REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, onsdag d. 30. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, onsdag d. 30. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, onsdag d. 30. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Meddelelser 2. Holstebro Musikskole Regnskab Ansøgning om forøgelse af driftstilskud for 2007 fra Musikteatret Holstebro 4. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse af fondens grundkapital 5. Ansøgning om anlæggelse af udendørs boldbaner i Mejrup 6. Forslag til Idræts- og Motionspolitik 7. Forslag til Eliteidrætspolitik 8. Ansøgning om tilskud til udvikling af NTC fra 2008 samt underskudsgaranti i Ansøgning om støtte til etablering af grundkursus i Scenekunst, GKS 10. Ansøgning om tilskud til Songbridge Budget Eventuelt 13. Pressen

2 1 Fraværende: Mødet slut kl.: Meddelelser: 1. a) Formanden Orientering om planlagt møde med Peter Schaufuss Balletten den 12. juni Orientering v/kommunaldirektør Lars Møller om status på arenaprojektet. b) Forvaltningen Orientering om status på drift af skøjtebanen LiM KF Holstebro Musikskole Regnskab 2006 Regnskabet udviser et overskud på kr. og egenkapitalen er på kr. 2. Holstebro Kommunes tilskud indgår korrekt i regnskabet, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold.

3 2 Til godkendelse. Ingen. Regnskabet godkendt, idet Udvalget for Kultur og Fritid udtrykker stor anerkendelse for resultatet LiM KF 3. Ansøgning om forøgelse af driftstilskud for 2007 fra Musikteatret Holstebro. (Er genoptaget fra mødet d. 23. maj 2007) I brev af 8. maj 2007 søger Musikteatret Holstebro om en forøgelse af driftstilskuddet for 2007 på 1,2 mio. kr. Musikteatrets forslag til korrigeret budget for 2007 udviser et driftsunderskud på kr. Underskuddet fremkommer hovedsaligt ved forøgede udgifter til rengøring og forbrugsafgifter på ca kr. samt afdrag på det ekstraordinære tilskud teatret fik på baggrund af underskuddet i regnskabsåret Der afdrages med kr. årligt i perioden Til udvalgets drøftelse. ene er tidligere fremsendt til mødet den 23. maj Punkt 3 og 4 behandlet samlet. Se beslutning under punkt 4.

4 HKD/LiM KF 4. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse af fondens grundkapital. (Er genoptaget fra mødet d. 23. maj 2007) I brev af 8. maj 2007 søger Musikteatrets bestyrelse om et tilskud på 3 mio. kr. Tilskuddet skal sikre at fondens grundkapital retableres. På baggrund af et underskud i 2005 på kr. aftaltes det med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen at Musikteatret i løbet af 2006 og 2007 skulle præstere overskud på henholdsvis kr. i 2006 og 1.2 mio. kr. så grundkapitalen med udgangen af 2006 var genskabt. Driftsresultatet for 2006 afviger negativt med kr. i forhold til det forventede driftsoverskud på kr. Afvigelsen skyldes blandt andet manglende sponsorindtægter på ca kr., stigende rengøringsudgifter med ca kr., udgifter i forbindelse med færdiggørelse af byggeriet (scenen) på ca kr., annoncering efter ny direktør ca kr. og periodisering af udgift til fratrædelsesaftale med den tidligere direktør på kr. Musikteatret er en fond, der er underlagt kapitalsreglerne, der betyder, at egenkapitalen mindst skal svare til 50 % af grundkapitalen, hvilket betyder, at egenkapitalen skal være positiv med kr. Er dette ikke tilfældet skal fonden likvideres. Til Udvalgets drøftelse. ene er tidligere fremsendt til mødet den 23. maj Punkt 3 og 4 behandlet samlet. Udvalget for Kultur og Fritid besluttede, at indstille over for Økonomiudvalget at anbefale Byrådet: Af de likvide midler dækkes følgende: Underskud for 2005 og 2006 i alt Budgetteret underskud første halvår kr kr.

5 4 I alt udredt af de likvide midler til betaling 15. juni kr. Udvalget for Kultur og Fritid stiller inden for eget budget en underskudsgaranti på kr. minus kr. (i underskudsbetaling iflg. aftale på baggrund af regnskabet 2004) = kr. for andet halvår Underskudstilbagebetalingen aftalt på baggrund af regnskab 2004 på kr. bortfalder fra og med Det fremtidige nettotilskud er uændret i forhold til 2007, dog vil der være normal prisfremskrivning for 2008 og frem. Af det kommunale tilskud er kr. mærket til egenproduktion og maksimalt kr. til drift af Knudsens. Byrådet får gennem Udvalget for Kultur og Fritid senest 1. oktober 2007 forelagt en langsigtet realistisk handlingsplan, der viser hvilket driftsindhold, der kan ydes inden for det budgetterede kommunale tilskud. Musikteatrets egenkapital skal altid være mindstekravet for en selvejende fond. Det kommunale tilskud udbetales kvartalsvis forud. Dog først når bestyrelsen for hvert kvartalsskifte (evt. gennem direktøren) over for Udvalget for Kultur og Fritid har dokumenteret, at økonomien følger budgettet og den lagte handlingsplan. At arbejdet med at tegne erhvervs- og privatsponsorater intensiveres og følges op. I handlingsplanen kan indgå en mulig ny driftsaftale koncept for Knudsens. At der sker en rekonstruktion af bestyrelsen (vedtægtsændringer nødvendig), så den består af 5 (7) medlemmer hvoraf mindst 1 medlem har økonomisk baggrund, 1 medlem juridisk baggrund og 1 medlem teaterdriftsmæssig baggrund. Endvidere må Holstebro Kommune hverken administrativt eller politisk være repræsenteret i bestyrelsen G01/ NO KF ØK - BY Ansøgning om anlæggelse af udendørs boldbaner i Mejrup (Er genoptaget fra mødet d. 16. april 2007) 5.

6 5 Mejrup GU Fodboldafdelingen ansøger om anlæggelse af flere boldbaner. Baggrunden for ansøgningen er en forventet påbegyndelse af et Fritidshjem placeret på den nuværende opvisningsbane. Fodboldafdelingen ønsker en opvisningsbane placeret vest for idrætshal 1 på området, der i dag rummer 2 stk. 7-mands baner. Disse 2 stk. 7-mands baner ønskes placeret nord for den nye opvisningsbane omkring den fredede høj mod Viborgvej. Fodboldafdelingen ønsker på sigt muligheder for, at 2-4 stk. 7-mands baner anlægges nord og vest for de eksisterende 11-mands træningsbaner. Fodboldafdelingens medlemstal for 2006 var 227 ungdomsspillere og 50 seniorspillere og afdelingen forventer samme antal spillere i Anlægsudgiften for en 11-mands fodboldbane er kr. eks. moms. Anlægsudgiften for to 7-mands baner forventes at være kr. i alt, da disse baner udgør cirka samme antal m2. Drift af en fodboldbane med græsklipning, renhold og 3 gange opkridtning er et årligt beløb på 3,12 kr. pr. m2. Finansieringen af ovenstående anlæg kan ske ved: 1. Beløbet tages af beløbet i anlægsbudgettet for 2007 på kr. til idrætsanlæg i øst/midtbyen eller 2. Beløbet indgår i forbindelse med budgetbehandling for 2008 og overslagsårene. Den årlige driftsudgift på anslået kr. for en 11-mands bane kan ikke finansieres inden for Udvalget for Kultur og Fritids budgetramme, hvorfor en rammeudvidelse er nødvendig. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at der anlægges en 11-mands bane (det samme areal som 2 stk. 7-mands baner) nord for de eksisterende træningsbaner på et areal, der er udlagt til fritidsformål. Konsekvenser: Udgiften til en fodboldbane (11-mands) er fra Teknisk Forvaltning beregnet til kr. ekskl. moms. De årlige driftsudgifter til en sådan bane er kr. Ansøgning fra Mejrup GU fodboldafdeling er tidligere fremsendt.

7 6 Udvalget for Kultur og Fritid indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler Byrådet, at der anlægges en erstatningsbane for den bane, der fjernes i forbindelse med etablering af daginstitution og ny hal i Mejrup. Anlægget burde have været en del af det samlede anlæg af daginstitution og ny hal i Mejrup. Der søges om en tillægsbevilling på kr. Driftsudgiften forventes at være uændret ved samme antal baner P22/ NO KF - BY Forslag til Idræts- og Motionspolitik Udvalget for Kultur og Fritid behandlede forslag til idrætspolitik på sit møde den 10. januar Udvalget besluttede, inden en vedtagelse af en idrætspolitik, at forslaget skulle sendes i høring i et borgermøde, planlagt til den 05. marts Dette borgermøde blev aflyst grundet for få deltagere og et møde med foreninger blev indkaldt til den 12. april Her blev forslaget gennemgået og efterfølgende behandlet af deltagerne i en café-mødeform. Forslag til handlinger i politikken er senere blevet skrevet ind i Idræts- og Motionspolitikken og er nu i bilaget til sagen redigeret til udvalgets behandling Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at forslaget til en Idræts- og Motionspolitik videresendes til Byrådet med anbefaling. Forslag til Idræts- og Motionspolitik. : Punktet udsat P HKD KF - BY 7.

8 7 Forslag til Eliteidrætspolitik Udvalget for Kultur og Fritid besluttede på møde den 14. marts 2007, at der skal udarbejdes en eliteidrætspolitik i Holstebro Kommune. En arbejdsgruppe har siden arbejdet med at udarbejde et forslag. Arbejdsgruppen har afsluttet arbejdet, og et forslag er nu klar til behandling i Børn og Unge Udvalget og i Udvalget for Kultur og Fritid henholdsvis den 31. maj og den 30.maj. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller til Udvalget for Kultur og Fritid, at forslaget godkendes og videresendes til Byrådet med anbefaling. Forslag til Eliteidrætspolitik i Holstebro Kommune Punktet udsat LG - KF 8. Ansøgning om tilskud til udvikling af NTC fra 2008 samt underskudsgaranti i 2007 Nordvestjysk Talentcenter, NTC ansøger Holstebro Kommune om 1. en underskudsgaranti på kr. i 2007samt 2. tilskud på kr. pr. år i Ad 1. NTC har fra staten projektmidler, som finansierer projektlederens løn indtil NTC ansøger Kunstrådet og Kulturministerens pulje Kultur til hele Landet om yderligere midler med henblik på at projektlederen kan fortsætte og udvikle NTC efter den fremlagte plan som minimum i resten af 2007.

9 8 I det tilfælde, at der ikke opnås statslig støtte anmodes Holstebro Kommune om en underskudsgaranti på kr. med henblik på at projektlederen kan arbejde til udgangen af Ad. 2 NTC ønsker i den kommende periode at konsolidere og udvide sit virke og de ansøgte midler skal anvendes til disse formål i form af aflønning af en projektmedarbejder, forprojektering af Grundkursus i Scenekunst (GKS), tværfaglige aktiviteter, udvikling af samarbejde med videregående uddannelser og til at arbejde frem mod oprettelsen af en 4-årig gymnasial linie. Udviklingsarbejdet foregår i tæt samarbejde med eliteidrætsområdet, i form af samarbejde med Sportscollege, Team Danmark-området og kommunens eliteidrætskonsulent. Samarbejdet er etableret, og målet er at NTCs projektleder på samme tid skaber uddannelsesmuligheder for NTC-elever samt for sportstalenter. Målet er dels at skabe et 3- eller 4-årigt uddannelsestilbud på gymnasialt niveau i form af et særligt spor i uddannelsesinstitutionen og dels at skabe muligheder for, at studerende kan tage en talent-uddannelse samtidig med at de tager en CVU-uddannelse. Det er et mål at det gymnasiale forløb tilrettelægges med en kostafdeling, hvor eleverne bor. Det er et hovedmål at uddannelsestilbuddene henvender sig til både talenter inden for sport og inden for kulturfag. Målene beskrives i en visionsplan, som forventes realiseret over 4 år til Når den fremlagte visionsplan er fuldt udbygget vil NTC have ca. 150 studerende, hvoraf en betydende del vil være nye tilflyttere. Cirka halvdelen af eleverne ved NTC i dag er ved optagelsen bosiddende i andre kommuner. Erfaringerne viser, at mange af disse flytter til Holstebro Det er et slutmål for NTC at etablere sig som et campus-miljø, som kan sætte dagsordenen lokalt og nationalt for talentuddannelser på det kulturelle område. En forudsætning for at skabe et sådant studiemiljø er et tæt samarbejde med eksisterende ungdoms- og videregående uddannelser. Med henblik på at realisere visionen er NTC i kontakt med alle de lokale gymnasiale uddannelsestilbud. NTC er desuden i kontakt med idrætsområdet gennem Sportscollege, eliteidrætskonsulenten m. fl. Endelig er der tæt kontakt far NTC til CVU-Vita, som er meget interesseret i at indgå et samarbejde omkring tværgående uddannelsestilbud. Endelig arbejdes med muligheder for at indgå i Go West-samarbejdet.

10 9 NTC er i dialog med Region Midt om muligheder for finansiering. Regionen har et særligt fokus på uddannelsestilbud i universitetsfjerne byer til hvilken kategori Holstebro hører. NTCs uddannelsestilbud falder inden for retningslinjerne for regionens fokusområder, hvorfor der på sigt kan være samarbejdsmuligheder indenfor undervisningsområdet. Undervisningsministeriet har som mål, at i 2010 skal 95% af alle ungdomsårgange frekventere en ungdomsuddannelse. Holstebro er én af de 17 modelkommuner i projektet Ungdomsuddannelse til alle, som skal opfylde målsætningen. NTCs uddannelsestilbud vil sammen med idræts-talenttilbuddene medvirke positivt til målopfyldelsen. NTC er et unikt nyskabende tiltag i Danmark og har som sådan statens bevågenhed og interesse. Staten har således i flere omgange bevilget projektstøtte, men vil indtil nu ikke indgå i drift af NTC eller uddannelseslinjerne. NTC er endnu i etableringsfasen og er derfor afhængig af offentlige tilskud med henblik på at kunne opnå støtte fra private fonde og lignende. Desuden er det afgørende for at opnå succes, at NTC har kompetent arbejdskraft til rådighed, som kan påtage sig at udvikle konceptet. Med henblik på at opnå yderligere ekstern støtte er det af afgørende betydning at projektlederstillingen finansieres i den kommende periode, idet det ikke er muligt at finansiere denne del af NTC gennem eksterne midler. Til Udvalget for Kultur og Fritids drøftelse og beslutning Supplerende oplysninger NTC gør opmærksom på, at man i maj 2007 vil fremsende anmodning om, at der fra 2008 afsættes midler i Holstebro Kommunes budget til etablering af en uddannelseslinje i scenekunst, GKS. NTC har udviklet sig således: 2004 Etablering af NTC 2005 Etableret BGK 2006 Etableret GKD 2007 Ansættelse af projektleder Konsekvenser Hvis Holstebro Kommune beslutter sig for at gå ind i projektet vil det være forbundet med udgifter, primært løn til projektlederen.

11 10 Kopi af ansøgningen. Punktet udsat LG - KF Ansøgning om støtte til etablering af grundkursus i Scenekunst, GKS Nordvestjysk Talentcenter, NTC ansøger Holstebro Kommune om tilskud til etablering af en ny linje under NTC Grundkursus i Scenekunst, GKS. Der ansøges om kr. i 2008 stigende til kr. ved fuld udbygning af uddannelsen i 2011 og efterfølgende år. Uddannelsestilbuddet ønskes etableret fra august 2008 og det skal forankres i Musikteatret og Odin Teatret, således at Musikteatret er hovedansvarlig for undervisningen og for administrationen af tilbuddet. Uddannelsen strækker sig over 3 år, der er optagelsesprøve med efterfølgende samtale og der er afgangsprøver hvert år. Der udstedes bevis for gennemført uddannelse. Der optages ca. 10 elever pr. årgang. Der undervises ca. 12 timer pr. uge, og hovedfagene er skuespil, dans og sang. Hertil kommer en række hjælpediscipliner som for eks. undervisning i sminkning/maskering og kostumer, i koreografi og dansens æstetik samt stemmebrug og -træning. Undervisningen vil dels foregå i Musikteatret, hvor eleverne vil have deres primære tilholdssted, men i perioder vil undervisningen foregå på Odin Teatret ved teatrets skuespillere og gæstelærere. Eleverne vil deltage i en række tilbagevendende events i Holstebro som for eks. festuger, Odin Uger og semiprofessionelle opsætninger. Der samarbejdes tæt med de øvrige NTC linjer inden for musik, billedkunst og dans. Der vil være årlige studieture til relevante scenekunstmiljøer. I ansøgningen henledes opmærksomheden på, at Kulturministeriet planlægger i 2010 at placere en højt profileret, professionel musical-uddannelse et

12 11 sted i landet. GKS vil i givet fald være et godt bud på placering af et sådan uddannelsestilbud. GKS vil ligesom de øvrige NTC-uddannelser kunne trække unge fra hele landet til Holstebro. Interessen for talentudvikling på scenekunstkunstområdet er stigende og GKS vil sammen med det eksisterende NTC-tilbud i dans, GKD påvirke denne udvikling positivt og vil kunne styrke området. Finansieringsbehovet er anført således ved etablering fra august 2008: Årgang halvår halvår halvår halvår (ny) I alt , , , ,- Til Udvalget for Kultur og Fritids drøftelse og beslutning Supplerende oplysninger Ingen Konsekvenser Hvis Holstebro Kommune beslutter, at støtte uddannelsestilbuddet vil der være udgifter forbundet hermed til drift i den nævnte størrelse. Kopi af ansøgningen. Punktet udsat.

13 LG KF Ansøgning om tilskud til Songbridge 2008 (Genoptaget fra mødet den 16. april 2007) Udvalget for Kultur og Fritid besluttede på møde den 16. april 2007, at Kultur- og Fritidsforvaltningen i samarbejde med ansøgeren kunne medvirke til at undersøge praktiske muligheder nærmere med henblik på at Holstebro Kommune eventuelt kan støtte indgå i Songbridge-projektet. Udvalget for Kultur og fritid besluttede herefter at genoptage sagen. Ansøgeren har på den baggrund udarbejdet et revideret budget, hvorefter Holstebro Kommunes bidrag andrager kr. Kultur- og Fritidsforvaltningen undersøger i øjeblikket om det vil være muligt at en del af udgiften kan finansieres i form af bidrag til markedsføring af Holstebro Kommune. Det forventes at svar herpå kan fremlægges på mødet. I forbindelse med Verdenskor-symposiet (World Symposium for Choral Music), som afholdes i København den juli 2008 ønsker Folkekirkens Ungdomskor at gennemføre en såkaldt Songbridge i Holstebro. Songbridge n er et fast element i et Verdenskorsymposium. Den varer 5 dage og har et fast koncept, bl.a. at alle deltagere bor samlet i hele perioden. Den ansøgte støtte skal dække udgifter til Lokaler til overnatning og korprøver på Orkesterefterskolen og Holstebro Musikskole og Colourstringhuset Brug af Musikteatret til afholdelse af en offentlig afslutningskoncert den 21. juli inkl. generalprøve m.m. Forplejning af ca. 160 personer i 5 dage, som for eks. kan leveres af et kommunalt køkken eller Holstebro Kaserne. En Songbridge er en camp, hvor kor fra forskellige verdensdele og kulturer synger sammen og har socialt fællesskab med det formål at lære om hinandens kultur og musik, at udvikle venskaber og respekt for det anderledes. I en Songbridge deltager flere kor, som hver medbringer et nykomponeret værk, som uropføres ved en fælles afsluttende koncert. Herudover vil korene synge sammen, og der er sociale og kulturelle aktiviteter. Komponisterne deltager i Songbridge n sammen med korenes dirigenter og hjælpere i øvrigt.

14 13 Mens Verdenskorsymposiet planlægges af Choral Denmark er gennemførelsen af Songbridge n i 2008 overdraget til Folkekirkens Ungdomskor (FUK). Begrundelsen for Holstebro som værtsby for Songbridge er især, at Holstebro er højt profileret på musikområdet og at byen har gode lokaliteter til formålet. Økonomi Korene skal selv betale rejseudgifter til og fra København. Choral Denmark betaler korenes rejse fra København til Holstebro og retur samt deres ophold i København. FUK har ansvar for finansiering af Songbridge n. Udover de nævnte udgifter, som søges dækket af Holstebro Kommune er der en række udgifter til transport, ophold og forplejning til dirigenter og komponister, markedsføring, entreer med mere. Disse udgifter søges dækket gennem fonde og sponsorer. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Udvalget for Kultur og Fritid bevilger midler til projektet som ansøgt under forudsætning af, at cirka 25% af beløbet kan finansieres med midler til markedsføring af Holstebro. Beløbet finansieres af kontoen Pulje til diverse kulturelle midler i Supplerende oplysninger Verdenskorsymposiet afholdes hvert tredje år for skellige steder i verden og foregår i 2008 i København. Der er tre typer aktiviteter: workshops, koncerter og en stor udstillingsmesse. Omdrejningspunktet er Operaen på Holmen, men en lang række kirker og koncertsale inddrages. Der vil være ca. 200 koncerter i og omkring symposiet afsluttende med gallakoncert i DRs nye koncertsal. Der forventes ca direkte deltagere i symposiet og 25 deltagende kor fra hele verden De 4 kor i Songbridge 2008 er Shenzhen Middle School Choir (Kina), Shallaway (Canada), Magnificant (Ungarn) og det danske FUKs Landskor, som dirigeres af Ole Faurschou, Holstebro og som tæller elever fra Orkesterefterskolen blandt sine medlemmer, som i øvrigt kommer fra hele landet. Choral Denmark er sammensat af danske kor-organisationer. Folkekirkens Ungdomskor er en landsorganisation for primært kirkekor og består af 8 regionale stiftskredse med 480 medlems-kor fordelt i hele landet. Konsekvenser Kopi af det reviderede budget

