Dagsorden: Evaluering af studiecenter udskydes til maj mødet. Herefter godkendt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden: Evaluering af studiecenter udskydes til maj mødet. Herefter godkendt."

Transkript

1 Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 11. april kl IKS lokale følger Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Prodekan Jan Ifversen og rådgiver Jesper Qvistgaard deltager under pkt. 4. Afbud: Lars Kiel Bertelsen, Morten Haugaard, Henrik Vase, Søren Balsløv 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag: 1.1 Udkast til referat fra 12. marts 2013 Referat: På grund af den sene fremsendelse af referatet blev dette ikke gennemgået, kommentarer fremsendes fra udvalgets medlemmer til Aske Dahl Sløk. Dagsorden: Evaluering af studiecenter udskydes til maj mødet. Herefter godkendt. Dean s Office Aske Dahl Sløk Rådgiver, specialkonsulent Dato: 5. april 2013 Ref: ads Side 1/6 2. Siden sidst og opfølgninger Ang. nye uddannelser. Der er kommet de sidste kommentarer fra kvalitetsenheden, disse indarbejdes hurtigst muligt i rapporterne. Positive tilbagemeldinger på formen med aftagerundersøgelse ved CFA. Der kan evt. laves et bedre setup i forhold til at kvalificere hvilke aftagere der inddrages i aftagerundersøgelser fremadrettet. På Health har CFA også arbejdet med at kvalificere hvilke aftagere der inddrages. Der blev opfordret til, at der på vores hjemmesider bliver etableret et sted hvor vedtagne politikker mv. findes. Aske Dahl Sløk undersøger hvilke setup der er mulige til kvalificering af aftagerinddragelse. Aske Dahl Sløk undersøger mulighederne for et fælles sted (online) hvor fakultets vedtagne politikker kan findes. 3. Mødeplanen Fast punkt på dagsorden til løbende opdatering af kommende punkter og møder. Bilag: 3.1 Mødeplanen Praktik kom ikke på mødet i marts, tages op i maj. Evaluering af studiecenter kommer på i maj. Artsrådet inviteres til at deltage på mødet 11. juni mødet forlænges en anelse. Dekansekretariatet Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C Tlf.: Fax: arts@au.dk

2 Profilfagene tages op på maj-mødet i forventning om at der kommer noget fra Lars Kiel. Side 2/6 4. Internationalisering Deltagelse af rådgiver Jesper Qvistgaard. Jesper Qvistgaard præsenterede status for arbejdet med internationaliseringsstrategien. Strategien skulle oprindeligt have været længere på nuværende tidspunkt, men er blevet udskudt for at øge inddragelsen af faglige miljøer. Strategien forventes ikke at blive et omfattende papir, men mere overordnede målsætninger for det internationale område. Uddannelsesområdet forventes at fylde en del i den kommende strategi, bl.a. da der allerede foregår en række aktiviteter her og der forventes at ville være en række nye initiativer på uddannelsesområdet. Herunder fx: - Udvikling af fagpakker med partneruniversiteter for at lette arbejdet med at komme af sted på. - Der er allerede nu taget skridt til udlagt undervisning på enkelte uddannelser. Formålet har her været at sikre kvaliteten af det der tilbydes i udlandet. - Der vil skulle arbejdes med incitamenter til / kulturen omkring at tage af sted. - I forbindelse med partaftaler skal det højere grad defineres / fremhæves hvad det er vi særligt kan tilbyde. Desuden skal der i nogle tilfælde laves dybere partnerskaber med udvalgte universiteter. - Der vil formentligt skulle arbejdes med et øget udbud på engelsk på BA-niveau - Der skal i forbindelse med initiativer overvejes forholdene omkring balancen mellem ind og udrejsende. - Der vil formentligt skulle arbejdes med det internationale studiemiljø /det multikulturelle læringsrum Der er desuden en række organisatoriske forhold som skal afklares herunder VIP ernes arbejde (i forbindelse med faglige vurderinger af ansøgere), ACA og IC. Der skal desuden findes en afklaring vedr. internationale koordinatorer hvor den fremlagte model ikke har vundet indpas. Marianne Ping Huang fremhævede, at vi er udfordrede med hensyn til udrejsende studerende, hvor vi godt kunne have flere. Dette vil vi skulle arbejde med fremadrettet, herunder mobilitetsvinduer, fagpakker i udlandet og aftaler om udlagt undervisning sidstnævnte kan måske udvides ud over aftaler om sprogtilegnelse. For de studerende er det vanskeligt at overskue mulighederne for at rejse ud. Desuden har vi mulighed for at se på at lave aftaler for studerende på 3. semester på KA.

3 Det blev pointeret, at organisationen pt. ikke er gearet til større udviklingsarbejde på det internationale område. Der er behov for etablering af strukturer omkring det internationale område for at kunne komme videre. Sådan som der pt. tales om internationalisering virker for mange meget abstrakt. Der er behov for afklaring vedr. de internationale koordinatorer, for at kunne komme videre. Side 3/6 På IKS er der pt. et netværk af 11 koordinatorer som repræsenterer fagmiljøerne. I sommeren 2013 ansættes en superkoordinator, men dette er ikke egentligt en løsning som IKS har ønsket og man er ikke glade for, at de 11 koordinatorers arbejde ikke anerkendes. Der er et talberedskab på det internationale område på vej, bl.a. til opgørelse af hvilke aftaler der findes og status på disse aftaler. Der er opmærksomhed på, at der skal være et bedre / mere synligt serviceberedskab til de studerende. Det skal bl.a. synligøres hvilke services der tilbydes af IC, samt afklares hvordan arbejdsdelingen er/skal være internt i ACA mellem INVE og Steen Weisner. Det er for fagmiljøerne ikke klart hvem det er der skal sørge for at processen skrider fremad. Der er mange der har interesser i området og (måske) derfor er der en afventende holdning blandt alle interessenterne. For at arbejdet kan skride frem, har Jesper Qvistgaard og Jan Ifversen brug for samtalepartnere fra fagmiljøerne. Forslag om at strategien deles i to, hvor den første del går på at redde området, som er ved at kuldsejle og først derefter på sigt tager fat på de mere fremadrettede strategiske initiativer. Det er derfor umådeligt vigtigt at få fundet internationale koordinatorer på alle områder disse kyndige VIP findes og der er en forhåbning om, at nogle af disse kan overtales til at deltage. Der var i udvalget i høj grad tilslutning til synspunktet om først at redde området og først på et senere tidspunkt tage fat på arbejdet med nye strategiske initiativer dette ikke forstået som om der ikke er opbakning til fx flere ind- og udrejsende studerende. Der findes allerede på nuværende tidspunkt procedurebeskrivelser for hvordan man kommer til udlandet, men der er tilsyneladende ikke en udbredt forståelse for de bagvedliggende roller i organisationen. Afklaring af roller og opgaver (og timekompensation) mellem VD-områder, IC og institutterne vil formentligt kunne afhjælpe nogle af disse problemer. Det er forventet, at strategien vil blive udviklet i efteråret 2013.

4 Marianne Ping Huang afrundede punktet og opsummerede, at der i første omgang gøres en indsats for at organisationen omkring det internationale område på plads herefter vil indholdsudvikling blive taget op i UU igen. Side 4/6 Processen på kort sigt er at Jesper Qvistgaard indkalder internationale koordinatorer når disse er udpeget på institutterne. 5. Politik for undervisningsudbud, kursusformater, semestertilrettelæggelse og studieaktivitet Bilag: 5.1 Sagsfremstilling 5.2 Udkast til politik for undervisningsudbud, kursusformater, semestertilrettelæggelse og studieaktivitet, proces 5.3 Forslag til akt/projekter ifbm. politik for undervisningsudbud mv. 5.4 Tre forskellige undervisningsscenarier Marianne Ping Huang opridsede nogle af de kommentarer som er indkommet vedr. politikudkastet, herunder også fra fakultetsledelsen. Papiret i sin nuværende form er ikke vedtaget som en egentlig politik, men fakultetsledelsen har godkendt de grundlæggende hovedpointer. Papiret kan i sin nuværende form tages med ud i organisationen med blik for at det ikke er en vedtaget politik med henblik på at igangsætte faglige initiativer. Det blev drøftet hvordan der skal opgøres i forhold til ministeriet og hvordan midlerne fra fakultetet til forøgelse af timetal kan anvendes af SN/UFU/fagmiljøerne. CUDIM vil gerne spille en rolle i forhold til fagmiljøerne i forhold til det indholdsmæssige af kommende projekter, samt opfølgning og evaluering af projekter. Udvalget udtrykte, under de givne omstændigheder, opbakning til papiret og ser det som nogenlunde operationaliserbart. Opfordring til, at pengene kommer ud at arbejde i en fart og at setup et omkring ansøgning om midler og afrapportering holdes på et absolut minimum. Afrapportering kunne være en fælles projekt-/temadag hvor evalueringer/erfaringer fra projekter kan udbredes. Dele af midlerne foreslås brugt på en samlet evaluering/afrapportering, evt. i regi af CUDIM. Forslag om, at pilotprojekterne forankres i studieledelsen (SL+SN-formand) på hvert institut og at det er fakultetsmidlerne til forøgelse af timetal der bruges til at finansiere disse projekter.

5 Aske Dahl Sløk sørger for, at der hurtigst muligt kommer en udmelding omkring midlerne i dialog med uddannelseskonsulenterne og, for så vidt angår afrapportering/evaluering, med CUDIM. Side 5/6 6. SMU-13 Bilag: 6.1 Sagsfremstilling 6.2 Materiale fra studiemiljøgruppens møde 5. april Overordnet behandlet under punkt 5. Spørgsmål til om hvert enkelt projekt skal godkendes af Uddannelsesbåndet. Det skal de, men med en klar forventning om, at projekter som lever op til formålene bliver godkendt. Fristen for indmelding af projekter vil være svær at nå for IUP og IKS de får en ny frist 16. maj til Aske Dahl Sløk. Aske Dahl Sløk sørger for en endelig udmelding om fordelingen af midlerne. Kr. 1,4 mio. til for deling på de tre institutter. 7. Uddannelsesudbud Bilag: 7.1 Sagsfremstilling 7.2 Notat fra fakultetsledelsen vedr. ændring af uddannelsesudbud 7.3 Bilag til notat om indstilling af ændret udd.udbud (UDKAST) Omdeling af revideret Proces på Arts for indstilling om ændret uddannelsesudbud, som det ser ud efter fakultetsledelsesmøde 10. april og som sendes til Akademisk Råd. Bagved den foreliggende proces, findes et arbejdspapir til inspiration i forbindelse med drøftelser om ændringer i uddannelsesudbud. Dette papir vil virke som forlæg for den efterspurgte 10-punktsliste til kvalifikation af nye uddannelsesinitiativer. Udvalget er glade for at have modtaget arbejdspapiret til inspiration for det videre arbejde, det er bl.a. et klart mere operationaliserbart papir. Uddannelsesudvalget ønsker entydigt, at der arbejdes videre med arbejdspapiret så det får en officiel status og drøftes åbent i organisationen. Marianne Ping Huang drøfter uddannelsesudvalgets ønske om det videre arbejde med arbejdspapiret med fakultetsledelsen.

6 8. Evaluering af studiecenter Bilag: EFTERSENDES Side 6/6 Punktet udgik. 9. Orienteringspunkter a. Black Board konference i Birmingham b. Ansøgninger til KA13 (bilag, pivot fra Søren Anker) c. Profilfag d. Kvalitetspolitik og praksis (bilag Arts kvalitetspraksis) 10. Evt.

Referat ARTS. Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. februar kl CUDIM, Paludan-Müllers Vej 48. Møde kl

Referat ARTS. Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. februar kl CUDIM, Paludan-Müllers Vej 48. Møde kl Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. februar kl. 12.00-15.30 CUDIM, Paludan-Müllers Vej 48 Referat Møde kl. 12.00-15.30 Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Fra CUDiM deltog under pkt. 4 Hanne Buhl og Mette

Læs mere

Der mangler stadig en afklaring ang. timekompensation til internationale koordinatorer.

Der mangler stadig en afklaring ang. timekompensation til internationale koordinatorer. Møde den: 14. august 2012 Byg. 1431, lok. 021 Ndr. Ringgade 1 Uddannelsesudvalgsmøde Deltagere: Marianne Huang, Ken Henriksen, Liselotte Malmgart, Søs Bayer, Henrik Vase, Arne Kjær, Hanne Johansen, Unni

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser.

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 30. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat ref. DSBH Deltagere: Medlemmer af UU, Arts 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag:

Læs mere

3. Mødeplanen (12.15) Fast punkt på dagsorden til løbende opdatering af kommende punkter og møder

3. Mødeplanen (12.15) Fast punkt på dagsorden til løbende opdatering af kommende punkter og møder Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 4. december kl. 11.00-15.30 Campus Emdrup Referat Rundvisning kl. 11 Frokost kl. 12 Møde kl. 12.30-15.30 Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Afbud: Søs Bayer Gæster: Sissel

Læs mere

Dagsorden ARTS. Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. marts kl Kaløvig Center, Præstekravevej 46, Følle, 8410 Rønde

Dagsorden ARTS. Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. marts kl Kaløvig Center, Præstekravevej 46, Følle, 8410 Rønde Uddannelsesudvalgsmøde Møde den: 12. marts kl. 10.00-18.00 Kaløvig Center, Præstekravevej 46, Følle, 8410 Rønde Dagsorden Dagsinternat kl. 10.00-18.00 (herefter middag) Deltagere: Medlemmer af UU, Arts

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 19. juni 2012 kl Turing 014, Katrinebjerg Uddannelsesudvalg, Arts

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 19. juni 2012 kl Turing 014, Katrinebjerg Uddannelsesudvalg, Arts Møde den: 19. juni 2012 kl. 12.15-15.00 Turing 014, Katrinebjerg Uddannelsesudvalg, Arts Referat Deltagere: Marianne Ping Huang, Anna Bak Maigaard, Hanne Johansen, Søren Balsløv Fransén, Søs Bayer, Unni

Læs mere

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen.

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 11. november 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021. Videolink: Emdrup A112 Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Gæster: Mette Qvist, Artsrådet,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 1. maj 2012 kl Karl Verner Værelset Arts Uddannelsesudvalg. Udkast til referat

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 1. maj 2012 kl Karl Verner Værelset Arts Uddannelsesudvalg. Udkast til referat Møde den: 1. maj 2012 kl. 13-16 Karl Verner Værelset Arts Uddannelsesudvalg Udkast til referat Deltagere: Søs Bayer, Peter Lodberg, Arne Kjær, Unni From, Ken Henriksen, Morten Haugaard Jeppesen, Liselotte

Læs mere

Gæster: Hans Sommer, Helle Steffensen, Pia Rasmussen, Jakob Isak Nielsen, Jacob Buch, Solveig Sannem, Lene Kühle, Jan Ifversen, Kasper Lie.

Gæster: Hans Sommer, Helle Steffensen, Pia Rasmussen, Jakob Isak Nielsen, Jacob Buch, Solveig Sannem, Lene Kühle, Jan Ifversen, Kasper Lie. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 9. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat Deltagere, UU Arts: Marianne Ping Huang, Arne Kjær, Liselotte Malmgart, Ken Henriksen, Peter

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Der blev tilføjet følgende ekstra punkter til dagsorden: Et punkt vedr. ansøgningsvejledning i forbindelse med opslag af videnskabelige stillinger.

Der blev tilføjet følgende ekstra punkter til dagsorden: Et punkt vedr. ansøgningsvejledning i forbindelse med opslag af videnskabelige stillinger. Møde den: 11. september kl. 12.00-15.00 Dagsorden Nrd. Ringgade 1, bygning 1431, lokale 021-023 Uddannelsesudvalgsmøde Deltagere: Marianne Ping Huang, Søs Bayer, Søren Balsløv Fransén, Arne Kjær, Unni

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Dagsorden til møde i Uddannelsesudvalget Arts 3. februar Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Referat AARHUS UNIVERSITET. Dagsorden til møde i Uddannelsesudvalget Arts 3. februar Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: Tirsdag den 3. februar 2016 kl 14.30-16.00 Sted: Aarhus, 1431 021 (link til Emdrup D118) Emne: Møde i Uddannelsesudvalget Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær,

Læs mere

Nina Gøtzsche Thiele, Hanne Johansen, Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Nina Gøtzsche Thiele, Hanne Johansen, Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Møde den: Tirsdag den 12. januar 2016 kl 12.00-15.00 Sted: Aarhus, 1431 303 Kippen (link til Emdrup D120) Emne: Møde i Uddannelsesudvalget Arts Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær,

Læs mere

Uddannelsesevaluering på Arts

Uddannelsesevaluering på Arts Notat Uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere indsatsområder

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser:

1. Godkendelse af referat og dagsorden Uddannelsesudvalget godkender referat fra mødet med følgende tilføjelser: Møde den: 10. juni 2014 kl. 12.00-14.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021-023 Uddannelsesudvalgsmøde, Arts REFERAT Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Arne Kjær; Eva Silberschmidt Viala; Ken Henriksen; Lars

Læs mere

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Notat Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Formål Formålet med dette notat med bilag er at beskrive principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen.

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen. Møde: den 24. februar 2015, kl. 13-16 Lokale: Frandsensalen (1430-231) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang (AR),

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning IÆK ønsker et møde vedr. UC samarbejder medio januar MPH indkalder.

2. Siden sidst og opfølgning IÆK ønsker et møde vedr. UC samarbejder medio januar MPH indkalder. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 16. december 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Afbud: Lars Kiel Bertelsen, Peter Lodberg. Gæster: Lotte

Læs mere

Øvrige deltagere: Katharina Juhl Haslund, Ditte Krabbe, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Øvrige deltagere: Katharina Juhl Haslund, Ditte Krabbe, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Dato: 20. marts 2018 Side 1/6 Mødedato: Den 20. marts 2018 kl. 12.00-15.00 Mødested: 1431 021 /link til D120 Mødeemne: Møde i Uddannelsesforum Arts Deltagere: Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Møde: den 30. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

Øvrige deltagere: Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent).

Øvrige deltagere: Peter Thuborg, Søren Balsløv Fransén, Aske Dahl Sløk, Dinna Sigaard Bruun Hansen (referent). Møde: Tirsdag d. 20. juni 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Emdrup, D120 (link til Aarhus: 1431 021) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Tina Bering Keiding,

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter Møde den: 21. maj 20 15 kl. 13.00-16.00 Bygning 1261-118. Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Klavs Madsen, Helle Terkildsen Maindal, Kim Overvad,

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale STRATEGI Vision og strategi for Educational IT på Arts, 2013-2020 Arts, dekanatet Vision Arts sætter i uddannelsesdelen af strategien for 2013 20 fokus på kvalitetsudvikling af uddannelserne, herunder

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Der var flere kommentarer til referatudkastet, som rettes til og sendes til endelig godkendelse pr. mail.

Der var flere kommentarer til referatudkastet, som rettes til og sendes til endelig godkendelse pr. mail. Møde: Tirsdag den 11. november 2016 kl 11.30-14.30 Sted: Aarhus, 1431 021 (link til Emdrup, D120) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Arne Kjær, Jody

Læs mere

UFA-møde 28. august 2018 Referat

UFA-møde 28. august 2018 Referat UFA-møde 28. august 2018 Referat Mødeleder: Niels Lehmann Referent: Terkel Rørkær Sigh Dato: 28. august 2018 Varighed: 12:00 15:00 Tilstedeværende: Medlemmer Niels Overgaard Lehmann (formand) Christina

Læs mere

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer Strategiske AU s mål er ift. 2011 at opnå derfor have kvalitetssikring af uddannelser på opnå fuld

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 28. september 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1.

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

Referaet fra møde i UFA den 20. juni 2017 blev godkendt med få præciseringer.

Referaet fra møde i UFA den 20. juni 2017 blev godkendt med få præciseringer. Møde: Tirsdag d. 29. august 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: 1431 021 (link til Emdrup D120) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts REFERAT Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Tina Bering Keiding, Leo

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt, dog med rettelser: Pkt. 3 flyttes og er det sidste pkt. på dagsorden Møde den: 8. maj 2017, kl. 12.15 14.15 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Møde i Studienævn for idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen, Sine Agergaard

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje I henhold til Københavns Universitets bestyrelses beslutning af 15. december 2011 om oprettelse af uddannelsesråd på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet etableres

Læs mere

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl Møde den: Mandag d. 11-11-2013 i studienævnet for idræt kl. 14.00-16.00 REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Ask Vest Christiansen, Kristian Olesen. Fra Administrationen: Merethe Haugaard, Drude Katrine

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. Ændring af HUM-fag til internationaliseringsvalgfag (IV-fag)

Notat AARHUS UNIVERSITET. Ændring af HUM-fag til internationaliseringsvalgfag (IV-fag) Notat Ændring af HUM-fag til internationaliseringsvalgfag (IV-fag) Baggrund, præmisser og hovedretning Nærværende notat beskriver den beslutning om ændringer af de nuværende HUMfag, som blev truffet på

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Referat til møde i Uddannelsesforum Arts 1. maj 2017

Referat AARHUS UNIVERSITET. Referat til møde i Uddannelsesforum Arts 1. maj 2017 Møde: Onsdag d. 1. maj 2017 kl. 12.00-13.30 Sted: Aarhus 1431 021 (link til Emdrup D118) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts Referat Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Tina Bering Keiding, Jody

Læs mere

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK

STUDIENÆVNET FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK REFERAT Aarhus Universitet AU Studieadministration, Arts Studienævnet for Uddannelse og Pædagogik Tuborgvej 164 2400 København NV. Susanne Bartram Studienævnssekretær E-mail: studienaevn.edu@au.dk Tidspunkt:

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder)

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Afbud: Kristoffer Vinther Olesen (studievejleder), Maria Svane-Christiansen (studievejleder) Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 2. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Jakob Engberg,

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation Møde den: 20.08.2012 Nygaard, byg 5336, lok. 184 Studienævnsmøde Institut for Æstetik og Kommunikation REFERAT Til stede: Unni From, Claus Bossen, Pia Rasmussen, André Wang Hansen, Mads Rosendahl Thomsen,

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referat fra møde i UFA den 21. februar 2017 eftersendes af ADS, der vil modtage skriftlige kommentarer til referatet.

2. Godkendelse af referat Referat fra møde i UFA den 21. februar 2017 eftersendes af ADS, der vil modtage skriftlige kommentarer til referatet. Møde: Onsdag den 15. marts 2017 kl 10.00-12.30 Sted: Aarhus 1431 021 (link til Emdrup D118) Emne: Møde i Uddannelsesforum Arts Medlemmer: Niels Overgaard Lehmann (formand), Jody Pennington, Leo Normann

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Mødedato: Onsdag d. 10. maj 2017 Starttidspunkt: Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Monofagligt møde kl. 14.00-16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Campus Roskilde

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 17. august 2017 kl. 16.30-19.30 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. Ændring af HUM-fag til internationaliseringsvalgfag (IV-fag)

Notat AARHUS UNIVERSITET. Ændring af HUM-fag til internationaliseringsvalgfag (IV-fag) Den 26. september 2018 er følgende tilføjet notatet af prodekan Niels Lehmann: Vær opmærksom på at prodekanen efter dette notats udarbejdelse, har truffet nye beslutninger vedrørende eksamens-/undervisningssprog

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 14. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2015\1. juni\150710 Referat af uddannelsesudvalgsmøde på Bioanalytikeruddannelsen 01.06.2015 Dato & tid 1. juni 2015 kl.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. Der tilføjes et nyt fast punkt: Opfølgning fra sidste møde

1. Godkendelse af dagsorden. Der tilføjes et nyt fast punkt: Opfølgning fra sidste møde Møde den: 30.11.2011 AU,Teknisk Forvaltning bygning 5128-215 UNI-lab projektgruppe REFERAT Til stede: Søren Trangbæk (ST) TEK Anders Roed (AR) SUN, Lars Mitens (LM) SUN, Christina Breddam (CB) DJF, Bjarne

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Udviklingsplan for Uddannelsesrådet for Odontologi og Tandpleje

Udviklingsplan for Uddannelsesrådet for Odontologi og Tandpleje Udviklingsplan for Uddannelsesrådet for Odontologi og Tandpleje September 2012-september 2015 1. Tværgående mål for uddannelsesområdet (school) Rådet har til formål at støtte, koordinere og supplere studienævnets,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

2. Valg af stedfortræder for formanden Unni From oplyste om, at der blandt nævnets VIP-medlemmer skal vælges en stedfortræder

2. Valg af stedfortræder for formanden Unni From oplyste om, at der blandt nævnets VIP-medlemmer skal vælges en stedfortræder Møde den: 12. marts 2012 kl. 9.00-11.30 bygning 1485 lokale 316 Studienævnsmøde Studienævnet ved Institut for Æstetik og Kommunikation Referat Deltagere: Unni From (form.), Nikoline Bach, Henriette Engedal

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 8. september 2015, kl Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 8. september 2015, kl Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 8. september 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Tom Vindbæk Madsen (ST) og Marianne

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Sagsbehandler: Gitte Duemose Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Læs mere

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8 Lokale: 1443-413 Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST) Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne Christine Teglborg (FS), Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR - ordfører) og Esben Højbjerre Larsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj

KKR NOTAT. Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj NOTAT KKR HOVEDSTADEN Dagsorden til møde i politisk praktikpladsforum den 20. maj Mødetidspunkt: Onsdag den 20. maj 2015, kl. 14-16 Mødested: Lyngby-Taarbæk, mødested følger senere. Deltagere: Byrådsmedlem

Læs mere

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering

Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Fælles principper og rammer for uddannelseskvalitetsprocesser: Årlig status og uddannelsesevaluering Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet udgør det fælles værdigrundlag

Læs mere

Baggrund Af flere årsager er det blevet påkrævet at se nærmere på vores praksis vedrørende projektorienterede

Baggrund Af flere årsager er det blevet påkrævet at se nærmere på vores praksis vedrørende projektorienterede Kvalitetssikring af projektorienterede forløb på Arts Baggrund Af flere årsager er det blevet påkrævet at se nærmere på vores praksis vedrørende projektorienterede forløb. For det første er der fra UFU

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

21. oktober 2015 Ref.: crc J.nr.: 9/15. Til stede: Martin Knakkergaard (MK) Mads Walther Hansen (MWH) Ole Izard Høyer, observatør, VIP

21. oktober 2015 Ref.: crc J.nr.: 9/15. Til stede: Martin Knakkergaard (MK) Mads Walther Hansen (MWH) Ole Izard Høyer, observatør, VIP I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget.

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget. Møde: den 7. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde

Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referat fra Studierådsmøde d. 6. november 2018 Skolen for Sociologi og Socialt Arbejde Referatet skal godkendes på næste Studierådsmøde d. 4. december 2018 Deltagere: Skolen Lene Tølbøll, Studieleder Mette

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen.

Fra fakultetet deltog dekan Flemming G. Andersen, fakultetssekretær Jakob Ejersbo, fuldmægtig Tomas Bech Madsen og fuldmægtig Lisbeth Petersen. SYDDANSK UNIVERSITET Det humanistiske Fakultet 24. september 2004 FGA/tbm/lip Referater af studieledermøderne den 14. september 2004 Referat af møde tirsdag den 14. september 2004 kl. 10 med studielederne

Læs mere

Procedure for udvikling af nye uddannelser

Procedure for udvikling af nye uddannelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for udvikling af nye uddannelser Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Fraværende med afbud: Jeppe N. Stokholm (uddannelseskonsulent)

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde. Fraværende med afbud: Jeppe N. Stokholm (uddannelseskonsulent) Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 14. november 2017 Varighed: 14.00 16.00 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Jakob Engberg,

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET Mødedato: 14. juni 2018 kl. 13-15 Mødested: Emdrup B101a; 1483-523 Det Gule Rum Mødeemne: 5. møde i Uddannelsesnævnet for Didaktikuddannelserne (UN) Dato: 28. maj 2018 Side 1/5 Deltagere: Medlemmer Lisbeth

Læs mere