Dagligvare-supermarkedsprojektet i Jægergårdsgade

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagligvare-supermarkedsprojektet i Jægergårdsgade"

Transkript

1 1 FREDERIKSBJERG-GRUPPEN Dato: Frederiksbjerg-gruppen (Februar 2014) Frederiksbjerg-Gruppen indsamlede i mere end 1000 underskrifter imod det foreslåede dagligvaresupermarked i Jægergårdsgade. Gruppen har i dag 115 registrerede medlemmer, som bor i følgende gader: Jægergårdsgade, Ole Rømersgade, Skt Pauls Gade, Bulowsgade, Montanagade, Skt Annagade, Godthåbsgade, Istedgade, Fredericiagade, Dybbølsgade og Helgolandsgade. Gruppen har en bestyrelse og et forretningsudvalg. Det er forretningsudvalget, der har formuleret dette notat og fremlagt det for Teknisk Udvalg i Aarhus byråd. Frederiksbjerg-gruppen overvejer i øjeblikket planer for en medlemskampagne. Indlæg præsenteret ved foretræde for Aarhus Byråd s Tekniske Udvalg d. 3. februar 2014 vedr. Dagligvare-supermarkedsprojektet i Jægergårdsgade

2 Sammenfatning og konklusion A. Det er overordentligt positivt, at et flertal i byrådet har igangsat Frederiksbjerg-processen. 2 B. Frederiksbjerg-processens mål er at opnå et bedre bymiljø i Byhus-kvarteret, som ligger mellem Banegraven og Skt. Pauls Gade. C. Skal Frederiksbjerg-processen give mening, så må processen nødvendigvis omfatte både arkitektur og trafik. D. Det er vores klare indtryk, at ønsket om et bedre miljø deles af et stort flertal af kvarterets indbyggere og erhvervsdrivende. E. Lige nu (foråret 2014) gælder det først og fremmest om at undgå enhver forøgelse af den tunge varetrafik gennem Jægergårdsgade. F. På sigt, dvs når der er råd til det, så er opgaven (som beskrevet i Socialdemokratiets og SF s trafik- hensigtserklæring af september 2013) at omdanne Jægergårdsgade til en fodgænger-venlig og attraktiv cafe- og specialvarebutiks-gade. G. Opførelsen af et nyt, stort dagligvare-supermarked i Jægergårdsgade vil uundgåeligt forøge den tunge varetrafik i Byhus-kvarteret og dermed være i direkte strid med de ønsker, som er kommet til udtryk i forbindelse med Frederiksbjerg-processen. H I Byrådet kan uden problemer undlade at give dispensation fra kommuneplanens bygningsdybde-bestemmelse (på 10 meter). Derved kan det nuværende projekt-forslag ikke gennemføres. Byrådet kan uden problemer nedlægge et 14-forbud i henhold til planloven. Et forbud stopper det nuværende projekt-forslag i et år. Et 14-forbud kræver en planmæssig begrundelse. Den planmæssige begrundelse er: Byrådet ønsker et bedre trafikmiljø i Jægergårdsgade. Indskrænkning af city-området for at modvirke nye store butiksenheder i Jægergårdsgade. Maksimal størrelse på nye butikker.

3 3 Uddybning 1. Historie: Frederiksbjerg-processen gennem de seneste 40 år Midt i 1970 erne dannede en gruppe beboere Ole Rømersgades Beboerforening. Senere blev denne forening afløst af Frederiksbjerg Beboerforening. I frugtbart samarbejde mellem Aarhus kommune og beboergrupper blev følgende væsentlige miljømæssige forbedringer derpå gennemført på Frederiksbjerg: 1970 erne: 1) Al gennemfartstrafik mellem Jægergårdsgade og Odensegade blev stoppet ved hjælp af den ensretningsplan, som vi har i dag. 2) Skt Annagade Skoles boldbane blev åbnet for offentligheden og kommunen etablerede legepladsen Skolemarken og Frederiksbjerg Beboerhus med kultur- og klubaktiviteter og juridisk rådgivning. 3) Tunge og stærkt trafikforurenende virksomheder som Adams Transport og Skråt-firmaet Jerngården flyttede ud af Frederiksbjerg erne: 4) Et stort antal gårdrydninger blev gennemført. Det gav en betydelig forbedring af friarealerne i alle boligkarreer på Frederiksbjerg. 5) Kommunen nedsatte derpå en række arbejdsgrupper med deltagelse af interesserede borgere, handlende og kommunens teknikere. Resultatet blev de gadebelægninger, træer og hække og mindre opholdsarealer, som vi i dag har glæde af i Jægergårdsgade, Skt Annagade, og Ole Rømersgade. Konklusion: Den nuværende Frederiksbjerg-proces er ikke en ny opfindelse. Gennem de seneste 40 år har kommunen med stor succes inviteret bydelens indbyggere til at deltage i planlægningen af betydelige miljøforbedringer. 2. Hvad ønsker beboerne og flertallet af de handlende? TRAFIK-DEBATTEN: I takt med, at Jægergårdsgade er blevet mere og mere populær som cafe- og specialvarebutiksgade, er kritikken af trafikmiljøet taget til. Ønsker: Mindre trafikforurening og bedre forhold for cyklister og fodgængere. ARKITEKTUR-DEBATTEN: Den nye boligbebyggelse i Montanagade 1-3 er meget voldsom overfor den historiske og bevaringsværdige byhus-arkitektur i Montanagade. Det drejer sig både om facaderne og den enorme bebyggelsestæthed. Ønsker: Nye regler, der beskytter den bevaringsværdige arkitektur i Byhus-kvarteret, og som forhindrer en markant overbebyggelse, som tilfældet er i Montanagade 1-3.

4 4 3. Socialdemokratiets og SFs hensigtserklæring (September 2013) Denne hensigtserklæring er vedhæftet som bilag. Hensigtserklæringen beskriver de ønsker og tanker, som en stor del af Byhus-kvarterets beboere og handlende længe har gjort sig. Fra udtalelser i byrådssalen har vi forstået, at Enhedslisten og Det radikale Venstre fuldt ud deler de tanker og den målsætning, som hensigtserklæringen udtrykker. Vi finder det meget positivt, at et byrådsflertal på denne måde går ind i en valgkamp med klare visioner og planer, der fuldstændig svarer til, hvad et flertal af kvarterets beboere ønsker sig mht. trafikmiljøet i Jægergårdsgade. 4. Supermarkedet i Jægergårdsgade vil øge den tunge vare- og affaldstrafik gennem Jægergårdsgade. Tunge lastbiler Der er mange beboere, som føler sig generet af den nuværende mængde af tunge lastbiler. Vi har spurgt nogle butiksansvarlige, om hvor mange lastbiler, der leverer varer til butikken. Her er deres svar: Super-brugsen: I gennemsnit pr. dag er der 4 store sættevogne (af 18 m) samt 1-3 store lastbiler. Varer leveres i tidsrummet 7-15 fra mandag-lørdag. Netto: I gennemsnit pr. dag 3-4 (nogle dage op til 5) store sættevogne (af 18 m) Varer leveres i tidsrummet 7-11 på hverdage og 8-11 om søndagen. Værtshuse, cafeer og restauranter: Mange cafeer og værtshuse og enkelte specialvarebutikker har leverancer 3-4 gange om ugen. Konklusion vedr tung varetrafik: Jægergårdsgade er allerede i dag belastet med generende tung lastbiltrafik. Denne lastbiltrafik kan ikke fjernes eller reduceres, da de eksisterende butikker er afhængige af vareleveringerne. Det eneste, som kan gøres, er at stoppe for nye store dagligvare-supermarkeder!

5 5 Parkeringsforholdene i Byhus-kvarteret Kommunen (Trafik & Veje) har netop gennemført en undersøgelse i Byhus-kvarteret om, hvor mange udefrakommende, der parkerer i kvarteret. Resultatet er, at der er et stort antal gæster dagen igennem, som benytter Byhus-kvarteret som deres parkeringsplads. Om aftenen vender billedet. Så er det beboerne, der dominerer. Vi antager, at en stor del af disse gæste-bilister foretager indkøb i butikkerne i Jægergårdsgade, herunder også i gadens 2 store dagligvare-supermarkeder. Konklusion: Hvis Fakta også etablerer sig i Jægergårdsgade, så er det logisk at antage, at Fakta også vil trække en del bilister til kvarteret, hvilket let kan betyde øget personbiltrafik. Sammenligning med en anden bydel Vi kan forstå, at der er lavet en trafikundersøgelse i en anden bydel. Vores kommentar er følgende: Omkring Guldsmedegade er der kun få parkeringspladser, og de er svære at få fat i på grund af beliggenheden i hjertet af City. Det er sikkert forklaringen på det lave antal bilister, der køber ind i denne Fakta-butik. Omkring Jægergårdsgade er der til gengæld mange parkeringspladser i alle boliggaderne i Byhus-kvarteret. Som Trafik & Veje s undersøgelse viser, benyttes disse parkeringspladser flittigt af bilister, som formodentlig også køber ind i Jægergårdsgade. Parkeringsforholdene i de 2 områder er faktisk meget forskellige. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, at drage trafikmæssige konklusioner fra Guldsmedegade til Jægergårdsgade. Cyklister Ved Netto i Jægergårdsgade kan man se behovet for cykelparkering. I Fakta-projektet er der ikke afsat plads til cykelparkering. Affaldshåndtering ved supermarkederne Føtex i Bruunsgade og på Frederiks Alle og i Super-Brugsen og i Kvickly er der skabt plads til vareindlevering og affaldsbortskaffelse, således at denne ikke blandes sammen med indgangsdøren for kunderne. I Fakta-projekt ser det ikke ud til, at denne funktion er løst. Man må forudse, at der bliver trængsel på fortovet foran det nye Fakta supermarked.

6 5. Supermarkeds-projektet: boligerne på 1. sal Det er en god ide at bygge nye boliger i Montanagade på de steder, hvor den gamle bygningsmasse ikke indbyder til renovering og istandsættelse. Det foreliggende projekt har en facaderække, der tager hensyn til den eksisterende historiske og bevaringsværdige arkitektur. Men med hensyn til projektets højde, er det tydeligt, at bygherren forsøger at presse så mange m2 ind på grunden som overhovedet muligt. I det foreslåede projekt er 3 ud af 4 huse én etage højere end samtlige nabohuse op ad Montanagade. På grund af projektets hovedide, som er at presse et stort supermarked ind under boligerne, får man en meget ejendommelig og mildest talt dårlig planløsning for de boliger, som ligger på 1. sal. I Montanagade s traditionelle byhuse går man fra fortovet ind i stueetagen med opholdsstue, spisekøkken og toilet og udgang til baghaven I projektets lejligheder, som bygges ovenpå supermarkedet, går man fra gaden ind i en lille entre, og derpå op ad en trappe til 1. sal, for at komme til en lejlighed. Det er tydeligvis en nødløsning Dispensation fra kommuneplanens bygningsdybde-bestemmelse Projektet kan kun gennemføres, hvis byrådet bevilger dispensation fra kommuneplanens bygningsdybde-bestemmelse, der angiver en maksimal bygningsdybde på 10 meter. I bestemte situationer kan det være hensigtsmæssigt og i alles interesse, at projekter bevilges dispensation. I nærværende sag er det efter vores opfattelse helt klart, at det ikke tjener kvarterets behov og interesse at få opført endnu et stort supermarked i Jægergårdsgade, fordi: -Der er ikke brug for det, og -Supermarkedet vil påføre kvarteret øget tung varetrafik. Derfor opfordrer vi byrådet til at undlade at give dispensation. Vi mener ikke, at eventuelle tidligere dispensationer fra bygningsdybde-bestemmelsen vil binde Aarhus byråd til også at skulle dispensere i dette tilfælde, fordi alle projekter er unikke på hver deres måde i relation til omstændigheder, tid, lokalitet, bymæssig sammenhæng og den løbende udvikling i kommunens miljømæssige målsætninger og planlægning.

7 forbud Byrådet kan varsle et 14-forbud, som derpå skal følges op af en lokalplan indenfor 12 måneder. 14-forbuddet skal ledsages af en planmæssig begrundelse, der afspejler byrådets hensigt. De planmæssige begrundelser er som tidligere nævnt: byrådets ønske om en trafikal fredeliggørelse af By-huskvarteret og byrådets ønske om at bevare det unikke og værdifulde bymiljø med små specialbutikker. For at opnå det, vil kommunen gennem et kommuneplantillæg fastlægge en ny afgrænsning af cityområdet og nye regler for den maksimale størrelse af nye butikker i Jægergårdsgade. Hvad med SuperBest, Aldi, Lidl, og.. Hvis byrådet ikke på nuværende tidspunkt beslutter at begrænse størrelsen af fremtidige butikker i Jægergårdsgade, så må man forudse, at nye supermarkeds-kæder vil melde sig på banen, for også at etablere sig i Jægergårdsgade. Så bliver det så som så med Frederiksbjerg-processens målsætning om at skabe et bedre miljø i Byhus-kvarteret. 8. Fratager kommunen Investeringsselskabet en profit, som det har krav på? Vi mener ikke, at Investeringsselskabet har et moralsk eller juridisk krav på en bestemt fortjeneste i forbindelse med den projektudvikling, som Investeringsselskabet har foretaget. Investeringsselskabet har hele tiden været opmærksom på, at det foreslåede projekt beslaglægger hele byggegrunden og derved overskrider bygningsdybde-bestemmelsen med flere hundrede procent. Derfor har selskabet også vidst, at projektet i givet fald vil forudsætte en dispensation fra kommuneplanen. Investeringsselskabet har også vidst, at planloven muliggør, at byrådet løbende kan ændre bestemmelser i kommuneplanen gennem vedtagelsen af kommuneplantillæg. Sådanne tillæg har byrådet løbende vedtaget gennem årene. Frederikbjerg og i særdeleshed Byhus-kvarteret er et af de mest attraktive og derfor populære boligkvarterer i Aarhus Midtby. Jævnligt ser man investeringer i boligfornyelser og opførelsen af nye boliger. Så vidt vi kan se, er det bestemt muligt at tjene gode penge på opførelsen af nye boliger i Montanagade. Venlig hilsen Rene Christoffersen, Montanagade 10, 8000 Aarhus C Sigurd Wandel, Ole Rømersgade 55, 8000 Aarhus C

Indstilling. Etageboliger og butik i Jægergårdsgade/Montanagade. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Etageboliger og butik i Jægergårdsgade/Montanagade. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. februar 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at nedrive eksisterende bygninger

Læs mere

Boligbebyggelse på Jægergårdsgade / Montanagade

Boligbebyggelse på Jægergårdsgade / Montanagade Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 14. januar 2015 Jægergårdsgade / Montanagade Den 19. februar 2014 godkendte Aarhus Byråd et kombineret bolig- og butiksprojekt på hjørnet

Læs mere

Høringsnotat med kommentering af indkomne bemærkninger/indsigelser

Høringsnotat med kommentering af indkomne bemærkninger/indsigelser Bilag 2 Side 1 af 6 Høringsnotat med kommentering af indkomne bemærkninger/indsigelser til Kommuneplantillæg nr. 2. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 2 har været offentligt fremlagt i perioden 24. oktober

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Sag nr.: Mødedato: 2. april 2012 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2011/29733 Sagsbehandler: jql Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Amstrup & Baggesen Entreprise A/S har på

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter LOKALPLAN 81 Pileparken ll Mørkhøj kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1992 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2009 Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-26.01 Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev Fordebat Fordebatten forløber fra 13. august til 27. august 2018 Lokalplanen er under udarbejdelse. Under

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

HVAD ER EN HVIDBOG PLANFORSLAGET

HVAD ER EN HVIDBOG PLANFORSLAGET INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har borgerne mulighed for at fremsende bemærkninger til indholdet. Det sker i høringsperioden, der finder sted, når lokalplanforslaget

Læs mere

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan Forslag til tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 6. januar til 2. marts 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Projektforslag 1. Kong Georgsvej 5

Projektforslag 1. Kong Georgsvej 5 Projektforslag 1 Kong Georgsvej 5 KONG GEORGSVEJ 5, VEDBÆK PROGRAMATISK SKITSE 14.03.2018 PROJEKTBESKRIVEKLSE Hovedbygning Nærværende projekt stiller forslag till ombygning og renovering af ejendommens

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade

Sammenfattende redegørelse. LEGO P-hus og arkade 17. august 2015 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 INTEGRERING AF MILJØHENSYN 2 3 MILJØRAPPORTENS BETYDNING FOR PLANERNES UDFORMNING 2 4 OFFENTLIGHEDSFASEN BETYDNING FOR PLANERNE UDFORMNING

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan 1992-2004 for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. august 2016 Lokalplan 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

Nord sketch TA-1703-X

Nord sketch TA-1703-X Ny Carlsberg Vej 140 Dispensation fra lokalplan nr. 432 med tillæg 2,3 og 4 Carlsberg II til nyt byggeri i Carlsberg Byen. Byggefelt 17.3 tegnet af Årstiderne Arkitekter s placering Planen viser byggefelter

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Indstilling. Langenæs Allé 14, Århus C Langenæs Bageriet - opførelse af drive-in bageri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Tidligere beslutninger

Indstilling. Langenæs Allé 14, Århus C Langenæs Bageriet - opførelse af drive-in bageri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Tidligere beslutninger Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 17. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Langenæs Allé 14, Århus C Langenæs Bageriet - opførelse af drive-in

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 5. Aalborg Midtby, hjørnegrunden Rendsburggade/Nyhavnsgade, Ungdomsboliger. Kommuneplantillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus og Lokalplan 1-1-118 (2. forelæggelse). 2013-33915. By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse.

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse. Teknik- og Miljøforvaltningen Høring i henhold til forvaltningsloven Københavns Kommune har modtaget en ansøgning om dels nedrivning af en del af eksisterende bebyggelse på ejendommen matrikelnr: 28 Emdrup,

Læs mere

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Baggrund og formål Tillæg nr. 1 til lokalplan nr..2 muliggør etablering af to nye boliger inden for Karlstrup Landsby. Kommuneplanens ramme

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 36. Til Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 36. Til Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 36 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 25. april 2016 Offentliggjort 2. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 36 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde

Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 2 - Beskrivelse af trafikforsøg i Vestergade og Studiestræde Hvorfor trafikforsøg i Vestergade

Læs mere

Tillæg 24. Til Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 24. Til Silkeborg Kommuneplan Tillæg 24 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 24. august 2015 Endelig vedtagelse er offentligt bekendtgjort 10. september 2015 Tillæg 24 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Klage over den planlagte vendeplads for lastbiler

Klage over den planlagte vendeplads for lastbiler Klage over den planlagte vendeplads for lastbiler Vi har ved den tidligere høring klaget over især det fact at der skal laves en vendeplads direkte i vores haver ud mod Thoravej. Og denne klage står med

Læs mere

BECH-BRUUN. Aarhus Kommune Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C. Sendt pr. e-mail (planlaegningogbyggeri@aarhus.dk)

BECH-BRUUN. Aarhus Kommune Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C. Sendt pr. e-mail (planlaegningogbyggeri@aarhus.dk) Aarhus Kommune Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Sendt pr. e-mail (planlaegningogbyggeri@aarhus.dk) København~28.juni2013 Tue Trier Bing Advokatfuldmægtig T +45 72 27 35 87 ttb@bechbruun.com Sagspr. 049201-0003

Læs mere

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 35 til Rammeområde 31.B13 Boligområde ved i Hammerum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 43 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 2. november til 28. december 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 43 til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 31.B1 Boligområde nord for Hammerum Hovedgade Fremlægges fra xx. måned 2xx til xx. måned 2xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Center for Bygninger, Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks København V Att. Kirsten Søie

Center for Bygninger, Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks København V Att. Kirsten Søie Center for Bygninger, Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks 416 1504 København V Att. Kirsten Søie Indsendt via http://www.blivhoert.kk.dk/node/12734/svar Med henvisning til det modtagne materiale

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 19 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 27.06.2016 Offentliggjort den 07.07.2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens 31 2013 Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 31 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 25. august 2015

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 25. august 2015 Referat tirsdag den 25. august 2015 Kl. 17:20 i Rådssalen, Allerslev Afbud: Ivan Mott (Ø) Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU/TM - Placeringer til dagligvarebutik i Hvalsø...2

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget.

Ændringerne medfører ikke krav om supplerende høring. Metroselskabet henvendelse nr. 9 Metroselskabet har ingen bemærkninger til lokalplanforslaget. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 15. juni 2018 Bilag 5 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 24 henvendelser, jf. bilag 4. På baggrund af

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014 AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I AUGUST 2014 ARKITEMA HJØRNET AF OG AR KITEMA NORD SITUATIONSPLAN MED BEBYGGELSENS GÅRDRUM 1:250 AR KITEMA FACADE MOD 1:250 FACADE MOD 1:250 AR KITEMA SNIT GENNEM BEBYGGELSEN

Læs mere

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg Plan og Gis Dato: 23-05-2014 Sagsnr.: 12/35955 Dok.løbenr.: 144338/14 Sagsbehandler: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 73767277 E-mail: klh@aabenraa.dk Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden.

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Hvidbog over høringssvar til lokalplanforslag nr Parkeringsplads ved Filosofhaven

Hvidbog over høringssvar til lokalplanforslag nr Parkeringsplads ved Filosofhaven Hvidbog over høringssvar til lokalplanforslag nr. 0-793 Parkeringsplads ved Filosofhaven Afsender Uddrag af høringssvar Forslag til besvarelse 1 Jacob Frank Hansen Kræmmermarken 139 5000 Odense C 1. Mener,

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig

Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. februar 2017 Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1047 - Byområde

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Psykiatrisk Hospital, Risskov - omdannelse til boliger Baggrund for høringen Denne høring udsendes som en orientering og et oplæg til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 5

Kommuneplantillæg nr. 5 Ramme 1.2.BE.6 ved Toftevej og Ramsherred i Assens by juni, 2019 Geodatastyrelsen 10km Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 har været i høring til den 26. april 2019. Har du spørgsmål,

Læs mere

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 425 Krimsvej Bilag til intern høring om tillæg 2 til lokalplan nr. 42 Krimsvej Luftfoto af lokalplantillægsområde nr. 2, som er markeret med en hvid linje. ( JW luftfoto, oktober 201). Lokalplantillæggets baggrund

Læs mere

Området Svømmehalskvartet har hidtil været omfattet af lokalplan bevarende lokalplan for Svømmehalskvarteret.

Området Svømmehalskvartet har hidtil været omfattet af lokalplan bevarende lokalplan for Svømmehalskvarteret. Forslag til ændringer i Forslag til lokalplan for Svømmehalskvarteret Side i nuvære nde lokalpla n Side i Forslag til lokalplan Årsag til ændringsforslag Ændring fra Ændring til 9-10 9 10 10 Området Svømmehalskvartet

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008.

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008. Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe 11. november 2008 Gestelevvej Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

Notat - Vurdering af indsigelser

Notat - Vurdering af indsigelser Notat - Vurdering af indsigelser Laulundgade 3, 7400 - Opførelse af etageboliger Adresse: Laulundgade 3, 7400 Herning Dato: 16-05-2018 Sagsnr: 02.34.02-P19-107-18 Sagsbehandler: Sussi Munch Jensen Projektet

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 VEDTAGET Tillæg 5 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 16. december 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 5 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 16. august

Læs mere

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. maj 2015 Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Teknik og Miljø bemyndiges til at meddele de fornødne tilladelser til

Læs mere

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Ærø Kommune Lokalplan 9-23 Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en række retningslinier for,

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. april 2005 via Magistraten J.nr. JTK/04/00762 Den Ref.: Tlf.nr. hj/ar 8940 2519

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

1 FREDERIKSBJERG-GRUPPEN Ved Rene Christoffersen og Sigurd Wandel

1 FREDERIKSBJERG-GRUPPEN Ved Rene Christoffersen og Sigurd Wandel 1 FREDERIKSBJERG-GRUPPEN Ved Rene Christoffersen og Sigurd Wandel Til Center for Byudvikling og Mobilitet Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C 18. 12. 2014 UKommentarer til: Forslag til tillæg nr. 2 til Kommuneplan

Læs mere

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes der forinden gennemført en planændring,

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 14 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 14 til Rammeområde 61.B3 Boligområde ved Indertoften i Lind Fremlægges fra den 18. maj til den 3. august 2017 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 015

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 015 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 015 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde LB 2.4 Bybjerggård Offentligt fremlagt i perioden den xxx til og med den xxxx LB 2.4 Rammeområde

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

LAGERKÆLDER 3 Illustrationer

LAGERKÆLDER 3 Illustrationer LAGERKÆLDER 3 Illustrationer Naboorientering i forbindelse med dispensation fra lokalplan nr. 432 til etablering af tagbygning på Lagerkælder 3 Februar-marts 2017 Bygningen idag Lagerkælder 3 er opført

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3.

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. august 2015 Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 997, Ceresområdet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan 1992-2004 for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der

Læs mere

Fremtidens Nordøst Amager

Fremtidens Nordøst Amager WORKSHOP LØRDAG DEN 27. SEPTEMBER KL. 14.00 16.00 STRANDLODSVEJ 69: Fremtidens Nordøst Amager INTRO Side 1-2 indeholder en opsamling på workshoppen og de forskellige input og diskussioner. På side 3-5

Læs mere

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. juni 2014 Ny Munkegade 74 Tilladelse til at indrette 10 boliger i eksisterende erhvervsbygninger i baggården på ejendommen 1. Resume

Læs mere

Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse

Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. marts 2017 Trøjborg Centret udvidelse med ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

Videbæk i september 1997 J.nr. 27-11 -73

Videbæk i september 1997 J.nr. 27-11 -73 Videbæk i september 1997 J.nr. 27-11 -73 NR. 73 For et centerområde ved SuperBrugsen og Westergaards Hotel i Videbæk Videbæk Kommune Lokalplan nr. 73 for et centerområde ved SuperBrugsen og Westergaards

Læs mere

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens.

Forslag til tillæg 28 og lokalplan , Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Plan og By Sagsbehandler: Sanne Wenzel Jespersen Sagsnr. 01.02.05-P16-16-15 Dato:23.5.2016 Notat om høringssvar Forslag til tillæg 28 og lokalplan 2015-24, Bolig og erhverv, Blumersgade 3-5, Horsens. Ved

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Heidi Friis Jerichausgade 32 1777 København V Matr.nr. 878 Udenbys Vester Kvt. 26-10-2015 Sagsnr. 2015-0241563 Dokumentnr. 2015-0241563-2

Læs mere

Indkøb og transportvaner i København. Trafikdage 2012

Indkøb og transportvaner i København. Trafikdage 2012 Indkøb og transportvaner i København Trafikdage 2012 Hvad vidste vi i forvejen? 2 Fra bl.a. Holland og Sverige Cyklister bruger færre penge pr. besøg, men kommer til gengæld oftere. Cyklister lægger samlet

Læs mere

Kommuneplantillæg. Kommuneplantillæg nr 5 til Sønderborg Kommuneplan

Kommuneplantillæg. Kommuneplantillæg nr 5 til Sønderborg Kommuneplan Kommuneplantillæg nr 5 til Sønderborg Kommuneplan 01305 Dette kommuneplantillæg er udarbejdet for at muliggøre en ændring af de bestående rammer, 4.1.00E, 4.1.003E, 4.1.004E i Plandistrikt 4.1 Ragebøl.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København Fleksible byrum i København Foto: Ursula Bach Indledning For at sikre en bedre udnyttelse af byrummets kapacitet, skal gaderne tilpasses byens døgnrytme. Som beskrevet i ITS-handlingsplan 2015-2016 vil

Læs mere

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra «navn» «conavn» «adresse» «postdistrikt» Miljø og Teknik T Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon + 45 8915 1515 Direkte 8915 1568 mi@randers.dk www.randers.dk 09 11 2015 / 01.00.00 A00 39 14 Nabohøring

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. december 2010 Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 899 Erhvervsbyggeri ved Åboulevarden, Mindebrogade og Fiskergade, Århus

Læs mere