Overordnet vurdering Vurdering af temaer... 14

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overordnet vurdering Vurdering af temaer... 14"

Transkript

1

2 Indhold. INDLEDNING.... SAMLET VURDERING.... FOKUSOMRÅDER OG UDVIKLINGSPUNKTER.... CENTER FOR ÆLDRE, SUNDHED OG REHABILITERING... Plejecentre og Morsø Afklaringscenter... Overordnet vurdering... Vurdering af temaer... Personlig pleje og praktisk hjælp... 9 Overordnet vurdering... 9 VURDERING AF TEMAER.... CENTER FOR SUNDHEDSFREMME, ERNÆRING, VISITATION OG HJÆLPEMIDLER... Overordnet vurdering... Vurdering af temaer... Udbud, variation og fleksibilitet... Kost og ernæring... Levering... 6 Samarbejde med visitation og hjemmepleje... 6 BILAG I. FOKUSOMRÅDER OG UDVIKLINGSPUNKTER... 8 BILAG II. DATAGRUNDLAG...

3 . INDLEDNING På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget uanmeldte tilsyn med syv plejecentre og Morsø Aflastningscenter, samt anmeldte tilsyn med Morsø Hjemmepleje, to private leverandører af praktisk bistand, Centralkøkkenet Skovparken og Cafe Støberigården og en privat leverandør af madservice. Tilbuddene under Center for Sociale Tilbud Voksne føres først i 9 og indgår derfor ikke i denne rapport. Formålet med denne årsrapport er at sammenfatte resultaterne af de førte tilsyn for dermed at bidrage til den samlede vurdering af kvaliteten af de serviceydelser, som leveres på området. Med udgangspunkt i denne sammenfatning er det muligt at give overordnede anbefalinger i forhold til udviklingsmuligheder og - behov. I de vedlagte bilag findes dels en oversigt over samtlige anbefalinger til fokusområder og udviklingspunkter, som er givet i tilsynsrapporterne (bilag I), samt en oversigt over datagrundlaget for tilsynene (bilag II). Vurderingerne er baseret på en analyse af det indsamlede datamateriale. Hvert tema belyses ud fra flere datakilder, herunder interviews med leder, medarbejdere og borgere, observationer af interaktion mellem medarbejdere og borgere og gennemgang af dokumentation og andet skriftligt materiale.. SAMLET VURDERING Evidentias samlede vurdering af tilbuddene i Morsø Kommune inden for både Center for Ældre, Sundhed og Rehabilitering og Center for Sundhedsfremme, Visitation, Ernæring og Hjælpemidler er, at der er tale om nogle velfungerende tilbud, som leverer serviceydelser af høj kvalitet til borgerne i Morsø Kommune. Dette gælder både for de kommunale og de private tilbud på områderne. Det gælder for alle tilbud, at borgerne udtrykker stor tilfredshed med de ydelser, som de modtager. Dertil at medarbejdere og ledere relevant og med stort engagement kan redegøre for de indsatser, de leverer, samtidigt med at de på et godt fagligt niveau kan reflektere over deres handlinger. Det er dertil Evidentias vurdering, at der er et godt samarbejde mellem lederne af tilbuddene, som bidrager til at udnytte den faglige viden på tværs og styrke den samlede indsats. De faglige udviklingstiltag, som er igangsat fra centralt hold, er godt implementeret og understøtter et relativt ensartet og højt niveau i kvaliteten på tværs af tilbuddene.. FOKUSOMRÅDER OG UDVIKLINGSPUNKTER Tilsynene har givet anledning til en række anbefalinger til både plejecentre og hjemmeplejen (se bilag for samtlige anbefalinger), som handler om kvaliteten af dokumentationen. Der er store lighedspunkter mellem disse anbefalinger, som gør det relevant at knytte nogle overordnede kommentarer til dem. Derudover er der givet et par specifikke anbefalinger på madserviceområdet, som ikke behandles yderligere i dette afsnit.

4 For plejecentrene og hjemmeplejen centrerer udfordringerne sig som nævnt i særdeleshed om dokumentationen. Helt grundlæggende er det Evidentias vurdering, at problemerne med dokumentationen ikke afspejler en mangelfuld pleje og omsorg, men at det udelukkende er dokumentationen som er mangelfuld. Den utilstrækkelige eller mangelfulde dokumentation risikerer dog for at spænde ben for tilstrækkelig forebyggelse og tidlige opsporing, ligesom der kan være en risiko for, at vikarer og nye medarbejdere ikke bliver gjort opmærksomme på relevante handlinger, observationer mm. Og endelig kan usikker dokumentationspraksis betyde et forøget tidsforbrug, fordi medarbejderne bliver usikre på, hvor de skal dokumentere hvad mm. Samtidigt vil Evidentia fremhæve, at særligt to plejecentre er særdeles dygtige til at dokumentere, hvilket understreger at de rette kompetencer er til stede i kommunen, og at andre kan tage ved lære af dette. Da Morsø Kommune står over for og delvist allerede er i gang med at implementere Fælles sprog III, er der så at sige et åbent vindue i forhold til at skabe gode vaner og praksis omkring dokumentation, som vil kunne forbedre kvaliteten betragteligt. Evidentia anbefaler derfor, at der tages udgangspunkt i den gode praksis, som allerede findes på nogle plejecentre, og at man søger at identificere, dels hvad denne praksis består af, dels hvordan den adskiller sig fra andre steder, dels hvordan den understøttes af ledelsen og andre interessenter samt redskaber og systemer. En sådan afdækning vil skabe grundlag for at udarbejde guidelines til at støtte implementeringen. Evidentia kan på baggrund af tilsynene ikke give noget entydigt svar på, hvad der er afgørende for de fundne forskelle i kvaliteten af dokumentationen. Hertil er tilsynets empiriske grundlag for begrænset. Dog kan der gives nogle foreløbige indikationer, herunder ledelsens prioritering og løbende opfølgning på dokumentationen, fx gennem stikprøver, sidemandsoplæring mv. En anden forskel, som kan være betydningsfuld, er forståelse og anvendelse af målbare mål for indsatserne, som særligt i forbindelse med fokusområder ser ud til at have en betydning for kvaliteten. I fire temaer, hhv. Personlig pleje og praktisk hjælp, Anerkendelse, inddragelse og indflydelse, Mad og måltider og Aktiviteter opnår alle plejecentrene den højest mulige score. Dette er udtryk for dels en meget høj tilfredshed hos beboerne og dels at medarbejderne kan redegøre yderst relevant for deres indsats og overvejelser. En så høj score kan dog give anledning til overvejelser om validiteten af svar og vurderinger med andre ord kan man foranlediges til at tænke: kan det virkelig passe? Evidentia vil derfor foreslå, at det overvejes, om man mere systematisk skal søge at inddrage pårørende i tilsynet i 9, for derved at få mulighed for at validere scoren yderligere.

5 . CENTER FOR ÆLDRE, SUNDHED OG REHABILITERING Plejecentre og Morsø Afklaringscenter Overordnet vurdering Det er Evidentias samlede vurdering, at plejecentrene og Morsø Afklaringscenter i vid udstrækning lever op til servicelovens paragraffer og Morsø Kommune kvalitetsstandarder og politikker. Der er tale om velfungerende tilbud, som leverer serviceydelser i en god kvalitet til beboerne. Både plejecentrene og Morsø Afklaringscenter (herfra omtalt som plejecentrene) er generelt karakteriseret ved meget dygtige og engagerede medarbejdere og kompetente ledere. Det fornemmes tydeligt, at alle plejecentre arbejder i en fælles retning, hvor de kommunale indsatsområder sætter kursen. Det gælder fx det fælles uddannelsesforløb omkring neuropædagogik, demensrejseholdets betydning for mennesker med demens og hvordan man kan holde en beboerkonference. Samtidigt er der plads til individuelle forskelle og særkender, som gør det enkelte sted til noget særligt. For alle plejecentre gælder det, at beboerne er meget tilfredse med de ydelser og den støtte, de modtager, med medarbejdernes måde at møde dem anerkendende og respektfuldt. Vurdering af temaer I dette afsnit gives en opsamling på de enkelte temaer, som er undersøgt og vurderet ved tilsynene. For hvert tema fremgår det af et diagram, hvilken score det enkelte plejecenter har opnået inden for temaet. Målgruppe, metoder og tilgang T E M A. M Å L G R U P P E, M E T O D E R O G T I L G A N G * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Som det fremgår af diagrammet vurderes alle plejecentre til i høj eller meget høj grad at leve op til indikatorerne. Dette dækker over, at medarbejdere og ledelse kan redegøre relevant for de metoder og tilgange, som anvendes over for målgruppen, ligesom de kan give eksempler på, hvordan de omsætter dette til praksis. Det er gennemgående for alle steder, at demensrejseholdet og den neuropædagogiske tilgang fremhæves som centralt i den faglige udvikling. Flere steder italesættes det, at neuropædagogikken har givet et nyt mindset, en ny måde at forstå og tilgå beboerne, som både skaber mere værdighed for beboerne og har betydning for, at antallet af konflikter og magtanvendelse reduceres.

6 Der er generelt et godt fokus på at sikre beboere en god livskvalitet gennem en individuel tilgang. Beboerne er i centrum for alle handlinger og der lægges vægt på det, som betyder noget for den enkelte. Dokumentation T E M A. D O K U M E N T A T I O N * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Som det fremgår af diagrammet er der udfordringer inden for temaet dokumentation. Det er for fire tilbud vurderet, at indikatorerne kun opfyldes i middel grad. Dokumentationen, som i tilsynet er indsnævret til at dække helhedsbeskrivelsen, døgnrytmeplanerne, livshistorier og fokusområderne, er blevet vurderet efter, om den fremstår opdateret, fyldestgørende og handlingsanvisende. Det er karakteristisk for hovedparten af plejecentrene, at kvaliteten varierer betydeligt i de gennemgåede eksempler. Flere steder findes både virkeligt gode eksempler og det omvendte. Det mest almindelige billede er dog, at fokusområderne fremstår usammenhængende og uigennemskuelige. Ofte findes fokusområder, som ikke er afsluttede, selv om evalueringerne tyder på, at problemstillingen ikke længere er relevant. Det kan i mange sammenhænge konstateres, at når der ikke er et veldefineret mål for et fokusområde, så bliver det sværere at beskrive relevante handlinger og lave evaluering af disse. Med hensyn til døgnrytmeplaner ses ligeledes en varieret kvalitet af disse, men generelt er disse tilstrækkeligt fyldestgørende, opdaterede og handlingsorienterede. Det skal fremhæves, at der flere gange ses velbeskrevne døgnrytmeplaner, som i et meget anerkendende sprog giver et præcist billede af beboerens ressourcer og behov for støtte gennem døgnet. På alle plejecentre gives der udtryk for, at dokumentationen generelt vægtes højt og løbende gennemgås og opdateres både efter konkrete ændringer hos beboere og efter faste intervaller.

7 Personlig pleje og praktisk hjælp T E M A. P E R S O N L I G P L E J E O G P R A K T I S K H J Æ L P * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Som det fremgår af diagrammet vurderes det, at alle plejecentre i meget høj grad lever op til indikatorerne. Der lægges til grund, at alle medarbejdere relevant og med gode eksempler fra praksis kan redegøre for, hvordan det sikres, at beboerne får den hjælp og omsorg, som de har behov for. Det tætte kendskab til beboerne og deres normal tilstand sikrer, at medarbejderne kan observere ændringer. Ligeledes er der på alle plejecentre en tæt dialog mellem personalet, herunder tværfagligt med relevant inddragelse af sygeplejen. Der lægges stor vægt på de beboerkonferencer, som afholdes på alle plejecentre efter anvisning fra demensrejseholdet. Det kan dog variere hvor ofte og systematisk de anvendes. For alle de deltagende beboere er det gældende, at de er meget tilfredse med den hjælp, pleje og omsorg, de modtager. Ligesom de er trygge ved den indsats, der ydes i forhold til deres sundhedsmæssige problemstillinger. Anerkendelse, inddragelse og indflydelse T E M A. A N E R K E N D E L S E, I N D D R A G E L S E O G I N D F L Y D E L S E * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Alle plejecentre vurderes i meget høj grad at leve op til indikatorerne for temaet anerkendelse, inddragelse og indflydelse. Det vurderes således, at beboerne i meget høj grad har indflydelse på eget liv og hverdag, ligesom de mødes med en anerkendende tilgang og med respekt for livsvalg, normer mv. 6

8 Beboerne giver alle udtryk for deres store tilfredshed med medarbejdernes måde at møde dem på. Det gælder i vid udstrækning både det faste personale og afløsere. Både ledere og medarbejdere lægger vægt på, at beboernes selvbestemmelse er central og at der skal være respekt for den enkelte. Der kan under tilsynene observeres en anerkendende omgangstone og kommunikation. Når det gælder den skriftlige kommunikation i dokumentationen, genfindes den anerkendende tone i flere eksempler. Mad og måltider T E M A. M A D O G M Å L T I D E R * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Som det fremgår af ovenstående diagram, er det Evidentias vurdering, at der på alle plejecentre arbejdes relevant med at skabe gode rammer omkring måltidet. På alle plejecentre fremhæves det meget velfungerende samarbejde med Centralkøkkenet Skovparken, som understøtter plejecentrenes arbejde med at skabe gode måltider på flere forskellige måder konkret i forhold til madens kvalitet og med faglige perspektiver og udarbejdelse af ernæringsscreeninger, kostplaner mv. Ligeledes bidrager køkkenet med at skabe forståelse for betydningen af medarbejdernes rolle som værter ved måltidet, understøttelse af stemningen ved at initiere samtaler mv. Enkelte steder har valgt, at den varme mad serveres til aften. Der gives gode argumenter for dette og der er gode erfaringer med, at det skaber mulighed for nye muligheder for aktiviteter om formiddagen, hvor der er blevet bedre tid. Beboerne er generelt meget tilfredse med maden, både den varme og den kolde. Langt de fleste af de deltagende beboere spiser med i fællesskabet, mens enkelte vælger at spise i egen bolig. Beboerne finder i vid udstrækning, at der er en hyggelig stemning omkring måltiderne, som medarbejderne i vid udstrækning bidrager til at skabe. På alle plejecentre fremhæver medarbejderne betydningen af at dække pænt op og skabe ro omkring måltidet. Særligt på Johan Riis Minde imponerer medarbejderne med deres opmærksomhed på selv små detaljer, som kan skabe udgangspunkt for en god samtale ved bordet. 7

9 Aktiviteter T E M A 6. A K T I V I T E T E R * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Det er Evidentias vurdering, at plejecentrene i meget høj grad tilbyder beboerne varierede og tilstrækkelige tilbud om aktiviteter i hverdagen. Det dækker dels over de aktiviteter, som medarbejderne tilbyder i hverdagen både for den enkelte og for de små eller større fællesskaber, og dels over de arrangementer, udflugter, højtidsfejringer mv. som de frivillige, der er tilknyttet det enkelte plejecenter, står for at afholde. Medarbejdere og ledere fremhæver ofte betydningen af, at der er værdighedsmedarbejdere ansat, som har som særlig opgave at forestå aktiviteter. Ofte er det også denne, som er ansvarlig for klippekortsydelserne, herunder at holde styr på timer og sammen med beboernes kontaktpersoner realisere ydelserne. De beboere, som tilsynet taler med, er generelt tilfredse med omfanget og udbuddet af aktiviteter. De deltager selv i varieret grad hvor nogle er med til alle tilbud og andre kun deltager i særlige arrangementer. Tilsynet møder flere mandlige beboere, som kan opleve, at de keder sig. Når det undersøges nærmere, viser det sig typisk, at de selv fravælger aktiviteter og egentligt trives bedst med at opholde sig i egen bolig og fx se tv. Organisation og ledelse T E M A 7. O R G A N I S A T I O N O G L E D E L S E * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Generelt er det Evidentias vurdering, at ledelsen på alle plejecentre er yderst kompetente og i meget høj varetager den daglige drift af plejecentrene på ansvarlig vis. Det er endvidere Evidentias vurdering, at der 8

10 arbejdes kontinuerligt med at løfte og udvikle fagligheden og kompetenceniveauet i forhold til målgruppen og den metodiske tilgang. Lederne kan relevant redegøre for, hvordan de arbejder med at sikre trivsel i medarbejdergruppen. Medarbejdere giver samtidigt udtryk for, at de er tilfredse med deres arbejdsplads med hensyn til trivsel, samarbejde, faglig udvikling mv. Der er forskel på om medarbejderne har faste dag- og aftenvagter eller om de er i blandede vagter. Der fremhæves fordele og ulemper ved begge dele. På de steder hvor der er blandende vagter fremhæves det, at det giver medarbejderne mulighed for at få en indsigt i beboernes hverdag både dag og aften og dermed en bedre samlet forståelse af dem. De steder, hvor temaet vurderes til, skyldes det, at de anbefalinger, som blev givet ved tilsynet i 7 i forhold til forbedring af dokumentationens kvalitet, vurderes ikke at være blevet implementeret tilstrækkeligt, idet der ikke kan konstateres en forbedring. Fysiske rammer og miljø T E M A 8. F Y S I S K E R A M M E R O G M I L J Ø * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Det er generelt Evidentias vurdering, at de fysiske rammer understøtter beboernes trivsel og særlige behov. Der er på alle plejecentre et venligt og imødekommende miljø, ligesom der er en god rengøringsstandard over alt. På alle plejecentre er beboerne meget tilfredse med deres boliger og glade for de fælles arealer. På Johan Riis Minde er badeværelserne for små til at imødekomme arbejdsmiljømæssige krav og der er en løsning på vej, da der skal bygges nye faciliteter. Personlig pleje og praktisk hjælp Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget tilsyn med Morsø Hjemmepleje og to private leverandører (den tredje private leverandør havde på tilsynstidspunktet endnu ingen kunder fra Morsø Kommune). Det er Evidentias vurdering, at både den kommunale og de private leverandører samlet set er velfungerende og i vid udstrækning lever op til servicelovens paragraffer og Morsø Kommunes kvalitetsstandarder og politikker. 9

