Notat. Furesø Kommune FARUM ERHVERVSOMRÅDE. Forslag til vision. 27. maj NIRAS Konsulenterne A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. Furesø Kommune FARUM ERHVERVSOMRÅDE. Forslag til vision. 27. maj NIRAS Konsulenterne A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød"

Transkript

1 Notat NIRAS Konsulenterne A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Furesø Kommune Telefon Fax niraskon@niraskon.dk CVR-nr FARUM ERHVERVSOMRÅDE Forslag til vision 27. maj 2008 Formulering af Vision for Farum Erhvervsområde Der er ikke formuleret en egentlig vision for omdannelsen og udviklingen af Farum Erhvervsområde. Derimod er der i en række forskellige dokumenter og forundersøgelser tilløb til visioner og konklusioner, der sammen kan danne grundlag for formulering en vision for området. Dette notat formulerer med udgangspunkt i disse dokumenter og forundersøgelser udkast til Vision for Farum Erhvervsområde. Visionens rolle På planudvalgets møde den 2. juni 2008 præsenteres en sammenskrivning af de visioner der er vedtaget i Plan- og Agenda 21 strategi til godkendelse. Formålet med denne gentagelse af vedtagelsen af visionen er at få bekræftet hvilken overordnet ramme opgaven har. Det skal sikre at den kommende Workshop bruges til udvikling af idéer om omdannelsen, og således ikke bliver en diskussion om hvorvidt der skal omdannes.

2 2 Uddrag fra planstrategien VISION Dynamiske erhvervsmiljøer skal fastholdes og udvikles. Der skal etableres flere arbejdspladser. Eksisterende erhvervsområder skal opretholdes og videreudvikles. Der skal være et match mellem lokale virksomheder og bosatte borgere. Strategi Moderne erhvervsområder Vi skal modernisere erhvervsområderne i kommunen og udvikle dem med vægt på arbejdspladser inden for de såkaldte videnserhverv, herunder IT, kommunikation, elektronik og medico. Byrådet har i 2006 vedtaget en vision og strategi for kommunens største, sammenhængende erhvervsområde i Farum. Området skal forskønnes, og der skal åbnes for kontorerhverv og butikker for pladskrævende varegrupper dele af området. Erhvervsområdet ligger centralt i forhold til S-tog og motorvejen, og størstedelen af området opfylder kravene til stationsnærhed, det vil sige at de ligger højst m fra Farum Station. Agenda 21 Erhvervsområderne skal løbende blive mere bæredygtige. Placering af virksomheder skal ske på baggrund af en miljømæssig vurdering. Kommunen vil gå i dialog og samarbejde med virksomheder om renere teknologi og om at reducere brug af miljøfarlig stoffer. Den nye kommuneplan skal: udvikle erhvervsområderne efter en erhvervsudviklingsstrategi. sikre et varieret udbud af erhvervsarealer. sikre at større kontorvirksomheder placeres stationsnært. sikre udvikling af erhvervsområdet i Farum til et moderne byområde. sikre nyt erhvervsbyggeri af høj arkitektonisk kvalitet. sikre en zonering af erhvervsområder med adskillelse af forurenende og mindre forurenende aktiviteter så nabokonflikter undgås. Konklusion på planstrategiens omtale af Farum Erhvervsområde Planstrategien fastsætter en meget overordnet målsætning for kommuneplanens behandling af Farum Erhvervsområde, nemlig at vi skal udvikle Farum Erhvervsområde til et moderne byområde, og den overordnede vision for Furesø Kommune fastsætter, at dynamiske erhvervsområder skal fastholdes og udvikles. Samtidig er det en strategi for kommunen, at lægge vægt på såkaldte videnserhverv, herunder IT, kommunikation, elektronik og medico. En sammenskrivning af disse tre udsagn giver, at vi skal sikre udvikling af Farum Erhvervsområde til en moderne bydel med vægt på arbejdspladser inden for de såkaldte videnserhverv, herunder IT, kommunikation, elektronik og medico og plads til eksisterede dynamiske erhvervsmiljøer.

3 3 Uddrag fra Kommuneplantillæg nr. 14 Farum erhvervsområde Byrådet ønsker, at der åbnes mulighed for placering af butikker med særligt pladskrævende varer i områdets nordlige del mod Slangerupvej på den tidligere Rostigrund. Byrådet ønsker desuden, at der åbnes mulighed for kontorbyggeri i områdets nordøstlige del omkring den tidligere Eversgrund. Farum Kommunes erhvervsområde er blevet udbygget over en periode på år, og fremstår som et ældre, blandet område, beliggende centralt i Farum. Området dækker et samlet areal på ca. 37 ha. Der findes i området ca. 180 virksomheder. Området har en god beliggenhed med høj tilgængelighed i forhold til motorvej og S-tog. Den sydøstlige del af erhvervsområdet er beliggende stationsnært, hvilket vil sige inden for ca m fra Farum Station. I Farum erhvervsområde findes flere ubenyttede ejendomme, som enten er til salg eller til leje. Farum Kommune har modtaget flere forespørgsler om mulig anvendelse af ejendomme inden for området til kontorbyggeri samt til pladskrævende detailhandelsbutikker. Den aktuelle status for Farum erhvervsområde påkalder sig overvejelser om udviklingen i området på længere sigt, hvor den gunstige beliggenhed i forhold til Hovedstadsregionen udnyttes. En planmæssig stillingtagen til det samlede erhvervsområde vil imidlertid afvente den kommende kommuneplanlægning i Furesø Kommune, herunder en samlet erhvervsudviklingsstrategi i den ny kommune. Konklusion på Kommuneplantillæg nr. 14 s omtale af Farum Erhvervsområde Formålet med kommuneplantillægget var at muliggøre, at der kunne planlægges for pladskrævende udvalgsvarebutikker og for kontor. Denne ændring af kommuneplanen kan som princip videreføres i en vision for Farum Erhvervsområde. Dog er det ikke hensigtsmæssigt detaljeret at beskrive, hvilke anvendelser området fremover skal indeholde i en vision, bl.a. af hensyn til visionens rolle og visionens evne til at kunne indeholde fremtidige krav og ønsker. En mulig formulering kunne være, at området skal udvikles til et moderne og multifunktionelt erhvervsområde.

4 4 Opsamling fra analyse del 2 foretaget af Copenhagen Economics. En meget markant konklusion af analyserne særligt i forhold til Farum Erhvervsområder er Traditionelle globale erhverv. Traditionelle globale erhverv bliver i analysens anden del beskrevet som meget betydelige for Farum erhvervsområde. Det skyldes tre forhold; Traditionelle globale erhverv har en medarbejder profil der passer til Furesø kommune. Traditionelle globale erhverv har en betydeligt større værditilvækst end lokalt erhverv. Endelig er Traditionelle globale erhverv meget stærkt repræsenteret i Farum erhvervsområde. Arbejdskraft til Traditionelle globale erhverv Furesø Kommune har et balanceret udbud af arbejdskraft. Derfor er det interessant for traditionelle globale erhverv at fastholde deres placering i Farum. Traditionelle globale erhverv beskæftiger både højt uddannet arbejdskraft til udvikling, administration og markedsføring, og ufaglært arbejdskraft i produktionen. De er derfor også interessant i forhold til omdannelsen af Farum erhvervsområde, idet de ikke som øvrige videns- og udviklingserhverv har karakter af kontorvirksomhed. Traditionelle globale erhverv omfatter bl.a. brancher som medico, maskiner og forretningsservice. Værditilvækst i Traditionelle globale erhverv De Traditionelle globale erhverv har i forhold til traditionelle lokale erhverv en større indtjening. Det har den konsekvens at erhvervstypen er mere stabil og har større mulighed for udvikling. Traditionelle globale erhvervs repræsentation i Farum Erhvervsområde. Fordelingen mellem erhvervstyperne i Furesø kommune er stort set den samme som i resten af Hovedstadsområdet. Det betyder at der er en højere andel af globalt orienterede erhverv i Kommunen end gennemsnittet for landet. Farum Erhvervsområde huse hovedparten af de globalt orienterede erhverv i Furesø Kommune. Derfor er andelen af globalt orienterede erhverv i Farum Erhvervsområde markant højere end de kommunale, regionale og nationale gennemsnit. Ramme for de Traditionelle globale erhverv Gennem interview med virksomheder i Furesø Kommune har Copenhagen Economics kort 3 forhold, udover markedsføring og erhvervsservice, der har betydning for at virksomhederne bliver i Furesø Kommune: Bygnings- og lokaleforhold der passer til virksomheden både fysisk og økonomisk. God tilgængelighed. At der er fastsat en langsigtet strategi, en klar ramme og et stærkt brand. Konklusion på analyse del 2 s omtale af Farum Erhvervsområde Analysen af Furesø Kommunens erhvervsliv viser, at det er et rigtigt strategisk valg, at Eksisterende erhvervsområder skal opretholdes og videreudvikles, bl.a. med udgangspunkt i at traditionelle globale erhverv er en betydelig del af Farum Erhvervsområde, og at de er interessante at satse på for Furesø Kommune.

5 5 Overordnet planlægning. Fingerplan 2007 og regionplan 2005 Stationsnærhedsprincippet 11. Kommuneplanlægningen i det ydre storbyområde skal sikre, 2. at byfunktioner, som på grund af arealudnyttelse, arbejdspladstæthed, størrelse eller besøgsmønstre har en intensiv karakter, placeres inden for de stationsnære områder og fortrinsvist inden for de stationsnære kerneområder. Erhvervsbygninger af mindre omfang og lokal karakter, dvs. mindre end etagemeter, kan dog placeres i byområdet uden for de stationsnære områder. Endvidere kan tæt boligbyggeri placeres i byområdet uden for de stationsnære områder, 3. at byfunktioner af regional karakter fortrinsvis lokaliseres stationsnært ved knudepunktsstationer, 4. at stationsnære områder udnyttes med bebyggelsesprocenter, der modsvarer den centrale beliggenhed og gode tilgængelighed. Ved knudepunktsstationer skal tilstræbes, at en del af de stationsnære byggemuligheder forbeholdes regionale funktioner, herunder kontorerhverv, Stk. 2. Afgrænsning af de stationsnære områder og de stationsnære kerneområder sker i den kommunale planlægning. Stationsnære områder kan afgrænses omkring alle eksisterende og besluttede stationer på S-banerne, Kystbanen, Vestbanen til Roskilde, Metroen og Øresundsbanen. I bilag B er angivet de stationer, som er udgangspunkt for afgrænsning af stationsnære områder, herunder de stationer som er udpeget som knudepunktsstationer. Det stationsnære kerneområde skal afgrænses med udgangspunkt i maksimale gangafstande til stationer på 600 m. Afgrænsningen af det stationsnære områder kan række ud over det stationsnære kerneområde og kan ske med udgangspunkt i principielle m cirkelslag. Lokalisering i de stationsnære områder skal bidrage til en trafikal adfærd, hvor væsentlig flere benytter kollektiv transport end generelt til og fra byfunktioner i de ikke-stationsnære områder. Stk. 3. Byfunktioner, som på grund af arealudnyttelse, arbejdspladstæthed og besøgsmønstre har en intensiv karakter omfatter bl.a. kontor- og serviceerhverv, beskæftigelsesintensive produktionserhverv, kulturinstitutioner, udstillings- og kongrescentre, større idrætsanlæg og multianvendelige anlæg til fritidsformål, hoteller, tæt boligbebyggelse o.lign. Byfunktioner af regional karakter omfatter de byfunktioner blandt ovenstående, som henvender sig til et regionalt opland, dvs. et opland som rækker ud over kommunen og nabokommunerne. Stk. 4. Såfremt den kommunale planlægning giver mulighed for at lokalisere kontorbyggeri med mere end etagemeter i det stationsnære område men uden for det stationsnære kerneområde, skal der redegøres for, hvordan der vil blive arbejdet med supplerende virkemidler med henblik på at sikre trafikale effekter svarende til i det stationsnære kerneområde. Det kan være et begrænset udbud af parkeringspladser suppleret med forskellige former for mobility management, som f.eks. direkte tilbringerservice til og fra stationen, firmacykelordninger til og fra stationen mv. Der kan dog uden videre planlægges for større kontorbyggeri over etagemeter i det stationsnære område i større afstand fra stationerne end de 600 m, såfremt én af følgende situationer gør sig gældende: 1. Kommunen vurderer, at der ikke er tilstrækkeligt med byggemuligheder i det stationsnære kerneområde ( 600 m ) i den pågældende egn (dvs. inklusiv ved stationer i nabokommuner på samme banestrækning), 2. Kommunen fastlægger normer for maksimalt antal parkeringspladser, som afhænger af stationens beliggenhed i fingerbystrukturen: højst 1 parkeringsplads pr. 50 m2 etageareal erhvervsbyggeri ved knudepunktsstation, og højst 1 parkeringsplads pr. 40 m2 etageareal erhvervsbyggeri ved øvrige stationer, 3. Det drejer sig om udvidelse af eksisterende kontorejendomme opført før 1.januar Rækkefølge Kommuneplanlægningen i det ydre storbyområde skal sikre, at der fastlægges en rækkefølge for gennemførelsen af byudvikling og byomdannelse af regional betydning. Rækkefølgen skal fastlægges på grundlag af en vurdering af udviklingen i området som helhed efter forudgående forhandling mellem staten og kommunen. Stk. 2. Ved fastlæggelse af rækkefølgen skal udbygning af de stationsnære arealer og omdannelse af byområder, som er velintegrerede i byen, fremmes. Rækkefølge af nyudlæg skal bidrage til, at der skabes bymæssige sammenhænge inden for storbyområdet.

6 6 Konklusion på overordnet planlægnings omtale af Farum Erhvervsområde Den overordnede planmæssige ramme for omdannelsen er helt overvejende et spørgsmål om, hvordan stationsnærhedsprincippet får indflydelse på omdannelsen. I stedet for at stationsnærhedsprincippet skal komme i konflikt med den vision der besluttes for omdannelsen, kan princippet indarbejdes i visionen. Det gør, at det videre arbejde hele tiden, på en fremad rettet måde, forholder sig til, hvordan princippet får indflydelse helhedsplanen. Et eksempel på visionens formulering kunne være, at området skal omdannes så tilgængeligheden udnyttes optimalt for alle transportformer. Forslag til vision Foretages en opsamling af konklusionerne i dette notat kan der uddrages 4 delvisioner. 1. Vi skal sikre udvikling af Farum Erhvervsområde til en moderne bydel med vægt på arbejdspladser inden for de såkaldte videnserhverv, herunder IT, kommunikation, elektronik og medico og plads til eksisterede dynamiske erhvervsmiljøer 2. Området skal udvikles til et moderne og multifunktionelt erhvervsområde 3. Eksisterende erhvervsområder skal opretholdes og videreudvikles 4. Området skal omdannes så tilgængeligheden udnyttes optimalt for alle transportformer Endelig skal visionen sikre, at opgavens formål opfyldes, altså at der kan udarbejdes en holdbar helhedsplan for området, der kan være udgangspunkt for den politiske og administrative behandling af området. Vision: Farum Erhvervsområde skal udvikles til en moderne og attraktiv bydel, både med udviklingsmuligheder for eksisterede dynamiske erhvervsmiljøer og plads til nye mere kontorprægede erhvervstyper.

DEBATOPLÆG. De stationsnære områder i Herlev Kommune. Indkaldelse af ideer og forslag til udarbejdelse af tillæg til Kommuneplan

DEBATOPLÆG. De stationsnære områder i Herlev Kommune. Indkaldelse af ideer og forslag til udarbejdelse af tillæg til Kommuneplan DEBATOPLÆG De stationsnære områder i Herlev Kommune Indkaldelse af ideer og forslag til udarbejdelse af tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Høringsperiode fra 19. januar til den 16. februar 2015 Indledning

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 13-03-2007 Dato: 15-02-2007 Sag nr.: KB 34 (ØU 45, TMU 16) Sagsbehandler: Dan Gabriel Jensen Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Stationsnære områder og stationsnære kerneområder

Stationsnære områder og stationsnære kerneområder Forvaltningen for Plan og Byg Stationsnære områder og stationsnære kerneområder Forslag til: Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2005 for Værløse Kommune og Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2001 for Farum Kommune

Læs mere

Forvaltningen for Plan og Byg Stationsnære områder og stationsnære kerneområder

Forvaltningen for Plan og Byg Stationsnære områder og stationsnære kerneområder Forvaltningen for Plan og Byg tationsnære områder og stationsnære kerneområder Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2005 for Værløse Kommune og Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2001 for Farum Kommune begge nu Furesø

Læs mere

Sammenhænge mellem byudvikling, lokalisering og transport

Sammenhænge mellem byudvikling, lokalisering og transport Sammenhænge mellem byudvikling, lokalisering og transport Fingerplan 2007 og stationsnær lokalisering Jan Engell Arkitekt, By- og Landskabsstyrelsen Miljøministeriet Region Skåne, Malmö, 29. februar 2008

Læs mere

Erhverv og beskæftigelse

Erhverv og beskæftigelse Erhverv og beskæftigelse Redegørelse - Erhverv og beskæftigelse Erhverv Vallensbæk Kommune har gennem de senere år satset på at kunne tilbyde et stort og varieret udbud af boliger. Dette har betydet, at

Læs mere

BilagØU_130610_pkt.14_01. Forslag til Fingerplan 2013. Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning

BilagØU_130610_pkt.14_01. Forslag til Fingerplan 2013. Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Forslag til Fingerplan 2013 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Forslag til Fingerplan 2013 - Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Udgivet af Miljøministeriet Redaktion:

Læs mere

Forslag til Fingerplan 2013

Forslag til Fingerplan 2013 Forslag til Fingerplan 2013 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Forslag til Fingerplan 2013 - Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Udgivet af Miljøministeriet Redaktion:

Læs mere

Debatoplæg. Forslag til Fingerplan 2012 Dansk Byplanlaboratorium maj Holger Bisgaard

Debatoplæg. Forslag til Fingerplan 2012 Dansk Byplanlaboratorium maj Holger Bisgaard Debatoplæg Forslag til Fingerplan 2012 Dansk Byplanlaboratorium maj 2011 Holger Bisgaard Planlovens hovedstadskapitel sætter rammen for revisionen Fingerbystrukturen skal videreføres 4 geografiske delområder

Læs mere

Forslag til Fingerplan 2013. Punkt nr. 4 - Forslag til Fingerplan 2013 i offentlig høring Bilag 1 - Side 1 af 22. Hovedbudskaber

Forslag til Fingerplan 2013. Punkt nr. 4 - Forslag til Fingerplan 2013 i offentlig høring Bilag 1 - Side 1 af 22. Hovedbudskaber Bilag 1 - Side 1 af 22 F Forslag til Fingerplan 2013 Hovedbudskaber Bilag 1 - Side 2 af 22 Forslag til Fingerplan 2013 - Hovedbudskaber Udgivet af Miljøministeriet Redaktion: Naturstyrelsen Grafisk tilrettelæggelse:

Læs mere

Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning

Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning F Fingerplan 2013 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Fingerplan 2013 - Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Udgivet af Miljøministeriet Redaktion: Naturstyrelsen Grafisk

Læs mere

MILJØMINISTERIET By- og Landskabsstyrelsen

MILJØMINISTERIET By- og Landskabsstyrelsen Hovedstadsområdet overordnet plankoordinering Hovedstadsområdet 1 storbyområde (Fingerbyen) med sammenhængende bolig- og arbejdsmarkeder 1,9 mio. mennesker 34 kommuner (tidl. 50) 2 regioner (28 + 6 kommuner)

Læs mere

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013.

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

Oversigt (indholdsfortegnelse)

Oversigt (indholdsfortegnelse) Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Hovedstadsområdet Kapitel 2 Hovedstruktur Kapitel 3 Det indre storbyområde (Fingerbyens håndflade) Kapitel 4 Det ydre storbyområde (Byfingrene) Kapitel 5 De grønne

Læs mere

Bekendtgørelse om hovedstadsområdets planlægning (Fingerplan 2017 landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning)

Bekendtgørelse om hovedstadsområdets planlægning (Fingerplan 2017 landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning) BEK nr 799 af 19/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 15. december 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2017-7153 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

KOLLEGIE- OG UNGDOMSBOLIGER

KOLLEGIE- OG UNGDOMSBOLIGER TILLÆG NR. 25 TIL KOMMUNEPLAN 2011 KOLLEGIE- OG UNGDOMSBOLIGER GENERELLE BESTEMMELSER Vedtaget af Borgerrepræsentation den 10. april 2014. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

TILLÆG NR. 35 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TIKØBGADE 5-9. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xxxxx 2015.

TILLÆG NR. 35 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TIKØBGADE 5-9. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xxxxx 2015. TILLÆG NR. 35 TIL KOMMUNEPLAN 2011 TIKØBGADE 5-9 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xxxxx 2015. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den

Læs mere

Fingerplan 2017 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning

Fingerplan 2017 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Fingerplan 2017 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Planlægning og Byudvikling Indhold Bekendt gørelse om hovedstadsområdets planlægning 2 Kapitel 1 Hovedstadsområdet 2 Kapitel 2 Hovedstruktur

Læs mere

Centerstruktur og detailhandel

Centerstruktur og detailhandel Centerstruktur og detailhandel Redegørelse - Centerstruktur og detailhandel Detailhandelsstrukturen i Vallensbæk skal fremme en velfungerende bymidte med et varieret butiksudbud, der dækker de lokale behov.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Ændring af rammeområde B4-13. Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 2016

KOMMUNEPLANTILLÆG. Ændring af rammeområde B4-13. Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 2016 07 KOMMUNEPLANTILLÆG Ændring af rammeområde B4-13 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 2016 Kommuneplantillæg nr.xx til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvad er en kommuneplan...1/18. Kommuneplanens indhold...2/18. Sammenhænge...3/18. Landsplanredegørelsen...

Indholdsfortegnelse. Hvad er en kommuneplan...1/18. Kommuneplanens indhold...2/18. Sammenhænge...3/18. Landsplanredegørelsen... Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan...1/18 Kommuneplanens indhold...2/18 Sammenhænge...3/18 Landsplanredegørelsen...4/18 Landsplandirektiver Fingerplan 2007...6/18 Landsplandirektiv Detailhandel

Læs mere

Byrådet har vedtaget Lokalplan nr. 100 og det tilhørende Kommuneplantillæg nr. 19 til Kommuneplan 2001 for Farum Kommune.

Byrådet har vedtaget Lokalplan nr. 100 og det tilhørende Kommuneplantillæg nr. 19 til Kommuneplan 2001 for Farum Kommune. Følgebrev Endelig vedtagelse af lokalplan og kommuneplantillæg for Rostigrunden Byrådet har vedtaget Lokalplan nr. 100 og det tilhørende Kommuneplantillæg nr. 19 til Kommuneplan 2001 for Farum Kommune.

Læs mere

Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde vest for Gammelgårdsvej.

Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde vest for Gammelgårdsvej. Til: Planudvalget U D K A S T Udkast til nye lokalplanbestemmelser for Farum erhvervsområde vest for Gammelgårdsvej. Dato: 2. marts 2011 Sags id: 190-2008-10408 Dokument: 190-2011-35701 By, Erhverv og

Læs mere

Erhvervsstrukturen i Egedal

Erhvervsstrukturen i Egedal Erhvervsstrukturen i Egedal Der er store arealer udlagt til forskellige typer af erhverv i Egedal. Der er indenfor kommuneplanperioden fra 2017 til 2022 plads til 140 hektar til erhverv og turisme, heraf

Læs mere

039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge

039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge 039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge Status Forslag PlanID 3438204 Tillæg nr. 039 Plannavn VVM Gælder for hele kommunen? Formål for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge Kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg 11 til Kommuneplan 2014

Tillæg 11 til Kommuneplan 2014 Tillæg 11 til Kommuneplan 2014 Islevdal Erhvervskvarter R Ø D OV R E KO M M U N E Tillæg 11 til Kommuneplan 2014 Redegørelse Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2014 er udarbejdet for at danne et nødvendigt

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg 6. til Kommuneplan Boliger på Frihedsvej, Rungsted

Forslag til. Kommuneplantillæg 6. til Kommuneplan Boliger på Frihedsvej, Rungsted Forslag til Kommuneplantillæg 6 til Kommuneplan 2013-25 Boliger på Frihedsvej, Rungsted Forslag til Kommuneplantillæg 6 Forslag til Kommuneplantillæg 6 Forslag til Kommuneplantillæg 6 er udarbejdet af

Læs mere

Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx

Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx 02 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde O-10 og BE-11 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.2 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Befolkning og boliger

Befolkning og boliger Befolkning og boliger Redegørelse - Befolkning og boliger Den levende by Den levende by skal udfoldes i Vallensbæk både i de eksisterende og de nye boligområder. Vallensbæk har et mangfoldigt udbud af

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center har igangsat en forudgående høring om ændring af kommuneplanens rammer for Bella Center. Den

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Furesø Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 2 til Furesø Kommuneplan 2013 Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013 - Butikker til særlig pladskrævende varer Furesø Kommuneplan 2013 blev vedtaget af Byrådet den 18.december 2013. I henhold til lov om planlægning, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

TILLÆG NR. 29 TIL KOMMUNEPLAN 2011 KREATIVE ZONER. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 9. oktober 2014.

TILLÆG NR. 29 TIL KOMMUNEPLAN 2011 KREATIVE ZONER. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 9. oktober 2014. TILLÆG NR. 29 TIL KOMMUNEPLAN 2011 KREATIVE ZONER Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 9. oktober 2014. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

Kommuneplan 2005 Rammer

Kommuneplan 2005 Rammer Kommuneplan 2005 Rammer forslag Gh Gh Gh 3. Nybro Grønne hovedtræk 2. Bagsværd 1. Værebro 6. Bagsværd erhvervskv. 4. Haspegård 5. Stengård 12. Vadgård Grønne hovedtræk 11. Gladsaxe 13. Buddinge 7. Kagså

Læs mere

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer Baggrund Der er fastsat normer for bilparkering i kommuneplanen. Kommuneplannormerne

Læs mere

Regionplantillæg. TV-byens fremtidige anvendelse. Retningslinier og redegørelse

Regionplantillæg. TV-byens fremtidige anvendelse. Retningslinier og redegørelse Regionplantillæg TV-byens fremtidige anvendelse Retningslinier og redegørelse Januar 2004 TV-byens fremtidige anvendelse Retningslinier og redegørelse Regionplantillæg til Regionplan 2001 for Hovedstadsregionen

Læs mere

Notat. A. Overordnede ændringer. Modtagere: MBU/ØU/KB. Orientering om Forslag til Fingerplan 2019

Notat. A. Overordnede ændringer. Modtagere: MBU/ØU/KB. Orientering om Forslag til Fingerplan 2019 Notat Modtagere: MBU/ØU/KB Orientering om Forslag til Fingerplan 2019 Regeringen har den 24. januar 2019 offentliggjort et regeringsudspil for Hovedstadsområdet 2030 Danmarks hovedstad - initiativer til

Læs mere

Lokalplan Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord

Lokalplan Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Tillæg til Lokalplan 70.3 Et område ved Kompagnivej og Pionervej, Farum Nord Indhold... 3 1 Formål... 4 2 Område og zonestatus... 4 3 Bebyggelsens omfang...

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Ajax Alle Friheden Station Gammel Køge Landevej Invitation til at komme med idéer og forslag til et ændret indhold for en del af rammeområde 3C7 Hvidovrevej

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

...Kommuneplantillæg nr. 012 for Vinge Bymidte og centrale områder i Vinge...FORSLAG version til politisk behandling, juni 2016

...Kommuneplantillæg nr. 012 for Vinge Bymidte og centrale områder i Vinge...FORSLAG version til politisk behandling, juni 2016 ...Kommuneplantillæg nr. 012 for Vinge Bymidte og centrale områder i Vinge...FORSLAG version til politisk behandling, juni 2016 Kommuneplantillæg nr. 012 Vinge Bymidte Status Kladde PlanID 3004577 Tillæg

Læs mere

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret 036 i Lille Blødekvarteret Status Forslag PlanID 3244876 Tillæg nr. 036 Plannavn i Lille Blødekvarteret VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af forslag 7. december 2016 Høring start

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 23 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Sukkerkogeriet Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Januar Forslag til Fingerplan Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning

Januar Forslag til Fingerplan Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Januar 2019 Forslag til Fingerplan 2019 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Indhold Forord... 3 Forslag til bekendtgørelse om hovedstadsområdets planlægning... 7 Kapitel 1 Hovedstadsområdet...

Læs mere

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt

Kommuneplan Erhvervsudvikling. Kort fortalt Kommuneplan 2013-2025 Erhvervsudvikling Kort fortalt 1 Cortex Park er et af Odenses nye byomdannelsesområder. Et område med et stærkt idéskabende miljø og plads til videnserhverv tæt på Odense centrum,

Læs mere

Fingerplan 2007. Byerne og trafiksystemerne skal hænge sammen hvordan?

Fingerplan 2007. Byerne og trafiksystemerne skal hænge sammen hvordan? Fingerplan 2007 Byerne og trafiksystemerne skal hænge sammen hvordan? Peter Hartoft-Nielsen Civ.ing, lic. techn. Projektleder hovedstadsområdets planlægning By- og Landskabsstyrelsen, Miljøministeriet

Læs mere

Andre steder ligger der i dag kolonihaver, som forhindrer en intensiv udnyttelse.

Andre steder ligger der i dag kolonihaver, som forhindrer en intensiv udnyttelse. 15. september Titel på forslag 1. Byudvikling på stationsnære arealer. Forslaget kort (259 ud af 300) For at sikre det bedst mulige afkast ved investeringer i skinnebåren kollektiv trafik, skal Fingerplanen

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kgs. Lyngby 3.

Læs mere

TILLÆG NR. X TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR PANUM INSTITUTTET

TILLÆG NR. X TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR PANUM INSTITUTTET TILLÆG NR. X TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR PANUM INSTITUTTET Vedtaget af Borgerrepræsentationen den XX.XX.2010 HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den

Læs mere

Forslag til Tillæg 5 til Kommuneplan 2014

Forslag til Tillæg 5 til Kommuneplan 2014 Forslag til Tillæg 5 til Kommuneplan 2014 Rødovre Port R Ø D OV R E KO M M U N E Tillæg 5 til Kommuneplan 2014 Redegørelse Formålet med Tillæg 5 til Kommuneplan 2014 er at oprette et nyt Rammområde 6F03

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018 Debatoplæg Områdeafgrænsning med eksisterende bebyggelse vist Forhøring Ændring af anvendelsen af erhvervsejendommen Slotsherrensvej 409A Foreslået ny bebyggelse Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed

Læs mere

Planunderudvalget 9. maj 2006, Kl Møde nr. 4 Mødelokale 6 på Værløse Rådhus

Planunderudvalget 9. maj 2006, Kl Møde nr. 4 Mødelokale 6 på Værløse Rådhus FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 9. maj 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 4 Mødelokale 6 på Værløse Rådhus Lars Carpens (V), formand Wagner Jensen (V), næstformand Michael Rexen (V) John I. Allentoft (C) Lone Christensen

Læs mere

By- og baneplanlægning i det østjyske bybånd

By- og baneplanlægning i det østjyske bybånd Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 004

Kommuneplantillæg nr. 004 Kommuneplantillæg nr. 004 Cleantech Erhvervsområde Ny By (etape 1 - syd for Strandvangen) Vedtaget af Frederikssund Byråd den xx. xxxx 2011 Tillæg til Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse Kommuneplantillæggets

Læs mere

Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016. Proces- og tidsplan

Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016. Proces- og tidsplan Bornholms Udviklingsstrategi (BUS) 2016 Proces- og tidsplan September 2014 Baggrund Bornholms udviklingsplan(bup) bliver omdøbt til Bornholms udviklingsstrategi (BUS), Bornholms udviklingsstrategi skal

Læs mere

INDRE NORDHAVN FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR. Bilag 3

INDRE NORDHAVN FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR. Bilag 3 Bilag 3 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR INDRE NORDHAVN Borgerrepræsentationen har den xx. xxxxx 2013 besluttet at sende forslag til tillæg til Kommuneplan 2011 i offentlig høring i 2 måneder. Offentlig

Læs mere

Fingerplan 2007. Forslag til. Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning. Høringsfrist til 13. april 2007

Fingerplan 2007. Forslag til. Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning. Høringsfrist til 13. april 2007 F O R S L A G T I L F I N G E R P L A N 2 0 0 7 1 Forslag til Fingerplan 2007 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Høringsfrist til 13. april 2007 2 F O R S L A G T I L F I N G E R P L

Læs mere

Byplanlægning. Indhold

Byplanlægning. Indhold Byplanlægning Planlægningen af vore byer er med til at skabe de rammer, der gives for trafikken. Virkningerne af byplanlægning på cykeltrafikkens omfang er imidlertid små, hvis ikke cykeltrafikkens vilkår

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej 3 Redegørelse 4 Retningslinjer 9 Rammer 11 Vedtagelse 12

Indholdsfortegnelse. Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej 3 Redegørelse 4 Retningslinjer 9 Rammer 11 Vedtagelse 12 Indholdsfortegnelse Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej 3 Redegørelse 4 Retningslinjer 9 Rammer 11 Vedtagelse 12 2 Erhvervsområde ved Katkjærvej Forside > Tillæg > Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42 Forudgående høring Vojensvej HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen 42 kær Immer dalvej Markleddet rs Hæde HVIDOVRE KO M M U N E FORUDGÅENDE

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 Kort Kort 1: Den tidligere udstrækning af den økologiske forbindelse

Læs mere

BREDGADE FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR BILAG 1

BREDGADE FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR BILAG 1 BILAG 1 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR BREDGADE 70-72 Borgerrepræsentationen har den xx. xxxx 2013 besluttet at sende forslag til tillæg til Kommuneplan 2011 i offentlig høring i 2 måneder. Offentlig

Læs mere

F I N G E R P L A N 2 0 0 7. Fingerplan 2007. Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning

F I N G E R P L A N 2 0 0 7. Fingerplan 2007. Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning F I N G E R P L A N 2 0 0 7 1 Fingerplan 2007 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning 2 F I N G E R P L A N 2 0 0 7 Fingerplan 2007 Landsplandirektiv for hovedstadsområdets planlægning Udgivet

Læs mere

Idekatalog fra Erhvervskonference 27. maj 2010

Idekatalog fra Erhvervskonference 27. maj 2010 Idekatalog fra Erhvervskonference 27. maj 2010 IDEKATALOG FRA ERHVERVSKONFERENCE DEN 27. MAJ I FURESØ MARINA 1. Bedre muligheder for væksterhverv Oprette en accountmanager / erhvervsmentor som indgang

Læs mere

Modtager: Erhvervsstyrelsen Dato 4. september 2017

Modtager: Erhvervsstyrelsen Dato 4. september 2017 Modtager: Erhvervsstyrelsen Dato 4. september 2017 Følgebrev til høringssvar om revision af Fingerplan spor 2 I lyset af en modernisering af planloven og ressortomlægningen fra Miljøministeriet til Erhvervsministeriet,

Læs mere

Frihedsvej 2-8. Startredegørelse. Projektforslag vedr. etablering af 8 tagboliger på eksisterende boligblok

Frihedsvej 2-8. Startredegørelse. Projektforslag vedr. etablering af 8 tagboliger på eksisterende boligblok Startredegørelse Projektforslag vedr. etablering af 8 tagboliger på eksisterende boligblok Startredegørelse Projektforslag vedr. etablering af 8 tagboliger Baggrund Baggrunden for denne startredegørelse

Læs mere

Byplanlægning og fremtidens erhvervskvarterer

Byplanlægning og fremtidens erhvervskvarterer Byplanlægning og fremtidens erhvervskvarterer Ingvar Sejr Hansen //Kontorchef //Økonomiforvaltningen Københavns Kommune Indhold 1. Erhvervsudvikling i København 2. Udvikling af byens erhvervsområder 3.

Læs mere

039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge

039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge 039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge Status Forslag PlanID 3438204 Tillæg nr. 039 Plannavn VVM Dato for offentliggørelse af forslag for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge Kommuneplantillæg

Læs mere

NIELS BOHR SCIENCE PARK

NIELS BOHR SCIENCE PARK FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG FOR NIELS BOHR SCIENCE PARK Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx 2010 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 20. juni 2012. Forslaget er i offentlighøring fra d.

Læs mere

Notat. Placeringsmuligheder for udvidelse af plejeboligmassen i. Hørsholm Kommune

Notat. Placeringsmuligheder for udvidelse af plejeboligmassen i. Hørsholm Kommune Dato: 10.01.2018 Team Plan og Byudvikling Kontakt Rikke Krogsgaard rkj@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 2472 Placeringsmuligheder for udvidelse af plejeboligmassen i Den eksisterende plejeboligmassen er i

Læs mere

By-og boligudvikling. Skitser til arealudlæg. Indhold. 1. Overordnede principper. Model 1 Kompaktbyen-med skovtema Fordele og ulemper

By-og boligudvikling. Skitser til arealudlæg. Indhold. 1. Overordnede principper. Model 1 Kompaktbyen-med skovtema Fordele og ulemper By-og boligudvikling Skitser til arealudlæg Indhold 1. Overordnede principper Model 1 Kompaktbyen-med skovtema Fordele og ulemper Model 2 Søbåndet - med bykant Fordele og ulemper Model 3 Nordbyen - med

Læs mere

Tillæg 1 til Kommuneplan Ved Sportspladsen 14

Tillæg 1 til Kommuneplan Ved Sportspladsen 14 Tillæg 1 til Kommuneplan 2018 Ved Sportspladsen 14 R Ø D OV R E KO M M U N E Offentliggørelse Vedtagelse af Tillæg 1 til Kommuneplan 2018 Ved Sportspladsen 14 Kommunalbestyrelsen har den xx. måned 201x

Læs mere

Baggrund. Erhvervsudvalget

Baggrund. Erhvervsudvalget Baggrund - Køge - en gammel industriby - Tradition for samarbejde mellem byråd, arbejdsgivere og lønmodtagere - Køge Erhvervsudviklingsråd (KEUR) - Fusion med Skovbo Kommune - En del af Region Sjælland

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Borgmesterens forord til Forslag til Kommuneplan 2009...1/308. Hvad er en kommuneplan...3/308. Kommuneplanens indhold...

Indholdsfortegnelse. Borgmesterens forord til Forslag til Kommuneplan 2009...1/308. Hvad er en kommuneplan...3/308. Kommuneplanens indhold... Indholdsfortegnelse Borgmesterens forord til Forslag til Kommuneplan 2009...1/308 Hvad er en kommuneplan...3/308 Kommuneplanens indhold...4/308 Sammenhænge...5/308 Landsplanredegørelsen...6/308 Landsplandirektiver

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 37 TIL KOMMUNEPLAN marts 2019

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 37 TIL KOMMUNEPLAN marts 2019 FORSLAG TIL TILLÆG NR. 37 TIL KOMMUNEPLAN 2014 Kuldyssen Rugvænget marts 2019 Høje Taastrup V ej Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 18. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 18 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26.januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10 Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thorslundsvej Ændring af kommuneplanområde 10 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune September 2018 Områdeafgrænsning med eksisterende bebyggelse vist Forhøring Ændring af anvendelsen af erhvervsejendommen Slotsherrensvej 409A Foreslået ny bebyggelse Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 1

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 1 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 1 Centerområde ved Nyborgvej / Ejbygade Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I

Læs mere

Byrådscentret

Byrådscentret NOTAT Byrådscentret 13-12-2011 Baggrundsnotat, Detailhandel - Kommuneplan 2014 1)Lovgivning/krav og overordnet planlægning Planloven: 11a, nr 3 Kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for; den kommunale

Læs mere

TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR RIGSHOSPITALET. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx 2010

TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR RIGSHOSPITALET. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx 2010 TILLÆG NR. 8 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR RIGSHOSPITALET Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx 2010 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 25.08 2011 HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG? Kommuneplantillæg

Læs mere

NOTAT: Forslag til Fingerplan 2019

NOTAT: Forslag til Fingerplan 2019 Plan og Udvikling Sagsnr. 281105 Brevid. 3064940 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Fingerplan 2019 19. februar 2019 Staten har udsendt forslag til Fingerplan 2019 i høring indtil

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Forslag til Kommuneplan 2009 2021...1/31. Glostrup Kommune...2/31 Moderne provinsby i forstaden...2/31 God tilgængelighed...

Indholdsfortegnelse. Forslag til Kommuneplan 2009 2021...1/31. Glostrup Kommune...2/31 Moderne provinsby i forstaden...2/31 God tilgængelighed... Indholdsfortegnelse Forslag til Kommuneplan 2009 2021...1/31 Glostrup Kommune...2/31 Moderne provinsby i forstaden...2/31 God tilgængelighed...3/31 Status...2/31 Kommunens kvarterer...4/31 Een kommune,

Læs mere

Bekendtgørelse om hovedstadsområdets planlægning

Bekendtgørelse om hovedstadsområdets planlægning BEK nr 312 af 28/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 12. juni 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2019-3741 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Forberedelsesudvalget DET MIDLERTIDIGE FORRETNINGSUDVALG EKSTRAORDINÆRT MØDE. Tirsdag den 28. marts Kl

Forberedelsesudvalget DET MIDLERTIDIGE FORRETNINGSUDVALG EKSTRAORDINÆRT MØDE. Tirsdag den 28. marts Kl DAGSORDEN REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget DET MIDLERTIDIGE FORRETNINGSUDVALG EKSTRAORDINÆRT MØDE Tirsdag den 28. marts 2006 Kl. 12.30 Amtsgården i Hillerød, mødelokale H 3 Medlemmer: Vibeke Storm

Læs mere

Bilag 1. Ændringer af Stationsnærhedsprincippet. Titel på forslag. Forslaget kort * Kort beskrivelse af forslag (maks. 300 tegn)

Bilag 1. Ændringer af Stationsnærhedsprincippet. Titel på forslag. Forslaget kort * Kort beskrivelse af forslag (maks. 300 tegn) Bilag 1 Titel på forslag Ændringer af Stationsnærhedsprincippet Forslaget kort * Kort beskrivelse af forslag (maks. 300 tegn) 1. Stationsnærhedsprincippet ændres, så kommunerne kan udpege stationære områder

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Københavns Kommuneplan 2005

Tillæg nr. 22 til Københavns Kommuneplan 2005 Tillæg nr. 22 til Københavns Kommuneplan 2005 I medfør af Lov om Planlægning (lovbekendtgørelse 81 af 21. juni 2007) ændres hovedstrukturens retningslinier for byudviklingspolitik, for rækkefølge for byudvikling

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

NOTAT: Høringssvar - revision af Fingerplan 2017

NOTAT: Høringssvar - revision af Fingerplan 2017 Plan og Udvikling Sagsnr. 281105 Brevid. 2650335 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Høringssvar - revision af Fingerplan 2017 26. september 2017 Kommunerne i kan inden den 15. oktober 2017

Læs mere

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit

Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit PLAN OG ÅBEN LAND Notat Dato: 31. januar 2017 Sagsb.: Rasmus Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72364361 E-mail: raras@holb.dk Notat om forslag til indhold i kommuneplanens detailhandelsafsnit Notatet beskriver,

Læs mere

Erhvervsarealer ved motorvejen - byudvikling i motorvejszonen. Svend Otto Ott, Naturstyrelsen August 2011

Erhvervsarealer ved motorvejen - byudvikling i motorvejszonen. Svend Otto Ott, Naturstyrelsen August 2011 Erhvervsarealer ved motorvejen - byudvikling i motorvejszonen Svend Otto Ott, Naturstyrelsen August 2011 Disposition De statslige udmeldinger Status Kommuneplanrevision 2009 Erhvervsarealer generelt Erhvervsudvikling

Læs mere

Kommuneplantillæg. Tillæg nr 34 til Kommuneplan Høje Taastrup Station. Blekinge Boulevard. Høje Taastrup Boulevard.

Kommuneplantillæg. Tillæg nr 34 til Kommuneplan Høje Taastrup Station. Blekinge Boulevard. Høje Taastrup Boulevard. Høje Taastrup Station Høje Taastrup Boulevard Berings Gade 2263 Halland Boulevard Blekinge Boulevard 2019 Kommuneplantillæg Tillæg nr 34 til Kommuneplan 2014 Tillæg nr. 34 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup

Læs mere

Tillæg 5 til Kommuneplan Rødovre Port

Tillæg 5 til Kommuneplan Rødovre Port Tillæg 5 til Kommuneplan 2014 Rødovre Port R Ø D OV R E KO M M U N E Tillæg 5 til Kommuneplan 2014 Redegørelse Formålet med Tillæg 5 til Kommuneplan 2014 er at oprette et nyt Rammområde 6F03 Rødovre Port

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

KIRKEBJERG. en levende bydel. Helhedsplan for omdannelsen af Kirkebjerg Erhvervsområde

KIRKEBJERG. en levende bydel. Helhedsplan for omdannelsen af Kirkebjerg Erhvervsområde KIRKEBJERG en levende bydel Helhedsplan for omdannelsen af Kirkebjerg Erhvervsområde Mindretalsudtalelse Ved Glostrup Kommunalbestyrelses behandling af den endelige vedtagelse af helhedsplanen for Kirkebjerg

Læs mere