Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede"

Transkript

1 Bilag Budget , materiale til budgetseminar - Politikområde Sundhed På anden behandling af Sundheds- og Psykiatriudvalgets budget for den , udbad udvalget sig materiale til budgetseminaret for Byrådet. Sagen omhandler derfor ressourceanvendelsen og handlemulighederne belyst på Sundhedsområdet. Herunder beskrivelse af den historiske udvikling af udgiftspresset. Materialet er udarbejdet i samarbejde mellem CKO og CSA, idet CKO primært står for den historiske udvikling af udgiftspresset, mens CSA primært står for beskrivelse af handlemulighederne. Den historiske udvikling af udgiftspresset er på Sundhedsområdet afgrænset til de primære budgetproblemområder, nemlig det samlede træningsområde. Nedenfor er præsenteret udgift og antal borgere/aktivitet hvor det er muligt. Budgetproblemerne/udfordringerne er i de tidligere budgetsager opdelt således: Forventede budgetproblemer i kr. Overført underskud fra Forventet underskud fra 2017: Ambulant specialiseret genoptræning Vederlagsfri fysioterapi Kørsel til genoptræning I alt Forventet underskud fra : Ambulant specialiseret genoptræning Vederlagsfri fysioterapi Kørsel til genoptræning Almen genoptræning i kommunalt regi I alt Total Overført underskud fra 2016 (Vedrører flere poster bl.a. vederlagsfri fysioterapi, ambulant specialiseret genoptræning og kørsel til genoptræning). Forventet underskud fra 2017 overført til 2018 (Vedrører vederlagsfri fysioterapi, ambulant specialiseret genoptræning og kørsel til genoptræning). Ambulant specialiseret genoptræning Kommunen betaler for ydelsen, men opgaven varetages i sygehusregi uden kommunal inddragelse.

2 Historisk udvikling Tabel: Samlet udgift ambulant specialiseret genoptræning i de enkelte år Regnskab %- ændring -11% 17% 36% -6% 3% -10% -4% 15% 12% Kilde: Prisme i løbende priser NB: incl. lidt amb.spe.genoptræning afregnet direkte med leverandør I budget 2017 blev der inden for sundhedsområdet omprioriteret og dermed tilført området 0,5 mio. kr. I 2017 forventes budgettet pt. overskredet med 0,3 mio. kr. Den forventede stigning fra 2016 til 2017 er på knapt 8% og denne stigningstakt er forudsat i årene frem. Tabel: Samlet forventede udgift ambulant specialiseret genoptræning i de enkelte år Forventet regnskab ændring i kr. ifht. budget Tabel: Samlet antal borgere, der har modtaget ambulant specialiseret genoptræning i de enkelte år Amb.spec.genoptræning %- ændring -6% 0% 5% -11% 6% -9% -3% 18% 1% Kilde: Region Sjælland udtræk fra e-sundhed Vederlagsfri fysioterapi Kommunen finansierer ordningen og har myndighedsansvaret, men det er praktiserende læger m.fl., der henviser til ordningen uden kommunal inddragelse. Historisk udvikling Tabel: Samlet udgift vederlagsfri fysioterapi i de enkelte år budget Regnskab % - ændring 29% -7% 1% -2% 2% 12% 6% Kilde: Prisme i løbende priser NB: incl. lidt vederlagsfri ridefysioterapi der ikke afregnes med regionen I budget 2017 blev der ved budgetforliget tilført området 1 mio. kr. og internt omprioriteret 0,05 mio. kr. I 2017 forventes budgettet pt. overskredet med 1,5 mio. kr. Den forventede stigning fra 2016 til 2017 er på godt 6% og denne stigningstakt er forudsat i årene frem. Tabel: Samlet forventede udgift vederlagsfri fysioterapi i de enkelte år Forventet regnskab ændring i kr. ifht. budget Tabel: Samlet antal borgere, der har modtaget vederlagsfri fysioterapi i de enkelte år Speciale/år 2008 start Alm. fysioterapi Ridefysioterapi I alt %- ændring 4% 9% 6% 11% 1% 10% 7% Kilde: Region Sjælland. NB: excl. lidt vederlagsfri ridefysioterapi der ikke afregnes med regionen Kørsel til genoptræning Kommunen etablerer kørsel til tilbuddet typisk ved udbud af kørselsopgaven.

3 Historisk udvikling Tabel: Samlet udgift kørsel til træning i de enkelte år Regnskab % - ændring 8% 52% 7% -19% -18% -1% -11% 46% 3% Kilde: Prisme i løbende priser I budget 2017 blev der inden for sundhedsområdet omprioriteret og dermed tilført området 0,75 mio. kr. I 2017 forventes budgettet pt. overskredet med 0,5 mio. kr. Den forventede stigning fra 2016 til 2017 er på godt 15% og denne stigningstakt er forudsat i årene frem. Tabel: Samlet forventede udgift til kørsel til genoptræning i de enkelte år Forventet regnskab ændring i kr. ifht. budget Det er kørsel til såvel borgere til ambulant specialiseret genoptræning som borgere til almen genoptræning. Almen genoptræning i kommunalt regi Kommunalt regi udfra genoptræningsplaner fra Regionen. Historisk udvikling Tabel: Samlet udgift almen genoptræning i de enkelte år Regnskab % - ændring 35% 28% 17% -18% 10% 11% 16% 26% 10% Kilde: Prisme i løbende priser NB: Hjerneskadecentret etableret Tabel: Samlet antal genoptræningsplaner til almen genoptræning i de enkelte år Almen genoptræning %- ændring 24% 14% 12% -1% 26% 11% 8% 11% 4% Kilde: Sundhedscentrets statistik over genoptræningsplaner incl. Hjerneskadecentret fra Den forventede stigning i antal genoptræningsplaner fra 2015 til 2016 er på godt 4% og denne stigningstakt er forudsat i årene frem i de forventede udgifter. Antallet af genoptræningsplaner er fortsat stigende og fra udgangspunktet i 2006 og til 2016 er stigningen 270%. Tabel: Samlet forventede udgift almen genoptræning i de enkelte år Forventet regnskab ændring i kr. ifht. budget Pt. forventer Sundhedscenter og Hjerneskadecenter ikke merforbrug i 2017, hvorfor det forudsættes, at budgetproblemerne først starter fra Handlemuligheder, træningsområdet Frihedsgraderne hvor kommunen kan bestemme udgiftsniveauet er forskellige. Jf. budgetbemærkningerne er det vurderet, at der er ca. 74% af budgettet der er meget lidt styrbart eller ikke styrbart, og der er ingen eller en ubetydelige andel, hvor der er fuld frihedsgrad. Det betyder at det vurderes, at der er ca. 26% af budgettet, hvor der er nogen frihedsgrad, dvs. hvor der er mulighed for at bestemme serviceniveauet i nogen grad.

4 Budgetproblemområderne vurderes at være i kategori ikke styrbart. Det skyldes, at det er Regionen der ordinerer og kommunen der finansierer. Kommunen deltager i diverse fora for på den måde indirekte at påvirke region og fysioterapeuter, og det vil vi fortsætte med. Nedenstående beskriver frihedsgraderne på de områder der særskilt har budgetproblemer. Beskrivelse af frihedsgrader for budgetproblemområderne Genoptræning: Kort beskrivelse af indhold på området: Genoptræning efter sygehusindlæggelse - både den almene genoptræning på Sundhedscentret og Hjerneskadecentret og den specialiserede genoptræning på sygehuse. Lovkrav på området: Sundhedsaftalens forpligtelser vedr. ventetider og ydelser. En lægehenvist genoptræningsplan kan ikke afvises af kommunen det er lovpligtigt for kommunen at udmønte denne, jf. borgerens retskrav på ydelsen iht. Sundhedslovens 140. Såfremt de henvisende sygehuslæger vurderer kommunens serviceniveau for lavt, kan lægen genhenvise patienten til kommunal genoptræning ved fremsendelse af ny genoptræningsplan, der, jf. lovgivningen, skal effektueres. Sygehusene bestemmer og udmønter selvstændigt den specialiserede genoptræning uden kommunen har indflydelse på det valgte serviceniveau. Udgiftsniveau kan hæves/sænkes på følgende måder: Lovgivningen angiver ikke specifikt serviceniveau, der skal tilbydes indenfor genoptræningsområdet, jf. dog ovenstående, der indikerer beskedne kommunale påvirkningsmuligheder. Tæt dialog tværsektorielt (kommune og sygehuse). Vederlagsfri fysioterapi og kørsel til genoptræning: Kort beskrivelse af indhold på området: Vederlagsfri fysioterapi og kørsel til genoptræning. Lovkrav på området: Vederlagsfri fysioterapi: Ved lægehenvist vederlagsfri fysioterapi har borgeren retskrav på ydelsen, og kommunen kan ikke afslå betaling. Kørsel: Kommunen er lovgivningsmæssigt forpligtet til at sikre transport til genoptræning. Udgiftsniveau kan hæves/sænkes på følgende måder: På kørselsområdet fastlægger kommunen serviceniveauet, og dette kan ændres i forbindelse med kravspecifikationer ved udbud. Etablering af og visitation til billigere alternativer - herunder skærpelse af visitationskriterier. Vederlagsfri fysioterapi: kommunen kan ikke direkte påvirke udgiftsniveauet, da det er ydelser, som praktiserende læger henviser til, og en henvisning giver borgeren et retskrav på ydelsen. Tæt dialog med de praktiserende læger, bl.a. i Kommunalt Lægeligt Udvalg. Handlemuligheder, virksomhederne Sundhedsområdet og dermed også virksomhederne, er som alle andre jf. budgetstrategien, reduceret med 1% i hvert af årene Samlet ligger området Sundhed excl. KMF på index 67,7 i budget 2017 (jf. materiale til temamøde i Byrådet ). Virksomhederne under Sundhedsområdet er nøje gennemgået, og der kan inden for Sundhed peges på kortsigtede reduktioner som er beskrevet nedenfor. Disse reduktioner kan dog ikke anbefales, da de formentlig vil føre til yderligere udgifter på det samlede udvalgsområde på længere sigt.

5 Besparelse på Tandplejens budget på 0,500 mio. kr. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at der for et team (bestående af tandlæger, tandplejere og tandklinikassistenter) undersøges og behandles børn og unge. I dag betjener et sådant team i Tandplejen børn og unge. dvs. i alt 11 % flere børn ift. Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Ved en besparelse på Tandplejens budget på 0,500 mio. kr. vil hvert tandplejeteam skulle undersøge og behandle i alt børn og unge, hvilket er 24% flere børn og unge end Sundhedsstyrelsen anbefaler pr. team. Udvalget for Sundhed og Psykiatri (det tidligere Sundhedsudvalg) besluttede i 2008, at rammeundersøgelses intervallerne skulle være som følger; Førskolebørn = 14 mdr., Skolebørn = 20 mdr. og Unge = mdr. Dette er for Førskolebørn og Skolebørn 2 måneder længere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Lige nu er Tandplejen forsinket med indkaldelserne til førnævnte undersøgelser med op til ½ år, hvilket har en betydning for tandsundheden. Ved en besparelse på 0,500 mio. kr. vil undersøgelsesintervallet forlænges yderligere med mindst 1-2 måneder ud over den nuværende forsinkelse på ½ år. Risikobørnene (børn med den dårligste tandsundhed) ses hver måned, hvor Sundhedsstyrelsen anbefaler hver måned. I de seneste år har tandsundheden i Næstved Kommune været faldende, især for Førskolebørnene. Den har i flere år til forskel fra tidligere ligget under landsgennemsnittet. Kræftplan IV Der er med udmøntningsaftalen for Kræftplan IV i afsat midler til kommunerne, som udmøntes direkte via bloktilskuddet. Fra centralt hold følges der op på initiativerne i Kræftplan IV i en årlig status. Midlerne er afsat med henblik på et kvalitetsløft af den samlede kommunale rehabiliteringsindsats og palliation. Næstved Kommunes samlede tilskud bliver på årligt ca. 0,800 mio. kr. i Midlerne er ikke defineret yderligere på nuværende tidspunkt, men det er anført, at forløbsprogrammet opdateres primo 2018 med heraf følgende forventede stigende krav til kommunernes indsatser på kræftområdet. Såfremt Næstved Kommune prioriterer at reducere på puljemidlerne med en andel svarende til 0,300 mio. kr., vil dette have negativ effekt på Næstved Kommunes opfyldelse af Sundhedsstyrelsens anbefalinger på kræftområdet.

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Øvrige sundhedsområder (vederlagsfri fysioterapi, hospice og kørsel til genoptræning & læge/speciallæge)

Øvrige sundhedsområder (vederlagsfri fysioterapi, hospice og kørsel til genoptræning & læge/speciallæge) Politikområde Sundhed - Oversigt Frihedsgrader og bindinger Politikområdet Sundhed består af følgende delområder: Tandpleje Genoptræning Sundhedsfremme & forebyggelse Alkoholrådgivning Madservice Kommunikationsområdet

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed Bemærkninger til 2019 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Sundhed Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi 01 Vederlagsfri fysioterapi Kommunen

Læs mere

Budgetseminar d. 23. august Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget

Budgetseminar d. 23. august Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Budgetseminar d. 23. august 2018 Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget Samlet budget Omsorgs-og Forebyggelsesudvalget -Budget 2019 -ialt 1.495 mio.kr. Sundhed -Aktivitetsbestemt

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne

POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne POLITIKOMRÅDET består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering af sundhedsudgifterne (hospice og ambulant

Læs mere

Sygehusbehandling og genoptræning side 1

Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Indhold 4.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet... 2 4.82 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning... 4 4.84 Vederlagsfri behandling hos

Læs mere

Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne

Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering af sundhedsudgifterne

Læs mere

Sygehusbehandling og genoptræning side 1

Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Sygehusbehandling og genoptræning side 1 Indhold 4.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet... 2 4.82 Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning... 4 4.84 Vederlagsfri behandling hos

Læs mere

1. Behandling budget 2010

1. Behandling budget 2010 Generel beskrivelse består af de aktivitetsbestemte sundhedsudgifter som betaling til Regionen for indlæggelser, den specialiserede genoptræning, sygesikringsydelser m.v. Området dækker også kommunens

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder i 2014 Overskriften for fokus i 2014 er konsolideringen og fortsat udvikling af det nære sundhedsvæsen med sigte på et kommunalt sundhedsvæsen som et kompetent tredje ben i trekanten bestående

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi, udvikling Rebild Kommune 2010 til 2012

Vederlagsfri fysioterapi, udvikling Rebild Kommune 2010 til 2012 Vederlagsfri fysioterapi, udvikling Rebild Kommune til Udgifterne til vederlagsfri fysioterapi (VFF) stiger voldsomt og er fra til steget med, mio. kr. Udgiften forventes i at stige med yderligere,8 mio.

Læs mere

R-2012 B-2013 BF-2014 BO-2015 BO-2016 BO-2017

R-2012 B-2013 BF-2014 BO-2015 BO-2016 BO-2017 Udvalget for Voksne Udvalget arbejder med følgende politikområder: Politikområde 7 Sundhed, som omfatter medfinansiering af det regionale sundhedsvæsen, samt sundhedsforebyggende og rehabiliterende indsats

Læs mere

Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal senest revideret: 28. maj Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi.

Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal senest revideret: 28. maj Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi. Holstebro Kommune Kultur og Sundhed - Økonomi og Analyse. Udarbejdet af: Lone Blåberg Sørensen. Lokal 4116. senest revideret: 28. maj 2014. Baggrund og nøgletal vedrørende vederlagsfri fysioterapi. Resume:

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse, budget

Aktivitetsbeskrivelse, budget Titel Vederlagsfri fysioterapi Nr.: 621-01 Kommunen overtog den 1. august 2008 myndighedsansvaret for vederlagsfri fysioterapi til personer med svært fysisk handikap. Den vederlagsfri fysioterapi tilbydes

Læs mere

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering

Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering Bilag 1 Til: Fra: Bilag til sagen: Kultur- og Sundhedsudvalget Sundhedsfremmecentret Ledelsesinformation vedr. kommunal medfinansiering I dette bilag præsenteres ledelsesinformation, som kan understøtte

Læs mere

Budgetudfordringer på genoptræningsområdet

Budgetudfordringer på genoptræningsområdet Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 30. april 2014 Budgetudfordringer på genoptræningsområdet 1. Resume Udgifterne til genoptræning er steget, og der mangler penge til

Læs mere

Mål og Midler Sundhedsområdet

Mål og Midler Sundhedsområdet Fokusområder Sundhedsområdet er specielt i kommunal økonomisk sammenhæng, idet langt hovedparten af økonomien er knyttet til finansiering/medfinansiering af aktiviteter i det regionale sundhedsvæsen og

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er to bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse Kommunal (med)finansiering mv. Den samlede budgetramme for 2012 udgør: Tabel 1. Budget 2012 (Drift og statsrefusioner)

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning - Ultimo august Forbrug pr. 31.8.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 238,4 351,8

Læs mere

Mio. kr Køb af sygepleje og pleje 2,4 Lejetab ældreboliger 1,2 1,0 1,0 1,0 Fysioterapi, vederlagsfri 2,5 2,5 2,5 2,5

Mio. kr Køb af sygepleje og pleje 2,4 Lejetab ældreboliger 1,2 1,0 1,0 1,0 Fysioterapi, vederlagsfri 2,5 2,5 2,5 2,5 POLITIKOMRÅDE OMSORG Centerchefens bemærkninger Opfølgning på budgetforlig -219 Budgetforligstekst Vi bliver stadig flere ældre, og rigtig mange er fuldt ud i stand til at mestre egen tilværelse. For de

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 9. Sundhedsudvalget 9. Sundhedsudvalget 87 88 9. Sundhedsudvalget Budget 2013, Drift: U/I Budget 2013 81 Aktivitetsbestemt medfinans. af sundhedsvæsenet U 161.062.000 82 Kommunal genoptræning og vedligeh. træning U 15.007.000

Læs mere

politikområde Tværgående Puljer

politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2019 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Kriterier for snitflade mellem specialiseret og almen ambulant genoptræning jf. Sundhedsloven i Region Syddanmark 2007

Kriterier for snitflade mellem specialiseret og almen ambulant genoptræning jf. Sundhedsloven i Region Syddanmark 2007 Kriterier for snitflade mellem specialiseret og almen ambulant genoptræning jf. Sundhedsloven i Region Syddanmark 2007 Godkendt i Styregruppen vedr. grundaftale den 10.05.07 1 Baggrund Specialiseret og

Læs mere

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter.

Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. Bemærkninger til budget 2017 politikområde Ældre Politikområdet består af 4 distrikter Nord, Øst, Vest og Syd samt et fællesområde. Desuden indeholder området Ældrerådet, tomgangsleje og projekter. I 1.000

Læs mere

Møde 18. august 2008 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 18. august 2008 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Sundhedsudvalg Referat Møde 18. august 2008 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.:14.00 Pkt. Tekst Side 52 Orientering 1 53 Kurser 1 54 Ungdomsfestival 2009 - Mod på Livet 1 55

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge

Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget (incl. Forbrug pr. 31/5-2013

Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget (incl. Forbrug pr. 31/5-2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("- "=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2013 Overførsler fra til 2013 Korrigeret budget (incl. Overførsler) Oprindeligt budget Budget pr. 31. maj 2013 Social- og

Læs mere

Mål og Midler - Sundhedsområdet

Mål og Midler - Sundhedsområdet Mål og Midler - Sundhedsområdet Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger,

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 9 Sundhedsudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 9 Sundhedsudvalget 9 Sundhedsudvalget 85 86 9.1 Sundhedsområdet Budget 2014, Drift: U/I Budget 2014 81 Aktivitetsbestemt medfinans. af sundhedsvæsenet U 161.917.000 82 Kommunal genoptræning og vedligeh. træning U 14.548.000

Læs mere

Investeringsmodel i forhold til vederlagsfri fysioterapi. SUNDHED OG OMSORG Økonomi Aarhus Kommune

Investeringsmodel i forhold til vederlagsfri fysioterapi. SUNDHED OG OMSORG Økonomi Aarhus Kommune Investeringsmodel i forhold til vederlagsfri fysioterapi. Kommunerne overtog i 2008 myndigheds- og finansieringsansvaret for den vederlagsfrie fysioterapi. Den vederlagsfrie fysioterapi gives til borgere

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundhed og forebyggelse er der i budget 2018 afsat 305,6 mio. kr.

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundhed og forebyggelse er der i budget 2018 afsat 305,6 mio. kr. Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse er der i afsat 305,6 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret Forbrug Forventet Afvigelse i Aktivitetsområder (Indenfor Det servicedeklarerede område 1 Visiterede timer 443.892 151.758 434.137-9.755

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 07 Sundhed DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 531.011-44.203 486.808 Forbrug regnskab

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo oktober 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo oktober 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo oktober 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning Ultimo oktober Forbrug pr. 31.10.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 264,1

Læs mere

Aktivitetsbestemt medfinansiering

Aktivitetsbestemt medfinansiering Aktivitetsbestemt medfinansiering Dette er et notat om den aktivitetsbestemte medfinansiering (kommunale medfinansiering). Der anvendes de senest tilgængelige data for udviklingen i aktiviteterne i Dragør

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo juli 2018 CPO og Sundhed Resume Pleje og Omsorg og Sundhed har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 364,6 mio.

Læs mere

Oprindeligt budget. Korrigeret budget

Oprindeligt budget. Korrigeret budget Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget pr. 31 marts 2012 Social- og Sundhedsudvalget Drift Tabel 1: Social og

Læs mere

Nøgletal til SÆH-udvalget 1. kvartal 2017

Nøgletal til SÆH-udvalget 1. kvartal 2017 Nøgletal til SÆH-udvalget 1. kvartal 2017 Indhold Serviceniveau... 2 Ventetid myndighed Ældre... 3 Ventetid genoptræningsplaner... 4 Budgetstrategi... 6 Styrket borgerkontakt... 7 Den gode modtagelse...

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Genoptræningsplaner til kræftpatienter

Genoptræningsplaner til kræftpatienter Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 7. april 2015 Udarbejdet af: Morten Jakobsen/Annette Lunde Stougaard E mail: Morten.Jakobsen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631365

Læs mere

Nøgletal - Social- og Sundhedsudvalget - Områder med aktivitetsbestemt medfinansiering

Nøgletal - Social- og Sundhedsudvalget - Områder med aktivitetsbestemt medfinansiering Nøgletal Social og Sundhedsudvalget Områder med aktivitetsbestemt medfinansiering Stationær/ambulant somatik og psykiatri samt sygesikring (1) Antal sygehusudskrivninger Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug

Læs mere

Det Kommunale Sekretariat har udfærdiget nærværende notat, som svar på denne henvendelse.

Det Kommunale Sekretariat har udfærdiget nærværende notat, som svar på denne henvendelse. Notat. Vederlagsfri Fysioterapi Rebild Kommune. 2012. Indledning. Det Kommunale Sekretariat for Vederlagsfri Fysioterapi har modtaget en henvendelse fra Sundhedsudvalget i Rebild Kommune med en forespørgsel

Læs mere

Genoptræning Kommunen har særlige forpligtelser over for borgere før og efter sygehusindlæggelse hvad angår hjemmesygepleje og genoptræning.

Genoptræning Kommunen har særlige forpligtelser over for borgere før og efter sygehusindlæggelse hvad angår hjemmesygepleje og genoptræning. FAKTA OM: 7. Sundhed Beskrivelse af brugere Ved kommunalreformen i 2007 fik kommunerne nye opgaver inden for genoptræning/rehabilitering samt indenfor sundhedsfremme og forebyggelse. Regionerne har ansvaret

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

Tabel med detaljerede data vedrørende borgerne som har modtaget en GOP. Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Gennemsnit. af alle mdr. 61,8 57,6 58,1 58,2 60,6 59,3

Tabel med detaljerede data vedrørende borgerne som har modtaget en GOP. Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Gennemsnit. af alle mdr. 61,8 57,6 58,1 58,2 60,6 59,3 GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Stab og sekretariat BILAG, Status på genoptræningsområdet juni NOTAT Dato:.. Af: Tina Gamstrup Nørholm Data vedrørende de borgere som modtager genoptræning

Læs mere

Politikområdet Sundhed

Politikområdet Sundhed Politikområdet Sundhed Driftsbevilling 1.000 kr. Regnskab 2009 Regnskab 2010 Regnskab 2011 Oprindeligt Budget 2012 Budgetoverslag 2013 Budgetoverslag 2014 Budgetoverslag 2015 Budgetoverslag 2016 Udgifter

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data

Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data Vederlagsfri fysioterapi ½ årlige data 2014-2016 Vederlagsfri fysioterapi er fastsat i Sundhedsloven 140a og omfatter to specialer: speciale 62 er almindelig vederlagsfri fysioterapi, og speciale 65 er

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling SU 1 51 Tilpasning af midler til kommunal medfinansiering på sundhedsområdet -1.209.000-1.209.000-1.209.000-1.209.000 SU 2 52

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015

Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 Vederlagsfri fysioterapi notat maj 2015 NOTAT 16. maj 2015 Journal nr. Indhold Indledning... 2 Styring af området... 3 Udviklingen i Frederikssund Kommune... 5 Status i forhold til øvrige kommuner... 6

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Pernille Westh Mail pwn@sum.dk

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Pernille Westh Mail pwn@sum.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Pernille Westh Mail pwn@sum.dk KL s høringssvar vedr. udkast til revision af bekendtgørelse om genoptræningsplaner og om patienters valg af genoptræningstilbud

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Udvidelsesforslag. Nuværende budget Merudgift

Bornholms Regionskommune Budget Udvidelsesforslag. Nuværende budget Merudgift Udvidelsesforslag Udvalg: Bevilling: Center: Social- og Sundhedsudvalget 33 Sundhed Center for Sundhed Emne: Genoptræningen Forslag nr. 1.000 kr. 2017-priser 2018 2019 2020 2021 Nuværende budget 13.426

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo november 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo november 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo november 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning Ultimo november Forbrug pr. 30.11.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 328,1

Læs mere

- - , sender den videre til godkendelse i DAS. BILAG 2 - - - - - - - - - - - Forløbsbeskrivelse for genoptræning og træning på Børneområdet (version 2 - juni 2013) Forløbsbeskrivelse for genoptræning

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 4 Mødedato: 24.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.45 Mødested: Mødelokale 4 Charlotte Juhl Andersen, Hans Bang-Hansen, Jytte Holm, Lisbeth Skibsted

Læs mere

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler)

Korrigeret budget (incl. Oprindeligt budget. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret budget (incl. Overførsler) Oprindeligt budget Budget pr. 31. august 2012 Social- og

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Madservice Færdigbehandlede patienter, Sundhed centralt Høreområdet, ViSP Omsorgs-og specialtandplejen... 8

Madservice Færdigbehandlede patienter, Sundhed centralt Høreområdet, ViSP Omsorgs-og specialtandplejen... 8 Reduktionsforslag for Sundheds- og Psykiatriudvalget Sundheds og psykiatriudvalget har ikke prioriteret reduktionsforslagene på tværs af deres to politikområder, men derimod prioriteret imellem reduktionsforslagene

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Information om genoptræning efter sygehusindlæggelse

Information om genoptræning efter sygehusindlæggelse Information om genoptræning efter sygehusindlæggelse Indholdsfortegnelse 1. Hvad er lovgrundlaget?... 2 2. Hvordan er sagsgangen i forbindelse med visitering af almen genoptræning, genoptræning på specialiseret

Læs mere

Vederlagsfri fysioterapi

Vederlagsfri fysioterapi Vederlagsfri fysioterapi Vederlagsfri fysioterapi bevilges af privatpraktiserende læger på baggrund af en diagnoseliste og vurdering af den enkeltes behov. Lægen kan bevilge almindelig vederlagsfri fysioterapi

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 1 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 14. marts 214 Budgetopfølgning pr. 28. februar 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Plan og Erhverv. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Plan og Erhverv. Overordnet regnskabsresultat Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af områder som har opgaver i forbindelse med erhvervslivet og markedsføring. Opgaver som kommuneplanstrategi, tilskud til erhvervsfremme og turisme, venskabsbysamarbejde

Læs mere

Aktivitetsbestemt medfinansiering

Aktivitetsbestemt medfinansiering Vederlagsfri fysioterapi og Aktivitetsbestemt medfinansiering Sundhedschef Birte Grothe 24. august 2015 Byrådets budgetseminar Udgiftsudvikling Vederlagsfri fysioterapi Vederlagsfri ridefysioterapi - udgifter

Læs mere

Udfordringer i Budget 2014-17

Udfordringer i Budget 2014-17 Udfordringer i Budget 2014-17 a. Vederlagsfri fysioterapi (drift) Vederlagsfri fysioterapi er et tilbud, jf. lovgivningen, til personer med svært fysisk handicap samt personer der har en funktionsnedsættelse

Læs mere

Indstilling. Budgetudfordringer på sundhedsområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 17. juni 2010.

Indstilling. Budgetudfordringer på sundhedsområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 17. juni 2010. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 17. juni 2010 Århus Kommune Sundhedsstaben Sundhed og Omsorg 1. Resume I forbindelse med forventet regnskab 2009 anførte Sundhed og Omsorg,

Læs mere

Syddjurs Kommunes værdigrundlag:

Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Kvalitetsstandard Ambulant Genoptræning Syddjurs Godkendt af byrådet d. 27. februar 2019 1 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikrer vi

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo december 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo december 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo december 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning Ultimo December Forbrug pr. 31.12.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 369,1

Læs mere

Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014

Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014 Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014 1. Stiger udgifterne år for år? På baggrund af tal fra det Fælleskommunale Sundhedssekretariat ser udviklingen i udgifterne til vederlagsfri fysioterapi i

Læs mere

Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014

Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014 Analyse af den vederlagsfri fysioterapi - 2014 1. Stiger udgifterne år for år? På baggrund af tal fra det Fælleskommunale Sundhedssekretariat og Prisme ser udviklingen i udgifterne til vederlagsfri fysioterapi

Læs mere

Nøgletal til SÆH-udvalget 2. kvartal 2017

Nøgletal til SÆH-udvalget 2. kvartal 2017 Nøgletal til SÆH-udvalget 2. kvartal 2017 Indhold Serviceniveau... 2 Ventetid myndighed Ældre... 3 Ventetid genoptræningsplaner... 5 Budgetstrategi... 6 Styrket borgerkontakt... 7 Tomgang Ældrecentre...

Læs mere

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621 Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde Sundhed 621 1. Indledning Med kommunalreformen er kommunerne blevet en del af det samlede sundhedsvæsen med ansvar for aktiviteter inden for vederlagsfri fysioterapi,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017:

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Kvalitetsstandard. For genoptræning efter Sundhedslovens 140. for borgere over 18 år

Kvalitetsstandard. For genoptræning efter Sundhedslovens 140. for borgere over 18 år Kvalitetsstandard For genoptræning efter Sundhedslovens 140 for borgere over 18 år Kvalitetsstandarder/oktober 2013 Aalborg Kommune I Aalborg kommune gør vi vores yderste for at give den bedste service

Læs mere

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi

Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse mht. vederlagsfri fysioterapi Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI/DEPTR Sags nr.: 1205091 Dok. Nr.: 1160795 Dato: 11. marts 2013 Notat om lovgivningsmæssige rammer for kommunal myndighedsudøvelse

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder (Indenfor selvforvaltning) Det servicedeklarerede

Læs mere

Økonomivurdering ultimo november måned 2016

Økonomivurdering ultimo november måned 2016 Økonomivurdering ultimo november måned 2016 - = merforbrug Samlet viser økonomivurderingen ultimo november 2016, at Pleje og Omsorg og Sundhed samlet set står til at forbruge 333,1 mio. kr., hvilket svarer

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 27.06 Politikområde: 07 Sundhed 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift og frem vilget Budget 2014 til aktivitetsbestemt

Læs mere

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen)

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 13. Maj 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Sundhedsaftaler Sundhedsloven 205 Alle kommuner og regioner skal indgå

Læs mere

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen.

Jeg vil sige noget om. Strukturreformen - Neurorehabilitering. Den nye struktur på sundhedsområdet. Målet er et smidigt sundhedsvæsen. Jeg vil sige noget om Strukturreformen - Neurorehabilitering Konference Kurhus 13.-14 Marts 2008 Tóra H. Dahl, ergoterapeut, MPH Sundhedsstyrelsen Sundhedsplanlægning 1. Den nye struktur på sundhedsområdet

Læs mere

Kommunal genoptræning - Produktivitet, udvikling og faglighed

Kommunal genoptræning - Produktivitet, udvikling og faglighed Kommunal genoptræning - Produktivitet, udvikling og faglighed Temamøde 10. oktober 2013 Program 1. Indledning styringsmæssige udfordringer 2. Seniorprojektleder Simon Feilberg Benchmark af genoptræningsplaner

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social Service/Serviceudgifter 1.600 Egentlige tillægsbevillinger 1.600 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2015 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 11.166 Egentlige tillægsbevillinger 11.200 Finansieret til/fra andre udvalg -34 Som følge af indkøbsbesparelse

Læs mere

Vejledning til at udfylde skema: Ændring i budgettet: Beskrivelsen fra budgetændringen. Her tilføjes SBSYS sagsnummer.

Vejledning til at udfylde skema: Ændring i budgettet: Beskrivelsen fra budgetændringen. Her tilføjes SBSYS sagsnummer. Sagsnr. 00.01.00-A00-63-14 Dato 4-1-2016 Sagsbehandler Annette Wendt Opfølgning på budget 2015 Sundheds- og psykiatriudvalget Nedenstående oversigt viser de punkter på Sundheds- og psykiatriudvalget, som

Læs mere

Kommunal medfinansiering

Kommunal medfinansiering Analyse juli 2007 Kommunal medfinansiering Det aktivitetsbestemte bidrag Indledning Kommunerne skal med kommunalreformen medfinansiere det regionale sundhedsvæsen med: et grundbidrag, fastlagt for 2007

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 12 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 17. maj 214 Budgetopfølgning pr. 3. april 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og aktivitetstilbud,

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere