SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR PRODUKTCERTIFICERING AF SVEJSTE SAMLINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR PRODUKTCERTIFICERING AF SVEJSTE SAMLINGER"

Transkript

1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR PRODUKTCERTIFICERING AF SVEJSTE SAMLINGER DANSK BETON CERTIFICERING TILKNYTTET DANSK TEKNOLOGISK INSTITUT SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR Dato: PRODUKTCERTIFICERING AF SVEJSTE SAMLINGER Rev: Udg.: 2 Side: 1 af 8 Sign.:

2 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR Udg.: 2 Side: 2 1. Indledning DBC s produktcertificering sikrer overensstemmelse med DS , og certificeringen har samme indhold og virkning som en certificeringslicens efter SBC 219, 2. udgave, februar DBC s produktcertificering af svejste samlinger omfatter svejsning af armeringsstål anvendt som armering i betonkonstruktioner samt svejsning af armeringsstål til konstruktionsstål i henhold til DS/EN A1 til brug ved indstøbning i betonkonstruktioner i henhold til DS 411. Certificeringen gælder de former for svejsning af armeringsstål der er angivet i DS udført som enkeltsvejsninger én ad gangen på værkstedet hos betonelementproducenten til etablering af såvel kraftoverførende som ikke kraftoverførende samlinger mellem armeringsstål eller mellem armeringsstål og konstruktionsstål. DBC s supplerende bestemmelser for produktcertificering af svejste samlinger kan ikke læses alene, men er opbygget som et supplement til DBC s generelle bestemmelser for certificering. DBC s bestemmelser for produktcertificering af svejste samlinger udgøres således af: - DBC s generelle bestemmelser for certificering. - DBC s supplerende bestemmelser for produktcertificering af svejste samlinger (nærværende). I DBC s supplerende bestemmelser for produktcertificering af svejste samlinger er kun medtaget de afsnit i DBC s generelle bestemmelser, hvor der for produktcertificering af svejste samlinger er supplerende, skærpende eller lempende bestemmelser i forhold til DBC s generelle bestemmelser. 3. DBC s certificeringsgrundlag 3.1 Certificeringsgrundlaget Ved produktcertificering af svejste samlinger skal alle krav i skema 1, systemkrav i certificeringsgrundlaget, og skema 2, produktkrav i certificeringsgrundlaget opfyldes. (se skemaerne side 6 og side 7). Kravene opdeles i systemkrav og produktkrav. Produktcertificering omfatter alle krav i de aktuelle produktstandarder suppleret med følgende: - Organisationen i virksomheden skal være opbygget således at en sikker arbejdsgang understøttes og mulighederne for fejltagelser begrænses mest muligt. Kontrolfunktionen skal gennem dens placering i organisationen være forsynet med den autoritet der er nødvendig for at udøve den forlangte interne kontrol for det eller de produkter der omfattes af ansøgningen. Produktionsprocessen skal varetages/overvåges af personer med den fornødne indsigt i processen. - Der skal foretages modtageinspektion af det leverede stål. - Det leverede stål må ikke sammenblandes under opbevaring. - Udstyr som bruges til bedømmelse af kvaliteten af den svejste samling skal kontrolleres og kalibreres med specificerede tidsintervaller. - Afvigelser og korrigerende handlinger skal behandles efter DS/EN ISO 9002 pkt og Certificering 4.1 Fremgangsmåde ved certificering Fremgangsmåden følger diagrammet i DBC s generelle bestemmelser. Dog udtager DBC prøvningsenheder til typeprøvning og foretager en evaluering af prøvningsresultaterne som beskrevet i afsnit

3 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR Udg.: 2 Side: Ansøgning om certificering Virksomhedens ansøgning om certificering skal indeholde oplysninger om hvilke materialer samt samlingstyper ansøgningen omfatter. Materialer: Typer af konstruktionsstål samt armeringsstål herunder dimensioner jf. DS pkt. 4. Samlingstyper: Svejste samlinger jf. eksemplerne i anneks B i DS Ansøgerens dokumentation vedrørende certificering Ved ansøgning om produktcertificering af svejste samlinger skal følgende fremsendes til DBC: Dokumentation for at kvalitetsstyringsaktiviteten hos virksomheden følger systemkravene i certificeringsgrundlaget jf. skema 1. Dokumentationen kan foreligge i form af en kvalitetshåndbog. Virksomhedens dokumentation for at inspektion, måling og prøvning følger produktkravene i certificeringsgrundlaget jf. skema 2. Dokumentationen kan foreligge enten i form af et program for inspektion, måling og prøvning, eller i form af at opfyldelsen af alle produktkrav i certificeringsgrundlaget er procedurelagt i kvalitetsstyringssystemet. Svejseprocedurespecifikationer jf. anneks A i DS Virksomhedens prøvningsresultater for den interne prøvning for de sidste 3 måneder jf. skema 2. Eventuelt yderligere oplysninger om de svejste samlinger, f.eks. hvis samlingerne oplyses at opfylde krav, der ikke fremgår af produktstandarden Omfang af certificeringsaudit Ved produktcertificering af svejste samlinger omfatter auditten en system- og en produktaudit samt udvælgelse af prøvningsenheder til typeprøvning. Systemauditten, der er en verifikation af, at kvalitetsstyringsaktiviteten hos virksomheden er i overensstemmelse med systemkravene i certificeringsgrundlaget og det af virksomheden planlagte, således som det fremgår af dokumentationen, jf. punkt 4.4.1, omfatter: - stikprøver i alle dele af ks-aktiviteten; - en fuldstændig gennemgang af udvalgte dele af ks-aktiviteten. Produktauditten, der er en gennemgang af virksomheden og vurdering af dens evne til at udføre svejsninger der opfylder produktkravene i certificeringsgrundlaget, omfatter: - inspektion, måling og prøvning; - produktionsudstyr i form af svejseudstyr og andet udstyr som er nødvendige for en forskriftsmæssig og forsvarlig udførelse af svejsearbejdet; - prøvningsudstyr; - resultater fra inspektion, måling og prøvning Auditholdet vurderer såvel dokumenter som udstyr, produktion og de svejste samlinger. Auditholdet vurderer herunder, om de udførte inspektioner, målinger og prøvninger er relevante, repræsentative og giver et dækkende billede af kvaliteten. DBC udvælger prøvningsenheder til typeprøvning af de samlinger der ønskes omfattet af certifikatet. Prøveudtagningen fortages normalt i forbindelse med certificeringsauditten, men kan også foretages tidligere eller senere Typeprøvning Inden udstedelse af certifikat skal der foretages en typeprøvning.

4 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR Udg.: 2 Side: 4 Typeprøvningen omfatter for hver type svejst samling (for hver svejseprocedurespecifikation) samt for hver svejser der har udført de svejste samlinger følgende: 10 trækprøvninger, 10 bøjeprøvninger og 1 udmattelsesprøvning samt for hver prøvningsenhed vurdering af geometriske svejsefejl. For hver type svejst samling og svejser udtages der 10 prøvningsenheder hver med mindst 3 svejste samlinger, således at prøvestykker kan tildannes til gennemførelse af ovenstående prøvninger. I tilfælde af, at flere svejsere benytter samme svejseprocedurespecifikation udtages 5 prøvningsenheder for hver svejser. Typeprøvningen udføres akkrediteret. DBC fremsender prøvningsrapporten til virksomheden. Prøvningsrapporten indgår i grundlaget for udstedelse af certifikat samt attestering af svejseprocedurespecifikationerne Vurdering af overensstemmelse Egenskaberne skal opfylde de i DS fastsatte krav. Er dette ikke tilfældet, skal årsagen dertil klarlægges. DBC sammenholder desuden resultaterne af typeprøvningen og af virksomhedens interne prøvning. Resultaterne skal være overensstemmende. 4.6 Udstedelse af certifikat DBC s ledende medarbejder kontrollerer sammen med den produktansvarlige medarbejder, at DBC har fyldestgørende dokumentation for at certificeringsgrundlaget er opfyldt. 5. Overvågning 5.1 Fremgangsmåde ved overvågning Fremgangsmåden følger diagrammet i DBC s generelle bestemmelser. Dog udtager DBC prøvningsenheder til prøvning og foretager en evaluering af prøvningsresultaterne som beskrevet i afsnit Overvågningsaudit Hvis auditlederen skønner, at det på grund af fundne afvigelser ikke er sandsynliggjort, at virksomheden kan udføre svejste samlinger i overensstemmelse med certificeringsgrundlaget, kan auditlederen pålægge virksomheden ikke at mærke produkter med DBC s navn og logo, indtil afvigelserne er afhjulpet, og redegørelse for afhjælpningen er accepteret af DBC. Pålægget om ikke at mærke produkter med DBC s navn og logo, noteres i en afvigerapport og certifikatets side Hyppighed og omfang af overvågningsaudit Overvågningsauditten udføres 6 gange årligt. Ved alle 6 overvågningsaudit foretages en produktaudit. Ved 2 af de årlige overvågningsaudit foretages endvidere en systemaudit. En gang om året udtages prøvningsenheder til prøvning. Systemauditten omfatter en verifikation af at kvalitetsstyringsaktiviteten hos virksomheden stadig opfylder systemkravene i certificeringsgrundlaget, og af at aktiviteterne udføres i overensstemmelse med det planlagte.

5 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR Udg.: 2 Side: 5 Omfang af produktauditten ved overvågning er som ved certificering, jf. punkt Virksomhedens kvalitetsstyringsaktiviteter samt program for inspektion, måling og prøvning og dermed alle krav i certificeringsgrundlaget skema 1 og 2 skal gennemgås i løbet af en periode på 1 ½ år Prøvning Der skal udføres intern og ekstern prøvning i følgende omfang. Den interne prøvning omfatter for hver type hæftesamling (svejseprocedurespecifikation) som er aktuelle den pågældende dag/uge følgende: Vurdering af geometriske svejsefejl/dagligt, bøjeprøvning/dagligt og trækprøvning/ugentligt. Den interne prøvning omfatter for andre typer svejste samlinger følgende for hver svejser.: Vurdering af geometriske svejsefejl/dagligt, bøjeprøvning/dagligt og trækprøvning/dagligt. Ved prøveudtagningen vælges mellem de svejseprocedurespecifikationer der er aktuelle for den enkelte svejser den pågældende dag. Ved alle 4 overvågningsauditter udtager DBC stikprøver af den aktuelle produktion og overvære prøvning heraf. En gang om året udføres ekstern prøvning, som omfatter for en af DBC udvalgt type svejst samling (svejseprocedurespecifikation) samt for hver svejser der har udført den svejste samling følgende: 5 trækprøvninger, 5 bøjeprøvninger og 1 udmattelsesprøvning samt for hver prøvningsenhed vurdering af geometriske svejsefejl. For den udvalgte svejseprocedurespecifikation og for hver svejser udtages der 5 prøvningsenheder hver med mindst 3 svejste samlinger således, at prøvestykker kan tildannes til gennemførelse af ovenstående prøvninger. Den eksterne prøvning udføres akkrediteret. DBC fremsender prøvningsrapporten til virksomheden. Den eksterne prøvning omfatter for en af DBC udvalgt type svejst samling (svejseprocedurespecifikation) samt for hver svejser der har udført den svejste samling følgende: 5 trækprøvninger, 5 bøjeprøvninger og 1 udmattelsesprøvning samt for hver prøvningsenhed vurdering af geometriske svejsefejl. For den udvalgte svejseprocedurespecifikation og for hver svejser udtages der 5 prøvningsenheder hver med mindst 3 svejste samlinger således, at prøvestykker kan tildannes til gennemførelse af ovenstående prøvninger. Prøvningerne udføres akkrediteret. DBC fremsender prøvningsrapporten til virksomheden Vurdering af overensstemmelse Egenskaberne skal opfylde de i DS fastsatte krav. Er dette ikke tilfældet, skal årsagen dertil klarlægges. DBC sammenholder desuden resultaterne af den eksterne prøvning og af virksomhedens interne prøvning. Resultaterne skal være overensstemmende. 5.5 Indberetning af ændringer i dokumentation for opfyldelse af certificeringsgrundlaget Virksomheden er forpligtet til løbende skriftligt at indformere DBC om ændringer i organisation og personale, som har betydning for de svejste samlingers kvalitet. Ved særlige ændringer, herunder personskifte på nøgleposter, kan DBC foretage en ekstra audit for at vurdere kvalifikationerne.

6 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR Udg.: 2 Side: 6 Hvis DBC skønner, at afvigelsen fra certificeringsgrundlaget medfører, at det ikke er sikret, at virksomhedens udførelse af svejste samlinger opfylder certificeringsgrundlaget, kan DBC desuden pålægge virksomheden ikke at mærke produkterne med DBC s navn og logo, indtil det er godtgjort, at certificeringsgrundlaget er opfyldt. 6. Brug af certifikat, DBC s navn og logo Omtale af DBC s certificering af overensstemmelse med DS kan ske på følgende måder: - Med teksten DBC s produktcertificering omfatter svejste samlinger efter DS Alternativt: DBC s produktcertificering omfatter svejst armering efter DS Ved anvendelse af DBC s logo med underteksten DS

7 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR Udg.: 2 Side: 7 Skema 1 Systemkrav i certificeringsgrundlaget SVEJSTE SAMLINGER KONTROLPUNKT REFERENCE 1) ORGANISATION SB pkt. 3.1 ANSVAR OG BEFØJELSER SB pkt. 3.1 GRUNDLAG FOR UDFØRELSE AF SVEJSEARBEJDET DS pkt. 6 Konstruktionsspecifikation DS pkt. 6.1 Svejseprocedurespecifikation DS pkt. 6.2 Lokalitet DS pkt. 6.3 INSPEKTION OG PRØVNING SB pkt. 3.1 Prøveudtagning DS pkt. 1.2 Begrænsning DS pkt. 6.5 Verifikation af svejsearbejdet DS pkt. 7 STYRING AF INSPEKTIONS- MÅLE- OG PRØVNINGSUDSTYR SB pkt. 3.1 STYRING AF AFVIGENDE PRODUKTER SB pkt. 3.1 KORRIGERENDE OG FOREBYGGENDE HANDLINGER SB pkt. 3.1 OPBEVARING SB pkt. 3.1 UDDANNELSE SB pkt. 3.1 Personale DS pkt. 6.4 Svejsere DS pkt Note 1 SB = Supplerende bestemmelser for svejste samlinger.

8 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR Udg.: 2 Side: 8 Skema 2 Produktkrav i certificeringsgrundlaget SVEJSTE SAMLINGER Armeringsgrupper b2, b3, d og f 1) og 2) PRØVNING KRAV OM PRØVNING PRØVNINGSMETODE PRØVNINGSFREKVEN S TRÆKPRØVNING UDFALDSKRAV Typeprøvning DS pkt.7.2 (SBC 219 pkt ) DS pkt Intern prøvning DS pkt.7.2 DS pkt Ekstern prøvning DS pkt.7.2 DS pkt BØJEPRØVNING Typeprøvning DS pkt.7.2 (SBC 219 pkt ) DS pkt Intern prøvning DS pkt.7.2 DS pkt Ekstern prøvning DS pkt.7.2 DS pkt UDMATTELSESPRØVNING Typeprøvning DS pkt.7.2 (SBC 219 pkt ) DS pkt Intern prøvning DS pkt.7.2 DS pkt Ekstern prøvning DS pkt.7.2 DS pkt GEOMETRISKE SVEJSEFEJL SBC 219 pkt. 4.1 (SBC 219 pkt ) DS pkt SBC 219 pkt DS pkt SBC 219 pkt DS pkt SBC 219 pkt. 4.1 (SBC 219 pkt ) DS pkt SBC 219 pkt DS pkt SBC 219 pkt DS pkt SBC 219 pkt. 4.1 (SBC 219 pkt ) DS pkt SBC 219 pkt DS pkt SBC 219 pkt DS pkt Typeprøvning DS pkt.7 DS pkt.9 DS pkt.7 og 9 DS pkt.9 Intern prøvning DS pkt.7 DS pkt.9 DS pkt.7 og 9 DS pkt.9 Ekstern prøvning DS pkt.7 DS pkt.9 DS pkt.7 og 9 DS pkt.9 Note 1 For armeringsgrupperne a og b1 gælder at det kun er geometriske svejsefejl der skal verificeres. 2 DS punkt 7.2 refererer til SBC 219 pkt. 4 hvad angår omfang af prøvning ved certificering. Prøvningerne beskrevet i nærværende bestemmelser er identiske med kravene i SBC 219.

Supplerende bestemmelser for. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger

Supplerende bestemmelser for. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Supplerende bestemmelser for Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Grundlag under Dancert for certificering af indbrudshæmmende produkter beregnet til indbygning som

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER FOR MEDLEMSKAB AF DANSK TAGSTENSKONTROL

GENERELLE BESTEMMELSER FOR MEDLEMSKAB AF DANSK TAGSTENSKONTROL GENERELLE BESTEMMELSER FOR MEDLEMSKAB AF DANSK TAGSTENSKONTROL DANSK TAGSTENSKONTROL TILKNYTTET TEKNOLOGISK INSTITUT 4. udgave, oktober 2004 Generelle Bestemmelser for Dansk Tagstenskontrol Side: 1 af

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01 Certificering af virksomheder der udfører termografiinspektioner 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187.

Læs mere

Sign: Side 1 af 7 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG

Sign: Side 1 af 7 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG Supplerende bestemmelser for certificering af faldunderlag Dato 2012-07-31 Sign: Side 1 af 7 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG 0. Generelt Nærværende supplerende bestemmelser for

Læs mere

Kravspecifikation FSO certificering

Kravspecifikation FSO certificering Kravspecifikation FSO certificering Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører fuge- og tætningsarbejde på bygninger FSO/BK /SVC/2016 Rev 08 10.02. 2016 01 Formål/mål 2 02 Krav til certificeringsorganet

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

Bofællesskaberne Edelsvej

Bofællesskaberne Edelsvej Ledelsessystemcertificering 16. september 2013 Certificeringens dækningsområde DNV teamleader: Auditteam: Drift af døgninstitution for voksne med psykisk handicap Søren Hald Søren Hald Projektnr.:PRJC-140725-2009-MSC-DNK

Læs mere

Certificering af svejsere

Certificering af svejsere Dansk standard DS 322 7. udgave 2014-06-02 Certificering af svejsere Approval testing of welders DS 322 København DS projekt: M286309 ICS: 25.160.01 Første del af denne publikations betegnelse er: DS,

Læs mere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere

Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Procedure for ansættelse af nye medarbejdere Formål Denne procedure beskriver retningslinjerne for, hvordan Hotel- og Restaurantskolen håndterer: rekruttering af nye medarbejdere annoncering af ledige

Læs mere

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse)

Retsinformation. Lovgivning som forskriften vedrører. LBK Nr. 452 af 24/06/1998. Oversigt (indholdsfortegnelse) Bekendtgørelse om udpegning og notifikation af bemyndigede organer til at udføre certificerings-, kontrol- og prøvningsopgaver i henhold til EF-direktiv om byggevarer (89/106/EØF) BEK nr 229 af 31/03/2001

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN Certificering af virksomheder 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af tæthedsmåling af bygninger gennemført efter DS/EN 13829 anneks A.3 1 Forudsætninger for certificering

Læs mere

Sign: Side 1 af 7 Udg. 2 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG

Sign: Side 1 af 7 Udg. 2 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG Supplerende bestemmelser for certificering af faldunderlag Dato 11-03-2016 Sign: Side 1 af 7 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG 0. Generelt Nærværende supplerende bestemmelser for

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Aarhus Vand A/S. Kontrolsystem for vandmålere i drift

Aarhus Vand A/S. Kontrolsystem for vandmålere i drift Aarhus Vand A/S Kontrolsystem for vandmålere i drift Indhold 1. INDLEDNING... 1 1.1 Baggrund og formål... 1 1.2 Statistisk stikprøvekontrol.... 1 1.3 Udskiftning uden stikprøve... 1 1.4 Referencer....

Læs mere

Af TDU Udarbejdet den 22.11.2011 Side 1 af 1

Af TDU Udarbejdet den 22.11.2011 Side 1 af 1 Kvalitetsstyringssystem for natur- og miljøadministration Evalueringsrapport 2011 Af TDU Udarbejdet den 22.11.2011 Side 1 af 1 Indhold 1 Kvalitetsstyringssystemets tilstand og status...1 2 Ændringer...2

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion

Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion Bekendtgørelse om tilskud til biogas, der sælges til transport, benyttes til procesformål i virksomheder eller anvendes til varmeproduktion I medfør af 50, stk. 5, 50 a, stk. 6-7, i lov om fremme af vedvarende

Læs mere

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE 17 MEDLEMSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND 1 Kun ét specialforbund inden for hver idrætsgren eller hver sammenlignelig idrætsgren

Læs mere

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014.

Redegørelse vedrørende sager om magtanvendelse i Ældreområdet 2014. Redegørelse vedrørende sager om i Ældreområdet 2014. Indledning Social- og Sundhedsudvalget orienteres en gang årligt om antal sager vedrørende indenfor Ældreområdet. Ældre Bevillingsenheden Tlf. 46 11

Læs mere

Sign: Side 1 af 8 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER

Sign: Side 1 af 8 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER Supplerende bestemmelser for certificering af sand til brug i sandkasser Dato 2012-11-15 Sign: Side 1 af 8 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER 0. Generelt Nærværende

Læs mere

TI-B 103 (94) Prøvningsmetode Aktiveringsenergi i den relative hastighedsfunktion

TI-B 103 (94) Prøvningsmetode Aktiveringsenergi i den relative hastighedsfunktion TI-B 03 (94) Aktiveringsenergi i den relative hastighedsfunktion Teknologisk Institut, Byggeri TI-B 03 (94) Aktiveringsenergi i den relative hastighedsfunktion Deskriptorer: beton, egenskaber, modenhed,

Læs mere

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Information om Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Certificering af indbrudshæmmende produkter beregnet til indbygning som skalsikring af bygninger. Dancert-sekretariat:

Læs mere

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1)

Bekendtgørelse om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson 1) BEK nr 49 af 13/01/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. september 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0905127 Senere ændringer

Læs mere

SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER

SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER Side 1 af 8 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER 0. Generelt Nærværende supplerende bestemmelser for produktcertificering gælder som tillæg til Dancerts Almindelige

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

VEJLEDNING. for ansøgere til VIP- og DVIP-stillinger

VEJLEDNING. for ansøgere til VIP- og DVIP-stillinger VEJLEDNING for ansøgere til VIP- og DVIP-stillinger DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET MARTS 2008 Indhold 1. Om VIP-stillinger side 3 Ansøgningen side 3 Bedømmelsesudvalg/Sagkyndig

Læs mere

Udførelse af betonkonstruktioner

Udførelse af betonkonstruktioner Emne: Udførelse af betonkonstruktioner 31 01 107 DS 482/Ret. 1-1. udgave. Godkendt: 2002-02-19. Udgivet: 2002-03-08 Juni 2005 Tilbage til menu Gengivet med tilladelse fra Dansk Standard. Eftertryk forbudt

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

VEJLEDNING. for ansøgere til VIP- og DVIP-stillinger DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET

VEJLEDNING. for ansøgere til VIP- og DVIP-stillinger DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET VEJLEDNING for ansøgere til VIP- og DVIP-stillinger DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITET MAJ 2010 Indhold 1. Om VIP-stillinger... 3 Ansøgningen... 3 Online ansøgning... 3 Bedømmelsesudvalg/Sagkyndig

Læs mere

Certifikataftale om optagelse i og brug af certifikatregistret

Certifikataftale om optagelse i og brug af certifikatregistret Certifikataftale om optagelse i og brug af certifikatregistret 2 KONTRAKTSKLAUSUL Denne certifikataftale er underlagt de til enhver tid gældende Regler for bionaturgascertifikater. 1. Aftaleparter Denne

Læs mere

Standardkontrakt for udlicitering af arbejdsmarkedsuddannelse. mellem den godkendte uddannelsesinstitutionen navn og adresse (herefter institutionen)

Standardkontrakt for udlicitering af arbejdsmarkedsuddannelse. mellem den godkendte uddannelsesinstitutionen navn og adresse (herefter institutionen) Standardkontrakt for udlicitering af arbejdsmarkedsuddannelse Undervisningsministeriet marts 2010 Aftale om udlicitering mellem den godkendte uddannelsesinstitutionen navn og adresse (herefter institutionen)

Læs mere

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver

Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver SIDE 17 DET ELEKTRONISKE ESPD Kapitel 2 Udfyldelsen af eespd som ansøger eller tilbudsgiver 2.1 Start Xml-filen virker udelukkende sammen eespd et og kan kun åbnes herfra ved hjælp af funktionerne heri,

Læs mere

Almindelige Bestemmelser for certificering af Produkter, ABP

Almindelige Bestemmelser for certificering af Produkter, ABP DS-Certificering DS/ABP Almindelige Bestemmelser for certificering af Produkter, ABP General Rules for DS Product Certification (ABP) DS Certificering A/S Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Tlf: +45

Læs mere

Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB

Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB 26-03-2015 Flytteydelse for beboere i boligselskaber administreret af KAB Udbudsbrev I overensstemmelse med Bekendtgørelse af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter 1)

Bekendtgørelse af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter 1) LBK nr 1068 af 15/09/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2504/1224-0032 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om autorisation og drift af elinstallatørvirksomhed

Bekendtgørelse om autorisation og drift af elinstallatørvirksomhed BEK nr 1522 af 13/12/2007 Gældende Offentliggørelsesdato: 21-12-2007 Økonomi- og Erhvervsministeriet Accession B20070152205 Entydig dokumentidentifikation AU003097 Dato for førstegangsindlæggelse 21-12-2007

Læs mere

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016. Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 58 af 13/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00008 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer

Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer Givið út 22. apríl 2016 18. april 2016. Nr. 360. Bekendtgørelse for Færøerne om anerkendelse af psykologers erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19, stk. 1, i lov om psykologer m.v., som sat i kraft

Læs mere

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v.

Bekendtgørelse om valg og certificering af tilsynsførende ved frie grundskoler m.v. BEK nr 619 af 09/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 20. august 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sag nr. 131.29F.031 Senere ændringer til forskriften BEK nr 220

Læs mere

INSPEKTIONSRAPPORT LEGEPLADS

INSPEKTIONSRAPPORT LEGEPLADS Legepladsservice KB Legepladsservice INSPEKTIONSRAPPORT LEGEPLADS Rekvirent: Ejerlaug Ellebæk v/jes Hansen Oluf Rings Vej 23 7500 Holstebro Inspektionssted: Ejerlaug Ellebæk v/jes Hansen Oluf Rings Vej

Læs mere

Sign: Side 1 af 8 Udg. 12

Sign: Side 1 af 8 Udg. 12 Supplerende bestemmelser for produktcertificering Dato 29-05-2018 Sign: Side 1 af 8 0. GENERELT Nærværende supplerende bestemmelser for produktcertificering gælder som tillæg til Dancerts Almindelige vilkår

Læs mere

Landsudvalget for Specialuddannelsesråd vedr. Specialuddannelsen for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje

Landsudvalget for Specialuddannelsesråd vedr. Specialuddannelsen for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje Vurdering af udenlandsk erhvervet specialuddannelse i anæstesiologisk sygepleje med henblik på anerkendelse til funktion som anæstesisygeplejerske i Danmark Landsudvalget har udarbejdet nærværende vurderingskriterier

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om euforiserende stoffer

Bekendtgørelse af lov om euforiserende stoffer LBK nr 748 af 01/07/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 12. august 2016 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 2008-14320-235 Senere

Læs mere

Kvalitetssikring. Udskiftning af tage Kastanjevej 2 og 5, Løgumgårde. Nørregade 26 6240 Løgumkloster 05.11.2013

Kvalitetssikring. Udskiftning af tage Kastanjevej 2 og 5, Løgumgårde. Nørregade 26 6240 Løgumkloster 05.11.2013 Kvalitetssikring Udskiftning af tage Kastanjevej 2 og 5, Løgumgårde Nørregade 26 6240 Løgumkloster 05.11.2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Billund Spildevand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 1. marts 2013 Sag: Vand-12/04924-10 Sagsbehandler: /LTK Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2011 i henhold til 8 i bekendtgørelse om

Læs mere

Fremgangsmåden ved produktcertificering og mærkning i henhold til Øko-Tex Standard 100 / Oeko-Tex Standard 100

Fremgangsmåden ved produktcertificering og mærkning i henhold til Øko-Tex Standard 100 / Oeko-Tex Standard 100 Fremgangsmåden ved produktcertificering og mærkning i henhold til Øko-Tex Standard 100 / Oeko-Tex Standard 100 Ansøgning Ansøgning om tilladelse til mærkning af produkter med "TILTRO TIL TEKSTILER" - Testet

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN A601/07

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN A601/07 RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN A601/07 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Arbejdstilsynets styring af tilsynsfunktionen (beretning nr. 14/99) 1. I mit supplerende

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. juli 2009 har Revisortilsynet klaget over revisionsvirksomheden R v/ RR og statsautoriseret revisor RR.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. juli 2009 har Revisortilsynet klaget over revisionsvirksomheden R v/ RR og statsautoriseret revisor RR. Den 12. april 2010 blev i sag nr. 39/2009 Revisortilsynet mod Revisionsvirksomheden R, CVR-nr...., v/ RR og Statsautoriseret revisor RR afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. juli 2009 har

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Forslag til principper for fremtidige internationaliseringsregler

Forslag til principper for fremtidige internationaliseringsregler Forslag til principper for fremtidige internationaliseringsregler Det kræver færre og mere smidige uddannelsesregler, hvis de danske universiteter skal have gode muligheder for at deltage i internationale

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i fysik

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i fysik Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i fysik Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i fysik. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige Fakultets

Læs mere

Funktionsbeskrivelse. for. Intern Revision. Københavns Kommune

Funktionsbeskrivelse. for. Intern Revision. Københavns Kommune for Intern Revision Københavns Kommune Februar 2014 1 Indledning og formål Borgerrepræsentationen har som kommunens øverste myndighed det overordnede ansvar for hele den kommunale virksomhed. Dette indebærer,

Læs mere

Dancert 4. BYGGESTEN AF BETON OG POREBETON 5. BYGNINGSKALK 6. DELMATERIALER TIL BETON. Udg. 9

Dancert 4. BYGGESTEN AF BETON OG POREBETON 5. BYGNINGSKALK 6. DELMATERIALER TIL BETON. Udg. 9 Supplerende bestemmelser for produktcertificering Dato 2015-06-16 Sign: Side 1 af 8 0. GENERELT Nærværende supplerende bestemmelser for produktcertificering gælder som tillæg til Dancerts Almindelige vilkår

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Drikkevand og tilbageløbssikring Mariann Brun, projektleder

Drikkevand og tilbageløbssikring Mariann Brun, projektleder Drikkevand og tilbageløbssikring Mariann Brun, projektleder Tilbagestrømningssikring adskillelsen mellem vandforsyningen og den private installation Lovgrundlag ved tilbagestrømningssikring BR2010: DS439:

Læs mere

Prækvalifikationsmateriale

Prækvalifikationsmateriale Prækvalifikationsmateriale Solcelleanlæg på Brændkjær Skole i Prækvalifikation Prækvalifikation forud for udbud af Solcelle projekt : Brændkjær Skole Bygherre: Kommunale ejendomme Nytorv 11 6000 Kolding

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1)

Bekendtgørelse om udbringning af bekæmpelsesmidler fra luftfartøjer 1) BEK nr 1755 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-029-00406 Senere ændringer

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige 2010 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale

Læs mere

Dato 11. november 2014 Instruks for regnskab vedrørende Pulje til fremme af energieffektive transportløsninger

Dato 11. november 2014 Instruks for regnskab vedrørende Pulje til fremme af energieffektive transportløsninger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 11. november 2014 Instruks for regnskab vedrørende Pulje til fremme af energieffektive

Læs mere

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service

Rammeaftale vedrørende. AD HOC TV inspektion og spuling. Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen. Københavns Ejendomme, Drift og Service Københavns Kommune Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme, Drift og Service Rammeaftale vedrørende AD HOC TV inspektion og spuling Geografisk Område: 3 Nørrebro / Brønshøj 1. Aftalens Parter Mellem

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Henrik Tofteng A/S Divello A/S

Henrik Tofteng A/S Divello A/S A/S Divello A/S For audit d. 02.-08.08.2013 vedr. DS Certificering A/S Kollegievej 6 2920 Charlottenlund /Runetoften 14, 1 8210 Aarhus V Tlf.: +45 72 24 59 00 Fax: +45 72 24 59 02 Auditoplysninger Audittype...

Læs mere

Dokumentnavn: Fremstilling af opgaver til elautorisationsprøver

Dokumentnavn: Fremstilling af opgaver til elautorisationsprøver Karsten Jepsen Brian Glyngø Thisvad Torben Dahl Godkendt 1 af 6 1. Formål: Formålet med denne procedure er centralt at kunne fremstille en eksamensopgave til brug ved el - autorisation ved alle maritime

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET. Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET. Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 28.8.2015 COM(2015) 411 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET Gennemgang af Liechtensteins sektortilpasninger DA DA 1. INDLEDNING Ifølge

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Målgruppe... 3 2. Specielt

Læs mere

Bekendtgørelse om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer m.v. 1)

Bekendtgørelse om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer m.v. 1) BEK nr 53 af 14/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. september 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

Finansieringsret, sommereksamen 2009. (Begge opgaver skal besvares. Ved bedømmelsen vægter opgave 1 med 1/3 og opgave 2 med 2/3)

Finansieringsret, sommereksamen 2009. (Begge opgaver skal besvares. Ved bedømmelsen vægter opgave 1 med 1/3 og opgave 2 med 2/3) Finansieringsret, sommereksamen 2009 (Begge opgaver skal besvares. Ved bedømmelsen vægter opgave 1 med 1/3 og opgave 2 med 2/3) Opgave 1: Gør rede for, hvilke genstande, der kan være omfattet af virksomhedspant,

Læs mere

GENERELLE BETINGELSER

GENERELLE BETINGELSER GENERELLE BETINGELSER I forbindelse med tilbudsindhentning på intern revision af Institut for Menneskerettigheder Danmarks Nationale Menneskerettighedsinstitution Side 1 af 5 1. INDLEDNING 1.1 GENEREL

Læs mere

AFTALE OM TOTALRÅDGIVNING

AFTALE OM TOTALRÅDGIVNING AFTALE OM TOTALRÅDGIVNING Indledning: Nærværende standardrammeaftale for totalrådgivning er udarbejdet til projektet Sammen om energimodernisering for Go Energi i samarbejde med Furesø Kommune. Anvendelse

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Nord den 24. september 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Bekendtgørelse om knive og blankvåben m.v.

Bekendtgørelse om knive og blankvåben m.v. BEK nr 911 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. september 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2016-5064-0794 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for civilingeniøruddannelsen i teknisk it

Faglig rammebeskrivelse for civilingeniøruddannelsen i teknisk it Faglig rammebeskrivelse for civilingeniøruddannelsen i teknisk it Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for civilingeniøruddannelsen i teknisk it. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Vedtægter for Bjørnø Vandværk A.m.b.a.

Vedtægter for Bjørnø Vandværk A.m.b.a. 1 Vedtægter for Bjørnø Vandværk A.m.b.a. Navn og hjemsted 1 Selskabet, der er stiftet den 7. februar 1998, er et Andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Bjørnø Vandværk. Selskabet har hjemsted

Læs mere

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014

Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee. Maj 2014 Abonnementsvilkår for Mofibo hos YouSee Maj 2014 Indholdsfortegnelse Abonnementsaftale for Mofibo 1. Tillægsaftalen 4 2. Aftalens parter 4 3. Brug af Mofibo-tjenesten 4 4. Priser 5 5. Betaling 5 6. Personoplysninger

Læs mere

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører i forbindelse med praktisk hjælp og personlig pleje Område Gæld til det offentlige Konkurstruet eller lignende nu Ansøger leverer en erklæring på tro

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010

Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Handlingsplan for Vestre Landsret 2010 Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og følge op på i 2010. Den internt ansvarlige for den

Læs mere

Bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I

Bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I P7_TA(2011)0215 Bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 11. maj 2011 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige

Bekendtgørelse for Færøerne om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige Teknisk sammenskrivning af bekendtgørelse 2009-12-14 nr. 1251 om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige som ændret ved BEK nr. 863 af 20/07/2011 Bemærk særligt 3 i BEK

Læs mere

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune

Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Job- og personprofil for leder til Børnehaven Albert i Hjørring Kommune Indledning og baggrund for stillingen Daginstitutionen Albert er beliggende på adressen Albert Ginges vej 15 i Hjørring. Institutionen

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Klasse A og klasse B materialer

Klasse A og klasse B materialer Boligministeriet Bygge- og Boligstyrelsen MK 6.00/005 3. udgave Januar 1990 Klasse A og klasse B materialer prøvnings- og godkendelsesbetingelser nk Godkendelsessekretariatet for materialer og konstruktioner

Læs mere

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn

Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn 2012-19 Afgørelseskompetencen i sager om samvær med anbragte børn Ombudsmanden rejste på baggrund af en konkret sag om samvær mellem en pige anbragt uden for hjemmet og henholdsvis hendes forældre og bedsteforældre

Læs mere

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed

Bekendtgørelse om vagtvirksomhed BEK nr 1045 af 30/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2014-113-0147 Senere ændringer til forskriften BEK nr 88 af 27/01/2016

Læs mere

INSPEKTIONSRAPPORT LEGEPLADS

INSPEKTIONSRAPPORT LEGEPLADS KMC 1176@gmail.com INSPEKTIONSRAPPORT LEGEPLADS Rekvirent: Grundejerforeningen Damgården v/formand Per Koch Jensen Damgårdsvej 99 2990 Nivå Inspektionssted: Grundejerforeningen Damgården Legepladsen 2990

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger.

Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. Indbydelse til at afgive tilbud på: Data til fremme af energieffektivisering og fleksibelt energiforbrug i bygninger. 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1.1 Baggrund for udbuddet... 3 1.2 Udbuddets

Læs mere

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED

Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED Bilag 1 til udbudsbetingelser SKABELONER TIL AFGIVELSE AF OPLYSNINGER TIL VURDERING AF TILBUDSGIVERS EGNETHED OFFENTLIGT EU-UDBUD VEDRØRENDE RAMMEAFTALE OM IT-KONSULENTBISTAND TIL SUPPORT, VEDLIGEHOLD

Læs mere

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5

Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Vejledning til rapport om udbud af spil 1/5 Generelt Rapporten skal udarbejdes i henhold til 43, stk. 1 i lov om spil, og skal redegøre for, om indehavere af tilladelse til at udbyde online væddemål og/eller

Læs mere

Udbud af kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser

Udbud af kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser Udbud af kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser Info Version 3 URL http://com.mercell.com/permalink/33459692.aspx Udbudstype Udbud Betalingsbetingelser Netto pr. 0

Læs mere