Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende"

Transkript

1 Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler (I) Ole Bjerregaard (V) Jens Rasmussen (F) Birthe Lindal (Fremtidsforsker og tilflytter) Miriam Leander Petersen (DEMO rådet) Øvrige indkaldte Lars Norman Thomsen (Redaktør på Lokalavisen) Knud Hansen (Centerdirektør EBIC og Ebeltoft Vandrehjem Peter Brinks (Fuglsøcentret) Niels Jensen (Varo Specialmaskiner) Jørgen Ivar Mikkelsen (Nationalpark Mols Bjerge og Djursland Landboforening) Eva Due (sekretær), Tina Kjærgaard Mogensen (sekretær) Fraværende Peter Brinks (Fuglsøcentret)

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side 1. Status for udvalgets arbejde Hvad er der sket siden sidste møde? Inspiration til udvalgets arbejde Planlægning af det kommende borgermøde den 18. april Byrådets temamøde den 26. april og udvalgsmøde den 16. maj Kommunikation frem mod afrapportering for udvalgets arbejde...9

3 Side 2 1. Status for udvalgets arbejde Sagsnr.: 16/29889 Sagen afgøres i: Gentænk borgerinddragelse Sagsfremstilling I september 2016 besluttede Byrådet i Syddjurs Kommune at nedsætte et 17, stk. 4 udvalg med henblik på at arbejde med udviklingen af byrådets inddragelse af borgere i kommunens politikudvikling. Formålet med udvalget er at komme med anbefalinger til, hvordan borgere kan inddrages endnu mere, end de bliver i dag i drøftelsen af fremtiden for Syddjurs Kommune. Udvalget skal være medvirkende til, at lokalpolitikere og borgere får endnu bedre muligheder for at have en direkte dialog om mulige løsninger på de udfordringer, kommunen står overfor. Udvalgets opgave er at undersøge og komme med anbefalinger til, hvordan Byråd og stående udvalg i Syddjurs Kommune kan blive endnu bedre til at inddrage borgerne i en dialog om politik og strategi. Udvalget skal derfor: Indhente erfaringer og inspiration Udarbejde en kommunikationsplan Afholde et borgerarrangement Aflevere sine anbefalinger til Byrådet den 21. juni For at skabe et overblik i den endelige afrapportering af udvalgets arbejde kan anbefalingerne med fordel tematiseres. På baggrund af input fra udvalgets første møde i januar 2017, samt udvalgssekretærens dialog med en række aktører, kunne et bud på temaer for udvalgets endelige anbefalinger være som følger: 1. Hvordan kan organiseringen af det politiske arbejde gentænkes? 2. Hvordan kan synliggørelsen af borgernes muligheder for deltagelse i udviklingen af kommunens gentænkes? 3. Hvordan kan man gentænke de anvendte metoder til borgerinddragelse ved udviklingen af nye tiltag i kommunen? 4. I forhold til hvilke konkrete temaer bør borgerinddragelsen gentænkes? Den 16. maj afholder udvalget sit fjerde og sidste møde. På dette møde skal udvalget drøfte form og indhold for sin afrapportering af udvalgets arbejde. Ovenstående bud på temaer er derfor udelukkende udtryk for midlertidige arbejdstitler. Indstilling Det indstilles, at udvalgets opgave kort rammesættes på mødet. Beslutning i Gentænk borgerinddragelse den På mødet gav sekretæren for udvalget, Eva Due, en kort rammesætning for udvalgets arbejde med udgangspunkt i kommissoriet for udvalgets arbejde. Fraværende: Peter Brinks (Fuglsøcentret)

4 Side 3 2. Hvad er der sket siden sidste møde? Sagsnr.: 16/29889 Sagen afgøres i: Gentænk borgerinddragelse Sagsfremstilling Siden sidste møde er der udsendt pressemeddelelse om udvalgets arbejde. Desuden har udvalgssekretæren været i dialog med en række aktører. Sekretæren har bla. været i dialog med: En gymnasieklasse DEMO-rådet Rampen Ældrerådet Handicaprådet Hedensted Kommune Kafe Kolind Rønde Handelsstandsforening Næstformanden i kommunens Hovedudvalg Kommunens civilsamfundskoordinator På mødet gives en mundtlig orientering om, hvilke input dialogerne har givet, så udvalget på den måde får mulighed for at inddrage disse i det videre arbejde. Indstilling Det indstilles, at udvalget tager ovenstående input med i det videre arbejde. Beslutning i Gentænk borgerinddragelse den Sekretæren for udvalget, Eva Due, gav en status for de afholdte kaffemøder med de ovenfor nævnte personer. Derudover gav udvalgsmedlemmerne en tilbagemelding fra de kaffemøder, de har afholdt. Fra flere steder er tilbagemeldingen, at mange borgere ønsker: At deltage i udviklingen af de emner, der er tæt på dem. At blive inddraget tidligt i processen meget gerne før, der foreligger konkrete forslag. At møder og arrangementer for borgere afholdes lokalt. Fraværende: Peter Brinks (Fuglsøcentret)

5 Side 4 3. Inspiration til udvalgets arbejde Sagsnr.: 16/29889 Sagen afgøres i: Gentænk borgerinddragelse Sagsfremstilling Udvalgets opgave er at komme med anbefalinger til, hvordan borgere kan inddrages endnu mere, end de bliver i dag i drøftelsen af fremtiden for Syddjurs Kommune. Med henblik på at bidrage med inspiration til udvalgets anbefalinger, er der inviteret gæster ind til denne del af udvalgsmødet. Udvalget får på mødet et oplæg fra: Eva Sørensen (professor på RUC) Henrik Rosenlund Knudsen (sekretariatschef i Skanderborg Kommune) Niels Hüls Levinsen (chefkonsulent i Holbæk Kommune). På baggrund af de 3 oplæg gennemføres en workshop på mødet, hvor oplægsholderne deltager. Udover oplægsholderne er der inviteret borgere fra Mols og repræsentanter fra DEMO-rådet med til at deltage i drøftelserne under dette punkt. Indstilling Det indstilles, at sekretæren på baggrund af udvalgets drøftelse arbejder videre med formuleringen af udvalgets anbefalinger. Beslutning i Gentænk borgerinddragelse den Professor fra Roskilde Universitetscenter Eva Sørensen og Sekretariatschef Henrik Rosenlund Knudsen deltog på mødet med oplæg og dialog. Oplæggene er vedlagt dette referat. Desuden er der til inspiration vedlagt kommissorium for det særlige udvalg, som har arbejdet med Byernes Vækst i Skanderborg Kommune og den rapport, som blev resultatet af arbejdet. Endelig blev der vist en video, der kort beskriver, hvordan Holbæk Kommune arbejder med borgerinddragelse. Videoen kan ses på dette link: Under punktet deltog udover udvalget og oplægsholdere også 2 borgere fra Mols, kommunens civilsamfundskoordinator og flere unge fra Rampen og DEMO-rådet. På baggrund af oplæg og dialog blev der gennemført en workshop, hvor alle deltagere fik mulighed for at komme med input i forhold til følgende spørgsmål: 1. Hvad er formålet med borgerinddragelse - at borgerne bliver hørt eller at inddrage dem i at skabe bedre løsninger? 2. Er der grænser for, hvad borgere kan være med til at samskabe? 3. Hvordan skal borgerinddragelse tilrettelægges, for at det bliver en succes? Input fra mødet vil indgå i udvalgets endelige afrapportering, der afleveres til Byrådet i juni Fraværende: Peter Brinks (Fuglsøcentret)

6 Side 5 Bilag 1 Åben Oplæg Eva Sørensen 28. marts /17 2 Åben Oplæg Henrik Rosenlund Knudsen 28. marts /17 3 Åben Inspiration fra Skanderborg - Rapport 86372/17 4 Åben Inspiration fra Skanderborg - Byernes vækst 86370/17

7 Side 6 4. Planlægning af det kommende borgermøde den 18. april 2017 Sagsnr.: 16/29889 Sagen afgøres i: Gentænk borgerinddragelse Sagsfremstilling Det fremgår af kommissoriet for udvalgets arbejde, at udvalget skal afholde et borgermøde. De nærmere rammer for borgermødet er ikke fastlagt i kommissoriet. Det er pt. aftalt i udvalget, at borgermødet afholdes den 18. april 2017 kl til kl Med henblik på at sikre, at borgermødet bidrager til udvalgets endelige afrapportering, foreslås det, at: 1. Fokus på mødet bliver at få input til nedenstående temaer: a. Hvordan kan organiseringen af det politiske arbejde gentænkes? b. Hvordan kan synliggørelsen af borgernes muligheder for deltagelse i udviklingen af kommunens gentænkes? c. Hvordan kan man gentænke de anvendte metoder til borgerinddragelse ved udviklingen af nye tiltag i kommunen? d. I forhold til hvilke konkrete temaer bør borgerinddragelsen gentænkes? 2. Deltagerkredsen på mødet findes ved at: a. Udvalgsmedlemmerne hver især inviterer gæster med til mødet, de vurderer kan bidrage ind i udvalgets arbejde b. Det samlede udvalg inviterer kommunens handelsstandsforeninger, distriktsråd, Ældreråd, Handicapråd, DEMO-råd og erhvervsforeninger til at deltage c. Der er fri adgang for alle borgere i Syddjurs Kommune til at deltage i mødet (der annonceres på facebook + lokalavisen) 3. Formen på borgermødet bliver som en markedsplads/et torv, der faciliteres af de udvalgsmedlemmer, der ikke er medlemmer af Byrådet. Der inviteres evt. eksterne ind til at understøtte processen på mødet. Der er vedlagt et udkast til invitation. Indstilling Det indstilles, at udvalget på baggrund af vedlagte udkast til invitation til mødet den 18. april 2017 tager en drøftelse af de konkrete rammer for 1. Indhold 2. Form 3. Sted 4. Deltagerkreds Sekretæren arbejder på baggrund af udvalgets drøftelse videre med den konkrete planlægning af mødet. Beslutning i Gentænk borgerinddragelse den På baggrund af de input og erfaringer udvalget fik under mødets punkt 1, 2 og 3 besluttede udvalget at: 1. Afholde en workshop den 18. april kl til med efterfølgende fællesspisning. Formålet med workshoppen er at få endnu flere synspunkter på, hvordan borgere, politikere og kommune kan komme i dialog om udviklingen af fremtidens Syddjurs Kommune.

8 Side 7 2. Hvert udvalgsmedlem inviterer 5 personer fra deres netværk med til mødet. 3. Forud for workshoppen den 18. april efterspørges der gode ideer, kommentarer og input fra alle borgere i Syddjurs Kommune via facebook. Input herfra tages med til workshoppen. 4. Udvalgsmedlem Miriam Leander Petersen deltager i planlægningen af workshoppen. Desuden gøres der evt. brug af ekstern hjælp til afviklingen af workshoppen. 5. Udvalgsmedlem Lars Norman Thomsen sørger for, at der optages video fra workshoppen med henblik på at få konkrete eksempler på borgerinddragelse. Fraværende: Peter Brinks (Fuglsøcentret) Bilag 1 Åben Ny version invitation - INVITATION.pdf 72297/17

9 Side 8 5. Byrådets temamøde den 26. april og udvalgsmøde den 16. maj Sagsnr.: 16/29889 Sagen afgøres i: Gentænk borgerinddragelse Sagsfremstilling Som aftalt giver udvalget en status til Byrådet på et temamøde den 26. april. Orienteringen er fastsat til at finde sted kl til Der afholdes desuden møder i udvalget på følgende tidspunkter: Den 18. april (borgermøde) Den 16. maj (drøftelse af afrapporteringen af udvalgets arbejde) Endelig afrapporteres udvalgets arbejde på Byrådsmødet den 21. juni Indstilling Det indstilles, at alle udvalgsmedlemmer deltager i Byrådets temamøde den 26. april kl til udvalget aftaler, hvilke 2 udvalgsmedlemmer, der fremlægger en status for udvalgets arbejde Beslutning i Gentænk borgerinddragelse den Udvalget besluttede at, udvalgsmedlemmerne Lars Norman Thomsen og Niels Jensen fremlægger status for udvalgets arbejde på temamødet i Byrådet den 26. april. Hvis de øvrige udvalgsmedlemmer, der ikke er byrådsmedlemmer, ønsker at deltage i temamødet gives besked til sekretæren for udvalget. Fraværende: Peter Brinks (Fuglsøcentret)

