21. februar Formandens beretning om bestyrelsens virksomhed i det forløbne år

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "21. februar Formandens beretning om bestyrelsens virksomhed i det forløbne år"

Transkript

1 Generalforsamling i Foreningen til bevarelsen af Mosebjerg og Stærhøj 21. februar 2015 Formandens beretning om bestyrelsens virksomhed i det forløbne år Endnu engang velkommen til generalforsamling i Foreningen til bevarelse af Mosebjerg og Stærhøj. Først vil jeg gerne sige, at vi er rigtig glade for, at der er mødt så mange op til generalforsamling her på Sundby Friskole i dag. Det vidner om sagens vigtighed, og det bekræfter os i, at det var en rigtig beslutning, vi tog, da vi for snart et år siden skiftede Foreningen til bevarelse af Mosebjerg og Stærhøj. Og det med foreningens navn vil jeg gerne lige opholde mig lidt ved, inden jeg går videre med bestyrelsens beretning. Vi brugte nemlig en del tid på at tale os frem til et navn. På den ene side kunne vi være bekymret for, at der var for få, der, ved hjælp af navnet, ville kunne sætte vores arbejde ind i den rette sammenhæng, fordi Mosebjerg og Stærhøj er stednavne, der ikke eller i hvert fald ikke på daværende tidspunkt, var kendte i den brede offentlighed. På den anden side var det jo netop det, vi så som én af vores opgaver, nemlig at udbrede kendskabet til disse to lokaliteter: Mosebjerg og Stærhøj. Vi ville give dem en plads i offentlighedens bevidsthed og sørge for, at ingen hverken borgere eller politikere kunne sige, at de ikke vidste, hvad Mosebjerg og Stærhøj er. Det punkt er vi lykkedes godt med. Også selvom vi i offentligheden er blevet kaldt alt muligt andet: foreningen mod graveplaner, gravemodstanderne, molerfolket eller blot bange og utrygge naboer. Det er vi ikke. Vi er ikke bange. Og vi er ikke utrygge. Og vi er heller ikke modstandere af råstofindvinding. Vi er en forening, der arbejder for at bevare Mosebjerg og Stærhøj og de kvaliteter, som disse to lokaliteter har i sammenhæng med det omkringliggende landskab. Det er dette landskab på Nordmors og dets kvaliteter, vi tror på. Det er det, vi har bygget vores forening på. Og det er det, der er skyld i, at vi indimellem arbejder både dag og nat på denne sag.

2 Og nu til bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år. Ja, foreningens virksomhed i dets første år. Og klicheerne står jo lidt på spring, for det er jo svært at undgå at påpege, at det virkelig har været i begivenhedsrigt år for foreningen. Og at det er virkelig svært at forstå, at det kun er et år siden, foreningen blev skiftet. Men sådan er det altså. Det er ikke til at forstå. I slutningen af februar 2014 holdt vi stiftende generalforsamling. Her blev vi hurtigt enige om, at det ville være en stor fordel for udbredelse af foreningens formål, hvis foreningen kunne have sin egen hjemmeside, hvor interesserede kunne orientere sig i baggrunden for foreningens arbejde, følge med i de aktuelle debatter omkring Mosebjerg og Stærhøj, og samtidigt se smukke billeder af landskabet og selvfølgelig melde sig ind i foreningen. Hjemmesiden kom op at køre allerede i begyndelsen af marts takket være vores fantastiske webmaster. Vi er meget glade for hjemmesiden og synes, den fungerer rigtig godt. Midt i marts kunne vi så offentliggøre foreningen. Vi udsendte en pressemeddelelse med overskriften: Ny forening ønsker at bevare unikt bakkelandskab på Mors. Med henvisning til vores vedtægter skrev vi, at foreningen ville arbejde for at bevare det storslåede bakkelandskab, der strækker sig fra Vilsund i vest til Hanklit i øst, og at denne indsats var nødvendigt, fordi dette smukke landskab pga. dets molerforekomster var i fare for at blive ødelagt pga. massiv råstofindvinding. I pressemeddelelsen medtog vi landskabsbeskrivelser fra rapporten Molerindvinding på Mors fra 1985 og fra Miljøministeriet og Morsø Kommunes fælles projekt omkring landskabskarakterbeskrivelse fra Det var og er vigtigt for os at dokumentere, at landskabskyndige og andre eksperter på området, sort på hvidt har beskrevet og karakteriseret dette landskab som særligt værdifuldt. Det handler ikke om vores smag. Det handler ikke om hvilken natur, vi sætter pris på og kan lide at færdes i. Det handler om et landskab, der rummer så mange kvaliteter, og hvis værdi er så betydningsfuld, at det bør bevares for eftertiden. Det var dette budskab, pressemeddelelsen skulle udbringe. Kort efter blev jeg kontaktet af en journalist fra Morsø Folkeblad, der gerne ville lave en artikel om foreningen. Det blev en rigtig fin artikel, som blev bragt d. 27. marts, og som tegnede billedet af en ny men i antallet af medlemmer voksende forening.

3 Det var selvfølgelig vigtigt for os, at foreningens formål blev formidlet klart og tydeligt. Men det var også vigtigt for os at påpege, at den gængse forestilling om, at der ikke var noget at gøre i forhold til at stoppe graveplanerne, var forkert. At en graverettighed ikke er det samme som en gravetilladelse og at den forestående offentlighedsfase ikke handlede om at diskutere, hvilken transportvej man skulle vælge, men om at diskutere hvorvidt det var forsvarligt at påbegynde en molerindvinding i Stærhøj. For hvis folk blev i den opfattelse, at gravetilladelsen var givet forhånd, så ville det godt være op ad bakke for os at overbevise folk om at støtte vores sag. Inden d. 1. april havde vi rundet 100 medlemmer og tallet steg for hver dag, der gik. I april arbejdede vi intenst med at udbrede kendskabet til foreningen, og midt i april fik jeg en henvendelse fra Natur- og Miljøforvaltningen, der spurgte, om vi havde lyst til holde et oplæg på det kommende borgermøde i begyndelsen af maj, hvor Damolins ansøgning om indvinding og forvaltningens forslag til Kommuneplantillæg og Miljørapport var på dagsordenen. Og sådan et tilbud kunne vi jo ikke sige nej til. Her var en oplagt mulighed for at komme til orde og vise omverdenen, at Foreningen til bevarelse af Mosebjerg og Stærhøj havde mening i denne her sag. Det, vi ville bidrage med til mødet, var ikke kun alle de væsentligste saglige argumenter for at politikerne burde afvise Damolins ansøgning til gravetilladelse - men også dokumentationen for, at politikerne faktisk kunne afvise en sådan ansøgning. Nu skal man jo passe på med at bruge for mange kampmetaforer, men tirsdag d. 6. maj mødte bestyrelsen kampklædt op i Bjergby Forsamlingshus. Og jeg tror ikke, at der er nogen, der var til stede den aften, som vil sige mig imod, når jeg siger, at det var os, der løb af med sejren. Men selv efter borgermødet i Bjergby, hvor det blev klart for enhver (eller i hvert fald næsten alle), at udfaldet af denne sag ikke var givet på forhånd, var der hos nogle af vore politikere et stort ønske at få sagen til at handle om transport, og vores påpegning af det problematiske ved at debatten i offentlighedsfasen var blevet ført på et forkert grundlag, og at det var et faktum, at politikerne faktisk godt kunne afvise af graveansøgning, blev kaldt spidsfindigheder.

4 Ikke desto mindre indrømmer forvaltningen dog i et notat af , at der kan meddeles afslag på en graveansøgning under forudsætning af, at der under sagsbehandlingen fremkommer nye oplysninger eller hvis politikerne vægter forhold anderledes end man gjorde ved udlægningen af råstofområdet. Det må siges at være noget af en U-vending. Og i flere læserbreve forsøgte bestyrelsen at fastholde dette fokus i håb om, at politikerne ville tage denne opgave på sig at de rent faktisk ville foretage denne afvejning og gøre op med sig selv og hinanden, om molerindvinding ved Stærhøj virkelig er det rigtige for Mors. På kommunalbestyrelsens møde d. 2. juni blev det besluttet, at Forslag til Kommuneplantillæg og Miljørapport skulle sendes i offentlig høring fra d. 6. juni til d. 15. august. Ét medlem af kommunalbestyrelsen havde allerede i et læserbrev taget stilling og stemte nej, et andet undlod at stemme. 3 af bestyrelsens medlemmer deltog ved mødet og kunne konstatere, at selvom et stort flertal i kommunalbestyrelsen valgte at sende Kommuneplantillægget og Miljørapporten i høring, så skete det ikke uden en forudgående debat ja, faktisk en heftig debat. Råstofindvinding på Mors var blevet sat til debat. Stærhøj var blevet andet og mere end et ukendt stednavn i politikernes bevidsthed. Jeg var selv til stede i byrådssalen for et par år tilbage, da kommunalbestyrelsen skulle tage stilling til, om man skulle anbefale en udvidelse af Stærhøjområdet. Da stemte alle for uden diskussion og uden at løfte et øjenbryn. Så noget havde vi som forening da sat i gang I juni var spalterne i Morsø Folkeblad fyldt med læserbreve. Vi oplevede dog, at mange af skribenterne gerne ville afspore debatten, og erfarede også, at ting, som man siger i en sammenhæng, kan blive brugt mod én i en helt anden sammenhæng. Dog var der mange læserbrevsskribenter, der hen over sommeren gav udtryk for, at de støttede vores sag og mente, at politikerne burde afvise Damolins ansøgning. Ikke mindst gik Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling aktivt ind i sagen med en opfordring til alle om at se landskabet her omkring Hanklit som en helhed. Samtidigt arbejdede bestyrelsen i juli og i begyndelsen af august på højtryk for at udarbejde en indsigelse på foreningens vegne. En indsigelse, der skulle have en sådan tyngde og saglighed, at den ikke ville kunne blive overset. Det blev til den 13

5 siders lange indsigelse, som I kan læse inde på vores hjemmeside. I resumeet skriver vi: Der er i Kommuneplantillægget og den miljørapport, som ligger til grund herfor, en lang række forhold, som enten ikke eller i utilstrækkelig grad er belyste. Vi er derfor af den opfattelse, at der i Miljørapporten ikke er tilvejebragt et tilstrækkeligt, dokumenteret og velbelyst grundlag for en politisk beslutning om vedtagelse af Kommuneplantillægget i den nu foreliggende form. Og det er desuden vores vurdering, at der alene baseret på de allerede foreliggende oplysninger er beskrevet så omfattende problematiske forhold, at en vedtagelse af Kommuneplantillægget er såvel miljø- som planmæssigt uforsvarligt. Og vi var ikke de eneste, der ønskede at blive hørt i denne sag. Ved høringsfasens afslutning d. 15. august var der kommet 49 indsigelser, og den overvejende del af disse indsigelser handlede om, at man skulle undgå gravning i Stærhøj. Det er også værd at bemærke, at de 49 indsigelser udgjorde ikke mindre end 183 sider. Så der var godt med læsestof til de politikere, der ved høringsfasens begyndelse gjorde meget ud af at opfordre alle til at give deres mening. Og til de embedsmænd i kommunen og nu i regionen, som skal behandle alle disse indsigelser og bemærkninger. I oktober indsendte Damolin en ansøgning til Naturstyrelsen om dispensation for at kunne deponere overjorden fra den påtænkte grav i Strandbeskyttelseszonen. Det finder vi dybt problematisk og har derfor fremsendt bemærkninger herom til Naturstyrelsen. Derudover har Morsø Kommune meddelt Damolin dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3. Denne dispensation har foreningen selvfølgelig påklaget over for Natur og Miljøklagenævnet. Så i forhold til Stærhøj-sagen følger vi den så tæt vi nu kan. Samtidigt bringer det nye år mange nye opgaver i forhold til foreningens andet fokuspunkt, som er Mosebjerg. Regionsrådet har udarbejdet en redegørelse om revision af Råstofplan I denne lægger man op til, at Mosebjergs status skal revurderes. Der er blevet lavet en

6 såkaldt miljøscreening, som kan findes på regionens hjemmeside. Den kan jeg love, at vi i bestyrelsen vil nærlæse, og der vil blive udarbejdet et høringssvar fra foreningen. Samtidigt vil vi gerne opfordre alle til at give deres mening om Mosebjergs fremtid til kende som enkeltpersoner i denne høringsfase, som løber frem til d. 6. marts. Bestyrelsen har desuden udarbejdet dette skriv, som I skal være velkomne til at læse igennem og underskrive, hvis I skulle have lyst. Og nu vil jeg snart give ordet til Inger, som vil holde et oplæg om Mosebjerg og fortælle noget om baggrunden for, at Mosebjerg blev en del af det, der i dag er regionens råstofplan. Men inden Inger tager over, vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige tak til vores webmaster- og i dag også dirigent og revisorsuppleant - Jens Overgaard. Uden dig ved jeg simpelthen ikke, hvad vi skulle gøre. Og så vil jeg selvfølgelig også sige tak til bestyrelsen. Hvis alle bestyrelser i landet var så hårdtarbejdende som jer, så ville der se ganske anderledes ud i Danmark. Men I er ikke kun arbejdssomme. I er også grundige, dygtige, pålidelige og udholdende. Det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med jer. Og jeg er meget taknemmelig for at være en del af dette arbejdsfællesskab.

Generalforsamling 2018, lørdag d. 10. marts 2018 Formandens beretning om foreningens arbejde det forløbne år

Generalforsamling 2018, lørdag d. 10. marts 2018 Formandens beretning om foreningens arbejde det forløbne år Generalforsamling 2018, lørdag d. 10. marts 2018 Formandens beretning om foreningens arbejde det forløbne år Endnu engang velkommen til den årlige generalforsamling i Foreningen til bevarelse af Mosebjerg

Læs mere

Generalforsamling i Foreningen til bevarelse for Mosebjerg og Stærhøj Formandens beretning om foreningens arbejde det forgangne år

Generalforsamling i Foreningen til bevarelse for Mosebjerg og Stærhøj Formandens beretning om foreningens arbejde det forgangne år Generalforsamling i Foreningen til bevarelse for Mosebjerg og Stærhøj 2017 Formandens beretning om foreningens arbejde det forgangne år Vi holder generalforsamling i en tid, hvor vi venter. Ikke kun i

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Forslag til Råstofplan 2016

Forslag til Råstofplan 2016 NOTAT Regional Udvikling Råstoffer 20. januar 2016 Forslag til Råstofplan 2016 Særlige problemstillinger i relation til planlægning og indvinding af moler på Mors Baggrund Som led i revision af den nugældende

Læs mere

Råstofplan områder, der har haft stor bevågenhed

Råstofplan områder, der har haft stor bevågenhed Regional Udvikling Jr. nr 2016-004030 29. marts 2017 NOTAT / BILAG 2 Råstofplan 2016 - områder, der har haft stor bevågenhed Nedenfor opsummeres den udvikling og debat, der har været i relation til forslag

Læs mere

FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016

FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016 NOTAT / BILAG 2 FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016 Notatet præsenterer de væsentligste ændringer til forslag til Råstofplan 2016. De væsentligste ændringer omhandler retningslinjer og forudsætninger, en oversigt

Læs mere

Forslag til administrationsgrundlag og kompetencefordeling ved ansøgninger om råstoftilladelser i Region Nordjylland

Forslag til administrationsgrundlag og kompetencefordeling ved ansøgninger om råstoftilladelser i Region Nordjylland NOTAT Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer 26. august 2014 Forslag til administrationsgrundlag og kompetencefordeling ved ansøgninger om råstoftilladelser i Region Nordjylland Med

Læs mere

På den baggrund ønsker vi at fremføre nedenstående bemærkninger til Regionens kommentarer af til vores indgivne klage:

På den baggrund ønsker vi at fremføre nedenstående bemærkninger til Regionens kommentarer af til vores indgivne klage: Sundby d. 28.03.2013 Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk An.: Sagsnummer: NMK-220-00064 05.01.2013 fremsendte vi til Natur- og Miljøklagenævnet nedenstående: ###

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan Molerindvinding ved Stærhøj Forslag: Juni 2014 Morsø Kommune FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan Molerindvinding ved Stærhøj Forslag: Juni 2014 Morsø Kommune FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2013-2025 Molerindvinding ved Stærhøj Forslag: Juni 2014 Morsø Kommune FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg?? Behov for at ændre kommuneplanen kan

Læs mere

Afslag på ansøgning om erhvervsmæssig indvinding af råstoffer på matr. nr. 126a Rindby By, Nordby på Fanø

Afslag på ansøgning om erhvervsmæssig indvinding af råstoffer på matr. nr. 126a Rindby By, Nordby på Fanø Ønaf Entreprenør Østertoft 3 6720 Fanø CVR: 26 60 54 31 Sendt på mail: simon@oenaf.dk Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Camilla Bjerre Scheffel E-mail: cbs@rsyd.dk Direkte tlf.: 29 20 19 27 Den 8. november

Læs mere

Godkendelse af høringssvar til Region Nordjylland om ikke at anbefale det foreslåede råstofområde ved Vester Hassing

Godkendelse af høringssvar til Region Nordjylland om ikke at anbefale det foreslåede råstofområde ved Vester Hassing Punkt 9. Godkendelse af høringssvar til Region Nordjylland om ikke at anbefale det foreslåede råstofområde ved Vester Hassing 2017-054657 By- og Landskabsforvaltningen og Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Forslag til Råstofplan 2016 for Region Nordjylland - aftalenotat med statens bemærkninger og konklusioner herpå

Forslag til Råstofplan 2016 for Region Nordjylland - aftalenotat med statens bemærkninger og konklusioner herpå NOTAT Naturforvaltning J.nr. NST-711-00033 Ref. GEAGG/AUP Den 30. juni 2016 Forslag til Råstofplan 2016 for Region Nordjylland - aftalenotat med statens bemærkninger og konklusioner herpå Region Nordjylland

Læs mere

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt.

PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 2 ANMODNING OM KYSTBESKYTTELSE. Kommunalbestyrelsen kan beslutte af starte et kystbeskyttelsesprojekt. Notat Køge Kommune GENNEMGANG AF FORLØBET AF EN KYSTBESSKYTTELSESSAG PROCESBESKRIVELSE AF KAPITEL 1A SAGER 15. April 2016 Projekt nr. 224495 Dokument nr. 1218928375 Version 2 Udarbejdet af MML Kontrolleret

Læs mere

Administrationsgrundlag og kompetenceregler for ansøgninger om råstofgravetilladelser i Region Sjælland

Administrationsgrundlag og kompetenceregler for ansøgninger om råstofgravetilladelser i Region Sjælland Dato: 6. maj 2014 Brevid: 2294917 Udkast Administrationsgrundlag og kompetenceregler for ansøgninger om råstofgravetilladelser i Region Sjælland Råstofplanens og lovens rammer for behandling af ansøgninger

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Dato Klage over fredning ved Gl. Lejre og Ledreborg Allé FS 32/2012 Region Sjælland ønsker at indbringe Fredningsnævnet for Østsjællands

Læs mere

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion 3. Workshop Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion Program: Kl. 17.00 Kl. 17.45 Kl. 18.00 Kl. 19.00 Planforslag gennemgang og diskussion Sandwich

Læs mere

Hedensted Kommune Natur og Miljø Tjørnevej Uldum Att.: Vibeke Volmers/Aino Hvam

Hedensted Kommune Natur og Miljø Tjørnevej Uldum Att.: Vibeke Volmers/Aino Hvam Hedensted Kommune Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Att.: Vibeke Volmers/Aino Hvam Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 miljoe@ru.rm.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

VVM- R E D E G Ø R E L S E S T Æ R H Ø J. Sammenfattende redegørelse. Stærhøj, Morsø Kommune

VVM- R E D E G Ø R E L S E S T Æ R H Ø J. Sammenfattende redegørelse. Stærhøj, Morsø Kommune VVM- R E D E G Ø R E L S E S T Æ R H Ø J Sammenfattende redegørelse Stærhøj, Morsø Kommune I N D H O L D 1 Indledning og baggrund... 3 Indledning... 3 Baggrund... 3 2 Offentlig høring... 5 Resumé af høringssvar...

Læs mere

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012

Bedre Beboermøder 2012. Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Bedre Beboermøder 2012 Et oplæg til debat på det fælles afdelingsbestyrelsesmøde den 9.2.2012 Fastsæt dato for mødet Fastsættes i samarbejde med administrationen, der skal kunne levere bl.a. regnskab og

Læs mere

AFGØRELSE i sag om vedtagelse af Råstofplan 2012 for Region Nordjylland

AFGØRELSE i sag om vedtagelse af Råstofplan 2012 for Region Nordjylland Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. oktober 2013 J.nr.: NMK-220-00064 Ref.: KBP AFGØRELSE i sag om vedtagelse af Råstofplan 2012 for Region Nordjylland

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2007

Referat af ordinær generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2007 Referat af ordinær generalforsamling tirsdag d. 20. marts 2007 (ref. fra ekstraordinær generalforsamling 16/4 nederst i dette referat) Til generalforsamlingen var mødt i alt 14 husstande (16 personer inkl.

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

ner pa Nordmors ii;:&tå]ih:i:##å **åe m*ffr. ffiår dæ mmer herrud mg #fll.,i3åy""'rfå:,\ff»fotk rsrår skke aårid, h d der i Foreningen til bevarelse

ner pa Nordmors ii;:&tå]ih:i:##å **åe m*ffr. ffiår dæ mmer herrud mg #fll.,i3åy'rfå:,\ff»fotk rsrår skke aårid, h d der i Foreningen til bevarelse ffi trslreffixp $ $1) *I"ER"G NgNs ner pa Nordmors Spørgsmålet om tilladelse tilat grave moter ved Stærhøj er stet ikke afg jort, på peger forma nd Trine Høg h fra Få rtoft To aktive par vil have morsingboerne

Læs mere

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø J.nr. 2016-004030 Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø Resumé Jammerbugt Kommune har netop fremsendt deres endelige bemærkning vedrørende

Læs mere

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Dagsorden AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget Mødet den 24.01.2018 kl. 13.00 Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Punkt nr Udsendelse af forslag til Råstofplan 2016 med tilhørende miljøvurdering i offentlig høring Bilag 7 - Side -1 af 1

Punkt nr Udsendelse af forslag til Råstofplan 2016 med tilhørende miljøvurdering i offentlig høring Bilag 7 - Side -1 af 1 Bilag 7 - Side -1 af 1 Center for Regional Udvikling Enhed for Klima og Ressourcer Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Miljø- og trafikudvalget Telefon 38 66 50 00 Mail 38 66 55 64 Web www.regionh.dk Dato:

Læs mere

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Dagsorden AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.01.2018 kl. 14.00 Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse og gennemgang af dagsorden 1 2 Godkendelse

Læs mere

Notat om mulighederne for vindmøller ved Overgaard

Notat om mulighederne for vindmøller ved Overgaard Notat om mulighederne for 26 + 19 vindmøller ved Overgaard Vedrørende: Anmeldelse af 13.12.2016 fra Wind Estate om etablering af 19 nye 149,99 m høje vindmøller ved Overgaard Sagsnavn: Etablering af 149,99

Læs mere

Forudgående høring angående vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge

Forudgående høring angående vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge Forudgående høring angående vindmøller ved Søren Lolks Vej på Tåsinge Notat fra borgermøde afholdt den 24. marts 2014 kl. 19.00 på Rådhuset i Svendborg Der var i alt ca. 30 fremmødte inklusiv 3 medarbejder

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING tirsdag den 3. april 2012 KL. 19.00 i Amager Kulturpunkt Loftet

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING tirsdag den 3. april 2012 KL. 19.00 i Amager Kulturpunkt Loftet ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING tirsdag den 3. april 2012 KL. 19.00 i Amager Kulturpunkt Loftet Med

Læs mere

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Øde Hastrup, Roskilde Debatperiode fra den 16. marts til den 19. april 2015. Send dine idéer og

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse

Tillæg til miljøgodkendelse Tillæg til miljøgodkendelse af ejendommen Korsgård Kalundborgvej 15, 7980 Vils Forlængelse af tidsfrist for udnyttelse af miljøgodkendelsen Tillæg til miljøgodkendelse efter 12 i lov om miljøgodkendelse

Læs mere

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Læs mere

Tillæg til tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding af gældende til den

Tillæg til tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding af gældende til den Bedsted Lø Grusværker Aps Stenagervej 9 6230 Rødekro Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Jens T. Vejrup E-mail: jens.t.vejrup@rsyd.dk Direkte tlf.: 2336 3614 Den 2. maj 2017 Journal nr.: 17/2331 Tillæg til

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.01.2018 kl. 13.25-13.45 Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse

Læs mere

Uddybende landskabelig beskrivelse og vurdering vedr. forslaget til udvidelse af graveområde Stærhøj, Morsø Kommune.

Uddybende landskabelig beskrivelse og vurdering vedr. forslaget til udvidelse af graveområde Stærhøj, Morsø Kommune. Uddybende landskabelig beskrivelse og vurdering vedr. forslaget til udvidelse af graveområde Stærhøj, Morsø Kommune. Baggrund I forbindelse med høringen af Forslag til Råstofplan 2012 for Region Nordjylland,

Læs mere

Forslag til Råstofplan 2016: samlet høringssvar fra Kultur, Miljø og Erhverv (KME), Aabenraa Kommune.

Forslag til Råstofplan 2016: samlet høringssvar fra Kultur, Miljø og Erhverv (KME), Aabenraa Kommune. Miljø Dato: 23-06-2016 Sagsnr.: 15/583 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk Forslag til Råstofplan 2016: samlet høringssvar fra Kultur, Miljø og Erhverv (KME),

Læs mere

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT

Kultur- og udviklingsudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 250 Rådhuset, Grenaa Dato: Fredag den 29. april 2016 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 17:15 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Olaf Krogh Madsen (L) Bente Hedegaard (A) Allan Gjersbøl

Læs mere

Råstofgravning Bjerrede

Råstofgravning Bjerrede Råstofgravning Bjerrede Grundejermøde 15. januar 2014 Program 1. Velkomst og indledning 2. Råstofplan 2012-2023 3. Råstoftilladelser Sagsforløb og vilkår 4. Spørgsmål og bemærkninger 5. Afslutning Høring

Læs mere

HORNSVED GRUNDEJERFORENING ORDINÆR GENERALFORSAMLING SØNDAG DEN

HORNSVED GRUNDEJERFORENING ORDINÆR GENERALFORSAMLING SØNDAG DEN J.nr. 28-80033 HORNSVED GRUNDEJERFORENING ORDINÆR GENERALFORSAMLING SØNDAG DEN 22-04-2018 Referat År 2018, den 22. april kl. 11.00 afholdtes ordinær generalforsamling i Hornsved Grundejerforening i Skovens

Læs mere

Side 1 af 6. Repræsentantskabsmøde mandag den 5. december 2016.

Side 1 af 6. Repræsentantskabsmøde mandag den 5. december 2016. Side 1 af 6 Repræsentantskabsmøde mandag den 5. december 2016. Meddelelser fra formanden. Året 2016 er på held og et nyt år står snart klar. Direktør Kim Hansen vil senere gennemgå forventet regnskab for

Læs mere

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1

Fordelingen af sendetid i region Hovedstaden i MUX 1 19. december 2014 Sendesamvirket Hovedstaden Christiania TV Vesterbro Lokal TV Sendt til: reipuert@mail.dk andreasbennetzen@gmail.com johannes@uptv.dk Radio- og tv-nævnet Grace Nguyen Suhadi Fuldmægtig,

Læs mere

DNs fredningsstrategi har nu virket i 6 år. Der har ved planlægningen af nye sager været taget udgangspunkt i strategien.

DNs fredningsstrategi har nu virket i 6 år. Der har ved planlægningen af nye sager været taget udgangspunkt i strategien. BILAG 5-2 Dato: 24. maj 2016 Til: HB på møde den 3. juni 2016 (elektronisk til NFU og PFU 13-23. maj-2016) Sagsbehandler: Birgitte Bang Ingrisch, 61 69 18 22, bbi@dn.dk Evaluering af DNs fredningsstrategi

Læs mere

AO 1. Der ønskes en begrundet forvaltningsretlig stillingtagen til det beskrevne hændelsesforløb. Vedlagt: Planlovens 19, stk. 1, og 58 (uddrag).

AO 1. Der ønskes en begrundet forvaltningsretlig stillingtagen til det beskrevne hændelsesforløb. Vedlagt: Planlovens 19, stk. 1, og 58 (uddrag). AO 1 Anders Andersen ansøgte den 9. februar 2011 Storby Kommune om dispensation fra den for området gældende lokalplan, jf. planlovens 19, stk. 1, således at han kunne opføre en mindre tilbygning til sit

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd By- og Landskabsudvalget Mødet den 24.01.2018 kl. 13.25-13.45 Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse og gennemgang

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole

Referat af generalforsamling kl på Blære Skole Referat af generalforsamling 20-01-2016 kl. 19.00 på Blære Skole 1. Valg af dirigent: Børge Degn bliver valgt, og konstaterer at generalforsamlingen er lovligt indkaldt. Formandens beretning 2015 Velkommen

Læs mere

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde.

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. 1 Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. På de følgende sider er der en beskrivelse af, hvad vedtægterne kan/skal indeholde og kommentarer til de enkelte punkter.

Læs mere

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk

KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk KM Telecom Frank Petersen - fpe@km-telecom.dk Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 14 bhal@haderslev.dk 27. februar 2015 Sagsbehandler: Britt

Læs mere

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Agger Tange, Nissum Bredning, Skibsted Fjord og Agerø

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 9, Råstofindvinding ved Stærhøj

Kommuneplantillæg nr. 9, Råstofindvinding ved Stærhøj Kommuneplantillæg nr. 9, Råstofindvinding ved Stærhøj August 2016 INDHOLD 1 Baggrund... 3 2 Området... 5 3 Nye retningslinjer... 9 4 Redegørelse... 10 5 Bilag 1... 18 Side 2 af 19 1 Baggrund Lovgivning

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Vedtægter for Rudersdal Squash Klub (RSQK) 1 Navn og hjemsted. Klubbens navn er Rudersdal Squash Klub (RSQK).

Vedtægter for Rudersdal Squash Klub (RSQK) 1 Navn og hjemsted. Klubbens navn er Rudersdal Squash Klub (RSQK). Vedtægter for Rudersdal Squash Klub (RSQK) Formatted: Font: Verdana 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Rudersdal Squash Klub (RSQK). Klubben, der har hjemsted i Birkerød Rudersdal Kommune og er stiftet

Læs mere

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Viborg Kommune Teknik & Miljø Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Att.: Villy Dollerup Bach

Viborg Kommune Teknik & Miljø Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Att.: Villy Dollerup Bach Regionshuset Viborg Regional Udvikling Viborg Kommune Teknik & Miljø Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Att.: Villy Dollerup Bach Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 afdelingsmail@regionmidtjylland.dk

Læs mere

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades.

Ændringsforslag: Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus. uændret. uændret. Ændringsforslag: udlades. Gældende love. Forslag til ændringer. LOVE FOR ÅBYSKOV FORSAMLINGSHUS Vedtægter for Åbyskov Forsamlingshus 1 Foreningens navn er Åbyskov Forsamlingshus, Åbyskovvej 39, 5881 Skårup. uændret 2 Foreningens

Læs mere

Referat fra Avlegård Grundejerforenings ordinære generalforsamling søndag den 14. juni 2015 kl. 10:00 i Vejby Forsamlingshus

Referat fra Avlegård Grundejerforenings ordinære generalforsamling søndag den 14. juni 2015 kl. 10:00 i Vejby Forsamlingshus Referat fra Avlegård Grundejerforenings ordinære generalforsamling søndag den 14. juni 2015 kl. 10:00 i Vejby Forsamlingshus Formanden Kell Iisager bød velkommen. 22 stemmeberettigede (inkl. fuldmagter)

Læs mere

Bent Andersen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent.

Bent Andersen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent. REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I VISENS VENNER I TAASTRUP (VVT) ONSDAG DEN 15. MARTS 2017 KL. 19.00 I STORE SAL I MEDBORGERHUSET, TAASTRUP HOVEDGADE 71, 2630 TAASTRUP. Konstitueret formand Bent Andersen

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse TEKNIK OG MILJØ Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej 29 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Mindelundvej 18, 7400 Herning.

Læs mere

Referat Ekstraordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 24. januar 2013

Referat Ekstraordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 24. januar 2013 VESTRE BAADELAUG Bådehavnsvej 6 9000 Aalborg Referat Ekstraordinær generalforsamling Vestre Baadelaug Torsdag d. 24. januar 2013 1 Vestre Baadelaug Den ekstraordinære generalforsamling startede kl. 19.00

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018 REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018 VEJFORENINGEN FOR POPPEL ALLE OG BAKKEVEJ Afholdt mandag den 16. april 2018, kl. 20-22, Hareskov Bibliotek. Referent: Peter Viuf Bestyrelsen repræsenteret: Til stede:

Læs mere

By- og Miljøforvaltningen Bagsværd 1. august 2010 Byggesagsafdelingen Rosenkæret Søborg

By- og Miljøforvaltningen Bagsværd 1. august 2010 Byggesagsafdelingen Rosenkæret Søborg By- og Miljøforvaltningen Bagsværd 1. august 2010 Byggesagsafdelingen Rosenkæret 39 2860 Søborg Bemærkninger om naboorientering i forbindelse med etablering af belysningsanlæg på Bagsværd Stadion fra beboerne

Læs mere

Når et godt spørgsmål løser sagen

Når et godt spørgsmål løser sagen Når et godt spørgsmål løser sagen 19 Inge Birgitte Møberg Souschef Lisbeth Adserballe Områdechef Hvis en myndighed selv bliver opmærksom på en fejl, allerede inden ombudsmanden er færdig med sin undersøgelse,

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. maj 2011 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 7:00-7:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A)

Læs mere

Samrådets beretning for 2012.

Samrådets beretning for 2012. Jeg vil gerne starte min beretning med et lille gruk af Piet Hein: Der findes en slags optimister som burde slås langsomt ihjel -: dem der sætter sig ned og tror, det alt sammen går af sig selv. Der findes

Læs mere

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB Vedtægter for SKAGEN HAVKAJAKKLUB 1. Navn, hjemsted og formål. Klubbens navn er Skagen Havkajkklub. Hjemsted er Skagen by, Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 12. september 2009 og har til formål

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012

Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012 _/) _/)_/) _/)_/) _/) SYDKYSTENS SEJLKLUB Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012 Til generalforsamlingen var fremmødt 39 medlemmer. Formand Erik Skov Rasmussen bød velkommen

Læs mere

DTU ser det som sin naturlige opgave at tage aktiv del i den aktuelle fodboldfaglige debat.

DTU ser det som sin naturlige opgave at tage aktiv del i den aktuelle fodboldfaglige debat. LOVE Navn. 1. Unionens navn er: Dansk Træner Union. Forkortet: DTU. Unionen er stiftet under navnet Dansk Fodboldtræner Sammenslutning den 31. marts 1957. Dens hjemsted er formandens adresse. Stk. 2. Stk.

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Din guide til angsteksponering

Din guide til angsteksponering Din guide til angsteksponering 9 øvelser til at komme i gang med angsteksponering Indtilkernen.com 30. juni 2017 Af Matilde Rudolph All Rights Reserved Da jeg første gang læste om angsteksponering læste

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.01.2018 kl. 12.45-13.25 Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Drøftelse

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamlingen 2017 i Birkegårdens Grundejerforening

Referat af ordinær generalforsamlingen 2017 i Birkegårdens Grundejerforening Referat af ordinær generalforsamlingen 2017 i Birkegårdens Grundejerforening Tid og sted: 27. april 2017 Tapeten lille sal. Til stede: Hele bestyrelsen: formand Svend Erik Nissen, Næstformand Otto Larsen,

Læs mere

Dispensation og tilladelse til gravning af sø i mose på ejendommen Havremarken 4 Kvanløse, 4300 Holbæk.

Dispensation og tilladelse til gravning af sø i mose på ejendommen Havremarken 4 Kvanløse, 4300 Holbæk. Thorkild Jensen Havremarken 4 Kvanløse 4300 Holbæk VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Dato: 29. juni 2017 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 17/19563 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation og tilladelse til

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Byrådet Mødetid: 17. maj 2016kl. 16:00 Mødested: Det gamle Rådhus Sekretariat: Sekretariatet 164. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget har

Læs mere

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Dråby Vig Natura 2000 område nr. 29 Habitatområde

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 23. november 2016 på Assens Kommunes hjemmeside assens.dk

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 23. november 2016 på Assens Kommunes hjemmeside assens.dk Assens Rådhus Karsten Østergaard Jensen Grønnemosevej 26 Bregnemose 5690 Tommerup 18. november 2016 Sags id: 16/25584 Lovliggørelse af eksisterende brændeskur Assens Kommune giver landzonetilladelse til

Læs mere

Vedr. de væsentligste ændringer siden Forslag til Råstofplan ) Større ændringer i afgrænsningen af graveområder og interesseområder

Vedr. de væsentligste ændringer siden Forslag til Råstofplan ) Større ændringer i afgrænsningen af graveområder og interesseområder Notat Vedr. de væsentligste ændringer siden Forslag til Råstofplan 2012 Siden forslaget til råstofplan 2012 blev vedtaget af Regionsrådet i december 2011 har det været i høring. I høringsperioden har regionen

Læs mere

Damolin A/S. Visualiseringer

Damolin A/S. Visualiseringer Damolin A/S. Visualiseringer Visualiseringerne for molerindvinding ved Stærhøj er udarbejdet for Damolin A/S i programmet 3DS-Max. Dette program kan ved hjælp af koordinater og højdekurver etablere projektforslagets

Læs mere

Afstemning for alle husstande i Visse Egnsplanvej og Visse

Afstemning for alle husstande i Visse Egnsplanvej og Visse Afstemning for alle husstande i Visse Egnsplanvej og Visse I øjeblikket er nye vejanlæg i Aalborg Syd sendt ud i debat og deriblandt også Egnsplanvej, som kommer til at få indvirkning på borgerne fra Visse

Læs mere

Kontornotits. Emne: Råstofplan Stepping. Oversigt over området ved Stepping. Oversigtskort over det foreslåede råstofindvindingsområde Stepping

Kontornotits. Emne: Råstofplan Stepping. Oversigt over området ved Stepping. Oversigtskort over det foreslåede råstofindvindingsområde Stepping Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Industri Emne: Råstofplan 2016 - Stepping Oversigt over området ved Stepping Dato 5. juli 2016 Sagsnr. 16/9228 Løbenr. 110582/16 Rev. 2 Sagsbehandler Irene Samsøe

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning af sommerhus Marianne og Morten Gade Birkmosevej 120 9740 Jerslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

K e n d e l s e: Ved brev af 16. maj 2014 har A i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, klaget over registreret revisor B.

K e n d e l s e: Ved brev af 16. maj 2014 har A i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, klaget over registreret revisor B. Den 26. februar 2015 blev der i sag nr. 37/2014 A mod Registreret revisor B afsagt følgende K e n d e l s e: Ved brev af 16. maj 2014 har A i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, klaget over registreret

Læs mere

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard I 4 ugers offentlig høring fra den 05.04.2017 til den 03.05.2017 Havndal Dalbyover Udbyhøj 46 nye vindmøller ved Overgaard Forudgående offentlig høring om kommende kommuneplantillæg og indkaldelse af idéer

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat

BK Esset. Generalforsamling BK Esset. Dato: 03. april Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk. Tid: kl. 18,00. Pos Dagsorden Referat Dagsorden: Generalforsamling BK Esset Dato: 03. april 2017 Sted: Fælleshuset Konsul Beyers Alle 2, 4300 Holbæk Tid: kl. 18,00 Deltagere: 38 medlemmer Pos Dagsorden Referat 1. Velkommen og valg af dirigent.

Læs mere

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX

PATIENTFORENING. Ectodermal Dysplasi. Vedtægter. Bestyrelsen V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX PATIENTFORENING A Ectodermal Dysplasi Vedtægter Bestyrelsen 2010 V E D T A G E T P Å G E N E R A L F O R S A M L I N G D. XX XX XXXX Indholdsfortegnelse Vedtægter:...3 1 Navn:...3 Hjemsted:...3 Foreningens

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev

Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev Råstofindvinding, Hillerslev Kalkværk Hillerslev Marts 2016 Hillerslev Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg er angivet i Lov om Planlægning

Læs mere

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål.

Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Vedtægter for foreningen Visionscenter for Fred 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er "Visionscenter for Fred". Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. Foreningens formål er at

Læs mere

Vi har givet landzonetilladelsen efter Planlovens 35 og på baggrund af det vedlagte ansøgningsmateriale.

Vi har givet landzonetilladelsen efter Planlovens 35 og på baggrund af det vedlagte ansøgningsmateriale. Jákup Heini Tubæk Nielsen Langstedvej 27 Højrup 5620 Glamsbjerg 5. september 2016 Sags id: 2016-0564 Landzonetilladelse til opførelse af drivhus. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af

Læs mere

Vedr. Forslag til lokalplan nr. 239 for bebyggelse af et område ved Søndre Mose.

Vedr. Forslag til lokalplan nr. 239 for bebyggelse af et område ved Søndre Mose. DN Viborg Afdeling Formand: Orla Thorsager Andersen Ørrisvej 11, Ørris 9500 Hobro Telefon: 9854 6196, e-mail: viborg@dn.dk Viborg, den 18. juni 2007 Viborg Kommune Rødevej 3 8800 Viborg Vedr. Forslag til

Læs mere

1 Navn. Foreningens navn er Værløse Svømmeklub med hjemsted i Furesø kommune. Aktiviteterne foregår primært i Værløse området.

1 Navn. Foreningens navn er Værløse Svømmeklub med hjemsted i Furesø kommune. Aktiviteterne foregår primært i Værløse området. Vedtægter for Værløse Svømmeklub 1 Navn. Foreningens navn er Værløse Svømmeklub med hjemsted i Furesø kommune. Aktiviteterne foregår primært i Værløse området. 2 Formål Foreningens formål er under inspirerende

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg og lokalplan Biogasanlæg og kraftvarmeværk i Vegger September 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund...3 2. Planvedtagelse...3 3. Integrering

Læs mere

Generalforsamlingsprotokollat Dato 01.03.2013

Generalforsamlingsprotokollat Dato 01.03.2013 Generalforsamlingsprotokollat Dato 01.03.2013 Der afholdtes ordinær generalforsamling i fredag, den 01. marts 2013 klokken 10.00 i Vintersalen på Hotel Hvide Hus, Vesterbro 2,. Fra ledelsen var den samlede

Læs mere

Der konkluderes følgende vedrørende baggrunden for erstatningskravet:

Der konkluderes følgende vedrørende baggrunden for erstatningskravet: Indledning Fredningsnævnet for Fyn har den 1. maj 2014, til Middelfart Kommune, fremsendt kopi af det af Faurskov Gods A/S fremsatte erstatningskrav, og bedt om eventuelle bemærkninger inden for 3 uger.

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at købe. 1 København, den 22. april 2013 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Arne Skafdrup Lindegårdsvej 10 A 2920 Charlottenlund Nævnet har modtaget klagen den 26. september 2012. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere