Det er mig en stor glæde at kunne byde jer velkommen til denne 27. ordinære generalforsamling i Peqqissaasut Kattuffiat.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det er mig en stor glæde at kunne byde jer velkommen til denne 27. ordinære generalforsamling i Peqqissaasut Kattuffiat."

Transkript

1 Formandens mundtlige beretning Generalforsamlingen 2018 Ærede medlemmer, ærede gæster, kære kolleger i PPK. Det er mig en stor glæde at kunne byde jer velkommen til denne 27. ordinære generalforsamling i Peqqissaasut Kattuffiat. Traditionelt begynder denne beretning med en status på bestyrelsens sammensætning. Jeg vil i år tillade mig at starte med et andet fokus: De ikke afsluttede overenskomstforhandlinger! Jeg har ganske enkelt ikke ord for hvor beskæmmende jeg finder det er, at økonomi- og personale styrelsen endnu ikke har fået færdiggjort deres arbejde. Det er en meget alvorlig udfordring for hele samfundet at sundhedspersonalets løn- og arbejdsvilkår bliver behandlet med en ligegyldighed som ikke hører noget sted henne. Hvem kan man få til at arbejde når arbejdsgiveren behandler personalets vilkår sådan? I pressen kan man læse at man (måske) vil oprette en projektlederstilling som skal sikre at der kan rekrutteres mere sundhedspersonale. Jeg er bare nødt til at sige: selvom man ansatte man 10 projektleder som kommer der ikke flere sygeplejersker så længe man fra politisk side ikke påtager sig det ansvar at sikre overenskomster til tiden! I øvrigt kan man i samme artikel læse at sygeplejersker kun har varme hænder. Den retorik mener jeg er særdeles fejlplaceret da sygeplejerskerne her i Grønland i den grad har gode hoveder da de ofte varetager mange lægefaglige opgaver. Netop fagligheden bør vi være stolte over. Vi varetager så mange forskellig artet opgaver omsorgsopgaver men også andre faglige opgaver som almindelig vis varetages af andre faggrupper.

2 Der er stadig en myte om at man altid kan få arbejde i Grønland hvis man ikke kan få arbejde andre steder. Det skal vi til enhver tid udfordre og jeg mener vi også skal se indad. Vi skal altid antage personale som er højt faglig kvalificeret, altid ansætte ud fra et fagligt perspektiv og ikke gå på kompromis med dette bare på grund af at man så ellers mangler personale. Ofte bliver det nemlig mere ressourcekrævende hvis man ikke ansætter personale med de rigtige kvalifikationer. Det er også ganske tankevækkende at man i 2017 bruger 28,2 mio. kr. til vikarbureauer jeg spørger ofte mig selv om hvorfor er de penge ikke brugt på jer? Her og nu mangler der at bliver udmøntet 3,4 % af den indgåede aftale på 6,4 % dvs. over halvdelen står tilbage. Det er ganske ikke acceptabelt at vi nu 2½ år efter at overenskomsten skulle være indgået stadig mangler største delen af vores forhandlingsresultat. Til trods for at jeg flere gange har modtaget mails fra økonomi- og personalestyrelsen hvor der bedyres at de skam prioritere færdiggørelsen af overenskomstteksterne så er min konklusion desværre - at det fra administrativ og politisk side ikke er prioriteret tilstrækkeligt. PK har gennem det mest af processen fået at vide at der ikke var de tilstrækkelige ressourcer i økonomi- og personalestyrelsen til at indgå i forhandlinger og nu til at færdiggøre renskrivningen af OK teksterne. Lad mig bare slå helt fast - det er ikke PKs opgave at løse ressourceproblemet i økonomi- og personalestyrelsen. Det påhviler administrationen og vores politikere at løse denne opgave. Overenskomster skal forhandles således at en ny overenskomst er indgået inden den gamle udløber. Vi kan med rette spørge os selv om selvstyret således overholder vores hovedaftaler som skal sikre at parterne medvirker til opretholdelse af ro og orden på arbejdsmarkedet. Det er useriøst og demotiverende for alle arbejdstagere at overenskomstforhandlinger tilsyneladende ikke er en prioritet. Vi må som arbejdstagere som et minimum forvente en seriøs og respektfuld behandling. Status efter generalforsamlingen 2017 har bestyrelsen bestået af: formand Ken Jensen, næstformand Gitte Edvardsen, Helle Berg, Nuno Geisler som udtrådte den 31.marts 2018, Louise L.

3 Olsen som udtrådte den 1.juli 2018, Tania Vodstrup og efter suppleringsvalg i juni 18; Christina Brogaard, Mariano Vasquez, Heidi Kristiansen, og som suppleant: Berit H. Pedersen. Der var i år ordinært valg til bestyrelsen. Resultatet af valget var at Helle Berg forlader bestyrelsen og i stedet indtræder Christina Jeppesen. Berit H. Pedersen fortsætter som suppleant. Der var for anden gang flere opstillede end der er pladser i bestyrelsen. Jeg tror ikke det er sket før i PKs historie og det vidner om at der en stor interesse i det fagpolitiske arbejde. Jeg vil gerne benytte ligheden til at takke Nuno og Louise og om lidt også Helle jeres store engagement. Ikke fordi jeg skal fremhæve nogen specielt da I alle har gjort et stort arbejde men jeg vil alligevel gerne sige tak til Nuno og Helle som i november 2016 stillede op til bestyrelsen. Deres engagement har gjort at vi sammen fik opbygget en bestyrelse som fungerede fantastisk godt. Tak til begge! Det er min oplevelse at bestyrelsen er blevet godt sammentømret af engagerede personer som alle deltager aktivt i møderne. Der er ikke ordinært formandsvalg i år men til næste år i Efter sidste generalforsamling mit fokus primært været at få afsluttet OK forhandlingerne. For ikke at gentage mig selv kan jeg blot konstatere at de ikke er afsluttet endnu. Selvom overenskomsthandlinger har været prioriteret i formandsarbejdet, har der også været mange andre opgaver. Møder med sundhedsledelsen / kommuner daglig medlemskontakt - møder i samrådet med ASG, AK, NPK og IMAK deltagelse i PPK seminar. Rigtig mange møder som bisidder i diverse sager. Da PK er repræsentant for alle sygeplejersker, er vi derved også repræsentant for alle ledere. Jeg vil opfordre til at lederne etablere et forum for ledende sygeplejersker i PK. Jeg tænker at det er vigtigt at der udøves god ledelse da min tese er at god ledelse fordrer gode arbejdspladser. De gode arbejdspladser hvor arbejdsmiljøet trives er grundlaget for at vi kan arbejde optimalt til gavn for vores borgere/patienter. Jeg vil også opfordre sundhedsledelsen til at understøtte en proces hvor der dannes et ledelses forum.

4 I forbindelse med sundhedsledelsen så er det min opfattelse at der er et godt samarbejde mellem PK og sundhedsledelsen. Vi har jævnlig kontakt med hinanden og jeg mødes desuden også ofte med chefsygeplejersken. Den daglige drift har også fyldt meget efter sidste periode. Specielt økonomien har vi brugt mange kræfter på at forbedre. Det er resulteret i en kraftig forbedring af års resultat men desværre er vi ikke kommet helt i mål endnu da der stadig er et underskud. En del af forklaringen er at vi så os nødsaget til at afbryde samarbejdet med det bogholderfirma som varetog opgaven for os i Vi oplevede at det var vanskeligt at få svar på henvendelser og manglede at få tilsendt enkelte lønsedler og årsopgørelser. Dette gjorde at vi mistede tilliden til samarbejdet. Jeg vil gerne understrege at vi ikke har nogen mistanke om uregelmæssigheder hvilket vores revisor bekræfter. Jeg er som formand for PK formand også formand for sundhedskartellet. Jeg skal igen i år helt tydeligt sige tak til mine kolleger i de andre organisationer for en fantastisk støtte og hjælp i forhold til arbejdet som formand for PPK. Min tilgang til samarbejdet i PPK er helt enkel: vi kan ikke undvære hinanden. Med denne tankegang havde PPK en arbejdsweekend i august 2018 hvor mange emner blev vendt. Det er min overbevisning at PPK i dag er en velfungerende og handlekraftig sammenslutning. I forbindelse med dannelse af sygeplejeetiks råd, har PKs bestyrelse har i perioden støttet op om gruppen for sygepleje etiks råd. Gruppen har afholdt møder i PK og har fået etableret en hjemmeside under PKs hjemmeside. PPK og dermed PK har mødtes med daværende Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk Samarbejde, Doris J. Jensen. Budskabet var primært at vi stadig manglende en overenskomst. Der blev desuden diskuteret hvordan PK så man kunne forbedre rekrutteringssituationen. Det var vores oplevelse, at der blev lyttet positivt til vores input. Jeg mener vi har megen relevant viden at

5 tilbyde om sundhedssektoren og derfor vil jeg opfordre nuværende Naalakkersuisoq for Sundhed, Sociale Anliggende og justitsområdet Marthe Abelsen, til at vi mødes. Som nævnt tidligere har jeg været bisidder i mange personalesager. Det bekymrer mig at en stigende del af vores kolleger har behov for hjælp til at komme ud af en fastlåst konflikt med deres leder. Ofte ender det med at en eller begge parter vælger at samarbejdet ophører. Det kan ikke være i nogens interesse at der i stedet skal bruges ressourcer på at finde en ny kollega som skal oplæres mm. Hvis man overhovedet kan få en ansat. Det er derfor ikke overraskende for mig at der bruges et stigende beløb på bureauvikarer. Den lønsum der bruges på vikarbureauerne skal bruges her i landet så personalets grundløn bliver konkurrencedygtig. Ikke mindst for de dygtige sygeplejersker som der uddannes her i landet, vil det være et fastholdelsesincitament. Tiltagende pres på arbejdspladserne og lederne er formentlig en del af forklaringen. Jeg synes det er en tendens vi skal imødegå og vil opfordre sundhedsledelsen til at vi sammen forsøger at afklare hvad der kan gøres. En ting som jeg finder gennemgående i langt de fleste sager er at der ikke har været en tilstrækkelig dialog parterne imellem. PPK har i disse dage afholdt det første grundseminar for alle TR-repræsentanter i sundhedskartellet. Det er vores hensigt at det skal være et tilbagevende seminar hvor der tilbydes en introduktion til det at være TR repræsentant. Seminaret tilbydes til alle TR i PPK. Forklaringen er, at PK ser mange steder hvor man ønsker sig en tillidsrepræsentant. Men ofte er der kun en eller 2 for samme faggruppe og så er incitamentet ikke længere så stor. I princippet skulle man så mange steder være tillidsrepræsentant for sig selv. Derfor er der i PPK enighed om at vi gerne vil arbejde på en model hvor det er en mulighed at man som tillidsrepræsentant kan repræsentere en anden faggruppe, hvis der ikke er tilstrækkeligt mange indenfor sammen faggruppe. Det giver mening for bestyrelsen i PK at se på tværs af faggrupperne da vi derved kan styrke tillidsrepræsentant arbejdet både på kysten og i Nuuk. Ligeledes vil man i kommunerne få mulighed for at arbejde på tværs af faggrupper hvor der ofte er få ansatte indenfor den enkelte faggruppe.

6 Tillidsrepræsentantfunktionen er vigtig for de ansatte men også for arbejdsgiverne som vil få gavn af den viden som tillidsrepræsentanten besidder. Faste møder mellem TR og lederne vil sikre at der er en fortløbende dialog. En dialog som er grundlaget for at konflikter afvikles og arbejdsmiljøet trives. Derfor mener PK at det vigtige arbejde som tillidsrepræsentanterne udfører bør prioriteres af arbejdsgiver både økonomisk og tidsmæssigt. Fremad rettet i 2019 er der mange spændende opgaver og udfordringer for PKs bestyrelse. I 2019 skal vi i gang med at indsamle krav til OK forhandlingerne i Sygeplejerskerne i Danmark fik et betydeligt løft her i Der lød parolen udenfor forligsinstitutionen: Nok er nok. Jeg tror jeg taler for rigtig mange når siger at vi også har fået nok! Jeg håber vi sammen kan få lige præcis det resultat til tiden vi vil have hvis vi står urokkeligt sammen og med fast stemme siger nok er nok! PKs bestyrelse skal nok gå forrest men vi har brug for jeres støtte og engagement. Det er en kæmpe opgave opgave men jeg er fortrøstningsfuld da der er så mange af jer engagerede og dygtige medlemmer. Til sidst vil jeg sige at vi som sygeplejersker gør en stor forskel for den enkelte borger her i landet. Det er ofte en sygeplejerske som er omdrejningspunktet for borgerens omsorg, pleje og behandling. Sygeplejersken er den person som er gennemgående i forhold til borgeren og sikrer et højt sundhedsfagligt niveau i samarbejde med andre faggrupper. Tak til Line tak for din støtte og hjælp i hverdagen. Tak til bestyrelsen for et godt samarbejde. Tak til alle jer der gør en forskel fortsat god arbejdslyst. Qujanarsuaq. Ken Jensen Nuuk 1.november 2018.

Det er mig en stor glæde at kunne byde jer velkommen til denne 26. ordinære generalforsamling i Peqqissaasut Kattuffiat.

Det er mig en stor glæde at kunne byde jer velkommen til denne 26. ordinære generalforsamling i Peqqissaasut Kattuffiat. Formandens mundtlige beretning Generalforsamlingen 2017 Ærede medlemmer, ærede gæster, kære kolleger i PPK. Det er mig en stor glæde at kunne byde jer velkommen til denne 26. ordinære generalforsamling

Læs mere

Der har i år været ordinært valg til bestyrelsen, og følgende har valgt ikke at genopstille:

Der har i år været ordinært valg til bestyrelsen, og følgende har valgt ikke at genopstille: Formandens mundtlige beretning Generalforsamlingen 2015 Ærede medlemmer, ærede gæster. Det er mig en stor glæde at kunne byde jer velkommen til denne 24. ordinære generalforsamling i Peqqissaasut Kattuffiat.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Fagforeningen. - hvad skal vi med den?

Fagforeningen. - hvad skal vi med den? Fagforeningen - hvad skal vi med den? www.bupl.dk/fyn Hvorfor skal du være medlem? Hvis du får problemer på din arbejdsplads, så er det helt afgørende for dig, at du har fagforeningen til at hjælpe dig.

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Guide til tillidsrepræsentanten pa en konfliktramt arbejdsplads

Guide til tillidsrepræsentanten pa en konfliktramt arbejdsplads Guide til tillidsrepræsentanten pa en konfliktramt arbejdsplads De akademiske organisationer har i fællesskab udarbejdet denne guide, og du kan som BF-tillidsrepræsentant tage det du kan bruge af vejledningen.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

TR s platform. Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant

TR s platform. Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant TR s platform Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant 2 / TR I DANSKE FYSIOTERAPEUTER Kære tillidsrepræsentant Velkommen til og tak fordi, du vil være tillidsrepræsentant. Du er et

Læs mere

Arbejdslivskonferencen Samarbejde mellem AMR og TR

Arbejdslivskonferencen Samarbejde mellem AMR og TR Arbejdslivskonferencen 2016 Samarbejde mellem AMR og TR Hvad er samarbejde? Samarbejde er når den enkelte via egen motivation bidrager med relevant viden, holdninger og færdigheder (sine kompetencer) til

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine kolleger stærkt over for jeres arbejdsgiver. Din TR har

Læs mere

Se skabelon til mail om kontaktoplysninger, som du kan sende til dine kolleger nederst på denne side.

Se skabelon til mail om kontaktoplysninger, som du kan sende til dine kolleger nederst på denne side. Tillidsrepræsentant på en konfliktramt arbejdsplads - en guide til dig, der er tillidsrepræsentant på en arbejdsplads, der er ramt af strejke eller lock out. Lige nu ser du ind i en helt ny og uvant rolle,

Læs mere

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Afsnit L (Tillidsrepræsentanter sygeplejersker) NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-I AFTALE om Tillidsrepræsentanter Mellem Naalakkersuisut og Peqqissaasut Kattuffiat for ansatte i henhold til

Læs mere

Tillykke med valget!

Tillykke med valget! Tillykke med valget! Kære nyvalgt tillidsrepræsentant Tillykke med valget som tillidsrepræsentant (TR) i BUPL Hovedstaden og for dine kollegaer på din arbejdsplads. Vilkårene på institutionsområdet er

Læs mere

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter.

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. Mundtlig beretning 2019 På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. For at det skal være et rigtig eventyr, så skal det være fortalt

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden

dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden Velkommen til nye Ansatte og studerende Adresse og træffetider til dbio-hovedstaden Danske Bioanalytikere Hovedstaden, Østbanegade 15 kld. Th. 2100 København Ø Mandag

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

OK18 NÆRMER SIG - HVAD ER VIGTIGST FOR HK KOMMUNALS MEDLEMMER?

OK18 NÆRMER SIG - HVAD ER VIGTIGST FOR HK KOMMUNALS MEDLEMMER? OK18 NÆRMER SIG - HVAD ER VIGTIGST FOR HK KOMMUNALS MEDLEMMER? VEJEN MOD DEN NYE OVERENSKOMST 2 / Starter efter sommerferien OK-kampagneuger fra 4.-15. september på mange arbejdspladser: HK Kommunal samler

Læs mere

Vigtige datoer i den kommende tid:

Vigtige datoer i den kommende tid: Vigtige datoer i den kommende tid: 26. September Generalforsamling 2. Oktober Socialpædagogernes Dag 28. November - ½-årsmøde TR, AMR, Leder 1. December - Juletræsfest Andre muligheder i den kommende tid:

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant

Vælg en tillidsrepræsentant Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan 4 valg af tr_final_november16.indd 1 08-11-2016 11:38:53 Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter På socialrådgiveruddannelsen er der kun denne ene egentlige praktik, og bl.a. derfor betyder den så meget for den enkelte praktikant. Det er her, man

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014.

Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014. Referat af Generalforsamlingen for Social- og Sundhedssektoren den 29. april 2014. Velkomst Formand, Laila Rødebæk Olsen byder forsamlingen velkommen. Dirigent Sektorbestyrelsen indstiller Ann Marit Nielsen,

Læs mere

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret.

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret. 1 Ane Søegaard Formand I de 2 år, jeg har været formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, har jeg haft som mål at styrke foreningens position og indflydelse overalt, hvor vi færdes. Vi er som faggruppe

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Afsni t L NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-I AFTALE om tillidsrepræsentanter for ansatte i henhold til overenskomst eller klassificeringsaftale med organisationer, som deltager i samarbejdet

Læs mere

indmeld dig her

indmeld dig her m e l d e M v i l B / k d. k www.h Indmeld dig her Whats in it for me Hvorfor Jeg har et professionelt talerør og optimal indflydelse på mit fag og min arbejdsplads Jeg har et kæmpe netværk og egne jurister

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013.

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. 1 Mundtlig beretning 2012 Fastholde og tiltrække flere medlemmer Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. Vi skal gøre fagforeningen attraktiv for de unge, der kommer ind på

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder)

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Hvor er det intet mindre end fantastisk! Tænk at stå her og se på en hel sal fuld af prisvindere! Alle os her og alle vores kolleger har bidraget til

Læs mere

intro Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant

intro Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant intro Danske Fysioterapeuters pjece om at være tillidsrepræsentant TYPISKE TR-OPGAVER Når du er valgt som tillidsrepræsentant, er dine vigtigste opgaver at: arbejde for at fremme ro og orden på arbejdspladsen

Læs mere

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis?

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? I dette notat finder du svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med en varslet konflikt. Hvis du har spørgsmål så kontakt GKF, din FTR eller

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

EN PIXI OM 2018 HK STAT SJÆLLAND

EN PIXI OM 2018 HK STAT SJÆLLAND EN PIXI OM 2018 HK STAT SJÆLLAND Nye ansigter i 2018 Vi har krammet en hel del i HK Stat Sjælland i 2018 også lidt mere, end vi plejer. Det har vi, fordi 2018 har været et år, hvor flere nye kræfter har

Læs mere

Jordemoderforeningen søger konsulent

Jordemoderforeningen søger konsulent Jordemoderforeningen søger konsulent Job- og ansøgerprofil Inden du søger Tak for din første interesse for stillingen som konsulent i Jordemoderforeningen med opgaver på løn-, ansættelses- og forhandlingsområdet.

Læs mere

levende organisation samfundet Dansk Sygeplejeråds ogarbejdsvilkår

levende organisation samfundet Dansk Sygeplejeråds ogarbejdsvilkår EnEn profession levende organisation med høj værdi med et forstærkt samfundet demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger holdninger til til organisationens sygeplejerskers lønlivog ogarbejdsvilkår demokrati

Læs mere

Jordemoderforeningen søger konsulent

Jordemoderforeningen søger konsulent Jordemoderforeningen søger konsulent Job- og ansøgerprofil Inden du søger Tak for din første interesse for stillingen som konsulent i Jordemoderforeningen med opgaver på løn-, ansættelses- og forhandlingsområdet.

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL SYGEPLEJERSKERS LØN- OG ARBEJDSVILKÅR En profession med høj værdi for samfundet Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejerskers

Læs mere

Beretning fra april 2017 april 2018 Billeder på det Region Syd har lavet. En status på det, der er sket og et afsæt for det arbejde, som skal ske..

Beretning fra april 2017 april 2018 Billeder på det Region Syd har lavet. En status på det, der er sket og et afsæt for det arbejde, som skal ske.. Beretning fra april 2017 april 2018 Billeder på det Region Syd har lavet En status på det, der er sket og et afsæt for det arbejde, som skal ske.. Hvad skaber værdi for medlemmer? Etf Syd, GF18. Mundtlig

Læs mere

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL udkast Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL Forord Rebild Kommunes første personalepolitik er et vigtigt grundlag for det fremtidige samarbejde mellem ledelse og medarbejdere i kommunen.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Mundtlig beretning til generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, 26. oktober 2017

Mundtlig beretning til generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, 26. oktober 2017 Mundtlig beretning til generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, 26. oktober 2017 Indledning: Velkommen til generalforsamling i Kreds Syddanmark. Vi skal tale fag, organisation og arbejdet

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Fleks- job Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de opgaver du har, når din

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig

F O A F A G O G A R B E J D E. Stå stærkt som TR. 5 TR-løfter, der løfter dig F O A F A G O G A R B E J D E Stå stærkt som TR 5 TR-løfter, der løfter dig De 5 TR-løfter Løfte 1 En aftale om dine TR-opgaver. Du og din afdeling indgår en klar aftale om, hvilke opgaver du løser nu,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Nyvalgt tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant Velkommen Tillykke! Fagligt Fælles Forbund (3F) byder dig velkommen som tillidsrepræsentant. Den største anerkendelse og klap på skulderen, du kan få, er at nyde dine kollegers

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

Forretningsorden for Peqqissaasut Kattuffiat. Om valg til formand og bestyrelse:

Forretningsorden for Peqqissaasut Kattuffiat. Om valg til formand og bestyrelse: Noorlernut 8-004 Postboks 670 3900 Nuuk Formanden: +299 361060/533717 Sekretariatsleder: +299 361061/582669 E-mail: formanden@pk.gl & sl@pk.gl 16. Juni 2016 Forretningsorden for Peqqissaasut Kattuffiat.

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere

Grete Christensens oplæg til Sundhedskartellets stormøde om OK11 d. 11. marts 2011 i Tivoli Kongrescenter

Grete Christensens oplæg til Sundhedskartellets stormøde om OK11 d. 11. marts 2011 i Tivoli Kongrescenter Grete Christensens oplæg til Sundhedskartellets stormøde om OK11 d. 11. marts 2011 i Tivoli Kongrescenter Velkommen til Sundhedskartellets stormøde om OK11. Det er snart et år siden, vi mødtes til vores

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Dit T R-team - hvad er vigtigt for dig?

Dit T R-team - hvad er vigtigt for dig? Dit T R-team - hvad er vigtigt for dig? Side 1 Hvad vil vi gerne? 1. Hjælpe og sikre den enkelte AC'er i forhold til ansættelsesvilkår, løn og trivsel 2. Repræsentere hele AC-gruppen kollektivt og solidarisk

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E KANTINELEDER i Kost- og Servicesektoren Vil du have indflydelse på din overenskomst? Vil du være med til at udvikle dit fag? Føler du dig alene? Har du ordentlige fysiske

Læs mere

EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI

EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI EN LEVENDE ORGANISATION MED ET STÆRKT DEMOKRATI DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL ORGANISATIONENS LIV OG DEMOKRATI En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens

Læs mere

Sammen igennem krisen nye veje

Sammen igennem krisen nye veje Sammen igennem krisen nye veje Oversigt over spørgsmål i diskussionsoplæg til KTO s forhandlingskonference den 12. marts 2012 1. Brug for at gå nye veje Der er økonomisk krise og en meget stram økonomi

Læs mere

Beretning fra børnehaveklasselederudvalget FSL 2018

Beretning fra børnehaveklasselederudvalget FSL 2018 Dette er beretningen fra børnehaveklasselederudvalget i FSL 2018. Så er vi her igen og igen i år med max deltagerantal på 76 - det er fantastisk at mærke jeres opbakning til årskurserne. Der går ikke meget

Læs mere

Den attraktive arbejdsplads. Personalepolitik

Den attraktive arbejdsplads. Personalepolitik Den attraktive arbejdsplads Personalepolitik Personalepolitik for Region Syddanmark Hovedudvalget for Region Syddanmark har godkendt en overordnet personalepolitik for hele regionen i december 2007. Personalepolitikken

Læs mere

Personalepolitik i nærværsorganisationen

Personalepolitik i nærværsorganisationen Personalepolitik i nærværsorganisationen 1 Indhold Vi vil...3 Med nærvær mener vi...4 Med dialog mener vi...4 Med tillid mener vi...5 Fase 1: Når du bliver ansat...6 Fase 2: Når du er ansat...6 Fase 3:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER Foreningen 1. Foreningen for Bevaringsværdige Bygninger er en sammenslutning af private ejere af bevaringsværdige bygninger i Danmark. Ved bevaringsværdige

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Side 1 Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Afholdt onsdag den 15. marts 2017 kl. 17.00 21.00 i FOAs lokaler, Stenhusvej 35, 4300 Holbæk. Generalforsamlingen startede

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Region Sjælland Beretning

Region Sjælland Beretning Region Sjælland Beretning Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 Region Sjælland Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 På midtvejsmødet

Læs mere

Nyvalgt Tillidsrepræsentant & Arbejdsmiljørepræsentant

Nyvalgt Tillidsrepræsentant & Arbejdsmiljørepræsentant Velkommen Nyvalgt Tillidsrepræsentant & Arbejdsmiljørepræsentant Velkommen og Tillykke med dit valg som Tillids- og Arbejdsmiljørepræsentant i EFK. Ejendomsfunktionærernes fagforening (EFK) byder dig velkommen

Læs mere

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej FRD Region Hovedstaden Beretning 2005 2008 Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej Forord Det er nu anden gang, efter FRD s hovedbestyrelse i 2005 vedtog at indføre den

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

Fælles Personalepolitik for Distrikt Østerhøj.

Fælles Personalepolitik for Distrikt Østerhøj. Fælles Personalepolitik for Distrikt Østerhøj. Værdier for fælles personalepolitik i Distrikt Østerhøj: Respekt anerkendelse Udvikling faglighed Initiativ engagement Loyalitet ærlighed Humor arbejdsglæde

Læs mere

OK13 Det forhandler vi om

OK13 Det forhandler vi om OK13 Det forhandler vi om Forord Verden er i en økonomisk krise. I medierne og ved forhandlingsbordet fremfører arbejdsgiverne, at der kun er plads til meget små eller ingen lønstigninger til medarbejderne.

Læs mere

En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati

En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens liv og demokrati En levende organisation med et stærkt demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger til organisationens

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til?

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? Af Karsten Brask Fischer, ekstern lektor Roskilde Universitetscenter, Direktør Impact Learning Aps Kommunerne gør tilsyneladende

Læs mere

MUSLIMERNES FÆLLESRÅD

MUSLIMERNES FÆLLESRÅD Ansøgning om optagelse i Muslimernes Fællesråd For at blive optaget i Muslimernes Fællesråd (MFR), skal den ansøgende forening aflevere ansøgningsskemaet i udfyldt stand sammen med en kopi af foreningens

Læs mere

Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat. omkring lokalløndannelse i. Kommuner, Regioner og Staten

Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat. omkring lokalløndannelse i. Kommuner, Regioner og Staten Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat omkring lokalløndannelse i Kommuner, Regioner og Staten 1/ Retningslinjer til Tillidsrepræsentant og konsulenter i sekretariat: 2/

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution Kongensgaard Efterskole

Vedtægt for den selvejende institution Kongensgaard Efterskole Vedtægt for den selvejende institution Kongensgaard Efterskole 1. Hjemsted, formål og værdigrundlag Stk. 1: Kongensgaard Efterskole er en uafhængig og selvejende undervisningsinstitution. Stk. 2: Institutionen

Læs mere

FRIE GRUNDSKOLER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN

FRIE GRUNDSKOLER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN FRIE GRUNDSKOLER FORHANDLINGSRESULTAT 2018-2021 URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN 1 // 5 BUPL s hovedbestyrelse anbefaler, at du stemmer ja til OK-18 på frie grundskoler Forløbet omkring OK-18 har på mange

Læs mere

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Til tillidsrepræsentanten F O A F A G O G A R B E J D E Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Velkommen på holdet! En pjece til dig, der skal starte på FOAs

Læs mere

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner.

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner. Projekt: HR-strategi Projektet er en toledet størrelse: Første del handler om at udvikle en strategi for HR (Human Ressources) en HR-strategi - for Frederikshavn Kommune, herunder definere, hvad vi i Frederikshavn

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

Halvårsmøde i BUF Tema: Den gode repræsentation. Charlotte Baltzer Rode

Halvårsmøde i BUF Tema: Den gode repræsentation. Charlotte Baltzer Rode Halvårsmøde i BUF Tema: Den gode repræsentation Charlotte Baltzer Rode Program for mødet 13.00-13.20 Velkomst og introduktion 13.20-13.35 Oplæg om repræsentation 13.35-13.55 Refleksion: Kortlæg jeres organisation

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018 Deltagere: Ina Kristensen, Lisbeth Hammer Andersen (går kl. 14.30), Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen, Christina Rosenberg, Kirsten

Læs mere

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. Vores værdier Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. rundlag Et fælles I Associated Danish Ports A/S har vi et fælles værdigrundlag, som er det fundament,

Læs mere