Spørgsmål og svar af 14. marts 2013 udbud af CMS og responsive web design til Roskilde Kommunes hjemmeside II

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål og svar af 14. marts 2013 udbud af CMS og responsive web design til Roskilde Kommunes hjemmeside II"

Transkript

1 Spørgsmål og svar af 14. marts 2013 udbud af CMS og responsive web design til Roskilde Kommunes hjemmeside II Spørgsmål 1: Vedr. bilaget "Snitflader fagsystemer" Her indgår følgende sætning: Derudover ønsker vi at gøre den fællesoffentlige postkasse 'Digital post' tilgængelig kan præsenteres i en iframe. Det ser ikke ud til, at denne sætning er helt færdig. Ligeledes ser den tabel, der indgår umiddelbart efter heller ikke ud til at være helt færdig, da den indeholder en celle med " ". Har I mulighed for at uddybe/afklare dette punkt?. Roskilde Kommune ønsker, at vores borgere skal kunne få adgang til deres digitale postkasse via roskilde.dk. Det kunne f.eks. ske ved at indlejre postkassen som en i-frame-løsning, eller som et link til borger.dk, eller andet. Vi er som udgangspunkt interesseret i en dialog om den bedste løsning. Grunden til at der i kolonnen Data er en celle med skyldes at der ikke hentes nogle specifikke data ind, da der i vores eksempel på løsning, er tale om en Iframe. Spørgsmål 2: Vedr. bilaget "Snitflader fagsystemer" Her indgår følgende sætning: "Endelig ønsker vi at give medarbejdere som ikke har adgang til vores administrative netværk mulighed for at tilgå vores intranet. Adgang til intranet på vores administrative netværk. ISA server...?" Vi er lidt i tvivl om dette punkt. Har I mulighed for at for at uddybe betydningen. Både ift. til hvad ambitionsniveauet er i indeværende budget/projekt. Og ift. hvad der menes med "ISA server...?" Roskilde Kommunes ønsker ikke at stille et mindstekrav om løsningens integration med kommunens intranet. Denne formulering i bilag 2 er således blot et ønske, men ikke noget krav. Spørgsmål 3: I bilag 1: Teknisk kravspecifikation er følgende angivet: "Alle krav, der er kategoriseret som Mindstekrav skal opfyldes. Opfyldes de ikke, kan Roskilde Kommune vælge at afvise tilbuddet." Skal det forstås på den måde, at tilbud, der ikke opfylder mindstekrav alligevel kan komme i betragtning, hvis Roskilde Kommune finder det fordelagtigt? Grunden til at vi spørger, er at vi typisk oplever, at opfyldelse af mindstekrav er en forudsætning for at et tilbud ikke afvises. Som beskrevet i udbudsmaterialet skal alle mindstekrav være opfyldt. Roskilde Kommune vil derfor afvise de tilbud som kommunen vurderer ikke opfylder disse krav. Spørgsmål 4:

2 I krav 1.10 er følgende angivet: "Roskilde Kommune skal have adgang til statistik over brugen af og andre af kommunens sites opbygget i Drupal. Roskilde Kommune benytter i øjeblikket Siteimprove som statistiksystem." Vi antager at aftalen omkring statistikløsning pt er indgået direkte mellem Roskilde Kommune og Siteimprove. Kan I angive om den ønskede statistikløsning fortsat kan være en ekstern løsning, og evt. præcisere om driftsomkostninger til statistik skal indtænkes i driftsbudgettet som en del af dette udbud eller om der er mulighed for, at Roskilde Kommune indgår en direkte aftale med statistikudbyder, som det er tilfældet med Siteimprove? Som beskrevet i krav-id: 3.1 ønsker Roskilde Kommune, at det fremtidige cms skal kunne integreres med Siteimproves statistik-tjeneste. Men ift. udbuddet er der alene tale om, at løsningen skal kunne levere data til Siteimprove. Aftalen mellem Siteimprove og Roskilde Kommune skal derfor ikke indtænkes i tilbuddet. Spørgsmål 5: I krav 1.13 er følgende angivet: "Det skal som minimum være muligt for Roskilde Kommune selv at ændre hjemmesidens grundlæggende sideopbygning, elementplacering, struktur, farver, logoer mm. Leverandøren skal beskrive, hvad Roskilde Kommune selv kan ændre, og hvad der kræver involvering af leverandør." "Som minimum" indikerer, at der er tale om et mindstekrav. Er der tale om et mindstekrav, og burde kravet så ikke ændres. Alternativt foreslår vi at "som minimum" udgår. Roskilde Kommune ønsker ikke at ændre kategorien af krav Derfor udgår formuleringen som minimum i dette krav for at undgå forvirring om kategorien. Spørgsmål 6: I krav 5.5 henvises til et nyhedsarkiv, som artiklerne automatisk skal flyttes til, når publiceringsperioden udløber. Er der tale om et offentligt tilgængeligt nyhedsarkiv eller er det et nyhedsarkiv, der kun er tilgængeligt for redaktører og administratorer i Roskilde Kommune? Det skal være muligt for brugerne af roskilde.dk at få adgang til et nyhedsarkiv med nyheder der har passeret sluttidspunktet. Så vi ønsker at nyhedsarkivet skal være offentligt. Men vi er som udgangspunkt åbne for en dialog om den bedste løsning for både borgere og redaktører. Spørgsmål 7: I krav 7.3 står det således: "Det skal være muligt for webredaktøren og brugeren at tilføje vedhæftede filer". Dette krav knytter sig til formularer. Skal forstås på den måde, at en webredaktør skal kunne tilføje et felt til formularen, så brugeren skal kunne tilføje en fil til? Eller hvad menes med at en webredaktør skal kunne tilføje filer?

3 I vores nuværende cms er det muligt for webredaktører at opsætte en webformular med egne definerede indholdsfelter herunder et felt der giver brugeren på hjemmesiden mulighed for at indsende en vedhæftet fil. Det er denne funktionalitet der henvises til i krav 7.3. Spørgsmål 8: I hoveddokumentet henvises til bilag 4 henvises til OS2 Code-guidelines. Det vedlagte bilag 4 indeholder Code-guidelines for projektet Ding. Er det fordi, at disse guidelines er valgt som de officielle guidelines i OS2 samarbejdet? Det er korrekt, at OS2 Code-guidelines tager udgangspunkt i de Code-guidelines der er defineret i projektet Ding. Spørgsmål 9: I hoveddokumentet skrives følgende: "Hvis der udføres tilpasninger og udvidelser opnår Roskilde Kommune fulde rettigheder over kildekoder, og der opnås endvidere fulde rettigheder til udvikling af disse". Har I mulighed for at uddybe, hvad i lægger i betydning fulde rettigheder. Hvis eksempelvis et eksisterende open source modul tilpasses, hvad er det så I vil have de fulde rettigheder til? Jf. pkt. 8 og pkt. 9 i udbudsmaterialets hoveddokument ønsker Roskilde Kommune, at leverandøren er indforstået med, at Roskilde Kommune i nogle tilfælde vil /kan vælge en anden samarbejdspartner til design og implementering af nye løsninger. Roskilde Kommune ønsker f.eks. at det skal være muligt at videregive komponenter til de øvrige kommuner i OS2-fællesskabet og også have mulighed for at videreudvikle komponenter i samarbejde med andre kommuner og leverandører. Derfor ønsker vi som udgangspunkt at have fuld adgang til kildekoden. Spørgsmål 10: I hoveddokumentets afsnit om brugscenarier er et scenarie, der handler om høringssvar. Her står: "Ulla brugte tidligere meget tid på at indsamle og journalisere høringssvarene i kommunens ESDH-system (FICS) og derefter offentliggøre materialet på kommunens hjemmeside. Derfor er hun godt tilfreds med at denne arbejdsproces i det nye hjemmesidesystem nu er automatiseret, så hun stort set blot skal godkende de høringssvar, som borgerne har indsendt via et høringsmodul på hjemmesiden." Kan I evt. uddybe med viden om regler og lovgivning om høringssvar. Er det nok, at høringssvar gemmes på hjemmesiden eller er der en journaliseringspligt af høringssvar, som skal tænkes ind i løsningen evt. med kobling til andre systemer? Det er korrekt, at Roskilde Kommune er forpligtet til at offentliggøre høringssvar og journalisere dem i kommunens ESDH-system (FICS). Det er kommunens erfaring at netop denne arbejdsproces er omstændig for de involverede medarbejdere. Derfor ønsker Roskilde Kommunen at en mere automatiseret løsning til

4 håndtering af høringer, hvor høringssvarene f.eks. via et workflow let kan godkendes, journaliseres og offentliggøres på hjemmesiden. Spørgsmål 11: Hvad er jeres forventninger mere konkret til mock ups? Roskilde Kommune har ingen specifikke krav eller forventninger til mock ups. Men vi anbefaler, at leverandøren understøtter sin beskrivelse med visuelle præsentationer i de dele af tilbudsgivningen, hvor det er relevant. Og hvor det kan fremme vores forståelse af løsningsforslaget. Spørgsmål 12: I annonceringen afsnit 5 fremgår det at responsivt skal virke til GPS-enheder og SMARTtvformater. Kan I fremsende eksempel eller yderligere beskrivelser af forventninger hertil? Roskilde Kommune kan ikke præcisere hvilke specifikke formater den responsive designløsningen skal kunne tilpasses. Men vi forventer i dialog med leverandøren at finde den mest fremtidssikrede løsning. Men som udgangspunkt ønsker vi, at leverandøren skal anbefale os en løsning der er mest fremtidssikret. Spørgsmål 13: Hvilken kontraktform påtænker I at benytte i forbindelse med leverancen? Roskilde Kommune forventer at anvende den kontraktform, som er standard ved udformningen af leveranceaftaler som den foreliggende. Spørgsmål 14: Hvad er forventinngerne til sub- og kampagnesites - er det at de skal benytte samme layout og funktionalitet som hovedsitet, men fungere som selvstændige sites/løsninger med egen administration og mulighed for at få udviklet selvstændige? Roskilde Kommune ønsker at kunne oprette sub- og kampagnesites, der kan få deres eget grafiske udtryk og som har deres egen administrationsdel, uafhængigt af hovedsitet. Spørgsmål 15: Kan I beskrive at I er igang med foranalyse og informationsarkitektur. Hvad er forventningerne til leverandørens bidrag til dette arbejde? Hvilket IA arbejde kan vi forvente der foreligger ved opstart? Roskilde Kommune forventer at arbejdet med informationsarkitekturen (IA) er en del af tilbudsgivningen og forventer, at tilbudsgiver kan præsentere en plan og struktur for IA-arbejdet. Roskilde Kommune er allerede i gang med at forberede denne del og forventer at kunne præsentere leverandøren for en liste over TOP TASK /væsenligste opgaver/handlingsmønstre på hjemmesiden. Spørgsmål 16: Der bedes om dokumentation af certificeringer udviklerne har, men der findes ikke Drupal certifikater. Vil det være ok at levere et kompetenceskema og har I nogle præferencer til hvad der skal stå i dette? Det er tilfredsstilende at leverandøren præsenterer et kompetenceskema, som dokumentation for tilstrækkelig faglighed. Spørgsmål 17: Hvem samarbejder kommunen med vedr. selvbetjeningsløsninger og hvor stor en del forventer i implementeret i CMS kontra hos 3-part selvbetjeningsleverandør?

5 Roskilde Kommune har en lang række leverandører af selvbetjeningsløsninger, som alle fungerer på egne systemplatforme. I de fleste tilfælde er der tale om links til selvbetjeningsløsningen (3-part) fra hovedsitet eller fra selvbetjeningsportal på hjemmesiden. Det forventer vi ikke ændret fremover. Men vi er som udgangspunkt interesseret i en dialog med leverandøren om en forbedring af området herunder en forbedret visning af borgernes egne data (personaliseret indhold se bilag 2) Spørgsmål 18: Der omtales flere selvbetjeningsløsninger bla. Min Kilde, booking hos tandlæge mm.. Har I en samlet oversigt over hvilke selvbetjeningsløsninger som eksistere allerede og hvilke I forventer implementeret som dem af CMS-projektet? En oversigt over selvbetjeningsløsninger kan ses på kommunens selvbetjeningsportal: De fagsystemer som vi ønsker at skabe en snitflade til i opsætningen af Drupal er opstillet i bilag 2. Spørgsmål 19: Der omtales en Google lignende søgning. Har kommunen en Google Search Appliance licens eller andre søgemaskiner til rådighed? Eller ønsker I leverandørens løsningsforslag? Roskilde Kommune har ingen Google Search Appliance licens og er som udgangspunkt interesseret i at følge leverandørens anbefalinger. Spørgsmål 20: Der omtales arrangenmenter og integration til en mobil app Roskilde LIVE. I dag ligner det at arrangementer administreres med Kulturnaut. Er det fremadrettet planen at skulle fortsætte med dette? Hvad er forventingerne til integration og synkronisering med Kulturnaut? Visning af arrangementer på kommunens hjemmeside sker som et datatræk fra Kulturnaut, hvilket vi også forventer, skal ske på den nye hjemmeside. Roskilde LIVE fungerer også med indtræk af data fra Kulturnaut, men i en særskilt løsning. Vi håber, at vi i dialog med leverandøren kan finde en løsning der sikrer en bedre sammenhæng mellem disse separate løsninger. Spørgsmål 21: Hvad er forventninger til flere sprog på sitet? Roskilde Kommune har ingen specifikke forventninger til sprogversionering men er åbne overfor leverandørens anbefalinger på området. Spørgsmål 22: Vedr. 17. Prisscenarier fremgår det ikke om der ønskes prisangivelse for webdesign - blot forberedelse af responsivt webdesign. Hvad skyldes dette? Har I allerede udviklet webdesign som I ønsker gjort responsivt? Roskilde Kommune forventer at webdesign er en del at tilbudsgivningen da den hænger tæt sammen med forberedelsen af responsivt webdesign. Spørgsmål 23: Vedr. 18 Udvælgelseskriterier omtales virksomhedens produktsortiment. Hvad menes der nærmere specificeret med dette? Er det leverandørens leverancer der egentlig menes? Der er korrekt, at der er tale om leverandørens tidligere leverancer. Spørgsmål 24: Vedr. 19. Tildelingskriterium omtales visioner for arbejdet med responsivt webdesign. Kan I specificere dette yderligere?

6 Vi ønsker som udgangspunkt en løsning der er fremtidssikret. Derfor ønsker vi, at leverandøren kan anbefale en løsning som tager højde for den teknologiske udvikling og er visionær /fremadskuende. Spørgsmål 25: I bilag 2 står: "Endelig ønsker vi at give medarbejdere som ikke har adgang til vores administrative netværk mulighed for at tilgå vores intranet". Er det krav til leverancen af roskilde.dk? Roskilde Kommunes ønsker ikke at stille krav om løsningens integration med kommunens intranet. Se eventuelt besvarelsen af spørgsmål 2. Spørgsmål 26: Min Side / Min Kilde: Er tanken at bygge selvbetjeningen op på ny fra bunden i den nye løsning eller at genbruge elementer fra den nuværende løsning? Vi er som udgangspunkt interesseret i en dialog om den bedste løsning. Så vi vil være åbne overfor leverandørens anbefalinger. Spørgsmål 27: Hvilke ønsker har Roskilde Kommune til brugertest undervejs i udviklingsprocessen? Og vil kommunen evt selv have ressourcer til at gennemføre tests af fx grundlæggende informationsarkitektur? Roskilde Kommune har adgang til en række fokusgrupper og et borgerpanel. Så den del vil vi godt kunne samarbejde med leverandøren om. Spørgsmål 28: Kan I uddbyde, hvad der mere præcis efterspørges bag formuleringen: Beskrivelse af de foranstaltninger, som tilbudsgiver har truffet til sikring af kvaliteten af virksomhedens produktsortiment De efterspurgte beskrivelser skal vise Roskilde Kommune, hvilke tiltag leverandøren har gjort for at sikre kvaliteten af sine produkter/ydelser. Dvs. en beskrivelse af leverandørens kvalitetssikring. Spørgsmål 29: Skal "Min kilde" integreres/overflyttes i nyt CMS eller skal de eksisterende data fra "min kilde" blot præsenteres i det nye CMS? Vi er som udgangspunkt interesseret i en dialog om den bedste løsning. Så vi vil være åbne overfor leverandørens anbefalinger. Spørgsmål 30: Hvad menes med SMART tv formater? Roskilde Kommune kan ikke præcisere hvilke specifikke formater den responsive designløsningen skal kunne tilpasses. Men vi forventer i dialog med leverandøren at finde den mest fremtidssikrede løsning. Men som udgangspunkt ønsker vi, at leverandøren skal anbefale os en løsning der er mest fremtidssikret. Spørgsmål 31: Vil blot høre, om hosting er del eller evt. option i forhold til udbuddet? Hosting er ikke en del af udbuddet. Men Roskilde Kommune er interesseret i at følge leverandørens råd og anbefaling på dette område.

Spørgsmål og svar nr. 5 til nyt intranet

Spørgsmål og svar nr. 5 til nyt intranet Økonomi Indkøb Trollesmindealle 27 DK - 3400 Hillerød Telefon 7232 0000 Mail indkob@hillerod.dk Til: Tilbudsgivere CVR/SE-nr: 29189366 Dato: 22.01.2018 Spørgsmål og svar nr. 5 til nyt intranet Spørgsmål

Læs mere

Region Midtjylland har indtil 03.07.2013 fået 17 spørgsmål om udbudsmaterialet. Spørgsmålene er gengivet i anonymiseret form.

Region Midtjylland har indtil 03.07.2013 fået 17 spørgsmål om udbudsmaterialet. Spørgsmålene er gengivet i anonymiseret form. Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Spørgsmål og svar pr. 04.07.2013 i forbindelse med Offentligt udbud (annoncering) af en samlet løsning med

Læs mere

Prækvalifikation vedrørende leverance af ny informationsarkitektur, ny søgefunktion samt nyt design og layout til Ballerup.dk

Prækvalifikation vedrørende leverance af ny informationsarkitektur, ny søgefunktion samt nyt design og layout til Ballerup.dk UDVIKLING OG KOMMUNIKATION Dato: 28. august 2015 Tlf. dir.: 2069 1290 E-mail: akle@balk.dk Kontakt: Anne Sophie Kleding Sagsid: 85.11.00-P20-9-15 Prækvalifikation vedrørende leverance af ny informationsarkitektur,

Læs mere

Region Midtjylland har indtil 10.07.2013 fået 21 spørgsmål om udbudsmaterialet. Spørgsmålene er gengivet i anonymiseret form.

Region Midtjylland har indtil 10.07.2013 fået 21 spørgsmål om udbudsmaterialet. Spørgsmålene er gengivet i anonymiseret form. Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Spørgsmål og svar pr. 11.07.2013 i forbindelse med Offentligt udbud (annoncering) af en samlet løsning med

Læs mere

NYT CMS OG RESPONSIVT WEB DESIGN PÅ ROSKILDE.DK

NYT CMS OG RESPONSIVT WEB DESIGN PÅ ROSKILDE.DK NYT CMS OG RESPONSIVT WEB DESIGN PÅ ROSKILDE.DK Februar 2013 Side2/15 0. Indledning Roskilde Kommune ønsker at anskaffe og implementere et nyt hjemmesidesystem (CMS) til præsentation af Roskilde Kommunes

Læs mere

Bilag 1. Teknisk kravspecifikation

Bilag 1. Teknisk kravspecifikation Bilag 1. Teknisk kravspecifikation Side2/15 Vejledning Bilag 1 indeholder 6 afsnit med specifikation af krav til systemet, som Roskilde Kommunes hjemmeside skal baseres på samt de funktionaliteter, som

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

Afdelingsdag. Rudersdal den juni 2017

Afdelingsdag. Rudersdal den juni 2017 Afdelingsdag Rudersdal den 14.-15. juni 2017 Milepæle i udrulning af ny webplatform Design, kravspecifikation og udbud (2014-15) Lancering af rudersdal.dk (6. juni 2016) Lancering af Kommuneplan 2017 (25.

Læs mere

Annoncering af udbud om udvikling af ny hjemmeside

Annoncering af udbud om udvikling af ny hjemmeside Annoncering af udbud om udvikling af ny hjemmeside Annoncering I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a 15 d annonceres følgende:

Læs mere

Offentligt udbud (annoncering): Udvikling af ny hjemmeside, implementering og tilretning

Offentligt udbud (annoncering): Udvikling af ny hjemmeside, implementering og tilretning Offentligt udbud (annoncering): Udvikling af ny hjemmeside, implementering og tilretning Oversigt over udbudsmaterialet: 1. Indledning/beskrivelse 2. Ordregiver 2.1 Kontaktinformationer 3. Den udbudte

Læs mere

Bedre brugeroplevelser! Hvad gør Erhvervsstyrelsen i Danmark? Altinndagen 1.december 2014

Bedre brugeroplevelser! Hvad gør Erhvervsstyrelsen i Danmark? Altinndagen 1.december 2014 Bedre brugeroplevelser! Hvad gør Erhvervsstyrelsen i Danmark? Altinndagen 1.december 2014 Hvad vil vi gerne dele med jer i dag? Kort om os Erhvervsstyrelsen, brugervenlighed og VIRK v. Hanne Vestergaard

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

Århus Kommunes nye hjemmeside - en ny side af Århus Kommune! Århus Kommune Projekt Ny Hjemmeside Borgmesterens Afdeling

Århus Kommunes nye hjemmeside - en ny side af Århus Kommune! Århus Kommune Projekt Ny Hjemmeside Borgmesterens Afdeling Århus Kommunes nye hjemmeside - en ny side af Århus Kommune! Århus Kommune Projekt Ny Hjemmeside Borgmesterens Afdeling Projektplan Århus Kommune Projekt Ny Hjemmeside Borgmesterens Afdeling Opstart Konceptudvikling

Læs mere

Bilag 1: Teknisk kravsspecifikation

Bilag 1: Teknisk kravsspecifikation Bilag 1: Teknisk kravsspecifikation Indholdsfortegnelse Indhold Vejledning... 2 CMS... 3 Indholdsproduktion og kvalitetsstyring... 6 Søgning... 10 Søgemaskineoptimering... 12 Nyhedsformidling og brugerinddragelse...

Læs mere

NYT CMS, INFORMATIONSARKITEKTUR OG RESPONSIVT WEBDESIGN TIL VALLENSBAEK.DK

NYT CMS, INFORMATIONSARKITEKTUR OG RESPONSIVT WEBDESIGN TIL VALLENSBAEK.DK NYT CMS, INFORMATIONSARKITEKTUR OG RESPONSIVT WEBDESIGN TIL VALLENSBAEK.DK Udbudsmateriale OS2web 1.0/Drupal CMS-løsning til vallensbaek.dk Vallensbæk den 7. marts 2013 1 Udbudsmateriale OS2web 1.0/Drupal

Læs mere

Det kommunale intranet. Præsentation Onsdag den 26. marts

Det kommunale intranet. Præsentation Onsdag den 26. marts Det kommunale intranet Præsentation Onsdag den 26. marts Hvem er ham den skaldede? Hvad er et Intranet Kære Wikipedia? Hvad er et Intranet? Wikipedia DK:! Et intranet er et datanet som er internt i en

Læs mere

Spørgsmål til annoncemateriale (anonymiseret) og svar

Spørgsmål til annoncemateriale (anonymiseret) og svar Spørgsmål til annoncemateriale (anonymiseret) og svar 22.oktober 2012 Indkomne spørgsmål Interessentanalyse - På side 2 i udbudsmaterialet nævnes: Vi har på forhånd udarbejdet interessentanalyse samt behovsafdækning

Læs mere

Offentligt udbud (annoncering) af en samlet løsning med CMS (Content Management System) og tilretning og implementering

Offentligt udbud (annoncering) af en samlet løsning med CMS (Content Management System) og tilretning og implementering Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Offentligt udbud (annoncering) af en samlet løsning med CMS (Content Management System) og tilretning og

Læs mere

Spørgsmål og svar pr. 8. juni 2011 til udbud af applikation til formidling af naturområder

Spørgsmål og svar pr. 8. juni 2011 til udbud af applikation til formidling af naturområder Spørgsmål og svar pr. 8. juni 2011 til udbud af applikation til formidling af naturområder Spørgsmål 1: Applikationens v.1 Skal data i denne version trækkes fra WEB? Dokumentationen siger at i version

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om boligstøtte

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om boligstøtte Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om boligstøtte Indhold Introduktion... 2 Formålet med standardsiden... 2 Hvad betyder standardsiden for jer?... 3 Standardsiden for boligstøtte

Læs mere

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. Juli 2016

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. Juli 2016 Vejledning i at anvende besvarelsesformular Juli 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal anvende besvarelsesformular på postkasser eller materialer. Du skal

Læs mere

Kontraktbilag D Spørgsmål & svar

Kontraktbilag D Spørgsmål & svar Kontraktbilag D Spørgsmål & svar Vedrørende EU-udbud af kontrakt på elektroniske dørlåse til Skanderborg Kommune, udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S 131-234577 Dokumentet er opdateret den. Tilbudsgiver skal

Læs mere

Indhold. Grundmodul. Tillægsmoduler. Teknologisk opbygning og indhold. Mulighed for udbygning. Forretningsmæssig funktionalitet

Indhold. Grundmodul. Tillægsmoduler. Teknologisk opbygning og indhold. Mulighed for udbygning. Forretningsmæssig funktionalitet Indhold. Grundmodul Tillægsmoduler Forretningsmæssig funktionalitet Dynamiske skemaer Fleksibel rapportering Digitalpost Digital udvalgsbetjening Teknologisk opbygning og indhold Mulighed for udbygning

Læs mere

Hvorfor intranet Alfresco?

Hvorfor intranet Alfresco? Hvorfor intranet Alfresco? - en gennemtænkt tilfældighed Dagsorden Baggrund for oplæget Hensigt med oplæg: Dele vores erfaringer vedr. valg af open source og Alfresco Dele vores erfaringer vedr. udbudsproces

Læs mere

Spørgsmål til udbudsmateriale Intranet til Danmarks Domstole

Spørgsmål til udbudsmateriale Intranet til Danmarks Domstole Spørgsmål til udbudsmateriale Intranet til Danmarks Domstole Senest opdateret den 15. oktober 2012 1. Krav 1.4. Der skal som udgangspunkt være vandtætte skotter mellem de lokale intranet, men det skal

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud om Relancering af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings hovedwebsites uvm.dk, eng.uvm.dk, stukuvm.dk og stil.

Spørgsmål/svar til udbud om Relancering af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings hovedwebsites uvm.dk, eng.uvm.dk, stukuvm.dk og stil. Spørgsmål/svar til udbud om Relancering af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings hovedwebsites uvm.dk, eng.uvm.dk, stukuvm.dk og stil.dk Der er til dags dato modtaget og besvaret følgende

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

Spørgsmål og svar nr. 4 til nyt intranet

Spørgsmål og svar nr. 4 til nyt intranet Økonomi Indkøb Trollesmindealle 27 DK - 3400 Hillerød Telefon 7232 0000 Mail indkob@hillerod.dk Til: Tilbudsgivere CVR/SE-nr: 29189366 Dato: 17.01.2018 Spørgsmål og svar nr. 4 til nyt intranet Spørgsmål

Læs mere

Sitecore Seminar København onsdag 6. februar 2008 DET DIGITALE DANMARK - BORGERPORTAL 2.0

Sitecore Seminar København onsdag 6. februar 2008 DET DIGITALE DANMARK - BORGERPORTAL 2.0 Sitecore Seminar København onsdag 6. februar 2008 DET DIGITALE DANMARK - BORGERPORTAL 2.0 Om Netmester Netmester A/S 10 års erfaring med web-udvikling Vinder af Bedst til Nettet 2006 og nomineret i 2007

Læs mere

Supersælgende hjemmeside i 2019

Supersælgende hjemmeside i 2019 Supersælgende hjemmeside i 2019 Agenda 1. Er du online? 2. Teknikken bag hjemmesiden 3. Webdesign og struktur 4. Kommunikation på nettet 5. Online strategi Er du online? Hvad består din online tilstedeværelse

Læs mere

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. August 2019

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. August 2019 Vejledning i at anvende besvarelsesformular August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal anvende besvarelsesformular på postkasser eller materialer. Du skal

Læs mere

BDU 13. maj Udvikling af ny website til Rudersdal Kommune NY RUDERSDAL.DK

BDU 13. maj Udvikling af ny website til Rudersdal Kommune NY RUDERSDAL.DK BDU 13. maj 2014 - Udvikling af ny website til Rudersdal Kommune NY RUDERSDAL.DK Grundlag for arbejdet Økonomiudvalget har tidligere afsat midler for 2014-16 til bl.a. udvikling af ny hjemmeside, nyt intranet,

Læs mere

MEDARBEJDERSAMTALER Planorama 01-06-2015

MEDARBEJDERSAMTALER Planorama 01-06-2015 MEDARBEJDERSAMTALER Planorama 01-06-2015 1 Struktur i tilgang til medarbejdersamtaler, giver i Planorama indsigt i organisationens fremdrift på fokusområder og individuelle handlingsplaner. Udfordring

Læs mere

Vejledning i at anvende åbningskvittering. August 2019

Vejledning i at anvende åbningskvittering. August 2019 Vejledning i at anvende åbningskvittering August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil anvende åbningskvittering på materialer. Du skal have en af følgende

Læs mere

Udbud af udvikling og drift af webportalen Miljøvejviseren den nemme vej til en grøn hverdag

Udbud af udvikling og drift af webportalen Miljøvejviseren den nemme vej til en grøn hverdag Udbud af udvikling og drift af webportalen Miljøvejviseren den nemme vej til en grøn hverdag Besvarelse af spørgsmål til udbudsbekendtgørelse 2015/S 077-136306 Miljøstyrelsen har modtaget spørgsmål til

Læs mere

Region Midtjylland har indtil 18.07.2013 fået 31 spørgsmål om udbudsmaterialet. Spørgsmålene er gengivet i anonymiseret form.

Region Midtjylland har indtil 18.07.2013 fået 31 spørgsmål om udbudsmaterialet. Spørgsmålene er gengivet i anonymiseret form. Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Spørgsmål og svar pr. 19.07.2013 i forbindelse med Offentligt udbud (annoncering) af en samlet løsning med

Læs mere

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Definitioner... 2 Generelt... 3 Oprettelse af en skabelon... 4 Sidetypeskabeloner... 5 Globale displaymoduler...

Læs mere

Bilag 1A. Kravspecifikation: Intranet til Danmarks Domstole. Indledning. Struktur

Bilag 1A. Kravspecifikation: Intranet til Danmarks Domstole. Indledning. Struktur Bilag 1A Kravspecifikation: Intranet til Danmarks Domstole Indledning Det bemærkes indledningsvis, at tilbudsgiveren skal tilbyde at opfylde samtlige af de nævnte krav, der er angivet at være mindstekrav,

Læs mere

Kravspecifikation: Udbud af en digital løsning til offentliggørelse af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser

Kravspecifikation: Udbud af en digital løsning til offentliggørelse af Natur- og Miljøklagenævnets afgørelser Bilag 3 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk Den 31. august 2015 J.nr.: 044-01064 Ref.: nmkn Kravspecifikation: Udbud af en digital løsning til offentliggørelse

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar

Læs mere

Implementering af Prophix budgetsystem

Implementering af Prophix budgetsystem Implementering af Prophix budgetsystem 1 Indhold Introduktion... 3 Omfang... 3 Ordregivers mindstekrav og krav... 4 Tabel 1: Krav til forretningskonsulent... 4 Tabel 2: Krav til teknisk konsulent... 5

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vi det være tilladeligt at udarbejde

Læs mere

Spørgsmål og svar 5 - MTU

Spørgsmål og svar 5 - MTU Spørgsmål og svar 5 - MTU Hvor lang tid inden udsendelse af spørgeskemaer skal medarbejderdata kunne ændres? Det vurderes positivt jo tættere det er muligt at ændre medarbejderdata op til udsendelse. Leverandøren

Læs mere

SINAS, spørgemøde 18. september 2013, spørgsma l-svar

SINAS, spørgemøde 18. september 2013, spørgsma l-svar 19. september 2013 SINAS, spørgemøde 18. september 2013, spørgsma l-svar Spørgsmål og svar 1. Spørgsmål: Tidsplanen er områdebaseret, hvor vi måske er mere produktbaserede - kan udviklingen foregå fra

Læs mere

grafisk workflow OPGAVE: EMBRACE-IT WEBSITE

grafisk workflow OPGAVE: EMBRACE-IT WEBSITE grafisk workflow OPGAVE: EMBRACE-IT WEBSITE BESKRIVELSE GRAFISK WORKFLOW BESKRIVELSE Den tidligere nævnte virksomhed Embrace-IT, forsøger i takt med at virksomhen vokser, at opdatere og optimere deres

Læs mere

Spm.2: Ordregiver bedes bekræfte at tilbuddet skal afleveres den og ikke som angivet i Bilag A den 31.8 kl. 10.

Spm.2: Ordregiver bedes bekræfte at tilbuddet skal afleveres den og ikke som angivet i Bilag A den 31.8 kl. 10. Senest opdateret d. 21.8.2015 Dokumentet indeholder alle til dato offentliggjort spørgsmål og svar. I tilfælde af, at Silkeborg Kommune finder det nødvendigt at foretage ændringer eller supplere oplysningerne

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 1. februar 2019 CIU I forbindelse med Digitaliseringsstyrelsens udbud af Næste generation Digital Post løsningen (NgDP) er der udviklet en ny model for udveksling af digitale postmeddelelser,

Læs mere

Præsentation af Synkron og Synkron.web VidenSystemForum, 2005-05-12

Præsentation af Synkron og Synkron.web VidenSystemForum, 2005-05-12 Præsentation af Synkron og Synkron.web VidenSystemForum, 2005-05-12 Andreas Johannsen Communications Manager & Co-founder andreas@synkron.dk www.synkron.dk Om Synkron Synkron har lavet CMS siden '97 Markedsledende

Læs mere

Principper for weboptimering - den effektive og brugervenlige hjemmeside

Principper for weboptimering - den effektive og brugervenlige hjemmeside Principper for weboptimering - den effektive og brugervenlige hjemmeside 1 Indledning Denne principsamling er blevet til som led i et projekt, hvis formål har været at sætte fokus på at gøre de kommunale

Læs mere

Udbudsplan og betingelser

Udbudsplan og betingelser Projektnavn ESDH Sidst redigeret af Tina Malene Ørsted Sidst redigeret den 6. april 2010 Udbudsplan og betingelser SKI miniudbud i tre trin ESDH- system I dette materiale præsenteres de konkrete tildelingskriterier

Læs mere

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Dato 26. november 2014 TRM Sags nr. 2013111286 trm@dkma.dk / 4488 9344 Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Nærværende notat indeholder en anonymiseret fortegnelse over samtlige

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019

Introduktion til Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Introduktion til Digital Post Digitaliseringsstyrelsen August 2019 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital

Læs mere

Vejledning i at anvende åbningskvittering. Juli 2016

Vejledning i at anvende åbningskvittering. Juli 2016 Vejledning i at anvende åbningskvittering Juli 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil anvende åbningskvittering på materialer. Du skal have en af følgende roller

Læs mere

Spørgsmål/Svar Udbud af Kontrakt om udvikling af koncernintranet til Skatteministeriets koncern

Spørgsmål/Svar Udbud af Kontrakt om udvikling af koncernintranet til Skatteministeriets koncern Notat 14. december 2017 J.nr. 2017-7596 Kontor: Koncernkommunikation og Kanaler Spørgsmål/Svar Udbud af Kontrakt om udvikling af koncernintranet til Skatteministeriets koncern Initialer: AK Nr. Dato for

Læs mere

LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE?

LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE? LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE? her er et godt sted at starte! LIGHT Light er vores mindste løsning. Den er udviklet i Wordpress, som er det mest brugte open source CMS. En Light hjemmeside er baseret på

Læs mere

søgaard co ipaper online katalog - nyt liv til dine pdf filer

søgaard co ipaper online katalog - nyt liv til dine pdf filer ipaper online katalog - nyt liv til dine pdf filer Brochurer, kataloger, blade mm. online ipaper giver brugeren mulighed for - på hjemmesiden - at bladre i dine kataloger, tryksager og brochurer på samme

Læs mere

UDBUDSMATERIALE IT-SETUP DRIFT OG SUPPORT

UDBUDSMATERIALE IT-SETUP DRIFT OG SUPPORT UDBUDSMATERIALE IT-SETUP DRIFT OG SUPPORT DANSK KYST- OG NATURTURISME INDHOLD 1 Ordregiver... 3 2 Indledning... 4 2.1 Formål... 4 2.2 Kontraktperiode... 4 3 Udbudsbetingelser... 4 3.1 Udbudsform... 4 3.2

Læs mere

Afrapportering af projektet. Sociale Platforme. KULTUR OG BORGERSER- VICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune. 14. november 2014 Side 1 af 8

Afrapportering af projektet. Sociale Platforme. KULTUR OG BORGERSER- VICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune. 14. november 2014 Side 1 af 8 14. november 2014 Side 1 af 8 Afrapportering af projektet Sociale Platforme KULTUR OG BORGERSER- VICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune ITK Møllegade 1 8000 Aarhus C Telefon: 89 40 94 00 Direkte

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0

RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0 RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT... - 2015-2017 - VERSION 1.0 GULDBORGSUND KOMMUNE NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen...... 3 Vision og indsatser... 4 Visionen for hjemmesiden...

Læs mere

uddybende beskrivelse af processen i forbindelse med fremsøgning af sagsakter?

uddybende beskrivelse af processen i forbindelse med fremsøgning af sagsakter? UDBUD AF BYGGESAGSSYSTEM OFFENTLIGT UDBUD, OFFENTLIGGJORT DEN 3. JULI 2015. SPØRGSMÅL OG SVAR NR. 1 (17/08/2015) NR. 1. 2. REFERENCE SPØRGSMÅL SVAR Bilag 1. Krav 9 Bilag 1. Krav 17 Er det muligt at få

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Vi valgte ikke open source, men sådan blev det bare fordele, ulemper og lidt om leverandørafhængighed

Vi valgte ikke open source, men sådan blev det bare fordele, ulemper og lidt om leverandørafhængighed Vi valgte ikke open source, men sådan blev det bare fordele, ulemper og lidt om leverandørafhængighed Open source-software i det offentlige 19. marts 2009 Jens Barslund Mikkelsen Leder af Webgruppen, Chefkonsulent

Læs mere

Der skal så dannes en governance organisation, der skal stå for finansiering, vedligeholdelse og videreudvikling.

Der skal så dannes en governance organisation, der skal stå for finansiering, vedligeholdelse og videreudvikling. OS2Forms Ideen bag OS2forms er at lave et fælleskommunalt alternativ til de kommercielle formularværktøjer, som vi bruger til at få lavet borgervendte og interne blanketter Samtidigt har målet også været

Læs mere

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a - 15 d annonceres følgende:

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a - 15 d annonceres følgende: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 02.12.2013 Indkøb af testsystem Jens Ole Nielsen joni@vd.dk 7244 3035 ANNONCERING AF INDKØB I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt

Læs mere

Der henvises desuden til præsentationen fra mødet, som er offentliggjort via det digitale udbudssystem.

Der henvises desuden til præsentationen fra mødet, som er offentliggjort via det digitale udbudssystem. Referat 11. december 2017 Informationsmøde om Næste generation Digital Post Mandag den 11. december 2017 kl. 13.00 15.30 I DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704, København V. Udbudsbekendtgørelse nr. 2017/S

Læs mere

YouSee Foreningsweb. Uddannelse i de væsentligste funktioner ved opsætning af hjemmeside

YouSee Foreningsweb. Uddannelse i de væsentligste funktioner ved opsætning af hjemmeside YouSee Foreningsweb Uddannelse i de væsentligste funktioner ved opsætning af hjemmeside 1 Indhold Forberedelse af indhold til hjemmeside Opsætning af hjemmeside (CMS) Mobilvenligt design (Responsivt design)

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013 NOTAT Anvenderkrav til Støttesystemet Klassifikation (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk

Læs mere

Politik om cookies. Introduktion Om cookies

Politik om cookies. Introduktion Om cookies Introduktion Om cookies Politik om cookies De fleste hjemmesider, du besøger, bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse ved at sætte webstedet i stand til at 'huske' dig enten under hele dit besøg

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Svar på Spørgsmål 19 Offentligt

Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Svar på Spørgsmål 19 Offentligt Udvalget for Videnskab og Teknologi (2. samling) UVT alm. del - Svar på Spørgsmål 19 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg

Læs mere

YouSee Foreningsweb. Uddannelse i de væsentligste funktioner ved opsætning af hjemmeside

YouSee Foreningsweb. Uddannelse i de væsentligste funktioner ved opsætning af hjemmeside YouSee Foreningsweb Uddannelse i de væsentligste funktioner ved opsætning af hjemmeside 1 Indhold Forberedelse af indhold til hjemmeside Opsætning af hjemmeside (CMS) Mobilvenligt design (Responsivt design)

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om folkepension og standardafsnit om førtidspension Indhold Introduktion... 2 Standardsiden om folkepension... 3 Formålet med standardsiden...

Læs mere

April Hjemmesider overblik over funktionalitet

April Hjemmesider overblik over funktionalitet April 2019 Hjemmesider overblik over funktionalitet Indhold Institutionernes nye hjemmesider... 3 Indledning... 3 Elementer på hjemmesiden... 3 Farvetemaer... 3 Forside... 5 Menu... 6 Indholdssider...

Læs mere

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne)

(Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) 25. april 2013 Klik her for at angive tekst. NOTAT Bilag 14: Anvenderkrav til Støttesystemet Organisation (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav til støttesystemerne) kombit@kombit.dk CVR

Læs mere

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer)

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Klik her for at angive tekst. Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Krav og vejledning til

Læs mere

Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Gennemgang af opmærksomhedspunkter Velkommen Udbudspræsentation af Udbud af Sprøjter/kanyler, infusion/transfusion samt epidural/spinalsæt Til Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Artikel 10 - Hjemmesideafklaring

Artikel 10 - Hjemmesideafklaring Artikel 10 - Hjemmesideafklaring Indledning til processen Denne artikel indeholder de informationer, vi på nuværende tidspunkt har omkring Aula-hjemmesiderne. Som den nedenstående tidsplan viser, er strategien

Læs mere

Der skal være mulighed for, at maden til skolens interne til møder? Ja, kan rekvireres

Der skal være mulighed for, at maden til skolens interne til møder? Ja, kan rekvireres Dato Spørgsmål Henvisning Svar fra Aalborg Kommune 12/3-15 Hvad forstås ved forplejning Krav 1 Der skal være mulighed for, at maden til skolens interne til møder? møder kan købes i skoleboden. Derudover

Læs mere

Introduktion til NemSMS. August 2019

Introduktion til NemSMS. August 2019 Introduktion til NemSMS August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Introduktionen er relevant, hvis du vil danne dig et overblik over NemSMS, eller hvis din myndighed vil anvende NemSMS er, så påmindelser

Læs mere

VIGTIGT! Standardsiderne må først være online fra den 1. december 2012

VIGTIGT! Standardsiderne må først være online fra den 1. december 2012 Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardsider om barseldagpenge Introduktion Den 1. december overgår barseldagpenge til Udbetaling Danmark. Det betyder, at kommunernes hjemmesider skal

Læs mere

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser

Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Vejledning i implementering af Udbetaling Danmarks standardside om familieydelser Introduktion Den 1. oktober overgår familieydelserne til Udbetaling Danmark. Det betyder, at kommunernes hjemmeside skal

Læs mere

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. -23-4-82--3 Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål og svar vedrørende UDBUDSMATERIALET (Indsæt selv ekstra rækker efter behov, men behold venligst systematikken): HUSK

Læs mere

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver tests Udbud om levering, installation, implementering, support, drift vedligehold af Borgeradministrativt System (BAS) Indhold underbilag 14 C Afprøvningsforskrifter

Læs mere

Web løsning : Administration af fonde, legater og ansøgninger

Web løsning : Administration af fonde, legater og ansøgninger JLRC CO ApS, Ålsgårde d. 22. oktober 2013, www.netahead.dk Web løsning : Administration af fonde, legater og ansøgninger Version 4 1 JLRC CO. ApS, Møllestenen 21, 3140 Ålsgårde 1 Web løsning : Administration

Læs mere

White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N

White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N White paper White paper IMS DigitalPost IMS A/S Oktober 2018 Ansvarlig Henrik Rabæk Poulsen hrp@ims.dk IMS A/S Åbogade 25A 8200 Aarhus N Tlf.: +45 31 74 00 09 Salg: salg@ims.dk Support: support@ims.dk

Læs mere

Region Syddanmark ønsker at anskaffe og implementere et nyt intranet for alle medarbejdere i organisationen.

Region Syddanmark ønsker at anskaffe og implementere et nyt intranet for alle medarbejdere i organisationen. Nyt intranet til Region Syddanmark 1. Introduktion Region Syddanmark ønsker at anskaffe og implementere et nyt intranet for alle medarbejdere i organisationen. Dette dokument er et oplæg til dialog om

Læs mere

Bilag 1 Opgavebeskrivelse

Bilag 1 Opgavebeskrivelse Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 734 Offentligt Bilag 1 Opgavebeskrivelse 1.1 Introduktion Denne opgavebeskrivelse skitserer, hvorledes domsdatabasen er tænkt udviklet og implementeret

Læs mere

Udbuddet er offentliggjort onsdag den 21. februar 2018 på under betegnelsen:

Udbuddet er offentliggjort onsdag den 21. februar 2018 på   under betegnelsen: Udbud af trossamfundsregister Udbudsbetingelser for Folkekirkens It s udbud af et trossamfundsregister. Folkekirkens IT Dato: 20. februar 2018 Udbuddet er offentliggjort onsdag den 21. februar 2018 på

Læs mere

Skal der begge steder redegøres for tilbudsgivers kvalifikationer?

Skal der begge steder redegøres for tilbudsgivers kvalifikationer? KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer NOTAT Svar på spørgsmål til udbudsmaterialet Spørgsmål 1: I kravspecifikationen s. 14 skriver Kommunen: Mindstekrav 13: Tilbudsgiver skal

Læs mere

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader

Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Bilag 3A.7 Brugergrænseflader Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 INDLEDNING... 4 3 USER EXPERIENCE GUIDELINES (UX-GUIDELINES)... 5 3.1 GENERELLE UX-GUIDELINES... 5 3.1.1

Læs mere

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3:

NOTAT Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmål 1: Spørgsmål 2: Spørgsmål 3: NOTAT Miljøteknologi J.nr. Ref. sikro Den 25. november 2013 Der er indkommet følgende spørgsmål vedr. 3 udbud indenfor Økologisk/bæredygtigt byggeri: Spørgsmålene vedrører både enkeltprojekter og tværgående

Læs mere

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. -23-4-82--3 Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål og svar vedrørende Udbudsbetingelserne Pkt. 2 (Tjekliste): Udbudsgiver bedes venligst, og for god ordens skyld, bekræfte

Læs mere

Kravspecifikation tværga ende sundhedsplatform

Kravspecifikation tværga ende sundhedsplatform Kravspecifikation tværga ende sundhedsplatform Kravliste. Høringsversion. Opdateret 21-10-2014 Indhold Indhold... 1 Typer af krav... 4 1. Sprog... 5 Krav [1.1]: Sprog... 5 Krav [1.2]: Sprog - Menusprog...

Læs mere

FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER

FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER VEJLEDNING Vejledning til tilgængelighedstest Digitaliseringsstyrelsen 2012 Design: www.kopilot.dk 1 Før du tester tilgængelighed på hjemmesider Det er ofte

Læs mere

Telefon Allerød

Telefon Allerød Nyheder i Microsoft Dynamics NAV 2016 Microsoft har frigivet Microsoft Dynamics NAV 2016 den 5. oktober 2015. Den nye version rummer både ny funktionalitet og forbedringer. I dette factsheet nævner vi

Læs mere

Introduktion til MeMo

Introduktion til MeMo Introduktion til MeMo 14. maj 2018 CIU I forbindelse med udbuddet af en ny version af Digital Post løsningen skal der udvikles et nyt format for udveksling af digitale postmeddelelser. Det nye format navngives

Læs mere

LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE?

LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE? LIGHT BASIC PRO NY HJEMMESIDE? her er et godt sted at starte! LIGHT Light er vores mindste løsning. Den er udviklet i Wordpress, som er det mest brugte open source CMS. En Light hjemmeside er baseret på

Læs mere

Guide til kravspecifikation

Guide til kravspecifikation Side 1 af 10 10. november 2008 Guide til kravspecifikation Version 1.0. Denne guide indeholder en række råd til brug i kravspecifikationer for IT systemer, der skal anvende NemLog-in løsningen. Hensigten

Læs mere

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder:

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder: Webstrategi Rammen Dette er Faaborg-Midtfyn Kommunes første udgave af en webstrategi, version 1.0, der gælder for 2013 og har fokus på den umiddelbare opgave at understøtte kerneydelser på nettet. Webstrategien

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere