Referat fra regionsbestyrelsesmøde d. 27. August 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra regionsbestyrelsesmøde d. 27. August 2008"

Transkript

1 Referat fra regionsbestyrelsesmøde d. 27. August 2008 Dagsorden: 1. Børneområdet i Nordjylland, til behandling og diskussion Der vil blive en gennemgang af oversigten på børneområdet, herefter deltager Birgit Meier, ledende børnefysioterapeut fra Aalborg Kommune. Hun kommer med et oplæg vedr. børneområdet, jf. lovgrundlag, kommunalopgave og hvad kommunerne bør gøre. Herefter behandling af emnet. 2. Arrangementer Herunder vores arrangement omkring Forskning og Udvikling imellem sektorerne Rehabiliteringsarrangement med Hans Lund som temaaften Øvrige 3. Forslag til repræsentantskabet Hvis vi har forslag til repræsentantskabet skal disse drøftes og formuleres 4. Forslag til næste års regionskonference 5. Kort status over vores fokus områder for 2008 Børneområdet, jf. udmeldt sparekatalog i Mariagerfjord Overflytning af vederlagsfri fysioterapi Møde med direktøren for praksissektoren Kontakt til regionspolitikere vedr. sundhedscenter dannelser 6. Kort status over vores økonomi 7. Nyt bestyrelsen imellem 8. Planlæg næste RB møde som er at åbent møde 9. Evt.

2 Referat: 1. Børneområdet Historik: Vi har tidligere besluttet i bestyrelsen at sætte fokus på børneområdet. Vi har i løbet af foråret fået spørgeskemaer retur fra alle kommuner, som var sendt ud først på året. Tina har indhentet supplerende oplysninger siden gennem dialog med kommunerne. Tina har desuden løbende snakket med Lars Lejbølle og været til et enkelt møde i regionen omkring arbejdsgruppen vedr. genoptræningsplaner til børn. Derudover har vi indhentet tal fra børneområdet hos de praktiserende i Nordjylland via praksisforvaltningen. De indhentede data er diskuteret med praksiskonsulenten og indgår i den videre behandling af emnet. På baggrund af alle de indhentede data har vi fået udarbejdet en oversigt med de kommunale tilbud. Generelt billede: Kommunerne har generelt en bred vifte af tilbud, men der er forskel på niveauet fra kommune til kommune. Tallene fra praksissektoren stemmer meget godt overens med det udsagn som kommunerne kommer med. Der ligger i alle kommuner børnebehandling og træning ved de praktiserende. Sammenligner man umiddelbart normeringerne kontra kommunernes indbyggerantal, kan man se at der er meget store kommunale forskelle. Kort uddrag fra undersøgelsen: Frederikshavn: Er lige nu i gang med at få etableret en arbejdsgruppe i kommunen, der skal se på hvordan man bedst får tilrettelagt området fremover. Praktiserende har kontaktet Tina. Brønderslev: Har en lille normering. Der ligger meget behandling og træning på klinikkerne i kommunen. Hjørring: Her er der en del forskellige indsatsområder. En del træning på klinikker. Jammerbugt: Også her er der forskellige indsatser. Med fokus på småbørnsområdet. Thisted Morsø: Fælles; børn med svære problemer. Thisted: Har tilbud til børn med lettere problemer. Mangler tilbud og opmærksomhed på de 3 6 årige. Morsø: ingen terapeut, men en motorik pædagog der dækker det hele. Vesthimmerland: Børn i bevægelse, varetager hele området. Har mange forskellige tilbud, også her er der behandling og træning via praksissektoren. Rebild: Dækker alle områder. Mariagerfjord: Har en del af området under PPR, OBS har der været udarbejdet et sparekatalog med forslag om at spare på børneområdet. Tina har allerede skrevet et brev og beskrevet de konsekvenser det vil have på børneområdet. Har talt med politikerne i kommunen vedr. dette. Dette har udmøntet sig i at besparelserne er blevet mindre end først foreslået. Normeringen skulle dermed gerne forblive som den er. Aalborg: Et sammensat område, flere forvaltninger. Arbejde hen imod at barn og familie skal gå gennem den samme dør! Så der ikke skal tilknyttes for mange terapeuter til det samme barn. At der ikke er for mange instanser, som hver kun tager sig af et problem. I Aalborg er der nedsat en

3 arbejdsgruppe til at hjælpemiddelområdet til børn. Genoptræningsplanen giver lov til at fortsætte ind til målet er nået. Behovet bliver synligt og det bliver dækket. Pr Fik kommunerne myndighedsansvaret for den vederlagsfri fysioterapi. Vedligeholdende træning halter i kommunen, det bliver lagt på klinik, samtidig betyder det for børnene, at de ikke for noget tilbud om ergoterapi. Birgit Meier, ledende børneterapeut, fra Aalborg Kommune: Oplæg/referat fra temadag i København i foråret, arrangeret imellem Danske Fysioterapeuter og Ergoterapeut foreningen. B.M. refererede Tora Dahl fra sundhedsstyrelsen, som deltog i temadagen. Kommunerne har fået ansvaret for genoptræning. Lovgivningen og dens intentioner; via den skal man finde døren ind til en diskussion med politikerne. Det nye, kommunerne skulle forholde sig til genoptræningsloven. Genoptræningsplan er en henvisning og myndighedsansvaret er hos kommunen. Kan alle kommuner så varetage denne opgave? Alt skal SKS kodes og indberettes til Sundhedsstyrelsen, dette skal danne grundlag for hvor mange penge der bliver sendt til de enkelte kommuner. Det er vigtigt, at der kodes rigtigt. I foråret kunne ses en stigning på genoptræningsområdet vedr. børn. Det har altid været et behov, men det har indtil nu ikke været opfyldt til fulde. Der er ingen retningslinjer for hvornår genoptræningsplanen slutter, og hvor mange penge følger det med. Terapeuten stille målet sammen med barnet, og først når denne er nået slutter genoptræningen. Men nogen gange erfarer man at barnet måske hører til et andet sted, fx vederlagsfri fysioterapi, og dermed afsluttes genoptræningsplanen før målet er nået. Der kan ikke sættes nye mål på samme genoptræningsplan. Kommunen kender ikke loven fuldt ud og kender ikke problemerne med at der ikke ydes al den genoptræning de er forpligtet til. Vi har en formidlingsopgave, at gøre politikerne opmærksomme på dette. Birgit giver udtryk for: Hvad er almen og hvad er specialiseret genoptræning på børneområdet. Der er en arbejdsgruppe her i Nordjylland imellem regionen og kommunerne, der arbejder med at få det systematiseret. De skulle være færdige til nytår. Området deles her ind i hovedområder. Hvordan kan genoptræningsplanerne udfyldes bedre, så der er et ordentligt arbejdsmateriale at stille mål ud fra. Man kan vedhæfte udskrivnings status sammen med genoptræningsplanen. Ang. vederlagsfri fysioterapi: Da en del børn modtager træning og behandling hos de praktiserende, vil det være vigtigt at være opmærksom på de børn som har brug for en tværfaglig tilgang kan få det. Derfor bør kommunerne sammen med de praktiserende nøje overveje, hvilke af de komplicerede og svage børn der bedst er placeret ved kommunerne, når der er behov for det tværfaglige tilbud.

4 På baggrund af vores undersøgelse ser vi at der i Nordjylland er følgende generelle problem områder: Generelle problemområder: Kommunen har ansvar for at udlevere hjælpemidler og stille dem til rådighed. Kommunen skal løse dette, det fungerer ikke optimalt. Alle kommuner har endnu ikke helt styr på, hvor genoptræningsplaner (GOP er) skal sendes hen, hvor de skal visiteres fra og hvor træning skal udføres. Det halter på behandling og træning, særligt den vedligeholdende træningsdel. Som følge deraf er en del træning og behandling igennem årene lagt ud til de praktiserende, hvor en del af det placeres under den vederlagsfri fysioterapi. I en del kommuner er fokus på småbørnsområdet primært på de 0 3 årige, det efter lader de 3 6 årige uden tilbud, det er problematisk. At børneområdet ofte ligger i flere forskellige forvaltninger At børneområdet er meget forskelligt dækket hvad angår normeringer i kommunerne Diskussion på baggrund af ovenstående: Med overvejelser på træningsområdet og VF, er det vigtigt at der tages hensyn til dette i tilrettelæggelsen af samarbejdet på området fremover. Er der sket en udvikling på praksisområdet siden kommunalreformen. Er der en øget aktivitet på området siden eller ligger det på samme niveau. Ang. VF, der er overlap mellem dette og serviceloven. De børn der har behov for tværfaglig behandling skal de flyttes fra klinik til kommune? Hvordan skal vi håndtere dette? Kommunen skal leve op til sit ansvar jf de lovgivningsområder der berører området, men nok svært at undgå overlap fremover imellem f.x. servicelov og VF. Der skal være et samspil mellem kommuner og klinikker, men det er svært at få kontakten. Vi skal have respekt for hinandens arbejde og få det koordineret på en god måde, så det bliver bedst for børnene. Geografiske problemer, overveje hvilke tilbud der er tættest for barnet. Kommunerne skal lære at bruge deres midler rigtigt. Med den nye overenskomst for sygesikringsområdet, kan praksis få betaling for tværfaglige møder. Der bør være samarbejde mellem praksis og kommuner. Synliggøre de tilbud der er. Måske skal kommunerne fastsætte antal behandlinger, men i praksis er det svært, da ikke alle børn vil have samme behov. F.x. sendes der nu i Aalborg en kort status så man bliver holdt op på at nå målet. Det er ikke praktisk muligt i alle situationer at give den helt optimale behandling, dette er der ikke penge til i kommuner. Det kan betyde at vi som behandlere skal prioritere mellem de gode og de svage børn, men er der enighed om hvem der er hvad? Vigtigt at sætte ind på det forebyggende område, så nogle få behandlinger kan hjælpe et barn på vej i den rigtige retning. Hvilke diagnoser er det der bliver behandlet VF. Nogle får både undervisningsrelateret fysioterapi i en institution og VF, skulle de i stedet have vedligeholdende træning i kommunen, altså kunne arbejdet lægges mere hensigtsmæssigt.

5 Hvad angår kommunernes serviceniveau generelt synes vi at det bør højnes på behandlings og træningsområdet. Under skyldig hensynstagen til de implicerede parter. Småbørnsområdet 0 6 årige: Vigtigt at der er fokus på børn i førskolealder. 3 6 år få undersøgt og udredt de børn så de bliver parate til at starte i skole, og hvilke tiltag skal der til for at hjælpe det enkelte barn. Nogle problemer viser sig først som et reelt problem i 3 6 års alderen. På klinikkerne ses et bredt udsnit af børn, men måske med overvægt af skolebørn. Nogen steder i samarbejde med handicapteams. Samarbejde på området. Udnytte andre faggrupper, så barnets behov afdækkes bedst muligt eller uddanne terapeuter til at varetage denne screening, forebyggende. Hvad angår børnespecialområdet skal man være opmærksom på at disse børn vil fordre livslang behandling, derfor bør man overveje hvor og hvordan disse børn bedst er placeret i kommunerne. Hvis man f.x. samler børneområdet i en kommune, er det ikke sikkert, at det er bedst for de børn som hører ind under specialområdet. Da det også her er vigtigt, at man kan stille den rette kompetence til rådighed, kan det være vigtigt at de personer som arbejder med specialområdet er samlet. Det vil sige at, de vil kunne dække både børne og voksenområdet. På baggrund af vores indsamlede viden og derefter bearbejdning af børneområdet vil vi arbejde med følgende anbefalinger til kommunerne: At kommunerne får samlet børneområdet, så der opleves sammenhæng for barnet og forældrene. Da det er organiseret forskelligt i kommunerne, er det vigtigt, at der en rød tråd gennem forløbet. OBS med specialområdet, hvor der kan være faglige hensyn der fordrer en anden samling. At kommunerne prioriterer småbørnsområdet højt, det vil sige de 0 6 årige, således at der gives mulighed for at få udredt eventuelle problemer inden skolestart. At kommunerne har et tæt samarbejde med de praktiserende og sygehusene. At kommunerne prioriterer faglige ledere på området. At kommunerne opfordres til at efterleve lovgivningen, således at det vil være muligt at få den behandling og træning som barnet har behov for. At kommunerne fortsat øger fokus på det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde. Konklusion: Vi ved at der er store besparelser mange steder på det psykiatriske område, dette rammer selvfølgelig også børn, det vil vi være opmærksomme på når vi arbejder videre med emnet. Tina sparrer med vores nye konsulent i foreningen som bl.a. skal dække børneområdet. Trækker yderligere tal fra regionens kontrol statistikker, med henblik på at se om der i forbindelse med kommunalreformen er sket i udvikling i antallet af børn i praksissektoren. Vi lægger vores anbefalinger på hjemmesiden og vil få dem i fagbladet. Sikre en fortsat dialog med vores kontaktpersoner i kommunerne på området. Støtte dem i deres arbejde.

6 Vi henvender os til hver enkelt kommune efter behov, det vil sige til såvel politikere som embedsmænd samt vores medlemmer, for at lægge op til en dialog om emnet og for at sætte nødvendigt fokus på området. Kommunerne får ikke den samme henvendelse da man dels har forskellige tilbud i kommunerne, men også er nået forskellige steder i processen. Samtidig følger vi arbejdet i den arbejdsgruppe som ser på genoptræningsområdet til børn. 2. Arrangementer: Forskning og udvikling, Tina har talt med Ergoterapeutforeningen, de vil gerne være med og vi deles om omkostningerne. Budget kr, til oplægsholdere og mad og drikke. Forslag til 1. del af arrangementet kunne være d. 2. december Herefter kunne 2. del ligge i januar Tina har møde med Mette Schrøder i næste uge og lave program til 1. del. Tina sender en gæsteliste ud, når den er lavet, så kan RB give tilbagemeldinger. Ca. 50 tilmeldt til ryg tema aftenen d. 3. september. Kun 10 tilmeldinger til sundhedskartelarrangementet d. 11. september. Rehabiliteringsarrangement med Hans Lund (overordnet) og en fysioterapeut som arbejder med hjerteområdet. Det kunne være med fokus på kroniker området, herunder hjerter. Tina kontakter fysioterapeut og hører hvad vi kan finde ud af. Børnearrangement d. 8. oktober. Det arrangerer de selv. Arrangement for de frie fugle kunne være d. 7. oktober. Tina har snakket med Louisa Gorgone, som gerne vil komme med et oplæg. Hun vil gerne sætte hele dagen af og så tage ud og besøge nogen af de selvstændige og derefter holde møde om aftenen. Møde for de selvstændige, helt eller delvist og dem der påtænker at blive det. Formål: få afdækket området, hvad er det der rør sig og hvilke behov har de. 3. Forslag til repræsentantskabet: Vores repræsentanter er Ulla, Birgitte og Lene. Økonomien er stram i DF. Budgetforslag for 09 og 10. Regionsformændene har diskutere driftstilskuddet til regionerne. De små får for lidt i forhold til de store regioner. RF formænd har lavet et budgetforslag for regionerne, hvor der f.x. minimum skal være penge til 4 heldagsmøder med frikøb. Diskussion af hvor pengene skal bruges, skal vi fx have en næstformand. Skal valgperioderne for RB formændene vælges for 4 år eller skal formanden vælges for 2 år. Der er fordele og ulemper. Kontingentet i DF. Hvis kontingent ikke skal stige, hvor er det så vi skal spare. Hvilke aktiviteter skal vi skære væk. Repræsentanterne, det vil sige Ulla, Lene, Birgitte og Tina aftaler at mødes for at se på forslagene når de kommer, og få forberedt sig til selve repræsentant skabsmødet.

7 4. Forslag til næste års regionskonference: kronikerområdet. Der er afsat mange penge til dette område. Samarbejde mellem sektorer. Hvordan fremmer vi dette? (Samarbejde mellem TR og RB. Fokus på sammenhæng mellem forsk. netværk. Evt. tage det op på TR møde i stedet.) 5. Kort status over fokus områder 2008: Der har været udarbejdet et sparekatalog i Mariagerfjord Kommune. Tina har kontaktet dem og været i tæt dialog med vores medlemmer i kommunen. Vi har fået en foreløbig melding fra politikerne om at der ikke spares nogle fysioterapeuter, som der ellers var lagt optil. Vederlagsfri fysioterapi; Tina har lavet en tilbagemelding på en artikel bragt i Nordjyske, under Hjørring. Det blev til et læser brev, som modsvar på de udmeldinger, som den pågældende sundhedsudvalgsformand fra Hjørring var kommet med. Marianne Kongsgaard skal med til et møde med kommunerne vedr. VF. Sekretariatet er i gang med at lave materiale til parterne, men der er ikke kommet noget endnu. Tina her aftalt møde med Henrik Sprøgel, direktør for praksisområdet i regionen. Aalborg kommune, har revideret deres ydelseskatalog og deres kvalitetsstandarder. Der arbejdes på at man i kommunen vil reducere i antallet af geografiske ældreområder. Tina er sammen med ergoterapeutforeningen i tæt dialog med Aalborg Kommune omkring den fremtidige organisering. Rehabiliteringsarbejdsgruppen i regionen: Embedsmændene er i gang med at lave et udkast til en rapport som skal indeholde anbefalinger for organiseringen fremadrettet. Arbejdsgruppen skulle have afsluttet sit arbejde, men er kommet for sent i gang. 6. Kort status over vores økonomi: Vi får et årligt driftstilskud på kr. p.t. Vi kan ikke holde os inden for budgettet, det har vi løbende gjort dem opmærksomme på centralt i foreningen. Vi har ikke tilstrækkeligt med driftsmidler i regionen, og den måde man fordeler regionernes driftstilskud på bør ændres. Dels ved et højere grundbeløb som skal dække de faste udgifter og et samlet større driftstilskud til regionerne samlet set. På nuværende tidspunkt har vi her i Nordjylland ikke mulighed for at holde os indenfor budgettet hvis vi afholder 4 heldags bestyrelsesmøder og der samtidig skal være penge til f.x. medlemsarrangementer. Regionsformændene arbejder videre med en fremskrivning af eksisterende pulje til regionerne og en anden fordelings nøgle en den nuværende.

8 7. Nyt fra bestyrelsen: Birgitte er med i en arbejdsgruppe, der skal afbureaukratisere vores daglige arbejde. Hvordan gøres det let for borgeren. Hun har behov for input til hvad hun skal tage med til gruppen. Evt. sparring med andre terapeuter der har mere kendskab til området. Birgitte anbefales at tale med Birgit Holm, sidder i myndighedsafdelingen i Aalborg Kommune eller Helle Obstrup, ledende terapeut fra Aalborg Sygehus. Birgitte sender materiale omkring arbejdsgruppe der skal arbejde med afbureaukratisering. Tonni har kontakt til kommunen ang. varetagelse af opgaver. 8. Næste RB møde tirsdag d. 28.okt. Åbent møde: Johnny Kuhr kommer fra kl Han vil gerne høre lidt om hvad vi mener om udviklingen. Få et oplæg fra Johnny om hvad han gerne vil diskutere. Mødet bliver slået op på hjemmesiden. 9. Eventuelt: Fra møde med RB formænd. Hvordan bliver RB medlemmer klædt på til arbejdet. Skal RBmedlemmer have noget uddannelse eller læring omkring arbejdet. Regionskonferencen har været tilstrækkelig. Kurser vil være svært for medlemmer at finde tid til at møde op til, vi skal også passe vores arbejde. Måske kunne vi bruge nogle RB møder på en oplægsholder eller lignende. Repræsentanter aftaler selv et møde, hvor de kan snakke sammen inden repræsentantskabsmødet.

REFERAT FRA HELDAGS REGIONSBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 2. JUNI 2008

REFERAT FRA HELDAGS REGIONSBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 2. JUNI 2008 REFERAT FRA HELDAGS REGIONSBESTYRELSESMØDE MANDAG D. 2. JUNI 2008 Tilstede: Bente, Ulla, Helle, Tonni, Annette, Birthe, Lisbeth, Lene, Marianne og Tina. Afbud: Vibeke og Birgitte. Referent: Helle Dagsorden:

Læs mere

REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008

REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008 REFERAT FRA REGIONSBESTYRELSESMØDE D. 13. FERBUAR 2008 Dagsorden punkter: 1. Evaluering af generalforsamlingen 2. Mål og fokus områder for 2008 Herunder følgende indsatsområder nævnt på generalforsamlingen

Læs mere

Regionsbestyrelsesmøde d. 6. september

Regionsbestyrelsesmøde d. 6. september Regionsbestyrelsesmøde d. 6. september 1. Nyt bestyrelsen imellem 2. Opsamling på regionskonferencen og forslag til konferencen i 2011 3. Verserende sager Mundtlig status på VF sager i Rebild, Mariagerfjord

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Primær Sundhed Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Deltagere i mødet: Hanne Heuch, Jammerbugt kommune Marianne Holm, Thisted kommune Susanne Gaardbo Jensen, Hjørring

Læs mere

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017 Revideret Kommissorium for: Projektgruppen for genoptræningsområdet Formandskab: Kommunerne: Lars Bach, Rebild Kommune Regionen: Lars Lejbølle, Sundhed på Tværs Sekretariat: Formandskabet har ansvaret

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion til mødet. 2. Elektronisk kommunikation Faglig

Læs mere

Referat fra regionsbestyrelsesmøde. D. 4. november 2011

Referat fra regionsbestyrelsesmøde. D. 4. november 2011 Referat fra regionsbestyrelsesmøde D. 4. november 2011 1. Fastholdelse og rekruttering 2. Status og indsatser vedr. nationale retningslinjer på ryg og knæ området her i regionen 3. Neurorehabilitering

Læs mere

Mundtlig beretning for For Danske Fysioterapeuter i Nordjylland

Mundtlig beretning for For Danske Fysioterapeuter i Nordjylland Mundtlig beretning for 2009 For Danske Fysioterapeuter i Nordjylland Indledning: Vores beretning gennemgår vores store arbejdsområder områder for 2009 og det var; Børneområdet Vederlagsfri Fysioterapi

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

REFERAT. TR netværksmøde d. 12. november 2014 kl. 9-15. Sofiendalsvej 3, Aalborg

REFERAT. TR netværksmøde d. 12. november 2014 kl. 9-15. Sofiendalsvej 3, Aalborg REFERAT TR netværksmøde d. 12. november 2014 kl. 9-15. Der er morgenkaffe kl. 8.30 9.00. Sofiendalsvej 3, Aalborg Kl. 9.00-10.00: Elin Lau holder oplæg om arbejdstidsregistrering (fx merarbejde, selvtilrettelæggende

Læs mere

Sundhedsaftalekonference 2011 - sammenhængende sundhedsvæsen. Tema 4: Forebyggelse og Sundhedsfremme

Sundhedsaftalekonference 2011 - sammenhængende sundhedsvæsen. Tema 4: Forebyggelse og Sundhedsfremme Sundhedsaftalekonference 2011 - sammenhængende sundhedsvæsen Tema 4: Forebyggelse og Sundhedsfremme Tirsdag den 11. oktober 2011 Oplægsholderen Alice Morsbøl, kontorchef Regional koordinerende funktion,

Læs mere

Referat Regionsbestyrelsesmøde d. 26. august 2016

Referat Regionsbestyrelsesmøde d. 26. august 2016 Referat Regionsbestyrelsesmøde d. 26. august 2016 STED: Aalborg kommune Træningsenheden Sofiendalsvej 95, 9200 Aalborg Dagsorden med referatet indskrevet under punkterne. Afbud: Ulla, Lars DAGSORDEN: Pkt.

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Referat. Dagsorden. 21.05.13 kl. 9-15. Regionsbestyrelsesmøde, Region Nordjylland. [dag, måned, år]

Referat. Dagsorden. 21.05.13 kl. 9-15. Regionsbestyrelsesmøde, Region Nordjylland. [dag, måned, år] Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde, Region Nordjylland For referat: Ulla Dato for møde: 21.05.13 kl. 9-15 Dato for udarbejdelse: [dag, måned, år] Deltagere: Anne Kirstine, Preben, Marit,

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Ydelseskatalog for ergo- og fysioterapi til børn maj 2013

Ydelseskatalog for ergo- og fysioterapi til børn maj 2013 Ydelseskatalog for ergo- og fysioterapi til børn 2013 5. maj 2013 Ydelseskatalog: Formål og opgaver: Ergo- og fysioterapeutisk børneteam har en forebyggende og sundhedsfremmende opmærksomhed på børn med

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

NOTAT. Antal borgere fordelt på genoptræningsforløb Figur 1

NOTAT. Antal borgere fordelt på genoptræningsforløb Figur 1 SOLRØD KOMMUNE GENOPTRÆNINGEN NOTAT Emne: Til: Genoptræning i Solrød Kommune Social-, sundheds- og fritidsudvalget Dato: 5. maj 214 Sagsbeh.: Bibi Anshøj Sagsnr.:12/16 383 Antal borgere fordelt på genoptræningsforløb

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde, tirsdag den 15. juni 2010, kl. 14-17.30

Referat af Regionsbestyrelsesmøde, tirsdag den 15. juni 2010, kl. 14-17.30 Danske Fysioterapeuter i Region Syddanmark Referat af Regionsbestyrelsesmøde, tirsdag den 15. juni 2010, kl. 14-17.30 Mødet afholdes v. Fysioterapeutuddannelsen i Odense, Blangstedgårdsvej 4, 5220 Odense

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

Denne sagsfremstilling handler primært om udviklingen i opgaver ift genoptræning efter sygehusindlæggelse.

Denne sagsfremstilling handler primært om udviklingen i opgaver ift genoptræning efter sygehusindlæggelse. Genoptræning kommunalt efter sundhedslovens 140 normering i træningsafdeling Genoptræningsområdet er reguleret ved Lov om sundhed og Lov om social service. Endvidere er kommunernes og regionernes ansvar

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 26.maj 2009.

Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 26.maj 2009. Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 26.maj 2009. Tilstede: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Merethe Fehrend, Lars Nielsen, Dorthea Stubbe Østergaard, Marjanne den Hollander, Mette Johansen(indtil

Læs mere

Ydelseskatalog for ergo- og fysioterapi til børn. 2013 4. juni 2013

Ydelseskatalog for ergo- og fysioterapi til børn. 2013 4. juni 2013 Ydelseskatalog for ergo- og fysioterapi til børn 2013 4. juni 2013 Ydelseskatalog: Formål og opgaver: Børneteamet i Center Sundhed har en forebyggende og sundhedsfremmende opmærksomhed på børn med særlige

Læs mere

- - , sender den videre til godkendelse i DAS. BILAG 2 - - - - - - - - - - - Forløbsbeskrivelse for genoptræning og træning på Børneområdet (version 2 - juni 2013) Forløbsbeskrivelse for genoptræning

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i arbejdsgruppen for implementering af ny vejledning på genoptræningsområdet tirsdag den 17. marts 2015 Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion

Læs mere

Dagsorden. Dagsorden for regionsbestyrelsesmøde 7.- 8. oktober. Fredag. Regionsbestyrelsen Midtjylland 7.-8. oktober 2011

Dagsorden. Dagsorden for regionsbestyrelsesmøde 7.- 8. oktober. Fredag. Regionsbestyrelsen Midtjylland 7.-8. oktober 2011 Dagsorden Dagsorden for møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen Midtjylland 7.-8. oktober 2011 For referat: Dorthe G. Thomsen Sted: Danhostel: Vinkelvej 26, 8800 Viborg. Deltagere: [Fulde navn efterfulgt

Læs mere

Det Kommunale Sekretariat har udfærdiget nærværende notat, som svar på denne henvendelse.

Det Kommunale Sekretariat har udfærdiget nærværende notat, som svar på denne henvendelse. Notat. Vederlagsfri Fysioterapi Rebild Kommune. 2012. Indledning. Det Kommunale Sekretariat for Vederlagsfri Fysioterapi har modtaget en henvendelse fra Sundhedsudvalget i Rebild Kommune med en forespørgsel

Læs mere

NOTAT. Borgere fordelt på genoptræningsforløb Figur 1

NOTAT. Borgere fordelt på genoptræningsforløb Figur 1 SOLRØD KOMMUNE GENOPTRÆNINGEN NOTAT Emne: Til: Genoptræning i Solrød Kommune Social-, sundheds- og fritidsudvalget Dato: Sagsbeh.: Bibi Anshøj Sagsnr.:12/16 383 Antal borgere fordelt på genoptræningsforløb

Læs mere

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen.

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen. Jeg vil sige noget om Strukturreformen - Neurorehabilitering Konference Kurhus 13.-14 Marts 2008 Tóra H. Dahl, ergoterapeut, MPH Sundhedsstyrelsen Sundhedsplanlægning 1. Den nye struktur på sundhedsområdet

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Kommunal stratificeringsmodel for genoptræning efter sundhedsloven

Kommunal stratificeringsmodel for genoptræning efter sundhedsloven Kommunal stratificeringsmodel for genoptræning efter sundhedsloven Høj terapeutfaglig kompleksitet Monofaglige kompetencer Tværfaglige kompetencer Lav terapeutfaglig kompleksitet Kommunal stratificeringsmodel

Læs mere

Arbejdsdelingen på træningsområdet

Arbejdsdelingen på træningsområdet Arbejdsdelingen på træningsområdet Sundhedsstyrelsens konference 2. nov. 2007 Lars Folmer Hansen, Kalundborg Kommune Formand projektgruppen vedr. træning Inger Helt Poulsen, Region Sjælland Kontaktperson

Læs mere

Referat til Regionsbestyrelsesmøde 5. maj 2015 kl. 13.00-16.00 i mødelokalet på Nørre Voldgade 90, 1358 København K

Referat til Regionsbestyrelsesmøde 5. maj 2015 kl. 13.00-16.00 i mødelokalet på Nørre Voldgade 90, 1358 København K Referat til Regionsbestyrelsesmøde 5. maj 2015 kl. 13.00-16.00 i mødelokalet på Nørre Voldgade 90, 1358 København K Indhold Dagsorden til Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Regionsbestyrelsesmøde Nordjylland Referat fra den 10. september 2015 kl. 9.00-15.00

Regionsbestyrelsesmøde Nordjylland Referat fra den 10. september 2015 kl. 9.00-15.00 Regionsbestyrelsesmøde Nordjylland Referat fra den 10. september 2015 kl. 9.00-15.00 Mødet afholdes på Sofiendalsvej. Der er morgenkaffe fra kl. 8.30 Lone Guldbæk afbud. Der skal tages billede af Lars,

Læs mere

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren 1. Kontraktens parter Denne kontrakts parter er Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren Nordfyns Kommune (i det følgende benævnt kommunen) og Søndersø fysioterapi I/S Bogense Fysioterapi Otterup

Læs mere

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø

Direktionen. Tirsdag 3. marts 2015. Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø Direktionen Tirsdag 3. marts 2015 Regionshuset Niels Bohrs Vej 9220 Aalborg Ø 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sagsgang for projektforslag 3. Budget 2015 4. Projekter til beslutning i bestyrelsen

Læs mere

Limfjordsrådet. Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden

Limfjordsrådet. Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Per 1. marts 2010 er også Vandoplandsstyregruppe. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6

Læs mere

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Tid: Mandag d. 17. november 2014 kl. 14.30 17.00 Sted: Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg, mødelokalet hos Sundhed og Sammenhæng 1. etage. Deltagere

Læs mere

Status 2012 til Den Administrative Styregruppe for Sundhedsaftaler. Status for: Faglig følgegruppe for genoptræning

Status 2012 til Den Administrative Styregruppe for Sundhedsaftaler. Status for: Faglig følgegruppe for genoptræning Status for: Faglig følgegruppe for genoptræning Hvilke konkrete resultater er opnået i 2012 herunder status på målopfyldelse belyst ved de fastsatte faglige indikatorer for indsatsområdet Faglig følgegruppe

Læs mere

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF GENOPTRÆNINGSOMRÅDET I FORHOLD TIL BEKENDTGØRELSE OG. Status SUNDHEDSAFTALE

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF GENOPTRÆNINGSOMRÅDET I FORHOLD TIL BEKENDTGØRELSE OG. Status SUNDHEDSAFTALE STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF GENOPTRÆNINGSOMRÅDET I FORHOLD TIL BEKENDTGØRELSE OG Status SUNDHEDSAFTALE 2015-2018 CENTRALE ELEMENTER I BEKENDTGØRELSE OG VEJLEDNING PÅ TRÆNINGSOMRÅDET (JANUAR 2015) Baggrund

Læs mere

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe for Hjælpemidler og Behandlingsredskaber. Mødet blev afholdt torsdag d. 16. januar 2014 kl til 12.

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe for Hjælpemidler og Behandlingsredskaber. Mødet blev afholdt torsdag d. 16. januar 2014 kl til 12. Til Faglig Følgegruppe for Hjælpemidler og Behandlingsredskaber Referat fra møde i Faglig Følgegruppe for Hjælpemidler og Behandlingsredskaber Mødet blev afholdt torsdag d. 16. januar 2014 kl. 9.00 til

Læs mere

Genoptræning Kommunen har særlige forpligtelser over for borgere før og efter sygehusindlæggelse hvad angår hjemmesygepleje og genoptræning.

Genoptræning Kommunen har særlige forpligtelser over for borgere før og efter sygehusindlæggelse hvad angår hjemmesygepleje og genoptræning. FAKTA OM: 7. Sundhed Beskrivelse af brugere Ved kommunalreformen i 2007 fik kommunerne nye opgaver inden for genoptræning/rehabilitering samt indenfor sundhedsfremme og forebyggelse. Regionerne har ansvaret

Læs mere

Høring over rapport om evaluering af kommunalreformen

Høring over rapport om evaluering af kommunalreformen Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K. Høring over rapport om evaluering af kommunalreformen Danske Fysioterapeuter har med interesse læst rapporten om evalueringen af

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning tirsdag den 3. september.

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning tirsdag den 3. september. Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning tirsdag den 3. september. Dagsorden Sundhed & Sammenhæng Sundheds- og Kvartershuset Fyrkildevej 7, 1. sal,

Læs mere

Supplerende aftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland om udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien

Supplerende aftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland om udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien Bilag 1: Supplerende aftale mellem Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland om udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien Etablering af tværfagligt udgående team i børne- og ungdomspsykiatrien i Region

Læs mere

15.08.13 9.00 15.00. 5: Kort orientering fra Samarbejds-udvalgsmedlemmer (Preben og Marit) Sidste SU møde d. 11. juni 2013.

15.08.13 9.00 15.00. 5: Kort orientering fra Samarbejds-udvalgsmedlemmer (Preben og Marit) Sidste SU møde d. 11. juni 2013. Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsen, Region Nordjylland Dato for møde: 15.08.13 9.00 15.00 Deltagere: Gitte, Lone, Karin, Preben, Ina, Marit, Anne Kirstine, Jette og Tina Afbud: Ulla Dagsorden

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 6. december 2012

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 6. december 2012 Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 6. december 2012 Sundhed & Sammenhæng Sundheds- og Kvartershuset Fyrkildevej 7, 1. sal, lejl.

Læs mere

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm.

Referat. fra mødet den 27-01-2011 kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Referat fra mødet den kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Hanstholm. Medlemmer: Else Wienberg, Heinz Hvid, Jørgen Færk Jørgensen, Kim Nielsen, DH, Mikael Fenger, Peter Sørensen, Ulla Vestergaard, Aase

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

ANALYSER AF CENTRALE DATA PÅ GENOPTRÆNINGSOMRÅDET

ANALYSER AF CENTRALE DATA PÅ GENOPTRÆNINGSOMRÅDET ANALYSER AF CENTRALE DATA PÅ GENOPTRÆNINGSOMRÅDET Seneste års udvikling fortsat i 213 Det er nu tredje gang, at KL publicerer en oversigt, som beskriver udviklingen af genoptræningsområdet efter sundhedsloven

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

Den Nordjyske Kronikermodel. Forebyggelse og hjælp til selvhjælp gennem sundhedsteknologi

Den Nordjyske Kronikermodel. Forebyggelse og hjælp til selvhjælp gennem sundhedsteknologi Den Nordjyske Kronikermodel Forebyggelse og hjælp til selvhjælp gennem sundhedsteknologi 1 Indhold Udfordringen Den Nordjyske Kronikermodel Formål vision Understøttelse af sundhedsteknologi en ønskedrøm!?!

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl

Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl Bestyrelsesmøde d. 10. september 2018 kl. 10-16 Deltagere: Eva, Kristian, Birte (11-16),, Anja, Maria (med på skype). Afbud: Birgitte, Hanne. Ordstyrer: Referent: Kristian De angivede tider er sluttidspunkt

Læs mere

Kommunale punkter på DAS møde d. 26. februar 2018

Kommunale punkter på DAS møde d. 26. februar 2018 Kommunale punkter på DAS møde d. 26. februar 2018 Dagsorden: 1. Proces for udpegning af fast kommunal repræsentant til de særlige pladser i psykiatrien 2. SOSU Nord 3. Konstituering af FU Social 1. Proces

Læs mere

Notat. Patientforløb. Studentermedhjælper Nanna Overby. 30. november 2015

Notat. Patientforløb. Studentermedhjælper Nanna Overby. 30. november 2015 Notat Årlig lægedækningsberegning - 2015 Der skal ifølge overenskomsten mellem PLO og RLTN foretages en årlig fastsættelse af lægedækningen i hver region. Formålet er at synliggøre en eventuel uudnyttet

Læs mere

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009.

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Referat fra TR-møde i Region Midtjylland d. 23/4-2009. Dagsorden for den fælles del: 1) Status på 3-partsforhandlingerne i region og kommunerne 2) Status på genoptræningsområdet 3) Danske fysioterapeuters

Læs mere

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010

Mødereferat. Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010. For referat: Stefan Kragh. Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 Mødereferat Referat af møde for Kontaktpersoner den 20-04-2010 Dato for udarbejdelse: 1-05-2010 l For referat: Stefan Kragh Deltagere: Jørn Mortensen, Anne Marie Jensen, Jane Kiss, Stefan Kragh. Afbud:

Læs mere

VELKOMST KKR. v/ Henning Sørensen, Morsø Kommune medlem af Praksisplanudvalget NORDJYLLAND

VELKOMST KKR. v/ Henning Sørensen, Morsø Kommune medlem af Praksisplanudvalget NORDJYLLAND VELKOMST v/ Henning Sørensen, Morsø Kommune medlem af Praksisplanudvalget PRAKSISPLANUDVALGET Borgmester Birgit Hansen Frederikshavn Kommune Rådmand Mads Duedahl Aalborg Kommune Kommunalbestyrelsesmedlem

Læs mere

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner)

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner) Referat fra mødet den 16. januar i Forum for elektronisk kommunikation Deltagere: Peter Bræum, Aalborg Kommune Grethe Nielsen, Frederikshavn Kommune Karina Eriksen, Hjørring Kommune Hanne Rasmussen, Brønderslev

Læs mere

Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 1.april 2009.

Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 1.april 2009. Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 1.april 2009. Tilstede: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Merethe Fehrend, Lars Nielsen, Dorthea Stubbe Østergaard, Mette Johansen(til kl. 12.00), Jytte Wagner(til

Læs mere

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede

Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede Bilag Budget 2018-21, materiale til budgetseminar - Politikområde Sundhed På anden behandling af Sundheds- og Psykiatriudvalgets budget for 2018-21 den 12.06.17, udbad udvalget sig materiale til budgetseminaret

Læs mere

Forslag til Samarbejde om genoptræning

Forslag til Samarbejde om genoptræning På vej mod Sundhedsaftalen 2015-2018 Dato: 2. marts 2014 Forslag til Samarbejde om genoptræning Brevid: 2256494 Ansvarsområde Region Kommune Sundhedsloven 84, 140 & 140a, Vejledning om træning i kommuner

Læs mere

Årlig lægedækningsberegning

Årlig lægedækningsberegning Patientforløb 14. december 2017 NOTAT Årlig lægedækningsberegning - 2017 Der skal ifølge overenskomsten mellem PLO og RLTN foretages en årlig fastsættelse af lægedækningen i hver region. Formålet er at

Læs mere

K K R N O R D J Y L L A N D

K K R N O R D J Y L L A N D REFERAT 2015 K K R N O R D J Y L L A N D Dato: 20-11-2015 08:00 Sted: Hotel Søparken, Søparken 1, 9440 Aabybro Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

Beretning 2014 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi

Beretning 2014 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Beretning 2014 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Bestyrelsens beretning 2014 Dansk Selskab for Pædiatrisk Fysioterapi Beretningen dækker perioden 14. marts 2014 til 5. marts 2015. Bestyrelsen vi

Læs mere

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012.

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012. Møde i politisk ledelse onsdag den 5. september kl. 08.30-10.00 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø, mødelokale 2 Deltagere: Anne-Dorte Krog, Aalborg Kommune Arnold Larsen, Thisted Kommune

Læs mere

Mødereferat. Referat af møde for kontaktpersoner for Selvstændige Fysioterapeuter Uden OK 22. Juni 2010 i KBH. Dato for udarbejdelse: 06-07-2010

Mødereferat. Referat af møde for kontaktpersoner for Selvstændige Fysioterapeuter Uden OK 22. Juni 2010 i KBH. Dato for udarbejdelse: 06-07-2010 Mødereferat Referat af møde for kontaktpersoner for Selvstændige Fysioterapeuter Uden OK 22. Juni 2010 i KBH Dato for udarbejdelse: 06-07-2010 Deltagere: Jørn Mortensen, Anne Marie Jensen, Jane Kiss, Stefan

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsgruppen vedr. Genoptræning og Rehabilitering, indsatsområde 3

Referat fra møde i Arbejdsgruppen vedr. Genoptræning og Rehabilitering, indsatsområde 3 Sundhed og Sammenhæng Speciale D. 19. maj 2014 Sagsnr. Ref.: kba Tlf: 4118 1525 kba@rn.dk Referat fra møde i Arbejdsgruppen vedr. Genoptræning og Rehabilitering, indsatsområde 3 Mødet blev afholdt fredag

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København DAGSORDEN: 1. Ordstyrer: Birgit Referent: Mette Deltagere: Hanne N, Hanne M, Bitten, Marianne, Marlene,

Læs mere

Referat af møde i referencegruppen for Muskel-skeletlidelser tirsdag den 4. november 2014

Referat af møde i referencegruppen for Muskel-skeletlidelser tirsdag den 4. november 2014 Til Deltagere i referencegruppen for Muskel-skeletlidelser Referat af møde i referencegruppen for Muskel-skeletlidelser tirsdag den 4. november 2014 Sundhed & Sammenhæng Sundheds- og Kvartershuset Fyrkildevej

Læs mere

Kvalitetsstandard Genoptræning efter Servicelovens 86 stk. 1 og Sundhedslovens 140 på Morsø Afklaringscenter

Kvalitetsstandard Genoptræning efter Servicelovens 86 stk. 1 og Sundhedslovens 140 på Morsø Afklaringscenter S o c i a l o g S u n d h e d Kvalitetsstandard Genoptræning efter Servicelovens 86 stk. 1 og Sundhedslovens 140 på Morsø Afklaringscenter August 2014 Baggrund Kvalitetsstandarden tjener det formål at

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

Social og Sundhed. Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedslovens 140 i Morsø Kommune. Maj 2016

Social og Sundhed. Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedslovens 140 i Morsø Kommune. Maj 2016 Social og Sundhed Kvalitetsstandard Genoptræning efter Sundhedslovens 140 i Morsø Kommune Maj 2016 Baggrund Genoptræningsområdet i Morsø Kommune er organiseret i Sundhedsafdelingen og har udgangspunkt

Læs mere

Kommunernes indmeldinger om forventet efterspørgsel efter tilbud omfattet af det forstærkede samarbejde. - Til udviklingsstrategien 2017

Kommunernes indmeldinger om forventet efterspørgsel efter tilbud omfattet af det forstærkede samarbejde. - Til udviklingsstrategien 2017 Kommunernes indmeldinger om forventet efterspørgsel efter tilbud omfattet af det forstærkede samarbejde - Til udviklingsstrategien 2017 Dette skema indgår som en del af den gensidige dialog i forbindelse

Læs mere

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder Dagsorden Dagsorden for møde i: Regionsbestyrelsen i Region Midtjylland Dato for møde: 26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00 Sted Viborg Vandrehjem (Danhostel) Vinkelvej 36 8800 Viborg Ordstyrer:

Læs mere

Referat Åben Dagsorden

Referat Åben Dagsorden Referat Åben Dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato Sted Svar senest mandag, den 8. januar 2018 til lds@nobr.dk Afholdt som elektronisk møde Deltagere Arne Boelt (Hjørring Kommune)

Læs mere

INFEKTIONSHYGIEJNE I KOMMUNERNE I REGION NORDJYLLAND

INFEKTIONSHYGIEJNE I KOMMUNERNE I REGION NORDJYLLAND INFEKTIONSHYGIEJNE I KOMMUNERNE I REGION NORDJYLLAND REGION NORDJYLLAND Infektionshygiejnisk enhed (IH) i Region Nordjylland er tilknyttet Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. marts 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 13,30-15,45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/11 Forslag til Frivillighedspolitik

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi. Tirsdag den 28. maj 2013

Vederlagsfri fysioterapi. Tirsdag den 28. maj 2013 Vederlagsfri fysioterapi Tirsdag den 28. maj 2013 Resume 1989: 22 mio.kr. i overskud. 1990 erne: Ordningen vokser og vokser Overflytning i 2008. KL ønskede at overtage hele opgaven. Aktion om behandlingskrævende

Læs mere

Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet

Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet Kvalitetsstandard 2014 Træningsområdet Vedtaget af byrådet maj 2014 2014: REBILD KVALITETSSTANDARD SUNDHEDSLOVENS 140 Kriterier Alle borgere i Rebild kommune, der på tidspunktet for udskrivning fra sygehus

Læs mere

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Referat Møde 10. maj 2016 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud: Algot Øhlenschlæger Pkt. Tekst Side 15 Godkendelse af referat fra møde den 5. april 2016 1 16 Orientering omkring Asp plejecenter samt

Læs mere

Kommunale punkter på DAS møde d. 26. februar 2018

Kommunale punkter på DAS møde d. 26. februar 2018 : Kommunale punkter på DAS møde d. 26. februar 2018 Dagsorden: 1. Proces for udpegning af fast kommunal repræsentant til de særlige pladser i psykiatrien 2. SOSU Nord 3. Konstituering af FU Social 1. Proces

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 21.november 2011.

Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 21.november 2011. Referat regionsbestyrelsesmøde, Region Sjælland 21.november 2011. Tilstede: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Mette Johansen, Peter Johansen, Marcus Munch. Fraværende: Line Reffelt Jørgensen (barsel),

Læs mere

Genoptræningsplanen. - Dens muligheder og udfordringer

Genoptræningsplanen. - Dens muligheder og udfordringer Genoptræningsplanen - Dens muligheder og udfordringer Hvad har jeg planlagt at sige noget om? Bekendtgørelse om genoptræningsplaner og om patienters valg af genoptræningstilbud ved udskrivning fra sygehus.

Læs mere

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Journal nr.: Dato: 30. november 2015 Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Grundlæggende principper for samarbejdet I oktober 2014

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til Nuværende formulering Ny formulering 1 Navn Klubbens navn er klub for privatpraktiserende ergoterapeuter. Klubbens navn dækker grundlæggende over de ergoterapeuter, der ønsker at starte egen virksomhed,

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere