ANSØGNING MULIGHEDER SOCIAL INNOVATION KULTUR FRIVILLIGHED DIVERSITET KREATIVITET BYUDVIKLING DEMOKRATI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANSØGNING MULIGHEDER SOCIAL INNOVATION KULTUR FRIVILLIGHED DIVERSITET KREATIVITET BYUDVIKLING DEMOKRATI"

Transkript

1 ANSØGNING MULIGHEDER SOCIAL INNOVATION KULTUR FRIVILLIGHED DIVERSITET KREATIVITET BYUDVIKLING DEMOKRATI

2 KBH s Fyrtårn for socialt og kulturelt iværksætteri ANSØGNING OM FORTSÆTTELSE AF KPH - SAMT NYE TILTAG Vi søger Kultur og Fritidsuvalget om tilskud for årene Vi søger om 1.5 mio årligt for og 1 mio årligt for Status for 2017 er vedlagt som bilag: KPH impact 2017 Målsætninger for indsatsen samt nye tiltag. Med udgangspunkt i de succeser der er kommet ud af v o r e s g o d e s a m a r b e j d e m e d K u l t u r o g Fritidsforvaltningen (KFF), og ikke mindst den opbakning som udvalget, har tildelt den gamle remise KPH VOLUME, KPH og hele Bavnehøjgården, vil vi gerne indgå i et mere strategisk samarbejde med forvaltningen. Denne ansøgning bygger på 4 ben: 1: Inddragelse af gårdens aktører i udvikling af navn og brand for området 2: Strategisk samarbejde med Kultur og fritidsforvaltningen om nye tiltag og udvikling af nye aktiviteter indenfor området 3: Udvikling af VOLUME som hele Sydhavnens kulturhus 4: Udvidelse med flere etager Samarbejdet omhandler en yderligere udvikling af både KPH, Bavnehøjgården og relevante områder i KFF, så vi sammen kan forbedre vilkårene for Københavns ungdomskultur og iværksætteri inden for kulturel og social innovation.

3 INDLEDNING KØBENHAVNS FYRTÅRN FOR SOCIALT OG KULTURELT IVÆRKSÆTTERI Som en del af det globale samfund, oplever Danmark store ændringer, der udfordrer vores samfundsstrukturer, arbejdsmarked, tillid og engagement til statslige, private og offentlige institutioner og ikke mindst til hinanden. Kultur og kreativitet skal understøttes som metoder til at nedbryde fordomme og øge tolerancen på lige fod med andre fagområder og tiltag. Der er i stigende grad brug for aktører, der tør at nytænke på området omkring integration af kulturinitiativer, sociale velfærdsproblematikker og byudvikling. Derfor skal der yderligere fokus på understøttelsen af sociale- og kulturelle iværksættere samt de vigtige og udviklende fællesskaber, hvor ideer trives, så de på sigt også kan skabe deres egen og andres beskæftigelse. Unge såvel som iværksættere har brug for netværk, fællesskaber og rådgivning, hvor sparring og videndeling er med til at facilitere og støtte ideer i den spæde fase. Samtidig mangler Danmark en ledende rolle inden for samfundsmæssig innovation, og her er kulturen omdrejningspunkt for mange nye løsninger. Fremtidens København skal være en kulturhovedstad med kant, nerve og mangfoldighed. I takt med at befolkningstætheden i byen stiger, skal der udvikles flere kulturelle åndehuller, hvor der kan eksperimenteres, leges frit, blive begået fejl og skabes ny kultur af vedvarende kvalitet. Der skal udvikles nye platforme, der understøtter og sammenbinder fællesskaber for byens kulturentreprenører og kulturmiljøernes vækstlag og undergrund. KPH er placeret i den Københavnske bydel Sydhavnen, der er kendt for sin mangfoldighed, men også for sine udfordringer på sociale områder. Ifølge Københavns Kommunes udviklingsplan betragtes bydelen som udsat med væsentligt flere sociale problemer end resten af København. De nybyggede områder på Teglholmen og Sluseholmen, huser mennesker med økonomiske og uddannelsesmæssige ressourcer på et andet niveau. Denne udvikling er med til at skabe en opdeling blandt borgerne i Sydhavnen. Med udviklingen af KPH, og dannelsen af nye kulturelle og sociale fællesskaber i bydelen, ønsker vi at bidrage til en positiv fortælling om et forbundet Sydhavnen.

