Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018"

Transkript

1 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018 kl der er kaffe fra kl Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Kongres Gæster på DSR s ordinære kongres kongresforslag fra Kreds Syddanmark KB suppleanters frikøb til kongres Status FTF/LO 3.3. Status OK HB-dagsorden 4. Økonomi 4.1. årsregnskab Sager til orientering 5.1. Udpegning til FTF 6. Henvendelser 7. Politiske budskaber fra dagsorden 8. Eventuelt 9. Punkter til senere dagsorden 10. Evaluering af mødet

2 1. Mødets åbning

3 2. Dagsorden 2.1 Referat

4 3. Sager til behandling 3.1 DSR s kongres 2018 I perioden fra 14. maj til 17. maj 2018 holder Dansk Sygeplejeråd ordinær kongres på Hotel Nyborg Strand, Nyborg. Kongressen har 2018 statementet: STOLT. STÆRK. SAMMEN SYGEPLEJERSKE Og tre temaer: Nye roller o Hvilke roller får sygeplejerskerne i fremtidens sundhedsvæsen? Handlekraftige fællesskaber o Fællesskabsarenaer Arbejdsliv og arbejdsmiljø o Hvad skal der til for at det enkelte medlem og dennes leder i højere grad kan bruge den aktuelle viden om arbejdsliv og arbejdsmiljø på de enkelte arbejdspladser? o Hvilke aktiviteter kan DSR, KB, TR samt AMiR tage til forbedring af arbejdsmiljøet på de enkelte afdelinger, enheder, arbejdspladser? Materialet til kongressen vil løbende lagt på nedenstående side På denne side er også en oversigt over forskellige datoer i forbindelse med kongressen, bland deadline for indsendelse af kongresforslag. Under bestyrelsens behandling af kongres 2018 er tre underpunkter: Gæster på DSR s ordinære kongres kongresforslag fra Kreds Syddanmark KB suppleanters frikøb til kongres 2018 Disse behandles som særskilte punkter.

5 3. Sager til behandling Gæster til DSR s ordinære kongres 2018 Indstilling: At KB drøfter indkommet forslag omkring gæster op kongressen Sagsfremstilling: Kredsbestyrelsen vedtog på KB møde den 25. januar 2016 nedenstående som en beslutning der kunne videreføres ved hver ordinære kongres: Kredsen inviterer pr. tradition gerne medlemmer og TR med som gæster til kongressen. Det foreslås at der i år gives mulighed for 20 medlemmer (10 TR og 10 øvrige medl.) at få tabt arbejdsfortjeneste for 1 dag, samt billigste offentlige transport betalt (Den forventede udgift er kr.). Kredsbestyrelsesmedlem Andreas Lund Andersen har indsendt forslag om at ovenstående antal (20 medlemmer) ændres til 50 medlemmer jævnfør Dansk Sygeplejeråds nye formålsparagraf om at interessevaretagelsen sker i tæt samspil med medlemmer og tillidsvalgte gennem involverende, handlekraftige og forpligtende fællesskaber ( 1. stk. 2). Til orientering vil udgiften til 20 medlemmer i dag også være ca kr. og udgiften til 50 medlemmer ca kr. Kredsen har 5. februar via Facebook og hjemmeside gjort opmærksom på dette tilbud, og der er på nuværende tidspunkt 14 tilmeldte (heraf 1. suppleant til kredsbestyrelsen).

6 3. Sager til behandling 3.1 KB suppleanters frikøb til kongres 2018 Indstilling: At KB beslutter en dags frikøb af suppleanter til deltagelse i kongres 2018 Sagsfremstilling: Formandskabet stiller forslag om at samtlige suppleanter til kredsbestyrelsen får mulighed for at kunne få tabt arbejdsfortjeneste samt transportgodtgørelse en dag, til den ordinære kongres maj Formålet er at give alle suppleanter mulighed for at overvære nogle af kongressens debatter samt kredsbestyrelsen indbyrdes drøftelser under kongressen. Der blev ved valget 2017 valgt 14 suppleanter til kredsbestyrelsen, fordelt på de fire opstillingskredse. Alle 1. suppleanter er inviteret til at deltage kongressens fire dage, og en suppleant er blevet ordinært kredsbestyrelsesmedlem i perioden Det betyder at kredsen foruden ovenstående vil have en udgift til 9 suppleanter, dækkende tabt arbejdsfortjeneste samt transportgodtgørelse, på ca kr.

7 3. Sager til behandling 3.2 Status FTF/LO samarbejde Indstilling: At KB drøfter status for FTF/LO samarbejde Sagsfremstilling: Kredsbestyrelsen har ved flere møder drøftet emnet ligesom emnet var omdrejningspunkt for et kongresseminar forud for at Forretningsudvalget i FTF (FU), hvor DSR er repræsenteret, skulle træffe beslutning om extraordinær kongres i FTF. Hovedbestyrelsen i DSR har ligeledes flere gange drøftet emnet og har senest anbefalet, at processen går videre i FTF. Status er aktuelt, at FTF har besluttet og har indkaldt til en ekstraordinær kongres 13.4, hvor den endelige beslutning skal træffes. Beslutningsmaterialet til kongressen er kendt fra det tidligere materiale. Der er givet tilsagn om, at der forud for FTF kongressen afvikles en ekstraordinær kongres i DSR med emnet som omdrejningspunkt, hvor der skal gives opbakning til beslutningen. Tidspunkt for denne kongres er i skrivende stund fortsat ukendt. Der henvises i øvrigt til FTF s hjemmeside om 2020 planen samt HB s dagsorden, hvor det forventes at emnet er beskrevet.

8 Storfusion skal genrejse fagbevægelsen Af Klaus Dalgas 18. februar 2018 kl. 22:00 Til april skal de delegerede i de to hovedorganisationer LO og FTF ved to synkrone kongresser tage stilling til, om de vil slå pjalterne sammen eller fortsætte hver for sig. Lige nu tyder alt på et ja til fusionen hos begge organisationer, men selv et ja bliver svært at håndtere, mener forskere. Essensen Medlemmerne i LO og FTF skal 13. april afgøre, om de vil lægges sammen i en stor hovedorganisation. Det tegner til et ja. En storfusion kan styrke fagbevægelsens ambition om mere indflydelse på den politiske udvikling, mener forskere. En række forbund i begge lejre siger nej til fusionsplanerne. Det vil give udfordringer, uanset om det bliver et ja eller et nej til fusionen. Der var engang, hvor LO-formanden om morgenen kunne gribe telefonen og bestille et frokostmøde samme dag hos den minister, som han ønskede at tale med. Ministeren sagde sjældent nej, for det var jo en af rigets mægtigste mænd, der ønskede en samtale. Ministerkalenderen blev ryddet, og frokostbordet gjort klart til en arbejdssamtale med en person, som det var klogt at være gode venner med.

9 Dengang blev der lyttet engageret til LO-formandens ord og formaninger om aktuelle politiske planer og forslag, og ikke sjældent blev LO s synspunkter til en del af lovteksten i de fremlagte lovforslag. Men tiderne skifter som bekendt. I dag har LO og fagbevægelsen mistet tidligere tiders politiske indflydelse, der nærmest fik regeringer og ministre til at stå skoleret, og LO er blevet til en lobbyorganisation på linje med alle andre lobbyorganisationer. Det har bl.a. haft som konsekvens, at LO s påvirkning af den politiske idéudvikling og de konkrete politiske udspil er blevet nærmest usynlig. Samtidig lider LO af et faldende medlemstal hos forbundene. Alene i de seneste seks år er det samlede medlemstal blevet reduceret med ti pct., så det nu er nede på godt medlemmer. Se figur 1. Tilslutningen toppede i 1994 med over 1,5 mio. medlemmer, og dermed er LO reelt blevet næsten halveret i løbet af de seneste knap 25 år. En af forklaringerne på fagbevægelsens nedtur er, at mange lønmodtagere har prøvet lykken i de nye, gule fagforeninger, som står uden for den klassiske fagbevægelse og sælger sig på at være bedre og billigere. Mens andre har valgt at stå helt uden for det faglige system som f.eks. freelancere eller vikarer.

10 Fusion vil give styrke Nedturen på den politiske arena og i medlemstallet har været højt på agendaen hos LO-ledelsen i mange år. Noget må gøres, og snakken om en storfusion i fagbevægelsen har ramt offentligheden adskillige gange siden starten af 00 erne. Nu bliver det måske en realitet. Ved to samtidige kongresser i henholdsvis LO og FTF den 13. april skal de delegerede stemme om de fusionsplaner, som et udvalgsarbejde med deltagelse fra begge organisationer har formuleret teksten til. Fusionen skal begge steder vedtages med to tredjedeles flertal, og lige nu tegner alt på et ja i begge lejre. Fusionen kan potentielt genrejse fagbevægelsens rolle som en vigtig medspiller i udviklingen af det danske samfund. Det er en udvikling, som har stor betydning for medlemmerne, siger arbejdsmarkedsforsker Laust Høgedahl fra Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, CARMA. Både LO og FTF har ambitioner om i højere grad at kunne påvirke den politiske dagsorden, fordi den har stor betydning for deres medlemmer. Det betyder noget for en metalarbejder, hvordan de forskellige velfærdsordninger skrues sammen, og det betyder noget for en sygeplejerske, hvordan politikerne på Christiansborg prioriterer ressourcerne til sundhedsvæsenet og hospitalerne. De senere år er det imidlertid de store erhvervsorganisationer DI og Dansk Erhverv, der har erobret taletiden. Påvirkningen af den politiske beslutningsproces sker på erhvervsorganisationernes præmisser, og ifølge Laust Høgedahl har LO s pendant på arbejdsgiversiden, Dansk Arbejdsgiverforening, DA, også formået at være en proaktiv medspiller i politikudviklingen. LO har de seneste mange år i nogen grad haltet efter DA, når det gælder om at sætte den større dagsorden for udvikling af velfærdssamfundet. DA er generelt kommet med analyserne, mens LO har haft rollen som den, der skulle kommentere arbejdsgivernes udspil, siger Laust Høgedahl. Han mener, at en fusion mellem LO og FTF er velegnet til at ændre på det forhold, fordi arbejdstagersiden på denne måde vil få nogle flere muskler til at lave gennemanalyserede progressive udspil, der kan matche DA s udspil. De forskellige forbund i LO og FTF kunne samtidig have stor glæde af at arbejde sammen på tværs af skellet mellem offentligt ansatte og privat ansatte. Her kunne man lære af hinanden, hvis man var under én hat i stedet for at stå i hver sin lejr, siger Laust Høgedahl, der af samme grund mener, at en fusion vil være til fordel for både de privatansatte og de offentligt ansatte.

11 Den private sektor er udfordret på faldende medlemstal og manglende overenskomstdækning flere steder. Omvendt er den offentlige sektor helt afhængig af en stærk fagbevægelse i den private sektor, så længe lønudviklingen mellem de to sektorer er bundet sammen af reguleringsordningen. Et samarbejde er rationelt set en fordel for begge parter, siger Laust Høgedahl. Indflydelse eller identitet? Også arbejdsmarkedsforsker Søren Kaj Andersen, centerleder på Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier, FAOS, ved Københavns Universitet, mener, at de to organisationer vil have stor glæde af at gå sammen i et storforbund. Set fra et rationelt synspunkt er fusionen en fordel for både LO og FTF. Når man slår pjalterne sammen, får man større styrke og indflydelse på samfundsudviklingen. Man står stærkere i diskussionen om f.eks. velfærd, økonomi og skat, når man repræsenterer forskellige lønmodtagergrupper bredt. Større samfundsmæssige emner har stor betydning for lønmodtagernes almindelige levevilkår, og det er en af grundene til ønsket om at skabe en samlet lønmodtagerorganisation i Danmark, siger han. Søren Kaj Andersen understreger, at den nye fusion ikke kommer til at berøre de nuværende forhandlingsforhold, hvor f.eks. DI og CO-industri forhandler inden for rammerne af LO og DA s hovedaftale. Men det er vigtigt på de helt store samfundslinjer at have stor styrke bag sig i de bredere, politiske og fordelingsmæssige debatter. Det vil en storfusion kunne hjælpe med til, siger han. Søren Kaj Andersen mener, at der eksisterer to former for logik i fagbevægelsen, en indflydelseslogik og en identitetslogik. Fusionen er lagt an på den indflydelseslogik, som de store forbund som Dansk Metal, HK og FOA lægger vægt på, mens det kan ses som udtryk for identitetslogik, når eksempelvis 3F og Finansforbundet ikke rigtig kan se sig selv i fællesskabet. De føler ikke, at deres medlemmer har nogen glæde af dette, og derfor har de meldt ud, at de stemmer nej til fusionen, siger Søren Kaj Andersen og uddyber: På det offentlige område har der længe være et ønske om at stå mere sammen. Det ser vi ved de nuværende overenskomstforhandlinger, hvor man har lavet en musketered om, at der ikke forhandles overenskomst, før der er reelle forhandlinger om lærernes arbejdstid. Fusionen kan være med til at styrke den offentlige del på sådanne områder på længere sigt. Samme syn på effekten af et storforbund har man på den private side.

12 Her har man set modparten organisere sig i større fællesskaber i DI og Dansk Erhverv. Med et større fællesskab vil man opnå en større styrke på det overordnede plan, og det vil i længden være en fordel, siger han. Søren Kaj Andersen mener, at der vil være yderligere fordele ved at fusionere de to store organisationer i fagbevægelsen. Der kan være mindre fagforeninger i både LO og FTF, som ved en fusion får øjnene op for fordelene ved at lægge sig sammen. Der er fagforbund på tværs af skellet mellem LO og FTF, der organiserer lønmodtagere inden for tæt beslægtede områder, hvilket kan føre til sammenlægninger og mere gennemslagskraft, siger Søren Kaj Andersen. Mere for kontingentet En storfusion har også nogle umiddelbare økonomiske potentialer for de to hovedorganisationer, der i dag er presset økonomisk på grund af de faldende medlemstal. Der kan spares mange millioner i husleje, hvis f.eks. FTF flytter ind i LO s nye, flotte hovedkontor på Islands Brygge i København. Og der kan effektiviseres i administrationen, hvis afdelinger lægges sammen. Det er klart, at der er noget synergi ved at lægge mindre forbund og større forbund sammen. Man kan spare på huslejen ved at bo sammen, og funktioner kan lægges sammen, så man f.eks. ikke kører med to it-systemer. Driftsøkonomisk er det en fordel med fusionen både på større og mindre plan, siger Søren Kaj Andersen. Lige nu tegner der sig et flertal i både LO og FTF for en storfusion. LO-formand Lizette Risgaard (th.) har travlt i øjeblikket. Overenskomsterne pa det offentlige omra de kører trægt, hvilket har sendt ba de hende og FTF-formand Bente Sorgenfrey (tv.) pa overarbejde. Samtidig

13 diskuteres og forhandles der pa livet løs med de forbund, der allerede nu har meldt ud, at de vil stemme nej til storfusionen ved LO og FTF s ekstraordinære kongresser den 13. april. På LO-siden har 3F, Blik & Rør, Malerne og Serviceforbundet meldt ud, at de siger nej til fusionsplanerne. Men de fire forbund repræsenterer kun omkring 31 pct. af medlemmerne på LOsiden, så foreløbig ligner det et snævert to tredjedeles flertal. I disse uger forhandles der på direktionsgangene på livet løs for at få flertallet til at holde. På FTF-siden ser flertallet mere solidt ud. Her har Finansforbundet, Farmakonomforeningen, Forsikringsforbundet, Prosa og Konstruktørerne foreløbig meldt ud, at de siger nej. Men de tæller kun knapt 20 pct. af de delegerede, så flertallet for et ja synes her relativt klart. Svære forhandlinger Arbejdsmarkedsforsker og professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen ser dog fortsat problemer med fusionen. For et par måneder siden så det positivt ud med en fusion. Men efter meldingerne fra 3F og de privatansatte i FTF ser det mørkere ud. 3F har skærpet argumentationen, og AC har fisket i rørte vande på FTF-siden ved at forsøge at samle privatansatte til en fælles modstand. Det ser ikke så lovende ud nu som tidligere, siger han. Henning Jørgensen mener derfor, at man bør udskyde fusionen et par år for at skele til de øvrige nordiske lande, som har organiseret arbejdsmarkedet på en anden måde. Man kunne jo se til Norge, hvor folk ikke er arrangeret efter fag og uddannelse, men efter hvad de arbejder med. I Norge er medlemmerne af Uddannelsesforbundet f.eks. folk, der arbejder med pædagogik og uddannelse. Det betyder, at en pædagog er i samme forbund som en professor, og det giver en fantastisk slagkraft over for politikerne. Statsministeren er altid på talerstolen, når det norske Uddannelsesforbund holder kongres, siger Henning Jørgensen. Ifølge ham vil både LO og FTF dog stå med en række problemer, uanset om det bliver et ja eller et nej den 13. april. Både Lizette Risgaard (LO-formand, red.) og Bente Sorgenfrey (FTF-formand, red.) har fået problemer at tumle med i forhold til fusionen. Lizette Risgaard, som skal genvælges næste år, får problemer med et af de største forbund, 3F, hvis det bliver et ja, og hun står naturligvis også med et problem, hvis det bliver et nej. Og Bente Sorgenfrey har nu fået problemer med de privatansatte i Finansforbundet og AC. Der skal forhandles og slibes kanter af i de kommende måneder inden de to kongresser, hvis det skal lykkes på en god måde, siger Henning Jørgensen.

14 3. Sager til behandling 3.3 Status OK18 Indstilling: At KB drøfter status på OK18 Sagsfremstilling: Punktet behandles ud fra HB bilaget samt nyeste viden fra hovedbestyrelsesrepræsentanterne.

15 3. Sager til behandling 3.4 HB dagsorden Sagsfremstilling: Hele KB dagsorden er tilgængelig på DSR s Kongresforum. Under mødet vil de punkter formandskabet og KB ønsker drøftet, blive fremdraget.

16 4. Økonomi 4.1 Årsregnskab 2017 Indstilling: At KB godkender regnskab 2017 Sagsfremstilling: Kredsens regnskabskontrollanter gennemgår regnskabet få dage før bestyrelsesmødet. Regnskabet vil på mødet blive gennemgået af Kredschef Jan Villumsen.

17 5. Sager til orientering 5.1 Udpegning til FTF Indstilling: At KB tager orienteringen til efterretning Sagsfremstilling: Dansk Sygeplejeråd har i forbindelse med FTF s ordinære kongres, november 2015 udpeget 30 delegerede samt 1 til FTF s forretningsudvalg. Udpegning af delegerede i kongresperioden er gældende fra udpegning 1. juli i et ordinært kongres år til 30. juni det følgende Kongres år, jf. FTF s vedtægt 12 Til orientering er udpegningen af de delegerede i kongresperioden sket ud fra nedenstående principper, som er besluttet i HB: Formandskabet i Dansk Sygeplejeråd Alle kredsformænd og 1. næstformænd (medlemmer af HB). Derudover får kredsene to pladser hver, som fordeles af kredsbestyrelserne. Formanden for hhv. Lederforeningen og SLS (medlemmer af HB). Derudover får Lederforeningen og SLS en plads hver, som fordeles af bestyrelserne. 2 repræsentanter fra Dansk Sygeplejeråds sekretariat 2 repræsentanter fra radiograferne, som indgår i DSR s grundlag for udpegning af delegerede Ved afbud indtræder repræsentanter fra DSR s sekretariat på de respektive pladser. I kreds Syddanmark har følgende været udpeget for perioden : John Christiansen Line Gessø Hansen Jytte Kristensen Betina Iroisch Kristensen Da Jytte Kristensen er ophørt som kredsnæstformand samt som suppleant til FTF og Jytte Pharao-Bonde har overtaget denne post, er Jytte Pharao-Bonde udpeget som delegeret.

18 6. Henvendelser 6.1 Henvendelser Intet

19 7. Politisk budskab ud fra dagsorden

20 8. Eventuelt

21 9. Punkter til senere dagsorden Politisk tovholder

22 10. Evaluering af mødet

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 5. marts 2018 Deltagere: Ina Kristensen, Lisbeth Hammer Andersen (går kl. 14.30), Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen, Christina Rosenberg, Kirsten

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Generalforsamling 2017 3.2.

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere:

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Kredsbestyrelsesmøde DSR Kreds Syddanmark Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 27. april Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen (kommer kl. 11.00), Anne Nissen

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 : 1. Mødets åbning 2. 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Evaluering af GF 3.2. Bladet fra munden operationelt

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 : 1. Mødets åbning 2. 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Generalforsamling 2017 3.2. Sammen om DSR / ekstraordinær

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Aktuelt 3.2. Bornholm 2019

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. april 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. april 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. april 2017 kl. 9.00 11.00 Dialogmøde kl. 11.00 15.00 Deltagere: Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Rikke Kent Thomsen, John Christiansen, Christina Rosenberg,

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3.1. Kongres 2018 3.1.1. Temadrøftelser 3.1.2. Kredsens

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Deltagere: Ina Kristensen (til kl. 12.30), Anne Nissen, Lisbeth Hammer Andersen, Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen, Christina Rosenberg

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Opfølgning Kongres 2018 3.2.

Læs mere

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf.

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf. Juli 2015 / side 1 af 5 På vej mod ny hovedorganisation Følgende notat baseret på informationer, kommentarer og spørgsmål til Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Kent Petersen, næstformand for FTF og

Læs mere

SAMMENSKRIV fra dialogmøde 18. april 2017 kl

SAMMENSKRIV fra dialogmøde 18. april 2017 kl STED: Sofiendalsvej 3, 9200 Aalborg SV DELTAGERE: Kreds Navn Antal deltagere Kreds Nordjylland Jytte Wester Jannie E. A. Hvilsted (deltager til kl. 12) Anne Marie Jørgensen Tanja Høgh S. Larsen Christina

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017 kl. 9.00 12.00 herefter dialogmøde med gæster fra andre kredse om temaet sammen om DSR kl. 12.30 16.00 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Deltagere: Kirsten Hessellund Jensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen (går kl. 13.45), Lisbeth Hammer Andersen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 18. juni 2018 Deltagere: Ina Kristensen, Anne Nissen, Lisbeth Hammer Andersen, Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen (går inden pkt. 3.6), John Christiansen, Jytte Pharao-Bonde,

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. OK18 3.2. Opfølgning på kongres

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den. 7.december 2015

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den. 7.december 2015 Kredsbestyrelsesmøde den. 7.december 2015 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 23. januar 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 8. juni

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 8. juni Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 8. juni Deltagere: Morten Hartvig Petersen(går kl. 13), Mads Dippel Rasmussen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen(går kl. 14), Barbara Bendahl

Læs mere

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den 21.-22. juni 2017 Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag Organisationsudviklingsprojektet Baggrund DSR s kongres besluttede i maj 2016, at gennemføre

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019

Referat Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 Referat Kredsbestyrelsesmøde den. 14 januar 2019 Deltagere: Ina Kristensen, Anne Nissen, Lisbeth Hammer Andersen, Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen (går kl. 13.30), John Christiansen, Christina Rosenberg,

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 16. april 2018 Deltagere: Ina Kristensen, Lisbeth Hammer Andersen (kommer under behandling af pkt. 5.3), Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen, Christina

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 herefter temadag omkring psykisk arbejdsmiljø Deltagere: Morten Hartvig Petersen,, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 11. april 2016

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 11. april 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 11. april 2016 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen (går

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 25. januar 2016

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 25. januar 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 25. januar 2016 Fra kl 9.00 11.00 oplæg med Line Zimmer Rasmussen omkring sygeplejerskers nye roller i det nære sundhedsvæsen Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde

Referat. Kredsbestyrelsesmøde Kredsbestyrelsesmøde den. 24. august 2015 Vejlevej 121 Fredericia Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Mads Dippel Rasmussen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 29. august 2016 kl. 9.00 12.00 herefter temadag omkring psykisk arbejdsmiljø der er kaffe fra kl. 8.30 : 1. Mødets åbning 2. 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. ICN i Barcelona

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 20. juni 2016

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 20. juni 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 20. juni 2016 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Ina Kristensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen, Anne L. Rasmussen, Gitte Würtz, Jytte Kristensen,

Læs mere

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016

Referat. Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016 Kredsbestyrelsesmøde den 14. november 2016 Deltagere Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen (kommer kl. 10.30), Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen,

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 11 marts 2019

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 11 marts 2019 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den. 11 marts 2019 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Aktuelt 3.2. Informationer

Læs mere

FORKORTELSER TILLIDSREPRÆSENTANTER

FORKORTELSER TILLIDSREPRÆSENTANTER FORKORTELSER TILLIDSREPRÆSENTANTER SAMARBEJDE OG FORHANDLING Som TR vil du kunne få en oplevelse af, at der ofte anvendes forkortelser, som du ikke umiddelbart kan genkende. Det kan være i samarbejdet

Læs mere

Strukturen i en ny hovedorganisation

Strukturen i en ny hovedorganisation Strukturen i en ny hovedorganisation 1. Indledning Dette oplæg er resultatet af drøftelser i Politisk Styregruppe om strukturen i en ny hovedorganisation. Bag de oplistede forslag gemmer der sig en lang

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 17. juni 2019

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 17. juni 2019 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 17. juni 2019 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 9.00 11.00 Oplæg ved Søren Pedersen vicedirektør ved UCL Fremtidens rekruttering og fastholdelse af studerende

Læs mere

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Præsentation af Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden er den største af 5 lokale kredse i Dansk Sygeplejeråd, med ca. 22.000 medlemmer og ca. 900 tillidsvalgte (500

Læs mere

MYTEDRÆBER De unge er vilde med fagbevægelsen Af Gitte Redder @GitteRedder Onsdag den 21. oktober 2015, 05:00

MYTEDRÆBER De unge er vilde med fagbevægelsen Af Gitte Redder @GitteRedder Onsdag den 21. oktober 2015, 05:00 MYTEDRÆBER De unge er vilde med fagbevægelsen Af Gitte Redder @GitteRedder Onsdag den 21. oktober 2015, 05:00 Del: Mere end otte ud af ti lønmodtagere under 30 år mener, at fagforeningerne er nødvendige

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 26. august 2019

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 26. august 2019 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 26. august 2019 Deltagere: Ina Kristensen, Anne Nissen (går kl. 14.00), Lisbeth Hammer Andersen, Gitte Würtz (kommer under pkt.3.0), Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen,

Læs mere

2. Sager til behandling/beslutning

2. Sager til behandling/beslutning Ref.: JIJ Dok.nr.: 4173040 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15979 14-03-2018 Referat fra TR & bestyrelsesmøde Dato: 12. marts 2018 Tid: Sted: 09.00-12.00 Ekstraordinært TR møde 12.45 16.00 Kredsbestyrelsesmøde Hotel

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 26. januar 2015

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 26. januar 2015 Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 26. januar Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Barbara Bendahl Schultz, Lisbeth Hammer Andersen, Rikke Kent

Læs mere

Referat fra årsmøde i FTF Region Nordjylland den 22. november 2017

Referat fra årsmøde i FTF Region Nordjylland den 22. november 2017 Referat fra årsmøde i FTF Region Nordjylland den 22. november 2017 Inden årsmødet holdt Bente Sorgenfrey, formand for FTF et oplæg om samarbejdet mellem FTF og LO med tanke på en sammenlægning af de 2

Læs mere

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland Referat fra kredsbestyrelsesmøde tirsdag d. 18. april 2017 kl. 09.00 11.00 og kl. 15.00 16.00 Kl. 11.00 15.00 Dialogmøde med andre kredsbestyrelser om Udviklingsprojektet Sammen om DSR. Mødet afholdes

Læs mere

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU.

1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. Vedtægter for 3F ungdom Artikel 1. Navn og tilhørsforhold 1. Udvalgets navn er Faglig Fælles Ungdom, i daglig tale 3F Ungdom, forkortet 3FU. 2. 3F Ungdom er Fagligt Fælles Forbunds (3Fs) ungdomsudvalg

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM september 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogerne Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon: 7248 6500 Fax: 7248 6510 Mail: storstroem@sl.dk Web: sl.dk/storstroem REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 21.06.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou

Læs mere

7.1. Forslag 2 (blad 7.4) FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark

7.1. Forslag 2 (blad 7.4) FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark 7.1 Ad dagsordenens punkt 7: INDKOMNE FORSLAG Som det fremgår nedenfor, er der fremsat 2 forslag fra Sektion K, 1 forslag fra Sektion S og 1 forslag fra FTF s forretningsudvalg til behandling på kongressen

Læs mere

LØKKE I LØVENS HULE Fagboss til Lars Løkke: Offentligt ansatte kan ikke presses mere Af Gitte Redder @GitteRedder Onsdag den 18. november 2015, 05:00

LØKKE I LØVENS HULE Fagboss til Lars Løkke: Offentligt ansatte kan ikke presses mere Af Gitte Redder @GitteRedder Onsdag den 18. november 2015, 05:00 LØKKE I LØVENS HULE Fagboss til Lars Løkke: Offentligt ansatte kan ikke presses mere Af Gitte Redder @GitteRedder Onsdag den 18. november 2015, 05:00 Del: Regeringens besparelser på både arbejdsmiljø og

Læs mere

Referat fra regionsbestyrelsesmødet den 2. november Kl Hos Peter H C Lumbyesvej 135, Næstved

Referat fra regionsbestyrelsesmødet den 2. november Kl Hos Peter H C Lumbyesvej 135, Næstved Referat fra regionsbestyrelsesmødet den 2. november Kl. 17.45 Hos Peter H C Lumbyesvej 135, Næstved Tilstede: Kit, Jeppe, Peter, Jane og Stine Afbud: Helle og Kathrine 1. Valg af ordstyrer: Jeppe 2. Valg

Læs mere

Endeløs. Fagbevægelsens nedtur fortsætter

Endeløs. Fagbevægelsens nedtur fortsætter Endeløs. Fagbevægelsens nedtur fortsætter Nye tal viser, at både LO s a-kasser og fagforbund mister medlemmer, mens de ideologisk alternative vinder frem Analyse i Politiken 29. maj 2009 JESPER DUE og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST VEDTÆGTER FOR KREDS KREDS VEST VEST 1. KREDSENS NAVN Stk. 1. Kredsens navn er Kreds Vest. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er København

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til FOA kongressen 2013! Måske er det din første kongres i FOA, måske er du en erfaren kongresdelegeret. Uanset hvad, kan det være nyttigt med denne guide,

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 28 august 2017 Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Ina Kristensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Lisbeth Hammer Andersen, Bente Smith Bonde, Rikke Kent Thomsen,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

2. Godkendelse af forretningsorden for den ekstraordinære generalforsamling

2. Godkendelse af forretningsorden for den ekstraordinære generalforsamling Høje Taastrup Torsdag den 26. oktober 2017 Dagsorden for Danske Kreds ekstraordinære generalforsamling Onsdag den 8. november 2017 kl. 16.00 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for den

Læs mere

Kl. 17 Udlevering af Ipad + opsætning af Ipad v/claus Freløv, Kvæsthuset

Kl. 17 Udlevering af Ipad + opsætning af Ipad v/claus Freløv, Kvæsthuset Deltagere: Jytte Wester Helle Kjærager Kanstrup Lene Holmberg Jensen Dorte Bang Vibeke Blach Granberg Jannie Elisabeth Asta Hvilsted Kirsten Højslet Elin Aggerholm Jensen Anne Marie Jørgensen Karina Dinesen

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den. 11 marts 2019

Referat Kredsbestyrelsesmøde den. 11 marts 2019 Referat Kredsbestyrelsesmøde den. 11 marts 2019 Deltagere: Ina Kristensen, Anne Nissen, Lisbeth Hammer Andersen, Gitte Würtz, Line Storm Gessø Hansen, John Christiansen, Christina Rosenberg, Gitte Solgård

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 16. marts 2015

Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 16. marts 2015 Referat Kredsbestyrelsesmøde Mandag den 16. marts Deltagere: Morten Hartvig Petersen, Kirsten Hessellund Jensen, Anne Nissen, Rita Elisabeth Lund Hansen, Barbara Bendahl Schultz, Lisbeth Hammer Andersen,

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

VEDTÆGTER ASSURANDØR KREDSEN. 1. Kredsens navn er Assurandør Kredsen.

VEDTÆGTER ASSURANDØR KREDSEN. 1. Kredsens navn er Assurandør Kredsen. VEDTÆGTER ASSURANDØR KREDSEN KREDSENS NAVN OG HJEMSTED 1. Kredsens navn er Assurandør Kredsen. Stk. 2. Assurandør Kredsen er en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. 2.

Læs mere

Finansforbundet springer fra nyt flagskib i fagbevægelsen - UgebrevetA4.dk

Finansforbundet springer fra nyt flagskib i fagbevægelsen - UgebrevetA4.dk STREG I REGNINGEN Finansforbundet springer fra nyt flagskib i fagbevægelsen Af Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 18. maj 2018 Finansforbundets formand Kent Petersen siger nej tak til at være med i den

Læs mere

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal 2 Indholdsfortegnelse Opgaveflytning fra det statslige område til det kommunale område og omvendt... 5 I hvilken udstrækning flyttes der opgaver fra det offentlige

Læs mere

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation.

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation. VELKOMMEN Kære Regionsbestyrelsesmedlem Tillykke med valget som medlem af Radiograf Rådets regionsbestyrelse i Region Hovedstaden, og velkommen til arbejdet i Radiograf Rådet. Du er valgt for en treårig

Læs mere

Af Henning Jørgensen (tv), Aalborg Universitet Laust Høgedahl, Post.doc. Universitet og

Af Henning Jørgensen (tv), Aalborg Universitet Laust Høgedahl, Post.doc. Universitet og ANALYSE Får fagbevægelsen et nyt flagskib? Torsdag den 5. april 2018 Fredag 13. april bliver en historisk dag i fagbevægelsen, fordi man den dag beslutter, om organisationerne LO og FTF skal fusioneres.

Læs mere

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 17. juni 2019

Referat Kredsbestyrelsesmøde den 17. juni 2019 Referat Kredsbestyrelsesmøde den 17. juni 2019 Kl. 9.00 11.00 Oplæg ved Søren Pedersen vicedirektør ved UCL Fremtidens rekruttering og fastholdelse af studerende i uddannelsen og hvordan professionshøjskolerne

Læs mere

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland Dagsorden til kredsbestyrelsesmøde Tirsdag d. 12. marts 2019 kl. 09.00 15.00 Mødet afholdes på kredsens kontor i Borup Møllevej 15, 4140 Borup D. 7. marts 2019 Kristina Stange og Annette Møller var med

Læs mere

bevægelsen melder hårdt ud: Ingen ny overenskomst uden løft af lavtlønnede og kvinder - UgebrevetA

bevægelsen melder hårdt ud: Ingen ny overenskomst uden løft af lavtlønnede og kvinder - UgebrevetA OK18 Fagbevægelsen melder hårdt ud: Ingen ny overenskomst uden løft af lavtlønnede og kvinder Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Mandag den 11. december 2017 Der skal oprettes en pulje til at løfte

Læs mere

KOS Odense holder generalforsamling

KOS Odense holder generalforsamling Sekretariat KOSODENSE Kommunale organisationers Samarbejde i Odense Kommune LO Fyn Lumbyvej 11 5000 Odense C Tlf.: 66140415 Email: tine@lofyn.dk KOS Odense holder generalforsamling Onsdag, den 29. november

Læs mere

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde den 12. september 2017 vedlægges som bilag 1.

Referatet fra sidste bestyrelsesmøde den 12. september 2017 vedlægges som bilag 1. Ekstraordinært bestyrelsesmøde i Uddannelseslederne Dato 02.11.2017 Emne: Referat Dato: 30. oktober 2017 kl. 11-14 i Kompetencehuset i Aarhus. Forslag til referat Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Til godkendelse

Læs mere

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser 1. Indledning ASE har i februar 2013 gennemført en undersøgelse i samarbejde med Analyse Danmark omkring

Læs mere

Indkaldelse til TR & bestyrelsesmøde

Indkaldelse til TR & bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4138898 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15979 04-03-2018 Indkaldelse til TR & bestyrelsesmøde Dato: 12. marts 2018 Tid: Sted: 09.00-12.00 Ekstraordinært TR møde 12.45 16.00 Kredsbestyrelsesmøde

Læs mere

Referat fra den 6. december 2006

Referat fra den 6. december 2006 Referat fra den 6. december 2006 Mødested: Grindsted sygehus røntgenafdelingen. Engparken 1, 7200 Grindsted den 6. Dec. 2006 kl. 09.00-14.00 Fremmødte: Christian, Lars, Dorthe, Anne-Grethe, Pica, Maria

Læs mere

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den 21.-22. juni 2017 Organisationsudviklingsprojektet 1 Kongresforslag Organisationsudviklingsprojektet Baggrund DSR s kongres besluttede i maj 2016, at gennemføre

Læs mere

Fremtidens gode sygeplejefaglige arbejdsliv et fælles projekt!

Fremtidens gode sygeplejefaglige arbejdsliv et fælles projekt! Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland Kreds Midt Træf 2019 Fremtidens gode sygeplejefaglige arbejdsliv et fælles projekt! 24. januar 2019 Herning Kongrescenter Kreds Midt Træf 2019 Kom til Kreds Midt Træf

Læs mere

Tirsdag den 17. april 2018, kl i Frederiksborggade 15, 4. sal, 1360 Kbh. K. Der er mulighed for kaffe/the og morgenbrød fra kl. 08.

Tirsdag den 17. april 2018, kl i Frederiksborggade 15, 4. sal, 1360 Kbh. K. Der er mulighed for kaffe/the og morgenbrød fra kl. 08. Til kredsbestyrelsen i DSR Kreds Hovedstaden Du indkaldes til kredsbestyrelsesmøde Tirsdag den 17. april 2018, kl. 09.00 15.30 i Frederiksborggade 15, 4. sal, 1360 Kbh. K. Der er mulighed for kaffe/the

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Mundtlig beretning til generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, 26. oktober 2017

Mundtlig beretning til generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, 26. oktober 2017 Mundtlig beretning til generalforsamlingen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark, 26. oktober 2017 Indledning: Velkommen til generalforsamling i Kreds Syddanmark. Vi skal tale fag, organisation og arbejdet

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08. 06. 2016. Skrevet af: Lars Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 8. juni 2016 fra 9.00 15.30. Morgenmad fra 8.30 og frokost fra 12.00. Tilstede:

Læs mere

Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen

Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen FTF repræsentantskabsmøde 29-05-2017 1 Alle skal uddannes til digitale revolution Digitalisering er blevet big hype! FTF var blandt de første og mest

Læs mere

Til: Repræsentantskabet. Sektion for arbejdsgivere og Sektion for ansatte og lejere

Til: Repræsentantskabet. Sektion for arbejdsgivere og Sektion for ansatte og lejere Notat Danske Fysioterapeuter Til: Repræsentantskabet Bilag 6B Sektion for arbejdsgivere og Sektion for ansatte og lejere Dato: 14. oktober 2017 Med henblik på entydigt, kollektivt og uvildigt at kunne

Læs mere

Stk. 1. Kredsens øverste myndighed er generalforsamlingen, der afholdes hvert tredje år inden udgangen af oktober måned.

Stk. 1. Kredsens øverste myndighed er generalforsamlingen, der afholdes hvert tredje år inden udgangen af oktober måned. VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR KREDS VEST 1. KREDSENS NAVN Stk. 1. Kredsens navn er Kreds Vest. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er København

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: JIJ Dok.nr.: 4477465 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15981 02-08-2018 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 23. august 2018 Tid: 09.20-16.00 OBS: der afholds A-kasse GF fra 9-9.15 Sted: Skansevej 90b, 9400

Læs mere

Dagsorden og beslutningsreferat

Dagsorden og beslutningsreferat Bestyrelsesmøde i 3F Bornholm 14-08-2012 Møde indkaldt af: Jens Skovgaard Deltagere: Jens Skovgaard, Merete Koch, Steffen Finne, Ole Kure, Klaus Garberg, Jann Poulsen, Henning B. Pedersen, Søren Kjøller,

Læs mere

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger Udvalg i ny hovedorganisation I det følgende er principper for udvalg i den nye hovedorganisation beskrevet. Desuden er der gengivet en oversigt over udvalgene samt udkast til kommissorierne. Principper

Læs mere

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts Dagsorden. 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse. 2. Sager til diskussion/beslutning

Indkaldelse. Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts Dagsorden. 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse. 2. Sager til diskussion/beslutning Indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde d. 19. marts 2014 Dagsorden 1. Referat fra HBM februar 2014 til godkendelse 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Udvalget for lønmodtageroverenskomster 2.2 Niveau for

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5. og 6. april 2016 Tirsdag den 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.15 Sektorformand Henning Hansen bød velkommen til faggruppelandsmødet. 2. Valg af mødeleder

Læs mere

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland

Kredsbestyrelsen DSR Kreds Sjælland Referat fra kredsbestyrelsesmøde Tirsdag d. 6. marts 2018 kl. 09.00 16.00 Til stede: Søren Petersen, Anette Møller, Lise Hammerich Hansen, Ulla Birk Johansen, Grith Brygger, Michelle Servé, Susann Carlsen,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Godkendse på møde i Hovedbestyrelsen for den nye hovedorganisation 26. oktober Udkast til referat

Godkendse på møde i Hovedbestyrelsen for den nye hovedorganisation 26. oktober Udkast til referat Godkendse på møde i Hovedbestyrelsen for den nye hovedorganisation 26. oktober 2018 Udkast til referat Stiftende kongres for en ny hovedorganisation 13. april 2018 i Odense Kongressens dagsorden 1. Åbning

Læs mere

Vedtægter for BUPL Fyn

Vedtægter for BUPL Fyn Vedtægter for BUPL Fyn 1 Fagforeningens navn er: BUPL Fyn - fagforeningen for pædagoger og klubfolk. 2 Fagforeningen omfatter alle kommuner på Fyn samt Langeland og Ærø. 3 Fagforeningen består af medlemmer,

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Test din viden om overenskomst Svargennemgang. Kommentar

Test din viden om overenskomst Svargennemgang. Kommentar SVARENE Eventuelle sorte prikker ud for svarmulighederne skal I se bort fra. De betyder ikke noget i printudgaven her. Side 1 af 11 Du er omfattet af en overenskomst, der gælder for dit arbejdsområde.

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere