REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 20. februar Viva la Renovation ansøger om tilskud til miljø-aktiviteter i festugen 4.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 20. februar 2008. Viva la Renovation ansøger om tilskud til miljø-aktiviteter i festugen 4."

Transkript

1 Side 1 af 24 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 20. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Borbjerg Sognegård - Regnskab Viva la Renovation ansøger om tilskud til miljø-aktiviteter i festugen 4. Kulturhuset ansøger om underskudsgaranti til filmnat for unge 5. Etablering af øvelokaler og spillested til rytmisk musik 6. Godkendelse af egnsteateraftale for Odin Teatret for perioden Egnsteateraftale for Musikdramatisk Teater til Musikdramatisk Teater ansøger om tilskud i forbindelse med navneskifte 9. Holstebro Speedway Klub søger om tilskud på kr. til ekstra udgifter i Ansøgning fra Bur Ungdomsklub om tilskud. 11. Godkendelse af vedtægter for Holstebro Idrætsråd 12. Godkendelse af vedtægter for Holstebro Voksenundervisningsråd 13. Godkendelse af vedtægter for Holstebro Samråd 14. Ansøgning fra Holstebro Idrætsråd om dispositionsret over Pulje til Eliteungdom og Talentpuljen. 15. Undersøgelse af reglerne for tilskud til selvejende haller. 16. Eventuelt 17. Pressen

2 Side 2 af 24 Kultur- og Fritidsudvalget den 20. februar 2008 kl Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning Ja Formand H.C. Østerby Ja Udvalgsmedl Sven Erik Ramsgaard Ja Udvalgsmedl Arne Nielsen Ja Udvalgsmedl Thomas Danielsen Ja Udvalgsmedl Anna-Lise Lisbjerg

3 Side 3 af 24 Kultur- og Fritidsudvalget den 20. februar 2008 kl ÅBEN DEL: Meddelelser Status Danske Kulturdage. Pjece - Grundkursus i scenekunst. Pjecen "Nye tider, ny kultur- og fritidspolitik" Invitation til møde med biblioteksdirektør Jens Thorhauge 10. marts 2008 i Struer. sstatus: Behandlet, indstillet til:

4 Side 4 af Borbjerg Sognegård - Regnskab 2007 LiM - KF Bestyrelsen for Borbjerg Sognegård fremsender driftsregnskab for Regnskabet viser at egenkapitalen er på 37469,22 kr. Kultur og Fritid indstiller, at regnskabet godkendes. Regnskabet godkendt. Arne Nielsen deltog ikke i punktet. sstatus: Behandlet, indstillet til:

5 Side 5 af Viva la Renovation ansøger om tilskud til miljø-aktiviteter i festugen LG - KF Miljø- og teaterbevægelsen Viva la Revolution ansøger Holstebro Kommune om tilskud på indtil kr. til aktiviteter under festugen, som skal sætte fokus på oprydning af affald. Fredag den 13. juni kl. 15 og kl. 22 vil 15 medlemmer af bevægelsen med sang, stomp og dans afvikle en festlig og farverig parade gennem gågaden i Holstebro. Gruppen samarbejder med musikskolens marimbaorkester, Odin Teatret m.fl. En række af gruppens medlemmer er opvokset i Holstebro. Aktiviteterne har som formål at bevidstgøre borgere om selv at tage ansvar for deres affald og at plante et "grønt frø" i folks bevidsthed om at "bruge forstanden og bruge skraldespanden". Gruppen har tidligere medvirket i Århus Festuge, kampagner i Miljøstyrelsen og i Roskilde Festival, hvor de også skal medvirke i Det opstillede budget udviser udgifter på kr., som går til transport, rekvisitter, forplejning og honorar. Der er ikke anført indtægter, ligesom aktiviteterne ikke har mulighed for deltagerbetaling. Kultur- og Fritid indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget bevilger tilskud på kr. til formålet, og at beløbet finansieres af kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer. Der resterer på kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer ca kr. inkl. forventede overførte midler fra tidligere år.

6 Side 6 af 24 Kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer formindskes med det bevilgede beløb. Se nedenstående. en tiltrådt. Arne Nielsen deltog ikke i punktet. sstatus: Behandlet, indstillet til: Kulturhuset ansøger om underskudsgaranti til filmnat for unge LG - KF På vegne af arbejdsgruppen "Holstebro på Tværs" ansøger Kulturhuset Holstebro Kommunes Børnekulturpulje om underskudsdækning på indtil kr. i forbindelse med en filmnat for unge. Filmnatten afholdes den 7. marts 2008 i Scala Bio i samarbejde med børnefilmklubben Buster. Der vil under hele arrangementet være voksne til stede fra arbejdsgruppen og filmklubben. 4. Det opstillede budget udviser udgifter på i alt kr., som dækker salleje, brochurer samt leje og transport af film. Udgifterne skal dækkes af billetindtægter for 150 deltagere.

7 Side 7 af 24 Et tilsvarende arrangement i 2007 var en stor succes, hvor 100 unge deltog. Kultur- og Fritid indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget bevilger den ansøgte underskudsgaranti, og at beløbet finansieres af kontoen børnekulturpuljen. Arbejdsgruppen "Holstebro på Tværs" har repræsentanter fra Kulturhuset, Værestedet og Biblioteket. Der resterer på kontoen børnekulturpuljen kr. Kontoen børnekulturpuljen formindskes med det bevilgede beløb, hvis underskudsgarantien kommer til anvendelse. Se nedenstående. en tiltrådt. Arne Nielsen deltog ikke i punktet. sstatus: Behandlet, indstillet til:

8 Side 8 af 24 Etablering af øvelokaler og spillested til rytmisk musik LG - KF Sagen genoptaget fra den 9. maj 2007 og den 19. september 2007 Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på mødet den 19. september 2007, at arbejdet med mulig etablering af øvelokaler og koncertsal på Døesvej 66 fortsættes. Der skal udarbejdes forslag til helhedsplan, der indeholder overslag over anlægsudgifter, driftsudgifter, udgifter til inventar samt forslag til finansiering. Desuden ønskes forslag til regelsæt for den daglige brug. Forslaget forelægges Kultur- og Fritidsudvalget til beslutning. Arbejdsgruppen bag projektet har været på studietur til Kolding og Odense. På baggrund af erfaringer herfra har Teknisk forvaltning revideret skitser til renovering af de fysiske rammer uden meromkostninger. Teknisk forvaltning har desuden udarbejdet et forslag, hvor bygningen er hævet over koncertsalen. Kultur- og Fritid har udarbejdet forslag til husregler for øvelokalerne. Der er i anlægsbudgettet i 2009 og 2010 afsat kr. pr. år til etablering af et rytmisk spillested. Der er i driftsbudgettet fra 2009 og efterfølgende år afsat kr. pr. år til drift af øvelokaler og spillested. Kultur- og Fritid vil på mødet orientere mundtligt om projektet og fremlægge oversigt over inventarbehov inkl. udgiftsniveau. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller sagen til drøftelse og beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget. Ingen

9 Side 9 af 24 Se nedenstående. Punktet udsat til behandling på førstkommende møde. sstatus: Udsat, indstillet til: Kultur- og Fritidsudvalget Godkendelse af egnsteateraftale for Odin Teatret for perioden LG - KF - ØK - BY 6. Pr. 1. april 2008 indsendtes til Kunststyrelsen det i Byrådet godkendte forslag til egnsteateraftale for Odin Teatret. Imidlertid har ny lovgivning på området nødvendiggjort en fornyet behandling af egnsteateraftalen. Den vigtigste ændring er, at der indføres rammestyret refusionsordning med heraf følgende variabel refusionsprocent, dog maksimalt 50%. Endvidere stiller Kunststyrelsen krav til tekniske og administartive mindre ændringer, som ikke har konsekvenser for Holstebro Kommune. Forslaget til ny egnsteateraftale er korrigeret i henhold til Kunststyrelsens krav.

10 Side 10 af 24 Kultur- og Fritid indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget videresender forslag til egnsteateraftale for Odin Teatret for perioden til behandling i Økonomiudvalget og i Byrådet med anbefaling. Holstebro Kommune vil få en mindre refusion-indtægt, hvis statens refusion på grund af rammestyringen er under 50%. eftersendes. en tiltrådt. sstatus: Behandlet, indstillet til: Økonomiudvalget Egnsteateraftale for Musikdramatisk Teater til 2011 LG - KF - ØK - BY 7. Pr. 1. april 2008 indsendtes til Kunststyrelsen det i aftalekommunerne politisk godkendte forslag til egnsteateraftale for Musikdramatisk Teater.

11 Side 11 af 24 Imidlertid har ny lovgivning på området nødvendiggjort en fornyet behandling af egnsteateraftalen. De vigtigste ændringer er: aftaleperioden skal være fire år teatret skal producere to produktioner pr. år teatret skal have et fast spillested der indføres rammestyret refusionsordning med heraf følgende variabel refusionsprocent, dog maksimalt 50% Forslaget til ny egnsteateraftale er korrigeret i henhold til Kunststyrelsens krav. Aftalen er tilrettet med små tekniske og administrative ændringer efter henstilling fra Kunststyrelsen. Kultur- og Fritid indstiller at Kultur- og Fritidsudvalget videresender forslag til egnsteateraftale for Musikdramatisk Teater for perioden til behandling i Økonomiudvalget og i Byrådet med anbefaling under forudsætning af, at aftalen kan godkendes i de øvrige aftalekommuner og i Kunststyrelsen. Vil blive eftersendt. en tiltrådt sstatus: Behandlet, indstillet til: Økonomiudvalget

12 Side 12 af Musikdramatisk Teater ansøger om tilskud i forbindelse med navneskifte LG - KF Musikdramatisk Teater er fra politisk side i hjemstedskommunerne opfordret til at etablere sig med et navn, som i højere grad markerer det geografiske tilhørsforhold. Musikdramatisk Teaters ledelse og bestyrelse har i samråd med teatrets kommunikationsbureau besluttet sig for det nye navn "Operaen i Midten - Herning Holstebro Ikast-Brande Struer". Begrundelsen er den geografiske placering i Region Midtjylland, signalet om en institution, som ønsker en central placering i folks bevidsthed indenfor opera samt en institution, der er nutidig og sætter sit produkt i centrum. Det en stor og dyr opgave at skifte navn og at slå et nyt navn fast i folks bevidsthed. Der er udgifter til research, logo, nye masters til papir m.v., renovering af hjemmeside og ikke mindst markedsføring og presse på regionalt og nationalt plan. Musikdramatisk Teater ansøger derfor hjemstedskommunerne om i alt kr. eksklusiv moms til dækning af udgifterne forbundet hermed, idet teatret ikke ser sig i stand til at finansiere udgiften af sit eget budget. Udover de nævnte udgifter er der for teatrets medarbejdere et stort fremadrettet arbejde med at gøre offentligheden opmærksom på navneændringen. Holstebro Kommune foreslår som tilsynsførende kommune, at det ansøgte beløb fordeles i kommunerne ifølge fordelingsnøglen i egnsteateraftalen Fordelingen vil herefter være: Herning 41.2 % kr. Holstebro 27.9 % kr.

13 Side 13 af 24 Ikast-Brande 19.6 % kr. Struer 11.3 % kr. I alt 100 % kr. Kultur- og Fritid indstiller at Kultur- og Fritidsudvalget bevilger det ansøgte beløb fordelt efter egnsteateraftalen for `s fordelingsprincip, svarende til kr. i Holstebro Kommune under forudsætning af, at de øvrige aftalekommuner bevilger tilsvarende og at beløbet finansieres af kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer. Der resterer på kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer ca kr. inkl. overførte midler fra tidligere år. Kontoen pulje til diverse kulturelle arrangementer formindskes med det bevilgede beløb. Se nedenstående. en tiltrådt. sstatus: Behandlet, indstillet til: 9.

14 Side 14 af Holstebro Speedway Klub søger om tilskud på kr. til ekstra udgifter i 2007 NO - KF Sagen er genoptaget fra mødet den 22. august 2007, hvor beslutningen var, at repræsentanter fra foreningen skulle inviteres til møde med Udvalget. Repræsentanter kommer til dette møde. Holstebro Speedway Klub ansøger om driftstilskud for 2007 grundet deltagelse i Superligaen. Klubben valgte i foråret 2007 at deltage i Superligaen og opstillede et budget for denne deltagelse. Budgettet har af flere grunde ikke kunnet holde og derfor søger klubben Holstebro Kommune om et tilskud mellem kr. og kr. Til Udvalgets drøftelse.

15 Side 15 af 24 Udvalget besluttede at Holstebro Speedway Klub ydes et ekstraordinært tilskud på kr. til en måltavle. Beløbet finansieres af puljen til eliteidræt under Folkeoplysning og Idræt. Desuden ydes et ekstraordinært tilskud på kr. som skal tilbagebetales ligeligt over 3 år, første gang ved sæsonafslutning Tilskuddet finansieres inden for Udvalgets budgetramme. Thomas Danielsen (V) og Svend Erik Ramsgaard (V) ønsker alene at yde Holstebro Speedway Klub et ekstraordinært tilskud på kr. som tilbagebetales over 3 år, og som finansieres inden for Udvalgets budgetramme. sstatus: Behandlet, indstillet til: Ansøgning fra Bur Ungdomsklub om tilskud. NO - KF Bur Ungdomsklub ansøger om tilskud til timer til afvikling af en netcafé-aften/nat og en hyttetur. Ungdomklubben har fået tilskud til 28 ugers aktiviteter med én åbningsdag om ugen på hver 3 timer. Ungdomsklubben har ikke søgt om disse ekstra timer da klubben søgte til klubbens aktiviteter i november 2007, men er senere blevet opmærksomme på den manglende ansøgning. Klubben søger om 36 timer ekstra til en tilskudspris på i alt kr. Kultur og Fritid indstiller ansøgningen til afslag, da budgettet for 2008 til Ungdomsklubber er fordelt.

16 Side 16 af 24 Se nedenstående. en tiltrådt. Arne Nielsen deltog ikke i punktet. sstatus: Behandlet, indstillet til: Godkendelse af vedtægter for Holstebro Idrætsråd NO - KF Vedtægterne for Holstebro Idrætsråd er godkendt af Udvalget på dets møde d. 20. juni Det nuværende forslag er de vedtægter, der blev vedtaget på det stiftende møde i Holstebro Idrætsråd den 20. oktober Ændringerne af de af Udvalget godkendte vedtægter er en tilføjelse af: - at "kopi af alle væsentlige henvendelser fra medlemsforeninger

17 Side 17 af 24 fremsendes til Holstebro Idrætsråd" i 3 - at "formand og kasserer vælges direkte på repræsentantskabsmødet" i 8. Kultur og Fritid indstiller, at de reviderede vedtægter godkendes. Se nedenstående. Vedtægterne godkendt med den ændring at  9 ændres til: Foreningen tegnes af formand og kasserer i forening. Arne Nielsen deltog ikke i punktet. sstatus: Behandlet, indstillet til: Godkendelse af vedtægter for Holstebro Voksenundervisningsråd

18 Side 18 af 24 NO - KF Vedtægter for Holstebro Vokenundervisningsråd er godkendt på Voksenundervisningsrådets stiftende møde den 27. november Kultur og Fritid indstiller vedtægterne til endelig godkendelse. Se nedenstående. Vedtægterne godkendt. Arne Nielsen deltog ikke i punktet. sstatus: Behandlet, indstillet til: Godkendelse af vedtægter for Holstebro Samråd

19 Side 19 af 24 NO - KF Vedtægter for Samrådet, rådet for foreninger med idébestemt og samfundsengagerende børne- og ungdomsarbejde, er godkendt på Samrådets stiftende møde den 08. december Kultur og Fritid indstiller vedtægterne til endelig godkendelse. Se nedenstående. Vedtægterne godkendt. Arne Nielsen deltog ikke i punktet. sstatus: Behandlet, indstillet til: Ansøgning fra Holstebro Idrætsråd om dispositionsret over Pulje til Eliteungdom og Talentpuljen.

20 Side 20 af 24 NO - KF - ØK Holstebro Idrætsråd har fremsendt ansøgning om at to puljer: Puljen til Eliteungdom og Talentpuljen uddeles af Holstebro Idrætsråd. Holstebro Idrætsråd fremfører blandt andet at de repræsenterer samtlige kommenens folkeoplysende idrætsforeninger og ikke kun de få, som er med i Holstebro Elite Sport. De to puljer, Talentpuljen på kr. og Puljen til Eliteungdomshold/enkeltpersoner på kr., har hidtil været placeret under aktiviteter for Folkeoplysning og Idræt, og har været administreret af Holstebro Idræts-Forbund. Kultur og Fritid anser det for mest hensigtsmæssigt, at de to puljer fra 2008 administreres af Holstebro Elite Sport, da netop denne selvejende institution efter vor opfattelse er tættest på de foreningsmedlemmer/hold, der kan komme på tale til en tildeling af midler. Kultur- og Fritid anbefaler, at det samlede budget for 2008 på ialt kr. for de to puljer overføres til Holstebro Elite Sport fra det afsatte beløb til aktiviteter under Folkeoplysning og Idræt. Kultur og Fritid indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler overfor Økonomiudvalget, at der fra kontoen over aktiviteter under Folkeoplysning og Idræt overføres kr. til Holstebro Elite Sport med virkning for året 2008 og til udbetaling efter ansøgningsfristen den 01. februar 2009 Ingen Ingen Se nedenstående.

21 Side 21 af 24 en tiltrådt. Arne Nielsen deltog ikke i punktet. sstatus: Behandlet, indstillet til: Økonomiudvalget Undersøgelse af reglerne for tilskud til selvejende haller. NO - KF På baggrund af et møde afholdt fredag den 01. februar 2007 mellem repræsentanter for idrætshaller i tidligere Vinderup Kommune og Kultur- og Fritidsudvalgets formand og næstformand, foreslås der iværksat en undersøgelse af: 1. - det kommunale tilskud pr. time til aktiviteter i idrætshaller og svømmehaller 2. - foreningernes egenbetaling, herunder den kommunale tilskudsprocent 3. - muligheder for forskellige timepriser på forskellige dage og på tidspunkter på dagene 4. - kravene til foreningerne om bestemte antal måneders benyttelse af idrætshaller og svømmehaller ved sæsonbooking 5. - det kommunale tilskud til foreningers benyttelse af klublokaler i idrætshaller og svømmehaller 6. - det kommunale tilskud til udendørsbrugeres benyttelse af idrætshallers omklædningsfaciliteter 7. - problematikken med momsregistrerede og ikkemomsregistrerede idrætshaller og svømmehaller

22 Side 22 af 24 Kultur og Fritid indstiller, at arbejdet med undersøgelsen med mulighed for bistand ud over forvaltningen ivæksættes. Udvalget ønsker undersøgt om der er behov for ændringer af retningslinierne for lokaletilskud for benyttelse af haller. Forvaltningen undersøger muligheden for konsultativ bistand til løsning af opgaven og prisen herfor. Sagen vil være et emne den 27. marts 2008 på temadagen vedr. foreningers benyttelse af idrætsfaciliteter. sstatus: Behandlet, indstillet til: Eventuelt

23 Side 23 af 24 Arne Nielsen (K) foreslår,at undersøge om Sysselting kan anvendes til bosted for unge, som går på talentuddanelser i Holstebro. Undersøgelsen kan evt. ske i samarbejde med Arbejdsmarkedsforvaltningen. Kultur og Fritid kontakter Arbejdsmarkedsforvaltningen for nærmere. sstatus: Behandlet, indstillet til: Pressen

24 Side 24 af 24 sstatus: Ingen, indstillet til:

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 20. juni 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Holstebro Kunstmuseum Regnskab 2006 3. Hjerl Hedes Frilandsmuseum Regnskab

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 Side 1 af 10 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 14. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kulturelle arrangementer 2008 3. Idræts- og motionspolitik i Holstebro Kommune 4. Søndertoft Rideklub

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 Side 1 af 11 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 12. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 30. september 2007 - Musikteatret 3. Fremtidig driftsaftale for Tvis Sognegård

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 7. januar 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Lars Prier (O), Merete Scheelsbeck (C), Ole Hyldahl (Ø), Omer Ayub (C), Sami

Læs mere

Bevilling 21 Kultur og fritid

Bevilling 21 Kultur og fritid Bevilling 21 Kultur og fritid Bevilling 21 Kultur og fritid hører under Fritids- og kulturudvalget. Bevillingen omfatter afdelingerne Musik- og Billedskolen, Fritid, Kultur og Adm. Fritid & Kultur. Bevillingen

Læs mere

13. Kultur- og Fritidsudvalget

13. Kultur- og Fritidsudvalget 13. Kultur- og Fritidsudvalget ------------ overslag ---------- Udvalget for Kultur og Fritid 91.922 92.524 93.406 94.598 93.967 93.883 Kulturel virksomhed 38.136 35.350 39.136 40.250 39.666 39.582 Bibliotek

Læs mere

Greveordningen. Greve Kommunes udmøntning af og supplement til Folkeoplysningsloven

Greveordningen. Greve Kommunes udmøntning af og supplement til Folkeoplysningsloven Greveordningen Greve Kommunes udmøntning af og supplement til Folkeoplysningsloven HVAD ER GREVEORDNINGEN?... 3 HVEM KAN FÅ STØTTE GENNEM GREVEORDNINGEN?... 3 BETINGELSER FOR UDBETALING AF TILSKUD... 3

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 22. august 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 22. august 2007 Side 1 af 29 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 22. august 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Ensemble Midt Vest - Regnskab 2006 3. Musikteatret HolstebroHallen Fond - Regnskab 2006 4. Frigivelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, mandag d. 16. april 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, mandag d. 16. april 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid, mandag d. 16. april 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Hogager Sognegård Regnskab 2006 3. Holstebro Aktivitetscenter Regnskab 2006

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL 2014. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2013 TIL 2014. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2013 TIL 2014 Udvalg: DRIFT Serviceområde: Sammendrag Funktion Tekst Sammendrag Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer.

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 9. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 9. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 9. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 2. Holstebro Museum Regnskab 2006 3. Vinderup egnshistoriske Arkiv Regnskab 2006

Læs mere

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark.

Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. By- og Kulturforvaltningen Retningslinjer for udlån af lokaler og udendørsanlæg i Fritid og Eliteidræt samt Odense Idrætspark. Indholdsfortegnelse Følgende lokaler udlånes af Fritid og Eliteidræt... 2

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune

Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af nye foreninger i Gentofte Kommune Dannelse af ny forening En ny forening dannes ved at afholde en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.20.02-P22-1-14 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 19-04-2016 Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 1 Talentudvikling

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2007 Side 1 af 18 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Bibliotekspolitik 3. Budgetopfølgning pr. 30. juni 2007 Musikteatret 4. Handleplan for Musikteatret

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015 Udvalg: DRIFT Serviceområde: Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget

Læs mere

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE 18-PULJEN I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København

VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København VEDTÆGTER FOR Post Teknisk Fællesklub under 3F København 1 Fællesklubbens navn: 1.1 Post Teknisk Fællesklub (PTF) 2 Fællesklubbens tilhørsforhold: 2.1 Fællesklubben er en del af 3F København 3 Fællesklubbens

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati. Beslutningsreferat. af møde den 8. december 2010 kl. 16.00 i Udvalgsværelset Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 120 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL EFTERRETNING 121 ORIENTERING

Læs mere

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler KODA modtager vederlag for uindspillede bånd (blankbåndsvederlag) fra COPY-DAN Båndkopi. En tredjedel af midlerne skal ifølge ophavsretsloven bruges

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Side 1 VEDTÆGTER For Grundejerforeningen Teglmarken 1. Foreningens navn er grundejerforeningen Teglmarken. Dens formål er at varetage grundejernes

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 09. april 2013 Mødetidspunkt: 17:15 Mødelokale: Medlemmer: Sollentuna II Ømer Kuscu, Arne Bech, Ivan Fogtmann, Nina Thøgersen, Kenneth F. Christensen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud

Kulturelle tilskud. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Kulturelle tilskud rammer og vilkår Rudersdal Kommune har en frivillighedspolitik, der har til formål at styrke, synliggøre og skabe muligheder

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Tirsdag den 09-03-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Tirsdag den 09-03-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Tirsdag den 09-03-2010 Kl. 17:00 Undervisningslokalet ved kantinen Deltagere: Jan Find Petersen, Erling Johansen, Jan Bunkenborg, Kurt Sorknæs, Erik Jakobsen, Frank

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 30.11.2009.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 30.11.2009. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 30.11.2009 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume Kunstrådet behandler 1 gang årligt, i forbindelse

Læs mere

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte 96 Fagligt område: Politiske mål: Borgerservice Skadedyrsbekæmpelse At overholde den gældende lovpligtige rottebekæmpelse. Aktiviteter for indfangning af vilde katte ønskes ikke bibeholdt. Folkeoplysning

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 01.05.2012 i Borgmesterens mødelokale Afbud John M Schmidt (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budget 2013-16 - Socialudvalget... 4 3 Frivilligt socialt arbejde.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Holstebro Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Holstebro Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Holstebro Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er, med udgangspunkt i undervisningen,

Læs mere

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune

Frivillighedspolitik 2013 2016. For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 For foreninger og organisationer, som udfører frivilligt socialt arbejde i Aabenraa Kommune Frivillighedspolitik 2013 2016 Støtte og opbakning til det frivillige sociale

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 13. september 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 13. september 2007 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 13. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Kommunalt grundlag - optagelse i dagtilbud 3. Dagtilbud - Ressourcetildelingsmodel 2008 4. Integration

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Kultur- og Fritidsudvalget Referat fra ekstraordinært møde 20-10-2008 Mandag 20.10.2008 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Forslag til aftaler om samarbejde og tilskudsvilkår

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt og forretningsorden for Ringsted Kommunes Folkeoplysningsråd. Dato: 09. april 2014 Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt 1 - Formål 1. Folkeoplysningsrådet rådgiver Kultur-

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 13. marts 2006 Mødelokale: Løgumkloster Højskole Starttidspunkt for møde 16.30 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Afbud fra Per Hansen. 13. marts 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 31. oktober 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 31. oktober 2007 Side 1 af 19 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 31. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Bibliotekspolitik 3. Budgetopfølgning pr. 31.08.2007 - Kultur og Fritid 4. Budget 2008-2011 5.

Læs mere

HAUGE GYMNASTIK OG IDRÆTSFORENING

HAUGE GYMNASTIK OG IDRÆTSFORENING HAUGE GYMNASTIK OG IDRÆTSFORENING Hammerum, 7400 Herning VEDTÆGTER 1 Navn: Foreningens navn er Hauge Gymnastik- og Idrætsforening. Stiftet den 15. maj 1941 Hjemsted: Hauge, Herning Kommune 2 Formål: Foreningens

Læs mere

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 17. juni 2013 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende:ole Agergaard Olsen Mødet hævet kl.:15.20 Indkaldte: kl. 13.15 Sanja Grcic, Struer Østre

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion

Aftale mellem. DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland. om fusion Aftale mellem DGI Midt- og Vestsjælland De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland om fusion Bestyrelserne i DGI Midt- og Vestsjælland, De Danske Skytteforeninger Roskilde og DDS Vestsjælland

Læs mere

Frivillighedspolitik for Assens Kommune

Frivillighedspolitik for Assens Kommune Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Definition på frivilligt socialt arbejde... 3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde... 4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune.

Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Principper og retningslinjer for tilskud m.v. til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed i Læsø Kommune. Læsø Kommune afsætter i sit budget beløb til Kultur- og Folkeoplysende virksomhed samt tilskud til

Læs mere

Ansøgningsskema til puljer under Kultur og Fritid

Ansøgningsskema til puljer under Kultur og Fritid Ansøgningsskema til puljer under Kultur og Fritid Dato 21-03-2016 19:54:03 Blanket ID FO907_390 KLE 18.15.10G01 Udfyldt af 35991158 - Præstø Handels og Erhvervsforening E-mail DIGITALPOST Side 1 af 5 Ansøger

Læs mere

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. september 2007

REFERAT. fra. Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. september 2007 Side 1 af 23 REFERAT fra Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 19. september 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Klage over afslag på gratis kompagnonundervisning fra Ulfborg Friskole 3. Forslag til nye vedtægter

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget

Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger til forslaget 21. februar 2012 FM 2012/X Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger til forslaget Indledning Fremsættelse af ændringsforslaget til Landstingsloven sker på baggrund af henstilling fra udvalget

Læs mere

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur

Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Referat fra åben dagsorden Fritids- og Kulturudvalget Fritid og Kultur Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Vandhuset, Mødelokale 1 på 1. sal

Læs mere

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel.

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel. Åben - Budgetoverførsler fra 2010 til 2011 Sagsnr: 10/26402 Sagsfremstilling I henhold til Faxe Kommunes principper for økonomistyring overføres mer- eller mindreforbrug mellem budgetårene efter reglerne

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid - Onsdag d. 14. marts 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Ansøgning om tilskud til koncerter 3. Godkendelse af vedtægter for Hjerl

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 Punkt 4. Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 2015-049372 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreninger m.v., der har ansøgt om økonomisk støtte

Læs mere

Oversigt over proces vedr. bevillinger fra akutpuljen (600 mio. kr. pulje) opdateret per 24. maj 2011

Oversigt over proces vedr. bevillinger fra akutpuljen (600 mio. kr. pulje) opdateret per 24. maj 2011 Oversigt over proces vedr. bevillinger fra akutpuljen (600 mio. kr. pulje) opdateret per 24. maj 2011 Projekt Skjern/Tarm Ringkøbing Ulfborg/Vemb Bevilget beløb Mio. kr. Opfølgning/ proces 15,0 Proces

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

DAGSORDEN Udvalget for Kultur og Fritid onsdag d. 24. januar 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00.

DAGSORDEN Udvalget for Kultur og Fritid onsdag d. 24. januar 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. DAGSORDEN Udvalget for Kultur og Fritid onsdag d. 24. januar 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. 1. Meddelelser 2. Godkendelse af vedtægter for Holstebro Museum 3. Godkendelse af forslag

Læs mere

Anlægsprojekter i 2014.

Anlægsprojekter i 2014. Punkt 3. Anlægsprojekter i 2014. 2014-1638. Forvaltningerne indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at anlægsmidlerne for budget 2014 anvendes som beskrevet i sagsfremstillingen. Sagsbeskrivelse

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2014 2015 2016 2017 A C V Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling Antal

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Referat. Mødeforum Visionsstyregruppen. Sagsnr. 2010-61022. Dokumentnr. 2013-35644. Mødedato 7. februar 2013. Tid Kl. 16.00-17.30.

Referat. Mødeforum Visionsstyregruppen. Sagsnr. 2010-61022. Dokumentnr. 2013-35644. Mødedato 7. februar 2013. Tid Kl. 16.00-17.30. Referat Mødeforum Visionsstyregruppen Sagsnr. 2010-61022 Dokumentnr. 2013-35644 Mødedato 7. februar 2013 Tid Kl. 16.00-17.30 Sted Teatergade 8, Mødelokale Boxen, 1. sal Deltagere Carsten Rasmussen (formand)

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet, 01-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 18. juni 2013 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE

LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE LOVREGULATIV I MEDLEMSSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND OG MEDLEMSOR- GANISATIONERNE 17 MEDLEMSKAB AF DANMARKS IDRÆTSFORBUND 1 Kun ét specialforbund inden for hver idrætsgren eller hver sammenlignelig idrætsgren

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 22. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 22. november 2005. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling De fremtidige organisationsforhold for Mediehuset Århus.

Læs mere

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010 SUKKERROEAFGIFTSFONDEN c/o DANSKE SUKKERROEDYRKERE Axelborg, Axeltorv 3, 1. sal, 1609 København V Telefon 33 39 40 00, Fax 33 39 41 51 April 2009 Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger

Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger Lb. Nr. EKU-OM-01 Gebyr for Faxe Kommunes udlån af lokaler til folkeoplysende foreninger Område: Folkeoplysning og fritidsaktiviteter fælles formål Funktion: 03.38.70 Forslaget går på, at indføre gebyr

Læs mere

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Hjørring Kommune Internt Notat Dato: 19-10-2015 Side 1. Borgmesterkontoret Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Indledning: I foråret 2012

Læs mere

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 1 Hvornår gør vi noget? 1 Hvem gør hvad? 1 Hvordan er processen? 2

Læs mere

På vegne af Red Barnet Ungdom i Fredericia Kommune, sender jeg her vores 18 ansøgning til dig. Vedhæftet denne mail er følgende:

På vegne af Red Barnet Ungdom i Fredericia Kommune, sender jeg her vores 18 ansøgning til dig. Vedhæftet denne mail er følgende: Ann Louise Kannegaard From:Ann Louise Kannegaard To:Hanne Bylov Subject: 18 ansøgning - Red Barnet Ungdom Kære Hanne. På vegne af Red Barnet Ungdom i Fredericia Kommune, sender jeg her vores 18 ansøgning

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Gældende fra 1. januar 2012 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Den 30. november 2004 Til Byrådet via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 21 90 Jour. nr. M0/2004/05355 Sagsbehandler:

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune.

Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune. Vedtægter for Basketballklubben BMS 1. Klubbens navn og formål Klubbens navn er Basketballklubben BMS, og dens hjemsted er Skovlunde i Ballerup kommune. Klubbens formål er at give medlemmerne mulighed

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde Ekstraordinært møde Mandag 27.10.2008 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Forslag til aftaler om samarbejde og tilskudsvilkår

Læs mere

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF.

1 - NAVN. Sammenslutningens navn er Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO), idrætsråd under DIF. NYE VEDTÆGTER 1 - NAVN Sammenslutningens navn er "Samvirkende Idrætsklubber i Odense" (SIKO), idrætsråd under DIF. 2 - FORMÅL SIKO er en interesseorganisation for den organiserede idræt i Odense Kommune.

Læs mere

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014

SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB Vedtægtsændringer 2014 NUVÆRENDE VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er SKJOLDENÆSHOLM GOLFKLUB. Klubbens hjemsted er Ringsted Kommune. 2. Formål Klubbens formål er at organisere

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode?

Er det formelt muligt, at Københavns Kommune giver et særtilskud til skolen i en tidsbegrænset periode? KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 12-05-2015 Klaus Mygind (F) Sagsnr. 2015-0105772 Dokumentnr. 2015-0105772-1 Politikerspørgsmål om Det Kgl. Vajsenshus Kære Klaus

Læs mere

Vedtægter DGI Midtjylland

Vedtægter DGI Midtjylland Vedtægter DGI Midtjylland Ændringsforslag fra DGI Midtjyllands bestyrelse DGI Midtjyllands årsmøde 12. april 2011 1 - Navn Landsdelsforeningens navn er DGI Midtjylland Danske Gymnastik og Idrætsforeninger

Læs mere

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880

Vedtægter. for. Gl. Roskilde Amts Biavlerforening. Stiftet 1880 Vedtægter for Gl. Roskilde Amts Biavlerforening Stiftet 1880 2016 1 Navn og adresse 1.1 Foreningens navn er GL. Roskilde Amts Biavlerforening. 1.2 Foreningens adresse er den til enhver tid siddende formands

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 3. MAJ 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 50 Grundtilskud til Vesthimmerlands Daghøjskole

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne

Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne Nr. 158 - Genoptagelse af sagen vedr. forslag til varig løsning af badesikkerhed og klubhusfacilitet til Nivå Pingvinerne Sagsnr.: 15/8957 Beslutningstema Genoptagelse af drøftelse af borgmesterens forslag

Læs mere

Tambohus Bylaug Vedtægter

Tambohus Bylaug Vedtægter Tambohus Bylaug Vedtægter 1 Navn : Tambohus Bylaug 2 Formål : Tambohus Bylaug skal medvirke til at styrke sammenholdet og udviklingen af bylivet i Tambohus gennem aktivitet, sociale arrangementer og fællesopgaver.

Læs mere

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c

Referat. fra mødet den 18-06-2008 kl. 12.30 i mødelokale c Referat fra mødet den kl. 12.30 i mødelokale c Medlemmer: Arne Hyldahl, Henning Holm, Ib Poulsen, Jens Kr. Yde, Morten Bo Bertelsen, Arne Kaspersen, Erik Hove Olesen Afbud: Morten Bo Bertelsen Mødet hævet

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.09.2010 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.09.2010 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.09.2010 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 63. Byroller i planstrategien... 3 64. Vedtægter for Foreningen

Læs mere