10 Side 9 6. Kommunikation frem mod afrapportering for udvalgets arbejde Sagsnr.: 17/9266 Sagen afgøres i: Gentænk borgerinddragelse Sagsfremstilling På mødet drøftes planen for kommunikation af udvalgets arbejde frem mod den endelige afrapportering til Byrådet den 21. juni Kommunens kommunikationschef deltager på den baggrund i udvalgsmødet. Der foreslås følgende aktiviteter: Der orienteres løbende om udvalgets arbejde, sådan at borgerne er bevidste om, at de kan kontakte udvalget og komme til orde. Der udsendes pressemeddelelser og laves opslag til facebook med video i forbindelse med udvalgets ordinære møder. I forbindelse med afvikling af borgermødet den 18. april vil der, udover pressemeddelelser før og efter, samt betalte facebook opslag, også blive indsat annoncer i adresseavisen for arrangementet. Det foreslås desuden, at facebook anvendes til at indhente synspunkter fra borgerne frem mod det åbne borgermøde. Der foreslås følgende tidsplan: 28. marts Udvalgsmøde med inspiration ude fra Pressemeddelelse (hvor formand beretter om gode input fra mødet.) april Høring op til møde indhentning af synspunkter 18. april Borgermøde om Borgerinddragelse Video med formand og medlemmer fra mødet samt oplægsholdere optages til facebook Facebook høring - boostet opslag Pressemeddelelse før og efter Annonce før møde i ugeavis Annonce før møde på facebook (boostet) Video fra mødet 26. april Deltagelse i Byrådets temamøde Status for udvalgets arbejde 16. maj Udvalgsmøde (afrapportering) Pressemeddelelse (hvor formand beretter om gode input fra mødet.) Video med formand og medlemmer fra mødet samt oplægsholdere optages til facebook. Der udarbejdes en tryksag med anbefalinger og indtryk fra udvalgets arbejde. 21. juni Afrapportering til Byrådet Tryksag 4 spor Video evt. klip med alle medlemmer? Andre ideer? Formen aftales endeligt på udvalgets møde den 16. Maj Indstilling Ovenstående oplæg til kommunikation indstilles til drøftelse og godkendelse i udvalget. Beslutning i Gentænk borgerinddragelse den Udvalget besluttede at:

11 Side Kommunikationsplanen tilrettes på baggrund af beslutningen under punkt 4. Det gælder både i forhold til aktiviteter forud og efter workshoppen den 18. april. 2. Formen for den endelige afrapportering til Byrådet den 21. juni drøftes endeligt på udvalgsmødet den 16. maj Fraværende: Peter Brinks (Fuglsøcentret)

12 Side 11 Underskriftsside Christian Haubuf (A) Miriam Leander Petersen (DEMO rådet) Ole Bollesen (A) Lars Norman Thomsen (Redaktør på Lokalavisen) Per Zeidler (I) Knud Hansen (Centerdirektør EBIC og Ebeltoft Vandrehjem Ole Bjerregaard (V) Peter Brinks (Fuglsøcentret) Jens Rasmussen (F) Niels Jensen (Varo Specialmaskiner) Birthe Lindal (Fremtidsforsker og tilflytter) Jørgen Ivar Mikkelsen (Nationalpark Mols Bjerge og Djursland Landboforening)

Referat. Gentænk borgerinddragelse. Tirsdag den 16. maj 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Gentænk borgerinddragelse. Tirsdag den 16. maj 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 16. maj 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler (I) Ole Bjerregaard

Læs mere

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerindragelse Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A)

Læs mere

Referat. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft

Referat. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft Referat Bæredygtighedsudvalget Bæredygtighedsudvalget Tirsdag den 11. juni 2019 Kl. 13:00 Molslaboratoriet Strandkærvej 6, Femmøller, 8400 Ebeltoft Medlemmer Flemming Hynkemejer, formand Michael Mikkelsen

Læs mere

Referat. Byrådets temamøder. By temamøde Onsdag den 27. april 2016 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådets temamøder. By temamøde Onsdag den 27. april 2016 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende 1 of 7 Referat Byrådets temamøder By temamøde Onsdag den 27. april 2016 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Referat. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 28. november 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 28. november 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Referat Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 28. november 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A)

Læs mere

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Fuglsøcentret Dragsmurvej 6, Knebel Dato: Fredag den 8. maj 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Fraværende: Aleksander Aagaard Benny Hammer

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Generalforsamling 11. maj 2015

Generalforsamling 11. maj 2015 1 of 7 Generalforsamling 11. maj 2015 Dagsorden / Referat 11. maj 2015, kl. 16.30 Sted: Tyrrisvej 14, Følle, 8410 Rønde. Medlemmer: Anders Peter Rasmussen Anette Quist Busk Christian Haubuf Claus Wistoft

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Dagsorden Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 19. september 2018 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A)

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 2. maj 2018 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Fraværende: Formand:

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 23. februar 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Referat. Byrådets temamøder. Temamøde Onsdag den 26. august 2015 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Referat. Byrådets temamøder. Temamøde Onsdag den 26. august 2015 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende 1 of 7 Referat Byrådets temamøder Temamøde Onsdag den 26. august 2015 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Generalforsamling 9. maj 2016

Generalforsamling 9. maj 2016 1 of 5 Generalforsamling 9. maj 2016 Dagsorden / Referat 9. maj 2016, kl. 17,00 Sted: Tyrrisvej 14, Følle, 8410 Rønde. Medlemmer: Anders Peter Rasmussen Anette Quist Busk Christian Haubuf Claus Wistoft

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober Meldahls Rådhus Byrådssalen. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 22. oktober 2018 Mødested: Meldahls Rådhus Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 18:15-19:30 Medlemmer: Formand:

Læs mere

UDVALGET. Gentænk borgerinddragelse - ANBEFALINGER TIL BYRÅDET

UDVALGET. Gentænk borgerinddragelse - ANBEFALINGER TIL BYRÅDET UDVALGET Gentænk borgerinddragelse - ANBEFALINGER TIL BYRÅDET FORÅR 2017 Forord I Syddjurs Kommune er vores vision at gøre det sammen. Borgere, ansatte og politikere i kommunen forsøger hver eneste dag

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 27. februar 2019 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Dagsorden. Byrådets temamøder. Byrådets temamøde Onsdag den 27. februar 2019 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Dagsorden Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 27. februar 2019 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen (A)

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 7. maj 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

Djurslands Udviklingsråd DAGSORDEN

Djurslands Udviklingsråd DAGSORDEN Djurslands Udviklingsråd DAGSORDEN Sted: andet Lundbergsvej 2, Ebeltoft, Syddjurs Kommune Dato: Torsdag den 27. juni 2013 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Kirstine Bille Gunnar Sørensen Claus

Læs mere

Tillægsreferat. Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 3. oktober 2018 Kl. 12:30 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft. Medlemmer.

Tillægsreferat. Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 3. oktober 2018 Kl. 12:30 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft. Medlemmer. Tillægsreferat Økonomiudvalget (ØK) Udvalgsmøde ØK Onsdag den 3. oktober 2018 Kl. 12:30 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen

Læs mere

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen Dagsorden for Videnudvalget Mødedato 5. februar 2014 Mødetid Kl. 16.00-18.00 Mødested Ved Fjorden 6, 6950 (Rådhuset) Mødelokale 1 Fraværende Bemærkninger R E F E R A T Deltagere: Bent Brodersen Tine Korsholm

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøde. Onsdag den 24. maj 2017 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende

Dagsorden. Byrådets temamøde. Onsdag den 24. maj 2017 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Fraværende Dagsorden Byrådets temamøder Byrådets temamøde Onsdag den 24. maj 2017 Kl. 12:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Jørgen Brøgger (C) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017 Referat tirsdag den 4. april 2017 Kl. 16:30 i Kantinen rådhuset i Allerslev Afbud: Lars Holten (LEUF) Ole Blickfeldt (O) Søren Kræmer (Foreningslivet) Villy Hauritz (F) Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 28. oktober

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 28. oktober Til LBR Syddjurs Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Dato: 4.11.2008 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.: 8753 5131 E-mail: hd@syddjurs.dk Referat af møde i LBR

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 18. februar 2019 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Lørdag den 16. juni 2018 Mødested: KL's Telt på Folkemødet Mødetidspunkt: Kl. 10:30-11:15 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente

Læs mere

Forum/ målgruppe. Formål

Forum/ målgruppe. Formål Vedrørende: Procesplan pr. 2013 Sagsnavn: Ejendomsservice Sagsnummer: 82.00.00-A00-3-13 Skrevet af: Rikke Hylleberg Clausen E-mail: rikke.hylleberg.clausen@randers.dk Forvaltning: Sekretariat Dato: 29-10-2013

Læs mere

Referat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 13:00 ÛBERWERKE Adelgade 60, 8400 Ebeltoft

Referat. Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 13:00 ÛBERWERKE Adelgade 60, 8400 Ebeltoft Referat Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Udvalgsmøde PUK Tirsdag den 13. juni 2017 Kl. 13:00 ÛBERWERKE Adelgade 60, 8400 Ebeltoft Medlemmer Kirstine Bille (F) Ole Bjerregaard (V) Rønnaug Engstad

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel. Medlemmer. 1 of 13 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Tirsdag den 16. februar 2016 Kl. 13:30 Lyngparken Lyngevej 7, 8420 Knebel Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. maj 2018 Kl. 13:30 Søhusparkens Café Søhusvej Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. maj 2018 Kl. 13:30 Søhusparkens Café Søhusvej Ebeltoft. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 15. maj 2018 Kl. 13:30 Søhusparkens Café Søhusvej 8 8400 Ebeltoft Medlemmer Rita Stokholm Vinding Freddy Ovesen Ib Baastrup Elsa Bannebjerg Tove Jytte Schnell

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 28. september 2015 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 28. september 2015 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft. 1 of 8 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 28. september 2015 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø) Jørgen Brøgger

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Udvikling af den politiske struktur, 16-03-2015 Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde. Medlemmer. 1 of 12 Referat Ældrerådet Ældrerådsmøde Mandag den 17. august 2015 Kl. 13:30 A-Huset Lillerupvej 69 F, 8410 Rønde Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 14. november 2018 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Handicaprådet Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf

Læs mere

STAND 1. Foto: Mads Claus Rasmussen

STAND 1. Foto: Mads Claus Rasmussen STAND 1 Hvordan samskabes der med borgerne? Der kunne oprettes en idebank hvor borger kan komme med seriøse ideer. Åbne borgerrettede møder om pågældende temaer Ideer/projekter præsenteres på kommunens

Læs mere

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl Dagsorden og referat: fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Erik Vind, Ester Larsen, Jens Hebsgaard, Lars Ole Johnsen, Grethe Krogh Jakobsen, Mads

Læs mere

Uge 43, 2010 Politikgruppen Forbereder oplæg til Byrådets temamøde. relevante interessenter, som fx Pæd. Råd, Elevråd og Skolebestyrelser.

Uge 43, 2010 Politikgruppen Forbereder oplæg til Byrådets temamøde. relevante interessenter, som fx Pæd. Råd, Elevråd og Skolebestyrelser. Tids og procesplan for Skolepolitik i Middelfart Kommune: (ajourført 24.1.2011). Denne model forudsætter at dele af udarbejdelsen af skolepolitikken udføres sideløbende med skolestrukturen og at den borgerrelaterede

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 12. januar 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Udvalgsværelset Mødetidspunkt: Kl. 16:00-18:00

Læs mere

Fælles MED Børn og Kultur. Referat

Fælles MED Børn og Kultur. Referat Fælles MED Børn og Kultur Referat Mødedato: Tirsdag den 25-09-2012 Starttidspunkt for møde: 13:00 Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Bemærkninger: Fraværende: Afbud: Henrik Ingvor Petersen, Michael Kjeldsen,

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup)

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup) Referat Klimarådets møde 17. august 2017 Deltagere: Bjørn Tving Stauning (Formand) Per Seerup (dirigent) Jens Ross Andersen Pelle Andersen-Harrild Ida Nielsen Jens Rolfgaard Søren Smidt-Jensen (referent)

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted

Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Mødedato 20. september 2016 Start- og sluttidspunkt Kl. 17.00 19.00 Sted Kyst- og Fjordcentret, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted Dagsorden sendt til Udvalgsformand for Kultur - og udviklingsudvalget i Norddjurs

Læs mere

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden Referat Dato: 09-12-2015 14:00:00 Udvalg: 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg Rådhus 22 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 15/60664 Mikael

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Komiteen for Solbakken

Komiteen for Solbakken Komiteen for Solbakken Referat Dato 23. januar 2014 Mødetidspunkt 15:00 Sluttidspunkt 18:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Niels Fog (formand), Kaj Aagaard, Anne Middelboe Christensen,

Læs mere

Dagsorden. Byrådets temamøde. Møde navn.: Byrådets temamøde Mødedato: torsdag den 24. maj 2007 Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Byrådssalen Ebeltoft

Dagsorden. Byrådets temamøde. Møde navn.: Byrådets temamøde Mødedato: torsdag den 24. maj 2007 Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Byrådssalen Ebeltoft Dagsorden Byrådets temamøde Møde navn.: Byrådets temamøde Mødedato: torsdag den 24. maj 2007 Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Medlemmer Vilfred Friborg Hansen (A) Ninna Thomsen (A) Jesper Mathiesen (A) Bent

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB)

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Referat Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Ekstraordinært Udvalgsmøde EB Onsdag den 12. december 2018 Kl. 15:00 Kaløvig Center Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Niels

Læs mere

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand.

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand. Dagsorden Dato: 07-01-2014 15:00:00 Udvalg: Miljø- og Planudvalget Sted: Mødelokale 8, Skanderborg 1 Valg af formand Sagsnr.: 14/32 Miljø- og Planudvalget er nedsat i henhold til Styrelsesvedtægten for

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 09. januar 2017 Kl. 14:00 Kaløvig Centret Præstekravevej 46, 8410 Rønde

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 09. januar 2017 Kl. 14:00 Kaløvig Centret Præstekravevej 46, 8410 Rønde Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 09. januar 2017 Kl. 14:00 Kaløvig Centret Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø) Jørgen

Læs mere

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne.

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 7. januar 2019 kl. 10.00-12.00 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Birthe Mørck (formand), Pia Weise Pedersen (næstformand),

Læs mere

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne.

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne. DAGSORDEN Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 4. februar 2019 kl. 10.00-12.00 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Birthe Mørck (formand), Pia Weise Pedersen (næstformand),

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 09.01.2019 kl. 10.00 14.00 Sted: Lersøcentret, Vipperød 4300 Holbæk Der serveres en let frokost Fraværende:

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019

Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 BILAG 1 Forslag til procesplan Udbuds- og Indkøbspolitikken 2019 Model A Punkter jf. Politik- og styringsprocessen Dato/periode Aktivitet 2. Tirsdag d. 8. januar Økonomiudvalget behandler forslag til tids-

Læs mere

REFERAT. Bilag 2. Inspirationsmøde i 17, stk. 4-udvalget for borgerinddragelse. Dato: Tidspunkt:

REFERAT. Bilag 2. Inspirationsmøde i 17, stk. 4-udvalget for borgerinddragelse. Dato: Tidspunkt: REFERAT Dato: 24. juni 2018 Bilag 2 Inspirationsmøde i 17, stk. 4-udvalget for borgerinddragelse Sagsnr.: 820-2018-10897 Dokumentnr.: 820-2018-130033 Dato: 19.06.2018 Tidspunkt: 17.00-19.00 Sted: Byrådssalen

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7 DAGSORDEN Udvalget for værdibaseret styring - mødesager Udvalget for værdibaseret styring MØDETIDSPUNKT 07-02-2018 16:00 MØDESTED Regionsgården, mødelokale H6 og H7 MEDLEMMER Karin Friis Bach Özkan Kocak

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 24. nov 2014 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger Mandag den 24. november 2014, Bragesvej 18,

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Referat Civilsamfundsudvalget

Referat Civilsamfundsudvalget Referat Mødedato: 26. august 2015 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødelokale 11, Ringe Indkaldelse Anne Møllegaard Mortensen Hans Stavnsager Kristian Nielsen Helene Jakobsen Bjarne Ibsen Jakob

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 10.-02.-2016 Mødeforum Sted Ældrerådet Kildemarkscentret, Kildemarksvej 124, 4700 Næstved Dato Onsdag den 10. februar 2016 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 BEMÆRK TIDSRUMMET! Deltagere

Læs mere

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Referat Mødedato 13. september 2010 kl. 19.00 Mødelokale Kontoret, Skolegade 1, 2. sal Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Åbne sager 9 Lukkede sager Mødet hævet 21.30 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

Landsbyudvalget REFERAT

Landsbyudvalget REFERAT REFERAT Sted: Kantinen Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Tirsdag den 8. oktober 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 19:30 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) Grethe N. Saabye (C) Mikael Ralf

Læs mere

Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2017

Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2017 Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2017 J.nr.: 01.02.03.P15 Sagsnr.: 15/985 RESUMÉ: Denne sag omhandler tilbagemeldinger fra høringen af planstrategi 2015, og indstiller samtidigt Planstrategi 2015 til godkendelse.

Læs mere

FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04

FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04 FGU bestyrelsesmøde den 25. oktober kl. 10.00-12. 00 på Skanderborg Fælled, lokale 1.S.04 Deltagere: Jørgen Gaarde, Borgmester i Skanderborg Kasper Glyngø, Borgmester i Hedensted Uffe Jensen, Borgmester

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Godkendt - Referat RB-møde 150528 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Åbyhøj Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. august 2017 Kl. 13:30 Søhusparken Kernehuset, Østerallé 19, 8400 Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 15. august 2017 Kl. 13:30 Søhusparken Kernehuset, Østerallé 19, 8400 Ebeltoft. Medlemmer. Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 15. august 2017 Kl. 13:30 Søhusparken Kernehuset, Østerallé 19, 8400 Ebeltoft Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Referat for Landsbyudvalgets møde den 29. september 2008 kl. 19:00 i Løgstør, Gæstekantinen

Referat for Landsbyudvalgets møde den 29. september 2008 kl. 19:00 i Løgstør, Gæstekantinen Referat for Landsbyudvalgets møde den 29. september 2008 kl. 19:00 i Løgstør, Gæstekantinen Indholdsfortegnelse 001. Landdistriktspolitik 3 002. Erhvervsstrategi 4 003. Spørgeskemaundersøgelse 5 004. Landsbyernes

Læs mere

Indstilling. Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger. 1. Resume. Til Magistraten. Den 6. november 2012.

Indstilling. Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger. 1. Resume. Til Magistraten. Den 6. november 2012. Indstilling Til Magistraten Den 6. november 2012 Håndtering af Styreforms- og Strukturudvalgets anbefalinger Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Denne indstilling indeholder forslag til tids- og procesplan

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 17. november 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 18-11-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Niels Hörup, Steen Sørensen og Per B. Christensen. 1. Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra rektor og bestyrelsesformand...

Niels Hörup, Steen Sørensen og Per B. Christensen. 1. Godkendelse af dagsorden Meddelelser fra rektor og bestyrelsesformand... Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 24. maj 2011 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige, Knud Henning Andersen, Bente Sorgenfrey,

Læs mere

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge

17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge 17, stk. 4 udvalg - Boligplacering flygtninge Referat fra ordinært møde 23. april Torsdag 23.04. kl. 17:30 Følgende sager behandles på mødet Side Konstituering 2 Meddelelser 3 Status på flygtningeområdet

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI)

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Ekstraordinært Udvalgsmøde FI Torsdag den 09. november 2017 Kl. 16:00 Lokale Strandvolden, Hornslet Medlemmer Jesper Yde Knudsen (Ø) Jørgen Brøgger (C)

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 17. november 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 17. november 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 17. november 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 067. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 17. november 2011 132

Læs mere

Dagsorden. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Mandag den 11. marts 2019 Kl. 16:00 Hubertus Kroen Møllerup Gods, Møllerupvej 26, 8410 Rønde

Dagsorden. Bæredygtighedsudvalget. Bæredygtighedsudvalget Mandag den 11. marts 2019 Kl. 16:00 Hubertus Kroen Møllerup Gods, Møllerupvej 26, 8410 Rønde Dagsorden Bæredygtighedsudvalget Bæredygtighedsudvalget Mandag den 11. marts 2019 Kl. 16:00 Hubertus Kroen Møllerup Gods, Møllerupvej 26, 8410 Rønde Medlemmer Flemming Hynkemejer, formand Michael Mikkelsen

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik:

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Baggrund: Kultur- og Sundhedsudvalget vedtog d. 6. november 2014 at udarbejde en kulturpolitik for Skanderborg Kommune, som skal erstatte den nuværende Kultur-,

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 16-08-2007 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende

Referat. Ældrerådet. Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke. Medlemmer. Fraværende Referat Ældrerådet Ældrerådet Tirsdag den 17. januar 2017 Kl. 13:30 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Bende Ingstrup Andersen Leif Hove Karen Møller Hans Græsborg Pedersen Bent Salminen Jytte

Læs mere

Udvalget for det specialiserede børne- og voksenområde

Udvalget for det specialiserede børne- og voksenområde Afrapportering Udvalget for det specialiserede børne- og voksenområde April 2019 Dokumentnummer: 2018-015569-55 Side 1 / 29 Indhold Baggrund... 2 Udvalgets opgave og sammensætning... 2 Referencegruppe...

Læs mere

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN

Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Kommunalbestyrelsen DAGSORDEN Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 28. november 2017 Start kl.: 17:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Fraværende: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ)

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) 1 of 11 Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 18. november 2015 Kl. 13:00 Lindegården Skolevej 19, 8544 Mørke Medlemmer Ole Bollesen (A) Karen Østergaard

Læs mere

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Kattegatcentret Dato: Fredag den 20. februar 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Fraværende: Kirstine Bille Gunnar Sørensen Claus Wistoft

Læs mere

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU

I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU I - Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg om uddannelse til alle - ØU Sagstype Åben : Type: Økonomiudvalget I Sagsnr.: 10/391 Baggrund Det nyvalgte Byråd i Høje-Taastrup Kommune drøftede i forbindelse med

Læs mere

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord

Referat. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab. OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord Referat OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab OS2 - Offentligt digitaliseringsfællesskab Fredag den 07. marts 2014 Kl. 13:00 Hotel Koldingfjord Medlemmer Henrik Brix Jytte Møller Christensen Bjarke

Læs mere

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde:

Annemette la Cour, Randers Kommune (referent) Referat. Møde: Referat Møde: Politisk styregruppe for beredskab Mødetid: Mødested: Lokale D.3. 39. Laksetorvet, Randers Sekretariat: Sekretariatet Referat Medlemmer af den politiske styregruppe: Syddjurs: Claus Wistoft

Læs mere