MODELPAPIR: OPTJENING OG GENOPTJENING AF DAGPENGERET STYR PÅ DATA, INDKOMST OG TIMER. Version 1 af

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MODELPAPIR: OPTJENING OG GENOPTJENING AF DAGPENGERET STYR PÅ DATA, INDKOMST OG TIMER. Version 1 af 07-07-2016"

Transkript

1 1 INTRO Styr på datakilderne Fremover skal vi have styr på en række data om et medlems indkomst og løntimer ikke mindst fra et. data kan dog ikke stå alene, men må sammenholdes med data fra andre registre, særligt fra DFDG. Herudover må data suppleres med data fra Feriepengeinfo samt anden dokumentation om indkomst og løntimer, fx fra beskæftigelse i udlandet. Styr på hvad data kan bruges til Vi skal herudover have styr på, hvilken indkomst og hvilke løntimer der giver ret til hvad. Vi skal med andre ord have styr på og et samlet overblik over hvad der fx kan bruges til: - En beskæftigelseskonto (til fleksibel forlængelse af dagpengeretten) - En referenceforlængelseskonto (til forlængelse af referenceperioden i den fleksible forlængelse) - En genindplaceringskonto (til en ny dagpengeret) Styr på hvad data er brugt til Vi skal endelig have styr på, hvad vi har brugt i forhold til ovennævnte. TIMEBANK Derfor er der brug for et samlet register i a-kassesystemet (en timebank), der samler de relevante data og automatisk føder data ind til de konti, vi skal udstille. Det vil være en delmængde af den samlede timebank, der er relevant for den enkelte konto. Styr på ændringer i data Det er vigtigt at have styr på: Ændringer i indberetninger til Indkomstregistret Når der kommer nye korrigerende eller på anden måde ændrede oplysninger til en given lønperiode, skal lønperioden i timebanken til enhver tid afspejle det samlede resultat af alle indberetninger for den givne lønperiode. Tilsvarende gælder ved annullationer af fx syge- og barselsperioder. Ændringer i DFDG Ved et ethvert kald til DFDG efter støttet arbejde fås den nu gældende periodisering på støttet arbejde. Denne betragtes som endelig og bruges til at korrigere, hvilke timer i timebanken, der kan bruges. Korrigerede timer bliver stående i timebanken med markering af, at der nu er tale om støttet arbejde. Hvis perioden efterfølgende ændrer sig, ændres markeringen og dermed fordelingen af, hvor meget arbejde der kan tælles med.

2 2 Ændringer fra Feriepengeinfo Hvis en indberetning fra Feriepengeinfo annulleres, fjernes indberetningen. Manuelle ændringer Registreres i timebanken. Hver gang der foretages et opkald til et, skal systemet kunne validere på de data, der er indberettet efter den seneste indplacering, herunder hente ændringer i data ind i systemet, således at TIMEBANKEN altid er korrekt opdateret ift. datagrundlaget. Det er op til den enkelte a- kasse, hvordan den i praksis vil sætte sit system op til at validere. Der skal IKKE valideres på data, der er indberettet FØR datoen for en indplacering. De rigtige data skal indlæses Det forudsættes, at timerne i timebanken er bearbejdede data, hvor fx ukontrollabelt arbejde og B-indkomst mv. er omregnet til timer, ferieindberetninger kun indlæses hvis det ikke er udbetaling uden afholdelse, indkomstdata er beriget med oplysningerne fra DFDG om støttet arbejde Indkomstdata der ikke opfylder betingelserne for almindelige løn og ansættelsesvilkår (dvs. timeløn under 113,62) markeres, så timerne ikke tælles med, men så sagsbehandler kan fjerne markeringen, hvis timerne efter en konkret vurdering skal tælle med alligevel, eller markeringen fjernes, hvis arbejdsgiver opdaterer indberetningen, så timelønnen alligevel ligger over den gældende timeløns-studsetærskel. Det kan være hensigtsmæssigt at markere, om en vurdering af overenskomstmæssighed er valideret af sagsbehandleren. Kommer der korrektionsindberetninger i et, der hentes med de månedlige kald, således at en indberetning med løntimedata er ændret i et, fx fra 140 timer til 120 timer, skal medlemmets beskæftigelseskonto og genoptjeningskonto rette sig til. I de kommende afsnit vil vi beskrive forudsætninger og sammenhængene, sådan som vi ser dem. Vi vil også pege på eksempler på, hvordan vi umiddelbart mener, at systemerne kunne indrettes til at holde styr på data. NB: Hvordan den enkelte a-kasse i sidste ende indretter eller designer sit system, hvilke visninger og markeringer der er for sagsbehandlerne i systemet og hvordan a-kassen systemmæssigt holder styr på data og ændringer heri er op til a-kassen selv inden for rammerne af fastsatte regler. Det er også op til a-kassen selv hvilke data den vil gemme i sit system og hvilke den vil hente ind midlertidigt, fx for at se nærmere på medlemmets eventuelle dagpengeret i forbindelse med vejledning af medlemmet.

3 3 En TIMEBANK og en række centrale konti der henter data fra TIMEBANKEN Det er vigtigt, at der er styr på indkomst og løntimer og vi ser det derfor som en forudsætning, at der er ét centralt sted i systemerne, hvor vi lægger AL dokumentation om indkomst og løntimer her kaldet en TIMEBANK. Det er TIMEBANKEN der styrer alt og giver besked til en række konti, som er helt centrale ift. de fælles tællere. Til TIMEBANKEN er der knyttet til følgende konti: - En Beskæftigelseskonto (som holder styr på de timer der kan bruges til en dagpengeforlængelse) - En Genindplaceringskonto (som holder styr på de timer der kan bruges til en genindplacering) - En Referenceforlængelseskonto (som holder styr på en mulig forlængelse af referenceperioden) Beskæftigelseskonto Genindplaceringskonto Referenceforlængelseskonto Timebank Når der foretages et opkald til et vil systemet selv lægge data (indberetninger) fra registeret ind i TIMEBANKEN og markere, hvad indkomsten og løntimerne i indberetningen kan bruges til, dvs. hvilke konti indkomst og løntimer skal sættes ind på. Det er også i TIMEBANKEN vi kan se, hvad indberettede data om indkomst og løntimer er brugt til, fx optjening og beregning af sats. Bag TIMEBANKEN skal der derfor være opsat en række regler for, hvad der med afsæt i forskellige kilder kan bruges hvornår og til hvad, herunder til at forlænge optjeningsperioder osv. med. TIMEBANKEN vil på baggrund af reglerne markere, hvad de indberetninger og den dokumentation, der lægges ind i TIMEBANKEN, kan bruges til og vil herefter sende besked videre til de respektive konti.

4 4 Nedenfor illustreres hvordan TIMEBANKEN kunne se ud: Forudsætninger for eksemplet. Medlemmet er indplaceret 1.2. i ordinær dagpengeperiode. Timebank er opgjort pr KILDE FRA TIL LØN LØNTIMER (indberettet eller omregnet) ARBEJDSGIVER INDBERET- NINGS- INDPLACE- RING FORLÆNGELSE AF REFERENCE- PÅ GEN- INDPLA- CERINGS- KONTO FORLÆNGELSE AF OPTJENINGSPERIODE dvs. genindplaceringskontoen er udvidet PÅ BESKÆF- TIGELSES- KONTO FORLÆN- GELSE af DP-ret PÅ REFERENCE- FORLÆN- GELSES- KONTO* Feriekonto ,33 Samvirke JA NEJ JA NEJ JA NEJ IRRELEVANT* IBM NEJ NEJ JA NEJ JA 0 IRRELEVANT* IBM NEJ NEJ JA NEJ JA 0 IRRELEVANT* Samvirke NEJ NEJ JA NEJ NEJ 0 IRRELEVANT* DANA NEJ NEJ JA NEJ JA 0 IRRELEVANT* Barsel/sygdom/ 42/ Kommune /UDK NEJ JA NEJ JA NEJ NEJ IRRELEVANT* * REFERENCEFORLÆNGELSESKONTOEN AKTIVERES FØRST I DEN FORLÆNGEDE DP-RET

5 5 Nedenfor beskrives de enkelte dele af TIMEBANKEN nærmere: KILDE: Kilden er selve definitionen af den dokumentation der ligger i TIMEBANKEN. Fx lønindberetninger fra et, Feriepengeinfodata, lønsedler og anden dokumentation for indkomst, løntimer samt forhold der kan forlænge fx optjenings- og referenceperioder dokumenteret via indberetninger til et eller på anden vis. FRA og TIL Her kan vi se, hvilken periode dokumentationen vedrører. LØN: Her kan vi se dokumentation for den løn der er indberettet eller dokumenteret på anden vis. LØNTIMER: Her kan vi se, hvor mange løntimer der er indberettet eller dokumenteret på anden vis. ARBEJDSGIVER: Her kan vi se, hvilken arbejdsgiver dokumentationen vedrører. Er der tale om udbetalinger af fx syge- eller barselsdagpenge vil der stå kommune eller UDK. INDBERETNINGS: Her kan vi se datoen for, hvornår dokumentationen er indberettet eller kommet ind i a-kassen, fx ved anden indkomst- eller løndokumentation. INDPLACERING: Her kan vi se, om den pågældende dokumentation er brugt til en indplacering. FORLÆNGELSE AF DP-ret: Hvis et medlem på sit ydelseskort markerer at ville bruge timer fra beskæftigelseskontoen, så vil TIMEBANKEN gå ind og hente de ældste timer først. Hvis ikke alle timer på den pågældende dokumentation bruges, vil dette fremgå ved at der står 0 timer, når de ikke er brugt, og et antal timer når der er brugt. Hvis tallet her er lig med tallet i kolonnen LØNTIMER betyder det, at alle timer er brugt til forlængelse. Se også PPT med speak for illustration af, hvordan de ældste timer hentes og bruges først og hvordan blå og røde tal i TIMEBANKEN markerer, om der stadig er timer der ikke er brugt. Forældelse/frasorterede: Hvis dokumentationen ligger FØR en gældende indplacering, låses dokumentationen til indplaceringen. Hvis dokumentationen er forældet vil der stå NEJ i rubrikken.

6 6 FORLÆNGELSE AF REFERENCE: Her vil det fremgå, om dokumentationen er brugt til en forlængelse af referencedatoen. PÅ GENINDPLACERINGSKONTO: Da der er yderligere dokumentation der kan bruges til en genindplacering, er der en kolonne der markerer dette. Hvis et medlem senere bliver genindplaceret på baggrund af timer, vil det fremgå af kolonnen INDPLACERING. Forældelse/frasorterede: Hvis dokumentationen ligger FØR en gældende indplacering, låses dokumentationen til indplaceringen. Hvis dokumentationen ikke opfylder de almindelige betingelser for at kunne bruges, sorteres den fra. Hvis dokumentationen er forældet, vil dette markeres ved at der står NEJ i rubrikken. FORLÆNGELSE AF OPTJENINGSPERIODE: Hvis der er indberetninger, der kan anvendes til at forlænge optjeningsperioden, markeres de her med JA og har direkte effekt på, hvilke timer på genindplaceringskontoen er der så alligevel ikke er forældede. PÅ BESKÆFTIGELSESKONTO: Her markeres det, om den pågældende dokumentation kan bruges til beskæftigelseskontoen. Forældelse/frasorterede: Hvis dokumentationen ligger FØR en gældende indplacering, låses dokumentationen til indplaceringen. Hvis dokumentationen ikke opfylder de almindelige betingelser for at kunne bruges, sorteres den fra. Hvis dokumentationen er forældet, vil dette markeres ved at der står NEJ i rubrikken. FORLÆNGELSE AF DP-ret: De timer fra beskæftigelseskontoen, der allerede er brugt til udbetaling af forlængede dagpenge markeres med JA PÅ REFERENCEFORLÆNGELSESKONTO: For at vide hvad et medlems referenceperiode evt. vil kunne forlænges til vil vi have en kolonne der holder styr på dette. Denne kolonne har nok mest betydning i forlængelsen, da der her løbende vil blive lagt timer ind på beskæftigelseskontoen, mens en forlængelse af referenceperioden først vil blive gjort op, hvis medlemmet rammer referenceslutdatoen. Forlængelse af Optjeningsperiode d

7 7 Modelpapir: GENINDPLACERINGSKONTOEN Genindplaceringskontoen oprettes, når medlemmet er blevet indplaceret i en dagpengeperiode og følger dermed startdatoen for en indplacering. Det er vigtigt at have en genindplaceringskonto. Det er det, fordi der er timer, der kan bruges til genindplacering, som ikke kan bruges til en forlængelse af dagpengeretten og derfor ikke kan sættes ind på beskæftigelseskontoen. Som ved beskæftigelseskontoen er det også ift. genoptjeningskontoen de løntimer, der er indberettet eller dokumenteret på anden vis efter seneste indplacering, der registreres. Ligger der herudover data fra Feriepengeinfo om ferie med feriegodtgørelse, der kan sidestilles med løntimer, skal disse ind i TIMEBANKEN og videre ind på medlemmets genoptjeningskonto. Det er således KILDEN der her definerer, om yderligere timer kan bruges til genoptjening og sættes ind på medlemmets genoptjeningskonto. Genoptjeningskontoen er derfor den konto, hvor vi hele tiden kan holde øje med, hvor mange timer et medlem reelt har til genoptjening af ret til en ny dagpengeperiode. Kontoen er således med til at give sagsbehandlere og medlemmet et overblik over, hvor mange løntimer der er, og hvor mange timer medlemmet mangler i at have genoptjent ret til en ny dagpengeperiode. TIMEBANKEN holder øje med eventuelle ændringer ift. de løntimer, der er indsat på genoptjeningskontoen og sender besked om eventuelle op- og nedskrivninger. TIMEBANKEN holder også øje med en eventuel forældelse af løntimer. Hvis timer på genoptjeningskontoen forældes, vil timerne skulle markeres til, at de ikke længere kan bruges til en genindplacering og der sendes en besked til genindplaceringskontoen, hvorefter de forældede timer vil blive nedskrevet. For at give et overblik over hvornår løntimer (indberetning) forældes, angives den første indberetning, som ikke er brugt til forlængelse, samt måneden/året hvor denne forældes.

8 8 Modelpapir: BESKÆFTIGELSESKONTOEN Beskæftigelseskontoen oprettes, når et medlem er blevet indplaceret i en dagpengeperiode. Beskæftigelseskontoens startdato er den samme som indplaceringsdatoen rykker indplaceringsdatoen sig, rykker beskæftigelseskontoens startdato sig også. Løntimer der indberettes til et efter indplaceringen, og løntimer som dokumenteres på anden vis i a-kassens system og som ligger efter indplaceringen vil skulle registreres i TIMEBANKEN, hvor der sker en markering af, om timerne kan bruges til en eventuel forlængelse af dagpengeretten. NB: Timer der kan bruges til en forlængelse af dagpengeretten, kan også bruges til genoptjening af en ny dagpengeret. Derfor vil de timer der er registreret på beskæftigelseskontoen også altid stå registreret på genoptjeningskontoen. Derimod kan ikke alle timer, der kan bruges til genoptjening af en ny dagpengeret, også bruges til en forlængelse. Derfor vil der kunne stå timer på genoptjeningskontoen, der ikke står på beskæftigelseskontoen. For at give et overblik til sagsbehandlerne og medlemmerne, samles de timer, der kan bruges til en eventuel forlængelse af dagpengeretten, på en beskæftigelseskonto, hvor man vil kunne se, - hvor mange løntimer der er, - hvad de kan konverteres til i form af en forlænget ret til dagpenge, - hvor mange løntimer der er brugt, - hvor mange af de konverterede timer der er brugt, - løntimer rest og - dagpengetimer rest. Overblikket kunne se således ud (og må gerne kunne foldes yderligere ud her illustreret ved I ):

9 9 Hvis sker ændringer ift. de timer, der er sat ind på beskæftigelseskontoen, vil timerne skulle rettes i TIMEBANKEN og beskæftigelseskontoen vil herefter modtage besked om at nedskrive/opskrive sig. Det samme vil genoptjeningskontoen. Ændringer vil formentlig kunne markeres særskilt op mod den enkelte indberetning i et eller anden løntime-dokumentation, hvis det enkelte a-kassesystem sættes op til det. Forældelse af timer: Hvis en løntime forældes og dermed ikke længere vil kunne bruges til genoptjening vil dette skulle registreres i TIMEBANKEN og beskæftigelseskontoen vil modtage besked herom og rette sig til, dvs. nedskrive sig. For at give et overblik over, hvornår en løntime (indberetning) forældes, angives den første indberetning, som ikke er brugt til forlængelse, samt måneden/året hvor denne forældes. Nye timer Der vil kun kunne sættes nye timer ind på beskæftigelseskontoen, så længe medlem har en aktuel dagpengeret. Er dagpengeretten (den ordinære og den forlængede) udløbet enten fordi retten til ydelser er forbrugt eller referenceperiodeslutdatoen er passeret sættes der ikke flere timer ind på beskæftigelseskontoen. Dog kan der sættes timer ind på kontoen, der ligger i den indberetningsperiode (måned), hvor dagpengeretten udløber, hvis timerne har betydning for forlængelse af retten til dagpenge. Medlemmet har den samme beskæftigelseskonto, indtil: - Alle timer på kontoen er brugt og der ikke er kommet nye timer til. - Alle timer på kontoen er forældet, eller - Medlemmet genindplaceres. Ved en genindplacering NUL-stilles kontoen tilbage fra genindplaceringsdatoen. Samspil til TIMEBANKEN Neden for er samspillet til TIMEBANKEN illustreret. Her ser vi, at timer fra Feriepengeinfo ikke sættes ind på medlemmets beskæftigelseskonto, fordi timer med afholdt ferie med feriegodtgørelse, der sidestilles med løntimer, ikke kan bruges til at forlænge dagpengeretten.

10 10 KILDE FRA TIL LØN LØN TIMER (indberettet eller omregnet) ARBEJDSGIVER INDBERET- NINGS- INDPLACE- RING FORLÆNGELSE AF REFERENCE- PÅ GEN- INDPLA- CERINGS- KONTO FORLÆNGELSE AF OPTJENINGSPERIODE dvs. genindplaceringskon toen er udvidet PÅ BESKÆF- TIGELSES- KONTO FORLÆN- GELSE af DP PÅ REFERENCE- FORLÆN- GELSES- KONTO* ,33 Samvirke JA NEJ JA NEJ JA NEJ IRRELEVANT* Feriekonto IBM NEJ NEJ JA NEJ JA 0 IRRELEVANT* IBM NEJ NEJ JA NEJ JA 0 IRRELEVANT* Samvirke NEJ NEJ JA NEJ NEJ 0 IRRELEVANT* DANA NEJ NEJ JA NEJ JA 0 IRRELEVANT* Barsel/sygdom/ 42/ Kommune /UDK NEJ JA NEJ JA NEJ NEJ IRRELEVANT* * REFERENCEFORLÆNGELSESKONTOEN AKTIVERES FØRST I DEN FORLÆNGEDE DP-RET Konvertering af løntimer på beskæftigelseskontoen til en forlænget dagpengeret Et medlem, som ikke kan genindplaceres når retten til dagpenge er udløbet, kan konvertere timer på sin beskæftigelseskonto til en forlængelse af dagpengeretten. Hver time på medlemmets beskæftigelseskonto kan bruges til en forlængelse af dagpengeretten på 2 timer inden for 3 timer. Et medlem kan konvertere op til 962 af de timer, der er sat ind på medlemmets beskæftigelseskonto, til en forlængelse af dagpengeretten. Medlemmet kan hermed få forlænget sin ret til dagpenge i op til timer. Den forlængede dagpengeret skal bruges inden for en referenceperiode på op til 18 måneder regnet fra indplaceringsdatoen i den forlængede dagpengeret. Referenceperioden opgøres i timer, som deles med 160,33, og rundes op til nærmeste hele antal måneder. Ved den forlængelse, der sker efter udløbet af den ordinære dagpengeret, tillægges den opgjorte referenceperiode 1 måned. Nedskrivning af timer på beskæftigelseskontoen ved forbrug af den forlængede dagpengeret Beskæftigelseskontoen nedskrives ift. det faktiske forbrug af dagpenge. For hver udbetalt dagpengetime i den forlængede dagpengeret, nedskrives kontoen med 0,5 timer. De løntimer, der er ældst, dvs. sat ind på kontoen først ift. kontoens startdato, skal nedskrives først. Se mekanikken (op- og nedskrivning af timer) ift. beskæftigelseskontoen i den speakede PPT til kogebogen. Faktisk brugte timer kan ikke længere bruges til genoptjening af en ny dagpengeret og derfor skal der også ske nedskrivning af timerne på genindplaceringskontoen via TIMEBANKEN.

11 11 Modelpapir: REFERENCEFORLÆNGELSESKONTOEN Denne konto bliver først aktiveret den dag et medlem bliver indplaceret i den forlængede dagpengeret. Ved indplaceringen i den forlængede dagpengeret tildeles medlemmet et antal timer, som medlemmet kan forbruge og en referenceperiodeslutdato, som timerne skal bruges indenfor. Timerne til forbrug/forlængelse svarer til timerne på medlemmets beskæftigelseskonto på det tidspunkt, hvor medlemmets ordinære dagpengeret udløber ganget med 2 dog kun op til timer. Referenceperiodeslutdatoen opgøres i timer (timerne på beskæftigelseskontoen ganget med 3 og divideret med 160,33 rundet op til nærmeste antal hele måneder, dog kun op til 18 måneder). Første gang et medlem forlænger retten til dagpenge tillægges referenceperiodeslutdatoen 1 måned, medmindre referenceperioden allerede er nået op på 18 måneder. Referenceforlængelseskontoen er vigtig, da der i den forlængede dagpengeret kan komme indberetninger i et og anden dokumentation for løntimer, som kan sættes ind på beskæftigelseskontoen og dermed forlænge referenceperioden. Der sker imidlertid ikke løbende forlængelse af referenceperioden for den forlængede dagpengeret en eventuel ny og yderligere forlængelse sker først, når den første referenceperiode-slut-dato er udløbet for medlemmet. Referenceforlængelseskontoen oprettes, når medlemmet er blevet indplaceret i den forlængede dagpengeret. Kontoen datostemples med indplaceringsdatoen i den forlængede dagpengeret. Løntimer, der er indberettet til et eller på anden vis dokumenteret til at ligge efter denne dato, vil blive sat ind på såvel beskæftigelses- som referenceforlængelseskontoen via TIMEBANKEN. Referenceforlængelseskontoen skal sikre, at sagsbehandleren og medlemmet til en hver tid kan få et overblik over, hvordan referenceslutdatoen vil kunne forlænges dvs. få et overblik over hvad en slutdato, der lige nu er XX, vil kunne forlænges til, dvs. mulige forlængelse lige nu. Overblikket kunne se således ud (og må gerne kunne foldes yderligere ud her illustreret ved I fx sådan at data om de timer der ligger til grund vil komme frem. Dette vil give et hurtigt overblik).

12 12 Referenceforlængelseskontoen vil vise hvor mange (af de nye) timer på beskæftigelseskontoen, der senere kan konverteres til en forlænget referenceperiode. Kontoen viser timer indsat på beskæftigelseskontoen efter medlemmets indplacering i den forlængede dagpengeperiode, hvad timerne kan forlænges til i måneder samt en beregnet mulig referenceslutdato (de nye timer på beskæftigelseskontoen ganget med 3 og divideret med 160,33 rundet op til nærmeste hele måned). Hvis der sker ændringer ift. de timer, der er sat ind på beskæftigelses- og referenceforlængelseskontoen, vil timerne skulle rettes i TIMEBANKEN og beskæftigelseskontoen og referenceforlængelseskontoen vil modtage besked herom og nedskrive/opskrive sig. Hvis et medlems referenceslutdato udløber, skal der laves en opgørelse af, om der kan ske forlængelse i så fald fastsættes der en ny referenceslutdato. De løntimer der er brugt til en referenceforlængelse nedskrives herefter til NUL. At timerne er brugt vil blive registreret i TIMEBANKEN med en markering. Samspil til TIMEBANKEN Nedenfor er samspillet til TIMEBANKEN illustreret. Her ser vi, at der er to lønindberetninger fra et, der lige nu kan bruges til en mulig yderligere forlængelse af referenceperioden i den forlængede dagpengeret. Der er tale om et muligt lige nu - billede, da en ny forlængelse først gøres op, når den referenceperiode, som medlemmet fik tildelt ved indplaceringen i den forlængede dagpengeret, er udløbet. KILDE Feriekonto Barsel/sygdom/ 42/ 119 FRA TIL LØN LØN TIMER (indberettet eller omregnet) ARBEJDSGIVER INDBERET- NINGS- INDPLACE- RING FORLÆNGELSE AF REFERENCE- PÅ GEN- INDPLA- CERINGS- KONTO FORLÆNGELSE AF OPTJENINGSPERIODE dvs. genindplaceringskontoen er udvidet PÅ BESKÆF- TIGELSES- KONTO FORLÆN- GELSE af DP PÅ REFERENCE- FORLÆN- GELSES- KONTO* ,33 Samvirke JA NEJ JA NEJ JA NEJ IRRELEVANT* IBM NEJ NEJ JA NEJ JA 0 IRRELEVANT* IBM NEJ NEJ JA NEJ JA 0 IRRELEVANT* Samvirke NEJ NEJ JA NEJ NEJ 0 IRRELEVANT* DANA NEJ NEJ JA NEJ JA 0 IRRELEVANT* Kommune /UDK NEJ JA NEJ JA NEJ NEJ IRRELEVANT* Netto NEJ NEJ JA NEJ JA 0 JA Netto NEJ NEJ JA NEJ JA 0 JA * REFERENCEFORLÆNGELSESKONTOEN AKTIVERES FØRST I DEN FORLÆNGEDE DP-RET

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 Indhold 1 Opbygning og struktur i kogebogen... 4 2 Generel intro - optjening

Læs mere

Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for lønmodtagere

Bekendtgørelse om indkomst- og beskæftigelseskravet for lønmodtagere BEK nr 990 af 29/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/07297 Senere

Læs mere

MINIKOGEBOG FORLÆNGELSE AF DAGPENGEPERIODEN I MELLEMPERIODEN

MINIKOGEBOG FORLÆNGELSE AF DAGPENGEPERIODEN I MELLEMPERIODEN MINIKOGEBOG FORLÆNGELSE AF DAGPENGEPERIODEN I MELLEMPERIODEN Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1.1 af 21-12-2016 Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring 1.1

Læs mere

KOGEBOG UDBETALING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016

KOGEBOG UDBETALING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 KOGEBOG UDBETALING Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 Indhold 1. Regler... 3 2. Proces for udbetaling af dagpenge... 4 3. Eksempler... 8 3.1 Eksempler

Læs mere

Optjening af dagpengeret

Optjening af dagpengeret Metodepapir Optjening af dagpengeret fra 1. oktober 2018 Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018 Indhold Indledning... 3 Definitioner... 3 Placering af optjeningsperioden...

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører

Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører NOTAT April 2016 Digitaliseringsmodel for administrationen af 225- timersreglen - Inspiration til kommunerne og deres it-leverandører J. Nr. 16/05933 Digitalisering og Support Dette notat er tænkt som

Læs mere

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse.

Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. Punkt 9. Orientering om lovforslag om uddannelsesydelse og 6 ugers selvvalgt uddannelse. 2013-22686. Familie og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalget orientering At lovforslag

Læs mere

30.700 har mistet deres dagpengeret i de første ti måneder af 2013

30.700 har mistet deres dagpengeret i de første ti måneder af 2013 AK-Samvirke 30.700 har mistet deres dagpengeret i de første ti måneder af 2013 Status og prognose November 2013 Michel Klos 1 Indhold 100 danskere har mistet deres dagpengeret om dagen i 2013... 3 Så mange

Læs mere

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1.3 af 20-6-2017 gældende frem til 30-9-2018 Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring

Læs mere

eindkomst og årsskiftet

eindkomst og årsskiftet eindkomst og årsskiftet Supplerende oplysningssedler begrænses i SLS På baggrund af de erfaringer vi har gjort i 2008 med hensyn til SKAT og eindkomst, begrænses mulighederne for at danne supplerende oplysningssedler

Læs mere

Kompendie til beskæftigelseskravsgruppen uddrag af lovforslaget

Kompendie til beskæftigelseskravsgruppen uddrag af lovforslaget Kompendie til beskæftigelseskravsgruppen uddrag af lovforslaget Dato: 1. marts 2016 Dette notat indeholder de relevante uddrag af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov

Læs mere

Ferieloven og efterløn...

Ferieloven og efterløn... Ferieloven og efterløn... FAGLIG FÆLLES AKASSE 2 Samspillet mellem ferieloven og reglerne for efterløn Indhold 1. Fradrag for ferie - din oplysningspligt 2. Ferie med løn 3. Ferie med feriegodtgørelse

Læs mere

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV

KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV KOGEBOG INDKOMST- OG BESKÆFTIGELSESKRAV Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1.1 af 11-11-2016 Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring 1.1 11.11.16 3.1 Flowet erstattet

Læs mere

Pjece vedr. barselsorlov

Pjece vedr. barselsorlov Ringkøbing Skjern Telefon 97 32 46 40 Nørregade 22 A E-mail: 122@dlf.org 6950 Ringkøbing www.dlf122.dk April 2016 Pjece vedr. barselsorlov (Gælder for fødsler, der finder sted fra og med 1. april 2015)

Læs mere

Optjening af dagpengeret

Optjening af dagpengeret Metodepapir og eksempelsamling Optjening af dagpengeret fra 1. juli 2019 Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere foråret 2019 Version 2.0 af 14.6.2019 Opdateringer Version Dato Afsnit

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel 1 Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel Indhold Når I får barn...2 Betingelser for orlov...3 Løn under orloven...4 Hvor meget kan jeg få?...4 Sammensæt jeres forældreorlov...5 Del forældreorloven

Læs mere

KOGEBOG SATS. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016

KOGEBOG SATS. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 KOGEBOG SATS Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 Indhold 1 Intro... 5 1.1 Hovedregler... 5 1.2 Oversigt over elementer og ikrafttræden... 7 1.3

Læs mere

Bekendtgørelse om ferie 1)

Bekendtgørelse om ferie 1) BEK nr 1297 af 15/12/2011 (Historisk) Udskriftsdato: 31. august 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2011-0016709 Senere ændringer til forskriften BEK nr

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

KOGEBOG AFKORTNING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-kasser Version 1.1 af

KOGEBOG AFKORTNING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-kasser Version 1.1 af KOGEBOG AFKORTNING Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-kasser Version 1.1 af 20-6-2017 Afkortning af dagpengeperioden ved omfattende brug af dagpengesystemet Opdateringer

Læs mere

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre.

Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Fakturering Fakturering kan foretages som en massefakturering eller for en enkelt ordre. Massefakturering. På fanen Dagligt findes mappen Faktura. Herunder kan man vælge mellem Dagligt, Ugentligt, 14 dage

Læs mere

Ferieafregning i HR-Løn

Ferieafregning i HR-Løn Ferieafregning i HR-Løn Side 1 af 10 I denne vejledning kan du læse, hvilke oplysninger du skal indberette i ferieafregningsbilledet i HR-Løn. Indhold 1. Brug af ferieafregningsbilledet i HR-Løn... 3 2.

Læs mere

KOGEBOG KARENS. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af

KOGEBOG KARENS. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af KOGEBOG KARENS Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 07-07-2016 Indhold 1. Karens... 3 1.2 Regler... 3 1.3 Generelle definitioner og begreber... 5 2. Proces

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen

Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Atypisk arbejde og arbejdsløshedsforsikringen Arbejdsdirektoratet September 2003 Denne pjece henvender sig til dig, der har et arbejde, som det kan være svært at definere som enten et lønmodtagerjob eller

Læs mere

Der vedlægges tillige to notater om opgørelse af beskæftigelseskrav og beregning.

Der vedlægges tillige to notater om opgørelse af beskæftigelseskrav og beregning. Til a-kasserne Orientering til a-kasserne om kommende nye administrative regler om opgørelse af beskæftigelseskrav for lønmodtagere og dagpengeperiode og nye administrative regler om beregning af dagpengesatsen

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen

Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Vejledning til dagpengekortet på Selvbetjeningen Denne vejledning indeholder eksempler på, hvordan du udfylder dit dagpengekort. Du kan benytte samme vejledning til udfyldelse af efterlønskort eller et

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. 2008/1 LSV 74 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsdirektoratet, j.nr. 08-21-0016 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den

Læs mere

Dagpenge når du arbejder på nedsat tid

Dagpenge når du arbejder på nedsat tid Juni 2012 F O A s A K A S S E Dagpenge når du arbejder på nedsat tid Indhold.....................................................................Side Betingelserne for ret til supplerende dagpenge........................................3

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår.

Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Sundhedskartellets guidelines for fleksjobberes løn- og ansættelsesvilkår. Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen, er vedtaget

Læs mere

Til KL. Kommunerne og Ankestyrelsen skal genoptage nogle sager om ophør af sygedagpenge med tilbagevirkende kraft

Til KL. Kommunerne og Ankestyrelsen skal genoptage nogle sager om ophør af sygedagpenge med tilbagevirkende kraft Til KL Kommunerne og Ankestyrelsen skal genoptage nogle sager om ophør af sygedagpenge med tilbagevirkende kraft Ankestyrelsen har netop offentliggjort en ny principafgørelse 75-15, der fastlægger praksis

Læs mere

KOGEBOG DELTIDSFORSIKREDE OG SKIFT AF FORSIKRINGSSTATUS

KOGEBOG DELTIDSFORSIKREDE OG SKIFT AF FORSIKRINGSSTATUS KOGEBOG DELTIDSFORSIKREDE OG SKIFT AF FORSIKRINGSSTATUS Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 28-11-2016 Indhold 1 Opbygning og struktur i kogebogen... 5 2 Deltidsforsikrede...

Læs mere

Barsel Udligning Rederierhvervet

Barsel Udligning Rederierhvervet En pjece om Barselsudligningsordningen for Rederierhvervet Barsel Udligning Rederierhvervet Få refusion ved barsel (9. udgave 01.03.2016) Indhold: Hvad er barselsudligning 2 Hvem er omfattet af barselsudligning

Læs mere

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015

Landssupporten 11. august 2015 Vejledningstekster til planer Gældende fra 29. juni til 11. august 2015 Dette dokumenter indeholder vejledningsteksterne til planer. Vejledningsteksterne er gyldige fra og med releasen den 29. juni 2015 til 11. august 2015 Vejledningstekst til dagpengemodtager og dimittend...

Læs mere

Metodepapir. Beregning af sats. fra 1. oktober Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018

Metodepapir. Beregning af sats. fra 1. oktober Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018 Metodepapir Beregning af sats fra 1. oktober 2018 Udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018 Indhold Indledning... 4 Definitioner... 5 Princip for beregning af sats... 6 Satsberegning

Læs mere

AFMELDING VED SYGEMELDING

AFMELDING VED SYGEMELDING FORRETNINGSBESKRIVELSE FOR AFMELDING VED SYGEMELDING VERSION 0.5 DATO 22.04.2012 RELEASE Release 2012-2 FORFATTER Rasmus Sørensen, Alex Larsen, Erik Hove DOKUMENTVERSIONER Version Dato Initialer Afsnit

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Lokale aftaler om arbejdstid

Lokale aftaler om arbejdstid Lokale aftaler om arbejdstid For pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område Pædagogernes Forhandlingsfællesskab Blegdamsvej 124 2100 København Ø Juli 2010 Indledning Denne vejledning retter

Læs mere

Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du:

Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du: Vejledning i at udfylde ½-årserklæring hvis du: har haft arbejde i perioden har fået reguleret din pension er begyndt at få udbetalt en pension fylder 65 år i den periode du skal udfylde ½-årserklæring

Læs mere

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg til adjunkter og lektorer m.v. ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 013-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret m.v. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler

Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret m.v. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler Bilag 2 til vejledning i registrering hos jobcentret m.v. Fravær og fritagelser med start- og slutdatoregler Version: 10.3 Oprettet den: 10. februar 2016 Fravær og fritagelser - forretningsregler og detaljerede

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om beregning af dagpengesatsen for lønmodtagere

UDKAST. Bekendtgørelse om beregning af dagpengesatsen for lønmodtagere UDKAST Bekendtgørelse om beregning af dagpengesatsen for lønmodtagere I medfør af 51 a, 52 f, 74 b, stk. 4, 74 l, stk. 19, og 95 i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 832 af

Læs mere

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper

FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper FLØS-Vejledning til overenskomstansatte kirkefunktionærer med arbejdsfunktion som sognemedhjælper Den 1. september 2009 træder ny organisationsaftale i kraft for nyansatte sognemedhjælpere. Det skal bemærkes,

Læs mere

Til denne hovedregel findes dog 2 undtagelser, som definerer en 2-aktivitet som en selvstændig bibeskæftigelse.

Til denne hovedregel findes dog 2 undtagelser, som definerer en 2-aktivitet som en selvstændig bibeskæftigelse. IMPLEMENTERINGSSTØTTEPAPIR udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere juli 2018 Hoved- eller bibeskæftigelse? I. Baggrund Fremover skal a-kassen hver gang et medlem skal indplaceres eller

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier BEK nr 1554 af 18/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 11. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Social, Børne og Integrationsmin., j.nr.

Læs mere

Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn. Funktionsvederlag i HR-Løn

Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn. Funktionsvederlag i HR-Løn Brug af løbenummer 098 og 099 i HR-Løn Funktionsvederlag i HR-Løn November 2011 Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du kan udbetale funktionsvederlag i HR-Løn. Ved hjælp af løbenummer

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om det fælles datagrundlag og det statistiske datavarehus på beskæftigelsesområdet

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om det fælles datagrundlag og det statistiske datavarehus på beskæftigelsesområdet Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om det fælles datagrundlag og det statistiske datavarehus på beskæftigelsesområdet 1 I bekendtgørelse nr. x. af x. oktober 2016 om det fælles datagrundlag og

Læs mere

Bekendtgørelse om beskæftigelseskrav for lønmodtagere og dagpengeperiode

Bekendtgørelse om beskæftigelseskrav for lønmodtagere og dagpengeperiode BEK nr 633 af 20/06/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 3. august 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2012-0005413 Senere ændringer

Læs mere

Kristian Jensen / Henrik Ludolph

Kristian Jensen / Henrik Ludolph J.nr. 2007-711-0008 Dato: 30. april 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget L 116- Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Modernisering af skatteadministrationen) Af Skatteminister Kristian

Læs mere

Rundskrivelse nr. 6/02

Rundskrivelse nr. 6/02 Rundskrivelse nr. 6/02 26. februar 2002 Finsensvej 78 2000 Frederiksberg Tlf. 38 10 60 11 Fax 38 19 38 90 adir@adir.dk www.adir.dk Medlems- og efterlønsbidragsregistrering opsamling, orientering mv. Indhold:

Læs mere

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom

FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Graduate School, Arts 25.5.2016 Aarhus Universitet bha FAQ Barsel, graviditetsbetinget sygdom og alm. sygdom Barsel... 1 4+4-ordningens del A... 1 Barsel ved overgang mellem 4+4-studiets del A og B...

Læs mere

KOGEBOG AFKORTNING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af

KOGEBOG AFKORTNING. Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af KOGEBOG AFKORTNING Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af AK-SAMVIRKE Version 1 af 21-12-2016 Afkortning af dagpengeperioden ved omfattende brug af dagpengesystemet Generel intro Et medlem,

Læs mere

Trin for trin-guide til Fællesskema 2016

Trin for trin-guide til Fællesskema 2016 Trin for trin-guide til Fællesskema 2016 1. Vigtige ændringer i 2016... 1 2. Oversigt over, hvordan du indsender markkort og Fællesskema... 1 3. Hent marker fra IMK til fællesskemaet... 3 4. Hent resten

Læs mere

Tilbud om virksomhedspraktik Du bedes møde til jobsamtale vedrørende en praktikplads på denne virksomhed:

Tilbud om virksomhedspraktik Du bedes møde til jobsamtale vedrørende en praktikplads på denne virksomhed: #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Tilbud om virksomhedspraktik

Læs mere

Tællere og dataleverancer i et nyt dagpengesystem

Tællere og dataleverancer i et nyt dagpengesystem N O T A T Tællere og dataleverancer i et nyt dagpengesystem 26. januar 2016 J.nr. - VOA/AMY/TOK/DOS agp/hen/jas/bka/kpp Baggrund I aftalen om dagpengereformen fremgår, at aftalepartierne er enige om, at

Læs mere

Arbejdspapir: Et digitaliseret og registerbaseret

Arbejdspapir: Et digitaliseret og registerbaseret Arbejdspapir: Et digitaliseret og registerbaseret dagpengesystem DAGPENGEKOMMISSIONEN Oktober 2015 1 1.1. Indledning Den nuværende arbejdsløshedsforsikringslov er fra 1970, men store dele af loven bygger

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Version 1.1 1. Beskatning af fri telefon Med virkning fra 1. januar 2012 er beskatning af arbejdsgiverbetalt telefon, computer m.v. blevet ændret.

Læs mere

Arbejdspapir: Supplerende dagpenge

Arbejdspapir: Supplerende dagpenge Arbejdspapir: Supplerende dagpenge DAGPENGEKOMMISSIONEN Oktober 2015 1 1. Indledning Indretningen af supplerende dagpenge er en afvejning mellem på den ene side at tilskynde ledige til at tage alt beskæftigelse,

Læs mere

Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg

Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg Til samtlige kommuner, jobcentre, arbejdsløshedskasser, Beskæftigelsesankenævn og Ankestyrelsens beskæftigelsesudvalg Skrivelse om ny bekendtgørelse om kommunernes ret til refusion af udgifterne til kontant-

Læs mere

Efterafgrøder til markplan 2015

Efterafgrøder til markplan 2015 Generelt Generelt Denne vejledning gennemgår fremgangsmåden ved eksport af data fra Næsgaard MARK til indberetning af efterafgrøder via tast-selv-service samt planlægning af efterafgrøder fremadrettet

Læs mere

Bekendtgørelse nr af 26.september 2018 om selvstændig virksomhed i dagpengesystemet, 8-10 og 25.

Bekendtgørelse nr af 26.september 2018 om selvstændig virksomhed i dagpengesystemet, 8-10 og 25. IMPLEMENTERINGSSTØTTEPAPIR udarbejdet af a-kassemedarbejdere til a-kassemedarbejdere redigeret juli 2019 Kildemateriale: Bekendtgørelse nr. 1182 af 26.september 2018 om selvstændig virksomhed i dagpengesystemet,

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere

Bekendtgørelse om den statslige fleksjobordning for tilskudsmodtagere BEK nr 1375 af 02/12/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 2013-8501-003 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN. Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Vejledning vedr. varigt ansatte timelønnedes overgang til månedsløn På baggrund

Læs mere

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal

Kommunal medfinansiering og mellemkommunal Kommunal medfinansiering og mellemkommunal udligning Træk af kommunernes andel af de ydelser, som Udbetaling Danmark udbetaler og udligning vedrørende boligstøtte og pension - udmøntning af opgavesplit

Læs mere

Om at være arbejdsløshedsforsikret som selvstændig

Om at være arbejdsløshedsforsikret som selvstændig Om at være arbejdsløshedsforsikret som selvstændig A-kassen LH 8. udgave, december 2015 Indhold Side 1. Forord... 3 2. Betingelser for at blive medlem... 3 2.1 Almindelige betingelser... 3 2.2 Ægtefæller,

Læs mere

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne

Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland. Færøerne Om efterløn eller overgangsydelse ved bopæl eller arbejde i et andet EØS-land, i Grønland eller på Færøerne Arbejdsdirektoratet Juli 2001 Hvis du får efterløn eller overgangsydelse, kan du fra 1. juni

Læs mere

Bekendtgørelse om dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag (G-dage)

Bekendtgørelse om dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag (G-dage) BEK nr 674 af 30/06/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin. Arbejdsdirektoratet, j.nr. 09-22-0013 Senere ændringer til

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Marts 2009 AKTIVERING

Marts 2009 AKTIVERING Marts 2009 AKTIVERING for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har mindst 2 års

Læs mere

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80

G-dage. Vodroffsvej 32 1900 Frederiksberg tlf. +45 35 24 80 80 G-dage Når en virksomhed bringer et ansættelsesforhold til ophør, er der under visse betingelser pligt til at betale dagpengegodtgørelse for 1., 2. og 3. ledighedsdag også kaldet G-dage. Derefter modtager

Læs mere

April 2016 Version 01 2016. Vejledning til. Eunomias Vikarsystem

April 2016 Version 01 2016. Vejledning til. Eunomias Vikarsystem April 2016 Version 01 2016 Vejledning til Eunomias Vikarsystem 1 0. Indledning... 3 1. Adgang til Eunomia... 3 2. Ajourfør ansættelsesskema... 3 3. Liste over vikarskemaer... 4 4. Opret nyt vikarskema...

Læs mere

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-Kasser Version 2.0 af 28. september 2018 (Gældende fra 1. oktober 2018) Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring

Læs mere

Arbejdstid og løn Teknik og Service

Arbejdstid og løn Teknik og Service Arbejdstid og løn Teknik og Service Arbejdstidsregneren FOA har hermed fornøjelsen af at tilbyde dig et værktøj til beregning af arbejdstid og løn. Krav til computer og programmer. Arbejdstidsregneren

Læs mere

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering

AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering 2012 AU-HR Sharepoint Vejledning Medarbejder indplacering Version 2.3 Aarhus Universitet 23-02-2012 Velkommen til AU-HR sharepoint site Databasen Medarbejder indplacering skal anvendes til at sikre, at

Læs mere

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 NOTAT Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 12. december 2007 J.nr. 05-80-74 7.kontor/EHo AMS har tidligere sendt orienteringer ud om, hvordan

Læs mere

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE

KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE KOGEBOG SUPPLERENDE DAGPENGE Skabt af A-KASSERNE i samarbejde med STAR faciliteret af Danske A-kasser Version 1.0 af 6. juli 2018 (Gældende fra 1. oktober 2018) Opdateringer Version Dato Afsnit Ændring

Læs mere

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at:

Forbuddet mod ansættelse omfatter dog ikke alle stillinger. Revisor er alene begrænset fra at: Krav om cooling off-periode for alle (også SMV) revisorer inden ansættelse i tidligere reviderede virksomheder Det nye ændringsdirektiv om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber

Læs mere

HVORDAN INDBERETTER JEG LØN?

HVORDAN INDBERETTER JEG LØN? HVORDAN INDBERETTER JEG LØN? BRUGERMANUAL TIL REKVIRERING AF LØN PÅ DBU.DK 1 EN DEL AF NOGET STØRRE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Log på DBU.dk...3 3. Dine data...4 4. Lønindberetning...5 4.1.

Læs mere

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE

LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE LØNSTATISTIK FOR STUDERENDE Velkommen til KS første lønstatistik for studerende Lønstatistikken giver dig svar på, hvad de gennemsnitlige timelønninger er, opgjort på baggrund af en række faktorer: er

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Orientering om registrering af indsatsen i forbindelse med aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge

Orientering om registrering af indsatsen i forbindelse med aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge Til jobcentre Orientering om registrering af indsatsen i forbindelse med aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge Regeringen og de centrale aktører på det danske

Læs mere

Sådan beregner du opfyldelse af de grønne krav

Sådan beregner du opfyldelse af de grønne krav Sådan beregner du opfyldelse af de grønne krav Indhold 8.1 Hvad indeholder felterne?... 2 8.2 Opdatér, hver gang du retter i oplysningerne... 2 8.3 Hvis du ikke opfylder de grønne krav... 3 8.3.1 Ombytning

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 40 af 23. december 1996 om orlov og dagpenge ved graviditet, barsel og adoption Historisk I medfør af Landstingsforordning nr. 12 af 31. oktober 1996 om orlov, m.v. og

Læs mere

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping

Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping Aftale om alternative arbejdstidsregler for rengøring/housekeeping 14. februar 2012 Der etableres i overenskomstperioden, som en forsøgsordning, en aftale om "Alternative arbejdstidsregler for medhjælpere,

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Udskrift af Arbejdsrettens retsbog Den 15. februar 2016 holdt Arbejdsretten møde i Arbejdsmarkedets Hus, Sankt Annæ Plads 5, 1250 København K, i Sag nr.: AR2014.0458 Landsorganisationen i Danmark for CO-industri

Læs mere

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk. Releasenote til Jobnet pr. 24. februar 2014

Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk. Releasenote til Jobnet pr. 24. februar 2014 Vejledning til Superbrugere i HP Helpdesk Releasenote til Jobnet pr. 24. februar 2014 Version: 1.0 Oprettet af Pia Poulsen Oprettet den 20. februar 2014 Godkendt af Kirsten Vestergaard Godkendt den 20.

Læs mere

AKTIVERING. for dig over 30

AKTIVERING. for dig over 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig over 30 3 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning

Læs mere

Vejledning om dagpengeperioden

Vejledning om dagpengeperioden Vejledning om dagpengeperioden Indledning I bekendtgørelse nr. [xxx af xx. xxxxxx 2017] om dagpengeperioden, er reglerne om længde og forbrug af dagpengeperioden angivet. I denne vejledning uddybes nogle

Læs mere

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER

TILKALDEVIKARER OM TILKALDEVIKARER PROGRAM Hvornår må arbejdsgiver kontakte medarbejdere? Tilkaldevikarer Lov om tidsbegrænset ansættelse, herunder retten til fastansættelse Begivenhedsansættelser Kørsel i egen bil Fra deltid til fuldtid,

Læs mere

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.)

Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Løninformation nr. 4 af 20. februar 2013 (LG 03/13, 2.) Side 1 af 7 Løninformation om lønkørsel for LG 03/13, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 28. februar 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Privatansat hjælper i eget hjem

Privatansat hjælper i eget hjem Privatansat hjælper i eget hjem Lov om Social Service 41 Informationsfolder om løn- og ansættelsesvilkår Privat ansat hjælper Ifølge Lov om Social Service har en familie med et handicappet barn mulighed

Læs mere

Vi indkalder dig til samtale om din jobsøgning en jobsamtale

Vi indkalder dig til samtale om din jobsøgning en jobsamtale #[r_name] #[s_entity] #[s_office] #[s_address] #[s_postalcode]#[s_postaldistrict] Tlf.: #[s_telephone] www.jobnet.dk Dato: 16. august 2016 Ansvarlig: #[r_identifiertype].: #[r_identifier] Id: 7.4 Vi indkalder

Læs mere