Notat. Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg den 1. september Mødedeltagere: Christa Hector Knudsen, næstformand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg den 1. september Mødedeltagere: Christa Hector Knudsen, næstformand"

Transkript

1 Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg den 1. september 2017 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Inge Kjær Andersen Elisabeth Jensen Bjarne Rødkjær Gert Rhinstrøm Schmidt Klaus Frederiksen Merete Sand Henriette Hoppe Karin Schmidt Andersen Henrik Kristoffersen Hanne Gram Susanne Bauer Elisabeth Aggerbeck Esther Jensen Jens Christian Bach Iversen Rasmus Paaske Larsen Rasmus Rex Natasja Agerskov Perotti Marlene Dupont Niels Bojesen Rask Torben Stærgaard Stephanie Woller Mette Siff Pedersen Birgit C. Kristensen Landsforeningen af Menighedsråd Landsforeningen af Menighedsråd Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte Danmarks Kirketjenerforening Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening Organistforeningen Dansk Organist og Kantor Samfund Danmarks Kordegneforening 3F HK Foreningen af Stiftsjurister Foreningen Kirkekultur.nu Den danske Præsteforening Dato: 11. januar 2018 Dokument nr.: /17 Sagsbehandler: Rasmus Paaske Larsen/ Stephanie Woller Der var afbud fra Per Bucholdt Andreasen fra Den danske Præsteforening, Peter Birch fra Danmarks Provsteforening samt Annemarie Steffensen og Marie Spangenberg begge fra.

2 Ad 1. Godkendelse af referat af møde den 20. januar 2017 Der var ingen bemærkninger til referatet, der blev godkendt. Dagsordenen blev også godkendt. Side 2 Ad 2. Gensidig orientering a. Nyt fra Formanden bød velkommen til mødet, særligt til Inge Kjær Andersen fra Landsforeningen af Menighedsråd, Jens Christian Bach Iversen fra Den Danske Præsteforening, Niels Bojesen Rask fra og Siff Pedersen som startede som ny elev i netop denne dag. Desuden takkede formanden Klaus Frederiksen fra FDK for godt samarbejde, idet han har valgt at stoppe som formand og derfor udtræder af FSU. Endvidere orienterede formanden om, at ministeriets nye departementschef hedder Christian Dons Christensen, og at han tiltrådte i februar 2017 Formanden orienterede afslutningsvist om, at lovprogrammet indeholder udløbere af forsøg i folkekirken, samt at høringsfristen netop var udløbet på et lovforslag om trossamfund. Til efteråret fremsættes desuden et lovforslag om ændring af lov om valg til menighedsråd. b. Status på FLØS Torben Stærgaard oplyste, at driften i øjeblikket var stabil. Blandt kirkefunktionærer havde man de seneste måneder set nogle ændringer i teksten/navnet på tillæg på lønsedler, men der havde ikke været sket ændringer i selve lønnens størrelse eller sammensætning. Årsagen til ændringerne skyldtes overgangen til det nye lønsystem, der bl.a. medførte en standardisering på tværs af stifter, så tidligere lokale forskelle fremover vil blive fjernet. Hvis der opdages deciderede fejl, vil arbejdsgiver og tager blive kontaktet med henblik på at rette fejlen. Der er blevet arbejdet på at lave en lønstatistik i det nuværende lønsystem, som vil være mere retvisende end ISOLA. Statistikkerne er lidt mere vanskelige end først antaget, men det er håbet, at man er færdig med dem i løbet af efteråret Klaus Frederiksen oplyste, at han havde modtaget meldinger om, at der på de netop udsendte lønsedler havde været fejl i ferieoplysningerne. Han bad desuden om, at der udsendes en meddelelse, hvis løn fremover skal udbetales til medarbejdernes NemKonto. Torben Stærgaard svarede, at han ikke var orienteret om fejl vedr. ferie, men han vil undersøge det og vende tilbage. Han anerkendte, at det havde været hensigtsmæssigt at orientere om brugen af NemKonto. Det var dog ikke, der krævede brug af NemKonto, men det er et krav, der gælder alle offentlige arbejdsgivere. Dette krav har FLØS hidtil ikke opfyldt, men det gør det nu.

3 Formanden supplerede med, at generelle nye initiativer på digitaliseringsområdet ikke altid gennemføres med stor nænsomhed, men han udtrykte forståelse for bemærkningen. Side 3 Bjarne Rødkjær oplyste, at der ikke sker ensartet udbetaling af forhandlede lokale tillæg i stifterne grundet brugen af forskellige lønkoder. Han ønskede, at der laves en fælles vejledning på området, som man kan benytte i lønoprettelsen. Bjarne fortalte afslutningsvist, at medarbejdernes løn naturligvis blev udbetalt på trods af forskelligt benyttede lønkoder. Torben Stærgaard oplyste, at man ikke kan løse det på den helt korte bane, men det vil blive løst i det nye lønsystem. Christa Hector Knudsen svarede, at ministeriet gerne vil hjælpe med en vejledning. Det er hendes indtryk, at stifterne i løncentrene gør et stort arbejde for at sikre, at der sker korrekt indrapportering og udbetaling. Hun vil gerne sætte sig sammen med FLØS-ansvarlige for at finde ud af, om fejlen evt. ligger i de decentrale indberetninger. Henrik Kristoffersen oplyste, at medarbejdere på plustid i øjeblikket får to lønsedler. Han spurgte, om det ændres i det nye lønsystem? Torben Stærgaard svarede, at det vil han undersøge. Det kommer med i referatet. c. Orientering fra Uddannelsesudvalget Marlene Dupont fortalte, at der er udarbejdet en ny vejledning til Kompetencefonden, som er blevet lagt på DAP-en. Ansøgningsperioden er den 21. september til 16. oktober 2017, så man kan være færdig inden jul. Puljen er 1,3 mio. kr., hvilket er noget mindre end sidste år. Folkekirken som arbejdsplads har deltaget på karrieremesser i Aarhus, Odense og København. Der var mange besøgende, og det anses for at have været en meget stor succes. Det er planen til næste år at besøge en række andre messer, og at gå ud via jobcentrene. Jobcentrene vil bl.a. bruge den nyoprettede folkekirkelige jobportal, der trækker data direkte fra Jobnet. Projekt intro-kurser for nyansatte kører fortsat. Der er ikke så meget nyt, men man vil forsøge at gøre deltagerevalueringerne digitale. d. Brancheudvalget under Kompetencesekretariatet Marlene Dupont oplyste, at man vil fortsætte arbejdet med at få flere til at deltage i AMU-kurserne. Hun efterlyste i den forbindelse gode ideer til initiativer herom. Man er nu begyndt med automatisk registrering af AMU-kurser, så man kan have en ajourført oversigt heraf. Menighedsrådene vil også kunne indrapportere andre kurser manuelt. Merete Sand oplyste om en ny portal uddannelsesdating.dk, hvor man kan få besked, når der oprettes hold på forskellige AMU-kurser. Der er en kort omtale heraf på uddannelsesportalen.

4 Formanden foreslog, at man som medarbejder også selv tager initiativ til at komme ind på kursusønsker i forbindelse med MUS-samtaler. Side 4 Elisabeth Jensen nævnte, at man i Brancheudvalget arbejder med partnerskaber med skoler om uddannelse. Bjarne Rødkjær fandt det ærgerligt, at nogle medarbejdere falder udenfor refusionsordningen og derfor kan have svært ved at komme på AMU-kursus. Han foreslog, at man overvejer en folkekirkelig støtteordning, så også personale uden for AMU-ordningen kan komme på kursus. Formanden svarede, at det nok bliver svært, men at han vil tage spørgsmålet med tilbage til ministeriet. På forhånd antager han dog, at ønsket ikke vil vække sympati. e. Orientering fra Koordinationsudvalget Formanden oplyste, at udvalget havde et møde planlagt, men det blev aflyst, da der ikke var presserende emner, og da Landsforeningen ikke var afklaret om sin repræsentation til udvalget. Der ventes afholdt et møde i efteråret 2017, men der er ikke presserende sager i øjeblikket. 3. FLØS overgang til nyt lønsystem i perioden december 2017 og januar 2018 Torben Stærgaard gav en gennemgang via slides om overgangen til det nye lønsystem. Slides vedlægges referatet. Opgaven er af en størrelse, hvor EU-udbud er obligatorisk. Der blev prækvalificeret tre leverandører, hvoraf den ene valgte ikke at afgive tilbud. Der var således to tilbud, Bluegarden (der i dag leverer FLØS) og KMD, hvor KMD afgav det økonomisk set mest fordelagtige tilbud. Systemet tages i brug 1. januar 2018, således at forudlønnede får løn fra det nye system i december 2017, mens de bagudlønnede får løn fra det nye system i januar Der vil blive tale om, at lønudbetalingen vil ske på et tidligere tidspunkt i december 2017, så man vil kunne nå at rette evt. fejl inden juleferien. Inge Kjær Andersen spurgte, om kontrakten med KMD tager højde for, at der er mange arbejdsgivere, så man ikke skal betale ekstra for det. Torben Stærgaard svarede, at det ikke har så meget med KMD at gøre. Der er lavet en løsning, så man skal betale en samlet set lille afgift for oprettelse af en arbejdsgiver-nemkonto. Hanne Gram var glad for, at der indføres p-numre for de enkelte arbejdsgivere. Hun ser dog gerne, at der oprettes en nødplan, så menighedsrådene ved, hvor de kan hente hjælp, hvis overgangen medfører behov for det. Torben Stærgaard svarede, at løncentrene og Folkekirkens It har oparbejdet erfaring og har nødvendig infrastruktur til at håndtere henvendelser. Der er stor opmærksomhed også fra projektets programledelse på at tjekke det.

5 4. Initiativer vedrørende arbejdsmiljø i folkekirken Formanden oplyste, at ordet er frit. Hanne Gram fortalte, at Fra jord til bord er ved at udarbejde video-materiale om bl.a. grandækning, så det kan tjene som inspiration til arbejdsmiljømæssigt korrekte arbejdsgange. Hun vil oplyse så snart det er klart. Bjarne Rødkjær fortalte, at Folkekirkens Arbejdsmiljø Rådgivning (FAR) nu er godt i gang. Der er ansat en leder, og 15. januar 2017 er der også ansat en psykolog, og på mandag 4. september 2017 starter endnu en medarbejder. Målet er, at når projektet er færdigt, skal der være fundet en model for, hvordan FAR kan køre videre. Der er både løst opgaver om psykiske arbejdsmiljøproblemer, men også praktisk hjælp vedr. MUS osv. Brugerne har været godt tilfredse indtil nu, og det kan forhåbentlig være med til at udbrede kendskabet. Han mindede om, at projektet er til fælles bedste for folkekirken. Derfor skal kendskabet til FAR meget gerne udbredes via FSU s medlemskreds, f.eks. via fagblade, hjemmesider m.v. Han nævnte, at man kan være opmærksom på, at arbejdsmiljøkurser også kan gennemføres af FAR. Formanden udtrykte stor opbakning til ønsket om at bakke op om ordningen. Han efterlyste bl.a., at fagbladene bringer forskellige opmærksomheds-omtaler, der kan højne kendskabet til FAR, ligesom han gerne ser udarbejdelse af materiale, der kan uddeles på årsmøder osv. Jens Christian Bach Iversen, der er medlem af Arbejdsmiljørådet, var enig i, at det er vigtigt at slå FAR fast i bevidstheden. Det kan f.eks. gøres ved at bringe små omtaler i fagbladet med spørgsmål og svar på spørgsmål vedr. arbejdsmiljørådgivning. Side 5 5. Rapport om præsters oplevelse af mobning i folkekirken Formanden oplyste, at rapporten om mobning blandt præster viser, at der er en væsentlig opgave at løse. Marlene Dupont oplyste, at rapporten blev til som en udløber af den store undersøgelse af arbejdsmiljø i folkekirken. Kirkeministeren har drøftet problemet med biskopperne, og der er enighed om, at problemet skal tages meget alvorligt og, at det er et nul-tolerance område. Ministeriet har haft drøftelser med Præsteforeningen, Provsteforeningen og Landsforeningen og nu tages drøftelsen også med kirkefunktionærernes faglige organisationer på FSU. Det er særligt Præsteforeningens, Landsforeningens og kirkefunktionærernes faglige organisationer, hvis medlemmer tegner sig for hovedparten af mobningen. Der er bevilget ½ mio. kr. fra omprioriteringspuljen til en dyberegående undersøgelse af, hvilken karakter mobningen har, samt hvad årsagerne er. Desuden skal bevillingen bruges til at se på APV-værktøjet for præster, ligesom der er ved at blive udarbejdet et dialogværktøj til sognene, så man lokalt kan tale om, hvordan man gerne vil være som arbejdsplads. Sidstnævnte vil blive repræsenteret på næste møde i FSU.

6 Desuden er der søgt om 3 mio. kr. over en 3-årig periode til et projekt om et generelt løft at præsters arbejdsmiljø, hvor mobning vil indgå som et element. Side 6 Formanden nævnte, at referatet vil indeholde et link til rapporten. Han oplyste desuden, at undersøgelsen viser, at præster ikke er særligt følsomme, så problemet er altså et meget reelt problem. Han opfordrede til, at alle medvirker til at løse problemet. 6. Status på Forsøg i folkekirken Natasja Agerskov Perotti gennemgik en række slides om forsøg i folkekirken, som er vedlagt dette referat. 7. OK 18 Christa Hector Knudsen fortalte, at forberedelserne er gået i gang. Vi håber at få delegeret de sædvanlige områder fra Moderniseringsstyrelsen vedrørende kirkefunktionærerne. Ministeriet stiller sig gerne til rådighed for tekniske afklaringsmøder med de faglige organisationer frem til kravudvekslingen medio december Evt. Rasmus Paaske Larsen oplyste, at der den 27. februar 2017 er udsendt et fælles brev fra ministeriet, Landsforeningen og FDK til alle menighedsråd, kirkegårdsledere og stifter med nærmere beskrivelse af og oplysning om IGU-ordningen. Desuden har FDK i fagbladet Kirkegården bragt en række artikler om ordningen i løbet af foråret, og i den forbindelse interviewet en række kirkegårdsledere, der beretter om gode erfaringer med ansættelse af udlændinge, dog ikke på IGU-ordningen. Status er, at der fortsat ikke er indrapporteret om ansættelse af nogen IGU-elever i folkekirken, men der skal fortsat lyde en anbefaling af, at man i menighedsråd og på kirkegårde overvejer muligheden af at tilbyde IGU-elever en tilknytning til arbejdspladsen. Klaus Frederiksen takkede for mange års godt og tæt samarbejde som har været en glæde at deltage i. Formanden oplyste, at det næstkommende FSU-møde afholdes: Fredag den 19. januar 2018 kl i Eigtveds Pakhus, 2. sal, rum II

Referat af møde i FSU den 15. januar 2016

Referat af møde i FSU den 15. januar 2016 Referat af møde i FSU den 15. januar 2016 Dato: 1. marts 2016 Mødedeltagere: Steffen Brunés, fmd. Christa Hector Knudsen, næstfmd. Torben Stærgaard Elisabeth Jensen Bjarne Rødkjær Helene Devantié Klaus

Læs mere

Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark Dato: 10. oktober 2007 Referat af møde i FSU den 7. september 2007 3. Kontor Sagsbehandler Sine Thiman Dreyer Mødedeltagere Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth

Læs mere

Landsforeningen af Menighedsråd Landsforeningen af Menighedsråd. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusikerforening

Landsforeningen af Menighedsråd Landsforeningen af Menighedsråd. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusikerforening Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg den 2. september 2016 Mødedeltagere: Steffen Brunés, fmd. Christa Hector Knudsen, næstfmd. Torben Stærgaard Elisabeth Jensen Lone Wellner Jensen Bjarne Rødkjær

Læs mere

Referat af møde i FSU den 4. september 2015

Referat af møde i FSU den 4. september 2015 Referat af møde i FSU den 4. september 2015 Dato: 16. september 2015 Mødedeltagere: Steffen Brunés, fmd. Christa Hector Knudsen, næstfmd. Torben Stærgaard Elisabeth Jensen Bjarne Rødkjær Helene Devantié

Læs mere

Referat af møde i FSU den 16. januar 2015

Referat af møde i FSU den 16. januar 2015 Referat af møde i FSU den 16. januar 2015 Dato: 23. januar 2015 Mødedeltagere: Steffen Brunés, fmd. Christa Hector Knudsen, næstfmd. Torben Stærgaard Elisabeth Jensen Inge Lise Pedersen Bjarne Rødkjær

Læs mere

Notat. Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg fredag den 18. januar 2019

Notat. Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg fredag den 18. januar 2019 Referat af møde i Folkekirkens Samarbejdsudvalg fredag den 18. januar 2019 Der var afbud fra Elisabeth Aggerbeck, Foreningen af Stiftsjurister, Ingrid Bartholin, Organistforeningen, samt Karin Schmidt

Læs mere

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening. Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark. Ministeriet for Ligestilling og Kirke

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening. Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark. Ministeriet for Ligestilling og Kirke Referet af møde i FSU, fredag den 17. januar 2014 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Elisabeth Jensen Helene Devantié Klaus Frederiksen Merete Sand Anders Thorup

Læs mere

Referat af møde i FSU fredag den 15. januar 2010.

Referat af møde i FSU fredag den 15. januar 2010. Dato: 29. januar 2010 Referat af møde i FSU fredag den 15. januar 2010. Dok: Ansvarligt kontor Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Elisabeth Jensen

Læs mere

Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening

Forbundet af Kirke- og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening Referet af møde i FSU fredag den 5. september 2014 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Ole Wind Lone Wellner Jensen Bjarne Rødkjær Helene Devantié Klaus Frederiksen

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd - Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 18/09 2017 September 2017 Mødedato: 18. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30 14.30 (Bemærk der er formøder på A og B siden klokken 10.00 10.30) Sted: Præsteforeningen, Linnésgade

Læs mere

Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark Dato: 5. september 2008 Referat af møde i FSU den 5. september 2008 3. Kontor Sagsbehandler Marlene Dupont Mødedeltagere Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Jens Gram Elisabeth Jensen Svend

Læs mere

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister Dato: 15. februar 2011 Referat af møde i FSU fredag den 21. januar 2011 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Landsforeningen af Menighedsråd Elisabeth Jensen

Læs mere

Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark Referet af møde i FSU, fredag den 6. september 2013 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth Jensen Bjarne Rødkjær Helene Devantié Merete

Læs mere

Kursus i databeskyttelse (GDPR)

Kursus i databeskyttelse (GDPR) Kursus i databeskyttelse (GDPR) Sidder du med lignende problemstillinger? Hvornår er der sket et databrud? Må præsten gemme gamle begravelsestaler? Skal der hængelås på alle vores skabe? Ønsker du at bruge

Læs mere

Finn Skjoldan, næstformand Ministeriet for Ligestilling og Kirke. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere

Finn Skjoldan, næstformand Ministeriet for Ligestilling og Kirke. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dato: 22. februar 2012 Referat af mødet i FSU, fredag den 20. januar 2012 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Landsforeningen af Menighedsråd Elisabeth

Læs mere

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister. Danmarks Kordegneforening

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister. Danmarks Kordegneforening Dato: 30. september 2010 Referat af møde i FSU fredag den 3. september 2010. KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd - Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 26/02 2018 Marts 2018 Mødedato: 26. februar 2018 Tidspunkt: Kl. 12.30 16.00 Sted: Damvej 17, Sabro Deltagere: Bjarne Rødkjær (BR), FAKK Inge Kjær Andersen (IKA), Landsforeningen

Læs mere

Notat. Referat af møde i FSU fredag den 4. september Mødedeltagere: Finn Skjoldan, næstformand Kirkeministeriet

Notat. Referat af møde i FSU fredag den 4. september Mødedeltagere: Finn Skjoldan, næstformand Kirkeministeriet Dato: 18. september 2009 Referat af møde i FSU fredag den 4. september 2009. Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Landsforeningen af Menighedsråd Elisabeth

Læs mere

Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister. Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister. Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark Dato: 3. juli 2009 Referat af møde i FSU den 16. januar 2009 KM-3 Sagsbehandler Christa Hector Knudsen Mødedeltagere Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth Jensen

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd - Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 27/02 2017 Februar 2017 Mødedato: 27. februar 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-14.30 Sted: Sabro Kro, Viborgvej 780, 8471 Sabro Deltagere: Bjarne Rødkjær (BR), FAKK Jesper Lund

Læs mere

Forbundet af Kirke og Kirkegårdsansatte

Forbundet af Kirke og Kirkegårdsansatte Dato: 26. september 2012 Referat af mødet i FSU, fredag den 7. september 2012 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Elisabeth Jensen Landsforeningen af Menighedsråd

Læs mere

Kirkekonferencen 2017

Kirkekonferencen 2017 Kirkekonferencen 2017 Arbejdsmiljø: aktuelle udfordringer og løsninger 9. september 2017 Hans Hjerrild, Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Dagsorden Folkekirkens Arbejdsmiljøråd hvem er vi Den korte status på

Læs mere

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister

Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Danmarks Kirkemusiker Forening Foreningen af Præliminære Organister Dato: 27. september 2011 Referat af mødet i FSU, fredag den 2. september 2011 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Landsforeningen af Menighedsråd Elisabeth

Læs mere

Landsforeningen af Menighedsråd Forbundet af Kirke og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening

Landsforeningen af Menighedsråd Forbundet af Kirke og Kirkegårdsansatte. Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Dansk Kirkemusiker Forening Referet af møde i FSU, fredag den 18. januar 2013 Mødedeltagere: Steffen Brunés, formand Christa Hector Knudsen, næstformand Inge Lise Pedersen Ole Wind Bjarne Rødkjær Helene Devantié Klaus Frederiksen

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 10/9 2015 September 2015 Mødedato: 10. september 2015 Tidspunkt: Kl. 10.30 15.00 Sted: 3F, Kampmannsgade 4, 1790 Kbh. V. Deltagere: Inge Lise Pedersen, (ILP), Landsforeningen

Læs mere

Danmarks Provsteforening Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark

Danmarks Provsteforening Foreningen af Stiftsjurister Foreningen af Sognemedhjælpere i Danmark Dato: 18. januar 2008 Referat af møde i FSU den 18. januar 2008 3. Kontor Sagsbehandler Marlene Dupont Mødedeltagere Steffen Brunés, formand Finn Skjoldan, næstformand Inge Lise Pedersen Elisabeth Jensen

Læs mere

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 23. maj 2017, kl. 10.30-14.30 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk:

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk: Referat af 4. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 4. 20. juni maj 2009 2009 Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted fredag den

Læs mere

3 Handlingsplan for Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

3 Handlingsplan for Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 2/2 2015 Februar 2015 Mødedato: 2. februar 2015 Tidspunkt: Kl. 10.30 15.00 Sted: Landsforeningen af Menighedsråd, Sabro Møde nr. 11 Deltagere: Inge Lise Pedersen, (ILP), Landsforeningen

Læs mere

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen IT-Styregruppen Referat af møde nr. 19 den 22. september 2008 Til stede var: Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA) Kordegn Stephen Larsen (STL) Afdelingschef Steffen Brunés

Læs mere

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato: 3.marts 2010 Referat af 7. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Mødet fandt sted torsdag den 14. januar 2010 kl. 12.00 til kl. 15.00 i Kirkeministeriet. Kirkeministeriet

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Marts 2016 Mødedato: 1. marts 2016 Tidspunkt: kl. 10.30-15.00 Sted: Landsforeningen af Menighedsråd, Damvej 17-19, 8471 Sabro Deltagere: Bjarne Rødkjær (BR), Forbundet af Kirke-

Læs mere

Fuldmægtig Rune Damgaard Stramer, referent Kirkeministeriets IT-Kontor Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd

Fuldmægtig Rune Damgaard Stramer, referent Kirkeministeriets IT-Kontor Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd IT-Styregruppen Referat af møde nr. 18 den 16. januar 2008 Til stede var: Som repræsentant for: Bygningskonsulent Keld Nielsen Landsforeningen af Menighedsråd Biskop Jan Lindhardt Biskopperne Provst Paw

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Oktober 2013 Mødedato: 1. oktober 2013 Tidspunkt: Kl. 10.30 15.00 Sted: 3F, Kampmannsgade 4, 1604 København V. Mødenr.: 8 Deltagere: Inge Lise Pedersen, (ILP), Landsforeningen

Læs mere

Temamøde om APV og Arbejdsmiljødrøftelse. den 21. november 2013 kl. 19.00-21.00 i Hedeagerkirken

Temamøde om APV og Arbejdsmiljødrøftelse. den 21. november 2013 kl. 19.00-21.00 i Hedeagerkirken Temamøde om APV og Arbejdsmiljødrøftelse den 21. november 2013 kl. 19.00-21.00 i Hedeagerkirken Dagsorden Orientering om APV Gennemførelse af APV hvordan og hvilke redskaber har vi til rådighed? Orientering

Læs mere

Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale

Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale Indledning Menighedsrådene ved kirkerne i Ribe Stift løser en stor og vigtig opgave, når de administrerer kirkens personale. Denne

Læs mere

Notat. Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster. 1. Indledning

Notat. Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster. 1. Indledning Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster Dato: 13. juli 2015 Dokument nr. 78836/15 1. Indledning Sagsbehandler Marlene Dupont Vejledningen er tilpasset de særlige forhold, der gælder for folkekirken

Læs mere

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1915 Beslutningsprotokol

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1915 Beslutningsprotokol Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1915 Referat for bestyrelsesmøde den 16. og 17. november 2015 på Hotel Kirstine, Købmagergade 20, 4700 Næstved. Mødet begyndte med frokost kl. 12.00. Mandag aften

Læs mere

Kompetencefonden Vejledning til arbejdsgivere og ansatte

Kompetencefonden Vejledning til arbejdsgivere og ansatte Kompetencefonden 2017 Vejledning til arbejdsgivere og ansatte Kompetencefonden HVAD Hvert år stilles der midler til rådighed som supplement til arbejdsgivernes eksisterende uddannelsesbudgetter. HVEM Alle

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken.

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dato: 25. maj 2010 Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dokument nr. 53658/10 Kirkeministeriet Dok: Ansvarligt kontor Sagsbehandler Dok: Sagsbehandler

Læs mere

Indhold 1. Indledning Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2

Indhold 1. Indledning Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2 Vejledning om arbejdsmiljø for præster Dato: 29. juni 2018 Sagsbehandler Marlene Dupont Indhold 1. Indledning... 2 2. Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet... 2 3. Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2

Læs mere

Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden

Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden Indledning: Arbejdsgiveren (menighedsråd, provster og biskopper) og medarbejderen (kirkefunktionærer m.fl. og præster)

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl. 11.45-12.30 i KM / via Skype Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand (Skype) Inge Kjær Andersen(IKA) (Skype) Asger W. Gewecke (AEG) Jørgen

Læs mere

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00 - it til folkekirken Side Dato: 17. marts 2011 ItK-Dok. nr.: 23915-11 Deltagere: Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Dok.nr.: 143243/17 Pernille Bunk Stølefjell Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Deltagere: biskop Henning Toft Bro (HTB), provst Mette Moesgaard Jørgensen (MMJ), sognepræst Henriette

Læs mere

Introkursus for menighedsråd. 23. februar 2013 Menighedsråd i Skive og Salling provstier

Introkursus for menighedsråd. 23. februar 2013 Menighedsråd i Skive og Salling provstier Introkursus for menighedsråd 23. februar 2013 Menighedsråd i Skive og Salling provstier Menighedsrådets kommunikation, rollefordeling og kompetencer Rollefordeling i menighedsrådet Formandens overordnede

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 03/09 2014 September 2014 Mødedato: 3. september 2014 Tidspunkt: Kl. 10.30 15.00 Sted: Kampmannsgade 4, 1790 København V., Det Grønne Mødelokale K-2-26 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse?

Workshop. Kodeks for god ledelse. Landsforeningens årsmøde 2015. Baggrund for kodeks for god ledelse. Hvorfor kodeks for god ledelse? Workshop Kodeks for god ledelse Landsforeningens årsmøde 2015 Program den 31. maj 2015 Formål med workshop Baggrund for kodeks for god ledelse Hvorfor kodeks for god ledelse? Gennemgang af kodekset Øvelser

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Mødedato: 30. januar 2012 Tidspunkt: Kl. 10.30 15.00 Sted: Landsforeningen af Menighedsråd, Damvej 17, 8471 Sabro Februar 2013 Mødenr.: 7 Deltagere: Jens Christian Bach Iversen,

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning + AMR / TR. Præsteforeningen 5. oktober 2016: Konference for SB-formænd og præster i AMU

Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning + AMR / TR. Præsteforeningen 5. oktober 2016: Konference for SB-formænd og præster i AMU Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning + AMR / TR Præsteforeningen 5. oktober 2016: Konference for SB-formænd og præster i AMU Hans Hjerrild & Jens Christian Bach Iversen Folkekirkens Arbejdsmiljørådgivning

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Nyt system og blanket til aftaler om gravstedsvedligeholdelse Kontaktperson: Elisabeth Gram Jeppesen

Nyt system og blanket til aftaler om gravstedsvedligeholdelse Kontaktperson: Elisabeth Gram Jeppesen Nyt system og blanket til aftaler om gravstedsvedligeholdelse Kontaktperson: Elisabeth Gram Jeppesen Som der tidligere er informeret om kommer der et nyt system, til oprettelse af aftaler om vedligeholdelse

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Februar 2014 Mødedato: 28. januar 2014 Tidspunkt: Kl. 10.30 13.15 Sted: Damvej 17, Sabro Deltagere: Inge Lise Pedersen (ILP), Landsforeningen af Menighedsråd Elisabeth Jensen

Læs mere

Til 1, stk. 2, nr. 1: menighedsrådets kontaktperson, eller den der varetager denne funktion evt. den daglige leder,

Til 1, stk. 2, nr. 1: menighedsrådets kontaktperson, eller den der varetager denne funktion evt. den daglige leder, Kirkeministeriet Frederiksholms Kanal 21 Postboks 2123 1015 København K 11. april 2014 Udkast til ændring af bekendtgørelse om medarbejdermøder i folkekirken og om valg af medarbejderrepræsentant i menighedsrådene

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde mandag den 20. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset Husk at lave aftale med eleverne, der skal med.

Skolebestyrelsesmøde mandag den 20. august kl STED: Hjallerup Skole, lærerværelset Husk at lave aftale med eleverne, der skal med. Referat Skolebestyrelsesmøde mandag den 20. august kl. 18.30-21.00 STED: Hjallerup Skole, lærerværelset Husk at lave aftale med eleverne, der skal med. DELTAGERE Forældrevalgte: Medarbejdere: Mikael Christensen

Læs mere

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30.

Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Bilag 1 Referat af bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 23. marts 2015 kl. 16.00 ca. 17.30. Deltagere: Kirsten Ravn Bundgaard, Peter Hansen, Susan Vonsild, Rune Carstensen, Steen Madsen, Emina Bodil

Læs mere

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1962 Beslutningsprotokol

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1962 Beslutningsprotokol Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1962 Referat for bestyrelsesmøde den 15. august 2016 på Sekretariatet i Vejle fra kl. 10.15-16.00. Mødedeltagere: Henrik Kristoffersen Henrik Højen Jørgen Hvolbye

Læs mere

Temamøde om APV og Arbejdsmiljødrøftelse

Temamøde om APV og Arbejdsmiljødrøftelse Temamøde om APV og Arbejdsmiljødrøftelse den 6. marts 2012 kl. 17.00-19.00 i Hedeagerkirken Dagsorden Orientering om APV Gennemførelse af APV hvordan og hvilke redskaber har vi til rådighed? Orientering

Læs mere

Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 23. maj Protokol af offentligt menighedsrådsmøde. Tirsdag d. 30. maj 2017 kl

Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 23. maj Protokol af offentligt menighedsrådsmøde. Tirsdag d. 30. maj 2017 kl Åby Sogns Menighedsråd Åbyhøj, 23. maj 2017 Protokol af offentligt menighedsrådsmøde Tirsdag d. 30. maj 2017 kl. 17.15. Indledning: Thorkild Oprydning: Steen, Per Det officielle møde starter kl. 18.30

Læs mere

FLØS-NYT for juli 2018

FLØS-NYT for juli 2018 Til lønadministrator ved menighedsråd, kirkegårde og provstierne FLØS-NYT for juli 2018 Her ultimo juni er der foretaget en systemopdateringer, der har medført flere vigtige ændringer. ROLLEBASERET INDGANG

Læs mere

Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden

Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden Dokument nr. 379573 Vejledning til arbejdsgivere og ansatte om ansøgning om midler fra Kompetencefonden Indledning: Arbejdsgiveren (menighedsråd, provster og biskopper) og medarbejderen (kirkefunktionærer

Læs mere

Notat. Høringsnotat med Kirkeministeriets bemærkninger til høringssvarene vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Notat. Høringsnotat med Kirkeministeriets bemærkninger til høringssvarene vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi Kirkeudvalget 2019-20 L 6 Bilag 1 Offentligt Høringsnotat med Kirkeministeriets bemærkninger til høringssvarene vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi Dato: 20. september

Læs mere

Kodeks for god ledelse i folkekirken

Kodeks for god ledelse i folkekirken Kodeks for god ledelse i folkekirken Indledning Menighedsrådene består ud over præsterne af almindelig folkekirkemedlemmer. Som valgt til menighedsrådet er de valgt til at varetage et fælles ansvar for

Læs mere

Herning Nordre og Søndre Provstier. Kontaktperson

Herning Nordre og Søndre Provstier. Kontaktperson Kontaktperson Dagsorden for holdundervisning Præsentation - kontaktperson Kontaktpersonens ansvarsområder og opgaver Lovgivning Overenskomster og organisationsaftaler Hvor er der hjælp at hente? Gruppeopgave

Læs mere

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Vetterslev-Høm menighedsråd. valgte. kontaktperson

STANDARDVEDTÆGT. for. den af Vetterslev-Høm menighedsråd. valgte. kontaktperson STANDARDVEDTÆGT for den af Vetterslev-Høm menighedsråd valgte kontaktperson Side 1 af 6 I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af

Læs mere

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 23. august 2017 referat. Mødedato: Onsdag 23. august 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 23. august 2017 referat. Mødedato: Onsdag 23. august 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 23. august 2017 referat Protokol Mødedato: Onsdag 23. august 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud (Frode 21 42 18 52): Værter: Sognehuset Erik Steen

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014.

Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. 24-11-2014 Referat fra PA LUU møde den 19/11, 2014. Selandia Park 8, Demonstrationsstuen, 4100 Ringsted. Referent: Merete Frank Christensen Velkomst/Marianne Frederiksen. FOA har opfordret skolen til at

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Beretning - Fyens Stift Menighedsrådsforening for året 2006-07.

Beretning - Fyens Stift Menighedsrådsforening for året 2006-07. Beretning - Fyens Stift Menighedsrådsforening for året 2006-07. Velkommen til Fyens Stifts Menighedsrådsforenings forårsmøde. Det er altid med glæde, at bestyrelsen indkalder til forårsmøde. Vi glæder

Læs mere

Formål. På menighedsrådets vegne varetage ledelsen af de kirkefunktionærer, der er ansat i sognet.

Formål. På menighedsrådets vegne varetage ledelsen af de kirkefunktionærer, der er ansat i sognet. Kontaktpersonen Formål På menighedsrådets vegne varetage ledelsen af de kirkefunktionærer, der er ansat i sognet. Som kontaktperson sikre, at medarbejdernes ressourcer anvendes bedst muligt, til glæde

Læs mere

Søren Abildgaard, Formand for Landsforeningen af Menighedsråd Klaus Kerrn-Jespersen, kontorchef Kirkeministeriet Mette Bock, kirkeminister

Søren Abildgaard, Formand for Landsforeningen af Menighedsråd Klaus Kerrn-Jespersen, kontorchef Kirkeministeriet Mette Bock, kirkeminister Budgetsamråd vedrørende fællesfonden Møde d. 23. marts 2017, kl. 11.00-15.00 i Kirkeministeriet Dato: 3. april 2017 Referat c/o Kirkeministeriet ILG Der træffes ikke beslutninger på budgetsamrådet, men

Læs mere

Cirkulære om delegation af forhandlingskompetence vedrørende lokal- og chefløn til visse tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte i folkekirken

Cirkulære om delegation af forhandlingskompetence vedrørende lokal- og chefløn til visse tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte i folkekirken CIS nr 10228 af 19/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni 2019 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkemin., j.nr. 87154/15 Senere ændringer til forskriften Ingen Cirkulære om delegation

Læs mere

Notat. Indkomne høringssvar i forbindelse med høringen over Rapport fra arbejdsgruppen om gejstlige læresager m.v.

Notat. Indkomne høringssvar i forbindelse med høringen over Rapport fra arbejdsgruppen om gejstlige læresager m.v. Dato: 15. januar 2007 Indkomne høringssvar i forbindelse med høringen over Rapport fra arbejdsgruppen om gejstlige læresager m.v. Indledning Ved brev af 9. november 2006 (dokumentnr. 293631) udsendte Kirkeministeriet

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri Fredag den 11. september 2015 kl 10.00-14.30

Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri Fredag den 11. september 2015 kl 10.00-14.30 Referat fra møde i Udviklingsudvalg for Elektronikindustri Fredag den 11. september 2015 kl 10.00-14.30 Mødes holdes hos OJ Electronics A/S, Stenager 13B, 6400 Sønderborg Mødedeltagere: DI-repræsentanter

Læs mere

Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F

Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F Årsmøde på Langsøhus, den 2. -3. februar 2007. 2. februar 2007 Hanne Gram bød velkommen til de 64 fremmødte kirkegårdsansatte samt faglige repræsentanter.

Læs mere

Referat. Menighedsrådsmøde Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1.

Referat. Menighedsrådsmøde  Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1. Holbæk den. 12. marts 2013, side 1 af 6 Referat af Menighedsrådsmøde Tirsdag den 12. marts 2013 kl. 19.00 Afholdes i Sortebrødreklostret Klosterstræde 7, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende med afbud; Flemming

Læs mere

Menighedsrådsmøde torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård

Menighedsrådsmøde torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård 239 Menighedsrådsmøde torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård Fraværende med afbud: Simon Buchwald Jensen, Jette Rasmussen og Ole Winkel Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen

Læs mere

Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F

Landsbrancheklubben for kirke og kirkegårde 3F Årsmøde på Langsøhus, den 29. februar 1. marts 2008. 29. februar 2008 Hanne Gram bød velkommen til de 67 fremmødte kirkegårdsansatte samt faglige repræsentanter. Efter en gennemgang af programmet, gik

Læs mere

VEDTÆGT. kontaktperson

VEDTÆGT. kontaktperson VEDTÆGT for den af Vetterslev-Høm menighedsråd valgte kontaktperson I henhold til 9 stk. 5, i bekendtgørelse nr. 771 af 24. juni 2013 af lov om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte en person,

Læs mere

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F.

Referat fra møde i LUU onsdag den 21.05.15, kl. 09.00 12.00, lokale 240 på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. F. Tilstede: Kjeld Saul, Pia Lindquist Nielsen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Birte Engen, Lise Rasmussen, Jørgen Lücking Houmøller, Ulla Mikkelsen, Anne Bjerregaard, Kirsten Velschow, Hanne Stilling,

Læs mere

Referat af Stiftsrådsmødet tirsdag den 13. november 2012 kl

Referat af Stiftsrådsmødet tirsdag den 13. november 2012 kl Referat af Stiftsrådsmødet tirsdag den 13. november 2012 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Henrik Wigh-Poulsen, Eva Fischer Boel, Grethe

Læs mere

VEDTÆGT. for. den af Stilling menighedsråd. valgte. kontaktperson

VEDTÆGT. for. den af Stilling menighedsråd. valgte. kontaktperson VEDTÆGT for den af Stilling menighedsråd valgte kontaktperson I henhold til 10, stk. 5, i lovbekendtgørelse nr. 146 af 24. februar 2012 om menighedsråd vælger menighedsrådet af sin midte en person, der

Læs mere

Menighedsrådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 19:00 i menighedslokalerne, lille sal

Menighedsrådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 19:00 i menighedslokalerne, lille sal Hans Egedes Sogns Menighedsråd Møde d. 24. april 2014 Side 1 Menighedsrådsmøde Torsdag den 24. april 2014 kl. 19:00 i menighedslokalerne, lille sal Dagsordenstekst: Protokollat: Fraværende 1. Formandens

Læs mere

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen

Afbud: Jonna Lauritsen, Karin Mathiesen, Vibeke Kristensen, Frederikke Dybdahl, Kenneth Pedersen Referat fra lokalt uddannelsesudvalg Det pædagogiske område 19. november 2013 kl. 13.00 16.00 Deltagere fra praksis Hanne Nielsen, Marianne Dalby, Tove Sørensen, Jytte Johansen, Lisbet Vandborg, Tomm Andersen

Læs mere

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1890 Dagsorden

Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1890 Dagsorden Danmarks Kordegneforening Initialer: Side 1890 for bestyrelsesmøde den 18. og 19. maj 2015 på Sekretariatet i Vejle. Mødet begynder med kaffe, mandag kl. 10.15, og der sluttes med frokost tirsdag kl. 13.00.

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 i mødelokale 1 på Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for LUA Tania

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Mandag den 19. november 2012 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud til mødet fra: Pernille Østrem Tom Allan

Læs mere

Den Danske Præsteforening. Kirkeministeriet/IT-Kontoret. Kirkeministeriet. Kirkeministeriet/IT-Kontoret

Den Danske Præsteforening. Kirkeministeriet/IT-Kontoret. Kirkeministeriet. Kirkeministeriet/IT-Kontoret Notat Referat 13. møde i styregruppen vedr. it-strategi - den 17. maj 2006. Til stede var: Biskop Jan Lindhardt Bygningskonsulent Keld Nielsen Afdelingsleder Lone Toftgård (observatør) Provst Leif Arffmann

Læs mere

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet.

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet. Referat af ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2015 Tirsdag d. 14. april kl 20.00, Tinghuset, Algade 8 i Store Heddinge Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere

Læs mere

Referat Ad 1 Velkomst Janne Sander og Birgitte Østergaard bød velkommen til Handicaprådet. HR5 er det sidste ordinære møde i Handicaprådet 2014.

Referat Ad 1 Velkomst Janne Sander og Birgitte Østergaard bød velkommen til Handicaprådet. HR5 er det sidste ordinære møde i Handicaprådet 2014. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne Referat af HR5 møde 2014 i hjælpemiddelcenteret Dato: 10.11.2014 Tid: 16-18 Sted: Hjælpemiddelcenteret Københavns Kommune Mødedeltagere:

Læs mere

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 12. december 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6. Afbud fra Elli Krog Foldager.

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 12. december 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6. Afbud fra Elli Krog Foldager. Referat for: Fredericia Provstiudvalg PU møde 12. december 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6 Afbud fra Elli Krog Foldager. Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Der tilføjes et ekstra punkt: Der

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 Deltagere: Biskop Steen Skovsgaard Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Gert Nicolajsen (GENI) Kordegn Stephen Larsen

Læs mere