1.1 Ethvert medlem, der ikke er i restance for kontingent, gebyrer eller afgifter til FFF, kan deltage i flyvningen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.1 Ethvert medlem, der ikke er i restance for kontingent, gebyrer eller afgifter til FFF, kan deltage i flyvningen."

Transkript

1 Flyvereglement for Frederikssund-Frederiksværk Flyveklub Gældende fra Deltagelse i flyvning 1.1 Ethvert medlem, der ikke er i restance for kontingent, gebyrer eller afgifter til FFF, kan deltage i flyvningen. 1.2 Under flyvningen skal iagttages: Trafikstyrelsens bestemmelser for civil luftfart. Vedtægter for FFF. Flyvereglement for FFF. Bestemmelser for benyttelse af privatejede fly i FFF. Anvisninger fra tjenestegørende instruktør og pladsleder. 1.3 Medlemmer med status som aktiv, vedligeholdelse motor eller vedligeholdelsesmedlem vil hvert år blive pålagt vedligeholdelsespligt på FFFs materiel. Der skal som minimum erlægges 20 timer i forbindelse med vintervedligeholdelse. Vedligeholdelsespligten gælder ud over vintervedligeholdelsen den løbende vedligeholdelse sommeren igennem. Bestyrelsen kan fastlægge en økonomisk erstatning eller anden form for sanktion over for de medlemmer, der ikke erlægger mindst 20 timers arbejde til vintervedligeholdelsen 2 Organisering af flyvedagen 2.1 Udpakning starter kl Briefing afholdes kl Piloter som er til stede ved briefingens begyndelse, deltager i lodtrækningen om fly. Piloter, som møder senere, skal henvende sig til tjenestegørende instruktør. 2.2 Tjenestegørende instruktør kan til enhver tid disponere over samtlige fly til det formål, han finder mest hensigtsmæssigt den pågældende dag. Alle kan, hvis de på forhånd har en aftale med en pilot, der er omskolet til Duo Discus og som har lov til at flyve med passager på Duo Discus, vælge Duo Discus i lodtrækningen, uanset om de selv er omskolet til den. 2.3 Tjenestegørende instruktør behandler under briefingen følgende punkter: Indhentning af oplysninger om luftrum (højderestriktioner, skydeområder m.v.). Dagens vejrudsigt, markorganisation og landingsprocedure. Udlodning af disponible fly herunder lodtrækning. Fordeling af arbejdsopgaver (pladsleder og spilvagt). Gennemgang af et udvalgt sikkerhedsemne 2.5 Spilvagter aftjenes af aktive piloter og elever. Instruktører er undtaget. 2.6 Sæsonens vagter deles så vidt muligt ligeligt, dog kan de mest aktive piloter (målt over den forgangne sæson) blive tildelt en ekstra vagt. 2.7 Hvis en pilot ikke kan møde til en tildelt vagt, er det dennes pligt at finde en afløser. I tilfælde af sygdom meldes senest til briefing. 2.8 Hvis en pilot ikke er mødt til morgenbriefingen på en tildelt vagt, betragtes dette som udeblivelse. Den person, der overtager vagten, orienterer de personer, der fordeler

2 vagter om overtagelsen. Dermed kan udebliveren tildeles en ny vagt i stedet for den person, der har overtaget vagten. 2.9 Et medlem, der har fået tildelt fly ved lodtrækning, har 3 startforsøg. Som startforsøg regnes enhver flyvning på højst 15 minutter. Efter 3. forsøg overgår retten til flyet til næste medlem i lodtrækningsrækkefølgen. Piloten vælger selv tidspunkt for de tre sammenhængende startforsøg. Flyet bør kunne anvendes af andre indtil da Såfremt tjenestegørende instruktør finder, at et medlem ikke udnytter de mulige startchancer, kan han lade flyet gå videre til næste medlem Andre medlemmer kan benytte flyet efter aftale med det/de medlemmer, der har vundet flyet ASK 21 og LS4 (ML) anvendes fortrinsvis til skoleflyvning. KX(LS4) og 6H(Duo Discus) prioriteres til strækopgaver Der føres liste over alle starter. (Også fremmede og privatejede svævefly). Dog føres starter med Super Dimona ikke, da dens starter føres på særskilt liste. Ved slæb med Dimonaen føres det slæbte flys start med en anmærkning om, at starten er foregået med flyslæb med Dimonaen. Startlisten skal altid påføres navn, nr., start, flyvetid og flyets registrering. For starter med klubbens fly fra andre pladser føres flyvedagsrapport Fremmede fly, der melder ind til FFF i åbne svæveflyveområder, føres på startlisten. Ved evt. lukning eller hævelse/sænkelse af højden i åbne svæveflyveområder meddeles dette til egne og fremmede fly. Ved lukning eller sænkelse af højden kræves kvittering fra de enkelte fly. Når kvittering for at alle fly er ude af det nu lukkede område/højde, kvitteres overfor vagthavende klub i N-området eller hvis FFF er vagthavende overfor ATC Roskilde. I sidstnævnte tilfælde dog først når kvittering fra øvrige aktive klubber i N-området har kvitteret overfor FFF, at alle fly er ude af området. 3 Flyvning 3.1 På ordinære flyvedage skal tjenestegørende instruktør foranledige, at termik- og strækflyvning fremmes. 3.2 Efter endt flyvning føres flyjournaler og flyvedagsrapport. Fly og materiel rengøres før indsætning. Hvis eventuelle skader ikke kan udbedres på stedet, drager skadevolderen omsorg for, at udbedringsarbejdet igangsættes snarest. Fly og udstyr anbringes på sædvanlig plads. Batterier sættes til opladning. 3.3 Det medlem, der har benyttet et fly sidst på en flyvedag, har ansvaret for flyets rengøring, nedpakning og placering i hangar og for at flyets journal ajourføres. 3.4 Ved placering af spil skal risikoen for wirefald uden for banen undgås. Spilføreren skal placere spillet under hensyn hertil. Hvis tjenestegørende instruktør vurderer, at sidevinden er så kraftig, at wirefald nord for åen ikke med sikkerhed kan undgås, skal dagens flyvning aflyses. Evt. kan instruktøren tillade flyvning med erfarne piloter, som er i stand til at holde tilstrækkeligt op mod vinden. 3.5 Ved indflyvning må højden i pladsens vestlige begrænsning ikke være under 50 meter. Overflyvning af fabriksområdet lige vest for pladsen bør undgås.

3 3.6 Skoling og pladsrunder uden termikflyvning skal fortrinsvis ligge nord for pladsen. 3.7 Ved flyvning i åbne svæveflyveområder skal piloten være i besiddelse af VHFbevis og tovejs-radiokommunikation skal opretholdes og piloten skal medbringe kort over områderne. 3.8 Ved start af motor skal motoren være kørende i en højde af minimum 200 meter over terræn. Er dette ikke tilfældet gennemføres den planlagte landing/udelanding. Plan A er at gennemføre den planlagte landing/udelanding. Plan B er at fortsætte flyvning ved motor. 3.9 Før flyvning i udlandet skal flyvechefens tilladelse indhentes via mail. Pilotens erfaringsniveau og træningstilstand vurderes af flyvechefen og herefter skal piloten gives fornøden briefing og eventuelt supplerende træning. 4 Hverdagsflyvning 4.1 Hverdagsflyvning fra FFF med FFF s fly kan udføres på flg. Betingelser: o En instruktør skal være til stede, eller o mindst 3 medlemmer skal være til stede. 2 af disse skal have S- certifikat eller lokalflyvningstilladelse. o Tilladelse for den pågældende dag skal være indhentet fra en førsteinstruktør. 5 Strækflyvning 5.1 Medlemmet skal være i besiddelse af strækflyvningstilladelse. 5.2 På ordinære flyvedage skal strækflyvningen være aftalt med tjenestegørende instruktør. Denne foretager fornøden briefing. 5.3 Før første strækflyvning kræves minimum 10 timers flyvning som fartøjschef. 6 Udlån af fly 6.1 Ved udlån af fly forstås, at et medlem fjerner et fly fra FFF s plads i en eller flere dage. Udlån forudsætter instruktørudvalgets tilladelse. Godkendelse af udlån meddeles ansøgeren og kassereren. Låneren offentliggør lånet på FFF s hjemmeside registreret i kalenderen. Ved annullering af udlån skal låneren så tidligt som muligt meddele dette til instruktørudvalget, som korrigerer udlånet. 6.2 Ansøgninger om lån af fly behandles af instruktørudvalget pr. 1. april. Konkurrencer gives fortrinsret. Ansøgninger, der indkommer efter 1. april, behandles i den rækkefølge de indkommer.

4 7 Omskolings- og strækflyvningsbetingelser 7.1 Ansøgning om omskoling og/eller strækflyvningstilladelse skal udfærdiges på Omskolings- og strækflyvningsansøgning (OSA). Ved omskolinger skal spørgeskema til det pågældende fly vedlægges ansøgningen. OSA og udfyldt spørgeskema sendes til instruktørudvalget. Er strækflyvningstilladelse en gang givet, er tilladelsen gældende for alle fly, når betingelserne herfor er opfyldt. 7.2 Omskoling til LS4: Grønt område på træningsbarometeret, godkendt A12 godkendt checkstart den pågældende dag, godkendelse af tjenestegørende instruktør før vandballast må benyttes, skal der være fløjet mindst 20 timer og briefing skal være foretaget af en instruktør. 7.3 Stræktilladelse til LS4: Grønt område på træningsbarometeret, mindst 10 starter på typen, 7.4 Omskoling til DG 100 G: Mindst 20 starter på 1 sædet skolefly, Før vandballast må benyttes, skal der være fløjet mindst 20 timer Briefing skal være foretaget af en instruktør 7.5 Stræktilladelse til DG 100 G: 7.6 Omskoling til Single Astir: Mindst 20 starter på glasfly. Før vandballast må benyttes, skal der være fløjet mindst 20 timer Briefing skal være foretaget af en instruktør 7.7 Stræktilladelse på Single Astir: 7.8 Omskoling til ASK 21:

5 7.9 Stræktilladelse til ASK 21: 7.10 Omskoling til Duo Discus: Mindst 75 timers flyvetid som fartøjschef på svævefly Ved flyvning med Duo en skal piloten være i grønt område på træningsbarometeret. I særlige tilfælde kan instruktørudvalget dispensere herfor Stræktilladelse på Duo Discus: Mindst 2 starter på typen inden for de seneste 90 dage. Mindst 2 landinger på ikke godkendt plads. 8. Passagertilladelse og sikkerhedspilot 8.1 Før uddannelse til flyvning med passagerer eller som sikkerhedspilot gælder, at piloten skal have godkendelse af instruktørudvalget inden uddannelsen påbegyndes. 9. Sikring af overholdelse af flyvereglement og sikkerhedskrav 9.1 Sæsonens første starter skal være et PFT eller et antal checkstarter på anvendte startmetoder. 9.2 Et medlem, der ikke har fløjet i 3 måneder, skal have en checkstart. Undtaget herfor er medlemmer med instruktørbevis. 9.3 En instruktør kan til enhver tid kræve checkstart med et medlem. 9.4 En instruktør kan give et medlem flyveforbud den pågældende dag for forseelse mod flyvesikkerheden, materielbehandlingen eller tilsidesættelse af instruktørens eller pladslederens anvisninger. 9.5 Et medlem kan af en instruktør eller et bestyrelsesmedlem indstilles til bestyrelsen til idømmelse af en advarsel. Advarslen kan bl.a. gives for ukammeratlig optræden, bad airmanship eller dårlig behandling af materiel. 9.6 Et medlem kan af en instruktør eller et bestyrelsesmedlem indstilles til bestyrelsen til idømmelse af karantæne. Karantænen indebærer, at det pågældende medlem har pligt til at være til stede på pladsen og deltage i markarbejdet uden at måtte flyve i et af bestyrelsen fastsat antal dage. 9.7 Ved skade eller optræk til skade på fly og/eller materiel skal dagens instruktør omgående kontaktes. Ved brud på flyvesikkerhed flyvechefen omgående kontaktes. Ved havari skal flyvechef og formand omgående kontaktes og i øvrigt skal DSvU s regler herom følges.

6 10. Kunstflyvning 10.1 Ved kunstflyvning forstås alle manøvrer, der ikke er medtaget i skolingsnormerne Der må kun udføres manøvrer, som flyet er godkendt til Et medlem må kun udføre kunstflyvningsmanøvrer, som er indøvet med instruktør, og som er attesteret i logbogen af instruktøren. 11. Retningslinjer for pladsledere og spilførere 11.1 Pladslederens opgave er: At aflaste tjenestegørende instruktør mht. ledelse af dagens flyvning og dermed forbundne opgaver, at sikre en rimelig fordeling af dagens arbejde, at fremme flyvesikkerheden ved koordinering af startstedets aktiviteter, at fremme effektiviteten med henblik på opnåelse af maksimal flyvning den pågældende dag og at sikre at startlister, log for fremmede fly, flyvedagsrapport og flyjournaler bliver ført korrekt Pladslederen refererer til tjenestegørende instruktør Spilføreren skal være uddannet til kørsel med spillet jf. klubbens bestemmelser Spilføreren kan, efter aftale med tjenestegørende instruktør, foretage en lokalflyvning af max. 1 times varighed. 12. Bestemmelser for benyttelse af ikke-klubejede fly 12.1 Tilladelse til at benytte privatejede fly i forbindelse med FFF s virke kan gives af FFF s bestyrelse til medlemmer med status som aktiv eller vedligeholdelse (M) Overtrædelse af regler og bestemmelser med deraf følgende væsentlig ulempe for FFF kan medføre, at FFF s bestyrelse, med 3 måneders varsel, annullerer en sådan tilladelse. En sådan afgørelse kan indankes for FFF s generalforsamling, men får ikke opsættende virkning En tilladelse skal fornyes ved helt eller delvis ejerskifte, dog kun hvis ejerskiftet er på mere end 50 % FFF er ikke ansvarlig for skader mv. på privatejede fly Med undtagelse af pkt. 7 gælder dette flyvereglement for privatejede fly Omskolings- og strækflyvningsbetingelser skal i hvert enkelt tilfælde godkendes af instruktørudvalget. Vedtaget af FFF s instruktørudvalg og bestyrelse forår 2019.

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Flyvereglement for Svævethy 2015 1. Indledning: De til enhver tid gældende regler og bestemmelser for svæveflyvning samt dette reglement skal altid

Læs mere

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 2014 Flyvereglement for Aarhus Svæveflyveklub Instruktørgruppen Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 Klubbens flyvereglement er reglerne for hvad medlemmerne må og ikke må i forhold til den daglige gang i

Læs mere

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v.

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v. Side nr.: 1 af 9 Omskolingsregler - Unionens fly HB har besluttet flg. flyvetidskrav for flyvning på DSvU s fly. De vil fra sæson 2014 være således: Flyvetidskrav: Puchacz: Discus: LS-8: Duo Discus: Rotax

Læs mere

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Omskolingsregler 3. Passagertilladelse 4. Sikkerhedspilot 5. Brug af motoren i Discus bt og Duo Discus T 6. Soloflyvning 7.

Læs mere

FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB

FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB FR marts 2007 Indholdsfortegnelse: TILRETTELÆGGELSE OG LEDELSE...3 BRIEFING OG MARKORGANISATION...3 JORDLEDER...4 FLYVEDAGENS START...4 STARTRÆKKEFØLGE...4

Læs mere

Flyvereglement for Midtsjællands Svæveflyveklub. Marts 2015

Flyvereglement for Midtsjællands Svæveflyveklub. Marts 2015 Flyvereglement for Midtsjællands Svæveflyveklub Marts 2015 Udgivet april 1985. Revideret januar 1988, maj 1992, februar 1995, marts 1999, marts 2000, marts 2001, marts 2002, marts 2003, marts 2004, marts

Læs mere

Spørgsmålene indeholder flere emner, som ikke kræves til et egentligt PFT, og klubberne kan klippe i spørgsmålene, så det passer i den enkelte klub

Spørgsmålene indeholder flere emner, som ikke kræves til et egentligt PFT, og klubberne kan klippe i spørgsmålene, så det passer i den enkelte klub Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 21.4.2018.

Læs mere

Gebyrreglement Kontingent

Gebyrreglement Kontingent Kontingent Medlemskategori Voksen Junior Aktive 570 kr./md 285 kr./md Vedligeholdelse 340 kr./md - Vedligeholdelse motor 445 kr./md - Hvilende 100 kr./md - Passive 50 kr./md Opkrævninger: Hvilende og passive

Læs mere

Vedtægter for Frederikssund-Frederiksværk-Flyveklub

Vedtægter for Frederikssund-Frederiksværk-Flyveklub Navn Vedtægter for Frederikssund-Frederiksværk-Flyveklub 1 Klubbens navn er Frederikssund-Frederiksværk-Flyveklub (FFF). Klubbens hjemsted er Frederikssund. Formål 2 Klubben er en amatørorganisation, hvis

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND SELVEVALUERINGS- og BESØGSSKEMA 2019 S-kontrollantvirksomhed jfr. UHB 570, afsnit 2.2. og 3.6. Klub: Antal to-sædede

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 25 FLYVNING NR. 04 DATO: 14.07.04 Vedr.: Diverse ændringer til uddannelsesnormer

Læs mere

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018 1. Indskud. Nordsjællands Svæveflyveklub Gruppe: 801 Klubhåndbog Side: 1 af 7 Gebyrreglement 2018 Gebyrreglementet er gældende fra og med 1. april 2018 til og med 31. marts 2019. Gebyrreglementet er godkendt

Læs mere

PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB

PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB NAVN: PILOT NR.: DATO: SIDSTE 3 MDR. SIDSTE 12 MDR. TOTAL STARTER TIMER INDSÆT DIN TRÆNINGSTILSTAND I BAROMTERET PFT. TEORI OK INSTRUKTØR: I- NUMMER: PFT Spørgsmål!

Læs mere

Unionshåndbog Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg

Unionshåndbog Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg Side nr.: 1 af 6 BESTEMMELSER FOR FØLGENDE DOKUMENTER: 1. Pladsens godkendelsesbevis. 2. Startspillets godkendelsesbevis og spiljournal. 3. Returspillets godkendelsesbevis og tilsynsoversigt. 4. Radioudstyr.

Læs mere

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 (6) 1. ALMENT Indstilling af S-kontrollanter foretages af hovedbestyrelsen. S-kontrollanter udvælges blandt aktive førsteinstruktører og sker på baggrund af vedkommendes erfaring i svæveflyveuddannelse,

Læs mere

Kunstflyvning Kunstflyvningsgruppen kommer med nedenstående forslag vedr. kunstflyvning i HSvK i 2017.

Kunstflyvning Kunstflyvningsgruppen kommer med nedenstående forslag vedr. kunstflyvning i HSvK i 2017. Kunstflyvning 2017 Kunstflyvningsgruppen kommer med nedenstående forslag vedr. kunstflyvning i HSvK i 2017. Forslag fra Kunstflyvningsgruppen: Særtakst for Flyslæb og Færgeflyvning afskaffes til fordel

Læs mere

UDDANNELSESLOGBOG FOR TIPHOLDER, FLYHENTER, WIREHENTER OG SPILFØRER

UDDANNELSESLOGBOG FOR TIPHOLDER, FLYHENTER, WIREHENTER OG SPILFØRER UDDANNELSESLOGBOG FOR TIPHOLDER, FLYHENTER, WIREHENTER OG SPILFØRER Navn: Dette er en slags uddannelseslogbog for de praktiske opgaver der er i forbindelse med afvikling af flyvningen. For at vi kan afvikle

Læs mere

DSvU PFT spørgsmål 2017

DSvU PFT spørgsmål 2017 Forord Disse spørgsmål er stillet klubberne til rådighed, som grundlag for PFT-teori med fokus på flysik og holdninger. Klubberne kan selv klippe i spørgsmålene eller tilføje yderligere, for dermed at

Læs mere

HUSK din klub er unik. Herning Svæveflyveklub er halvvejs oppe af bjerget!

HUSK din klub er unik. Herning Svæveflyveklub er halvvejs oppe af bjerget! Ved Flyvechef/S-kontrollant Per Kragsø HVOR mange nye S-piloter har I uddannet indenfor de sidste 5 år? Hvor mange af disse S-piloter er der i dag tilbage/aktive? HUSK din klub er unik. er halvvejs oppe

Læs mere

Referat fra medlemsmøde i Aviator

Referat fra medlemsmøde i Aviator Referat fra medlemsmøde i Aviator 2. august 2013 på EKVH Flyvesikkerhed: Gennemgang af hændelser Frank gennemgik de hændelser (forsikringsskader), der har været siden 2002 (opgørelse vedlagt). Det var

Læs mere

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 5.6.2015, og

Læs mere

Vejle Svæveflyveklub TAKSTREGULATIV 2009 Revideret den: 4. marts 2009 / PGK

Vejle Svæveflyveklub TAKSTREGULATIV 2009 Revideret den: 4. marts 2009 / PGK Vejle Svæveflyveklub TAKSTREGULATIV 2009 Revideret den: 4. marts 2009 / PGK VSK Takstregulativ 2009 side 2 af 8 1. INDSKUD Kr. 3.600 som betales med kr. 900 senest 3 måneder efter indmeldelse i klubben

Læs mere

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 (6) 1. ALMENT Indstilling af S-kontrollanter foretages af hovedbestyrelsen. S-kontrollanter udvælges blandt aktive førsteinstruktører og sker på baggrund af vedkommendes erfaring i svæveflyveuddannelse,

Læs mere

Aviator, Aalborg Svæveflyveklubs virke tager udgangspunkt i følgende mission:

Aviator, Aalborg Svæveflyveklubs virke tager udgangspunkt i følgende mission: Mission Aviator, Aalborg Svæveflyveklubs virke tager udgangspunkt i følgende mission: At udbrede, skabe, fastholde og videreudvikle svæveflyvning som en sikker sport, således at klubben vedbliver at være

Læs mere

ARNBORG VEJVISER. Velkommen til Svæveflyvecenter Arnborg

ARNBORG VEJVISER. Velkommen til Svæveflyvecenter Arnborg ARNBORG VEJVISER Velkommen til Svæveflyvecenter Arnborg I denne vejviser kan du læse om alle de praktiske ting, du skal være opmærksom på ved ophold på Svæveflyvecenter Arnborg i daglig tale Arnborg. Vi

Læs mere

ekrk 110550z 1106/1115 30008kt 9999 sct035 becmg 1113/1116 31008kt 9999 bkn035

ekrk 110550z 1106/1115 30008kt 9999 sct035 becmg 1113/1116 31008kt 9999 bkn035 Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 11.6.2016.

Læs mere

Plads- og Flyveregler

Plads- og Flyveregler Plads- og Flyveregler 1. Definitioner Motorfly: Fastvingede fly med el-motor eller forbrændingsmotor. Svævefly: Fastvingede fly for termikflyvning, og evt. forsynet med el-motor. Helikopter: Fly med rotorblade,

Læs mere

Retningslinjer for flyvning ved True Svæveflyveplads Version: marts. 2016

Retningslinjer for flyvning ved True Svæveflyveplads Version: marts. 2016 2016 Retningslinjer for flyvning ved True Svæveflyveplads Version: marts. 2016 Instruktørgruppen Aarhus Svæveflyveklub 1. marts 2016 / LAJ Formål Formålet med dette dokument er at give et fælles udgangspunkt

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION TRAFIK- OG ORDENSREGLER PÅ SVÆVEFLYVECENTER ARNBORG

Unionshåndbog ORGANISATION TRAFIK- OG ORDENSREGLER PÅ SVÆVEFLYVECENTER ARNBORG Side nr.: 1 af 12 PÅ 1. GENERELT Svæveflyvecenter Arnborg tilhører alle danske svæveflyvere og besøges ofte af mange. Derfor er det nødvendigt, at brugerne viser hensyn og selvdisciplin. Vores sport er

Læs mere

L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B

L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B L O L L A N D F A L S T E R S V Æ V E F L Y V E K L U B LOVE 1 Klubbens navn er Lolland Falster Svæveflyveklub, tilsluttet Dansk Svæveflyver Union og Kongelig Dansk Aeroklub, samt medlem af Dansk Idræts

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 03 FLYVNING NR. 02 Vedr. Instruktørkurser 2015. DATO: 12.01.15 Hermed fremsender

Læs mere

Vedtægter for Sønderjysk Flyveklub (SFK)

Vedtægter for Sønderjysk Flyveklub (SFK) Vedtægter for (SFK) 1. Navn og hjemsted 1. Klubbens navn er. Stiftet den 23. august 1958 som»flyveklubben Als«. Navnet ændret ved generalforsamlingsbeslutning i Sønderborg 8. februar 1969. 2. Klubbens

Læs mere

2007 Status fra Havarigruppen.

2007 Status fra Havarigruppen. 2007 Status fra Havarigruppen. Flyveåret 2007 kunne vejrmæssigt ikke måle sig med 2006. Foråret startede fornuftigt, men blev afløst af en våd og blæsende sommer, og det endte med dårligt sigte i store

Læs mere

AVIATOR Forhandlingsprotokol (referat) Dokument nr. 182 Aalborg svæveflyveklub

AVIATOR Forhandlingsprotokol (referat) Dokument nr. 182 Aalborg svæveflyveklub Side 1 af 5 Afbud : ingen 1. Kommentarer til dagsorden Rettet 2. Godkendelse og underskrift af referat fra sidste møder Venter til næste bestyrelsesmøde 3. Formanden - Formandsmøde. JBK og MKR har været

Læs mere

Vejle Svæveflyveklub. TAKSTREGULATIV 2016

Vejle Svæveflyveklub. TAKSTREGULATIV 2016 Vejle Svæveflyveklub TAKSTREGULATIV 2016 Indholdsfortegnelse: 1 FLYVESKOLEN... 2 2 KONTINGENT... 3 3 TAKSTER FOR AKTIVE MEDLEMMER... 4 4 GÆSTEFLYVNING... 6 5 GÆSTEGEBYRER... 6 6 HANGARLEJE... 6 7 OVERNATNINGER...

Læs mere

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? ? Måske er du en af de mange, der tit har tænkt på, at det ville være vidunderligt at dyrke en flyves Hvem kan lære at svæveflyve? Stort set alle, der kan lære at køre bil, kan også lære at svæveflyve.

Læs mere

Vejle Svæveflyveklub. Love

Vejle Svæveflyveklub. Love Vejle Svæveflyveklub Nørremarksvej 13 7160 Tørring. Tlf. 75 80 05 53 Web: www.v-s-k.dk E-mail: v-s-k@v-s-k.dk Klubpostadresse: Postbox 171 7100 Vejle Vejle Svæveflyveklub Love Revideret den: 4. marts 2009

Læs mere

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i Oksbøl Skyde-og øvelsesterræn (for kortvarige udlån til ikke-kommercielle formål)

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i Oksbøl Skyde-og øvelsesterræn (for kortvarige udlån til ikke-kommercielle formål) Lokalstøtteelement Oksbøl STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i Oksbøl Skyde-og øvelsesterræn (for kortvarige udlån til ikke-kommercielle formål) 1. Parterne og det lejede:

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 11 FLYVNING NR. 02 DATO: 06.03.2006 Emne: PFT-teori 2006. Hermed fremsendes

Læs mere

Flyvepladsregler. Forord

Flyvepladsregler. Forord Flyvepladsregler Forord Disse regler kan ændres på generalforsamlingen, eller af bestyrelsen, når den finder behov herfor. Sådanne ændringer skal udsendes skriftligt til samtlige medlemmer, samt opslås

Læs mere

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 af 6 ANVENDES TIL SVÆVEFLYVNING 1. GENERELT Svæveflyvepladser, der benyttes til uddannelsesflyvning og/eller flyslæb samt selvstartende svævefly, skal godkendes inden ibrugtagning. Sådanne

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 02 FLYVNING NR. 01 Vedr. Instruktørkurser 2005. DATO: 12.01.05 Hermed fremsender

Læs mere

SAS. Havne-, Ordens- og pladsreglement

SAS. Havne-, Ordens- og pladsreglement SAS Havne-, Ordens- og pladsreglement Gældende fra 19. august 2013 Havne- og ordensreglement Bådejere med bådplads ved klubbens anlæg er, i lighed med gæstesejlere og andre der opholder sig, eller færdes

Læs mere

Modelflyvning Danmark

Modelflyvning Danmark Regler for stormodeller og jet Formål 1 Formålet med dette regelsæt er at fastlægge MDK s regler for flyvning med modeller i følgende kategorier, som samlet omtales som stormodeller a) Stormodel motorfly

Læs mere

Svævethy. c. at udbrede kendskabet til - og fremme interessen for flyvesport f.eks. ved udstillinger, foredrag og anden udadvendt virksomhed.

Svævethy. c. at udbrede kendskabet til - og fremme interessen for flyvesport f.eks. ved udstillinger, foredrag og anden udadvendt virksomhed. Svævethy Nordvestjyllands Flyveklub Love for Svævethy: Stiftet den 26. marts 1962. 1 Navn og hjemsted: a. Klubbens navn er "Svævethy". b. Klubbens hjemsted er Thisted. c. Klubbens adresse er kassererens,

Læs mere

Velkommen til Svæveflyvecenter ARNBORG

Velkommen til Svæveflyvecenter ARNBORG Velkommen til Svæveflyvecenter ARNBORG Som besøgende spørger man uvilkårligt sig selv om, hvilke regler gælder der her - hvordan med overnatning, - hvad må jeg flyve i, - hvordan kommer jeg op at flyve

Læs mere

ROSKILDE FLYVEKLUBs SELVRISIKOFOND 1996/jec

ROSKILDE FLYVEKLUBs SELVRISIKOFOND 1996/jec ROSKILDE FLYVEKLUBs SELVRISIKOFOND 1996/jec VEDTÆGTER 1 Formål 1. Selvrisikofonden blev etableret ved en ekstraordinær generalforsamling i Roskilde Flyveklub den 20. marts 1980. 2. Formålet med Selvrisikofonden

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 05 FLYVNING NR. 04 Instruktørkurser 2019. DATO: 06. februar 2019 Hermed fremsender

Læs mere

LEMVIG FLYVEKLUB. Tipholderkursus. -for vordende svæveflyvere

LEMVIG FLYVEKLUB. Tipholderkursus. -for vordende svæveflyvere LEMVIG FLYVEKLUB Tipholderkursus -for vordende svæveflyvere Indledning Når man som nybegynder skal færdes på en flyveplads, kender man ikke færdselsregler, omgangstone og lignende, og man kommer derfor

Læs mere

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord

Vedtægter for Kano- og Kajakklubben Nord Kano og Kajakklubben Nord Vedtægter Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 24. april 2017 Side 1 af 7 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Klubbens

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 6-53 Bestemmelser om typeuddannelse af piloter på søflyvemaskine, herunder PFT og instruktørbevis/søflyvemaskine Udgave 1, 26. marts 1993 I medfør

Læs mere

Klubtrænerens rolle. Klubtrænerseminar Marts Dansk Svæveflyver Union

Klubtrænerens rolle. Klubtrænerseminar Marts Dansk Svæveflyver Union Klubtrænerens rolle Klubtrænerseminar Marts 2019 Dansk Svæveflyver Union Kvalitet i sporten Samfundet (vore medlemmer) forventer mere kvalitet i sporten Hvad er kvalitet i svæveflyvning? Antal flyvetimer

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Referat af S-Kontrollant- og FC-møde Forsamlingshuset i Arnborg, 30. januar 2015 Dagsorden 1. Velkomst 2. S-kontrollanternes

Læs mere

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i XXXXX (for kortvarigt udlån udleje til private samt eksterne myndigheder)

STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i XXXXX (for kortvarigt udlån udleje til private samt eksterne myndigheder) Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste Lokalstøtteelement XXXXX STANDARD LEJEKONTRAKT for leje af (terræn, bane, areal, område) i XXXXX (for kortvarigt udlån udleje til private samt eksterne myndigheder)

Læs mere

Plads og Flyveregler

Plads og Flyveregler Plads og Flyveregler - April 2019-1. Definitioner Motorfly: Fastvingede fly med el- eller forbrændingsmotor. Svævefly: Fastvingede fly for termikflyvning, og evt. forsynet med el-motor. Helikopter: Fly

Læs mere

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT REDEGØRELSE Havari 21-7-2013 med OY-TFT Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig

Læs mere

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter / / ~ Trafilestyrelsen Oonish Tronsport Authority PPL(A) Love og bestemmelser 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: Masterset: 6390 7567 ~Transportministeriet Spørgsmål l point: l ID: 69 Angiv kravene med

Læs mere

Vedtægter for VULF - Vestjyllands UL Flyveklub

Vedtægter for VULF - Vestjyllands UL Flyveklub Vedtægter for VULF - Vestjyllands UL Flyveklub Klubbens navn, hjemsted og tilhørsforhold 1. Stk. 1. Klubbens navn er VULF - Vestjyllands UL Flyveklub (herefter VULF) Stk. 2. Klubbens hjemsted er Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt

Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt 2009 Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt Navn Af Jens C. Jakobsen Århus Svæveflyveklub 12-09-2009 Indledning Denne logbog er et tillæg til hæftet Til nye elever i ASvK, som det

Læs mere

SCHEMPP HIRTH DUO DISCUS-T OY-FXE

SCHEMPP HIRTH DUO DISCUS-T OY-FXE REDEGØRELSE Havari 12-07-2014 med SCHEMPP HIRTH DUO DISCUS-T OY-FXE Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 11 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Læs mere

GRUNDUDDANNELSE. 1. Ved grunduddannelse forstås uddannelse frem til erhvervelse af C-certifikat.

GRUNDUDDANNELSE. 1. Ved grunduddannelse forstås uddannelse frem til erhvervelse af C-certifikat. DFU UB UB nr. 50 Uddannelsesbestemmelser 2. udg. SEP 2009 Hele UB nr. 50 er driftshåndbog. GRUNDUDDANNELSE DEFINITION 1. Ved grunduddannelse forstås uddannelse frem til erhvervelse af C-certifikat. GENERELT

Læs mere

Love. for. Silkeborg Fodbolddommerklub (af 24. august 1940)

Love. for. Silkeborg Fodbolddommerklub (af 24. august 1940) Love for Silkeborg Fodbolddommerklub (af 24. august 1940) 1 Klubbens navn er Silkeborg Fodbolddommerklub. Den har til formål at virke for dygtiggørelse af medlemmerne samt varetage disses interesser. Disse

Læs mere

Klubhåndbog Side: 1 af 9 DIMONA OY-NFX BOOKING SYSTEM Klubhåndbog Side: 2 af 9 1. Velkomstsiden 1.1. Af side 1 s velkomstside fremgår diverse bookinger som følger: 1.1.1. 08:00 10:00: Farve irgrøn. Her

Læs mere

Love for Haveforeningen Hjortespring 2014.

Love for Haveforeningen Hjortespring 2014. Love for Haveforeningen Hjortespring 2014. Maj 2014 13. reviderede udgave 1 Foreningens navn er : Haveforeningen Hjortespring. Foreningens hjemsted er: Hjortespring by, Herlev Sogn. 2 Foreningens formål

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde nr. 10 i HSvK den 10 november :04-22:05

Referat bestyrelsesmøde nr. 10 i HSvK den 10 november :04-22:05 Referat bestyrelsesmøde nr. 10 i HSvK den 10 november 2016 19:04-22:05 Tilstede: Steen Lomborg Andersen (SLA), Helmuth Egsgaard Nielsen (HEN), Anders Husted Madsen (AHM), Kristian S. Hansen (KSH) & Christin

Læs mere

Aars Touring Club. Redigeret April 2009 VEDTÆGTER FOR AARS TOURING CLUB ******************************* FORENINGENS HJEMSTED, NAVN OG FORMÅL: # 1.

Aars Touring Club. Redigeret April 2009 VEDTÆGTER FOR AARS TOURING CLUB ******************************* FORENINGENS HJEMSTED, NAVN OG FORMÅL: # 1. Arne Binslev Himmerlandsgade 109 Postboks 140 9600 Aars L. Aarup Redigeret April 2009 VEDTÆGTER FOR AARS TOURING CLUB ******************************* FORENINGENS HJEMSTED, NAVN OG FORMÅL: # 1. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KONPA. Foreningens navn er KONPA. Foreningens hjemsted er København.

VEDTÆGTER FOR KONPA. Foreningens navn er KONPA. Foreningens hjemsted er København. VEDTÆGTER FOR KONPA FORENINGENS NAVN OG MISSION 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er KONPA. Foreningens hjemsted er København. 2 Mission og opgaver for KONPA: 1. Mission KONPA er en forening

Læs mere

RC Flyveklubben HANGAR 4800

RC Flyveklubben HANGAR 4800 Vedtægter for RC Flyveklubben Hangar 4800. 1 Navn og hjemsted RC Flyveklubben har hjemsted i Guldborgsund kommune. Stk. 2 Klubben er medlem i Modelflyvning Danmark. 2 Formål Stk. 1 Formålet for klubben

Læs mere

Herning Svæveflyveklub. Jordmatriel uddannelse

Herning Svæveflyveklub. Jordmatriel uddannelse Herning Svæveflyveklub Jordmatriel uddannelse Velkommen Velkommen som medlem i Herning Svæveflyveklub. Som medlem i Herning Svæveflyveklub bærer vi alle et ansvar for, at vi får en velykket flyvedag. En

Læs mere

Unionshåndbog UDDANNELSESNORMER - FLYVNING

Unionshåndbog UDDANNELSESNORMER - FLYVNING Side nr.: 1 af 10 Uddannelse i kunstflyvning kan alene forestås af førsteinstruktører, der er uddannet i og af Dansk Svæveflyver Union er godkendt til at forestå en sådan undervisning. Instruktøren skal

Læs mere

Flyvechef- og S-kontrollant møde

Flyvechef- og S-kontrollant møde 1 DSvU 2015 Velkommen til: Flyvechef- og S-kontrollant møde 30. januar 2016 FC- og S-kontrollantmøde Dagsorden 1. Ankomst og registrering 2. Velkomst 3. S-kontrollanternes virke 4. Kommentarer til S-kontrollantrapporterne

Læs mere

SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB

SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB Er svæveflyvning i Lemvig Svæveflyveklub noget for dig? Svæveflyvning er en fantastisk sport, der både giver spændende udfordringer og store oplevelser. Svæveflyvning

Læs mere

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Holmens Bakker

VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Holmens Bakker VEDTÆGTER for Grundejerforeningen Holmens Bakker Hjemsted og navn: 1 Grundejerforeningens hjemsted er Syddjurs Kommune. Grundejerforeningens navn er Holmens Bakker og omfatter udstykningsarealerne Matr.

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 af 7 1 NAVN Unionens navn er Dansk Svæveflyver Union (DSvU). 2 HJEMSTED Dansk Svæveflyver Union's hjemsted er Herning. 3 FORMÅL Dansk Svæveflyver Union har til formål at fremme dansk svæveflyvning

Læs mere

Unionshåndbog Ansvarlig: Uddannelsesudvalg

Unionshåndbog Ansvarlig: Uddannelsesudvalg Side nr. : 1 af (6) Uddannelse af slæbepiloter / svævefly Indledning: Indehaver af gyldigt EASA PPL certifikat, skal uddannes iht EASA FCL.805 1178/2011. ATO er i Danmark midlertidig defineret som DSvU

Læs mere

Unionshåndbog UDDANNELSESNORMER - FLYVNING

Unionshåndbog UDDANNELSESNORMER - FLYVNING Side nr.: 1 (7) Uddannelse af slæbepiloter / svævefly. Uddannelse af slæbepiloter forestås af en svæveflyveinstruktør (FI), der er godkendt hertil af DSvU, (efterfølgende benævnt "kontrollanten"). Krav

Læs mere

Love og Vedtægter For Ballerup Håndbold Club & Støtteforening Indholdsfortegnelse: Love for Ballerup Håndbold Club BHC

Love og Vedtægter For Ballerup Håndbold Club & Støtteforening Indholdsfortegnelse: Love for Ballerup Håndbold Club BHC Ballerup d. 09-03-2016 Love og Vedtægter For Ballerup Håndbold Club & Støtteforening Indholdsfortegnelse: Love for Ballerup Håndbold Club BHC 1. Foreningens navn 2. Foreningens formål 3. Medlemmerne 4.

Læs mere

LOVE Gældende fra d. 25 marts Rev. 1983, 1984, 1988, 1995, 1996, 2010, MIDTSJÆLLANDS SVÆVEFLYVEKLUB

LOVE Gældende fra d. 25 marts Rev. 1983, 1984, 1988, 1995, 1996, 2010, MIDTSJÆLLANDS SVÆVEFLYVEKLUB LOVE Gældende fra d. 25 marts 1982. Rev. 1983, 1984, 1988, 1995, 1996, 2010, 2011. MIDTSJÆLLANDS SVÆVEFLYVEKLUB LOVE. 1 Klubbens navn er: MIDTSJÆLLANDS SVÆVEFLYVEKLUB Klubbens hjemsted er svæveflyvecentret

Læs mere

Stk. 3. Klubbens formål er: a) At udbrede kendskab til modeljernbane og dertil knyttede aktiviteter.

Stk. 3. Klubbens formål er: a) At udbrede kendskab til modeljernbane og dertil knyttede aktiviteter. Vedtægter for Modeljernbane klubben Limfjorden, stiftet den 13.maj 2006 1. Navn og formål. Stk. 1. Klubbens navn er Modeljernbane klubben Limfjorden. Stk. 2. Klubbens hjemsted er Aalborg kommune Stk. 3.

Læs mere

Klubbens formål er at træne Taekwondo i henhold til Dansk Taekwondo Forbunds regler.

Klubbens formål er at træne Taekwondo i henhold til Dansk Taekwondo Forbunds regler. Vedtægter m.v. 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Aarhus Syd Taekwondo. Dens hjemsted er Aarhus Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at træne Taekwondo i henhold til Dansk Taekwondo Forbunds regler. 3

Læs mere

2. Unionens formål er at virke for tennissportens trivsel og udbredelse ved at

2. Unionens formål er at virke for tennissportens trivsel og udbredelse ved at 1. Unionens navn er KØBENHAVNS TENNIS UNION (KTU). Unionen er medlem af Dansk Tennis Forbund (DTF), og er som sådan underkastet forbundets love og øvrige bestemmelser. 2. Unionens formål er at virke for

Læs mere

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 5994 Masterset: 7075

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 5994 Masterset: 7075 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: 5994 Masterset: 7075 Tekst7 Spørgsmål1 point: 1 ID: 81 Det aktuelle vejr i EKAH lufthavn angiver en meteorologisk sigtbarhed på mere end 10 kilometer og overskyet i 2100

Læs mere

Kristian S. Hansen (juryformand), Knud Møller Andersen, Mogens H. Larsen, HSvK

Kristian S. Hansen (juryformand), Knud Møller Andersen, Mogens H. Larsen, HSvK Spring Cup 2015 Velkommen til Spring Cup 2015. I denne informationsskrivelse finder du informationer om forskellige praktiske foranstaltninger, supplerende regler gældende specielt for Spring Cup, samt

Læs mere

Charlottenlund Badminton Klub. Vedtægter.

Charlottenlund Badminton Klub. Vedtægter. Charlottenlund Badminton Klub Vedtægter. Senest ændret den 17. september 2015 Navn, hjemsted og formål 1. Klubbens navn er Charlottenlund Badminton Klub (C.B.K.). Dens hjemsted er Gentofte Kommune, og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRENEN KUNSTFORENING

VEDTÆGTER FOR GRENEN KUNSTFORENING VEDTÆGTER FOR GRENEN KUNSTFORENING 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Grenen Kunstforening Foreningens hjemsted er Frederikshavn Kommune. 2 FORENINGENS FORMÅL Foreningens formål er at fremme

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER 1. Hvem kan låne kommunens lokaler Foreninger i Skanderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på.

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Pilotaftale 2015 Mellem Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre og nedenstående pilot er følgende aftalt. Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Følgende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VEJBY BILLARD KLUB. 1 Vedtægter for Vejby Idrætsforening er gældende for medlemmer af Vejby Billard Klub.

VEDTÆGTER FOR VEJBY BILLARD KLUB. 1 Vedtægter for Vejby Idrætsforening er gældende for medlemmer af Vejby Billard Klub. VEDTÆGTER FOR VEJBY BILLARD KLUB 1 Vedtægter for Vejby Idrætsforening er gældende for medlemmer af Vejby Billard Klub. 2 Generalforsamlingen afholdes hvert år i maj. Medlemmer der er i kontingentrestance

Læs mere

1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kollekolleparken. Dens hjemsted er Furesø Kommune.

1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kollekolleparken. Dens hjemsted er Furesø Kommune. Grundejerforeningen Kollekolleparken Side 1 af 5 Vedtægter I Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Grundejerforeningen Kollekolleparken. Dens hjemsted er Furesø Kommune. 2 Foreningens formål er

Læs mere

Generelle regler for Faldskærmsklubben Center Jump

Generelle regler for Faldskærmsklubben Center Jump Generelle regler for Faldskærmsklubben Center Jump Center Jump, Odense marts 2014 1 Indholdsfortegnelse 1 Bestyrelsen i Center Jump... 4 2 Ansvarsområder i bestyrelsen... 4 3 Klubbens medlemmer... 4 3.1

Læs mere

BK Trekanten KIF s Vedtægter

BK Trekanten KIF s Vedtægter BK Trekanten KIF s Vedtægter Dato: 24. januar 2015 BK Trekanten KIF Side: 1 af 8 03-02-15 BK Trekanten - KIF Stiftet 1. juni 1978 1 BK Trekanten KIF s navn og hjemsted 1. Klubbens navn er BK Trekanten

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRENAA IDRÆTSFORENING S FODBOLDAFDELING

VEDTÆGTER FOR GRENAA IDRÆTSFORENING S FODBOLDAFDELING VEDTÆGTER FOR GRENAA IDRÆTSFORENING S FODBOLDAFDELING STIFTET 1905 Opdateret september 2015 1 Stk. 1. Foreningens navn er: Grenaa Idrætsforening, Fodboldafdeling (GIF) og foreningens hjemsted er Grenaa.

Læs mere

Vedtægter for Brønsodde Fiskeri og Bådlaug.

Vedtægter for Brønsodde Fiskeri og Bådlaug. Vedtægter for Brønsodde Fiskeri og Bådlaug. Tremandsmøde i skurvognen på pladsen i Brønsodde Lørdag den 16. april 1988 kl. 10 Man blev enige om, at foreningen skulle hedde BRØNSODDE FISKERI OG BÅDLAUG,

Læs mere

Vedtægter. Middelfart Badminton Klub. Vedtaget d. 16/3 2016

Vedtægter. Middelfart Badminton Klub. Vedtaget d. 16/3 2016 Vedtægter Middelfart Badminton Klub Vedtaget d. 16/3 2016 Navn 1 Foreningens navn er Middelfart Badminton Klub (MBK) Hjemstedet er Middelfart kommune 2 Klubben er gennem Badminton Fyn (BF) medlem af Badminton

Læs mere

FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB

FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB FR. april 2014 Side 1 af 14 INDHOLDSFORTEGNELSE : Tilrettelæggelse og ledelse side 3 Briefing og markorganisation side 3 Jordleder side 4 Flyvedagens start

Læs mere

VEDTÆGTER for I/S ULSTED GRUNDEJERFORENING, FUUR

VEDTÆGTER for I/S ULSTED GRUNDEJERFORENING, FUUR VEDTÆGTER for I/S ULSTED GRUNDEJERFORENING, FUUR 1 Selskabets navn er, Fuur stk. 2 Den geografiske afgrænsning for selskabets område svarer til afgrænsningen for Sundsøre Kommunes lokalplan nr. 23.1, samt

Læs mere

Anvendelse af højt grej i Københavns Lufthavn

Anvendelse af højt grej i Københavns Lufthavn Anvendelse af højt grej i Københavns Lufthavn januar 2011 Anvendelse af højt grej 1) Højt grej defineres som arbejdsmateriel (kraner, betonpumper, lifte osv.) og køretøjer, hvis højde overstiger 5 meter

Læs mere

Vedtægter for KANOKLUBBEN PUST. Navn og formål

Vedtægter for KANOKLUBBEN PUST. Navn og formål Stiftet den 25. januar 1978 Vedtægter for KANOKLUBBEN PUST Sidste ændringer vedtaget på generalforsamlingen d. 3. marts 2010 Navn og formål Klubbens navn er KANOKLUBBEN PUST, hjemsted er radiobugten ved

Læs mere

FORSLAG TIL. VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015

FORSLAG TIL. VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015 FORSLAG TIL VEDTÆGTER FOR HILLERØD TENNISKLUB Vedtaget på klubbens ordinære generalforsamling den 24. marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Klubbens navn og formål 2 Medlemmer 3 Kontingent 4 Generalforsamling

Læs mere