Bidrag fra øvrige. Naturstyrelsens kommentarer til hø- af miljøvurderingen. høringsparter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bidrag fra øvrige. Naturstyrelsens kommentarer til hø- af miljøvurderingen. høringsparter"

Transkript

1 ID-nr. 40, Aalborg + Landskab: Opstilling af møller vil umiddelbart være foreneligt med landskabets Aalborg Kommune ser positivt på udpegningen af arealet. VMI finder ikke arealet egnet, da der er eksisterende møller på arealet. Påvirkning af bl.a. landskabet, kulturmiljøet, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den tekniske præg. + Natur: Det vurderes, at møllerne kan - Støj: Der er områder til støjfølsom areal- videre planlægning, når eventuelle lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i opstilles uden at berøre det strandbeskyt- anvendelse og nabobeboelse, der kan blive forbindelse med et konkret projekt. tede areal samt det 3-beskyttede søareal. støjmæssig berørt. Forholdet til eksisteren- Der er umiddelbart risiko for, at enten de møller i området skal bidrage til den Det forudsættes, at de eksisterende møller sø/åbeskyttelseslinje berøres. samlede støjberegning. på arealet er udtjente og nedtaget, før + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke - Natur: Når den endelige placering er arealet tages i anvendelse til serie 0-møller. umiddelbart at føre til begrænsninger i fastlagt, er det nødvendig med en undersø- Alternativt at de eksisterende møller skulle mølleopstillingen som følge af støjgrænser- gelse af påvirkningen af arealet og områ- tages ned, eller opstilling af serie 0-møller ne i vindmøllebekendtgørelsen. dets dyreliv. - Lysmarkering: Aalborg Kommune appel- vil skulle indpasses i forhold til den eksisterende lokalplan. lerer til, at de tekniske muligheder ift. I forbindelse med udarbejdelse af VVM- lysmarkering undersøges. redegørelse for testpladserne vil det blive overvejet at anvende og teste ny lysmarkering. Trafikstyrelsen vil vurdere, om og hvordan test af nye former for lysafmærkning kan tilpasses med de gældende internationale regler for luftfartsafmærkning for at sikre, at det er flyvesikkerhedsmæssigt forsvarligt.

2 ID-nr. 65, Esbjerg/Tønder Kommune at kunne rumme møllerne. Esbjerg Kommune vil gerne i dialog med naturstyrelsen området. Vejdirektoratet Trafik: Statslige vejinteresser i forbindelse Påvirkning af bl.a. landskabet, kulturmiljøet, Natura 2000, overholdelse af støjkrav mv. - Natur: Nærhed til Natura 2000-område Kommunen har selv tidligere peget på med en forundersøgelse for den fremtidige vil indgå i den videre planlægning, når 89: Vadehavet. Risiko for påvirkning af bl.a. arealet som måske egnet til store vindmøl- vejforbindelse Tønder-Esbjerg (Rute 11). eventuelle lokale indvirkninger på miljøet gæs og ænder. Det vurderes, at møllerne ler. Generelt er kommunen dog betænkelig kan fastlægges i forbindelse med et konkret kan opstilles uden at berøre de 3- beskyttede arealer og skovbyggelinjen. - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal ved at udpege arealer til så store møller på land. Kommunen anfører, at de mest realistiske VMI finder ikke arealet egnet, da der er eksisterende møller på arealet. projekt. Det forudsættes, at de eksisterende møller begrænses eller ikke kan gennemføres områder er område 65, 66 og 181. på arealet er udtjente, før arealet tages i pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgørelsen. Tønder Kommune: bemærkninger til anvendelse til serie 0-møller. arealet indgår ikke i kommunens hø. I forbindelse med konkrete projekter og en fastlæggelse af mølleopstillingen, vil der blive taget højde for overholdelse af afstandskravet til overordnede veje og baner.

3 ID-nr. 66, Esbjerg Kommune at kunne rumme møllerne. Der Esbjerg Kommune vil gerne i dialog med Naturstyrelsen omkring området. Vejdirektoratet -Trafik: Statslige vejinteresser i forbindelse Påvirkning af bl.a. landskabet, kulturmiljøet, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den kan dog være risiko for, at de omgivende Kommunen har selv tidligere peget på med en forundersøgelse for den fremtidige videre planlægning, når eventuelle lokale værdifulde landskaber mod nord vil kunne arealet som måske egnet til store vindmøl- vejforbindelse Tønder-Esbjerg (Rute 11). indvirkninger på miljøet kan fastlægges i blive visuelt påvirket. ler. Generelt er kommunen dog betænkelig forbindelse med et konkret projekt. + Natur: Det vurderes, at møllerne kan opstilles uden at berøre 3-beskyttede ved at udpege arealer til så store møller på land. Friluftsrådet finder arealet mindre egnet - Natur: Den nordlige del af området er I forbindelse med konkrete projekter og en hede- og mosearealerne samt de beskytte- Kommunen anfører, at de mest realistiske udpeget som naturområde. Beliggende tæt fastlæggelse af mølleopstillingen, vil der de søer og vandløb. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke områder er område 65, 66 og 181. på Natura 2000-område. - Landskab: Området er omgivet af area- blive taget højde for overholdelse af afstandskravet til overordnede veje og baner. umiddelbart at ville overstige de tilladte ler, der er udpeget som værdifulde land- grænseværdier i vindmøllebekendtgørel- skaber. sen.

4 ID-nr. 67, Esbjerg Kommune at kunne rumme møllerne. Der er Esbjerg Kommune anfører, at landskabet er meget sårbart overfor større tek- Vejdirektoratet Trafik: Statslige vejinteresser i forbindelse Området er karakteriseret ved et fladt storskalalandskab bestående af store marker i dog stor sandsynlighed for, at møllerne vil niske anlæg. med en forundersøgelse for den fremtidige omdrift omgivet af læhegn samt mindre blive meget synlige fra den nordlige del af Kommunen har selv tidligere peget på vejforbindelse Tønder-Esbjerg (Rute 11). bevoksninger i udkanten af området. Mere Ribe By. arealet som måske egnet til store vindmøl- detaljeret vurdering af påvirkning af bl.a. - Natur: Nærhed til Natura 2000-område 89: Vadehavet. Risiko for påvirkning af bl.a. ler. Kommunen mener ikke, at der både kan Friluftsrådet finder arealet mindre egnet. - Støj: Området ligger tæt på Ribe Nørre- landskabet vil indgå i den videre planlægning. gæs og ænder. Det vurderes, at møllerne opstilles vindmøller i område 67 og 181 mark, hvor ganske mange mennesker på- I tilfælde af, at man påtænker at opstille kan opstilles uden at berøre de 3- samtidigt. virkes visuelt og støjmæssigt. serie 0-møller på arealer, der ligger inden beskyttede arealer og skovbyggelinjen. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke Kommunen anfører, at de mest realistiske områder er område 65, 66 og 181. Dog beliggende for en kortere afstand af hinanden kan der opstå en kumulativ effekt af miljøpåvirknin- umiddelbart at føre til begrænsninger i - Landskab: Landskabet er meget intakt, tæt på Ribe by. gerne. Den kumulative effekt vil derfor være mølleopstillingen som følge af støjgrænser- næsten urørt i dets form idet hegnsstruktu- et opmærksomhedspunkt i den videre plan- ne i vindmøllebekendtgørelsen. ren er bevaret. Landskabet er meget sår- lægning. bart overfor større tekniske anlæg. På det forelig vurderes det ikke, at opstilling af møller vil sløre indsynet til Ribe Domkirke. Møllerne vil dog blive meget synlige, særligt fra de nærliggende boligområder. Den visuelle påvirkning vil blive et særligt opmærksomhedspunkt i VVM-redegørelsen. I forbindelse med konkrete projekter og en fastlæggelse af mølleopstillingen, vil der blive taget højde for overholdelse af afstandskravet til overordnede veje og baner. Påvirkning af bl.a. kulturmiljøet, Natura 2000, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den videre planlægning, når eventuelle lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med et konkret projekt.

5 ID-nr. 102, Esbjerg Kommune at kunne rumme møllerne, men Esbjerg Kommune stiller sig uforstående overfor, at der bliver peget på område Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. - Natur: Grænser op til Natura Arealet fremgår af bruttolisten over de oprindeligt 197 identificerede potentielle area- der er risiko for en visuel påvirkning af det flade marsklandskab i grænseområdet 102, der ikke tidligere har været fremlagt som et muligt areal til testmøller. område og nationalpark Vadehavet. - Landskab: Landskabet ved Vilslev vil ler til serie 0-møller og er indgået i den videre proces, herunder er Esbjerg kom- mellem geest og marsk samt af udsynet fra Kommunen anfører, at de mest realistiske blive visuelt ødelagt og udsynet mod Da- mune blevet bedt om at bidrage med for- diget ind mod Darum. - Natur: Grænser op til Natura område 89: Vadehavet. Risiko for påvirk- områder er område 65, 66 og Landskab: Markant landskabsskel mellem den lave kystklit og marsken. Store rum skæmmet. Kulturarvsstyrelsen vil henstille, at der hold til miljøvurderingen af arealet. Hovedparten af de identificerede områder er sammenfaldende med lavbundsarealer, ning af bl.a. gæs og ænder. Nærhed til Natura 2000-område 91: Kongeå dog Darum er et værdifuldt kulturmiljø, som er særdeles sårbare overfor tekniske anlæg. ikke opføres møller. - Landskab: Møllerne vil sløre det diskrete hvilket skyldes de gunstige vindtekniske forhold på disse falde og åbne arealer samt ikke fugle på udpegningsgrundlaget. Det landskabsspring mellem marsk og geest. stor afstand til naboer. Der vil være risiko vurderes, at der er risiko for, at de 3- - Kulturhistorie: Møllerne vil forstyrre den for en negativ kumulativ påvirkning af det beskyttede naturarealer berøres af et møl- velbevarede, tætliggende grøftestruktur i karakteristiske, flade marsklandskab med leprojekt. Åbeskyttelseslinjen i den sydøst- Hulmose Enge. udsyn over store vidder ved en samtidig ligste del af området vil sandsynligvis ikke blive berørt af mølleopstillingen. - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal opstilling af serie 0-møller på samtlige identificerede arealer i Sønderjylland. Den visuelle påvirkning af kirkerne i Store begrænses eller ikke kan gennemføres Darum og Vilslev samt arealfredningen af pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgø- bopladsrester på "Herredsbjerget" vil være relsen. et særlige opmærksomhedspunkt i den videre planlægning, ligesom der også skal tages højde for en eventuel påvirkning af arkæologiske interesser på geesten (Bjerget og Breumbanke). Påvirkning af bl.a. Natura 2000, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den videre planlægning, når eventuelle lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med et konkret projekt.

6 ID-nr. 181, Esbjerg Kommune at kunne rumme møllerne. Esbjerg Kommune finder arealet egnet, dog mener kommunen ikke, at der både Vejdirektoratet - Trafik: Statslige vejinteresser i forbindelse I forbindelse med konkrete projekter og en fastlæggelse af mølleopstillingen, vil der - Natur: Nærhed til Natura 2000-område 91: Kongeå dog ikke fugle på udpeg- kan opstilles vindmøller i område 67 og 181 samtidigt. med en forundersøgelse for den fremtidige vejforbindelse Tønder-Esbjerg (Rute 11). blive taget højde for en overholdelse af afstandskravet til overordnede veje og ningsgrundlaget. Det vurderes, at testmøl- Kommunen anfører, at de mest realistiske baner. lerne kan opstilles uden at berøre de 3- beskyttede arealer indenfor området. Det vurderes, at der er risiko for at skovbygelin- områder er dette område samt område 65 og Landskab: Kommunen vurderer ikke, at Friluftsrådet finder arealet bedst egnet i Esbjerg Kommune. Forholdet til eksisterende møller i omgivelserne vil være et særligt opmærksomheds- jen berøres. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke umiddelbart at føre til begrænsninger i det vil være problematisk for oplevelsen af den store flade hedeslette, at anbringe vindmøller på op til 250 m. VMI finder arealet egnet, dog skal relation til eksisterende møller vest for arealet bør undersøges. punkt i den videre planlægning. I tilfælde af, at man påtænker at opstille mølleopstillingen som følge af støjgrænser- serie 0-møller på arealer, der ligger inden ne i vindmøllebekendtgørelsen. for en kortere afstand af hinanden kan der opstå en kumulativ effekt af miljøpåvirkningerne. Den kumulative effekt vil derfor være et opmærksomhedspunkt i den videre planlægning. Påvirkning af bl.a. landskabet og oplevelsen af den store flade hedeslette, kulturmiljøet, Natura 2000, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den videre planlægning, når eventuelle lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med et konkret projekt.

7 ID-nr. 53, Frederikshavn/Hjørring Kommune - Landskab: Risiko for landskabelig påvirkning af den tørlagte sø med store vidder og Frederikshavn Kommune har kun angivet faktuelle oplysninger i høringssva- DN finder ikke arealet egnet. - Natur: ligger midt i et større naturområde I den fremtidige planlægning for det potentielle areal vil hensynet til kulturhistorie uhindret udsyn. - Natur: Nærhed til Natura 2000-område 3: ret. - Kulturmiljø: Det potentielle serie 0- og arealet er lavbundsområde og derfor oplagt til naturgenopretning. indgå. Ved udarbejdelse af VVMredegørelse for området, skal projektets Jerup Hede, Råbjerg og Tolshave Mose. område indgår direkte som en del af det indvirkning på de kulturhistoriske områder Risiko for påvirkning af bl.a. Rødrygget Tornskade og traner. Det vurderes, at test- udpegede kulturmiljø Gårdbogård, Gårdbo Sø og Ålbæk Klitplantage. Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. - Natur: Gårdbo Sø er et potentielt natur- vurderes. møllerne kan opstilles uden, at det vil berø- genopretningsområde. Påvirkningen af de rekreative forhold i re de 3-beskyttede områder. + Støj: Såfremt møllerne opstilles centralt i området, vurderes støjbelastningen ikke Hjørring Kommune har kun angivet faktuelle oplysninger i høet. - Landskab: Der er uhindret udsyn milevidt Ørnereservatet finder ikke arealet egnet. - Rekreative interesser: Reservatet vil få forbindelse med Ørnereservatet vil blive kortlagt nærmere i VVM-redegørelsen, da disse påvirkninger ligeledes vil være betin- umiddelbart at føre til begrænsninger i mølleopstillingen som følge af støjgrænser- til horisonten. - Natur: Den del af arealet der ligger i Hjør- katastrofale tab og ødelagt som turistvirksomhed. get af udformningen af de konkrete mølleprojekter. ne i vindmøllebekendtgørelsen. ring Kommune er udpeget som potentielt - Kulturhistorie: Risiko for påvirkning af særligt værdifuldt kulturmiljø ved Gaardbo- naturområde med mulighed for en eventuel genskabelse af Gårdbo Sø. Ligeledes kan Tversted Turistbureau støtter Ørnereservatets udtalelse. En stor del af områderne er lavbundsarealer, hvilket kan give særlige anlægstekniske gård. etablering af møller være i strid med den udfordringer for opstilling af vindmøller på kommende vandplan for Hovedopland Nordlige Kattegat og Skagerrak. - Kulturmiljø: Gaardbo Sø og det omkring- Kulturarvsstyrelsen vil henstille, at der ikke opføres møller. - Kulturhistorie: Gårdbo Sø og gård er arealerne, ligesom udformningen vil skulle ske under hensyntagen til eventuel fremtidig vandstandshævning. Lavbundsarealer- liggende område er udpeget som særligt udpeget som kulturmiljø i Frederikshavn ne kan være egnede til naturgenopretning, værdifuldt kulturmiljø. Kommune. hvilket opstilling af vindmøller i givet tilfælde vil skulle tage hensyn til. Påvirkning af bl.a. landskabet, Natura 2000, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den videre planlægning, når eventuelle lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med et konkret projekt.

8 ID-nr. 108, Holstebro Kommune - Landskab: Landskabet er følsomt overfor visuel påvirkning pga. det frie udsyn over Holstebro Kommune har taget rapport med tilhørende miljøvurdering til efter- Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. - Natur: Grænser op til og har nærhed til Møllerne vil forstyrre den frie udsigt fra Husby og Staby over Nissum Fjord, og Nissum Fjord. - Natur: Grænser op til Natura retning. Natura Landskab: Voldsom påvirkning af land- landskabeligt er området følsomt over for opstilling af vindmøller. Den visuelle påvirk- område 65: Nissum Fjord. Risiko for på- skabet. Upåvirket af vindmøller i en radius ning af landskabet vil blive et særligt op- virkning af bl.a. rørhøg, svaner og gæs. af 5 km og skal alene af den grund friholdes mærksomhedspunkt i VVM redegørelsen. Nærhed til Natura 2000-område 72: Husby af vindmøller. Sø og Nørresø. Det vurderes umiddelbart, Der er tale om identifikation af mulige om- at det vil være muligt at opstille møllerne uden for mose og vandløb omfattet af na- Lokalforeningen By og Land i Ulfborg/Vembområdet råder og ikke en udpegning. Miljøvurderingen har nu været i offentlig høring. Den turbeskyttelseslovens generelle beskyttel- Indsigelse mod udpegningen og kritik af efterfølgende planlægning skal følge de se. - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal dialog, hvor der ikke er udsendt nogen form for meddelelse til specielle interessegrup- almindelige principper i den kommunale planlægning. Dvs. at der i udarbejdelsen af begrænses eller ikke kan gennemføres per eller naboer. kommuneplantillæg med tilhørende VVM- pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgørelsen. Tage Sørensen og Birte Ranthe (Ulfborg) finder ikke arealet egnet. redegørelse samt lokalplaner indgår offentlig høring. Påvirkning af bl.a. kulturmiljøet, Natura Indsigelse mod udpegningen og kritik af 2000, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå dialog, hvor beboerne i området ikke er i den videre planlægning, når eventuelle blevet underrettet. lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med et konkret projekt.

9 ID-nr. 90, Hjørring/Jammerbugt Kommune - Landskab: Risiko for visuel påvirkning af Børglum Kloster samt risiko for negativ Hjørring Kommune har kun oplyst faktuelle oplysninger i hø. DN finder ikke arealet egnet. - Natur: Arealet er lavbundsområde og Den visuelle påvirkning af landskabet, som i de nære omgivelser på forhånd er ufor- påvirkning af den rekreative udnyttelse af - Landskab: Børglum Kloster præger land- derfor oplagt til naturgenopretning. styrret af tekniske anlæg, samt påvirknin- landskabet vest for hovedvejen. + Natur: Det vurderes, at testmøllerne kan skabet, idet det omkringliggende landskab knytter sig til klostret. Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. gen af Børglum Kloster vil være et særligt opmærksomhedspunkt i den videre plan- opstilles uden, at det vil berøre skovbygge- - Natur: Store dele af det potentielle områ- - Rekreative interesser: Området ligger i lægning. linjen og beskyttede naturarealer. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke de kan vise sig problematisk ift. de kommende vandplaner. umiddelbar nærhed af sommerhus- og turistområdet Løkken. I den fremtidige planlægning for det poten- umiddelbart at føre til begrænsninger i - Kulturhistorie: Børglum Kloster og det - Landskab: Landskabet med vidderne tielle areal vil hensynet til kulturhistorie mølleopstillingen som følge af støjgrænser- omkringliggende område er udpeget som omkring Børglum Kloster vil blive visuelt indgå. Ved udarbejdelse af VVM- ne i vindmøllebekendtgørelsen. særligt værdifuldt kulturmiljø. påvirket. redegørelse for området, skal projektets indvirkning på de kulturhistoriske områder Jammerbugt Kommune finder ikke arealet egnet til opstilling af testmøller. Kulturarvsstyrelsen vil henstille, at der ikke opføres møller. vurderes. - Landskab: Påvirkning af kulturlandskabet - Landskab: Opførelsen af vindmøller vil Påvirkningen af de rekreative forhold i omkring Børglum Kloster bør undersøges. forringe oplevelsen af det åbne landskab og forbindelse med sommerhus- og turistom- sammenhængen med klostret. rådet Løkken vil blive kortlagt nærmere i - Natur: Området er egnet til naturgenop- evt. VVM-redegørelser, da disse påvirknin- retning. - Kulturhistorie: Børglum Kloster og Vren- ger ligeledes vil være betinget af udformningen af de konkrete mølleprojekter. sted er udpeget som kulturmiljø i Frederikshavn Kommune. En stor del af områderne er lavbundsarealer, hvilket kan give særlige anlægstekniske udfordringer for opstilling af vindmøller på arealerne, ligesom udformningen vil skulle ske under hensyntagen til eventuel fremtidig vandstandshævning. Lavbundsarealerne kan være egnede til naturgenopretning, hvilket opstilling af vindmøller i givet tilfælde vil skulle tage hensyn til.

10 ID nr. 128, Jammerbugt Kommune at kunne rumme møllerne, men Jammerbugt Kommune finder ikke arealet egnet som testplads for serie 0- DN finder ikke arealet egnet. - Landskab: Opstilling af møller vil få store Den visuelle påvirkning af Store Vildmose, som er uforstyrret af tekniske anlæg, vil risiko for at møllerne visuelt vil påvirke ind i det uforstyrrede landskab i Store Vildmose, møller. Kommunen pointerer herudover en række landskabelige konsekvenser. - Natur: Arealet er lavbundsområde og være et særligt opmærksomhedspunkt i VVM-redegørelsen. som arealet grænser op til. faktuelle udpegninger i kommuneplanen, derfor oplagt til naturgenopretning. - Natur: Grænser op til Natura område 12: Store Vildmose dog ingen herunder større uforstyrret landskab, lavbundsområde og regionalt naturområde. Dansk Vindenergi finder arealet egnet. Den visuelle påvirkning af opfattelsen af det velbevarede afvandingsnetværk af grøfter fugle på udpegningsgrundlag. Det vurde- Mulighed for udvidelse af område, hvis og kanaler vil blive belyst nærmere i VVM- res, at testmøllerne kan opstilles uden, at ejendom (Dalgasvej 101) rives ned som redegørelsen. det vil berøre skovbyggelinje og åbeskyttel- planlagt. seslinje. Det vurderes, at testmøllerne kan Naturstyrelsen har undersøgt forholdene opstilles uden, at det vil berøre de 3- beskyttede søer. - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal Friluftsrådet finder arealet egnet. - Natur: Dog er placering tæt på skov og åbeskyttelseslinjer ikke uproblematisk. nærmere, og Jammerbugt Kommune har oplyst, at der er bevilliget nedrivningsstøtte til ejendommen Dalgasvej 101. Først når begrænses eller ikke kan gennemføres pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgørelsen. Kulturarvsstyrelsen vil henstille, at der ikke opføres møller. ejendommen er nedlagt er en alternativ afgrænsning mulig. - Kulturhistorie: Risiko for at det velbeva- - Kulturhistorie: Området er et af statens rede afvandingsnetværk af grøfter og kana- mest gennemførte storskala landvindings- En stor del af områderne er lavbundsarea- ler samt den kulturhistoriske fortælling vil projekt fra første del af 1900-tallet, med et ler, hvilket kan give særlige anlægstekniske blive påvirket af møllerne. meget velbevaret afvandingsnetværk af udfordringer for opstilling af vindmøller på grøfter og kanaler. arealerne, ligesom udformningen vil skulle ske under hensyntagen til eventuel fremti- VMI finder arealet egnet, dog bør nærhed til naturområde vurderes nærmere. dig vandstandshævning. Lavbundsarealerne kan være egnede til naturgenopretning, hvilket opstilling af vindmøller i givet tilfælde vil skulle tage hensyn til.

11 ID nr. 145, Jammerbugt Kommune - Landskab: Risiko for at møllerne visuelt vil påvirke det uforstyrrede landskab i Store Jammerbugt Kommune finder ikke arealet egnet som testplads for serie 0- DN finder ikke arealet egnet. - Landskab: Opstilling af møller vil få store Den visuelle påvirkning af landskabet, som i de nære omgivelser på forhånd er ufor- Vildmose visuelt. - Natur: Nærhed til Natura 2000-område møller. Kommunen pointerer herudover en række landskabelige konsekvenser. - Natur: Ligger midt i et større naturområde styrret af tekniske anlæg, vil være et særligt opmærksomhedspunkt i den videre plan- 12: Store Vildmose dog ingen fugle på faktuelle udpegninger, herunder særligt og arealet er lavbundsområde og derfor lægning. udpegningsgrundlag. Det vurderes, at test- værdifuldt landskab og lavbundsområde. oplagt til naturgenopretning. Den visuelle påvirkning af opfattelsen af der møllerne kan opstilles uden, at det vil berøre de 3-beskyttede områder og skovbyg- Dansk Vindenergi finder arealet egnet. velbevarede afvandingsnetværk af grøfter og kanaler vil blive belyst nærmere i VVM- gelinjen. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke Indsender på vegne af Pindstrup Mosebrug A/S, lodsejer i området. Arealet ønskes redegørelsen umiddelbart at føre til begrænsninger i udpeget som fremtidigt vindmølleområde. En stor del af områderne er lavbundsarea- mølleopstillingen som følge af støjgrænser- Dansk Vindenergi medsender kortbilag ler, hvilket kan give særlige anlægstekniske ne i vindmøllebekendtgørelsen. - Kulturhistorie: Risiko for at det velbeva- med konkret forslag til mølleopstilling. udfordringer for opstilling af vindmøller på arealerne, ligesom udformningen vil skulle rede afvandingsnetværk af grøfter og kana- Friluftsrådet finder arealet egnet. ske under hensyntagen til eventuel fremti- ler samt den kulturhistoriske fortælling vil blive påvirket af møllerne. Fødevareministeriet er betænkelig ved dig vandstandshævning. Lavbundsarealerne kan være egnede til naturgenopretning, opstilling af møller. - Landskab: Opstilling af møller vil påvirke hvilket opstilling af vindmøller i givet tilfælde vil skulle tage hensyn til. Den endelige områdets karakter væsentligt. afgrænsning af området vil først finde sted, når der foreligger et konkret projekt. Kulturarvsstyrelsen vil henstille, at der ikke opføres møller. Påvirkning af bl.a. Natura 2000, overholdel- - Kulturhistorie: Området er et af statens se af støjkrav mv. vil indgå i den videre mest gennemførte storskala landvindings- planlægning, når eventuelle lokale indvirk- projekt fra første del af 1900-tallet, med et ninger på miljøet kan fastlægges i forbin- meget velbevaret afvandingsnetværk. delse med et konkret projekt.

12 ID-nr. 155, Jammerbugt Kommune at kunne rumme møllerne, men er Jammerbugt Kommune finder ikke arealet egnet som testplads for serie 0- DN finder ikke arealet egnet. - Landskab: Opstilling af møller vil få store Området er karakteriseret ved et fladt, afvandet lavbundsareal, der skalamæssigt på forhånd upåvirket af tekniske anlæg i de nære omgivelser. - Natur: Det vurderes umiddelbart, at opstil- møller. - Landskab: Tradition for friholdelse af arealet vest for hovedvejen mellem Løkken landskabelige konsekvenser. - Natur: Ligger midt i et større naturområde. vurderes, at kunne rumme møllerne. Mere detaljeret vurdering af påvirkning af bl.a. landskabet og det fredede kystbælte af ling af møller sandsynligvis vil berøre de beskyttede naturarealer samt risiko for, at opstilling af møller vil berøre skovbyggelin- og Aabybro. - Rekreative interesser: Kommunen har igangsat forundersøgelser ift. etablering af Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. - Rekreative interesser: Høj rekreativ klitplantager i de nære omgivelser, som er upåvirket af tekniske anlæg, vil indgå i den videre planlægning. jen. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke et skydecenter på arealet. Kommunen pointerer herudover en række værdi. - Landskab: Landskaber af høj værdi vil Påvirkningen af de rekreative forhold nær umiddelbart at føre til begrænsninger i faktuelle udpegninger, herunder større blive ødelagt af den visuelle effekt af vind- arealet vil blive kortlagt nærmere i evt. mølleopstillingen som følge af støjgrænser- uforstyrret landskab og lavbundsområde. møllerne. På forhånd upåvirket af vindmøl- VVM-redegørelser, da disse påvirkninger ne i vindmøllebekendtgørelsen. ler og bør derfor friholdes. ligeledes vil være betinget af udformningen af de konkrete mølleprojekter. Fødevareministeriet er betænkelig ved opstilling af møller. - Landskab: Møllerne vil virke domineren- Indpasningen af møllerne i et område, som er domineret af beskyttede naturarealer de i de flade karakteristiske landskaber. - Natur: En del af arealet er udpeget som samt plantager vil være særlige opmærksomhedspunkter i VVM-redegørelsen. 3. Påvirkning af bl.a. naturen og 3-områder, kulturmiljøet, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den videre planlægning, når eventuelle lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med et konkret projekt.

13 ID-nr. 162, Jammerbugt Kommune at kunne rumme møllerne, men er Jammerbugt Kommune finder ikke arealet egnet som testplads for serie 0- DN finder ikke arealet egnet. - Landskab: Opstilling af møller vil få store Den visuelle påvirkning af et landskab, som på forhånd er upåvirket af tekniske anlæg, på forhånd upåvirket af tekniske anlæg i de nære omgivelser. + Natur: Det vurderes, at testmøllerne kan møller. - Landskab: Tradition for friholdelse af arealet vest for hovedvejen mellem Løkken landskabelige konsekvenser. - Natur: Ligger midt i et større naturområde. samt indpasningen af møller i et område, som på forhånd anvendes til en række rekreative aktiviteter, vil være et særligt opstilles uden, at det vil berøre skovbyggelinjen. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke og Aabybro. - Rekreative interesser: lokalplan vedtaget for et Natur- og Dyreoplevelsescenter. Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. - Rekreative interesser: Høj rekreativ opmærksomhedspunkt i VVMredegørelsen. umiddelbart at føre til begrænsninger i mølleopstillingen som følge af støjgrænser- værdi. - Landskab: Landskaber af høj værdi vil Den statslige identifikation af mulige arealer reserverer ikke arealerne til testpladser. ne i vindmøllebekendtgørelsen. blive ødelagt af den visuelle effekt af vind- Sikringen af arealerne mod anden anven- møllerne. På forhånd upåvirket af vindmøl- delse indtil etablering af forsøgsmøller ler og bør derfor friholdes. bliver aktuel, må derfor ske i de respektive kommuneplaner. Dahl Advokatfirma på vegne af lodsejer i området (Kaasholm Avlsgård) er positiv overfor arealet. Er i dialog med kommunen Påvirkning af bl.a. naturen, kulturmiljøet, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den om gennemførelse af vindmølleprojekt på videre planlægning, når eventuelle lokale ejendommen. Forudsætter at lodsejer ikke indvirkninger på miljøet kan fastlægges i bindes til opstilling af serie 0-møller. forbindelse med et konkret projekt. VMI finder arealet egnet, dog bør funderingsforhold samt afstand til sommerhusområde vurderes nærmere.

14 ID-nr. 111, Lolland Kommune at kunne rumme møllerne. Lolland Kommune kan ikke anbefale at der udlægges områder til serie 0-møller i DN finder ikke arealet egnet. - Natur: Placering inden for strandbeskyt- Opstilling af testmøller vurderes at være foreneligt med det præg af teknisk land- - Natur: Det vurderes vanskeligt, at holde kommunen. telseslinjen. skab, som området omkring Nøjsomhed opstillingen af testmøllerne uden for strandbeskyttelseslinjen. Møllerne kan Friluftsrådet finder arealet uegnet. Odde allerede er karakteriseret ved. umiddelbart opstilles uden, at det vil berøre - Landskab: Landskabet og farvandet Det forudsættes, at den eksisterende vind- de beskyttede naturarealer. - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal omkring Lolland har nået sin grænse for, hvor mange vindmøller det kan bære. møllepark er udtjent inden opstilling af testmøller. En sanering af området med en begrænses eller ikke kan gennemføres pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgørelsen. VMI finder ikke arealet egnet, da der er eksisterende møller på arealet. samling af den tekniske påvirkning fra få, store testmøller er således en mulighed. Den eksisterende vindmøllepark berører strandbeskyttelseslinjen, og tilsvarende vurderes det vanskeligt at holde opstilling af serie 0-møller udenfor strandbeskyttelseslinjen. Påvirkning af bl.a. naturen, kulturmiljøet, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den videre planlægning, når eventuelle lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med et konkret projekt.

15 ID-nr. 192, Mariagerfjord Kommune at kunne rumme møllerne, dog Mariagerfjord Kommune finder ikke arealet egnet til opstilling af testmøller. Friluftsrådet finder arealet uegnet. - Landskab: Et af de få områder, der er Området vest for Helberskov er karakteriseret ved et fladt fjordland med våde risiko for påvirkning af fjordlandskabet og Kommunen pointerer en række faktuelle upåvirket af vindmøller i en radius på 5 km. engstrækninger, som er blevet drænet og i udsynet fra det markante Bjerget. - Natur: Grænser op til Natura udpegninger og meddeler, at kommunen ikke agter at meddele de nødvendige di- dag dyrkes som landbrugsjord. Der er hverken visuel eller funktionel sammen- område 14: Ålborg Bugt, Randers Fjord og spensationer såfremt udpegningen fasthol- hæng med det rekreative område på kyst- Mariager Fjord. Risiko for påvirkning af bl.a. des. strækningen mellem Als og Als Odde. gæs og svaner. Grænser op til Natura 2000-område 201 Øster Lovnkær dog ikke fugle på udpegningsgrundlaget. Det vurderes, at testmøllerne kan opstilles uden, at det vil berøre de 3-beskyttede vandløb, dog vil skovbyggelinjen sandsynligvis berøres. - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal begrænses eller ikke kan gennemføres pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgø- Kirken i Als ligger højt og synligt i landskabet. Fra syd vil indsynet til kirken blive påvirket af møllerne. Mere detaljeret vurdering af påvirkning af landskabet herunder det nærliggende fjordlandskab vil indgå i den videre planlægning. 1 km.syd for området er en eksisterende vindmøllepark. Området er således ikke på forhånd upåvirket af tekniske anlæg. relsen. Påvirkning af bl.a. naturen, Natura 2000, kulturmiljøet herunder det udpegede værdifulde kulturmiljø Helberskov, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den videre planlægning, når eventuelle lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med et konkret projekt.

16 ID-nr. 57, Ringkøbing-Skjern Kommune at kunne rumme møllerne, dog Ringkøbing-Skjern Kommune er generelt meget positiv indstillet på opstilling DN finder ikke arealet egnet. - Landskab: Opstilling af møller vil få store Det vurderes umiddelbart, at arealet i områdets sydlige halvdel, som på forhånd er risiko for visuel påvirkning af Lønborg Hede. - Natur: Grænser op til Natura af testmøller i kommunen og ønsker at området medtages i den endelige rapport. landskabelige konsekvenser for Lønborg Hede. lokalplanlagt til en vindmøllepark, vil være den del af arealet, som umiddelbart er mest egnet til opstilling af testmøller. Således vil 0mråde 73: Lønborg Hede dog ingen fugle på udpegningsgrundlaget. Det vurde- Kommunen pointerer en række faktuelle udpegninger i kommuneplanen. Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. - Rekreative interesser: Området ligger mølleopstillingen blive trukket væk fra landskabs- og naturinteresser i Lønborg Hede, res, at testmøllerne kan opstilles uden, at tæt op ad den kommende Nationalpark herunder Nationalpark Skjern Å. det vil berøre de 3-beskyttede områder Skjern Å. samt skovbyggelinjen. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke Der er foretaget en vurdering af den visuelle påvirkning af Lønborg Hede i forbindelse umiddelbart at føre til begrænsninger i med planlægningen for produktions- mølleopstillingen som følge af støjgrænser- vindmølleparken i området. I forhold til den ne i vindmøllebekendtgørelsen. ekstra møllehøjde for testmøller vil den visuelle påvirkning af Lønborg Hede blive vurderet på ny i en VVM-redegørelse. Forslag til Nationalpark Skjern Å er foreneligt med opstilling af møller i zone 3. Påvirkning af bl.a. naturen, Natura 2000, kulturmiljøet, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den videre planlægning, når eventuelle lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med et konkret projekt.

17 ID-nr. 95, Ringkøbing-Skjern/Varde Kommune at kunne rumme møllerne, dog Ringkøbing-Skjern Kommune er generelt meget positiv indstillet på opstilling Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. - Natur: Området ligger tæt på Natura 2000 Når der foreligger et konkret projekt fra en vindmøllefabrikant for området, vil der som risiko for påvirkning af karakteristiske og flade landskaber ved Mærsken og Værneengene. af testmøller i kommunen og ønsker at området medtages i den endelige rapport. og Tipperne. - Rekreative interesser: Oplevelsen af sort sol og det særprægede flade landskab vil en forudsætning for planlægningsprocessen skulle gennemføres en konsekvensvurdering jf. Natura 2000-direktivernes - Natur: Nærhed til Natura 2000-område Kommunen pointerer en række faktuelle blive skæmmet betragteligt. bestemmelser. 69: Ringkøbing Fjord og Nymindestrømmen. Risiko for påvirkning af bl.a. svaner, udpegninger. VMI finder ikke arealet egnet, da der er Påvirkningen af de rekreative forhold nær arealet vil blive kortlagt nærmere i evt. gæs, Rørhøg og Havørn. Det vurderes, at testmøllerne kan opstilles uden, at det vil Varde Kommune har taget rapport med tilhørende miljøvurdering til efterretning. eksisterende møller på arealet. VVM-redegørelser, da disse påvirkninger ligeledes vil være betinget af udformningen berøre de 3-beskyttede områder. af de konkrete mølleprojekter. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke Det forudsættes at de eksisterende møller umiddelbart at føre til begrænsninger i på arealet er udtjente, før arealet tages i mølleopstillingen som følge af støjgrænser- anvendelse til serie 0-møller. ne i vindmøllebekendtgørelsen. Påvirkning af de karakteristiske flade landskaber ved Mærksen og Værnengene, samt den landskabelige sammenhæng med Ringkøbing Fjord, herunder Tipperne, vil være et særligt opmærksomhedspunkt i VVM-redegørelsen. Opstilling af møller skal udformes under hensyntagen til en eventuel fremtidig vandstandshævning.

18 ID-nr. 164, Ringkøbing-Skjern Kommune at kunne rumme møllerne. Områ- Ringkøbing-Skjern Kommune er generelt meget positiv indstillet på opstilling VMI finder ikke arealet egnet, da der er eksisterende møller på arealet. Det forudsættes at de eksisterende møller på arealet er udtjente eller nedtaget, før det er på forhånd påvirket af eksisterende vindmøller, og er dermed ikke uden påvirkning fra tekniske anlæg. af testmøller i kommunen og ønsker at området medtages i den endelige rapport. arealet tages i anvendelse til serie 0-møller. Påvirkning af bl.a. naturen, kulturmiljøet, + Natur: Det vurderes, at testmøllerne kan Kommunen pointerer en række faktuelle overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den opstilles uden, at det vil berøre de 3- udpegninger. videre planlægning, når eventuelle lokale beskyttede områder samt skovbyggelinjen. indvirkninger på miljøet kan fastlægges i - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal forbindelse med et konkret projekt. begrænses eller ikke kan gennemføres pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgørelsen. - Kulturhistorie: Risiko for at mølleopstillingen vil berøre beskyttelseslinje omkring de fredede fortidsminder.

19 ID nr. 75, Tønder Kommune at kunne rumme møllerne, dog Tønder Kommune kan ikke støtte arealet til serie 0-møller. Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. - Landskab: Negativ påvirkning af de stor- Møllernes påvirkning af landskabet og opfattelsen af kulturlandskabet strukturer, risiko for påvirkning af bebyggelse, herun- - Natur: arealet er potentielt egnet til natur- slåede landskaber i forbindelse med Tøn- herunder Ballum-Skærbæk-marsken og der udpegede bevaringsværdige kulturmiljøer, og den flade marsk. genopretning. Kommunen pointerer vigtigheden af, at VE- dermarsken og Ballum-Skærbæk. - Natur: Nærhed til Natura 2000-områder. bevaringsværdige kulturmiljøer vil indgå som særlige opmærksomhedspunkter i en - Natur: Nærhed til Natura 2000-område loven gælder fuldt ud for testmøller, for at - Rekreative interesser: Området er væ- VVM-redegørelse.. 89: Vadehavet samt nærhed til Natura placeringen af serie 0-møller får den lokale sentligt for Nationalpark Vadehavet. Der vil være risiko for en negativ kumulativ 2000-område 103: Kogsbøl og Skast Mose. opbakning og medejerskab. påvirkning af det karakteristiske, flade Risiko for påvirkning af bl.a. gæs, ænder, Rørhøg og Hedehøg. Det vurderes, at testmøllerne kan opstilles uden, at det vil Kulturarvsstyrelsen vil henstille, at der ikke opføres møller. - Landskab: Den flade marsk er særdeles marsklandskab med udsyn over store vidder ved en samtidig opstilling af serie 0- møller på samtlige identificerede arealer i berøre de 3-beskyttede vandløb og følsom overfor opførelsen af høje tekniske Sønderjylland. åbeskyttelseslinjen. - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal anlæg. - Kulturhistorie: Kulturlandskabets struktu- En stor del af områderne er lavbundsarealer, hvilket kan give særlige anlægstekniske begrænses eller ikke kan gennemføres rer er meget velbevarede med tætliggende udfordringer for opstilling af vindmøller på pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgø- grøfter. arealerne, ligesom udformningen vil skulle relsen. ske under hensyntagen til eventuel fremti- VMI finder arealet egnet, dog bør funderingsforhold vurderes nærmere. dig vandstandshævning. Lavbundsarealerne kan være egnede til naturgenopretning, hvilket opstilling af vindmøller i givet tilfælde vil skulle tage hensyn til. VE-loven indeholder 4 ordninger til fremme af udbygning af vindmøller, men kun 2 af disse gælder for testmøller på nuværende tidspunkt. En evaluering af ordningerne forventes afsluttet i efteråret Når der foreligger et konkret projekt fra en vindmøllefabrikant for området, vil der som en forudsætning for planlægningsprocessen skulle gennemføres en konsekvens-

20 vurdering jf. Natura 2000-direktivernes bestemmelser. Påvirkningen af de rekreative forhold i forbindelse med Nationalpark Vadehavet og hensyn til kulturhistorie vil blive kortlagt nærmere i en VVM-redegørelse, da disse påvirkninger ligeledes vil være betinget af udformningen af konkrete mølleprojekter.

21 ID-nr. 161, Tønder Kommune at kunne rumme møllerne, dog Tønder Kommune kan ikke støtte arealet til serie 0-møller. DN finder ikke arealet egnet. - Landskab: Opstilling af møller vil få store Den visuelle påvirkning af landskabet, herunder udkig fra Gasse Høje ligesom de risiko for negativ påvirkning af udkig fra - Natur: arealet er potentielt egnet til natur- landskabelige konsekvenser. oplevelsesmæssige konsekvenser ift. det Gasse Høje. - Natur: Nærhed til Natura 2000-område genopretning. Kommunen pointerer vigtigheden af, at VE- Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. nærliggende områdes udsyn af uforstyrrethed, vil være et særligt opmærksomheds- 93: Lindet Skov, Hønning Mose, Hønning loven gælder fuldt ud for testmøller, for at - Landskab: Store landskabelige og ople- punkt i den videre planlægning. Plantage og Lovrup Skov. Risiko for påvirk- placeringen af serie 0-møller får den lokale velsesmæssige konsekvenser ved place- ning af bl.a. Hvepsevåge. Det vurderes, at opbakning og medejerskab. ring af store vindmøller. Fra Gasse Høje er Påvirkning af bl.a. naturen, herunder områ- testmøllerne kan opstilles uden, at det vil der udsyn til det mere end 1000 ha store dets funktion som kerneområde for kron- berøre de 3-beskyttede områder. Dog vurderes der at være risiko for, at skovbyg- skovområde. - Natur: Området og de omkringliggende vildt, Natura 2000, kulturmiljøet, overholdelse af støjkrav mv. vil indgå i den videre gelinjen kan berøres. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke naturarealer udgør et kerneområde for kronvildt. planlægning, når evt. lokale indvirkninger på miljøet kan fastlægges i forbindelse med umiddelbart at føre til begrænsninger i et konkret projekt. mølleopstillingen som følge af støjgrænser- ne i vindmøllebekendtgørelsen. VE-loven indeholder 4 ordninger til fremme af udbygning af vindmøller, men kun 2 af disse gælder for testmøller på nuværende tidspunkt. En evaluering af ordningerne forventes afsluttet i efteråret En stor del af områderne er lavbundsarealer, hvilket kan give særlige anlægstekniske udfordringer for opstilling af vindmøller på arealerne, ligesom udformningen vil skulle ske under hensyntagen til eventuel fremtidig vandstandshævning. Lavbundsarealerne kan være egnede til naturgenopretning, hvilket opstilling af vindmøller i givet tilfælde vil skulle tage hensyn til.

22 ID-nr. 197, Tønder Kommune at kunne rumme møllerne, dog Tønder Kommune ser positivt på at arealet undersøges nærmere for anven- Banedanmark - Trafik: Afstanden mellem testområdet og Påvirkningen af marsklandskabet, herunder det værdifulde kulturmiljø Ballummarsken risiko for påvirkning af det flade marskland- delse til testpladser for serie 0-møller. Tønderbanen er under 200 m og bør derfor vil indgå i den videre planlægning. skab. - Natur: Nærhed til Natura 2000-område Kommunen pointerer vigtigheden af, at VEloven gælder fuldt ud for testmøller. vurderes jf. nye afstandskrav mellem vindmøller og jernbane. Der vil være risiko for en negativ kumulativ påvirkning af det karakteristiske, flade 89: Vadehavet. Risiko for påvirkning af bl.a. gæs og ænder. Det vurderes, at testmøllerne kan opstilles uden, at det vil berøre de Vejdirektoratet - Trafik: Den østlige del af området er marsklandskab med udsyn over store vidder ved en samtidig opstilling af serie 0- møller på samtlige identificerede arealer i 3-beskyttede vandløb og skovbyggelinjen. - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal begrænses eller ikke kan gennemføres beliggende tæt på hovedlandevej Rute 11. Friluftsrådet finder arealet helt uegnet. Sønderjylland. VE-loven indeholder 4 ordninger til fremme af udbygning af vindmøller, men kun 2 af pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgø- - Landskab: Negativ påvirkning af de stor- disse gælder for testmøller på nuværende relsen. slåede landskaber i forbindelse med Tøn- tidspunkt. En evaluering af ordningerne dermarsken og Ballum-Skærbæk. forventes afsluttet i efteråret Natur: Umiddelbar nærhed til Natura Først i forbindelse med konkrete projekter 2000-områder. - Rekreative interesser: Området er væ- og en fastlæggelse af mølleopstillingen, vil det være muligt at vurdere afstandskravet sentligt for Nationalpark Vadehavet. til overordnede veje og baner. Når der foreligger et konkret projekt fra en vindmøllefabrikant, vil der som en forudsætning for planlægningsprocessen skulle gennemføres en konsekvensvurdering jf. Natura 2000-direktivernes bestemmelser. Påvirkningen af rekreative forhold i forbindelse med Nationalpark Vadehavet vil blive kortlagt nærmere i en evt. VVM-redegørelse, da disse påvirkninger vil være betinget af udformningen af konkrete projekter.

23 ID-nr. 16, Vesthimmerlands/Aalborg kommuner at kunne rumme møllerne, dog Vesthimmerlands Kommune tilkendegiver fortsat sin positive interesse for VMI finder ikke arealet egnet, da der er eksisterende møller på arealet. I forbindelse med udarbejdelse af VVMredegørelse for testpladserne vil det blive skal det vurderes, om serie 0-møller vil harmonere med eksisterende møller langs placering af store vindmøller på arealet. - Lysmarkering: lysmarkeringen ved den overvejet at anvende og teste ny lysmarkering. Trafikstyrelsen vil vurdere, om og fjorden. nuværende vindmøllepark har været til stor hvordan test af nye former for lysafmærk- - Natur: Nærhed til Natura 2000-område gene for de omkringboende, og kommunen ning kan tilpasses med de gældende inter- 16: Løgstør Bredning, Vejlerne og Bulbjerg. kan derfor ikke acceptere de krav, der stil- nationale regler for luftfartsafmærkning for Risiko for påvirkning af bl.a. traner, gæs- les til lysmarkering af serie 0-møller. at sikre, at det er flyvesikkerhedsmæssigt svane- og storkearter. Det vurderes, at der Kommunen pointerer vigtigheden af, at VE- forsvarligt. kan være risiko for at de 3-beskyttede loven gælder fuldt ud for testmøller, lige- arealer berøres. som de ønsker at sikre, at energiudnyttel- Det skal vurderes nærmere i en evt. VVM- + Støj: Såfremt møllerne opstilles i den sen i den eksisterende vindmøllepark ikke redegøresle, om opstilling af serie 0- sydlige del af området, vurderes støjbelast- forringes. møllerne vil harmonere med eksisterende ningen ikke umiddelbart at føre til be- møller langs fjorden. grænsninger i mølleopstillingen som følge Aalborg Kommune kan ikke støtte ud- af støjgrænserne i vindmøllebekendtgørelsen. pegningen jf. kommunens bidrag i scopingenfasen. Der forventes umiddelbart, at området kan anvendes til både den eksisterende vind- - Landskab: ved at etablere testmøller i møllepark ved Nørrekær Enge samt serie tilknytning til den eksisterende vindmølle- 0-møller i områdets sydlige del (hvilket park vurderes det, at der pga. de forskellige nærmere undersøgelser af bl.a. konse- møllehøjder vil blive skabt et uharmonisk kvenser for energiudnyttelsen og evt. ku- område. mulative effekter vil skulle klarlægge).

24 ID-nr. 68, Varde Kommune at kunne rumme møllerne. Varde Kommune har taget Rapport om planlægning for testpladser til serie 0- Friluftsrådet finder arealet mindre egnet. Hvis dette testområde skal benyttes, bør Indpasning af møllerne i forhold til det eksisterende gasbehandlingsanlæg med tilhø- + Natur: Det vurderes, at testmøllerne kan opstilles uden, at det vil berøre de 3- møller frem mod 2020 med tilhørende miljøvurdering i betragtning. det være nordøst for vej Landskab: Fladt åbent landskab hvor rende tårne, vil være et særligt opmærksomhedspunkt i den videre planlægning. beskyttede områder. skorstenene på Nybroværket fremstår me- - Støj: Risiko for at mølleopstillingen skal begrænses eller ikke kan gennemføres get markant. - Rekreative interesser: Området ligger Påvirkningen af de rekreative forhold nær arealet, herunder sommerhusområdet Je- pga. støjgrænserne i vindmøllebekendtgø- tæt på sommerhusområder og Filsø. gum Ferieland og Filsø, vil blive kortlagt relsen. nærmere i evt. VVM-redegørelser, da disse påvirkninger ligeledes vil være betinget af udformningen af de konkrete mølleprojekter.

25 ID-nr. 157, Vordingborg Kommune + Landskab: Landskabet vurderes egnet til opstilling af vindmøller, dog risiko for visuel Vordingborg Kommune mener, at området er egnet, men at testvindmøller vil DN finder ikke arealet egnet. - Natur: Arealet er lavbundsområde og Møllerne vil blive meget synlige fra de omgivende boliger, idet der er uhindret udsigt påvirkning af indsyn til kirken i Neder Vindinge samt uhindret udsigt over Barmosen. + Natur: Det vurderes, at testmøllerne kan kunne blokere for en senere udbygning med møller på m. - Natur: det skal sikres, at mulighederne for derfor oplagt til naturgenopretning. Friluftsrådet finder arealet uegnet. over Barmosen fra det omgivende morænelandskab. Der er tillige uhindret indsyn til den højtliggende kirke i Neder Vindinge opstilles uden, at det vil berøre de 3- naturgenopretning ikke begrænses af op- - Landskab: Et af de få områder, der er (kote 20) beliggende i en afstand på ca. 2 beskyttede vandløb i testområdet. + Støj: Støjbelastningen vurderes ikke stilling af vindmøller. - Støj: kommunen vil ikke udelukke, at upåvirket af vindmøller i en radius på 5 km. km fra området. Møllernes visuelle påvirkning af kirken samt af det omgivende land- umiddelbart at føre til begrænsninger i nogle af boligerne omkring Barmosen vil skab generelt vil være et særligt opmærk- mølleopstillingen som følge af støjgrænser- blive betragtet som støjfølsom arealanven- somhedspunkt i VVM-redegørelsen. ne i vindmøllebekendtgørelsen. delse, ligesom de mener, at borgerne i Lavbundsområde med særlige anlægstek- området allerede er udsat for høj støjpå- niske udfordringer, hvor opstilling af møller virkning. skal udformes under hensyntagen til en Kommunen pointerer herudover en række eventuel fremtidig genetablering af vådom- faktuelle udpegninger og konkrete rettelser rådet. Det er i rapporten bemærket, at op- ift. miljøvurderingen. stilling af møller skal udformes under hensyntagen til en evt. vandstandshævning. Der udestår konkrete støjberegninger når der foreligger et konkret projekt med angivelse af møllehøjde og placeringer, som vil vise, om reglerne for støjbelastning ved støjfølsom arealanvendelse og nabobeboelser i det åbne land vil kunne overholdes. Vurdering af lavfrekvent støj vil indgå i VVM-redegørelserne samt ved anmeldelse af konkrete vindmøller i henhold til bekendtgørelsen om støj fra vindmøller.

Esbjerg Kommune. Område 65 Lundsmark syd, Esbjerg/Tønder kommune

Esbjerg Kommune. Område 65 Lundsmark syd, Esbjerg/Tønder kommune Esbjerg Kommune Område 65 Lundsmark syd, Esbjerg/Tønder kommune Området er karakteriseret ved et fladt storskalalandskab; landbrugsjord bestående af store markarealer i omdrift med læhegn og anden bevoksning.

Læs mere

- Forbehold for prototypemøller på arealet Opbakning til arealet Forbehold for arealet. forvejen er udlagt til vindmøller. Det bør fuglene og naturen.

- Forbehold for prototypemøller på arealet Opbakning til arealet Forbehold for arealet. forvejen er udlagt til vindmøller. Det bør fuglene og naturen. ID/Kommune Antal møller ID-nr. 100, Ringkøbing Skjern 2-4 møller op til 200 m. Miljømæssige påvirkninger + Uproblematisk påvirkning på det foreliggende grundlag - Risiko for negativ påvirkning, (f.eks.

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for planlægningsarbejdet af arealer til brug for opstilling af serie 0-møller frem mod 2020

Bilag 1: Redegørelse for planlægningsarbejdet af arealer til brug for opstilling af serie 0-møller frem mod 2020 Bilag 1: Redegørelse for planlægningsarbejdet af arealer til brug for opstilling af serie 0-møller frem mod 2020 Indholdsfortegnelse Vurdering af 68 potentielle arealer til serie 0-møller...4 Aalborg Kommune...5

Læs mere

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune I V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune Varde Kommune sigter mod en CO2 neutral energiproduktion Vision Varde Byråd ønsker at medvirke til, at de nationale mål for udnyttelse af alternative energikilder

Læs mere

Det åbne land. Afvejning af interesser i arealanvendelsen ved hjælp af planlægning

Det åbne land. Afvejning af interesser i arealanvendelsen ved hjælp af planlægning Det åbne land Afvejning af interesser i arealanvendelsen ved hjælp af planlægning Oplæg ved kontorchef Elisabeth Gadegaard Wolstrup Naturstyrelsen, Det åbne Land og Friluftsliv Benyttelse i det åbne land

Læs mere

Miljøvurdering af Rapport om planlægning for testpladser til serie 0- møller frem mod 2020

Miljøvurdering af Rapport om planlægning for testpladser til serie 0- møller frem mod 2020 Miljøvurdering af Rapport om planlægning for testpladser til serie 0- møller frem mod 2020 Juni 2011 Hjørring Kommune Område 90 Vest for Vrensted, Hjørring/Jammerbugt Kommune Landskab Området er karakteriseret

Læs mere

Oversigt over bemærkninger i foroffentlighedsfasen

Oversigt over bemærkninger i foroffentlighedsfasen 13-09-2016 Lise Overby Nørgård Direkte: 7257 7367 Mail: lio@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.16.00-G00-1-16 Oversigt over bemærkninger i foroffentlighedsfasen Nr. Fra Resumé Forvaltningens kommentarer. 1 Styrelsen

Læs mere

Rapport om mulige statslige arealer til opstilling af vindmøller

Rapport om mulige statslige arealer til opstilling af vindmøller Rapport om mulige statslige arealer til opstilling af vindmøller 2014 Titel: Rapport om mulige statslige arealer til opstilling af vindmøller Redaktion: Det åbne land, Naturstyrelsen Udgiver: Naturstyrelsen

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Vindmølleplanlægning i Roskilde Kommune 2013

Vindmølleplanlægning i Roskilde Kommune 2013 Vindmølleplanlægning i Roskilde Kommune 2013 Analyse af mulighederne for placering af vindmøller i Roskilde Kommune 30. April 2013 Indledning Økonomiudvalget har besluttet, at kommuneplanlægningen skal

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 Varde Kommune September 2007 Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2004-2016, Gl. Varde Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske om at

Læs mere

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Til berørte myndigheder, organisationer og foreninger Team Plan Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse Karakterområdets placering. 28 Karakterområdets grænse Nøglekarakter: Åbent, fladt og drænet kystnært område med strandvolde og vindmøller. I området findes der også sommerhusområde og badestrand. Det

Læs mere

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune Debatoplæg om vindmøller Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune 1 Debatoplæg om vindmøller Hvorfor ny planlægning? Foroffentlighed for vindmølleplanlægning

Læs mere

NOTAT. Vurdering af ansøgning grundlag for afgørelse om igangsætning af planlægning for vindmøller vest for Stadil

NOTAT. Vurdering af ansøgning grundlag for afgørelse om igangsætning af planlægning for vindmøller vest for Stadil Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm NOTAT Vurdering af ansøgning grundlag for afgørelse om igangsætning af planlægning for vindmøller vest for Stadil Ansøgers oplysninger:

Læs mere

Høvsøre. Udvidelse af det nationale testcenter for store prototypevindmøller i. Planlægning og byudvikling. Indkaldelse til ideer og forslag

Høvsøre. Udvidelse af det nationale testcenter for store prototypevindmøller i. Planlægning og byudvikling. Indkaldelse til ideer og forslag Indkaldelse til ideer og forslag Udvidelse af det nationale testcenter for store prototypevindmøller i Høvsøre Marts 2017 Planlægning og byudvikling Indledning Danmark skal også i fremtiden være konkurrencedygtig

Læs mere

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup.

Anmeldelse af en stk. 10 kw husstandsvindmølle fra KVA Diesel. Søren og Lene Nielsen, Horsmarkvej 3, 9230 Svenstrup. Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-14-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11-11 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

Læs mere

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, ,

Solid Wind Power, Frejasvej 4, 6950 Ringkøbing, , Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-19-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 13. januar 2016 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af en SWP 10

Læs mere

Scopingsnotat. Hjørring Kommune

Scopingsnotat. Hjørring Kommune Hjørring Kommune Scopingsnotat 10-12-2014 Sag nr. 01.02.05-P16-18-14 Side 1. Opstilling af vindmøller ved Gårestrup I forbindelse med planlægningen for opstilling af 3 vindmøller ved Gårestrup skal der

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

N O T A T. Indhold i miljørapport scoping for:

N O T A T. Indhold i miljørapport scoping for: N O T A T Afdeling Planlægning Direkte telefon 99741392 E-post tine.reimer@rksk.dk Dato 15. august 2016 Sagsnummer 16-018874 Indhold i miljørapport scoping for: Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025,

Læs mere

Side 1 af 8. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 5. januar Basis oplysninger

Side 1 af 8. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 5. januar Basis oplysninger Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-22-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 5. januar 2016 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Etablering af fjernvarmeledninger

Læs mere

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Sagsnummer: Lokalitet: Ansøger: Konsulent: 01.02.20-G01-7-12 sydvest for Sæsing eksisterende vindmølleområde med 6 stk. 660 kw 4 eksisterende mølleejere bl.a. Niels Jørgen

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk

Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk December 2014 Indledning Dette notat er en uddybning af afsnit

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose Forslag til Tillæg nr. 7A Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 15. marts 2011

Læs mere

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7B Til Ringkøbing-plan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- 16. august 2011 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Side 1 af 12. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11. november Basis oplysninger

Side 1 af 12. Center Natur og Miljø. Journalnr: P Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11. november Basis oplysninger Center Natur og Miljø Journalnr: 01.16.04-P19-9-15 Ref.: Lene Lauridsen Dato: 11. november 2015 VVM Myndighed Rebild Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Opsætning af en 10 kw

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2 23. januar 2013 Anmodning om igangsættelse af VVM-behandling for et nyt vindmølleområde i Ringkjøbing-Skjern Kommune indsendt af lodsejer Jørgen Thesbjerg Halkærvej 1, 6980 Tim VVM-anmeldelse for vindmøller

Læs mere

Sammenfattende redegørelse over høringsbidrag til miljøvurdering af mulige statslige arealer til opstilling af vindmøller 2014

Sammenfattende redegørelse over høringsbidrag til miljøvurdering af mulige statslige arealer til opstilling af vindmøller 2014 Sammenfattende redegørelse over høringsbidrag til miljøvurdering af mulige statslige arealer til opstilling af vindmøller 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse over høringsbidrag til miljøvurdering af

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Afgørelsen betyder, at kommunen kan vedtage planforslaget i den fremlagte

Afgørelsen betyder, at kommunen kan vedtage planforslaget i den fremlagte Ringkøbing-Skjern Kommune Att.: Niels Peter Lauridsen Niels.Peter.Lauridsen@rksk.dk post@rksk.dk Ribe Stift Att.: Jonathan Pakula Kvist JOPK@km.dk kmrib@km.dk Afgørelse i sag om Ribe Stift indsigelse mod

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 543

Forslag til Lokalplan nr. 543 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Lokalplan nr. 543 For vindmøller ved St. Løgtvedgård Forslag til Tillæg nr. 9 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 Forslaget er fremlagt fra den til den Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 134 og 10-7-101 og kommuneplantillæg

Læs mere

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk 15-022379 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune har i 2013 modtaget

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. Punkt 2. Godkendelse af kommuneplantillæg 10.014 og Lokalplan 10-7-103 (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. forelæggelse) 2014-2818 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid Samlet vurdering Jordbrugserhvervet er væsentligt i området. Der er gode udviklingsmuligheder med en relativt høj frihedsgrad for jordanvendelse. Der er lav frihedsgrad for muligheden for at bygge, da

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

Høringssvar fra berørte myndigheder om potentielle arealer til serie 0-møller

Høringssvar fra berørte myndigheder om potentielle arealer til serie 0-møller Høringssvar fra berørte myndigheder om potentielle arealer til serie 0-møller Bidrag modtaget fra flg. kommuner: 1. Esbjerg Kommune... 2 2. Frederikshavn Kommune... 5 3. Hjørring Kommune... 6 4. Holstebro

Læs mere

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer

Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer Vindmøller i den tidligere Gårdbo Sø, vest for Ålbæk Scoping/forventede hovedproblemer SCOPING NOTAT Forventede hovedproblemer i VVM/Miljøundersøgelse for vindmølleprojekt i den tidligere Gårdbo Sø, vest

Læs mere

Tillæg nr. 12b. Til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune. For et område til vindmøller ved Troldhede. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 12b. Til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune. For et område til vindmøller ved Troldhede. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 12b Til Kommuneplan 2009-2021 For et område til vindmøller ved Troldhede Fremlagt i offentlig høring som Tillæg nr. 8b til Temaplan for vindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune (Kommuneplantillæg

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Udvidelse af vindmøllepark ved Holmen Debatoplæg om Lokalplan nr. 400 og Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den

Læs mere

m. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Karakterområdets grænse ikke endeligt fastlagt.

m. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Karakterområdets grænse ikke endeligt fastlagt. Højtliggende dyrket flade Højtliggende dyrket flade 12 Højtliggende dyrket flade ikke endeligt fastlagt Grænse Nøglekarakter Store dyrkede flader inddelt af levende hegn. I landskabet ses også enkelte

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg BILAG 3 TIL MILJØVURDERING KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 1 Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg Der foretages i bilaget en systematisk gennemgang af planændringer og afledte miljøpåvirkninger. Dette bilag indeholder

Læs mere

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads Bornholms Regionskommune Screening vedr. evt. miljøvurdering af planer for vindmøller ved Krashave Forsiden skal altid udfyldes. De øvrige sider er hjælpeværktøj til brug for udfyldelse af forsiden. Navn

Læs mere

VINDMØLLER PÅ THYHOLM DEBATOPLÆG DECEMBER 2014

VINDMØLLER PÅ THYHOLM DEBATOPLÆG DECEMBER 2014 DEBATOPLÆG VINDMØLLER PÅ THYHOLM DECEMBER 2014 Struer Kommune har modtaget tre projektforslag for opstilling af vindmøller på Thyholm. Vindmøllerne er 100 140 m høje og ønskes opstillet ved henholdsvis

Læs mere

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid Samlet vurdering Jordbrugserhvervet skal prioriteres højt i området. Der er gode udviklingsmuligheder med en relativt høj frihedsgrad for såvel jordanvendelse som for muligheden for at bygge. Dog er der

Læs mere

Vindmøller ved Thorup - Sletten

Vindmøller ved Thorup - Sletten Vindmøller ved Thorup - Sletten Ideoplæg Indkaldelse af ideer og forslag fra den 15. august 2016 til den 12. september 2016 Invitation til borgermøde Der afholdes borgermøde den 22. august 2016, kl. 19-21

Læs mere

DEBATOPLÆG VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE

DEBATOPLÆG VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE DEBATOPLÆG VINDMØLLER VED ULVEMOSEN OG BÆKHEDE PLANTAGE HØRINGSPERIODE FRA 14. OKTOBER 2014 TIL 28. OKTOBER 2014 NATUR OG MILJØKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Natur og Miljøklagenævnet ophævede ved afgørelse af

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende

Projektbeskrivelse. Vindmøller vest for Birkende Projektbeskrivelse Vindmøller vest for Birkende Februar 2014 1 Projektansøger: Wind1 A/S Jesper Houe Projektleder Holgersgade 1 7900 Nykøbing Mors Mobil: 22 52 30 11 E-mail: jh@wind1.dk På vegne af lodsejeren

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om Lokalplan nr. 358 og Tillæg nr. 73 til Kommuneplan 2013-2025 for Debatperiode: fra den 16. september til den 14. oktober 2016 Herning Kommune Billund

Læs mere

Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle. Screenings afsluttet: 9. februar 2015

Fjernelse af spærring i Tange Å ved Kærsholm Mølle. Screenings afsluttet: 9. februar 2015 VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE BL01. i Øster Oksby

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE BL01. i Øster Oksby Tane Hedevej Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv i Øster Oksby ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - februar 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette

Læs mere

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. Forslag til TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01. i Øster Oksby

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. Forslag til TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01. i Øster Oksby Tane Hedevej Hvidbjerg Strandvej Forslag til TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv i Øster Oksby ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig 30. april 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig På lokaliteten Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig Indsendt til: Lemvig

Læs mere

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Nørrekær Enge

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Nørrekær Enge #BREVFLET# Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Til borgere, interesseorganisationer og andre Interesserede for det udlagte vindmølleområde 26. september 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Nørrekær

Læs mere

Redegørelse for planlægningsarbejdet af arealer til brug for opstilling af prototypemøller frem mod 2020

Redegørelse for planlægningsarbejdet af arealer til brug for opstilling af prototypemøller frem mod 2020 Notat Landsplan J.nr. BLS-145-00155 Ref. mebri Dato: 20. september 2010 Redegørelse for planlægningsarbejdet af arealer til brug for opstilling af prototypemøller frem mod 2020 I forbindelse med regeringens

Læs mere

Indkaldelse af forslag og ideer

Indkaldelse af forslag og ideer Indkaldelse af forslag og ideer Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord TEKNIK OG MILJØ 2 INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord Danish Crown A/S

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Kommuneplanramme 6.T.0X Februar 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Vindmølleplanlægning A-Z. Køge Bugt. Proces, Potentialer & Barrierer. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet

Vindmølleplanlægning A-Z. Køge Bugt. Proces, Potentialer & Barrierer. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmølleplanlægning A-Z Proces, Potentialer & Barrierer Køge Bugt 5. september 2011 Cand.Scient Joachim Holten Palvig Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmølleplanlægning - resort Havvindmøller

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 for Lemvig Kommune EKSISTERENDE VINDMØLLEOMRÅDE 8 IFØLGE KOMMUNEPLAN 2009 2021

Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 for Lemvig Kommune EKSISTERENDE VINDMØLLEOMRÅDE 8 IFØLGE KOMMUNEPLAN 2009 2021 FORSLAG Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 er udarbejdet med henblik på: - at ændre afgrænsningen af det fremtidige rammeområde vindmølleområde 8 kommuneplanområde

Læs mere

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose Returadresse Land, By og Kultur Planlægning Smed Sørensenvej 1, 6950 Ringkøbing Dato 21. september 2015 Sagsnummer 15-007089 Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven

Læs mere

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup Til borgere, interesseorganisationer og andre med interesse i det udlagte vindmølleområde Dato: 27. oktober 2014 Kultur, Plan og Fritid Torvegade 15 9670 Løgstør Sagsnr.: 820-2014-26025 Dokumentnr.: 820-2014-218744

Læs mere

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger fra offentlig høring 1 Der er indkommet

Læs mere

Bilag 1 - Vindmølleplan og kommuneplantillæg til KOMMUNEPLAN 09

Bilag 1 - Vindmølleplan og kommuneplantillæg til KOMMUNEPLAN 09 Retningslinjer Retningslinjer for opsætning af vindmøller i Nyborg Kommune skal sikre at vindmøllernes placering og udseende afpasses efter hinanden, og at vindmøllerne opstilles i harmoni med landskabet,

Læs mere

Scoping - VVM og miljørapport for et område til vindmøller ved Knaplund, Ringkøbing-Skjern Kommune

Scoping - VVM og miljørapport for et område til vindmøller ved Knaplund, Ringkøbing-Skjern Kommune Returadresse Land, By og Kultur Planlægning Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Jeanette Jeppesen Direkte telefon 99741256 E-post jeanette.jeppesen@rksk.dk Dato 14. september 2016 Sagsnummer

Læs mere

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Herning Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Solfangeranlæg til brug for supplering

Læs mere

Miljøministeriet Naturstyrelsen. Måde Havnedeponi. Bilag 2. Oversigt over delkonklusioner. Juni 2013

Miljøministeriet Naturstyrelsen. Måde Havnedeponi. Bilag 2. Oversigt over delkonklusioner. Juni 2013 Miljøministeriet Naturstyrelsen Måde Havnedeponi Bilag 2 Oversigt over delkonklusioner Juni 2013 Notat BILAG 2 Måde Havnedeponi Oversigt over delkonklusioner 21. maj 2013 Miljøer i anlægsfasen Projekt

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vedrørende miljøvurdering af "Rapport om planlægning for testpladser til prototypemøller frem mod 2020"

Sammenfattende redegørelse vedrørende miljøvurdering af Rapport om planlægning for testpladser til prototypemøller frem mod 2020 Notat Det åbne land og friluftsliv J.nr. NST-119-00018 Sammenfattende redegørelse vedrørende miljøvurdering af "Rapport om planlægning for testpladser til prototypemøller frem mod 2020" 1. Indledning...2

Læs mere

Samlede indkomne bemærkninger i foroffentlighedsfase for proejet med fem testvindmøller ved Sdr. Bork

Samlede indkomne bemærkninger i foroffentlighedsfase for proejet med fem testvindmøller ved Sdr. Bork Samlede indkomne bemærkninger i foroffentlighedsfase for proejet med fem testvindmøller ved Sdr. Bork Bemærkning 1 Vedr. Idéoplæg testvindmøller ved Sdr. Bork, MST-531-00041 Forespørgsel vedr. indkaldelse

Læs mere

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013 Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune Marts-april 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget to ansøgninger med projektforslag til opstilling af vindmøller i to områder

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 9-6-105 og kommuneplantillæg 9.012 Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, Landområde Hals Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Journal nr. 14/5651 Forelægges TTM August møde VVM Myndighed

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Journal nr. 14/5651 Forelægges TTM August møde VVM Myndighed Skema til brug for screening (VVM-pligt) Journal nr. 14/5651 Forelægges TTM August møde VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Opsætning af husstandsmølle (Gaia-Wind

Læs mere

REDSKABER TIL PLANLÆGNING AF VINDMØLLEOMRÅDER NORDVIND, 27. NOVEMBER 2008, REDSKABER TIL VINDMØLLEPLANLÆGNING

REDSKABER TIL PLANLÆGNING AF VINDMØLLEOMRÅDER NORDVIND, 27. NOVEMBER 2008, REDSKABER TIL VINDMØLLEPLANLÆGNING REDSKABER TIL PLANLÆGNING AF VINDMØLLEOMRÅDER Placeringsmuligheder set ud fra afstand til beboelse Vindenergien bedst mod vest Kort 5 Vindenergi Kort 3 Afstande til nabobeboelse Mindstefstande til beboelse

Læs mere

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Ansøgning og projektbeskrivelse. Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller og solceller ved Marsvinslund August 2018 1 Projektansøger: SFP Wind Denmark ApS Nordmandshave 2 8700 Horsens Peter Nielsen Telefon: 25397972 og Vindpark Marsvinslund

Læs mere

Kommunens supplerende bemærkninger til ansøgers anmeldelse-skema Søren Lolks Vej 8, Tåsinge, 570 Svendborg. Sagsnr. 15/20940 14. Bekendtgørelse om støj fra vindmøller, nr. 1284, af 15. december 2011 (Vindmøllebekendtgørelsen).

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Hvordan planlægger vi med størst hensyntagen til omgivelserne? Offentlig høring 2. december 2015 til 13. januar 2016 Målsætning Kommunalbestyrelsen

Læs mere

VVM-screening af ansøgning om opstilling af en husstandsvindmølle på Ølstedvej 22

VVM-screening af ansøgning om opstilling af en husstandsvindmølle på Ølstedvej 22 VVM-screening af ansøgning om opstilling af en husstandsvindmølle på Ølstedvej 22 VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Halsnæs Kommune Opstilling af en husstandsvindmølle på 21,6 meter på

Læs mere

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 5 Tuse Næs Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

08. HO VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013

08. HO VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Ho 08. HO KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver de overordnede

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- ) Basis oplysninger Projekt

Læs mere

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Der blev afholdt en fordebat om den nye planlægning for et solcelleanlæg ved Evetofte i 20. januar til den 18. februar 2015. Desuden er der indkaldt forslag og ideer

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 06 NAKKEBØLLE FJORDOMRÅDE Nakkebølle Fjordområde er et tidligere kunstigt tørlagt fjordområde, som nu er naturgenoprettet. Området ligger ved den sydøstlige grænse af Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere