Hensættelser baseret på juridisk evne og ledelsens hensigt om at justere fremtidige ydelser jf. 66 og 67

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hensættelser baseret på juridisk evne og ledelsens hensigt om at justere fremtidige ydelser jf. 66 og 67"

Transkript

1 Finanstilsynet 31. juli 2015 Hensættelser baseret på juridisk evne og ledelsens hensigt om at justere fremtidige ydelser jf. 66 og 67 Alle typer af livsforsikringsforpligtelser kan kategoriseres efter selskabets juridiske evne og ledelsens hensigt til at justere fremtidige betalingsstrømme i form af ydelser til forsikringstagerne. Kategoriseringen er central for fastlæggelsen af kravet til hensættelsernes 1 størrelse, samt til solvensformål herunder, hvorvidt det er muligt at lade forsikringstageren bære visse risici dvs. tabsabsorberingsevnen. Juridisk evne skal primært forstås således, at produktdesignet i form af det juridiske aftalegrundlag giver mulighed for at justere ydelserne. Ledelsens hensigt dækker over den udmøntning af aftalerne, som selskabet har for det pågældende produkt. Herunder hører kundeinformation både initialt og løbende. En væsentlig del er ligeledes selskabets adfærd. Hermed menes både den faktiske adfærd selskabet har haft historisk, og lige så væsentligt den adfærd, som selskabet forventer fremadrettet. Den fremadrettede adfærd dækker bl.a. over de fremtidige ledelseshandlinger, som selskabet har for justering af ydelserne fx i form af regler for justering af ydelserne ved udsving i afkast, levetid o.l. Ledelsens hensigt dækker også over, om selskabet i praksis er i stand til at håndtere en nedsættelse af ydelserne it-mæssigt. Det er ikke formålet, at et krav om hensættelser som følge af vurderingen af juridisk evne og ledelsens hensigt medfører juridiske forpligtelser i relation til kunder eller aftaler. 1 Begrebet hensættelser skal i relation til dette papir forstås som livsforsikringshensættelserne efter udkastet til regnskabsbekendtgørelsens 66.

2 2/15 Papiret indeholder information om hensættelsernes tabsabsorberingsevne. Disse informationer skal ses i relation til reglerne om opgørelse af solvenskapitalkrav (Solvens II). Tabel 1 herunder tager udgangspunkt i begreberne juridisk evne og ledelsens hensigt for forskellige overordnede produkttyper. Skemaet afspejler den typiske kategorisering af hovedparten af forsikringsforpligtelserne på markedet. Skemaet er opdelt efter produkttyper. Det betyder, at fx garanterede produkter indeholder forskellige produktelementer såsom garanterede ydelser og bonusret. Tabel 1: Oversigt over juridisk evne og ledelsens hensigt opdelt på produkttyper Ledelsens hensigt Juridisk Produkt Oprindelig Løbende evne Adfærd information information Markedsrente (ren) Garanteret N/A N/A N/A Betinget garanteret ( ) ( ) ( ) ( ) Ugaranteret/udjævning ( ) Konkret vurdering Konkret vurdering Konkret vurdering Efterfølgende gennemgås de enkelte produkttyper med henblik på at angive metodebeskrivelser for beregningen af hensættelser. Markedsrenteprodukter For rene markedsrenteprodukter er aftalegrundlaget fuldstændig ugaranteret, således at ydelsernes størrelse baseres på realiserede afkast, bedste skøn for levetid o.l. Den juridiske evne til at nedsætte ydelserne er dermed til stede. Betalingsstrømmen til forsikringstageren er fastsat alene baseret på det realiserede markedsafkast. Der er således ingen diskretionære beslutninger om at udglatte ydelserne. Det medfører, at der er en fuldstændig mekanisk sammenhæng mellem realiseret afkast og depotets størrelse. Ydelserne fastsættes ud fra et anmeldt grundlag. De anmeldte grundlags forudsætninger til fastsættelse af ydelserne er omfattet af reglerne i FiL 21 om rimelighed. Udgangspunktet er her, at kravet til hensættelserne svarer til værdien af depotet. 2 Hensættelser svarende til værdien af depotet er alene tilstrækkelige, hvis selskabets kapitalgrundlag i ingen fremtidige scenarier anvendes til at op- 2 Det gælder generelt i dette papir, at værdien af depotet svarer til den retrospektive hensættelse.

3 3/15 retholde ydelser til forsikringstagerne jf. beskrivelse herom i afsnittet om ugaranterede ydelser. I det omfang, der er tilknyttet garantier til et markedsrenteprodukt, skal der tages højde for dette i lighed med principperne for garanterede produkter. I det omfang der er tilknyttet udjævning e.l. egenskaber til produktet skal der tages højde for dette jf. principperne herom. Garanterede produkter Kategorien dækker i udgangspunktet over traditionelle gennemsnitsrenteprodukter, hvor garanterede ydelser beregnes på baggrund af tegningsgrundlag med en række garanterede forudsætninger om afkast, levetid o.l. Garantier afgivet i forbindelse med andre produkttyper, fx finansiel afkastgaranti i et markedsrenteprodukt, er dog også omfattet. For denne type af produkter har selskabet ikke den juridiske evne til at justere de garanterede ydelser. Det er derfor overflødigt at diskutere ledelsens hensigt. Finanstilsynet har som en simplificeret løsning accepteret, at selskaberne for disse produkter kan anvende analytiske eller numeriske metoder til at beregne en markedskonsistent værdi af de garanterede ydelser ved brug af en risikoneutral diskonteringsrentekurve. Som en del af løsningen beregnes værdien af bonusretten residualt i forhold til værdien af depotet. I de tilfælde, hvor tegningsgrundlaget er ubetryggende, vil kravet til hensættelserne være større end værdien af depotet og dermed kræve styrkelser. Værdien af de garanterede ydelser vil under den simple metode som minimum skulle baseres på en model, som justerer betalingsstrømme således, at der tages hensyn til genkøb og fripolice ( Liv-død-modellen ). Udgangspunktet for modellen er skitseret i figur 1 herunder. Figur 1: Udgangspunkt for liv-død-modellen Modellen tager udgangspunkt i fremtidige betalingsstrømme uden hensyntagen til genkøb og overgang til fripolice. De eksisterende betalingsstrømme justeres herefter således, at der tages hensyn til forsikringstagernes mulig-

4 4/15 hed for at genkøbe eller overgå til fripolice. Justeringen sker ved at tilføje antagelser om intensiteter for genkøb og overgang til fripolice. Modellen finder således de garanterede betalingsstrømme, forsikringsaftalerne medfører. Modellen genererer ikke betalingsstrømme for bonusbetalinger. Ved brug af modellen bør selskabet vurdere modellens svaghed i forhold til, at genkøbs- og fripoliceintensiteter er de samme for raske og syge. Et alternativ er anvendelse af en Markov-model med tilstandsvise reserver ( 7-tilstands-modellen ). Modellen er skitseret i figur 2 herunder. I modellen kan genkøbs- og fripoliceintensiteterne afhænge af ikkefinansielle vilkår som alder, køn, invaliditet m.v. Endvidere kan modellen inkludere de finansielle vilkår på opgørelsestidspunktet, f.eks. ændrede genkøbsintensiteter som følge af aktuelt kursværn. Under modellen kan genkøbs- og fripoliceintensiteter imidlertid ikke afhænge af fremtidige ændringer i de finansielle vilkår. Tilsvarende er det ikke muligt at lade genkøbsværdien afhænge af udviklingen i renteniveauet, selskabets aktiver m.v. Figur 2: Markov-model med genkøb og fripolice En mere kompleks løsning vil være at basere værdiansættelsen på et antal scenarier med fremtidige udfald for fx aktivpriser, levetider o.l.

5 5/15 Endelig findes den mest komplekse løsning, hvori alle policens karakteristika kan inddrages. Løsningen er en stokastisk simulationsmodel ved brug af en økonomisk scenariegenerator (ESG), hvor det også er en mulighed at anvende risikofyldt diskontering (real world) også kaldet målskifte. Et væsentligt mål med de to mere komplekse metoder er, at opgøre tidsværdien af de optioner og garantier, produktet indeholder. Hierarkiet af modeller til værdiansættelse skal også vurderes i forhold til proportionalitetsprincippet generelt. Det betyder bl.a. at selskabet ved valg af metode samt løbende bør vurdere, hvorvidt tidsværdien af eventuelle optioner bliver materiel. Uanset valg af metode, er det et krav, at opgørelsen sker under hensyntagen til eventuelle optioner og garantier, herunder genkøb og fripolice. Selskabet bør vurdere, hvorvidt de anvendte genkøbsintensiteter skal differentieres fx efter alder, kontributionsgruppe, fripolicestatus m.v. Betinget garanterede produkter Kategorien indeholder i udgangspunktet gennemsnitsrenteprodukter, hvor ydelserne ligesom for de garanterede produkter er baseret på et tegningsgrundlag. Til forskel fra de garanterede produkter kan nogle eller alle forudsætninger dog ændres under nærmere omstændigheder. For eksempel kan det indgå i aftalegrundlaget, at hvis det fremtidige investeringsafkast efter pensionsafkastskat i en nærmere fastsat periode (for eksempel i gennemsnit over en treårig sammenhængende periode) ligger under tegningsgrundlagets rente, så kan ydelserne nedsættes. Tilsvarende kan det være aftalt, at hvis den fremtidige observerede levetid blandt de forsikrede efter objektive statistiske målemetoder kan dokumenteres at være længere, end det er forudsat i tegningsgrundlaget, så kan ydelserne nedsættes. Sådanne betingelser sætter rammerne for den juridiske evne til at justere ydelserne. Kravene til hensættelsernes størrelse vil som udgangspunkt svare til de garanterede produkter, men muligheden for at nedsætte ydelserne under givne betingelser kan betyde, at forpligtelsen bliver mere kompleks at værdiansætte. Det afhænger af, hvorvidt det er muligt at løfte ledelsens hensigt om at justere ydelserne ved fremtidige ledelseshandlinger, herunder også, hvorvidt selskabet har tilstrækkelig monitorering af de forhold, der kan medføre ændringer i ydelserne. Fremtidige ledelseshandlinger kan kun indregnes, hvis kravene hertil er opfyldt. Hvis dette ikke er tilfældet, må produktet anskues som et garanteret produkt.

6 6/15 Indregningen af fremtidige ledelseshandlinger for betinget garanterede produkter kræver, at selskabet kan opstille fremtidige scenarier kombineret med udmøntningen af de betingede garantier. Hvert scenarie skal sandsynlighedsvægtes. I princippet kræver det en simulationsmodel, men i konkrete situationer og under hensyn til proportionalitetsprincippet kan det være tilstrækkeligt, at anvende en mere simpel tilgang til værdiansættelsen. Det svarer til de overvejelser der gøres for både garanterede og ugaranterede produkter omkring værdiansættelse. Ugaranterede produkter/produkter med udjævning Grundlæggende principper Kategorien Ugaranterede produkter er (udover det ugaranterede aftalegrundlag) karakteriseret ved, at der i modsætning til rene markedsrenteprodukter sker en udjævning af markedsafkast. Udjævningen kan ske enten med en individuel buffer eller en kollektiv buffer. Produktet kan være et traditionelt gennemsnitsrenteprodukt eller et markedsrenteprodukt med buffer. Et ugaranteret produkt kan have sit udgangspunkt i et garanteret produkt, som aftalemæssigt er gjort ugaranteret. Alternativt kan produktet fra starten være designet som ugaranteret. Det grundlæggende princip for både regnskab og solvens er opstilling af en balance, hvor kapitalgrundlaget er forskellen mellem aktivernes værdi og værdien af forpligtelserne. Der er således en klar skelnen mellem forpligtelser til forsikringstagerne og kapitalgrundlaget. Et eksempel herpå er særlige bonushensættelser, som under Solvens II ikke hører under forsikringsforpligtelserne (direktivets artikel 78(3) og 91). I relation til hensættelserne er det nødvendigt at skelne mellem forskellige typer af betalinger, der sker fra kapitalgrundlaget i fremtidige scenarier. Det er nødvendigt, da fx pensionskassers opbygning er således, at der i al væsentlighed er sammenfald mellem medlemmerne og ejerne. Et lignende eksempel er gældende for særlige bonushensættelser (om end de er behandlet eksplicit i Solvens II). Udgangspunktet for kravet til hensættelserne til ugaranterede ydelser er, at der hensættes svarende til værdien af depotet plus andel af kollektive bonuspotentialer. Ydelserne fastsættes ud fra et anmeldt grundlag. Hensættelsernes størrelse skal dog, som de andre produkttyper, vurderes efter selskabets juridiske evne og ledelsens hensigt om at justere ydelserne til de oplevede resultater. Vurdering af juridisk evne og ledelsens hensigt Udgangspunktet er, at der på bestyrelsesniveau er truffet en generel beslutning om produktets egenskaber og, at bestyrelsen i form af et mandat eller en ramme har besluttet, hvordan produktets egenskaber håndteres i den løbende risikostyring. Det kan fx indebære en principbeslutning om, at ydel-

7 7/15 serne nedsættes såfremt det kollektive bonuspotentiale er opbrugt. Denne type af drøftelser og beslutninger må allerede forventes at ske i medfør af reglerne i ledelsesbekendtgørelsen. Med udgangspunkt i beslutninger og drøftelser i bestyrelsen kan selskabet arbejde med at sandsynliggøre den juridiske evne og ledelsens hensigt. Den juridiske evne følger af de aftalemæssige forhold. Ledelsens hensigt om at justere ydelserne vurderes konkret med udgangspunkt i kommunikationen til kundernes og virksomhedens forhold (dvs. adfærd både historisk og fremadrettet), i forhold til om selskabet i fremtidige scenarier opretholder ydelser, hvor de økonomiske forhold ellers ville tilsige en nedsættelse af ydelserne. Det er op til administrationen at udfylde de rammer/mandater bestyrelsen har besluttet fx ved implementering i den løbende risikostyringsproces. Et eksempel herpå er udformning af tabsabsorberingsregler. Selskabet skal dokumentere, at implementeringen kan eksekveres i praksis, herunder særligt håndteringen it-mæssigt. Kravet til dokumentationen vil afhænge af fleksibiliteten i systemerne. Det er forventeligt, at for et selskab uden udfordringer med at tilpasse systemerne vil indholdet af et beslutningsoplæg til bestyrelsen være tilstrækkeligt. Hensættelserne, hvor kravet i udgangspunktet svarer til værdien af depotet plus andel af kollektive bonuspotentialer, er alene tilstrækkelige, hvis selskabets kapitalgrundlag ikke i fremtidige scenarier opretholder ydelser, hvor de økonomiske forhold ellers ville tilsige en nedsættelse af ydelserne. Med ydelser menes her de ydelser, der følger af de anmeldte grundlag fx omregningsgrundlag. De anmeldte grundlags forudsætninger til fastsættelse af ydelserne er omfattet af reglerne i FiL 21 om rimelighed. Ydelser i denne henseende omfatter ikke pensionisttillæg, udbetalinger fra særlige bonushensættelser eller øvrige udlodninger fra kapitalgrundlaget, som ikke har til formål at understøtte de anmeldte ydelser. Generelt gælder det, at selskabet skal vurdere, om det, grundet de konkrete scenarier, vil understøtte ydelserne. Første del af vurderingen af kravet til hensættelsernes størrelse tager udgangspunkt i opstilling af et begrænset antal fremtidige scenarier. Det vil normalt være nødvendigt at overveje fremtidige scenarier, hvor der opleves udsving på de finansielle markeder eller ændringer i andre forudsætninger fx biometriske. Scenarierne skal som minimum afspejle meget adverse, men dog sandsynlige, fremtidige udfald. Scenarierne skal dog tilpasses det konkrete produkt. Som eksempel kan et selskab med et produkt med udjævningsbuffer være i en situation, hvor en fastsat udjævning ikke kan fastholdes, fordi bufferen er for lille, selv i en situation uden store udsving på de finansielle markeder. Dette scenarie skal også vurderes uagtet, at der ikke er tale om adverse udfald.

8 8/15 Selskabet skal for at løfte ledelsens hensigt om at justere ydelserne kunne sandsynliggøre, at fremtidige scenarier for afkast, levetid o.l. ikke fører til træk på kapitalgrundlaget. Rammeværket for dette vil være reglerne om fremtidige ledelseshandlinger i Solvens II (FMA). FMA er reguleret i Kommissionens forordning, artikel 23, som fastsætter de generelle betingelser for anvendelsen af FMA til opgørelsen af hensættelser. Heraf fremgår bl.a. som krav: 1(b): de forudsatte fremtidige ledelseshandlinger stemmer overens med forsikrings- eller genforsikringsselskabets aktuelle forretningspraksis og forretningsstrategi, herunder brug af risikoreduktionsteknikker; hvis der er tilstrækkelig dokumentation for, at selskabet vil ændre sin praksis eller strategi, stemmer de forudsatte fremtidige ledelseshandlinger overens med den ændrede praksis eller strategi 1(e): de forudsatte fremtidige ledelseshandlinger tager højde for alle offentlige angivelser fra forsikrings- eller genforsikringsselskabet med hensyn til de foranstaltninger, som det forventes at træffe eller ikke træffe. 2(i): Antagelser om fremtidige ledelseshandlinger skal være realistiske og omfatte [ ]en sammenligning af forudsatte fremtidige ledelseshandlinger med forsikrings- eller genforsikringsselskabets tidligere ledelseshandlinger. 3(c): [ ]forsikrings- og genforsikringsselskaber [udarbejder] en omfattende plan for fremtidige ledelseshandlinger, som godkendes af forsikrings- eller genforsikringsselskabets administrations-, ledelses- eller tilsynsorgan, og der som minimum omfatter [ ]identifikation af de specifikke omstændigheder, hvorunder forsikrings- eller genforsikringsselskabet muligvis ikke kan gennemføre de enkelte [ ] omhandlede fremtidige ledelseshandlinger, og en beskrivelse af, hvordan disse omstændigheder behandles i beregningen af forsikringsmæssige hensættelser [ ] 4: Antagelser om fremtidige ledelseshandlinger skal tage højde for den krævede tid til at gennemføre ledelseshandlingerne og eventuelle udgifter som følge deraf.. Derudover har EIOPA udstedt guidelines (38-40) om værdiansættelse af hensættelser. FMA dækker bredt over fremtidige ledelsesbeslutninger, som kan have betydning for hensættelsernes størrelse fx ændringer i aktivallokering, ændringer i bonussatser o.l.

9 9/15 Værdiansættelse I det omfang selskabet ikke kan sandsynliggøre den juridiske evne eller ledelsens hensigt fremadrettet, og der dermed er scenarier, hvor kapitalgrundlaget anvendes til at opretholde ydelserne, kan kravet til hensættelserne overstige værdien af depotet plus andel af kollektive bonuspotentialer jf. også eksempel 5 herunder. I lighed med værdiansættelsen af garanterede ydelser er der her et hierarki af metoder, hvorefter dette yderligere krav kan værdiansættes. Den simpleste metode er en deterministisk tilgang, hvor ydelserne beregnes som værende garanterede og værdiansættes således. Hele hensættelsen er tabsabsorberende i solvensberegningen. En mere kompleks løsning vil være at basere værdiansættelsen på et antal scenarier med fremtidige udfald for fx aktivpriser, levetider o.l. Denne tilgang til værdiansættelsen vil normalt indebære, at selskabet opstiller et yderligere antal scenarier end dem anvendt til vurderingen af juridisk evne og ledelsens hensigt, og knytter en sandsynlighed til hvert scenarie, som kan være baseret på ekspertvurdering. Scenarierne skal også her indeholde meget adverse, men dog sandsynlige fremtidige udfald. Endelig findes den mest komplekse løsning, hvori alle policens karakteristika kan inddrages. Løsningen er en stokastisk simulationsmodel ved brug af en økonomisk scenariegenerator (ESG), hvor det også er en mulighed at anvende risikofyldt diskontering (real world) også kaldet målskifte. Vurderingen af, hvilken metode, der bør anvendes kan tage udgangspunkt i proportionalitetshensyn, som beskrevet bl.a. i EIOPA s guideline 54 om værdiansættelse af hensættelser. Vurderingen af hensættelsernes størrelse under hensyntagen til proportionalitet tager her udgangspunkt i følgende punkter: (a) Analyse af optionens eller garantiens egenskaber og af, hvordan den vil påvirke cash flowene, (b) Analyse af optionsbeløb eller garantibeløb som forventes at være in-the-money eller out-of-the-money, (c) Fastsættelse af tidsmæssige ændringer i optionsudgiften eller garantiudgiften, (d) Vurdering af sandsynligheden for, at optionen eller garantien bliver mere eller mindre dyr i fremtiden. Relation til udkast til Regnskabsbekendtgørelsens 67, stk. 3 Finanstilsynets seneste udkast til 67, stk. 3 i Regnskabsbekendtgørelsen kan opdeles i to dele:

10 10/15 For forsikringer og investeringskontrakter, hvor ydelser beregnes på et grundlag, som virksomheden er berettiget til at ændre, så ydelserne nedsættes, opgøres de forventede betalingsstrømme efter 66, stk.1, under hensyn til virksomhedens mulighed for at nedsætte ydelserne. Første del angiver, at udgangspunktet for kravet til hensættelser til ugaranterede produkter, hvor virksomheden aftalemæssigt har den juridiske evne til at justere ydelserne, er, at der hensættes svarende til værdien af depotet plus andel kollektive bonuspotentialer. Hvis virksomhedens forhold eller kommunikationen til forsikringstagerne eller kontraktparterne indebærer, at ydelserne først nedsættes efter en periode, opgøres hensættelserne for ydelser indtil udløbet af denne periode med udgangspunkt i den betalingsstrøm, der følger af det anvendte grundlag. Efter udløbet af perioden fastsættes betalingsstrømmene efter det grundlag, der måtte gælde efter nedsættelsen. Hensættelser opgjort efter denne bestemmelse indgår i fradraget ved opgørelsen af værdien af bonus efter stk. 1. Anden del angiver, at udgangspunktet om at hensætte værdien af depotet plus andel af kollektive bonuspotentialer fraviges i de tilfælde, hvor ledelsens hensigt om at nedsætte ydelserne målt på virksomhedens forhold og kommunikationen og den juridiske evne ikke er til stede. Eksempler på konkrete produkter Eksempel 1: Ugaranteret produkt med kollektiv udjævning Et selskab har et ugaranteret produkt med en kollektiv buffer, som udjævner ydelserne over tid. Den kollektive buffer svarer til et kollektivt bonuspotentiale og kan fx være opbygget af et kollektivt bonuspotentiale, som kunderne medtog ved omvalg fra et traditionelt garanteret gennemsnitsrenteprodukt. Der er anmeldt regler, som betyder, at den kollektive buffer kan blive negativ ved store tab. Det svarer reelt til, at værdien af depotet nedskrives. Der er derfor ikke nogen scenarier, hvor kapitalgrundlaget anvendes til at opretholde ydelserne. Dokumentationsmæssigt vil der dog skulle sættes krav om fx en opstilling af fremtidige adverse scenarier og betydningen for ydelserne/kapitalgrundlaget. Kravet til hensættelser til dette produkt vil være værdien af depotet samt andel af kollektive bonuspotentialer. Hele hensættelsen er tabsabsorberende i solvensberegningen. Eksempel 2: Ugaranteret produkt med individuel udjævning Et selskab har et markedsrenteprodukt med en individuel buffer til udjævning af ydelserne. Den individuelle buffer tages ud af kundens depot ved

11 11/15 pensionering. Produktet kommunikeres som et markedsrenteprodukt dvs. medlemmet bærer selv alle risici. I den interne risikostyring af produktet kan der opstå situationer, hvor der ikke er reserve nok i forhold til den ydelse, der udbetales. Det manglende beløb kan finansieres af egenkapitalen. Alternativet hertil er at nedsætte den regulering, der er indlagt i produktet, eller alternativt at nedsætte ydelsen. Dette viser, at selskabet ikke på forhånd har besluttet, at kunden selv bærer alle risici. Der kan opstå situationer, hvor kapitalgrundlaget sikrer opretholdelsen af ydelser. I dette tilfælde er der ikke tilstrækkelig dokumentation for Adfærd for justering af ydelserne. Selskabet skal derfor enten udvikle klare fremtidige ledelseshandlinger, i form af tabsabsorberingsregler, eller hensætte værdien af depotet samt et tillæg som værdiansætter det faktum, at kapitalgrundlaget kan komme i spil. Hele hensættelsen er tabsabsorberende i solvensberegningen. Eksempel 3: Ugaranteret produkt med tabsabsorberingsregler (1) Et selskab har et ugaranteret produkt, som bygger på et traditionelt gennemsnitsrenteprodukt. Det er kommunikeret til kunderne, at produktet er ugaranteret. Selskabet har anmeldt principper for justering af ydelserne (tabsabsorberingsregler). Der er tale om principper, som kræver udarbejdelse af en plan for nedsættelse af ydelserne, hvis elementer i det underliggende beregningsgrundlag ud fra de opstillede regler betragtes som ubetryggende. Der er ikke på forhånd taget stilling til et konkret nyt beregningsgrundlag. Tabsabsorberingsreglerne vurderes ikke at være tilstrækkeligt præcise i relation til reglerne om fremtidige ledelseshandlinger i Solvens II (FMA). Der vurderes således, at der med disse principper fortsat er risiko for, at kapitalgrundlaget kan komme til at finansiere ydelser, hvilket betyder et krav om hensættelser ud over værdien af depotet og andel af kollektive bonuspotentialer. Det er bl.a. baseret på, at der kan gå flere år mellem konstateringen af et ubetryggende element i grundlaget og den faktiske justering af ydelserne. Hele hensættelsen er tabsabsorberende i solvensberegningen. Eksempel 4: Ugaranteret produkt med tabsabsorberingsregler (2) Et selskab har et ugaranteret produkt, som bygger på et oprindeligt traditionelt garanteret gennemsnitsrenteprodukt. Selskabet har til hensigt at opretholde de ydelser, der tidligere var garanteret. Det er imidlertid muligt at nedsætte ydelserne, hvilket er kommunikeret til kunderne.

12 12/15 Selskabet har anmeldt præcise tabsabsorberingsregler, som angiver, hvordan processen for nedsættelse af ydelserne foregår, såfremt det kollektive bonuspotentiale er opbrugt. Der er ikke diskretionære beslutninger involveret i processen for ydelsesnedsættelserne. Kravet til hensættelser til dette produkt tager udgangspunkt i de ydelser selskabet har til hensigt at opretholde samt værdien af det kollektive bonuspotentiale. I og med, at selskabet har til hensigt at opretholde de ydelser, der tidligere var garanteret bør fordelingen mellem individuelle og kollektive bonuspotentialer afspejle dette. Det betyder, at midler, der tidligere var reserveret til værdiregulering i de tidligere garanterede ydelser, nu betragtes som individuelle bonuspotentialer. Hele hensættelsen er tabsabsorberende i solvensberegningen. Eksempel 5: Garanteret produkt med ugaranteret omregningsgrundlag fastsat for 3 år Et selskab har et garanteret traditionelt gennemsnitsrenteprodukt med betryggende parametre. Selskabet udbetaler ydelser på baggrund af et ugaranteret omregningsgrundlag, hvor der er truffet beslutning om en omregnet pensionsydelse for 3 år ad gangen. Hvis denne beslutning ikke følges yderligere i løbet af perioden, kræves en ekstra hensættelse udover den hensættelse som følger af det underliggende garanterede gennemsnitsrentegrundlag baseret på den risiko, som kapitalgrundlaget løber i perioden. Såfremt summen af værdien af hensættelserne for det underliggende garanterede gennemsnitsrenteprodukt efter 66, stk. 1 og værdien af hensættelsen af omregningsgrundlaget i den 3-årige periode er mindre end værdien af depot og andel af kollektive bonuspotentialer, vil der fortsat være plads til bonus i henhold til 66, stk. 3, jf. figur 1.

13 13/15 Figur 1. Krav til hensættelser ved anvendelse af omregningsgrundlag (3-årigt) Bonus jf. stk 3 Omregning jf. stk 5 depot GY jf. stk 1 Såfremt summen af værdien af hensættelserne for det underliggende garanterede gennemsnitsrenteprodukt efter 66, stk. 1 og værdien af hensættelsen af omregningsgrundlaget i den 3-årige periode er større end værdien af depot og andelen af kollektive bonus, vil der skulle hensættes yderligere. Hensættelser til bonus og omregning jf. figuren er tabsabsorberende i solvensberegningen. Eksempel 6: Garanteret produkt med ugaranteret omregningsgrundlag under løbende overvågning Et selskab har et garanteret traditionelt gennemsnitsrenteprodukt med betryggende parametre. Selskabet udbetaler ydelser på baggrund af et ugaranteret omregningsgrundlag. Selskabet følger løbende niveauet for omregningsgrundlaget i den løbende risikoovervågning. Jo højere frekvens, der er for revurdering af den udmeldte ydelse og risikoen for kapitalgrundlaget, fx ugentligt, månedligt eller kvartalsvist, jo lavere vil kravet til en ekstra hensættelse være. I det tilfælde, hvor der er tilstrækkelige individuelle bonuspotentialer er der ikke krav om en ekstra hensættelse ud over værdien af depotet. Adfærd vil i den henseende vurderes ud fra, hvorvidt selskabet tidligere har fulgt op og revurderet den udmeldte ydelse, og med hvilken frekvens det er sket. En variant heraf er, at de ekstra ydelser (i forhold til de garanterede ydelser på det betryggende grundlag) som omregningsgrundlaget giver anledning til fratrækkes policens depot. Omregningsydelserne fastsættes på ny ved hvert årsskifte på baggrund af depotet størrelse.

14 14/15 De ekstra ydelser som omregningsgrundlaget giver anledning til, fungerer altså som små del-genkøb ud over, hvad der udbetales af garanterede ydelse. Uagtet, at policens depot selv finansierer omregningen, afhænger kravet til hensættelsens størrelse af, hvorvidt kapitalgrundlaget i fremtidige scenarier anvendes til at opretholde ydelserne efter de anmeldte grundlag. I alle tilfælde er hensættelser ud over de garanterede ydelser tabsabsorberende i solvensberegningen. Eksempel 7: Betinget garanteret produkt med ugaranteret omregningsgrundlag. Selskabet fastsætter en betinget garanteret pension baseret på nogle forudsætninger, der konkret kan ændres, hvis der registreres ændringer i disse forhold (forlænget levetid eller forhøjet invaliditet). Så længe det ikke er nødvendigt at gøre denne betingelse gældende, kan der gives et omregningstillæg (beregnet på et omregningsgrundlag), som kan falde bort, hvis selskabets økonomi ikke fortsat kan bære at give det. Det ugaranterede tillæg vil typisk falde bort på grund af faldende renteniveau, faldende afkast etc. For værdiansættelsen af betinget garanterede produkter gælder 66, stk. 4. Egenskaberne ved produktet ses, når fuld simulation anvendes. Kravet til hensættelsernes størrelse afhænger dog af, hvor klar en beslutning bestyrelsen har truffet omkring udnyttelsen af betingelserne. I de tilfælde, hvor kravene til FMA ikke er opfyldt vil selskabet skulle hensætte uden hensyn til betingelserne dvs. som et garanteret produkt. For hensættelser til omregningsgrundlaget henvises til eksempel 5 og 6 ovenfor. Hensættelser ud over de garanterede ydelser er tabsabsorberende i solvensberegningen. Eksempel 8: Produkter med kontostyrkelse Produktkonstruktioner med kontostyrkelse varierer i udformning. Et eksempel er en form, hvor der købes ydelser på et ugaranteret grundlag. Et andet eksempel er i form af løbende omregning af den eksisterende aftale til et mere betryggende grundlag. Det vil sige, hvor der ikke købes yderligere garanterede ydelser. Fælles for konstruktionerne er, at bonus tilskrevet kunderne forøger de individuelle bonuspotentialer, hvilket hensættelserne skal tage højde for. Det betyder også, at hensættelserne som følge af kontostyrkelser er tabsabsorberende i solvensberegningen.

15 Eksempel 9: Produkter med særlig bonushensættelser De ovenstående eksempler kan kombineres med opbygning og udbetaling af særlige bonushensættelser. Udbetalingen af særlige bonushensættelser kan være kommunikeret til kunderne i form af et tillæg til pensionsydelsen eller som et pensionisttillæg. For produkter med opbygning og udbetaling fra særlige bonushensættelser kræves der ikke hensættelser til denne type af betalinger. 15/15

Bekendtgørelse om opgørelse af den økonomiske værdi af en forsikringstagers produkt ved omvalg

Bekendtgørelse om opgørelse af den økonomiske værdi af en forsikringstagers produkt ved omvalg Bekendtgørelse om opgørelse af den økonomiske værdi af en forsikringstagers produkt ved omvalg I medfør af 60 a, stk. 2, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 948 af

Læs mere

Kapitel 1: De realiserede delresultater

Kapitel 1: De realiserede delresultater Regulativ for beregning og fordeling af realiseret resultat til forsikringsaftalerne for forsikringer tegnet på beregningsgrundlagene G82 5 %, G82 3 %, G82 3,7 %, G82 2 %, Uni98 2 %, L99 og U10 1. Lovgrundlag

Læs mere

Hensættelser til forsikringsforpligtelser. - Status for arbejdsgruppen om hensættelser til solvens

Hensættelser til forsikringsforpligtelser. - Status for arbejdsgruppen om hensættelser til solvens Hensættelser til forsikringsforpligtelser - Status for arbejdsgruppen om hensættelser til solvens Emneoversigt Generelle principper for værdiansættelse af forsikringsforpligtelser Principper for opgørelse

Læs mere

PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab Bilag juni 2016 Markedsværdigrundlag 30. juni 2016

PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab Bilag juni 2016 Markedsværdigrundlag 30. juni 2016 PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab Bilag 10 30. juni 2016 arkedsværdigrundlag 30. juni 2016 A: Forsikringsklasse I Opgørelse af livsforsikringshensættelser til markedsværdi tager udgangspunkt

Læs mere

Kapitel 1: De realiserede delresultater

Kapitel 1: De realiserede delresultater Regulativ for beregning og fordeling af realiseret resultat til forsikringsaftalerne for forsikringer tegnet på eller konverteret til beregningsgrundlagene G82 5 %, G82 3 %, G82 3,7 %, G82 2 %, Uni98 2

Læs mere

G82 5 %, G82 3 %, G82 3,7 %, G82

G82 5 %, G82 3 %, G82 3,7 %, G82 Regulativ for beregning og fordeling af realiseret resultat til forsikringsaftalerne for forsikringer tegnet på beregningsgrundlagene G82 5 %, G82 3 %, G82 3,7 %, G82 2 %, Uni98 2 % samt L99 1/7 1. Lovgrundlag

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 11. april 2015

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 11. april 2015 Lovtidende A 2015 Udgivet den 11. april 2015 9. april 2015. Nr. 382. Bekendtgørelse om opgørelse af den økonomiske værdi af et medlems produkt ved omvalg i en firmapensionskasse I medfør af 6 b, stk. 2,

Læs mere

Bekendtgørelse om kontributionsprincippet

Bekendtgørelse om kontributionsprincippet Bekendtgørelse nr. [nummer] af [dato] Bekendtgørelse om kontributionsprincippet I medfør af 20, stk. 3, 21, stk. 6, 108, stk. 7, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Notatet adresserer primært bestemmelserne i kontributionsbekendtgørelsen, og kommer med forslag til ændringer hertil.

Notatet adresserer primært bestemmelserne i kontributionsbekendtgørelsen, og kommer med forslag til ændringer hertil. Modtager: Emne: Finanstilsynet, Per Plougmand Bærtelsen, ppb@ftnet.dk Kontributions- og regnskabsregler Dato: 13. marts 2017 Afsender: Den Danske Aktuarforening Baggrund Dette dokument omhandler samspillet

Læs mere

Bilag 2 Dagsordenens punkt 12 PensionDanmark Bestyrelsesmøde 4/16 PensionDanmarks overskudspolitik 1 Formål Denne overskudspolitik fastsætter principper for fordelingen af resultatet af selskabets drift

Læs mere

PensionDanmarks overskudspolitik

PensionDanmarks overskudspolitik Bilag 6 Dagsordenens punkt 11 PensionDanmark Bestyrelsesmøde 4/17 PensionDanmarks overskudspolitik 1 Formål Denne overskudspolitik fastsætter principper for fordelingen af resultatet af selskabets drift

Læs mere

Anmeldelse af teknisk grundlag m.v.

Anmeldelse af teknisk grundlag m.v. Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København 0 Anmeldelse af teknisk grundlag m.v. I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag mv. for livsforsikringsvirksomhed samt

Læs mere

DIREKTIV 138/2009 OM ADGANG TIL OG UDØVELSE AF FORSIKRINGS- OG GENFOR- SIKRINGSVIRKSOMHED ("SOLVENS II")

DIREKTIV 138/2009 OM ADGANG TIL OG UDØVELSE AF FORSIKRINGS- OG GENFOR- SIKRINGSVIRKSOMHED (SOLVENS II) DIREKTIV 138/2009 OM ADGANG TIL OG UDØVELSE AF FORSIKRINGS- OG GENFOR- SIKRINGSVIRKSOMHED ("SOLVENS II") 1 Formål og ikrafttræden Solvens II udgør grundstenen i den europæiske regulering af forsikrings-

Læs mere

PensionDanmarks overskudspolitik

PensionDanmarks overskudspolitik Bilag 2 Dagsordenens punkt 8 PensionDanmark Bestyrelsesmøde 1/15 PensionDanmarks overskudspolitik 1 Formål Denne overskudspolitik fastsætter principper for fordelingen af resultatet af selskabets drift

Læs mere

Vi har primært forholdt os til de 2 første af de 5 anførte hovedformål i høringsbrevet.

Vi har primært forholdt os til de 2 første af de 5 anførte hovedformål i høringsbrevet. Modtager: Finanstilsynet, Flemming Petersen, fp@ftnet.dk Emne: Høringssvar vedrørende ændring af regnskabsbekendtgørelsen Dato: Den 20. februar 2015 Høringspart: Den Danske Aktuarforening HØRINGSSVAR Den

Læs mere

Retningslinjer for de forsikringsmæssige hensættelsers og de udskudte skatters tabsabsorberende evne

Retningslinjer for de forsikringsmæssige hensættelsers og de udskudte skatters tabsabsorberende evne EIOPA-BoS-14/177 DA Retningslinjer for de forsikringsmæssige hensættelsers og de udskudte skatters tabsabsorberende evne EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20;

Læs mere

Bekendtgørelse om den risikofrie rentekurve, matchtilpasning og volatilitetsjustering for gruppe 1-forsikringsselskaber 1)

Bekendtgørelse om den risikofrie rentekurve, matchtilpasning og volatilitetsjustering for gruppe 1-forsikringsselskaber 1) Bekendtgørelse om den risikofrie rentekurve, matchtilpasning og volatilitetsjustering for gruppe 1-forsikringsselskaber 1) I medfør af 126 e, stk. 5, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf.

Læs mere

I Solvens II indregnes den forventede fortjeneste i basiskapitalen på tidspunktet for forsikringernes indgåelse.

I Solvens II indregnes den forventede fortjeneste i basiskapitalen på tidspunktet for forsikringernes indgåelse. Ændret regnskabspraksis 2016 Regnskabsbekendtgørelsen for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser er fra 2016 tilpasset de nye EUsolvensregler, Solvens II, som trådte i kraft 1. januar 2016.

Læs mere

Bekendtgørelse om matchtilpasning og volatilitetsjustering af den risikofrie rentekurve for gruppe 1-forsikringsselskaber 1)

Bekendtgørelse om matchtilpasning og volatilitetsjustering af den risikofrie rentekurve for gruppe 1-forsikringsselskaber 1) BEK nr 1775 af 16/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0033 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

LP: Fra markedsafkast til kontorente. Pct. LP 3,0. LP 2,0 fra LP 3,5. LP 2,0 fra. LP 2,0 fra LP 2,0 LP 2,0 3,0. unisex. unisex 3,5 3,0 3,0.

LP: Fra markedsafkast til kontorente. Pct. LP 3,0. LP 2,0 fra LP 3,5. LP 2,0 fra. LP 2,0 fra LP 2,0 LP 2,0 3,0. unisex. unisex 3,5 3,0 3,0. FRA MARKEDSAFKAST TIL KONTORENTE - I tabellerne vises - for hver af afdelingerne, UA og LR - hvordan det opnåede markedsafkast af investeringerne hænger sammen med den kontorente, som medlemmerne får tilskrevet

Læs mere

Bekendtgørelse om kontributionsprincippet

Bekendtgørelse om kontributionsprincippet BEK nr 1289 af 23/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. december 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 152-0013 Senere ændringer til

Læs mere

Ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser

Ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser Finanstilsynet 26. januar 2015 FIRA J.nr. 162-0041 /fp Ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser Ændringen har følgende hovedformål 1) Tilpasning

Læs mere

LP: Fra markedsafkast til kontorente. Pct. LP 2,0. LP 2,0 fra 3,0 LP 3,5. LP 2,0 fra 3,0. LP 2,0 fra 3,5 LP 3,0 LP 2,0. LP 3,0 unisex. unisex.

LP: Fra markedsafkast til kontorente. Pct. LP 2,0. LP 2,0 fra 3,0 LP 3,5. LP 2,0 fra 3,0. LP 2,0 fra 3,5 LP 3,0 LP 2,0. LP 3,0 unisex. unisex. FRA MARKEDSAFKAST TIL KONTORENTE - 2009 I tabellerne vises - for hver af afdelingerne, UA og LR - hvordan det opnåede markedsafkast af investeringerne hænger sammen med den kontorente, som medlemmerne

Læs mere

FRA MARKEDSAFKAST TIL KONTORENTE

FRA MARKEDSAFKAST TIL KONTORENTE FRA MARKEDSAFKAST TIL KONTORENTE - 2013 I tabellerne vises - for hver af afdelingerne LP, LPUA og LR - hvordan det opnåede markedsafkast af investeringerne hænger sammen med den kontorente, som medlemmerne

Læs mere

Fra markedsafkast til kontorente

Fra markedsafkast til kontorente Fra markedsafkast til kontorente - 2016 I tabellerne vises - for hver af afdelingerne LP, LPUA, LR og LL - hvordan det opnåede markedsafkast af investeringerne hænger sammen med den kontorente, som medlemmerne

Læs mere

Bekendtgørelse om værdiansættelse af pensionshensættelser og pensionsordninger ved omvalg for firmapensionskasser 1

Bekendtgørelse om værdiansættelse af pensionshensættelser og pensionsordninger ved omvalg for firmapensionskasser 1 Bekendtgørelse om værdiansættelse af pensionshensættelser og pensionsordninger ved omvalg for firmapensionskasser 1 I medfør af [ 9, stk. 2], [ 50, stk. 5], og [ 116, stk. 8], i lov nr. [**] om firmapensionskasser,

Læs mere

Bekendtgørelse om kontributionsprincippet

Bekendtgørelse om kontributionsprincippet BEK nr 1457 af 11/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr.152-0006 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Retningslinjer for de forsikringsmæssige hensættelsers og de udskudte skatters tabsabsorberende evne

Retningslinjer for de forsikringsmæssige hensættelsers og de udskudte skatters tabsabsorberende evne EIOPA-BoS-14/177 DA Retningslinjer for de forsikringsmæssige hensættelsers og de udskudte skatters tabsabsorberende evne EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20;

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af kapitalgrundlag for gruppe 1-forsikringsselskaber m.v. 1

Bekendtgørelse om opgørelse af kapitalgrundlag for gruppe 1-forsikringsselskaber m.v. 1 Bekendtgørelse om opgørelse af kapitalgrundlag for gruppe 1-forsikringsselskaber m.v. 1 I medfør af 126 b, stk. 5, 126 c, stk. 6, 126 d, stk. 7, 175 b, stk. 9, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab Bilag 1 1. august 2017 PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab GÆLDENDE SATSBILAG VEDRØRENDE TEKNISK GRUNDLAG TIL FORSIKRINGSKLASSE III Anmeldelse

Læs mere

Vestre Landsret Pressemeddelelse

Vestre Landsret Pressemeddelelse Vestre Landsret Pressemeddelelse PRESSEMEDDELELSE: Danica Pension frifundet i sager om gebyrer/omkostningsbidrag på pensioner Vestre Landsrets 10. afdeling har den 28. august 2008 afsagt dom i 3 sager,

Læs mere

Retningslinjer for delmodulet for sygeforsikringskatastroferisici

Retningslinjer for delmodulet for sygeforsikringskatastroferisici EIOPA-BoS-14/176 DA Retningslinjer for delmodulet for sygeforsikringskatastroferisici EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20; Fax. + 49 69-951119-19; email:

Læs mere

Anmeldelse af teknisk grundlag m.v.

Anmeldelse af teknisk grundlag m.v. Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København 0 Anmeldelse af teknisk grundlag m.v. I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag mv. for livsforsikringsvirksomhed samt

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af kapitalgrundlag 1)

Bekendtgørelse om opgørelse af kapitalgrundlag 1) BEK nr 1724 af 16/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0032 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bilag 1 til anmeldelse af 22. december 2014 Beskrivelse af begreberne for opgørelse af livsforsikringshensættelserne til markedsværdi for Nordea Liv & Pension, livsforsikringsselskab A/S. De samlede livsforsikringshensættelser

Læs mere

Livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskassers regnskaber 1. halvår 2006

Livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskassers regnskaber 1. halvår 2006 Livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskassers regnskaber 2006 Konklusioner Samlet resultat efter skat på 3,7 mia. kr. i 2006 mod 2,0 mia. kr. i 1. halvår 2005 Livsforsikringshensættelser faldt

Læs mere

Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger

Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger Finanstilsynet 3. april 2019 J.nr. 560-0144/560-0145 Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger Dette notat indeholder følgende: Detaljeret

Læs mere

Erfaringer med den nye regnskabsbekendtgørelse (i liv og pension)

Erfaringer med den nye regnskabsbekendtgørelse (i liv og pension) Erfaringer med den nye regnskabsbekendtgørelse (i liv og pension) Forsikringsseminar, KPMG Thomas Møller, PFA Pension 11. oktober 2016 Agenda Baggrund og den nye bekendtgørelse Aktuelle problemstillinger

Læs mere

Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed

Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København 0 Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed I henhold til 20, stk, 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag mv.

Læs mere

Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger

Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger Finanstilsynet 7. april 2017 J.nr. 560-0027/560-0028 Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger Dette notat indeholder følgende: Detaljeret

Læs mere

Finanstilsynet. Høringssvar - Vejledning om opgørelse af forsikringsforpligtelser under Solvens II

Finanstilsynet. Høringssvar - Vejledning om opgørelse af forsikringsforpligtelser under Solvens II Finanstilsynet Høringssvar - Vejledning om opgørelse af forsikringsforpligtelser under Solvens II takker for muligheden for at afgive høringssvar til Vejledning om værdiansættelse af forsikringsforpligtelser

Læs mere

Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger

Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger Finanstilsynet 4. maj 2016 J.nr. 560-0092/560-0093 Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger Dette notat indeholder følgende: Detaljeret

Læs mere

Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger

Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger Finanstilsynet 6. april 2018 J.nr. 560-0081/560-0082 Mere detaljeret beskrivelse af regnskabsmæssig analyse til afklaring af eventuelle generationsomfordelinger Dette notat indeholder følgende: Detaljeret

Læs mere

Spørgsmål og svar om ensartet kundebeskyttelse Version 1

Spørgsmål og svar om ensartet kundebeskyttelse Version 1 Spørgsmål og svar om ensartet kundebeskyttelse Version 1 Bekendtgørelsen / Bilags Bekendtgørelsen 1, stk. 3, 4 Hvordan forstås accessoriske risici? Begrebet accessoriske risici fortolkes i overensstemmelse

Læs mere

PensionDanmarks overskudspolitik 1 Formål Denne overskudspolitik fastsætter principper for fordelingen af resultatet af selskabets drift mellem egenka

PensionDanmarks overskudspolitik 1 Formål Denne overskudspolitik fastsætter principper for fordelingen af resultatet af selskabets drift mellem egenka PensionDanmarks overskudspolitik 1 Formål Denne overskudspolitik fastsætter principper for fordelingen af resultatet af selskabets drift mellem egenkapitalen og de forsikrede. PensionDanmarks bestyrelse

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af en af Finanstilsynet godkendt intern model 1)

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af en af Finanstilsynet godkendt intern model 1) BEK nr 1671 af 16/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0035 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om værdiansættelse af pensionshensættelser og pensionsordninger ved omvalg for firmapensionskasser 1)

Bekendtgørelse om værdiansættelse af pensionshensættelser og pensionsordninger ved omvalg for firmapensionskasser 1) BEK nr 13 af 04/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 8. august 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0030 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Skandia Livsforsikring A/S HALVÅRSRAPPORT

Skandia Livsforsikring A/S HALVÅRSRAPPORT CVR-nr. 88 02 55 12 Hjemsted: Hvidovre Skandia Livsforsikring A/S HALVÅRSRAPPORT 1. halvår 2006 , Skandia Liv halvårsrapport 2006 viser følgende: Bruttopræmier viser fremgang til 5,6 % i forhold til 1.

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af en af Finanstilsynet godkendt intern model 1

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af en af Finanstilsynet godkendt intern model 1 Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af en af Finanstilsynet godkendt intern model 1 I medfør af 126 c, stk. 6, 175 b, stk. 9, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

X Den udgiftsførte pensionsafkastskat svarende til resultatpost 3, jf. bilag 3, med fradrag af unitlinked kontrakternes andel af skatten.

X Den udgiftsførte pensionsafkastskat svarende til resultatpost 3, jf. bilag 3, med fradrag af unitlinked kontrakternes andel af skatten. 1. Afkastnøgletallene beregnes efter følgende formler: A Samlet investeringsafkast i henhold til resultatopgørelsen svarende til resultatpost 2, jf. bilag 3, med fradrag af investeringsafkastet på unit-linked

Læs mere

Retningslinjer for best practice for efterlevelse af prudent person

Retningslinjer for best practice for efterlevelse af prudent person Retningslinjer for best practice for efterlevelse af prudent person princippet Indledning Med overgangen til Solvens II er de kvantitative rammer for livsforsikringsselskabers og pensionskassers investeringssammensætning

Læs mere

Nordisk Försäkringstidskrift 1/2012. Solvens II giv plads til tilpasning i pensionsbranchen

Nordisk Försäkringstidskrift 1/2012. Solvens II giv plads til tilpasning i pensionsbranchen Solvens II giv plads til tilpasning i pensionsbranchen Med Solvens II forøges i mange tilfælde kapitalkravene til de europæiske forsikringsselskaber. Hensigten er blandt andet bedre forbrugerbeskyttelser,

Læs mere

I i; Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed. 29. december PFA Pension

I i; Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed. 29. december PFA Pension El nansti Isynet Arhusgade 110 2100 København ø Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af en intern model for gruppe 1-forsikringsselskaber m.v. 1)

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af en intern model for gruppe 1-forsikringsselskaber m.v. 1) BEK nr 1165 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 2. november 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-008 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Prudent person-princippet

Prudent person-princippet Til samtlige forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser Finanstilsynet 18. december 2014 LIFA J.nr. 6670-0189 Prudent person-princippet Finanstilsynet vil i lighed med tidligere år gerne henlede

Læs mere

BONUSREGULATIV for forsikringer under kontribution undtaget forsikringer tegnet på P66 4,25%, forsikringsklasse I

BONUSREGULATIV for forsikringer under kontribution undtaget forsikringer tegnet på P66 4,25%, forsikringsklasse I PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab Bilag 7 21. december 2011 BONUSREGULATIV for forsikringer under kontribution undtaget forsikringer tegnet på P66 4,25%, forsikringsklasse I PensionDanmark

Læs mere

Overbygningskursus Fra Indbetaling til pension

Overbygningskursus Fra Indbetaling til pension Overbygningskursus Fra Indbetaling til pension Vilvorde, 24. oktober 2017 Agenda 1 Introduktion 2 Bidraget hvad går det til? 3 Principper for beregning af pension 4 5 Hvilke forudsætninger bruger vi? Pensionsstigninger

Læs mere

Transaktioner i et forsikrings- /pensionsselskab og afledte regnskabsposter

Transaktioner i et forsikrings- /pensionsselskab og afledte regnskabsposter Transaktioner i et forsikrings- /pensionsselskab og afledte regnskabsposter Jesper Dan Jespersen Tórshavn, 28. maj 2019 Page 1 Købmanden Page 2 Softwareudvikleren Page 3 Den simple forsikring (1) Page

Læs mere

Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed

Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed Finanstilsynet Arhusgade 110 2100 København ø Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag mv.

Læs mere

Anmeldelse af teknisk grundlag m.v.

Anmeldelse af teknisk grundlag m.v. Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København 0 Anmeldelse af teknisk grundlag m.v. I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag mv. for livsforsikringsvirksomhed samt

Læs mere

OMTEGNING AF PENSIONSORDNING

OMTEGNING AF PENSIONSORDNING SPØRGSMÅL SVAR OM OMTEGNING HVOR KAN JEG FÅ MERE INFORMATION OM OMTEGNINGEN? Kontakt pensionskassen på 33 12 21 41. SKAL JEG BRUGE SVARBLANKETTEN? Ja. Du skal returnere den udfyldt blanket i svarkuverten

Læs mere

Halvårsrapport 30.06.2005. pensionskassen for amtsvejmænd m.fl.

Halvårsrapport 30.06.2005. pensionskassen for amtsvejmænd m.fl. Halvårsrapport 30.06.2005 pensionskassen for amtsvejmænd m.fl. Indhold Hovedtal...3 Periodens resultat...4 Forventninger til fremtiden...5 Investeringsstrategi og finansiel risikostyring...6 Resultatopgørelse...7

Læs mere

Kollektive og solidariske pensioner. Grundkursus for delegerede

Kollektive og solidariske pensioner. Grundkursus for delegerede Kollektive og solidariske pensioner Grundkursus for delegerede Hvad forstår I ved kollektiv og solidarisk? Fælles værdier Overenskomst Samarbejde Fagforening Fællesskab Hvad gør jeres pensionsordning kollektiv

Læs mere

Det individuelle solvensbehov God praksis

Det individuelle solvensbehov God praksis Til bestyrelsen og direktionen i livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskasser 20. januar 2015 Ref. KLL J.nr. 6676-0031/6676-0032 Det individuelle solvensbehov God praksis Indledning Finanstilsynet

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af standardformlen 1)

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af standardformlen 1) BEK nr 817 af 03/07/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 18. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0034 Senere ændringer til

Læs mere

Finanskonferencen Finanstilsynet og L&P-sektoren er der styr på AI-risikoen? Per Plougmand Bærtelsen Kontor for livsforsikringsselskaber

Finanskonferencen Finanstilsynet og L&P-sektoren er der styr på AI-risikoen? Per Plougmand Bærtelsen Kontor for livsforsikringsselskaber Finanskonferencen 2015 Finanstilsynet og L&P-sektoren er der styr på AI-risikoen? Per Plougmand Bærtelsen Kontor for livsforsikringsselskaber Hovedformålet med regulering og tilsyn på forsikringsområdet

Læs mere

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance

Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance Omlægning fra Danica Traditionel til Danica Balance 1 Omlægning kort fortalt Vi tilbyder i foråret 2017 en række af vores kunder at omlægge deres pensionsopsparing i Danica Traditionel til Danica Balance.

Læs mere

BONUSREGULATIV for forsikringer tegnet på grundlaget P66 4,25%, forsikringsklasse I. PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab

BONUSREGULATIV for forsikringer tegnet på grundlaget P66 4,25%, forsikringsklasse I. PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab Bilag 8 16. december 2009 BONUSREGULATIV for forsikringer tegnet på grundlaget P66 4,25%, forsikringsklasse I PensionDanmark Pensionsforsikringsaktieselskab

Læs mere

PBU. Anmeldelse af teknisk grundlag m.v. Finanstilsynet. Århusgade København 0

PBU. Anmeldelse af teknisk grundlag m.v. Finanstilsynet. Århusgade København 0 PBU Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København 0 Ref.: fce/jov Anmeldelse af teknisk grundlag m.v. I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag mv. for livsforsikringsvirksomhed

Læs mere

Retningslinjer for selskabsspecifikke parametre

Retningslinjer for selskabsspecifikke parametre EIOPA-BoS-14/178 DA Retningslinjer for selskabsspecifikke parametre EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20; Fax. + 49 69-951119-19; email: info@eiopa.europa.eu

Læs mere

Halvårsrapport 30.06.2010. pensionskassen for trafikfunktionærer og amtsvejmænd m.fl.

Halvårsrapport 30.06.2010. pensionskassen for trafikfunktionærer og amtsvejmænd m.fl. Halvårsrapport 30.06.2010 pensionskassen for trafikfunktionærer og amtsvejmænd m.fl. 2 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 3 Ledelsespåtegning... 5 Anvendt regnskabspraksis... 6 Resultatopgørelse...

Læs mere

FORSTÅ DIN PENSION November 2017

FORSTÅ DIN PENSION November 2017 FORSTÅ DIN PENSION November 2017 Indholdsfortegnelse Din pensionsordning... 2 Fra pensionsbidrag til pension... 2 Min pension... 3 Pensionstilsagnet... 3 Er der forskel på mænd og kvinders pension?...

Læs mere

FAQ OM MEDLEMSMIDLER

FAQ OM MEDLEMSMIDLER FAQ OM MEDLEMSMIDLER Indhold MEDLEMSMIDLER... 2 Hvilke pensionsordninger har MedlemsMidler og MedlemsMidler (15 år)?... 2 Hvad er MedlemsMidler og MedlemsMidler (15 år)?... 2 Hvor kommer MedlemsMidler

Læs mere

Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed

Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed Finanstilsynet Arhusgade 110 2100 København ø Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag mv.

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af standardformlen for gruppe 1-forsikringsselskaber m.v. 1)

Bekendtgørelse om opgørelse af solvenskapitalkravet ved anvendelse af standardformlen for gruppe 1-forsikringsselskaber m.v. 1) BEK nr 1164 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 2. november 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 162-0007 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

FORSTÅ DIN PENSION Oktober 2015

FORSTÅ DIN PENSION Oktober 2015 FORSTÅ DIN PENSION Oktober 2015 Indholdsfortegnelse Din pensionsordning... 2 Fra pensionsbidrag til pension... 2 Medlemsweb... 3 Pensionstilsagnet... 3 Er der forskel på mænd og kvinders pension... 3 Det

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser

Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser 31. august 2018 Udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser 1 I bekendtgørelse nr. 937 af 27. juli 2015 om finansielle

Læs mere

Indberetninger under Solvens II. Informationsmøde om livsforsikringshensættelser. Jens Henrik Laursen, Kristian Lind, Bo Pedersen og Mads Tarp

Indberetninger under Solvens II. Informationsmøde om livsforsikringshensættelser. Jens Henrik Laursen, Kristian Lind, Bo Pedersen og Mads Tarp Indberetninger under Solvens II Informationsmøde om livsforsikringshensættelser Jens Henrik Laursen, Kristian Lind, Bo Pedersen og Mads Tarp d. 14. december 2012 Dagsorden Introduktion Status på implementeringen

Læs mere

Bekendtgørelse om teknisk grundlag m.v. for firmapensionskasser 1)

Bekendtgørelse om teknisk grundlag m.v. for firmapensionskasser 1) Bekendtgørelse om teknisk grundlag m.v. for firmapensionskasser BEK nr 779 af 11/08/2005 (Gældende) Bekendtgørelse om teknisk grundlag m.v. for firmapensionskasser 1) I medfør af 21, nr. 1 og 2, og 71,

Læs mere

for driftsherretillæg

for driftsherretillæg 2. juli 2004 Pensionsmarkedsrådets redegørelse for driftsherretillæg 1. Indledning Folketinget havde i april måned en aktuel debat om gennemsigtighed på pensionsmarkedet. Under debatten blev selskabernes

Læs mere

Udtalelse om 3 og 4 i bekendtgørelse om god skik for finansielle virksomheder i forhold til situationer omfattet af 60 a i lov om finansiel

Udtalelse om 3 og 4 i bekendtgørelse om god skik for finansielle virksomheder i forhold til situationer omfattet af 60 a i lov om finansiel Finanstilsynet 26. september 2014 J.nr. 591-0354 Udtalelse om 3 og 4 i bekendtgørelse om god skik for finansielle virksomheder i forhold til situationer omfattet af 60 a i lov om finansiel virksomhed 1.

Læs mere

Regler for forrentning af egenkapital

Regler for forrentning af egenkapital Alm. Brand Livs AP Pension Livs Apotekere og Farmaceuter Arkitekternes Pensionskasse BANKPENSION Pensionskasse for finansansatte Regler for forrentning af egenkapital Rentegrupper: 0,1 % af de gennemsnitlige

Læs mere

Finanstilsynet. Høringssvar til vejledning om alternative investeringer.

Finanstilsynet. Høringssvar til vejledning om alternative investeringer. Finanstilsynet kwa@ftnet.dk; cvp@ftnet.dk Høringssvar til vejledning om alternative investeringer vil gerne takke for muligheden for at afgive bemærkninger til Finanstilsynets udkast til vejledning om

Læs mere

FORSTÅ DIN PENSION November 2014

FORSTÅ DIN PENSION November 2014 FORSTÅ DIN PENSION November 2014 Indholdsfortegnelse Din pensionsordning... 2 Fra pensionsbidrag til pension... 2 Medlemsweb... 3 Pensionstilsagnet... 3 Er der forskel på mænd og kvinders pension... 3

Læs mere

Regler for forrentning af egenkapital

Regler for forrentning af egenkapital Alm. Brand Livs AP Pension Livs Apotekere og Farmaceuter Arkitekternes Pensionskasse BANKPENSION Pensionskasse for finansansatte Bioanalytikere Regler for forrentning af egenkapital Investeringsafkastet

Læs mere

Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2005

Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2005 PENSIONDANMARK PENSIONSFORSIKRINGSAKTIESELSKAB Halvårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2005 Langelinie Allé 41 Postboks 2510 2100 København Ø CVR. nr. 16 16 32 79 PensionDanmark Halvårsrapport

Læs mere

Agenda. ALM Illustration. Hvad er en Pensionsordning? Gruppearbejde med specifikke spørgsmål. Plenum opsamling og afslutning

Agenda. ALM Illustration. Hvad er en Pensionsordning? Gruppearbejde med specifikke spørgsmål. Plenum opsamling og afslutning ALM Illustration Agenda ALM Illustration Hvad er en Pensionsordning? Gruppearbejde med specifikke spørgsmål Plenum opsamling og afslutning 2 Hvad er en pensionsordning En forsikring mod at blive gammel

Læs mere

Kunngerð fráboðan av tøkniliga grundarlagnum o.a. fyri lívstryggingarvirksemi 1. 2.

Kunngerð fráboðan av tøkniliga grundarlagnum o.a. fyri lívstryggingarvirksemi 1. 2. Nr. 5 27. juni 2018 Kunngerð um fráboðan av tøkniliga grundarlagnum o.a. fyri lívstryggingarvirksemi (Bekendtgørelse om anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed) Við heimild

Læs mere

I I. Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed. Arhusgade København ø

I I. Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed. Arhusgade København ø Finanstilsynet Arhusgade 110 2100 København ø Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for livsforsikringsvirksomhed I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag mv.

Læs mere

Livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskasser. Vejledning om værdiansættelse af forsikringsforpligtelser i overensstemmelse med Solvens II

Livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskasser. Vejledning om værdiansættelse af forsikringsforpligtelser i overensstemmelse med Solvens II Livsforsikringsselskaber og tværgående pensionskasser Vejledning om værdiansættelse af forsikringsforpligtelser i overensstemmelse med Solvens II 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Almindelige

Læs mere

Tilbud om omtegning af din pension

Tilbud om omtegning af din pension læs denne folder, før du beslutter dig Tilbud om omtegning af din pension bestyrelsen anbefaler at omtegne J U R I S T E R N E S O G Ø K O N O M E R N E S P E N S I O N S K A S S E Din pension taber købekraft

Læs mere

Høringsperioden afsluttes den 9. oktober 2014, og det endelige lovforslag forventes fremsat i januar 2015.

Høringsperioden afsluttes den 9. oktober 2014, og det endelige lovforslag forventes fremsat i januar 2015. 9. september 2014 Nyhedsbrev Bank & Finans Implementering af Solvens II-Direktivet i dansk ret Finanstilsynet sendte den 28. august 2014 lovforslag ( Lovforslaget ) til implementering af dele af Europa-Parlamentets

Læs mere

Krav til bestyrelsens viden og erfaring i livsforsikringsselskaber og pensionskasser

Krav til bestyrelsens viden og erfaring i livsforsikringsselskaber og pensionskasser Finanstilsynet 20. marts 2012 Krav til bestyrelsens viden og erfaring i livsforsikringsselskaber og pensionskasser Baggrund Danske livsforsikringsselskaber og pensionskasser stilles i disse år over for

Læs mere

Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for Iivsforsikringsvirksomhed

Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for Iivsforsikringsvirksomhed niveau niveau beregning Dødeligheder Nye Ej nansti synet Arhusgade 110 2100 København ø Anmeldelse af det tekniske grundlag m.v. for Iivsforsikringsvirksomhed I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel

Læs mere

Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen

Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen Hoved- og nøgletal for PFA-koncernen Hovedtal (mio. kr.) Resultatopgørelse Indbetalinger i alt 21.275 18.064 25.318 Forsikringsteknisk resultat pension 784 807 914 Forsikringsteknisk resultat af syge-

Læs mere

Indhold. 2. Bonus. l. Forord 4

Indhold. 2. Bonus. l. Forord 4 Indhold l. Forord 4 2. Bonus 2.1 Hvad er bonus? 5 2.2 Generelt om bonusprognoser 5 2.3 Bonuskilder 6 2.4 Anvendelse af bonus i forsikringstiden 11 2.5 Anvendelse af bonus i udbetalingsperioden 11 3. Indestående

Læs mere

Anmeldelsen ændrer anmeldelse af Forsikringstekniske satser for 2017 af 22. december 2016.

Anmeldelsen ændrer anmeldelse af Forsikringstekniske satser for 2017 af 22. december 2016. PBU Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København 0 Ref.: 19. december 2017 fce/glk Anmeldelse af teknisk grundlag m w I henhold til 20, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed skal det tekniske grundlag mv.

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 20.3.2015 L 76/13 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/460 af 19. marts 2015 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår proceduren for godkendelse af en intern model i overensstemmelse

Læs mere

Notat om fastsættelse af det færøske benchmark for levetidsforudsætninger for livsforsikringsselskaber og pensionskasser

Notat om fastsættelse af det færøske benchmark for levetidsforudsætninger for livsforsikringsselskaber og pensionskasser Tórshavn 27. november 2017 Journalnr.: 16/00160-29 Notat om fastsættelse af det færøske benchmark for levetidsforudsætninger for livsforsikringsselskaber og pensionskasser 1. Nyt levetidsbenchmark for

Læs mere