REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, mandag d. 16. april 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, mandag d. 16. april 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00."

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, mandag d. 16. april 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Meddelelser 2. Hogager Sognegård Regnskab Holstebro Aktivitetscenter Regnskab Musikdramatisk Teater Regnskab Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret Regnskab Godkendelse af vedtægter for Herrup Forsamlingshus 7. Sognegårde, ændring af driftsaftaler m.v. 8. Holstebro Idrætspark Stadionkrav i 2. division ændring/flytning af atletikbaner 9. Holstebro Idrætspark, opvisningsstadion 10. Ansøgning om eftergivelse af underskud 11. Ansøgning om tilskud til Songbridge Ansøgning om tilskud til kunstudstilling 13. Holstebro Filmklub søger om underskudsgaranti 14. Ansøgning om anlæggelse af udendørs boldbaner i Mejrup 15. Ansøgning om anlæggelse af udendørs boldbaner i Idom 16. Eventuelt 17. Pressen Lukket del Som efterfølgende blev ført over på åben del 18. Oprettelse af et Idrætsråd 19. Oprettelse af et Voksenundervisningsråd 20.Oprettelse af et Samråd blandt foreninger, der har idébestemt og samfundsengagerende børne- og ungdomsarbejde som sit virke

2 1 Fraværende: Mødet slut kl.: Meddelelser: 1. a) Formanden Henvendelse fra Holstebro Badminton Klub og Juniorhallens bestyrelse med anmodning om deltagelse i Udvalgets kommende møde Henvendelse fra Kulturperlen med anmodning om deltagelse i Udvalgets kommende møde. b) Forvaltningen Orientering om bibliotekets arrangementer Orientering om regnskab 2006 fra 60 er klubben Holstebro Orientering om henvendelse vedr. maling af plankeværk Orientering om status på undersøgelser om placering af Rytmisk spillested G LiM KF Hogager Sognegård Regnskab 2006

3 2 Bestyrelsen for Hogager Sognegård fremsender driftsregnskab for år Regnskabet viser at egenkapitalen er på kr. Der er afholdt 62 arrangementer i Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at regnskabet godkendes. Ingen. Regnskabet godkendt Ø LiM KF Holstebro Aktivitetscenter Regnskab Regnskabet udviser et overskud på kr. og egenkapitalen er negativ med kr. Holstebro Kommunes tilskud indgår i regnskabet, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold. Det indstilles, at regnskabet tages til efterretning. Ingen. Regnskabet taget til efterretning.

4 Ø LiM KF Musikdramatisk teater Regnskab Regnskab 2006 for Musikdramatisk teater viser et underskud på kr. og egenkapitalen er herefter negativ med kr. ved årets afslutning. Revisionen har ikke givet anledning til forbehold og tilskud fra Holstebro Kommune er korrekt medtaget i regnskabet. Det indstilles, at Udvalget for Kultur og Fritid godkender regnskabet. Musikdramatisk Teater anmodes om, at fremsende redegørelse der beskriver, hvordan egenkapitalen genetableres i løbet af næste egnsteaterperiode. Ingen. en tiltrådt Ø LiM KF Nordisk teaterlaboratorium/odin Teatret Regnskab Regnskab for perioden 1. januar 31. december 2006 for Nordisk Teaterlaboratorium udviser et underskud på ,48 kr. Egenkapitalen er herefter ,19 kr. Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. Tilskud fra Holstebro Kommune er korrekt medtaget i regnskabet. Det indstilles, at Udvalget for Kultur og Fritid godkender regnskabet.

5 4 Ingen. Regnskabet godkendt P LiM KF Godkendelse af vedtægter for Herrup Forsamlingshus Bestyrelsen for Herrup Forsamlingshus fremsender deres vedtægter med anmodning om at Holstebro Kommune godkender disse. Det indstilles, at vedtægterne godkendes. Kopi af vedtægter Vedtægter godkendt P JL - KF Sognegårde, ændring af driftsaftaler m.v. (Sagen genoptaget fra mødet d. 14. marts 2007) 7. Sammenlægningsudvalget besluttede i forbindelse med vedtagelse af budget 2007, at Holstebro Kommunes drift af sognegårdene skal ændres i takt med at gældende driftsaftaler udløber. Fremover vil der være afsat et årligt budget

6 5 på kr. pr. sognegård til dækning af udvendig vedligehold og forsikringer. De første driftsaftaler udløber den 31/ Et alternativ til ændrede driftsaftaler er, at bygningerne kan afhændes.. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at alle de berørte sognegårde snarest adviseres pr. brev om beslutningen om de ændrede vilkår ved gældende aftales udløb. Ingen. Der optages individuelle forhandlinger med de respektive borgerforeninger og lignende, der driver kommunalt ejede sognegårde og forsamlingshuse, om de fremtidige driftsformer med udgangspunkt i et kommunalt tilskud til udvendig vedligehold og forsikringer på kr. årligt. Herefter genoptages sagen JL KF ØK - BY 8. Holstebro Idrætspark Stadionkrav i 2. division ændring/flytning af atletikbaner DBU besøgte Holstebro Idrætspark i 2005, og her blev det blandt andet bemærket, at Holstebro Idrætspark ikke opfylder de betingelser, der er til banestørrelse for kampe i 2. division. Holstebro Boldklub (HB) har dispensation frem til den 1. juli 2007 til at få opfyldt betingelserne. I samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen er der udarbejdet en handleplan dateret den 10. maj I henhold til denne plan blev der i løbet af 2006 nedlagt atletikbaner, således at banestørrelsen blev opfyldt. Ændringen blev betalt af DBU.

7 6 I 2007 skal der flyttes yderlige atletikbaner fra opvisningsbanen, og Atletikklubben fremsendte forslag hertil den 23. december Kultur- og Fritidsforvaltningen har indhentet tilbud på de fremsendte forslag, som er: (A) Flytning af længde-/trespring og stangspringsanlægget til græsarealet (træningsbanerne) bag stadion, i alt kr. (B) Flytning af længde-/trespring og stangspring, samt etablering af 6 løbebaner i henhold til atletikklubbens forslag (stangspringsanlægget placeres i det sydlige hjørne) samlet tilbud i alt kr. (C) Etablering af 400 m rundløbsbane i forlængelse af tilbud B til ialt kr. Samlet pris for atletikklubbens forslag kr. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Atletikklubbens forslag B og C gennemføres, og at finansieringen er: kr. - DBU har givet tilsagn om tilskud kr. fra anlægsbudgettet, hvor der i 2007 er et beløb til flytning af atletikbaner De resterende kr. finansieres af anlægsbevilling i 2007 på i alt kr. til idrætsfaciliteter i øst/midtbyen. Supplerende oplysninger Atletikklubben har den 7. april 2007 fremsendt deres kommentarer til forslagene. Et komplet Atletikstadion vil koste ca. 8-9 mio. kr. I 2008 er der i anlægsbudgettet afsat et beløb på kr. til handicaptoilet og ekstra hegn i forbindelse med højrisikokampe. Når dette er udført, vil handlingsplanen være fuldt gennemført. Konsekvenser Atletikklubben har, når handlingsplanen er gennemført et kunststof træningsanlæg på Holstebro Idrætspark. Atletikklubbens skrivelse af 7. april 2007.

8 7 en tiltrådt G01/ JL KF ØK - BY Holstebro Idrætspark, opvisningsstadion 9. Holstebro Idrætsparks opvisningsstadion trænger til renovering/genopretning. Blandt andet er sæderne på tribunen helt slidt ned og publikum kan ikke anvende alle sæderne. Bænkene på den udvendige langside er fuldstændig slidt ned og over halvdelen er fjernet, og der mangler fliser ved de to udsalgssteder. Mange kantsten er ved at falde sammen og nogle områder er afspærret. Der er indhentet tilbud på udskiftning af de resterende tribunesæder og fliser på i alt kr. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at der frigives kr. af beløbet i anlægsbudgettet i 2007 på kr. til idrætsfaciliteter i øst/midtbyen. De kr. anvendes til udskiftning af sæder på tribunebygningen og kr. som rådighedsbeløb til bl.a. at få opvisningsstadion og de ovenfor nævnte forhold bragt i orden. Ingen. en tiltrådt. Herefter resterer der på anlægsbudgettet 3 mio. kr. i 2007 og 5. mio. kr. i 2008 til en hal i Østbyen, som Udvalget ønsker reserveret hertil.

9 LG - KF Ansøgning om eftergivelse af underskud Holstebro Billedskole ansøger Holstebro Kommune om dækning af underskud på kr., som er opstået i forbindelse med nedsættelse af kommunens tilskud til Billedskolen. I forbindelse med generelle besparelser blev tilskuddet til Holstebro Billedskole halveret med virkning fra 1. januar Tilskuddet udgør herefter kr. pr år. Begrundelsen for besparelse var at deltagergebyret med rimelighed kunne hæves sammenlignet med andre fritidsaktiviteter for børn og unge. Besparelsen blev udmeldt på et sent tidspunkt i forhold til Billedskolens tilmeldingsfrist for forårssæsonen 2007, og Billedskolen fastholdt på den baggrund det da gældende deltagergebyr på 400 kr. pr sæson, men har undladt at starte ungdomshold og voksen/barn-hold. Billedskolen har opstillet et nyt budget, hvor deltagergebyret er hævet til 600 kr. fra efterårssæsonen, lektionerne er forkortet og der skal fremover være 12 deltagere på hvert hold. Beløb til markedsføring halveres og der afsættes ikke midler til inventar. Trods disse foranstaltninger er der i budgettet for 2007 et underskud på kr., som Billedskolen ikke ser sig i stand til at finansiere. Billedskolen anfører, at beløbet svarer til en stigning for hver deltager på 540 kr., og at en så stor stigning reel vil føre til lukning af Billedskolen. Billedskolen er af stor betydning for Holstebro Kommune, såvel som en selvstændig fritidsaktivitet for børn og unge, og set i relation til Billedkunstnerisk Grundkursus. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Udvalget for Kultur og Fritid bevilger et ekstraordinært tilskud til Holstebro Billedskole på kr. til dækning af det opståede underskud, og at beløbet finansieres af midler genbevilget fra Kopi af ansøgningen.

10 9 en tiltrædes LG - KF 11. Ansøgning om tilskud til Songbridge 2008 Folkekirkens Ungdomskor ansøger Holstebro Kommune om støtte til afholdelse af Songbridge i forbindelse med Verdenskor-symposiet (World Symposium for Choral Music), som afholdes i København den juli Songbridge n er et fast element i et Verdenskorsymposium. Den varer 5 dage og ønskes i 2008 afholdt i Holstebro. Der ansøges om støtte til Lokaler til overnatning og korprøver på Orkesterefterskolen og Holstebro Musikskole og Colourstringhuset Brug af Musikteatret til afholdelse af en offentlig afslutningskoncert den 21. juli inkl. generalprøve m.m. Forplejning af ca. 160 personer i 5 dage, som f.eks. kan leveres af et kommunalt køkken eller Holstebro Kaserne. Den samlede udgift hertil er budgetteret til i alt kr. En Songbridge er en camp, hvor kor fra forskellige verdensdele og kulturer synger sammen og har socialt fællesskab med det formål at lære om hinandens kultur og musik, at udvikle venskaber og respekt for det anderledes. I en Songbridge deltager flere kor, som hver medbringer et nykomponeret værk, som uropføres ved en fælles afsluttende koncert. Herudover vil korene synge sammen, og der er sociale og kulturelle aktiviteter. Komponisterne deltager i Songbridge n sammen med korenes dirigenter og hjælpere i øvrigt. Mens Verdenskorsymposiet planlægges af Choral Denmark er gennemførelsen af Songbridge n i 2008 overdraget til Folkekirkens Ungdomskor (FUK). Begrundelsen for valget af Holstebro som værtsby for Songbridge n er især, at Holstebro er højt profileret på musikområdet, at byen har tilstrækkelige og gode lokaliteter til formålet, og at Holstebros musikliv har evne og erfaring til gennemførelse af et arrangement i denne størrelse og kvalitet.

11 10 Arrangementet vil i høj grad kan profilere Holstebro nationalt og internationalt og kan markere Holstebros musik-profil. Desuden vil arrangementet tiltrække gæster og sanginteresserede turister til byen. Økonomi Korene skal selv betale rejseudgifter til og fra København. Choral Denmark betaler korenes rejse fra København til Holstebro og retur samt deres ophold i København. FUK har ansvar for finansiering af Songbridge n. Udover de nævnte udgifter, som søges dækket af Holstebro Kommune er der en række udgifter til transport, ophold og forplejning til dirigenter og komponister, markedsføring, entreer med mere. Disse udgifter søges dækket gennem fonde og sponsorer. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Udvalget for Kultur og Fritid bemyndiger Kultur- og Fritidsforvaltningen til, at undersøge praktiske muligheder nærmere i samarbejde med ansøgeren, med henblik på at Holstebro Kommune kan indgå i. Når dette er undersøgt genoptages sagen. Supplerende oplysninger Verdenskorsymposiet afholdes hvert tredje år forskellige steder i verden og foregår i 2008 i København. Der er tre typer aktiviteter: workshops, koncerter og en stor udstillingsmesse. Omdrejningspunktet er Operaen på Holmen, men en lang række kirker og koncertsale inddrages. Der vil være ca. 200 koncerter i og omkring symposiet afsluttende med gallakoncert i DRs nye koncertsal. Der forventes ca direkte deltagere i symposiet og 25 deltagende kor fra hele verden. De 4 kor i Songbridge 2008 er Shenzhen Middle School Choir (Kina), Shallaway (Canada), Magnificant (Ungarn) og det danske FUKs Landskor, som dirigeres af Ole Faurschou, Holstebro og som tæller elever fra Orkesterefterskolen blandt sine medlemmer, som i øvrigt kommer fra hele landet. Choral Denmark er sammensat af danske kor-organisationer. Folkekirkens Ungdomskor er en landsorganisation for primært kirkekor og består af 8 regionale stiftskredse med 480 medlems-kor fordelt i hele landet. Konsekvenser Hvis Holstebro Kommune beslutter sig for at støtte projektet vil der være udgifter forbundet hermed.

12 11 Kopi af ansøgningen. en tiltrådt LG - KF Ansøgning om tilskud til kunstudstilling Billedkunstnernes Forbund, Region Vestjylland ansøger Holstebro Kommune om tilskud på kr. til afholdelse af årets regionsudstilling. Udstillingen er årligt tilbagevendende og vises på skift i Varde, Holstebro og Skive kommuner. Udstillingen præsenterer medlemmernes værker. Udstillingen blev i 2005 afholdt på Jens Nielsen og Olivia Holm Møller Museet i Holstebro. I 2007 vises udstillingen i efteråret på Skive Kunstmuseum. Budgettet udgør ca kr., som primært dækker omkostninger til katalog og markedsføring. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Udvalget for Kultur og Fritid bevilger et tilskud på kr. under forudsætning af, at Varde og Skive kommune bevilger tilsvarende. Beløbet finansieres af kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer. Supplerende oplysninger Billedkunstnerisk Forbund har ca. 60 medlemmer i Region Vestjylland, som alle er professionelle udøvende billedkunstnere. Dækningsområdet er de tidligere Ribe, Ringkøbing og Viborg amter.

13 12 Udstillingen er tidligere støttet af amterne, men er ikke berettiget til støtte via Overgangsordningen. Der er tilsagn om tilskud fra Skive Kommune. Der resterer på kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer ca kr. Konsekvenser Kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer formindskes med det bevilgede beløb Kopi af ansøgningen. en tiltrådt, under forudsætning af at der kan indgås en treårig aftale med de tre involverede kommuner. Kultur- og Fritidsforvaltningen tager kontakt til de to andre kommuner om indgåelse af en sådan aftale LG - KF 13. Holstebro Filmklub søger om underskudsgaranti Holstebro Filmklub ansøger Holstebro Kommune om en underskudsgaranti på kr. for efteråret Holstebro Filmklub kan i år fejre sit 40 års jubilæum og har gennem mange år modtaget støtte fra Holstebro Kommune til sine aktiviteter. Udvalget for Kultur og Fritid besluttede i forbindelse med den generelle uddeling af tilskud til foreningsaktiviteter for 2007 ikke at yde tilskud til filmklubben. Foreningen er på den baggrund i øjeblikket hvilende. Med udgangspunkt i kulturudvalgets møde med kulturelle tilskudsmodtagere den 19. marts 2007, ønsker Filmklubben at genoptage sine aktiviteter.

14 13 Filmklubben indgår i tværgående aktiviteter som Klassiske Dage og Odin Teatrets festuger og yder på denne måde bidrag i større tværkulturelle arrangementer. Det opstillede budget andrager udgifter på ca kr. for efterårssæsonen, som primært skal dække udgifter til sals- og filmleje. Et medlemskab koster 300 kr. og dækker adgang til 5 film. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Udvalget for Kultur og Fritid bevilger en underskudsgaranti på indtil kr. til formålet for efteråret 2007, og at beløbet finansieres af kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer. Supplerende oplysninger Der resterer på kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer ca kr. Kopi af ansøgningen en tiltrådt således, at der bevilges underskudsgaranti på kr. med baggrund i filmklubbens 40 års jubilæum G01/ NO KF Ansøgning om anlæggelse af udendørs boldbaner i Mejrup 14. Mejrup GU Fodboldafdelingen ansøger om anlæggelse af flere boldbaner. Baggrunden for ansøgningen er en forventet påbegyndelse af et Fritidshjem placeret på den nuværende opvisningsbane. Fodboldafdelingen ønsker en opvisningsbane placeret vest for idrætshal 1 på området, der i dag rummer 2 stk. 7-mands baner. Disse 2 stk. 7-mands baner ønskes placeret nord for den nye opvisningsbane omkring den fredede høj mod Viborgvej.

15 14 Fodboldafdelingen ønsker på sigt muligheder for, at 2-4 stk. 7-mands baner anlægges nord og vest for de eksisterende 11-mands træningsbaner. Fodboldafdelingens medlemstal for 2006 var 227 ungdomsspillere og 50 seniorspillere og afdelingen forventer samme antal spillere i Anlægsudgiften for en 11-mands fodboldbane er kr. eks. moms. Anlægsudgiften for to 7-mands baner forventes at være kr. i alt, da disse baner udgør cirka samme antal m2. Drift af en fodboldbane med græsklipning, renhold og 3 gange opkridtning er et årligt beløb på 3,12 kr. pr. m2. Finansieringen af ovenstående anlæg kan ske ved: 1. Beløbet tages af beløbet i anlægsbudgettet for 2007 på kr. til idrætsanlæg i øst/midtbyen eller 2. Beløbet indgår i forbindelse med budgetbehandling for 2008 og overslagsårene. Den årlige driftsudgift på anslået kr. for to 7-mands baner kan ikke finansieres inden for Udvalget for Kultur og Fritids budgetramme, hvorfor en rammeudvidelse er nødvendig. Til Udvalget for Kultur og Fritids drøftelse. Ansøgning fra Mejrup GU - fodboldafdeling Punktet genoptages på næste møde G01/ NO KF Ansøgning om anlæggelse af udendørs boldbaner i Idom Idom IF ansøger om anlæggelse af flere boldbaner.

16 15 Klubben har et medlemstal i 2006 på i alt 97 medlemmer, heraf er de 29 medlemmer over 25 år, 12 medlemmer er mellem 18 år og 25 år, og 56 medlemmer er under 18 år. Klubben har et træningssamarbejde med Nr. Felding IF for lilleput og drengespillere - 10 år til 14 år. Idom IF har i dag to 11-mands baner, der ligger med en niveauforskel, der forhindrer udnyttelse af områderne mellem banerne til fodboldspil med andre målstørrelser. Klubben ønsker anlagt to 11-mands baner placeret bag de eksisterende baner. Anlægsudgifter til to 11-mands baner er i alt kr. eksklusiv moms og den årlige drift af to 11-mands baner er på kr. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Udvalget for Kultur og Fritid beslutter at: - Der i en fremtidig lokalplan for området reserveres arealer til nye boldbaner i nær tilknytning til de eksisterende baner. - At ansøgningen om anlæg af nye baner ikke imødekommes Fodboldafdelingens ansøgning. Ansøgningen indgår i prioriteringen af udbygning af idrætsanlæg/boldbaner i hele kommunen. Eventuelt 16. Intet. Pressen 17. Intet.

17 A08/ NO - KF Oprettelse af et Idrætsråd 18. Som en konsekvens af, at Holstebro Kommune ikke har et Folkeoplysningsudvalg oprettes et Idrætsråd. Idrætsrådet vælges hvert 4. år i 1. kvartal efter et kommunalvalg. Idrætsrådet består af 8 medlemmer. Holstebro Idræts-Forbund besætter 5 af de 8 pladser i Idrætsrådet. De 3 øvrige medlemmer af Idrætsrådet vælges på et valgmøde i 1. kvartal efter det kommunale valg og Kultur- og Fritidsforvaltningen indkalder til dette møde. Udvalget for Kultur og Fritid kan anmode om råd fra Idrætsrådet i emner, der vedrører idrætten i Holstebro Kommune. Udvalget for Kultur og Fritid kan afsætte midler til idrætten, hvor det er Idrætsrådet, der fordeler midlerne. Idrætsrådet udarbejder en forretningsorden. Idrætsrådet konstituerer sig ved første møde med formand og næstformand. Kultur- og Fritidsforvaltningen kan i begrænset omfang stille sekretærbistand til rådighed for Idrætsrådets møder. Idrætsrådet afholder 2 møder årligt med Udvalget for Kultur og Fritid. Idrætsrådet skal høres i forbindelse med udarbejdelse af budget for idrætsområdet. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller Idrætsrådet oprettes efter de i sagen fremstillede betingelser. Ingen. Udvalget for Kultur og Fritid anmoder om, at forvaltningen udarbejder en ny sagsfremstilling med henblik på at sagen snarest genoptages. en skal indeholde forslag til vedtægter og Idrætsrådets opgaver. Lizzie Sørensen deltog ikke i behandlingen af punktet.

18 A08/ NO - KF 19. Oprettelse af et Voksenundervisningsråd Som en konsekvens af, at Holstebro Kommune ikke har et Folkeoplysningsudvalg oprettes et Voksenundervisningsråd blandt foreninger, der har voksenundervisning som sit virke. Voksenundervisningsrådet vælges hvert 4. år i 1. kvartal efter et kommunalvalg. Voksenundervisningsrådet består af 5 medlemmer. Kultur- og Fritidsforvaltningen indkalder til dette møde. Udvalget for Kultur og Fritid kan anmode om råd fra Voksenundervisningsrådet i emner, der vedrører voksenundervisningen i Holstebro Kommune. Voksenundervisningsrådet udarbejder en forretningsorden. Voksenundervisningsrådet konstituerer sig ved første møde med formand og næstformand. Kultur- og Fritidsforvaltningen kan i begrænset omfang stille sekretærbistand til rådighed for Voksenundervisningsrådets møder. Voksenundervisningsrådet afholder 2 møder årligt med Udvalget for Kultur og Fritid. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Samrådet oprettes efter de i sagen fremstillede betingelser. Ingen. en skal indeholde forslag til vedtægter og Voksenundervisningsrådets opgaver. Lizzie Sørensen deltog ikke i behandlingen af punktet.

19 A08/ NO - KF 20. Oprettelse af et Samråd blandt foreninger, der har idébestemt og samfundsengagerende børne- og ungdomsarbejde som sit virke Som en konsekvens af, at Holstebro Kommune ikke har et Folkeoplysningsudvalg oprettes et Samråd blandt foreninger, der har idébestemt og samfundsengagerende børne- og ungdomsarbejde som sit virke. Samrådet vælges hvert 4. år i 1. kvartal efter et kommunalvalg. Samrådet består af 5 medlemmer. Kultur- og Fritidsforvaltningen indkalder til dette møde. Udvalget for Kultur og Fritid kan anmode om råd fra Samrådet i emner, der vedrører idébestemt og samfundsengagerende børne- og ungdomsarbejde i Holstebro Kommune. Samrådet udarbejder en forretningsorden. Samrådet konstituerer sig ved første møde med formand og næstformand. Kultur- og Fritidsforvaltningen kan stille sekretærbistand til rådighed for Samrådets møder. Samrådet afholder 2 møder om året. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller Samrådet oprettes efter de i sagen fremstillede betingelser. Ingen. en skal indeholde forslag til vedtægter og Samrådets opgaver. Foreningerne inviteres til møde med Udvalget for Kultur og Fritid tirsdag den 22. maj 2007 kl Lizzie Sørensen deltog ikke i behandlingen af punktet.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark.

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. By- og Kulturforvaltningen Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. Indholdsfortegnelse Følgende lokaler udlånes af Fritid og Eliteidræt... 2

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, onsdag d. 30. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, onsdag d. 30. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, onsdag d. 30. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Musikskole Regnskab 2006 3. Ansøgning om forøgelse af driftstilskud

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 20. februar 2008. Viva la Renovation ansøger om tilskud til miljø-aktiviteter i festugen 4.

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 20. februar 2008. Viva la Renovation ansøger om tilskud til miljø-aktiviteter i festugen 4. Side 1 af 24 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 20. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Borbjerg Sognegård - Regnskab 2007 3. Viva la Renovation ansøger om tilskud til miljø-aktiviteter

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler KODA modtager vederlag for uindspillede bånd (blankbåndsvederlag) fra COPY-DAN Båndkopi. En tredjedel af midlerne skal ifølge ophavsretsloven bruges

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 13. marts 2006 Mødelokale: Løgumkloster Højskole Starttidspunkt for møde 16.30 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Afbud fra Per Hansen. 13. marts 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bevilling 21 Kultur og fritid

Bevilling 21 Kultur og fritid Bevilling 21 Kultur og fritid Bevilling 21 Kultur og fritid hører under Fritids- og kulturudvalget. Bevillingen omfatter afdelingerne Musik- og Billedskolen, Fritid, Kultur og Adm. Fritid & Kultur. Bevillingen

Læs mere

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt og forretningsorden for Ringsted Kommunes Folkeoplysningsråd. Dato: 09. april 2014 Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt 1 - Formål 1. Folkeoplysningsrådet rådgiver Kultur-

Læs mere

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg

Referat. til Kultur & Fritidsudvalg Referat til Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 14. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00-17:00 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Jakob Lose, Annemette Knudsen Andersen, Tommy Noer,

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Lars Prier (O), Merete Scheelsbeck (C), Ole Hyldahl (Ø), Omer Ayub (C), Sami

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 07. oktober 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Ansøgning om tilskud til koncerter 3. Godkendelse af vedtægter for Hjerl

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 18. juni 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

kultur og fritid folkeoplysningspolitik

kultur og fritid folkeoplysningspolitik kultur og fritid folkeoplysningspolitik Indhold Forord 3 Vision 4 Mål 4 Rammer for den folkeoplysende virksomhed 4 Samspil mellem den folkeoplysende virksomhed og selvorganiserede grupper og aktiviteter

Læs mere

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Vandhuset, Mødelokale 1 på 1. sal

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 16. april 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 16. april 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 16. april 2014 Etablering af to foreningsejede kunstgræsbaner Anlægstilskud på 6,28 mio. kr. samt

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010 Referat mandag den 10. maj 2010 Kl. 11:30 i Brandstationen, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge (V) (A) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Orientering...2 3. Beredskabsstyrelsens ønske

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 25. januar 2016 til ordinært møde tirsdag 19. januar 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København

VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER 2016 Børns Voksenvenner København VEDTÆGTER for Børns Voksenvenner København 1. Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Børns Voksenvenner København, stiftet den 4. oktober 1993. Foreningens

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 7. januar 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 9. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 9. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 9. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 2. Holstebro Museum Regnskab 2006 3. Vinderup egnshistoriske Arkiv Regnskab 2006

Læs mere

Vedtægter for. International Medical Cooperation Committee Aarhus

Vedtægter for. International Medical Cooperation Committee Aarhus Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Aarhus Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og relationer.... 3 1 Navn......... 3 2 Relationer.... 3 Kapitel 2: Vision og formål... 3 3 Vision...

Læs mere

DAGSORDEN Udvalget for Kultur og Fritid onsdag d. 24. januar 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

DAGSORDEN Udvalget for Kultur og Fritid onsdag d. 24. januar 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. DAGSORDEN Udvalget for Kultur og Fritid onsdag d. 24. januar 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Godkendelse af vedtægter for Holstebro Museum 3. Godkendelse af forslag

Læs mere

Disse oplysninger er indsamlet nu, hvor KLK har analyseret lærernes arbejdstid på kommunens skoler i en særskilt rapport.

Disse oplysninger er indsamlet nu, hvor KLK har analyseret lærernes arbejdstid på kommunens skoler i en særskilt rapport. Økonomiforvaltningen Børne og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til: BUU og ØU Opsummering af KLKrapport vedr. lærernes arbejdstid 08082006 Sagsnr. 305011 Dokumentnr. 1879900 Da KLKrapporten vedr. folkeskoleområdet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 27. maj 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Sonja Fladstrand, Annette Eriksen, Karin Gudbergsen,

Læs mere

HK Ungdom Danmarks love

HK Ungdom Danmarks love HK Ungdom Danmarks love Kapitel 1: Indledende bestemmelser 1 Ungdomsarbejdet tilrettelægges af et Landsudvalg under HK Danmark. 2 Medlemmer af HK Ungdom er HK medlemmer, som enten er under uddannelse eller

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg.

V E D T Æ G T E R. for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG. Foreningens navn er: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg. Advokataktieselskabet KNUDSEN & PARTNERE Klosterplads 11, 1. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 24 64 Fax 62 20 13 22 J.nr. AM/7420. V E D T Æ G T E R for BORGERFORENINGEN KULTURHUS SVENDBORG 1 Navn. Foreningens

Læs mere

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset

HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN. Regionshuset HK/KOMMUNAL VEDTÆGTER FOR HK KLUBBEN Regionshuset 2012 2 Vedtægter for HK-klubben Klubbens navn: HK Klubben Regionshuset Klubbens område: Regionshuset i Sorø Vedtaget på den ordinære klubgeneralforsamling

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015 Udvalg: DRIFT Serviceområde: Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget

Læs mere

Anlægsprojekter i 2014.

Anlægsprojekter i 2014. Punkt 3. Anlægsprojekter i 2014. 2014-1638. Forvaltningerne indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at anlægsmidlerne for budget 2014 anvendes som beskrevet i sagsfremstillingen. Sagsbeskrivelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

1. 14/19793 Ansøgning om øget driftstilskud for 2015 fra Danmarks FugleZoo...1. 2. 14/20229 Tobaksgaarden ansøger om øget driftstilskud for 2015...

1. 14/19793 Ansøgning om øget driftstilskud for 2015 fra Danmarks FugleZoo...1. 2. 14/20229 Tobaksgaarden ansøger om øget driftstilskud for 2015... Tillægsdagsorden Kultur- og Fritidsudvalget Tid Torsdag den 14. august 2014 Sted Mødelokale 4, Mødet starter kl. 15:00 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. 14/19793 Ansøgning om øget driftstilskud

Læs mere

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 NUVÆRENDE VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB. Klubbens hjemsted er Ringsted Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at organisere

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Vedtægter for Djøf Advokat

Vedtægter for Djøf Advokat Vedtægter for Djøf Advokat 1 Foreningens navn 2 Delforeningens formål 3 Forholdet til Djøf 4 Medlemmer 5 Kontingent 6 Djøf Advokat 7 og 8 Repræsentantskabet 9-11 Ordinært repræsentantskabsmøde 12 og 13

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København

VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København 1 Fællesklubbens navn: 1.1 Post Teknisk Fællesklub (PTF) 2 Fællesklubbens tilhørsforhold: 2.1 Fællesklubben er en del af 3F København 3 Fællesklubbens

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF.

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO), idrætsråd under DIF. NYE VEDTÆGTER 1 - NAVN Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF. 2 - FORMÅL SIKO er en interesseorganisation for den organiserede idræt i Odense Kommune.

Læs mere

Vedtægter Masterforum for sundhedspædagogik og sundhedsfremme.

Vedtægter Masterforum for sundhedspædagogik og sundhedsfremme. Vedtægter Masterforum for sundhedspædagogik og sundhedsfremme. 1 Navn og Hjemsted stk.1. Foreningens navn er: Masterforum for sundhedspædagogik og sundhedsfremme (MSP). (Engelsk titel: Master of Education

Læs mere

Vedtægter for Løgum Idrætsforening

Vedtægter for Løgum Idrætsforening Vedtægter for Løgum Idrætsforening 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Løgum Idrætsforening Foreningen er stiftet d. 10. januar 1968 Foreningens hjemsted er Tønder kommune 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 120 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL EFTERRETNING 121 ORIENTERING

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Side 1 VEDTÆGTER For Grundejerforeningen Teglmarken 1. Foreningens navn er grundejerforeningen Teglmarken. Dens formål er at varetage grundejernes

Læs mere

Greveordningen. Greve Kommunes udmøntning af og supplement til Folkeoplysningsloven

Greveordningen. Greve Kommunes udmøntning af og supplement til Folkeoplysningsloven Greveordningen Greve Kommunes udmøntning af og supplement til Folkeoplysningsloven HVAD ER GREVEORDNINGEN?... 3 HVEM KAN FÅ STØTTE GENNEM GREVEORDNINGEN?... 3 BETINGELSER FOR UDBETALING AF TILSKUD... 3

Læs mere

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud rammer og vilkår Rudersdal Kommune har en frivillighedspolitik, der har til formål at styrke, synliggøre og skabe muligheder

Læs mere

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c Referat fra mødet den kl. 12.30 i mødelokale c Medlemmer: Arne Hyldahl, Henning Holm, Ib Poulsen, Jens Kr. Yde, Morten Bo Bertelsen, Arne Kaspersen, Erik Hove Olesen Afbud: Morten Bo Bertelsen Mødet hævet

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015

VEDTÆGTER. Psykiatri Plus A/S Centre, CVR-nr. 31 15 92 45. Dateret 23. december 2015 Advokatpartnerselskab Kalvebod Brygge 39-41 DK - 1560 København V Telefon: +45 33 300 200 Fax: +45 33 300 299 www.lundelmersandager.dk CVR nr. 32 28 39 34 Erik Hovgaard Partner, advokat (H) eh@lundelmersandager.dk

Læs mere

Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune.

Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune. Vedtægter for Basketballklubben BMS 1. Klubbens navn og formål Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune. Klubbens formål er at give medlemmerne mulighed

Læs mere

Skoletjenesten version 2.0

Skoletjenesten version 2.0 Punkt 12. Skoletjenesten version 2.0 2015-064601 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Skoletjenestens tilbud fremadrettet i endnu højere grad vil have fokus på energi, miljø, økologi,

Læs mere

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg

Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg Forslag til ny folkeoplysningspolitik på Frederiksberg En af nyskabelserne i den nu gældende folkeoplysningslov fra 2011 var, at alle kommuner blev forpligtet til at udarbejde en folkeoplysningspolitik

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune

Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune Vedtægter for Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune Navn. Sammenslutningens navn er: "Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Trundholm Kommune", kaldet: "SAGT". Formål og opgaver.

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010 SUKKERROEAFGIFTSFONDEN c/o DANSKE SUKKERROEDYRKERE Axelborg, Axeltorv 3, 1. sal, 1609 København V Telefon 33 39 40 00, Fax 33 39 41 51 April 2009 Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 Mødedato: 01-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.50 Mødested: B246 Knud Wilson og Steen Jørgensen. Cai Møller mødte kl. 15.10 og

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 09. april 2013 Mødetidspunkt: 17:15 Mødelokale: Medlemmer: Sollentuna II Ømer Kuscu, Arne Bech, Ivan Fogtmann, Nina Thøgersen, Kenneth F. Christensen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

VEDTÆGTER for Fonden Neverland

VEDTÆGTER for Fonden Neverland Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Carsten R. Christiansen Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Peter Frandsen Nima Nabipour J. nr. 778.17-01 ldi@cphlex.dk cvr.nr. 27 07

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2014 Bloktilskuddet til kommunerne i 2014 bliver på 1.147.388.000 kr. Det fremgår af bilag 1 hvordan aftalen ændrer bloktilskuddet i forhold til 2013.

Læs mere

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE 17 MEDLEMSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND 1 Kun ét specialforbund inden for hver idrætsgren eller hver sammenlignelig idrætsgren

Læs mere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere

Ergoterapeutforeningens selskab for ledere Vedtægter for Ergoterapeutforeningens selskab for ledere 1 Navn Ergoterapeutforeningens Selskab for Ledere 2 Formål Selskabets formål er: at være netværk og styrke det kollegiale sammenhold blandt ergoterapeuter

Læs mere

Budgetønsker til omprioriteringspulje 2012

Budgetønsker til omprioriteringspulje 2012 Budgetønsker til omprioriteringspulje 2012 Stift/institution/tilskudsmodtager Navn til forslag/ønske Kirkeministeriet Fælles visuel identitet for folkekirken Økonomiske konsekvenser 1.000 kr. - 2012 p/l

Læs mere

Bolig- og Ejendomsudvalget

Bolig- og Ejendomsudvalget Bolig- og Ejendomsudvalget Bolig- og Ejendomsudvalget Aktiviteter Udvalget varetager forvaltningen af de kommunale ejendomme og grunde, hvor opgaven ikke er henlagt til andre fagudvalg. Udvalget varetager

Læs mere

Torsdag, den 21. marts 2013 kl. 16.00 DAGSORDEN

Torsdag, den 21. marts 2013 kl. 16.00 DAGSORDEN I overensstemmelse med forretningsordenens 4 stk. 3, indkaldes til ordinært bestyrelsesmøde på organisationens kontor: Torsdag, den kl. 16.00 Såfremt bestyrelsens medlemmer måtte ønske eventuelle emner

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 Punkt 4. Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 2015-049372 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreninger m.v., der har ansøgt om økonomisk støtte

Læs mere

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Børnehaven Engblommevej, Engblommevej 34 4000 Roskilde. Institutionen har hjemsted i

Læs mere

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Vedtægter for DK Hostmaster A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Selskabets navn er DK Hostmaster A/S Selskabets hjemsted er Københavns kommune. 1. Selskabets formål er at drive hostmasterfunktionen

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune Dannelse af ny forening En ny forening dannes ved at afholde en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Tirsdag den 09-03-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Tirsdag den 09-03-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Tirsdag den 09-03-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Frank

Læs mere

Statsforvaltningens udtalelse af 27. august 2010 til et fjernvarmeselskab:

Statsforvaltningens udtalelse af 27. august 2010 til et fjernvarmeselskab: Statsforvaltningens udtalelse af 27. august 2010 til et fjernvarmeselskab: Statsforvaltningen Syddanmark, det kommunale tilsyn, har den 12. januar 2010 modtaget Augustenborg Fjernvarmeselskab A.m.b.a s

Læs mere

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene.

K E N D E L S E. Deklarationen havde bl.a. til formål at begrænse byggehøjde og taghældning på fremtidige bygningerne på grundene. København, den 7. januar 2015 Sagsnr. 2014-523 /2KR/HCH 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X på vegne af klager klaget over indklagede, [bynavn]. Sagens tema: X har på vegne

Læs mere

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer

Referat. Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Referat Ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af investorer i Jyske Invest Hedge Markedsneutral - Obligationer Tid: 29. september 2012 kl. 11.00 Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus Dagsorden:

Læs mere

Socialtilsyn takster 2016. KKR Hovedstaden Hillerød den 10. september 2015

Socialtilsyn takster 2016. KKR Hovedstaden Hillerød den 10. september 2015 Socialtilsyn takster 2016 KKR Hovedstaden Hillerød den 10. september 2015 Disposition Præsentation af takster for 2016 Tilbagemelding på kommentarer til Socialtilsynets årsrapport for 2014 Takster 2016

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Arbejdsfordeling mellem arbejdsgruppe og kommunen Kommunikationen til netværkets deltagere foregår gennem to kanaler:

Arbejdsfordeling mellem arbejdsgruppe og kommunen Kommunikationen til netværkets deltagere foregår gennem to kanaler: Foreningsnetværk i Odense kommune Følgende dokument indeholder en beskrivelse af målsætninger og formål med et kommende foreningsnetværk i Odense kommune samt en model for organiseringen af dets arbejde.

Læs mere

Effektiviseringsnotat Kultur og Idræt

Effektiviseringsnotat Kultur og Idræt Effektiviseringsnotat Kultur og Idræt Som led i arbejdet med screeningen af kommunens serviceområder har Deloitte modtaget materiale og analyser fra Roskilde Kommunes vedrørende området for Kultur og Idræt.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster

Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Bilag 19: Vejledende fortolkningsbidrag vedrørende regulering af takster Model for indregning af overskud eller underskud i taksterne Overskud op til 5 procent kan overføres indenfor samme ledelsesområde/center.

Læs mere