BogCafé Årets gode bøger fra 2015 Lemvig Bibliotek

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BogCafé Årets gode bøger fra 2015 Lemvig Bibliotek"

Transkript

1 BogCafé Årets gode bøger fra 2015 Lemvig Bibliotek

2 Hyggelige og romantiske bøger Dillon, Lucy Mine 100 ting Bazar, sider Byggeprojektlederen Gina er blevet skilt fra sin mand. Hun har altid været en samler, men nu flytter hun ind i en ren, hvid lejlighed med alle sine flyttekasser. Hun beslutter sig for kun at beholde 100 nøje udvalgte ting. Grue, Anna Italiensvej Politiken, sider I 1958 kommer en ung italiensk kvinde med et spædbarn til København for at skabe sig en tilværelse i sin mors hjemland. Men hvorfor er hun nærmest på flugt? Og hvad med kærligheden? Ahern, Cecelia Kunsten at forelske sig Gyldendal, sider Christine møder Adam, da han er ved at springe ud fra en bro, og indgår en pagt med ham. På 14 dage skal hun overbevise ham om, at livet er værd at leve, men det bliver ikke uden komplikationer. Potter, Alexandra Magisk karma NB Books, sider Ruby Miller, der skriver kærlighedsromaner, er efter et brud med sin utro kæreste endt i en skriveblokade. Hun tror ikke længere på kærligheden, og hendes agent anbefaler hende en ferierejse. Hun tager til Indien for at besøge sin søster. Indien er fyldt med farver, dufte og karma. Det bliver meget mere end blot end ferierejse. Noget der minder om DaVinci mysteriet Caldwell, Ian Det femte evangelium Rosenkilde, sider Pave Johannes Pauls sidste ønske er at samle Øst- og Vestkirken, men forskeren Ugo Nogara vil åbne en udstilling om Jesu Ligklæde, som er en bombe under genforeningen. Dagen før myrdes han. Præsten Simon Andreou anklages, og broderen Alex kæmper for at rense ham.

3 Egeland, Tom Nostradamus' testamente Turbine, sider Den norske arkæolog Bjørn Beltsø er på jagt efter et brev - Nostradamus testamente, hvor den middelalderlige seere og spåmand Nostradamus i kodeform røber sandheden om bl.a. Pagtens Ark. Hemmeligheder og bedrag Knight, Renée Enhver lighed med nulevende eller afdøde personer er utilsigtet Hr. Ferdinand, sider Catherine Ravencroft gemmer på en hemmelighed, som kun hun kender. En dag finder hun en bog, der afslører hemmeligheden. Hvordan kan det gå til? Det er starten på en voldsom og nervepirrende deroute. Korelitz, Jean Hanff Det burde du have vidst Gad, sider Grace Sachs er en succesfuld psykolog og gift med en læge. Hun har skrevet en selvhjælpsbog om, hvordan kvinder ikke følger deres intuition, når de vælger partnere, og derfor er nemme ofre. Men så bliver en kvinde myrdet og Graces egen mand forsvinder sporløst. Hawkins, Paula Kvinden i toget Gyldendal, sider Hver morgen sidder Rachel på toget og fantaserer om parret i et helt specielt hus langs banen og deres perfekte liv. En morgen ser hun noget, der chokerer hende, og da kvinden kort efter efterlyses, føler Rachel, at hun må gøre noget. Harrison, A. S. A. Den tavse kvinde Politiken, sider Ægteskabeligt drama om psykologen Jodi og hendes mand Todd, som på overfladen lever i et lykkeligt ægteskab. Men da Todd gør sin vens datter gravid og vil gifte sig med hende, står Jodi til at miste alt og hun arrangerer mordet på sin mand.

4 Ravn, Malene, f Det eneste rigtige Gyldendal, sider Marie banker på Ninas dør. I hånden har hun Ninas mands tegnebog og muligvis også hans barn i maven. Marie flytter ind hos parret og et psykologisk trekantsdrama begynder. Wolitzer, Meg Hustruen C&K, sider Joan Castleman er på vej til Finland sammen med sin berømte ægtemand, hvor han skal modtage en fornem litteraturpris, da hun beslutter at ville skilles. Sent i livet har Joan fået nok af deres illusoriske ægteskab og rollen som den altopofrende hustru. Socialrealisme fra et sted i Danmark Mortensen, Henning, Kvinden i korshæren Gyldendal, sider Den stærkt ordblinde Frida Hansen reparerer puslespil i Kirkens Korshær mens hun kurtiseres af kollegaen Søren Quickborn Madsen og genboen, den afskedigede politimand, Henry Petersen. Nygaard, Mads Frø People's Press, sider Knudemanden og frømandssoldaten Fritjof er i et dysfunktionelt ægteskab med Solveig fra Hirtshals. Deres barn Svend får ingen god barndom, og det giver senere stof til Svends børnebog, som hans egen datter ikke bryder sig om. Langen, Ulrik Tyven : den utrolige historie om manden, der stjal guldhornene Politiken, sider Historien om guldsmeden og urmageren Niels Heidenreich ( ), der var manden bag tyveriet og omsmeltningen af guldhornene i 1802

5 Nordisk med en kant og en bestseller Heivoll, Gaute Over det kinesiske hav Samleren, sider I 1945 bygger et ungt norsk par et hus, der skal danne ramme om såvel familieliv som en lille institution for værgeløse børn og voksne. Det går fint og alle trives, indtil katastrofen pludselig indtræffer. Flatland, Helga Bliv hvis du kan, rejs hvis du må Roskilde, Batzer & Co, sider Tre kammerater melder sig til tjeneste i Afghanistan, og ingen af dem vender tilbage til den lille norske bygd i live. Hvorfor tog de af sted? Hvad drev dem? Ville de væk fra noget? Andersson, Lena, f Uden personligt ansvar Lindhardt og Ringhof, sider Ester Nilsson er forelsket og helt besat af en gift mand, der egentlig ikke vil have hende. Alligevel bilder hun i årevis sig selv ind, at han er på nippet til at forlade sin kone, og at det snart skal være de to. Jessen, Ida, f En ny tid Gyldendal, sider Thyregod, Lilly er 50 år og netop blevet enke. I sin dagbog ser hun tilbage på sit barnløse ægteskab med den knarvorne læge Bagge og på alt det, der kunne være blevet anderledes, hvis hun havde truffet nogle andre valg. Ahnhem, Stefan Den niende grav Lindhardt og Ringhof, sider I Stockholm efterforsker Fabian Risk justitsministerens forsvinden. Det udvikler sig til en grum sag med mange ofre og mange pinsler, og ikke ret meget er, som det burde være.

6 Doerr, Anthony Alt det lys vi ikke ser Politiken, sider Roman om den tyske soldat Werner, som er ekspert i at opspore radiotransmission, den blinde franske pige Marie-Laure, og eftersøgningen af en uvurderlig juvel under 2. verdenskrig. Gode historier Burton, Jessie Dukkemageren Hr. Ferdinand, sider Historisk litterær thriller fra 1600-tallets Amsterdam, hvor den nygifte 18-årige Nellas velhavende mand forærer hende et kostbart dukkehus, der på mystisk vis begynder at spejle virkeligheden. Mytting, Lars Svøm med dem som drukner Rosinante, sider Siden forældrene blev dræbt i en fransk skov, har Edvard boet på bedsteforældrenes gård i de norske fjelde. Da bedstefaren dør, sidder han tilbage med mange ubesvarede spørgsmål om familiehistorien, der efterhånden åbenbarer fortielser og tragedier. Wattin, Danny Hr. Isakowitz' skat Politiken, sider I nutiden tager en far, en søn og en farfar på en "skattejagt" til Polen - en rejse, der skal fortælle noget om familiens fortid. Rejsen krydres med fortællinger fra fortiden, hvor jødernes skæbne i Nazityskland spiller en central rolle. Webb, Katherine En sang fra fortiden Cicero, sider I Sydengland fascineres 14-årige Mitzy i 1937 af kunstneren Aubrey og hans familie. Mange år senere opsøger galleriejeren Zach egnen og begynder at grave i de gamle hemmeligheder. Han ender med at finde meget mere, end han havde turdet drømme om.

7 Krimi & spænding Arnaldur Indriðason Faldet Rosinante, sider Kommissær Erlendur afløses i denne sag af sin kollega, politibetjent Sigurdur Óli, der har lovet en gammel skolekammerat at hjælpe med at stoppe en kvinde, der afpresser skolekammeraten. Men kvinden bliver brutalt overfaldet og Sigurdur står nu med en vanskelig sag, der trækker tråde til den islandske bankverden. Parsons, Tony Syv små soldater Rosinante, sider En højtstående bankdirektør findes bestialsk myrdet på sit kontor. Hans død efterfølges snart af flere. Hvad har de myrdede tilfælles? Kriminalbetjent Max Wolfe er på sagen som kommer tættere og tættere på Max Wolfe selv og dem han holder af. Masterman, Becky Route 66 morderen Jentas, sider Den 59-årige tidligere FBI agent Brigid Quinn forsøger at finde sig til rette i rollen som pensionist og hustru. Da politiet pågriber en formodet seriemorder, trækkes Quinn ind i en gammel sag, der vender op og ned på alt. De bedste fra udlandet Tóibín, Colm Nora Webster Tiderne Skifter, sider Autobiografisk roman. I den lille irske provinsby Enniscorthy kæmper enken Nora en stille og stædig kamp for at overvinde sorg og finde vilje til at starte et nyt liv, samtidig med at hun forsøger at holde nævenyttige naboer og familiemedlemmer fra døren. Christiansen, Rune Ensomheden i Lydia Ernemans liv Roskilde, Batzer & Co, sider Den unge, svenske dyrlæge Lydia Erneman bor og arbejder i Norge, et stilfærdigt hverdagsliv, hvor hun er tilfreds med at være alene men møder ensomheden i forskellige afskygninger.

8 Healey, Emma Elizabeth er forsvundet People'sPress, sider Elizabeth er forsvundet. Men det er kun hendes veninde Maud, der er ved at blive dement, der tager det alvorligt. Og hende er der ingen der tror på, da hun ikke kan huske noget. Men fortiden rumsterer og den husker hun meget detaljeret. Også det mysterie som alle andre tilsyneladende har glemt. Ferrante, Elena Historien om et nyt navn (Napoli-romanerne, bind 2) C&K, sider I 1960'ernes Napoli går Elena i gymnasiet, mens veninden Lila har giftet sig med den velhavende Stefano. Lila er ulykkelig i sit ægteskab, og under et sommerophold på Ischia forelsker hun sig i Nino Sarratore, som også Elena er hemmeligt forelsket i. Kidd, Sue Monk Fødselsdagsgaven Gyldendal, sider Sarah Grimké ( ) er datter af en velhavende plantageejer i Sydstaterne. I 1803 får hun som 11-årig sin egen slave, Håndfuld, i fødselsdagsgave. Gennem de næste 35 år fortælles om de to kvinders liv og kamp for et selvstændigt liv. Spænding Skov, Leonora Christina Hvor intet bryder vinden Politiken, sider Syv forskere/kunstnere tager imod et arbejdsophold i en måned på øen Stormø ud for Esbjerg. De opdager, at de ikke kan komme i kontakt med omverdenen, og uhyggen breder sig, mens deres livshistorier fortælles til læseren og deres indbydes forbindelse afsløres Vlugt, Simone van der Hvor intet kan røre dig Punktum, sider En dag da Lisa hænger vasketøj op i haven, dukker der pludselig en mand op. Han tvinger sig adgang til huset og tager Lisa og hendes 5- årige datter, Anouk, som gidsler. Samtidig farer en anden kvinde vild i tågen

9 Goddard, Robert En affære i Paris Gyldendal, sider En engelsk diplomat dør under mystiske omstændigheder i Paris i 1919, hvor statsmænd forsøger at udrede trådene efter Første Verdenskrig. Diplomatens søn, James 'Max' Maxted, vil have sandheden om faderens død frem i lyset og vikler sig ind i en kompliceret affære, hvor venner og fjender til forveksling ligner hinanden. Feel good og dog Olsson, Linda Solsorten synger Aronsen, sider Den ensomme og ulykkelige Elisabeth flytter ind i en lejlighed i Stockholm, hvor hun holder sig for sig selv. Gode naboer bliver dog ved med at banke på, og lige så stille opstår både venskaber og kærlighed. Moyes, Jojo Hende du forlod Cicero, sider I 1916 savner franske Sophie sin kunstmalermand, der er ved fronten, men heldigvis har han efterladt hende et maleri. I 2006 hænger maleriet hjemme hos den engelske Liv, som sørger over sin afdøde arkitektmand. Nu gør Sophies efterkommere krav på maleriet. Moriarty, Liane Store små løgne Politiken, sider Tre kvinder bliver ført sammen, da deres børn begynder i skole. Omkring dem udspiller sig små og store dramaer, og selv de bedste familier gemmer på hemmeligheder. Løkkegaard, Gitte Sukker Politiken, sider Den 19-årige gymnasieelev Nina og hendes 35-årige chef, Thomas, indleder et hedt og foruroligende kærlighedsforhold, men fortiden, og Ninas uafklarede forhold til gymnasiekæresten Lauritz, sætter forholdet under pres.

10 Harman, Patricia Trange tider i Hope River Cicero, sider Becky Myers er sygeplejerske og ikke meget for fødsler, men under depressionen i 1930'ernes USA må hun tage det arbejde, hun kan få. Altså må hun ty til forefaldende arbejde og også bistå sin jordemoderveninde Patience Murphy med fødslerne i Hope River. Lee, Harper Sæt en vagtpost ud Lindhardt og Ringhof, sider 26-årige Jean Louise er en selvstændig og uafhængig ung kvinde, der tager borgerrettigheder som en selvfølge og ikke tænker i racer. Men på en ferie i barndomsbyen i Alabama erfarer hun, at hendes nærmeste på visse områder tænker helt anderledes. Castillo, Linda Sidste åndedrag Hr. Ferdinand, sider. Politichef Kate Burkholder fra Painters Mill i Ohio har en baggrund som amish. Da hun får en sag, hvor en amishfamilie er blevet kørt ihjel af en formodet spritbilist, bliver der rippet op i hendes fortid. Kender du?

BOOK-TALK BØGER, BØGER, BØGER... Inspiration til efterårets og vinterens læsning. Vesthimmerlands Biblioteker

BOOK-TALK BØGER, BØGER, BØGER... Inspiration til efterårets og vinterens læsning. Vesthimmerlands Biblioteker BOOK-TALK BØGER, BØGER, BØGER... Inspiration til efterårets og vinterens læsning Vesthimmerlands Biblioteker Puértolas, Romain: Den lille pige, der havde slugt en sky så stor som Eifiltårnet En smuk, rørende

Læs mere

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder Tema 12 bøger Om stærke kvinder Det er ikke altid lige let at være kvinde. Historien har været præget af kampe på mange fronter. Her er 12 gode bøger med kvinder, der kæmper både større og mindre kampe

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner Tema 12 Bøger Historiske Romaner Har vi ikke alle drømt om, bare for en tid, at leve i en helt anden tid eller få lov til at være med på sidelinjen under nogle af de helt store historiske begivenheder?

Læs mere

Michael Larsen: Mordet på øen Ane Riel: Harpiks Agnete Friis: Blitz David Garmark: Drengen der aldrig kom hjem Emma Healey: Elizabeth er forsvundet

Michael Larsen: Mordet på øen Ane Riel: Harpiks Agnete Friis: Blitz David Garmark: Drengen der aldrig kom hjem Emma Healey: Elizabeth er forsvundet Bogcafe 2015 Michael Larsen: Mordet på øen En kvinde i et øde hus på Ærø myrdes den nat, øboerne traditionelt iklæder sig masker og går fra hus til hus. Kriminalkommissær Jan Folmer fra Drabsafdelingen

Læs mere

Velkommen til Årets Bøger 2015 på Silkeborg Bibliotekerne

Velkommen til Årets Bøger 2015 på Silkeborg Bibliotekerne ÅRETS BØGER 2015 Årets seriøs Else Mø Velkommen til Årets Bøger 2015 på Silkeborg Bibliotekerne Vi har læst og læst og glæder os nu til at fortælle dig om årets bedste, mest tankevækkende og underfundige

Læs mere

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål Pia møder mes Bond 1. Hovedpersonen vil gerne have en kæreste 2. Hovedpersonen lægger et billede af sig selv ud på en net-datingside 3. Hovedpersonen har svært ved at skrive om sig selv 4. Hovedpersonen

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019

Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019 Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019 Brøndbyvester Bibliotek Ved bibliotekarerne Susanne Lindgreen, Anne Gry Bodin og Merete Rübner Laursen Anbefalinger af skønlitteratur ved bibliotekar Susanne Lindgreen

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi Tema Krimier for børn 12 bøger for dig der er vild med mysterier og krimi Børnebiblioteket er fyldt med gode krimier. Vi har fundet 12 gode krimier, fyldt med spænding og gåder som du helt klart skal kaste

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Du skal have en samtale med Pernille på 12 år. Pernille har flere gange skåret sig selv og har to gange forsøgt at tage sit eget liv.

Du skal have en samtale med Pernille på 12 år. Pernille har flere gange skåret sig selv og har to gange forsøgt at tage sit eget liv. Du skal have en samtale med Pernille på 12 år. Pernille har flere gange skåret sig selv og har to gange forsøgt at tage sit eget liv. 1 Du har modtaget en underretning vedr. Frederikke på 7 år. I den forbindelse

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Tema. Young Adult. 12 bøger. du skal læse før du bliver rigtig voksen

Tema. Young Adult. 12 bøger. du skal læse før du bliver rigtig voksen Tema Young Adult 12 bøger du skal læse før du bliver rigtig voksen YA (young adult) er litteratur der henvender sig til unge voksne, men som også i stor stil bliver lånt og læst af mange voksne. Hovedpersonerne

Læs mere

Når skoven bliver grøn

Når skoven bliver grøn OPGAVER TIL Når skoven bliver grøn NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Kig på billedet på forsiden af bogen. Hvem tror du, de tre personen på billedet er? 1

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Hvem var disse mennesker og hvilken forbindelse har de med Langå købmandsgård?

Hvem var disse mennesker og hvilken forbindelse har de med Langå købmandsgård? Langå Købmandsgård Lidt slægtshistorie om livet i den gamle stråtækte skole, der lå på pladsen inden kirkegårdspladsen, fra tiden sidst i 1700 tallet til livet i købmandsgården med landbrug og korn og

Læs mere

Skønlitterære tekster

Skønlitterære tekster Trin 1 Brevet af Jørn Jensen Læs historien højt i klassen og tal om indholdet. Eleverne vælger en af illustrationerne og laver en billedbeskrivelse. Det kan være mundtligt eller skriftligt. Tal om billedets

Læs mere

VALLENSBÆK Bibliotek anbefaler...

VALLENSBÆK Bibliotek anbefaler... VALLENSBÆK Bibliotek anbefaler... Bastian, Mirjam Loretta Roman om de menneskelige relationer vi støder ind i igennem livet og hvordan de kan snøre sig ind i hinanden Cunningham, Michael Snedronningen

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Said Olfat. operatør på Pressalit

Said Olfat. operatør på Pressalit Said Olfat operatør på Pressalit 71 Said Olfat Said Olfat er 41 år og fra den afghanske by Herat. Drev en vekselervirksomhed, men flygtede fra Talebanstyret i 1998. Gift med Nilofar og far til tre drenge

Læs mere

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Salmer: 729: Nu falmer skoven, 561: Jeg kender et land v. 8-10 + 13, 571: Den store hvide flok, 552: Nu har taget fra os, 787: Du, som har tændt

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Adrian. Mand, 35 år. Hvordan ser du din fremtid i TRUTH? (sæt et kryds. Scenariets anden del)

Adrian. Mand, 35 år. Hvordan ser du din fremtid i TRUTH? (sæt et kryds. Scenariets anden del) ROLLER I det følgende er de fem roller. Inden de uddeles, skal du som spilleder folde valgmulighederne til de to sidste akter (højre kolonne) ind. Du klipper ved den stiplede linje (ca. halvvejs er nok)

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Den flammende verden Siri Hustvedt En intellektuel detektivhistorie, der foregår i kunstverdenen Omhandler temaer som identitet, køn,

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Død mands kiste. Blandt sømænd gik historien, som Christian også må have kendt, at Herluf havde sluttet fragt til et sted, hvor Svanen slet ikke kunne

Død mands kiste. Blandt sømænd gik historien, som Christian også må have kendt, at Herluf havde sluttet fragt til et sted, hvor Svanen slet ikke kunne Død mands kiste Kjære Christian 20 juni 1872 Siden der sidst blev skrevet til Dig her fra Comptoiret er der hvad Forretningen angaar ikke noget nyt at melde, men vel en anden i høj grad sørgelig Efterretning,

Læs mere

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006 Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup lørdag d. 29. juli 2006 Mit navn er Leif Bruhn Andersen. Jeg er barnebarn af Ane Marie s storebror, bedst kendt som Snedker Peter Andersen Postadresse: Krogshave

Læs mere

ekspartner. Og det er lige præcis det, som skader og påvirker vores fælles børn i negativ retning.

ekspartner. Og det er lige præcis det, som skader og påvirker vores fælles børn i negativ retning. INDLEDNING Den gode skilsmisse De fleste mennesker vil nok påstå, at der ikke findes gode skilsmisser. For hvad er en god skilsmisse egentlig? Når den kærlighed, som vi engang nød godt af, pludselig bliver

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17,

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17, Bruger Side 1 08-05-2016 Tekst: Johs. 17, 20-26. Dette er en usædvanlig og helt speciel tekst, som vi lige har hørt. Et medhør ind i Guds eget lønkammer. Gud Fader og Gud søn taler sammen. Vi kalder kap

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

OM DEMENS.

OM DEMENS. OM DEMENS www.slagelsebib.dk Faglitteratur 13.14 Huskebogen : hjerneøkonomi og god hukommelse Af: Henning Kirk, 2007 38.6 Når de ældre bliver gamle : håndbog for pårørende 2015 Demens - den anden frekvens

Læs mere

"Kræften og Magdas handicap blev mit vendepunkt"

Kræften og Magdas handicap blev mit vendepunkt "Kræften og Magdas handicap blev mit vendepunkt" Landsholdsspiller i håndbold Rikke Nielsen fortæller om at blive kræftsyg, samtidig med, at hun (uventet) blev mor til en datter med Downs syndrom Af Lene

Læs mere

Johanne og Claus Clausen

Johanne og Claus Clausen Johanne og Claus Clausen 9. maj 2013 Denne historie handler om min kone Inger Clausens forældre Johanne og Claus Clausen. Johannes fødsel Johanne blev født den 30. januar 1917 i Skive. Hendes forældre

Læs mere

Mira. Far. Mor. Sanne. Joakim

Mira. Far. Mor. Sanne. Joakim Mira Det er mig. Jeg har mange interesser. Min store drøm er at blive blogger. Jeg vil gerne skrive om mode, bøger, indretning og kreative ting og sager. Jeg bor sammen med min mor. Når jeg bliver stor,

Læs mere

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE 120 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE For nogle efterladte kan fællesskabet i en sorggruppe få afgørende betydning og hjælpe til at

Læs mere

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet?

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? 1 Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? I en højde af 30.000 fod et eller andet sted mellem Buffalo og Dallas stak han bladet i stolelommen foran mig, vendte sig mod mig og spurgte:»hvad arbejder

Læs mere

SUFO ÅRSKURSUS Seminar 6. Narrative veje til nærværende samtaler erfaringer fra Fortæl for livetgrupper

SUFO ÅRSKURSUS Seminar 6. Narrative veje til nærværende samtaler erfaringer fra Fortæl for livetgrupper SUFO ÅRSKURSUS 2017 Andreas Nikolajsen, psykolog i fonden Ensomme Gamles Værn Lone Rømer, sundhedskonsulent i Roskilde Kommune. Seminar 6. Narrative veje til nærværende samtaler erfaringer fra Fortæl for

Læs mere

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge Side 10 af 28 Navn: Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) 1. Fortællerens første besøg hos hosekræmmeren finder sted for en del år siden i sidste måned i sidste uge 2. Fortællerens første

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Handlemuligheder i forbindelse med sorg

Handlemuligheder i forbindelse med sorg Handlemuligheder i forbindelse med sorg Juni 2001 En af eleverne på skolen dør: 1. den, der får beskeden først, sørger for at orientere ledelsen. ledelsen orienterer klasselæreren. ledelsen samler skolens

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Kunstbiblioteket. Anne-Sophie Rasmussen

Kunstbiblioteket. Anne-Sophie Rasmussen Anne-Sophie Rasmussen P.S. Krøyer - Lysets maler Portræt af P.S. Krøyer, Valdemar Poulsen, ca. 1901, Danmarks Kunstbibliotek. 2 P.S. Krøyer Peder Severin Krøyer er en berømt dansk/norsk kunstner, som

Læs mere

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller OPGAVER TIL Sådan lå landet NAVN: Før du læser de tre noveller OPGAVE 1 Instruktion: Hvad kommer du til at tænke på, når du læser novellernes fælles titel Sådan lå landet? OPGAVE 2 Instruktion: Orienter

Læs mere

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 5 Onsdage 5 Gode film BIO Huset byder velkommen til en ny filmsæson. Vi har igen udvalgt 5 gode film, som vi viser onsdag formiddage. Fra kl.09.45 serverer vi frisk kaffe/te

Læs mere

Åbent spørgsmål. Åbningshistorie. Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor?

Åbent spørgsmål. Åbningshistorie. Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor? Studie 5 Dåben 31 Åbent spørgsmål Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor? Åbningshistorie En lignelse: En teenagepige (lad os kalde

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

- i forbindelse med pludseligt dødsfald

- i forbindelse med pludseligt dødsfald Pårørendeinformation - i forbindelse med pludseligt dødsfald - Skadestuen Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling rev. okt. 2005 Information til pårørende i forbindelse med pludseligt dødsfald

Læs mere

ingenting ved siden af denne beskrivelse. Og så er det jo også et fantastisk trøsterigt billede.

ingenting ved siden af denne beskrivelse. Og så er det jo også et fantastisk trøsterigt billede. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 10. november 2013 Kirkedag: 24.s.e.Trin/A Tekst: Matt 9,18-26 Salmer: SK: 732 * 447 * 449 * 550 * 277 * 471,4 * 233 LL: 732 * 550 * 277 * 471,4 * 233 Der

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Side 1 Uge 51, mandag 17. dec 2012 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Ny tekst undergang Vi slutter året med skæve historier fra verden. Få beretningen om det, der engang var billig sprut til folket,

Læs mere

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN Skrevet af Ingrid Bonde Nielsen 2012 DEN MANDLIGE LINIE FARFARS FARS GREN GENETISK SET Hvordan beskrive en forfars liv og levned - ja man kan jo

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene:

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene: Familien Danmark Tema: Familieliv Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Hvor er Michael Svarer professor? Hvad viser Michaels Svarers forskning? Hvornår finder vi typisk vores partner? Hvor mange

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Forelsket i den forkerte.

Forelsket i den forkerte. Forelsket i den forkerte. Guds gode gave Enhver der har prøvet at være forelsket véd, at det er en følelse og en stemning ud over det almindelige. Triste og grå dage bliver pludselig til dage med solskin.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Anna Marie Elisabeth Hansen

Anna Marie Elisabeth Hansen Anna Marie Elisabeth Hansen Min faster Anna var født den 27. august 1896 i Brahetrolleborg sogn på Sydfyn, en halv snes km. fra Faaborg. Forældrene var savskærer Hans Hansen Dyrman og hustru Kirsten. Hun

Læs mere

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN 20. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Mattæus 22, 1-14 Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN Sommeren er forbi. Der er slut med varme og milde vinde. Efteråret

Læs mere

HVAD ER KÆRLIGHED? INDHOLD. Dette materiale er ophavsretsligt beskyttet og må ikke videregives

HVAD ER KÆRLIGHED? INDHOLD. Dette materiale er ophavsretsligt beskyttet og må ikke videregives HVAD ER KÆRLIGHED? ET STORT ORD Kærlighed er et stort ord. Og alligevel tager vi det så let i vores mund. Erklærer frejdigt og ærligt, at se, det er kærlighed, som Søs Fenger synger: Du tog mit hjerte

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl Appetizer: Tænk at få at vide at det menneske som jeg elsker som jeg deler liv med som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl ikke skal være her mere.. vil forlade mig, fordi han eller hun

Læs mere

Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.)

Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.) Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.) Vi hilser foråret velkommen med en bogfolder sprængfyldt med historier om det at springe

Læs mere

Anja Lysholm. Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab

Anja Lysholm. Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Anja Lysholm Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Anja Lysholm:

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget tirsdag 11. mar 2014. Uge 11, onsdag 12. mar 2014 12/03/2014 14:41. 21:55 Penge: Grunde af guld Ny tekst

Side 1. Rettelser foretaget tirsdag 11. mar 2014. Uge 11, onsdag 12. mar 2014 12/03/2014 14:41. 21:55 Penge: Grunde af guld Ny tekst Side 1 Uge 11, onsdag 12. mar 2014 21:55 Penge: Grunde af guld Ny tekst Jord er er guld værd i mange kommuner og det har fået skatten på grundene til at stige. Nogle steder bliver det værre de kommende

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Axeline Danmark Jørgensen 3. august 2017

Axeline Danmark Jørgensen 3. august 2017 Axeline Danmark Jørgensen 3. august 2017 Søndag den 30. juli fødte vores datter Anne Katrine vores 5. barnebarn. Det skete på Herlev Hospital kl. 5:18, og fader Stefan overværede fødslen af sit 2. barn.

Læs mere

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda

Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda Alvilda n I må aldrig forelske jer, sagde vores mor til os, da vi blev 13 år. Men jeg lyttede ikke. Jeg forelskede mig i Noah. Jeg troede ikke, det ville være farligt. Jeg ville bare være som

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Alle helgen I 2015 Strellev

Alle helgen I 2015 Strellev For et par år siden indviede man et fælles gravsted for hjemløse og andre udsatte på Assistens Kirkegård i København. Gravstedet blev oprettet for at anerkende gadens folk, at give dem et sted, hvor de

Læs mere

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis

Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis Opgave 1: prædiken over 16. søndag efter trinitatis For ikke meget mere end et år siden stod jeg på en intensiv afdeling på Kolding sygehus sammen med min familie, vi stod omkring min bedstefar, vi havde

Læs mere