0 Indholdsfortegnelse Generelt Bygherrens ydelser Entreprenørens ydelser... 4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "0 Indholdsfortegnelse Generelt Bygherrens ydelser Entreprenørens ydelser... 4"

Transkript

1 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side 1 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse Generelt Bygherrens ydelser Entreprenørens ydelser Entreprenørens ydelser omfatter Afhentning af Biogødning Materiel Vognmandstilladelse Vejning af biogødning Mellemlager / Opbevaring hos bruger Biogødningkontrakt med bruger Gener Dokumentation ved kontrahering Planlægning af entreprisen Kvalitetskontrol Dokumentation Påbud mv Bilagsfortegnelse Bilag 1: Biogødningspecifikation Bilag 2: Dokumentationsoversigt Bilag 3: Analyserapporter for biogødning... 10

2 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side 2 1 Generelt Det forventes, at der i kontraktperioden og de to perioder, hvor kontrakten kan forlænges (á 12 måneder) skal håndteres en mængde biogødning på i alt ca ton (se også SB afsnit 1 Orientering til de bydende ). Der er tale om biogødning fra renseanlægget i Ringsted (Ringsted Centralrenseanlæg) og af bilag 1 Biogødningsspecifikation fremgår biogødningstype, forventet tørstofprocent, gennemsnitlig næringsstofindhold mv. I bilag 2 dokumentationsoversigt gives en gennemgang af hvilke dokumenter, der skal udarbejdes, hvornår de skal udarbejdes, hvem der er ansvarlig for udarbejdelse og underskrift samt hvem, der skal modtage dokumenterne. Også bodbehæftede terminer fremgår af bilaget. I bilag 3 forefindes typiske analyserapporter for biogødningen fra renseanlægget gennem de seneste 3 år. Biogødningen overholder for nærværende alle krav for anvendelse til jordbrugsformål jf. slambekendtgørelsen. For nærværende ligger alle parameter langt fra grænseværdierne. Der er altså tale om Klasse A-biogødning, og der er ingen indikationer af, at entreprisen kommer til at omfatte alternativ behandling af Klasse B- biogødning (biogødning der ikke overholder kravene for miljøfremmede stoffer) eller Klasse C- biogødning (biogødning der ikke overholder kravene til tungmetaller). Biogødningen skal afhentes kontinuerligt (på daglig basis) på Ringsted Centralrenseanlæg, idet der ikke forefindes biogødninglager. Den daglige biogødningafhentning skal foregå med renseanlæggets standard-containere (se udbudsmaterialets forside) med wiretræk. Renseanlægget benytter 4 containere til formålet og det tilstræbes at disse fyldes med ca. 11 ton biogødning per container. Det skal understreges, at bygherren ønsker entreprisen afviklet på kontinuerlig basis således at biogødning ikke hober sig op på lagre. Derfor skal biogødning, som afhentes på renseanlægget i første halvår udbringes på landbrugsjord samme år. Ligeledes skal slam, der afhentes på renseanlægget i andet halvår, udbringes på landbrugsjord senest 1. halvår, det efterfølgende år.

3 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side 3 2 Bygherrens ydelser Bygherren er ansvarlig for, at biogødningen overholder kravene for direkte udbringning på landbrugsjord iht. Slambekendtgørelsen. Vedrørende afvigelser se SB afsnit 4 Tilføjelser og fravigelser til AB92 under Ad 14 stk. 1. Bygherren lader biogødningen analysere på et akkrediteret laboratorium. Omfang og frekvens iht. gældende lovgivning (Slambekendtgørelsen). Biogødninganalyser fremsendes til entreprenøren til brug for dennes udarbejdelse af deklaration mv. Bygherren er ligeledes ansvarlig for at entreprisen indeholder de forventede biogødningmængder (se AB bilag 1 Biogødningspecifikation ). Vedrørende afvigelser se SB afsnit 4 Tilføjelser og fravigelser til AB92 under Ad 14 stk. 1. Bygherren er endelig ansvarlig for at kvaliteten af biogødningen, hvad angår næringsstoffer, lever op til forventningerne (se AB bilag 1 Biogødningspecifikation ). Vedrørende afvigelser se SB afsnit 4 Tilføjelser og fravigelser til AB92 under Ad 14 stk. 1.

4 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side 4 3 Entreprenørens ydelser 3.1 Entreprenørens ydelser omfatter - Alle nødvendige opgaver fra afhentning af biogødning på renseanlægget til endelig slutanbringelse på landbrugsjord, herunder læsning og transport, vejning/opgørelse af bortkørt mængde, omlastning, udbringning, nedfældning, administration og deltagelse i møder mv. Alle opgaver skal udføres iht. udbudsmaterialet og den til enhver tid gældende lovgivning. - Entreprenøren udarbejder deklaration af biogødningen på basis af de af bygherren tilsendte slamanalyser. - Entreprenøren udarbejder og formidler biogødningleveringsaftale mellem bygherre og biogødningbrugeren (og ejer hvis forskellig fra bruger). - Det er entreprenørens ansvar, at der i aftaleperioden (og de enkelte planperioder) er det nødvendige landbrugsareal til rådighed iht. den aktuelle biogødningmængde og entreprenøren er ansvarlig for, at der udarbejdes markplaner og gødningsregnskaber. - Hvis entreprenøren ser sig nødsaget til at opbevare biogødning på mellemlager, så skal det dokumenteres, at dette lager er godkendt til formålet. Bemærk, at det jævnfør Slambekendtgørelse ikke er tilladt at opbevare spildevandsslam i markstakke. - Entreprenøren er ansvarlig for til hver en tid, at kunne gøre regnskab for hvor et parti biogødning (defineret som én container med biogødning) befinder sig. - Entreprenøren er ansvarlig for sikkerheden for sit eget personale (inkl. eventuelle underentreprenører) under entreprisens afvikling, herunder aktiviteterne på renseanlægget og dermed koordinering med renseanlæggets sikkerhedsorganisation. - Entreprenøren er ansvarlig for, at al håndtering af biogødning sker på en miljø- og arbejdsmiljømæssig forsvarlig vis. Bemærk bl.a. 21 i Slambekendtgørelsen vedrørende forurening af grundvandet. - Entreprenøren er ansvarlig for kvalitetskontrol af egne og evt. underentreprenørs ydelser. - Entreprenøren er ansvarlig for indberetning til myndigheder, herunder berørte kommuner og Landbrugs- og fiskeristyrelsen. - Entreprenøren er ansvarlig for at efterleve påbud fra myndigheder, herunder politi. - Entreprenøren er ansvarlig for at håndtere henvendelser fra tredje mand. - Entreprenøren er ansvarlig for evt. skader, som af entreprenøren eller dennes eventuelle underentreprenører, forvoldes på renseanlægget i forbindelse med arbejdets udførelse. Eventuelle skader vil blive udbedret for entreprenørens regning.

5 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side Afhentning af Biogødning Entreprenøren får adgang til renseanlægget, hvorfra biogødning skal afhentes i bygherrens containere. Detaljer, udlevering af nøgler og andre praktiske forhold og sikkerhedsmæssige aspekter aftales med driftsledelsen. Entreprenøren påbegynder afhentning af containere alle hverdage kl Første afhentning er tirsdag den 2. januar Containerne er placeret i afvandingsbygningen for biogødning (se foto på forsiden til udbudsringbindet). Ved afhentning af containere afmonteres elstik og udsugningsslange på den aktuelle container. Bemærk, at container nr. 4 må aldrig fjernes, så længe afvanding af biogødning pågår. Containere returneres til fyldning i afvandingsbygningen for biogødning efter tømning. Når den enkelte container returneres, skal den placeres samme sted, som den blev fjernet fra, og elstik samt udsugningsslange monteres igen. Endvidere skal gummimanchetten fra slamtragten føres ned i containerens åbning, og endelig skal man huske at tømningslemmen skal være tilspændt. Som udgangspunkt vil der kun være tale om afhentning af slam på hverdage, men afhentning af biogødning i weekender eller på helligdage kan forekomme lejlighedsvis (se tilbudslisten). Hvis ikke der er behov for biogødningafhentning vil bygherren varsle entreprenøren dagen før. Såfremt der ikke på forhånd er aftalt andet tidspunkt for afhentningen, vil forsinket afhentning være bodbehæftet iht. Særlige Betingelser (SB) afsnit 4 Tilføjelser og fravigelser til AB92 under ad 2 stk. 3 Entreprisens afvikling Hvis containerne tilsmudses under transport/tømning, skal containerne rengøres inden de bliver sat på plads i afvandingsbygningen for biogødning igen. Rengøring kan foretages på pladsen foran afvandingsbygningen for biogødning, hvor der forefindes vandslange. Ved forsinket afhentning (eller forsinket levering af containere), er bygherren berettiget til, at lade arbejdet udføre for entreprenørens regning. 3.3 Materiel Der må generelt ikke anvendes befordringsmidler (lastbiler, sættevogne, anhængere, tankvogne mv.) hvorfra der kan opstå spild (hverken i flydende eller fast form) i forbindelse med transport af biogødningen. Lastbiler, trækkere, tankvogne, traktorer mv. der anvendes til transport af biogødning imellem renseanlæg og markarealet, hvor udbringning finder sted, skal være forsynet med Euro-norm 6 motorer. Dette krav gælder også for transport til og fra eventuelle mellemlagre.

6 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side 6 Arbejdsplanen (se afsnit 3.10) skal indeholde en samlet beskrivelse af materiellet, som vil blive anvendt til afvikling af entreprisen. Uanset valg af materiel så stilles dette til rådighed af entreprenøren. 3.4 Vognmandstilladelse Færdselsstyrelsen har i brev af 8. juni 2004 fastslået, at den aktuelle biogødningtransport må anses for værende godskørsel for fremmed regning, hvortil der kræves tilladelse i henhold til godskørselslovens 1, stk Vejning af biogødning. Ved afhentning af biogødning på renseanlæggene skal biogødningen altid vejes og det forventes, at afhentning foregår med bil med indbygget certificeret vejesystem med en nøjagtighed indenfor +/- 2 %. Systemet skal kunne dokumentere vejningen ved udskrift af vejeseddel påført dato og klokkeslæt. Vejesedlen afleveres i kontrolrummet i afvandingsbygningen for biogødning hver dag, når sidste container er returneret. 1 gang pr. kvartal foretages kontrolvejning på godkendt brovægt. Evt. unøjagtighed korrigeres bagud et kvartal. Det skal understreges at der én gang om året skal fremsendes et kontrolcertifikat for bilens vejesystemet. Alternativt til bil med certificeret vejesystem accepteres vejning på certificeret vejeanlæg. Dette gælder alle læs. Bygherren kan til enhver tid kræve kontrolvejning. 3.6 Mellemlager / Opbevaring hos bruger For mellemlagring af biogødning gælder følgende Opbevaringsanlæg (beholdere), der anvendes til opbevaring af biogødning skal være godkendt iht. miljøbeskyttelseslovens 19. Dog gælder at opbevaring af biogødning på brugers virksomhed kan ske uden forudgående tilladelse efter 19 i lov om miljøbeskyttelse, hvis det sker på et opbevaringsanlæg, der er placeret, indrettet og drevet i overensstemmelse med bekendtgørelse om erhvervsmæssigt dyrehold, husdyrgødning ensilage mv., og hvis der ikke opbevares en større mængde affald, end bruger selv kan anvende i indeværende og kommende vækstsæson. Dokumentation for godkendelse af opbevaringsanlæg Entreprenøren skal i forbindelse med kontrahering fremlægge dokumentation for rådighed over opbevaringskapacitet. Opbevaringskapacitet skal indbefatte anlæg for omlastning af slam fra transportudstyr til udspredningsudstyr, idet markstakke ikke er tilladt.

7 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side Biogødningkontrakt med bruger Kontrakter imellem producenten (bygherren) og brugerne (og ejer, hvis forskellig fra bruger) skal være indgået senest 8 dage før levering af slam til brugeren. Entreprenøren skal på vegne af bygherren indgå disse kontrakter. 3.8 Gener Alle gener forårsaget af biogødninghåndteringen er entreprenørens ansvar og skal afhjælpes af entreprenøren, der bl.a. skal sikre arbejdsmiljøet. Afhjælpning af gener er bygherren uvedkommende og vil ikke kunne give anledning til ekstra betaling, heller ikke selv om det viser sig nødvendigt, at anvende andet udstyr til håndteringen end oprindeligt forudsat. Det er således også entreprenørens ansvar at afhjælpe gener (herunder lugtgener) i forbindelse med biogødning, der bl.a. har undergået en øget mineralisering ved mellemlagring mv. Generelt skal entreprenøren sikre, at der ikke sker spild i forbindelse med håndtering af biogødning. Evt. spild skal oprenses og berørte arealer skal rengøres. Dette gælder hvad enten spildet forekommer på renseanlæggets område eller på offentlige arealer. Er der, med henvisning til slambekendtgørelsen tale om flydende eller fast affald. En tidligere slamformidler vurderede slammet som følger. Ved afhentning: Ved lagring: Slammet kan stakkes i ca. 1 m høje stakke Slammet ændrer karakter og kan ikke stakkes. Der opstår vandlommer i slammet og udbringning må til tider foregå med gyllespreder (efter yderlige opspædning) 3.9 Dokumentation ved kontrahering Ved kontrahering skal entreprenøren fremkomme med følgende dokumentation. Dokumentation for miljøgodkendelse af biogødninglagre Serviceattest fra Erhvervsstyrelsen (max 3 måneder gammel) Vognmandstilladelse Sikkerhedsstillelse (type anfordringsgaranti jf. SB bilag 3) Erklæring på tro og love for eventuelle underentreprenører (som TBL side 2) Dokumentation for certificeret vejesystem på bil, der benyttes til transport af containere (der skal foreligge et kontrolcertifikat max. 12 mdr. gammelt). Dokumentation for hvor vejning vil finde sted hvis vejesystemet på bilen er midlertidigt ude af drift eller hvis der generelt (eller periodevis) benyttes bil uden vejesystem. Også her skal der foreligge et kontrolcertifikat max 12 mdr. gammelt.

8 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side Planlægning af entreprisen Senest 2 måneder efter kontrahering skal entreprenøren have udarbejdet følgende dokumenter. Kvalitetssikringsmanual Arbejdsplan APV for arbejdsprocesser Kvalitetssikringsmanual Entreprenøren skal til entreprisen udarbejde en projektspecifik kvalitetssikringsmanual, der, som minimum, skal beskrive procedurer for Organisation, herunder ansvar og opgavefordeling Varetagelse af sikkerhedsmæssige færdselsforanstaltninger Afholdelse af informationsmøder med medarbejdere (herunder underentreprenører og nye medarbejdere, der løbende tilsluttes entreprisen) Kontrol med arbejdsprocesser Kontrol med udført arbejde Arbejdsplan Entreprenøren skal til entreprisen udarbejde en Arbejdsplan Arbejdsplanen skal indeholde en beskrivelse af hvordan opgaven håndteres (metodevalg, tidsplan, mellemlagring mv.) samt en redegørelse for hvilket materiel, der vil blive anvendt. Arbejdsplanen skal løbende revideres, såfremt der sker ændringer i entreprisens afvikling. APV Entreprenøren skal til entreprisen APV for arbejdsprocesserne i forbindelse med biogødninghåndteringen jf. gældende lovgivning. APV skal løbende revideres, såfremt der sker ændringer i arbejdsprocesserne Kvalitetskontrol Det påhviler entreprenøren, at føre kvalitetskontrol med alle aktiviteter i forbindelse med biogødninghåndteringen. Bygherren kan til hver en tid forlange forevist dokumentation for den løbende kvalitetskontrol jf. kvalitetssikringsmanualen Dokumentation Entreprisen indeholder udarbejdelse og formidling af al dokumentation i forbindelse med håndtering af opgaven, herunder:

9 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side 9 Dokumentationen listet i bilag 2 Dokumentationsoversigt. Dokumentation for løbende kvalitetskontrol (jf. afsnit 3.10 og 3.11). Vejesedler Opgørelse over udført arbejde (se de 2 typer regneark, der er beskrevet i SB afsnit 4 under Ad 22 stk. 1) Bemærk at manglende opfyldelse af dokumentationskrav er bodbehæftet iht. dokumentationsoversigtens felt Bodbehæftet termin. Se også Særlige Betingelser (SB) afsnit 4 Tilføjelser og afvigelser til AB 92 Ad 2 stk. 3 og Ad 25 stk Påbud mv. I henhold til slambekendtgørelsens 30 kan tilsynsmyndigheden meddele påbud om afhjælpende foranstaltninger, hvis anvendelse eller opbevaring af biogødningen giver eller kan give anledning til ikke uvæsentlige gener eller forurening. Tilsynsmyndighederne er Ringsted Kommune, Natur- og Miljøafdelingen. Det påhviler entreprenøren, at gennemføre de påbudte afhjælpende foranstaltninger. Entreprenøren vil ikke i denne forbindelse kunne afkræves ekstra betaling med mindre der er tale om afhjælpende foranstaltninger, som følge af ændringer i lovgivningen. Landbrugs- og fiskeristyrelsen fører uanset tilsynsmyndighedens forpligtigelser tilsyn med kvaliteten af biogødning fra offentlige spildevandsanlæg. Endvidere kontrollerer Landbrugs- og fiskeristyrelsen (jf. Bekendtgørelse om tilsyn med spildevandsslam m.m. til jordbrugsformål, Bekendtgørelse nr. 56 af 24. januar 2000 med senere ændringer) om reglerne for anvendelse af gødning, plantedække, randzoner og harmoni overholdes. Hvis reglerne overtrædes, kan det straffes med bøde.

10 ARBEJDSBESKRIVELSE (AB) Side 10 Bilagsfortegnelse Bilag 1: Bilag 2: Bilag 3: Biogødningspecifikation Dokumentationsoversigt Analyserapporter for biogødning

ARBEJDSBESKRIVELSE, BILAG 2 - DOKUMENTATIONSOVERSIGT Side 1 af 10

ARBEJDSBESKRIVELSE, BILAG 2 - DOKUMENTATIONSOVERSIGT Side 1 af 10 ARBEJDSBESKRIVELSE, BILAG 2 - DOKUMENTATIONSOVERSIGT Side 1 af 10 I bilag Dokumentationsoversigten er følgende forkortelser anvendt RCAS: RKTM: Ringsted Kommune, Teknik Miljøcenter Slambek: Slambekendtgørelsen

Læs mere

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål Krav Opbevaring Udbringning Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål I folderen kan du læse mere om hvilke krav og anbefalinger der er, når du får leveret, opbevarer og udbringer

Læs mere

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål

Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål Krav Opbevaring Udbringning Informationsfolder om anvendelse af affald til jordbrugsformål I denne folder kan du læse mere om hvilke krav og anbefalinger der er, når du får leveret, opbevarer og udbringer

Læs mere

0 Indholdsfortegnelse Orientering til de bydende... 3

0 Indholdsfortegnelse Orientering til de bydende... 3 SÆRLIGE BETINGELSER (SB) Side 1 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Orientering til de bydende... 3 2 Entreprisens parter... 4 2.1 Bygherren... 4 2.2 Afhentningsadresse for biogødning...

Læs mere

baggrund for sagsbehandlingen

baggrund for sagsbehandlingen 1 baggrund for sagsbehandlingen Stiltiende accept var udgangspunktet og praksis i mange kommuner. I 2011 kom et notat fra Naturstyrelsen VVM på slam. I 2012 kom et nyt notat fra Naturstyrelsen ingen VVM

Læs mere

Dokumentation for myndighedsgodkendelse af slutdeponeringen af slam

Dokumentation for myndighedsgodkendelse af slutdeponeringen af slam Til tilbudsgiverne COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Dato 19 november 2012 Vor ref A021505-218 JHH/MOHT Udbudsbrev - Tømning af slambede på Helsinge

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Indskærpelse vedrørende lovliggørelse af oplag af biokompost med indhold af spildevandsslam nord for Stoense

Indskærpelse vedrørende lovliggørelse af oplag af biokompost med indhold af spildevandsslam nord for Stoense Odense Renovation A/S c/o Miljøservice a/s Ådalen 13A 6600 Vejen Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: liem@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 22-11-2017

Læs mere

Dato 1. juni 2017 Side 1 af 5

Dato 1. juni 2017 Side 1 af 5 Dato 1. juni 2017 Side 1 af 5 Bilag 2: Kommentarer til Udkast til Bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål samt Notat om udkast til ny husdyrgodkendelsesbekendtgørelse og ændring af slambekendtgørelsen

Læs mere

Intern transport af slam for Faxe Spildevandscenter

Intern transport af slam for Faxe Spildevandscenter Rev.20 juni 2017 Faxe Spildevandscenter A/S CVR-nr. 34 88 53 03 Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Tlf.: 70 26 02 07 Fax: 56 37 34 99 post@faxeforsyning.dk www.faxeforsyning.dk Intern transport af slam

Læs mere

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal tilhørende Egehøjgård I/S v. Mogens Hvid, Voer Færgevej 41, 8950 Ørsted.

Afgørelse efter 19 om udbringning af spildevandsslam på landbrugsareal tilhørende Egehøjgård I/S v. Mogens Hvid, Voer Færgevej 41, 8950 Ørsted. Mogens Hvid Voer Færgevej 41 8950 Ørsted Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: 23. 09. 2015 Reference: Søren Kepp Knudsen Tlf.: 89 59 40 21 E-mail: skk@norddjurs.dk Journalnr.: 15/15484 Afgørelse efter 19 om

Læs mere

Vejledning om hestehold. Version 1.3. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv

Vejledning om hestehold. Version 1.3. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Vejledning om hestehold Version 1.3 Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Hurtige spørgsmål & svar nr Spørgsmål Ja Nej 1 Må jeg holde hest i byzone? x 2 Skal det anmeldes til kommunen, hvis jeg ønsker

Læs mere

Regulering af affald til landbrugsjord

Regulering af affald til landbrugsjord EnviNa Regulering af affald til landbrugsjord - Håndtering og regulering af affaldsprodukter Middelfart, torsdag d. 14. juni 2018 Miljøfaglig konsulent Erik E. Olesen, HedeDanmark 2 Håndtering og regulering

Læs mere

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER Bilag 4-1 til FB KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som svarer til kravene i "DS/ISO 9001. Kvalitetsstyringssystemer.

Læs mere

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE.

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. Sagnr. 16/7119 Dokumentnr. 100969/16 BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. 25.5.16 Force majeure I tilfælde af force majeure (hertil regnes generalstrejke, strejker og/eller lockout

Læs mere

Klage over sagsbehandlingen omkring din møddingsplads

Klage over sagsbehandlingen omkring din møddingsplads Niels Christian Blumensaadt Valdemarsgade 43 Ørslevvej 141 Postboks 200 4760 Vordingborg 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 12/14633 Dokumentnr.: 138498/13 Sagsbehandler: Ulla

Læs mere

5. Godkendelsespligtige landbrug

5. Godkendelsespligtige landbrug 5. Godkendelsespligtige landbrug Indledning Godkendelsespligtige landbrug har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljøet. Landbrugene

Læs mere

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1

Gilbjergvej 31 Dyreart Antal DE Småkalve, Jersey (2-6 mdr.) 70 11,7 Opdræt, Jersey (6-25 mdr.) ,4 I alt 102,1 Bilag 5: Vilkår i miljøgodkendelse af 17. december 2008 Vilkår Ejendomme, anlæg, drift og arealer, som hører under virksomheden, omfattes med nærværende afgørelse af vilkårene i virksomhedens miljøgodkendelse

Læs mere

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT HOVEDENTREPRISEKONTRAKT Indledning: Nærværende hovedentreprisekontrakt er udarbejdet til projektet Sammen om energimodernisering Go Energi i samarbejde med Furesø Kommune. Anvendelse af denne standarddokument

Læs mere

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE Særlige Betingelser (SB) Side 1 af 6 Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. AFTALEGRUNDLAGET... 2 2. KONTRAKTPERIODE... 2 3. FAST PRIS OG DENNES BETALING... 2 4. DOKUMENTER... 2 5. OVERDRAGELSE

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalegrundlaget. 2 2. Kontraktperiode. 2 3. Fast pris og dennes betaling. 2 4. Dokumenter 2 5. Omfang af og ændringer i entreprisens omfang. 3 6. Fejl i projektet. 3 7. Regnefejl

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativet er udarbejdet af: Morsø Forsyning A/S og Morsø Kommune Godkendt af Morsø Kommunes Kommunalbestyrelse: 26. september 2017 Indhold

Læs mere

Svar på spørgsmål til udbud

Svar på spørgsmål til udbud 1. Spørgsmål: Side 7 afsnit 2.3 Tildelingskriterier Det er angivet, at priserne skal være eksklusive moms og forbrændingsafgift. I dag beregnes og afregnes afgift ud fra brændværdi mm. dvs. at disse afgifter

Læs mere

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning 2018-2020 Vedrørende entreprise for udførelse af kørebaneafmærkning 2018-2020 i Ikast-Brande Kommune. På nedenstående vilkår, er der den XX.XX 2018 indgået kontrakt

Læs mere

STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN

STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN For alle aftaler, hvor HP Anlæg og Søn (HAS) udfører bygge- og anlægsarbejder og/eller leverer ydelser til bygge- og anlægsarbejder, gælder Almindelige betingelser for

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

TØMNING AF OLIE- OG BENZINUD- SKILLERANLÆG TILBUDSLISTE

TØMNING AF OLIE- OG BENZINUD- SKILLERANLÆG TILBUDSLISTE TØMNING AF OLIE- OG BENZINUD- SKILLERANLÆG TILBUDSLISTE JUNI 2013 Tømning af olie- og benzinudskilleranlæg - Tilbudsliste Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Vejledning... 3 2 Oplysninger... 4

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen. Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen. Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bannere til udendørs formidling 2007-2010 Driftsaftale Januar 2007 Bannere til udendørs kulturformidling, 2007-2010 1 Driftsaftalen 1.1 Udbudsgrundlag Denne

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER (SB) VEDR.: Vintervejvedligeholdelse M.V. I SISIMIUT BY

SÆRLIGE BETINGELSER (SB) VEDR.: Vintervejvedligeholdelse M.V. I SISIMIUT BY Teknikkimut Avatangiisinullu Immikkoortortaqarfik Området for Teknik og Miljø Ingerlatsinermut Immikkoortortaqarfik Driftsafdelingen - Sisimiut SÆRLIGE BETINGELSER (SB) VEDR.: Vintervejvedligeholdelse

Læs mere

ARBEJDSBESKRIVELSE BYGHERRELEVERANCE VANDRENSNINGSANLÆG. 6407. Flådestation Frederikshavn BAP 753. Ny Miljøplads

ARBEJDSBESKRIVELSE BYGHERRELEVERANCE VANDRENSNINGSANLÆG. 6407. Flådestation Frederikshavn BAP 753. Ny Miljøplads ARBEJDSBESKRIVELSE BYGHERRELEVERANCE VANDRENSNINGSANLÆG 6407. Flådestation Frederikshavn BAP 753. Ny Miljøplads Udarbejdet af Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste 08.05.2013. Rev. 01.07.2013

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune B Y G O G M I L J Ø Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: Oktober 2015 Opdateret marts 2019 Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Orientering. 2 2. Retsgrundlag 2 3. Tilbudsfasen. 2 4. Tilbudsafgivelse.. 2 5. Egnethed 4 6. Tildeling. 5 2 1. Orientering Med disse bestemmelser udbydes kørebaneafmærkning i Svendborg

Læs mere

Prøveudtagning og analyse. Tilbudsbetingelser. Oktober 2014

Prøveudtagning og analyse. Tilbudsbetingelser. Oktober 2014 Prøveudtagning og analyse Tilbudsbetingelser Oktober 2014 Indhold 1 Generel information om tilbuddet... 3 1.1 Tilbuddets genstand... 3 1.2 Option... 3 1.3 Ordregivende myndighed... 3 1.4 Tilbudsgrundlag...

Læs mere

Anvendelse af affaldsprodukter (spildevandsslam/biogødning) og bioaske til jordbrugsformål

Anvendelse af affaldsprodukter (spildevandsslam/biogødning) og bioaske til jordbrugsformål Anvendelse af affaldsprodukter (spildevandsslam/biogødning) og bioaske til jordbrugsformål Folderen indeholder de krav og anbefalinger der er, når du får leveret, opbevarer og udbringer affaldsprodukter

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Gældende fra 1. januar 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag... s. 2 Formål... s. 2 Regulativet... s. 3 Almindelige

Læs mere

Sociale klausuler vedr. praktik- og lærlingepladser i Odense Kommune 2012

Sociale klausuler vedr. praktik- og lærlingepladser i Odense Kommune 2012 Odense Byråd vedtog d. 10 marts 2010 (sagsnr. 2010/026094), at der i forbindelse med udbud af opgaver til private entreprenører/leverandører, skal stilles krav om beskæftigelse af praktikanter og/eller

Læs mere

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune 2008 Indhold Generelle bestemmelser...3 1. FORMÅL...3 2. LOVGRUNDLAG...3 3. FORSKRIFTENS OMRÅDE...3

Læs mere

Regulativ for modtagelse og behandling af spildevandsslam på rensningsanlæg. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Regulativ for modtagelse og behandling af spildevandsslam på rensningsanlæg. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Regulativ for modtagelse og behandling af spildevandsslam på rensningsanlæg Teknik & Miljø Esbjerg Kommune 1. Indledning Dette regulativ gælder for nærmere definerede typer af spildevand og slam, der afleveres

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013

UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210. Etablering af vandhuller. Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 UDBUDSBETINGELSER ENTREPRISE 12810.210 Etablering af vandhuller Næstved - Rønnede >>> Næstved omfartsvej DECEMBER 2013 12810.210 Etablering af vandhuller. Udbudsbetingelser. Orientering. I forbindelse

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument:

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument: Teknik- og Miljøforvaltningen 16. august 2018 Sagsnr.: 2018-0083881 Dokument: 2018-0083881-7 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 1 Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune Affald

Læs mere

1. Bemærkning om manglende fremsendelse af skriftlig orientering på første levering, jævnfør vilkår 10.

1. Bemærkning om manglende fremsendelse af skriftlig orientering på første levering, jævnfør vilkår 10. TEKNIK OG MILJØ Miljøservice AS Skjernvej 151 7280 Sønder-Felding Att: [thorkild@miljoeservice.dk] CVR-nr.: 13683891 P-nr.: 1000606116 Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 www.herning.dk

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OMBYGNING AF ANRETTERKØKKEN

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OMBYGNING AF ANRETTERKØKKEN 30029 HELSINGØR RÅDHUS BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OMBYGNING AF ANRETTERKØKKEN Fagentreprise 09. Inventar Helsingør Kommune Dateret: 01.11.2017 rev 00 Fagentreprise Side : 1/5 Bygningsdelsoversigt: 00. Generelt

Læs mere

Bestemmelser om udbud og tilbud

Bestemmelser om udbud og tilbud Bestemmelser om udbud og tilbud (BUT) Side 1 af 6 Bestemmelser om udbud og tilbud INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. ORIENTERING 2 2. RETSGRUNDLAGET 3 3. TILBUDSFASEN 3 4. TILBUDSAFGIVELSE 3 5. EGNETHED 5 6.

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYYGERI, STRANDVEJEN 131A BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise 08. Maler Bygningsdelsbeskrivelse Dateret: 12.06.2018 rev 00 Bygningsdelsbeskrivelse Side : 1/6

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING PILEGÅRDSPARKEN 20 UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 10.09.2018 27551 Pilegårdsparken 20 3460 Birkerød Pilegårdsparken Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold:

Læs mere

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING

GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF KØREBANE- AFMÆRKNING 2014-2017 FEBRUAR 2014 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 24. februar 2014 PJA BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD GENMARKERING AF

Læs mere

Udbud af maskinel fejning og brøndtømning i Køge Kommune. Tilbudsliste (TBL), Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG)

Udbud af maskinel fejning og brøndtømning i Køge Kommune. Tilbudsliste (TBL), Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) i Tilbudsliste (TBL), Tilbuds- og Afregningsgrundlag (TAG) Tilbudsliste (TBL) Undertegnede tilbyder at udføre de med entreprisen forbundne arbejder på det grundlag, som er angivet i udbudsmaterialet med

Læs mere

By, Land og Kultur. Assens Kommunes regelsæt for opbevaring af flydende farligt affald og flydende kemikalier (forskrift)

By, Land og Kultur. Assens Kommunes regelsæt for opbevaring af flydende farligt affald og flydende kemikalier (forskrift) By, Land og Kultur Assens Kommunes regelsæt for opbevaring af flydende farligt affald og flydende kemikalier (forskrift) S i d e 1 Indholdsfortegnelse Formål... 2 Gyldighedsområde... 2 Opbevaring... 2

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV

Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV Til De bydende Dokumenttype Tilbudsbrev Dato Marts 2015 Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV Projekt Nyt Varmesystem BIOFOS, Ny Gasmålestation UDBUD: TILBUDSBREV Revision 01 Dato Marts 2015 Udarbejdet

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner 4. udgave, juli 2013 Grafisk produktion: Kommunikation, Esbjerg Kommune Teknik & Miljø. Industrimiljø Torvegade 74. 6700 Esbjerg

Læs mere

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. Struer Kommune Teknisk Forvaltning Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. 10.10.2000 Formål 1. Formålet med denne forskrift er at sikre en forsvarlig opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Søndermarksgård APS Simondysvej 11 6330 Padborg Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Udbudsbrev

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Udbudsbrev TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Udbudsbrev 2015-07-30 1 30. juli.2015 Til de bydende INDBYDELSE TIL AFGIVELSE AF TILBUD PÅ "RAMMEAFTALE FOR VANDLEDNINGSRENOVERING

Læs mere

Baggrund Randers Kommune har den 24. september 2015 udført miljøtilsyn på husdyrbruget beliggende Stadionvej 15, Knejsted.

Baggrund Randers Kommune har den 24. september 2015 udført miljøtilsyn på husdyrbruget beliggende Stadionvej 15, Knejsted. GÅRDEJER LENE BORG NIELSEN Stadionvej 15 8970 Havndal Miljø og Teknik Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1843 Anni.Nielsen@Randers.dk www.randers.dk 07-10-2015 / 09.17.60-K08-34-15

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Jørgen P. Felstedt Vestergade 51 6330 Padborg Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere

AFTALE OM OPBEVARING AF HUSDYRGØDNING. Indhold

AFTALE OM OPBEVARING AF HUSDYRGØDNING. Indhold AFTALE OM OPBEVARING AF HUSDYRGØDNING Indhold Vejledning... 2 Aftale om opbevaring af husdyrgødning... 3 Basisoplysninger fra modtager og leverandør... 4 Aftalevilkår og standardskrivelser til kommunen...

Læs mere

Udbud Afsætning af A2 og A4 træ

Udbud Afsætning af A2 og A4 træ August 2017 Udgivelsesdato : 2. august 2017 Projekt nr. : 2267 Dokument nr. : 11 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 GENERELT 2 1.1 Typer og mængder 2

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYYGERI, STRANDVEJEN 131A BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise 09. Inventar Bygningsdelsbeskrivelse Dateret: 12.06.2018 rev 00 Bygningsdelsbeskrivelse Side : 1/6

Læs mere

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Sagsnr. 13.050 Dok. Navn Udbudsbrev Version A Dato 2018.05.15 Rev. - Udarbejdet JH Kontrol ES Godkendt ES 1 Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring

Læs mere

Rammeaftale mellem. X Forsyning og. (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden

Rammeaftale mellem. X Forsyning og. (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden Rammeaftale mellem X Forsyning og (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden 2017 2018 (Måned) (År) Udgivelsesdato: 15. September 2016 Paradigma for kontrakt Side

Læs mere

LINDØ port of ODENSE Brinksikring

LINDØ port of ODENSE Brinksikring Munkebo d. 02.11.2017 Udbudsbrev LINDØ port of ODENSE Brinksikring 2017-2018 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 1 GENERELT 3 1.1 Indledning 3 1.2 Udbudsform 3 1.3 Ordregiver og bygherre

Læs mere

Udbud og tildeling Vintertjeneste Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse Dato: Marts Indholdsfortegnelse

Udbud og tildeling Vintertjeneste Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse Dato: Marts Indholdsfortegnelse Udbud og tildeling Indholdsfortegnelse Dato: Marts 2018 UDBUD OG TILDELING Indholdsfortegnelse Side 1 ORIENTERING...1 1.1 VINTERTJENESTE RUTENUMMEREREDE VEJE...1 1.2 VINTERTJENESTE - KOMMUNEVEJE...1 1.3

Læs mere

3. Fagbeskrivelse for grønt vedligehold og vinterforanstaltninger på Odsherred Forsynings arealer

3. Fagbeskrivelse for grønt vedligehold og vinterforanstaltninger på Odsherred Forsynings arealer 3. Fagbeskrivelse for grønt vedligehold og vinterforanstaltninger på Odsherred Forsynings arealer Dato: 6. marts 2019 Sagsnummer: 2019-0016 Generelt Bliver det i kontraktperioden nødvendigt at udføre et

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Naviair. Entreprenør. vedrørende rengøring og vedligeholdelse af solfilm og solgardiner i TWR SYD

KONTRAKT. mellem. Naviair. Entreprenør. vedrørende rengøring og vedligeholdelse af solfilm og solgardiner i TWR SYD KONTRAKT mellem Naviair og Entreprenør vedrørende rengøring og vedligeholdelse af solfilm og solgardiner i TWR SYD 1. Kontraktparter Denne kontrakts parter er Naviair Naviair Allé 1 DK 2770 Kastrup i det

Læs mere

EU-udbud Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9571 Bælum

EU-udbud Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9571 Bælum SEPTEMBER 2015 REBILD KOMMUNE EU-udbud Fjernelse af forbrændingsslagge fra landejendommen på Smidievej 22, 9571 Bælum YDELSESBESKRIVELSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

Afsnit 4. H 201: Udendørs motorsportsbaner og knallertbaner samt køretekniske anlæg. Dette afsnit omfatter udendørs motorsportsbaner og knallertbaner.

Afsnit 4. H 201: Udendørs motorsportsbaner og knallertbaner samt køretekniske anlæg. Dette afsnit omfatter udendørs motorsportsbaner og knallertbaner. Afsnit 4. H 201: Udendørs motorsportsbaner og knallertbaner samt køretekniske anlæg. 4.1. Anvendelsesområde Dette afsnit omfatter udendørs motorsportsbaner og knallertbaner. 4.2. Beskrivelse af de væsentligste

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune Lemvig Kommune har indført en fælles, obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke, idet afløbsinstallationernes renseeffektivitet

Læs mere

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2)

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2) BEK nr 1355 af 14/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 30. september 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00037 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OM- OG TILBYGNING TIL EKSISTERENDE KØKKEN

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OM- OG TILBYGNING TIL EKSISTERENDE KØKKEN 30028 PLEJEHJEMMET STRANDHØJ BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OM- OG TILBYGNING TIL EKSISTERENDE KØKKEN Fagentreprise 02. Byggeplads Helsingør Kommune Dateret: 05.07.2017 rev 00 Fagentreprise Side : 1/10 Bygningsdelsoversigt:

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Struer Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Struer Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Struer Kommune Tømningsregulativ for Struer Kommune 1. Formål 1.1 For at sikre en lovlig og miljømæssig forsvarlig håndtering af slam fra bundfældningstanke,

Læs mere

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune

Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune Kontrakt om levering af glatførebekæmpelse og snerydning 2016-2019, Norddjurs Kommune 1 Parterne Mellem Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenå CVR: 29 18 99 86 (herefter: Ordregiveren) og [Leverandør] [Adresse]

Læs mere

Haderslev kommune ERKLÆRING PÅ TRO OG LOVE. om omfang af ubetalt, forfalden gæld til det offentlige

Haderslev kommune ERKLÆRING PÅ TRO OG LOVE. om omfang af ubetalt, forfalden gæld til det offentlige Bilag 1 ERKLÆRING PÅ TRO OG LOVE om omfang af ubetalt, forfalden gæld til det offentlige I henhold til bekendtgørelse nr. 336 af 13. maj 1997 om lov om begrænsning af skyldneres mulighed for at deltage

Læs mere

Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune

Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune Dato Ansvarlig Sags ID. 19. juni 2012 Tins / sulu Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune 1 Formål. Kalundborg Kommune har indført obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke

Læs mere

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier. Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier. Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald 2 FORMÅL Formålet med forskriften er at medvirke til at undgå,

Læs mere

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2)

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2) (Gældende) Udskriftsdato: 20. januar 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00045 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om påfyldning

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE NORDVESTSKOLEN BYGNINGSDELSBESKRIVELSE PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE Fagentreprise 08. Maler Helsingør Kommune Dateret: 20.03.2017 rev 00 Udbud Fagentreprise Side : 1/9 Bygningsdelsoversigt: 00. Generelt

Læs mere

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven. 13/ (Miljøsagsnr.: 2968 og 2969 (Kystpromenaden) 13/026243

Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven. 13/ (Miljøsagsnr.: 2968 og 2969 (Kystpromenaden) 13/026243 Aarhus Kommune Center for Miljø og Energi Tilsyn ifølge miljøbeskyttelsesloven Tilsynsdato 15. september 2016 CVR-nummer 55 13 30 18 edoc TS-journal nr. edoc GS-journal nr. 13/020988 (Miljøsagsnr.: 2968

Læs mere

Samlet driftsudbud 2012 Hovedområdet "Vintertjeneste" Fagområde "Vintertjeneste på kørebaner" Rettelsesblad nr. VIN-VKØR-5

Samlet driftsudbud 2012 Hovedområdet Vintertjeneste Fagområde Vintertjeneste på kørebaner Rettelsesblad nr. VIN-VKØR-5 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. juni 2012 KBP KBP@vd.dk Samlet driftsudbud 2012 Hovedområdet "Vintertjeneste" Fagområde "Vintertjeneste på kørebaner" Rettelsesblad nr. VIN-VKØR-5 Tidligere

Læs mere

MILJØGODKENDELSE O P L A G R I N G A F S L A M I G Y L L E B E H O L D E R M Ø L L E H Ø J V E J 10 4660 S T O R E H E D D I N G E

MILJØGODKENDELSE O P L A G R I N G A F S L A M I G Y L L E B E H O L D E R M Ø L L E H Ø J V E J 10 4660 S T O R E H E D D I N G E MILJØGODKENDELSE O P L A G R I N G A F S L A M I G Y L L E B E H O L D E R M Ø L L E H Ø J V E J 10 4660 S T O R E H E D D I N G E 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 2 Indledning... 3 3 Stamoplysninger... 3 4 Afgørelse...

Læs mere

Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang

Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang Udbud Tømning af olie- og benzinudskillere samt sandfang November 2016 Udgivelsesdato : Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Maho, Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

Læs mere

Egedal Kommune REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I EGEDAL KOMMUNE

Egedal Kommune REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I EGEDAL KOMMUNE Egedal Kommune REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I EGEDAL KOMMUNE 1 Formål Formålet med regulativet er, at sikre en lovlig og miljørigtig håndtering af husspildevand og slam fra bundfældningstanke

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE AKTIVITETSCENTER HAMLET BYGNINGSDELSBESKRIVELSE UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE Fagentreprise 08. Maler Dateret: 07.06.2017 rev 00 Udbud Fagentreprise Side : 1/8 Bygningsdelsoversigt: 00. Generelt gældende...

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Christian Jebsen Løjt Sønderskovvej 75 6200 Aabenraa Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug

Læs mere

Gribskov Kommune har udarbejdet et regulativ for ikke erhvervsmæssigt dyrehold, som kan ses på kommunens hjemmeside.

Gribskov Kommune har udarbejdet et regulativ for ikke erhvervsmæssigt dyrehold, som kan ses på kommunens hjemmeside. Hvor må man holde hest? Heste hører til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste i byzone og i sommerhusområder. I områder i landzone der ved lokalplan er udlagt til boligformål eller til blandet

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE 3 SKOLERS NYE FAGLOKALER Fagentreprise

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE 3 SKOLERS NYE FAGLOKALER Fagentreprise 30019 - NORDVESTSKOLEN EN 30020 - SKOLEN VED RØNNEBÆR ALLÉ 30021 TIBBERUPSKOLE BYGNINGSDELSBESKRIVELSE 3 SKOLERS NYE FAGLOKALER Fagentreprise 02. Byggeplads Helsingør Kommune Dateret: 08.05.2017 rev 00

Læs mere

Eksempel på BILAG. til. Udbudsmateriale 2006. for. Kørebaneafmærkning. XXX Amt LAVESTE TILBUD

Eksempel på BILAG. til. Udbudsmateriale 2006. for. Kørebaneafmærkning. XXX Amt LAVESTE TILBUD J.nr. Vejafdelingen Eksempel på BILAG til Udbudsmateriale 2006 for Kørebaneafmærkning i XXX Amt LAVESTE TILBUD Amternes stribegruppe og Stribebranchen 21. december 2005 INDHOLDSFORTEGNELSE ERKLÆRING PÅ

Læs mere

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter.

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter. 10. september 2015 Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder og overfladebehandling af fritstående stålkonstruktioner eller andre større fritstående konstruktioner i Esbjerg

Læs mere

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Kontrakt vedrørende levering af personalefrokost indgået mellem (XXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udbudsmateriale (kravspecifikation).

Læs mere

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald

EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald EU-udbud Transport af forbrændingsegnet affald Februar 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2206 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår 6. februar 2014. 27 Nr. 130. Bilag 7 Retningslinjer for samarbejdet mellem producenter samt kommunalbestyrelserne ved indsamling af elektrisk og elektronisk udstyr fra de kommunale indsamlingssteder Reglerne

Læs mere

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006).

Afgørelse. efter 33 i miljøbeskyttelsesloven (lovbekendtgørelse nr af 22. december 2006). MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 2. september 2009 J.nr. MKN-100-00436 Afgørelse efter 33 i miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

I det følgende gennemgås de væsentligste kommentarer, der er grupperet i forhold til de ovennævnte punkter og Miljøstyrelsens bemærkninger hertil.

I det følgende gennemgås de væsentligste kommentarer, der er grupperet i forhold til de ovennævnte punkter og Miljøstyrelsens bemærkninger hertil. J.nr. MST-1240-00710 Bilag til høringsnotat om: Ændring af bekendtgørelse om anvendelse af affald til jordbrugsformål Høringssvarene har berørt følgende punkter: 1. Generelle bemærkninger 2. Sondringen

Læs mere

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX)

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX) Kontraktudkast vedrørende levering af tandtekniske ydelser indgået mellem (XXXXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sjællandsgade 40 2200 København N Bilagsfortegnelse Kontraktbilag

Læs mere

Dokumentfortegnelse

Dokumentfortegnelse Bilag 0.3 1210.27 Dokumentfortegnelse Udarb. af: Version: Dokument ID Udarb. af Kontrol af Godkendt af Fordeling Arkivnummer Nummer Version Dato Navn / Titel Initialer Initialer Initialer Firma / Initialer

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark

Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark 11-10-2013 Informationsmøde: Udbud af lægevagtskørsel i Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier September 2011 Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald www.naturogmiljoe.dk 2 FORMÅL Formålet med forskriften

Læs mere