15 14 Udvalget for Kultur og Fritid bevilger kr. til rammerne for projektet. Beløbet finansieres af kontoen Pulje til diverse kulturelle midler i HKD/LiM KF 11. Budget (Er genoptaget fra mødet d. 9. og 23. maj 2007) Efter indstilling fra direktionen besluttede Økonomiudvalget den 28. marts 2007 at Holstebro Kommune arbejder med sundhedsområdet som det tværgående tema i servicestrategien, med følgende indsatsområder: Sundhed for børn og unge Den sunde arbejdsplads Et fokusområde med mange elementer Fokus på forebyggelse og afhjælpning af stress og udbrændthed samt stressudløste depressioner Idræts- og Motionspolitik Trafiksikkerhed Friarealer og aktivitetsmuligheder Temaet fokus på forebyggelse og afhjælpning af stress og udbrændthed samt stressudløste depression indgår i det overordnede tema den sunde arbejdsplads et fokusområde med mange elementer. De øvrige indsatsområder, der blev drøftet på Byrådets temadage, kan efter de enkelte fagudvalgs vurderinger behandles i de respektive udvalg, og indarbejdes i budgettet som anført i budgetvejledningen. De seks ovennævnte indsatsområder vil herefter indgå, som indsatsområder under kommunens overordnede sundhedspolitik, der forankres under Socialog Sundhedsudvalget. Arbejdet med at formulere sundhedspolitikken forløber i perioden april november 2007, hvilket er parallelt med arbejdet med de udvalgte indsatsområder i Byrådets servicestrategi. Endvidere er det besluttet, at budgetlægningen for tager udgangspunkt i det foreliggende budgetoverslag for korrigeret for:

16 15 - tekniske ændringer og budgetomplaceringer, der er foretaget siden budgetvedtagelsen her under korrektioner vedrørende takster på tidligere amtsinstitutioner, - økonomiske konsekvenser af politiske beslutninger, der er truffet siden budgetvedtagelsen. Herudover har Økonomiudvalget tiltrådt, at udvalgene arbejder med udviklings- og afviklingsblokke. Forvaltningen har udarbejdet forslag til overordnede budgetforudsætninger med udgangspunkt i de vedtagne indsatsområder og indsatsområdet Idrætsog motionspolitik. Til udvalgets drøftelse af målsætninger/delmålsætninger/resultatkrav samt budgetforudsætninger for Kultur og Fritid med udgangspunkt i styring og forudsætninger for budget Ingen. Forvaltningens afviklings- og udviklingsblokke blev drøftet og videresendes uprioriteret til politisk behandling. Eventuelt 12. Intet. Pressen 13. Intet.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, torsdag d. 7. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, torsdag d. 7. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, torsdag d. 7. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Jens Nielsen og Olivia Holm-Møller Museet, om- og tilbygning 3. Forslag til

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl. 08.00-12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Ansøgning om tilskud til koncerter 3. Godkendelse af vedtægter for Hjerl

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 Side 1 af 11 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 30. september 2007 - Musikteatret 3. Fremtidig driftsaftale for Tvis Sognegård

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl. 08.00. EKSTRAORDINÆRT MØDE 1. Meddelelser 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. Vision samt overordnede værdier og mål for beskæftigelsesindsatsen 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Side 1 af 18 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Bibliotekspolitik 3. Budgetopfølgning pr. 30. juni 2007 Musikteatret 4. Handleplan for Musikteatret

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015

Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Faxe Kommunes økonomiske politik 2012-2015 Formål Faxe Kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, det løbende økonomiske

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. september 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. september 2007 Side 1 af 23 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Klage over afslag på gratis kompagnonundervisning fra Ulfborg Friskole 3. Forslag til nye vedtægter

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

REFERAT. fra. ekstraordinært møde i. Økonomiudvalget den 9. januar 2007

REFERAT. fra. ekstraordinært møde i. Økonomiudvalget den 9. januar 2007 REFERAT fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget den 9. januar 2007 ÅBEN DEL 1. Frivillige organisationers indsamling af papir og pap i Ny Holstebro Kommune 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.30 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen Hattie

Læs mere

Overordnede indsatsområder Kultur- og Fritidsudvalget byrådsperioden

Overordnede indsatsområder Kultur- og Fritidsudvalget byrådsperioden Overordnede indsatsområder Kultur- og Fritidsudvalget byrådsperioden 2014-2017 Version: februar 2014 18-02-2014 1 3 overordnede indsatsområder for Kultur- og Fritidsudvalget (2014-2017) 1. Kulturprofil

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 17. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Mødelokale 1, Bytoften Deltagere: Lisbet Rosendahl, Ingvard Ladefoged, Peter Nielsen, Bøje Meiner Jensen, Hans

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1

Møde nr.: 5 Mødedato: 23. maj 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 REFERAT Kulturudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 14.30-17.00 Fraværende: Mødested: Rådhuset, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 KU Ferie og Musik på Endelave, ansøgning om tilskud

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 4. april 2006 kl. 12:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 4. april 2006 kl. 12:00. Referat for Side 1 af 8 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Byrådssalen Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 4. april 2006, kl. 12:00 Søren Kristiansen fra Aalborg Universitet deltager fra kl. 12-13.00 Åben sag:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 18.06.2008 kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 106. Meddelelser og orientering... 3 107. Budget 2009 prioritering

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Landsgardeforeningen søger værtsby til DM 3 2. Anmodning fra Dronning Ingrid Hallerne 4

Læs mere

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015

Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd. Forslag til ændringer med rød. dateret den 17. april 2015 Forslag til ændrede vedtægter for Roskilde Elite- og Talentråd Gældende vedtægt v dateret den 17. april 2015 1. Hjemsted Med henblik på at udmønte Roskilde Kommunes Eliteidrætspolitik og med en hensigt

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 TORSDAG DEN 12. MARTS 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 12. marts 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 13. maj 2015 Tid 16:00 Sted Kulturhuset Kappelborg, Skagen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Vedtægter Elite- og Talentråd

Vedtægter Elite- og Talentråd Eliteidrætssekretariatet Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk/elitekommune 1. december 2014 Sagsnr. 97162

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 12:30. Mødedato: REFERAT. Mødetidspunkt: 12:30. Sted: Kompetencecenter Rebild Østre Allè 6 9530 Støvring. Møde slut: 14:30 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomivurdering ultimo juli 2009 - et

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune Retningslinier Kunstudvalget Struer Kommune Godkendt af Kultur- og fritidsudvalget 13. august 2018 Retningslinjer for Struer Kommunes Kunstudvalg Kunstudvalget har til formål at medvirke til kunstnerisk

Læs mere

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION. "Horsens Badminton Hal

FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION. Horsens Badminton Hal FORSLAG TIL VEDTÆGT FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION "Horsens Badminton Hal 1 1 INSTITUTIONENS NAVN OG HJEMSTED: 1.1. Institutionens navn er Horsens Badminton Hal, der er en selvejende institution. 1.2.

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 34 TORSDAG DEN 10. SEPTEMBER 2009, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 10. september 2009 Side:

Læs mere

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort.

De store internationale idrætsbegivenheder skal markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort. NOTAT Kommissorium og vedtægter for Sport Event Denmark gældende for 2014 2. december 2013 Kommissorium Det fremgår af regeringsgrundlaget fra oktober 2011, at det er vigtigt at fortsætte indsatsen for

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, mandag d. 16. april 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, mandag d. 16. april 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, mandag d. 16. april 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Hogager Sognegård Regnskab 2006 3. Holstebro Aktivitetscenter Regnskab 2006

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Vedtægter for HOLSTEBRO ELITESPORT OG SPORTSAKADEMI, selvejende institution

Vedtægter for HOLSTEBRO ELITESPORT OG SPORTSAKADEMI, selvejende institution Vedtægter for HOLSTEBRO ELITESPORT OG SPORTSAKADEMI, selvejende institution 1 Navn Den selvejende institutions navn er HOLSTEBRO ELITESPORT OG SPORTSAKADEMI herefter benævnt HESA. 2 Hjemsted Den selvejende

Læs mere

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Tvedhallen Tåsingehallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idræts- og tennishal SG-hallen Svendborg Badmintonhal Svendborg Ridehus

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Dagsorden. Mødedato: 4. september 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00.

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Dagsorden. Mødedato: 4. september 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00. Mødedo: 4. september 2013 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 121 Starttidspunkt for møde: 15:00 Fraværende: 4. september 2013 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Anden placering

Læs mere

Vedtægter. for fonden NEWCO SCENEN. Navn og hjemsted. Formål

Vedtægter. for fonden NEWCO SCENEN. Navn og hjemsted. Formål Vedtægter for fonden NEWCO SCENEN Navn og hjemsted 1. NEWCO SCENEN er en fond, hvis hjemsted er Holstebro Kommune. Formål 2 Fondens formål er at eje, udleje og drive ejendommen NEWCO SCENEN, beliggende

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 14 TORSDAG DEN 5. OKTOBER 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. oktober 2006 Side: 197 Fraværende: Arne

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 27. maj 2014 Tid 14:30 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A) Ole Rørbæk Jensen

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Budgetproces for Budget 2020

Budgetproces for Budget 2020 Budgetproces for Budget 2020 December 2018 Budgetproces for Budget 2020 Godkendt i Byrådet d. 19-12-2018 2 Indhold 1. Fokus for budget 2020...4 1.1 Den økonomiske politik...4 1.2 Situationsbillede...5

Læs mere

Vedtægter Sønderborghus

Vedtægter Sønderborghus Vedtægter Sønderborghus 1 Navn og hjemsted Sønderborghus er en selvejende institution. 2 Formål Sønderborghus har hjemsted i Sønderborg Kommune. Den selvejende institution har til huse i bygning ejet af

Læs mere

Kulturaftale (herefter kaldet aftalen)

Kulturaftale (herefter kaldet aftalen) Mellem Københavns Kommune (herefter kaldet kommunen) og er indgået følgende Fonden Pumpehuset (herefter kaldt Fonden) Kulturaftale (herefter kaldet aftalen) om Fondens virksomhed i Københavns Kommune i

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 Side 1 af 10 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kulturelle arrangementer 2008 3. Idræts- og motionspolitik i Holstebro Kommune 4. Søndertoft Rideklub

Læs mere

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune. Godkendt af Struer Byråd den 25. januar 2011.

Retningslinier. Kunstudvalget Struer Kommune. Godkendt af Struer Byråd den 25. januar 2011. Retningslinier Kunstudvalget Struer Kommune Godkendt af Struer Byråd den 25. januar 2011. Retningslinier for Struer Kommunes Kunstudvalg Kunstudvalget har til formål at medvirke til kunstrenisk udsmykning

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.03.2010 kl. 15:30 Mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 10. Projektet Grib Chancen - til et lettere liv... 3 11. Pensionisttilskud...

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:30-18:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C),

Læs mere

KULTURUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende:

KULTURUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende: Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: Mødested: Tingvej 11 3. sal 8800 Viborg Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 53 Meddelelser og gensidig orientering 90 54 Ansøgning

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom DET DANSKE INSTITUT FOR VIDENSKAB OG KUNST I ROM ACCADEMIA DI DANIMARCA Vedtægter for Det Danske Institut i Rom Navn og hjemsted 1 Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom (Accademia di Danimarca)

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation Referat Mødedato: Mandag den 28. september 2015 Mødetidspunkt 9:00 : Sluttidspunkt: 11:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Jens Rohde, Mette Nielsen, Niels Dueholm, Stine Damborg, Åse

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Social og Sundhed Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning...3 Lovgrundlag...3 Definition på frivilligt socialt arbejde...3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...4

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 31. oktober 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 31. oktober 2007 Side 1 af 19 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 31. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Bibliotekspolitik 3. Budgetopfølgning pr. 31.08.2007 - Kultur og Fritid 4. Budget 2008-2011 5.

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom

Vedtægter for Det Danske Institut i Rom DET DANSKE INSTITUT FOR VIDENSKAB OG KUNST I ROM ACCADEMIA DI DANIMARCA Vedtægter for Det Danske Institut i Rom Navn og hjemsted 1 Det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom (Accademia di Danimarca)

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Administrativ drejebog. Budget 2010-13

Administrativ drejebog. Budget 2010-13 Administrativ drejebog Budget 2010-13 BUDGET 2010-13 PRINCIPPER OG KRITERIER 1) Vilkår og bærende principper 2) Kriterier for administrativt budgetoplæg GRUNDLAG FOR BUDGETLÆGNINGEN 3) Økonomisk politik

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter Vedtægter for Danish Students Abroad 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 VISIONER OG MÅL 4 FORENINGS STRUKTUR 5 MEDLEMMER 6 GENERALFORSAMLINGEN 7 EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 8 BESTYRELSE 9 TEGNING AF FORENING

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere