Vejledning om stillingsnummer og stillingsregister

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning om stillingsnummer og stillingsregister"

Transkript

1 Vejledning om stillingsnummer og stillingsregister Økonomistyrelsen 2000

2 Vejledning om stillingsnummer og stillingsregister Udsendt af Økonomistyrelsen 2000 Omslag: BYSTEDHOVEDKVARTERET A/S Tryk: Nordsjællands Trykcenter ISBN: Yderligere eksemplarer af denne publikation kan bestilles hos: Økonomistyrelsen Borgergade 18 Postboks København K Tlf Fax Kontakt Økonomistyrelsen: Spørgsmål om registrering i lønsystemet og om tildeling og anvendelse af stillingsnummer kan rettes til SCL-konsulenten i Økonomistyrelsen eller til Økonomistyrelsens Løn- og Personalestatistik, fuldm. Pia Kallehauge, tlf , e-post pka@oes.dk

3 Indledning Finansministeriets stillingskontrol Finansministeriets stillingskontrol indebærer, at visse stillinger ikke kan oprettes uden godkendelse fra Finansministeriet. Det drejer sig om stillinger i lønramme 37 og derover. Hvor sådanne stillinger ønskes oprettet, skal der indsendes anmodning til Finansministeriet, jf. nedenfor. Stillingskontrollen er en rammestyring af antal stillinger i en given lønramme, således at eksisterende stillinger - fx som led i en omstrukturering som hovedregel kan anvendes til andre formål end det oprindelige. En stilling kan dog ikke uden videre anvendes på en anden hovedkonto, med mindre der er overførselsadgang på finansloven. Stillingsregister Til hver godkendt stilling er tilknyttet et stillingsnummer, dels fordi der kan være knyttet særlige betingelser til stillingen og dels for at gøre det muligt at opgøre varigheden af eventuelle ubesatte stillinger. Summen af anvendte og ledige stillingsnumre udgør normeringen og fremgår af stillingsregisteret. Økonomistyrelsen vedligeholder stillingsregisteret på grundlag af oplysninger fra institutionerne og fra lønsystemerne. Se også Bilag. De første års erfaringer Efter etableringen i 1996 foreligger der nu nogle års erfaringer med stillingskontrol og stillingsregister. Hvad der umiddelbart forekommer at være et ukompliceret og robust system har vist sig at være noget kompliceret og med en del fejlkilder. Selve stillingskontrollen i forbindelse med oprettelse af stillinger giver ikke anledning til problemer, men så snart en stilling er godkendt til oprettelse, begynder fejlmulighederne. Derfor er bl.a. proceduren ved tildeling af stillingsnumre nu ændret med henblik på at undgå disse fejl: Samtidig med meddelelse om tilladelse til at oprette en ny stilling vil ministeriet fra Personalestyrelsen modtage oplysning om stillingens klassificering samt om stillingsnummer.

4 For at sikre institutionernes mulighed for løbende at kontrollere rigtigheden af oplysningerne i stillingsregisteret, herunder om antal ubesatte stillinger, er stillingsregisteret fra januar 1999 indbygget i SCL's kodefortegnelse om lønkoder m.v. Oplysningerne ajourføres månedligt. Oplysningen hentes på denne måde: Gå ind på Økonomistyrelsens hjemmeside Vælg Løn- og personalestatistik Vælg Andre publikationer Vælg SCL s kodefortegnelse Download kodefortegnelsen Vælg Gem program på disk og OK Vælg Gem på eget drev Luk Åbn ved at dobbeltklikke på fil Vælg Unzip

5 Undgå fejl i stillingsregisteret Når Finansministeriet ved anmodninger om stillingsoprettelser undersøger antallet af ubesatte stillinger på et område, viser det sig i nogle tilfælde, at der i henhold til stillingsregisteret forekommer et antal ubesatte stillinger, mens ressortministeriet ikke mener, at der findes ledige stillinger. Herunder vises en tjekliste for, hvordan man imødegår typiske fejl. Institutionerne skal være opmærksomme på, at de har ansvaret for, at stillinger omfattet af stillingskontrollen indrapporteres i lønsystemet med stillingsnummer samt ansvaret for rigtigheden af stillingsregisterets oplysninger om antallet af stillinger. Reagér på advarselslisterne I en del tilfælde med ledige stillingsnumre viser det sig, at institutionen har undladt at påføre stillingsnumre på flere af de besatte stillinger. På den måde kommer det for Finansministeriet til at se ud som om, der er uforbrugte stillinger og dermed en overkapacitet. Institutionerne kan undgå sådanne situationer ved at reagere på de advarselslister, der udsendes fra Økonomistyrelsen om manglende stillingsnumre, samt ved at kontrollere stillingsregisteret i SCL s senest foreliggende kodefortegnelse. Brug SCL s kodefortegnelse I andre tilfælde er forekommet, at institutioner anvender samme stillingsnummer til flere stillinger, hvorved de får et "overskud" af ledige numre. SCL s kodefortegnelse indeholder oplysning om stillingsnumre, der anvendes af mere end én ansat, og institutionerne har dermed grundlag for at rette sådanne fejl.

6 Stillingsnummer skal følge hovedkonto Hvis en stilling overføres fra én hovedkonto til en anden, skal der medfølge stillingsnummer. Den ændrede hovedkonto skal registreres i stillingsregisteret. Sker det ikke, kommer den afgivende hovedkonto til at stå med et overskud af stillinger, og den modtagende kommer til at mangle et nummer i sin normering. Her har den modtagende institution ansvaret for, at der tilgår Økonomistyrelsen oplysning om ændret hovedkonto, således at stillingsregisteret kan tilrettes herefter. Tjek de interne arbejdsgange Endelig er der stillinger, der aldrig har fået tildelt stillingsnummer, fx fordi meddelelsen med tildeling af nummer til en nyoprettet stilling aldrig er tilgået den person, som står for at indrapportere stillingen i lønsystemet. Det er en hyppig fejlkilde i de enkelte institutioner, at stillingsbesættelser, stillingsskift o.l. foregår i personaleafdelingerne, mens indberetningen til lønsystemet kan foregå i en anden del af organisationen, fx i en økonomiafdeling, hvor der ikke altid er tilstrækkeligt kendskab til formålet med stillingsnumre og til, hvordan de anvendes. Enkelte steder har man søgt at løse dette problem ved at forsyne alle meddelelser om udnævnelser o.l. med stillingsnummer. Det forekommer at være en god og praktisk løsning.

7 Vejledning punkt for punkt Anmodning om stillinger Anmodning om en stilling i lønramme indsendes til ministeriets budgetansvarlige kontor i Finansministeriet. Behandlingen af stillingsønsker sker to gange årligt i juni i forbindelse med forslag til finansloven samt i november i forbindelse med ændringsforslag til finansloven. Ønsker et ministerium behandling af en anmodning om en stilling udenfor disse terminer, skal der anføres en begrundelse for, hvorfor behandlingen ikke kan afvente næste ordinære behandling. Hvis Finansministeriet afviser, at stillingen kan oprettes, giver det budgetansvarlige kontor ministeriet besked om dette. Hvis Finansministeriet godkender, at stillingen kan oprettes, overgår den videre sagsbehandling til Personalestyrelsen. Nyoprettelser Ved oprettelsen af en ny stilling i lønramme 37 eller derover giver Personalestyrelsen meddelelse til det departement, der står for den formelle kontakt til den pågældende institution. I meddelelsen til departementet vil indgå oplysning om godkendt stillingsbetegnelse, lønramme, forhandlingsberettiget organisation, hovedkonto, eventuel tidsbegrænsning/varighed, eventuel hjemmel til besættelse på åremål samt andre særlige betingelser i forbindelse med stillingen. Ligeledes oplyses et stillingsnummer. Økonomistyrelsen ajourfører samtidig stillingsregisteret og dermed områdets normeringsoversigt.

8 Genbesættelse Stillingsnummeret knytter sig til stillingen. Ved genbesættelse af en stilling, der er blevet ledig, bruges stillingens nummer til den nye stillingsindehaver. Nummeret på den tidligere/afgående stillingsindehavers lønregister aflæses og indrapporteres på det nye lønregister. Der tildeles således ikke nyt stillingsnummer. Ved genbesættelse af en stilling, hvortil der i stillingsregisteret er registreret særlige oplysninger om den tidligere indehaver - fx om personlig omklassificering - vil stillingsnummeret ikke umiddelbart kunne genindrapporteres i SCL. Institutioner bør i sådanne tilfælde tage kontakt til Økonomistyrelsen, som vurderer, om der ved genbesættelsen er basis for at ændre oplysningerne i stillingsregisteret. Dette sker med henblik på at sikre, at registeret altid er opdateret med de seneste ændringer m.v. af stillingens klassificeringsmæssige oplysninger. En typisk fejl ved genbesættelser er, at den tidligere stillingsindehaver har været personligt omklassificeret, fx fra 38 til 39. Derfor er stillingen anført med en note om, at den nedrykkes ved ledighed. Denne note skal naturligvis slettes, når stillingen genbesættes i 38. Nedlæggelser Ved nedlæggelse af stillinger nedlægges stillingsnummeret i registeret, hvorefter nummeret ikke kan genanvendes i lønsystemet. Det påhviler institutionen at meddele Økonomistyrelsen, at stillingen ikke længere kan anvendes, og at den i stillingsregisteret skal markeres som nedlagt.

9 Omklassificering Omklassificeringer finansieret af puljemidler behandles i det af Personalestyrelsens kontorer, der i øvrigt behandler spørgsmål om det pågældende ministeriums løn- og ansættelsesvilkår. Når der er opnået enighed med vedkommende faglige organisation, informerer kontoret ministeriet efter samme retningslinier som ved stillingsoprettelser. Dog skal institutionen, hvor omklassificeringerne finder sted, meddele Økonomistyrelsen det pågældende stillingsnummer, så stillingsregisteret kan ajourføres, eller der kan tildeles nyt stillingsnummer, hvis omklassificeringen betyder oprykning til lønramme 37. Ved gruppevise omklassificeringer, hvor alene en del af en stillingsgruppe omklassificeres, skal institutionen, hvor omklassificeringerne finder sted, ligeledes meddele Økonomistyrelsen de pågældende stillingsnumre samt den aftalte ændring. Er der tale om varig omklassificering af en stilling, hvor indehaveren i forvejen var personligt omklassificeret, skal institutionen orientere Økonomistyrelsen. Endelig påhviler det institutionerne at oplyse Økonomistyrelsen om ændret stillingsbetegnelse med henblik på ajourføring af stillingsregisteret. Hvis stillingens bevillingslønramme (BVLR) ændres i lønsystemet, kan det være fordi der er tale om en omklassificering eller om overgang til en anden stilling. Samtidig skal anvendes et andet stillingsnummer på den berørte persons lønregister. Når en stilling omklassificeres personligt, skal den ved ledighed rykkes til lavere lønramme. For at få dette markeret i stillingsregisteret, påhviler det institutionen at meddele personlige omklassificeringer til Økonomistyrelsen. Ved personlig omklassificering af en stilling beholder stillingen "gammelt" stillingsnummer. Det samme er tilfældet ved ressortomlægninger.

10 Deltidsstillinger Et stillingsnummer kan ikke deles mellem flere ansatte, og som hovedregel er stillinger omfattet af stillingskontrollen fuldtidsstillinger. Opstår der undtagelsesvis behov for deling af et stillingsnummer, rettes henvendelse til Økonomistyrelsen. Udlånte stillinger Er der tale om udlån af stillinger mellem forskellige hovedkonti, skal stillingen i registeret være opført hos den udlånende institution, dvs. hvor stillingen er bevilget, mens låneren indrapporterer stillingsnummeret i forbindelse med anvisning af løn til den lånte stilling. Ansatte med 55-tillæg Tildeling af 55-tillæg kan ske ved overtagelse af en stilling med en lavere klassificering end den hidtidige stilling. Reglen for indplacering i bevillingslønramme for ansatte med 55-tillæg er den samme som for ordinære stillinger: Hvor den klassificerede lønramme for 55- stillingen er 35 eller derover, sættes bevillingslønramme lig klassificeret lønramme. Ellers sættes bevillingslønramme lig 00. Rykkes der fx fra en stilling i lønramme 37 til en stilling i lønramme 36, og ydes der i den forbindelse et 55-tillæg, så skal bevillingslønrammen sættes lig 36, og der skal ikke være stillingsnummer tilknyttet stillingen. Stillingsnummeret knyttet til lønramme 37-stillingen, kan genanvendes ved genbesættelse af stillingen i lønramme 37. Sker nedrykning fra højere lønramme til en stilling fx i lønramme 37, sættes bevillingslønrammen for 37-stillingen til 37, og det påhviler institutionen at sørge for det fornødne stillingsnummer til denne stilling, mens stillingsnummeret knyttet til stillingen i den højere lønramme kan genanvendes ved genbesættelse af stillingen i den højere lønramme. Tilsvarende gælder ved frivillige aftaler om lavere klassificering i forbindelse med aftaler om retræte eller om seniorordninger med retræte.

11 Overførselsadgang Overførsel af stillinger mellem aktivitetsområder eller hovedkonti kan finde sted, hvor der foreligger adgang til overførsel af bevillinger. Hvor dette ikke er tilfældet, kan overførsler kun finde sted med Finansministeriets godkendelse. Denne godkendelse kan ske: i form af skriftlig forelæggelse for Finansministeriet ved hver enkelt stillingsoverførsel eller ved at Finansministeriet efter forelæggelse skriftligt tiltræder, at der mellem konkrete hovedkonti generelt kan overføres stillinger i lønramme Det bemærkes, at overførsel af bevillingsbeløb, herunder lønsum, fortsat skal være hjemlet på finansloven. Anmodninger om overførselsadgang rettes til Finansministeriets 1. kontor. Ved tiltrædelse af overførselsadgange orienterer den "modtagende" institution Økonomistyrelsen herom med henblik på ajourføring af stillingsregisteret. I brevet, hvor ministeriet meddeles tiltrædelse af overførselsadgang, vil følgende fremgå: "Det påhviler den "modtagende" institution at meddele Økonomistyrelsen, at pågældende stillingsnummer er flyttet, således at Økonomistyrelsen kan ajourføre ministeriets normeringsoversigt, herunder oversigt over adgang til overførsel". Funktioner (konstitutioner) Da funktioner som hovedregel vil være kortvarige, og da der ofte kan være tale om funktion i en stilling, hvor stillingsnummeret er besat, er det fundet mest praktisk, at funktioner ikke skal tilknyttes stillingsnumre. Det gælder dog ikke for funktioner, der besættes over et længere tidsrum (i praksis ca. 3 måneder). Disse "lange" funktioner skal i følge Personaleadministrativ Vejledning kap. 29 besættes efter opslag. I disse tilfælde skal institutionen benytte det stillingsnummer, der knytter sig til den stilling, der fungeres i, og i en kortere periode kan et stillingsnummer derfor være anvendt til mere end én stilling.

12 Særlige områder Højere læreanstalter Fuldt eksternt finansierede professorstillinger ved de højere læreanstalter kan oprettes efter behov uden for normeringen. En særlig stillingsnummerserie i intervallet fra til skal bruges til sådanne stillinger, og et interval af numre er tildelt til de enkelte læreanstalter af Økonomistyrelsen. De højere læreanstalter bør være opmærksomme på, om der anvendes ordinære stillingsnumre til eksternt finansierede stillinger. Kliniske professorater samt professorater med særlige opgaver indgår ligeledes ikke i opgørelsen af antal normerede stillinger og skal ikke indberettes i lønsystemet med stillingsnummer. Erhvervsskoler For lederstillinger ved erhvervsskoleområdet gælder, at der er truffet aftale om decentrale klassificeringer for visse stillinger, jf. Finansministeriets cirkulære af 14. juni 1995 om Aftale om klassificering af nyoprettede lederstillinger ved erhvervsskolerne (tekniske skoler og handelsskoler). Skolerne skal rette henvendelse til Økonomistyrelsen om tildeling af stillingsnummer ved oprettelse af sådanne stillinger. Udlån af stillinger til internationale institutioner Ved udlån til internationale institutioner kan der ikke tildeles ekstra stillingsnumre til anvendelse ved den udlåntes tilbagevenden. Central rådigheds- og retrætepulje Til særlige situationer råder Finansministeriet over en pulje med 40 retrætestillinger, der kan anvendes i bevillingslønrammerne Finansministeriet administrerer udlånet og klassificeringen af stillingerne. Tildeling af stillingsnummer foregår på samme måde som ved stillingsoprettelser.

13 Institutioner med lønanvisning via SCL For institutioner, der får anvist løn via SCL-systemet (Økonomistyrelsen), gælder en række særlige forhold. Indrapportering mv. Stillingsregisteret er af praktiske grunde etableret under SCL-systemet, og numrene er opsat på den enkelte stillingsindehavers lønregister. Stillingsnummeret indrapporteres på skærmbillede i feltet STILL.KTRL. Et allerede indrapporteret stillingsnummer aflæses på registerbilledet som et statusdata under feltet HSTIK. Feltet STINR, der på registerbilledet optræder umiddelbart til højre for feltet HSTIK, har intet at gøre med stillingsregisteret, hvorfor der heller ikke skal indrapporteres til dette felt. Udskrivning af advarselskode 303 Denne advarsel udskrives til institutionen, hvis stillingsnummer mangler, det vil sige, hvor der ikke er indrapporteret noget stillingsnummer på et register i bevillingslønramme 37 eller derover. Dette sker for, at institutionen kan bringe forholdene i orden. Her anbefales at undersøge, om der til stillingen tidligere har været knyttet et stillingsnummer. Funktioner (konstitutioner) Hvor der normalt, for stillinger underlagt stillingskontrollen, udskrives ADKO 303 med teksten "stillingsnummer mangler", udskrives denne advarsel ikke for funktionsstillinger (PLBNR 99). I stedet udskrives ADKO 360 med teksten "funktion uden stillingsnummer". Vær opmærksom på, at der ikke skal benyttes stillingsnumre til funktionernes negative del (Person løbenummer 98). Antal godkendte stillinger SCL s kodefortegnelse indeholder en løbende ajourført oversigt over samtlige stillingsnumre, såvel besatte som ubesatte, jf. indledningens sidste afsnit.

14 Aktuelt besatte stillinger Ved at anvende Økonomistyrelsens lønstyringsværktøj ISOLA kan man på grundlag af Personoversigt B fremstille en fortegnelse over de personer, der har stillingsnummer. Denne oversigt er forsynet med bl.a. navn og lønnummer (CPR + PLBNR). Adgang til ISOLA kræver et brugernavn, som kan bestilles på Økonomistyrelsens hjemmeside. Personoversigten i ISOLA erstatter uddata 993. Uddrag fra SCL-kodefortegnelsen

15 Stillingsnummerets struktur Til hvert stillingsnummer er knyttet følgende oplysninger: LR Lønramme HKTO Hovedkonto i finansloven STIKO Klassificeret eller godkendt stillingsbetegnelse, jf. Økonomistyrelsens brugervejledninger STIKO-BV hhv. KLASS.STIKO-BV. Åben/lukket Kode for markering om nummeret kan anvendes ORG Kode for centralorganisation: 1=STK 2=COII 3=AC 4=LC (TOK) 9=Andet Oprettelsesdato Dato for sidste besættelse. Ledige stillinger er markeret med en *. Ophørskode:** 1=ingen ophør 2=ved ledighed 3=på bestemt dato 4=ved ledighed til lavere lønramme 5=på bestemt dato til lavere lønramme 6=retrætestilling 7=hvis allerede ophørt 9=kode ikke opsat Ophørsdato (hvis ophørskode 3 opsat) Tæller, hvis stillingsnummer anvendes til mere end én stilling Note**: Forklaringer på ophørskoder, se overfor.

16 Hvad betyder ophørskoderne? Ophørskode 2 anvendes til tidsbegrænsede stillinger Ophørskode 3 anvendes til stillinger, som skal nedlægges på en bestemt dato. Ophørskode 4 er primært til personlige omklassificeringer Ophørskode 5 anvendes bl.a. ved udlånte stillinger, personlige omklassificeringer, åremålsstillinger mv. Ophørskode 6, retrætestillinger, anvendes udelukkende til retræte- og konsulentstillinger, jf. lønnings- og klassificeringslovens 43. Intervaller til stillingsnumre Følgende intervaller anvendes til stillingsnumre: reserveret Rigspolitichefen DSB Forsvarsministeriet reserveret SCL-systemet (Økonomistyrelsen): automatisk opsætning (1. gang) tilretning af eventuelle fejl og mangler løbende tildeling eksternt finansierede stillinger løbende tildeling speciel nummerserie: konstitutioner ved domstolene

17 Bilag: Det centrale stillingsregister Med Budgetvejledning 1996 blev den bevillingsmæssige årsværksstyring nedlagt. Samtidig indførtes en central stillingskontrol for stillinger i lønramme 37 og derover, jf. Budgetvejledning 1996, afsnit samt pkt Stillingskontrollen indebærer, at visse stillinger skal godkendes af Finansministeriet forud for oprettelse. For fortsat at kunne opgøre antallet af stillinger omfattet af stillingskontrollen har Finansministeriet etableret et centralt register over disse stillinger. Alle stillinger er forsynet med et nummer til identifikation - et stillingsnummer. Dette stillingsnummer indrapporteres til de store statslige lønanvisningssystemer: Forsvarsministeriet, Rigspolitichefen og Banestyrelsen samt Statens Centrale Lønanvisning under Økonomistyrelsen. Den enkelte institution har ansvaret for, at stillinger omfattet af stillingskontrollen indrapporteres i lønsystemet med stillingsnummer samt ansvaret for rigtigheden af stillingsregisterets oplysninger om antallet af stillinger. Den daglige drift og vedligeholdelse af stillingsregisteret varetages af Økonomistyrelsen på grundlag af oplysninger fra institutionerne. Økonomistyrelsen tildeler stillingsnumre på grundlag af henvendelse fra institutioner, der skal oprette nye stillinger. Stillingsnummeret indrapporteres efterfølgende til lønsystemet af den pågældende institution i forbindelse med anvisning af løn. For Forsvarsministeriet, Rigspolitichefen og Banestyrelsen gælder, at de selv opretter deres stillingsnumre og efterfølgende indrapporterer disse til lønsystemet. Hvert stillingsnummer opføres i stillingsregisteret med oplysninger om den pågældende stillings placering i finansloven (HKTO), den klassificerede eller godkendte stillingsbetegnelse (STIKO), lønrammen (LR), stillingens oprettelsesdato, eventuelle betingelser om nedlæggelse eller nedrykning ved ledighed, hvornår den sidst har været besat m.v. Det formelle grundlag for Finansministeriets stillingskontrol fremgår af Budgetvejledning 1996.

Vejledning om stillingsnummer og stillingsregister

Vejledning om stillingsnummer og stillingsregister Vejledning om stillingsnummer og stillingsregister Personalestyrelsen 2005 2 Vejledning om stillingsnummer og stillingsregister Udsendt af Personalestyrelsen februar 2005 Omslag: Tryk: ISBN: 87-7956-176-5

Læs mere

Notat om sagsgangen ved stillingsoprettelse, klassificering, ansættelse, lønfastsættelse,

Notat om sagsgangen ved stillingsoprettelse, klassificering, ansættelse, lønfastsættelse, Bilag 7 NOTAT Februar 2015 Notat om sagsgangen ved stillingsoprettelse, klassificering, ansættelse, lønfastsættelse, afskedigelse mv. Dette notat knytter sig til Kulturministeriets delegation af kompetence

Læs mere

tat meddelelse 30.09.04 J. nr. 5.1./02-05-9

tat meddelelse 30.09.04 J. nr. 5.1./02-05-9 tat meddelelse 30.09.04 J. nr. 5.1./02-05-9 Om: Aftale om pensionsforhold for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte inden for Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds forhandlingsområde

Læs mere

ScanPas. brugervejledning

ScanPas. brugervejledning brugervejledning Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Ind i...3 Ændring af adgangskode...6 Forespørgsel - medarbejderdata... 13 Udvalgte medarbejderoplysninger...13 Alle centrale oplysninger...20 Fravær...

Læs mere

Cirkulære om Aftale om lokalløn og chefløn

Cirkulære om Aftale om lokalløn og chefløn Cirkulære om Aftale om lokalløn og chefløn 1995 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM LOKALLØN OG CHEFLØN Finansministeriet og centralorganisationerne har indgået vedlagte aftale af 12. juni 1995 om lokalløn og chefløn

Læs mere

Vejledning om bevillingsafregning for 2014

Vejledning om bevillingsafregning for 2014 Vejledning om bevillingsafregning for 2014 Oktober 2014 Indhold 1. Indledning 3 2. Processen 4 2.1 Den generelle tidsplan 4 2.2 Departementernes rolle 4 2.3 Institutionernes rolle 5 2.4 Godkendelse af

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Telefon 72 28 24 00 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2014-11645 Doknr. 134536 Dato 01-06-2015 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

Åremålsansættelse i staten i Grønland

Åremålsansættelse i staten i Grønland Cirkulære om Åremålsansættelse i staten i Grønland 2008 Cirkulære af 2. april 2009 Perst. nr. 027-09 J.nr. 07-233-4 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Lovgrundlag... 5 2. Personkredsen...

Læs mere

Undervisningsministeriet har fra forskellige sider modtaget forespørgsler angående retningslinjerne for indgåelse af fratrædelsesaftaler.

Undervisningsministeriet har fra forskellige sider modtaget forespørgsler angående retningslinjerne for indgåelse af fratrædelsesaftaler. Institutioner for almengymnasiale uddannelser Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Fratrædelsesordninger

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.)

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 07/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. juni 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Opslag Funktioner Løbenummer 098 & 099

Opslag Funktioner Løbenummer 098 & 099 Økonomistyrelsen Funktioner Løbenummer 098 og 099 Overblik Opslag Funktioner Løbenummer 098 & 099 Introduktion I dette Opslag, kan du se; hvornår og hvordan du bruger funktioner (løbenummer 098 og 099),

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./ Erstatter:

tat meddelelse J. nr. 5.1./ Erstatter: tat meddelelse 17.10.00 J. nr. 5.1./97-02-0 Erstatter: 19.03.98 Om: Forsøg med nye lønformer Baggrund I de senere år har såvel Finansministeriet som de faglige organisationer arbejdet med en modernisering

Læs mere

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved professionshøjskoler (AC s forhandlingsområde)

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved professionshøjskoler (AC s forhandlingsområde) Cirkulære om Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved professionshøjskoler (AC s forhandlingsområde) 2008 Cirkulære af 25. august 2009 Perst. nr. 054-09 PKAT nr.

Læs mere

Sådan gør du som leder i Randers kommune

Sådan gør du som leder i Randers kommune Randers kommune personaleafdelingen Sådan gør du som leder i Randers kommune Indberetning til lønsystemet Version 1.1 Dato 04.01.2007 1 Indholdsfortegnelse: Side 1: Side 2: Side 3: Forside Indholdsfortegnelse

Læs mere

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR IT og CPR Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 97 35 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2019-584 Doknr. 85659 Dato 29-03-2019 Meddelelse fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om aftale om. Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om aftale om Nyt lønsystem for ledere ved erhvervsskoler 2000 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM NYT LØNSYSTEM FOR LEDERE VED ERHVERVSSKOLER Generelle bemærkninger Finansministeriet

Læs mere

Vejledning om bevillingsafregning 2015

Vejledning om bevillingsafregning 2015 Vejledning om bevillingsafregning 2015 Oktober 2015 Contents 1. Indledning 3 2. Processen 4 2.1 Den generelle tidsplan 4 2.2 Departementernes rolle 4 2.3 Institutionernes rolle 5 2.4 Godkendelse af bevillingsafregning

Læs mere

Cirkulære om åremålsansættelse

Cirkulære om åremålsansættelse Namminersornerullutik Oqartussat Nuuk, ulloq 30. marts 2004 Grønlands Hjemmestyre Personaleadministrationen Aqutsinermut Pisortaqarfik J.nr. 16.11.02 Administrationsdirektoratet lida Cirkulære om åremålsansættelse

Læs mere

Lokal brugeradministration i SKS. Side 1 af 21

Lokal brugeradministration i SKS. Side 1 af 21 Lokal brugeradministration i SKS Side 1 af 21 Indholdsfortegnelse Side 2 af 21 1. Indledning... 3 2. Generel beskrivelse af den lokale brugeradministratorrolle i SKS... 3 2.1. STANDARD LOKAL BRUGERADMINISTRATOR

Læs mere

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd Cirkulære om Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd 2008 Cirkulære af 30. juni 2008 Perst. nr. 026-08 J.nr. 08-502-8 Indholdsfortegnelse Cirkulære Ansættelsesområder... 3 Ansættelsesbreve...

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældremyndighed

Læs mere

Meddelelser fra CPR-kontoret. om registrering af forældremyndighed og separation i CPR

Meddelelser fra CPR-kontoret. om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Meddelelser fra CPR-kontoret om registrering af forældremyndighed og separation i CPR Registrering af separation og forældremyndighed i CPR begyndte den 27. maj 2004. Registrering af separation og forældrem

Læs mere

Cirkulære om ÅREMÅLSANSÆTTELSE

Cirkulære om ÅREMÅLSANSÆTTELSE Cirkulære om ÅREMÅLSANSÆTTELSE 2001 1 Cirkulære om åremålsansættelse (Til samtlige ministerier) Finansministeriet og tjenestemændenes centralorganisationer har den 31. oktober 2001 indgået aftale om løn-

Læs mere

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken CIR nr 9554 af 10/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 07-401-7 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./

tat meddelelse J. nr. 5.1./ tat meddelelse 29.10.03 J. nr. 5.1./02-05-1 Om: Implementering af CFU-forligets Bilag M Den 10. oktober 2003 blev en rapport fra arbejdsgruppen om de generelle principper der er fastlagt i bilag M til

Læs mere

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet Ledere i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern HR, Løn og Personale Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dato: 8.12.2010 Delegerings- og kompetencefordelingsregler

Læs mere

På de følgende sider, finder du en alfabetisk oversigt inkl. beskrivelse.

På de følgende sider, finder du en alfabetisk oversigt inkl. beskrivelse. Koder og begreber Side 1 af 22 I denne emnebeskrivelse kan du læse om hvilke koder og begreber, der anvendes i lønsystemet, samt hvilken betydning de har. På de følgende sider, finder du en alfabetisk

Læs mere

Cirkulære om. Betaling mv. under midlertidig tjeneste i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken

Cirkulære om. Betaling mv. under midlertidig tjeneste i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken Cirkulære om Betaling mv. under midlertidig tjeneste i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken 2003 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...4 Funktionsvederlag for tjenestemænd

Læs mere

Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn

Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn Lønsystemer, Nyt lønsystem/gammel løn Side 1 af 7 I denne vejledning kan du læse om lønsystemerne: nyt lønsystem og gammel løn og hvordan aftalegrundlaget kan indberettes. Indhold 1. Lønsystemsmarkering...

Læs mere

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken Cirkulære af 10. november 2011 Perst.nr. 059-11 PKAT nr. 0254 J.nr. 7-401-7 Cirkulære om aftale om Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Om bevillingsafregning 2013. November 2013 Version 1.1

Om bevillingsafregning 2013. November 2013 Version 1.1 Om bevillingsafregning 2013 November 2013 Version 1.1 Indhold 1 Indledning 3 2 Hvad er nyt 4 2.1 Bogføring i de lokale økonomisystemer 4 2.2 Statens Budgetsystem 4 2.3 Primo beholdninger på det udgiftsbaserede

Læs mere

Opslag Senior- og fratrædelsesordninger

Opslag Senior- og fratrædelsesordninger Opslag Senior- og fratrædelsesordninger Opslag Senior- og fratrædelsesordninger Overblik Introduktion I dette Opslag, kan du se hvilke overordnede regler der gælder, og hvornår og hvordan du bruger forskellige

Læs mere

Cirkulære om Klassificering af stillinger ved de frie grundskoler

Cirkulære om Klassificering af stillinger ved de frie grundskoler 2.4.19 1993 Cirkulære om Klassificering af stillinger ved de frie grundskoler 2.4.19 1 CIRKULÆRE OM KLASSIFICERING AF STILLINGER VED DE FRIE GRUNDSKOLER Hermed følger Finansministeriets aftale af 7. januar

Læs mere

Funktionsbeskrivelser

Funktionsbeskrivelser 3B Funktionsbeskrivelser 3B FUNKTIONSBESKRIVELSER... 1 3B.1 INDLEDNING 3 3B.2 ORGANISATION 3 3B.3 REGELGRUNDLAGET 4 3B.4 RESSORTOMLÆGNING 6 3B.5 KONFIGURATION 6 3B.6 STILLING TITEL JOB/FUNKTION - PERSON

Læs mere

Brugervejledning til Dyreregistrering

Brugervejledning til Dyreregistrering Brugervejledning til Dyreregistrering Dansk Kvæg 25. februar 2005 Brugervejledning til Dyreregistrering 1/13 Indledning Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme

Læs mere

Vejledning om interne statslige overførsler og internt statsligt køb og salg af varer og tjenesteydelser tjenesteydelser i staten.

Vejledning om interne statslige overførsler og internt statsligt køb og salg af varer og tjenesteydelser tjenesteydelser i staten. Vejledning om interne statslige overførsler og internt statsligt køb og salg af varer og tjenesteydelser tjenesteydelser i staten December 2016 Indhold 1. Indledning 3 2. Interne statslige overførsler

Læs mere

Vejledning til Finansministeriets forhandlingsdatabase Oversigt

Vejledning til Finansministeriets forhandlingsdatabase Oversigt Vejledning til Finansministeriets forhandlingsdatabase Oversigt 1. Hvad er forhandlingsdatabasen 2. Skærmbilledet og opslag 3. Hvilke oplysninger indgår 4. Lønbegreb 5. Definition af variable 6. Kriterier

Læs mere

Quickguide Vikarhåndtering Afdelingen bestiller en vagt

Quickguide Vikarhåndtering Afdelingen bestiller en vagt Quickguide Vikarhåndtering Afdelingen bestiller en vagt Indholdsfortegnelse: 1. Opsætning af arbejdstidsplan for at bestille vikarer... 1 2. Bestilling af vikar... 2 3. Bestillingsbilledet... 3 4. Oplysningerne

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Aftale om klassificering af nyoprettede lederstillinger ved erhvervsskolerne (tekniske skoler og handelsskoler)

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Aftale om klassificering af nyoprettede lederstillinger ved erhvervsskolerne (tekniske skoler og handelsskoler) FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om klassificering af nyoprettede lederstillinger ved erhvervsskolerne (tekniske skoler og handelsskoler) 1995 CIRKULÆRE OM AFTALE OM KLASSIFICERING AF NYOPRETTEDE

Læs mere

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen UDKAST 28. juni 2006 Cirkulære om ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen (Til samtlige ministerier mv.) Indledning

Læs mere

Administrationsgrundlag for pulje til fleksibel masteruddannelse i offentlig ledelse

Administrationsgrundlag for pulje til fleksibel masteruddannelse i offentlig ledelse Notat 16. marts 2009 Revideret december, 2010 Administrationsgrundlag for pulje til fleksibel masteruddannelse i offentlig ledelse 1. Bevillingen og bevillingsforudsætninger Som led i trepartsaftalerne

Læs mere

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. for videregående uddannelse m.fl. (AC s forhandlingsområde)

Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. for videregående uddannelse m.fl. (AC s forhandlingsområde) Cirkulære om Tillæg mv. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved centre for videregående uddannelse m.fl. (AC s forhandlingsområde) 2005 Cirkulære af 8. november 2007 Perst.

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 10. juli 2019 (LG 08/19, 1.)

Løninformation nr. 14 af 10. juli 2019 (LG 08/19, 1.) Løninformation nr. 14 af 10. juli 2019 (LG 08/19, 1.) Side 1 af 12 Løninformation om lønkørsel for LG 08/19, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 16. juli 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansættelsesformer i staten. December 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansættelsesformer i staten. December 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansættelsesformer i staten December 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om ansættelsesformer i staten (beretning nr. 5/06)

Læs mere

Cirkulære om. Aflønning af ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler

Cirkulære om. Aflønning af ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler Cirkulære om Aflønning af ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler 1995 4.5.1A 1 CIRKULÆRE OM AFLØNNING AF LEDERE, LÆRERE OG BØRNEHAVEKLASSE- LEDERE VED FRIE GRUNDSKOLER Hermed følger

Læs mere

Cirkulære om aftale om

Cirkulære om aftale om Cirkulære om aftale om Tillæg mv. til tjenestemandslignende ansatte adjunkter, lektorer og studielektorer under AC s forhandlingsområde ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2008 Cirkulære af

Læs mere

Bilag 10. Delrapport vedrørende klassificering og oprettelse af stillinger samt anvendelse af personel

Bilag 10. Delrapport vedrørende klassificering og oprettelse af stillinger samt anvendelse af personel Arbejdsgruppen vedr. justering af forsvarets personelog uddannelsesstruktur 11-12-2006 Bilag 10 Delrapport vedrørende klassificering og oprettelse af stillinger samt anvendelse af personel Indholdsfortegnelse

Læs mere

Betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken

Betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken Cirkulære om Betaling mv. under funktion i højere stilling for tjenestemænd i staten og folkekirken 2005 Cirkulære af 13. september 2005 Perst. nr. 046-05 PKAT nr. J.nr. 05-532-14 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

Cirkulære om Klassificering af stillinger ved de frie grundskoler

Cirkulære om Klassificering af stillinger ved de frie grundskoler 2.4.19 1993 Cirkulære om Klassificering af stillinger ved de frie grundskoler 2.4.19 1 CIRKULÆRE OM KLASSIFICERING AF STILLINGER VED DE FRIE GRUNDSKOLER Hermed følger aftale af 15. juni 1993 mellem Finansministeriet

Læs mere

I denne brugervejledning kan du læse om, hvilke automatiske ajourføringer der sker i lønsystemet.

I denne brugervejledning kan du læse om, hvilke automatiske ajourføringer der sker i lønsystemet. Ajourføringsregler Side 1 af 8 I denne brugervejledning kan du læse om, hvilke automatiske ajourføringer der sker i lønsystemet. Indhold 1. Online ajourføring i SLS... 1 2. Ajourføringsregler - Ansættelsesforhold...

Læs mere

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr

Cirkulære om. Åremålsansættelse. Cirkulære af 19. april Modst. nr J.nr Cirkulære om Åremålsansættelse 2016 Cirkulære af 19. april 2016 Modst. nr. 022-16 J.nr. 2016-1718-0011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 1. Ændringer ved OK15... 5 2. Lovgrundlag...

Læs mere

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

tat meddelelse J. nr. 5.1./

tat meddelelse J. nr. 5.1./ tat meddelelse 15.06.04 J. nr. 5.1./02-05-9 Om: Teknisk vejledning om indgåelse af lokale aftaler på det statslige forhandlingsområde SKAF (Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab) har den

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

tat meddelelse 19.03.03 Erstatter: 04.02.03 J. nr. 5.1./02-05-9

tat meddelelse 19.03.03 Erstatter: 04.02.03 J. nr. 5.1./02-05-9 tat meddelelse 19.03.03 Erstatter: 04.02.03 J. nr. 5.1./02-05-9 Om: Aftale om nyt lønsystem for tjenestemænd og tjenestemandslignende ansatte inden for Foreningen af tekniske og administrative tjenestemænds

Læs mere

Regnskabsafslutning for finansår 2008

Regnskabsafslutning for finansår 2008 Til brugere af Navision Stat Regnskabsafslutning for finansår 2008 18. november 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Årsafslutning, tidsterminer og administrative... 3 2.1. Periode 12... 3 2.2.

Læs mere

Vejledning til håndtering af ressortomlægninger m.v. i databasen Energibesparelser i Staten.

Vejledning til håndtering af ressortomlægninger m.v. i databasen Energibesparelser i Staten. N O T AT 02. marts 2015 Center for Bygninger Ref. AGJ Vejledning til håndtering af ressortomlægninger m.v. i databasen Energibesparelser i Staten. Indledning Databasen Energibesparelser i staten (EiS)

Læs mere

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis

Lokale aftaler om løntillæg. - hvad er god praksis Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg Hvad er god praksis Maj 2012 Lokale aftaler om løntillæg - hvad er god praksis Udgivet maj 2012 af Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Opslag Chef- og lokalløn

Opslag Chef- og lokalløn Opslag Chef- og lokalløn Opslag Chef- og lokalløn Overblik Introduktion I dette Opslag, kan du se hvordan du skal indrapportere til lønsystemet i forbindelse med Chef- og lokalløn. Indhold Dette dokument

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

Vejledning for dig der skal godkende oplysninger på Tilbudsportalen

Vejledning for dig der skal godkende oplysninger på Tilbudsportalen Vejledning for dig der skal godkende oplysninger på Tilbudsportalen Version: 1.0 Opdateret den: 05-06-2019 I denne vejledning kan du læse mere om hvordan du opretter og godkender tilbud og plejefamilier

Læs mere

Bilag til Økonomiregulativ

Bilag til Økonomiregulativ Bilag til Center for Økonomi og Personale Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Telefon: 4477 2000 balkom@balk.dk www.ballerup.dk Godkendt den 20-05-2014 1 Indhold 1.... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Baggrund... 3 1.3.

Læs mere

Tillæg m.v. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse m.fl.

Tillæg m.v. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende. centre for videregående uddannelse m.fl. Cirkulære om Tillæg m.v. for visse tjenestemands- og tjenestemandslignende ansatte lærere ved centre for videregående uddannelse m.fl. 2003 Cirkulære af 1. marts 2004 Perst nr. 014-04 PKAT nr. J.nr. 01-333/31-3

Læs mere

Opslag Nye lønsystemer og Lønforsøg

Opslag Nye lønsystemer og Lønforsøg Opslag Nye lønsystemer og Lønforsøg Opslag Nye lønsystemer og Lønforsøg Overblik Introduktion I dette Opslag, kan du se hvordan du skal indrapportere til lønsystemet i forbindelse med Nye lønsystemer og

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger FINANSMINISTERIET Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger 1999 1 CIRKULÆRE OM SENIOR- OG FRATRÆDELSESORDNINGER (Til samtlige ministerier m.v.) 1. Indledning Finansministeriet og Centralorganisationernes

Læs mere

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner

Vejledning. til. LetRegnskab.dk Årsrapport. Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Vejledning til LetRegnskab.dk Årsrapport Administration og brugen af hjemmesidens funktioner Version 2010.02 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Log in 4 Vedligeholdelse af stamoplysninger

Læs mere

Side 1 af 16. Vedligehold decentrale stamdata i SKS

Side 1 af 16. Vedligehold decentrale stamdata i SKS Side 1 af 16 Vedligehold decentrale stamdata i SKS Indholdsfortegnelse Side 2 af 16 1. Indledning... 3 2. Generelt om stamdata i SKS og vedligeholdelse af disse... 3 2.1. CENTRALE STAMDATA... 4 2.2. DECENTRALE

Læs mere

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd Cirkulære om Ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd 2004 Cirkulære af 18. maj 2004 Perst. nr. 033-04 PKAT nr. J.nr. 03-205-7 2 Cirkulære om ansættelsesområder og ansættelsesbreve for tjenestemænd

Læs mere

VITAS Digital ansøgning

VITAS Digital ansøgning Hvis du har fundet en virksomhed, som gerne vil ansætte dig i enten løntilskud, i en praktikplads eller som voksenlærling, kan du komme hurtigt i gang og sætte fart på sagsbehandlingen, ved at bede virksomheden

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. Vikarbestilling. Quickguide. Version 4.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. Vikarbestilling. Quickguide. Version 4.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER Vikarbestilling Quickguide Version 4.0 Kære Vikarbestiller, Psykiatriens Vikarcenter vil med denne lille pjece gerne give dig et redskab, der hurtigt hjælper dig med at bestille

Læs mere

Vejledning om Bevillingsafregning Oktober 2016

Vejledning om Bevillingsafregning Oktober 2016 Vejledning om Bevillingsafregning 2016 Oktober 2016 Indhold 1. Indledning 3 2. Processen 4 2.1 Den generelle tidsplan 4 2.2 Departementernes rolle 4 2.3 Institutionernes rolle 5 2.4 Godkendelse af bevillingsafregning

Læs mere

Omklassificering af ungdomsskoleinspektører

Omklassificering af ungdomsskoleinspektører Omklassificering af ungdomsskoleinspektører Spørgsmålet om, hvorvidt en omklassificering af normerede stillinger som ungdomsskoleinspektører måtte bero på aftale i overensstemmelse med de almindelige regler

Læs mere

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger

Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Kvik-guide: Sådan opretter du en bruger Denne guide henvender sig til brugere, der er oprettet med en administrator- eller superbrugeradgang, og som har brug for at oprette andre brugere med tilknytning

Læs mere

Cirkulære om aftale om

Cirkulære om aftale om Cirkulære om aftale om Tillæg mv. til tjenestemandslignende ansatte adjunkter, lektorer og studielektorer under AC s forhandlingsområde ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2005 Cirkulære af

Læs mere

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019 Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse Juni 2019 Indhold 1. En ny karrierevej for akademikere i staten 4 1.1 En ny stillingskategori

Læs mere

1. Online fejl, advis og informationer Fejl og advis efter en lønkørsel Eksempler på advis Eksporter data til excel...

1. Online fejl, advis og informationer Fejl og advis efter en lønkørsel Eksempler på advis Eksporter data til excel... Fejl og advis i SLS Side 1 af 13 I denne brugervejledning får du en beskrivelse af Fejl og advis. Du kan skelne mellem fejl og advis, der dannes i forbindelse med online indrapportering i SLS - og de,

Læs mere

Senior- og fratrædelsesordninger

Senior- og fratrædelsesordninger Cirkulære om Senior- og fratrædelsesordninger 2002 Omtryk Indhold Cirkulære 1. Indledning... 3 2. Generelle bemærkninger... 4 3. Seniorordninger... 5 3.1. Deltid... 5 3.2.1. Retræte... 6 3.2.2. Seniorordning

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Eft.: Forsvarsministeriet. Emne: Kompetencefondens hovedskrivelse uden rammer 2015

Eft.: Forsvarsministeriet. Emne: Kompetencefondens hovedskrivelse uden rammer 2015 Eft.: Forsvarsministeriet Emne: Kompetencefondens hovedskrivelse uden rammer 2015 Til HR Partner FMI HR Partner FAK HR Partner FER HR Partner HJK HR Partner VFK HR Partner FSU R1FMN skr. 2.kt. 04-544-10

Læs mere

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner

Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner Cirkulære om organisationsaftale for Ledere under COII s forhandlingsområde ved en række uddannelsesinstitutioner 2007 Cirkulære af 28. januar 2008 Perst. nr. 002-08 PKAT nr. 640 J.nr. 07-333/04-2 Dataark

Læs mere

Censor og undervisningskompetencer

Censor og undervisningskompetencer Censor og undervisningskompetencer m.v., CØSA Sidst opdateret 15-06-2016/version 2.0/ Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig.

Læs mere

Indberetning af eksamen til CØSA Sidst opdateret /version 1.0/Steen Eske Christensen

Indberetning af eksamen til CØSA Sidst opdateret /version 1.0/Steen Eske Christensen Indberetning af eksamen til CØSA Sidst opdateret 22-12-2006/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Udbetaling Danmark

Pensioneringsprocessen/Udbetaling Danmark Pensioneringsprocessen/Udbetaling Danmark Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 4 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag... 5 3. Gennemgå

Læs mere

Medarbejderoplysninger

Medarbejderoplysninger Medarbejderoplysninger I ScanPas er det muligt at få en samlet oversigt på en medarbejder, hvor man kan se stort set alt det HR-data, som er registreret på vedkommende. Dette sker i skærmbilledet Alle

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

Stillingsstruktur for kunstnerisk/- videnskabeligt personale ved musikkonservatorierne under Kulturministeriet

Stillingsstruktur for kunstnerisk/- videnskabeligt personale ved musikkonservatorierne under Kulturministeriet Cirkulære om Stillingsstruktur for kunstnerisk/- videnskabeligt personale ved musikkonservatorierne under Kulturministeriet 2004 Cirkulære af 8. juni 2004 Perst. nr. 035-04 PKAT nr. J.nr. 03-335-14 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Integrationsmanual. SLS integration til Campus Version 4. Moderniseringsstyrelsen SLS integration til Campus

Integrationsmanual. SLS integration til Campus Version 4. Moderniseringsstyrelsen SLS integration til Campus Integrationsmanual SLS integration til Campus Version 4 Moderniseringsstyrelsen SLS integration til Campus 2018 1 1. Indholdsfortegnelse l 1. Indholdsfortegnelse... 2 2. Formål og indledning... 3 3. Oversigt

Læs mere

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår fra 1. april 2008 for tjenestemænd, der er overgået til ansættelse i staten mv. i forbindelse med kommunalreformen 2006 Cirkulære af 12. oktober 2006 Perst. nr. 054-06 PKAT

Læs mere

Løninformation nr. 22 af 23. november 2018 (LG 12/18, 2.)

Løninformation nr. 22 af 23. november 2018 (LG 12/18, 2.) Løninformation nr. 22 af 23. nov. 2018 (LG 12/18, 2.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 12/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. november 2018. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af virksomhedsinstrukser

Vejledning om udarbejdelse af virksomhedsinstrukser Vejledning om udarbejdelse af virksomhedsinstrukser April 2010 Indhold 0 Indledning 3 1 Virksomheder med én regnskabsførende institution 5 1. Virksomhedens identifikationsnumre 5 2. Virksomhedens forretningsområde

Læs mere

Med henblik på disse overvejelser har ministeriet udarbejdet nedenstående vejledning.

Med henblik på disse overvejelser har ministeriet udarbejdet nedenstående vejledning. Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pædagogiske ledere - vejledning I forbindelse med OK 08 blev

Læs mere

Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard

Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard Elevudlån Sidst opdateret 16.5.2006/version 2/Tue Korsgaard Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Afsendelse af udlån for en elev Vedligeholdelse af udlån på arrangerende Modtagelse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om etablering af den selvejende institution Udbetaling Danmark

Bekendtgørelse af lov om etablering af den selvejende institution Udbetaling Danmark LBK nr 1506 af 06/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 5. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/16730

Læs mere

I denne emnebeskrivelse kan du læse om Skyldige beløb i lønsystemet, og du kan

I denne emnebeskrivelse kan du læse om Skyldige beløb i lønsystemet, og du kan Skyldige beløb Side 1 af 6 I denne emnebeskrivelse kan du læse om Skyldige beløb i lønsystemet, og du kan se, hvordan du skal indrapportere i forskellige situationer. Indhold: 1. Indledning... 1 2. Skyldige

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om løn mv. for. lærere ved. erhvervsskolerne. m.fl.

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om løn mv. for. lærere ved. erhvervsskolerne. m.fl. FINANSMINISTERIET lærere ved Cirkulære om løn mv. for m.fl. erhvervsskolerne 1995 CIRKULÆRE OM LØN MV. FOR LÆRERE VED ERHVERVSSKOLERNE M.FL. Som led i forliget mellem finansministeren og Centralorganisationernes

Læs mere

AMTSRÅDSFORENINGENS VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR YDELSE AF KVALIFIKATIONSTILLÆG -------------

AMTSRÅDSFORENINGENS VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR YDELSE AF KVALIFIKATIONSTILLÆG ------------- Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN Dampfærgevej 22, Postboks 2593 2100 København Ø - Tlf.: 35 29 81 00 August 1995 J.nr. 7-3300-4/95 AMTSRÅDSFORENINGENS VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR YDELSE AF KVALIFIKATIONSTILLÆG

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere