NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til flere end 5.300

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til flere end Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er, om du har tænkt dig at holde arbejdsfri i sommerferien eller om arbejdet kommer med på ferie? Til dine overvejelser kan du hente inspiration i artiklen: Klar - parat ferie! Uanset vejret, så ser vi forårstegn i virksomhedernes økonomi. Der bliver igen slået stillinger op. Måske du her efter krisen vil gribe ansættelserne anderledes an? Derfor har vi tilrettelagt et kursus i ansættelse for ledere. Problemer er der nok af og det kan være meget let at fokusere på problemerne. Imidlertid har det meget større effekt at fokusere på det der virker. Læs om den anerkendende tilgang. I dette nummer har Anne M Hansen, Adm. direktør for Egedal Forsyning A/S overtaget stafetten og svarer på 5 skarpe spørgsmål til en leder. God læselyst Susanne Teglkamp Direktør og redaktør Indhold i dette nummer: 1. Klar parat ferie! 2. Hvad fremmer karrieren på din arbejdsplads? Deltag i ny undersøgelse 3. Når lederen ansætter 1 dags ansættelseskursus for ledere 4. Fokus på problemer eller på det, der virker 5. Kan I få mere ud af ledermøderne? 6. 5 skarpe til en leder 7. Optimer arbejdet i ledergruppen 8. 6 tegn på, at du er en dårlig leder en udvalgt artikel fra Business.dk 9. Køb en god bog 10. Opslåede lederstillinger Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på afmeld@teglkamp.dk.

2 1. Klar parat ferie! Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og arbejder ud fra en praktisk tilgang til udfordringerne. Se mere på Så er tiden ved at nærme sig for planlægningen af ferien. Du har nok lagt dig fast på, hvornår du skal holde din sommerferie i år. Men har du også besluttet dig til, hvor lidt eller hvor meget, du skal holde ferie med din familie eller dit arbejde? Skal jobbet med på ferie lige som sidste år? Sidste år gennemførte jeg en undersøgelse af folks ferievaner i forhold til arbejdet. Undersøgelsen viste meget klart, at vi har svært ved at lægge arbejdet fra os, når vi holder ferie. Nogle hovedtal fra undersøgelsen: 45% bruger den første ferieuge på at geare ned Hver 8. er ikke klar til at gå på ferie, men skal bruge den første ferieuge på at afslutte arbejdsopgaver Over halvdelen har arbejdsmobilen åben eller lytter den af dagligt i hele ferien Hver 3. er på arbejdsmailen hver eneste dag i ferien Mere end hver 5. tager arbejdet med på ferie Det interessante er, at det ikke er arbejdspladsen, der stiller krav om eller har forventninger om, at vi skal arbejde i vores ferie. Faktisk har mange arbejdspladser en forventning om, at medarbejderne holder fri og så til gengæld kommer tilbage på arbejdspladsen og er friske og udhvilede og klar til at tage fat. Det er os selv, der ikke rigtig kan slippe arbejdet. Og forklaringen er oftest, at vi godt kan lide vores arbejde, at det er engagementet, der driver os til at tage arbejdet med på ferie. I undersøgelsen angiver lige knapt halvdelen, at årsagen til at de tager arbejdet med på ferie er, at de kan lide deres arbejde. Så hvis det går ligesom sidste år, så er svaret nok, at vi også i år i et eller andet omfang vil tage arbejdet med på ferie.

3 Der er ikke kun engagementet, der driver os til at arbejde i ferien Det er ikke kun fordi vi brænder for arbejdet, at mange arbejder i ferien. Min undersøgelse fra sidste år viste at: Hver 5. bruger ferien til at få lavet de ting, der ikke er tid til i hverdagen Hver 7. angiver, at de har for meget arbejde og er nødt til at tage ferien til hjælp Hver 4. angiver, at der ikke er andre til at lave arbejdet, når de holder ferie Ligesom hver 4. oplyser, at de ikke vil lade deres kollega i stikken under ferien Dette billede viser, at mange har et job, hvor der ikke er sammenhæng mellem opgaver og den tid der er til rådighed. Det kan selvfølgelig handle om, at der mange steder er skåret ind til benet og lidt til i forbindelse med krisen. Men en sådan tilstand er ikke holdbar i længden. Hvis ikke du selv eller dine kollegaer skal brænde ud, så er det nødvendigt at få skabt en sammenhæng mellem opgaver og rådig tid, således at du rent faktisk har mulighed for at holde ferie uden at tage arbejdet ned. Er du leder, er en af dine fornemmeste opgaver at skabe balance i jobbet. Det kan være, at du skal ind og prioriteret benhårdt i opgaverne eller også skal du kigge på måden, I løser opgaverne på eller om dine medarbejdere er klædt godt nok på rent kompetencemæssigt. Gør du ikke noget, så risikerer du på længere sigt, at dine medarbejdere enten går ned med stress eller at de forlader din afdeling. Er du medarbejder, så er det din pligt at tage vare på dig selv. Dit ansvar er at tilrettelægge dit arbejde hensigtsmæssigt, hvor du selv har mulighed for det. Kan det ikke lade sig gøre, er det dit ansvar at rejse udfordringen over for din chef, således at I sammen kan finde en løsning. Vil du gerne holde arbejdsfri i ferien? Selvom du holder af dit arbejde, så kunne det jo godt være, at du kunne tænke dig at prøve at trække stikket ud og prøve at holde en ferie, hvor det er alt muligt andet, der fylder. Det kunne være, at både du og din familie, ville have rigtig godt af en arbejdsfri ferie. Og det kunne i øvrigt også være, at dit arbejde ville have godt af det! Du kan selv gøre rigtig meget for at realisere en arbejdsfri ferie: Planlæg dit arbejde i god tid op til ferien. Det vil bl.a. sige, at du i god tid forsøger at færdiggøre større opgaver og at du har sat en kollega ind i de opgaver, du ikke kan nå at afslutte inden sommerferien. Fortæl dine ferieplaner til nærmeste samarbejdspartnere, kunder og kollegaer. Det er sjældent, at de ikke vil respektere en ferie. Lad være med at gå på arbejdsmailen i tide og utide under ferien. Langt de fleste ting kan faktisk godt vente, til du kommer tilbage igen. Hold så vidt muligt de første to dage efter ferien mødefri, så du har tid til at sætte dig ind i, hvad der er sket i dit fravær, læse mails og få opdateringer fra kollegaer.

4 Med disse ord håber jeg, at du får lige præcis den ferie med eller uden arbejde, som du ønsker dig i år. 2. Hvad fremmer karrieren på din arbejdsplads? Deltag i ny undersøgelse Hvordan er dine muligheder for at få dine ønsker til karriere og job opfyldt på dit nuværende arbejde? Og hvad skal der til? Hvad kan du selv gøre og hvad fremmer i det hele taget karrieren på din arbejdsplads. Deltag i vores nyeste undersøgelse. Det tager under 5 min. Gå ind via eller direkte via dette link: 3. Når lederen ansætter 1 dags ansættelseskursus for ledere Der er så småt ved at komme gang i ansættelserne igen. Vi har lavet et kursus for ledere, der enten selv forestår ansættelserne eller som gerne vil være bedre til at stille krav til konsulenterne. Indhold på kurset: Ledelsesmæssige overvejelser, inden stillingen slås op Når lederen selv kører processen Når konsulenter kører processen Forhandling af løn og ansættelsesforhold Ansættelseskontrakten Introduktion og opfølgning Gå ind på vores hjemmeside læs mere eller tilmeld dig via dette link: 4. Fokus på problemer eller på det, der virker Anne Tang Thomsen er associeret konsulent i Teglkamp & Co. Hun er uddannet Cand. Mag og har suppleret med forskellige former for uddannelser herunder en HAenkeltfag i HR-management og i Forandringsledelse. Anne Tang Thomsen har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Anne Tang Thomsen har virket som bl.a. projektleder indenfor it-branchen og kursusbranchen, og har i mange år arbejdet som HR- og managementkonsulent Anne arbejder bl.a. med kompetenceudvikling, karriererådgivning, coaching, udvikling af organisation, ledere og medarbejdere. Se mere om Teglkamp & Co på

5 Kritik er vejen frem! For nyligt blev chefredaktøren på en af vores store aviser interviewet på TV. I den forbindelse faldt talen på, hvordan og hvorledes man sikrer sig, at medarbejderne arbejder i den rigtige retning. Chefredaktøren sagde her med et smil, at han vist var lidt af en hård hund, som primært var kendt for at påpege, hvilken retning de ikke skulle gå - altså påpege de ting, som ikke virker og give en kritik heraf. Der er ingen grund til at dvæle ved det gode, det er folk jo godt selv klar over. Med andre ord fokuserede han direkte på problemet og søgte at fjerne det med et rent hug. Det lyder effektivt, men er det nu det? Hav fokus på det, der virker Den anerkendende tilgang har en anden filosofi, nemlig at det er det, som virker godt hos medarbejderen, som skal give retning og sikre, at medarbejdere er på den rette kurs. Antagelsen er, at ingen medarbejdere - selv de mest besværlige - kan finde ud af at ikke fungere hele tiden. Det gælder derfor om at sætte fokus på hvornår problemet ikke er til stede eller hvornår medarbejderen er dygtig til sit arbejde og hermed søge at erstatte det, som ikke virker med det, der virker. Vi er selv med til at skabe fremtiden og jo mere vi fokuserer på noget positivt eller negativt jo større er chancen for, at det bliver en realitet! Ved at fokusere på det, som er funktionelt og godt, sikrer man, at det også er det, som kommer til at fylde i medarbejderens bevidsthed: Jeg er god til mit arbejde i stedet for jeg kan ikke skrive gode referater mv.. Anerkendelse er således også et centralt redskab, hvis man ønsker at arbejde med udviklingen af medarbejderes selvtillid, selvagtelse og selvværd. Det handler om at blive set, hørt og forstået. Husk den gode atmosfære Anerkendelse skal foregå i en positiv atmosfære, så hvis man som leder ønsker at benytte sig af den anerkendende tilgang, er det vigtigt, at man sikrer den positive kontakt ved at tage ansvaret for rummet og for stemningen. Husk: vi er ligeværdige - men ikke nødvendigvis ligestillede Tanken er, at mennesker trives og udvikler sig bedst i en god atmosfære, hvor de mødes af anerkendelse og påskønnelse. Hermed styrker man medarbejderens motivation for læring og udvikling i positiv retning. Gælder også for grupper og for organisationer Ligesom med mennesker kan man også arbejde med grupper og organisationer ud fra den anerkendende tilgang. Udgangspunktet er, at man laver en undersøgelse af hvad virker her hos os?, hvornår fungerer vi særligt godt?. Man sikrer et godt fundament og bygger videre på det

6 Man går simpelthen på en positiv opdagelse i gruppen/organisationen, og herfra arbejder man videre ind i fremtiden og former den ud fra det, som allerede er sundt og godt. Det er i reglen en inspirerende proces, som involverer både ledelse og medarbejdere, og som kan give en masse energi til en gruppe eller en organisation. Inspiration til et godt værktøj Ovennævnte opridser kun nogle af hovedprincipperne i den anerkendende tilgang, og er ment som inspiration til et stærkt værktøj, når man arbejder med både mennesker og organisationer. Har det svaret på alle problemer? Nej - men det er et godt og spændende alternativ til den mere problemorienterede tilgang. 5. Kan I få mere ud af ledermøderne? - ½-dags seminar for ledergruppen Ledergruppen er basen for vores virke. Det er her vi skaber fælles fodslag om mål og stategier. Det er her, vi drøfter konkrete problemstillinger og udfordringer. Den tid vi bruger i ledergruppen og ikke mindst, hvordan vi bruger den, har stor betydning for virksomhedens udvikling og resultater. Teglkamp & Co har udviklet et lederseminar, som sætter fokus på ledermøderne, på at gøre dem bedre, mere relevante og interessante at deltage i. Læs mere på på sitet under Fantastisk ledelse skarpe til en leder Anne M Hansen, Adm. Direktør for Egedal Forsyning A/S. Har varetaget lederstillinger på forskellige niveauer i hhv. forsynings- og rådgiverbranchen herunder Københavns Energi A/S samt hos det daværende Carl Bro as. Oprindelig ingeniør fra Danmarks Ingeniør Akademi, i sin tid med speciale indenfor vandforsyning. Har for nylig afsluttet en masteruddannelse i ledelse på CBS, MPA (Master of Public Administration). Et 2-årigt intensivt forløb, som varmt kan anbefales ledere i den offentlige/halvoffentlige sektor. Medlem af forskellige faglige udvalg, herunder Vandforsyningskomiteen under DANVA. 1) Hvorfor blev du leder? Lederrollen er kommet naturligt til mig, min første stilling var et lederjob som 25 årig, som jeg fik tildelt på en uopfordret ansøgning. Jeg trives med ansvaret og den indflydelse som en lederfunktion giver. Udvikling af organisationer og menneskene i disse, er elementer i lederjobbet som jeg sætter stor pris på. At få noget til at ske sammen med og igennem andre er jo fantastisk inspirerende.

7 2) Hvilke er dine vigtigste ledelsesmæssige udfordringer lige nu? Hele vand- og spildevandsbranchen står overfor en mindre revolution, idet de førhen kommunale forsyningsenheder pr. 1. januar 2010 skal selskabsgøres og fremadrettet skal reguleres fra centralt hold. Jeg er som direktør for Egedal Forsyning, i gang med at få etableret selskabet, introduceret nye rutiner og styringssystemer samtidig med at der er ved at blive opbygget en ny samlende medarbejderkultur. Dette er en massiv ledelsesmæssig udfordring. Som sådan er det jo også en drømmeopgave for en leder idet vi nærmest skaber resultater dagligt. 3) Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Dels holder jeg mig for øje at deltage i efteruddannelser, men uddannelse gør det ikke alene. Ledelse er et håndværk der læres ved at blive udøvet i praksis. Det er ved brug i dagligdagen, ved det lange seje træk, at du udvikler dig som leder. Jeg har haft mulighed for at prøve ledelse på forskellige niveauer og i forskellige virksomheder og ledergrupper denne vekselvirkning mener jeg har været udviklende for min ledelse. 4) Hvilke karakter egenskaber lægger du vægt på hos en leder? Strategisk overblik og at man er et helstøbt menneske, der hviler godt i sig selv. Jeg mener en leders fornemmeste opgave er at sørge for at have det strategiske overblik på det givne ledelsesniveau man befinder sig på, og ud fra dette skabe et taktisk råderum for såvel virksomhedens udvikling som for medarbejdernes trivsel. 5) Hvilke råd vil du give til nyudnævnte ledere, der gerne vil godt på vej? Tag et lederkursus med nogle grundlæggende ledelsesværktøjer og få en erfaren leder som mentor. Påtag dig ledergerningen, på godt og ondt. Sig hvad du gør og gør hvad du siger. Tro på dig selv husk på at du ikke kan gøre alle tilfredse alligevel. Opfør dig ordentligt, du får magt over men det er mere langtidsholdbart at få og udøve magt til. 7. optimer arbejdet i ledergruppen Vil I gerne bruge jer selv og hinanden bedre i ledergruppen? Teglkamp & Co har udviklet et anderledes kursus, som i høj grad aktiverer deltagerne. "Hvem kunne ikke tænke sig at eje sit eget firma? Kurset, der henvender sig både til nuværende og kommende ledere, giver en lyst til at være leder. Susanne Teglkamp bruger sin egen erfaring som leder i erhvervslivet til både at være sparringspartner og lærer på samme tid. Hun bruger sin erfaring til at give dig en løsning på de daglige udfordringer og hvilke faldgruber, du skal passe på, når du i det daglige udøve ledelse. Du kommer naturligt rundt om de udfordringer der ligger i at være leder, uanset om du er leder i det private eller i den offentlige sektor" Tom Otto, Politikommisær i Københavns Politi

8 Teglkamp & Co. har tilrettelagt et kursus, som kan gennemføres på 1 dag, 2 dage internat eller eksternat eller over 4 halve dage. Læs mere på og kontakt os direkte på tlf.: eller på info@teglkamp.dk 8. 6 tegn på, at du er en dårlig chef Af Ulla Gunge Hansen Bragt i Business.dk tirsdag den 11.maj 2010 Giver de ansatte dig altid ret og har du fuldkomment tjek på alt, hvad der rører sig i din afdeling? Så er der risiko for, at dine evner som chef kan ligge på et lille sted. Oplever de ansatte dig som en dårlig chef, skal du ikke regne med, at de fortæller dig om det. Seks tegn kan dog afsløre, at du har problemer med at leve op til rollen som den gode chef, mener Ronald de Zoete, leder i det internationale rekrutteringsselskab Robert Half i Holland. Et af tegnene på, at du er en ringe leder er ifølge ham, at du ved alt om, hvad der foregår i din afdeling. - Dine kolleger føler, at du vil vide alt om alle hele tiden. De føler sig overvågede og begrænsede i deres arbejde. Giv folk ansvaret og friheden til selv at tage hånd om deres projekter og opgaver. Det omfatter, at man kan acceptere fejl, siger han til det norske website E24.no. En anden typisk fejl er, at du kun fortæller de gode nyheder videre til de ansatte, mens de grimmere bliver fejet ind under gulvtæppet. Men den åbne kommunikation er netop et afgørende kendetegn ved godt lederskab. - Folk bør vide, hvilken situation virksomheden står i, uanset om der er godt eller dårligt nye. Ved de det, kan de bidrage til at hjælpe teamet og virksomheden, siger han. Er dine ansatte altid enige med dig i dine synspunkter, kan det også være et faresignal. - Så betyder det enten at du altid har enestående ideer eller at de er bange for at sige dig imod, siger Ronald de Zoete, som i alt peger på seks tegn på, at du er en dårlig chef: Seks faresignaler for dårlige chefer: Du ved alt om hvad der sker i din afdeling. Du deler kun de gode nyheder med kollegerne, mens du holder de dårlige tilbage. Alle er enige i det, du siger. Du er så travl, at du aldrig er tilgængelig. Du kritiserer folk i plenum. Du viser ikke personlig interesse for dine medarbejdere.

9 ( Kilde: Robert Half International ) Artiklen er bragt med tilladelse fra Business.dk. Du kan læse flere artikler på eller på 9. Køb en god bog! Nu har du mulighed for at købe bogen Ledelse i øjenhøjde til inspiration og refleksion. Bogen indeholder 16 af Susanne Teglkamps tidligere udsendte artikler, som er blevet redigeret og flot illustreret. Bogen er udgivet i et samarbejde med Sjællandske Medier. Bogen indeholder bl.a. følgende artikler: Er din tid en mangelvare? Management og leadership Hvordan bliver du nedlagt af en headhunter? Få mere effektive møder! Bogen koster 120 kr. plus moms og forsendelse. Du kan bestille bogen via vores hjemmeside eller du kan gå direkte ind via dette link: Opslåede lederstillinger Vi udvælger hver måned 5 lederstillinger, som lige nu er slået op på jobportalen StepStone. I denne måned har vi udvalgt: Afdelingsleder Driftsdirektør Arla Foods Amba Banedanmark Senior projektleder i marketing FLSmidth A/S Programchef Rigspolitiet Økonomichef til Semler Audi Detail A/S Semler Audi Detail A/S Stillingerne vises i samarbejde med jobportalen StepStone A/S Se alle de øvrige ledige lederstillinger på

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet

Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Unge og ældre medarbejdere har størst trivsel på arbejdet Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Sig mig hvor gamle dine medarbejdere er og jeg skal fortælle dig, hvor

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Der er mange spekulationer og gæt, men ingen ved præcis, hvornår krisen er slut. Spørgsmålet er, om I står klar i startboksen,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.550 Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. For mit eget vedkommende er året startet med, at jeg har udgivet en

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2004

NYHEDSBREV JANUAR 2004 NYHEDSBREV JANUAR 2004 Kære læser! Nyhedsbrevet et nyt initiativ, som jeg håber kan give dig inspiration og anledning til refleksioner. Nyhedsbrevet vil indtil videre udkomme en gang om måneden. Det er

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Networking er mange ting og ikke altid så nemt. Særligt det at være opsøgende har vi danskere lidt svært ved. Derfor har

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 Kære læser! Mange får sig lidt af en overraskelse, når de får deres første lederjob. Det var ikke det, de forestillede sig. Lederjobbet

Læs mere

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen?

Hvad er stress? Er lidt stress godt? Kan man dø af det? Smitter det? Hvem har ansvaret for stress på arbejdspladsen? Krise er en voldsom hændelse, der ændrer den berørtes opfattelse af sin omverden. Det være sig sorg, følelsen af tab ved f.eks. skilsmisse, sygdom eller en trafikulykke. Hvad er stress? Er lidt stress

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Foråret står lige på spring. Og det gør en positiv udvikling forhåbentlig også. Men der er stadig mange ledere, der bliver

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan få noget hjælp ved at arbejde med megatrends. Læs artiklen som du kan bruge

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er ferien slut og du har forhåbentligt nydt en god ferie uden arbejde eller hvad? Vi vil meget gerne have dig til

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er ferien slut for de flestes vedkommende og vi er forhåbentlig friske og klar til at tage fat på udfordringerne

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! I dette nyhedsbrev kommer vi vidt omkring. Vi starter med en artikel som trækker nogle af de årsager frem til at der stadig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Året er ved at være gået og der er ikke meget du kan gøre ud over at bruge den sidste lille rest af året til lidt

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Krisen sætter sine spor i ledelsesarbejdet. Vi bringer i dette nummer et interview med Adm. direktør i BRFkredit Sven

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler Refleksionsguide til ledere En refleksionsguide, som du kan bruge til at reflektere over, hvordan du ønsker at din karriere skal udvikle sig. 2 Refleksionsguide

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! I dette nummer har vi 2 forskellige indslag omkring pauser på arbejdet. Det ene er en artikel inspireret af den debat

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

2013 Dit Arbejdsliv. en undersøgelse fra CA a-kasse

2013 Dit Arbejdsliv. en undersøgelse fra CA a-kasse 2013 Dit Arbejdsliv en undersøgelse fra CA a-kasse Er du i balance? Er du stresset? Arbejder du for meget? Er du klædt på til morgendagens udfordringer? Hvad er vigtigt for dig i jobbet? Føler du dig sikker

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600 Kære læser! Mange af læserne har deltaget i vores undersøgelse om mål og feedback. Vi bringer resultaterne af undersøgelsen i dette

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5

Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Samtaleredskab - kompetencekort Redskab 5 Formål Kortene kan bruges til at starte en fælles drøftelse om hinandens arbejdsområder og udviklingsønsker, gennem at give indblik i, hvad der optager ens kollegaer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg kan lige så godt sige det lige ud, jeg går ind for møder med en dedikeret mødeleder. Læs hvorfor i dette nummer

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Store organisationsændringer betyder ofte også skift på lederpladserne. Det er vigtigt hurtigt og professionelt at få udpeget

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE ekstranummer Juli årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE ekstranummer Juli årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE ekstranummer Juli 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! Egentlig var Nyhedsbrev om ledelse gået på sommerferie men så offentligegjorde vi resultaterne af vores seneste

Læs mere

udvikling af menneskelige ressourcer

udvikling af menneskelige ressourcer Coaching - og hvordan man anvender coaching i hverdagens ledelse. Konsulent, cand. mag. Dorte Cohr Lützen, Lützen Management. Coaching er et modeord inden for ledelse for tiden, mange ledere har lært at

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Nogle gange er dårlige eksempler på ledelse rigtig gode at blive klog af. I dette nummer kan du bl.a. læse, hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.700 Kære læser! Så står sommerferien for døren for de flestes vedkommende. Måske har du i løbet af sommeren en ledig stund, hvor du har

Læs mere

Hvad bruger den excellente leder sin tid på?

Hvad bruger den excellente leder sin tid på? Hvad bruger den excellente leder sin tid på? De fleste ledere, jeg taler med, bruger en stor del af ugen på deres arbejde. Mange af dem forklarer det med, at det er en del af jobbet og, at det jo er det,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2005 Kære læser! Sommeren er ved at være over os. Og uanset vejret skal de fleste af os nok holde nogle ugers fri, hvor vi kan slappe af og lade op til udfordringerne til efteråret.

Læs mere

Mannaz HR-uddannelse

Mannaz HR-uddannelse Mannaz HR-uddannelse Sæt fokus på dig og din HR-rolle På denne HR-uddannelse får du et intensivt træningsforløb, hvor du bliver stillet over for konkrete HRudfordringer og kommer tæt på alle aspekter af

Læs mere

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007

Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 2007 Fusioner og store organisationsændringer resultat af undersøgelse 27 Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts og april måned 27 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

Kursus & uddannelse Se oversigt side 7

Kursus & uddannelse Se oversigt side 7 Kursus & uddannelse Se oversigt side 7 Indhold: - Enneagram Kommunikation -og udviklingsværktøj - Stress Symptomer og forebyggelse - Virksomhedskurser Se kursus -og uddannelses oversigt på side 7 Enneagram:

Læs mere

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde

Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Undersøgelse omkring ledergruppens arbejde Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af ledergruppernes arbejde. I alt 267 ledere

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 Kære læser! Der er stor forskel på at være mellemleder med direkte ledelse af medarbejdere og rykke et niveau op og blive ledere

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

Velkommen til nyhedsbrev nr. 5, 2007 fra The Coaching Company. I nyhedsbrev nr. 5 kan

Velkommen til nyhedsbrev nr. 5, 2007 fra The Coaching Company. I nyhedsbrev nr. 5 kan Kære Læser Velkommen til nyhedsbrev nr. 5, 2007 fra The Coaching Company. I nyhedsbrev nr. 5 kan du læse om hvorfor meningsskabelse er et centralt begreb når vi taler om forandringer i organisationerne.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det kan være hårdt og ret ensomt at være leder. Men det hjælper gevaldigt, hvis man har gode lederkollegaer. Er du selv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! Vi vil godt starte med at henlede jeres opmærksomhed på et helt nyt initiativ, som os bekendt ikke er set før i Danmark,

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år og er parat til at tage fat på alle de spændende udfordringer, der garanteret

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2007 4. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2007 4. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 7 4. årgang Kære læser! Det er rigtig svært at få succes med fusioner. Når der er så få ubetingede succeser, kan det nok give mening at kigger lidt på, hvad det er, der tilsyneladende

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Tilfredse medarbejdere gør en forskel, også på bundlinien. - Viden skaber tilfredse medarbejdere

Tilfredse medarbejdere gør en forskel, også på bundlinien. - Viden skaber tilfredse medarbejdere Tilfredse medarbejdere gør en forskel, også på bundlinien. PERSONALEAFDELINGEN har undersøgt danske virksomheders viden om medarbejder tilfredshed 77% af de adspurgte, undersøger medarbejdernes tilfredshed

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater)

Rapportering (undersøgelsens resultater) Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Vis spørgeskema Rediger spørgeskema Spørgeskemaoplysninger Titel: Ejer: APV 2013 - Det frie Gymnasium Morten Ladefoged Nichum (MNI) Udløbsdato: 22/10-2013

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2006 3. årgang Kære læser! De fleste virksomheder arbejder i dag med værdier og værdibaseret ledelse. I dette nummer af nyhedsbrevet reflekterer vil lidt over, hvad der skal

Læs mere

Guide til Medarbejder Udviklings Samtaler

Guide til Medarbejder Udviklings Samtaler Her får du en guide til, hvordan du kan forberede, gennemføre og følge op på en medarbejder-udviklingssamtale (MUS). Der findes et utal af skemaer og anbefalinger til, hvordan en MUS skal forløbe. Det

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET o Magasinet Arbejdsmiljø lderntet indhold eller funktionalitet. Bladnummer: 09 Årgang: 2006 arbejdsliv i udvikling MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET 23 medarbejdere på Medicinsk afdeling på Silkeborg

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Kan alle blive ledere eller skal man have et særligt leder gen? Få svaret i nyhedsbrevets første artikel. Det er desværre

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Anders Thise Holm Cand.mag. i arbejdslivsstudier og psykologi Partner og konsulent i TeamKompagniet Foredragsholder i ledfrivillige.dk Aktiv frivillig HR-leder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

Ja, i nogen grad. i meget ringe grad. I mindre grad. Ja, i høj grad ,3 4,0 4,3 5,0 4,2 3, ,3 4,1 3,3 5,0 4,2 4,1

Ja, i nogen grad. i meget ringe grad. I mindre grad. Ja, i høj grad ,3 4,0 4,3 5,0 4,2 3, ,3 4,1 3,3 5,0 4,2 4,1 DETALJER Tabellerne viser svarfordeling for hvert underspørgsmål (spredning) samt den gennemsnitlige score for hvert underspørgsmål for egen og øvrige afdelingsledere Susanne Nielsen 5 4 3 2 1 Antal besvarelser

Læs mere

Helene Nygaard HR- Udvikling MUS HVORFOR OG HVORDAN

Helene Nygaard HR- Udvikling MUS HVORFOR OG HVORDAN MUS HVORFOR OG HVORDAN Hvad siger 3 Parts- forhandlingerne om MUS og kompetenceudvikling? 1.Ret til medarbejderudviklingssamtale 5 Medarbejdersamtaler og udviklingsmål Stk. 1 På den enkelte arbejdsplads

Læs mere