Køge Klimatilpasning, Ellebækken Syd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Køge Klimatilpasning, Ellebækken Syd"

Transkript

1 Køge Kommune Energiforsyningen A/S Køge Klimatilpasning, Ellebækken Syd Projektbeskrivelse August 2014

2 Projektbeskrivelse Side 1 Udgivelsesdato : 29. august 2014 Vores reference : Udarbejdet : Herle Mo Madsen (HMA), Jacob Ingerslev (JIN), Mariann Sæbø (QMS) Kontrolleret : Alvaro Fonseca (AVF), Benny Rud (RUD)

3 Projektbeskrivelse Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING Formål Forundersøgelser TV inspektion, rørlagt del Opmålinger Ellebækken Syd LER søgning Tilløb af vejvand og vandkvalitet Byggesagsarkiv Vandindvendingsområder Beskyttet natur 5 2 PROJEKT 1 - VÅDOMRÅDE Eksisterende forhold Projektbeskrivelse 6 3 PROJEKT 2 - BASSIN Eksisterende forhold Projektbeskrivelse 7 4 PROJEKT 3 REGULERING AF HASTRUPSØERNE Eksisterende forhold Projektbeskrivelse 9 5 MYNDIGHEDSPROJEKT Vandløbsreguleringssag VVM Screening Landzonetilladelse Beskyttet natur 11

4 Projektbeskrivelse Side 3 1 INDLEDNING 1.1 Formål I forbindelse med kraftig nedbør er der problemer med afledning af overfladevand og oversvømmelser langs Ellebækken Syd. Dette har blandt andet i 2007 og 2011 medført terrænoversvømmelser flere steder i Hastrup primært omkring Marksvinget, med følgende materielle skader samt gener for borgere og trafik. Køge Kommune og Energiforsyningen A/S etablerer følgende klimatilpasningsprojekter for at skabe mere kapacitet i oplandet opstrøms Hastrupsøerne. Projekterne vil medføre et lavere vandspejl i Ellebækken. Formålet er at afhjælpe afløbsforhold i Marksvinget/Boholte, således at afløbssystemet kan aflede mere vand til vandløbet, der vil medføre en reduktion af oversvømmelsesrisikoen: Projekt 1 Etablering af naturligt vådområde vest for Søsvinget Projekt 2 Etablering af regnvandsbassin vest for Marksvinget Projekt 3 Regulering af Hastrupsøerne Umiddelbart før Ellebækken løber under Søsvinget er der en naturlig lavning i et grønt område. Ved implementering af en regulator før underføringen af Søsvinget vil der kunne etableres et nyt vådområde (Projekt 1). Bassinet udføres som et åbent bassin med minimum behov for terrænregulering. Bassinet vil fungere som et rekreativt område i forlængelse af et paragraf 3 område for borgere og brugere af nærliggende skolesti (Projekt 2). Ved at etablere nye bygværker i Hastrupsøerne kan vandstanden i søerne reguleres og bruges til stuvning ved ekstreme regnhændelser (Projekt 3). Køge Kommune og Energiforsyning er blevet enige om, at oversvømmelseshypiggheden i Boholte bør overgå den sædvanlige national funktionpraksis (5-10 år). I den forbindelse arbejder Energiforsyning på at overholde opstuvning til terrænet sjældnere end hvert 20. år. Disse tre projekter er placeret opstrøms Hastrupsøerne og skal reducere oversvømmelsesrisiko nedstrøms ved Marksvinget/Boholte. Projekterne skal mindske omfanget af oversvømmelser i Boholte ved at forsinke afstrømningen opstrøms byen. Projekterne dimensioneres derfor efter, at der må ske oversvømmelser nedstrøms med en gentagelsesperiode på 20 år. Formålet med projekterne er at gennem samarbejde mellem kommunen og spildevandsselskabet, at gennemføre den mest omkostningseffektive reduktion af oversvømmelsesrisiko, at skabe større kapacitet i systemet og samtidig forbedre bynære natur- og rekreative værdier.

5 Projektbeskrivelse Side Forundersøgelser Der er udført en række forundersøgelser for udarbejdelsen af projektbeskrivelsen, disse er beskrevet i efterfølgende afsnit TV inspektion, rørlagt del Der er udført en tv-inspektion af det rørlagte stykke af Ellebækken mellem station 458 til station 892. Tv inspektionen har angivet den præcise placering af det rørlagte vandløb, samt et tilsluttet dræn. En efterfølgende modellering af mulighederne for genåbning af denne rørlagte strækning viste at der højest vil kunne skabes m 3. En sådanne genåbning vil grundet terræn kræve betydelig terrænregulering. En genåbning vurderes derfor ikke økonomisk rentabel Opmålinger Ellebækken Syd Køge Kommune har fået opmålt Ellebækken i 2012 og i Disse opmålinger viser at vandløbet flere steder har en markant anderledes profil en angivet i Vandløbsregulativet. Den hydrauliske model der anvendes til at simulere de hydrauliske forhold i projekterne, er baseret på vandløbsregulativet LER søgning En LER søgning er foretaget på nedenstående område. Eksisterende ledninger er herefter indtegnet på oversigtstegning 002. Figur 1. LER søgning

6 Projektbeskrivelse Side Tilløb af vejvand og vandkvalitet Det tilløber kun vejvand til Ellebækken fra Sydmotorvejen opstrøms projektområdet. Det antages at alt vejvand gennemløber en sandfangsbrønd og olieudskiller inden det ledes i vandløbet. Da der ikke er direkte tilledning af vejvand til projektområderne antages det at vandkvaliteten i Ellebækken er af acceptabel karakter. Dette kan eventuelt bekræftes af vandprøver. Derudover oplyses det at der er observeret havørred i bækken nedstrøms, hvilket indikerer en acceptabel vandkvalitet Byggesagsarkiv Køge Kommunes byggesagsarkiv er gennemgået med henblik på at finde relevante oplysninger om de omkringliggende bygninger. Følgende veje er gennemgået, ledningsplaner for bygningerne er udtaget således at de kan bruges i projekteringen. Gennemgået veje: Vandstjernevej Grønnekildevej Vesterhegnet Åshøjvej Der er ingen på nuværende tidspunkt relevante oplysninger fra ledningsplanerne Vandindvindingsområder Placeret i skel mellem de to marker er en vandindvinding til Køge Vandværk ca. 150 m fra overkørsel af stien. Vandindvendingen er koblet til en aktiv forsyningsledning løbende tæt forbi det nye bassin. Det forventes ikke at etableringen af et bassin vil have en effekt på vandindvindingen i området grundet afstanden til boringen samt forventet nedsivningskapacitet fra bassinet Beskyttet natur Udover selve Ellebækken i dens åbne del er beskyttet af naturbeskyttelsesloven 3 er der placeret et 3 område syd for det fremtidige bassin. Den nuværende placering af områder er vejledende og fra Se kapitel 5 Myndighedsprojekt.

7 Projektbeskrivelse Side 6 2 PROJEKT 1 - VÅDOMRÅDE 2.1 Eksisterende forhold I dag findes der en naturlig lavning i det grønne område vest for Søsvinget og Syd for Vandstjernevej. I denne lavning løber Ellebækken i en traditionel dobbeltprofil mod en 1 m underføring ved Søsvinget med en estimeret kapacitet på ca l/s. Omkring det grønne område er der beboelse. 2.2 Projektbeskrivelse For at kunne sikre Boholte området mod oversvømmelse ved kraftig regn/skybrud, vil vi i projektet implementere en vandbremse (flowregulator) ved indløbet til den eksisterende ø1000 mm rørunderføring ved Søsvinget. Flowregulatoren skal som udgangspunkt reducere vandføringen af det koblede opland til 1 l/s/brutto ha. Det urbane opland opstrøms Boholte udgør 282 og 108 ha for hhv. det brutto og reduceret areal. Dette medfører at flowregulatoren ved Søsvinget skal operere med en vandføringskapacitet på 282 l/s. Denne regulering vil betyde, at der ved høj vandføring i Ellebækken (>282 l/s), vil dannes et midlertidig vådområde i den naturlige lavning vest for Søsvinget og syd for Vandstjernevej. Vådområdet vil kunne indeholde op til m 3 regnvand med en maksimal stuvningskote på 10,5 m. Flowregulatoren der implementeres vil have et fleksibelt ydelsesområde, hvilket betyder at vandføring til området kan øges, eller reduceres hvis nødvendigt. Flowregulatoren foreslås installeret i en ø2000 mm beton brønd der etableres ved indløbet til den eksisterende rørunderføring ved Søsvinget.

8 Projektbeskrivelse Side 7 Figur 2. Udbredelse af vand ved projektområde 1. 3 PROJEKT 2 - BASSIN 3.1 Eksisterende forhold På en Mark syd for skolestien fra Åshøje og Vest for Vesthegnet ligger en naturlig lavning. Markområdet er trekantet og er afgrænset af et paragraf 3 område mod syd, skolestien mod Nord og beboelsesområde ved Vesthegnet. Ellebækken løber i dag nord for skolestien. I dag samles Ellebækken og afstrømningen fra motorvej, i et åbent vandløb langs stien vest for Nørrehegnet, for efterfølgende at blive rørlagt i en ø500 mm ledning som kobles til en ø800 mm ledning, der fortsætter parallel med stien op mod Søsvinget. I dag løber der en overdækket dræningskanal igennem området. Kanalen er flere steder kollapset. 3.2 Projektbeskrivelse Ved jordregulering af skolestien samt markområdet kan der etableres et regnvandsbassin i den naturlige lavning, på marken syd for Åshøje og vest for Vesthegnet. Dette regnvandsbassin skal supplere med yderligere m 3 opmagasinerings volumen for regnvand med en maksimal stuvningskote på 11,1 m. Projektet foreslår at etablere en ø1250 mm brønd, hvor Ellebækken, samt den rørlagte afstrømning fra motorvejen, samles og hvor den rørlagte grøft tilsluttes. Projektet vil derudover etablere en ø500 mm overløbsledning i kote 10,7 og over til bassinområdet. Det betyder at vand fra Ellebækken vil løbe til bassinet når vandføringen i vandløbet overskrider kapaciteten af den rørlagte grøft og regnvandet opstuver i Ellebækken.

9 Projektbeskrivelse Side 8 Bassinet har et naturlig dybdepunkt i kote 10,5. Udløb fra bassinet vil ske ved at der i dybdepunktet etableres en sandfangsbrønd med kuppelrist (ø1000 eller mindre), hvorfra der etableres en ny udløbsledning (minimum ø500 mm). Denne udløbsledning påmonteres en ventil, som lukker ved fuldtløbende tilstand i den rørlagte grøft. Ventilen åbnes igen når den rørlagte grøft ikke længere er fuldtløbende, hvorved tømningen af bassinet via den eksisterende rørlagte grøft påbegyndes. Ventilen kan styres af niveaufølere der installeres i den foreslåede ø1250 mm brønd. Vandløbet og bassinet vil på denne måde operere som forbundne kar. Udløbsledningen fra ø1250 mm brønden skal dimensioneres således at den fungerer som en vandbremse men samtidig sikrer optimal udnyttelse af regnvandsbassinet (projekt2) ved kraftig regn/skybrud, samt forhindrer at vådområdet (projekt 1) bliver overfyldt. Den eksisterende ø500 mm ledning vil formodentlig skulle forøges til minimum en ø600 mm ledning. På denne måde vil man kunne udnytte den tilgængelige kapacitet i både regnvandsbassin og vådområde optimalt ved hydraulisk styring af afstrømningen. Figur 3 Udbredelse af vand ved projektområde 2.

10 Projektbeskrivelse Side 9 4 PROJEKT 3 REGULERING AF HASTRUPSØERNE 4.1 Eksisterende forhold Ellebækken løber efter underføringen under Søsvignet til Hastrupsøerne. Hastrupsøernes udløb er i dag reguleret ved brug af svinerygsplanker som kan sættes ned mellem udløbene fra den øvre sø og fra den nedre sø. 4.2 Projektbeskrivelse Hastrupsøerne udgør tilsammen et bassin volumen på ca m 3. Søerne er etableret med henblik på at forsinke det afstømmende regnvand. Det er hensigten at udnytte dette volumen bedre ved en styring af vandstandene i søerne. Projektet foreslår følgende tiltag: Sænke vandstanden i søerne når der varsles kraftig nedbør Styre udløbet fra søerne og dermed at øge maksimalt vandspejl Sænke bunden i regnvandsbassinet (overdrevet) ved Boholte Hastrupsøernes udløb er i dag begrænset ved to udløbsbygværker og reguleret ved brug af svinerygsplanker som kan sættes ned mellem udløbene fra den øvre sø og fra den nedre sø. Umiddelbart nedstrøms Hastrupsøerne er kapaciteten af vandløbet tilstrækkelig. Samlet set er det mulig at skabe omkring m³ ekstra stuvningsvolumen i søerne. Dette er uddybet i det følgende. I begge søer kan vandspejlet sænkes med op til 20 cm uden en markant påvirkning af dyreliv, æstetik m.m. Den vestlige af Hastrupsøerne har et dagligt vandspejl omkring kote 8,91 m. Det maksimale vandspejl er omkring kote 9,56 m baseret på koten af stemmebygværket ved udløbet til den østlige sø. Søen har et overfladeareal på ca m 2.Ved at sænke vandspejlet i søen med 15 cm vil der kunne opnås et ekstra opmagasineringsvolumen på omkring m 3. Den østlige af Hastrupsøerne har et dagligt vandspejl omkring kote 8,71 m baseret på koten af stemmebygværket ved udløbet af søen. Ved ekstreme hændelser kan vandstanden nå op til kote 9,20 m. Søen har et overfladeareal på ca m 2. Da stien, som ligger for foden af de nærmeste ejendomme, ligger i kote 9,37 m, kan den vandstanden derfor maksimalt hæves 15 cm (til kote 9,35 m). Ved at sænke vandspejlet i søen med 15 cm samt hæve den maksimale tilladte vandstand med 15 cm vil der kunne opnås et ekstra opmagasineringsvolumen på omkring m 3. Bunden i regnvandsbassinet ved Boholte er på nuværende tidspunkt blevet sænket 20 cm, men er fortsat ikke en permanent sø. Da bassinet har et overfladeareal på ca m 2 er der ved at sænke bunden med ca. 20 cm opnået et ekstra opmagasineringsvolumen på omkring m 3.

11 Projektbeskrivelse Side 10 De ovennævnte tiltag vil således give et yderligere opmagasineringsvolumen på omkring m 3. Dette forudsætter selvfølgelig nye udløbsbygværker (evt. med styringsmekanismer) og en uddybning af regnvandsbassinet ved Boholte. Udløbsbygværkerne vil blive udført som en simpel konstruktion med et mindre indtag og en sluse anordning, og hvor udledningen vil blive styret ved hjælp af niveau følere. Den endelige udformning og regulering vil blive koordineret med Energiforsyningen, som i fremtiden skal stå for driften. Sluttelig skal nævnes af de foreslåede tiltag ikke vil udgøre nogen yderligere risiko for de omkringliggende boliger eller påvirke planteliv i søerne samt dyre- og planteliv nedstrøms søerne. Figur 4 Eksisterende bygværk mellem Hastrupsøerne.

12 Projektbeskrivelse Side 11 5 MYNDIGHEDSPROJEKT Projektet medfører behov for en række myndighedsbehandlinger, disse gennemgås i følgende kapitel. 5.1 Vandløbsreguleringssag En vandløbsreguleringssag kræver en offentlighedsfase og en efterfølgende klageperiode. Her i mellem ligger det væsentlige input fra vandløbsmyndigheden, men projektet vil også få en opgave i at kontakte direkte berørte lodseje inden offentlighedsfasen. Der er udarbejdet en kort præsentation af projektet, der kan danne grundlag for offentlighedsfasen. Dette er baseret på projektbeskrivelse og omfatter formål, forventede effekter, udgifter samt tidsplan og suppleres med gode kort med de påvirkede områder ved forskellige vandføringer. De forventede effekter på natur og miljø er beskrevet kort. Vandløbsmyndigheden skal indkalde udtalelser fra interesserede myndigheder, der i dette tilfælde nok er begrænset til Naturstyrelsen som myndighed for vandplan og - overvågning. Der kan afholdes offentligt møde om vandløbssagen, indkaldt med 4 ugers varsel og med 4 ugers efterfølgende frist for kommentering, men der kan også nøjes med en annoncering med 4 ugers frist for kommentering. På grundlag af det endelige projekt udarbejdes beskrivelse af de fysiske ændringer samt de hydrauliske og ejendomsmæssige påvirkninger og hvordan arbejdet udføres. Før endelig tilladelse kan gives efter vandløbsloven, skal der været givet dispensation fra naturbeskyttelseslovens VVM Screening Både bassin (anlæg til stuvning af vand) og vandløbsregulering er omfattet af pligt til VVM-screening. Der er udarbejdet en anmeldelse af projektet i anmeldelsesskemaet med alle nødvendige oplysninger. Det forventes, at projektet ikke vil medføre krav om VVM, da miljøpåvirkningerne er små og kompenseres eller afværges. 5.3 Landzonetilladelse For den ændrede arealanvendelse af arealer med bassin søges landzonetilladelse. Det afklares indledningsvis, om der ønskes ansøgning for det maksimalt påvirkede areal eller for det gennemsnitlige/hyppige vandspejl. Ansøgningen afsendes på Køge Kommunes standardformular. 5.4 Beskyttet natur Ved de to bassiner ligger mindre vejledende registrerede naturområder omfattet af beskyttelse i henhold til naturbeskyttelseslovens 3. Områderne er i Naturdata.dk beskrevet som henholdsvis uspændende og delvis opfyldt. Dette indtryk svarer til indtryk ved besigtigelse. Selve Ellebækken er, på de åbne dele, også omfattet af beskyttelse i henhold til naturbeskyttelseslovens 3.

13 Projektbeskrivelse Side 12 Der ansøges om dispensation fra forbuddet mod tilstandsændring i en veloplyst ansøgning, der inkludere en samling af eksisterende beskrivelser af området og beskrivelse af den planlagte påvirkning. I arbejdet med projektbeskrivelsen søges det afklaret, om vi kan indarbejde kompenserende tiltag, der kan forbedre naturforholdene i de nye bassiner, enten ved design eller drift. Det kunne f.eks. være svagt skrånende sider på den soleksponerede nordlige ende eller drift med slåning og fjernelse af opvækst.

Notat om oversvømmelser december 2015

Notat om oversvømmelser december 2015 Notat om oversvømmelser december 2015 Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlæg Indledning I det følgende vil forvaltningen først opridse kommunens opgaver på vandløbsområdet for at fortælle om rammerne

Læs mere

Ellebæk Syd - klimatilpasning Revideret projekt til vandløbsreguleringssagen

Ellebæk Syd - klimatilpasning Revideret projekt til vandløbsreguleringssagen Returadresse: Køge Kommune, Miljø Torvet 1, 4600 Køge Teknik- og Miljøforvaltningen Miljø Ellebæk Syd - klimatilpasning Revideret projekt til vandløbsreguleringssagen Køge Kommune og Energiforsyningen

Læs mere

VÅDOMRÅDE VED BYGHOLM ENGE, STORE HANSTED Å TEKNISK - OG EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

VÅDOMRÅDE VED BYGHOLM ENGE, STORE HANSTED Å TEKNISK - OG EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE VÅDOMRÅDE VED BYGHOLM ENGE, STORE HANSTED Å TEKNISK - OG EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE TEKNIK OG MILJØ HORSENS KOMMUNE VÅDOMRÅDE VED BYGHOLM ENGE, STORE HANSTED Å TEKNISK - OG EJENDOMSMÆSSIG FORUNDERSØGELSE

Læs mere

Selve beboelsesbygningerne på ejendommene er placeret imellem kote 7,2-9,5 m. Ejendommene har afløb til søen i den østlige side af Vasen.

Selve beboelsesbygningerne på ejendommene er placeret imellem kote 7,2-9,5 m. Ejendommene har afløb til søen i den østlige side af Vasen. Bilag 17 NOTAT Notat Projekt Vådområdeprojekt Alling Å Kunde Naturstyrelsen Kjeld Lundager Jørgensen Notat nr. 2 Dato 07-02-2012 Til Fra Kopi til Kjeld Lundager Jørgensen Mads Bøg Grue Peter Bønløkke Adamsen

Læs mere

Undersøgelse af mulighederne for at tilbageholde vand på HCA- Golf INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Kortlægning af oversvømmelser lokalt 2

Undersøgelse af mulighederne for at tilbageholde vand på HCA- Golf INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Kortlægning af oversvømmelser lokalt 2 NORDFYNS KOMMUNE Undersøgelse af mulighederne for at tilbageholde vand på HCA- Golf ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT - KLIMATILPASNING

Læs mere

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet

Færdigvarer type og mængde: 6. Anlæggets kapacitet for strækningsanlæg: X Med udbygningen af rundkørslen forventes at opnå en tilstrækkelig kapacitet Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark.

Ansøgning Per Aarsleff A/S har d. 23. februar 2016 søgt om tilladelse til grundvandssænkning og udledning af grundvand på åben mark. Dato: 15-04-2016 Sagsnr.: 16/4435 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Per Aarsleff A/S Lokesvej 15 8230 Aabyhøj Sendt pr. mail til: sub@aarsleff.com Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086

Rugtved Fælled Vandværk I/S, Fæbrovej 5, 9330 Dronninglund, formand Poul Erik Pedersen, Kringelhedevej 44, 9300 Sæby, 98460086 Screening efter VVM-reglerne: Rugtved Fælled Vandværk I/S VVM Myndighed Basis oplysninger Frederikshavn Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: n til Rugtved Fælled Vandværk I/S, 23.800 m3/år

Læs mere

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund.

Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og, hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter. NÅR REGNVAND

Læs mere

Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Burskovbæk

Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Burskovbæk Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Burskovbæk AAL 673 Indsatsen har til formål at skabe kontinuitet i den øverste del af Glimsholt Å ved åbningen af rørlægningen med reference AAL-673 på 197 meter.

Læs mere

Godkendelse til at omklassificere det offentlige vandløb Lille Kobberbæk på en strækning

Godkendelse til at omklassificere det offentlige vandløb Lille Kobberbæk på en strækning Svendborg Andels-Boligforening Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Godkendelse til at omklassificere

Læs mere

Regulering af Storå i Holstebro.

Regulering af Storå i Holstebro. Regulering af Storå i Holstebro. Beskrivelse af projektets indvirkning på Storå - 2008. Principmodel af projektet omkring Storå, set fra Storebro mod Sønderbro. Denne projektbeskrivelse er udarbejdet med

Læs mere

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4

VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM screening vedr. VVM-pligt Bilag 4 VVM Myndighed Kolding Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets placering

Læs mere

Teknisk notat - udkast

Teknisk notat - udkast Teknisk notat - udkast Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Jyllinge Nordmark Oversvømmelsesberegninger for Råmosegrøften 16. august 2011

Læs mere

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø. Holstebro Kommune Forebyggende sikring mod oversvømmelse

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø. Holstebro Kommune Forebyggende sikring mod oversvømmelse Holstebro Kommune Teknik og Miljø Holstebro Kommune Forebyggende sikring mod oversvømmelse Holstebro Kommune Denne pjece handler om udfordringen ved at bo tæt på hav, fjord og vandløb. Pjecen skal betragtes

Læs mere

VVM Myndighed. Bilag 3 - screening for VVM-pligt. Udvidelse til rensedam og anlægning af åben grøft i Løvskal. Basis oplysninger

VVM Myndighed. Bilag 3 - screening for VVM-pligt. Udvidelse til rensedam og anlægning af åben grøft i Løvskal. Basis oplysninger Bilag 3 - screening for VVM-pligt. Udvidelse til rensedam og anlægning af åben grøft i Løvskal. VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Løvskal by, der er beliggende i den

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 5 Kloakfornyelse

HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 5 Kloakfornyelse HALSNÆS KOMMUNE Spildevandsplan 2011-2021 Bilag 5 Kloakfornyelse Vedtaget 15. maj 2012 2 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 KLOAKFORNYELSE 4 1.1 Principper 4 1.2 Strategi 4 1.3 Vurdering af behov 4 1.4 Klimaforandringer

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med XXX erstatning af eksisterende bro ved XXX Å/bæk/grøft. Sagsnr.XXX Dok.nr.XXX Thisted Kommunes vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. XX, XX.

Læs mere

Vurdering af tilstanden af Springdammen

Vurdering af tilstanden af Springdammen Vurdering af tilstanden af Springdammen Af Thomas Aabling Den 23. december 2014 Tilsyn den 2. december 2014 Springdammen ligger dybt i terrænet og består af et stor åbent bassin og en mindre smal bugt

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014] VVM Myndighed Naturstyrelsen (journalnummer: NST- 130-00378 ) Basis oplysninger

Læs mere

NYT BOLIGOMRÅDE VED HØVELTSVANGSVEJ - VURDERING AF OVERSVØMMELSESRISIKO

NYT BOLIGOMRÅDE VED HØVELTSVANGSVEJ - VURDERING AF OVERSVØMMELSESRISIKO 3. november 211 Projekt nr. NYT BOLIGOMRÅDE VED HØVELTSVANGSVEJ VURDERING AF OVERSVØMMELSESRISIKO 1 BAGGRUND Der foreligger et lokalplanforslag 237 til nyt boligområde ved Høveltsvangsvej i Allerød. Lokalplanområdet

Læs mere

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne.

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne. 1. BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE ALTERNATIV LØSNING 1.1. Baggrund for projektet Klimatilpasningsprojekt skal indgå i Ringsted Kommunes byfornyelsesprojekt Det Samlende Torv. Torvefornyelsen er en oplagt mulighed

Læs mere

Sandfang og olieudskillere

Sandfang og olieudskillere Sandfang og olieudskillere v/ Ulrik Hindsberger, 1 Sandfang Sandfang fjerner tunge partikler i regnvand Sandfang forbedrer olieudskilleres virkningsgrad Der anbefales forholdsvis små sandfang i DS/EN 858-2

Læs mere

Teknisk notat. Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning. 19. juni 2015 Vores reference: 40.5584.11

Teknisk notat. Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning. 19. juni 2015 Vores reference: 40.5584.11 Teknisk notat Skibhusvej 52 A 5000 Odense C Danmark T +45 8220 3500 F +45 8220 3501 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Borris Skydeterræn befæstelse af kørespor Redegørelse for lovgivning 19. juni 2015 Vores

Læs mere

Godkendelse til at nedklassificere det offentlige vandløb Flinterenden

Godkendelse til at nedklassificere det offentlige vandløb Flinterenden Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Godkendelse til at nedklassificere det offentlige vandløb

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Teknik & Miljø 15. marts 2016 Sags-ID: 16-1556 Sagsbehandler: Susanne Hansen Skema til brug for screening (VVM-pligt) Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre om der er VVM-pligt, jf.

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 513 Offentligt J.nr. BLS-401-00804 Den 28. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Læs mere

SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU

SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU SPILDEVANDSKLOAKERING I SOMMERHUSOMRÅDET HALS-HOU ETAPE 6 og 7 Miljø- og Energiforvaltningen HVORFOR DENNE BROCHURE? I dag leder du dit spildevand fra f.eks. toilet, håndvask og vaskemaskine til din bundfældningstank.

Læs mere

ANSØGNING om godkendelse af vandløbsprojekt.

ANSØGNING om godkendelse af vandløbsprojekt. Indsendes til: Teknik & Miljø Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte Eller: teknikogmiljoe@rudersdal.dk Udarbejdet af: Natur, Park og Miljø Øverødvej 2 2840 Holte 4611 2406 Dato: Sag nr. ANSØGNING

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge - Næstved maj 2014 Titel: Sammenfattende redegørelse for VVM for hastighedsopgradering af jernbanestrækningen Køge-Næstved

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Høring - Sandfang i Pindalsrenden

Natur, Miljø og Trafik Høring - Sandfang i Pindalsrenden Odsherred Kommune Center for Natur, Miljø og Trafik Nyvej 22 4573 Højby Den 20. april 2016 Natur, Miljø og Trafik Høring - Sandfang i Pindalsrenden Odsherred Kommune ønsker at etablere et sandfang i det

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Høring - ansøgning om vådområde i Kongsøre Skov

Natur, Miljø og Trafik Høring - ansøgning om vådområde i Kongsøre Skov Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Sendt til cpo@nst.dk Den 24. maj 2016 Natur, Miljø og Trafik Høring - ansøgning om vådområde i Kongsøre Skov Odsherred Kommune har modtaget ansøgning fra

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J

Miljøstyrelsen Virksomheder. Arla Foods amba, Sønderhøj 14, 8260 Viby J Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Miljøstyrelsen Virksomheder Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson

Læs mere

Afvanding af sommerhusområde ved Hov Vig

Afvanding af sommerhusområde ved Hov Vig Afvanding af sommerhusområde ved Hov Vig 15-09 2012 V/Simon Grünfeld Dagsorden 2 Afvandingsprojekt VVM status VVM Scoping Spildevand fra sommerhuse Foreløbig tids- og aktivitetsplan Områder med vand på

Læs mere

DIGE VED USSERØD Å. Fredensborg Kommune. 9. maj 2011. Udarbejdet af JBG Kontrolleret af ERI Godkendt af. D: 48105790 M: 24200103 E: jbg@niras.

DIGE VED USSERØD Å. Fredensborg Kommune. 9. maj 2011. Udarbejdet af JBG Kontrolleret af ERI Godkendt af. D: 48105790 M: 24200103 E: jbg@niras. Fredensborg Kommune 9. maj 2011 Udarbejdet af JBG Kontrolleret af ERI Godkendt af DIGE VED USSERØD Å NIRAS A/S Sortemosevej 2 3450 Allerød CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I T: 4810 4200 F: 4810 4300 E:

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A VVM Myndighed Herning Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Solfangeranlæg til brug for supplering

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til terrænarbejde ved sø i Elverparken

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til terrænarbejde ved sø i Elverparken Herlev Kommune Center for Teknik og Miljø Herlev Bygade 90 2730 Herlev 18. august 2015 Journalnr. 163-2015-47871 CPR/CVR Att.: Kirsten Høi Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til terrænarbejde ved

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 1.032 og Lokalplan 1-1-124. Aalborg Midtby, Karolinelund. Park og børnehave. (1. forelæggelse) 2015-013222 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Jørgen Dahl Thomsen Meløsevej 33 3400 Hillerød Sendt til e-mail: 'JDT Havepleje & Anlæg' info@vejvedgaard.dk

Jørgen Dahl Thomsen Meløsevej 33 3400 Hillerød Sendt til e-mail: 'JDT Havepleje & Anlæg' info@vejvedgaard.dk Jørgen Dahl Thomsen Meløsevej 33 3400 Hillerød Sendt til e-mail: 'JDT Havepleje & Anlæg' info@vejvedgaard.dk Sendt til Kristian Søgaard, Hillerød Kommune, e-mail: krso@hillerod.dk By og Miljø Trollesmindealle

Læs mere

Lovliggørelse af vandløbsregulering på matr. nr. 84a, Øster Brønderslev By, Øster Brønderslev.

Lovliggørelse af vandløbsregulering på matr. nr. 84a, Øster Brønderslev By, Øster Brønderslev. Nordjysk Familielandbrug Juelstrupparken 10A 9530 Støvring Miljø, Vand og Natur Dato: 22-03-2013 J. nr.: 08/6327 Sagsbeh.: Jes Rose Nielsen Lokaltlf.: 9945 5519 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej.

Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej. Miljø og Teknik Januar 2014 13-23864 Tillæg 1 til Spildevandsplan 2013-24 Svendborg Kommune For skoleområdet ved Skovsbovej / A P Møllers Vej. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning... 3 B. Lovgrundlag...

Læs mere

Vejledning til vedligholdelse af vandløb

Vejledning til vedligholdelse af vandløb Vejledning til vedligholdelse af vandløb Vejledning til at vedligeholde vandløb Det er vigtigt at vide hvad der er tilladt inden du går i gang med at oprense dine vandløb. Herved kan undgås lange, tunge

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt)

Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tagmonteret solcelleanlæg. Solcelleanlægget etableres således, at det følger

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje til at om- og tilbygge sommerhuset på matr.nr. 660 Kirkeby, beliggende Langdalsvej 32, Rømø

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje til at om- og tilbygge sommerhuset på matr.nr. 660 Kirkeby, beliggende Langdalsvej 32, Rømø Team Byg og Landzone ARKKON arkitekter ApS Brorsonsvej 2A 6270 Tønder Sendt på e-mail til un@arkkon.dk Direkte tlf.: 74929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-56-13 29. maj 2013 Landzonetilladelse

Læs mere

Aarhus Kommune. Lukkede bassiner. Oktober 2011. Ref.: Lukkede bassiner. Udarbejdet af: Rambøll Danmark A/S

Aarhus Kommune. Lukkede bassiner. Oktober 2011. Ref.: Lukkede bassiner. Udarbejdet af: Rambøll Danmark A/S Aarhus Kommune Lukkede bassiner Oktober 2011 Ref.: Lukkede bassiner Udarbejdet af: Rambøll Danmark A/S Indholdsfortegnelse 1. DATABLAD 1 2. GENEREL BESKRIVELSE 3 2.1 Opbygning og funktion 3 2.2 Krav fra

Læs mere

Forslag om nedklassificering af det offentlige vandløb nr. 140, Kærsiggrøften, til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af det offentlige vandløb nr. 140, Kærsiggrøften, til privat vandløb Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 13-09-2016

Læs mere

Grundvandsmodel for infiltrationsbassin ved Resendalvej

Grundvandsmodel for infiltrationsbassin ved Resendalvej Grundvandsmodel for infiltrationsbassin ved Resendalvej Figur 1 2/7 Modelområde samt beregnet grundvandspotentiale Modelområdet måler 650 x 700 m Der er tale om en kombination af en stationær og en dynamisk

Læs mere

Ansøgning om medfinansiering af privat klimatilpasningsprojekt på Engvej Nord

Ansøgning om medfinansiering af privat klimatilpasningsprojekt på Engvej Nord 1. Beskrivelse & formål: Formålet med projektet er at klimatilpasse vejen samt de omkringliggende områder mod den øgede nedbør, der forventes at komme i fremtiden. Målet er at håndtere regnvandet lokalt,

Læs mere

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen.

Dispensationen bortfalder, hvis de ikke er udnyttet inden 3 år efter meddelelsen. Grete Thygesen Nellikevej 19 6705 Esbjerg Ø Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929251 Mail: hbk2@toender.dk Sags id.: 01.05.02-P25-17-15 Dispensation fra skovbyggelinje til at inddrage eksisterende

Læs mere

Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Vand

Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Vand Modtag din post digitalt - Tilmeld dig via NemBorger på www.helsingorkommune.dk Center for Teknik, Miljø og Klima Mørdrupvej 15 3060 Espergærde tmk@helsingor.dk Center for Teknik, Miljø og Klima Natur

Læs mere

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup

VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM-screening af IT-Skrotten, Hellumvej 10, 9320 Hjallerup VVM Myndighed Basis oplysninger Brønderslev Kommune Hellumvej 10, Hjallerup - miljøgodkendelse af anlæg for midlertidig oplagring af farligt affald

Læs mere

Erik Haahr Møller Meyer ENERGI VIBORG SPILDEVAND A/S Bøssemagervej 8. 8800 Viborg. Sendt pr mail

Erik Haahr Møller Meyer ENERGI VIBORG SPILDEVAND A/S Bøssemagervej 8. 8800 Viborg. Sendt pr mail Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Erik Haahr Møller Meyer ENERGI VIBORG SPILDEVAND A/S Bøssemagervej 8 8800 Viborg Sendt pr mail naturogvand@viborg.dk Viborg.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

Notat. Greve Forsyning GREVEBÆKKEN. Detailprojekt. 19. februar 2010

Notat. Greve Forsyning GREVEBÆKKEN. Detailprojekt. 19. februar 2010 Notat NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Greve Forsyning GREVEBÆKKEN Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Detailprojekt 19. februar 2010 1. Indledning

Læs mere

Badevandsprofil. Lodsparken Hvidovre Kommune

Badevandsprofil. Lodsparken Hvidovre Kommune Badevandsprofil Lodsparken Hvidovre Kommune Ansvarlig myndighed Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre Kommunens hjemmeside: www.hvidovre.dk Badevand på nettet: www.oresund.badevand.dk

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 014. Frederikssund Kommuneplan 2009-2021. Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden Frederikssund Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse

Læs mere

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen

VVM Myndighed. VVM Screeningsskema. Lovhenvisninger. /6/ VVM bekendtgørelsen VVM Screeningsskema Lovhenvisninger /6/ VVM bekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015, med senere ændringer, om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM)

Læs mere

Vindmøller ved Lundsmark

Vindmøller ved Lundsmark Ansøgning og projektbeskrivelse Vindmøller ved Lundsmark November 2015 Projektansøger: SE Blue Renewables og Wind1 Udarbejdet af: Arkitektfirma Mogens B. Leth Magnoliavej 16, 7700 Thisted Mail: mogens.leth@gmail.com

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 15/00481-2 Ref. Ilse Gräber 02-07-2015

Kystdirektoratet J.nr. 15/00481-2 Ref. Ilse Gräber 02-07-2015 Notat Kystdirektoratet J.nr. 15/00481-2 Ref. Ilse Gräber 02-07-2015 Kystdirektoratets udtalelse til kystbeskyttelsesprojekter i Odense Fjord Odense Kommune har den 7. maj 2015 anmodet Kystdirektoratet

Læs mere

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt

VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Miljø Dato: 02-08-2016 Sagsnr.: 16/24805 Sagsbehandler: Lene Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7044 E-mail: lha@aabenraa.dk VVM screening af virksomheden og afgørelse om VVMpligt Projekt beskrivelse SportsCarEvent

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 DET SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ, NÅR DU SKAL BYGGE NYT ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS ELLER

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.30 for en del af Kregme Lokalcenter Dato februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Meyling og Jørgen

Læs mere

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989

Sagsnr. 2012-165199. Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge. Dokumentnr. 2012-920989 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 12. Vedr. VVM-proces mv. for Enghave Brygge Resumé Et byudviklingsprojekt som Enghave Brygge skal gennemgå forskellige procedurer

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces.

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Torben René Graversen Horsdalvej 36 8800 Viborg naturogvand@viborg.dk www.viborg.dk Afgørelse om ikke VVM-pligt for projekt om

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

NOTAT BILAG 1. 1. Jordhåndtering

NOTAT BILAG 1. 1. Jordhåndtering NOTAT BILAG 1 Projekt Kastbjerg Ådal Kunde Naturstyrelsen Aalborg Notat nr. 04 Dato 04. september 2012 Til Peter Noe Markmann, NST Fra Peter Bønløkke Adamsen, Mads Bøg Grue Kopi til [Name] 1. Jordhåndtering

Læs mere

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015 Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen Oktober 2015 3. 1. Indledning Som baggrund for tilvejebringelse af et ændringsforslag til lov om letbane på Ring 3 fra februar 2014

Læs mere

Naturgenopretning for fisk i danske vandløb

Naturgenopretning for fisk i danske vandløb Naturgenopretning for fisk i danske vandløb Naturlige vandløbsprojekter skaber naturlige fiskebestande Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua Der er mange slags fisk i vandløbene, og de trives alle

Læs mere

Dispensation til anlæg af erstatningsnatur på areal i Hanerup Enge tilhørende ejendommen Hovedgade 10, 4420 Regstrup.

Dispensation til anlæg af erstatningsnatur på areal i Hanerup Enge tilhørende ejendommen Hovedgade 10, 4420 Regstrup. AMPHI CONSULT V. MARTIN HESSELSØE ApS Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst HOLBÆK KOMMUNE Dato: 10. juni 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 18777 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation

Læs mere

Berørte parter: Favrskov Kommune, Skovvej 20, 8382 Hinnerup Favrskov Forsyning A/S, Torvegade 7, 8450 Hammel

Berørte parter: Favrskov Kommune, Skovvej 20, 8382 Hinnerup Favrskov Forsyning A/S, Torvegade 7, 8450 Hammel Postadresse: Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Godkendelse af vandløbsrestaureringsprojekt i Rønbæk etablering af faunapassage,

Læs mere

VVM-screening. Odsherred Kommune, Nyvej 22, 4573 Højby, vand@odsherred.dk. Vandteam, Gry Annika Jensen, 59666077, graje@odsherred.

VVM-screening. Odsherred Kommune, Nyvej 22, 4573 Højby, vand@odsherred.dk. Vandteam, Gry Annika Jensen, 59666077, graje@odsherred. VVM-screening VVM-screeningsskema til brug ved ansøgning om regulering af vandløb jf. Bekendtgørelse nr. 764 af 23/06/2014 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) Basisoplysninger

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse

Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Motorsport på FDM Sjællandsringen Indkaldelse af ideer og forslag til miljøvurdering og VVM-redegørelse Foto eller oversigtskort Januar 2016 Opfordring til debat FDM har søgt om permanent tilladelse til

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 1PÅ DISSE SIDER FINDER DU GUIDES TIL, HVORNÅR DU SKAL SØGE TILLADELSE TIL DIT

Læs mere

Tilladelse til udgrøftning, dræning og medbenyttelse af rørlagt privat vandløb, samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Tilladelse til udgrøftning, dræning og medbenyttelse af rørlagt privat vandløb, samt afgørelse om ikke VVM-pligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 18-08-2015 Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-3-15 RÅDHUSET,

Læs mere

Godkendelse af regulering af vandløb i forbindelse med genoprettelse af den naturlige hydrologi i Horreby Lyng

Godkendelse af regulering af vandløb i forbindelse med genoprettelse af den naturlige hydrologi i Horreby Lyng Natur- og Miljø Parkvej 37 4800 Nykøbing Falster Att.: Frederik Cordes Godkendelse af regulering af vandløb i forbindelse med genoprettelse af den naturlige hydrologi i Horreby Lyng 27-05-2016 Natur- og

Læs mere

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund

Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund Debatoplæg Parkeringshus på Ole Kirks Vej i Billund LEGO parkeringshus Indkaldelse af forslag og idéer Oktober 2014 1 LEGO Koncernen har søgt Billund Kommune om tilladelse til at bygge et nyt parkeringshus

Læs mere

Rikke Holm Sennels 2. december 2015

Rikke Holm Sennels 2. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Rikke Holm Sennels RHS@Billund.dk 2. december 2015 Udtalelse vedrørende udbringning af husdyrgødning fra Skovvej 55, 7260 Sdr. Omme på arealer i Ikast-Brande

Læs mere

Handlingsplan for bekæmpelse af invasive arter

Handlingsplan for bekæmpelse af invasive arter Handlingsplan for bekæmpelse af invasive arter Handlingsplan for bekæmpelse af Banedanmark invasive arter Teknisk Drift Vasbygade 10 2450 København SV www.banedanmark.dk Forfatter: Henriette Andersen Mail:

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Basis oplysninger Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson og telefonnr. Projektets

Læs mere

Att.: Otto Styrbæk. Beliggenhed af vandløbene fremgår af vedlagte kortbilag.

Att.: Otto Styrbæk. Beliggenhed af vandløbene fremgår af vedlagte kortbilag. Afsender: Thisted Kommune Thy Mors Energi Elsøvej 107 Kim Krogsøe 7900 Nykøbing M Att.: Otto Styrbæk Thisted Kommune Natur- og Miljøafdelingen 14. november 2013 BrevID.: 1564665 CPR/CVR: 26314119 1001819088

Læs mere

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3

CITY SENSE VIBORG INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger 3 1.2 Fejlkilder og usikkerheder 3 VIBORG KOMMUNE CITY SENSE VIBORG AFRAPPORTERING, EFTERÅR 2015 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 1.1 Forudsætninger

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Kystdirektoratet J.nr. 15/00170-30 Ref. Jeppe Bech Carlsen 13-11-2015 Tilladelse til etablering af gangbro i Lindholm Strandpark,

Læs mere

Kloakseparering i Uldum. Borger- og Informationsmøde i Uldum Hallen 5. november 2015

Kloakseparering i Uldum. Borger- og Informationsmøde i Uldum Hallen 5. november 2015 Kloakseparering i Uldum Borger- og Informationsmøde i Uldum Hallen 5. november 2015 Dagsorden Velkommen og præsentation Baggrund Tidsplan Projektet Generel information Spørgsmål Afrunding 5. november 2015

Læs mere

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Indledning Den 114 km lange kyststrækning har stor landskabelig og rekreativ værdi for kommunen. Derfor er det væsentligt, at der tages hensyn til landskabet,

Læs mere

Beskyttelsesvoldene omkring flyveasken har et fald på A=2 eller A=1,5. Hvilket anlæg er gældende i rundkørslen?

Beskyttelsesvoldene omkring flyveasken har et fald på A=2 eller A=1,5. Hvilket anlæg er gældende i rundkørslen? BILAG 5 Mailkorrespondance med afklarende svar fra Vejdirektoratet. Spørgsmål til Enggaard Sendt: 23. februar 2012 08:30 Jeg er begyndt at remse spørgsmålene op til Enggaard. Du kan evt. supplere i min

Læs mere

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup

Tilladelse til ny sø på ejendommen Rådbjergvej 17, Jyderup Lene og Morten Toft Kulle Rådbjergvej 17 Rådbjerg 4450 Jyderup HOLBÆK KOMMUNE Dato: 29. januar 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 15 / 64229 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Tilladelse til ny sø

Læs mere

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm

www.ikast-brande.dk AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande AXEL MÅNSSON ØKO-ÆGGET ApS Grarupvej 15 7330 Brande 15. juni 2016 Anmeldelse af ensilagesilo, Thyregodvej 88, 7361 Ejstrupholm Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

NOTAT: Problemstillinger og handlemuligheder til håndtering af øgede regnmængder

NOTAT: Problemstillinger og handlemuligheder til håndtering af øgede regnmængder NOTAT: Problemstillinger og handlemuligheder til håndtering af øgede regnmængder Resume: I 2015 oplevede vi i Skanderborg Kommune 2 meget kraftige nedbørssituationer i henholdvis september og december.

Læs mere

Overfladevand og risikovurdering. EnviNa - TM 19 Årsmøde for jord og grundvand 2014, den 9. oktober 2014 Sandra Roost, Orbicon A/S

Overfladevand og risikovurdering. EnviNa - TM 19 Årsmøde for jord og grundvand 2014, den 9. oktober 2014 Sandra Roost, Orbicon A/S Overfladevand og risikovurdering EnviNa - TM 19 Årsmøde for jord og grundvand 2014, den 9. oktober 2014 Sandra Roost, Orbicon A/S Disposition Screening af lokaliteter Kriterier og parametre i den automatiske

Læs mere

DONG Energy Jesper Jahnke. Email: jejah@dongenergy.dk

DONG Energy Jesper Jahnke. Email: jejah@dongenergy.dk DONG Energy Jesper Jahnke Email: jejah@dongenergy.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 17.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015]

Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015] VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse: Etablering af pumpestation Dania Midlertidig

Læs mere

Bådklubben Vidå v/formand Henrik Marcussen Strucksalle 58 A 6270 Tønder

Bådklubben Vidå v/formand Henrik Marcussen Strucksalle 58 A 6270 Tønder Bådklubben Vidå v/formand Henrik Marcussen Strucksalle 58 A 6270 Tønder Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-598-13 25-02-2014 Landzonetilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Strynø Beboerforening v. Lone Anesen Mellemgade 3, Strynø 5900 Rudkøbing Pr. mail lone.anesen@skolekom.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/01718-13 Ref. Thomas Larsen 18-05-2016 Tilladelse til flydeplatform ud

Læs mere

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE.

OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR, CY- KELSKUR OG OVERDÆKKET TERRASSE. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri Til ejendommens ejer c/o Claus Vett Kloster Kongelundsvej 609B 2791 Dragør 30. september 2013 edoc: 2013-0150815 OPFØRELSE AF CARPORT/GARAGE, BRÆNDESKUR,

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø

Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Natur- og Miljøklagenævnet 19. maj 2015 Advokat Mads Kobberø Struktur 1. En godkendelse er varig (ikke tidsbegrænset) 2. Retsbeskyttelse 3. Indbrudsmulighed i retsbeskyttelsesperioden 4. Revurdering 2

Læs mere