Odd Fellow Loge 25 Horsia. Historik om Loge 25 Horsia og om Odd Fellow logernes bygninger i Horsens siden starten af Odd Fellow foreningen i 1885

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Odd Fellow Loge 25 Horsia. Historik om Loge 25 Horsia og om Odd Fellow logernes bygninger i Horsens siden starten af Odd Fellow foreningen i 1885"

Transkript

1 Odd Fellow Loge 25 Horsia. Historik om Loge 25 Horsia og om Odd Fellow logernes bygninger i Horsens siden starten af Odd Fellow foreningen i 1885 Odd Fellow Ordenen kom til Danmark i Der skulle gå ca. 12 år, inden der blev institueret en Loge i Horsens. Det skete den 10. oktober 1890, hvor Loge nr. 25 Horsia begyndte sit virke. Men spiren hertil blev lagt allerede i 1885, hvor snedkermester Hans Clausen, Horsens, den 17. februar blev optaget i broderloge nr. 14 Sct. Olaf i Aarhus. Logen hvorfra Horsia logen senere kom til at udgå. Hvad Hans Clausen ikke var vidende om var, at der allerede var bosat en Odd Fellowbroder i Horsens, nemlig læderhandler William Fuglede, der var optaget i Columbialoge nr. 2 Victoria i Britisk Columbia i Amerika, og som efter sin hjemkomst fra Amerika i 1877 blev optaget i Loge nr. 1, Danmark. I 1885 blev yderligere to Horsens-borgere optaget i broderloge nr. 14 Sct. Olaf, nemlig skræddermester N. F. Boesen og købmand Carl Johan Pødenphant (hans navn er stadig bevaret gennem Horsens-gadenavnet Carl Johans gade). Disse fire begyndte at mødes regelmæssigt i deres respektive hjem og senere i et lokale i Hestedamsgade nr. 7 i Horsens. Lokalet blev stillet til rådighed af snedkermester Hans Clausen, der i øvrigt blev den kommende loges første overmester.

2 Disse sammenkomster bevirkede bl.a., at flere interesserede Horsens-borgere kom til, så der var ni medlemmer ved udgangen af På forslag af slagtermester broder F. I. Hetebrügge fik foreningen navnet Horsia efter hjembyens navn. Under dette navn fremtrådte foreningen i december 1887 for første gang for offentligheden, efter at broder Stor Mester Andreas Ulrik Oxholm Holck havde holdt et indlæg om Ordenen og dens formål i Håndværkerforeningen i november. Indlægget blev rosende omtalt i pressen. Det førte til, at flere af byens yngre driftige borgere gennem foreningen søgte optagelse i broderloge nr. 14 Sct. Olaf i Aarhus. Foreningens hovedmål vanaturligvis at skaffe så stor tilgang og økonomisk mulighed for, at der kunne oprettes en loge i Horsens. Dette mål blev indfriet, og foreningen kunne nu ansøge Storlogen om Fribrev til oprettelse af en Odd Fellow loge i Horsens under navnet Loge nr. 25 Horsia. Palæet på Torvet 4. Palæet Torvet 4, Horsens Horsias første ordensbygning var i lejede lokaler i Palæet på Torvet 4 i Horsens. Man havde lejet Palæets festsal blev Horsia-logens første logesal, som den 10. oktober 1890 blev indviet til ordensbrug af Stor Mesteren for Kongeriget Danmark I. O. O. F. broder Dr. Petrus Beyer. Efterfølgende blev logen institueret under navnet Loge nr. 25 Horsia. Ved Logens stiftelse den 10. oktober 1890 var der 22 brødre, og 10 anmeldte kandidater, som alle fik tildelt logens tre grader samme dag. Embedsmændene havde haft travlt med at fremskaffe alle de rekvisitter og regalier, der skulle bruges forud for installationen. Logens embedsmænd havde bl.a. købt forskellige rekvisitter fra den lukkede loge nr. 8 Marcellus i Lemvig.

3 De fem stiftere blev logens første embedsmænd. Broder Overmester Hans Clausen. Broder Undermester Niels Frederik Boesen. Broder Protokolsekretær Carl J. Pødenphant. Broder Finanssekretær Peter Christensen. Broder Skatmester William Fuglede. Loge nr. 25 Horsia var kun lejer af sine lokaler. Efter at have boet til leje i tre år i Palæet var logen i 1893 så økonomisk velfunderet, at tanken om at blive herre i eget hus begyndte at interessere brødrene. Endvidere var den trufne overenskomst med udlejer i mange henseender heller ikke tilfredsstillende. På mødet den 30. november 1893 fremsatte byggeudvalget forslag om at købeejendommen Amaliegade 16 for kr ,00. Efter indgående diskussion blev forslaget vedtaget. I haven til ejendommen, som strakte sig ned til Slotsgade, opførtes der en ny logebygning med facade ud mod Slotsgade. I stueetagen var der lokaler til ophold og på første sal en smuk tøndehvælvet logesa med forværelse. Logebygningen i Slotsgade blev indviet den 10. oktober 1894 af broder Stor Sire Petrus Beyer. Logebygningen i Slotsgade

4 Palæet i Horsens - byens fornemste hus - blev sat til salg Palæet byens fornemmeste hus der i årene dannede rammen for hoffet til to russiske prinser og to prinsesser efter deres mange år i fangenskab i Rusland. De var søskende til den afsatte barnekejser zar Ivan og broderbørn til enkedronning Juliane Marie. I årene var Palæet forvisningshof for Frederik den 7. s mor, prinsesse Charlotte Frederikke. Den trang til ydre glans, som et ufejlbarligt middel til at øge ordenens magt og anseelse, der havde grebet andre loger, greb nu også Horsialogens brødre, og man købte derfor Palæet Torvet nr. 4 i Horsens. Enstemmighed om købet af Palæet nåedes ikke, men et flertal af brødrene stemte for at købe ejendommen. Palæet hvor man før var lejere, måtte man nu absolut rykke ind som ejere, hvilket senere skulle vise sig at blive en særdeles kostbar affære. Efter fire år i Slotsgade solgte brødrene logebygningen og købte Palæbygningen. Købesummen var kr Ved at benytte logens midler og med den tegnede aktiekapital blandt logens brødre kunne pengeforholdene ordnes. Igen blev Palæets festsal indrettet til midlertidig logesal, når der afholdtes møder. Der forestod et stort arbejde med at ændre festsalen til logesal forud for logemøderne, så brødrene besluttede at bygge en ny logesal.

5 Festsalen / logesalen i Palæet 1890 / / Efter færdiggørelsen i 1901 kunne brødrene tage den nye logesal i brug. Logesalen blev tegnet af broder Arkitekt N.P.J. Nielsen; den blev opført i Palæets gård ned mod Åboulevarden. I slutningen af 1916 rørtes der for første gang ved spørgsmålet om salg af Palæet, hvilket senere skulle sætte sindene voldsomt i bevægelse. I marts måned 1917redegjorde administrationsudvalget for ejendommens økonomiske forhold foranlediget af brødrenes drøftelser af et salg. I maj måned 1918 kom der en forespørgsel fra Ungdomsforeningen, om Palæet var til salg. Dette førte til forskellige forhandlinger dels mellem embedsmændene og administrationsudvalget, dels mellem repræsentanterne for køberen. Disse forhandlinger endte med, at køberen den 8. juni fremsatte et tilbud på købet af palæet på kr ,00. Tilbuddet var gældende i 12 dage. Den 13. juni 1918 afholdtes der et ekstraordinært møde med vigtige forhandlinger på dagsordenen, derefter fulgte et par møder. Administrationsudvalget anbefalede, at man solgte Palæet, og motiveringen var, at Palæet var meget vanskeligt at administrere. Palæet havde altid givet underskud, der var mange reparationer, hvert 5. år skiftedes der vært, og inventaret skulle da hver gang udskiftes.

6 Den ny logesal ca Bemærk logens tæppe som brødrene fik ved stiftelsesfesten den 10. oktober 1907, og som stadig er i logernes brug i dag. Endvidere var Logesalen uden direkte forbindelse med selskabslokalerne, hvilket også var utilfredsstillende. Nu kunne man takket være krigens højkonjunktur redde logens penge og i tilgift få en gevinst på kr ,00. Modstanderne af salget mente, at Palæet havde givet overskud, og at det var en æressag for logen at beholde Palæet. Det endte med, at logen med et stort flertal vedtog at sælge Palæet til Ungdomsforeningen. Salget var altså en kendsgerning. Man havde betinget sig ret til i 4 år at leje logesalen for en årlig husleje på kr. 1500,00. Det selskabelige samvær blev herefter afholdt på Jørgensens Hotel på Søndergade i Horsens. Efter et omhyggeligt forarbejde foreslog administrationsudvalget, at logen købte ejendommen Borgergade 13, i Horsens. Ejendommen kunne købes for kr ,00. Efter grundig behandling vedtog logens brødre at købe ejendommen. Nu havde man sikret sig en plads at bygge på, når tiden måtte være moden dertil.

7 I starten af 1923 meddelte formanden for byggeudvalget broder Viggo Lund, at byggeudvalget havde bedt kongelig bygningsinspektør arkitekt Viggo Norn om at udarbejde en skitse til en ny logebygning i Borgergade 13. I maj måned kunne byggeudvalget, der bestod af brødrene Viggo Lund, Im. Løvchal, Max Møller, Hans Madsen og C.P. Andersen forelægge tegninger til en ny logebygning. Ved et ekstraordinært logemøde den 3. september 1923 vedtog Logen med stor majoritet at opføre en ny logebygning i Borgergade 13. Byggeaktiviteten var naturligvis stor i 1924, og grundstenen til den Arkitekt Viggo Norn. nye logebygning blev meget smuk lagt den 12. februar 1924 ved en højtidelighed. Formanden, broder Viggo Lund fulgte dagligt byggeriet, og han førte også dagligt en bygge-protokol vedlagt avisudklip mm. Der blev iværksat en indsamling til udsmykning af logebygningen. indsamlingen gav kr ,00, som bl.a. blev brugt på nogle flotte Bertel Thorvaldsen friser. Friserne kan ses i selskabslokalet, og i forværelset er der ophængt en lysekrone med roser, der slynger sig om lysekronens arme.

8 Det er helt sikkert ikke tilfældigt valgt. I middelalderen forpligtede en rose ophængt under loftet i en rådssal alle tilstedeværende under rosen til fortrol- ighed (hemmeligholdelse). Udtrykket under rosen kommer af latin sub rosa og hentyder til betydnin- gen: i fortrolighed. Ved festlogen den 25. april 1930 fik logen skænket 3 malerier, som stadig pryder forværelset, og som symboliserer de tre grader: Venskab, Kærlighed og Sandhed. En epoke i Palæet var til ende Den 20. november 1924 afholdtes det sidste logemøde i den gamle logesal i Palæet, der blev bygget i Brødrene så nu med forventning frem til søndag den 11. januar 1925, hvor logebyg- ningen i Borgergade 13 skulle indvies til ordensbrug. Logebygningen, Borgergade 13. Fra Storlogen deltog broder Stor Sire Chr. Skeel og broder Stor Marskal Vald. Madsen, der foretog en meget smuk og højtidelig indvielse af logesalen til or- densbrug i overværelse af 200 brødre og damer. Denne nye logebygning, der blev tegnet af kongelig bygningsinspektør, arkitekt Viggo Norn, kom til at koste kr ,00 (inkl. kr ,00 til udsmykningen). Herudover kostede grunden kr ,00. I alt kr ,00. I stueetagen med den flotte entre er der lokaler til det selskabelige samvær: Væggene i spisestuen er prydet med smukke friser. Loftet med flotte stuk og prismekroner. Første sal med forværelse og logesal samt et stort bibliotek. På anden sal er der en lille lejlighed, der blev benyttet af værterne.

9 Logebygningen har siden indvielsen den 11. janu- ar 1925 været hjemsted for Horsia logen og dens brødre og de senere tilkommende tre loger og en lejr. Den 6. marts 1938 blev søsterloge nr. 24 Eranthis institueret. Den 19. februar 1972 institueredes broderloge nr. 93 Erik Menved, og den 26. marts 1977 fulgte søsterloge nr. 65 Primula. Den 10. oktober 2009 blev Lejrforeningen Vitus Bering, der blev stiftet i Palæet den 15. december 1913, institueret som Patriarklejr nr. 19 Vitus Bering - også med hjemsted i Borgergade 13. Logebygningen har igennem årene aldrig været anvendt til andet formål end ordensarbejde. Under 2. Verdenskrig og dermed besættelsesårene, satte et mødeforbud den 29. august 1943 dog for en tid en stopper for logernes virke og brug af byg- ningen.den 12. august 1944 beslaglagde tyskere logebygningen, og de forlod den først efter kapitulationen den 5. maj Brødrene og søstrene så nu frem til igen at kunne benytte logebygningen til deres logemøder. Det første logemøde efter krigen blev afholdt den 27. september Der har igennem årene været lavet forskellige større renoveringer, bl.a. nye vinduer i hele bygningen, og i foråret 2015 blev det vedtaget at etablere en elevator fra gadeniveau til stueplanet og videre til førstesalen. Elevatoren blev taget i brug i Karl Erik Hansen Eks storrepræsentant Broderloge nr. 25 Horsia

Broderloge nr. 5, Fyen I.O.O.F.

Broderloge nr. 5, Fyen I.O.O.F. Broderloge nr. 5, Fyen I.O.O.F. Reportage fra Loge nr. 3, Eysteins besøg i Odense den 1. maj 2010 Vor venskabsloge, Loge nr. 3, Eystein, Trondheim besøgte Broderloge nr. 5, Fyen den 1. maj 2010. 7 brødre

Læs mere

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F og Skanderborg Logerne Orienterer

Odd Fellow Ordenen I.O.O.F og Skanderborg Logerne Orienterer Odd Fellow Ordenen I.O.O.F og Skanderborg Logerne Orienterer Odd Fellow Ordenen Odd Fellow Ordenen er en verdensomspændende organisation med en gammelhistorie. Ordenen i Danmark har sit udspring i Amerika,

Læs mere

AFSLØRING AF BRONZEBUSTE af broder eksmester Jeppe Hansen lørdag den 21. november 2009 i Odd Fellow Palæet på Nonnebakken i Odense.

AFSLØRING AF BRONZEBUSTE af broder eksmester Jeppe Hansen lørdag den 21. november 2009 i Odd Fellow Palæet på Nonnebakken i Odense. AFSLØRING AF BRONZEBUSTE af broder eksmester Jeppe Hansen lørdag den 21. november 2009 i Odd Fellow Palæet på Nonnebakken i Odense. I provinsen blev de første initiativer til stiftelsen af en Odd Fellow

Læs mere

Overmester Finn Rosenberg: Tale ved 60-års dagen for stiftelsen af Odd Fellow - broderloge nr. 70 "Christian Skeel", Nygade 23, Tønder

Overmester Finn Rosenberg: Tale ved 60-års dagen for stiftelsen af Odd Fellow - broderloge nr. 70 Christian Skeel, Nygade 23, Tønder Tirsdag den 3. maj 1011 Overmester Finn Rosenberg: Tale ved 60-års dagen for stiftelsen af Odd Fellow - broderloge nr. 70 "Christian Skeel", Nygade 23, Tønder Velkomst: Søster Distriktsdeputeret Storsire

Læs mere

Broderloge nr. 48 Hertha Sønderborg

Broderloge nr. 48 Hertha Sønderborg Broderloge nr. 48 Hertha Sønderborg Vejledning til yngre brødre Dette skrift er ikke beregnet til udlevering til nye kandidater, men skal bruges som et redskab og huskeliste til brug for medlemmer af broderloge

Læs mere

Broderloge nr. 102 Ora Planas historie

Broderloge nr. 102 Ora Planas historie Broderloge nr. 102 Ora Planas historie Broderloge nr. 102 Ora Planas historie. I begyndelsen af 1970 erne var broderloge nr. 64 Julius Meyer i Frederikshavn blevet så stor, at flere af Logens brødre gik

Læs mere

Strategi- og handlingsplan

Strategi- og handlingsplan Strategi- og handlingsplan for Broderloge nr. 71 Richard Marley Brønderslev for valgterminen 2017-2019 Strategi- og handlingsplan for broderloge nr. 71 Richard Marley Der henvises til den vedtagne langtidsplan

Læs mere

Godt i gang. Broderloge nr. 80 Danevang NYHEDSBREV 4.okt. 2015

Godt i gang. Broderloge nr. 80 Danevang NYHEDSBREV 4.okt. 2015 Side 01. Godt i gang. Glade, og forventningsfulde sommerferien forberedt et Broder Overmester og Broder som skolebørn efter sommerferien, spændende efterår, med et alsidigt Undermester har traditionen

Læs mere

NYHEDSBREV nr. 12. Kære Danevang broder. til livet uden Birthe, med de. ønsket om alt muligt held i resten af terminen, og

NYHEDSBREV nr. 12. Kære Danevang broder. til livet uden Birthe, med de. ønsket om alt muligt held i resten af terminen, og Side 01. Desværre er det længe siden det sidste nyhedbrev blev udsendt, men som I sikkert alle kan forstå, har jeg haft en tid med mange udfordringer, til omstillingen til livet uden Birthe, med de praktiske

Læs mere

Forord. Marcellus Loge nr. 8. arbejde, der er udført med jubilæumsskriftet og tilrettelæggelsen af festdagen.

Forord. Marcellus Loge nr. 8. arbejde, der er udført med jubilæumsskriftet og tilrettelæggelsen af festdagen. Nedenstående er tekst fra Logens Jubilæumsskrift, udgivet i anledning af logens 50-års jubilæum d. 1. maj 2005. Forord Det er med stor glæde, at vi på denne plads kan ønske vor Broderloge nr. 75 Viking

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

NYHEDSBREV nr. 08. Kære Danevang broder. Det bør måske, for den gode

NYHEDSBREV nr. 08. Kære Danevang broder. Det bør måske, for den gode Side 01. Kære Danevang broder En anden tradition er broder Undermesters administration af alterbuketten. Broder undermester viser med stor ermpati, at han har for- nemmelse for, hvorfor lige aftenes buket

Læs mere

foråret 2019 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER TILMELDING PÅ ELLER TLF:

foråret 2019 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER TILMELDING PÅ ELLER TLF: foråret 2019 medlemsarrangementer BEMÆRK BEGRÆNSET DELTAGERANTAL ARRANGEMENTERNE KRÆVER TILMELDING PÅ KONTAKTFHF@GMAIL.COM ELLER TLF: 51 71 75 35 Rundvisning i Højesteret Rundvisning i Højesteret ved højesteretsdommer

Læs mere

Liden Kirsten & Petrus Beyer. 13. Årgang April 2013 Nr. 49. Forår

Liden Kirsten & Petrus Beyer. 13. Årgang April 2013 Nr. 49. Forår Liden Kirsten & Petrus Beyer 13. Årgang April 2013 Nr. 49 Forår Logelivet Side 2 Brødrenes nye embedsmænd Søstrenes nye embedsmænd Broderloge nr. 41 Petrus Beyer har valgt og installeret nye embedsmænd.

Læs mere

Borgerforeningens Hus fremtidig anvendelse og organisering

Borgerforeningens Hus fremtidig anvendelse og organisering Borgerforeningens Hus fremtidig anvendelse og organisering Proces i 5 faser: Fase 1: Præsentation af huset Interesserede foreninger og borgere indbydes til et åbent hus arrangement, hvor huset vises frem.

Læs mere

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have.

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Rådhuset er bygget i 1881-1883. Men der har været rådhus på pladsen i 400 år. Bag facaden er den nye tilbygning fra 1950 erne

Læs mere

Golfturneringen finder sted fredag d. 8. august 2014.

Golfturneringen finder sted fredag d. 8. august 2014. Marts 2014 Til oplæsning i Logesalen. Kære Søster/Broder Overmester 27. Odd Fellow Golf 2014 i Kolding. Vi søstre, fra søsterloge nr. 89 Rebekka, har herved fornøjelsen at invitere golfspillende søstre,

Læs mere

Hvis det brænder på TAX.

Hvis det brænder på TAX. Hvis det brænder på TAX. Brandberedskabs- og evakueringsplan for logebygningen TAX. Denne beredskabs- og evakueringsplan indeholder en kort beskrivelse af hvilke roller logens brødre og embedsmænd har

Læs mere

25-års jubilæum FESTSKRIFT. Udgivet i oktober 2004 i anledning af logens 25-års jubilæum. 1

25-års jubilæum FESTSKRIFT. Udgivet i oktober 2004 i anledning af logens 25-års jubilæum. 1 1979-2004 Indhold Forord... 2 Indledning... 3 Odd Fellow foreningen Susås tilblivelse... 4 Instituering af Odd Fellow foreningen Suså... 5 Instituering af broderloge nr. 107, Suså... 6 Logens 25 årige

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING E/F SANDALSPARKEN, 3660 STENLØSE

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING E/F SANDALSPARKEN, 3660 STENLØSE J.nr. 204951 JSN/tv REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING E/F SANDALSPARKEN, 3660 STENLØSE tirsdag den 19. april 2016 kl. 19.00 i Sognegården, Engholmvej 6, 3660 Stenløse. Til stede ved generalforsamlingen

Læs mere

Beredskabsplan. For ODD FELLOW LOGEN Skolegade 3, 5800 Nyborg

Beredskabsplan. For ODD FELLOW LOGEN Skolegade 3, 5800 Nyborg Beredskabsplan For ODD FELLOW LOGEN Skolegade 3, 5800 Nyborg Risikoanalyse: Side 2. kælderetage stueetage 1. sal person ulykker Risikoforebyggelse: Side 3. kælderetage stueetage 1. sal Handleplan: Side

Læs mere

års jubilæum Odd Fellow Broderloge nr. 42 Erik Holst I.O.O.F.

års jubilæum Odd Fellow Broderloge nr. 42 Erik Holst I.O.O.F. års jubilæum Odd Fellow Broderloge nr. 42 Erik Holst I.O.O.F. 1914-15. november - 2014 Dr.med., Fysikus Erik Holst (1828-1907) Logens embedsmænd Øverst fra venstre: Storrepræsentant Henning Nielsen,

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

NYHEDSBREV nr. 11. Kære Danevang broder

NYHEDSBREV nr. 11. Kære Danevang broder Side 01. Kære Danevang broder Den 5. sep. Mødtes vi i vor gode kunne "nås" pr. telefon eller Loge nr. 80 Danevang, for at tage mail. fat på en kommende og spændende Siden vor forårs afslutning, efterårstermin

Læs mere

BRODERLOGE NR. 12 HERLUF TROLLE I.O.O.F. AF DANMARK

BRODERLOGE NR. 12 HERLUF TROLLE I.O.O.F. AF DANMARK BRODERLOGE NR. 12 HERLUF TROLLE I.O.O.F. AF DANMARK 125 års jubilæum 28. april 2009 ISBN 978-87-993090-0-9 BRODERLOGE NR. 12 HERLUF TROLLE I.O.O.F. AF DANMARK 1884 28. april 2009 Udgivet af Broderloge

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

LOGE 28 Hafnia OVERMESTER

LOGE 28 Hafnia OVERMESTER OVERMESTER Hvad siger grundloven GL 139, stk 1 - Til overmester i en loge kan kun vælges et medlem, der er ex-mester eller ex-undermester eller vil være det ved installationen GL 153, stk1 - Fører forsæde

Læs mere

BRODERLOGE NR. 39 SCT. KJELD VIBORG I.O.O.F. AF DANMARK MATHIASGADE VIBORG OKTOBER 2012 LG

BRODERLOGE NR. 39 SCT. KJELD VIBORG I.O.O.F. AF DANMARK MATHIASGADE VIBORG OKTOBER 2012 LG BRODERLOGE NR. 39 SCT. KJELD VIBORG I.O.O.F. AF DANMARK LG 26.06.2012 MATHIASGADE 16-18 VIBORG 1912 27. OKTOBER 2012 BRODERLOGE NR. 39 SCT. KJELD VIBORG I.O.O.F. AF DANMARK FORORD I anledning af broderloge

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Bygningsvæsen Bygningsvæsen i Almindelighed Stefanshjemmet Sundhedsvæsen Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 24. januar 1929 2) Byrådsmødet den 7. februar 1929

Læs mere

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED

lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED lundhilds tegnestue POTTEMAGERGÅRDEN, NÆSTVED 15 LEJLIGHEDER MED UDSIGT 02. marts 2015 indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Indledning...2 Situationsplan...3 Bygning 1...4-9 Bygning 2...10-14 Bygning

Læs mere

ORDINÆRE GENERALFORSAMLING FOR E/F VALBYGÅRDSVEJ 76, 76 A & 76 B.

ORDINÆRE GENERALFORSAMLING FOR E/F VALBYGÅRDSVEJ 76, 76 A & 76 B. EJERFORENINGEN VALBYGÅRDSVEJ 76, A & B ADR. FORMAND ALLAN RASMUSSEN, VALBYGÅRDSVEJ 76 B, ST.TV., 2500 VALBY - TLF. & FAX 36 17 51 12 Valby, fredag den 28. maj 2004 GENERALFORSAMLINGSPROTOKOLLAT FOR DEN

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Barakker Boligforhold Brandforsikring Byraadet Ejendomme og Inventar Ejendomme og Inventar i Almindelighed Forsikring Kommunale Beboelseshuse Taksation Udvalg

Læs mere

LOGE 28 Hafnia GENERELT

LOGE 28 Hafnia GENERELT GENERELT FORMÅL MÅL Formålet med nærværende ansvarsbeskrivelser er, at de anvendes som supplement til Ordenens Grundlov under forventningsafstemningen, når ny valgt og/eller udnævnt embedsmand skal instrueres

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1879. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

Forord. Sluttelig tak til de brødre der har påtaget sig opgaven at skrive logens historie.

Forord. Sluttelig tak til de brødre der har påtaget sig opgaven at skrive logens historie. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord... 2 Odd Fellow Ordenens historie i Kalundborg... 3 Odd Fellow foreningen De Fem Tårne... 7 Indledningen.... 7 Foreningsdannelse... 8 Arbejdets gang... 10 Formandsskifte og

Læs mere

Domea Rødekro. afdeling 38-19

Domea Rødekro. afdeling 38-19 C r b im n e k r a P ia 102 attraktive og klimavenlige familieboliger med egen altan opføres i Aabenraa med unik placering tæt på havn og bymidte Domea Rødekro l afdeling 38-19 Cimbria Parken - dit nye

Læs mere

Træk af logens historie gennem 100 år. 1913 5. januar 2013

Træk af logens historie gennem 100 år. 1913 5. januar 2013 SØSTERLOGE NR. 3, FREJA Træk af logens historie gennem 100 år 1913 5. januar 2013 Bemærk, at vi ikke har rettet tituleringer og andet til tidssvarende form og skrivemåde men bevaret de regler, man benyttede

Læs mere

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER

K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER COPENHAGEN PROPERTY 6 2 O N. 885/203 C O P E N H A G E N K L A S S I S K E F R E D E R I K S B E R G LEJELEJLIGHEDER // KØBENHAVN V COPENHAGEN PROPERTY OPKØBT : NOVEMBER 202 AREAL : 2663 KVM RENOVERET

Læs mere

Odd Fellow Ordenens ordensbygninger i Odense siden 1882 Udarbejdet af eksstorrepræsentant Vagn Riisom Hansen, broderloge nr. 68 H. C.

Odd Fellow Ordenens ordensbygninger i Odense siden 1882 Udarbejdet af eksstorrepræsentant Vagn Riisom Hansen, broderloge nr. 68 H. C. Side 1 af 10 Hotel Sct. Knud 1882-1883 Den 5. juni 1882 blev broderloge nr. 5 Fyen I.O.O.F., som den første loge i provinsen, institueret med købmand, broder Jeppe Hansen som logens første overmester.

Læs mere

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år 3. Aflæggelse af regnskab for året 2004 4. Indkomne

Læs mere

Indvielsen af Sognegården

Indvielsen af Sognegården Indvielsen af Sognegården Søndag d. 14. februar 2016 var der officiel indvielse af Gosmer- Halling Sognes Sognegård på Søndergade i Hou. Dagen indledtes med gudstjeneste i Gosmer Kirke ved Biskop Henrik

Læs mere

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 Ørum Torv Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 s 2 Ørum Torv Skole Randers Viborg Ørum Torv Ørum Torv Boligselskabet Sct. Jørgen har udviklet Ørum Torv med hensigten om at skabe

Læs mere

Ejerforeningen Willemoesgade 32-36, 2100 København Ø

Ejerforeningen Willemoesgade 32-36, 2100 København Ø Ejerforeningen Willemoesgade 32-36, 2100 København Ø År 2004, den 20. april afholdtes ordinær generalforsamling i ejerforeningen Willemoesgade 32-36, 2100 København Ø. Til stede var 21 ud af 28 ejerlejlighedsejere,

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 394-1918)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 394-1918) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 394-1918) Originalt emne Jorder Kommunens Jorder i Almindelighed Skovene Skovene i Almindelighed Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 12. september 1918 2) Byrådsmødet

Læs mere

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer.

Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Maleri af Hostrupvej nr. 1, fra 1915, af August Fischer. Johannes August Fischer (1854-1921) var elev af P.S. Krøyer og bror til Paul Fischer. Johannes August Fischer kendes på sine arkitekturprægede motiver,

Læs mere

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE DE GRÅ STOKKE I NYBODER

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE DE GRÅ STOKKE I NYBODER FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE DE GRÅ STOKKE I NYBODER HISTORIEN Op igennem attenhundredetallet gennemgik området endnu en række ændringer, idet Marineministeriet begyndte at sælge ud

Læs mere

Liden Kirsten & Petrus Beyer. 14. Årgang Januar 2013 Nr. 48. Vinter

Liden Kirsten & Petrus Beyer. 14. Årgang Januar 2013 Nr. 48. Vinter Liden Kirsten & Petrus Beyer 14. Årgang Januar 2013 Nr. 48 Vinter Logelivet Side 2 JULEKONCERT JULEKONCERT I THISTED KIRKE Det blev en dejlig aften i snevejr og bidende kulde. Det hjalp dog meget, da vi

Læs mere

Resultat/Balance for Broderloge nr. 80 Danevang I.O.O.F. Resultat Konto Kontonavn Budget

Resultat/Balance for Broderloge nr. 80 Danevang I.O.O.F. Resultat Konto Kontonavn Budget Resultat Konto Kontonavn Budget 2016 2015 LOGEN Indtægter 1001 Medlemskontingenter 10001 Kontingentindtægter (brutto) -114 840-111 870-111 210 1001 Medlemskontingenter i alt -114 840-111 870-111 210 1005

Læs mere

REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING E/F SANDALSPARKEN, 3660 STENLØSE

REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING E/F SANDALSPARKEN, 3660 STENLØSE J.nr. 204951 JSN/vj REFERAT AF EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING E/F SANDALSPARKEN, 3660 STENLØSE mandag den 19. august 2013 kl. 19.00 i Sognegården, Engholmvej 6, 3660 Stenløse. Til stede ved generalforsamlingen

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr )

Aarhus byråds journalsager (J. Nr ) Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 798-1919) Originalt emne Boligforhold Kommunale Beboelseshuse Uddrag fra byrådsmødet den 27. marts 1920 - side 2 Klik her for at åbne den oprindelige kilde (J. Nr. 798-1919)

Læs mere

Odd Fellow Loge nr.70 Christian Skeel Tønder 1951 3. maj 2001

Odd Fellow Loge nr.70 Christian Skeel Tønder 1951 3. maj 2001 Odd Fellow Loge nr.70 Christian Skeel Tønder 1951 3. maj 2001 Jubilæumsskrift udgivet i anledning af logens 50 års stiftelsesdag den 3. maj 2001 REDAKTION: Broder Exmester Knud Hersbøll. Broder Arkivar

Læs mere

Komplementarens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år

Komplementarens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år K/S VIKING 3, EJENDOMME Selskabet afholdt ordinær generalforsamling onsdag den 13. december 2006 kl. 13.00 på Difkos kontor i Holstebro. På generalforsamlingen var repræsenteret i alt 486 anparter. Til

Læs mere

PETER FABERSGADE, KØBENHAVN - OPFØRT 1899

PETER FABERSGADE, KØBENHAVN - OPFØRT 1899 Eksempel Energirenovering etageboliger PETER FABERSGADE, KØBENHAVN - OPFØRT 1899 UDGIVET DECEMBER 2014 Nye lejligheder på loftet Nyt skifertag og 16 nye moderne to-etagers taglejligheder med egen terrasse.

Læs mere

Tirsdag den 29. april, 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Asperup-Roerslev Lokaludvalg.

Tirsdag den 29. april, 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Asperup-Roerslev Lokaludvalg. Tirsdag den 29. april, 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Asperup-Roerslev Lokaludvalg. Generalforsamlingen foregik i biblioteket i Roerslev-Blankes Forsamlingshus, kl. 19.30 Dagsordenen var følgende:

Læs mere

VEDRØRENDE PRINCIPIEL ANSØGNING OM NY BEBYGGELSE NAVNLØS / SCT. NICOLAJ GADE I VIBORG

VEDRØRENDE PRINCIPIEL ANSØGNING OM NY BEBYGGELSE NAVNLØS / SCT. NICOLAJ GADE I VIBORG Dato J.nr. Assistent Dir. tlf. E-mail 24. juli 2014 116843-218725 Birthe Lindgaard/HNI +45 88 91 94 19 bil@dahllaw.dk Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Att.: Ann Hamborg, Karl Johan Leegaard Jensen

Læs mere

Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?

Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret? Jernbanegade 35 Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad er bygget til senere? Hvor mange tårne er der? Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Bestyrelsen: Susan Egede, Merete Kjær, Tonni Munkberg, Jan Kragh og Tommy Hjuler. Afbud: Fra KAB: Driftschef

Læs mere

Odd Fellow Loge nr.70 Christian Skeel Tønder maj 2001

Odd Fellow Loge nr.70 Christian Skeel Tønder maj 2001 Odd Fellow Loge nr.70 Christian Skeel Tønder 1951 3. maj 2001 Jubilæumsskrift udgivet i anledning af logens 50 års stiftelsesdag den 3. maj 2001 REDAKTION: Broder Exmester Knud Hersbøll. Broder Arkivar

Læs mere

Holme Tranbjerg Kommunes Biblioteker dannes ved sammenlægning af 2 biblioteksforeninger med 4 udlånssteder fortrinsvis på skolerne.

Holme Tranbjerg Kommunes Biblioteker dannes ved sammenlægning af 2 biblioteksforeninger med 4 udlånssteder fortrinsvis på skolerne. 1963 Holme Tranbjerg Kommunes Biblioteker dannes ved sammenlægning af 2 biblioteksforeninger med 4 udlånssteder fortrinsvis på skolerne. Biblioteksudvalget 1963 R.Hundrup-Jensen, Karen Kidde, Bibliotekar

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde torsdag den 24. september 2015 kl Lyngby Stadion, mødelokale 1, 2800 Lyngby

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde torsdag den 24. september 2015 kl Lyngby Stadion, mødelokale 1, 2800 Lyngby CARLSHØJ Afdeling B-11 mdr-2015-00847 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde torsdag den 24. september 2015 kl. 19.00 Lyngby Stadion, mødelokale 1, 2800 Lyngby Til stede var repræsentanter for i alt 39

Læs mere

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT

BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT BESTYRELSESMØDE NR. 4/REFERAT Tidspunkt : Torsdag den 1. juni 2006, kl. 16.15-18.30 Sted : Hotel Prindsen, Roskilde Tilstede : Hans Chr. Kirketerp-Møller, Janne Christensen, Ole Bjørn Petersen, Hanne Højgaard

Læs mere

Politihistorisk Selskab for Nordjylland I N F O

Politihistorisk Selskab for Nordjylland I N F O 1 Politihistorisk Selskab for Nordjylland I N F O maj 2008 3. årgang nr. 7 Redaktion: Politihistorisk udvalg v/ Anton Jensen. Ansvarshavende, næstformand i selskabet Erik Juul Nielsen. Selskabets virksomhed.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling. i A/B Blidahlund & Esperancegården. afholdt den 22 april 2015 kl

Referat af ordinær generalforsamling. i A/B Blidahlund & Esperancegården. afholdt den 22 april 2015 kl Referat af ordinær generalforsamling i A/B Blidahlund & Esperancegården afholdt den 22 april 2015 kl. 18.00 Lokalisation: Gentofte Bibliotekerne, Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup Med følgende dagsorden:

Læs mere

Frederiksgade 19-21, 1265 København K

Frederiksgade 19-21, 1265 København K Frederiksgade 19-21, 1265 København K Ledige kontorlejemål i størrelser fra 362 til 709 m² Fakta - kort Smukke arealer med fleksible indretningsmuligheder Flot palæejendom i Frederiksstaden Enestående

Læs mere

Høringssvar til 3. runde af Det nye Katolske Danmarkskort

Høringssvar til 3. runde af Det nye Katolske Danmarkskort Høringssvar til 3. runde af Det nye Katolske Danmarkskort 1. udgave juni 2015 Side 1 Indholdsfortegnelse Høringssvar 3. høringsrunde 3. runde høringssvar fra et mindretal i menighedsrådet ved Sct. Clemens

Læs mere

Butikslejemål på Horsens hovedstrøg

Butikslejemål på Horsens hovedstrøg Butikslejemål på Horsens hovedstrøg Utrolig smuk strøgejendom Sag 110350 TIL LEJE Horsens - Søndergade 26, st. Beliggende i utrolig smuk strøgejendom - Horsens gamle rådhus En af de bedste beliggenheder

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY

DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY Digitaliseret af / Digitised by DET KONGELIGE BIBLIOTEK THE ROYAL LIBRARY København / Copenhagen For oplysninger om ophavsret og brugerrettigheder, se venligst www.kb.dk For information on copyright and

Læs mere

50 års jubilæum. 21. oktober oktober års jubilæum

50 års jubilæum. 21. oktober oktober års jubilæum 50 års jubilæum 21. oktober 1967-21. oktober 2017 50 års jubilæum Broderloge nr. 87 Odsing I.O.O.F. FESTSKRIFT Instituering Store Bededag 22. april 1921 Instituering fandt sted på hotel Phønix kl. 16.30

Læs mere

Artikelarkiv Arvesølv 2014

Artikelarkiv Arvesølv 2014 Artikelarkiv Arvesølv 2014 Historien om Munkebo Bibliotek I af Carol Eriksen og Mona Jørgensen Danmarks første biblioteker Biblioteket er en af Danmarks ældste kulturinstitutioner. Det første bibliotek

Læs mere

Grundejerforeningen Søndergård Nord Måløv.

Grundejerforeningen Søndergård Nord Måløv. Grundejerforeningen Søndergård Nord. 2760 Måløv. Referat af ordinær generalforsamling i G/F Søndergård Nord, afholdt mandag den 13. marts 2017 kl. 19.00 i kulturhuset, Måløv Hovedgade nr. 60. 2760 Måløv.

Læs mere

Nr. 100 - Persillekræmmeren 2014. Krigen 1848-50

Nr. 100 - Persillekræmmeren 2014. Krigen 1848-50 Nr. 100 - Persillekræmmeren 2014 Krigen 1848-50 Krigen blev udkæmpet fra 1848 til 1850 mellem Danmark og tyske stater om herredømmet over hertugdømmerne Slesvig og Holsten. Hertugdømmerne var delvis selvstændige

Læs mere

LIDEN KIRSTEN & PETRUS BEYER. 11. Årgang Oktober 2010 Nr. 40. Efterår

LIDEN KIRSTEN & PETRUS BEYER. 11. Årgang Oktober 2010 Nr. 40. Efterår LIDEN KIRSTEN & PETRUS BEYER 11. Årgang Oktober 2010 Nr. 40 Efterår Side 2 Kære Søstre og Brødre Oktober nummeret af Logelivet dækker over 2 kvartaler, de første referater fra broderlogen nr. 41starter

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. januar 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. januar 2016 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 16.01 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 19. januar 2016 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor

Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor Højloftet lejemål velegnet til showroom, butik og kontor Præsentabelt lejemål på 1.500 m 2 med markant synlighed på indfaldsvejen til city. Lokalerne ligger i stueetagen og på 1. sal med udsigt til Nyboder

Læs mere

Liden Kirsten & Petrus Beyer. Forår. 12. Årgang April 2011 Nr. 42

Liden Kirsten & Petrus Beyer. Forår. 12. Årgang April 2011 Nr. 42 Liden Kirsten & Petrus Beyer Forår 12. Årgang April 2011 Nr. 42 Side 2 Indholdsfortegnelse Forord 2 Kapellanstolen 3 Indlæg At være eller ikke være 4-5 Indlæg Nytårstale 6-7 Loge nr. 41 Petrus Beyer skriver

Læs mere

Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012

Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012 Generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården, 2012 År 2012, mandag den 16. januar kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Sct. Kjeldsgården i kantinen i Niels Steensens Gymnasium, Sankt Kjelds

Læs mere

BOLIG GRÆKENLAND MELT BYHUS, HVOR FIRE DANSKE ARKITEKTER HAR SKABT EN UNIK FERIEBOLIG VED AT SKRÆLLE LAG EFTER

BOLIG GRÆKENLAND MELT BYHUS, HVOR FIRE DANSKE ARKITEKTER HAR SKABT EN UNIK FERIEBOLIG VED AT SKRÆLLE LAG EFTER BOLIG GRÆKENLAND AR KITEK TENS AF TRYK HØJLOFTEDE, KALKEDE RUM I DOUCE TONER. RÅ STENMURE, SORTMALEDE VÆGGE OG LOFTER OG ET LANGT KØKKENBORD OPHÆNGT I EN STÅLWIRE. PÅ DEN GRÆSKE Ø LESBOS LIGGER ET FANTASTISK

Læs mere

Klareboderne 10. Forening for Boghaandværks domicil. [vvnkv^rhr I»03 5*ta gmd

Klareboderne 10. Forening for Boghaandværks domicil. [vvnkv^rhr I»03 5*ta gmd Forening for Boghaandværks domicil [vvnkv^rhr I»03 5*ta gmd 1965 89 J ^ 1 n På side 133 i dette hæfte er gengivet et billede af et kik ned gennem gaden Klareboderne, og der er i billedteksten gjort opmærksom

Læs mere

LIDEN KIRSTEN & PETRUS BEYER. 9. Årgang Januar 2008 Nr. 30. Vintertid. Og snart bliver det forår

LIDEN KIRSTEN & PETRUS BEYER. 9. Årgang Januar 2008 Nr. 30. Vintertid. Og snart bliver det forår LIDEN KIRSTEN & PETRUS BEYER 9. Årgang Januar 2008 Nr. 30 Vintertid Og snart bliver det forår Side 2 Redaktionen skriver. Kære brødre og søstre. Så er vi endelig klar med et nyt nummer af, vi beklager,

Læs mere

Vedtægter. Stk. 1 Interessentskabets navn er Bornholms Vindmøllelaug I/S. Interessentskabet skal være ejer af et antal vindmøller.

Vedtægter. Stk. 1 Interessentskabets navn er Bornholms Vindmøllelaug I/S. Interessentskabet skal være ejer af et antal vindmøller. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Interessentskabets navn er Bornholms Vindmøllelaug I/S. Interessentskabet skal være ejer af et antal vindmøller. Stk. 2 Interessentskabets hjemsted er Bornholm. 2 Formål

Læs mere

Ramsø Ældreboligselskab (Toftehøjen) Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes Mandag, den 2. juni 2014 kl. 14.

Ramsø Ældreboligselskab (Toftehøjen) Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes Mandag, den 2. juni 2014 kl. 14. Ramsø Ældreboligselskab (Toftehøjen) Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes Mandag, den 2. juni 2014 kl. 14.00 På Toftehøjen Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af

Læs mere

Velkommen i VØGAS-LUND Plantage etabl. 1910

Velkommen i VØGAS-LUND Plantage etabl. 1910 Velkommen i VØGAS-LUND Plantage etabl. 1910 Vøgas-Lund er et besøg værd og alle er velkommen Vejrup har noget som ikke ret mange landsbyer kan byde på. En lille skov lige uden for døren, der indgår for

Læs mere

Da Øster Hornum fik sin børnehave

Da Øster Hornum fik sin børnehave Da Øster Hornum fik sin børnehave Da Støvring Kommune blev dannet 1. april 1970, var der kun en børnehave i Støvring, nemlig Doktorvænget, som lå tæt på stationen. I såvel Suldrup som Øster Hornum var

Læs mere

Historien om Sundkirken

Historien om Sundkirken Historien om Sundkirken Lolland-Falsters Stift største landsogn, Toreby sogn, fik sidst i 1950-erne og først i 60-erne vokseværk i sognets østre del. Mange udenbys flyttede til området. Det førte til en

Læs mere

Referat af efterårsgeneralforsamling afholdt. tirsdag den 12. november 2013 kl. 19.00 hos Helsingør Byskole, Natur Tekniklokalet mod Marienlyst Allé

Referat af efterårsgeneralforsamling afholdt. tirsdag den 12. november 2013 kl. 19.00 hos Helsingør Byskole, Natur Tekniklokalet mod Marienlyst Allé Referat af efterårsgeneralforsamling afholdt tirsdag den 12. november 2013 kl. 19.00 hos Helsingør Byskole, Natur Tekniklokalet mod Marienlyst Allé med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens

Læs mere

Frederiksberg Kommune Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Byggeri og Arkitektur Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Byggeri og Arkitektur Smallegade 1 2000 Frederiksberg A N D R A G E N D E 26. september 2016 Rev. 20.12.2016 4744br03 gh Ejendommen: Matr. nr.: Ejer: Vedr.: Frydendalsvej 3, 1809

Læs mere

vinaaardshus KL. 17:30 advokatfirmaet vingaardshus a/s t: t:

vinaaardshus KL. 17:30 advokatfirmaet vingaardshus a/s t: t: ~ vinaaardshus Jesper Studsgaard Vingårdsgade 22 9000 Aalborg Tlf. 46 92 92 00 J.nr: 110-118908 HCA/LK REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I EJERFORENINGEN TEGLVÆNGET 1-19 OG VANGS ALLE 6-10 ONSDAG

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Referat ordinær generalforsamling. A/B Ærtevej 8-16

Referat ordinær generalforsamling. A/B Ærtevej 8-16 Referat ordinær generalforsamling A/B Ærtevej 8-16 År 2012, den 30. april afholdtes ordinær generalforsamling i Andelsboligforeningen Ærtevej 8-16 med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens

Læs mere

Hanne Frederiksen (HF) (repr. for Hillerød Kommunes skolesektor) Frants Stentzer (FR). (repr. for elevrådet)

Hanne Frederiksen (HF) (repr. for Hillerød Kommunes skolesektor) Frants Stentzer (FR). (repr. for elevrådet) Mødets dagsorden: 1. Gennemgang af årsregnskabet for 2010 ved revisor (bilag A) 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 30. september (bilag B) 3. Godkendelse af dagsorden. 4. Meddelelser 5.

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1 FORMANDSBERETNING FOR 2015 Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig Side 1 Formandsberetning for 2015 Så er vi kommet igennem 2015, hvilket må siges at have været endnu et rigtigt godt

Læs mere

Det skal du vide om renoveringen Januar 2018

Det skal du vide om renoveringen Januar 2018 Fælledgården Det skal du vide om renoveringen Januar 2018 Indhold Ventilationsanlæg i alle rum... 4 Nye elinstallationer i lejligheden... 5 Entrédørene skiftes på én dag... 5 Nøgleboks når håndværkeren

Læs mere

Liden Kirsten & Petrus Beyer. 12. Årgang Oktober 2011 Nr. 44. Efterår

Liden Kirsten & Petrus Beyer. 12. Årgang Oktober 2011 Nr. 44. Efterår Liden Kirsten & Petrus Beyer 12. Årgang Oktober 2011 Nr. 44 Efterår Logelivet Side 2 Overmestrene Søster overmester Joan Mørk Den 11. april 2011 blev en skelsættende dag, med installation af nye embedsmænd.

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afdeling 11, afholdt den 19. august 2015.

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afdeling 11, afholdt den 19. august 2015. Ekstraordinært afdelingsmøde 2015 afdeling 11 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i afdeling 11, afholdt den 19. august 2015. Deltagere: 31 husstande var til stede Hovedbestyrelsen: Max Rasmussen,

Læs mere

Ekstraordinært referat af Økonomiudvalgets møde den 24.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3

Ekstraordinært referat af Økonomiudvalgets møde den 24.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3 Ekstraordinært referat af Økonomiudvalgets møde den 24.03.2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Flemming Christensen (C) formand Marie Stærke (A) udvalgsmedlem Mette Jorsø (V) udvalgsmedlem Niels

Læs mere

LIDEN KIRSTEN & PETRUS BEYER. 10. Årgang Juli 2009 Nr. 36. Sommer

LIDEN KIRSTEN & PETRUS BEYER. 10. Årgang Juli 2009 Nr. 36. Sommer LIDEN KIRSTEN & PETRUS BEYER 10. Årgang Juli 2009 Nr. 36 Sommer Side 2 Kære Søstre og Brødre: Hermed sommerudgaven af, vi vil beklage, at vi af forskellige årsager er forsinket med udgivelsen af bladet.

Læs mere

Menighedsrådsmøde onsdag den 19. november 2014 kl. 19.00 i menighedslokalerne, store sal

Menighedsrådsmøde onsdag den 19. november 2014 kl. 19.00 i menighedslokalerne, store sal Hans Egedes Sogns Menighedsråd Møde d. 19. november 2014 Side 1 Menighedsrådsmøde onsdag den 19. november 2014 kl. 19.00 i menighedslokalerne, store sal Dagsordenstekst: Tilstede Protokollat: Inge Kjær

Læs mere

Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag d. 13. januar 2009

Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag d. 13. januar 2009 Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag d. 13. januar 2009 Bestyrelsen havde indkaldt til ekstraordinær generalforsamling med flgd. punkter på dagsordenen: 1. Renovering af facader og vinduer

Læs mere