4 MÅLGRUPPE OG FÆLLES PROFIL KPH OG BAVNEHØJGÅRDEN KPH har siden 2009 dannet rammerne for forskellige netværk og organisationer af innovative igangsættere og iværksættere med kulturelle, grønne og sociale mål. KPH fungerer således som et økosystem for vidensdeling mellem forskellige aldersgrupper og arbejdskulturer. Vi ønsker at udvide diversiteten i og omkring huset, hvorfor vi i løbet af de kommende år vil åbne op for, at flere unge kan blive en del af KPH og området omkring Bavnehøj. Ligeledes ønsker vi at skabe et åbent rum, hvor gårdens og lokalområdets unge kan komme og udvikle deres ideer i samme miljø som innovative unge iværksættere fra hele verden, der alle arbejder for at skabe merværdi for København. Med en udvidelse til flere etager ønsker vi at inddrage en ny og yngre målgruppe og derved skabe rum for nogle af de unge der ikke passer ind i almindelige rammer. Her vil der være mulighed for at netværke med de igangsættere og iværksættere som er KPHs nuværende målgruppe. Nye interessenter tæller også unge fra gårdens andre tilbud, AFUK, GAME og Skateparken. Bavnehøj gården huser til dagligt flere hundrede unge mennesker med forskellige baggrunde og forskellige kulturer. Vi oplever, at der mangler et sted, hvor de lettere kan møde hinanden. Gårdens aktører bidrager alle til en mangfoldighed, som vi gerne vil understøtte yderligere. Samtidig kan vi skabe rum for, at flere af lokalområdets unge kan få gavn af de mange tilbud. Ved en fælles base vil vi binde gårdens aktører sammen og i forbindelse med den proces udvikle et navn og et brand for hele gården - i samarbejde med gårdens aktører. Bavnehøjgården skal på verdenskortet. Derfor skal der sættes ekstra fokus på at udvikle en fælles profil og, som et led i den proces, finde et fælles navn for hele gården.

5 STRATEGISK SAMARBEJDE MED KFF PROCES OG UDVIKLING Forhuset Enghavevej 80-82: I forhuset Enghavevej bor Arbejdsmiljø København (AAB). AAB hører til hos Sundheds og omsorgsforvaltningen (SUF). SUF har vist interesse i at flytte enheden, hvis der kan findes et nyt, relevant sted. En dialog med KFF om udvikling af KPH og særligt omkring udvidelsen til flere etager er i gang, og det forventes, at der findes en løsning i løbet af de næste par år. KPH s dialog med KFF omhandler primært to konkrete tiltag: 1: Inddragende proces omkring nyt navn og brand for Bavnehøj gården. 2: Inddragende proces og udviking af fælles etager for gårdens og lokalområdets unge. Herunder en tæt dialog med Kultur og Fritids direktionen om proces for udvidelse til flere etager. Herudover ønsker vi, at et strategisk samarbejde også omhandler en alliance, hvor KPH kan medvirke til udviklingen af området i Kultur og Fritidsforvaltningen. Eksempelvis er det traditionelle vækstbegreb under udfordring, og der opstår nye typer af forretningsmodeller, som ofte skabes af unge iværksættere. Der opstår tvivl om, hvilke vækstbegreber der skal arbejdes fokuseret med, idet mange nye iværksættere og også store virksomheder tænker mere og mere i at have flere bundlinjer, hvor profit ikke længere er et formål i sig selv. KPH vil gerne bidrage til den proces og være med til at skubbe på, at flere nye partnerskaber kan være med til at løse problemstillinger i kommunen. Eksempelvis, hvordan byudvikling, fællesskaber, events og inddragende workshops og alliancer kan fungere som integrationsprojekter.

6 AKTIVITETER ARBEJDSFÆLLESSKABET KPH har til formål at understøtte sociale, miljømæssige, kulturelle, uddannelsesmæssige og demokrati udviklende initiativer. KPH har et særligt fokus på samarbejdspartnere og projekter der omhandler og involvere unge i realiseringen af FN s verdensmål for bæredygtig udvikling samt initiativer der arbejder med positiv udvikling af lokalmiljøet og skaber nye initiatover og tiltag for byen, eksempelvis gennem samarbejde med Områdefornyelsen Bavnehøj. 1: At forsat sikre KPHs sunde og positive brugerkultur blandt Københavns vækstlag af igangsættere, iværksættere og kulturaktører. Dette med et højt aktivitetsniveau og besøgstal til følge. 2: At skabe yderligere samarbejder på tværs af tværfaglige snitflader samt opretholde allerede eksisterende og gode samarbejder med Kultur og Fritidsforvaltningen, særligt med henblik på en udvikling af konceptet og inddragelse af flere etager. 3: At skabe et endnu bedre udgangspunkt for at samle aktørerne I Bavnehøj særligt I forbindelse med at udvikle konceptet og udvide med flere etager her to etager for områdets unge og gardens unge fra GAME, Skate og AFUK. 4: At udvikle flere workshops og events med særligt fokus på den unge målgruppe, så de igennem medinvolvering og brugerinddragelse får mulighed for at arbejde på deres ideer i samarbejde med iværksættere i huset. 5: At tiltrække flere aktører fra lokalområdet særligt til KPH VOLUME. 6: At forsat sikre kompetent drift, administration og match mellem igangsættere og iværksættere I KPH. 7: At drive en proces for et stærkere samarbejde i gården, med særligt fokus på et samlet brand for garden ved Bavnehøj hvor også Bavnehøj idræt er tænkt ind. 8: At skabe et samlende kulturhus i KPH VOLUME for hele Sydhavnen, og i den forbindelse bidrage aktivt til områdefornyelsen ved Bavnehøj. KPH PROJECTS NUVÆRENDE MISSION FOR KPH: At bidrage til et innovativt socialt kulturliv i København. At støtte de nyopstartede sociale og kulturelle igangsættere til at deres projekter lykkedes bedst muligt. (Dette gælder både midlertidige projekter og langsigtet iværksætteri) FREMTIDSVISION FOR KPH 2.0: At bidrage til et større innovativt socialt kulturliv i København. Fortsat at støtte de nyopstartede sociale og kulturelle igangsættere til at deres projekter lykkedes bedst muligt. (Dette gælder både midlertidige projekter og langsigtet iværksætteri) At støtte nyopstartede kulturelle og sociale igangsættere til at blive succesfulde erhvervsorienterede iværksættere. At skabe større vækst muligheder for Københavns unge projektkultur. At samle en stor del af Danmarks festival- og eventmagere i en fælles base for vidensdeling.

7 AKTIVITETER KPH ARBEJDSFÆLLESSKABET KPH har til formål at understøtte sociale, miljømæssige, kulturelle og demokratiudviklende initiativer. KPH har et særligt fokus på samarbejdspartnere og projekter, der omhandler og involverer unge i realiseringen af FN s verdensmål for bæredygtig udvikling hermed også initiativer, der arbejder med positiv udvikling af lokalområdet. Tuborgfondet har vist interesse i projektet og der er en god dialog som forventes at medvirke en bevilling i ultimo 2018, som bygger på en styrkelse af organisationen, analyse af modellen og en udvidelse af de fysiske rammer. KPH vil i årene arbejde målrettet for: 1: Fortsat at sikre KPHs sunde og positive brugerkultur blandt Københavns vækstlag af igangsættere, iværksættere og kulturaktører. Dette med et højt aktivitetsniveau og besøgstal til følge. 2: At skabe yderligere samarbejder på tværs af tværfaglige snitflader samt opretholde allerede eksisterende og gode samarbejder med Kultur og Fritidsforvaltningen særligt med henblik på en udvikling af konceptet og inddragelse af flere etager. 3: At skabe et endnu bedre udgangspunkt for at samle aktørerne i Bavnehøj særligt i forbindelse med at udvikle konceptet og udvide med flere etager. Heraf to etager til områdets unge samt gårdens unge fra GAME, Skate og AFUK. 4: At udvikle flere workshops og events med særligt fokus på den unge målgruppe, så de gennem involvering og brugerinddragelse får mulighed for at arbejde på deres ideer i samarbejde med iværksættere i huset. 5: At tiltrække flere aktører fra lokalområdet særligt til KPH VOLUME. 6: Fortsat at sikre kompetent drift, administration og match mellem unge igangsættere og iværksættere i KPH. 7: At drive en proces for et stærkere samarbejde i gården særligt med fokus på et samlet brand for gården ved Bavnehøj, hvor også Bavnehøj idræt er tænkt ind. 8: At skabe et samlende kulturhus i KPH VOLUME for hele Sydhavnen og i den forbindelse bidrage aktivt til områdefornyelsen ved Bavnehøj. 9: At bidrage til et innovativt, socialt kulturliv i København. 10: Fortsat at støtte de nyopstartede sociale- og kulturelle igangsættere til at deres projekter lykkes bedst muligt 11: At støtte nyopstartede kulturelle og sociale igangsættere til at blive succesfulde, erhvervsorienterede iværksættere. 12: At skabe større vækstmuligheder for Københavns unge projektkultur.

8 KPH VOLUME 8

9 AKTIVITETER VOLUME - VI SKRUER OP FOR DIT KØBENHAVN Det grænseløse rum i hjertet af København VOLUME har til formål at understøtte og udvikle byens kulturelle vækstlag og undergrund. Det gør vi ved at sikre professionelle og afprøvede fysiske rammer, hvor små nystartede kulturaktører nemt og overskueligt kan teste og afvikle deres arrangementer. I primo 2018 blev et nyt frivilligt team nedsat til at drive aktiviteter og indhold i VOLUME. Teamet har fået til opgave at varetage videreudviklingen af VOLUME for at sikre, at vi også i fremtiden har byens mest relevante scene for udvikling af originalt Københavnsk kultur. Aktivitetsliste for udviklingen af VOLUMEs fysiske faciliteter: VOLUME har i april måned fået etableret 2 nye barer samt en garderobe med støtte fra Kgs. Enghave lokaludvalg. VOLUME har fået lavet indvendig renovering i hele hallen med fokus på reparation og murerarbejde på soklen i bygningen. VOLUME har fået udarbejdet en rapport for optimering af de lydmæssige og akustiske forhold i hallen, som skal forbedres. Lydisolering og akustisk optimering af VOLUME med opstart d. 15. maj. Etablering af permanente toiletter i VOLUME med opstart d. 1. juni. Lancering af ny hjemmeside for VOLUME d. 1. august Lancering og genåbningsreception for VOLUME, medio september. VOLUME som ramme for udvikling af lokalmiljøet i Sydhavnen. Samarbejde med Områdefornyelsen Bavnehøj: VOLUME er vært og med-facilitator for det kommende kvarterplansmøde med Områdefornyelsen Bavnehøj d. 6. juni. VOLUME er derfor den fysiske ramme, hvor borgerne kan komme og diskutere udviklingen af lokalområde. Genhusning og samarbejde med Sydhavnsgade: Det lokale borgerdrevne kulturhus Sydhavnsgade mistede i januar 2018 brugsretten til deres midlertidige lokaler i Sydhavnen. VOLUME har nu lavet et fast samarbejde med Sydhavnsgade omkring afvikling af en månedlig begivenhed med fokus på udvikling af det lokale kulturliv. Det første arrangement bliver afholdt i VOLUME d. 23. juni 2018.

10 TEAM OG ORGANISERING 10

11 TEAM OG ORGANISERING DRIFT OG ADMINISTRATION KPH består af et lille team af faste medarbejdere som varetager drift, administration, bookinger, rådgivning, events og community management. Teamet består af to fuldtidsmedarbejdere, en flexjob-ansat og en studentermedhjælper. VOLUME drives af et frivilligt team som varetager vedligehold, bookinger, rådgivning om events samt partnerskaber. Teamet blev nedsat i primo Herudover samarbejder KPH med fire hold specialestuderende, som bidrager til varetagelse af kommunikation, events, medlemscafeen på 3. Sal og ad hoc arbejde. KPH har fast fire praktikanter samt to internationale entreprenører fra Erasmus for Young Entrepreneurs som indgår i teamet. KPHs bestyrelse består på nuværende tidspunkt af 7 medlemmer. Formand: Andreas Lange, Head of Content- Egmont Publishing Næstformand: Martin Speiermann, CEO & Founder-Watts Up Power Kasser: Anne-Sophie Vinther Hansen, Senior Business Developer-Maersk Pelle Pedersen, Head of Responsible Investments- PKA Torben Elgaard Jensen, Professor Teknoantropologi - Aalborg Universitet Copenhagen Ditlev Tøjner, Fællesskab, samarbejde og teknologli-assosio.com Søren Mølstrøm, Kunst ud til folket

12 UDVIDELSE OG UDVIKLING 12

13 NUVÆRENDE AKTØRER I FORHUSET Iværksættere KPH igangsættere DEN SOCIALE HJEMMEPLEJE (SOF) ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN (SUF) ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN (SUF) ARBEJDSMILJØ KØBENHAVN (SUF) #ephprojects

14 VISION -Københavns fyrtårn for socialt og kulturelt iværksætteri Områder: (Socialt og kulturelt iværksætteri: Kreativ udfoldelse, Bæredygtig mad, Musik & Events, Bæredygtig byudvikling) Iværksættere Nye forretningsmodeller Partnerskaber og alliancer Internationalt fokus Rådgivning igangsættere igangsættere Åbne studenterpladser og ide-niveau Processtøtte Prototype værksted og workshops Reception og Cafe Gratis co-working space for hele gården Eventstøtte Eventvejledning #ephprojects

15 BUDGET 15

16 Budget KPH budget Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Driftstilskud fra Københavns Kommune , , , ,00 Øvrige indtægter , , , ,00 Afhængig af etager. Funding , , ,00 0,00 Events indtægter , , , ,00 Renteindtægter 0,00 0,00 0,00 0,00 Indtægter i alt , , , ,00 Lønudgifter , , , ,84 Konsulenthonorar , , , ,00 Inkl rengøring - afhængig af etager. Øvrige personaleudgifter , , , ,00 Kontorholdsudgifter , , , ,00 Lokaleudgifter , , , ,83 Afhængig af etager. Afskrivninger , , , ,00 Administrationsudgifter i alt , , , ,67 Repræsentation , , , ,00 Reklameudgifter , , , ,00 Brugere , , , ,00 Events udgifter , , , ,00 Særlige projekter 0,00 0,00 0,00 0,00 Aktivitetsudgifter i alt , , , ,00 Renteudgifter , , , ,33 Udgifter i alt , , , ,00 Resultat 0,00 0,00 0,00 0,00

KPH 2.0 VÆKSTMULIGHEDER SOCIAL INNOVATION KULTUR FRIVILLIGHED DIVERSITET ERHVERVSORIENTERING KREATIVIVTET

KPH 2.0 VÆKSTMULIGHEDER SOCIAL INNOVATION KULTUR FRIVILLIGHED DIVERSITET ERHVERVSORIENTERING KREATIVIVTET KPH 2.0 VÆKSTMULIGHEDER SOCIAL INNOVATION KULTUR FRIVILLIGHED DIVERSITET ERHVERVSORIENTERING KREATIVIVTET KPH 2.0 ANSØGNING OM UDVIDELSE AF KPH I 2013 I forbindelse med genforhandlingen af KPHs driftstilskud

Læs mere

DNA. Accelerate your future

DNA. Accelerate your future DNA MANIFEST KPH vil styrke iværksætteri med fokus på social, kulturel og miljømæssig værdi i samfundet. KPH er mere end et kontorfællesskab for sociale, kulturelle og miljømæssige iværksættere. KPH er

Læs mere

VISION - en bæredygtig fremtid

VISION - en bæredygtig fremtid DNA & VISION MANIFEST KPH er ikke bare et kontorfællesskab for sociale, kulturelle og miljømæssige iværksættere. KPH er et møde mellem forskellige brancher med en fælles vision. En vision om en bæredygtig

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT 21. marts 2019 Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3.

Læs mere

L O K A L E R N E. Photos: Rasmus Slotø

L O K A L E R N E. Photos: Rasmus Slotø S P E C S & P I C S L O K A L E R N E I KPH VOLUME er der højt til loftet - både fysisk og kulturelt. Den gamle sporvognsremise på Enghavevej ligger på grænsen mellem Vesterbro og Sydhavnen, og har med

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Forslag til tema i Vækstpakke om internationalisering af byen

Forslag til tema i Vækstpakke om internationalisering af byen KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT Forslag til tema i Vækstpakke om internationalisering af byen Kultur- og Fritidsforvaltningen er af forvaltningen den

Læs mere

ASKOVFONDEN SØGER 1.1 MIO. KR. I 2019 TIL VIDEREFØRELSE AF PROJEKTAKADEMIET I 2019.

ASKOVFONDEN SØGER 1.1 MIO. KR. I 2019 TIL VIDEREFØRELSE AF PROJEKTAKADEMIET I 2019. ASKOVFONDEN SØGER 1.1 MIO. KR. I 2019 TIL VIDEREFØRELSE AF PROJEKTAKADEMIET I 2019. Denne ansøgning vedrører det enkeltstående projekt Projektakademiet (Imagine Nørrebro), i KBH+. Projektet er et selvstændigt

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI UD KA ST ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI MANGFOLDIGHED BRINGER VÆKST TIL ODENSE Mangfoldighed handler om forskellighed. Mangfoldighed kan bidrage til virksomheder og organisationers udvikling, succes

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI MANGFOLDIGHED BRINGER VÆKST TIL ODENSE Mangfoldighed handler om forskellighed. Mangfoldighed kan bidrage til virksomheder og organisationers udvikling, succes og

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik Medborgerskab i Næstved Kommune Medborgerskabspolitik 1 MOD PÅ MEDBORGERSKAB Næstved Kommune har mod på medborgerskab, og det er jeg som Borgmester stolt af Vi har i Næstved Kommune brug for, at alle er

Læs mere

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Socialøkonomi er totaløkonomi Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Januar 2019 Socialøkonomi er totaløkonomi Vision Vi frisætter skjulte talenter hos mennesker og hjælper virksomheder med at skabe

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik UDKAST

Kultur- og Fritidspolitik UDKAST 1 / 26 Kultur- og Fritidspolitik 2020 23 UDKAST Indhold 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn og unge Kultur 3 / 12 Indledning Et mangfoldigt og

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPENS STRATEGI OVERORDNET STRATEGI FOR ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPENS STRATEGI OVERORDNET STRATEGI FOR ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN OVERORDNET STRATEGI FOR ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN FORMÅL Roskilde Festival-gruppen er en almennyttig virksomhed: Bag alt hvad vi foretager os ligger vores overordnede formål, om at støtte humanitært, andet

Læs mere

Politik for Kulturhovedstad 2017

Politik for Kulturhovedstad 2017 Politik for Kulturhovedstad 2017 Vision Hvordan kan vi medvirke til, at lokale kunst- og kulturmiljøer bidrager endnu mere offensivt og værdsættes for deres kompetencer og bidrag til den samlede udvikling

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

SPOTLIGHT på social iværksætteri

SPOTLIGHT på social iværksætteri SPOTLIGHT på social iværksætteri Sociale iværksættere forandrer verden! Derfor sætter KPH og Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder d. 20. november 2015 Spotlight på social iværksætteri. Her vil

Læs mere

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats

Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget. Procesplan for den socialøkonomiske indsats -, handicap- og hjælpemiddeludvalget Procesplan for den socialøkonomiske indsats 2018-2021 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...- 2 - INTRODUKTION...- 3 - PROCESPLANENS OPBYGNING...- 3 - TIDSPLAN

Læs mere

0 point: Eventens budget kan ikke godkendes af Københavns kommune. 1 point: Eventens budget kan godkendes af Københavns Kommune.

0 point: Eventens budget kan ikke godkendes af Københavns kommune. 1 point: Eventens budget kan godkendes af Københavns Kommune. Kultur- og Fritidsforvaltningen Byudvikling & Events NOTAT Vejledning til vurderingsmodel eventvurdering Den skønsmæssige vurdering af eventen tager udgangspunkt i eventansøgningen. På baggrund af ansøgningen

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verden står over for i dag. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

Aarhus 2017 vision og mission

Aarhus 2017 vision og mission Aarhus 2017 vision og mission Vision Aarhus 2017 viser vores evne til at udvikle os selv og vores samfund ved at bruge kunst og kultur til at gentænke morgendagens udfordringer Mission Aarhus 2017 skaber

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

ENGAGE, EXPLORE, DEVELOP: SKAB NYE MULIGHEDER GENNEM INDDRAGELSE

ENGAGE, EXPLORE, DEVELOP: SKAB NYE MULIGHEDER GENNEM INDDRAGELSE Et workshopforløb i tre dele med Teori og Praksis som case 12. februar, 5. marts og 19. marts, Keywords: brugerinddragelse, co-creation, proces, værdiskabelse og projektdesign. klokken 16.00-19.00 ENGAGE,

Læs mere

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning Kulturpolitik og fokusområder 2018-2021 - udkast Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet og unikke projekter og samarbejder på tværs. Kulturen

Læs mere

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014.

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014. Til Københavns kommune Kultur- og fritidsforvaltningen Planlægning & tilskud Nyropsgade 1, 3. sal 1602 København V Att. Julie Birkvig København d. 20. oktober 2013 Ansøgning til Københavns kommunes kultur-

Læs mere

Procesplan for den socialøkonomiske indsats

Procesplan for den socialøkonomiske indsats Socialøkonomi-, handicap- og hjælpemiddeludvalget Procesplan for den socialøkonomiske indsats 2018-2021 KOLDING KOMMUNE - BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN Indholdsfortegnelse Introduktion...

Læs mere

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN Projekttitel Co-Creation Aalborg Samlet Score 21 Projektperiode Medio 2019 31. december 2021 Om initiativet Co-Creation Aalborg er en ny indsats, der skal facilitere

Læs mere

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed - fællesskab Politik for fritid, frivillighed og sundhed fællesskab er en af tre politikker for Lemvig

Læs mere

Ansøgning om bevilling for AskovFonden KBH

Ansøgning om bevilling for AskovFonden KBH Ansøgning om bevilling for AskovFonden KBH+ 2019-2020-2021 Læsevejledning Del 1: En beskrivelse af AskovFondens ungetilbud KBH+ Del 2: Målgrupper, indsatser og resultater Del 3: KBH+ en businesscase det

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 HVAD ER EN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD? Et kulturelt projekt af internationalt format Tildeles en by i to EU-lande hvert år - i 2017 Paphos (Cypern) og Aarhus Et helt

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2017 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland Forslag 07-05-15 Ny kulturpolitik for Region Midtjylland Region Midtjyllands nye kulturpolitik bygger videre på de gode erfaringer,

Læs mere

Én indgang for frivilligheden i København. Vision. Hvorfor. Hvordan 03-08-2011. Sagsnr. 2011-95219

Én indgang for frivilligheden i København. Vision. Hvorfor. Hvordan 03-08-2011. Sagsnr. 2011-95219 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Én indgang for frivilligheden i København Vision Visionen er, at alle, der arbejder med frivillighed i København, gennem et center for

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune.

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune. Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune www.skive.dk Indhold Side 2: Forord Side 3: Principper for samarbejdet - foreningsliv og frivillighed

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

Fokusområder Kulturudvalget. Kulturpolitiske fokusområder

Fokusområder Kulturudvalget. Kulturpolitiske fokusområder Fokusområder 2019-22 Kulturudvalget Kulturpolitiske fokusområder 2019-2022 Fokusområder 2019-22 Kulturudvalget KulturKolding løfter i fællesskab. Fælles mål og samarbejde skal sætte Kolding Kommune på

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

Strategi og FN s 17 verdensmål

Strategi og FN s 17 verdensmål Strategi og FN s 17 verdensmål - Hvad har FN s verdensmål at gøre med dansk planlægning? Byggelovsdag 2018 Britt Vorgod Pedersen, Bychef Gladsaxe Kommune FN - 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling FN

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020.

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020. Indstilling Til Aarhus Byråd Fra Magistraten for Kultur og Borgerservice Dato 13. oktober 2016 Kulturpolitik 2017-2020 Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

VISIONER DANSK LIVE 1

VISIONER DANSK LIVE 1 DANSK LIVE VISIONER 1 DANSK LIVES VISIONER Fokus- og indsatsområder for Dansk Live i generalforsamlingsperioderne 2016/17, 2017/18 og fremadrettet Dansk Live er en ledende og samlende aktør i den danske

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

Social Frivilligpolitik

Social Frivilligpolitik Social Frivilligpolitik 2 Forord Det frivillige sociale arbejde i Aalborg Kommune bygger på en meget værdifuld indsats, som et stort antal frivillige hver dag udfører i Aalborg Kommune. Indsatsen er meningsfuld

Læs mere

Vestegnen i udvikling byer i bevægelse. Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier

Vestegnen i udvikling byer i bevægelse. Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier Vestegnen i udvikling byer i bevægelse Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier 15. oktober 2007 Vestegnen i udvikling byer i bevægelse På Vestegnen er der lang tradition

Læs mere

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d F R B M Å L S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d Forord I foråret 2010 udviklede Kultur- og Fritidsudvalget sammen med aktive borgere, foreninger og andre aktører 9 fælles mål for kultur-

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Københavns Kommunes decentrale organisering. Drøftelse af udfordringer, målsætninger og løsningsretninger

Københavns Kommunes decentrale organisering. Drøftelse af udfordringer, målsætninger og løsningsretninger Københavns Kommunes decentrale organisering Drøftelse af udfordringer, målsætninger og løsningsretninger Indhold 1. Decentral organisering i dag 2. Hvad er udfordringen? 3. Hvad er målet? 4. Løsningsretninger

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for

Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for Oversigt Foreningen Videomøllen søger støtte til indkøb og til reparation af udstyr (46.550 kr.). Med nyt udstyr kan vi fremadrettet vise film for den brede Københavnske befolkning. Vi har hidtil haft

Læs mere

Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune

Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Børn og unge former fremtiden Børne- og Skolepolitikken i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 2 Vision værdier mål... 2 De voksnes ansvar børn og unges medansvar... 2 VISION... 3 Børn og

Læs mere

Uddelingspolitik. formål om at virke for samfundsgavnlige formål, særligt til støtte for dansk erhvervsliv.

Uddelingspolitik. formål om at virke for samfundsgavnlige formål, særligt til støtte for dansk erhvervsliv. Fo t o: Ch ris Ho lte r Uddelingspolitik Formålet med Tuborgfondets uddelingspolitik (2018) er at informere ansøgere og andre samarbejdspartnere om fondets værdier, arbejdsmetoder og prioriterede indsatsområder.

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Sociale medier som platform for borgerinvolvering 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Hanne Lund Steffensen E-mail: hlst@aarhus.dk

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Rummelig. Mangfoldighed. Innovation. novation. Professionalisme. ssionalisme. Dialog. Empowerment. på Vollsmose Bibliotek

Rummelig. Mangfoldighed. Innovation. novation. Professionalisme. ssionalisme. Dialog. Empowerment. på Vollsmose Bibliotek Rummelig Rummelighed Mangfoldighed novation Innovation ssionalisme Professionalisme Dialog Empowerment Vollsmose Medborgercenter på Vollsmose Bibliotek Vollsmose Medborgercenter er et tilbud til borgerne

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe I Gladsaxe Kommune har vi store ambitioner for vores arbejde med børn og unge. Vi har en vision om, at børn og unge vokser

Læs mere

Københavns Kommunes daghøjskolepolitik

Københavns Kommunes daghøjskolepolitik Københavns Kommunes daghøjskolepolitik Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Gældende fra 1. januar 2012 Københavns Kommunes daghøjskolepolitik formål Folkeoplysning er en bærende del af

Læs mere

7. maj Sagsnr Eventvurdering - Copenhagen Games Dokumentnr

7. maj Sagsnr Eventvurdering - Copenhagen Games Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT 7. maj 2018 Eventvurdering - Copenhagen Games 2019 Københavns Kommune har modtaget en ansøgning fra Copenhagen Games om 1 mio. kroner

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Fælles klubhus som nabo til BK Frems gamle klubhus Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Vi søger om tilskud til projektarbejde. Vi er syv klubber med fælles interesse

Læs mere

Iværksætteri i Innovationsfonden

Iværksætteri i Innovationsfonden Iværksætteri i Innovationsfonden Ida Bjerring Mehl, Programrådgiver Søren Nonbo Schrøder Mayland, Programrådgiver 20. Marts 2019 Ny Iværksætterstrategi december 2018 Et skærpet fokus på at bidrage til

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Udkast #3.0 til CISUs strategi

Udkast #3.0 til CISUs strategi 1. CISUs strategi har flere formål: Udkast #3.0 til CISUs strategi 2018-21 Denne strategi bygger bro fra CISUs vedtægter, vision og mission til arbejdet i CISUs bestyrelse og sekretariat og dermed til

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over:

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over: KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT Principper for valg af små storbyteatre 2021-2024 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt

Læs mere

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro'

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro' Punkt 3. Godkendelse af erhvervsstrategi 2019-2022 - 'Aalborg bygger bro' 2018-085541 Magistraten indstiller, at byrådet godkender Erhvervsstrategi 2019-2022. Lasse P. N. Olsen kan ikke anbefale indstillingen

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet Fysiske rammer Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids- og

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed 1 Indledning til visionen Allerød er en attraktiv kommune at bo i, at drive virksomhed i,

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

STRATEGI CAMPUS KØGE

STRATEGI CAMPUS KØGE STRATEGI CAMPUS KØGE 2016 2018 Udarbejdet af CAMPUS Køges Projektgruppe - til fordel for CAMPUS Køges elever, studerende, kursister, medarbejdere, partnere og det samfund, vi er en del af. INDIVIDET SKABES

Læs mere

Bibliotekspolitik Brønderslev Bibliotek

Bibliotekspolitik Brønderslev Bibliotek Bibliotekspolitik Brønderslev Bibliotek Forord B rønderslev Bibliotek en del af livet gennem hele livet. Vi arbejder med at se og udvikle Biblioteket som en livstråd, hvor den enkelte borger gennem hele

Læs mere

AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014

AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014 AFTALE mellem Randers Byråd og Randers Eventsekretariat For årene 2013 og 2014 Foto fra Randers Ugens afslutningskoncert 2011 på Skovbakken Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der fra januar

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

POLITISK ARBEJDSFORM POLITIKERNE ERTÆTTERE PÅ BORGERNE I DET POLITISKE ARBEJDE. Borgmester Hans Toft Kommunaldirektør Torben Frølich

POLITISK ARBEJDSFORM POLITIKERNE ERTÆTTERE PÅ BORGERNE I DET POLITISKE ARBEJDE. Borgmester Hans Toft Kommunaldirektør Torben Frølich POLITISK ARBEJDSFORM POLITIKERNE ERTÆTTERE PÅ BORGERNE I DET POLITISKE ARBEJDE Borgmester Hans Toft Kommunaldirektør Torben Frølich Konference Vi skaber sammen 13. marts 2019 Præsentation af Gentofte Kommune

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:40 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 30. Fortsat udvikling under Bispeengbuen Åbent - 01.11.20-P20-6-17

Læs mere

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune Skanderborg Kommune 1 Visionen Kulturlivet bæres af fællesskaber og er med til at danne os som mennesker. Kulturen skubber til os, og favner os. Den byder på fællesskab, identitet, dannelse, indsigt, sejre,

Læs mere

Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni for Esbjerg Kommune

Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni for Esbjerg Kommune Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni 2012 for Esbjerg Kommune Forord Esbjerg Kommune er begunstiget med et stærkt kulturliv, der rummer en mangfoldighed af engagerede kulturaktører.

Læs mere