Skifteplaner og opgørelsesmetoder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skifteplaner og opgørelsesmetoder"

Transkript

1 1 I det følgende forklares de mest almindelige skifteplaner og opgørelsesmetoder. Udtrykket Balance bruges en del gange. Det fortæller om en skifteplans retfærdighed. Hvis et par altid spiller kortene på samme led som rækkens stærkeste par, så har de svært ved at få et godt resultat. En god skifteplan udligner dette, så alle par sammenlignes med de øvrige lige mange gange. Er skifteplanen helt retfærdig, så siger man at balancen er 0. Jo større balancen er, des mere uretfærdig er skifteplanen. Det er dog ikke muligt, at lave alle skifteplaner med en balance på 0. Skifteplaner Howell Almindelig Howell Alle møder alle, samtidig med at de får spillet alle kortene. Antallet af runder er lig med antal par minus 1. Eksempelvis er der 9 runder i en 5 bords (10 par) turnering. Dette begrænser dog antallet af par pr. række. Med 12 par er det ofte for meget at spille 11 runder af 3 spil på en aften og for lidt med 11 runder af 2 spil. Howell er det mest kendte og anvendte skifteplan i Danmark. Varianter Afkortet Howell er en variant, hvor man springer 1, 2 eller endda 3 runder over. Er man fx 6 borde kan man med fordel spille 6 bords afkortet Howell med 9 runder af 3 spil = 27 spil. Man spiller så ikke mod alle de øvrige par. Forlænget Howell er en variant, hvor man fx kan spiller 1 ekstra runde fx 5 bords med 10 runder af fx 3 spil. Man spiller så 2 gange mod nogle af de øvrige par. Indvævet Howell er en skifteplan hvor 2 rækkers resultater væves sammen. Man deler resultater og kort i de 2 rækker. Fordelen er, at der er dobbelt så mange resultater at sammenligne med og dermed en bedre resultatberegning. Ulempen er, at man har et skyggepar i den anden række, som altid spiller de samme kort som en selv. Er det et dygtigt par, er det sværere at få et godt resultat. Uendelig Howell kan spilles med uendeligt mange borde. Alle borde spiller de samme spil i en runde. Det har så den konsekvens, at der skal være et sæt kort til hvert eller hvert andet bord (2 borde deler 3 spil). Howell spilles normalt i rækker på mellem 2 og 6 borde. Balancen er ikke særlig god i afkortet, forlænget eller indvævet Howell Balancen i en almindelig Howell skifteplan er normalt god, men i en 5 bords Howell er balancen 0,47. Spilles sådan en over flere aftener, skal man skiftevis bruge model A og model B, så bliver balancen perfekt forudsat at parrene beholder deres parnummer. Spilles indvævet Howell med et ulige antal borde (fx 7), så vil alle par spille mod et par fra den anden række i en runde. Med netop 7 borde kan indvævet Howell være et godt alternativ til fx en 7 bords Mitchell.

2 2 Fordelen ved Uendelig Howell er at der kan gøres op efter hver runde og at turneringen kan spilles i kæmpe rækker, hvor alle par ikke kan nå at møde alle. Kortene skal duplikeres mange gange (mindst 1 sæt kort af 3 spil for hvert 2 borde) Mitchell skifteplaner Grundideen er, at N/S-parrene bliver siddende. Ved rundeskift flytter Ø/V-parrene flytter til et bordnummer højere mens spillene flyttes til et bordnummer lavere. Reelt i 2 rækker, så der er vindere på NS led og vindere på ØV led. Er der stor styrkeforskel mellem parrene, så skal de bedste par sidde på samme led fx NS. Turneringen kræver ikke skifteplancher eller meget forarbejde. Turneringen er rolig, idet halvdelen af parrene sidder fast ved bordene. Samtlige kort er i spil i alle runder, (dog ikke ved lige antal borde). Et større antal borde kan placeres i en række. Sammenligningsgrundlaget for de opnåede scorer bliver bedre end i Howell, da der er flere resultater pr. spil. Bofors Mitchell Mitchellsystem, hvor man krydser N/S i visse runder. Fordele man får kun én vinder. en række kan bestå af mange borde. en stor topscore i hvert spil. Ulemper turneringen er skæv, man møder kun halvdelen af parrene. Laver man en turnering med et lige antal borde, vil man, når halvdelen af turneringen er spillet, opleve at Ø/V parrene kort, som de allerede har spillet. Dette kan afhjælpes ved to metoder: Hvilebordsmetoden I planlægningen, at tilføre et ekstra bord (evt. bare en stol) således man har et ulige antal borde. Dette hvilebord placeres præcis mellem den første halvdel og den anden halvdel af bordene. I en 8-bords turnering bliver dette anbragt mellem bord 4 og bord 5. Når man uddeler kort, skal det laveste og det højeste bordnummer dele kort, mens de øvrige borde får et sæt kort hver inkl. hvilebordet. Bytteprincippet hedder derfor Mitchell efter hvilebordsmetoden. Hoppebordsmetoden Når Ø/V og kortene mødes anden gang, flytter Ø/V parrene sig et bord yderligere. Dette bytteprincip hedder Mitchell efter hoppemetoden. I hoppebordsmetoden spilles kortene en gang mindre end der er borde. Er der 4 borde spilles således kun 3 runder. Funding seriesystemet Funding seriesystemet er en Howell turnering, som er splittet ad og samlet igen på en sådan måde, at parrene er opdelt i 2 eller 3 grupper. Man spiller nu færdig i grupperne og man kan gøre regnskaberne op. Herefter spiller man i nye grupper, indtil alle har spillet imod alle.

3 3 Fordele - man skal ikke duplikere så mange spil som i uendelig Howell. Ulemper - man kan først udskrive resultater efter alle har spillet runderne færdig. Eks. på en skifteplan for 6-borde. Bord 1,2 og 3 spiller, og deler de samme kort (eks. spil 1-6). Bord 4, 5 og 6 spiller og deler (spil 7-12). I runde 2 spilles kortene modsat. Herefter har alle spillet de samme kort, og man kan udskrive et delresultat. Hvis man vil spille en fundingturnering over flere aftener, skal man dele der, hvor alle har spillet de samme kort. eks. efter runde 6. Kortene deles indbyrdes i gruppen. Turneringer over flere aftener Når antallet af deltagere i en parturnering er for stort til at alle kan møde alle på en spilledag, kan turneringen opdeles i flere sektioner(aftener). Følgende skifteplaner understøttes af Bridgecentral: Opdelte turneringer, kombinerede turneringer, GG turneringer og Ravns Serieturnering. Skifteplanerne er kombinationer af Howell- og Mitchellprincipper med forbedret balance. De traditionelle turneringer efter Howell- og Mitchellprincipper er regelmæssige, idet vandringen af såvel spillere som kort fra bord til bord er ens efter hver runde. Ved at give afkald på denne regelmæssighed, er det muligt at forbedre turneringen mht. balance og antallet af runder. Disse kaldes for GG-turneringer. Ravns Serieturnering er en forbedret udgave af Funding Seriesystem. I BridgeCentral er der skifteplaner fra 12 par til 48 par, alle mod alle, over flere aftener. Fordele man skal ikke duplikere kort. (Er der mange borde kan det dog være en fordel at have flere læg) Hver aften sine spil god balance.

4 4 Ulempe god alle mod alle turnering over flere aftener. den enkelte aften er der en skævhed i turneringen. Når turneringen er færdig, er skævheden udjævnet. Opgørelsesmetoder Parturnering Den normale opgørelsesmetode er at samtlige resultatet af et spil sammenlignes. For hver gang et pars resultat er bedre end et andet pars resultat gives 2 point til parret. For hver gang et pars resultat er det samme (uafgjort) med et andet pars resultat gives 1 point til parret. For hver gang et pars resultat er dårligere end et andet pars resultater gives 0 point til parret. Eks. NS ØV Af Kontrakt D/RD Stik NS-score ØV- Score Point Ø 5 kl x N 4 sp S 4 sp S 4 sp Om IMP IMP står for Internationale Match Point. Differencen mellem 2 resultater af et spil regnes ud og omsættes via et skema til IMP. Mindre end 20 point i difference giver ingen IMP, differencer mellem 20 og 40 point giver 1 IMP, og sådan fortsætter skemaet, idet der maksimalt kan vindes/tabes 24 IMP på et spil. IMP skalaen kan bl.a. findes på DBf s holdturneringsregnskaber. IMP er først og fremmest kendt fra holdturnering, men skalaen har i de senere år vundet indpas i nye turneringsformer som IMPpar turneringer og IMP Across the Field turneringer. Det tiltaler mange, at det i IMP opgørelsen er vigtigt, hvor meget mere/mindre man får - ikke blot om man får mere/mindre, som i den almindelige par opgørelse. Og så er afveksling jo også godt. IMPpar IMPpar er en parturnering, hvor IMP skalaen bruges som opgørelsesmetode. Bordet som resultatet sammenlignes med er gennemsnittet af de andre bordes resultater. Eksempel: Ved vores bord har NS ved fået 420 point. Ved de 3 andre borde har NS fået henholdsvis -50, og 420 så summen er 270 og gennemsnittet 90. Differencen er således 330, som omregnet til IMP giver 8 IMP. I BridgeCentralen hedder denne opgørelsesmetode Butler.

5 5 Fordele: Man spiller par og er ikke afhængig af holdkammeraters præstationer. Ulemper: Opgørelsesmetoden er mindre gennemskuelig. IMP Across the Field (IAtF) IAtF er en parturnering. Ligesom i IMPpar så udregnes resultatet med IMP opgørelse. Men i IAtF turneringer laves IMP beregning mod hvert af de andre borde. Eksempel: Har NS ved bord 1 fået 420, mens NS ved 3 andre borde kun har fået 170 point så er differencen 250 point svarende til 8 IMP tre gange (24 IMP) Men 1 andet bord har fået -50, og her er differencen 470 svarende til 10 IMP. NS ved bord 1 får således 34 IMP for det spil. Det er nogle vældige udregninger, men BridgeCentral klarer det heldigvis lynhurtigt. I BridgeCentralen hedder denne opgørelsesmetode Multipar. IAtF turneringen giver store udsving i resultatet. IAtF turneringer egner sig derfor ikke til rækker med stor indbyrdes styrkeforskel. Men den er rigtig sjov som en afveksling til den almindelige parturnering. Ulemper: Resultatopgørelsen er nærmest umuligt at kontrolregne/gennemskue. Holdturneringer I holdturneringer dyster 2 hold med 4 spillere mod hinanden. (I visse turneringer kan der være 6 spillere på et hold (men kun 4 spiller samtidigt) Der spilles oftest 2 halvleje med i alt 32 spil. Efter spillene 1-16 gøres 1. halveg op. I en holdturnering spiller holdet alle hænder, N/S ved det ene bord og Ø/V ved det andet. Par 1 på hold 1 sidder NS. Deres holdkammerater ved det andet bord spiller kortene som ØV. IMP og Kamppoint opgørelses metoden Opgørelsesmetoden er IMP. Ideen er at man pr. spil beregner egen NS score + holdkammeraternes score (som ØV) Eksempler Vi har i spil 1 fået 150 point, mens vores holdkammerater har afleveret 100 point. Så har holdet tjent 50 point og får 2 IMP. Vi har i spil 2 afleveret 200 point og vores holdkammerater har afleveret 100 point. Så har holdet afleveret 300 point og modstanderne får 7 IMP. De 2 holds IMP tælles sammen IMP differencen omregnes til kamppoint, som også fremgår af holdregnskabssedlerne. Strategien i en holdturnering er derfor Meld dine udgange (og slemmer) og vind dem. Undgå for alt i verden katastrofespil. Overstik er ok men betyder mindre. Holdturneringer, hvor flere hold skal spille mod hinanden Et arrangement mellem et større antal hold kan afvikles efter forskellige systemer f.eks. cupmetoden, serieprincippet, minihold og Monrad system.

6 6 Cupmetoden Holdene mødes to og to. Vinderne går videre til den næste kamp, taberne er ude af turneringen. Denne metode benyttes i DBf s pokalturnering, men er ikke egnet til turneringer i klubregi. Serieprincippet Alle spiller mod alle over et vist antal aftener. Minihold Holdturnering baseret på, at et par på et hold kun møder et par på modstanderholdet. Man kan anvende et lille antal spil pr. kamp. En turnering alle mod alle kan afvikles over en enkelt aften eller nogle få aftener. Er ideel til indledende holdturnering f.eks. efter Monradprincippet. Monradprincippet En holdturnering efter Monrad princippet er kendetegnet ved, at holdene spiller mod hinanden efter styrke. Således at det hold der ligger nr. 1 spiller mod det hold der ligger nr. 2, det hold der ligger nr. 3 spiller mod det hold der ligger nr. 4 osv. De hold, der møder hinanden på et hvilket som helst tidspunkt i turneringen, bortset fra starten, har således nogenlunde samme styrke. Fordele Man behøver ikke at spille alle mod alle (BridgeCentral tillader kun mod halvdelen). Det til enhver tid bedst placerede hold møder det bedst placerede hold, som de endnu ikke har mødt. Dette gælder også for det næste hold i rækken osv. En klub har 12 hold, som skal spille en holdturnering. Der er 6 aftener til rådighed. Løsning: Monrad. Hvis en klubs spillere er af ujævn standard, er det bedre at spille Monrad end alle mod alle efter serieprincippet. Monradsystemet kan benyttes, til at styrkeopdele et antal hold i mindre rækker, som derefter spiller alle mod alle. Holdturnering med et ulige antal hold En turnering for et ulige antal hold, kan arrangeres ved brug af skifteplan for det nærmeste højere antal hold. Der bliver så et blindhold og alle hold kommer således til at sidde over hver en gang. Man kan dog undgå oversidderrunder, ved at lade 3 hold spille indbyrdes over to aftener, medens de andre hold spiller normale holdkampe. Der findes skifteplaner til dette, men BridgeCentral kan ikke afvikle et ulige antal hold. Handicap turnering Handicap turneringen er velegnet i rækker som man ikke kan opdele efter styrke. I Bridgecentral sættes turneringen (med et flueben) op som en handicap turnering og det/de par, der forbedrer deres handicap mest vinder. Evt. kan man uddele præmie til det par der vinder nominelt og til det par der forbedrer deres handicap mest. Ved sammenfald, så går 2. præmien til det par der nominelt bliver nr. 2. Handicap turnering er også velegnet til Åbent hus og til alle mod alle turnering i klubben. Handicapturnering kan bruges i de fleste skifteplaner.

7 7 Enkeltmandsturneringer I en enkeltmandsturnering skifter man makker og modstandere efter hver runde. Bridgecentral understøtter generelt ikke enkeltmandsturnering. Dog kan der afvikles TOP16, som er en enkeltmandsturnering for 4 borde i BridgeCentral. Men det kræver lidt arbejde. Hvilken parturnering passer til antal borde Borde Egnet turneringsform 2 Hold eller IMP Par 3 IMP Par Almindelig parturnering kan bruges 4 Howell 5 Howell (husk at skifte mellem A og B modellen hvis turnering kører over flere aftener) 6 Howell evt. med reduceret rundeantal til 9 eller 10 runder af 3 spil 7 Michell turnering, Bofors Mitchel, Indvævet Howell 8 2 rækker. Howell 4 borde opdelt efter styre (gerne efter handicap, som Bridgecentral understøtter) 9 2 rækker. Howell 4 bords række og Howell 5 bords række opdelt efter styre (gerne efter handicap, som Bridgecentral understøtter) 10 2 rækker Howell 5 bords opdelt efter styre (gerne efter handicap, som Bridgecentral understøtter)

Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. september 2005 tidligere bestemmelser ophæves hermed

Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. september 2005 tidligere bestemmelser ophæves hermed DBF 7.1 1.09.05 bl.1 Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. september 2005 tidligere bestemmelser ophæves hermed 1 Generelle bestemmelser 1.0 Generelt Danske mesterpoint uddeles i åbne danske turneringer

Læs mere

Klubsølv Instruks 19. 23. november 2012

Klubsølv Instruks 19. 23. november 2012 Instruks 19. 23. november 2012 Side 1/7 1. Generelt 1.1. Turneringen afvikles overalt som en ren Mitchell turnering i rækker à 4-15 borde. Turneringen afvikles over 24 spil, men da der er såvel lige som

Læs mere

1) Hvis datoen for turneringen ikke er vist, klikkes på turneringens navn i listen til venstre

1) Hvis datoen for turneringen ikke er vist, klikkes på turneringens navn i listen til venstre Oprettelse af en holdturnering i 2 rækker I dette dokument vises angivelse af turneringsdata for (og dermed oprettelse af) en holdturnering i 2 rækker som spilles fra 19. februar 2019 kl. 18.30 og de følgende

Læs mere

Et eksempel: Annie og Asta er makkere. De spiller sammen med Betty og Birgit på Hold, Dameholdet.

Et eksempel: Annie og Asta er makkere. De spiller sammen med Betty og Birgit på Hold, Dameholdet. HOLDTURNERING - sådan regnes den ud I holdturnering er man 4 spillere sammen om at udgøre et hold. Man spiller stadigt parvist, ved hvert sit bord, mod et andet hold, og møder ikke hinanden. I holdturnering

Læs mere

Bridge kommer på skoleskemaet

Bridge kommer på skoleskemaet Læs SITSEN Et medlemsblad for Akademisk Bridgeklub - September 2010 Systemhjørnet Opgaver for kvikke hjerner Årets program Den nye bestyrelse Info om bestyrelsen Bridge kommer på skoleskemaet TILTAG: Akademisk

Læs mere

Vejledning til oprettelse af nye turneringer, som ikke findes i biblioteket i Pairsscorer.

Vejledning til oprettelse af nye turneringer, som ikke findes i biblioteket i Pairsscorer. Vejledning til oprettelse af nye turneringer, som ikke findes i biblioteket i Pairsscorer. I Pairsscorer (PS) findes et bibliotek over turneringstyper, som er gængse og som let kan hentes til brug i en

Læs mere

CANASTAKLUBBEN. stiftet 20. januar 1995. For at fremme kammeratlig sammenvær og hygge, for klubbens medlemmer og ikke mindst deres børn.

CANASTAKLUBBEN. stiftet 20. januar 1995. For at fremme kammeratlig sammenvær og hygge, for klubbens medlemmer og ikke mindst deres børn. CANASTAKLUBBEN stiftet 20. januar 1995 For at fremme kammeratlig sammenvær og hygge, for klubbens medlemmer og ikke mindst deres børn. Canasta er et ungt spil, hvori man finder ideer fra flere kortspil.

Læs mere

Klubsølv Instruks. Efterår 2018 BridgeCentral og senere. Udgivet :37:25. Side 1/11

Klubsølv Instruks. Efterår 2018 BridgeCentral og senere. Udgivet :37:25. Side 1/11 Instruks Efterår 2018 BridgeCentral 3.2.6 og senere Udgivet 24-10-2018 14:37:25 Side 1/11 Generelt 1.1. Turneringen afvikles overalt som en ren Mitchell turnering i rækker à 3-15 borde. I landsresultatet

Læs mere

Klubsølv Instruks. Efterår 2014 BridgeCentral og senere Udgivet 25. august :14. Side 1/11

Klubsølv Instruks. Efterår 2014 BridgeCentral og senere Udgivet 25. august :14. Side 1/11 Instruks Efterår 2014 BridgeCentral 2.4.0 og senere Udgivet 25. august 2014 12:14 Side 1/11 1. Generelt 1.1. Turneringen afvikles overalt som en ren Mitchell turnering i rækker à 3-15 borde. I landsresultatet

Læs mere

ULTIMATE DM. Datoer. Tilmeldingsfrister. Kampprogram og struktur. Afbud. Udendørs

ULTIMATE DM. Datoer. Tilmeldingsfrister. Kampprogram og struktur. Afbud. Udendørs ULTIMATE DM Datoer Datoer for udendørssæsonen meldes ud i december. Datoer for indendørssæsonen meldes ud i juni. Dato for Mix meldes ud i marts/april. Tilmeldingsfrister Udendørs 15. marts. Indendørs

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE Nr.6653 Nr.6651 Badmintonregler lov til at serve og får et point. Bordtennisbold og bat Nik til bolden kamp Der kan spilles med kun 3 jongleringer før bolden skal returneres. Kan spilles som double, hvor

Læs mere

FODBOLD. Marts 2012 afsnit 3.9. Jernbanefritid

FODBOLD. Marts 2012 afsnit 3.9. Jernbanefritid FODBOLD Marts 2012 afsnit 3.9 FODBOLD JERNBANEMESTERSKAB, indendørs fodbold. SENIOR OLDBOYS ÆLDRE OLDBOYS VETERANER DAMER MIX Turneringerne afvikles hvert år. Turneringerne afvikles i princippet efter

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Her er et par tommelfinger-regler:

Her er et par tommelfinger-regler: Om taktik i IMP par Har du ikke ofte prøvet, med stort besvær og knagende hjerne, at vinde 10 stik i 4 ruder, og glædet dig over de 130 point du har vundet? Blot for - når parturneringsregnskabssedlen

Læs mere

Handicapsystem på vej

Handicapsystem på vej Handicapsystem på vej Orientering om DBf's nye handicapsystem Charlotte Koch- Palmund Divisionsspiller og ansat i DBf. Baggrund Skak har det, golf har det, og nu får DBf også et system, hvor hver enkelt

Læs mere

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Rønne, d. 20. august 2013 Kære klubledere Sikke en sommer. Varmen var jo næsten tropisk, så det har længe været forbundet med stort besvær bare at tænke på at skulle sætte sig til Pc en for at sende et

Læs mere

Optællingens kunst. Invit Stayman. Spil 2. Ø / NS. Spil 1. N / Ingen 8 7 5 2 K B 10 9 7 - K D 9 3

Optællingens kunst. Invit Stayman. Spil 2. Ø / NS. Spil 1. N / Ingen 8 7 5 2 K B 10 9 7 - K D 9 3 Spil 1. N / Ingen 5 4 2 K D 4 D 6 2 9 8 3 2 Invit Stayman K 9 6 E 5 3 E B 7 5 E B 6 E 3 10 9 8 7 2 K 4 3 10 7 4 D B 10 8 7 B 6 10 9 8 K D 5-1ut 2 2 2 4 Meldingerne: Når Nord åbner med 1ut, er Syd med 9

Læs mere

Butlerturnering i Morud

Butlerturnering i Morud Jeg burde måske ikke mase mig ind på din tid, men jeg har forsket lidt i hvordan regnskabet egentlig føres i Butlerturneringen, og jeg tillader mig at mene, at i hvert fald noget af det nedenstående måske

Læs mere

Vejledning. i afvikling af Top 16 med Bridgemate Pro Scoring System DANMARKS BRIDGEFORBUND. Version 3.1

Vejledning. i afvikling af Top 16 med Bridgemate Pro Scoring System DANMARKS BRIDGEFORBUND. Version 3.1 DANMARKS BRIDGEFORBUND Asminderødgade 53, 3480 Fredensborg Telefon +45 48 47 52 13 Telefax +45 48 47 62 13 CVR 2593 74 14 Giro 604-7521 Danske Bank reg. nr. 3544 kt. nr. 3544 234 234 Website www.bridge.dk

Læs mere

Brøk Laboratorium. Varenummer 72 2459

Brøk Laboratorium. Varenummer 72 2459 Brøk Laboratorium Varenummer 72 2459 Leg og Lær om brøker Brøkbrikkerne i holderen giver brugeren mulighed for at sammenligne forskellige brøker. Brøkerne er illustreret af cirkelstykker som sammenlagt

Læs mere

Jeg skal som formand for Ribe Bridgeklub aflægge beretning for bridgesæsonen 2014-2015.

Jeg skal som formand for Ribe Bridgeklub aflægge beretning for bridgesæsonen 2014-2015. Jeg skal som formand for Ribe Bridgeklub aflægge beretning for bridgesæsonen 2014-201. På bestyrelsens vegne vil jeg sige tak til alle, der er mødt op. Det er flot at kunne samle som minimum 86 medlemmer

Læs mere

1. juli 2012. Indholdsfortegnelse

1. juli 2012. Indholdsfortegnelse 1. juli 2012 Indholdsfortegnelse Indledende materiale Forord... 3 Udvidelser til lovbestemmelser X6. Blanding og kortgivning... 4 X8. Rundeskift... 4 X12. Turneringslederens beføjelse til at skønne...

Læs mere

DBTU koncept for Top 12

DBTU koncept for Top 12 DBTU koncept for Top 12 Udarbejdet af DBTU s turneringsudvalg juni 2010 tilrettet af Eliteudvalget i oktober2015. Indledning Formålet med dette koncept er at sætte retningslinjer for afviklingen af Top

Læs mere

Oprettelse af en Monrad-turnering i BridgeCentral

Oprettelse af en Monrad-turnering i BridgeCentral Oprettelse af en Monrad-turnering i BridgeCentral Klik Ny klubturnering Næste Giv turneringen en passende Beskrivelse. Turneringsform ændres ikke. Næste. Her er regnet med 1 række. Næste. BC kommer op

Læs mere

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk

Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj. Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk Mødelokale Mørkhøjvej 6 2700 Brønshøj Seniorleder Karl-Ejner Andersen Seniorleder@kbu.dk KØBENHAVNS BOWLING UNIONS STÆVNEHÅNDBOG FOR UNGDOMSAKTIVITETER Håndbog for stævner i KBU side 1 af 15 INDHOLD KBU

Læs mere

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt

SkolemælkCup er blevet til i et samarbejde mellem Laudrup & Høgh, Fodboldfabrikken, Mejeriernes skolemælksordning og Dansk Skoleidræt Afviklingsmateriale SkolemælkCup SkolemælkCup er en utraditionel indendørs fodboldturnering, hvor klasser og skoler kæmper imod hinanden på en sjov og anderledes måde, så alle fra 3-4 klasse kan være med.

Læs mere

LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer

LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer 1 LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer Idé/kilde: Heine Højrup Olsen 2 6 deltagere pr. hold 6 99 år 10 20 minutter LEGO klodser til at bygge minifigs dvs. ben, torsoer, hoveder, hatte/hår og evt.

Læs mere

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold.

DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. DGI Fairfodbold Fair Fodbold er et spil, der kan spilles af alle. Respekt, glæde og fascination er nøgleordene for den særlige form for gadefodbold. En anden måde at spille fodbold på Fair Fodbold er et

Læs mere

Lynbridge 1.04. EasyBridge & Lynbridge

Lynbridge 1.04. EasyBridge & Lynbridge Lynbridge 1.04 EasyBridge & Lynbridge Udviklet af Torben Kelså 15-04-2012 Indhold Indledning... 3 Om EasyBridge... 3 Kapitel 1- Spillets gang... 3 Sådan spiller du EasyBridge... 3 Kapitel 2 - Kortvurdering

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering 1 Turneringens struktur Holdturneringen er en turnering arrangeret af Fyns Skak Union (FSU), i hvilken FSU's klubber er berettigede til at deltage med et eller

Læs mere

VEJLEDNING FOR TU-LEDERE I AaBC

VEJLEDNING FOR TU-LEDERE I AaBC Vejledning for turneringsledere Tak til vores sponsor VEJLEDNING FOR TU-LEDERE I AaBC Vejledningen er behandlet og godkendt på turneringsledermødet den 8. august. 2018. INDHOLD: PAR-turnering. HOLD-turnering.

Læs mere

Regler for puljeturneringer

Regler for puljeturneringer Regler for puljeturneringer Bilag A Regler for puljeturneringer Der henvises i disse regler til Eksempel A, placeret før dette bilag - og Eksempel B, placeret efter dette bilag. Overordnede principper.

Læs mere

PARTURNERING contra HOLDTURNERING.

PARTURNERING contra HOLDTURNERING. PARTURNERING contra HOLDTURNERING. SPILFØRINGEN: Hovedforskellen for et godt resultat mellem parturnering og holdturnering ligger i disse små udsving: overstik samt ekstra points for en UT- eller majorkontrakt.

Læs mere

Europa Cup - rangerings- og seedningssystem

Europa Cup - rangerings- og seedningssystem Europa Cup - rangerings- og seedningssystem Informationsmateriale: Rangering og seedning gældende fra 2002/2003 Baggrund Tilbage i 2002/2003 blev større ændringer implementeret hvad angår Champions League

Læs mere

Beerpongliga.dk præsenterer

Beerpongliga.dk præsenterer Beerpongliga.dk præsenterer College Table regler Beer pong... 2 Flip Cup... 4 Pyramide... 5 Derby... 7 Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform.

Læs mere

Worms Rev. 3.0. Knægt, Toqu. Konge, Worms

Worms Rev. 3.0. Knægt, Toqu. Konge, Worms Generel rang: slår slår slår 3 Knægt, Toqu, Konge, Worms, 8 9'erne Es'erne Knægt ene 6'erne 5'erne 8'erne (bortset fra 8) Damerne Konge Konge, Ataata + Konge Slår alt, men værdiløs i udspil. Giver to lus,

Læs mere

Program. for. Skolernes idrætsdag. 1. juni 2007. 4. - 6. klasser. Gladsaxe Sportscenter

Program. for. Skolernes idrætsdag. 1. juni 2007. 4. - 6. klasser. Gladsaxe Sportscenter Program for Skolernes idrætsdag 4. - 6. klasser 1. juni 2007 Gladsaxe Sportscenter Hvor finder du: Badminton for 5. klasser side 11 Basketball for 4. klasser side 7 Beachvolley for 6. klasser side 25 Bordtennis

Læs mere

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8 Generel rang: slår slår slår 3 Slår alt, men værdiløs i udspil. Knægt, Toqu, Giver to lus, når den slår Voms. Må ikke spilles ud før Voms en. Med mindre man har Voms. Konge, Voms, Giver én lus for et stik,

Læs mere

LEKTION 1 INDLEDNING KAPITEL 1. HVAD ER BRIDGE

LEKTION 1 INDLEDNING KAPITEL 1. HVAD ER BRIDGE KAPITEL 1. HVAD ER BRIDGE LEKTION 1 INDLEDNING Bridgens oprindelse fortaber sig i det uvisse. Man har kendskab til, at der allerede i det 16. århundrede var et spil, der svagt mindede om nutidens bridge.

Læs mere

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright

Skak. Regler og strategi. Version 1.0. 1. september 2015. Copyright Skak Regler og strategi Version 1.0 1. september 2015 Copyright Forord At lære at spille skak er ikke svært. Det tager få minutter. At blive dygtig tager som regel årevis. Om man er dygtig eller ej, er

Læs mere

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2009-2010 (8hk) Indledning. Holdenes størrelse

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2009-2010 (8hk) Indledning. Holdenes størrelse Reglement Indledning 1. Rækkerne opdeles med en mesterrække med 8 hold, en A-række med 7 hold, en B-række med 7 hold, en C- række med 4 hold og en D-række med 4 hold (4-mands hold). Tilmelding af hold

Læs mere

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde.

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde. Jyllinge, den 26. maj 2010 REFERAT af Ordinær generalforsamling i Egedal-Jyllinge Skakklub Sted: Klubbens lokaler, Græstedgård Tid: Tirsdag den 25. maj 2010, kl. 19:30. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke

Læs mere

Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. januar 2012 tidligere bestemmelser ophæves hermed

Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. januar 2012 tidligere bestemmelser ophæves hermed Regler for danske mesterpoint gældende fra 1. januar 2012 tidligere bestemmelser ophæves hermed 1 Generelle bestemmelser 1.0 Generelt Danske mesterpoint uddeles i åbne danske turneringer arrangeret af

Læs mere

Klubnyt Til alle DBf-klubber og deres medlemmer

Klubnyt Til alle DBf-klubber og deres medlemmer Klubnyt Til alle DBf-klubber og deres medlemmer Danmarks Bridgeforbund Hørkær 32B DK 2730 Herlev Telefon +45 48 47 52 13 E-mail: dbf@bridge.dk Klubudsendelse ved sæsonstart Den nye kamppointskala Nyt ansigt

Læs mere

Cup 2015. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen

Cup 2015. Indefodboldstævne i. Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen Cup 2015 Stævneprogram Indefodboldstævne i Sport & Kulturcenter Brovst (Brovst hallen) & ØAH hallen 20. 22. februar 2015 Velkommen Til Sparekassen Vendsyssel Cup 2015. Det er en fornøjelse, at vi igen

Læs mere

DM for Begyndere / Klubspillere Instruks

DM for Begyndere / Klubspillere Instruks Instruks Skrevet af sekretariatet Redigeret af, april 2011 og april 2013 Side 1/6 1. Generelt 1.1. Turneringen er væsentlig, da deltagerne alle sammen er enten helt nye i bridgespillet eller med en meget

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 3-4 turneringsbetingelser 5-8 drejebog til afvikling af turneringen 9-14 brug af golfbox 15 skema til klubpoint

Indholdsfortegnelse. 3-4 turneringsbetingelser 5-8 drejebog til afvikling af turneringen 9-14 brug af golfbox 15 skema til klubpoint Indholdsfortegnelse Side Side Side Side 3-4 turneringsbetingelser 5-8 drejebog til afvikling af turneringen 9-14 brug af golfbox 15 skema til klubpoint Kredsturnering 2011 Distrikt 2: Kreds vest Turneringsbetingelser:

Læs mere

Collegetable.dk præsenterer. College Table regler blå

Collegetable.dk præsenterer. College Table regler blå Collegetable.dk præsenterer College Table regler blå Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform. 4 bagerst. 3 næstbagerst. Så 2 og én cup forrest.

Læs mere

Månedens udfordring, november 2016

Månedens udfordring, november 2016 Månedens udfordring, november 2016 Læg noget hen over Nord og Syds hænder i spillet nedenfor! Du er som Vest kommet i 6 UT og får ruder bonde ud fra Nord Syd bekender desværre ikke, men kaster en klør

Læs mere

Almindelige: Der vælges valgfri trumf mellem de fire farver eller uden trumf.

Almindelige: Der vælges valgfri trumf mellem de fire farver eller uden trumf. WHIST Regler Antal spillere pr. bord: 4 Kortgivning Der benyttes et spil kort med 55 blade inklusiv 3 jokere. Der gives kort med uret, 13 kort til hver spiller samt 3 byttere, der placeres midt på bordet.

Læs mere

Indledning. n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding.

Indledning. n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding. Reglement Indledning n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding. Tilmelding af hold og opdatering af kluboplysninger. n2.nhovedkredsen indbyder

Læs mere

Månedens udfordring, maj 2019

Månedens udfordring, maj 2019 Månedens udfordring, maj 2019 Det er årets enkeltmandsturnering. Du skal som Vest åbne på denne hånd: Du åbner med 1 Sp og makker melder 2 Ru. Hvad melder du nu? Spillet er fra 23/4. Sådan blev resultaterne

Læs mere

Månedens udfordring, februar 2019

Månedens udfordring, februar 2019 Månedens udfordring, februar 2019 Det er første aften af to i årets mixpar-turnering. Din makker i Øst spiller Kl 10 ud mod 4 Hj i Nord. Meldeforløbet gik: 1 UT 2 Hj (overføring til spar), 2 Sp 3 Hj, 4

Læs mere

AFAs konkurrencebetingelser

AFAs konkurrencebetingelser AFAs konkurrencebetingelser Generelt: 1) Billeder, som deltager i konkurrencer, skal være optaget af den der indleverer billederne. Billeder kan afleveres som enkeltstående billeder eller indgå i en serie.

Læs mere

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer

JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET. i matematik. Taktile materialer JEANNETTE STEEN CAMILLA SIMONSEN BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen BRUG LÅGET i matematik Taktile materialer Jeannette Steen og Camilla Simonsen Brug låget i

Læs mere

BADMITON DANMARK DGI BADMINTON, Reglement pointgivende ungdomsholdturnering 2015/2016 1

BADMITON DANMARK DGI BADMINTON, Reglement pointgivende ungdomsholdturnering 2015/2016 1 BADMITON DANMARK DGI BADMINTON, Reglement pointgivende ungdomsholdturnering 2015/2016 1 Reglement for den pointgivende ungdomsholdturnering 2015/2016 Indhold: 1 Formål side 2 2 Udvalg og administration

Læs mere

Skolernes idrætsdag 10. juni 2011 Gladsaxe Sportscenter

Skolernes idrætsdag 10. juni 2011 Gladsaxe Sportscenter Skolernes idrætsdag 10. juni 2011 Gladsaxe Sportscenter Vi byder alle elever og lærere velkommen til den fælles idrætsdag for 4.-6. klasserne. Idrætsdagen finder sted fredag den 10. juni fra kl. 9 til

Læs mere

REFERAT FRA TURNERINGSUDVALGSMØDE 05. DEC. 2014 I BRISTOL

REFERAT FRA TURNERINGSUDVALGSMØDE 05. DEC. 2014 I BRISTOL Den Danske Billard Union The Danish Billiard Federation Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Telefon: +45 43 26 26 26 E-mail: ddbu@ddbu.dk Internet: http:/www.ddbu.dk Spar Nord Reg. Nr. 9219

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK Nr.1605 Alder: 10-12 år - Tid: 6 min. Nr.1603 Flamingoen spiller kaster bolden til makkerens hoved. Spilleren, som står på et ben, header tilbage. Drillepinden med en bold mellem knæene. Den anden spiller

Læs mere

Det overordnede program

Det overordnede program Skoleturnering for 6 hold timer fra 9.00 til.00 Det overordnede program 9.00 Alle mødes omklædte i hallen til velkomst, holdene fordeles ud påbanerne og Kidsvolley vises. 9.5 Der spilles Kidsvolley 0.5

Læs mere

LEKTION 21 SVAR PÅ 1UT MED 5-FARVE I MAJOR

LEKTION 21 SVAR PÅ 1UT MED 5-FARVE I MAJOR LEKTION 21 SVAR PÅ 1UT MED 5-FARVE I MAJOR I Lektion 3 lærte du at svare på en 1UT-åbning med balancerede hænder. I forrige lektion indførte vi Stayman, hvormed man finder de vigtige 4-4 tilpasninger i

Læs mere

Collegetable.dk præsenterer. College Table rød

Collegetable.dk præsenterer. College Table rød Collegetable.dk præsenterer College Table rød Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform. 4 bagerst. 3 næst bagerst. Så 2 og én cup forrest.

Læs mere

Udkast: Den lille grønne BridgeBog - Anne Grete

Udkast: Den lille grønne BridgeBog - Anne Grete Indholdsfortegnelse Hvordan lærer jeg bridge?... 2 AT TÆLLE POINT... 3 KONTRAKTEN så spiller vi den!... 3 ÅBNINGSMELDINGER... 5 ÅBNING i en farve: 12-21HP... 5 Svar på åbning 1 i farve:... 6 ÅBNING med

Læs mere

Appendiks 1: Om baggrund og teori bag valg af skala

Appendiks 1: Om baggrund og teori bag valg af skala Appendiks 1: Om baggrund og teori bag valg af skala De nationale test gav i 2010 for første gang danske lærere mulighed for at foretage en egentlig måling på en skala af deres elevers præstationer på grundlag

Læs mere

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler

Solrød Cup 2015. Kampprogram & Regler Solrød Cup 2015 Kampprogram & Regler 1 Indhold Velkommen... 3 Praktiske oplysninger... 3 Spilleregler... 4 Præmier... 5 Kampprogram... 5 De 5 forældrebud... 6 De 5 trænerbud... 8 Sponsorer... 9 2 Velkommen

Læs mere

Hirtshals Boldklub Søndergade 20 9850 Hirtshals Tlf. 60 72 98 94 hb@hirtshalsboldklub.dk

Hirtshals Boldklub Søndergade 20 9850 Hirtshals Tlf. 60 72 98 94 hb@hirtshalsboldklub.dk Hirtshals Boldklub Søndergade 20 9850 Hirtshals Tlf. 60 72 98 94 hb@hirtshalsboldklub.dk VELKOMMEN TIL Hirtshals Boldklub - ungdomsafdelingen byder alle velkommen til årets skolefodbold-stævne. Interessen

Læs mere

Move@School LEGEKATALOG

Move@School LEGEKATALOG Move@School LEGEKATALOG Legekataloget er udgivet af Move@School, Folkesundhed København December 2006 For yderligere information eller spørgsmål kontakt: Glen Nielsen Projektleder Projekt Move@School E-mail:

Læs mere

Vejledning til svømmere/forældre

Vejledning til svømmere/forældre Sponsor-event 2016 Vejledning til svømmere/forældre Hvorfor afholdes Sponsor-event: Formålet med Sponsor-event er: - At samle penge ind til klubben, så vi kan fortsætte udviklingen i Horsens Svømmeklub

Læs mere

www.aalborgchang.dk Aalborg Chang Inviterer til Zebra Cup 2013 for drenge- og pigerækkerne: U6 U12

www.aalborgchang.dk Aalborg Chang Inviterer til Zebra Cup 2013 for drenge- og pigerækkerne: U6 U12 www.aalborgchang.dk Aalborg Chang Inviterer til Zebra Cup 2013 for drenge- og pigerækkerne: U6 U12 Søndag den 26. maj 2013 Aalborg Chang har den glæde, at invitere til vores årlige fodboldstævne for drengeog

Læs mere

øve os i gæstfrihed. En af de ting ved Jesus, som fik folk til at undre sig, dengang han gik rundt på jorden, var hans vilje til at

øve os i gæstfrihed. En af de ting ved Jesus, som fik folk til at undre sig, dengang han gik rundt på jorden, var hans vilje til at 33 JESUS-PLANEN - UDAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 5 33 Jesus-planen Introduktion til denne Ud-aften Denne ud-aften skal foregå hjemme hos en gæstfri sjæl i gruppen Husk at invitere til aftenen med god

Læs mere

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning

Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtægter for Vejle Amts Holdskydning Vedtaget på stiftende generalforsamling 21-10-1997 27.10.15 Revideret på generalforsamling 25.10.2000 / 22.10.2012. Tilføjet 2.11.2012-21.10.2013 20.2.2014-27.10.2014

Læs mere

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Afsnit 10 Afsnit 11 Afsnit 12 Afsnit 13 Afsnit 14 Rude 11 Ligaen Puljer Holdsammensætning Spillere Puljeinddeling Spillerunder

Læs mere

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene.

BUM 2006 Slagelse. Hej med dig! Men hvad er det nu egentlig BUM er for noget??? Hvordan kan du deltage? Idrætsgrene. Hej med dig! BUM 2006 Vi har netop modtaget et brev fra Ahorn, Ringsted, som denne gang er vært for BUM 2006 i den 3.-5. november for Teenager BUM 14-18 år og 17.-19. november for Junior BUM 10-13 år.

Læs mere

http://192.168.1.217/www.nelostuote.fi/tanska/discoveryregler.html

http://192.168.1.217/www.nelostuote.fi/tanska/discoveryregler.html 1 / 10 25.6.2008 9:03 2 / 10 25.6.2008 9:03 Indhold 2 kort (spilleplader), 2 plastikfolier (benyttes til at lægge over kortet), 1 tjekometer, 28 tjekometer kort, 18 udrustningskort, 210 terræn brikker,

Læs mere

Kom godt i gang med Funbridge Total Guide iphone

Kom godt i gang med Funbridge Total Guide iphone Kom godt i gang med Funbridge Total Guide iphone Gå ind i Appstore Klik på forstørrelsesglasset for at søge og tast funbridge Vælg den øverste funbridge din bridgeklub Herefter kommer dette billede frem.

Læs mere

Stævneledermanual Kidsvolley level 3

Stævneledermanual Kidsvolley level 3 Inden stævnet Tjek computer/printer. Kan I printe kampskemaer? - og er der toner nok til hele stævnet? Manglende udskrift af turneringen/kampskemaer kan medføre kaos og en dårlig oplevelse for de deltagende

Læs mere

Allan C. Malmberg. Terningkast

Allan C. Malmberg. Terningkast Allan C. Malmberg Terningkast INFA 2008 Programmet Terning Terning er et INFA-program tilrettelagt med henblik på elever i 8. - 10. klasse som har særlig interesse i at arbejde med situationer af chancemæssig

Læs mere

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet

RUDE 11 LIGAEN. Scoretavler & Betaling. Generelle spilleregler. Rude 11 Liga Mesterskabet Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Afsnit 10 Afsnit 11 Afsnit 12 Afsnit 13 Afsnit 14 Rude 11 Ligaen Puljer Holdsammensætning Spillere Puljeinddeling Spillerunder

Læs mere

OPSÆTNING DIAGRAM. Spioner. Spionmestre

OPSÆTNING DIAGRAM. Spioner. Spionmestre OPSÆTNING Lav to hold med nogenlunde samme antal spillere og evner. For at spille et normalt spil skal man være minimum 4 spillere (2 hold med 2 spillere). Spilvarianter med 2 og 3 spillere kan læses på

Læs mere

Formanden Klaus Bauer bød velkommen og foreslog John Petersson som dirigent. Endvidere var Kristian Kjær blevet bedt om at tage referat.

Formanden Klaus Bauer bød velkommen og foreslog John Petersson som dirigent. Endvidere var Kristian Kjær blevet bedt om at tage referat. REFERAT af Ordinær generalforsamling i Egedal-Jyllinge Skakklub Sted: Klubbens lokaler, Græstedgård. Tid: Tirsdag den 26. maj 2015, kl. 19:30. Dagsorden iflg. mødeindkaldelsen: 1. Valg af dirigent. 2.

Læs mere

Reglement 2016. Indhold

Reglement 2016. Indhold Reglement 2016 Indhold Rækkeinddeling.... 2 Ændringer i reglement 2016... 2 Indberetning af spring til indledende og Master... 3 Rettidigt... 3 For sent... 3 Spring i finalen:... 3 Prøvespring... 3 Afvikling...

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Mit første. Badmintonstævne

Mit første. Badmintonstævne Mit første Badmintonstævne Indholdfortegnelse Forord... 3 Turneringsform... 3 Hvordan tæller man... 3 Møde til et badmintonstævne... 4 Hvad skal jeg ha med... 4 I løbet af turneringen... 4 At spille en

Læs mere

ALBANI CUP. Generelle spilleregler

ALBANI CUP. Generelle spilleregler Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 ALBANI CUP Knockoutturnering Spillere Vinder af kampen Scoretavler Præmier Dommere Generelle spilleregler Vigtige datoer

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2014-2015 Sæsonen 2014-2015 starter med første træningsdag den 1. september. Vi har til denne

Læs mere

Månedens udfordring, april 2019

Månedens udfordring, april 2019 Månedens udfordring, april 2019 Det er næstsidste aften i årets gennemgående holdturnering. Du trækker denne pote op: Du melder 2 Kl og makker fortæller dig med 2 Hj, at hun har 2 kontroller, dvs. 1 es

Læs mere

Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013

Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013 Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013 Vedtaget og udgivet august 2012 Med virkning til August 2012 Af Udvalget for TeamGym 2 1 Konkurrencebestemmelser 1.1 Hvad er en begynder-konkurrence

Læs mere

Sådan gør du: Turneringsstruktur Hvad får man? Krav for deltagelse

Sådan gør du: Turneringsstruktur Hvad får man? Krav for deltagelse Sådan gør du: Du har modtaget en 4-cifret kode i e-mailen fra Bet25. Den kode skal du dele ud til dine 6 holdkammerater, som de skal taste ind på deres Bet25-konto under menuen, som vist på billedet: Turneringsstruktur

Læs mere

Velkommen til Ribe EliteCup 2015

Velkommen til Ribe EliteCup 2015 Velkommen til Ribe EliteCup 2015 Ribe Håndboldklubs ungdomsafdeling byder velkommen til klubbens 18. elitestævne for ungdomshold. 95 hold har valgt at bruge weekenden den 28. - 30. august på at forberede

Læs mere

Idrætsdagsmappe 2015

Idrætsdagsmappe 2015 Idrætsdagsmappe 2015 I denne idrætsdagsmappe får I udleveret: Vejledning til dagen. Beskrivelse af samtlige discipliner med regler, antal deltagere osv. Vejledning til idrætsdag d.11.9 2015 Dagen nærmer

Læs mere

Lav startliste til en parturnering

Lav startliste til en parturnering Lav startliste til en parturnering I dette dokument vises først hvordan tilmelder deltager til en parturnering ud fra en csv-fil. Herefter dannes en startliste til en parturnering med 16 par. Version 1

Læs mere

LEKTION 22 FARVEBEHANDLING

LEKTION 22 FARVEBEHANDLING LEKTION 22 FARVEBEHANDLING I hvert eneste spil skal man som spilfører tage stilling til, hvordan samtlige fire farver skal spilles. Derfor er dette et vigtigt område i selve spilføringen. Mange kombinationer

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

Vejledning. Vejledning til Trio Opgørelse af lærer

Vejledning. Vejledning til Trio Opgørelse af lærer til Trio Opgørelse af lærer Hvornår skal en lærer opgøres? Du kan have brug for at skulle opgøre en lærer, hvis vedkommende: stopper går på barsel uden løn fra skolen ændrer beskæftigelsesgrad. Skal en

Læs mere

Diktat 1 Lørdag morgen

Diktat 1 Lørdag morgen Diktat 1 Lørdag morgen Det begyndte som en helt n l e. Til morgenmad fik vi o u med k f. Og som altid drak vi u. T e var at vi skulle se en film måske den der handler om en k r e. Eller også en s. Men

Læs mere

Regler for Cityturneringerne

Regler for Cityturneringerne Regler for Cityturneringerne Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Afsnit 10 Afsnit 11 Afsnit 12 Afsnit 13 Afsnit 14 Handicap i Rude 11 Ligaen Puljer Holdsammensætning

Læs mere

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold

Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs Fodbold Koncept Indendørs DGI Midtjylland fodbold - Koncept for Indendørs Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse i DGI Midtjylland... 3 Terminer... 3 Rækker... 4 Puljenummerering... 6 Puljeinddeling... 6 Placeringer...

Læs mere

Månedens udfordring, april 2017

Månedens udfordring, april 2017 Du sidder Syd med denne slatne hånd: Månedens udfordring, april 2017 Meldingerne er gået således: Syd Vest Nord Øst Pas Pas 2 Kl Pas 2 Ru Pas 3 Ru Pas? Hvad melder du nu? Spillet er spil 11 fra sidste

Læs mere

Tips til klasseforældreråd

Tips til klasseforældreråd Tips til klasseforældreråd På forhånd tak fordi du/i har påtaget jer at understøtte skolens og klassens fællesskab ved at være del af klasseforældrerådet. Vi ved, at børnene glæder sig hver gang, de skal

Læs mere