Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted."

Transkript

1 Trafikstyrelsen Adelgade København K Høringssvar København-Ringsted projektet har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. har behandlet høringssvaret på lokaludvalgets møde den 14. oktober Forud for behandlingen har repræsentanter for lokaludvalget deltaget i en gennemgang af projektet ude i de berørte områder sammen med repræsentanter for Københavns Kommune og Trafikstyrelsen, samt deltaget i borgermøde på Lykkebo Skole d. 9. oktober Høringssvar: Overordnet foretrækker Nybygningsløsningen frem for 5. Sporsløsningen. I denne forbindelse ønsker Lokaludvalget, af hensyn til mennesker og miljø, at banen bygges i form af en boret tunnel. Nedenfor behandler høringsvaret både den såkaldte 5. sporsløsning og nybygningsløsningen. I forhold til Nybygningsforslaget er høringssvaret desuden opdelt i en grundløsning og en alternativ løsning (delvis tunnelløsning). s kommentarer vedr. 5. sporsløsningen: Vigtigst i forhold til 5. sporsløsningen er det at være opmærksom på, at strækningen Ny Ellebjerg- Hvidovre, i forhold til den aktuelle situation, kommer til at få stærkt øget trafik med persontog og en øget udnyttelse af muligheden for at køre godstog, således at der vil blive en væsentligt øget støjbelastning af området. Dette ønsker vi imødegået med støjdæmpende foranstaltninger. Under byggefasen vil Valby i forhold til 5. sporsløsningen kun blive påvirket i mindre grad, idet selve sporanlægget er den eksisterende godsbanestrækning fra Ny Ellebjerg til Hvidovre, der opgraderes. Dog vil der være konsekvenser i forhold til et område ved Vigerslev Godsvej der inddrages som materielplads for byggeriet, hvilket vil belaste et område ved Langagervej og Kamhusene med ekstra støj og trafik. Lokaludvalget ønsker, hvis denne løsning vælges, at der træffes foranstaltninger til at minimere belastningen af lokalområdet. Nybygningsløsningen: Sammenfattende ønsker at fremhæve følgende vedr. Nybygningsløsningen: - at grundløsningen er fuldstændig uacceptabel i sin udformning på en dæmning gennem et tæt boligområde - at alternativløsningen gennem boligområdet bør ændres, så banen sænkes hurtigere med mindst promille og anlægges så tunnellens overkant følger det nuværende niveau - at områdets rekreative områder reetableres inklusive fodboldbanerne

2 - at tunnelløsningen videreføres under Vigerslevvej, så denne ikke skal hæves betragteligt - at tunnelløsningen videreføres under Vigerslevparken, så denne ikke gennemskæres af en åben banegrav og derved ødelægges som rekreativt område og grøn spredningskorridor Uddybende kommentarer vedr. Nybygningsløsningen En nybygningsløsning vil få store konsekvenser for Valby, idet den vil gennemskære et tæt boligområde med almene boliger og ældreboliger, gennemskære Vigerslevparken, som er en central grøn korridor, samt passere en hovedfærdselsåre ved Vigerslevvej. I lighed med Københavns Kommune ønsker Lokaludvalget, at den nye banestrækning enten bliver nedgravet og overdækket, eller bygges i form af en boret tunnel. I høringsmaterialet arbejdes med en grundløsning udformet som en dæmning og et alternativ udformet som en delvis tunnellægning. I lighed med Københavns Kommune finder Valby Lokaludvalg at begge de fremlagte løsninger problematiske. Sammenfattende er det s opfattelse, at grundløsningen er fuldstændig uacceptabel, da den er udformet som en barriere gennem et boligområde og en gennemskæring af et væsentligt rekreativt område. - den gennemskærer et tæt bebygget og socialt belastet boligområde langs Kulbanevej (Vigerslev Vænge og Hornemanns Vænge) og gør det på en måde, så banen lægges på en dæmning i dette områdes rekreative areal inkl. områdets fodboldbaner. - løsningen giver en øget støjbelastning fra den gennemkørende togtrafik, som i grundløsningen er uacceptabel i forhold til boligområderne og ældreboligerne - krydsningen af Retortvej er problematisk med en betragtelig sænkning af vejen. - udformningen gennem Vigerslevparken er uacceptabel, da den medfører en gennemskæring af et væsentligt rekreativt område og områdets væsentligste grønne korridor Sammenfattende er det vores opfattelse at alternativløsningen er problematisk og på nogle punkter uacceptabel. - sænkningen af banen fra Ny Ellebjerg hen til Kulbanevej bør ske med mindst promille - udformningen af tunnelløsningen gennem boligområdet ved Kulbanevej bør ændres, så tunnellens overkant kan anlægges i højde med områdets nuværende niveau. - foreslår en alternativ placering af Retortvejs krydsning af banen - de rekreative områder ved Kulbanevej skal genetableres inklusive områdets fodboldbaner - genplacering af boliger i Finnehusene skal ske i sammenhæng med de resterende huse - ønsker banen fortsat i en tunnel videre fra Kulbanevej under Vigerslevvej og Vigerslevparken - der er ikke i høringsmaterialet lavet beregninger på virkningerne af hævningen af Retortvej og Vigerslevvej.

3 - udformningen gennem Vigerslevparken er helt uacceptabel, da den medfører en gennemskæring af et væsentligt rekreativt område og områdets væsentligste grønne korridor s kommentarer vedrørende projektets delstrækninger: Vedr. området fra Ny Ellebjerg Retortvej: Der skal sikres en direkte adgang fra Vigerslev Alle Station til Grønttorvet, som er under udvikling til et højprofileret bolig- og erhvervsområde. Støjbeskyttelse og udformning skal tage hensyn til, at den fremtidige udvikling af Grønttorvsområdet forvandler det fra et forfaldent industriområde til et tæt bebygget og attraktivt bykvarter. Denne forudsætning ses ikke at indgå i Trafikstyrelsens høringsmateriale. Vedr. området Retortvej Kulbanevej: Grundløsningen er på denne strækning fuldstændig uacceptabel, da den vil skabe en barriere gennem området, som vil belaste boligerne med støj og danne en voldsom opdeling af området. De rekreative områder, hvor der specielt er behov for genetablering af fodboldbanerne, vil gå tabt. Sænkningen af Retortvej med flere meter er en løsning, som i forhold til regn- og grundvand kan skabe problemer. Alternativløsningen er stadig problematisk i forhold til, at der ønskes en overdækket tunnel gennem boligområderne. Der bør indarbejdes følgende forbedringer, hvis det skal blive en acceptabel løsning for området: - sænkningen af banen umiddelbart fra afgreningen fra Ringbanen bør dykke med promille eller mere, i stedet for de ca. 8 promille, der er forudsat i det fremlagte forslag. Det vil medføre, at tunnellen kan være nede under niveau gennem hele boligområdet og ikke først ca. 200 meter inde i boligområdet. - Tunnellen bør udformes, så overfladen kan reetableres som rekreativt område for boligområdet og så der kan reetableres fodboldbaner i området. Det er af afgørende betydning for områdets unge, at der er tilbud og at fodboldklubben kan fortsætte sit arbejde. - Tunnellen bør nedgraves således, at overkanten følger terræn på det grønne område langs Kulbanevej. - En hurtigere sænkning af banen vil endvidere medføre, at Retortvej ikke skal hæves nær så meget for at krydse banen Vedr. krydsningen af Retortvej foreslår en alternativ løsning, hvor Retortvej i stedet for at krydse banen på det nuværende sted drejer langs sydsiden af den nye bane og krydser i terræn ca. ud for den nuværende genbrugsplads og føres derfra direkte over til Vigerslev Alle. Dette forslag undgår helt hævning/sænkning af vejen og giver nye muligheder for at udnytte grundstykket på nordsiden af den nye bane op mod Vigerslev Alle Station. Begge løsninger vil berøre Finnebyen, hvor en del af bebyggelsen vil blive berørt. Valby Lokaludvalg støtter beboernes ønske om at de huse, der ikke kan blive liggende, flyttes eller reetableres i tilknytning til den forblivende del af bebyggelsen og at de flyttede huse placeres, så områdets karakter af samlet boligområde med fælles byrum bevares.

4 Vedr. krydsningen af Vigerslevvej og udformningen ved gennemskæringen af Vigerslevparken ser det som helt afgørende, at der findes en løsning, hvor banen kan føres under Vigerslevvej og under Vigerslevparken frem til Hvidovre, således at Vigerslevvej forbliver i nuværende niveau, og således at Vigerslevparken ikke gennemskæres, men bevares som rekreativt område og grøn spredningskorridor. Vigerslevparken beskrives i bilaget Natur og overfladevand til Redegørelse 5 som den eneste væsentlige spredningskorridor i et større område. Såvel grundløsningen som alternativløsningen på denne strækning helt uacceptable. Hovedproblemerne ligger i udformningen af krydsningen af Vigerslevvej, hvor der foreslås en hævning af vejforløbet med op til 3,5 meter samt i gennemskæringen af Vigerslevparken i en åben banegrav, hvilket giver en helt uacceptabel barrierevirkning. Krydsningen af Vigerslevvej Vigerslevvej er en hovedfærdselsåre med meget stor trafik og en del af Ring 2. En hævning vil kræve at vejen hæves væsentligt over et længere forløb: - Der er ikke i høringsmaterialet lavet beregninger på virkningerne af hævningen af Retortvej og Vigerslevvej. ønsker at der udarbejdes en rapport om dette som del af beslutningsgrundlaget. Gennemskæringen af Vigerslevparken Vigerslevparken er et væsentligt rekreativt område fra nord til syd langs grænsen mellem Rødovre/Hvidovre Kommuner og Københavns Kommune. Parken fungerer som væsentlig grøn spredningskorridor og rummer en hovedstiforbindelse samt Harrestrup Å, som der er planer om at reetablere som åbent åforløb. Parken er desuden beskrevet som hjemsted for følsomme dyrearter, blandt andet flagermus. Det fremgår af høringsmaterialet, at Vigerslevparken fungerer som spredningskorridor og flyvelinie for flagermus, der er såkaldte Bilag 4-arter, dvs. at Danmark ifølge EU's habitatdirektiv er forpligtet til at beskytte disse arter også når de lever uden for de særlige beskyttelsesområder (jf. Redegørelse 1, s. 47 og 51) Ifølge bilaget Natur og overfladevand til Redegørelse 5 findes både brun flagermus og skimmelflagermus, ligesom det anføres at en barriere også vil påvirke andre dyr. Begge løsninger vil betyde en helt uacceptabel gennemskæring af et væsentligt rekreativt område, da banen skal gå i en åben banegrav og delvis i niveau gennem Vigerslevparken. Visualiseringerne i bilaget Visulle forhold til Redegørelse 5 illustrerer dette. De nuværende brugere af parken har kraftigt givet udtryk for, at de ønsker en tunnelløsning, der bevarer parken intakt. De fremlagte forslag er ikke acceptable i sin nuværende udformning. Der må indarbejdes følgende forbedringer, hvis det skal blive en acceptabel løsning for området:

5 - banen bør føres i en tunnel under parken, idet det allerede er forudsat, at banen føres i tunnel på den anden side af parken. - En tunnel bør føres under de eksisterende kloakledninger og Harrestrup Å med henblik på at åen fritlægges. - Hævningen af Vigerslevvej kan undgås med de afledte negative effekter for de omkringliggende boliger og for Vigerslevparken - Vigerslevparken bør sikres som en grøn korridor og bør på sigt sikres sammenhæng nordsyd uden afbrydelser. - Det skal sikres at de flagermus, der er omfattet af EU's habitatdirektivs bilag 4, beskyttes. - Det bør sikres at Vigerslevparken fortsat kan anvendes som et attraktivt rekreativt område. Med venlig hilsen Ejner Jensen Formand for

Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik. Høringssvar Grøn Mobilitet

Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik. Høringssvar Grøn Mobilitet Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik Høringssvar Grøn Mobilitet Valby Lokaludvalg har modtaget handlings plan for Grøn Mobilitet i høring. Valby Lokaludvalg har i forbindelse

Læs mere

8. februar Sagsnr Dokumentnr Udkast til høringssvar vedr. Bynet 2019

8. februar Sagsnr Dokumentnr Udkast til høringssvar vedr. Bynet 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Valby Lokaludvalg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Udkast til

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

Bilag 4 - Kommentarer til Opsummering af Foranalysen (bilag 3) fra Valby Lokaludvalg og de berørte grundejere

Bilag 4 - Kommentarer til Opsummering af Foranalysen (bilag 3) fra Valby Lokaludvalg og de berørte grundejere KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik BILAG 4 16. april 2018 Bilag 4 - Kommentarer til Opsummering af Foranalysen (bilag 3) fra Valby Lokaludvalg og de berørte grundejere Tirsdag

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev

Idefasehøring. - Debatoplæg. Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring - Debatoplæg Niveaufri udfletning Vigerslev Idefasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-225-4 Forord Med den politiske aftale

Læs mere

15. februar Sagsnr Dokumentnr Høringssvar fra Valby Lokaludvalg om Busnet 2019

15. februar Sagsnr Dokumentnr Høringssvar fra Valby Lokaludvalg om Busnet 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Valby Lokaludvalg 15. februar 2018 Sagsnr. 2018-0003612 Høringssvar fra Valby Lokaludvalg om Busnet 2019 Dokumentnr. 2018-0003612-5 Valby Lokaludvalg

Læs mere

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Kulturhistoriske interesser Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 29. august 2008 3 Kulturhistoriske interesser Forord Forord Dette fagnotat omhandler kulturhistoriske interesser for Nybygningsløsningen

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej

Arealbehov Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Arealbehov Nybygningsløsningen 29. august 2008 København-Ringsted projektet 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen mellem Ny Ellebjerg Station og Avedøre.

Læs mere

VVM af metro til Sydhavnen

VVM af metro til Sydhavnen 2014-0193706-5 VVM af metro til Sydhavnen Ingvar Sejr Hansen Kontorchef, Center for Byudvikling Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune, 17. november 2014 Program 19.00 Velkomst v/ingvar Sejr Hansen,

Læs mere

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer. Europaudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 133 Offentligt Folketingets Trafikudvalg Christiansborg 1240 København K Dato J.nr. : : 15. december 2005 004-000331 Trafikudvalget har i brev af 18. november

Læs mere

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn

Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn Dato 12. marts 2015 Sagsbehandler Leif Hald Pedersen Mail LHP@vd.dk Telefon Dokument 15/03755-1 Side 1/7 Fastlæggelse af linjeføringer til VVM-undersøgelse - Jernbane over Vestfyn 1. Sammenfatning Vejdirektoratet

Læs mere

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Nybygningsløsningen 30. september 2008 København- projektet 3 Vibrationer Forord Forord Dette fagnotat omhandler vibrationer for Nybygningsløsningen på strækningen

Læs mere

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm

Idéfasehøring. - April 2015. Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring - April 2015 Elektrificering og opgradering Aarhus H.-Lindholm Idéfasehøring Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk Forord Med den politiske aftale om Togfonden

Læs mere

Ny bane Hovedgård-Hasselager

Ny bane Hovedgård-Hasselager Ny bane Hovedgård-Hasselager Aarhus Kommune Solbjerghallen, 18. januar 2018 Aftenens program Kl. 19.00 ca. 22.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Vedlagt sendes brev med bilag i forbindelse med den offentlige høring om Nord-Syd vejen.

Vedlagt sendes brev med bilag i forbindelse med den offentlige høring om Nord-Syd vejen. From: Sent: 27 Feb 2017 17:57:32 +0100 To: Hanne Henriksen;Henrik Scharling Bernberg Cc: 'Ole Jensen' Subject: Nord-Syd vejen vest om Nimtofte. Forslag i forbindelse med VVM og kommuneplantillæg Attachments:

Læs mere

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park Idrætsbyen Valby Valby Lokaludvalgs Idrætsstrategi 2011-2013. Vision Valby skal være en bydel med et aktivt og attraktivt idrætsliv, der både skaber plads til bredden og rummer mulighed for, at talenter

Læs mere

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted

Idefasehøring. - Debatoplæg. Hastighedsopgradering gennem Ringsted Idefasehøring - Debatoplæg Hastighedsopgradering gennem Ringsted Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-182-0 Forord Med den politiske aftale: En ny

Læs mere

faktaark om 5. sporets og nybygningens påvirkning af natur og kultur

faktaark om 5. sporets og nybygningens påvirkning af natur og kultur greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune kalundborg kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune faktaark om 5. sporets og nybygningens

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse hæfte 3. København-Ringsted projektet. September Roskilde. København. Køge.

Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse hæfte 3. København-Ringsted projektet. September Roskilde. København. Køge. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor Eksisterende bane 0 Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj September 2009 København-Ringsted projektet Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Forord Forord Jernbanen

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 17. august 2009 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen på strækningen Ny Ellebjerg Station -.

Læs mere

Berit Bekhøj Hansen Emne: VS: Vedr. Højhastighedstog på Vestfyn. Elmelund. Fra: Gert Vinther [mailto:gv@l23byggetilsynet.dk] Sendt: 5. september 2016 23:20 Til: Baneelanmark Post Emne: Vedr. Højhastighedstog

Læs mere

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato:

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato: Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej 9 4 Ringsted Att.: John Jeppesen Akustik Støj Vibrationer Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf: 503 620 Fax: 527 622 post@d-a-r.dk www.d-a-r.dk Sag nr.: 11-012 Beregning

Læs mere

Betænkning afgivet af Trafikudvalget den 0. april udkast. Betænkning. over. [af transportministeren (Hans Christian Schmidt)]

Betænkning afgivet af Trafikudvalget den 0. april udkast. Betænkning. over. [af transportministeren (Hans Christian Schmidt)] Trafikudvalget 2009-10 L 134 Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 134 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Trafikudvalget den 0. april 2010 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om anlæg af

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign. Høringssvar på lokalplanforslag vedr. Grønttorvs-området, august 2011

Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign. Høringssvar på lokalplanforslag vedr. Grønttorvs-området, august 2011 Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign EAN nummer 5798009800213 Høringssvar på lokalplanforslag vedr. Grønttorvs-området, august 2011 Vision: Grønttorvet som Københavns grønne bydel Valby Lokaludvalg

Læs mere

Planforhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg

Planforhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Planforhold - Fagnotat Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Planforhold Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-238-4 Planforhold Indhold Side 1 Forord

Læs mere

Kapacitetsudvidelser på Øresundsbanen i Danmark

Kapacitetsudvidelser på Øresundsbanen i Danmark Kapacitetsudvidelser på Øresundsbanen i Danmark 28. marts 2017 Mulige kapacitetsudvidelser i relation til Øresundsbanen Der er en række kapacitetsudfordringer på den danske side: Københavns Lufthavn Station,

Læs mere

Harrestrup Å i Vigerslevparken Den nye bane København Ringsted, Banedanmark Dato

Harrestrup Å i Vigerslevparken Den nye bane København Ringsted, Banedanmark Dato Harrestrup Å i Vigerslevparken Den nye bane København Ringsted, Banedanmark Dato 23.04.2018 VVM-anmeldelse (BEK nr. 447 af 10/05/2017) Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Tekst I miljøredegørelsen

Læs mere

Oversigt over udvalgte fællesprojekter mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster

Oversigt over udvalgte fællesprojekter mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster Sankt Jørgens Sø (Vandopland: Ladegårdså, Frederiksberg Øst & Vesterbro) Oversigt over udvalgte fælles mellem Frederiksberg og Københavns kommuner, hvor der kan være knaster I masterplan 1 i skybrudskonkretiseringerne

Læs mere

københavn-ringsted: 5. sporet faktaark om høringssvar og anlægsomkostninger

københavn-ringsted: 5. sporet faktaark om høringssvar og anlægsomkostninger greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune kalundborg kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune københavn-ringsted: 5. sporet faktaark

Læs mere

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige

Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige Ringbanen. Fordele: Den korteste vej mellem ét centralt punkt og hvert af de øvrige punkter. Ulemper: Lang forbindelsesvej mellem alle de øvrige punkter. Høj trafikintensitet tæt ved det centrale punkt.

Læs mere

Lokaludvalget for Lille Næstved. Høringssvar vedrørende boligområde B13.2-2 benævnt C1 på illustration.

Lokaludvalget for Lille Næstved. Høringssvar vedrørende boligområde B13.2-2 benævnt C1 på illustration. Lokaludvalget for Lille Næstved Høringssvar vedrørende boligområde B13.2-2 benævnt C1 på illustration. Lokaludvalget for Lille Næstved Udvalget for Ejendomme og Lokalplanlægning Næstved Kommune Brogade

Læs mere

Efter opfordring fra borgmesteren fremsendes bemærkninger til forslaget.

Efter opfordring fra borgmesteren fremsendes bemærkninger til forslaget. Maj 2014 Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj plan-byg-miljo@ishoj.dk Høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014, Ishøj Kommune Efter opfordring fra borgmesteren fremsendes bemærkninger til forslaget.

Læs mere

En vedtaget lokalplan er desværre ikke det samme som at den overholdes.

En vedtaget lokalplan er desværre ikke det samme som at den overholdes. Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhuset Torvet 1 4600 Køge tmf@koege.dk 19 maj 2019 Høringssvar til Forslag til lokalplan 1084 for STC III Lokalplanens indhold, side 6: I delområde A kan der

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted København-Ringsted projektet September 2008 København-Ringsted projektet København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest

Læs mere

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet Kolonihaverapport Nybygningsløsningen September 2009 København-Ringsted projektet 3 Nybygningsløsningen Baggrund Baggrund Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 340 for et rådhus ved Prinsens Allé i Viborg og tillæg nr. 5/2008 til Kommuneplan 2006 Rammebestemmelser for Viborg Kommune Sammenfattende miljøredegørelse

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269649 Brevid. 2537559 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 631 for Det Høje C på Musicon 7. april

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars

Godkendelse efter naturbeskyttelseslovens 20 omfartsvej syd om Aars Vesthimmerlands Kommune Trafik og Grønne områder Himmerlandsgade 27 9600 Aars Sendt til: jkr@vesthimmerland.dk Dato: 01. juni 2015 Teknik- og Økonomiforvaltningen, Farsø Sagsnr.: 820-2015-16385 Dokumentnr.:

Læs mere

BILAG 1 RENTEMESTERVEJKVARTERET KULBANEVEJKVARTERET BAVNEHØJ

BILAG 1 RENTEMESTERVEJKVARTERET KULBANEVEJKVARTERET BAVNEHØJ BILAG 1 RENTEMESTERVEJKVARTERET KULBANEVEJKVARTERET BAVNEHØJ 1 RENTEMESTERVEJKVARTERET KORT KARAKTERISTIK AF OMRÅDET Området omkring Rentemestervej ligger i Københavns Nordvestkvarter. Kvarteret ligger

Læs mere

Godkendelse af forslag til tillæg nr. 19 og 19-A til Kommuneplan samt lokalplan og A for forlængelse af Drewsensvej

Godkendelse af forslag til tillæg nr. 19 og 19-A til Kommuneplan samt lokalplan og A for forlængelse af Drewsensvej Dagsordenpunkt Godkendelse af forslag til tillæg nr 19 og 19-A til Kommuneplan 2017-2028 samt lokalplan 10-026 og 10-026- A for forlængelse af Drewsensvej Sagsbehandler: DR28377 Sags-ID: EMN-2017-06124

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 176 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 176 Offentligt Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 176 Offentligt NOTAT København-Ringsted-projektet gennem Hvidovre. Dato: 17.01.2010 Løsningsmuligheden Smallere motorvej i Hvidovre. Fra: Thyge Lauritsen Til:

Læs mere

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget L 133 Bilag 1 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 133 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 19. december 2014 2014-3505 Høringsnotat Vedrørende forslag til Lov om anlæg af anlæg af motorvej syd om Regstrup (L133) Udkast til

Læs mere

Høringsvar nummer:1 beskyttet

Høringsvar nummer:1 beskyttet Høringsvar nummer:1 beskyttet Anden kontaktinformation: Upload date: Metroselskabet I/S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S 7 februar 2019 Se venligst vedhæftede bilag. Høringsvar nummer:2

Læs mere

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2

VVm-undersøgelse. Borgermøde 30. september 2013. Se Side 2 VVm-undersøgelse OMFARTSVEJ VEST OM RIBE DEBATOPLÆG >>> Udbygning af rute 11 Borgermøde 30. september 2013 Se Side 2 UDGIVET September 2013 Vejdirektoratet REDAKTION / FOTOS / LAYOUT / TRYK Vejdirektoratet

Læs mere

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 26. august 2009 3 Udførelsesplanlægning Indhold Forord Dette notat omhandler udførelsesplanlægning for Nybygningsløsningen. Det er

Læs mere

Udkast til høringssvar i den interne høring af Kommuneplan 2019

Udkast til høringssvar i den interne høring af Kommuneplan 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Valby Lokaludvalg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Udkast til

Læs mere

Ringbanen. af Anne Pilegaard og Bent Johnsen DSB S-tog a/s

Ringbanen. af Anne Pilegaard og Bent Johnsen DSB S-tog a/s Ringbanen af Anne Pilegaard og Bent Johnsen DSB S-tog a/s Indledning I december 1998 indgik Regeringen, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten et politisk forlig, som blandt andet indebærer, at der frem

Læs mere

SKITSEFORSLAG BALLERUP STØJVOLD III

SKITSEFORSLAG BALLERUP STØJVOLD III SKITSEFORSLAG BALLERUP STØJVOLD III INDHOLD INDLEDENDE TANKER side 1 side 2 side 3 side 4 side 5 side 6 side 7 side 8 side 9 side 10 INDLEDENDE TANKER PRINCIP SNIT PLAN BIRDVIEW VED SPUNS EYEVIEW AF SPUNS

Læs mere

STRANDSIDEN. Indhold. Køge Bugt området protesterer

STRANDSIDEN. Indhold. Køge Bugt området protesterer MEDLEMSBLAD FOR SOLRØD STRANDS GRUNDEJERFORENING Marts 2006 Oplag: 15.000 LEDER: Indhold Sporene skræmmer Side 1 STRATEGIANALYSENS MANGE MULIGHEDER Side 2 OVERKAPACITET Side 4 FEMERNFORBINDELSEN- GODSFORBLÆNDELSEN

Læs mere

Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring

Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring September 2015 Elektrificering og opgradering Fredericia - Aarhus Idéfasehøring Udgivet af Banedanmark Grafisk tilrettelæggelse: Karen Krarup

Læs mere

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017

Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej Hvidovre (sendt til Mandag den 2. januar 2017 Hvidovre Komme Plan- og Miljøafdelingen Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre (sendt til kmv@hvidovre.dk) 1 Mandag den 2. januar 2017 Høringssvar på ændring af kommuneplan for erhvervsområdet 1E3 Jeg har modtaget

Læs mere

Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken

Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken Forslag til lokalplan 148, Produktionshus og Eventhal Priorparken Bilag 4 Oversigt over høringssvar og forvaltningens bemærkninger I det følgende er de forskellige indsigelser og kommentarer samlet under

Læs mere

Klage over manglende VVM ifm. med "Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til kommuneplantilllæg

Klage over manglende VVM ifm. med Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til kommuneplantilllæg København d. 28. september, 2014 Byens Udvikling Njalsgade 13 Postboks 348 1503 København V Klage over manglende VVM ifm. med "Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til

Læs mere

Valby Idrætspark forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg og miljørapport.

Valby Idrætspark forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg og miljørapport. EAN nummer 5798009800176 Valby Idrætspark forslag til lokalplan med tilhørende forslag til kommuneplantillæg og miljørapport. Valby Lokaludvalg har den 3. juni 2014 modtaget høringsmateriale vedr. Valby

Læs mere

Indre By Lokaludvalgs overordnede kommentarer Københavns blå og grønne områder må ikke betragtes som potentielle byggegrunde.

Indre By Lokaludvalgs overordnede kommentarer Københavns blå og grønne områder må ikke betragtes som potentielle byggegrunde. Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt lokalplanforslaget

Læs mere

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Vandrådets kommentarer til Opgave 1 Til: Vandrådsmøde den 10. august 2017 Dato: 10. august 2017 Sagsbeh.: tg/rådgiver Sagsnr.: 06.02.00-G01-5-17 Opgave 1 Hvilke

Læs mere

Ny jernbane mellem København og Ringsted

Ny jernbane mellem København og Ringsted Aftale mellem regeringen (Venstre og De Konservative), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance om: En moderne jernbane 22. oktober 2009 1

Læs mere

Trafikale forhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg

Trafikale forhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Trafikale forhold - Fagnotat Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Trafikale forhold Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-235-3 Trafikale forhold

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Ny bane Hovedgård - Hasselager

Ny bane Hovedgård - Hasselager Ny bane Hovedgård - Hasselager Informationsmøde i KHIF Hallen tirsdag den 15. marts 2016 kl. 19.00 Formålet med i aften At informere om de nye linjeføringsforslag. At fortælle om den videre proces. Dette

Læs mere

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov

Langeskov station. - Beslutningsgrundlag for perronplacering. Ny station i Langeskov Langeskov station - Beslutningsgrundlag for perronplacering Ny station i Langeskov Langeskov station Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Langeskov Station Indhold

Læs mere

Trafikudvalget L 134 Bilag 2 Offentligt

Trafikudvalget L 134 Bilag 2 Offentligt Trafikudvalget 2009-10 L 134 Bilag 2 Offentligt NOTAT Udkast TRAFIKSTYRELSEN Dato 25. februar 2010 Dok.id J. nr. 2010-85 Deres ref. Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 33 92 33 55 Høringsnotat

Læs mere

Støj og vibrationer Miljøredegørelse 11 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Køge.

Støj og vibrationer Miljøredegørelse 11 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Køge. Roskilde København Køge Ringsted Eksisterende jernbane 0 September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark

Læs mere

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften.

Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Hvad er lyd? Bølger i luften Lyd er trykbølger, der sættes i gang af mekaniske vibrationer i fast stof og som forplanter sig gennem luften. Det gælder både, når en gulspurv synger og sender blid lyd mod

Læs mere

Metro til Sydhavn. Anlægsarbejdets faser

Metro til Sydhavn. Anlægsarbejdets faser METROSELSKABET Metro til Sydhavn METROSELSKABET V. MIKKEL KJÆR JENSEN Anlægsarbejdets faser Dagsorden 1. Præsentation af anlægsprojektet Mikkel Kjær Jensen 2. Gennemgang af supplerende VVM Jens Ulrik Jensen

Læs mere

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Støj København-Ringsted projektet 21. september 2008 3 Støj Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj for på strækningerne Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Kværkeby-Ringsted Station og et vendesporsanlæg

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt. Nej Tak til en ny Omfartsvej ved Ribe

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt. Nej Tak til en ny Omfartsvej ved Ribe Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 254 Offentligt Nej Tak til en ny Omfartsvej ved Ribe! Trafikbelastningen på rute 11 ved Ribe har været stort set på samme niveau de seneste 10 år.

Læs mere

Ansøgning om midler til en særlig indsats omkring Kulbanevej i Valby ( )

Ansøgning om midler til en særlig indsats omkring Kulbanevej i Valby ( ) Ansøgning om midler til en særlig indsats omkring Kulbanevej i Valby (2012-2014) Børne- og Ungdomsudvalget ønsker hermed at ansøge Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen om i alt 600.000 kr. til

Læs mere

Høringssvar af 17. november 2014

Høringssvar af 17. november 2014 Transportudvalget 2014-15 L 143 Bilag 2 Offentligt HØRINGSSVAR fra HF Danshøj Høringssvar af 17. november 2014 Høringssvar til Banedanmark om projekt Niveaufri udfletning Vigerslev fra Haveforeningen Danshøj,

Læs mere

Visuelle forhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg

Visuelle forhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Visuelle forhold - Fagnotat Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Visuelle forhold Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-247-6 Visuelle forhold Indhold

Læs mere

Ny bane Hovedgård - Hasselager Idéfasehøring

Ny bane Hovedgård - Hasselager Idéfasehøring Ny bane Hovedgård - Hasselager Idéfasehøring Juni 2015 Forord Som led i forliget om Togfonden DK fra 2014 skal der etableres ny bane mellem Horsens og Aarhus. Den nye banestrækning bliver ca. 23 km lang

Læs mere

7. juni Sagsnr Dokumentnr Udkast Valby Lokaludvalgs høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi.

7. juni Sagsnr Dokumentnr Udkast Valby Lokaludvalgs høringssvar vedr. Kommuneplanstrategi. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Valby Lokaludvalg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Udkast Valby

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej

Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej Borgermøde Renovering og ombygning af Holbækvej 1 Velkommen Velkommen til mødet, ved formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jacob Beck Jensen og næstformand for Teknik- og Miljøudvalget, Hanne Olesen Borgermødets

Læs mere

Høringssvar til Gladsaxestrategien fra. Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Gladsaxe Kommune

Høringssvar til Gladsaxestrategien fra. Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Gladsaxe Kommune Bagsværd den 17. august 2018. Høringssvar til Gladsaxestrategien 2018-2022 fra Sammenslutningen af Grundejer Det er altid godt for en kommune at ledelsen har gjort sig tanker om hvordan man ønsker den

Læs mere

Femern Bælt (herunder, udvidelse af jernbanestrækning på tværs over Amager)

Femern Bælt (herunder, udvidelse af jernbanestrækning på tværs over Amager) Miljø- og Planlægningsudvalget, Trafikudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 85, TRU alm. del Bilag 76Bilag 76 Offentligt Komiteen for Bedre bebyggelse på Amager Svanninge Alle 11 2770 Kastrup 29 1C 2009

Læs mere

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er:

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er: Notat Til: Københavns kommune Kopi til: Hvidovre kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 14. juni 2013 Busbetjeningen

Læs mere

Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Rådhuset 1559 København v. Att: Jakob Hjortskov Jensen

Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Rådhuset 1559 København v. Att: Jakob Hjortskov Jensen Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Rådhuset 1559 København v. VALBY LOKALUDVALG Valby Kulturhus, 1. sal Valgårdsvej 4-8 2500 Valby www.valbylokaludvalg.kk.dk Att: Jakob Hjortskov Jensen Høringssvar

Læs mere

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune

Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Helhedsplanlægning for kysten i Hvidovre Kommune Hvordan håndteres de mange interessenter i storbyens kystzone? v/ Carsten Raad Petersen, Hvidovre Kommune 1 Fakta om Hvidovre Kommune Hvidovre København

Læs mere

Omlægning af Stenløse Å. Underføring under Frederikssundsvej. Tekniske forhold NOVAFOS

Omlægning af Stenløse Å. Underføring under Frederikssundsvej. Tekniske forhold NOVAFOS Omlægning af Stenløse Å Underføring under Frederikssundsvej. Tekniske forhold NOVAFOS 31. AUGUST 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Stedlige forhold og fremtidigt forløb af vandløb 3 2.1 Fremtidigt forløb af

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012

HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse Sammenfattende redegørelse - Juli 2012 HERNING KOMMUNE Miljørapport Sammenfattende Redegørelse i forbindelse med lokalplan nr. 09.E11.1 med tillæg nr. 73 til Herning Kommuneplan 2009-2020 for et erhvervsområde ved Teglværksvej, Feldborg Sammenfattende

Læs mere

MATTERS ARKITEKTER FØLAGER BUTIK FREJA EJENDOMME D

MATTERS ARKITEKTER FØLAGER BUTIK FREJA EJENDOMME D MATTERS ARKITEKTER FØ BUTIK FREJA EJENDOMME D.18.11.2016 //I N DLE DN I N G Midt i det ny byområde på Følager i Valby ved Grønttorvet og Ny Ellebjerg Station har Freja ejendomme som en del af hele den

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Naturstyrelsen (J. nr.: NST ) Ændring af København-Ringsted Banens linjeføring i Køgekurven

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Naturstyrelsen (J. nr.: NST ) Ændring af København-Ringsted Banens linjeføring i Køgekurven Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Naturstyrelsen (J. nr.: NST-130-00257) Ændring af København-Ringsted Banens linjeføring i Køgekurven Projekt beskrivelse

Læs mere

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur Påvirkning V = væsentlig M = mindre påvirkning I = ingen påvirkning Retningslinjer Arkitektur Geografisk ændring De nye retningslinjerne omfatter Hele Ringsted Kommue og specifikke områder som Ringsteds

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

Høringssvar til Kapacitetsplan 2018 for Harrestrup Å

Høringssvar til Kapacitetsplan 2018 for Harrestrup Å KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Vanløse Lokaludvalg TMF BF CKT Klimatilpasning Vest 22. januar 2019 Sagsnr. 2018-0327181 Høringssvar til Kapacitetsplan 2018 for Harrestrup Å Dokumentnr.

Læs mere

Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde

Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde Har du forslag og idéer? VVM for Kagsåparkens regnvandsprojekt Idéoplæg og invitation til borgermøde 1 Færre oversvømmelser og bedre vandkvalitet Der sker i dag oversvømmelser visse steder langs Kagså

Læs mere

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi Jernbanekapaciteten

Læs mere

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret

Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg Nørrebrogade 208 2200 København N Høringssvar fra Nørrebro Lokaludvalg vedr. høring om Trafiktiltag i Mimersgadekvarteret Nørrebro Lokaludvalg vil gerne takke Trafik- og Miljøudvalget

Læs mere

KØGE PARK MILJØRAPPORT OG VVM KØGE PARK - MILJØRAPPORT OG VVM

KØGE PARK MILJØRAPPORT OG VVM KØGE PARK - MILJØRAPPORT OG VVM KØGE PARK MILJØRAPPORT OG VVM INDHOLD Baggrund for Miljørapport og VVM Projektet Støj Trafik og parkering Visuelle forhold Materielle goder MILJØPÅVIRKNINGER - Kan de være væsentlige? - Kan der indarbejdes

Læs mere

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA

Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet DELTA Teknisk Notat Trafikstøj på Vestegnen Udført for Vestegnssamarbejdet TC-100046 Rev.1 Sagsnr.: T201775 Side 1 af 14 + kortbilag 1-4 17. februar 2012 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45

Læs mere

Fremskyndelse af sammenfletning af cykelruter

Fremskyndelse af sammenfletning af cykelruter Fremskyndelse af sammenfletning af cykelruter Etablering af cykelrute mellem Svanemøllen og Nørrebrorutens udmunding ved Ryparken Foreslået af Ulrik Danneskiold-Samsøe Formand for Ejerlauget vedrørende

Læs mere

Supplerende indstilling

Supplerende indstilling Dato 27. marts 2019 Dokument 18/18248-11 Side 1/6 Supplerende indstilling Nærværende indstilling supplerer Vejdirektoratets indstilling af 18. december, idet gennemgang af høringssvar på enkelte punkter

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del

Læs mere

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011

SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE. Borgermøde 16. august 2011 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP VVM-UNDERSØGELSE Borgermøde 16. august 2011 PROGRAM Kl. 19.00 Velkomst og Introduktion Områdechef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder John H. Kristiansen, Vejdirektoratet

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Notat om konsekvenser af en etablering af en godstogs-shunt i Århus

Notat om konsekvenser af en etablering af en godstogs-shunt i Århus ÅRHUS AMT J.nr. 8-50-12-6-3-01 Natur og Miljø Plansekretariatet Den 16. november 2001 KDF Notat om konsekvenser af en etablering af en godstogs-shunt i Århus November 2001 INDLEDNING Det hidtidige arbejde

Læs mere