Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt. 4. Bilag 1 SAGSNOTAT 15. MARTS 2018 Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN ENHEDEN FOR REGNSKAB OG EKSTERN VIRKSOMHED Baggrund Af protokollatets side 456 fremgår det, at revisionen har forholdt sig til 27 regnskabselementer. Ét regnskabselement kan bestå af flere delelementer. I forhold til regnskabselementerne er det generelt en positiv vurdering: 22 har fået vurderingen Ingen kritiske kommentarer (grøn) 5 har fået vurderingen Ingen væsentlige kommentarer, men anbefaling om at imødegå risici (gul). 0 har fået vurderingen Risiko der har væsentlig betydning for vurderingen af årsrapporten (rød). NØRREGADE 10 POSTBOX KØBENHAVN K DIR MOB bfp@adm.ku.dk REF: BFP Protokollatets Anbefalinger for at imødegå risici (gul) for de 5 regnskabselementer er fordelt på følgende 7 delelementer/punkter: 1. Punkt Økonomisk resultat (regnskabselement: Økonomisk resultat) Deloitte angiver og forholder sig til de overordnede forklaringer på at årets overskud i 2017 udgør 304 mio. kr. sammenlignet med det oprindelige budgetterede overskud på 101 mio. kr. samt en 3. kvartalsprognose i 2017 udvisende et forventet overskud på 325 mio. kr. Af primære årsager angives: stigning i uddannelsesindtægter, basistilskud og finansielle indtægter tilbagebetaling af ejendomsskatter til KU og omlægning af energiafgiftsrefusioner reducering i lønomkostninger.

2 Deloitte angiver, at overhead fra de tilskudsfinansierede forskningsaktiviteter fortsat bidrager væsentligt positivt til KU s almindelige virksomhed. Det er dog Deloittes vurdering at der for dette forhold i 2017, sammenlignet med 2016, er skabt bedre økonomisk balance på KU s almindelige virksomhed. Deloitte vurderer samlet set, at KU s økonomistyring i 2017 er sket på et passende niveau og at afvigelser i forhold til det oprindelige budget, i nogen grad, kan henføres til en række forhold, der har været vanskelige at forudse på tidspunktet for budgetudarbejdelsen, men også i nogen grad forsigtighed ved budgetlægningen. Deloitte vil i 2018 følge den af KU planlagte udvikling i budgetprocessen, herunder ledelsens løbende vurdering af fremtidigt budgetsystem. Der refereres tillige til regnskabselementet Økonomisk resultat i protokollatets punkt 4.1 Aktivitets- og ressourcestyring, jf. nedenstående punkt 4. Koncern-økonomi vil fra 2018 implementere en ny model for den løbende økonomiopfølgning, hvorved dialogen med fakulteterne forstærkes i forhold til identificere og udrede årsager til betydelige økonomiske afvigelser som en del af den månedlige økonomiopfølgning. SIDE 2 AF 6 2. Punkt Eksternt finansierede projekter (regnskabselement: Eksternt finansierede projekter) Eksternt finansierede projekter er fortsat en af KU s vigtigste indtægtskilder. Indtægter på disse aktiviteter forudsætter, at KU kan dokumentere, at de aftalte aktiviteter er gennemført, og at løn- og driftsomkostninger samt evt. overhead er dokumenteret i henhold til projektets bevillingsbetingelser. Deloitte har i løbet af 2017 afgivet 55 særlige erklæringer vedrørende projekter for EU samt andre eksterne bevillingsgivere om anvendte projektmidler. I 31 af erklæringerne har der været forhold som har givet anledning til fremhævelser eller bemærkninger, der har givet anledning til korrektioner. Der er tale om følgende forhold: 22 erklæringer har bemærkninger vedrørende afvigelse fra KU s og myndighedernes krav til rettidig udarbejdelse og godkendelse af time sheets Herudover er der enkelte bemærkninger til afholdte omkostninger, enkelte tilfælde af ikke støtteberettigede omkostninger, fejl i bogføring eller manglende overholdelse af formalia. Deloitte oplyser, at der i overvejende grad er tale om bemærkninger af ordensmæssig karakter, og det forventes ikke, at dette vil resulterer i korrektioner til de enkelte projektregnskaber, som vil have betydning for årsregnskabet som helhed. Deloitte anbefaler, at KU fortsat har fokus på området, og anbefaler KU, at øge kontrolindsatsen i forhold til time sheets.

3 Koncern-økonomi har i løbet af 2017 iværksat initiativer, der skal medvirke til øget kontrol med sikring af korrekt og rettidig udarbejdelse af time sheets samt behørig godkendelse heraf. Koncern-økonomi vil i løbet af 2018 vurdere om initiativerne har haft den ønskede effekt. SIDE 3 AF 6 3. Punkt 3.3 Resultatopgørelsen (underpunkt vedrørende gager og løn) (regnskabselement: Løn) KU har i lighed med tidligere år besluttet ikke at indregne den sidste lønkørsel med en lønomkostning på 8,5 mio. kr. vedrørende december Denne er først bogført i januar Tilsvarende blev en lønkørsel på 4,1 mio. kr. i december 2016 først bogført i januar Der er således en periodiseringsdifference på 4,4 mio. kr., der overskrider den af Deloitte fastsatte bagatelgrænse på 4 mio. kr. Den ikke-korrigerede fejl er endvidere omtalt under protokollatets punkt 6.1 Ledelsens regnskabserklæring samt ikke-korrigerede fejl i årsrapporten, jf. nedenstående punkt 7. Koncern-økonomi har bevidst valgt ovennævnte praksis bl.a. med henblik på, at kunne lukke regnskabsåret tidligere. Såfremt den sidste lønkørsel skal medregnes direkte i regnskabet vil det medføre en udskydelse af lukningen af regnskabet med estimeret 14 dage. Det er første gang, at den fastsatte bagatelgrænse overskrides og det er Koncern-økonomis vurdering, at overskridelse af bagatelgrænsen i 2017 ikke giver anledning til ændring af fremadrettet praksis. 4. Punkt 4.1 Aktivitets- og ressourcestyring (regnskabselement: Økonomisk resultat) Deloittes overordnede vurdering er, at KU s økonomistyring er sket på et passende niveau. Dog henledes opmærksomheden på, at resultatafvigelsen i forhold til det oprindelige budget fortsat overstiger ledelsens målsætning for resultatafvigelse i Deloitte har gennemgået de af KU tilrettelagte forretningsgange og kontroller for økonomistyring, herunder at der er processer for rapportering til øverste ledelsesniveau. Det er Deloittes vurdering, at KU inden for de undersøgte områder har etableret forretningsgange og interne kontroller, der sikrer, at ledelsesinformationen er styringsrelevant og baseret på et validt datagrundlag og dermed medvirker til, at ledelsen på relevante niveauer kan træffe beslutninger i forbindelse med økonomistyringen.

4 Deloitte henviser endvidere til deres bemærkninger under protokollatets punkt Økonomisk resultat, jf. ovenstående punkt 1, hvor også Koncern-økonomis bemærkninger fremgår. SIDE 4 AF 6 5. Punkt 4.3 Styring af offentlig indkøb (regnskabselement: Styring af offentlig indkøb) Deloitte anbefaler, at KU s indkøbspolitik opdateres, så den svarer til den aktuelle praksis og organisering. Ved udgangen af november 2017 udgjorde det samlede antal personer med indkøbsbemyndigelse 735 ansatte, svarende til ca. 8% af KU s samlede årsværk. Deloitte anbefaler, at det undersøges, hvorvidt der er et reelt behov for dette antal bemyndigede. KU har oplyst, at bygningsområdet er det område med laveste aftaledækning, og det er KU s plan at øge aftaledækningen på området. Deloitte er enig i denne prioritering. Deloitte anbefaler, at KU undersøger nærmere om en øget grad af centralisering vil styrke KU s forvaltning for så vidt angå indkøbsområdet. KU forventer at implementere et nyt indkøbsrapporteringssystem i Deloitte anbefaler, at implementeringen prioriteres, og vil følge udviklingen herpå. Deloitte angiver, at de er enige i KU s fortsatte fokus på indkøbsområdet, med anbefaling om særskilt fokus på rapportering til ledelsen, centralisering af området samt præsentation i årsrapporten. Koncern-økonomi har fortsat stor fokus på indkøbsområdet, herunder de bemærkninger og anbefalinger som Deloitte har angivet. Der gennemføres i 2018 en række initiativer, herunder forventet implementering af indkøbsrapporteringssystemet i første halvår 2018 samt en ajourføring af KU s indkøbspolitik inden udgangen af Hertil kommer, at KU i forbindelse med gennemførelsen af en pilot og efterfølgende implementering af indkøbsdelen af IndFak2 forventer at kunne opstille en standard for, hvordan man decentralt organiserer indkøb mest hensigtsmæssigt, hvilket på længere sigt vil kunne medføre en reduktion i antallet af bestillere. Det vurderes dog at være en forudsætning, at denne organisering understøttes af et indkøbssystem, som bl.a. kan understøtte en rekvisitionsproces, og hvor der pt. er visse udfordringer med IndFak2 i den henseende, som Koncern-økonomi er i dialog med Moderniseringsstyrelsen om.

5 6. Punkt 5.2 Opfølgning på bemærkninger fra tidligere revisionsprotokollater (regnskabselement: Styring af offentlig indkøb, Generelle IT-kontroller) A. Punkt Rigsrevisionens forvaltningsrevision af indkøbsområdet (Rigsrevisionens notat af 15. april 2015, samt 28. april 2015 punkt 4.3) Opfølgningspunkt: KU gennemfører ikke i tilstrækkelig grad sine indkøb i overensstemmelse med styringsgrundlaget. Rigsrevisionen har i sin vurdering lagt særlig vægt på KU s egen dokumentation for overholdelse af indkøbsaftaler, der viste en opfyldelsesgrad på knapt 50% og med en betydelig variation inden for varekategorierne. SIDE 5 AF 6 KU har i løbet af 2017 foretaget analyser på udvalgte områder, hvor anvendelse af rammeaftaler er blevet undersøgt. Analyserne viser, at der fortsat er mulighed for øget sparsommelighed på indkøbsområdet. Deloitte vil følge udviklingen på indkøbsområdet, herunder effekten af et nyt indkøbsrapporteringssystem. Deloitte henviser til deres bemærkninger og anbefalinger under protokollatets punkt 4.3 Styring af offentlig indkøb, jf. ovenstående punkt 5, hvor også Koncern-økonomis bemærkninger fremgår. B. Punkt Generelle it-kontroller (27. oktober 2016 punkt 2.3) Ved vores revision af de generelle it-kontroller har vi identificeret en række områder, der kræver forbedringer, herunder primært vedrørende persondatasikkerhed, adgangsrettigheder og it-sikkerhedspolitikken. Disse forhold er blevet påpeget i 2014 og 2015, men det er kun i et vist omfang, der er foretaget udbedring på området. Deloitte angiver, at flere af de påpegede mangler, herunder forhold om itsikkerhedspolitik er afhjulpet. Der udestår fortsat opdatering af processen for brede adgange til de statslige systemer, eller muligheden for at foretage efterfølgende kontrol af aktiviteter ved gennemgang af bruger-logs. Deloitte har i afsnit 4.3 i revisionsprotokollat af 1. november 2017 redegjort for status på området. Deloitte har sideløbende med revisionsprotokollatet udarbejdet en særskilt rapport af 15. marts 2018 om revision af generelle it-kontroller 2017 på KU. Deloitte har revideret den del af de generelle it-kontroller, som vurderes relevante for aflæggelse af årsrapporten. Det er Deloittes vurdering, at de generelle it-kontroller som KU varetager, i det væsentligste har været hensigtsmæssigt udformet og opretholdt. Rapporten indeholder tilkendegivelser om enkelte væsentlige områder til forbedring samt observationer, anbefalinger og prioriteringer for de reviderede hovedområder. Ledelsen i KU-IT har i den særskilte revisionsrapport forholdt sig til Deloittes bemærkninger, her-

6 under bl.a. angivet hvilke tiltag, der allerede er iværksat og hvilke tiltag der påtænkes iværksat. SIDE 6 AF 6 7. Punkt 6.1 Ledelsens regnskabserklæring samt ikke-korrigerede fejl i årsrapporten. (regnskabselement: Løn) Dette punkt relaterer til protokollatets punkt 3.3 Resultatopgørelsen (ovennævnte punkt 3), hvor det af underpunkt Gager og løn angives, at KU har en ikke korrigeret fejl på 4,4 mio. kr. vedr. løndata for december Koncern-økonomi henviser til bemærkninger angivet under ovenævnte punkt 3.

Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 5. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Revisionsprotokollat af 8.

Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 5. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Revisionsprotokollat af 8. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 5. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 14. MARTS 2019 Vedr. Revisionsprotokollat af 8. april 2019 Sagsbehandler Koncern-økonomi

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 78, d. 28. april 2015 Pkt. 4. Bilag 2

Bestyrelsesmøde nr. 78, d. 28. april 2015 Pkt. 4. Bilag 2 Bestyrelsesmøde nr. 78, d. 28. april 2015 Pkt. 4. Bilag 2 Til bestyrelsen for Københavns Universitet St. Kongensgade 45 1264 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk

Læs mere

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB 1 23. Miljøministeriet ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB Miljøministeriets regnskab er rigtigt. ANDRE VÆSENTLIGE REVISIONSBEMÆRKNINGER Rigsrevisionen tog forbehold for Naturstyrelsens regnskab for

Læs mere

Københavns Universitet. Revisionsprotokollat til årsrapport 2017

Københavns Universitet. Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.4, bilag 2 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011 Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for 2010 Marts 2011 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVNS ÅRSRAPPORT FOR 2010

Læs mere

Revisionsprotokollatet

Revisionsprotokollatet Forord til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings Paradigme for rapportering om revisionsområder med standardoverskrifter i revisionsprotokollatet for institutioner for erhvervsrettet uddannelse,

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900 Hellerup T: 3945

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

I/S Mors Thy Færgefart Revisionsberetning om udkast til årsrapport for 2018

I/S Mors Thy Færgefart Revisionsberetning om udkast til årsrapport for 2018 I/S Mors Thy Færgefart Revisionsberetning om udkast til årsrapport for 2018 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerinteressentskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Skelagervej 1A, 9000 Aalborg T:

Læs mere

Sankt Mortens Sogns Menighedsråd

Sankt Mortens Sogns Menighedsråd Revisionsprotokollat af 09.09.14 vedrørende Årsregnskab for 2013 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

Revisionsprotokollatet

Revisionsprotokollatet Forord til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings Paradigme for rapportering om revisionsområder med standardoverskrifter i revisionsprotokollatet for efterskoler og frie fagskoler, frie grundskoler,

Læs mere

Brøndby Strand Kirkekasse

Brøndby Strand Kirkekasse Revisionsprotokollat af 04.07.14 vedrørende Årsregnskab for 2013 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Revisionsprotokollat af 14.08.13 vedrørende Årsregnskab for 2012 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2005 RN A308/05

RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2005 RN A308/05 RIGSREVISIONEN København, den 30. november 2005 RN A308/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om forsvarets forvaltning af lønbevilling og årsværk (beretning nr. 17/02) 1. I

Læs mere

Effektivisering af økonomistyringssøjlen på KU status 2009 og mål 2010 indenfor syv væsentlige områder.

Effektivisering af økonomistyringssøjlen på KU status 2009 og mål 2010 indenfor syv væsentlige områder. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Dirkoor 11. jan. 2010 LT 13. jan. 2010 Høring hos PWC 5. februar 2010 Effektivisering af økonomistyringssøjlen på KU status 2009 og mål 2010 indenfor syv væsentlige

Læs mere

Revisionsprotokollat af 4. december 2009

Revisionsprotokollat af 4. december 2009 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Englandsgade 25 Postboks 200 5100 Odense C Telefon 65 58 40 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Revisionsprotokollat af 4. december 2009 vedrørende revision

Læs mere

Tilsynet med Statens Administration

Tilsynet med Statens Administration Tilsynet med Statens Administration Tilsynet med Statens Administrations opgavevaretagelse 1. marts 2018 KRT Finansministeriets departement Tilsynets udførelse Tilsynet med Statens Administrations (SAM)

Læs mere

April Rigsrevisionens notat om beretning om. indkøb på videregående uddannelsesinstitutioner

April Rigsrevisionens notat om beretning om. indkøb på videregående uddannelsesinstitutioner April 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om indkøb på videregående uddannelsesinstitutioner Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indkøb på videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

IT-Forsyningen I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab regnskabsår

IT-Forsyningen I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab regnskabsår Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk IT-Forsyningen I/S Revisionsprotokollat

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt "Revisionsberetninger for regnskabsåret 2011"

Bilag til dagsordenspunkt Revisionsberetninger for regnskabsåret 2011 Område: Økonomi Afdeling: Regnskab og Finans Journal nr.: 11/30277 Dato: 21. august 2012 Udarbejdet af: Birthe Drejer Nielsen E-mail: Birthe.D.Nielsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631639 Notat Bilag

Læs mere

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 Notatet beskriver den nu indstillede model (Model 1) samt den

Læs mere

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion August 2013 FAXE KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER MED STATSREFUSION 2012 1 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion 2012

Læs mere

Landskabsarkitekternes Forening. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2014

Landskabsarkitekternes Forening. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Landskabsarkitekternes Forening

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Fælleskøkkenet Elbo I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2011

Fælleskøkkenet Elbo I/S. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2011 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Arosgaarden, Åboulevarden 31 Postboks 514 8100 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Fælleskøkkenet Elbo

Læs mere

LAG Nord. Revisionsprotokollat af Årsrapport for vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

LAG Nord. Revisionsprotokollat af Årsrapport for vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB vedrørende Årsrapport for 2016 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af RSM International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer og virksomhedsrådgivere Dronninglund

Læs mere

Revisionsprotokollat af 27. marts 2011

Revisionsprotokollat af 27. marts 2011 KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Revisionsprotokollat af 27. marts 2011 til årsrapporten

Læs mere

Tilbud på revision af [navn på SI]

Tilbud på revision af [navn på SI] Intern Revision [Inst. Navn] [Att.: navn] [Vejnavn og nr.] [Postnummer] Dato 12. august 2016 Tilbud på revision af [navn på SI] Som aftalt fremsender vi hermed vores tilbud på løsning af revisionsopgaven

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af Københavns Universitets årsrapport. April 2012

Erklæring og revisionsberetning om revision af Københavns Universitets årsrapport. April 2012 Erklæring og revisionsberetning om revision af Københavns Universitets årsrapport for 2011 April 2012 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF KØBENHAVNS UNIVERSITETS ÅRSRAPPORT FOR 2011 1 Erklæring

Læs mere

Økonomistyring i staten

Økonomistyring i staten Økonomistyring i staten Del 1 Målbillede Version 1.0 Januar 2014 Indhold 1 Indledning 3 1.1 Formål med vejledningen 3 1.2 Opdatering 3 1.3 Behovet for god økonomistyring i staten 3 1.4 Økonomistyring i

Læs mere

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005 Rigsrevisionen C6 Bestyrelsen for Aarhus Universitet Dato: 18. april 2006 J.nr.: 2005-5922-11 (Angiv venligst j.nr. ved besvarelse) Ref.: CC BM 2-2006 Bilag 3.A.4. Udkast til Rigsrevisionens vurdering

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt "Revisionsberetninger for regnskabsåret 2015"

Bilag til dagsordenspunkt Revisionsberetninger for regnskabsåret 2015 Område: Økonomi Afdeling: Regnskab og Finans Journal nr.: 15/44436 Dato: 15. juni 2016 Udarbejdet af: Birthe Drejer Nielsen E-mail: Birthe.D.Nielsen@rsyd.dk Telefon: 76631639 Notat Bilag til dagsordenspunkt

Læs mere

Holstebro-Struer Lystbådehavn. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2017

Holstebro-Struer Lystbådehavn. Revisionsprotokollat til årsregnskab 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Holstebro-Struer Lystbådehavn Revisionsprotokollat

Læs mere

Revision i forbindelse med status for Revisionsrapport. Indledning

Revision i forbindelse med status for Revisionsrapport. Indledning Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk g Att.: Adm. direktør Katja

Læs mere

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013.

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. Punkt 2. Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. 2014-33603. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget indstiller, at byrådet godkender, Revisionsberetning

Læs mere

Vejledning om indholdet af finansiel revision og forvaltningsrevision hos støttemodtager

Vejledning om indholdet af finansiel revision og forvaltningsrevision hos støttemodtager Svineafgiftsfonden 5. januar 2015 Vejledning om indholdet af finansiel revision og forvaltningsrevision hos støttemodtager Når der modtages støtte fra Svineafgiftsfonden vil de særlige krav, der gælder

Læs mere

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt Aktstykke nr. 133 Folketinget 2016-17 133 Finansministeriet. København, den 12. januar 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

Læs mere

Vejledning til revisionsbekendtgørelsens 1 4, stk. 2, og 13, stk. 2, om opsummering af bemærkninger i revisionsprotokollatet vedrørende årsregnskabet

Vejledning til revisionsbekendtgørelsens 1 4, stk. 2, og 13, stk. 2, om opsummering af bemærkninger i revisionsprotokollatet vedrørende årsregnskabet Finanstilsynets vejledning af 21. december 2001 Vejledning til revisionsbekendtgørelsens 1 4, stk. 2, og 13, stk. 2, om opsummering af bemærkninger i revisionsprotokollatet vedrørende årsregnskabet 1.

Læs mere

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision.

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11-11-2013 Sagsnr. 2013-46927 Bilag 1 - Beskrivelse af model 1, 2 og 3 Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns

Læs mere

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 445 452) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes

Læs mere

Bekendtgørelse om revision af Udbetaling Danmarks årsregnskaber

Bekendtgørelse om revision af Udbetaling Danmarks årsregnskaber BEK nr 567 af 30/05/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2012-3082 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER. REVISIONSPROTOKOLLAT 29. juni 2018 (SIDE 25-27) ÅRSREGNSKAB 2017

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER. REVISIONSPROTOKOLLAT 29. juni 2018 (SIDE 25-27) ÅRSREGNSKAB 2017 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 29. juni 2018 (SIDE

Læs mere

Erklæring. Intern Revision. Erklæring om revision af SKATs 9 regnskab for regnskabsåret Modtager Departementschef Jens Brøchner

Erklæring. Intern Revision. Erklæring om revision af SKATs 9 regnskab for regnskabsåret Modtager Departementschef Jens Brøchner Skatteudvalget 2017-18 (Omtryk - 02-11-2018 - Bilag tilføjet) SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 556 Offentligt 13. maj 2015 J. nr. 15-1489447 Plannr. 114-680 Intern Revision Erklæring Erklæring

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 123-127 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 123-127 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013 Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget 16. maj 2019 Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering Baggrund Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard

Læs mere

ABCD. Revisionsprotokollat af 3. april 2009. til årsrapporten for 2008. Dansk Squash Forbund. 09-p001 PEL DDNA 061100 08147.docx

ABCD. Revisionsprotokollat af 3. april 2009. til årsrapporten for 2008. Dansk Squash Forbund. 09-p001 PEL DDNA 061100 08147.docx KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Revisionsprotokollat af 3. april 2009 til årsrapporten

Læs mere

Indholdsfortegnelse D. Orientering

Indholdsfortegnelse D. Orientering Økonomiudvalget Indholdsfortegnelse D. Orientering 12 Status på revisionsberetningen for 2017 3 2 12. Status på revisionsberetningen for 2017 D. Orientering Åbent - 15.00.00-G01-481-18 RESUMÉ I revisionsberetningen

Læs mere

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS (side 7-15) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision

Læs mere

Paradigme 3 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven godkendt revisor alene. Standarderne. for offentlig

Paradigme 3 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven godkendt revisor alene. Standarderne. for offentlig Paradigme 3 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven godkendt revisor alene Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 3) tager udgangspunkt i en situation, hvor: 1)

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital

Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital Rigsrevisionens notat om beretning om universiteternes stigende egenkapital November 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om universiteternes stigende egenkapital (beretning nr.

Læs mere

Boligkontoret Danmark Revisionsprotokollat om udkast til årsrapport for 2015

Boligkontoret Danmark Revisionsprotokollat om udkast til årsrapport for 2015 Boligkontoret Danmark Revisionsprotokollat om udkast til årsrapport for 2015 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900 Hellerup T: 3945 3945,

Læs mere

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 2) tager udgangspunkt i en situation,

Læs mere

Dansk Squash Forbund. Revisionsprotokollat

Dansk Squash Forbund. Revisionsprotokollat Revisionsprotokollat af 24. april 2016 til årsregnskabet for 2015 Indhold 1 Indledning 2 2 Konklusion på den udførte revision 2 3 Betydelige forhold vedrørende revisionen 2 3.1 Forbundets forretningsgange

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 Notat (nr. 2) til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Post Danmark MailHouse s økonomi (beretning nr. 7/00) 1. I mit notat af 28.

Læs mere

Gældende formulering Ny formulering Bemærkning. kommunens eksterne revisors udførelse af (1) den lovpligtige revision

Gældende formulering Ny formulering Bemærkning. kommunens eksterne revisors udførelse af (1) den lovpligtige revision Intern Revision NOTAT Bilag 1 20. juni 2014 Ændringer til Funktionsbeskrivelse for Intern Revision Som følge af indgået kontrakt om revision af Københavns Kommune m.v. samt fastlæggelse af ny revisionsordning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen hos Institut for Menneskerettigheder Februar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Uregelmæssigheder i projektforvaltningen

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Paradigme standard 3: Erklæring om offentlig revision 2016 Almen boligorganisation Fuldstændigt regnskab med generelt formål efter en begrebsramme, der giver et retvisende billede. Regnskab omfattet af

Læs mere

Dansk Missionsråd. Revisionsprotokollat af Årsregnskab for vedrørende. Penneo dokumentnøgle: M5SD6-LBU48-FH5SC-QZ61I-NG8TB-3KCB2

Dansk Missionsråd. Revisionsprotokollat af Årsregnskab for vedrørende. Penneo dokumentnøgle: M5SD6-LBU48-FH5SC-QZ61I-NG8TB-3KCB2 vedrørende Årsregnskab for 2018 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Vi er et uafhængigt medlem af det globale rådgivnings- og revisionsnetværk København Knud Højgaards Vej 9 2860 Søborg Tel. 39 16

Læs mere

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget

Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget BESLUTNING Dagsordenspunkt 8: Forslag til modeller for Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Sorø Event & Turist. CVR-nummer 13333238

Sorø Event & Turist. CVR-nummer 13333238 Dansk Revision Sorø godkendt revisionsaktieselskab Feldskovvej 9 DK-4180 Sorø soroe@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 58 58 18 00 Telefax: +45 57 83 20 64 CVR: DK 29 91 98 01 Bank: 2204

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt "Revisionsberetninger for regnskabsåret 2012"

Bilag til dagsordenspunkt Revisionsberetninger for regnskabsåret 2012 Område: Økonomi Afdeling: Regnskab og Finans Journal nr.: 13/10418 Dato: 22. august 2013 Udarbejdet af: Birthe Drejer Nielsen E-mail: Birthe.D.Nielsen@rsyd.dk Telefon: 76631639 Notat Bilag til dagsordenspunkt

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 3. JULI 2017 (SIDE 22-24) ÅRSREGNSKAB 2016

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 3. JULI 2017 (SIDE 22-24) ÅRSREGNSKAB 2016 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 3. JULI 2017 (SIDE

Læs mere

Københavns Universitet. Revisionsprotokollat til årsrapport 2016

Københavns Universitet. Revisionsprotokollat til årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Københavns Universitet Revisionsprotokollat

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

FONDEN DANSKE VETERANHJEM ÅRSREGNSKABER 2010, 2011, 2012 OG 2013

FONDEN DANSKE VETERANHJEM ÅRSREGNSKABER 2010, 2011, 2012 OG 2013 Bilag: 4 Sagsbeh.: CKY J. nr.: 2014/000102 Dok.nr.: 26597 21. oktober 2014 FONDEN DANSKE VETERANHJEM ÅRSREGNSKABER 2010, 2011, 2012 OG 2013 INDLEDNING/BAGGRUND 1. I mail af den 18. september 2014 anmodede

Læs mere

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Torben Kristensen. Offentlig revision. Juridisk-kritisk revision og forvaltningsrevision

Læs mere om udgivelsen på shop.karnovgroup.dk. Torben Kristensen. Offentlig revision. Juridisk-kritisk revision og forvaltningsrevision Torben Kristensen Offentlig revision Juridisk-kritisk revision og forvaltningsrevision Torben Kristensen Offentlig revision Juridisk-kritisk revision og forvaltningsrevision 1. udgave/1. oplag Karnov Group

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 72, den 29. april 2014 Pkt. 4. Bilag 1

Bestyrelsesmøde nr. 72, den 29. april 2014 Pkt. 4. Bilag 1 Bestyrelsesmøde nr. 72, den 29. april 2014 Pkt. 4. Bilag 1 Til bestyrelsen for Københavns Universitet St. Kongensgade 45 1264 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk

Læs mere

Revisionsrapport Revision af vederlag for 2017

Revisionsrapport Revision af vederlag for 2017 Intern Revision Økonomiforvaltningen Att.: Adm. direktør - Peter Stensgaard Mørch Københavns Rådhus 1599 København V Revisionsrapport Revision af vederlag for 2017 Indledning Som led i den løbende revision

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 30. JUNI 2016 (SIDE 19-21) ÅRSREGNSKAB 2015

HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 30. JUNI 2016 (SIDE 19-21) ÅRSREGNSKAB 2015 Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 HELSINGØR KOMMUNES MUSEER REVISIONSPROTOKOLLAT 30. JUNI 2016 (SIDE

Læs mere

Kommisorium for revisionskomite

Kommisorium for revisionskomite Kommisorium for revisionskomite Kristian Wulf-Andersen Copyright 2. november 2011 Trifork A/S Side 1 af 9 Versionering Version Dato Forfatter Ændring 0.1.0 2009-05-26 KWA Oprettelse og første version til

Læs mere

Dansk Atletik Forbund

Dansk Atletik Forbund CVR nr. 87 92 87 56 Revisionsprotokollat af 25. juni 2015 til årsrapporten for 2014 Indhold 1 Konklusion på revision af årsrapporten for 2014 60 1.1 Indledning 60 1.2 Konklusion på den udførte revision

Læs mere

E/F Lindebakken. Revisionsprotokollat af 23. marts (side ) vedrørende årsregnskabet for 2017

E/F Lindebakken. Revisionsprotokollat af 23. marts (side ) vedrørende årsregnskabet for 2017 Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Stockholmsgade 45 2100 København Ø CVR-nr. 34209936 T (+45) 33 110 220 www.grantthornton.dk E/F Lindebakken Revisionsprotokollat af 23. marts 2018

Læs mere

Andelsboligforeningen Færgebakken - Vindeby

Andelsboligforeningen Færgebakken - Vindeby Andelsboligforeningen Færgebakken - Vindeby Poppelvænget 84-114, 5700 Svendborg CVR-nr. 32 40 83 54 Revisionsprotokollat af 28. februar 2018 til årsregnskabet for 2017 Indhold 1 Indledning 157 2 Konklusion

Læs mere

BUF Økonomisk genopretning. Sammenfatning. - status pr. december af BUF pr. december 2008.

BUF Økonomisk genopretning. Sammenfatning. - status pr. december af BUF pr. december 2008. BUF Økonomisk genopretning Sammenfatning - status pr. december 2008 Nærværende udgør Deloittes vurdering af status på den økonomiske genopretning af BUF pr. december 2008. Deloittes vurdering bygger på

Læs mere

Vallensbæk Strands Vandværk AMBA Gisselfeldvej 6 2665 Vallensbæk Strand. Revisionsprotokollat vedrørende regnskabsåret 2007. CVR. nr.

Vallensbæk Strands Vandværk AMBA Gisselfeldvej 6 2665 Vallensbæk Strand. Revisionsprotokollat vedrørende regnskabsåret 2007. CVR. nr. Gisselfeldvej 6 2665 Vallensbæk Strand Revisionsprotokollat vedrørende regnskabsåret 2007 CVR. nr. 37069612 TimeVision Taastrup Registreret revisionsaktieselskab Taastrup Hovedgade 92 DK-2630 Taastrup

Læs mere

Ejerforeningen Brunevangen

Ejerforeningen Brunevangen Brunevang 92 2610 Rødovre REVISION AF ÅRSRAPPORTEN 2009 Vi har afsluttet revisionen af årsrapporten for 2009. Årsrapporten udviser følgende resultat, aktiver og egenkapital: Årets resultat... -150 Aktiver

Læs mere

Komplementarselskabet Motala II ApS Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2013

Komplementarselskabet Motala II ApS Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2013 Komplementarselskabet Motala II ApS Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2013 Indholdsfortegnelse 1 Revision af årsregnskabet 32 1.1 Årsregnskabet 32 1.2 Forhold af væsentlig betydning for vurdering

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015

Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat til Likvidationsregnskabet for perioden 1. januar til 31. december 2015 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12

Læs mere

Andelsboligforeningen Færgebakken - Vindeby. Revisionsprotokollat

Andelsboligforeningen Færgebakken - Vindeby. Revisionsprotokollat Andelsboligforeningen Færgebakken - Vindeby Revisionsprotokollat af 5. februar 2016 til årsregnskabet for 2015 Indhold 1 Indledning 139 2 Konklusion på den udførte revision 139 3 Betydelige forhold vedrørende

Læs mere

Revision i årets løb for 2016 på områderne omfattet af statsrefusion

Revision i årets løb for 2016 på områderne omfattet af statsrefusion Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk g Socialforvaltningen Att.:

Læs mere

1.2 Forhold af væsentlig betydning for vurdering af årsregnskabet

1.2 Forhold af væsentlig betydning for vurdering af årsregnskabet Deloitte 20 Revisionsprotokollat til årsrapport 2010 1. Revision af årsrapporten 1.1 Årsrapporten Vi har afsluttet revisionen af den af ledelsen aflagte årsrapport for 2010 for Medcom VII. Årsrappor ten

Læs mere

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.:

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.: Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder CVR-nr.: 33 44 01 03 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 34 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2018...

Læs mere

Bilag Rapport om løbende årsrevision ved Professionshøjskolen. December 2016

Bilag Rapport om løbende årsrevision ved Professionshøjskolen. December 2016 Rapport om løbende årsrevision ved Professionshøjskolen Metropol December 2016 RAPPORT OM LØBENDE ÅRSREVISION VED PROFESSIONSHØJSKOLEN METROPOL 1 13. kontor J.nr.: 29601 I. Indledning 1. Som led i Rigsrevisionens

Læs mere

K/S Karlstad Bymidte Revisionsprotokollat til årsrapport for 2016

K/S Karlstad Bymidte Revisionsprotokollat til årsrapport for 2016 K/S Karlstad Bymidte Revisionsprotokollat til årsrapport for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Stormgade 50, Postboks 80, 6701 Esbjerg T: 7612 4500,

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om staten som selskabsejer

Rigsrevisionens notat om beretning om staten som selskabsejer Rigsrevisionens notat om beretning om staten som selskabsejer Oktober 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om staten som selskabsejer (beretning nr. 18/2014) 29. september 2017

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

AB Strandparken 1. Revisionsprotokollat af 10. januar (side 11-14)

AB Strandparken 1. Revisionsprotokollat af 10. januar (side 11-14) AB Strandparken 1 Revisionsprotokollat af 10. januar 2019 (side 11-14) vedrørende årsregnskabet for 2018 Indholdsfortegnelse Side 1. Revision af årsregnskabet for 2018 11 2. Konklusion på det udførte revisionsarbejde

Læs mere

Revisionsudvalg Kommissorium. Juni 2016

Revisionsudvalg Kommissorium. Juni 2016 Revisionsudvalg Kommissorium Juni 2016 Index 1. Indledning... 2 2. Revisionsudvalgets formål... 2 3. Revisionsudvalgets opgaver... 3 4. Revisionsudvalgets deltagere... 3 5. Revisionsudvalgets møder...

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2015

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2015 Tlf: 39155200 koebenhavn bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Havneholmen 29 DK-1561 København V CVR-nr. 2022 26 70 DANMARKS BIBLIOTEKSFORENING UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE

Læs mere

Dansk Softball Forbund

Dansk Softball Forbund CVR-nr. 17 49 82 74 Revisionsprotokollat af 2. april 2016 til årsregnskabet for 2015 Indhold 1 Indledning 127 2 Konklusion på den udførte revision 127 3 Betydelige forhold vedrørende revisionen 127 3.1

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af Skatteministeriets økonomistyring September 2014 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for RO

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for RO DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for ROMU for regnskabsåret 1. januar til 31. december 2018,

Læs mere

Notat om revisionsberetning nr. 35 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2015

Notat om revisionsberetning nr. 35 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2015 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Skottenborg 26 Notat om revisionsberetning nr. 35 vedrørende revisionen af Region Midtjyllands regnskab for 2015 8800 Vibrog Tel. +45 87285000 koncernoekonomi@stab.rm.dk

Læs mere

Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017

Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017 Punkt 7. Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017 2018-003118 Magistraten indstiller, at byrådet godkender beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab

Læs mere

Intern Revision. Københavns Kommune. Revisionsbetænkning for Møde i Økonomiudvalget, den 29. oktober Kurt Wagner

Intern Revision. Københavns Kommune. Revisionsbetænkning for Møde i Økonomiudvalget, den 29. oktober Kurt Wagner Intern Revision Københavns Kommune Revisionsbetænkning for 2012 Møde i Økonomiudvalget, den 29. oktober 2013 Kurt Wagner Disponering Revisionsudvalgets betænkning for 2012 Hovedpunkter Indstilling til

Læs mere

VARMECENTRALEN ØRNESÆDET UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013

VARMECENTRALEN ØRNESÆDET UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2013 Tlf: 39 15 52 00 koebenhavn@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Havneholmen 29 DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 VARMECENTRALEN ØRNESÆDET UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE

Læs mere