11 Tilsynet vurderer, at Morsø Hjemmepleje er i en god organisatorisk udviklingsproces, hvor der er fokus på at skabe en stærk fælles kultur både fagligt og organisatorisk. Medarbejderne fremstår fagligt dygtige og med kendskab til den enkelte borgers behov. Borgerne giver udtryk for en meget høj grad af tilfredshed med de ydelser, de modtager, og ikke mindst med den måde de mødes af medarbejderne. På samme vis er de borgere, som modtager praktisk hjælp fra hhv. EF Rengøring og Lyndrup Rengøring, meget tilfredse med leverandøren. VURDERING AF TEMAER I de nedenstående afsnit sammenfattes vurderingerne af de enkelte temaer på tværs af leverandørerne. Det er væsentligt at have in mente, at vurderingerne i nogle temaer er foretaget ud fra differentierede forventninger til de to typer af leverandører, idet deres opgaver i nogen grad er forskellige. Det er søgt illustreret ved at give søjlerne i diagrammerne forskellige farver/mønstre. Rehabilitering T E M A. R E H A B I L I T E R I N G Morsø Hjemmepleje Lyndrup Rengøring EF Rengøring * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Som det fremgår af diagrammet vurderes de tre leverandører i høj grad at leve op til indikatorerne i forhold til at levere en rehabiliterende indsats. Borgerne oplever i vid udstrækning, at de støttes til at bevare og vedligeholde deres egne ressourcer og kompetencer. Der observeres og gives flere gode eksempler på, hvordan den rehabiliterende indsats udfoldes i praksis - fra de ganske små praksisopgaver i hverdagen til deciderede træningsindsatser. Medarbejderne kan relevant redegøre for, hvordan de arbejder rehabiliterende og løbende vurderer borgernes behov for støtte, motivation og hjælp. Ligeledes er medarbejderne opmærksomme på forandringer hos borgeren og kan redegøre for relevante handlinger, som følge heraf. Ifølge Morsø Hjemmeplejes ledelse skal der igangsættes en indsats i forhold til at ændre den forståelse, at rehabilitering primært handler om træningsindsatser. Det er væsentligt at få medarbejderne til at udbrede deres forståelse, så de ser borgerne i et rehabiliteringsperspektiv i alle sammenhænge. Tilsynet understøtter denne indsats, idet det vurderes, at medarbejderne i vid udstrækning arbejder rehabiliterende, men der er behov for at italesætte det yderligere og bliver mere bevidst om praksis.

12 Dokumentation T E M A. D O K U M E N T A T I O N Morsø Hjemmepleje Lyndrup Rengøring EF Rengøring * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad For de private leverandører er der ikke krav om, at de skal dokumentere i omsorgssystemet. De arbejder ud fra den udspecificering af opgaverne, som modtages fra visitationen. Hvis en medarbejder oplever, at borgerens behov ændres eller hvis der gøres andre relevante observationer, kontaktes leder, som igen kontakter visitation eller hjemmesygeplejen. For Morsø Hjemmepleje gør det sig gældende, at de i middel grad lever op til indikatorerne. De udfordringer, som Evidentia kunne konstatere under tilsynet, ligner i vid udstrækning de udfordringer, som også gjorde sig gældende på plejecentrene. Under tilsynet har Evidentia gennemgået døgnrytmeplan, helhedsbeskrivelse og fokusområder for ni borgere og har hertil fået forevist køresedler for udvalgte borgere. Det lægges til grund for vurderingen, at disse eksempler på dokumentation, i varieret grad fremstår opdaterede, fyldestgørende og retningsvisende. I flere tilfælde er dokumentation meget sparsom og der mangler opdatering, mål for indsatserne, samt en fælles forståelse af, hvordan de forskellige felter skal anvendes. For både køresedler og døgnrytmeplaner er det karakteristisk, at der ikke er fokus på borgers ressourcer, men derimod primært på begrænsninger. Med henblik på at styrke implementeringen af rehabilitering, jf. ovenstående, vurderer Evidentia, at man med fordel kan sætte fokus på at beskrive borgernes ressourcer og hvordan disse kan understøttes i praksis. Det kan være medvirkende til at øge medarbejdernes bevidsthed om, hvordan de i deres daglige arbejde kan arbejde rehabiliterende. Personlig pleje og praktisk hjælp T E M A. P E R S O N L I G P L E J E O G P R A K T I S K H J Æ L P Morsø Hjemmepleje Lyndrup Rengøring EF Rengøring * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad

13 Der gøres opmærksom på, at de private leverandører under dette tema kun er blevet vurderet i forhold til praktisk hjælp. Det er Evidentias vurdering, at alle leverandører i meget høj grad lever op til indikatorerne. Der lægges til grund for vurderingen, at alle borgere udtrykker meget stor tilfredshed med de ydelser, som de modtager. Ligesom de oplever, at hjælpen lever op til deres behov. Borgerne oplever, at medarbejderne generelt har et godt blik for små detaljer, som har betydning for borgerne. Alle borgere giver udtryk for, at de oplever sig trygge ved den indsats, der ydes i forhold til deres sundhedsmæssige problemstillinger. Evidentia kan observere gode eksempler på, hvordan medarbejderne agerer hensigtsmæssigt med henblik på forebyggelse. Alle medarbejdere er opdaterede i forhold til borgernes tilstand og behov for hjælp og pleje. Ifølge medarbejderne orienterer de sig i dokumentationen og advis forud for besøg hos borgerne. Med hensyn til praktisk bistand giver borgerne udtryk for stor tilfredshed med hjælpen uanset om der er tale om en privat eller den kommunale leverandør. Flere borgere oplever dog, at de har behov for ekstra, selvfinansieret hjælp mellem rengøringsbesøg. De er meget tilfredse med de medarbejdere, som kommer og gør rent. Anerkendelse, inddragelse og indflydelse T E M A. A N E R K E N D E L S E, I N D D R A G E L S E O G I N D F L Y D E L S E Morsø Hjemmepleje Lyndrup Rengøring EF Rengøring * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Evidentia vurderer, at borgerne i meget høj grad bliver hørt, respekteret og anerkendt. Borgerne giver alle udtryk for, at de oplever en høj grad af respekt og anerkendelse fra medarbejdernes side. Det gælder uanset, om det er nye eller de faste og kendte medarbejdere, som kommer i hjemmet. Hos de to private leverandører er det typisk den samme medarbejder, som kommer hver gang, på nær i ferier og ved sygdom. Borgerne fremhæver, at medarbejderne er meget søde og venlige. Evidentia kan tillige observere en god og anerkendende omgangstone og kommunikation mellem medarbejdere og borgere. Det lægges endvidere til grund for vurderingen, at borgerne bliver inddraget og har indflydelse på udførelsen af hjælp og pleje. Der observeres eksempler på, at pleje og praktisk bistand udføres med udgangspunkt i borgernes ønsker og vaner, samt at medarbejderne spørger ind til borgernes behov og ønsker på dagen.

14 Madservice T E M A. M A D S E R V I C E Morsø Hjemmepleje Lyndrup Rengøring EF Rengøring * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Det er Evidentias vurdering, at der arbejdes relevant med at skabe gode rammer omkring måltidet. Der lægges til grund for vurdering, at i de tilfælde, hvor borgeren får hjælp til forberedelse af og/eller servering af måltider, er der fokus på at gøre maden så indbydende som muligt for at skærpe borgernes lyst til at spise. Borgerne oplever, at det er velfungerende og at de kan få den mad, de gerne vil have. Temaet er ikke relevant for de private leverandører. Organisation og ledelse T E M A 6. O R G A N I S A T I O N O G L E D E L S E Morsø Hjemmepleje Lyndrup Rengøring EF Rengøring * = i meget høj grad; = i høj grad; = i middel grad; = i lav grad; = i meget lav grad Som det fremgår af diagrammet vurderer Evidentia at alle tre leverandører lever op til indikatorerne. Det vurderes, at der er en ansvarlig og fagligt kompetent ledelse, som har relevant fokus på at sikre god medarbejdertrivsel. Ledelsen er tilgængelige og lydhøre over for medarbejderne og har fokus på, at medarbejderne har de relevante kompetencer i forhold til deres opgaver. For alle tre leverandører gør det sig gældende, at borgerne giver udtryk for, at medarbejderne er dygtige og relativt stabile. Hos Morsø Hjemmepleje er der fokus på at udvikle en fælles kultur både fagligt og organisationsmæssigt for de tidligere tre selvstændige grupper. Ledelsen sikrer ligeledes, at der pågår en kontinuerlig faglig udvikling og der er fastlagt en plan for kompetenceudvikling for de kommende år. I forhold til Morsø Hjemmepleje afspejler vurderingen af dette tema, at der ved tidligere tilsyn er givet anbefalinger om forbedring af dokumentationen, som endnu ikke er implementeret tilstrækkeligt.

15 . CENTER FOR SUNDHEDSFREMME, ERNÆRING, VISITATION OG HJÆLPEMIDLER Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Centralkøkken Skovparken og Café Støberigården. Det er vores vurdering, at leverandøren samlet set er et særdeles velfungerende tilbud, som i vid udstrækning lever op til servicelovens paragraffer og Morsø Kommune kvalitetsstandarder og politikker. Centralkøkkenet Skovparken, herunder Café Støberigården, bidrager til den enkelte borgers velbefindende gennem veltillavet mad, som tager hensyn til borgerens særlige behov, og arbejder struktureret og relevant med at understøtte sine samarbejdspartnere i at give borgerne de bedst mulige ernæringsmæssige forudsætninger. Det er tilsynets indtryk, at Centralkøkkenet Skovparken i alle henseender tager udgangspunkt i et fokus på borgerne. Vurderingen er foretaget på baggrund af interviews, observationer og dokumentationsgennemgang, som foretaget i forbindelse med tilsynet. Vurdering af temaer Udbud, variation og fleksibilitet T E M A. U D B U D, V A R I A T I O N O G F L E K S I B I L I T E T Centralkøkkenet Skovparken og Cafe Støberigården Det Danske Madhus Evidentia vurderer, at der i meget høj grad er et varieret og alsidigt udbud af retter og biretter. Ligeledes at der er bestilling og afbestilling fungerer fleksibelt. Dette gælder for begge leverandører, hvor ledelsen kan redegøre relevant for, hvilke parametre der spiller ind i planlægningen af menuen. Hos Centralkøkkenet inddrages plejecentrenes køkkenpersonale, som kan give tilbagemelding på hvad beboerne godt kan lide. Ligeledes følges det nøje, hvilke retter der vælges af borgerne. Menuen i caféen vælges ud fra erfaring med, hvad kunderne normalt efterspørger. De borgere, som deltager i tilsynet, er alle meget tilfredse med udbud og variation i de retter, der kan vælges mellem. Borgerne bestiller et varieret antal retter, afhængigt af om de kan spise hele portioner eller om de deles op til flere måltider. Det opleves, at der altid er noget, som den enkelte borger godt kan lide på menuen. Enkelte borgere påpeger, at de ind i mellem fravælger retter, fordi de ikke ud fra navnet på retten kan gennemskue, hvad det er. Det opleves som en indskrænkelse af valgmulighederne. Evidentia har i forlængelse heraf anbefalet Centralkøkkenet, at der på denne type af retter angives hvilken kødtype eller grøntsag, der er hovedingrediens i retten.

16 Borgerne finder, at bestilling og afbestilling er meget velfungerende og fleksibel. Borgerne kommunikerer primært med leverandøren gennem den medarbejder, som bringer maden ud. Der opleves generelt en god service, stor venlighed og hjælpsomhed i alle kontakter. Det er borgernes oplevelse, at portionsstørrelsen er passende. Det gælder, hvad enten borgeren kan spise hele portionen på en gang eller om den deles til to måltider. Kost og ernæring T E M A. K O S T O G E R N Æ R I N G Centralkøkkenet Skovparken og Cafe Støberigården Det Danske Madhus Det er tilsynets vurdering, at der i meget høj grad er fokus på kostens sammensætning og ernæringsindhold. Menuen sammensættes, så der altid er retter med fisk, fars, reelt kød, sammenkogte retter og indmad. Der leveres op til forskellige menutyper og der er særligt fokus på borgere med særlige ernæringsbehov og, herunder småtspisende, særlige diæter, borgere med dysfagi, og der gøres løbende en række tiltag for at imødekomme disses behov. Der er næringsberegninger på alle menuer, som lever op til de nationale retningslinjer. Centralkøkkenets diætist tilbyder undervisning til personalet på plejecentrene, i hjemmeplejen og af sygeplejersker, bl.a. med henblik på at kunne få øje på borgere med dysfagi, så der bliver mulighed for at tilpasse kosten og undgå unødigt vægttab. Over for den enkelte borger tilbydes samtaler, løbende vejning og udarbejdelse af vægtkurver. Borgerne er generelt meget tilfredse med maden. Blandt de borgere som får leveret mad fra Centralkøkkenet fremhæver flere kvaliteten af kødet, som altid er velstegt og mørt. Kunde hos Det Danske Madhus er ikke helt tilfreds med smagen af reelt kød og tilhørende sovs. Borgerne giver udtryk for, at maden efter opvarmning fremstår indbydende og velduftende. Med hensyn til emballagen er det oplevelsen, at det kan være svært at lukke op og at man bliver nødt til at bruge en kniv eller lignende. Til gengæld er det meget hygiejnisk og praktisk. Flertallet af borgerne vurderer, at prisen i forhold til kvaliteten er i orden.

17 Levering T E M A. L E V E R I N G Centralkøkkenet Skovparken og Cafe Støberigården Det Danske Madhus Leveringen vurderes at være velfungerende. For Centralkøkkenet er det medarbejdere fra køkkenet, som leverer maden ud til borgerne. Det har ifølge leder store fordele, da det giver en unik mulighed for at følge op på borgerne. Både med hensyn til den generelle tilfredshed, om de får spist maden, har udfordringer, som kan give anledning til ændring i kosten mv. Flere af borgerne tilkendegiver, at de er meget glade for den kontakt, de har ved levering af maden. Det Danske Madhus har dog en væsentlig udfordring med leveringen, fordi der kun er en enkelt kunde på Mors. Det betyder, at leveringen fordyres betragteligt. Evidentia har i forlængelse heraf anbefalet, at der indledes en dialog om det fremadrettede samarbejde mellem Morsø Kommune og Det Danske Madhus. Alle de medvirkende borgere oplever, at leveringen fungerer yderst fleksibel, idet de ikke nødvendigvis behøver være hjemme, når maden leveres. Det kan indgås individuelle aftaler om leveringen. Samarbejde med visitation og hjemmepleje T E M A. S A M A R B E J D E M E D V I S I T A T I O N O G H J E M M E P L E J E Centralkøkkenet Skovparken og Cafe Støberigården Det Danske Madhus Evidentia vurderer, at der for Centralkøkkenets vedkommende er et tæt og velfungerende samarbejde med hjemmepleje og visitation. Det gælder både i forhold til den enkelte borger og i forbindelse med undervisning og sparring. På plejecentrene har der gennem længere tid været fokus på at skabe det gode måltid, hvor Centralkøkkenet og diætisten har været involveret i undervisning, dialoger mv. om alt fra valg af service til måltidsværter. På alle plejecentrene har tilsynet mødt medarbejdere, som refererede til dette samarbejde og som kunne fortælle om betydningen heraf for beboerne. Centralkøkkenet deltager i flere messer, hvor der er mulighed for at synliggøre sig over for potentielle kunder og samarbejdspartnere. Det Danske Madhus inviteres ikke med til disse messer. Ligeledes er der ikke aktuelt et samarbejde med hverken visitation eller hjemmepleje. Det er dog Evidentias vurdering, at leverandøren står beredvilligt til 6

18 rådighed for dette. Leder er usikker på, hvorfor der ikke er flere borgere aktuelt fra Morsø Kommune og ønsker at indgå i en dialog om denne udfordring. Visitationen har fået en brochure til uddeling hos borgere, men det vides ikke, om det gøres konsekvent. 7

19 BILAG I. FOKUSOMRÅDER OG UDVIKLINGSPUNKTER Tilsynet har givet anledning til en række anbefalinger om fokusområder og udviklingspunkter. Et fokusområde defineres som områder, hvor der er behov for en fokuseret indsats med henblik på at forbedre praksis. Udviklingspunkter defineres som områder, hvor tilbuddet med fordel kan udvikle sin praksis for at blive endnu bedre. Sagt med andre ord er forskellen mellem de to, at et fokusområde bør give anledning til en indsats, mens et udviklingspunkt kan give anledning til en indsats. Tilbud Fokusområde Udviklingspunkt Ansgarhjemmet Fjordglimt Hvidbjerg Evidentia anbefaler på baggrund af tilsynet, at der igangsættes en fokuseret indsats vedrørende dokumentationen, herunder i særligt ajourføring og afslutning af fokusområder, som ikke længere er relevante. Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at der igangsættes en fokuseret indsats vedrørende dokumentationen, herunder i særligt ajourføring og afslutning af fokusområder, som ikke længere er relevante. Endvidere anbefales det, at alle felter i døgnrytmeplanen udfyldes. Det gælder også, selv om beboeren ikke har behov for støtte i det pågældende tidsinterval. I så tilfælde kan det fremgå, hvad beboeren gerne foretager sig mv. formuleret med udgangspunkt i beboerens ressourcer. Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at der igangsættes en fokuseret indsats for at sikre ajourføring af dokumentationen. Det gælder helhedsbeskrivelser, hvor der er flere eksempler på, at der henvises til fokusområder, som allerede er I forlængelse af fokusområdet anbefaler Evidentia, at det overvejes, om og hvordan man kan arbejde med at sikre en tydelig rød tråd i fokusområder i dokumentationen mellem beskrivelsen af problemet, handling og evaluering. Evidentia vurderer, at der med fordel kan arbejdes mere målrettet med dokumentationen med henblik på læring og udvikling af dokumentations-praksis og anbefaler i forlængelse heraf, at det overvejes, hvordan dette kan gøres mere systematisk og på tværs af afdelingerne. I forlængelse af ovenstående anbefaler Evidentia, at det overvejes, om og hvordan man kan arbejde med at sikre en tydelig rød tråd i fokusområder i dokumentationen mellem beskrivelsen af problemet, handling og evaluering. Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at det overvejes at udvikle praksis vedrørende brug af sammenfatningsrubrikken i døgnrytmeplanen, da der her er mulighed for at skrive en kort og præcis introduktion til beboeren og dennes ressourcer og behov for hjælp. Ligeledes kan det her fremgå, hvis der er behov for særlig opmærksomhed på tilgangen til beboeren for fx at undgå konflikter. I forlængelse af ovenstående anbefaler Evidentia, at det overvejes, om og hvordan man kan arbejde med at sikre en tydelig rød tråd i fokusområder i dokumentationen mellem beskrivelsen af problemet, mål, handling og evaluering. 8

20 afsluttede. Det gælder endvidere og i særdeleshed fokusområder, hvor der findes flere eksempler på, at der ikke er foretaget relevant evaluering i forhold til problemet, så det er uklart om der er handlet på observationer. Endvidere kan flere af de gennemgåede fokusområder afsluttes, da der ikke er foretaget evalueringer i gennem en længere periode. Evidentia anbefaler, at det overvejes at udvikle praksis vedrørende brug af sammenfatningsrubrikken i døgnrytmeplanen, da der her er mulighed for at skrive en kort og præcis introduktion til beboeren og dennes ressourcer og behov for hjælp. Ligeledes kan det her fremgå, hvis der er behov for særlig opmærksomhed på tilgangen til beboeren for fx at undgå konflikter. Johan Riis Minde Rolstruplund Plejecenter Støberigården Evidentia anbefaler, at der udarbejdes livshistorier for alle beboere, da dette kan understøtte, at medarbejderne har en relevant tilgang til beboerne, samt bidrage til forståelsen af deres ønsker, motivation og adfærd. Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at der igangsættes en fokuseret indsats for at sikre den løbende ajourføring af dokumentationen, herunder både døgnrytmeplaner, helhedsbeskrivelser, fokusområder og livshistorier. Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at det overvejes, hvordan det kan sikres at fortsætte det gode arbejde med dokumentationen, når der overgås til Fællessprog III og et nyt dokumentationssystem. Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at det overvejes at sætte yderligere fokus på dokumentationen. Det gælder særligt fokusområder, hvor man yderligere kan styrke arbejdet med at sætte mål for indsatsen, samt at få afsluttet fokusområder, når de ikke længere er relevante jf. målet. I forlængelse af ovenstående anbefaler Evidentia, at det overvejes, om og hvordan man kan arbejde med at sikre en tydelig rød tråd i fokusområder i dokumentationen mellem beskrivelsen af problem, mål, handling og evaluering. Det ses fx i flere fokusområder, at der sker en sammenblanding af mål og handling. Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at det overvejes at udvikle praksis vedrørende brug af sammenfatningsrubrikken i døgnrytmeplanen, så den i alle tilfælde anvendes til at give en kort og præcis introduktion til beboeren, dennes ressourcer og behov for hjælp og eventuelt tilgang til beboeren for fx at undgå konflikter. Her kan man med fordel tage udgangspunkt i det meget gode eksempel, som fremhæves herunder. 9

21 Vejerslev Ældrecenter Morsø Afklaringscenter Morsø Hjemmepleje Evidentia anbefaler på baggrund af tilsynet, at der igangsættes en fokuseret indsats vedrørende dokumentationen, herunder i særligt ajourføring og afslutning af fokusområder, som ikke længere er relevante. Det er drøftet med leder, at dette eksempelvis kan gøres ved at systematisere beboerkonferencerne, så alle beboere med passende mellemrum tages op og evalueres og dokumentationen samtidigt ajourføres. I forlængelse af ovenstående anbefaler Evidentia, at det overvejes, om og hvordan man kan arbejde med at sikre en tydelig rød tråd i fokusområder i dokumentationen mellem beskrivelsen af problemet, handling og evaluering. Evidentia vurderer, at der med fordel kan arbejdes mere målrettet med dokumentationen med henblik på læring og udvikling af dokumentations-praksis og anbefaler i forlængelse heraf, at det overvejes, hvordan dette kan gøres mere systematisk og på tværs af afdelingerne. - Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at det overvejes at udvikle dokumentationspraksis på to områder. Dels at der i alle fokusområder arbejdes konsekvent med at opstille mål for indsatsen. Dels i forhold til døgnrytmeplanen, hvor der med fordel kan skabes en fælles forståelse af, hvordan man anvender rubrikken sammenfatning til at give en kort introduktion til borgerens ressourcer, udfordringer og behov for støtte, samt om nødvendigt en særlig tilgang til borger. Evidentia anbefaler på baggrund af tilsynet, at der igangsættes en fokuseret indsats vedrørende dokumentation. Det anbefales, at døgnrytmeplaner og køresedler generelt opdateres med hensyn til beskrivelse af borgernes ressourcer og hvordan disse kan understøttes i indsatsen, dvs. hverdagens rehabiliteringsindsats. Det anbefales endvidere at sammenfatningen i døgnrytmeplanen bruges til at give en kortfattet introduktion til borgeren, dennes ressourcer og behov, samt eventuelle særlige forhold, som er væsentlige for borgeren eller for medarbejderens tilgang til denne. Evidentia anbefaler, at der foretages en opdatering og ajourføring af fokusområder, så uaktuelle fokusområder afsluttes. Ligeledes Evidentia understøtter ledelsens intention om at udbrede forståelse af rehabilitering som en metodisk tilgang til alle borgere. Det er drøftet med ledelsen, at dette vil kunne styrkes gennem ovennævnte tiltag med at øge fokus på borgernes ressourcer og kompetencer.

22 anbefales det at opstille relevante mål for indsatserne i fokusområder og sikre, at der kommer en tydelig sammenhæng mellem problem, mål, indsats og evaluering. Det er drøftet med ledelsen, at disse indsatser naturligt kan implementeres i forbindelse med overgangen til FSIII. EF Rengøring - - Lyndrups Rengøring Aps Morsø Centralkøkken og Cafe Støberigården Det Danske Madhus - - Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at det overvejes at uddybe menuen med angivelser af, hvad de retter, som ikke har selvforklarende navne, indeholder af kød. Evidentia anbefaler på baggrund af tilsyn, at det overvejes, at Morsø Kommune og Det Danske Madhus indleder en dialog om samarbejdet fremadrettet.

23 BILAG II. DATAGRUNDLAG Leverandør Plejecentre Datagrundlag For hvert plejecenter: Interview med leder, interview med -6 medarbejdere, interview med tre beboere, observationer af samspil, gennemgang af dokumentation for - borgere. Morsø Hjemmepleje Interview med ledelse, interview med fem medarbejdere, interview med borgere, gennemgang af dokumentation for borgere, observationer i borgernes hjem, samt af samspil mellem borger og medarbejder. Private leverandører af hjemmepleje Centralkøkkenet Skovparken og Cafe Støberigården Det Danske Madhus For hver leverandør: Interview med leder, interview med - borgere og interview med - medarbejdere. Interview med leder og diætist, interview med ni borgere og kunder i caféen. Interview med leder og en borger

Centralkøkken Skovparken og Café Støberigården. December 2018

Centralkøkken Skovparken og Café Støberigården. December 2018 Centralkøkken Skovparken og Café Støberigården December 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Centralkøkken Skovparken

Læs mere

Rolstruplund Plejecenter. December 2018

Rolstruplund Plejecenter. December 2018 Rolstruplund Plejecenter December 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Rolstruplund Plejecenter. Det er vores vurdering,

Læs mere

Vejerslev Ældrecenter. Oktober 2018

Vejerslev Ældrecenter. Oktober 2018 Vejerslev Ældrecenter Oktober 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Vejerslev Ældrecenter. Det er vores vurdering,

Læs mere

Morsø Hjemmepleje. December 2018

Morsø Hjemmepleje. December 2018 Morsø Hjemmepleje December 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Morsø Hjemmepleje. Det er vores vurdering, at Morsø

Læs mere

Hvidbjerg Plejecenter. November 2018

Hvidbjerg Plejecenter. November 2018 Hvidbjerg Plejecenter November 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Hvidbjerg Plejecenter. Det er vores vurdering,

Læs mere

Morsø Afklaringscenter. December 2018

Morsø Afklaringscenter. December 2018 Morsø Afklaringscenter December 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Morsø Afklaringscenter. Det er vores vurdering,

Læs mere

Støberigården. November 2018

Støberigården. November 2018 Støberigården November 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Støberigården. Det er vores vurdering, at plejecentret

Læs mere

Plejecenter Fjordglimt. November 2018

Plejecenter Fjordglimt. November 2018 Plejecenter Fjordglimt November 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Plejecenter Fjordglimt. Det er vores vurdering,

Læs mere

Johan Riis Minde. November 2018

Johan Riis Minde. November 2018 Johan Riis Minde November 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med plejecenter Johan Riis Minde. Det er vores vurdering,

Læs mere

Ansgarhjemmet. Oktober 2018

Ansgarhjemmet. Oktober 2018 Ansgarhjemmet Oktober 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Ansgarhjemmet. Det er vores vurdering, at plejecentret

Læs mere

TILSYNSRAPPORT ROSKILDE KOMMUNE SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER TREKRONER PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT ROSKILDE KOMMUNE SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER TREKRONER PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER TREKRONER PLEJECENTER Uanmeldt tilsyn Oktober 2019 1. VURDERING 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Roskilde Kommune foretaget et uanmeldt tilsyn

Læs mere

Indhold. Uanmeldt tilsyn på Fanø Plejecenter, november 2016

Indhold. Uanmeldt tilsyn på Fanø Plejecenter, november 2016 Indhold Forord... 2 1. SAMLET TILSYNSRESULTAT... 2 Anbefaling... 3 2. FORMALIA... 3 3. DATAGRUNDLAG... 3 3.1 Skriftligt grundlag... 3 3.2 Personlig pleje... 4 3.3 Aktivitet og træning... 4 3.4 Praktisk

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Møllehuset

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Møllehuset Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Plejecenter Møllehuset Uanmeldt tilsyn Oktober 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER MARGRETHELUND

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER MARGRETHELUND TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER MARGRETHELUND Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev

Læs mere

TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE FÆNØSUNDVÆNGET PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE FÆNØSUNDVÆNGET PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE FÆNØSUNDVÆNGET PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Oktober 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Middelfart Kommune foretaget

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Skovgården

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Skovgården Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Plejecenter Skovgården Uanmeldt tilsyn Oktober 2018 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt

Læs mere

Årsrapport 2015 Plejecentre Ringsted Kommune Social og sundhed. Uanmeldte helhedstilsyn

Årsrapport 2015 Plejecentre Ringsted Kommune Social og sundhed. Uanmeldte helhedstilsyn Årsrapport 2015 Plejecentre Ringsted Kommune Social og sundhed Uanmeldte helhedstilsyn Januar 2016 INDHOLD 1.0 Indledning 2 2.0 Tilsynsresultat 3 3.0 Samlet vurdering 4 4.0 Konklusion og udviklingspunkter

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE ÆLDRE OG HANDICAPFORVALTNINGEN LYKKEVANG PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn April 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg

Læs mere

TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD TANGSHAVE PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD TANGSHAVE PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD TANGSHAVE PLEJECENTER Uanmeldt tilsyn plejecentre Maj 2018 1. UANMELDT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Sønderborg Kommune foretaget

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Åbrinken

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Åbrinken Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Plejecenter Åbrinken Uanmeldt tilsyn Oktober 2018 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN TOFTEGÅRDEN PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN TOFTEGÅRDEN PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN TOFTEGÅRDEN PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Februar 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Kolding

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Pleje- og omsorgscenter Kildehaven

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Pleje- og omsorgscenter Kildehaven Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Pleje- og omsorgscenter Kildehaven Uanmeldt tilsyn Oktober 2018 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KONGSBJERGHJEMET PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KONGSBJERGHJEMET PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KONGSBJERGHJEMET PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Marts 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD ROSENGÅRDEN PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD ROSENGÅRDEN PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD ROSENGÅRDEN PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn December 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev

Læs mere

TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD TANDSBJERG PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD TANDSBJERG PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD TANDSBJERG PLEJECENTER Uanmeldt tilsyn plejecentre Maj 2018 1. UANMELDT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Sønderborg Kommune foretaget

Læs mere

Uanmeldte tilsyn Plejecentre 2014

Uanmeldte tilsyn Plejecentre 2014 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Indholdsfortegnelse Årsrapport 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 3 Anbefalinger... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 4 Observationer

Læs mere

TILSYNSRAPPORT ROSKILDE KOMMUNE SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER HIMMELEV GL. PRÆSTEGÅRD PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT ROSKILDE KOMMUNE SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER HIMMELEV GL. PRÆSTEGÅRD PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER HIMMELEV GL. PRÆSTEGÅRD PLEJECENTER Uanmeldt tilsyn Oktober 2019 1. VURDERING 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Roskilde Kommune foretaget et uanmeldt

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Pleje- og Omsorgscenter Birkegården

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Pleje- og Omsorgscenter Birkegården Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Pleje- og Omsorgscenter Birkegården Uanmeldt tilsyn Oktober 2018 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget

Læs mere

Odense Kommune. Sankt Hans Parkens Plejecenter

Odense Kommune. Sankt Hans Parkens Plejecenter INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Forord Rapporten er bygget således, at læseren på de første sider præsenteres for tilsynets samlede vurdering af tilbuddet samt udviklingspunkter, bemærkninger og anbefalinger.

Læs mere

Uanmeldte tilsyn på plejecentre

Uanmeldte tilsyn på plejecentre INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Indholdsfortegnelse Årsrapport 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 3 Anbefalinger... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 4 Observationer

Læs mere

Tønder Kommune. Tilsynsrapport. Pleje og Omsorg. 5 Stjernet Rengøring Aps Privat leverandør af praktisk bistand. Uanmeldt tilsyn August 2015

Tønder Kommune. Tilsynsrapport. Pleje og Omsorg. 5 Stjernet Rengøring Aps Privat leverandør af praktisk bistand. Uanmeldt tilsyn August 2015 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Tønder Kommune Pleje og Omsorg 5 Stjernet Rengøring Aps Uanmeldt tilsyn WWW.BDO.DK Forord Rapporten er bygget således, at læseren på de første sider præsenteres

Læs mere

Tilsynsrapport Tønder Kommune. Pleje og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp 5-stjernet Rengøring

Tilsynsrapport Tønder Kommune. Pleje og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp 5-stjernet Rengøring Tilsynsrapport Tønder Kommune Pleje og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp 5-stjernet Rengøring Uanmeldt tilsyn September 2017 INDHOLD 1.0 Vurdering 2 1.1 Tilsynets samlede vurdering 2 1.2 Tilsynets

Læs mere

TILSYNSRAPPORT THISTED KOMMUNE ÆLDRE OG SUNDHED BEDSTED FRIPLEJEHJEM

TILSYNSRAPPORT THISTED KOMMUNE ÆLDRE OG SUNDHED BEDSTED FRIPLEJEHJEM TILSYNSRAPPORT THISTED KOMMUNE ÆLDRE OG SUNDHED BEDSTED FRIPLEJEHJEM Uanmeldt socialfagligt tilsyn September 2019 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Thisted Kommune foretaget

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN TEGLGÅRDSPARKEN PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN TEGLGÅRDSPARKEN PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN TEGLGÅRDSPARKEN PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Januar 2019 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune Lørdag den 3. december 2011 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Vester

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Pensionistgården

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Plejecenter Pensionistgården Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Plejecenter Pensionistgården Uanmeldt tilsyn August 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING Det overordnede indtryk af Pensionistgården er, at

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD KORNUMGÅRD PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD KORNUMGÅRD PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD KORNUMGÅRD PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Juli 2019 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev Kommune

Læs mere

TILSYNSRAPPORT ROSKILDE KOMMUNE SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER ASTERSVEJ PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT ROSKILDE KOMMUNE SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER ASTERSVEJ PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER ASTERSVEJ PLEJECENTER Uanmeldt tilsyn Oktober 2019 1. VURDERING 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Roskilde Kommune foretaget et uanmeldt tilsyn

Læs mere

Uanmeldte tilsyn Hjemmeplejen Kommunale og private leverandører

Uanmeldte tilsyn Hjemmeplejen Kommunale og private leverandører INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Indholdsfortegnelse Årsrapport 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 3 Anbefalinger... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 4 Observationer

Læs mere

TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE ÆLDRE OG PLEJECENTRE PLEJEHJEMMET EGEBO

TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE ÆLDRE OG PLEJECENTRE PLEJEHJEMMET EGEBO TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE ÆLDRE OG PLEJECENTRE PLEJEHJEMMET EGEBO Uanmeldt socialfagligt tilsyn Oktober 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Middelfart Kommune

Læs mere

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING INDLEVELSE SKABER UDVIKLING WWW.BDO.DK Forord Rapporten er bygget således, at læseren på de første sider præsenteres for tilsynets samlede vurdering af tilbuddet samt udviklingspunkter, bemærkninger og

Læs mere

TILSYNSRAPPORT ROSKILDE KOMMUNE SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER GUNDSØ OMSORGSCENTER

TILSYNSRAPPORT ROSKILDE KOMMUNE SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER GUNDSØ OMSORGSCENTER TILSYNSRAPPORT SUNDHED OG OMSORG PLEJEBOLIGER GUNDSØ OMSORGSCENTER Uanmeldt tilsyn Oktober 2019 1. VURDERING 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Roskilde Kommune foretaget et uanmeldt tilsyn i

Læs mere

Endelig Tilsynsrapport Faxe Kommune Center for Sundhed & pleje Hjemmeplejen privat leverandør AAAvikar

Endelig Tilsynsrapport Faxe Kommune Center for Sundhed & pleje Hjemmeplejen privat leverandør AAAvikar INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Endelig Tilsynsrapport Faxe Kommune Center for Sundhed & pleje Hjemmeplejen privat leverandør AAAvikar Uanmeldt tilsyn Oktober2014 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er opbygget således,

Læs mere

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Hjemmeplejen privat leverandør Helles Pleje og Service

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Hjemmeplejen privat leverandør Helles Pleje og Service INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Forebyggelse og Sundhed - Visitationen Hjemmeplejen privat leverandør Helles Pleje og Uanmeldt tilsyn oktober 2012 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er opbygget således,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Biersted Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Biersted Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Biersted Plejecenter, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Biersted Plejecenter.

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER KORNUMGÅRD

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER KORNUMGÅRD TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER KORNUMGÅRD Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev

Læs mere

Uanmeldte tilsyn med den kommunale Hjemmepleje og private leverandører

Uanmeldte tilsyn med den kommunale Hjemmepleje og private leverandører INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Indholdsfortegnelse Årsrapport 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 3 Anbefalinger... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 4 Observationer

Læs mere

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER ELMEHØJ

TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER ELMEHØJ TILSYNSRAPPORT BRØNDERSLEV KOMMUNE SUNDHED OG VELFÆRD PLEJECENTER ELMEHØJ Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Brønderslev Kommune

Læs mere

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen. Privat leverandør Halsnæs Ejendomsservice ApS

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen. Privat leverandør Halsnæs Ejendomsservice ApS INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen Privat leverandør Halsnæs Ejendomsservice ApS WWW.BDO.DK Forord Rapporten er bygget således, at læseren på

Læs mere

Dragør Kommune. Tilsynsrapport. Sundhed og Omsorg. Privat leverandør af praktisk hjælp Vitapleje ApS. Uanmeldt tilsyn December 2015

Dragør Kommune. Tilsynsrapport. Sundhed og Omsorg. Privat leverandør af praktisk hjælp Vitapleje ApS. Uanmeldt tilsyn December 2015 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Sundhed og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp Vitapleje ApS Uanmeldt tilsyn December 2015 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er bygget således, at læseren på

Læs mere

Årsrapport for tilsyn i hjemmeplejen. Næstved KOMMUNE. Sundhed og Ældre

Årsrapport for tilsyn i hjemmeplejen. Næstved KOMMUNE. Sundhed og Ældre Årsrapport for tilsyn i hjemmeplejen Næstved KOMMUNE Sundhed og Ældre Uanmeldte tilsyn 2018 INDHOLD 1. Overordnet resultat 3 1.1 Definition samt score på vurderingsskala 3 1.2 Samlet Konklusion 5 1.3 Overordnet

Læs mere

Årsrapport. Center for Omsorg og Ældre. Uanmeldte tilsyn Oktober 2013. Helsingør Kommune. Årsrapport 2013. Indholdsfortegnelse

Årsrapport. Center for Omsorg og Ældre. Uanmeldte tilsyn Oktober 2013. Helsingør Kommune. Årsrapport 2013. Indholdsfortegnelse INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Indholdsfortegnelse 1 Oplysninger... 2 2 Tilsynsresultat... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 3 Årsrapport Anbefalinger... 2013 Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 4 Observationer

Læs mere

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Privat leverandør HeltRent HjemmeService

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Privat leverandør HeltRent HjemmeService INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Forebyggelse og Sundhed - Visitationen Privat leverandør HeltRent HjemmeService Uanmeldt tilsyn november 2012 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er bygget således, at

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldt kommunalt tilsyn den 16. og 17. november Hjørring Kommune Leverandør: Distrikt Syd, Skovgården

Tilsynsrapport. Uanmeldt kommunalt tilsyn den 16. og 17. november Hjørring Kommune Leverandør: Distrikt Syd, Skovgården 1 Tilsynsrapport Uanmeldt kommunalt tilsyn den 16. og 17. november 2015 Hjørring Kommune 2015 Leverandør: Distrikt Syd, Skovgården (Personlig hjælp og pleje, praktisk hjælp og rehabilitering) Centrale

Læs mere

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Privat leverandør Halsnæs Ejendomsservice Aps

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Privat leverandør Halsnæs Ejendomsservice Aps INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen Privat leverandør Halsnæs Ejendomsservice Aps Uanmeldt tilsyn oktober 2012 WWW.BDO.DK Forord Rapporten

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN PLEJEHJEMMET VESTERLED

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN PLEJEHJEMMET VESTERLED TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN PLEJEHJEMMET VESTERLED Uanmeldt socialfagligt tilsyn Januar 2019 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Kolding

Læs mere

Tilsynsrapport Hjørring Kommune Sundheds-, Ældre og Handicapforvaltningen ÆLDRECENTER HAVGÅRDEN. Uanmeldt socialfagligt tilsyn

Tilsynsrapport Hjørring Kommune Sundheds-, Ældre og Handicapforvaltningen ÆLDRECENTER HAVGÅRDEN. Uanmeldt socialfagligt tilsyn Tilsynsrapport Hjørring Kommune Sundheds-, Ældre og Handicapforvaltningen ÆLDRECENTER HAVGÅRDEN Uanmeldt socialfagligt tilsyn Maj 2019 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne

Læs mere

Ældre -og Handicapforvaltningen. OK-Centret Dyruphus

Ældre -og Handicapforvaltningen. OK-Centret Dyruphus INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Forord Rapporten er bygget således, at læseren på de første sider præsenteres for tilsynets samlede vurdering af tilbuddet samt udviklingspunkter, bemærkninger og anbefalinger.

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE ÆLDRE OG HANDICAPFORVALTNINGEN TRÆKBANEN, PLEJEBOLIGER Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE ÆLDRE OG HANDICAPFORVALTNINGEN DANAHØJ PLEJEHJEM

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE ÆLDRE OG HANDICAPFORVALTNINGEN DANAHØJ PLEJEHJEM TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE ÆLDRE OG HANDICAPFORVALTNINGEN DANAHØJ PLEJEHJEM Uanmeldt socialfagligt tilsyn Januar 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg Kommune

Læs mere

Hjemmepleje - Privat leverandør

Hjemmepleje - Privat leverandør INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Brøndby Kommune Ældre og pension Hjemmepleje - Privat leverandør Elite miljø Anmeldt tilsyn Maj 2013 WWW.BDO.DK Anmeldt tilsyn, Hjemmeplejen Privat leverandør

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN ELIM PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN ELIM PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN ELIM PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Februar 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Kolding Kommune

Læs mere

Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen. Lille Glasvej Plejecenter.

Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen. Lille Glasvej Plejecenter. INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Dokumentation for tilsyn på plejecenter Odense Kommune Ældre og Handicapforvaltningen Lille Glasvej Plejecenter. Uanmeldt tilsyn december 2012 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er

Læs mere

TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE ÆLDRE OG PLEJECENTRE GELSTED PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE ÆLDRE OG PLEJECENTRE GELSTED PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT MIDDELFART KOMMUNE ÆLDRE OG PLEJECENTRE GELSTED PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Juli 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Middelfart Kommune

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Klejtrup Friplejehjem, Kløverbakken

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Klejtrup Friplejehjem, Kløverbakken Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Klejtrup Friplejehjem, Kløverbakken Uanmeldt tilsyn September 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN ELIM PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN ELIM PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN ELIM PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Februar 2019 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Kolding Kommune

Læs mere

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Privat leverandør Bonderosens Hjemmeservice

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen. Privat leverandør Bonderosens Hjemmeservice INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed - Visitationen Privat leverandør Bonderosens Hjemmeservice Uanmeldt tilsyn november 2012 WWW.BDO.DK Forord Rapporten er

Læs mere

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen. Hjemmeplejen kommunal leverandør

Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen. Hjemmeplejen kommunal leverandør INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Halsnæs Kommune Forebyggelse og Sundhed Visitationen Hjemmeplejen kommunal leverandør Uanmeldt tilsyn november 2012 WWW.BDO.DK Uanmeldt tilsyn, Hjemmeplejen Kommunal

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Frederiks Friplejehjem

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Frederiks Friplejehjem Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Frederiks Friplejehjem Uanmeldt tilsyn Oktober 2018 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt

Læs mere

Odense Kommune. Kragsbjergløkke Plejecenter

Odense Kommune. Kragsbjergløkke Plejecenter INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Forord Rapporten er bygget således, at læseren på de første sider præsenteres for tilsynets samlede vurdering af tilbuddet samt udviklingspunkter, bemærkninger og anbefalinger.

Læs mere

TILSYNSRAPPORT TØNDER KOMMUNE PLEJE OG OMSORG FRITVALGSOMRÅDET - DISTRIKT TØNDER ØST

TILSYNSRAPPORT TØNDER KOMMUNE PLEJE OG OMSORG FRITVALGSOMRÅDET - DISTRIKT TØNDER ØST TILSYNSRAPPORT TØNDER KOMMUNE PLEJE OG OMSORG FRITVALGSOMRÅDET - DISTRIKT TØNDER ØST Uanmeldt tilsyn September 2018 1. UANMELDT TILSYN HJEMMEPLEJE 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Tønder Kommune

Læs mere

TILSYNSRAPPORT TØNDER KOMMUNE PLEJE OG OMSORG FRITVALGS OMRÅDET - DISTRIKT TØNDER VEST

TILSYNSRAPPORT TØNDER KOMMUNE PLEJE OG OMSORG FRITVALGS OMRÅDET - DISTRIKT TØNDER VEST TILSYNSRAPPORT TØNDER KOMMUNE PLEJE OG OMSORG FRITVALGS OMRÅDET - DISTRIKT TØNDER VEST Uanmeldt tilsyn September 2018 1. UANMELDT TILSYN HJEMMEPLEJE 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Tønder

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lov om Social Service 151 Kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem. Formålet

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Friplejehjemmet Nordstjernen

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Friplejehjemmet Nordstjernen Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Friplejehjemmet Nordstjernen Uanmeldt tilsyn November 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KONGSBJERGHJEMMET

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KONGSBJERGHJEMMET TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KONGSBJERGHJEMMET Uanmeldt socialfagligt tilsyn Februar 2019 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Kolding Kommune

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE ÆLDRE OG HANDICAPFORVALTNINGEN SKOVBRYNET PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg

Læs mere

TILSYNSRAPPORT FAXE KOMMUNE CENTER FOR SUNDHED OG PLEJE PLEJEBOLIGERNE PÅ THYCO BRAHES VEJ

TILSYNSRAPPORT FAXE KOMMUNE CENTER FOR SUNDHED OG PLEJE PLEJEBOLIGERNE PÅ THYCO BRAHES VEJ TILSYNSRAPPORT FAXE KOMMUNE CENTER FOR SUNDHED OG PLEJE PLEJEBOLIGERNE PÅ THYCO BRAHES VEJ Uanmeldt tilsyn August 2017 1. UANMELDT KOMMUNALT TIL- SYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Faxe Kommune

Læs mere

Introduktion til måltidsbarometeret

Introduktion til måltidsbarometeret Introduktion til måltidsbarometeret Et redskab til vurdering af kvaliteten af måltidssituationer for ældre borgere og med anbefalinger til forbedringer.. Introduktion til måltidsbarometeret Et redskab

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE ÆLDRE OG HANDICAPFORVALTNINGEN TOFTEHAVEN PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Juni 2017 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Skovvænget, alm. plejeboliger

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Skovvænget, alm. plejeboliger Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Skovvænget, alm. plejeboliger Uanmeldt tilsyn November 2017 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et

Læs mere

Dragør Kommune. Varetagelse af tilsyn på omsorgscenter og kommunal og privat hjemmepleje INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

Dragør Kommune. Varetagelse af tilsyn på omsorgscenter og kommunal og privat hjemmepleje INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Dragør Kommune Varetagelse af tilsyn på omsorgscenter og kommunal og privat hjemmepleje TILBUD TIL LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE WWW.BDO.DK INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 3 2

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2016 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen UANMELDT KOMMUNALT TILSYN KASTANJEHAVEN TROELS-LUNDS VEJ 25 2000 FREDERIKSBERG FORSTANDER ELLEN FOGH ANDERSEN [Tilsynet er aflagt d. 26. januar

Læs mere

Tilsynsrapport Odense Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen

Tilsynsrapport Odense Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Tilsynsrapport Odense Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen Lokalcenter Rosengård Uanmeldt tilsyn December 2011 WWW.BDO.DK 1 Oplysninger Plejecentrets navn og adresse Lokalcenter

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Aabybro plejecenter, Jammerbugt Kommune. Torsdag den 22. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Aabybro plejecenter, Jammerbugt Kommune. Torsdag den 22. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Aabybro plejecenter, Jammerbugt Kommune Torsdag den 22. december 2011 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Aabybro Plejecenter.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Funder Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 11. marts 2013 fra kl. 8.00

Uanmeldt tilsyn på Funder Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 11. marts 2013 fra kl. 8.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Funder Plejecenter, Silkeborg Kommune Mandag den 11. marts 2013 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Funder Plejecenter.

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KIRSEBÆRHAVEN PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KIRSEBÆRHAVEN PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KIRSEBÆRHAVEN PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Januar 2019 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Kolding

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE ÆLDRE OG HANDICAPFORVALTNINGEN GUG PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Februar 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg Kommune

Læs mere

TILSYNSRAPPORT FAXE KOMMUNE CENTER FOR SUNDHED OG PLEJE SOLHAVECENTRET

TILSYNSRAPPORT FAXE KOMMUNE CENTER FOR SUNDHED OG PLEJE SOLHAVECENTRET TILSYNSRAPPORT FAXE KOMMUNE CENTER FOR SUNDHED OG PLEJE SOLHAVECENTRET Uanmeldt tilsyn September 2017 1. UANMELDT KOMMUNALT TIL- SYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Faxe Kommune foretaget

Læs mere

Plejecenteret. Åstruplund. Anmeldt tilsyn, rapport. Tilsynsbesøget er aflagt den 9.oktober kl

Plejecenteret. Åstruplund. Anmeldt tilsyn, rapport. Tilsynsbesøget er aflagt den 9.oktober kl Vejen Kommune Plejecenteret Åstruplund Anmeldt tilsyn, rapport Tilsynsbesøget er aflagt den 9.oktober 2018. kl.10.00-16.00 Rapporten er udarbejdet af: Ida Madeleine le Fevre. Socialtilsyn Syd+ Lindevej

Læs mere

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KIRSEBÆRHAVEN PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KIRSEBÆRHAVEN PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT KOLDING KOMMUNE SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN KIRSEBÆRHAVEN PLEJECENTER Uanmeldt socialfagligt tilsyn Februar 2018 1. SOCIALFAGLIGT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Kolding

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og Måltidspolitik. Social, Sundhed og Beskæftigelse Morsø Kommune

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og Måltidspolitik. Social, Sundhed og Beskæftigelse Morsø Kommune APPETIT PÅ LIVET Mad- og Måltidspolitik. Social, Sundhed og Beskæftigelse Morsø Kommune 2019-2021 1 Forord Morsø Kommune ønsker med mad- og måltidspolitikken at bidrage til øget livskvalitet og trivsel

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune Torsdag den 23. februar 2012 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Malmhøj. Generelt er formålet

Læs mere

Plejecenter Fuglsanggården

Plejecenter Fuglsanggården Sundhed og Omsorg Plejecenter Fuglsanggården Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Kvalitetsvurdering...2 3. Datakilder...2 4. Samlet vurdering...3 5. Anbefalinger...4

Læs mere

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Skovvænget, almene boliger

Tilsynsrapport Viborg Kommune. Ældre- og Plejecentre Skovvænget, almene boliger Tilsynsrapport Viborg Kommune Ældre- og Plejecentre Skovvænget, almene boliger Uanmeldt tilsyn September 2018 VURDERING 1.1 TILSYNETS SAMLEDE VURDERING BDO har på vegne af Viborg Kommune foretaget et uanmeldt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ådalscentret, Rebild Kommune. Tirsdag den 8. juli 2014 fra kl og Dialogmøde onsdag den 23. juli kl.13.00

Uanmeldt tilsyn på Ådalscentret, Rebild Kommune. Tirsdag den 8. juli 2014 fra kl og Dialogmøde onsdag den 23. juli kl.13.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ådalscentret, Rebild Kommune Tirsdag den 8. juli 2014 fra kl. 10.30 og Dialogmøde onsdag den 23. juli kl.13.00 Indledning Vi har på vegne af Rebild Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD GUDERUP PLEJECENTER

TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD GUDERUP PLEJECENTER TILSYNSRAPPORT SØNDERBORG KOMMUNE JOB OG VELFÆRD GUDERUP PLEJECENTER Uanmeldt tilsyn plejecentre Maj 2018 1. UANMELDT TILSYN 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Sønderborg Kommune foretaget et

Læs mere

Indhold. Uanmeldt tilsyn i Fanø Kommunes hjemmepleje, fritvalgsområdet september - oktober 2016

Indhold. Uanmeldt tilsyn i Fanø Kommunes hjemmepleje, fritvalgsområdet september - oktober 2016 Indhold Forord... 2 1. SAMLET TILSYNSRESULTAT... 2 Anbefaling... 3 2. FORMALIA... 3 3. DATAGRUNDLAG... 3 3.1 Skriftligt grundlag... 3 3.2 Personlig pleje... 4 3.3 Praktisk hjælp... 4 3.4 Madservice...

Læs mere

Tilsynsrapport Sommersted Plejehjem. 2. Samlet tilsynsresultat for Sommersted Plejehjem.

Tilsynsrapport Sommersted Plejehjem. 2. Samlet tilsynsresultat for Sommersted Plejehjem. Tilsynsrapport Sommersted Plejehjem. Plejecentrets navn adresse Sommersted plejehjem. Kirkevej 6 6560 Sommersted. Leder Plejecenterleder Lis Birthe Sørensen Dato tidspunkt for tilsynsbesøg Den 7.september

Læs mere

Tilsynsrapport Tønder Kommune. Pleje og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp Tychsens Hjemmeservice

Tilsynsrapport Tønder Kommune. Pleje og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp Tychsens Hjemmeservice Tilsynsrapport Tønder Kommune Pleje og Omsorg Privat leverandør af praktisk hjælp Tychsens Hjemmeservice Uanmeldt tilsyn September 2017 INDHOLD 1.0 Vurdering 2 1.1 Tilsynets samlede vurdering 2 1.2 Tilsynets

Læs mere