Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet."

Transkript

1 Slotsholmsgade DK-1216 København K T F M im@im.dk W Styregruppen fort MedCom Dato: 24. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: Dok. nr.: Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Deltagere: Vagn Nielsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Ronnie Eriksson, Finansministeriet Otto Larsen, Sundhedsstyrelsen/SDSD Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland Tove Lehman, Region Syddanmark Sven-Åge Westphalen Morten Elbæk Petersen, sundhed.dk Charlotte Meyer Henius, Kommunernes Landsforening Jens Parker, PLO Henrik Bjerregaard Jensen, MedCom Dorthe Skov Lassen, MedCom Jens Rahbek Nørgaard, MedCom Lars Hulbæk, MedCom Ib Johansen, MedCom. Jan Petersen, MedCom. Sekretariat: Mogens Køllner, Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Afbud: Henrik Bruun, Apotekerforeningen Jan Kold, Region Hovedstaden Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra 3. styregruppemøde 9. september Meddelelser. 3. Status på igangværende projekter. 4. Adgang til praksisdata. 5. Elektronisk fødselsanmeldelse. 6. Overenskomst for fodterapeuter. 7. Regnskabsvurdering 3. kvartal Eventuelt.

2 Side 2 Ad 1. Godkendelse af referat fra 3. styregruppemøde 9. september Referatet blev godkendt. Ad 2. Meddelelser. Vagn Nielsen orienterede om det igangværende arbejde på statsligt niveau med udmøntning af økonomiaftalen for 2011 vedrørende sundheds-it. Det fremgik herunder bl.a., at nedlukningen af SDSD forløb som planlagt, således at organisationen ikke længere eksisterede med udgangen af året. Det fremgik tillige, at der var indkaldt udpegning af medlemmer til den nye rådgivende bestyrelse, og at det var planlagt at holde et første møde i denne bestyrelse i uge 49. Organisering og etablering af ressourcer til varetagelse af de fremadrettede statslige opgaver i øvrigt på sundheds-it området var også igangværende. Charlotte Meyer Henius stillede uddybende spørgsmål til håndteringen af de statslige aktiviteter i regi af Indenrigs- og Sundhedsministeriet og til, hvorvidt det igangværende arbejde med en ny fællesoffentlig digital strategi ville få betydning for den eksisterende digitale strategi på sundhedsområdet. Vagn Nielsen uddybede med oplysning om, at ministeriet ville lave en organisationsaftale med Otto Larsen, der aktuelt havde ansættelsesaftaler på baggrund af stillingsopslag til den fremtidige statslige håndtering af sundheds-it opgaverne i medfør af økonomiaftalen for Der blev tillige lidt uddybende orienteret om det kommende arbejde med bl.a. på indberetningsområdet til ministeriets institutioner at skabe nemmere/mere ensartede forhold for omverdenen, ligesom det kommende nærmere samarbejde med Statens IT om overtagelse af visse fagspecifikke systemer blev nævnt. Vedrørende arbejdet med den nye fællesoffentlige strategi for digitalisering oplyste Vagn Nielsen, at der i dette nyligt igangsatte arbejde indtil videre kun havde været et par møder i styregruppen for denne opgave. Det lå indtil videre ikke i kortene, at dette arbejde ville føre til væsentlige ændringer i den digitale strategi på sundhedsområdet. Det lå nærmere for, at øvrige særlige fokusområder i arbejdet med den nye fællesoffentlige digitale strategi ville kunne drage nytte af det arbejde, der var forløbet på sundhedsområdet i forbindelse med økonomiaftalen. Ronnie Eriksson bekræftede, at arbejdet på sundheds- it området kunne være til nytte for arbejdet på øvrige fokusområder. Der var i drøftelserne i øvrigt tilslutning til, at der i det kommende arbejde kunne komme yderligere fokus på samspillet mellem social- og sundhedsområdet.

3 Side 3 Sven-Åge Westphalen meddelte, at Socialministeriet af økonomiske grunde ikke længere så sig i stand til at bidrage økonomisk til arbejdet i MedCom, men at man gerne ville være tilknyttet styregruppen med status som observatør. Charlotte Meyer Henius udtrykte af hensyn til kobling mellem social- og sundhedsområdet ønske om, at Socialministeriet fremover var repræsenteret i styregruppen på observatørniveau. Der var efter omstændighederne i styregruppen tilslutning til, at Socialministeriet således fremover var tilknyttet styregruppen med status som observatør. Morten Elbæk Petersen orienterede om et samarbejde med MedCom om en vellykket e-journal kampagne, der har medført en betydelig stigning i benyttelsen af sundhed.dk. Ad 3. Status på igangværende projekter. Henrik Bjerregaard præsenterede udkast til den nye form for en mindre ordrig og i øvrigt komprimeret afrapportering af status, som på tværs af projekterne var standardiseret, og med denne ensartede form gav en lettere adgang til et godt overblik og fokus på centrale forhold i status for de enkelte projekter, herunder bl.a. en risikolog. Styregruppen fandt generelt, at det præsenterede udkast havde en god form. Der var enkelte forslag til den videre udvikling af formen, herunder at risikologgen blev gradueret, evt. ved farvemarkering for graden af risiko for de enkelte risici og hvilke foranstaltninger der kunne imødegå eller reducere de enkelte risici. Der var tilslutning til, at den nye form for statusrapportering gav et så godt indblik i for styregruppen væsentlige forhold, at den som udgangspunkt hidtidige gennemgang af alle projekter fremover kunne erstattes af en nøjere drøftelse af udvalgte projekter, hvor der måtte være særskilt behov, herunder såfremt der var særligt truende risici. Mogens Engsig-Karup bemærkede, at der ikke i statusrapporteringen var anført noget om problematikken med erstatningspersonnumre. Det fremgik, at en løsning stilles til rådighed af Region Midtjylland i samarbejde med MedCom og Region Syddanmark til forventelig idriftsættelse lidt ind i Der var også en drøftelse af internationale projekter, hvor det fremgik, at ministeriet med visse begrænsninger i et letter of intent havde tilsluttet sig at deltage i epsos 2, som var en udvidelse af projektet med endnu 2 år til og med Der var en drøftelse af den fremtidige organisering af projektet. Det fremgik, at projektet med nedlæggelse af SDSD skulle overføres til den kommende nye nationale organisering af sundheds-it. Mogens Engsig-Karup og Lisbeth Nielsen tilkendegav, at man afventede nærmere vedrørende organiseringen af epsos projektet.

4 Side 4 Der var også en kort drøftelse af projektet om teletolkning, hvor det fremgik, at der var fokus på at finde afdelinger, hvor massen var stor med henblik på at optimere nytten. Endelig var der med udgangspunkt i statusrapporteringen for Region Sjælland en drøftelse af FMK- projektet. Mogens Engsig-Karup tilkendegav, at samtlige regioner havde forbehold for indholdet i PLO-overenskomst. Der var tilslutning til, at udfordringer måtte håndteres, således at målet med FMK- projektet kunne nås. Morten Elbæk Petersen henledte opmærksomheden på, at sundhed.dk med sit nye udviklingsteam kunne være en mulighed for en hensigtsmæssig løsning af visse udviklingsopgaver. Ad 4. Adgang til praksisdata. Henrik Bjerregaard præsenterede i hovedtræk det ret omfattende materiale om dette projekt, der med indstillinger var forelagt til mødet. Der var herefter en forholdsvis grundig drøftelse med bred involvering fra styregruppens medlemmer. Der var fuld tilslutning til, at det var et relevant og godt projekt, men med så væsentlige uafklarede forhold, at styregruppen på det foreliggende grundlag alene kunne tiltræde gennemførelse af et forprojekt til en tilstrækkelig afklaring af en række nærmere drøftede forhold vedrørende datasikkerhed/datatilsynets holdning, organisering, juridiske forhold, arkitektur og tekniske forhold i øvrigt samt økonomi og drift. Styregruppen var således med en rimelig vel afklaret foranalyse positivt indstillet overfor projektet. Ad 5. Elektronisk fødselsanmeldelse. Lars Hulbæk orienterede om forløbet siden behandlingen af projektet på sidste møde i styregruppen den 9. september og de behov, især i form af tilpasninger af standarder, som det videre arbejde havde afdækket, således som det var afspejlet i indstillingerne i sagen. Det fremgik, at Region Hovedstaden til mødet havde angivet en række behov som forudsætning for at kunne anvende løsningen. Der var tilslutning til at foretage en yderligere sikring af, at standarden kunne rumme behovene i de enkelte regioner.

5 Side 5 Ad 6. Overenskomst for fodterapeuter. Den modtagne henvendelse fra Danske Regioner blev drøftet. Det fremgik af henvendelsen, at det i forbindelse med kommende indgåelse af overenskomst på området var forventet, at en række nærmere angivne områder skulle ITunderstøttes, herunder elektronisk afregning, årsstatus til elektronisk udveksling med praktiserende læger m.v. samt elektronisk journalsystem og tilknytning til henvisningshotellet og brug af Digital Dokumentboks m.v. Der var i styregruppen tilslutning til, at MedCom inden for eksisterende økonomiske rammer inden overenskomstens ikrafttræden 1.april 2011 kunne foretage sin del af det forventede behov for IT- understøttelse af området, fmt. ved i høj grad at genbruge løsninger fra fysioterapien. Ad 7. Regnskabsvurdering 3. kvartal Henrik Bjerregaard orienterede om regnskabsstatus med udgangen af 3. kvartal Det fremgik, at her inde i 38% af projektperioden kun var brugt 18% af budgettet. For så vidt angik nøjere specifikationer og særskilt finansierede projekter samt økonomi for internationale projekter blev der henvist til det specificerede materiale som udsendt til mødet. Det fremgik, at MedCom havde likviditetsproblemer grundet manglende betalinger fra ministeriet. Vagn Nielsen beklagede dette og gav tilsagn om hurtigt at bringe dette forhold i orden. Ad 8. Eventuelt. Det fremgik, at Mogens Køllner ikke fremover ville varetage sekretariatsfunktion for styregruppen, idet han fratrådte sin stilling i ministeriet. Med venlig hilsen Mogens Køllner

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet.

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 29 september 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 539438 Dato: 10. juni 2011 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Deltagere

Læs mere

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet MedCom styregruppemøde d.4/3 2010 kl.10-13. Deltagere: Vagn Nielsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland Jan Kold, Region Hovedstaden

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008.

1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008. Styregruppen for MedCom Referat af 3. møde i MedCom VI s styregruppe den 4. september 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Lisbeth

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 760294 Dato: 1. februar 2012 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007.

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007. Styregruppen for MedCom Referat af 1. møde i MedCom VI s styregruppe den 6. marts 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Niels

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 848000 Dato: 5. maj 2012 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Læs mere

Styregruppen for MedCom

Styregruppen for MedCom Styregruppen for MedCom Referat af 4. møde i MedCom VI s styregruppe den 27. november 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI.

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 11. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl Frokost MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl. 10-15 Status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 (2015) Tilbagemeldinger fra seminar i MedComs styregruppe 13/11-14 Fokus på Standarder,

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008.

1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008. Styregruppen for MedCom Referat af 2. møde i MedCom VI s styregruppe den 29. maj 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Niels Mortensen, Region Syddanmark Lisbeth Nielsen, Danske Regioner

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1083651 Dato: 01. november 2012 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 4. Styregruppemøde i MedCom VI den 27. november

1) Godkendelse af referat fra 4. Styregruppemøde i MedCom VI den 27. november Styregruppen for MedCom Referat af 5. møde i MedCom VI s styregruppe den 5. marts 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2.

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2. N O T A T Medcom styregruppereferat 26.09.2013 Deltagerer: Lars Hulbæk Dorte Skov-Lassen Jan Pedersen Jens Rahbek Nørgaard Maiken Nielsen Shiauching Kenneth B. Ahrensberg Jens Parker Margrethe Harbo Christian

Læs mere

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde den 19. maj 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9 Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Koordineret med: Sagsnr.: 1305366 Dok. nr.: 1870611 Dato: 27. januar 2016 Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/3 2010 HBJ 27-04-2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2011 svarende til 63% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 42246 Dato: 18. marts 2016 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts

Læs mere

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Bilag 1.1 Referat fra bestyrelsesmøde den 6. september 2013, klokken 13:00-16:00. Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Deltagere: Svend Særkjær,

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 3.kvartal 2010 HBJ 9/11 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. september 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 3.kvartal 2010 svarende til 38% af MedCom7

Læs mere

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 241145 Dato: 20. december 2016

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 315903 Dato: 18. april 2017 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom10-03.03.2017

Læs mere

Referat fra MedCom7-projektledermøde

Referat fra MedCom7-projektledermøde Referat fra MedCom7-projektledermøde Dato: 30.06.10 Vor ref.: HBJ Dato: Torsdag den 10. juni 2010 Sted: Deltagere: MedCom Peter Jan Pedersen, Region Hovedstaden Annette Lyneborg Nielsen, Region Hovedstaden

Læs mere

Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense:

Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense: Styregruppen for MedCom Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Martin Thor

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1531226 Dato: 03. oktober 2014 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 194312 Dato: 25. oktober 2016 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober

Læs mere

Referat fra REFHOST-styregruppemøde

Referat fra REFHOST-styregruppemøde Referat fra REFHOST-styregruppemøde Dato: 10.06.14 Vor ref.: IJO Dato: Tirsdag den 27. maj 2014 Sted: Deltagere: MedCom Tove Lehrmann, Region Syddanmark Jens Nørby Winther, FAPS Anne Mette Marker, Dansk

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7 Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.sum.dk Styregruppen for MedCom Dato: 26. august 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020 Dok.

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/6 2011 HBJ 10-08-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. juni 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 2.kvartal 2011 svarende til 75% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017 Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 505122 Dato: 12-01-2018 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver November 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

Bilag 5: Notat om program styregruppen for det samlede fælles medicingrundlags projekt (FAME).

Bilag 5: Notat om program styregruppen for det samlede fælles medicingrundlags projekt (FAME). Bilag 5: Notat om program styregruppen for det samlede fælles medicingrundlags projekt (FAME). 1. Baggrund SDSD bestyrelse har drøftet organiseringen af FAME projektet på bestyrelsesmødet den 6. december

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010

Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 MedCom Health Telematics Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 1. Velkomst 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

R E F E R A T. Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom11-projektet Modernisering af MedCom Infrastruktur POC

R E F E R A T. Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom11-projektet Modernisering af MedCom Infrastruktur POC Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: +45 6543 2030 www.medcom.dk Dato 16. november 2018 R E F E R A T Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom11-projektet Modernisering af MedCom Infrastruktur

Læs mere

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 14-08-2018 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Sagsnr.: 1708602 Dok. nr.: 669516 Referat af 2.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI MedCom s Styregruppe Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 5. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 5. marts 2009 kl. 10 13. Mødet afholdes

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN)

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN) 7. 2012/Lars Hulbæk Status på Sundhedsdatanettet (SDN) Den nationale bestyrelse for sundheds-it har besluttet at igangsætte arbejdet med en ny digitaliseringsstrategi for sundhedsvæsnet. Den nuværende

Læs mere

Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse. UDKAST Referat fra møde den 9. oktober 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 9. oktober 2014 fra kl. 14:00 til 17:00 i lokale S27 i Ministeriet for sundhed og forebyggelse.

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde

Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde Dato: 25.05.12 Vor ref.: HBJ/LHF Dato: Onsdag den 16. maj 2012 Sted: Deltagere: Danske Regioner, København Birgitte Drewes, NSI Mette Grønholt Harbo, Danske Regioner

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 7.OKTOBER 2010

NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 7.OKTOBER 2010 NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 7.OKTOBER 2010 Den 25. maj 2010 Jnr 09.00.00 A28 Sagsid 000191788 Ref CHE che@kl.dk Dir 3370 3155 Tilstede: Henriette Jakobsen, Odense kommune Birgit Beckmann,

Læs mere

Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it. Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it. Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-it Mødet blev afholdt den 16. april 2015 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Deltagere: Nanna Skovgaard, Ministeriet for sundhed

Læs mere

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%.

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%. Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 1.kvartal 2010 HBJ 4/5 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31 marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2010 svarende til 12% af MedCom7

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/10 2011 HBJ 25-11-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. oktober 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 oktober 2011 svarende til 92% af MedCom7

Læs mere

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 Velkomst, program - og status på anvendelsen af SDN Lars Hulbæk Souschef, MedCom LHF@medcom.dk

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Oktober 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1802054 Dok. nr.: 580916 Dato: 05-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/12 2011 HBJ 12-02-2012 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 december 2011 svarende til 100% af MedCom7

Læs mere

Referat fra REFHOST-møde

Referat fra REFHOST-møde Dato: 11.12.08 Vor ref.: IJO Referat fra REFHOST-møde Dato: Fredag den 5. december 2008 Sted: Deltagere: MedCom Hanne Damgaard Jensen, Region Midtjylland Bente Wengler, Region Midtjylland Hanne Simmelgaard,

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 125866 Dato: 9. august 2016 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni

Læs mere

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0

Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 NOTAT Aftale om decentral økonomi for overenskomsten mellem RLTN og PLO version 2.0 Overenskomsten indgået mellem PLO og RLTN giver mulighed for decentralisering af sygebesøg og samtaleterapi svarende

Læs mere

Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren

Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren Status på IT anvendelsen Forudsætningerne for succes erne Udfordringerne Fremtiden Eddie Nielsen, praktiserende læge

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 13. september 2017 kl. 10.00 14.00 STED: MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: tgj@rooms.medcom.dk DELTAGERE: Eva Lund, Region Syddanmark Claus

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet og

Læs mere

Afdeling: Digital Innovation Udarbejdet af: Lone Dalager Kristensen Journal nr.: E mail: Dato: 28.august 2019 Telefon:

Afdeling: Digital Innovation Udarbejdet af: Lone Dalager Kristensen Journal nr.: E mail: Dato: 28.august 2019 Telefon: Afdeling: Digital Innovation Udarbejdet af: Lone Dalager Kristensen Journal nr.: E mail: ldk@rsyd.dk Dato: 28.august 2019 Telefon: 2965 5548 Referat Møde: Styregruppemøde for Digital løsning til graviditetsforløb

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Referat af møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: DAICY Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 548197 Dato: 06-03-2018 Referat af møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Dato

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 24. FEBRUAR 2010

REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 24. FEBRUAR 2010 REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 24. FEBRUAR 2010 Tilstede: Mette Brøsted Nielsen, Esbjerg kommune Merete Halkjær, Københavns kommune Charlotte Meyer Henius, KL Poul Erik Kristensen, KL Dorthe Skou

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 29.10.2014 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde

Læs mere

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe

17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe R E F E R A T Emne 17. møde i Den Regionale Baggrundsgruppe Mødedato 17. december 2009 Sted s mødelokale 501 Deltagere Lone de Neergaard (formand), Mikkel Grimmeshave, Region Nordjylland Tove Nilsson,

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E. Der indkaldes til 20. PLO-/PL-forum-/Danske Regioner-/MedCom-møde

M Ø D E I N D K A L D E L S E. Der indkaldes til 20. PLO-/PL-forum-/Danske Regioner-/MedCom-møde Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: +45 6543 2030 Mobilnr. +45 2342 2256 E-mail: ghe@medcom.dk www.medcom.dk Dato 07.01.2019 Vor ref. GHE M Ø D E I N D K A L D E L S E Der indkaldes til 20. PLO-/PL-forum-/Danske

Læs mere

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane.

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane. N O T A T Refer fra møde i Styregruppen for fællesoffentlig systemforvaltning af sundheds-it (FSI). Mødet fandt sted i Danske Regioner, torsdag den 3. maj 2018 kl. 13.00-16.00. 18-06-2018 EMN-2017-00757

Læs mere

Aktstykke nr. 92 Folketinget 2010-11. Afgjort den 23. marts 2011. Indenrigs- og Sundhedsministeriet. København, den 15. marts 2011.

Aktstykke nr. 92 Folketinget 2010-11. Afgjort den 23. marts 2011. Indenrigs- og Sundhedsministeriet. København, den 15. marts 2011. Aktstykke nr. 92 Folketinget 2010-11 Afgjort den 23. marts 2011 92 Indenrigs- og Sundhedsministeriet. København, den 15. marts 2011. a. Indenrigs- og Sundhedsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it den 29. november 2017

Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it den 29. november 2017 Referat fra møde i den nationale bestyrelse for sundheds-it den 29. november 2017 Mødet blev afholdt på Odense Universitetshospital. Deltagere Nanna Skovgaard, Sundheds- og Ældreministeriet Tommy Kjelsgaard,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort. Februar 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort. Februar 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort Februar 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 24/2013

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt.

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt. 12. november 2008/Lars Hulbæk MedCom6, projektlinie 3 Sundhedsdatanettet (SDN) - siden sidst Driftsstatus Driften af SDNs knudepunkt fungerer fortsat tilfredsstillende og der er ikke konstateret driftsudfald

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 70. møde den 3. september 2012

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 70. møde den 3. september 2012 Civilafdelingen Dato: 6. november 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 533994 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 70. møde den 3. september

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M M Ø D E I N D K A L D E L S E Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 31.03.14 Vor ref. DSL Referat 6. styregruppemøde for national

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade København K Eritrea-sagen

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade København K Eritrea-sagen Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i 2009 Marts 2013 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sygehusenes økonomi i 2009 (beretning nr. 2/2010)

Læs mere

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet 2012-11 Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet En advokat klagede over, at Aarhus Kommune opkrævede et gebyr på 70 kr. pr. kopi af ejendomsskattebilletten med henvisning

Læs mere

Spørgsmål: I forlængelse af spørgsmål 100 fra undertegnede, skal jeg bede om en uddybning/forklaring

Spørgsmål: I forlængelse af spørgsmål 100 fra undertegnede, skal jeg bede om en uddybning/forklaring Koncern Praksis Driftsenheden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang Blok D Telefon 48 20 50 00 Direkte 48205200 Fax 48 20 54 99 Journal nr.: 12006888 Dato: 3. september 2012 Spørgsmål

Læs mere