsendte, reviderede projektbeskrivelse, som vi grundlæggende mener er meget bedre end det første udkast fra Ud over de overordnede kommentarer nedenfor har vi også nogle mere tekniske spørgsmål på tirsdag.

2 I den reviderede projektbeskrivelse er det udeladt at belyse effekter på landskab, trafik, støj, lys og vibrationer. Det er imidlertid afgørende, at effekter på landskab og trafik belyses. Men vi kan godt acceptere, at støj, lys og vibrationer udelades. Hvis noget skal udelades af undersøgelsen, foreslår vi, at kapitel 5 om emissioner udelades. Herudover tænker vi umiddelbart, at afsnit 4.4 måske også kan begrænses, eftersom der i Danmark findes retningslinjer og regulering vedr. håndtering af radioaktive stoffer? Der er ikke mulighed for yderligere finansiering. Undersøgelsen skal med andre ord gennemføres for 1,4 mio. kr. Hertil kommer option for Miljøministeriet til at kunne trække på konsortiets rådgivning på kr. Vi mener, projektbeskrivelsen med fordel kunne lægge op til en mere problemorienteret undersøgelse. Vi er dog åbne for, at I reelt i de enkelte afsnit går problemorienteret og ikke 'kun' beskrivende til værks. Vi kan drøfte det på tirsdag, hvor vi også vil kunne give eksempler på, hvad vi mener her, hvis det er nødvendigt. Vi har et ønske om flere følgegruppemøder. Navne på deltagere følger Vi har et ønske om, at der i projektbeskrivelsen skrives ind, at første del af honoraret udbetales efter en leverance (fx udkast til samlet fremstilling og de første kapitler) - ikke efter et følgegruppemøde. Det er ikke muligt at garantere offentliggørelse af rapporten senest to måneder efter leverance af godkendt rapport. Vi foreslår, at der skrives 4 måneder ind i dokumentet. Præcisér gerne i projektbeskrivelsen, hvor mange sider I regner med den endelige rapport bliver (angivelse af et spænd er fint) Vi ønsker fokus på teknologivurdering af best practise for selve bore-arbejdet (hvordan minimere metan-udledning, benytte de bedste kemikalier, etc.). Risikovurderingen i afsnit 1.2 forholder sig for os at se ikke til selve anlægsarbejdet (dvs. en slags BAT på skifergasproduktion). Er det muligt? Vi ønsker tilføjet en helhedsvurdering af processen fra start til slut (fx nævnes at borevandet køres væk, men intet om hvortil og til hvilken behandling. Dette er vigtigt og kan være teknisk dyrt og vanskeligt). Ring endelig hvis der er spørgsmål til ovenstående. Ellers ses vi til en drøftelse af det tirsdag. Mvh Tone Tone Madsen Chefkonsulent Mobil: (+45) tomad@mim.dk Børsgade København K Tlf.: (+45) Til: Tone Madsen (tomad@mim.dk) Fra: Peter Moltesen (pemol@nst.dk) Titel: SV: Skifergas videnskabelig udredning: Forslag til projektbeskrivelse, opgaveindhold og budget Sendt: :02:41 Kære Tone God opsummering.

3 Hvis jeg skal prøve at formulere det i en dot, så kunne det måske være, at: projektbeskrivelsen og strukturen med fordel kunne ligge op til en mere problemorienteret undersøgelse. I den nuværende form lægger det umiddelbart op til en beskrivende undersøgelse. Det kunne gøres gennem: En beskrivelse af effekten ved frakturering inden for et givent området (jordskælv, vand osv) hvad har det konsekvensser for mennesker, miljø og landskab på lang og på kort sigt og til sidst hvordan kan disse risici afværges. Ellers kan vi bare drøfte det på mødet og høre, hvad de selv har gjort sig af tanker herom. Med venlig hilsen Peter Moltesen cand.scient.soc Tværgående planlægning Dir tlf.: (+45) pemol@nst.dk Haraldsgade 53 DK København Ø Tlf.: (+45) Fra: Tone Madsen [mailto:tomad@mim.dk] Sendt: 13. marts :19 Til: Peter Moltesen Emne: Vs: Skifergas videnskabelig udredning: Forslag til projektbeskrivelse, opgaveindhold og budget (MIM Id nr.: ) I den reviderede projektbeskrivelse er det udeladt at belyse effekter på landskab, trafik, støj, lys og vibrationer. Det er imidlertid afgørende, at effekter på landskab og trafik belyses. Men vi kan godt acceptere, at støj, lys og vibrationer udelades. Hvis noget skal udelades af undersøgelsen, foreslår vi, at kapitel 5 om emissioner udelades. Herudover tænker vi umiddelbart, at afsnit 4.4 måske også kan begrænses, eftersom der i Danmark findes retningslinjer og regulering vedr. håndtering af radioaktive stoffer? Der er ikke mulighed for yderligere finansiering. Undersøgelsen skal med andre ord gennemføres for 1,4 mio. kr. Hertil kommer option for Miljøministeriet til at kunne trække på konsortiets rådgivning på kr. Vi mener, projektbeskrivelsen med fordel kunne lægge op til en mere problemorienteret undersøgelse. Vi er dog åbne for, at I reelt i de enkelte afsnit går problemorienteret og ikke 'kun' beskrivende til værks. Vi kan drøfte det på tirsdag, hvor vi også vil kunne give eksempler på, hvad vi mener her, hvis det er nødvendigt. Vi har et ønske om flere følgegruppemøder. Navne på deltagere følger Vi har et ønske om, at der i projektbeskrivelsen skrives ind, at første del af honoraret udbetales efter en leverance (fx udkast til samlet fremstilling og de første kapitler) - ikke efter et følgegruppemøde. Det er ikke muligt at garantere offentliggørelse af rapporten senest to måneder efter leverance af godkendt rapport. Vi foreslår, at der skrives 4 måneder ind i dokumentet. Præcisér gerne i projektbeskrivelsen, hvor mange sider I regner med den endelige rapport bliver (angivelse af et spænd er fint)

4 Vi ønsker fokus på teknologivurdering af best practise for selve bore-arbejdet (hvordan minimere metan-udledning, benytte de bedste kemikalier, etc.). Risikovurderingen i afsnit 1.2 forholder sig for os at se ikke til selve anlægsarbejdet (dvs. en slags BAT på skifergasproduktion). Er det muligt? Vi ønsker tilføjet en helhedsvurdering af processen fra start til slut, f.ex nævnes at borevandet køres væk, men intet om hvortil og til hvilken behandling. Dette er vigtigt og kan være teknisk dyrt og vanskeligt. Til: Karsten Borg Jensen (kabje@mst.dk), Tone Madsen (tomad@mim.dk) Cc: nihho@nst.dk (nihho@nst.dk) Fra: Yvonne Korup (yvkor@mst.dk) Titel: SV: Skifergas videnskabelig udredning: Forslag til projektbeskrivelse, opgaveindhold og budget Sendt: :06:21 Kære Tone Vi er enige i fremstillingen, men vil gerne supplere med de fokuspunkter vi fandt overordnede, og vi synes mangler - Trafik og landskab - Nøjere afgrænsning, gerne på kort, af den geografi, der afgrænser vurderingen (hele DK, hele Nordjylland, koncessionsområdet, eller??) - En tilgang med fokus på teknologivurdering af best practise for det at lave boringerne, undgå metan (klima) benytte de bedste kemikalier, etc. Der er en risici-vurdering i afsnit 1.2, men den vil ikke forholde sig til selve anlægsarbejdet, den gode måde at lave boringen på, det rette kemikalie etc., dvs en slags BAT på skifergasproduktion. - En helhedsbetragtning på processen fra start til slut, f.ex nævnes at borevandet køres væk, men intet om hvortil og til hvilken behandling. Dette er vigtigt og kan være teknisk dyrt og vanskeligt. Mvh Yvonne Med venlig hilsen Yvonne Korup Kontorchef Virksomheder Dir tlf.: (+45) Mobil: (+45) yvkor@mst.dk Strandgade 29 DK 1401 København K Tlf.: (+45) Miljøstyrelsen er underlagt reglerne om aktindsigt i offentlighedsloven og i miljøoplysningsloven, og det er kun oplysninger omfattet af undtagelsesbestemmelserne i disse love, som kan undtages aktindsigt og dermed holdes fortrolige. Denne vurdering vil Miljøstyrelsen foretage i forbindelse med en konkret anmodning om aktindsigt.

5 Fra: Tone Madsen Sendt: 13. marts :15 Til: Yvonne Korup; Karsten Borg Jensen Cc: Nina Hanne Holst Emne: Sv: Skifergas videnskabelig udredning: Forslag til projektbeskrivelse, opgaveindhold og budget (MIM Id nr.: ) Kære Yvonne og Karsten Jeg talte i går med NST om DTUs udkast til skifergasundersøgelsen. Nedenfor et bud på de overordnede ting, vi sender til DTU mlf i dag (Nina mfl i NST har ikke kommenteret på formuleringerne endnu). Når både I og Nina har sagt ok til nedenstående samt evt tilføjet/rettet til, koordinerer jeg også med ENS, så vi får det afsted i dag. DTU er varslet. I den reviderede projektbeskrivelse er det udeladt at belyse effekter på landskab, trafik, støj, lys og vibrationer. Det er imidlertid afgørende, at effekter på landskab og trafik belyses. Men vi kan godt acceptere, at støj, lys og vibrationer udelades. Hvis noget skal udelades af undersøgelsen, foreslår vi, at kapitel 5 om emissioner udelades. Herudover tænker vi umiddelbart, at afsnit 4.4 måske også kan begrænses, eftersom der i Danmark findes retningslinjer og regulering vedr. håndtering af radioaktive stoffer? Der er ikke mulighed for yderligere finansiering. Undersøgelsen skal med andre ord gennemføres for 1,4 mio. kr. Hertil kommer option for Miljøministeriet til at kunne trække på konsortiets rådgivning på kr. Vi har et ønske om flere følgegruppemøder. Navne på deltagere følger Vi har et ønske om, at der i projektbeskrivelsen skrives ind, at første del af honoraret udbetales efter en leverance (fx udkast til samlet fremstilling og de første kapitler) - ikke efter et følgegruppemøde. Det er ikke muligt at garantere offentliggørelse af rapporten senest to måneder efter leverance af godkendt rapport. Vi foreslår, at der skrives 4 måneder ind i dokumentet. Præcisér gerne i projektbeskrivelsen, hvor mange sider I regner med den endelige rapport bliver (angivelse af et spænd er fint) Ring endelig hvis der er noget. Mvh Tone Til: Tone Madsen (tomad@mim.dk) Fra: Mads H Odgaard (maod@dtu.dk) Titel: Skifergas videnskabelig udredning: Forslag til projektbeskrivelse, opgaveindhold og budget Sendt: :39:01 Kære Tone Madsen Hermed vedhæftet udkast til projektbeskrivelse, Bilag 1 og Budget for den videnskabelige udredning om skifergas. Det knytter sig følgende kommentarer til udkastet:

6 1. I henseende til at resultaterne af boreprøverne formodes at foreligge tidligst i novemberdecember 2015, går vi ud fra, at Miljøministeriet først får behov for at modtage rådgivning pba. den videnskabelige udredning i Det foreslås, at den samlede opgave (videnskabelige udredning + rådgivning efter udredningens afslutning) udarbejdes over 2-3 faser. Selve den videnskabelige udredning udføres i 2015 (med aflevering senest den 1. oktober). Rådgivningsopgaven udføres i givet fald i De kr , der i Miljøministeriets call er afsat til efterfølgende rådgivning, søges på den baggrund overflyttet til budgettet for den videnskabelige udredning, så budgettet er i alt kr for den videnskabelige udredning. Det vedhæftede forslag til projektbeskrivelse, opgaveindhold og budget er udarbejdet med dette som forudsætning. 4. Delopgaven om Effekter på landskab samt trafik, støj, lys og vibrationer indgår ikke i den videnskabelige udredning, der udarbejdes i I det tilfælde at prøveboringerne og analysen heraf viser, at det er relevant at gennemføre en videnskabelig udredning om temaerne i delopgaven, kan løsningen af denne opgave komme på tale senere. Vi ser frem til at redegøre for indholdet af projektbeskrivelse mv. og drøfte opgaven på mødet på tirsdag. Med venlig hilsen Mads H Odgaard Projektleder Afdeling for Innovation og Sektorudvikling Danmarks Tekniske Universitet Anker Engelundsvej 1, bygning 101A Bygning 101a 2800 Kgs. Lyngby Direkte telefon Mobil maod@dtu.dk

Miljø- og fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål nr. B stillet af Folketingets energi-,forsynings- og klimaudvalg.

Miljø- og fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål nr. B stillet af Folketingets energi-,forsynings- og klimaudvalg. Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 76 Offentligt J.nr. 2015-6297 Den 24. september 2015 Miljø- og fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål nr. B stillet

Læs mere

Tillægsdagsorden Miljø-, Klima- og Trafikudvalget's møde Mandag den 13-04-2015 Kl. 15:00 Udvalgsværelse 3

Tillægsdagsorden Miljø-, Klima- og Trafikudvalget's møde Mandag den 13-04-2015 Kl. 15:00 Udvalgsværelse 3 Tillægsdagsorden Miljø-, Klima- og Trafikudvalget's møde Mandag den 13-04-2015 Kl. 15:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Birger Jensen, Jens Munk, Jesper Kiel, Ove Engstrøm, Ulla Larsen, Flemming Madsen, Søren

Læs mere

Bilag 2. Bemærkninger fra Fors og Stikkelskær Vandværk til udkast til tillæg 1 - Vandforsyningsplan

Bilag 2. Bemærkninger fra Fors og Stikkelskær Vandværk til udkast til tillæg 1 - Vandforsyningsplan Bilag 2. Bemærkninger fra Fors og Stikkelskær Vandværk til udkast til tillæg 1 - Vandforsyningsplan Fra: Marie Vej Ugelvig Til: Maria Ammentorp Sørensen; Eva Hansson Cc: Mogens Nørskov Madsen Emne: SV:

Læs mere

Advokatfirmaet Sølgaard & Knudsen Tingvej Hornslet Tlf.: Cvr.nr

Advokatfirmaet Sølgaard & Knudsen Tingvej Hornslet Tlf.: Cvr.nr From: Marie Davidsen Sent: Wed, 12 Jun 2019 09:31:47 +0200 To: Sejer Bjarke Bretlau Jensen Subject: VS: Parkeringspladser - Tingvej 15 A, 8543 Hornslet Attachments: Diverse dokumenter - Bilag 1 - Tingbogsattest

Læs mere

Lone Galmstrup Madsen

Lone Galmstrup Madsen Lone Galmstrup Madsen Fra: Peter Holland-Fischer Sendt: 11. september 2018 21:06 Til: Lone Galmstrup Madsen; Klaus Theede; Henning Glerup; Annette Dam Fialla Cc: Gerda Elisabeth Villadsen;

Læs mere

RELEASABLE TO INTERNET TRANSMISSION

RELEASABLE TO INTERNET TRANSMISSION Myndigheder 1 2 3 RELEASABLE TO INTERNET TRANSMISSION Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (FBE) har modtaget høring omkring VVM redegørelse for opstilling af vindmøller ved Mejlflak (Århus Bugten)

Læs mere

Maria Klitgaard. Hej Preben, Mange tak for de tilsendte filer de er hermed journaliseret på sagen.

Maria Klitgaard. Hej Preben, Mange tak for de tilsendte filer de er hermed journaliseret på sagen. Fra: Sendt: 3. juli 2014 11:39 Til: 'Preben NIELSEN' Cc: 'henrik.nicolaisen@total.com' Emne: Udkast til udtalelse - samletank Vedhæftede filer: Ovnstrupvej 6, 9352 Dybvad - Tilladelse til samletank for

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \c523863a-f5fe-42...

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \c523863a-f5fe-42... Page 1 of 81 of 8 From: Sent: 30-06-2014 23:12:36 To: ''apjen@nst.dk' (apjen@nst.dk)' Subject: VS: bøgebjerg_ansøgning_overrisling_nst - J.nr. NST-4132-706-00108 Tak for behagelig telefonsamtale d.d. Som

Læs mere

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser.

Hermed høringssvar fra Byggeriets Kvalitetskontrol til udkast til to bekendtgørelser vedrørende godkendelse af KLS systemer og af kontrolinstanser. From: Klaus Ising Hansen Sent: 17. oktober 2018 09:32 (UTC +01) To: Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK);Mathilde Horsman Jensen Subject: Høringsvar af 2 bek. Journal nr. 715-10-00031 Til Sikkerhedsstyrelsen

Læs mere

Svar: Tak hr. formand, og tak for at få muligheden for at uddybe regeringens planer i forbindelse med efterforskning og indvinding af skifergas.

Svar: Tak hr. formand, og tak for at få muligheden for at uddybe regeringens planer i forbindelse med efterforskning og indvinding af skifergas. Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del Bilag 79 Offentligt Samråd i Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg den 24. september 2015 om regeringens planer i forbindelse

Læs mere

Maria Klitgaard. Hej Henrik. Mange tak for oplysningerne.

Maria Klitgaard. Hej Henrik. Mange tak for oplysningerne. Maria Klitgaard Fra: Sendt: 2. marts 2015 10:31 Til: 'Henrik NICOLAISEN' Cc: Preben NIELSEN; Maria Klitgaard; Rachel KEOWN Emne: SV: Anmodning om supplerende oplysninger - tilladelse til aflevering af

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget (2. samling) EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 134 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget (2. samling) EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 134 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2014-15 (2. samling) EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 134 Offentligt From: Peter Moltesen Sent: 26 Nov 2014 17:44:48 +0100 To: Tone Madsen Cc: Nina Hanne Holst

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af et havbrugsanlæg i Hjelm Bugt, syd for Grenaa - Justeret placering.

Ansøgning om tilladelse til etablering af et havbrugsanlæg i Hjelm Bugt, syd for Grenaa - Justeret placering. From: Stig Prüssing (NaturErhvervstyrelsen) Sent: 10 Nov 2016 12:38:38 +0100 To: 'sfs@dma.dk';'kdi@kyst.dk';'mail@dkfisk.dk';'svana@svana.dk';'mst@mst.dk';'dn@dn.dk';'lbt@sportsfisker forbundet.dk';''mynd@aqua.dtu.dk'

Læs mere

Og det betyder, at det bliver vores politiker, der i sidste ende afgøre spørgsmålet om Nyttiggørelse

Og det betyder, at det bliver vores politiker, der i sidste ende afgøre spørgsmålet om Nyttiggørelse Mailkommunikation med Ole Holst og Miljøstyrelsen om nyttiggørelse af affald i støjvold. (af hensyn til formatbegrænsningerne i sagsfremstillingen anvendes denne kopi på sagen) Afsluttende mail er fra

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 976 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 976 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 976 Offentligt -- AKT 3063740 -- BILAG 1 -- [ [Rød sag] Mærsks udledning af røde offshorekemikalier i Nordsøen ] -- Til: MIM -

Læs mere

Ændringen af det allerede godkendte projekt vurderes således ikke at være VVM-pligtig.

Ændringen af det allerede godkendte projekt vurderes således ikke at være VVM-pligtig. Til TOTAL E&P DENMARK B.V. Nyhavn 43, 2. 1051 København K Att.: Henrik Nicolaisen, via mail henrik.nicolaisen@total.com Tværgående planlægning J.nr. NST-130-00413 Ref. emija/nihho Den 26. maj 2015 Afgørelse

Læs mere

Jeg er nød til endnu engang at ulejlige jer med en forespørgsel om reglerne for lavenergi.

Jeg er nød til endnu engang at ulejlige jer med en forespørgsel om reglerne for lavenergi. From: Bo Christiansen Sent: Mon, 29 Jan 2018 10:18:21 +0100 To: Stine Pedersen Cc: Mia Christiernson Subject: SV: Regler om lavenergi Attachments: Signaturbevis.txt Kære Stine Pedersen Erhvervsstyrelsens

Læs mere

Jeg har vedhæftet et kort over Nykøbing Sj. lystbådehavn hvor der med orange er markeret hvor tilsandingen er foregået.

Jeg har vedhæftet et kort over Nykøbing Sj. lystbådehavn hvor der med orange er markeret hvor tilsandingen er foregået. Anni Lassen (anl) Fra: Jane Brøns-Hansen Sendt: 27. juni 201615:05 Til: $Kystdirektoratet (kdi) Emne: VS: Vedr. ansøgning om By-Pass tilladelse. Vedhæftede filer: Havne Nykøbing-Rørvig kort.doc Kategorier:

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 214 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 214 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 214 Offentligt Skifergasevaluering trin 1 Med dette notat afrapporteres skifergasevalueringens trin 1, som danner grundlaget for indstillingen om, hvordan

Læs mere

Fwd: SV: Re: SV: SV: SV: Artikel til Information

Fwd: SV: Re: SV: SV: SV: Artikel til Information Maria Klitgaard Fra: Søren Steenbock Vestergaard Sendt: 10. november 201420:56 Til: Jette Brønnum Emne: Fwd: SV: Re: SV: SV: SV: Artikel til Hej Jette Kender du svaret? Sendt fra min ipad Start på videresendt

Læs mere

Bilag 3. MILJØMINISTERIETS STANDARDKONTRAKT FOR Rådgivning og bistand

Bilag 3. MILJØMINISTERIETS STANDARDKONTRAKT FOR Rådgivning og bistand Bilag 3 MILJØMINISTERIETS STANDARDKONTRAKT FOR Rådgivning og bistand Mellem Miljøstyrelsen og... (herefter kaldet rådgiveren) er dags dato indgået aftale om (rådgiverens) udførelse af et projekt på følgende

Læs mere

Jeg kan meddele at Lokalrådet som udgangspunkt kan støtte projektet, idet det vil kunne indpasses i den udviklingsplan som vi har under udarbejdelse.

Jeg kan meddele at Lokalrådet som udgangspunkt kan støtte projektet, idet det vil kunne indpasses i den udviklingsplan som vi har under udarbejdelse. From:Søren Kraneled To:'christian@residensmoen.dk';Claus Lyngby Petersen;SOGI Subject:SV: SV: VS: Stege Badeanstalt Kære Christian Tak for din mail med bilag der har været rundsendt til lokalrådets bestyrelse.

Læs mere

BILAG 1 Tilbud og projektbeskrivelse for videnskabelig udredning af international viden om skifergas relateret til en dansk kontekst

BILAG 1 Tilbud og projektbeskrivelse for videnskabelig udredning af international viden om skifergas relateret til en dansk kontekst BILAG 1 Tilbud og projektbeskrivelse for videnskabelig udredning af international viden om skifergas relateret til en dansk kontekst 14. august 2015 1. Kort beskrivelse Projekttitel: Videnskabelig udredning

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 16. marts 2017 modtaget beskrivelse af ændringer af APM Terminals areal på Aarhus Havn samt VVM-anmeldelse af denne ændring.

Miljøstyrelsen har den 16. marts 2017 modtaget beskrivelse af ændringer af APM Terminals areal på Aarhus Havn samt VVM-anmeldelse af denne ændring. APM Terminals Aarhus A/S Aarhus C Kun sendt som digital post til CVR 32658393 med cc. til mette.linnemann@apmterminals.com Virksomheder J.nr. MST-1270-02212 Ref. anbhe Den 30-03-2017 Opdatering af bilag

Læs mere

Pia Foldager on behalf of plan.udvikling.kultur Sent: Wed, 30 May :13: Andreas Frej Rasmussen

Pia Foldager on behalf of plan.udvikling.kultur Sent: Wed, 30 May :13: Andreas Frej Rasmussen From: Pia Foldager on behalf of plan.udvikling.kultur Sent: Wed, 30 May 2018 12:13:00 +0200 To: Andreas Frej Rasmussen Subject: VS: Høring af kommuneplantillæg nr. 10 Syddjurs Kommune Venlig hilsen Pia

Læs mere

Miljøudvalget MIU Alm.del Bilag 154 Offentligt

Miljøudvalget MIU Alm.del Bilag 154 Offentligt Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 154 Offentligt Fra: Erik Nielsen [mailto:eri.rig@mail.dk] Sendt: 16. januar 2014 23:32 Til: Lene Gregersen Kaasgaard Emne: Vindmølle støj. Miljøstyrelsen. Kære Lene

Læs mere

Hej Pia. Jeg prøver igen med et budget for hele året med det nye arrangement indlagt.

Hej Pia. Jeg prøver igen med et budget for hele året med det nye arrangement indlagt. From: Keld Overgaard Jensen Sent: 20 Mar 2017 15:06:23 +0100 To: Pia Foldager Subject: Re: Vedr. budget Parkinsonforeningen Djursland og ansøgning frivillighedspuljen. Attachments: 2017 03 20 Nyt Budget

Læs mere

Viborg Kommune Teknik & Miljø Planlægger Rasmus Trangbæk Kjærsgaard Prinsens Allé 5 8800 Viborg

Viborg Kommune Teknik & Miljø Planlægger Rasmus Trangbæk Kjærsgaard Prinsens Allé 5 8800 Viborg Viborg Kommune Teknik & Miljø Planlægger Rasmus Trangbæk Kjærsgaard Prinsens Allé 5 8800 Viborg 20. marts 2015 Sagsnr.: 2015030021 Tlf. direkte: 62259570 energiplaner@naturgas.dk HMN Naturgas I/S' høringssvar

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \5c854b24-c0f

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \5c854b24-c0f Page 1 of 51 of 5 From: Pernilla Marie Mathisen Sent: 30-03-2016 14:48:39 To: 'Andreas Doctor' Cc: Rune Packness Subject: SV: Forespørgsel vedr. Smedehalden 3 (lokalplan nr. 368) Hej Andreas Vi har modtaget

Læs mere

Til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Børne- og Socialministeriet takker for muligheden for at afgive høringssvar.

Til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Børne- og Socialministeriet takker for muligheden for at afgive høringssvar. Til: OIM postkasse (oim@oim.dk) Cc: Nicolai Pallisborg (npa@oim.dk) Fra: Louise Skovgaard Petersen (lupe@sm.dk) Titel: BSM's svar: Ændringer i momsrefusionsbekendtgørelsen (FRIST 23. april) (SM Id nr.:

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f...

file://c:\adlib Express\Work\20160121T060127.843\20160121T060129.014\8fd5ee35-7bb4-4f... Page 1 of 91 of 9 From: syddjurs Sent: 19-01-2016 11:03:56 To: Team Byggeri Subject: VS: Angående akt indsigt Denne mail er videresendt fra hovedpostkassen syddjurs@syddjurs.dk - BEMÆRK - er din afdeling

Læs mere

Der ønskes etableret en ny strand i Bandholm i krydset mellem Havnegade og Strandparken.

Der ønskes etableret en ny strand i Bandholm i krydset mellem Havnegade og Strandparken. Ny strand i Bandholm. Der ønskes etableret en ny strand i Bandholm i krydset mellem Havnegade og Strandparken. Stranden udformes som en bue med en diagonal på 100 meter på langs og ca 50 meter ud. Hældningen

Læs mere

GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER

GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER HØRINGSBOG HÅNDBOG GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER Oktober 2012 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Liste over parter i høringen... 5 2 RESULTATER AF HØRINGEN...

Læs mere

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse.

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse. From: Anders Kjærved Sent: 11 Jun 2015 11:49:38 +0000 To: Erhvervs- Beskæftigelses- og Kulturudvalget Cc: Marianne Wedderkopp;Torben Præstegaard Jørgensen;Morten Refskou Subject: VS: VIGTIGT - vedr. udvalgsmøde

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /c7edf112-f28...

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /c7edf112-f28... file:///c:/adlib%20express/work/20180326t093630.081/20180326t093630.253/c7edf112-f28... Page 1 of 4 26-03-2018 From: Rune Illum Høgh Sent: 22-02-2018 08:33:33 To: 'Line Ringsholt Jensen' Subject: SV: Tilsagnsskrivelse

Læs mere

Der er registreret følgende information fra formularen "Ansøgningsformular om tilladelse til kystbeskyttelse"

Der er registreret følgende information fra formularen Ansøgningsformular om tilladelse til kystbeskyttelse From: Kystdirektoratet (kdi) Sent: 25. august 201421:53:56 To: Kystdirektoratet (kdi) Cc: Subject: Kopi af besvarelse af "Ansøgningsformular om tilladelse til kystbeskyttelse" Der er registreret følgende

Læs mere

Knud Rudolf Hansen Vandressourcer. Direkte tlf.:

Knud Rudolf Hansen Vandressourcer. Direkte tlf.: Fra: Til: Cc: Liselotte Clausen; Kristian Bitsch Emne: Lavringe afværge dgu. 206.94 t Dato: 6. april 2018 11:17:47 Vedhæftede filer: image001.png Med henvisning til det fremsendte udkast til tilladelse

Læs mere

Vedr aktindsigt på baggrund af aktliste fremsendt til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, som led i besvarelsen af spm. 361 (alm. del).

Vedr aktindsigt på baggrund af aktliste fremsendt til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, som led i besvarelsen af spm. 361 (alm. del). Vedr. 2018-6363 aktindsigt på baggrund af aktliste fremsendt til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, som led i besvarelsen af spm. 361 (alm. del). Udlevering af indhold efter 13, stk. 2, i dokumenter,

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Kære Finn. Jeg har som nævnt rykket Peter Serup for svar i dag. Med venlig hilsen

Kære Finn. Jeg har som nævnt rykket Peter Serup for svar i dag. Med venlig hilsen Hej Finn Først og fremmest skal jeg beklage den sene tilbagemelding på jeres mail. I den aktindsigt I har søgt, har I fået de dokumenter, der er i sagen. Der er således ikke noget vi har undtaget fra aktindsigten.

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \e3957e9e-f2e

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \e3957e9e-f2e Page 1 of 81 of 8 From: Morten Aakjær Jørgensen Sent: 24-04-2015 08:18:58 To: 'Hans Neergaard Münter' Subject: SV: Plantning af vinmark Hej Hans Tak for sidst og tak for det fremsendte foto. Det viser

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har ingen bemærkninger til det fremsendte.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har ingen bemærkninger til det fremsendte. Sendt: 6. april 2017 15:26 Emne: Sv: Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 - Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning (KEMIN Id nr.: 587705) Kære Erhvervsstyrelsen (under henvisning til

Læs mere

Udvinding af skifergas i Danmark

Udvinding af skifergas i Danmark Maj 2013 Udvinding af skifergas i Danmark Indledning: Vi vil i Danmark i de kommende år skulle tage stilling til, om vi vil udvinde den skifergasressource, der i et eller andet omfang findes i den danske

Læs mere

Asger Olsen. Kære Terkel.

Asger Olsen. Kære Terkel. From: Sent: 20 Jan 2017 10:10:34 +0100 To: Terkel Broe Christensen Cc: Birger Jensen;Kristian Gernow;Jan W Friis Subject: Fwd: Gudme Sø. Belufter. Kære Terkel. Til info arbejder Knud Dencker på at fremskaffe

Læs mere

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter.

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter. (Funktionspostkasse) Sendt:. maj 202 0:46 Emne: VS: Bemærkninger til -Forslag til Lokalplan 045 m.v. http://esdh/sj07/dok278273 SJ: - Kongensgade 8, 3550 Slangerup 47 35 24 3 Benny Juul Neis [mailto:benny@juul-neis.dk]

Læs mere

Lissie Klingenberg Jørgensen

Lissie Klingenberg Jørgensen Fra: Helle Müller Sendt: 2. marts 2017 11:45 Til: Cc: 'kl@kl.dk'; 'hk@esbjergkommune.dk'; 'ctw@norddjurs.dk'; Jette Brønnum Emne: Frederikshavn kommunes svar på Høring (den 23.

Læs mere

Hermed følger en endelig afklaring på forløbet med Nets gebyr for ekstraadvisering i april måned.

Hermed følger en endelig afklaring på forløbet med Nets gebyr for ekstraadvisering i april måned. Servicemeddelelse vedr. opkrævning via Nets Hermed følger en endelig afklaring på forløbet med Nets gebyr for ekstraadvisering i april måned. Kort opsummering af hændelsesforløbet KMD gennemførte i forbindelse

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /d267f300-c90...

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /d267f300-c90... Page 1 of 5 From: Ole Schou Sent: 07-07-2017 13:41:58 To: Subject: SV: Højskolevej 9a Attachments: 1 00 Grundplan 1_100_.pdf Hej Klavs Så lykkedes det. Håber det er ok, og at vi nu kan få ro..:) Jeg kan

Læs mere

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen

Energinet.dk Tonne Kjærsvej Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen 18. juni 2013 J.nr. 2110/1181-0425 Ref. tom Forsyning Side 1/5 Meddelelse af tilladelse til gennemførelse af forundersøgelser i

Læs mere

Sent: Wed, 13 Dec :44: Malene Fogh Bang

Sent: Wed, 13 Dec :44: Malene Fogh Bang From: Sent: Wed, 13 Dec 2017 10:44:37 +0100 To: Malene Fogh Bang Subject: VS: Plejeplan TO Fra: Sendt: 8. december 2017 13:48 Til: jan@gindrup.dk Emne: SV: Plejeplan Kære Jan Gindrup Plejeplanen er kun

Læs mere

Titel Tilstand Type Aktnr. Officiel ansøgning/udredning ARK, Arkiveret I, Indgående 2

Titel Tilstand Type Aktnr. Officiel ansøgning/udredning ARK, Arkiveret I, Indgående 2 Sag Titel: Sagsbehandler: Sagsnummer: Oprettet: Opdateret: Ansøgning om muliggørelse af 'Expanding CPH' Mikkel Zwergius Christensen, MIZW TS31200-00267 2016-12-19T00:00:00 2018-02-22T00:00:00 Sagsparter

Læs mere

Afsnit 1 Der kunne med fordel anføres en nærmere vejledning i vurdering af, om en eksisterende tilladelse skal ændres.

Afsnit 1 Der kunne med fordel anføres en nærmere vejledning i vurdering af, om en eksisterende tilladelse skal ændres. Dato 4. december 2017 Side 1 af 5 Miljøstyrelsen Haraldsgade 53 2100 Købehavn Ø mst@mst.dk Høring af udkast til ny vejledning til spildevandsbekendtgørelsen, j. nr. SVANA-400-00038. Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Aktindsigt vedrørende MXD

Aktindsigt vedrørende MXD Aktindsigt vedrørende MXD Side 1 af 1 Rebekka Elisabeth Anker-Møller Fra: Jan Ole Traasdahl Sendt: 4. september 2008 14:05 Til: Cc: 'signe.m.richter@24timer.dk' Henrik Wenzel Andreasen; 'Gunnar K. Madsen'

Læs mere

Hvor koordinaterne i ansøgningen afviger fra koordinaterne ovenfor, er det de ovenfor angivne, der gælder.

Hvor koordinaterne i ansøgningen afviger fra koordinaterne ovenfor, er det de ovenfor angivne, der gælder. Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Att.: Stine Rabech Nielsen 18. juni 2013 J.nr. 2110/1181-0425 Ref. tom Forsyning Side 1/5 Meddelelse af tilladelse til gennemførelse af forundersøgelser i

Læs mere

Da Tobias også er på orlov, og derefter fratræder, hermed generelt.

Da Tobias også er på orlov, og derefter fratræder, hermed generelt. Bilag 2: Indkomne høringssvar Fra: Daastrup Vand kassereren [mailto:daastrupvand.a@gmail.com] Sendt: 17. oktober 2017 18:30 Til: Drikkevand Emne: Fwd: Dåstrup Vandværk til vandforsyningsplanen 2017-2021,

Læs mere

Bent Grindsted Fra: Bodil Nissen Sendt: 30. april 2013 14:25 Til: Dorthe Bach Egemose Agger Emne: VS: Testmøller er sat op i Lejre område 13, Gearkasse larmer lidt - og vi er nok over de tilladte ca 45-50

Læs mere

Skifergas et attraktivt CO2-venligt alternativ til kul

Skifergas et attraktivt CO2-venligt alternativ til kul Dialogmøde om skifergas 27. feb 2014 Skifergas et attraktivt CO2-venligt alternativ til kul Herunder uddrag af rapporterne: Skifergas - Fakta om miljøbekymringerne (Den Internationale Gasunion, IGU) Skifergas

Læs mere

EUTR EU s Tømmerforordning. Naturstyrelsens erfaringer med implementering. Niels Bølling Naturstyrelsen

EUTR EU s Tømmerforordning. Naturstyrelsens erfaringer med implementering. Niels Bølling Naturstyrelsen Program Velkomst EUTR-erfaringer v/ Naturstyrelsen Udfordringer for erhvervet - erfaringer med EUTR v/ Dansk Træforening v/ NEPCon Kort pause Nyt cirkulære og ny vejledning om bæredygtigt træ v/ Naturstyrelsen

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Kære Claus. God Weekend. Ture

Kære Claus. God Weekend. Ture Fra: Til: Claus Blok Thomsen Cc: John Hansen; Bcc: Emne: SV: Politikens kommende artikler om UP og ENS kommentarer Dato: 24. juni 2011 17:02:00 Kære Claus Begge dine nye spørgsmål er besvaret af vores

Læs mere

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \aec2f1cf-3d56-40b...

file://c:\adlib Express\Work\ T \ T \aec2f1cf-3d56-40b... Page 1 of 91 of 9 From: Henrik Scharling Bernberg Sent: 19-04-2016 10:44:15 To: 'mt@teli.dk' Subject: SV: Planstrategi kommentarer vedr: Århusvej 5 Tak for din henvendelse Økonomiudvalget drøftede de indkomne

Læs mere

Kommunalbestyrelsen godkendte den 23. februar år 2017 forvaltningens indstilling vedrørende afvikling af ældrerådsvalget i november år 2017.

Kommunalbestyrelsen godkendte den 23. februar år 2017 forvaltningens indstilling vedrørende afvikling af ældrerådsvalget i november år 2017. From: Malene Sloth Eggers Sent: 7 Mar 2017 14:44:53 +0100 To: 'Bent Larsen';'Richard Barth';'Sten Brincker';'Vagn E. Larsen';Ældrerådet;'gavstrik.kirja@gmail.com' Cc: Heidi Pabst Andersen Subject: Dagsordenpunkt_Ældrerådsvalg

Læs mere

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt

Ankestyrelsens udtalelse til en journalist. Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Ankestyrelsens udtalelse til en journalist 2017-84059 Dato: 31-01-2018 Region Syddanmarks afgørelse om delvist afslag på aktindsigt Du har den 28. november 2017 klaget over Region Syddanmarks afgørelse

Læs mere

Hej Søs Når broen er lagt ind i Gis, vil du så vedhæfte dette dokument til broen? Venlig hilsen Kristian Korsholm

Hej Søs Når broen er lagt ind i Gis, vil du så vedhæfte dette dokument til broen? Venlig hilsen Kristian Korsholm Fra: Sendt: 7. december 2016 11:17 Til: Søs Lægsgaard Andersen ; Carl Josephsen Cc: Niels Tarpgaard Nielsen Emne: VS: Drift og vedligehold

Læs mere

Jeg har ingen kommentarer, da jeg ikke har hørt fra nogen, der har benyttet flextur.

Jeg har ingen kommentarer, da jeg ikke har hørt fra nogen, der har benyttet flextur. Fra: Steen Mortensen Til: Cc: Brunella Vejbæk; Palle Kristoffersen; Sonja Schultz; Kai Brorson Emne: Re: Høring vedrørende forsøgsordning med udvidet kørsel for Flextur Dato: 10. februar 2016 14:18:27

Læs mere

Tak for din mail og jo jeg er (desværre) færdig med ferien for denne omgang

Tak for din mail og jo jeg er (desværre) færdig med ferien for denne omgang From: Claus Rank Jensen Sent: 9 Aug 2017 08:46:29 +0200 To: Søren Trangbæk Cc: Jens Mikkelsen Subject: SV: SV: VS: Kulturafdelingen - Ansøgning til Idrætspuljen og Facilitetspuljen Attachments: Tilbud_1487.pdf

Læs mere

Indsigelsesnotat til foroffentlighedsfase. Efterforskningsboring Skifergas ved Dybvad

Indsigelsesnotat til foroffentlighedsfase. Efterforskningsboring Skifergas ved Dybvad Indsigelsesnotat til foroffentlighedsfase Efterforskningsboring Skifergas ved Dybvad Udarbejdet af Center for Teknik & Miljø pr. 26. august 2013 Sagsbehandler LEMR, Sag nr. 13/6961, dok. nr. 120839/13

Læs mere

Rammeaftale mellem. Trafik- og Byggestyrelsen. Aalborg Universitet. Forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for det byggede miljø.

Rammeaftale mellem. Trafik- og Byggestyrelsen. Aalborg Universitet. Forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for det byggede miljø. Rammeaftale mellem Trafik- og Byggestyrelsen og Aalborg Universitet om Forskningsbaseret myndighedsbetjening inden for det byggede miljø for 2016 1 1. Rammeaftale 1.1. Aftaleparter Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Kære Hanne Frederiksen,

Kære Hanne Frederiksen, -Videresendt meddelelse med vedhæftet fil-- From: chbe@tdc.dk To: hafr@hillerod.dk CC: skole@hillerod.dk; lotte.beck@live.dk Subject: Anmodning om aktindsigt irt. høring om nytænkning af struktur i fritidstilbuddene

Læs mere

FSR danske revisorer takker for muligheden for at afgive høringssvar om de følgende udsendte bekendtgørelser til revisorloven:

FSR danske revisorer takker for muligheden for at afgive høringssvar om de følgende udsendte bekendtgørelser til revisorloven: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Chefkonsulent Peter Krogslund Jensen Petkro@erst.dk Chefkonsulent Henrik Davidsen hendav@erst.dk 8. juni 2016 Høringssvar om de resterende bekendtgørelser

Læs mere

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning

Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Administrationsgrundlag for tilskud efter grøn ordning Grøn ordning er hjemlet i lovbekendtgørelse om fremme af vedvarende energi, nr. 1074 af 8. november 2011 (VE-loven), 18-20. Dette administrationsgrundlag

Læs mere

Til: \f0den er til dig. Sendt fra min iphone. \f0start på videresendt besked: \f0. \intbl\qr

Til: \f0den er til dig. Sendt fra min iphone. \f0start på videresendt besked: \f0. \intbl\qr Fra: 1 - Frederiksberg Susanne Friskole Viuf - indsigelse [suvi01@frederiksberg.dk] ifm høring om Til: Sia Normann Pedersen [sipe04@frederiksberg.dk] Kopi: Vej&Park@frederiksberg.dk [vejogpark@frederiksberg.dk]

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt Fra: Kasper Fuhr Christensen [mailto:kasper.fuhr.christensen@randers.dk] Sendt: 23. februar 2017 09:24

Læs mere

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K 1. marts 2011 Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen er bristet Mindretallet i Offentlighedskommissionen

Læs mere

Der søges indsigt i - Kontrakter - Notater - Korrespondance - Mødereferater o.lign.

Der søges indsigt i - Kontrakter - Notater - Korrespondance - Mødereferater o.lign. Ankestyrelsens brev til Vallensbæk Kommune [A]s anmodning om aktindsigt 17. december 2018 [A] har bl.a. den 28. november 2018 skrevet til Vallensbæk Kommune om kommunens afgørelse af 18. juli 2018 om aktindsigt.

Læs mere

Miljøoplysningsloven i praksis. Foreningen for Kommunal- og Forvaltningsret i Danmark - Miljøministeriets aktindsigtsvejledning SIDE 1

Miljøoplysningsloven i praksis. Foreningen for Kommunal- og Forvaltningsret i Danmark - Miljøministeriets aktindsigtsvejledning SIDE 1 Miljøoplysningsloven i praksis Foreningen for Kommunal- og Forvaltningsret i Danmark - Miljøministeriets aktindsigtsvejledning SIDE 1 Lovgrundlaget for aktindsigtssager Både miljøoplysningsloven og den

Læs mere

Appeludvalget omstøder DSqF afgørelse i sagen vedr. Mikkel Larssens klubskifte fra Farum til Birkerød

Appeludvalget omstøder DSqF afgørelse i sagen vedr. Mikkel Larssens klubskifte fra Farum til Birkerød Appeludvalget omstøder DSqF afgørelse i sagen vedr. Mikkel Larssens klubskifte fra Farum til Birkerød Århus, den 2. september 2006 Til Mikkel Larssen DSqF CC Henrik Kristensen Jan Rask Vedr.: Mikkel Larssens

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge -Næstved Januar 2014 Kolofon Titel: VVM for ændring af hastigheden på banestrækningen Køge - Næstved Emneord: Jernbanestrækning,

Læs mere

Poul Nordemann Jensen, DCE

Poul Nordemann Jensen, DCE Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 84 Offentligt Poul Nordemann Jensen, DCE Mulige påvirkninger af jord og overfladevand ved frakturering. AARHUS Karakteristik af overfladevand

Læs mere

Vejledning til indsendelse af høringssvar til høringen af justerede Natura 2000-områdegrænser 2017.

Vejledning til indsendelse af høringssvar til høringen af justerede Natura 2000-områdegrænser 2017. Vejledning til indsendelse af høringssvar til høringen af justerede Natura 2000-områdegrænser 2017. 1 Gå ind på sitet: https://fugle-habitat-2017.hoering.mfvm.dk/menu.aspx 2 Klik på Indsend høringssvar

Læs mere

Vi ønsker som grundejerforening ikke at deltage i høringen om evt dispensation

Vi ønsker som grundejerforening ikke at deltage i høringen om evt dispensation Fra: Jane Kollerup Sendt: 11. september 2016 19:48 Til: [SPAM] Re: VS: Høring vedr. ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. S-1.2 om facadehøjde på Strandvænget 24 Hej Dorit Vi

Læs mere

Vand i Byer strategisk partnerskab Så kan vi RIGTIGT komme i gang

Vand i Byer strategisk partnerskab Så kan vi RIGTIGT komme i gang Så kan vi RIGTIGT komme i gang Grov tidsplan 2010 2011 2012 2013 2014 Analyser, udredninger X Matchmaking X X (X) (X) Videnhjemtagning X X X Eksportaktiviteter X X X Første IP-proj igang X 10 IP-proj/IK

Læs mere

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion 3. Workshop Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion Program: Kl. 17.00 Kl. 17.45 Kl. 18.00 Kl. 19.00 Planforslag gennemgang og diskussion Sandwich

Læs mere

Page 1 of 3. Liz T. Johannesen

Page 1 of 3. Liz T. Johannesen 02-02-2009 Page 1 of 3 Liz T. Johannesen Fra: Kirsten Ravnkilde Nielsen Sendt: 7. januar 2009 08:04 Til: 'kkv@pbs.dk' Cc: Jette Deltorp; Per Frydendal Emne: VS: Til dagsorden - skoloeudvalgsmøde d. 14.01.09

Læs mere

Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS

Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS 19. november 2018 Høringssvar til bekendtgørelse om gebyrer på byggeområdet fastsat af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen - j.nr. TS00108-00091 SMVdanmark takker for den modtagne høring. SMVdanmark mener,

Læs mere

Svar på Medicintilskudsnævnets høring over nævnets forslag til indstilling af 27. april 2016 om tilskudsstatus for lægemidler mod Parkinsons sygdom.

Svar på Medicintilskudsnævnets høring over nævnets forslag til indstilling af 27. april 2016 om tilskudsstatus for lægemidler mod Parkinsons sygdom. Svar på Medicintilskudsnævnets høring over nævnets forslag til indstilling af 27. april 2016 om tilskudsstatus for lægemidler mod Parkinsons sygdom. Vi har modtaget høringssvar fra følgende: Danmarks Apotekerforening

Læs mere

Hej Rune, Sorry, de kommer her.

Hej Rune, Sorry, de kommer her. From: Lars Normark Holmgaard Sent: 21 Apr 2017 08:39:30 +0200 To: Rune Packness Subject: Re: Thorsagervej 11-8550 Ryomgård - placering af LED-pylon ligger inden for vejbyggelinje og oversigtsareal Hej

Læs mere

Nr. 25 af 12. marts 2018

Nr. 25 af 12. marts 2018 Nr. 25 af 12. marts 2018 Fra: Martin Yhlén Til: AB-udvalget Cc: Bodil Krohn Hansen Emne: J.nr. BS0601-00007 Dato: 12. marts 2018 08:30:32 Vedhæftede filer: image001.png Høringssvar over Udkast til AB 18

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 257 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 257 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 257 Offentligt on 04-01-2017 11:45 Torben Møller Pedersen tmp@danskenergi.dk VS: Høring: Dansk Solcelleforenings henvendelse om Dansk Energis

Læs mere

Hermed fremsendes udkast til ændring af bekendtgørelse om elinstallationsrapporter som led i huseftersynsordningen.

Hermed fremsendes udkast til ændring af bekendtgørelse om elinstallationsrapporter som led i huseftersynsordningen. Carsten Sennels Sent: 5. oktober 2018 16:08 (UTC +01) Sikkerhedsstyrelsen Hovedpostkasse (SIK) Cc: Kim Sparlund Subject: VS: Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om elinstallationsrapporter

Læs mere

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet.

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. 2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. Resumé: Udtalt, at et byrådsmedlem var berettiget til at fremsætte og få behandlet ændringsforslag ved 2. behandlingen af budgettet.

Læs mere

Boie Skov Frederiksen; Søren Steenbock Vestergaard; Maibrit Lykkegaard; Helle Müller; Kirsten Haumann Emne:

Boie Skov Frederiksen; Søren Steenbock Vestergaard; Maibrit Lykkegaard; Helle Müller; Kirsten Haumann Emne: Jette Brønnum Fra: Sendt: 8. september 2015 09:47 Til: Jette Brønnum Cc: Boie Skov Frederiksen; Søren Steenbock Vestergaard; Maibrit Lykkegaard; Helle Müller; Kirsten Haumann Emne: SV: VIGTIGT:

Læs mere

Jeg håber, at det nu fremstår mere klart, hvad det er, vi vil med projektet og hvordan.

Jeg håber, at det nu fremstår mere klart, hvad det er, vi vil med projektet og hvordan. From: Sent: 14. maj 2017 19:01 To: Lone Frandsen Subject: - Ansøgning til Udviklingspuljen Attachments: 7. Københavns Kommune - Ansøgning til Udviklingspuljen - 2017.docx Kære

Læs mere

Vedlagt sendes brev med bilag i forbindelse med den offentlige høring om Nord-Syd vejen.

Vedlagt sendes brev med bilag i forbindelse med den offentlige høring om Nord-Syd vejen. From: Sent: 27 Feb 2017 17:57:32 +0100 To: Hanne Henriksen;Henrik Scharling Bernberg Cc: 'Ole Jensen' Subject: Nord-Syd vejen vest om Nimtofte. Forslag i forbindelse med VVM og kommuneplantillæg Attachments:

Læs mere

Maibrit Lykkegaard; Boie Skov Frederiksen; Maria Klitgaard; 'Katja Scharmann'; Emne:

Maibrit Lykkegaard; Boie Skov Frederiksen; Maria Klitgaard; 'Katja Scharmann'; Emne: Jette Brønnum Fra: Jette Brønnum Sendt: 21. august 2015 12:34 Til: 'Nina Hanne Holst' Cc: Maibrit Lykkegaard; Boie Skov Frederiksen; Maria Klitgaard; 'Katja Scharmann'; 'hesla@mst.dk' Emne: Frederikshavn

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen Pr. e-mail: carsor@erst.dk 10. maj 2016 Udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Tak for muligheden

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken Opgavebeskrivelse Professionalisering af flextrafikken En gap-analyse af flextrafik-branchen i Nordjylland Udarbejdelse af strategiske handlingsplaner til fremtidige indsatser Opgavebeskrivelsen omfatter:

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /ceee86e1-b99...

file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /ceee86e1-b99... Page 1 of 61 of 6 From: Sent: 16-12-2016 11:41:42 To: 'torben33-torben@jubii.dk' Subject: VS: Vedr. støjklager Dagli' Brugsen, Vrinners Hej Torben Hermed seneste mail skriverier i sagen, til din orientering.

Læs mere

Hermed fremsendes jf. telefonsamtale d.d. nedenstående mail med indsigelse, som også har været fremsendt til Maiken.

Hermed fremsendes jf. telefonsamtale d.d. nedenstående mail med indsigelse, som også har været fremsendt til Maiken. From: Sent: 6 Aug 2013 08:34:11 +0000 To: Ursula Julie Koch Cc: Subject: RE: SV: SV: SV: SV: Vejsyn på Fuglsigvej. Hej Ursula, Hermed fremsendes jf. telefonsamtale d.d. nedenstående mail med indsigelse,

Læs mere