Guldborgsund Kommune Ny belægning i Østergågade Idékatalog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guldborgsund Kommune Ny belægning i Østergågade Idékatalog"

Transkript

1 Hammel Kommune Guldborgsund Kommune Ny belægning i Østergågade Idékatalog August 2007 Rambøll Nyvig - by- og trafikudvikling

2 Kongensgade G F D E Dronningensgade C B Langgade A Hollands Gård H Lille Torv Oversigtsplan 1:1.000

3 Indledning Guldborgsund Kommune har anmodet Rambøll og Rambøll Nyvig om at udarbejde et idekatalog med muligheder for belægnings- og inventarvalg til Østergågade samt dennes forlængelse over Torvet. Desuden redegøres kort for mulighederne for at tilpasse et kommende projekt for Torvet. Anlægsoverslag fremsendes som separat notat. Inddeling af projektområdet Projektområdet kan inddeles i følgende delområder: A Den lange smalle strækning fra Lilletorv til knækket. Bredden fra facade til facade er i gennemsnit 9 m. Indretningen her vil udgøre normalopbygningen som med variationer vil danne udgangspunkt for hele projektet for gågaden. Der er meget begrænset plads til inventar. Belysning foreslås kabelophængt, evt. genbrug af den eksisterende. B Strækningen forbi Hollands Gård og Teatret, hvor gaden også skifter retning. Her er der både funktionelle og geometriske årsager til at der skal ske noget Muligheder: Hollands Gårds belægning trækkes lidt ud i Østergågade. En rød løber foran teatret eller anden dekorativ belægning, måske med udgangspunkt i den karakteristiske runde bygningsdel. Særlig belysning. Et par bænke. Plakatsøjle. E Den lille del af Torvet inkl. udmundingen af Dronningensgade. Nærmere om udførelsen af denne må afhænge af det videre arbejde. Kvalitets- og detaljeringsniveau som selve Torvet. F Selve Torvet. Der bør lægges vægt på at løsningerne på Østergågade vælges, så materialer mm kan genbruges på Torvet, men at der fortsat vil være frihed til at vælge andre løsninger især på den centrale del af Torvet (også evt scenearrangement, vandkunst o.s.v.). Se også side G Området omkring Bjørnebrønden Den eksisterende, forholdsvis nye belægning umiddelbart omkring Bjørnebrønden bevares, mens den ældre belægning udenom udskiftes til en belægning svarende til gangarealet på Torvet. Der kan tænkes 4-6 bænke her, i øvrigt begrænset inventar. H Lille Torv Området skal retableres under hensyn til geometrien fra de tilgrænsende gader. Det vil formodentlig være lettest at få geometrien til at gå op ved at Lille Torv udføres som et særskilt element. Der skal tages hensyn til den kørende trafik fra Nygade til Rådhusstræde. Der vil være begrænset mulighed for inventar. C Strækningen fra Teatret til Torvet. Bredden fra facade til facade er i gennemsnit 11 m. Det foreslås, at normalopbygningen går igen her for at skabe ro. Der er plads til normalopbygningens gangareal mellem de 2 træer. Evt lidt supplerende inventar her. D Strækningen over Torvet. Det vurderes at den naturlige grænse til Torvet ligger lidt uden på rækken af træer og bænke. Geometrien kan placeres, så både Østergågade og Torvet overholder den eksisterende hovedgeometri. På skitsen er vist, at Torvets ydre ramme strækker sig ud i dette område. Det er en gangvenlig belægning i familie med Østergågades gangareal. Løsningen i hjørnet ved Kongensgade - Vestensborg Allé er ikke gennemarbejdet.

4 Inventarzone Vandrende Gangareal Inventarzone Vandrende Normalopbygning På de følgende 5 sider vises 5 forslag til en normalopbygning af Østergågade med forskellige kombinationer af belægninger. I den tidligere udformning var det centrale gangareal 472 cm, dog 585 cm på den lidt bredere strækning nærmest Torvet. Det vurderes, at butikkernes behov for udstillingsareal medfører, at gangarealet skal være smallere. Dette skal dog holdes op mod den æstetiske virkning af byrummet. Et meget smalt gangareal og relativt brede inventarzoner kan give et uheldigt indtryk af, at gaderummet er fyldt op med vareudstilling. Der er ikke taget endelig stilling til dette, men det vurderes, at en rimelig bredde af gangarealet vil ligge på cm (målet vil i den endelige udformning bl.a. afhænge af dimensionerne på det valgte materiale). Vandrender på cm i hver side. Inventarzone resten, cm i hver side. I alt 900 cm. Andre kombinationer end de viste er mulige, der kan f.eks. tænkes en opbygning med granitfliser i gangarealet og betonklinker i inventarzonen. Tegningerne er ikke målfaste, men skal opfattes som diagrammer.

5 Forslag 1-40 X 40 cm granitfliser Ideen med dette forslag er at vise en løsning, som er meget i familie med den tidligere udformning af af gaden, derfor de diagonalt lagte 40 X 40 cm fliser, der dog nu udføres i granit i stedet for beton. Vandrenderne udføres af 4 rækker brosten. Inventarzoner udføres af chaussésten lagt vinkelret på facaderne, hermed er det lettest at optage uregelmæssigheder i facadeforløbene. Ved indgangsdøre etableres dørmåtter af 40 X 40 cm fliser, så der er jævn adgang til butikkerne. Mindre niveauforskelle optages ligeledes i inventarzonerne. Ledelinie: Kanten mellem granitfliser og vandrende fungerer som ledelinie. Forslaget sikrer en stærk sammenhæng til den eksisterende belægning i Jernbanegade m.fl.

6 Forslag 2 - Granitfliser fra facade til facade Gangareal: Granitfliser Vandrende: Granit-vandrendeelement (ref. Helsinge) Inventarzone: Granitfliser. Eksempel på belægning, der består af en kombination af flere formater sten (Fredericia) På tegningen vises en løsning, hvor både gangareal og inventarzone er udført i fliser i målet 30 X 60 cm. Dette kan varieres på mange måder, f.eks. kan fliserne i gangarealet være større end i inventarzonen, ligesom der kan arbejdes med en farveforskel. Gangzonen bør i så fald være mørkere end inventarzonen, så der opstår en kørebane - fortov effekt. Ledelinie: 30 cm ledelinie-element, DSB design men udført i granit. (Gangarealets bredde skal i så fald være et ulige multiplum af 30 cm, f.eks. 390 cm) Vandrende udført af granit (Helsinge)

7 Forslag 3 - Betonklinker Gangareal: Betonklinker i sildebensmønster (f.eks. klostersten) Vandrende: 3 rk. chaussésten Inventarzone: Betonklinker sat vinkelret på facaden. Gågadebelægning af betonklinker (Allerød)

8 Forslag 4 - Betonfliser Gangareal: 30 X 30 cm betonfliser i halvstensforbandt Vandrende: Betonvandrende-element Inventarzone: Betonklinker sat vinkelret på facaden. Ledelinie: DSB udført af beton Sivegade af 30 X 30 cm betonfliser (Vordingborg)

9 Forslag 5 - Teglklinker Gangareal: Teglklinker i sildebensmønster (f.eks. 22,5 X 7,5 cm) Vandrende: 3 rk. chaussésten Inventarzone: Teglklinker sat vinkelret på facaden. Gangbelægning af teglklinker (Helsinge)

10 Inventar Hvad angår inventar er der en lang række danske og udenlandske leverandører at vælge mellem, eller man kan vælge at udvikle sit eget design. Ekskursionen på Sjælland viste en række af mulighederne. Følgende typer inventar vurderes nødvendige / relevante i Østergågade: Bænk (evt plint (uden ryglæn)) Affaldsspand Slyngplantestativ Plakatsøjle Skiltning Desuden afvandings- og træhulsriste, som kan udføres i et fælles design med det øvrige inventar. I selve gågaden vil mængden af inventar dog være begrænset p.g.a. pladsforholdene. Det er vigtigt at se skiltningen som en del af inventaret og ikke kun som et trafikteknisk element i byrummet. Færdselstavlernes udseende er reguleret af Vejreglerne, men opsætningen i galge / stander kan udføres, så det passer sammen med det øvrige inventar. Lampe og affaldsspand fra Helsinge-projektet. Mobilia plint og affaldsspand. Findes desværre ikke med ryglæn. Siddeelement med træsæde og blomsterkasse fra Helsinge. Siddemuligheder bør dog have ryg- og armlæn. Idéskitse af bænk med granitsokkel baseret på DAN-INTRAS Arki bænk

11 Belysning Gågaden På grund af de snævre pladsforhold foreslås det at den generelle belysning fortsat består i kabelophængte armaturer, evt med genbrug af de eksisterende Københavnerarmaturer. Et elegant nyere armatur, der vil være egnet er Louis Poulsens ICON, som består af en halvkugleformet skærm af opaliseret hvidt glas. Den er bl.a. brugt på Holmbladsgade i København. Torvet På Torvet, herunder Østergågades forlængelse over Torvet vil det være nødvendigt med belysning monteret på standere. Der findes en lang række armaturer at vælge mellem. En mulighed kunne være at anvende ovennævnte ICON-lampe i en udgave monteret på stander. Dette vil sikre visuel sammenhæng til Østergågade. Andre armatur-stander kombinationer vurderes dog mere egnede, f.eks. Cast-Iron fra GH-form. De nuværende lamper på Torvet er Louis Poulsens SEL-lampe, som også kan genanvendes. ICON fra Louis Poulsen, kabelophængt (Holmbladsgade) Effektbelysning F.eks. ved teatret og på selve Torvet kunne det være ønskeligt med effektbelysning, som ikke har nogen funktionel betydning, men som medvirker til at gøre byrummene interessante. Også her er der en lang række muligheder inden for f.eks. nedfældet belysning. Evt. kan belysningen udføres i samarbejde med en kunstner. ICON-lampen i udgaven på stander Nedfældet effektbelysning. Cast-iron lampe

12 Beplantning Der er begrænsede muligheder for ny beplantning. De eksisterende træer bevares så vidt muligt, inkl. de 2 ved Østergågades udmunding i Torvet. På selve Østergågade vurderes der ikke at være plads til træer, men slyngplantestativer kan overvejes, f.eks. ved teatret.

13 Tilgængelighed Tilgængelighed for færdselshandicappede projekteres efter Færdselsarealer for Alle, vejregel fra Tilgængelighedshensynet bør indtænkes fra starten af projekteringen, ellers kan man blive nødt til at lave påklistrede uskønne løsninger bagefter. Følgende forhold vurderes specielt relevante for Østergågade: Jævn belægning a.h.t. kørestols- og rollatorbrugere. De ovenfor nævnte løsningsmuligheder opfylder alle dette. Jo større sten, jo færre og smallere fuger, jo bedre. Niveaufri adgang til butik i Næstved. En meget demonstrativ udformning. Niveaufri adgang til butikker Ved butikker bør der etableres niveaufri adgang, hvis pladsen overhovedet tillader det. Ramper i denne situation må etableres med en hældning op til 100 (1 til 10). Med den foreslåede inventarzone på cm kan der altså overvindes en højdeforskel på cm. Siddemuligheder er væsentlig for specielt ældre menneskers færden i byen. Siddemulighederne (eller i hvert fald nogen af dem) bør være egentlige bænke med ryg- og armlæn. Ledelinier og opmærksomhedsfelter Ledelinier benyttes af blinde og svagtseende til at orientere sig efter. Ledelinier kan enten bestå af specialdesignede og -producerede elementer eller af naturligt forekommende kanter mellem jævn og ujævn belægning. I begge tilfælde forudsættes omhyggelig planlægning, gerne i samarbejde med repræsentanter for brugergruppen. I de løsningsforslag, hvor vandrenden udføres af chaussé- eller brosten kan denne anvendes som ledelinie. Ellers anbefales en centralt placeret ledelinie af specialelementer. Det p.t. bedste produkt vurderes at være en serie udformet for DSB som består af 30 X 30 betonelementer. Frie gangbaner Tilgængelighed er ikke kun et spørgsmål om den fysiske udformning i belægninger mm, men ligeså meget om hvordan gaderummet bruges. Sandwichskilte og vareudstillinger placeret uden omtanke kan spolere tilgængeligheden i et i øvrigt rigtigt planlagt gaderum. Det er derfor vigtigt at udarbejde - og håndhæve - et letforståeligt gågaderegulativ. I den forbindelse er synlige linier og kanter i gaderummet også vigtige, da de gør det lettere for butiksindehaverne at vide, hvor de må stille deres udstyr. DSBs ledeliniesten, her af beton

14 Bod Scene Bod Bjørnebrønden Vandkunst (eks.) Inventarzone

15 Torvet Projektet for Østergågade bør som nævnt tilrettelægges, så det ikke binder udformningen af selve Torvet mere end nødvendigt. På Torvet er der plads til en lang række funktioner og elementer, som der ikke er plads til i gågaderne: Scene Marked Boder med pølser, is o.s.v. Vandkunst og anden kunstnerisk udsmykning (inkl. de eksisterende) Det er dog væsentligt at sørge for, at Torvet ikke fyldes op med en masse elementer, som kan reducere friheden i brugen af Torvet. Dekorativ belægning (Posthustorvet, Skive) Fast inventar bør derfor naturligt koncentreres i en række inventarzoner langs Torvets rand, der hvor træer og bænke i dag allerede er placeret. En scene bør opbygges med en permanent forhøjning, f.eks. med trapper, som kan bruges som uformel siddemulighed, når scenen ikke er i brug. Ved koncerter og andre arrangementer kan scenen overdækkes med et dekorativt sejl. Belægningen på den centrale åbne del af Torvet kan være særligt udformet i dekorativt mønster eller lignende, så der også er noget at se på, når der ikke ellers sker noget. En ny vandkunst kan etableres sammen med scenen eller et andet sted. Ønskes en vandkunst i det centrale rum, kan denne etableres i selve belægningen. Så kan der lukkes for den, når der er marked eller andre arrangementer. Endelig kan den eksisterende vandkunst bevares, eller bassinet ombygges, mens skulpturen bevares. Løse stole til koncerter, markedsstader, sejlet til scenen mm bør opbevares i nærheden af Torvet, f.eks. i pavillionbygning. Fast sceneopbygning med teltoverdækning (Næstved) Træerne belyses om vinteren Trappe med indbygget vandkunst (Malmö)

16

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN

SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN SKAB GODE VILKÅR FOR HANDICAPPEDE OG ÆLDRE I TRAFIKKEN 5 bud på hvad landets kommuner kan gøre ALLE HAR RET TIL AT FÆRDES SIKKERT OG TRYGT I TRAFIKKEN Det gælder ikke mindst for vores handicappede og ældre.

Læs mere

ODDER MIDTBY. Materialepalet 13. maj 2004

ODDER MIDTBY. Materialepalet 13. maj 2004 ODDER MIDTBY Forprojekt til renovering af Rosensgade og Torvet Materialepalet 13. maj 2004 PRINCIPPER Primært færdselsareal Sekundært færdselsareal Adskillende bånd - Bedste belægning - Større fliser -

Læs mere

BILAG 3 Tilgængelighedsanalyse og byrumsanalyse

BILAG 3 Tilgængelighedsanalyse og byrumsanalyse Tilgængelighedsanalyse Strækningen er analyseret for særlige problemstillinger mht. indpasning af tilgængelighed - særligt følsomme byrum udpeges som vist herunder. For disse byrum er der udarbejdet alternative

Læs mere

Dette notat er beskrivelse af forslag til etablering af ledelinjesystem omkring Hvidovre Rådhus, Bibliotek og Medborgerhus.

Dette notat er beskrivelse af forslag til etablering af ledelinjesystem omkring Hvidovre Rådhus, Bibliotek og Medborgerhus. NOTAT Dato 2014-12-05 Projekt Ledelinjesystem ved Hvidovre Rådhus Kunde Hvidovre Kommune Notat nr. 01 Dato 2014-12-05 Til Connie Kirkegaard Nielsen Fra Jacob Deichmann Kopi til [Navn] Rambøll Hannemanns

Læs mere

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 Indledning I 2003 blev første etape af omlægningen af Varde Torv udført. Projektet er tegnet af kommunens landskabsarkitekt Charlotte Horn. GHB Landskabsarkitekter

Læs mere

SKITSEPROJEKT RÅDHUSSTRÆDET OG STATIONSPLADSEN. 18. marts 2019 ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE

SKITSEPROJEKT RÅDHUSSTRÆDET OG STATIONSPLADSEN. 18. marts 2019 ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE SKITSEPROJEKT RÅDHUSSTRÆDET OG STATIONSPLADSEN 18. marts 2019 ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE 2 VISIONEN 4 HOVEDGREBET 6 HOVEDDISPONERING 7 MATERIALITET 8 HELHEDSPLAN 10 UDSNITSPLAN A & B 12 BILAG

Læs mere

Albertslund Kommune. Albertslund Station, tilgængelighedsprojekt på eksisterende forplads Projektbeskrivelse. NOTAT 9. juli 2014 TV/CHS/DA

Albertslund Kommune. Albertslund Station, tilgængelighedsprojekt på eksisterende forplads Projektbeskrivelse. NOTAT 9. juli 2014 TV/CHS/DA Albertslund Kommune Albertslund Station, tilgængelighedsprojekt på eksisterende forplads NOTAT 9. juli 2014 TV/CHS/DA Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generelt omkring problemstillinger og overordnede

Læs mere

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg

Studietur til Odense, Slagelse, København og Frederiksberg Bilag nr. 3 Teknisk Udvalg 25.august 2010 Notat Viborg Kommune Viborg Midtby HOVEDPUNKTER I VURDERING AF BESØGTE BYMIDTER NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732

Læs mere

3. Nørrebro. Nørrebro, Bydelskortlægning

3. Nørrebro. Nørrebro, Bydelskortlægning 3. Nørrebro Resultaterne fra kortlægningen på Nørrebro præsenteres på følgende sider. Kortlægningen indeholder et oversigtskort med de udpegede tilgængelighedsruter og rejsemål i bydelen, som fx tog- og

Læs mere

AUC Trafikdage 2004 Evaluering af tilgængelige løsninger

AUC Trafikdage 2004 Evaluering af tilgængelige løsninger AUC Trafikdage 2004 Evaluering af tilgængelige løsninger Forfattere: Arkitekt MAA, eksamineret tilgængelighedsrevisor Jacob Deichmann og tilgængelighedskonsulent Annette Bredmose, Rambøll Nyvig A/S Baggrund

Læs mere

HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING

HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HOVEDFORSLAG /MARTS 2015 HVIDOVRE KOMMUNE 1100015209 HVIDOVRE KOMMUNE HVIDOVRE KIRKEFORPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HOVEDFORSLAG

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

FÆRDSELSAREALER FOR ALLE

FÆRDSELSAREALER FOR ALLE EKSEMPELSAMLING FÆRDSELSAREALER FOR ALLE DECEMBER 2017 FORORD Vejregelgruppen Tilgængelighed har i 2017 udarbejdet af en ny eksempelsamling for Tilgængelige / Universelt designede løsninger. Formålet med

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE VOLDGADE OG KIRKETORVET TILGÆNGELIGHEDSREVISION TRIN 3

VORDINGBORG KOMMUNE VOLDGADE OG KIRKETORVET TILGÆNGELIGHEDSREVISION TRIN 3 VORDINGBORG KOMMUNE VOLDGADE OG KIRKETORVET TILGÆNGELIGHEDSREVISION TRIN 3 Udkast 2012-09-27 1 Indledning Tilgængelighedsrevision er en projektgranskning baseret på "Færdselsarealer for Alle" samt best

Læs mere

Tilgængelighed på vejarealer

Tilgængelighed på vejarealer Tilgængelighed på vejarealer Indholdsfortegnelse Forord... 3 Gangbaner... 4 Byudstyr...4 Udformning af gangbaner...5 Fortovshjørner...6 Ledelinjer...8 Opmærksomhedsfelter...8 Adgangsforhold til ejendomme...9

Læs mere

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER

FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER FORSLAG TIL NYE BELÆGNINGER LØVSTRÆDE // VALKENDORFSGADE // NIELS HEMMINGSENS GADE DISPOSITIONSFORSLAG MAJ 2018 STRØGBELÆGNING M. GRANITFLISER (KØBMAGERGADE) KONTEKST GADER, STRÆDER OG TORVE STRØGBELÆGNING

Læs mere

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB Vor Frue Kirkeplads 28. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 FOTOS AF EKSISTERENDE FORHOLD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 2 4. 9. EKSISTERENDE FORHOLD 1:200 11. Vor Frue Stræde 3. 8.

Læs mere

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Hørsholm Gågade Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Indledning Med udgangspunkt i belysningsforslaget for gågadeområdet i Hørsholm Bymidte udarbejdet af COWI A/S, beskrives i det følgende

Læs mere

Handicapegnede veje. Indledning

Handicapegnede veje. Indledning Handicapegnede veje Handicapegnede veje Af : Mogens Møller, Via Trafik Jacob Deichmann, Anders Nyvig Jens Pedersen, Vejdirektoratet Indledning Gode trafik- og adgangsforhold i det offentlige rum er af

Læs mere

Nye tilgængelighedsløsninger

Nye tilgængelighedsløsninger VEJREGLER OG DERES ANVENDELSE Nye tilgængelighedsløsninger Tilgængelighedsprojekter kan gøres bedre for brugerne erfaringer og ny viden samles op i vejregelforberedende rapport, som grundlag for test i

Læs mere

STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS.

STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. Fra Bedre Byrum til det aktuelle projekt. Fonden Realdania støtter projekt Byen efter gågaden med 200.000 kr. med henblik på den videre bearbejdning til Bedre Byrum.

Læs mere

Produktliste BYENS GULV. Teglstensklinker Klinkens anvendelsområder - grundkort Hasleklinken Odenseklinken Gågadeklinken

Produktliste BYENS GULV. Teglstensklinker Klinkens anvendelsområder - grundkort Hasleklinken Odenseklinken Gågadeklinken 43229 OKO Produktlister 23/05/08 10:30 Side 1 Produktliste BYENS GULV Teglstensklinker Klinkens anvendelsområder - grundkort Hasleklinken Odenseklinken Gågadeklinken Granit Cykel- og gangarealer Kørebelægninger

Læs mere

MIDTBYRÅDSMØDE 27. SEPTEMBER 2018 MIDTBYRÅDSMØDE 27. SEPTEMBER 2018 GENFORM DRONNINGLUND

MIDTBYRÅDSMØDE 27. SEPTEMBER 2018 MIDTBYRÅDSMØDE 27. SEPTEMBER 2018 GENFORM DRONNINGLUND MIDTBYRÅDSMØDE 27. SEPTEMBER 2018 MIDTBYRÅDSMØDE 27. SEPTEMBER 2018 GENFORM DRONNINGLUND DAGSORDEN Velkomst v. Karsten Frederiksen Godkendelse af referat fra sidste møde Lokalplan og designguide for Slotsgade

Læs mere

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke

Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Trafiksikring og opdatering af området ved Camma Larsen-Ledets Vej og Nyløkke Aabenraa Kommune Rambøll Byudvikling & Landskab Januar 2016 Helhedsforslag Camma Larsen-Ledets Vej, Aabenraa Indhold INTRODUKTION

Læs mere

HERNING KOMMUNE HANDICAPVENLIGT STOPPESTED VED DGI PARKEN VEJFORUM 2011

HERNING KOMMUNE HANDICAPVENLIGT STOPPESTED VED DGI PARKEN VEJFORUM 2011 HERNING KOMMUNE HANDICAPVENLIGT STOPPESTED VED DGI PARKEN VEJFORUM 2011 Edith Blynning, Herning Komune Jacob Deichmann, Rambøll By & Trafik Herning Kommune gennemfører i 2010-2012 med støtte fra Trafikstyrelsens

Læs mere

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300

VEJ- OG STIKATALOG. Boligvænge. Boligvej. Boligvej. Boligvænge. Boligvej med plads mål 1:300 S Ø N D E R G Å R D VEJ- OG STIKATALOG Boligvej Boligvænge Boligvænge Boligvej Boligvej med plads mål 1:300 1 HAVEBOLIGOMRÅDET mellem Søndergårds Allé og søen SØNDERGÅRDS ALLE (fordelingsvej) Sydvest for

Læs mere

10. Amager Vest. Amager Vest, Tilgængelighedsplan

10. Amager Vest. Amager Vest, Tilgængelighedsplan 10. Amager Vest Amager Vest, Tilgængelighedsplan 02.03.2017 Resultaterne fra kortlægningen af Amager Vest præsenteres på følgende sider. Kortlægningen indeholder et oversigtskort med de udpegede tilgængelighedsruter

Læs mere

Scotchprint Graphics Fortovsreklame. Guide til montage overflader

Scotchprint Graphics Fortovsreklame. Guide til montage overflader Scotchprint Graphics Fortovsreklame Guide til montage overflader Dette dokument viser nogle typiske udendørs overflader og en vurdering af om overfladen er velegnet til brug af Scotchprint Graphics Fortovsreklame.

Læs mere

for indretning af gågader i Skomagergade, Karen Olsdatters Stræde og for Gullandsstræde på strækningen mellem Borchsgade og Skomagergade.

for indretning af gågader i Skomagergade, Karen Olsdatters Stræde og for Gullandsstræde på strækningen mellem Borchsgade og Skomagergade. l Lokalplan nr. 188 for indretning af gågader i Skomagergade, Karen Olsdatters Stræde og for Gullandsstræde på strækningen mellem Borchsgade og Skomagergade. Redegørelse for lokalplanen: Kort fortalt kan

Læs mere

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade

Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Trafiktracé og design af byrum i Nordre Frihavnsgade Ud fra inspiration ved besøg af med medlemmer af Østerbro Lokalråds Trafikudvalg, Ulrik Danneskiold-Samsøe og Bjarne Larsen i: Hellerup, Helsingør,

Læs mere

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Marts 26 Indhold 1 Indledning...1 2 Strategier til at forøge antallet af parkeringspladser...2 3 Strategi 1... 3 4... 5 5 Strategi 3...

Læs mere

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r

Torvet i varde. Skitseforslag 31. Januar s c h ø n h e r R 3 1. J A n u a r Torvet i varde TORV, MØDESTED, BOD OG INFORMATIONER Skitseforslag 31. Januar 2017 IDÈEN Skitseforslaget beskriver muligheden for at etablere en et nyt sted på torvet i Varde. Projektet tager sit udgangspunkt

Læs mere

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS

DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS DANTES PLADS PROSPEKT NYINDRETNING AF DANTES PLADS 14.06.2019 INDHOLD BAGGRUND 3 NYINDRETNING AF DANTES PLADS 4 2 BAGGRUND Dantes Plads set mod øst, med det aktuelle område indtegnet med hvid linje. Luftfoto:

Læs mere

Vester Voldgade. Baggrund

Vester Voldgade. Baggrund Vester Voldgade København får 3 nye pladser i byen med hver deres funktion, der som perler på en snor bindes sammen af Vester Voldgades nye grønne træstruktur, en ny wireophængt belysning og nye brede

Læs mere

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune

Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Gågaderegulativ for Fredericia Kommune Indhold 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet 8 Skilte 8 Parasoller

Læs mere

Københavns første tilgængelighedsrute i Indre By

Københavns første tilgængelighedsrute i Indre By Københavns første tilgængelighedsrute i Indre By Af: Annie Højriis, Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Mogens Møller, Via Trafik Indledning Med vedtagelsen af Københavns Kommunes handicappolitiske

Læs mere

Domkirken i Maribo nye samtaler og forbindelser mellem by, sø, kirke og kloster

Domkirken i Maribo nye samtaler og forbindelser mellem by, sø, kirke og kloster Domkirken i Maribo nye samtaler og forbindelser mellem by, sø, kirke og kloster Forprojekt jan. 2017 ARKITEKT KRISTINE JENSENS TEGNESTUE LANDSKAB PLANLÆGNING & BYRUM GjødeGjøde & Povlsgaard & Povlsgaard

Læs mere

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune

GÅGADEREGULATIV. for Fredericia Kommune GÅGADEREGULATIV for Fredericia Kommune REGULATIVETS OMRÅDE INDHOLD 3 Regulativets område 4 Fredericia for alle 5 Almindelige bestemmelser 5 Administration 5 Vareudstilling 6 Gadesælgere 7 Ledeliniesystemet

Læs mere

Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG

Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG Plan for Bogense Bymidte og Marina IDEFORSLAG 06.08.2015 Områder 2 Ideudvikling Bogense bymidte og marina 8 10 11 9 1 a 3 2 12 4 c 6 5 7 d b e Ideudvikling Bogense bymidte og marina 3 1 Havnepladsen Området

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

STOHOLM BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSE DEN SKJULTE BY 7. FEB. 2017

STOHOLM BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSE DEN SKJULTE BY 7. FEB. 2017 BORGERMØDE OM OMRÅDEFORNYELSE 7. FEB. 2017 STOHOLM DEN SKJULTE BY // SKITSEFORSLAG FEBRUAR 2017 VIBORG KOMMUNE // COWI - A086570 Trafikal afvikling Identitet Forbindelse tog-torv Området ved Krogrunden

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Arbejdsgruppen, især visitationsmyndighed og handicaprepræsentanter, foretog en måludpegning af de steder, hvor der kommer mange handicappede.

Arbejdsgruppen, især visitationsmyndighed og handicaprepræsentanter, foretog en måludpegning af de steder, hvor der kommer mange handicappede. Vejforum 2005 Tilgængelighedsplan for Haslev Af Tove Pedersen, ingeniør, Haslev Kommune, tope@haslev.dk Jacob Deichmann, arkitekt MAA og tilgængelighedsrevisor, Rambøll Nyvig, jpd@nyvig.dk og Annette Bredmose,

Læs mere

3. Nørregade midt (ensrettet), længde 70 meter: Ombygges til sivegade. 4. Vestergade midt, længde 70 meter: opgraderes/forskønnes,

3. Nørregade midt (ensrettet), længde 70 meter: Ombygges til sivegade. 4. Vestergade midt, længde 70 meter: opgraderes/forskønnes, NOTAT Projekt Ringkøbing gågade (Nygade m.fl.) Kunde Ringkøbing-Skjern Kommune Notat nr. 1, version 3 Dato 2015-06-23, senest revideret 2015-10-22 Til Fra Kopi til Michael Steen Vejrup og Mogens Balleby

Læs mere

Design Katalog Sønderborg Bymidte. Byens pladser Kulør på bymidten Inventar Belægning Beplantning

Design Katalog Sønderborg Bymidte. Byens pladser Kulør på bymidten Inventar Belægning Beplantning Design Katalog Sønderborg Bymidte Byens pladser Kulør på bymidten Inventar Belægning Beplantning Udarbejdet af Sønderborg Kommune November 2009 Rønhaveplads Rønhaveplads Byens pladser Rådhustorvet Apotekerhaven

Læs mere

Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag

Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag Cykelstier på Jernbane Allé Projektforslag TEKNISK NOTAT 15. december 2014 LBP/SSN Udarbejdet af Via Trafik for Københavns Kommune december 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Projektbeskrivelse...

Læs mere

Elementbeskrivelser: Brolægning Brolægnings-faggruppen 15-08-2011 UDBUD 2012

Elementbeskrivelser: Brolægning Brolægnings-faggruppen 15-08-2011 UDBUD 2012 BR01 KANTSTEN Kantsten er kantbegrænsning af forskellige materialer, der sættes for at markere grænser eller markere niveauforskelle mellem fortov, cykelsti, kørebane, rundkørsler, midterrabat og/eller

Læs mere

Elementliste brolægning:

Elementliste brolægning: Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 6 Elementliste brolægning: Element Kantsten Brosten og chaussesten Fliser Betonbelægningssten Trapper Svingsten Græsarmering Vandrender Element-nr. BR1 BR2 BR3

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster

Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Regulativ for gågader og fortovsarealer i Nykøbing Falster Guldborgsund Kommune Administrative bestemmelser: Gyldighedsområde: Regulativet gælder for gågader og alle fortovsarealer i bymidten. Byrådets

Læs mere

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade

Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Regulativ for vej og gade i Odder bymidte - 4. udgave gågadestrækningen fra Torvet til Raupachsgade Odder Kommune 2004 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80667 Dette regulativ omhandler i første

Læs mere

Belægningssten. www.rc-beton.dk

Belægningssten. www.rc-beton.dk Belægningssten www.rc-beton.dk RC Beton er blandt landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007 REGULATIV for udførelse af overkørsler i Hørsholm Kommune Gældende fra 29. oktober 2007 Indledning Under henvisning til lov om offentlige veje og lov om private fællesveje bestemmes herved, at overkørsler

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING www.kk.dk/vejpladspark FORORD Denne folder er en sammenfatning af de gældende retningslinjer for opsætning af cykelstativer i Københavns Kommune. Folderen

Læs mere

Shared space erfaringer og anbefalinger

Shared space erfaringer og anbefalinger Shared space erfaringer og anbefalinger Forfatter: Sekretær for Vejregelgruppen om Byernes trafikarealer Helle Huse, Rambøll (hhu@ramboll.dk) Shared space principper er grundlaget for udformning af mange

Læs mere

ELF Development. Irmagrunden Tilgængelighedsrevision trin TV/SSN

ELF Development. Irmagrunden Tilgængelighedsrevision trin TV/SSN Irmagrunden Tilgængelighedsrevision trin 1 03.10.2014 TV/SSN Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Projektet... 2 1.2 Revisionsprocessen... 2 2 Revision... 5 2.1 Brugerinddragelse... 5 2.2 Generelle

Læs mere

Tilgængelighed i Viborg

Tilgængelighed i Viborg Tilgængelighed i Viborg Projektforslag for Kompanistræde og Sct. Mathias Gade - samt passage fra Kompagnistræde til Latinerhaven den 19.12.2017 Tilgængelighedsprincipper Udgangspunktet for tilgængelighedstiltagene

Læs mere

Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag nr. C-17.13.02 Valdemarsgades forlængelse, Vordingborg

Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag nr. C-17.13.02 Valdemarsgades forlængelse, Vordingborg Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag nr. C-17.13.02 Valdemarsgades forlængelse, Vordingborg Lokalplanens redegørelse og 1 Lokalplanens formål Keidamsvej 56 Indsiger anfægter formålet

Læs mere

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning TEKNISK NOTAT Projekt Ørumvej sideudvidelse og kantbaner Kunde Hedensted Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-08-26 Til Hedensted kommune - Michael Laursen Fra Rambøll Søren Bach Jensen Kopi til - 1. Indledning

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

ELMEGADE TRAFIK- OG BYRUMSPLAN 27. SEPTEMBER 2010

ELMEGADE TRAFIK- OG BYRUMSPLAN 27. SEPTEMBER 2010 ELMEGADE TRAFIK- OG BYRUMSPLAN 27. SEPTEMBER 2010 1 2 INDHOLD BAGGRUND 4 TRAFIKFORSØG 5 GADENS KARAKTER 6 FUNKTIONER OG LYS/SKYGGE 8 HOVEDPRINCIPPER 10 MATERIALITET 12 GADENS PROFIL 15 PLADSERNE 16 BELYSNING

Læs mere

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe

acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Facader acader, fortove og forretninger i Gladsaxe Gladsaxe Kommune ønsker at gøre Gladsaxe til en smuk, oplevelsesrig og bæredygtig by for alle. Derfor sætter Gladsaxe Kommune fokus på, hvordan vi kan

Læs mere

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave

Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Regulativ for gade og plads i Odder bymidte Generelle bestemmelser - 3. udgave Odder Kommune August 2005 Plan Sag nr. 727-2009-65534 Dok. nr. 727-2014-80873 Dette regulativ omhandler i første udgave centrum

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. Søruten, etape 2 Projektforslag 02 Teknisk beskrivelse. NOTAT 31.maj 2011 CM/JVL

UDKAST. Københavns Kommune. Søruten, etape 2 Projektforslag 02 Teknisk beskrivelse. NOTAT 31.maj 2011 CM/JVL UDKAST Københavns Kommune Søruten, etape 2 Projektforslag 02 Teknisk beskrivelse NOTAT 31.maj 2011 CM/JVL Indholdsfortegnelse 0 Indledning... 3 1 Projektforslag for 9 lokaliteter... 3 1.1 Rampe i stedet

Læs mere

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN

GÅGADE REGULATIV. Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN GÅGADE REGULATIV Opdateret den 20. september 2010 FOR RIBES HOVEDGADE STRÆKNINGEN FRA TORVET TIL YDERMØLLEN Regulativets bestemmelser m.h.t. gadeinventarets omfang og udformning herunder parasoller, afskærmninger,

Læs mere

TMU.møde den Bilag til pkt OMBYGNING AF AVEDØRE STATIONSPLADS

TMU.møde den Bilag til pkt OMBYGNING AF AVEDØRE STATIONSPLADS TMU.møde den 10.08.09 Bilag til pkt. 13.01 OMBYGNING AF AVEDØRE STATIONSPLADS HVIDOVRE KOMMUNE SKITSEFORSLAG UDARBEJDET AF RAMBØLL 17. JULI 2009 Indledning Hvidovre Kommune har i februar 2009 bedt Rambøll

Læs mere

9. Amager Øst. Amager Øst, Bydelskortlægning

9. Amager Øst. Amager Øst, Bydelskortlægning 9. Amager Øst Resultaterne fra kortlægningen i Amager Øst præsenteres på følgende sider. Kortlægningen indeholder et oversigtskort med de udpegede tilgængelighedsruter og rejsemål i bydelen, som fx tog-

Læs mere

KONGEVEJEN NEELS TORV DRAGØR DISPOSITIONSFORSLAG / AUGUST 2012 DRAGØR KOMMUNE

KONGEVEJEN NEELS TORV DRAGØR DISPOSITIONSFORSLAG / AUGUST 2012 DRAGØR KOMMUNE NEELS TORV DRAGØR DISPOSITIONSFORSLAG / AUGUST 2012 DRAGØR KOMMUNE skilt bænk punkt med kote 8.98 fliser 17 BE01 4 p-pladser op mod mur fliser Granitstele Juletræplacering 2.49 2.31 2.44 Cirkulær 'sladderbænk'

Læs mere

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE Center for Bydesign Arkitektur og Byrum marts 2009 gadehjørner fortov busgade Nørrebrogade projektets fase 1 lagde sit

Læs mere

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE

Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE Regulativ for brug af gågadearealet SKOLEGADE 3 Fælles spilleregler er nødvendige! Dette regulativ for brug af gågadearealet er vedtaget på mødet i Teknik og Forsyningsudvalget den 03.08.09. Udarbejdelsen

Læs mere

Liz T. Johannesen. Venlig hilsen Liz T. Johannessen Furesø Kommune Byrådssekretariatet 3500 Værløse Telefon 7235 4505 E-mail: ltj@furesoe.

Liz T. Johannesen. Venlig hilsen Liz T. Johannessen Furesø Kommune Byrådssekretariatet 3500 Værløse Telefon 7235 4505 E-mail: ltj@furesoe. Tilbud - Williams Plads Page 1 of 3 Liz T. Johannesen Fra: Bjørn Weitemeier (BJW) [BJW@nyvig.dk] Sendt: 24. april 2007 17:04 Til: Jytte Olander Jensen Emne: RE: Tilbud - Williams Plads Vedhæftede filer:

Læs mere

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte

Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte Regulativ for pladser, gade og vej i Odder bymidte 1.udgave, Plan oktober 2014 1 2 Dok. nr. 727-2014-117770 Indhold Regulativet... 4 Fælles bestemmelser... 6 Administration og ansøgning om tilladelse...

Læs mere

HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYPLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004

HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYPLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004 HALS KOMMUNE HELHEDSORIENTERET BYLAN FOR BYMIDTEN I VESTER HASSING RAMBØLL NYVIG JANUAR 2004 Formål Med den helhedsorienterede byplan for Vester Hassing bymidte er det hensigten primært at skabe en smuk

Læs mere

FREYAS KVARTER. Udsmyknigsforslag. quasiartkkart

FREYAS KVARTER. Udsmyknigsforslag. quasiartkkart FREYAS KVARTER Udsmyknigsforslag quasiartkkart Kunstnerisk Udsmykning - Freyas Kvarter Udsmykningsforslaget tager udgangspunkt i ønsket om at promenaden skal blive det daglige mødested og opholdssted i

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE - SØNDERGADE

PROJEKTBESKRIVELSE - SØNDERGADE PROJEKTBESKRIVELSE - SØNDERGADE Dok. Nr.: E_1.01 (5 sider) Sag: Søndergade, sagsnr: 0035 Dato: 22 december 2015 Udarbejdet af: Input fra: Bygherrer: JLB, Schulze + Grassov Aps. på vegne af konsortiet Vandvejen,

Læs mere

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS FREMTIDENS AABENRAA Markedspladsen Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS MARKEDSPLADSEN Projektets baggrund Projektet er en videre udvikling af det igangværende

Læs mere

Regulativ. Lemvig Bymidte

Regulativ. Lemvig Bymidte Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte LEMVIG KOMMUNE Regulativ for benyttelse af offentlig vejareal i Lemvig Bymidte Indhold Indledning 1 Almindelige bestemmelser 2 Vareudstilling

Læs mere

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Kort over butikstorvet på Hørretvej i Mårslet Landsbyen Mårslet har gennem flere år været en by i udvikling. Byen har vokset sig større i nærmest alle retninger,

Læs mere

0 Indholdsfortegnelse

0 Indholdsfortegnelse UDKAST Dragør Kommune Etablering af nyt signalreguleret fodgængerfelt på Kirkevej Analyse og anlægsoverslag NOTAT 04. august 2014 TAK/AG/SB 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 1 1

Læs mere

TSR RUNDKØRSEL I STUDSTRUP - TRIN 2

TSR RUNDKØRSEL I STUDSTRUP - TRIN 2 Til Aarhus Kommune Dokumenttype Rapport Dato 2011-10-04 TSR RUNDKØRSEL I STUDSTRUP - TRIN 2 Revision 1 Dato 2011-10-04 Udarbejdet af EGS Kontrolleret af LLJ Godkendt af Beskrivelse EGS Ref. Rambøll Olof

Læs mere

BILAG 8. Banegårdspladsen

BILAG 8. Banegårdspladsen BILAG 8 Banegårdspladsen idéskitse, Januar 2004 S TA D S A R K I T E K T E N S K O N T O R P R O J E K TA F D. M A G I S T R AT E N S 2. A F D Banegårdens hovedindgang - eksisterende cykelparkering Banegårdspladsen

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

68 Ny Amagerbrogade Helhedsplan

68 Ny Amagerbrogade Helhedsplan 68 Ny magerbrogade elhedsplan Visualisering Dobbeltporten Ny magerbrogade elhedsplan 69 KOINGEN EE GERROGDE OG GER CENTRET vor magerbrogade møder mager Centret dannes en samlende plads. En rolig og overskuelig

Læs mere

gravearbejder i en cykelby

gravearbejder i en cykelby gravearbejder i en cykelby syv gode afspærringsløsninger www.kk.dk/vejpladspark 2 syv gode afspærringsløsninger / gravearbejder i byen AFSPÆRRING I EN CYKELBY København har nogle af verdens mest cykeltrafikerede

Læs mere

SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi

SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi INDLEDNING 3 En bund af krokus ANKOMSTEN 5 INDFALDSVEJE 6 VIRKEMIDLER 7 Beplantning Bebyggelse og arkitektur Skiltning Kunst og udsmykning Belysning Forside - H. P. Hansens

Læs mere

VITUS BERINGS PLADS OG KONGENSGADE SKITSEFORSLAG

VITUS BERINGS PLADS OG KONGENSGADE SKITSEFORSLAG VITUS BERINGS PLADS OG KONGENSGADE SKITSEFORSLAG SLA HORSENS - VITUS BERINGS PLADS OG KONGENSGADE - SKITSEFORSLAG 15.11.2011 1 NOVEMBER 2011 15.11.2011 SLA Carl Jacobsens Vej 29 A DK 2500 Valby Copenhagen

Læs mere

islands brygge axel heides plads S CHØNHERR

islands brygge axel heides plads S CHØNHERR bryggebroen med byens lys dispositionsforslag 1:500 Idéen for Axel Heides Plads er at skabe et enkelt men dynamisk pladsrum, med gode forhold for såvel den store mængde cykler på stedet, som kvalitative

Læs mere

NY DISPONERING AF TORVET I NYKØBING SJÆLLAND ET LEVENDE TORV BÅDE SOMMER OG VINTER KENDINGSTAL: 28313

NY DISPONERING AF TORVET I NYKØBING SJÆLLAND ET LEVENDE TORV BÅDE SOMMER OG VINTER KENDINGSTAL: 28313 NY DISPONERING AF TORVET I NYKØBING SJÆLLAND ET LEVENDE TORV BÅDE SOMMER OG VINTER KENDINGSTAL: 28313 NYKØBING TORV - DET NYE GREB Vi ønsker med få og enkle midler at skabe et helt nyt torv i Nykøbing.

Læs mere

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund

Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund Regulativ for brug af fortovsarealer i Grindsted og Billund April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Vedtagelse og ikrafttræden 3 3. Revision af regulativ 3 4. Områdebegrænsning 3 5. Administration

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Børnehaven Røde Sol Anbefalinger vedrørende tilgængeligheden til institutionen 1 Opgavens formål Furesø Kommune har bedt God Adgang gennemgå Børnehaven Røde Sol, som p.t. er tom

Læs mere

Gaderegulativ for Viborg Kommune

Gaderegulativ for Viborg Kommune Bilag 1: Endelig forslag til "Gaderegulativ for Viborg Kommune" Blå tekst er Park & Vejafdelingens forslag til ændringer. Gaderegulativ for Viborg Kommune I henhold til 102, 103 og 105 i "Lov om offentlige

Læs mere

Det naturlige valg... Granit har fra naturens hånd et farvespil, der ikke kan efterlignes.

Det naturlige valg... Granit har fra naturens hånd et farvespil, der ikke kan efterlignes. 3 Det naturlige valg... Granit har fra naturens hånd et farvespil, der ikke kan efterlignes. Hvor nogen ville anvende almindelige betonfliser og asfaltbelægning, skaber vi sammen med vores samarbejdspartnere,

Læs mere

Sankt pauls plads Dato

Sankt pauls plads Dato Skitseforslag Sankt pauls plads Dato 2018.05.04 PLAN I 1:400 05 m 10m SANKT PAULS PLADS Skt. Pauls Plads Mere grønt, mere plads Sankt Pauls plads har fået plads. Et sted i Nyboder ligger denne oase, hvor

Læs mere

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park, Byrumskontoret Tlf.: 33 66 34 09, Fax: 33 66 71 91, E-mail: bypulje@btf.kk.dk Hjemmeside: www.vejpark.kk.dk/byudviklingspuljen BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA

Læs mere

LOKALPLAN 111. For Lyngby Torv og Lyngby Hovedgade mellem Nørgaardsvej og Toftebæksvej i Lyngby Bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 111. For Lyngby Torv og Lyngby Hovedgade mellem Nørgaardsvej og Toftebæksvej i Lyngby Bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 111 For Lyngby Torv og Lyngby Hovedgade mellem Nørgaardsvej og Toftebæksvej i Lyngby Bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens

Læs mere

Gågaderegulativ Viborg

Gågaderegulativ Viborg Gågaderegulativ Viborg 1. Generelle forhold Formål og anvendelsesområde Formålet med dette gågaderegulativ for Viborg er at skabe de formelle rammer for, at gågaden m.v. både kan bruges til trafikale formål

Læs mere

THORGRUNDEN DESIGNGUIDELINES

THORGRUNDEN DESIGNGUIDELINES THORGRUNDEN DESIGNGUIDELINES INDHOLD Belægning Belægning_ Plads ved Thor silo Mulighedsfelter Bænk Pullert Træbeskyttelsesstativ Riste Ledelinier & opmærksomhedsfelter Plantekummer Elevator Beplantning

Læs mere

MAGAZINE. Den rigtige analyse skaber løsningerne Succes går hånd i hånd med områdeanalyse

MAGAZINE. Den rigtige analyse skaber løsningerne Succes går hånd i hånd med områdeanalyse MAGAZINE Den rigtige analyse skaber løsningerne Succes går hånd i hånd med områdeanalyse FUSION SKABER SYNERGIEFFEKTER Årtiers erfaring smeltet sammen i nye muligheder HR. MØLLER OG KALKSTENEN Mærsk McKinney

Læs mere

GOD IDÉ Rund terrasse med firkantede felter er en anderledes løsning med spændende grafisk effekt.

GOD IDÉ Rund terrasse med firkantede felter er en anderledes løsning med spændende grafisk effekt. Terrasse. Giv terrassen den rette hældning. Fast bund under stenene. Gruset rettes af 4. Læg sten og fliser Rund terrasse med firkantede felter er en anderledes løsning med spændende grafisk effekt. Blomsterbedet

Læs mere