Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april Oversigt over referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april Oversigt over referat"

Transkript

1 Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 Oversigt over referat Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel KONCHR@rm.dk 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra RMU møde 21. februar Temadrøftelse: Konstituering af nyt RMU, inkl. godkendelse af forretningsorden og kort orientering om og drøftelse af opgaver og arbejdsform Temadrøftelse: Udkast til kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland Status vedr. It-strategi for Region Midtjylland Budget 2014 proces for medarbejderinddragelse Nyt vedr. byggeprojekter Orientering om status vedr. serviceprojektet på Aarhus Universitetshospital Orientering om opdateret Ledelses- og Styringsgrundlag Orientering om Arbejdsgrundlag for Sundhedsområdet Orientering om status for nedsættelse af dialogforum vedr. overbelægning Orientering om navngivning af hospitalsafdelinger Orientering om status vedr. udarbejdelse af principper og gode råd vedr. frivillige på Region Midtjyllands arbejdspladser Orientering om bruttolønsordninger tilpasning fra Orientering om status vedr. akutjob Orientering om status vedr. Arbejdsmiljøkonference Orientering om plan for evaluering af TULE og APV Forberedelse af døgnseminaret juni Gensidig orientering Eventuelt Dato Rachel Mortensen Rachel.Mortensen@stab.rm.dk Jakob Olesen Jakob.Olesen@stab.rm.dk Jour.nr Deltagere: Else Kayser (kredsformand, Dansk Sygeplejeråd), Jette Ohlsen (sektorformand, FOA, Aarhus), Anders Røn Kallesøe (socialpædagog, SL), Hanne Kjeldsen (suppleant for Birgit Otkjær), Jytte Greve (sygeplejerske, RH Horsens), Jan Otkjær (suppleant for Henrik Ørskov), Helle Engelsen (sygeplejerske, RH Viborg), Lise Lotte Christensen (RH Silkeborg), Annette Toft Jacobsen (bioanalytiker, RH Holstebro), Kirsten Ægidius (fysioterapeut, Aarhus Universitetshospital), Vibeke Grusgaard Andersen (ergoterapeut, Psykiatri og Social), Christian Kildevang (suppleant for Lene Buhl Carstensen), Nethe Lunden (serviceassistent, Aarhus Universitetshospital), Helle Maibritt Jørgensen (Aarhus Universitetshospital), Ulrik Serges (suppleant for Peter Hansen), Bente Refslund (suppleant for Line Mayland Kolstrup), Thomas Iversen (psykolog, Risskov), Kirsten Hansen (sygeplejerske, Aarhus Universitetshospital), Lotte Lauritzen (suppleant for Jens Boe Krag), Tina Stenshøj (bioanalytiker, RH Horsens), Ole Echers (konsulent, Regional Udvikling).

2 Bo Johansen (regionsdirektør), Anne Jastrup (direktør), Henning Vestergaard (hospitalsdirektør, Hospitalsenheden Vest), Vibeke Krøll (chefsygeplejerske, Aarhus Universitetshospital), Hans Fredborg (vicedirektør, Regional Udvikling), Gert Pilgaard (direktør, Psykiatri og Social), Thomas Pazyj (hospitalsdirektør, Regionshospitalet Randers), Lisbeth Holsteen Jessen (hospitalsdirektør, Regionshospitalet Horsens), Helle Dybkjær Salomonsen (ledende ergoterapeut, Hammel Neurocenter), Ditte Hughes, (afdelingschef, Koncern HR), Jørn Mørup (afdelingschef, Koncern HR), Jakob Olesen, (sekretariatschef, Koncern HR), Rachel Mortensen, (HR-konsulent, Koncern HR). Afbud: Ole Thomsen (direktør), Christian Møller-Nielsen (cheflæge, Hospitalsenhed Midt), Jens Boe Krag (plejer, Risskov), Mikkel Seneca (reservelæge, RH Viborg), Line Mayland Kolstrup (reservelæge, RH Randers), Lene Buhl Carstensen (lægesekretær, RH Viborg-Silkeborg), Peter Hansen (fuldmægtig, Regionshuset Viborg), Birgit Otkjær (afdelingsformand, FOA, Viborg), Henrik Ørskov (sygeplejerske, Risskov), Jette Nielsen (regionsformand, Kost og Ernæringsforbundet). Mogens Engsig-Karup, Chefstrateg, It-afdelingen, deltog under punkt Godkendelse af dagsorden Bo Johansen bød velkommen til det nye RMU og rettede en særlig velkomst til de nye medlemmer. Dagsordenen blev herefter godkendt. 2. Godkendelse af referat fra RMU møde 21. februar 2013 Referatet blev godkendt uden bemærkninger. Med henvisning til nedsættelsen af arbejdsgruppen vedr. sporbarhed og emneidentifikation på sidste RMU-møde 21. februar 2013 blev der fra medarbejderside opfordret til, at der udarbejdes en regional politik om videoovervågning. Der blev fra medarbejderside gjort opmærksom på, at der er skrevet til formanden for arbejdsgruppen vedr. billedpolitik med en opfordring til også at inddrage videoovervågning i kommissoriet for gruppens arbejde. Bo Johansen henviste til, at behovet for en regional politik vedr. videoovervågning også var rejst på ledelsesformødet. Hvis det viser sig, at videoovervågning ikke er med i arbejdsgruppen for billedpolitik, vil der blive nedsat en arbejdsgruppe i forlængelse af arbejdet med sporbarhed og emneidentifikation. (Det er efter RMU-mødet afklaret, at videoovervågning indgår i arbejdsgruppen om billedpolitik, og der vil derfor ikke blive nedsat en særskilt arbejdsgruppe herom. Politik om billedpolitik forventes at blive præsenteret på RMU s møde 5. december 2013). 3. Temadrøftelse: Konstituering af nyt RMU, inkl. godkendelse af forretningsorden og kort orientering om og drøftelse af opgaver og arbejdsform Bo Johansen er i henhold til MEDaftalen formand for RMU. Else Kayser er valgt som 1. næstformand og Jette Ohlsen som 2. næstformand. Sekretariatsbetjeningen varetages som hidtil af Koncern HR, Stab.

3 Bo Johansen orienterede kort om en række justeringer af RMU s forretningsorden på baggrund af den nye MED- og Arbejdsmiljøaftale. Det blev fra medarbejderside bemærket, at det i forhold til 5, stk. 10 er vigtigt, at den enkelte medarbejderrepræsentant lokalt får aftalt vilkår for deltagelse i RMU-møderne. Hvis det giver anledning til problemer, vil formandskabet tage det op. Forslaget til forretningsordenen blev derefter godkendt (den kan ses på MEDhjemmesiden). Jakob Olesen holdt et kort oplæg om de væsentligste ændringer i OK-13 med betydning for MEDsystemet. Det blev besluttet at vente med at drøfte RMU s opgaver og indsatsområder til døgnseminaret juni 2013 på grund af de mange afbud til mødet. Der blev fra medarbejderside orienteret om, at de har planlagt to heldagsmøder i kontaktudvalget. Det første bliver 3. juni og det næste i efteråret På kontaktudvalgsmødet i juni vil medarbejdere drøfte, hvilke strategiske overvejelser de måtte have forud for døgnseminaret juni 2013, hvor RMU vil drøfte indsatsområder for den kommende RMU-periode. Der blev endvidere fra medarbejderside gjort opmærksom på, at de ønsker referencegruppen vedr. uniformsprojektet samt styregruppen vedr. påbud fra Arbejdstilsynet påført oversigten over arbejds- og styregrupper i RMU-regí. Link til de plancher, som Jakob Olesen benyttede i forbindelse med sit oplæg: RMU konstituerede sig og godkendte den foreslåede forretningsorden. RMU s opgaver, indsatsområder, prioriteringer og arbejdsform vil blive drøftet på døgnseminar juni Temadrøftelse: Udkast til kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland Ditte Hughes redegjorde kort for, at arbejdsgruppen har udarbejdet udkast til en kompetenceudviklingspolitik for Region Midtjylland. Der er tale om en overordnet politik, som sammen med Ledelses- og Styringsgrundlaget og personalepolitikken udgør rammerne for den lokale indsats på de enkelte arbejdspladser. Der var herefter en drøftelse af udkastet ved bordene. Opsamling i plenum: Der var fra medarbejderside forslag om at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal se på, hvordan Region Midtjylland med afsæt i det tredje element i den samlede kompetenceudviklingspolitik udarbejder en politik vedr. uddannelsesperspektivet i forhold til elever og studerende. Der blev henvist til gode erfaringer fra arbejdet med uddannelsesaftaler/strategier i amternes tid, og at det er yderst relevant, som en del af kvalitetssikringen, at uddannelsessøgende i forhold til den konkrete uddannelse sikres et ens uddannelsestilbud uanset, hvor de måtte være i praktik. (o) Bo Johansen tilkendegav, at det synes at være et fornuftigt forslag, som man på ledelsesside vil overveje. Forslaget vil blive behandlet igen i RMU i forbindelse med døgnseminaret juni 2013.

4 Der blev fra medarbejderside efterlyst mere fokus på implementering af kompetenceudviklingspolitikken, og hvordan man sikrer, at der er ressourcer til kompetenceudvikling, og at ressourcerne kommer i spil i dagligdagen. Ditte Hughes forklarede, at politikken er holdt på et tværgående, overordnet niveau. Kompetenceudvikling og implementering foregår lokalt. Bo Johansen foreslog i forlængelse heraf, at der skrives noget om implementering i forordet, hvilket der var opbakning til. Der var endvidere fra medarbejderside forslag om at tilføje langsigtede opgaver i 1. afsnit på side 2. Der var desuden forslag om at vende argumentationen i tredje afsnit side 2 om, så kerneopgaver nævnes før service. Der var opbakning til forslagene. Det blev fra medarbejderside bemærket, at de forskellige holdninger, der kan være til andre formuleringer må komme ind gennem høringssvarene fra HMU erne. Bo Johansen konkluderede, at kompetenceudviklingspolitikken - efter indarbejdelse af kommentarerne fra RMU-mødet - sendes i høring i HMU erne og drøftes igen i RMU på mødet 16. september 2013 samt at man på døgnseminaret i juni drøfter punktet vedr. uddannelsespolitik for de uddannelsessøgende. 5. Status vedr. It-strategi for Region Midtjylland Styregruppen for Fælles It har besluttet at formulere en It-strategi for Region Midtjylland, og arbejdet er igangsat i et samarbejde mellem It-afdelingen og en række ledelsesrepræsentanter. Det er planen, at et endeligt forslag skal være færdigt primo maj Mogens Engsig-Karup fra It-afdelingen, holdt et oplæg om status for udarbejdelse af Itstrategien samt den videre proces, og henviste til, at der skal være en drøftelse af Itstrategien på RMU s døgnseminar juni Link til de plancher, som Mogens Engsig-Karup benyttede i forbindelse med sit oplæg: I det følgende opsummeres de bemærkninger, der var fra medarbejderside til status vedr. Itstrategien. Bemærkninger fra medarbejderside: Det blev fra medarbejderside bemærket, at der ofte har været et kritisk blik på it, og at det er vigtigt også at få formidlet nogle af succeserne - fx er der implementeret meget it på sundhedsområdet. Der blev fra medarbejderside opfordret til at indtænke miljøaspekter i strategien. Der bliver brugt meget store mængder papir i det daglige arbejde, og der blev henvist til at fx Aarhus Kommune ønsker at blive helt papirløs. Mogens Engsig-Karup svarede, at miljøaspekterne kan være væsentlige at medtage, men det er dog ikke et mål i sig selv at blive papirløs. Det blev fra medarbejderside konstateret, at der har været lidt forvirring omkring medarbejderinddragelsen i processen. Bo Johansen henviste til RMU s tidligere drøftelser omkring it og forklarede, at det er meningen, at selve udkastet til It-strategien skal drøftes på RMU s døgnseminar i juni. Der skal desuden tages stilling til, om RMU ønsker, at der arrangeres et møde med 2-3 udvalgte repræsentanter fra RMU i slutningen af april, hvor det foreliggende udkast til

5 en strategi kan præsenteres og drøftes, så medarbejdersidens synspunkter kan komme tidligere ind i processen. Derudover inddrages også It-afdelingens LMU i processen, da det jo er ITafdelingen, som efterfølgende skal arbejde med strategien. Det blev fra medarbejderside bemærket, at It-afdelingens LMU hidtil alene har fået en kort orientering om arbejdet med Itstrategien. Det blev fra medarbejderside bemærket, at det giver god mening at lave en overordnet Itstrategi, men at regionen i forhold til MED-aftalen lader meget tilbage i forhold til at inddrage personalet, herunder det materiale der lå til grund for behandlingen af punktet på dette møde. Der ligger en udfordring i at få strategien formidlet i organisationen, så alle ansatte får forståelse for strategien og kan se hvordan de initiativer der tages tager afsæt i en fælles strategi. Det bør overvejes, hvordan HMU erne involveres. Det vil være godt med et papir til RMU s døgnseminar, som formidler hovedbudskaberne i strategien. Der blev fra medarbejderside spurgt til, om der ikke bør være en konvergenslinje til de øvrige regioner, og der blev opfordret til at samarbejde mere om it på tværs af regionerne. Når der nedsættes følgegrupper, bør man tænke i at få nogle ikke-it-kyndige med, som kan bidrage til at få lavet nogle formuleringer, som kan forstås af alle. Der blev i øvrigt opfordret til at undersøge, hvor lang tid de daglige brugere spilder, når IT-systemer ikke virker. Med hensyn til outsourcing, så bør der gøres en indsats for at sikre, at vi får det vi betaler for. Mogens Engsig-Karup svarede, at man allerede er opmærksom på at konvergere i forhold til andre regioner, men det er vanskeligt, da der er tale om fem regioner med forskellige ledelseskulturer og strukturer. Vi er fx godt på vej til at IT-systemerne kan tale sammen regionerne imellem om patientinformationer. Det er helt oplagt at tænke i inddragelse af ikke-it-kyndige i forhold til følge- og arbejdsgrupper. Med hensyn til at følge op på, om vi får det, vi betaler for, så kunne det godt være et fokusområde i strategien. Der blev fra medarbejderside endvidere spurgt til status for de forskellige brugerundersøgelser, som er gennemført. Mogens Engsig-Karup svarede, at man pt. overvejer, hvordan de mange resultater kan gøres overskuelige og formidles på en hensigtsmæssig måde. Der blev fra medarbejderside opfordret til at indtænke resultaterne i arbejdet med strategien. Endelig blev der fra medarbejderside spurgt til, hvornår selve udkastet til en It-strategi foreligger, så RMU har noget konkret at forholde sig til? Mogens Engsig-Karup svarede, at det endelige udkast foreligger til RMU s døgnseminar. Forinden vil man som sagt gerne have udpeget nogle RMU-repræsentanter, som kan drøfte det udkast, som foreligger i slutningen af april. (o) Det blev konkluderet, at medarbejdersiden snarest muligt oplyser navnene på 3-4 repræsentanter, som kan inviteres til et møde i slutningen af april, med henblik på at få det foreliggende udkast til en It-strategi præsenteret og drøftet. Det endelige udkast til en It-strategi præsenteres og drøftes i forbindelse med RMU s døgnseminar juni Budget 2014 proces for medarbejderinddragelse Økonomisk status: Bo Johansen holdt et kort oplæg om den økonomiske status i Region Midtjylland. Der må imødeses en meget snæver ramme i forhold til budget 2014, men det forventes dog, at der vil kunne findes et mindre råderum til politisk prioritering. Der vil fortsat være fokus på udvikling af kvalitetsmål på sundhedsområdet og udvikling af nye økonomiske styringsmodeller med an-

6 dre økonomiske afregningsmodeller og dermed incitamentsstrukturer. Endelig vil investeringer i hospitalsbyggerier også være i fokus. Proces for medarbejderinddragelse: Bo Johansen redegjorde herefter for den planlagte proces for inddragelse af medarbejderne i budgetprocessen for RMU mødes med forretningsudvalget 7. maj 2013 forud for indgåelse af økonomiaftale RMU orienteres om økonomiaftalen på døgnseminaret juni 2013, hvorefter medarbejdersiden evt. kan lave en budgetudtalelse. Forslag til budget 2014 fremsendes til ledelsesområderne og HMU erne medio august med frist for høringssvar 30. august 2013, hvorefter medarbejdersiden i RMU har mulighed for evt. at lave en supplerende budgetudtalelse på baggrund af høringssvarene. RMU mødes med forretningsudvalget 8. oktober 2013 efter vedtagelsen af budget Der var fra medarbejderside tilslutning til den planlagte proces for inddragelse af medarbejderne. Link til de plancher, som Bo Johansen benyttede i forbindelse med sit oplæg: Bemærkninger fra medarbejderside: Det blev fra medarbejderside tilkendegivet, at der ønskes en særlig prioritering af det medicinske område. Bo Johansen henviste til, at der er nedsat et dialogforum vedr. overbelægning, og at det vil være godt, hvis man her kan komme med nogle bud på innovative løsninger. Henning Vestergaard redegjorde i forlængelse heraf for, hvor stram økonomien er på hospitalerne. Der blev fra medarbejderside gjort opmærksom på den svære økonomiske situation for de sociale institutioner. Bo Johansen orienterede om, at der i kommunerne er en stigende forståelse for, at man ikke kan blive ved at med presse på prisen. Anne Jastrup henviste til, at man er i gang med at arbejde på en ny strategi, og der er fokus på nye samarbejdsmodeller, fx partnerskaber. Der blev fra medarbejderside spurgt til, hvordan forretningsudvalget forholder sig til arbejdet med kvalitetsmålene i budgettet. Bo Johansen svarede, at der er politisk fokus på det, og at der følges op på kvalitetsmålene. Det blev fra medarbejderside bemærket, at når der arbejdes med kvalitetsmål, så bør der være en mere tydelig kobling til faglighed og arbejdsmiljø, hvilket kræver mere uddybende begrundelser for, hvorfor der arbejdes med kvalitetsmål. Bo Johansen forklarede, at tænkningen fra Ledelses- og Styringsgrundlaget med et samtidigt helhedsorienteret fokus på de seks indikatorer (faglige standarder og faglig kvalitet, tilfredse brugere, servicemål, produktivitet/aktivitet, tilfredse medarbejdere, budgetoverholdelse/ressourceforbrug) er ved at blive indarbejder mere i forhold til budgetudformningen og opfølgningen. Der blev fra medarbejderside spurgt til, om man kan forestille sig en debat mellem medarbejderrepræsentanter og regionsrådsmedlemmer om de nye styringsmodeller. Bo Johansen foreslog at overveje at tage temaet ind i forbindelse med døgnseminaret og evt. også de tre hovedtemaer i den nye sundhedsplan. (o) Der blev fra medarbejderside spurgt til, om RMU-næstformandskabet kan deltage i regionsrådets budgetseminar 22. maj 2013 i lighed med sidste år, hvilket Bo Johansen gav tilsagn om. RMU godkendte processen omkring medarbejderinddragelse i budgetlægningen for RMUnæstformandskabet inviteres til at deltage i regionsrådets budgetseminar 22. maj 2013.

7 7. Nyt vedr. byggeprojekter Henning Vestergaard orienterede om status for byggeriet af DNV-Gødstrup, herunder særligt organisering af ledelse. Link til de plancher, som Henning Vestergaard benyttede i forbindelse med sit oplæg: Der blev fra medarbejderside opfordret til at tænke i markedsføring af det flotte, nye hospital, herunder udarbejdelse af en form for kunststrategi. Henning Vestergaard sagde, at der allerede arbejdes på det. Statens Kunstfond har bevilget nogle penge, og der nedsættes i den forbindelse en arbejdsgruppe. Statens Kunstfond skal bl.a. hjælpe med at gennemgå den nuværende kunstsamling. 8. Orientering om status vedr. serviceprojektet på Aarhus Universitetshospital Vibeke Krøll orienterede om status vedr. serviceprojektet på Aarhus Universitetshospital. Serviceprojektet berører små 1000 medarbejdere og omhandler opgaver som rengøring, transport af patienter, servering af mad mv. Der skal træffes beslutning om, hvilken model, der skal vælges i slutningen af maj Vibeke Krøll understregede, at der er tale om en Aarhus Universitetshospital løsning, selvom løsningen vil kunne præge udviklingen både regionalt og på landsplan, men da hospitalerne er meget forskelligt indrettede er det vurderingen, at der fortsat vil være behov for forskellige modeller på regionens hospitaler. Vibeke Krøll udleverede pjecen: Hvad ved vi om serviceområdet? på mødet, som kort beskriver serviceprojektet. Link til de plancher, som Vibeke Krøll benyttede i forbindelse med sit oplæg: Bemærkninger fra medarbejderside: Der blev fra medarbejderside spurgt til, om man også har tænkt Psykiatrien ind i serviceprojektet. Vibeke Krøll svarede, at det har man ikke p.t., men at Psykiatrien på sigt også skal indtænkes. I øjeblikket omhandler projektet alene de to tidligere hospitaler Skejby og Aarhus Sygehus. Det blev fra medarbejderside konstateret, at man fra 3F og FOA s side ser kritisk på materialet og validiteten af den gennemførte undersøgelse. Der blev i den forbindelse henvist til den landsdækkende undersøgelse fra 2010, som viser nogle helt andre resultater. Det blev endvidere konstateret, at der har været mange spørgsmål, som man ikke har kunnet få svar på undervejs. Bo Johansen takkede for oplægget og sagde, at han har tiltro til, at der arbejdes videre med at belyse, hvad der ligger bag forskellene i tallene i de to undersøgelser. Der vil også være politisk interesse for serviceprojektet og valget af model.

8 9. Orientering om opdateret Ledelses- og Styringsgrundlag Bo Johansen orienterede om, at der nu foreligger et fælles moderniseret og ajourført Ledelsesog Styringsgrundlag. Der er en eksempelsamling på vej, som vil blive lagt på hjemmesiden. Der er desuden igangsat et arbejde med at få produceret kommunikationsmateriale vedr. hovedbudskaberne i Ledelses- og Styringsgrundlaget og MED- og Arbejdsmiljøaftalen (personalepolitisk projekt). Der blev fra medarbejderside opfordret til at lave noget PR om Ledelses- og Styringsgrundlaget fx i DJØF-bladet, Jyllands Posten og erhvervsblade. Bo Johansen sagde, at det er prøvet adskillige gange, men at det ikke rigtig sælger billetter muligvis vil nogle tidsskrifter være interesserede. 10. Orientering om Arbejdsgrundlag for Sundhedsområdet 2013 Anne Jastrup præsenterede kort hovedbudskaberne i Arbejdsgrundlaget for Sundhedsområdet 2013 Et integrerende sundhedsvæsen. Link til de plancher, som Anne Jastrup benyttede i forbindelse med sit oplæg: Der blev fra medarbejderside spurgt til, om der kommer et nyt arbejdsgrundlag allerede i Anne Jastrup bekræftede, at der vil komme et nyt opdateret arbejdsgrundlag i 2014, men at det ikke betyder, at det der står i 2013 ikke længere er aktuelt og ikke skal med i Hensigten med en årlig opdatering er at sikre aktualitet og dynamik. Der blev endvidere fra medarbejderside spurgt til sammenhængen mellem arbejdsgrundlaget, Ledelses- og Styringsgrundlaget og Sundhedsplanen. Bo Johansen forklarede, at der er tre niveauer: 1) Ledelses- og Styringsgrundlaget er det overordnede retningsgivende dokument, 2) de tværgående strategier som fx Sundhedsplanen der konkretiserer arbejdet med at indfri den fælles mission og visioner og 3) konkrete handlingsplaner med et kortere sigte som fx Arbejdsgrundlag for Sundhedsområdet Orientering om status for nedsættelse af dialogforum vedr. overbelægning Bo Johansen orienterede om, at dialogforummet vedr. overbelægning har afholdt første møde dagen forinden. Det har været et konstruktivt og sagligt møde, og det forventes at dialogforummet vil komme frem til nogle anbefalinger her i løbet af forsommeren. Det blev fra medarbejderside bemærket, at dialogforummet er en hensigtsmæssig arbejdsmetode til involvering og innovation.

9 12. Orientering om navngivning af hospitalsafdelinger Bo Johansen orienterede om, at der igangsættes et arbejde med udarbejdelse af fælles principper for navngivning af hospitalsafdelinger på tværs af regionen, således at der opnås en vis ensartethed i navngivningen, og så navnene bliver lettere at forstå for borgerne. Dette sker bl.a. på baggrund af, at Koncern Kommunikation i 2012 har gennemført en undersøgelse, som viser, at borgerne har svært ved at forstå betydningen af mange medicinske udtryk i de nuværende afdelingsbetegnelser. Vibeke Krøll orienterede om, at Aarhus Universitetshospital i forbindelse med forberedelsen af udflytningen til DNU har indledt et arbejde med at gøre navngivningen mere forståelig og skabe en klar retning i navngivningen. Der er et ønske om, at afdelingerne kan tage nye og lettere forståelige navne i brug i takt med udflytningen under fælles tag. Det er en udfordring at gøre de latinske navne mere danske og forståelige fx indenfor meget specialiserede afdelinger. 13. Orientering om status vedr. udarbejdelse af principper og gode råd vedr. frivillige på Region Midtjyllands arbejdspladser Bo Johansen orienterede om, at forslag til principper og gode råd vedr. samarbejdet med frivillige i Region Midtjylland har været i høring i HMU erne mv. Det foreslås, at arbejdsgruppen udarbejder forslag til, hvordan bemærkningerne fra høringssvarene kan indarbejdes i forslaget til principper og gode råd, og at det reviderede forslag drøftes på døgnseminaret juni Det foreslås endvidere, at RMU og forretningsudvalget har samarbejdet med frivillige og frivillige organisationer som tema på dagsordenen til mødet 7. maj Der var tilslutning til begge forslag. Det blev fra medarbejderside bemærket, at der på landsplan arbejdes med nogle nye dimensioner af at indtænke frivillige, som arbejdsgruppen evt. kan lade sig inspirere af. Arbejdsgruppen udarbejder forslag til, hvordan bemærkningerne fra høringssvarene kan indarbejdes i forslaget til principper og gode råde vedr. samarbejdet med frivillige. Det reviderede forslag drøftes på døgnseminaret juni (o) Der planlægges en temadrøftelse med forretningsudvalget 7. maj 2013 om samarbejdet med frivillige på Region Midtjyllands arbejdspladser. 14. Orientering om bruttolønsordninger tilpasning fra 2014 Bo Johansen orienterede om, at Region Midtjylland fra 2014 fortsat udbyder følgende bruttolønsordninger i 2014: aviser, fastnet- og fiberbredbånd, IP-telefoni samt bus- og togkort.

10 Der var fra medarbejderside et opklarende spørgsmål med hensyn til betydningen for arbejdstelefoner stillet til rådighed af arbejdspladsen. Der blev henvist til, at ændringerne vedr. bruttolønsordninger ikke har nogen direkte betydning i forhold til brugen af udleverede arbejdstelefoner. 15. Orientering om status vedr. akutjob Der var fra medarbejderside fremsat ønske om en orientering om status vedr. akutjob. Forud for RMU-mødet var der 10. april blevet udsendt en status pr. 31. marts Jørn Mørup orienterede om, at Region Midtjylland nu samlet set har ansat 52 personer omfattet af akutjobordningen. Vi har dermed nået 28 pct. af vores samlede måltal. Der er en tro på, at vi vil nå en højere målopfyldelse hen mod sommerferien i forbindelse med ansættelse af ferieafløsere. Region Midtjylland er den region, som er nået længst med at indfri måltallene. Det blev fra medarbejderside bemærket, at der er uoverensstemmelser vedrørende tallene for bioanalytikere. Jørn Mørup forklarede, at der kan være nogle, som ikke er organiseret i Dbio, men fx i Kristelig Fagbevægelse. Desuden optæller man dem, som krydser af, at de er berettiget til at blive omfattet af akutjobordningen, men det kan vise sig at de faktisk ikke er berettiget. Inden ansættelse i akutjob beder man om dokumentation for berettigelsen til at være omfattet. Det blev aftalt at følge op på den rejste problemstilling efter mødet. (o) Der følges op på bemærkningen vedr. bioanalytikere. 16. Orientering om status vedr. Arbejdsmiljøkonference 2013 Bo Johansen orienterede om, at der er lavet udkast til program for arbejdsmiljøkonferencen i Målgruppen er udvidet til udover RMU, HMU og CMU - også at omfatte repræsentanter fra arbejdsmiljøgrupperne for at understøtte implementeringen i praksis. Konferencen afholdes 10. oktober Orientering om plan for evaluering af TULE og APV Bo Johansen orienterede om, evalueringen af koncepterne for TULE og APV skal gennemføres i Der er nedsat en følgegruppe bestående af tre HR-/Personalechefer og repræsentanter udpeget af medarbejdersiden i RMU (næstformandskabet). På møde 5. december 2013 vil RMU blive orienteret om revisionen af undersøgelseskoncepterne.

11 18. Forberedelse af døgnseminaret juni 2013 Bo Johansen konstaterede, at der er ønske om at hæve temadrøftelserne op på et mere overordnet niveau end de hidtil foreslåede emner f.eks. ved at fokusere på de nye temaer i sundhedsplanen og nye styringsmodeller, som nævnt under punkt 6 om budget Fra lederside blev der henvist til, at der er indsamlet nye data i undersøgelsen Hvordan har du det? om befolkningens helbred, trivsel og sundhedsvaner i Region Midtjylland. I 2013 kortlægges sundheden for regionens 1,25 mio. borgere. Måske kan de nye data fra undersøgelsen anvendes allerede nu til f.eks. at sige noget om ulighed i sundhed. Der kan evt. overvejes en oplægsholder, der kan sige noget om fremtidens patient. Der blev fra medarbejderside foreslået sundhedschef Grete Bækgaard Thomsen, Lemvig Kommune som oplægsholder omkring etiske aspekter. Der kunne også overvejes en oplægsholder der sætter fokus på, hvad der sker hvis sundhed kommer til at fylde for meget i folks liv. RMU-formandskabet og sekretariatsfunktionen har ansvar for, at der med udgangspunkt i drøftelsen på mødet udarbejdes et program for RMU s døgnseminar i juni. 19. Gensidig orientering Ingen bemærkninger. 20. Eventuelt Ingen bemærkninger.

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 11. april 2013 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale C2) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009

Referat. Temadrøftelser RMU og HMU-formandskaberne. Døgnseminar Regions-MEDudvalget juni 2009 Regionshuset Viborg Referat Døgnseminar Regions-MEDudvalget 17. - 18. juni 2009 Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 Hr-viborg@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Temadrøftelser

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september 2012 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk www.rm.dk Oversigt over referat

Læs mere

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Koncern HR, Viborg, HH Juni 2014 Region Midtjylland i alt Udvalg ledelses medarbejder Regions-MEDudvalget 1 11 23 Hoved-MEDUdvalg 1 strengede 7 85 107

Læs mere

Referat. af møde i Regions-MEDudvalget 25. august 2015 kl. 15:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale B4

Referat. af møde i Regions-MEDudvalget 25. august 2015 kl. 15:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale B4 Region Midtjylland Koncern HR, Stab 17. september 2015 /HELHAM Referat af møde i Regions-MEDudvalget 25. august 2015 kl. 15:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale B4 Mødedeltagere Jacob Stengaard Madsen

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 21. februar 2013 Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk www.rm.dk Oversigt over referat 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til møde i Regions-MEDudvalget 23. oktober 2018 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, Konference 1.

Region Midtjylland. Dagsorden. til møde i Regions-MEDudvalget 23. oktober 2018 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, Konference 1. Region Midtjylland Koncern HR, Stab 13. november 2018 /RACMOR Dagsorden til møde i Regions-MEDudvalget 23. oktober 2018 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, Konference 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost)

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost) Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl. 9.00 kl. 13.00 (inkl. frokost) (Mødested: Sophiendal Gods, Låsbyvej 82, 8600 Skanderborg) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 1. april Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 1. april Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 1. april 2011 Oversigt over referat Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 KONCHR@rm.dk www.rm.dk 1. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger.

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger. Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg.

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg. Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling den 30. april 2014

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling den 30. april 2014 Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 4. juni 2014 /LOHOLK Referat af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional den Til stede: Anne Jastrup, Hans Fredborg, Jes Pedersen, Carsten

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 7. juli 2014 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Anne Jastrup, Ole Echers, Peder Bang, Peter Hansen, Connie

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2016

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2016 Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2016 Koncern HR, Viborg, HH august 2016 Region Midtjylland i alt Udvalg ledelses medarbejder Regions-MEDudvalget 1 11 24 Hoved-MEDUdvalg 1 strengede 7 85 109

Læs mere

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012

Referat. af møde i HMU for administrationen 12. november 2012 Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 21. november 2012 /LOHOLK Refer af møde i HMU for administrionen 12. november 2012 Til stede: Peder Bang, Ole Echers, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen,

Læs mere

Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 13. december 2012

Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 13. december 2012 RMU 21. februar 2013 bilag pkt. 2 Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 13. december 2012 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling Region Midtjylland Regionssekretariet 18. december 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder bang, Mona Anker, Holger Schildt Knudsen, Peter Hansen, Connie

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) ssekretariatet Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 25. februar 2011 kl Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 25. februar 2011 kl Oversigt over referat Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 25. februar 2011 kl. 11.00 14.00 Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 KONCHR@rm.dk www.rm.dk Oversigt over

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Til Regionsrådet d. 11. juli 2013 ved regionsrådsformand Bent Hansen Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg

Til Regionsrådet d. 11. juli 2013 ved regionsrådsformand Bent Hansen Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Til Regionsrådet d. 11. juli 2013 ved regionsrådsformand Bent Hansen Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Medarbejdernes kommentarer ved RMU til budget 2014 i Region Midtjylland Med udkastet

Læs mere

Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 9. april 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder Bang, Ulrik Serges, Mona anker, Rikke Dalsgaard, Connie Waldstrøm,

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost)

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl kl (inkl. frokost) Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 17. juni kl. 9.00 kl. 13.00 (inkl. frokost) (Mødested: Sophiendal Gods, Låsbyvej 82, 8600 Skanderborg) Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg

Læs mere

Fredag den 25. april 2014 kl

Fredag den 25. april 2014 kl Psykiatri og Social Administrationen HMU for Psykiatri og Social Ledelsessekretariatet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Referat Deltagere: Jens Andersen (formand) (afbud), Marianne Evers, Kim Leck Fischer, Jenny Heinrichs, Margit Siig Mortensen (afbud), Jes Hansen, Gunhild Krogager Carlsson (afbud), Richard Faarup (afbud),

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 5. februar 2014 /SUBERG Referat fra møde i åben dagsorden Deltagere: Koncerndirektør Ole Thomsen, Lægelig direktør Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed

Læs mere

Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 15. september 2010 kl

Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 15. september 2010 kl Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 15. september 2010 kl. 13.00 17.00 Oversigt over dagsordenen Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 KONCHR@rm.dk

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september RMU 13. december 2012 Bilag pkt. 2. Oversigt over referat

Referat. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september RMU 13. december 2012 Bilag pkt. 2. Oversigt over referat RMU 13. december 2012 Bilag pkt. 2 Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 27. september 2012 Regionshuset Viborg Koncern HR, Stab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 KONCHR@rm.dk

Læs mere

Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2

Dagsorden. Oversigt over dagsorden, inkl. tidsestimater. 1. Godkendelse af dagsorden...2 Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 27. september 2012 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, B4) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale F1) (Formøde for medarbejdersiden,

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes Hospitalsenheden Vest RH-HV HR Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk REFERAT Møde i arbejdsgruppen omkring personalepolitiske emner rettet mod DNV-Gødstrup Tirsdag

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007 ssekretariatet Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling onsdag den 12. september 2007 Dato: 15. oktober 2007 Sagsbehandler:

Læs mere

Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge København S

Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge København S Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Sundhedsstyrelsen Enhed for Planlægning Islands Brygge 67 2300 København S Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Indledning

Læs mere

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Læs mere

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk.

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk. 1. Forslag nr.: 7.2 2. Spareforslag overskrift: Fælles ledelse på Regionshospitalet Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter

Læs mere

RMU 18/ Bilag pkt. 2. Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 5. marts 2009, kl

RMU 18/ Bilag pkt. 2. Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 5. marts 2009, kl RMU 18/6 2009 - Bilag pkt. 2 Referat Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland 5. marts 2009, kl. 13.30-17.00 Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500 HR-Viborg@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Region Midtjylland Referat møde i Regions-MEDudvalget 8. juni 2017 kl. 12:00 i The Mayor Hotel, Banegårdspladsen 12, 8000 Aarhus

Region Midtjylland Referat møde i Regions-MEDudvalget 8. juni 2017 kl. 12:00 i The Mayor Hotel, Banegårdspladsen 12, 8000 Aarhus Region Midtjylland Koncern HR, Stab 31. august 2017 /HELHAM Referat af møde i Regions-MEDudvalget 8. juni 2017 kl. 12:00 i The Mayor Hotel, Banegårdspladsen 12, 8000 Aarhus Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til

DAGSORDEN. HMU-møde. Mandag 21. marts 2011 kl. 12.00 16.00. Regionshospitalet Holstebro, mødesal 2, 1. sal, indgang U. til Hospitalsenheden Vest HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 6090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk DAGSORDEN til HMU-møde Dato 18-03-2011 Bent Nørgaard Tanderup Tel. 45 9912 6053

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Konkret eksempel Lokal løndannelse i Region Midtjylland - Oversigt over bilag

Konkret eksempel Lokal løndannelse i Region Midtjylland - Oversigt over bilag Konkret eksempel Lokal løndannelse i Region Midtjylland - Oversigt over bilag Brev af den 11. september 2013 fra Region Midtjylland til lederne i Region Midtjylland. Brev af den 6. november 2013 fra Region

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariet 11. marts 2016 /LOHOLK Dagsorden til møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional kl. 10:00 i F1, stuen, Regionshuset Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland.

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland. Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Ledelses- og Styringsgrundlag Opdateret via proces i 2012-2013 hvor blandt andre koncernledelsen og MEDsystemet har været inddraget

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere:

Dagsorden. Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20. Deltagere: Dagsorden Møde i Personalepolitisk underudvalg Tirsdag den 7. november 2017 kl. 12:00 Mødelokale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard - afbud Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. juni 2011 /SUBERG Referat fra møde den 6. juni 2011 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitaler åben dagsorden Alle medlemmer var mødt, undtagen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social tirsdag den 25. august 2009 på Oustruplund

Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social tirsdag den 25. august 2009 på Oustruplund Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 30. oktober 2014 /SUBERG Referat fra møde den 8. oktober 2014 i det regionale kontaktforum vedrørende psykiatriområdet. Alle medlemmer var mødt undtagen

Læs mere

Referat fra møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Referat fra møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Referat fra møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Dagsorden AMU LUU. Tidspunkt: 21. november kl SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej Silkeborg. Lokale: Mødelokale 1

Dagsorden AMU LUU. Tidspunkt: 21. november kl SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej Silkeborg. Lokale: Mødelokale 1 Dagsorden AMU LUU Tidspunkt: 21. november kl. 09.00 12.00 Sted: SOSU Østjylland afdeling Silkeborg Høgevej 4 8600 Silkeborg Lokale: Mødelokale 1 Mødeleder: Udvalgsformand Martha Højgaard Inviterede: Se

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg

Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg 1. Medlemmer og suppleanter Stk.1: Regions-MEDudvalget består af 11 ledelsesrepræsentanter og 22 medarbejderrepræsentanter. Stk.2: Ledelsessiden

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 4. december 2014, kl. 9.00-11.00 Mødelokale 3, bygning

Læs mere

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl

Dagsorden. Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl Dagsorden Regions-MEDudvalget (RMU) - Region Midtjylland den 13. december 2012 kl. 12.00 16.00 (Mødested: Regionshuset Viborg, Konference 1) (Formøde for ledelsessiden kl. 11.00-12.00, lokale F1) (Formøde

Læs mere

Referat af ekstraordinært HMU-møde Høring af budget 2012 Fredag den 26. august, kl i Mødelokale 4, Patienthotellet

Referat af ekstraordinært HMU-møde Høring af budget 2012 Fredag den 26. august, kl i Mødelokale 4, Patienthotellet Referat af ekstraordinært HMU-møde Høring af budget 2012 Fredag den 26. august, kl. 13-14 i Mødelokale 4, Patienthotellet Dagsorden: Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (medarbejderrepræsentant)

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Dato: 29.04.2016 Ref.: Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Tid: 09.00 15.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Strategi for kommunikation om EPJ

Strategi for kommunikation om EPJ Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kommunikation@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Strategi for kommunikation om EPJ I løbet af 2010

Læs mere

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening.

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening. Hospitalsenheden Vest Staben Mødedeltagere: Sekretær Annette S. Poulsen Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Lønmedarbejder Dorthe Bach Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G.

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling tirsdag den 17. juni 2008

Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling tirsdag den 17. juni 2008 Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen

1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen 7.9.2015 1. behandling af budgetforslag 2015 for Region Midtjylland Regionsrådsmødet d. 7. september 2015 Regionsrådsformand Bent Hansen Indledning I dag førstebehandler regionsrådet budget 2016. På sundhedsområdet

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Palliationsplan II har været i høringsrunde, og den skal behandles igen på mødet i forretningsudvalget

Palliationsplan II har været i høringsrunde, og den skal behandles igen på mødet i forretningsudvalget Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Protokol af 15. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 1. oktober 2012 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl

Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt Bestyrelsesmøde fredag den 23. juni, kl FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 29. juni 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Emner til hospitalsudvalget 2019

Emner til hospitalsudvalget 2019 Emner til hospitalsudvalget Version 01.05.19 Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tema Kort beskrivelse Evt. forslag til oplægsholder Sundheds- og Udvalget præsenteres

Læs mere

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Frivillig. i Region Midtjylland

Frivillig. i Region Midtjylland Frivillig i Principper og gode råd vedrørende samarbejdet med frivillige og frivillige organisationer på s arbejdspladser Forsikringsforhold og frivilligt arbejde Se også Frivillig i Forsikringsforhold

Læs mere

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Direktørforum i Aarhus-klyngen

Direktørforum i Aarhus-klyngen Direktørforum i Aarhus-klyngen Referat fra møde d. Side 1 af 5 Afbud: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, AUH Praktiserende læge Jette Kolding SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Referat af møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan. til Regionsrådets møde den 14.

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan. til Regionsrådets møde den 14. Region Midtjylland Orientering om evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Bilag til Regionsrådets møde den 14. november 2007 Punkt nr. 12 Oversigt over delevalueringer, der indgår i evaluering

Læs mere

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen.

UDVALGSREFERAT. Sidste punkt er indstillinger til DFs hovedbestyrelse (fast punkt). Kirsten Ægidius bød velkommen. UDVALGSREFERAT Referat af møde i TR-rådet den 1/09/2009 (møde 3/2009) J.nr. 4461 Dato for udarbejdelse: 29.september 09 Fulde navn: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius, Kirsten Thoke, Sussi

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Kl. 10:00 12:00 Bestyrelsesmøde i mødelokale 1

Bestyrelsen. Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Kl. 10:00 12:00 Bestyrelsesmøde i mødelokale 1 Bestyrelsen Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Den 28. April 2014 Journal nr.: Bestyrelsen, 34. møde Direkte nr.: 9627 2929 Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen

Læs mere